Digidexo.com

rødsprit eller isopropanol

Isopropanole Vs. Rødsprit

Isopropanole Vs. Rødsprit


Kanskje du har brukt rødsprit og isopropanol for ulike oppgaver rundt huset. De to kjemikalier som er strukturelt forskjellige, men de er begge kortkjedede alkoholer. På grunn av dette, både denaturert alkohol og isopropanol gjøre gode løsningsmidler, på grunn av deres evne til å fordampe hurtig, og deres evne til å blande seg med vann. Begge stoffene er giftige og uegnet for konsum.

Alkoholer

Forbindelser som kalles alkoholer alle inneholder funksjonell hydroksylgruppe (-OH) bundet til et karbon. Hydroksylgruppen definerer molekylet som en alkohol, mens resten av molekylet kan ha en hvilken som helst kjemisk struktur og størrelse. Som et resultat, er det mange forskjellige alkoholer som har den samme generelle reaktivitet, men noe forskjellige personer. Kjemien for de fleste alkoholer tillater dem å blande seg med vann, og således er de gode oppløsningsmidler.

Rødsprit

Den alkohol som anvendes i denaturert alkohol er etanol, som vanligvis er den alkohol som vi drikker. Men for å gjøre denaturert alkohol, er giftige kjemikalier, slik som metanol, isopropanol, eller bensin tilsatt. Etanol har mange industrielle bruksområder, og legger til kjemikalier som gjør det udrikkelig vil hindre inntak av dette tilbudet. Kjemikaliene lagt til denaturere alkohol er ikke bare giftig, men de også smake foul. Noen denatureringsmidler er ikke trygt for huden, så vær forsiktig når du håndterer rødsprit.

Isopropanol

Isopropanol også går under navnene isopropylalkohol og 2-propanol. Strukturelt er det ikke veldig forskjellig fra etanol, det viktigste alkohol som anvendes i denaturert alkohol. Faktisk er isopropanol noen ganger brukes som et denaturerende middel tilsatt til etanol. Mens vi ikke kan drikke isopropanol, vi ofte bruke rubbing alkohol på huden vår som et desinfeksjonsmiddel, som består av 70 prosent isopropanol og 30 prosent vann. Vær forsiktig, men som 100 prosent isopropanol er irriterende for huden og må skylles med vann hvis kontakten er gjort.

Bruksområder

Denaturert alkohol er en god organisk løsemiddel, og kan fjerne fet smuss og fett fra ikke-porøse overflater (porøse overflater vil suge den opp og permanent misfarges). Den kan også brukes som drivstoff for din leir ovn, og det er en viktig ingrediens i skjellakk du kan male på tre.

Isopropanol, når fortynnet til 70 prosent som rensevæske, blir brukt til å desinfisere huden. Med full styrke, er det brukt i tynnere, blekk, og produksjonen av aceton. Det er også brukt som et kjølemiddel i øl fremstilling.

Advarsler

Begge disse kjemikaliene virker irriterende på huden på full styrke, som er deres damper. Unngå kontakt med øynene. Må ikke svelges én. Begge er svært brannfarlig, og isopropanol kan brytes ned i karbonmonoksid når du er i en brann.

Den analytiske forskjellene mellom isopropanol og etanol

Isopropanol og etanol er både alkoholer med forskjellige kjemiske strukturer. Isopropanol er også kjent som isopropylalkohol (IPA), mens etanol som er kjent som etylalkohol (EtOH). Siden de atomer som finnes i begge alkoholer er de samme, de har noen tilsvarende egenskaper, men som den kjemiske struktur er forskjellig, har de mange forskjellige egenskaper.

Kjemisk struktur

Isopropanol er litt større enn molekyl etanol. Isopropanol er C3H8O mens etanol er C2H6O. Det betyr at selv om begge inneholder de samme atomer - karbon, hydrogen og oksygen - deres egenskaper er forskjellige, basert på forskjellen i antall atomer.

Bruksområder

Både isopropanol og etanol har antiseptiske egenskaper. Selv om begge kan bli brukt for å behandle sår, er isopropanol mer effektiv som en hud antiseptisk rensemiddel. The Food and Drug Administration (FDA) funnet at etanol brukes i konsentrasjoner 60-95 prosent og isopropanol brukes i konsentrasjoner 70-91 prosent er trygt og effektivt for utarbeidelse av huden for kirurgi og for helsearbeidere vaske sine hender. Isopropanol er brukt som løsningsmiddel i et bredt spekter av applikasjoner, som for eksempel et belegg og fargestoff oppløsningsmiddel, en rengjøring og tørkemiddel og et løsningsmiddel i farmasøytiske produkter og kosmetikk. Isopropanol er ikke ment for menneskelig forbruk, mens etanol kan anvendes til menneskeføde hvis det er rent. Etanol fremstilles ved gjær anvendes i form av whisky, øl og vin. Etanol blir også brukt som en bil brennstoff, som er ren alkohol. For menneskelig forbruk, vanligvis 40 prosent alkohol og 60 prosent vann er blandet med den. Når den brukes som en bil drivstoff, det blir destillert å sørge for at det er svært ren. Det er også brukt som en biodiesel i belysning og varmesystemer.

Effekter

Isopropanol og etanol ha negative effekter hvis konsumert i høye doser, men isopropanol er omtrent dobbelt så giftig som etanol. Isopropanol oppviser symptomer på forbruket umiddelbart, i løpet av 30 minutter. Vanlige symptomer er oppkast, hodepine, smerter, diaré og mangel på koordinering. Det kan også føre til døden hvis tatt i store mengder. De negative effekter av etanol oppstå noen få timer etter inntak. Forbruket av etanol vanligvis ikke føre til koma og død som i tilfelle av isopropanol.

Rødsprit og isopropanol

Denaturert alkohol er en form for etanol. Siden ren etanol kan forbrukes, er denaturert alkohol gjort uegnet som drikkevann ved å legge til giftige og illesmakende kjemikalier. Vanligvis tilsatte kjemikalier inkluderer metanol, isopropanol eller bensin.

Rubbing alkohol er en form for isopropanol. Normalt er 70 prosent isopropanol og 30 prosent vann blandet for å danne isopropanol. Noen ganger er etanol tilsatt isopropanol brukes som isopropanol.

Hensikten med DNA Extraction

Ofte referert til som "genetisk fingerprinting," DNA-testing er en av de mest nøyaktige - og kontroversielle - identifikasjon verktøy som brukes. Rollen DNA-testing har ekspandert fra den historiske validering av mennesker og dyr gjenstår å bestemme familie og kriminelle rettssaker. Utvinning av DNA er ofte et tidlig skritt i mange diagnostiske prosesser brukes til å påvise bakterier og virus i miljøet, samt å diagnostisere sykdom og genetiske lidelser.

Fakta

DNA eller deoksyribonukleinsyre er arvestoffet hos mennesker, og nesten alle andre organismer. Forskere utvinne DNA fra kjernen av en celle. DNA ble lagret som en kode som består av fire kjemiske baser: adenin (A), guanin (G), cytosin (C) og tymin (T). Alle mennesker har mer enn 3 milliarder baser, og 99,9 prosent av dem har samme sekvens. Men de forskjellige som utgjør det unike i seg selv.

Funksjon

Trekke ut DNA er en tre-til fire-trinns operasjon, som innebærer:
1. bryte cellene åpne, ofte referert til som celleoppbrytning eller cellelyse, for å eksponere DNA innenfor. Dette er vanligvis oppnådd ved sliping eller sonicating prøven.
2. Fjerne membranlipider ved å legge til et vaskemiddel.
3. Fjerne proteiner ved å legge en protease (valgfritt, men nesten alltid gjort).
4. utfelling av DNA med en alkohol, vanligvis iskald etanol eller isopropanol.
Instrumenter som ofte brukes i DNA-ekstraksjon er en gel-boksen, perle beater og og en sentrifuge. En gel boks brukes for å separere DNA ved å sende kostnader gjennom agarosegel. En perle beater benyttes for å lysere celler eller bryte fra hverandre for å få tilgang til DNA og en sentrifuge sentrifugering ved en hastighet på mer enn 15.000 rpm for å hjelpe separat DNA i ulike faser av ekstraksjonen. Selv om rettsmedisinske og medisinske laboratorier er kjent for å gjøre denne type arbeid, kan hvem som helst få DNA fra en levende organisme ved å følge protokollen.

Fordeler

DNA-ekstraksjon serverer mange forskjellige formål. Bevis som stammer fra DNA-tester har dømt eller frikjent mange mennesker i voldtekt, drap og andre straffesaker. Det er også den avgjørende faktor i mange farskapssaker. Tester har også vært i stand til å låse opp arvelige egenskaper og forfedrenes stier. Testing har bidratt til å identifisere likene funnet som ikke kan verifiseres på noen annen måte.

Misforståelse

Så populær som DNA-testing har blitt i domstol og i opinionen, er det ikke idiotsikker. Det har vært tilfeller hvor DNA-tester gjort riktig viste seg å være feil. I Washington State, gjorde en mors DNA ikke matche hennes barnas, selv om hun fødte dem. Et annet eksempel stammer fra en lege som voldtok pasienter, men foiling polititjenestemenn ved å plante noen andres blod i armen.

Advarsel

De fleste DNA-testing feil oppstår fra menneskelig feil. Testing labs har kommet under ild for mangelfulle rutiner, blodprøve forurensning og uforsiktig dokumentasjon. Det har vært statistikk vedta loven i gjennomsnitt tema som argumenterer sjansen for en DNA-kamp mot alle odds av skyld eller uskyld. Denne forsvar i den juridiske arena er kjent som aktor feilslutning. Dette og andre avvik har drevet domstol argumenter mot DNA-tester. Med slike utfordringer, vil DNA-testing aldri stå alene som eneste bevis i en straffesak.

Trinn for håndvask

Trinn for håndvask

Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er amerikanerne ikke vaske hendene riktig eller ofte nok. Håndvask kanskje ikke virke som så stor av en avtale, men CDC anslår at opptil 80 prosent av alle infeksjoner overføres ved kontakt fra hendene. Riktig vaske hendene anses å være de aller viktigste folk kan gjøre for å stoppe spredningen av infeksjonen. Håndvasking er en enkel prosess, men det må gjøres på riktig måte for å være effektive.

Når skal vaske hendene

Ifølge CDC, alle de gangene din mor fortalt deg å gå vaske hendene var faktisk riktig. For å hindre spredning av smitte og opprettholde god helse, bør du vaske hendene etter berøring noen nakne menneskekroppen del med unntak av andre rene hender eller armer. Du bør alltid vaske hendene etter toalettbesøk, hoste eller nysing, bruk av tobakk, spise eller drikke. Det er også viktig å vaske hendene etter å ha håndtert skitne verktøy, kjøkkenutstyr eller utstyr. Du bør alltid vaske grundig hendene før matlaging og igjen etter å ha jobbet med rå matvarer, spesielt rått kjøtt, fisk eller fugl.

Hvordan å vaske hendene

Håndvask bør ta minst 20 sekunder. Start med å slå på vannet og la det bli varmt å ta på. Vannet bør ikke være så varm at den er ubehagelig. Plasser såpe på håndflatene og gni såpen over begge hender. Plasser hendene under rennende vann og gni kraftig. Sørg for å inkludere ryggen av hendene, mellom fingrene, under neglene og rundt håndleddene. Skyll alt av såpe ut av hendene under rennende vann. Slå av vannet og tørre hender, gjerne med en engangspapirhåndkle.

Hva om ikke å bruke

CDC anbefaler ikke å bruke hånden sanitizers stedet for riktig håndvask. Imidlertid kan håndrensemidler med en etylalkohol eller isopropanol innhold på minst 60 prosent være effektive når de brukes i tillegg til korrekt håndvask.

Prosedyre for Pediatric intramuskulære injeksjoner

En pediatrisk intramuskulær injeksjon er en type skudd du gi et barn når de ikke kan få tak i medisinen muntlig. Disse injeksjonene er vanligvis injisert inn i en stor muskel som på utsiden av låret, ytre hofte eller overarmen, i henhold til Barnehealthcare of Atlanta (Choa). Kjenne fremgangsmåten for hvordan man skal gi disse injeksjonene er viktig for å unngå komplikasjoner.

Forsyninger

Noen grunnleggende nødvendigheter må være på plass når du gir en injeksjon. Du trenger spritservietter (eller isopropanol og bomull baller), en 1cc eller 3 ml sprøyte, riktig gauge nål (en en-tommers nål er anbefalt for barn i to år og yngre), en selvklebende bandasje, medisin og en tørr gasbind eller vev.

Klargjøring av injeksjonen

Den Choa sier å tillate medisin for å komme til romtemperatur, noe som vanligvis tar 15 til 30 minutter. Vask hendene grundig og sjekke etiketten på medisin for riktig navn og doseringsanvisning.
Bruk av alkohol for å rense toppen av medisinflasken og lar alkoholen for å tørke. Plasser nålen på sprøyten og fjern hetten fra nålen. Vær nøye med å ikke ta på kanylen eller la den komme i kontakt med alle overflater med lokket av.

Trekke luft inn i sprøyten lik mengden av legemiddel som er angitt på doseringsinstruksjonene. Stokk nålen gjennom toppen av flasken og presse luft inn i medisinflasken. Snu flasken opp ned og dra tilbake sakte på stempelet for å fylle sprøyten med den nøyaktige mengden medisin som skal gis. Hvis det er en luftboble, trekker tilbake en litt mer medisin. Hvis luftbobler fortsatt vises, trykker du på siden av sprøyten for å gjøre luften gå til toppen av sprøyten og presse ut luften. Sjekk igjen for å være sikker på at dosen er riktig. Ta nålen ut av flasken og satte korken på igjen.

The Shot

Vask hendene igjen før injeksjonen foregår og finn stedet du ønsker å injisere medisinen inn. For små barn vil du ønsker å bruke den øvre eller ytre del av låret, og for skolebarn overarmen er vanligvis brukt. Det anbefales ikke at du injiserer i baken, ifølge National Institutes of Health.

Rengjør injeksjonsstedet med spritserviett; bruker litt kraft for å sikre at det er en grundig rengjøring. Og lar alkoholen for å tørke. Dette vil bare ta en kort tid.

Hold muskelen fast mellom tommelen og pekefingeren og hold sprøyten som en blyant. Raskt stikk nålen gjennom huden i en 90-graders vinkel.

Trekk stempelet litt for å se om blodet blir synlig i sprøyten. Hvis du ser blod, trekk nålen ut og kast nålen, sprøyte og medisin og starte på nytt.

Hvis sprøyten er klar av blod, sakte presse stempelet i å injisere medisinen inn i vevet. Tell til fem, og deretter ta ut nålen. Når nålen er fjernet, trykk forsiktig på området med tørt gasbind eller vev til blødningen stopper. Påfør et plaster til området og sørg for å fortelle barnet hva en god jobb hun gjorde.

Hvordan å få vann ut av øret for Kids

Hvordan å få vann ut av øret for Kids


Når vannet blir sittende fast i et barns øregangen kan det føre til store ubehag, eller til og med alvorlig infeksjon. Overdreven fuktighet i øregangen kan irritere huden også. Når huden blir irritert, bakterier kan invadere den. I noen tilfeller kan en alvorlig infeksjon utvikler, slik som svømmer øre. Fordi mye fuktighet er et kjent irritatant og en mulig årsak til infeksjon, er det et godt forebyggende tiltak for å fjerne vann som har blitt fanget i ditt barns øregangen, så snart som mulig.

Hvordan å få vann ut av øret for Kids

•  Samle og forberede materialer, inkludert et håndkle, en dropper, en hårføner og en antiseptisk øret dråpe løsning eller isopropanol.

Slå barnets hode slik at de berørte øret vender oppover. Ved hjelp av en dropper, legger du et par dråper av antiseptisk løsning eller rubbing alkohol inn i øret. Vrikker utsiden av øregangen ved å forsiktig masserer klaff på huden rundt ytterkanten av øregangen. Tillat løsningen å stå i noen få minutter for å fordampe vannet.

Hold håndkle i hånden og få barnet tilt deres berørte øret ned, mot håndkleet.

Trekk ned på øreflippen for å åpne kanalen og ha dem rist forsiktig hodet, for å hjelpe vannet renne ut.

Tørk ytterkanten av øregangen forsiktig med hjørnet av håndkle. Bruk en hårføner på sitt laveste innstillingen for å tørke ut øret.

Kontakt ditt barns barnelege, hvis du ikke klarer å effektivt fjerne alt vannet på egen hånd.

Hint

 • Ikke plasser desinfeksjons dråper, inkludert alkohol i en allerede sår eller infiserte øret. Dette vil være svært smertefullt for barnet.

Hvordan ta temperaturen på barn

Hvordan ta temperaturen på barn


Hvis barnet ditt ser ut til å være uopplagt, kan ta sin temperatur indikere om han har feber. En måte å overvåke barnets temperatur er ved å plassere din hånd mot pannen. Men denne tilnærmingen ikke gi deg et klart måling; I så fall kan du ønsker å følge opp ved å måle ditt barns rektal, oral eller temperaturen i armhulen. "Kidshealth" anbefaler å bruke rektal metoden opp til barnet er tre måneder gammel, og bruk av armhulen eller muntlig metode med eldre barn, avhengig av din preferanse.

Hvordan ta temperaturen på barn

Rektaltemperaturen

•  Rengjør termometeret. Fukt en bomullsdott med isopropanol og tørk den over tuppen av termometeret. Bruk såpe og kaldt vann som et alternativ.

påføres en tynt lag av vaselin til spissen av et digitalt termometer for å gjøre innsettingen lettere. Slå på termometeret, og vent til det indikerer at den er klar. Ofte avgir et digitalt termometer en eller flere ganger for å signalisere at den er klar.

Legg babyen på ryggen på en flat stabil overflate, for eksempel en seng. Plasser nondominant arm bak bena. Trykk forsiktig bena opp mot brystet hans, slik at hans bunnen er utsatt. Babyen skal ikke oppleve noen smerte.

Sett termometeret ca 1/2 tomme i babyens anus. Hold termometeret mellom fingrene på den andre hånden mens du venter ca 1 minutt.

Skyv ut termometeret forsiktig når det signaliserer at lesing er fullført. Se på termometeret skjermen. Bruk en blyant og notisblokk og skrive ned temperaturen, dato og klokkeslett, slik at du kan holde oversikt over mulige temperatursvingninger. Slå av termometeret.

Vask termometeret spissen med såpe og vann og tørk den med et rent håndkle.

Oral Temperatur

Rengjør tuppen av digitalt termometer med såpe og kaldt vann. Tørk termometer med et rent håndkle.

Slå termometeret på og vente på det å signalisere at den er klar til bruk.

Har barnet ditt åpne munnen og plasser tuppen av det digitale termometeret under tungen mot baksiden av munnen hans. Fortell barnet ditt til å lukke munnen, avstå fra å snakke og puste gjennom nesen. Hvis barnet ditt nylig drakk en varm eller kald drikke, vent minst 15 minutter før du tar temperaturen hans, fordi dette kan påvirke termometeret lesing. Hvis barnet ditt er overbelastet eller har problemer med å puste, kan det være lurt å ta en rektal eller temperaturen i armhulen.

Vent til termometeret for å signalisere at det er gjort før du fjerner den. Skriv ned dato, tid og temperatur. Slå av termometeret.

Vask og tørk termometer og sette det bort.

Temperaturen i armhulen

Rent spissen av termometeret med såpe og kjølig vann eller isopropanol. Tørk termometer med et rent håndkle.

Ta av alle klær som dekker barnets armhulene.

Slå termometeret på og vente på signal for å indikere at den er klar.

Løft opp ditt barns arm og plassere termometeret tips under hans armhulen. Termometeret må ikke berøre noen klær --- bare huden hans. Senke armen og ha ham holde på albuen hans motsatt arm. Kryssing armen foran kroppen hans vil holde termometeret på plass.

Lytt etter signal om at termometeret er gjort og fjerne termometeret. Registrere dato, tid og temperatur.

17. Rengjør termometeret med isopropanol eller såpe og vann; tørk den med et rent håndkle og lagre det.

Hint

 • Les spesifikke instruksjoner for termometeret du har tenkt å bruke før du bruker den. Det finnes ulike typer termometre som har ulike måter å drive og måle temperatur.
 • Vurder å bruke et øre termometer, temporal arterie termometer eller smokk termometer hvis barnet ikke svarer godt til et digitalt termometer.

Slik bruker du en Digital Ear termometer

Slik bruker du en Digital Ear termometer


Digitale termometre, spesielt de som er laget for øret, er stadig i popularitet. De er spesielt stor for barn, og er tilgjengelig på apotek.

Slik bruker du en Digital Ear termometer

Tenk at de fleste digitale termometre ta en temperatur på mindre enn 30 sekunder, quicke temperaturen taking prosess for squirmy barn.

Les termometer anvisninger nøye. Kast aldri instruksjonene unna. Hold dem i nærheten av din digitalt termometer.

Tørk termometerprobe med en såpevaskeklut eller en vev dytter i isopropylalkohol eller sette på en ren sonde, avhengig av din merkevare av termometer.

Slå termometeret på.

Bruk en myk, vuggende bevegelse som du setter inn termometeret inn i øregangen eller endetarmen. Du må aldri skyve eller stappe sonden inn i kroppen. Tvinge det fører til smerte, spesielt hvis det er hevelse i øregangen eller endetarmen.

Lytt etter pipetonen.

Fjern termometeret.

Les termometeret. Hvis du ser "ERR," du ikke får god kontakt med øregangen eller endetarmen, og vil trenge å ta temperaturen på nytt.

9. Bruk tabellen innsatsen som følger med termometer for å se hva din normal lesing skal være.

Rengjør termometerprobe med en såpevaskeklut og / eller isopropanol før lagring.

Hint

 • Oral digitale termometre er også tilgjengelig, men er ikke på langt nær så populær som øret termometre. Husk å presse den muntlige termometerprobe godt tilbake og under tungen, og holde leppene lukket til du hører lydsignalet.
 • I henhold til CVS-farmasøyt, kan digitale øretermometre anvendes rektalt og under armen. Nøkkelen er å ha god kontakt mellom termometeret og enten rektum eller armhulene.
 • Digitale termometre funnet på apotek kan ikke kalibreres på nytt. Så hvis du begynner å få rare målingene, vil du ikke være i stand til å omstille din termometer.

Hvordan lage etter bading øredråper

Svømmer øre er en "en betennelse eller infeksjon i ytre øregangen," ifølge Pool Solutions. Det er forårsaket av bakterier og sopp inne våte, alkaliske ører. Selv om alle kan få denne tilstanden, det oftest slår svømmere fordi de bruker så mye tid i alkalisk bassengvannet. Selv om kommersielle produkter kan forebygge eller behandle denne tilstanden, kan du enkelt gjøre etter bading øredråper hjemme.

Hvordan lage etter bading øredråper

Mål 2 ss vann (lik 1 unse) inn på øyedråpetellerknappen flaske.

Legg det samme beløpet (2 spiseskjeer) av enten hvit eddik eller isopropanol.

•  Rist ingrediensene i dråpetellerflasken forsiktig for å blande før hver bruk. Påfør en dråpe eller to av løsningen for å fjerne overflødig vann fra øregangen etter bading.

Hint

 • Ved hjelp etter bading øredråper kan være mest gunstig for personer som er utsatt for ørebetennelser.
 • Hvis rubbing alkohol forårsaker en ubehagelig stikking eller brennende følelse i øret, bruk hvit eddik i stedet.
 • Ikke bruk øredråper hvis du har en eksisterende øreinfeksjon, øre tube eller en perforert trommehinne. Søk profesjonell medisinsk hjelp hvis øret gjør vondt, legger du merke til et hørselstap eller øret avløp.

Hvordan få Bee Stingers Out

Hvordan få Bee Stingers Out


En bie eller veps brodd er smertefull og plagsom. Hvis du er allergisk mot disse flygende insekter, kan en brodd og med være dødelig. Alle blir stukket av en bie på et tidspunkt i livet. Det viktigste å huske er å holde ro og få stinger ut. I de fleste tilfeller, etter at sentreringsrøret er fjernet, vil det berørte området gro på egen hånd. Hvis du har en mer alvorlig reaksjon, slik som elveblest, utslett eller ekstra rødhet, kan det være nødvendig å søke legehjelp.

Bruksanvisning

La området av den innfallende umiddelbart. Flere bistikk er dobbelt smertefullt og kan føre til en tur til ER for noen.

Fjern bee stinger så snart som mulig. Jo lengre stinger er i kontakt med huden, går mer giften kroppen fra sentreringsrøret. Bruk en pinsett eller fingertuppene til å presse enden og trekk stinger fra bitt. Det er ingen reell forskjell mellom å fjerne stinger med fingrene eller et par pinsett.

Rengjør det berørte området med såpe og vann eller isopropanol. Dekk med en bandasje. Du vil ikke blø mye fra en bie stikk, men det er viktig å holde området rent for å unngå en infeksjon.

Bruk is til det berørte området. Dette vil bidra til å redusere hevelse og betennelse. Hvis du er allergisk mot bistikk, kan legen din har gitt deg en adrenalin autoinjektor (også kalt en EpiPen). Bruk som anvist. Hvis symptomene forverres søke legehjelp.

Besøk et sykehus hvis du tror du har en allergisk reaksjon på en bie stikk. Tar Benedryl kan også bidra til å redusere den allergiske reaksjonen.

Hvordan stoppe Veggedyr biter

Hvordan stoppe Veggedyr biter


Veggedyr er blodsugende, parasittiske insekter som lever i senger, møbler og vegger. Veggedyr biter forårsake ulike reaksjoner for ulike mennesker. I moderate til alvorlige tilfeller, biter resultere i rød renner, vanligvis på armer og ben. Biter er smertefullt, men det er liten risiko annet enn infeksjon. Ifølge New York Housing Authority, trenger veggdyr ikke spre sykdommer. Bli kvitt veggedyr er nøkkelen til å stoppe Veggedyr biter. De fleste husholdningsplantevernmidler vil ikke bli kvitt disse irriterende bugs.

Bruksanvisning

•  Bestem om du har bedbugs. Veggedyr er små, men synlig. Telltale tegn inkluderer blod flekker på madrasser, brune fecal flekker eller feil skall på madrasser. Sjekk sømmer og kodene.

Vakuum alle tepper og mopp alle gulv med varmt vann. Vakuum kort, som veggdyr kan leve i sprekker mellom molding og veggen.

Bag alle klær, puter og sengetøy. Vask i varmt vann og tørk ved høye temperaturer. Sette skoene i en pose og la dem i bagasjerommet på bilen hvis det er en varm dag. Varmen vil drepe noen bedbugs som er der.

Leie en skadedyrkontroll tjeneste for å desinfisere hjemmet ditt med industristyrke plantevernmidler. Profesjonelle skadedyrkontroll tjenester har tilgang til kjemikalier som standard forbrukerne ikke. De tilbyr ofte garantier på sine tjenester. Hvis du bor i en leid eller leaset eiendom, la din utleier vite om veggdyr, slik at du ikke trenger å betale for tjenester.

Tips og advarsler

 • Unn Veggedyr biter med Calamine lotion eller isopropanol. Hindre smitte ved å unngå riper og holde sårene rene.

Årsaker til alkoholforgiftning

Alkoholforgiftning kan stamme fra flere forskjellige kilder: både type av alkohol konsumert og frekvensen av forbruket. Det kan føre til anfall, brekninger, nedsatt kroppstemperatur, og i verste fall bevisstløshet og død. Alkoholforgiftning kan stille inn før den som drikker mister bevisstheten. Hvis du mistenker at du kan være lider av alkoholforgiftning eller noen rundt viser tegn på alkoholforgiftning, slutte å drikke og kontakt lege umiddelbart.

Prosessen med forgiftning

Når du tar en drink av alkohol, er det raskt absorbert i blodet via magesekken og tarmene. Blodet deretter bærer alkohol til alle deler av kroppen, inkludert hjernen, og det er derfor et individ forbruker alkohol føler seg beruset. Når kroppen tar på for mye alkohol, derimot, kan kroppstemperaturen falle bratt, blodsukkernivået kan falle, og puste og hjerterytme nivåer påvirkes også.

Bli kvitt Alcohol

Leveren blir kvitt det meste av alkohol i en persons system (resten håndteres av nyrene, som fjerner det gjennom urin, og i lungene, noe som fordrive det i pusten). Leveren tar tid å behandle alkohol, men så hvis det er mer alkohol i kroppen enn den kan håndtere, da alkoholen bare sitter der, noe som resulterer i alkoholforgiftning hvis nivået blir giftige nok.

Typer av alkohol

Alkoholforgiftning kan også skyldes den spesifikke typer alkohol konsumert. Nesten alle alkoholholdige drikker er laget med etanol alkohol, som kan trygt inntas. Du kan også finne etanol alkohol i visse typer munnvann eller hostesaft. Andre husholdningsprodukter inneholder metanol alkohol eller isopropanol. Den tidligere vises i frostvæske og maling mens sistnevnte er brukt i rubbing alkohol og noen typer rengjøringsmiddel. Heller ikke er trygt for drikkevann, og kan resultere i alkoholforgiftning.

Binge Drinking

Selv etanol alkohol kan likevel føre til alkoholforgiftning. Den vanligste forekomsten innebærer overstadig drikking, definert som å ta fem eller flere drinker en rett etter den andre. Slike vaner er ofte populære på college fester og lignende hes feiringer, hvor drinkers ikke er forsiktig og den rådende stemningen kaster vanlige hemninger til vinden.

Valuta Drinking

For å forebygge alkoholforgiftning, må den som drikker nøye overvåke hans frekvensen av forbruket. Opplysninger variere basert på vekt og kjønn, men det tar vanligvis leveren en time til å absorbere en enkelt drink: en flaske øl, et glass vin eller et skudd av brennevin. Noe raskere enn det, og det er en sjanse for alkoholforgiftning, og at sjansen øker raskere alkohol er konsumert.

Slik fjerner Pakket Ear Wax

Produksjon av ørevoks er noe kroppen din gjør naturlig. Ørevoks, også kjent som ørevoks, er designet for å være et smøremiddel, antibakteriell og beskyttende naturlig materiale for å holde ørene fungerer. Fraværet av denne voks kan føre til tørr, kløende ører, og potensielt andre symptomer. Men noen ganger ørevoks kan bygge opp, forårsaker følelsen av ørene blir koblet opp, hørselstap eller ringing i øret. Ørevoks kan fjernes på en sikker måte i en rekke måter, men forsiktighet er et must når du har å gjøre med en svært følsom del av kroppen din.

Bruksanvisning

•  Bløt pakket ørevoks med litt babyolje, olivenolje eller mineralolje. Bøy hodet til den ene siden slik at øret er vendt rett opp. Ved hjelp av øyet dropper, påfør noen dråper av oljen inn i øret ditt. Hold hodet på skrå og la oljen sitte i et minutt eller to, deretter rette hodet og la oljen renne. Gjør dette en gang om morgenen og en gang om natten for om lag seks til syv dager.

Bruk gummi pære sprøyte til å skylle øret med vann. Fyll en kopp eller en vask med vann, noe som gjør at temperaturen så nær normal kroppstemperatur (98,6 grader F) som mulig. Fyll sprøyten med vann, deretter vippe hodet ned over vasken. Plasser enden av sprøyten rett innenfor øregangen og skyll forsiktig øret med vann fra sprøyten før ørevoks er fjernet fra øret.

Påfør noen dråper av rubbing alkohol til øret og bøye hodet for å la det passere gjennom øregangen, deretter tappe den. Dette vil tørke øregangen, fullføre prosessen. Tørk av eventuelle gjenværende vann, olje eller isopropanol.

Tips og advarsler

 • I noen tilfeller vil du ikke trenger å skylle øret. Mange olje løsninger myke opp voksen nok til der det kan fjerne seg naturlig.
 • Mange blokkeringer av øregangen er forårsaket av gjenstander som fingre eller Q-tips blir satt inn i øret. Unngå å stikke gjenstander inni øret for å redusere sjansen for blokkering.
 • Ikke under noen omstendigheter forsøk på å fjerne voks ved å sette inn en Q-tip eller andre gjenstander inn i ørekanalen. Du har potensial til å skade trommehinnen, og kan føre til midlertidig eller permanent skade.
 • Hvis du på noe tidspunkt under prosedyren du føler smerte, svimmelhet eller kvalme, stopp hva du gjør umiddelbart og oppsøke lege.

Hvordan bruke Climara

Leger foreskrive Climara, et østrogen patch slitt på huden, for å behandle symptomer på overgangsalder, uregelmessig vaginal blødning og infertilitet. Plasteret gir en gradvis og jevn mengde av østrogen gjennom huden og inn i blodstrømmen.

Bruksanvisning

•  Velg et område av huden for å sette Climara plasteret på. Det bør ligge et sted mellom navlen og baken. De nedre mage, rumpe og nedre del av ryggen er gode steder områder for å bruke oppdateringen.

Rens huden før du påfører patch. Bruk såpe og vann eller isopropanol.

Påfør plasteret. Skrelle plastfilmen på baksiden av lappen for å eksponere klebemidlet. Trykk plasteret på ren, tørr hud med limsiden ned. Press mot plasteret med håndflaten i 10 sekunder for å være sikker på at den holder seg på plass.

Fjern Climara patch fra huden din etter 7 dager. Brett plasteret i halv, selvklebende sider sammen. Kast det brukte plasteret på en sikker søppelbøtta slik at et lite barn eller dyr ikke kan få til det.

Påfør en ny Climara lapp hver 7. dag, etter at du fjerner den gamle. For å redusere muligheten for hudirritasjon, bruke oppdateringen på et annet område av huden hver gang.

Tips og advarsler

 • Hvis Climara plaster faller av, bruke den på nytt til et nytt område av huden. Hvis plasteret ikke vil holde, gjelder en ny patch. Bivirkninger forbundet med bruk av Climara patch inkluderer håravfall, brystsmerter, kvalme, vaginal spotting, magekramper og hodepine.
 • Ikke påfør Climara patch til brystene. Ikke ha mer enn én Climara plaster om gangen. Østrogen erstatning er ikke riktig for hver kvinne. Kun legen din kan hjelpe deg med å avgjøre om østrogen erstatning eller Climara, er aktuelle for deg. Climara og andre østrogen medisiner kan øke en kvinnes sjansene for å utvikle visse krefttyper og hjertesykdom. I sjeldne tilfeller kan bruke østrogen føre til brystkreft, livmorkreft, eggstokkreft, blodpropp, hjerteinfarkt, hjerneslag, demens og galleblæresykdom. Kontakt legen din hvis du opplever vaginal blødning, hodepine, smerter, brystsmerter, pustevansker, problemer med tale, synsproblemer, svimmelhet eller oppkast.

Er Hand Sanitizer bedre enn å vaske hendene?

Det er uenighet om vanlig håndvask versus rensemiddel. Med epidemier som svineinfluensa (H1N1 influensa) dukker opp, er håndvask kritisk. Forske emner på denne saken er vanskelig på grunn av den overveldende varierende meninger og informasjon som endres som mer er lært om sykdommen. For å holde deg oppdatert, besøk offentlige nettsteder som Centers for Disease Control og Food and Drug Administration.

Betydning for å bruke såpe og vann

Mange sverger ved å vaske med såpe og vann. Dette krever bruk av en vanlig såpe, ikke et antibakterielt en, og vann. Antibakterielle såper er kontroversielt. Mange tror at kontinuerlig bruk av antibakterielle såper føre til antibiotikaresistens. Husk at den menneskelige huden har lag med olje på toppen. Oljen gjør at bakterier å feste seg til huden. Vask med varmt vann og vanlig såpe bryter ned disse oljene, og dermed fjerne bakteriene. Ifølge FDA, er varmt vann som er komfortabelt for vask hendene ikke varmt nok til å drepe bakterier på egen hånd. FDA anbefaler bruk av varmt vann i stedet for kaldt vann for å fjerne oljer, jord og bakterier.

Alternativ til å bruke såpe og vann

Alternativet til vanlig vasking med såpe og vann, er å bruke et rensemiddel. Mange håndrensemidler inneholder alkohol som en aktiv bestanddel. Denne ingrediensen er nødvendig for å drepe bakterier på huden. Ved hjelp av et produkt som inneholder minst 60 til 95 prosent etanol eller isopropanol alkohol er den mest fordelaktige i å drepe bakterier. Noen hånd sanitizers som inneholder alkohol inneholder også aloe vera. Aloe vera vil holde huden tørker ut og holde den frisk og ungdommelig.

Natural Hand Sanitizer

Det er hånden sanitizers som bruker naturlige ingredienser. Dessverre er mange av de naturlige produkter inneholder triklosan. Nevn Triklosan, og debatter oppstår. Når den kombineres med klor, produserer kloroform Triklosan, et mulig karsinogen. Klor er funnet i vann fra springen, slik at sannsynligheten for at denne kombinasjonen vil oppstå stor. Naturlige produkter er gunstig for miljøet, og produkter med Triklosan er ikke de eneste tilgjengelige. Det er debatter om effektiviteten av naturlige produkter.

Betraktninger

Bakterier finnes overalt. Rene hender holde bakterier nivåer på en mer kontrollert nivå. Dette vil redusere risikoen for å fange smittsomme mage sykdommer, influensa og forkjølelse. Dette er ekstremt viktig hos barn, eldre og alle med en immunsvikt. Dette er folk med en økt risiko for komplikasjoner. Forebygging er lett med riktig håndvask. Ved hjelp av en hånd sanitizer er ikke så god som å vaske med gode gamle såpe og vann, men rensemiddel er nyttig i situasjoner hvor såpe og vann ikke er tilgjengelig.

Fakta

Tommelfingerregelen er å skumme opp med vanlig såpe og vask med varmt vann. Barn har sart hud og bør bruke varmt vann. Bruke 20 sekunder skrubbing fra håndledd til fingerspissene under negler og mellom fingrene. Friksjon er nøkkelen til å bryte ned de oljer og fjerne bakterier. Ifølge FDA, "synge" Happy Birthday "sang to ganger vil gi passende lengde av tid til å skumme og vaske hendene riktig."

Hva du skal bruke for å rengjøre Helvetesild

Helvetesild er en form av herpes zoster virus som ligger latent i legemet, vanligvis etter et utbrudd av vannkopper. Dette viruset kan ligge i dvale i mange år, vanligvis dukker opp etter 50 år Stress og skader har vært kjent for å sette på et utbrudd av helvetesild hos yngre pasienter, men de eldre er mer utsatt på grunn av tregere immunsystemtiltak. Omsorg og rengjøring helvetesild er en viktig og avgjørende del av helbredelsesprosessen og må gjøres med forsiktighet.

Rengjøringshelvetesild Blisters

Finn hovedområdet av blemmer og inspisere deg tett med hjelp av en venn eller bruke et stort speil. Blemmer vanligvis bryte gjennom huden langs en stor nerve vei av den ene siden av kroppen, og kan noen ganger brytes rundt fra foran til bak. Finn noen mindre lesjoner som du ikke legger merke til før, og starte renseprosessen på de hardest å nå områder først.

Påfør en kald komprimere fra isvann og bearbeid lesjonene lett med et mykt håndkle eller klut, deretter gjenta denne prosessen ved hjelp av hydrogen peroxide eller isopropanol. Du vil merke en svak smertelindring fra blemmer som du bruker isen kald komprimere; hvis blemmene er sprukket eller åpen, kan hydrogen peroxide svi litt. Finn en ren tørr klut og bearbeid de våte lesjoner før de er helt tørre. Pass på at du ikke bearbeid tørr klut på områder av huden som ikke er berørt. Dette vil spre helvetesild til infisert område. Påfør en antibiotisk salve til området svært lett, deretter bruke en ren klut eller løstsittende gasbind til lesjoner og kle dem løst for enkel tilgang for senere rengjøring.

Sørg for å unngå varme eller varmt vann når man bader eller dusjer, da dette vil føre til mer smerter eller kløe assosiert med viruset. Bruk alltid kaldt vann når man bader i løpet av helvetesild virusinfeksjon og bade to ganger daglig mens du gjentar rengjøring og dressing prosess. Trim neglene og unngå tettsittende klær rundt blemmer området da dette vil øke ubehag og forlenge helbredelsesprosessen. Rådfør deg med legen din umiddelbart i tilfelle av en helvetesild utbrudd og følg medisinske retninger tilsvar for rengjøring og behandling.

Hva er farene ved å drikke Isopropyl alkohol?

Hva er farene ved å drikke Isopropyl alkohol?


Isopropyl alkohol, også kjent som teknisk sprit eller isopropanol, brukes primært for aktuelle programmer som desinfisering, og som et løsemiddel eller rensevæske. Dette husholdning element, ofte oversett som en fare, serverer mange hverdagslige formål, men kan være svært skadelig hvis det svelges.

Effekter

Svelge en liten mengde isopropyl alkohol er usannsynlig å forårsake alvorlig skade, men hvis inntatt i store mengder effektene kan omfatte tretthet, gastrointestinale smerter, bevisstløshet, kramper, oppkast, kvalme, diaré og noen ganger til og med døden. En dødelig dose for en voksen person er omtrent åtte gram.

Behandling

Søker legehjelp umiddelbart og / eller ringe Gift anbefales som behandling. Vann eller melk kan svelges for å fortynne alkoholen og frakk magen, men bør ikke gis til en person som er bevisstløs, oppkast eller på annen måte ha problemer med å svelge.

Recovery

Recovery avhenger av mengden av alkohol inntatt, og hvor raskt behandlingen ble mottatt. Med mindre massive mengder ble inntatt, og behandling ble forsinket i lang tid, er en person sannsynlig å foreta en full gjenoppretting, og ingen permanent skade bør opprettholdes.

Hvordan eliminere hodelus med urter

Hodelus er et problem for både offeret og deres familie, men hjelpen er i sikte med noen enkle urte triks. Lus er spesielt utbredt hos barn, som har mange nære møter med andre barn. Dette lille insektet liker å leve i skitne steder og når det kan, finner det en fin hår der det kan leve lykkelig biting hodebunnen og suger små mengder blod for næring. Når mange lus er til stede, kan deres mange biter forårsake kløe og når den plagede personen klør de biter for mye, kan infeksjon føre. Trikset er å behandle en forekomst av hodelus så snart som mulig for å unngå ytterligere problemer skjer. Hvis du eller barnet ditt utvikler et tilfelle av hodelus, fortvil ikke-det betyr ikke at du er en dårlig husmor eller forelder. Dette insektet er opportunistisk og kan påvirke folk i alle samfunnslag.

Bruksanvisning

•  For å identifisere tilstedeværelsen av lus, sjekk hodebunnen, eller som av barnet ditt, for eggene sine. Egg er veldig små og kan være ulike nyanser fra gul til brun i fargen. Du tenker kanskje de er flass, men de har ikke flasse av som flass gjør.

Vask håret med en sterk te laget av rosmarin blader. For å gjøre rosmarin te, rett og slett la det småkoke ca ¼ kopp tørkede eller friske rosmarin blader i fire kopper vann i 20 minutter.

For ekstra effekt, kombiner ca 20 dråper tea tree eterisk olje eller rosmarin olje med ¼ kopp vegetabilsk olje som mandel eller aprikos. Bruk denne blandingen til hodebunnen av den skadede og massere det inn. La dette på hodet i en time, og deretter shampoo grundig. Urteolje og vegetabilsk olje har en tendens til å kvele lus.

Hvis du kjøper en veldig fintannet kam, kan du med hell fjerne mange av eggene. Ødelegge dem i en krukke fylt med blekemiddel eller isopropanol. Fortsett å gjøre dette for ca to uker etter hver shampoo.

Vask alle de berørte personens klær og sengetøy i veldig varmt såpevann så snart du oppdager lus. Selv utstoppede dyr kan havnen lus, så få dem tørke rengjøres eller erstatte dem med nye.

Tepper i ditt hjem og til og med bilen kan huse lus, så støvsuge grundig etter du oppdage et angrep på et medlem av familien din.

Ikke la barn dele kammer eller børster, selv barrettes eller andre elementer som kontakter i hodebunnen, for eksempel håndklær, med andre barn.

Tips og advarsler

 • For å hindre hodelus og bidra til å kvitte seg med dem etter at du oppdager dem, er det viktig å vaske håret, sengetøy, noen børster eller kammer og klær ofte.
 • Hvis du suge kammer og børster i en løsning av isopropyl alkohol, vil alle eksisterende lus og egg går til grunne.
 • Unngå nærkontakt med andre du kjenner blir plaget med denne pest.
 • Det er ofte lettere å oppdage lus egg enn å finne den faktiske lus. Insektet i seg selv er på størrelse med en liten frø og er normalt lys brun i fargen.
 • Hvis du fukte håret før du bruker din fintannet kam, er det lettere å få så mange lus egg som mulig.
 • Denne artikkelen er ikke ment å diagnostisere, behandle, kurere eller forebygge sykdom. Bruken av urteprodukter bør ikke tas lett på. Alltid konsultere en kvalifisert helsepersonell før du bruker noen urt, spesielt hvis du er gravid eller ammer, eller hvis du tar noen foreskrevet medisiner.
 • Noen barn reagerer på lus biter med hovne lymfekjertler. Hvis infeksjonen begynner, kontakt lege omgående.
 • Over skranke rettsmidler er tilgjengelig kommersielt, men vær forsiktig når du bruker slike produkter, fordi de er i utgangspunktet insektmidler.
 • Ikke bruk medisinert lusemiddel på barn som er under to år. Du må fjerne lus og egg for hånd, eller bruk naturmidler som foreslås her.

Hvordan lage Hånd Sanitizer Spray

Hvordan lage Hånd Sanitizer Spray


Hånd sanitizer spray holder hendene rene mellom vasker. Leger, sykepleiere og mange andre fagfolk desinfisere hendene ofte hele dagen. Kommersielle hånd sanitizers kan være dyrt, så sørg for din egen og spare penger. Legg til dine egne dufter for å lage en tilpasset blanding.

Bruksanvisning

Mål 1 kopp korn eller isopropanol i en ren sprayflaske. Enten form av alkohol er akseptabelt så lenge det oppfyller 60-95 prosent alkohol kravet, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Legg 1/2 kopp aloe vera gel og 1/4 kopp destillert vann. De gamle egypterne brukte aloe vera som en helbredende plante, og den klebrige saft fra bladene fungerer som en fuktighetsgivende agent.

Tilsett 5 dråper tea tree olje. Fest sprøyten og rist å blande ingredienser. Tea tree olje fungerer som en naturlig antibakterielt middel. Du kan også legge til noen dråper duftolje hvis du ikke liker den sterke lukten av tea tree.

Spray på hendene og gni sammen til den er tørr. Vask hendene med såpe og vann før du bruker hånddesinfeksjonsmiddel spray. Hånd sanitizer spray er ikke en erstatning for riktig håndvaskrutiner. Vask med såpe og vann renser hendene mens hånd sanitizer spray desinfiserer å hemme spredning av bakterier.

Tips og advarsler

 • Hvis du er på farten mye, bære din hånd sanitizer spray med deg som offentlige bad ofte går tom for såpe.
 • CDC anbefaler hånd-sanitizer sprayer har en minimum konsentrasjon på 60 prosent korn eller isopropylalkohol til å være effektive til å drepe bakterier og bakterier. Det har blitt oppdaget at noen kommersielt gjort for hånd sanitizer spray ikke når dette minimum.

Hva er ingrediensene i Hand Sanitizer?

Hva er ingrediensene i Hand Sanitizer?


Hånd sanitizers, eller hånd antiseptiske midler, er populære metoder som brukes for å "rydde" hands når såpe og vann ikke er tilgjengelig. Hånd sanitizers kommer i ulike former som gele, skum og spray. Hvert merke med rensemiddel bruker forskjellige ingredienser; imidlertid enkelte bestanddeler er mer effektive enn andre.

Antimikrobielle eller antiseptisk Agents

Antimikrobielle (bakterie mordere) eller antiseptisk (desinfeksjonsmidler som dreper bakterier) agenter er de aktive ingrediensene i hånd sanitizers. Etanol alkohol, isopropanol og benzalkoniumklorid er antiseptika. Triklosan er en antimikrobiell.

Duft og fargestoffer

Mange hånd sanitizers inneholder kunstige dufter og mat fargestoffer som kompliment hverandre. Fruktduftende hånd sanitizers er populære og inneholder dufter som etterligner frukt, for eksempel fersken, og er farget for å ligne frukten farge.

Vann og fortykningsmidler

Vann bidrar til å hindre rensemiddel fra å være faststoff, og det er et oppløsningsmiddel for vannoppløselige bestanddeler slik som matvarefargestoffer. Fortykningsmidler som propylenglykol og hydroksymetylcellulose anvendes for å fortykke håndrensemidler for å danne en gel-lignende konsistens.

Kremer og konserveringsmidler

Fuktighetsmidler slik som glyserol, vitamin E og aloe hindre aktive ingredienser slik som etanol alkohol tørker ut huden. Konserveringsmidler, som benzofenon, lagt til hånd sanitizers forlenge holdbarheten ved å hindre nedbrytning av ingredienser og bremse bakterievekst.

Anbefalinger

CDC anbefaler bruk av alkohol-baserte, gel hånd sanitizers (de som inneholder etanol alkohol eller isopropanol) med en konsentrasjon på 60 prosent til 95 prosent alkohol. Disse håndrensemidler ble funnet å være den mest effektive i å drepe bakterier og bakterier.