Digidexo.com

leverskader symptomer

Avansert leverskader Symptomer

Leveren er en av de syv nødvendige organer i kroppen; den utfører mer enn 100 viktige funksjoner. Leversykdom svekker leverens evne til å utføre disse funksjonene. Leversykdomssymptomer er oftest kronisk, noe som betyr at de utvikler seg langsomt over en lang tidsperiode. Det er mange symptomer som skal vurderes når diagnostisere fremskreden leversykdom.

Gulsott

Gulsott er gulfarging av hud, slimhinner eller øyne. Den er forårsaket av en opphoping av bilirubin, som er et biprodukt av røde blodceller. Da leveren er i stand til å filtrere døende røde blodceller, bygger gult pigment opp i kroppen og gulsott resultater. Høye nivåer av bilirubin kan også tilskrives hepatitt eller blokkering av gallegangene. Gulsott er et klart tegn på at leveren ikke klarer å filtrere blodet skikkelig. Alvorlig kløe kan også oppstå når et høyt nivå av bilirubin er til stede.

Blør lett

Fremskreden leverskader forårsaker vitamin K-mangel. Når det er vitamin K-mangel, blodplater i blodet, er nødvendig for blodpropp, nedgang, forårsaker en tendens til å blø. Blødning av noe slag kan være svært vanskelig å kontrollere, og hvis store mengder blod er tapt, kan blodoverføringer være nødvendig å erstatte koagulasjonsfaktorer og gjenopprette blodvolum. Blødninger i buken oppstår ofte med fremskreden leversykdom.

Hoven mage

En hoven mage er forårsaket av væskeansamling (ødem) og indre blødninger. Ascites er en vassen væske buildup i bukhulen forårsaker en stor hoven mage. Ascites oppstår når fluid og blod er i stand til å passere gjennom den skadede leveren skikkelig. Som leveren blir full denne væsken siver tilbake i magen. Vekten av dette fluid oppsamlingen kan forårsake ubehag og væsken kan bli infisert. Blodkar i spiserør og tarmer bli engorged når normal blodstrømmen gjennom leveren er blokkert. Resultatet er alvorlig blødning hvis blodkar briste.

Mental forvirring eller forvirring

En alvorlig skadet leveren vil ikke filtrere blodet skikkelig. Som giftige stoffer bygge opp i blodet og når hjernen en tilstand som kalles hepatisk encefalopati utvikler. Forvirring, søvnighet og skjelving blir tydelig når nivåer av ammoniakk og andre giftstoffer bli høyere i blodet og hjernefunksjonen forverres. Dessuten kan legemiddelnivåer bli farlig høyt, fordi det skadede leveren vil være ute av stand til å behandle eller filtrere dem fra blodet. Denne tilstanden kan føre til koma og død.

Søvnighet

En av leverens viktige funksjoner er å bidra til å forbrenne mat til energi for kroppen. Svakhet og tretthet oppstår når leveren ikke er i stand til å fordøye og utnytte viktige næringsstoffer og vitaminer fra mat, forårsaker en mangel på energi og fører til søvnighet.

Portal hypertensjon

Portal hypertensjon oppstår når blodstrømmen gjennom portalen system av leveren er blokkert, vanligvis på grunn av skrumplever. Økt motstand vil tvinge blodet ned alternative kanaler. Fordi leveren ikke vil ha en sjanse til å filtrere blodet, bidrar denne tilstanden til de ovennevnte symptomer på blødning enkelt og hepatisk encefalopati.

Konklusjon

Leveren er det eneste organ i kroppen som kan regenerere seg selv. Hvis leversykdom er fanget tidlig, og de underliggende årsakene er fjernet leveren kan helt helbrede seg selv. Men hvis alvorlig langsiktig skade har oppstått da leveren ikke kan regenerere og helbrede seg selv og de ovennevnte avanserte leverskader symptomer vil etter hvert fremstå som lever videre forverres.

Leverskader Symptomer

Leverskader Symptomer


Leverskade oppstår vanligvis gradvis. Unnlatelse av leveren er en livstruende situasjon. De vanligste årsakene til leverskade eller svikt er hepatitt B, hepatitt C, overdreven bruk av alkohol, skrumplever, underernæring, en overdose av paracetamol og reaksjoner på foreskrevet medisiner. Poison sopp kan også forårsake leverskader.

Første symptomene

Vanlige første symptomene er kvalme, tap av appetitt, diaré og tretthet. Disse symptomene er vanlig for andre forhold, slik at de kan ikke være forbundet med leverskade.

Gulsott

Live-skade inkluderer vanligvis gulsott, som er en gulfarging av hud og slimhinner i øynene og gjør urinen mørk. Gulsott kan være det eneste symptomet.

Kolestase

Kolestase er blokkeringen eller stans av galle flyte. Resultatet er gulsott, samt en forstørret milt og galleblæren. Andre symptomer inkluderer beinproblemer, kløe og frysninger.

Ascites

Ascites er opphoping av væske i bukhulen. Resultatet er en oppblåst bukhulen og kortpustethet.

Andre symptomer

Forvirring og mental forvirring er symptomer på alvorlige leverproblemer. Søvnighet oppstår og deretter pasienten kan gå inn i koma.

Alkohol leverskader Symptomer

Heavy alkoholforbruk har vært kjent for å forårsake en rekke helseproblemer. Ikke bare kan du bli mentalt avhengig av alkohol, kan kroppens organer lider omfattende skader. Kanskje et av de mest utsatte organer til alkoholmisbruk er leveren.

Leverfunksjon

Leveren utfører en rekke kritiske funksjoner for kroppen din. En av de viktigste jobbene det har er rensing av giftstoffer. Leveren behandler blodet og fjerner giftstoffer enten ved direkte nøytralisering (kjent som fase 1) eller ved å produsere kjemikalier som bryter ned giftstoffer (fase 2).

Alkohol Effekter

Alkohol utløser Fase 1 detox, som gjør alkohol til en nøytral kjemisk men produserer frie radikaler. Frie radikaler er skadelige for kroppen, spesielt leveren vev. De kan bare fjernes av antioksidanter. Moderate mengder av alkoholinntak har noen reell effekt på leveren hvis nok anti oksidanter er i systemet. Det behandler alkohol som en gift akkurat som alt annet og fjerner den fra blodet. Imidlertid, hvis for mye alkohol er i blodet, leveren kan ikke kontinuerlig nøytralisere den eller kontrollere de frie radikaler. Alkoholen kan begynne å skade leverceller.

Væskeansamling

Et tegn på mulig alkoholisk leversykdom er samlingen av fluider i tarm hulrom. Dette kalles ascites. Det er forbundet med levercirrhose, som når levervev er erstattet med arrvev. Ekstra væske som normalt vil bli behandlet av leveren begynner å renne over og samle nær tarmen.

Gulsott

Gulsott er gulfarging av hud, spesielt rundt øynene. Det som skjer når gamle, røde blodceller ikke er skikkelig filtrert ut av kroppen. Disse blodceller har et biprodukt kalt bilirubin at leveren normalt brytes ned. Bilirubin er ansvarlig for gulning. Med en feil leveren, vil bilirubin forbli i systemet og ikke passere gjennom galleveiene og inn i tarmen.

Hallusinasjoner

Med avansert leverskade, kan hjernen lider hallusinasjoner grunn av hepatisk encefalopati. Dette skjer når de giftige stoffer i blodet som normalt behandles av leveren gjøre veien inn i hjernen. Skjelvinger og uro kan også være forbundet med disse symptomene.

Relacort bivirkninger

Relacore er et kosttilskudd som er utformet for å redusere stress og forbedre humør, som er ment å føre til tap av vedvarende vekt som finnes i mage-regionen. Stress hormon som kalles kortisol er ofte antas å resultere i utvikling av ekstra kropps faktum, spesielt i magen. Som med de fleste medisiner og kosttilskudd, er det noen bivirkninger som kan skje grunn til å ta Relacore.

Vanlige bivirkninger

Ulike vanlige bivirkninger av Relacore er vanligvis ikke anses å være skadelig. Hvis du har noen av disse bivirkningene, imidlertid, og de somle eller bli verre med tiden, bør du varsle legen din om situasjonen. Disse bivirkningene inkluderer fordøyelsesbesvær, halsbrann, forstoppelse, gass, raping, døsighet, svimmelhet (følelse som du spinner), rødme i huden, hodepine, svimmelhet, søvnløshet, diaré, kvalme, kaster opp og høyt blodtrykk.

Alvorlige bivirkninger

Det er også en håndfull av potensielt alvorlige bivirkninger av den vekt-tap supplement. Hvis du har noen av disse bivirkningene, må du umiddelbart få legehjelp. Disse bivirkningene inkluderer unormale endringer i humør; rask hjerterytme; forandringer i menstruasjonsperioden; seksuelle spørsmål; hår-vekstendringer, noe som kan tyde på problemer med hormoner; akne; Leverskade symptomer, for eksempel øynene eller huden bli gulaktig; smerter i øvre høyre hjørne av magen; og mørkere farge på urinen.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på Relacore er uvanlig, men kan forekomme. Disse reaksjonene kan føre til alvorlige konsekvenser, så det er viktig å få akutt medisinsk hjelp i slike situasjoner. Noen symptomer på allergisk reaksjon inkluderer unormal hudutslett, bryte ut i elveblest, har en hard tid puste, tungpustethet, uvanlig hevelse og problemer med å svelge.

Forsiktig

Det er viktig å utvise forsiktighet når de vurderer å ta denne vekt-tap supplement. Du må informere din lege av alle eventuelle medisinske tilstander som du måtte ha, inkludert din fulle medisinske historie. Dette er spesielt viktig for de med noen typer allergi (enten de er til legemidler eller matvarer), blodforstyrrelser og diabetes. Gravide og ammende kvinner må også snakke med sine leger før du tar Relacore, for sikkerhets skyld.

Advarsel

En av de aktive bestanddeler som er inkludert i Relacore er ginseng. Ginseng kan forårsake bivirkning av blødning mer, noe som kan føre til problemer for de som lider av en blødningsforstyrrelse, eller for de som tar noen antikoagulantia (også kjent som blodfortynnende). Hvis en av disse faktorene gjelder for deg, må du snakke med legen din før du tar Relacore.

Bivirkninger av Prylosec

Prilosec er en reseptbelagte medikamenter som brukes ved behandling av syrerelaterte tilstander i halsen og magesekken. Medisinen er klassifisert som en protonpumpehemmer (PPI). Noen lidelser som ofte behandlet med medikamentet omfatter erosiv øsofagitt og syre tilbakeløp. Som med alle type medisin, er det flere bivirkninger som kan oppstå med Prilosec.

Vanlige bivirkninger

Det er flere vanlige bivirkninger av Prilosec. Disse bivirkningene er vanligvis ikke ansett for å være farlig, som de pleier å forsvinne når kroppen tilpasser seg medisinen. Men hvis de ikke går bort eller blir verre, kan det være nyttig å oppsøke lege. Disse bivirkningene inkluderer ryggsmerter, magesmerter, hodepine, svimmelhet, følelse ør, øvre luftveisinfeksjon (for eksempel forkjølelse), forstoppelse og diaré.

Alvorlige bivirkninger

Det er også noen alvorlige bivirkninger som kan oppstå mens du tar Prilosec. I slike tilfeller er det nødvendig å søke legebehandling. Noen av disse alvorlige effektene er betennelse i bukspyttkjertelen symptomer (som frysninger, feber, kvalme, rask hjerterytme og alvorlige øvre magesmerter), forvirring, desorientering, depresjon, hallusinasjoner, aggresjon, fiendtlighet, agitasjon og leverskader symptomer (for eksempel gulfarging av på huden eller i øynene, og mørkere farget urin)

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være potensielt farlige bivirkninger av å ta Prilosec. I tilfeller av allergisk reaksjon, er det nødvendig å søke legebehandling. Noen tegn på allergisk reaksjon på Prilosec inkluderer kløe, bryte ut i elveblest, utslett og uvanlig hevelse.

Mindre vanlige bivirkninger

Det er også noen mindre vanlige bivirkninger som følge av Prilosec, slik som tretthet, endringer i smak, appetitt tap, svimmelhet, vektøkning, øresus, muskelkramper, uskarpt syn, tørr hud, blodmangel, tørre øyne, urinveisinfeksjoner, tap av hår, søvnløshet og felles verke. De som opplever noen av disse bivirkningene må oppsøke lege så snart som mulig.

Overdose

En person mistenker at han eller hun kan ha tatt for mye Prilosec må umiddelbart søke medisinsk hjelp. Noen tegn på Prilosec overdose inkluderer rask hjerterytme, forvirring, desorientering, kvalme, kaster opp, tretthet, tåkesyn, tørr munn, hodepine, rødme og svette.

Er Tylenol dårlig for leveren?

Er Tylenol dårlig for leveren?


Den aktive ingrediensen i Tylenol, paracetamol, har kommet under ild på grunn av mulige negative bivirkninger involverer leveren. Tylenol og alle andre produkter som inneholder paracetamol kan tas trygt under visse retningslinjer.

Hva inneholder paracetamol?

For over-the-counter narkotika, vil paracetamol være oppført under aktive ingredienser. For reseptbelagte medisiner, se etter ordet paracetamol eller APAP.

Risiko

Ifølge US Food and Drug Administration, tar mer enn anbefalt dose av ethvert legemiddel som inneholder paracetamol kan gi leverskade.

Symptomer

FDA lister leverskader symptomer som kvalme, oppkast og tap av matlyst. Leverskader kan føre til leversvikt og død.

Fordeler

Tylenol og andre legemidler som inneholder paracetamol lindre smerte og redusere feber.

Ta Tylenol trygt

FDA anbefaler å følge doseringsanvisningen på alle paracetamol produkter, ikke tar mer enn ett legemiddel som inneholder paracetamol om gangen og ikke tar paracetamol for flere påfølgende dager enn anbefalt. Du bør også konsultere legen din før du tar noen form for medisin med paracetamol hvis du allerede har leverskade eller drikke tre eller flere alkoholenheter per dag.

Tegn og symptomer på leverskader på grunn av Paracetamol

Tegn og symptomer på leverskader på grunn av Paracetamol


Mens paracetamol ikke vanligvis forårsake leverskader i moderate doser da tatt av friske pasienter, kan enkelte mennesker opprettholde levertoksisitet fra å ta denne smertestillende. De pasienter som opplever leverskade utviser spesifikke tegn og symptomer som kan brukes for å diagnostisere og behandle pasienter. Forstå tegn og symptomer på leverskade kan hjelpe pasientene å unngå ytterligere skade og alvorlige konsekvenser, inkludert koma eller død.

Første tegn

Pasienter som har vedvarende levertoksisitet på grunn av paracetamol inntak vil vise ytre tegn løpet av de første 12 til 24 timer. Vanligst, disse skiltene er oppkast og vedvarende kvalme.

Ventetid

Etter den innledende 12 til 24 timers periode, vil tegnene og symptomene på leverskade vanligvis forsvinne. Pasienten vil føle seg fint i løpet av neste 12 til 24 timers periode.

Leverfeil

Mellom 48 og 72 timer etter inntak, vil pasienter med leverskade utviser leverblodverdiene. Disse abnormiteter inkluderer forhøyede nivåer av aspartataminotransferase (ASAT) og alaninaminotransferase (ALAT) i blodet.

Leverskade og hepatitt symptomer

Hepatitt er betennelse i leveren og har en rekke årsaker som inkluderer virus, giftstoffer i miljøet, og arvelig. Symptomene på hepatitt og leverskader er generelt de samme uansett hva årsaken til hepatitt, selv om ikke alle med leverskade har symptomer. Folk som tror de har symptomer på hepatitt bør sees av en lege og evaluert for tegn på skade på leveren.

Identifikasjon

Hepatitt kan diagnostiseres gjennom laboratorietester for virusinfeksjoner og leverfunksjonsprøver samt av lege prøve.

Typer

De tidlige symptomer på hepatitt og leverskader kan omfatte mild tretthet og magesmerter, gulsott, oppkast, feber, mørk urin og lys avføring og vekttap forårsaket av dårlig appetitt.

Typer

Avansert hepatitt eller leverskade noen ganger har ingen symptomer, men når symptomene er til stede de kan omfatte indre blødninger, hevelse i buken og beina, blåmerker uten fysiske skader, og vekttap.

Betraktninger

Folk som er smittet med mer enn én type viral hepatitt, eller som har viral hepatitt sammen med leverskader forårsaket av alkohol eller andre medisinske tilstander er mer sannsynlig å oppleve fremskreden leversykdom som skrumplever eller leverkreft.

Misforståelse

Ifølge Centers for Disease Control, voksne som er smittet med hepatitt B eller C virus sjelden opplever symptomer på leverskade, som kan føre til forsinkelser i behandlingen eller føre til overføring av smitte til andre mennesker.

Forebygging / løsning

Vaksiner for hepatitt A og B er tilgjengelig gjennom legekontorer og lokale helsemyndigheter klinikker. Disse vaksiner kan forebygge smitte og påfølgende leverskader.

Advarsel

Hepatitt og leverskader kan føre til mer hyppige sykdommer og infeksjoner, underernæring, og mage varicer (hovne årer som kan revne og forårsake betydelig indre blødninger) og leverkreft.

Tegn og symptomer på leverskader Fra Paracetamol

Tegn og symptomer på leverskader Fra Paracetamol


Paracetamol, en vanlig brukt smertestillende, lindrer både smerter og feber og er generelt ansett som trygt å bruke som en over-the-counter medisiner. Markedsført som en tablett, mikstur og rektal stikkpille, er paracetamol vanligvis den første linjen i forsvaret for en niggling hodepine eller et barns feber. Paracetamol risiko, men inkluderer leverskader for overdose. Ifølge Harvard Family Health Guide, "titusenvis av amerikanere" krever sykehusinnleggelse hvert år for leverskade eller svikt i forbindelse med bruk av paracetamol. Symptomer på leverskade varierer i alvorlighetsgrad fra tretthet til leversvikt.

Kvalme og oppkast

Som et svar på en akutt overdose av paracetamol, kan de første symptomene er kvalme og oppkast. Fordi kvalme og oppkast følger mange sykdommer, kan det hende du ikke har mistanke om at paracetamol er ansvarlig, spesielt hvis disse er dine eneste symptomer. Det er viktig, men at potensiell leverskade bli vurdert så snart som mulig, så hvis du har mistanke om paracetamol er den skyldige av kvalme eller oppkast, kontakt legen din.

Ekstrem trøtthet

Som med kvalme og oppkast, kan ekstrem trøtthet også være et symptom på sykdommen som du bruker paracetamol å behandle. Hvis du opplever ekstrem trøtthet alene eller sammen med andre symptomer, og du kan ha tatt enda litt mer enn anbefalt trygg dose av paracetamol, ta kontakt med legen din om muligheten for leverskade.

Gulsott

Gulsott eller gulfarging av hud eller øyne, er en mer alvorlig symptom på leverskade. Gulsott oppstår når leveren er for skadet til å behandle døende røde blodceller, så bilirubin stiger i blodet, som forårsaker gulfarging av huden. Kontakte helsepersonell umiddelbart hvis du opplever gulsott som det kan tyde på alvorlig leverskade.

Magesmerter

Leverskader forårsaket av paracetamol kan også forårsake magesmerter, vanligvis plassert i øvre høyre kvadrant. Smerten kan være intens eller kjedelig og vedvarende. Fordi magesmerter kan være felles med andre plager, kan leverskader maskeres. Hvis du opplever magesmerter mens du tar paracetamol, informere helsepersonell umiddelbart.

Tegn og symptomer legemiddelindusert leverskader

Tegn og symptomer legemiddelindusert leverskader


Leveren er en av de viktigste organer i menneskekroppen. Det er en avgiftende organ som rids kroppen av skadelige materialer. Den produserer også en rekke proteiner som hjelper i riktig sirkulasjon. Det er velkjent at overdreven alkoholforbruk kan føre til alvorlige skader på leveren. Imidlertid kan noen mennesker ikke skjønner at narkotika kan være skadelig for leveren også. Narkotiske stoffer er bare en del av problemet: reseptbelagte piller, over-the-counter medisiner og til og med vitaminer kan forårsake legemiddelindusert leverskader.

Gulsott

En av leverens mange viktige funksjoner er fjerning av bilirubin, et avfallsprodukt fra blodet. Da leveren er dysfunksjonell, bilirubin kan begynne å bygge seg opp i kroppen. Overflødig bilirubin vil føre til at huden og det hvite i øynene å gulne - en tilstand som kalles gulsott.

Easy Blåmerker / Nosebleeds

Spesielle proteiner nødvendig for å koagulere blodet blir produsert i leveren. Når leveren blir syk eller skadet, begynner det å produsere mindre av disse essensielle agenter. Som et resultat, kan overdreven blåmerker oppstå på kroppen sammen med hyppige neseblødning.

Itchy Skin

Som en av kroppens hoved avgifte midler, leveren er ansvarlig for fjerning av et bredt utvalg av irriterende stoffer fra systemet, inkludert parasitter, sopp og kjemikalier. Når leveren blir kompromittert, kan mindre av disse irritanter bli filtrert, slik at de kan bli følt over hele kroppen i form av overdrevent kløende hud.

Fatigue

Leverskade vanligvis resulterer i en oppbygging av giftige kjemikalier i kroppen. Da disse materialene samles opp, kan de forårsake en person til å oppleve langvarig utmattelse samt en generell følelse av ubehag.

Ødem / Ascites

Den primære protein i blodet er albumin, og det er produsert av leveren. Da leveren er syk eller skadet, er albumin produksjonen reduseres. Mangel på albumin i kroppen kan føre til væskeopphopning i beina (ødem) eller magen (ascites). Dette behandles vanligvis med diuretika.

Tegn og symptomer på leverskade forårsaket av Tylenol

Tegn og symptomer på leverskade forårsaket av Tylenol


Tylenol er et merkenavn av stoffet paracetamol, som finnes i over-the-counter og reseptbelagte medisiner Vicodin og Percocet. Stoffet regnes som trygt når det brukes i henhold til medisinering etikettene og anbefalte doser. Imidlertid, i henhold til FDA, kan det forårsake problemer når doseringen er overskredet, eller pasienten er følsom for paracetamol.

Influensa symptomer

Symptomer på levertoksisitet på grunn av paracetamol-forgiftning kan være vanskelig å påvise. De første symptomene ligner på influensa, for eksempel: tap av matlyst, kvalme og oppkast. Uforklarlige symptomer som disse kan være et tegn på levertoksisitet, ifølge Healthfully.org.

Gulsott

Gulsott er en gulfarging av hud og øyne hos pasienter med leversykdom. Leveren kan slutte å produsere galle hos pasienter med leversykdom, men det fortsetter å behandle pigment som forårsaker gulfarging av hud og øyne, ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center.

Kløe

Kløe er kløende hud, og kan ha en rekke årsaker. Innvendige sykdommer slik som leversykdom føre til at huden føles tørr, selv om det ser ut til normal, ifølge Mayo Clinic. Kløe oppstår uten et utslett eller annen kjent årsak kan være et symptom på leversykdom eller skade.

Mørk urin

Mørk urin kan være et symptom på levertoksisitet fra paracetamol forgiftning, ifølge Healthfully.org. De tidlige symptomene på levertoksisitet kan være umulig å skille fra andre medisinske tilstander.

Abdominal Ømhet

Den øvre høyre side av magen kan føles ømt med levertoksisitet. Den øvre høyre side av abdomen er plasseringen av leveren.

Progresjon av symptomer

Alvorlige tilfeller av legemiddelindusert leversykdom kan føre til leversvikt og krever en levertransplantasjon, ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center. Leger diagnostisere narkotikarelatert leversykdom i fravær av andre årsaker til leversykdom. I de fleste tilfeller er den medikament stanset eller dosen reduseres.

Symptomer på sekundær progressiv MS

Sekundær progressiv MS, eller SPMS, oppstår når allerede utbredte MS symptomene forverres. I dette tilfellet kan en utvinning periode av varierende lengde være til stede før du gir vei til en progresjon av symptomer, ofte gjør SPMS vanskelige å skille fra et tilbakefall.

Identifikasjon

Noen av de klare tegn på sekundær progressiv MS oppstår når mennesker opplever en økt vanskelighetsgrad i kognitive tenkning ferdigheter, samt smerter eller nummenhet i hele kroppen.

Effekter

MS og SPMS kan føre til andre komplikasjoner og symptomer slik som paralyse, epilepsi og depresjon.

Advarsel

Selv om en kur eksisterer ikke for MS eller SPMS, symptomene kan bli behandlet. Men mange av disse stoffene brukes til å behandle SPMS bære mulige bivirkninger som leverskader, infeksjoner og kortpustethet.

Funksjoner

En av de mest fremtredende og merkbare fysiske egenskaper SPMS er rystelser som varer over en lengre periode.

Forebygging / løsning

De kjemper noen form for MS, sekundær progressiv eller på annen måte, bør huske at økt kroppstemperatur kan forverre allerede eksisterende symptomer.

Hva kan forårsake leverskader?

Du kan ha betydelig leverskade og ikke innser alvoret i din tilstand, fordi leverskader sjelden gir symptomer før skaden er alvorlig. Årsakene til leverskade inkluderer livsstilsfaktorer, visse medisiner og kosttilskudd, og kroniske virusinfeksjoner. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og American Liver Foundation om hva som kan forårsake leverskader.

Alkohol

Hvis du drikker alkohol i tunge beløp for en lang varighet av gangen, kan du oppleve leverskade, inkludert kreft eller leversvikt.

Giftige sopper

Feilaktig spise giftig sopp, treffende kalt "deathcap" eller Amanita sopp, produserer et giftig stoff som forårsaker rask leverskade og til død.

Urter

Hvis du tar visse urter, inkludert Cascara, Chaparral, kava eller ma-huang, kan du utvikle leverskade, spesielt hvis du bruker dem på samme tid som visse medisiner.

Medisiner

Hvis du tar medisiner som kolesterolsenkende medisiner, aspirin, ibuprofen eller antibiotika, kan du utvikle leverskader som resultat.

Hormoner

Ved hjelp av syntetiske hormoner, inkludert p-piller og anabole steroider, kan føre til at du utvikler betennelse som skader leveren din.

Gift

Giftige kjemikalier som du kan komme i kontakt med, for eksempel karbontetraklorid, trikloretylen og paraquat, kan føre til leverskade hvis du blir utsatt.

Kronisk Viral hepatitt

Hvis du har kronisk viral hepatitt B eller C, kan du utvikle leverskade i løpet av flere år eller tiår med infeksjon.

Fettlever Symptomer og Cures

Fedme og usunne matvaner øker sjansene for å utvikle en rekke medisinske tilstander som fatty leversykdom. Denne tilstand forekommer når fettet akkumuleres i leveren. Hvis venstre ubehandlet, kan overflødig fett i leveren redusere leverfunksjonen og føre til permanent lever arrdannelse. Heldigvis finnes det måter å kurere fettlever og forebygge fremtidige problemer.

Symptomer på Fatty Liver

Fordi symptomene er uvanlig med fatty leversykdom, noen lider er uvitende om deres tilstand. En rutinemessig blodprøve kan antyde høy leverenzymer, som er et tegn på fettlever. Hvis venstre ubehandlet, kan tilstanden forverres, og du kan ha smerter i øvre høyre side av magen eller erfaring tretthet.

Reduser Vekt

Å kurere eller reversere fatty leversykdom, redusere kroppsvekten din er avgjørende. Opprettholde en sunn vekt minsker risikoen for en mange sykdommer som hjertesykdom og diabetes. Hva mer, senker en sunn vekt blod triglyserider (fett), og blir kvitt fett opphopning i leveren.

Begynne å trene

Å miste vekt og brenne fett, starter en øvelse rutine og bruke minst 30 minutter til aktivitet tre til fem ganger i uken. Fysisk aktivitet kan omfatte idrett, ved hjelp av en treningsøkt video eller besøke treningsstudioet. Å ha en større del av magen øker risikoen for fettlever. Du kan slanke magen ved å inkludere kjerneøvelser i treningen - crunches, pilates eller bruk gym utstyr som er utformet for å tone magemusklene.

Healthy Eating

Eliminere fet mat fra kostholdet ditt og erstatte disse måltidene med lav-fett måltider og snacks - yoghurt, bakt chips, frukt, grønnsaker og magert kjøtt. Fet mat inkluderer stekt mat og rask mat. Du trenger ikke å gi opp din favoritt elementer eller snacks. Men du trenger å øve moderasjon og lære porsjonskontroll. Med regelmessig mosjon og et lavere kaloriinntak, kan du reversere fettlever og nyte en og annen godbit.

Unngå alkohol

Selv om det er trygt å konsumere en alkoholholdig drikke daglig, mennesker som lever med fettlever burde fullstendig eliminere alkohol fra kostholdet sitt - i hvert fall inntil tilstanden reverserer. Overforbruk av alkohol er en primær årsak til leverskade og drikke alkohol mens du kjemper mot fettlever kan stress leveren og langsom bedring.

Bad Liver Symptomer

Leveren spiller en viktig rolle i din generelle velvære. Det hjelper fordøye mat og næringsstoffer og filtrerer blodet for å fjerne medisiner, alkohol og giftstoffer. Den lagrer glukose, skaper koagulasjonsfaktorer for blodet og produserer vitamin A. Leversykdom forstyrrer disse funksjonene og skaper karakteristiske tegn og symptomer som gulsott, kolestase, forstørrelse av leveren, ascites, portal hypertensjon, hepatisk encefalopati og leversvikt. Det er godt å være på vakt for symptomer på leverfunksjonsfeil.

Gulsott

Gulsott er preget av gulfarging av huden og det hvite i øynene dine. Urinen kan bli mørk farget. Andre symptomer inkluderer lys avføring, kløe, redusert appetitie, kvalme og oppkast.
Leveren spiller en nøkkelrolle i å utskille bilirubin fra kroppen din. Bilirubin er en mørk farget grønn-gul biprodukt av hemoglobin. Leveren normalt assimilerer bilirubin i gallen (som blir produsert i leveren for å hjelpe til med fordøyelsen), som deretter blir ført inn i tarmen. Hvis leveren ikke fungerer normalt eller er betent, akkumulerer bilirubin i blodet, og er fraktet til huden. På dette tidspunkt blir gulsott tydelig.

Kolestase

Kolestase er en redusert eller stanset flyt av galle. Et sted fra levercellene til helt i begynnelsen av tynntarmen (tolvfingertarmen) det er et problem. Det kan være en indikasjon på leversykdom, gallegang sykdom og bukspyttkjertelen lidelser.
Symptomer på kolestase omfatter gulsott, mørk-farget urin, lys avføring og kløe. Andre symptomer inkluderer utvidelse av milten, utvidelse av galleblæren, bentap, edderkopp blodkar, frysninger, magesmerter og lett blødning.

Liver Enlargment

Leveren utvidelse er akkurat hva det høres ut som. Du kan oppleve noe ubehag i magen og en full følelse. Dette er vanligvis detektert ved fysisk undersøkelse av legen din.

Ascites

Ascites er preget av en opphopning av væske i magen. Ifølge Merck Online Medical Library, den mest vanlige årsaken til ascites er skrumplever, men den kan være forårsaket av andre lever-relaterte lidelser, så vel som noen ikke-lever-relaterte lidelser. Symptomer inkluderer kortpustethet, redusert appetitt, magesmerter og utvidelse av buken. Det kan være forårsaket av levercirrhose, hepatis og andre leverproblemer.

Portal hypertensjon

Den portvenen fører blod til leveren fra tarmen. Høyt blodtrykk i denne vene kalles portal hypertensjon. Dette kan skape vekst av nye blodkar, som kobler intestinal blodstrømmen inn i kroppens sirkulasjon uten å bli filtrert av leveren. Symptomer inkluderer ascites, blødning i nedre spiserør og mage blødning. Ifølge Merck Online Medical Library, den vanligste årsaken til portal hypertensjon i USA er skrumplever.

Hepatisk encefalopati

Når leverfunksjonen er kompromittert, giftstoffer som normalt vil bli filtrert ut akkumuleres i blodet. Dette i sin tur kan påvirke hjernens funksjon (hepatisk encefalopati). Symptomer inkluderer forvirring, humørsvingninger, tap av bevissthet, personlighetsforandringer, nedsatt bevissthet, dårlig dømmekraft, endringer i atferd, langsom tale, langsomme bevegelser, endringer i tenkning, tretthet, forvirring og koma.

Leversvikt

Leversvikt kan være forårsaket av en rekke leversykdommer. Det er karakterisert ved et ekstremt tap av leverfunksjon som følge av utstrakt leverskade. Symptomer inkluderer økt blåmerker og blødninger, gulsott, tretthet, nedsatt appetitt, slapphet, endret mental status, sviktende helse og ascites.

Hvis du mistenker at du kan være i faresonen for å utvikle en leversykdom, snakk med legen din om dine risikofaktorer. Diagnostisk testing kan fange eventuelle problemer tidlig nok til å reversere skader og forbedre sjansene for langsiktige helse.

Tegn og symptomer på alkoholholdige leversvikt

Tegn og symptomer på alkoholholdige leversvikt


Leveren er et viktig organ som behandler giftstoffer og bryter ned kroppens fett, karbohydrater og proteiner. Kronisk misbruk av alkohol kan føre til leverskader, fordi overforbruk av alkohol kan legge for mye belastning på leveren. Når leveren blir alvorlig skadet, svikter hele organet. Denne tilstanden kan utvikle seg raskt i løpet av få dager eller uker (kjent som akutt leversvikt) eller gradvis over måneder eller år (kronisk leversvikt). Det finnes en rekke symptomer som signal akutt eller kronisk leversvikt fra alkoholmisbruk.

Gulsott

En av de avslørende tegn på leverfunksjonsfeil er gulsott, som ofte indikert av gulfarging av hud og det hvite i øynene. Gulsott oppstår fordi skadet leveren ikke lenger kan bryte ned de røde blodceller og prosess bilirubin til å bli utskilt. Misfarging av huden og det hvite i øynene er forårsaket av overdreven bilirubin i blodet.

Mottakelighet for blåmerker og blødninger

En skadet leveren kan ikke riktig syntetisere proteiner trengs for å hjelpe blodpropp, slik at personen til å knuse og blør lett. Mindre tilfeller av blødning, slik som et lite kutt eller skrape, kan ikke stoppe på egenhånd.

Forvirring, desorientering (hepatisk encefalopati)

På grunn av den skadede leverens manglende evne til å filtrere giftstoffer i blod, kan giftstoffer akkumuleres og forårsaker hepatisk encefalopati, noe som resulterer i desorientering. Hvis behandlet, disse symptomene er vanligvis reversible. Hvis ikke behandles, kan imidlertid føre til problemer i koma og til slutt død.

Væske i bukhulen (ascites)

Væske kan lekke fra skadet leveren og bygge opp i bukhulen, forårsaker den til å svelle. En person som lider av denne lidelsen har typisk en hoven mage, forårsaker et tap av appetitt, og noen ganger pustevansker på grunn av trykket av den oppblåste bukhulen mot lungene.

Forstørret milt

Leversvikt kan også resultere i en forstørret milt. Milten er nødvendig for å beskytte kroppen mot infeksjon.

Nyresvikt

Nyrene fjerne avfallsprodukter fra kroppen, og regulere salt, vann og elektrolytter i kroppen.

Andre vanlige symptomer

Tretthet, kvalme, svakhet og generell sviktende helse er også vanlige symptomer på leversvikt. Andre komplikasjoner som kan oppstå er leverkreft og blødningen av vener i spiserøret. En person som opplever akutt leversvikt kan gå fra å være "helt frisk" til nær døden i løpet av få dager. Kronisk leversvikt er vanligvis mer gradvis, hvor en persons helse forringes over en lengre tidsperiode inntil en stor nedfall av helse oppstår, som fører til sykehusinnleggelse.

Tegn og symptomer på Nash Disease

Tegn og symptomer på Nash Disease


NASH sykdom eller alkoholfri Steatohepatitis er beskrevet av National Digestive Diseases Information Clearing House som en stille sykdom. Uttrykket stille sykdom refererer til noen symptomer som typisk assosieres med NASH sykdom inntil den når et avansert stadium eller utvikler seg til en mer alvorlig tilstand som cirrhose i leveren.

Sykdom

Nettstedet leversykdom rapporterer de få tegn og symptomer på NASH sykdom er lik de som er forbundet med alkoholholdige fatty leversykdom. De to forholdene er så like at leversykdom nettstedet rapporterer en prøve tatt fra leveren må testes for å bestemme seg for en diagnose. NASH sykdom er ikke forårsaket av alkoholforbruk og kan påvirke folk som bruker svært lite eller ingen alkohol. Mennesker berørt av tilstanden ofte føler ingen symptomer i mange år, og ifølge NDDIC, kan det av og til påvirke en persons leveren i flere tiår uten noen ytre tegn på problemer.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic symptomene på NASH Disease er smerter i øvre høyre del av magen. Symptomer på avansert NASH sykdom kan også påvirke en person som lider av tilstanden ved å forårsake ekstrem tretthet og vekttap. The American Liver Foundation rapporterer at en endring kan ofte bli lagt merke til i den mentale helsen til et individ med mental forvirring ofte blir sett på som et symptom på NASH Disease.

Interne Symptomer

Ifølge American Liver Foundation symptomer på NASH sykdom er mer vanlig å finne internt enn sett på som ytre symptomer. Internt leveren blir betent, et symptom som ofte fører til at diagnosen NASH sykdom forveksles med leverskader forårsaket av alkoholmisbruk. En annen intern symptom på NASH Sykdom er oppbygging av fettavleiringer rundt leveren. The American Liver Foundation beskriver oppbygging av små forekomster av fett rundt leveren å være sunn. Imidlertid, dersom nivået av fettavleiringer når over 10 prosent av vekten av leveren og tilstanden fettlever blir diagnostisert.

Progresjon

Ifølge NDDIC tilstanden NASH sykdom kan ofte reversere eller stanse helt uten behandling. NDDIC forklarer NASH sykdom påvirker mellom 2 og 5 prosent av amerikanske borgere til enhver tid. Når NASH sykdommen utvikler seg til sin mest alvorlige fasen skrumplever utvikler. Levercirrhose er beskrevet av NDDIC som arrdannelse av vev i leveren som fører til svikt i leveren til å fungere som den skal. Symptomer på skrumplever inkluderer intestinal blødning, muskelsvinn og leversvikt. Den eneste vellykket behandling for skrumplever er en levertransplantasjon, som er rapportert av NDDIC også å være en behandling vokser i popularitet for NASH Disease.

Tegn og symptomer på levertoksisitet og leversvikt

Tegn og symptomer på levertoksisitet og leversvikt


Levertoksisitet er et begrep som brukes for å beskrive skader på leveren av visse kjemikalier. Vanlige gjerningsmannen bak denne tilstanden er reseptbelagte legemidler, narkotiske stoffer og selv visse urte kosttilskudd og vitaminer. Det er viktig å forstå de tegn og symptomer assosiert med levertoksisitet, som forblir ubehandlet kan det resultere i leversvikt.

Gulsott

Gulsott er en tilstand som forårsaker gulfarging i det hvite i øynene (sclerae) samt huden. Det er et resultat av en overdreven oppsamling av bilirubin i blodet. Bilirubin er en gulaktig brun kjemikalie i galle, et stoff som produseres av leveren. Som leveren mister evnen til effektivt å bryte ned disse kjemikaliene, lagrer de opp i kroppen, noe som resulterer i gulsott. Jo mørkere gulning, jo verre tilstanden til leveren.

Misfarging av urin og avføring

Tilstedeværelse av bilirubin i avføring er det som gir sin mørke farge. Når det ikke er riktig prosessert i leveren, kan det føre til at avføring å være blek farge. Videre kan denne overskytende oppbygging av bilirubin bli tilstede i andre kroppsvæsker slik som urin. Urin som er mørk i farge kan være en indikasjon på overskytende bilirubin, et tegn på leverskade.

Kronisk kløe i huden

Når human lever er kompromittert, er et vanlig symptom ekstrem kløe og irritasjon av huden. Mindre er kjent om hvorfor dette fenomenet oppstår. Noen spekulerer det er resultatet av leverens manglende evne til å filtrere de vanlige giftstoffer og irriterende stoffer som kommer inn i menneskekroppen. Med ingen steder å gå, kan disse giftstoffene noen ganger hoper seg opp i huden, forårsaker kløen.

Hovne ben og / eller magen

I alvorlige tilfeller av levertoksisitet og leversvikt, kan overflødig væske hope seg opp i kroppen. Vanligvis disse væskene samles i bena og føre til hevelse, en tilstand som kalles ødem. Denne væsken kan også hope seg opp i magen, forårsaker hevelse og smerte. Når væsken samler seg i magen, er det kjent som ascites.

Easy blåmerker og blødninger

Av de mange jobbene leveren er ansvarlig for, en av de mest kritiske er produksjonen av proteiner som hjelpemiddel i clotting av blod. Som mindre av dette protein er gjort tilgjengelig, blir det lettere for kroppen å bli knekket. Hyppige neseblod er ofte et annet symptom på denne mangelen på clotting proteiner.

Tegn og symptomer på begynnende leversvikt hos barn

Håndteringen av et sykt barn kan være en hjerteskjærende ildprøve, spesielt når sykdommen er en alvorlig en. Av ulike grunner, kan noen sykdommer forårsake omfattende skade på et barns leveren, noe som resulterer i nyresvikt. Dette er grunnen til at det er viktig å gjenkjenne tegn og symptomer på nyresvikt utbruddet og rapportere disse symptomene til en lege.

Gulsott

Som leveren blir skadet, kan den komme betent, forårsaker en blokkering i gallegangene. Når dette skjer, begynner et overskudd av bilirubin (galle pigment) for å bygge opp i barnets blodstrømmen. Dette resulterer i gulsott, en gulfarging av hud og sclera (det hvite i øynene). Omfanget av leverskade kan måles ved hvor gul barnets hud blir, da dette indikerer høyere nivåer av bilirubin i blodet. Det er generelt en av de første tegn på leversvikt. Noen ganger er det det eneste tegnet.

Utvidelse

Hevelse eller forstørrelse av leveren, også kjent som hepatomegali, kan noen ganger være tegn på lever trøbbel. Ofte har barnet ingen symptomer assosiert med lever enlargment. I alvorlige tilfeller kan han klager over at han føler for full eller at han har ubehag i magen.

Kolestase

Kolestase refererer til reduksjon eller fullstendig stans av gallestrømmen i kroppen. I noen tilfeller er gallen fanget inne i leveren. Det kan også være fanget utenfor leveren, eller fanget i begge områder. Mens gulsott er en av de første tegn på kolestase, er det ikke det eneste. Lett blødninger og blåmerker, kløe i huden, blek avføring og mørk urin er alle tegn på galle avbrudd i et barns kropp.

Liver Encefalopati

Som leveren mister sin evne til å filtrere blodet, giftige stoffer begynner å hope seg opp i en barnets kropp. Disse toksiner kan ha en negativ effekt på hjernen, forårsaker forringelse. Vanlige tegn på denne lidelsen er: endringer i et barns atferd og personlighet, sløret tale, svak bevegelse, desorientering og humørsvingninger.

Ascites

Når det er økt skade på et barns leveren, skip på overflaten av organet, samt på tarmen begynner å lekke væske, som samler seg i bukhulen. Denne tilstanden, som kalles ascites, er preget av en oppblåst, utstående mage. I noen tilfeller kan denne væsken samle seg i barnets ben, en tilstand som kalles ødem.

Tidlig Hepatitt C Symptomer

Hepatitt C er en betennelse i leveren som forårsaker vev å være rød, hoven og betent. Dette resulterer ofte i leveren ikke fungerer som den skal. Leveren er et organ i underkroppen som har mange viktige funksjoner. Leveren bekjemper infeksjoner i kroppen og fjerner skadelige kjemikalier og stoffer fra blodet. Det hjelper kroppen å fordøye mat og selv lagrer noen næringsstoffer og vitaminer. I denne artikkelen vil du lære om symptomer og behandlinger for Hepatitt C.

Betydning

Hepatitt C-viruset forårsaker denne sykdommen. Virus er bakterier som forårsaker sykdom samt bakterier som kommer inn i kroppen. Folk ofte passere sykdommen på hverandre. Alle kan få sykdommen, men noen mennesker er mer utsatt for å få det. Mennesker som er født med en mor som hadde hepatitt C-viruset i kroppen hennes er mer sannsynlig å kontakte sykdommen. De som har mer enn en sex partner uten tilstrekkelig beskyttelse har en økt sjanse for å fange hepatitt C. Voksne og barn som mottar blodoverføringer eller ulike blodprodukter er i faresonen. Folk som bruker illegale rusmidler er også utsatt for hepatitt C. Du kan kontrakt sykdommen ved å ha sex med en partner som har det, ved hjelp av en nål som er infisert, eller ved hjelp av en infisert person tannbørste eller barberhøvel.

Funksjon

Viruset kan ta 10 år eller mer før symptomene utvikler seg. Da noen skade har blitt gjort for å immunsystemet og funksjonen av leveren. Det fører gul hud som kalles gulsott. Hvis du utvikler et kutt vil det ofte ta lenger tid før det slutter å blø. De med viruset kan ha en rekke symptomer --- hoven mage eller ankler; ofte vil du lett får blåmerker; tretthet, tap av matlyst, mørk gul urin og gul avføring.

Funksjoner

Kronisk hepatitt er en kronisk infeksjon i kroppen. Noen mennesker fjerne infeksjoner fra kroppen; andre ikke. Uten behandling kan Hepatitt C føre til alvorlige sykdommer som leverkreft og skrumplever. Det er diagnostisert gjennom blodprøver, som legen din kan administrere. Også --- en leverbiopsi er en test som ser for leverskade hvis symptomene foreslår at du har kronisk hepatitt C. Legen vil bruke en nål og fjerne en liten bit av leveren for analyse. Det er behandlet med reseptbelagte legemidler. Tidlige symptomer kan utvikle fem til tolv uker etter å ha blitt eksponert for viruset.

Betraktninger

Bare kronisk hepatitt C blir behandlet med legemidler. De mest vanlige midler som brukes er en kombinasjon av peginterferon og ribavirin. Denne kombinasjonen angriper hepatitt C-viruset, og de behandlinger siste 24 til 48 uker. Den beste måten å unngå Hepatitt C er å aldri dele narkotika nåler med andre, alltid hansker når du berører andres blod, bruke kondom og bruke annen beskyttelse når du har sex, ikke låne en annens tannbørste eller barberhøvel, og ikke gi blod hvis du har virus eller mistenker at du gjør. Hvis du mistenker at du har infeksjon, gå til en lege så raskt som mulig for å få behandling.

Forebygging

Noen livsstil og kosthold endringer du kan gjøre er:
Ikke drikk alkohol.
Prøv å unngå medikamenter som kan forårsake leverskader som en bivirkning. Noen over mot narkotika som Tylenol er skadelig for leveren i noen mennesker.
Dekk alltid noen kutt, slik at du ikke får dem forurenset.

Alternativ behandling

En alternativ behandling som brukes til å behandle symptomer på hepatitt og andre leversykdommer er urten melk tistel. Sjekk med legen din for å finne ut om denne behandlingen kan være aktuelt for deg --- sammen med andre medisiner han kan foreskrive.