Digidexo.com

lymfekreft tarm

Lymfekreft behandlinger

Lymfekreft behandlinger


Lymfom er en kreft dannet i lymfesystemet, og er en av de vanligste dødsårsakene i USA. Lymfesystemet består av beinmarg, lymfeknuter, milt, mage, tarm og hud. Behandlingen er basert på alvorligheten av sykdommen, lav, middels eller høy klasse.

Hva er Lymfekreft?

Lymfekreft er den vanligste formen for kreft dødsfall i USA. Ifølge Cedars-Sinai, er cirka 48.000 personer diagnostisert årlig, vanligvis mellom 40 og 70 år gammel. Det forekommer i det lymfatiske system, nemlig benmarg, lymfeknuter, milt, mage, tarm og hud. Det oppstår når hvite blodcellene formere seg unormalt, og bygger seg opp i lymfeknutene.

Generelt Behandling

Faktorer som avgjør hvilken type behandling er basert på den type sykdom, scene, site, vekst, symptomer, alder og helse. Behandlingen er mer effektiv med tidlig diagnose.

Typer behandling

Kjemoterapi anvendes som en intensiv behandling av stadium III eller IV, som er mest effektive for å oppnå permanent remisjon, umiddelbart etter diagnose

Stråling

Stråling brukes for trinn I og II, og kan føre til remisjon eller kur.

Stamcelletransplantasjon

Stamcelletransplantasjon (SCT) benytter en kombinasjon av kjemoterapi og stråling. Intensiv behandling er risikabelt, men tilbyr en høy grad av remisjon.

Biologiske Terapi

Biologisk behandling bruke naturlige substanser av immunsystemet til å stoppe veksten av kreft.

Kirurgi

Kirurgisk fjerning av ekstranodale lymfomer i skjoldbruskkjertelen eller mage er en behandling.

Bruken av bein imorgen transplantasjon er under studie for lavgradig lymfom.

Tarm brokk symptomer

Tarm brokk symptomer


Brokk oppstår når kroppens organer presse gjennom en åpning i veggene som omgir organene. Dette kan skje med magen og hjernen, men den mest vanlige organ som vil herniate er tarmen. Tarm brokk vil gjøre seg kjent gjennom buler i magen, pungen, lår, side og nedre del av magen.

Årsaker og risikofaktorer

Tarm brokk er forårsaket av svakheter i bukveggen, som omgir tarmen. Disse svakhetene kan være genetisk, men også forårsaket av graviditet.

Tegn og symptomer for reduserbar Hernias

Mange ganger, vil brokk viser ingen symptomer. Den uvanlige bule fra en brokk er vanligvis den mest merkbare tegn du har en. Bule kan verke, men ikke være smertefullt, eller det kan være veldig øm. Mens mange ting kunne produsere slike buler, hvis den vokser i størrelse når du står eller belastning, er det sannsynligvis et brokk. Et annet tegn på en brokk er det kan bli skjøvet tilbake inne i magen. Dette kalles reduksjons.

Tegn og symptomer for irreducible Hernias

På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er blodtilførselen kan bli avskåret. Dette kalles kvelning. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan selv se og føle deg syk, selv om personen ikke vil ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Behandling

Hvis brokk er reduserbar og forårsaker mindre smerte, kan en lege anbefaler pasienten bære en truss. Dette er et plagg som skal legge press på brokk og hold den. Smertefull eller irreducible brokk vil kreve kirurgi. Med åpen kirurgi, vil legen bruke lokalbedøvelse og lage et lite snitt i pasientens nær herniated området. Tarmene blir deretter presset tilbake inne i bukveggen og veggen er sydd stengt. Dette er den mest vanlige behandling. Laparoskopisk kirurgi bruker narkose og tre små kutt (mindre totalt enn åpen kirurgi cut). Legen bruker deretter en laparoskop og små instrumenter, alt satt inn gjennom snittene å presse innvollene på plass igjen. Åpningen blir deretter stiftes stengt.

Forebygging

Enten du får en tarm brokk er nesten ute av kontroll. Men det er ting du kan gjøre for å redusere risikoen. Unngå å være overvektig og anstrengende å løfte ting. Fedme og belastning skape press på bukveggen som kunne starte en brokk. Også, trene magemusklene for å styrke dem slik at de tåler mer press mot dem.

Livmor Fibroids og irritabel tarm syndrom

Livmor Fibroids og irritabel tarm syndrom


Livmor fibroids er godartet vekster som utvikler seg i livmoren under en kvinnes fertil år. Irritabel tarm syndrom eller IBS, er en sykdom i tykktarmen som forårsaker ubehag i magen.

Livmor fibroids Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan kvinner med livmor fibroids oppleve langvarig menstruasjon, kraftig menstruasjonsblødning eller forstoppelse. Hyppig vannlating og smerter i bekkenet, ryggen eller beina kan oppstå med livmor fibroids.

Livmor Fibroids Årsaker

Uterine fibroider kan utvikles som et resultat av genetiske forandringer i cellene i uterine muskler. Cellene av uterine fibroider har høyere nivåer av østrogen enn normale livmormuskel-celler.

Livmor Fibroids Treatment

Medisiner som regulerer kvinnens menstruasjonssyklus som Lupron og progestin Livmorinnlegg som avgir kan lindre kraftige blødninger og trykk bekken og de kan krympe fibroids. Alvorlige symptomer kan kreve en myomektomi (kirurgisk fjerning av fibroider) eller en hysterektomi (kirurgisk fjerning av livmoren).

IBS symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan IBS pasienter oppleve magesmerter, oppblåsthet eller gass. Slim i avføringen, forstoppelse eller diaré kan også oppstå med denne lidelsen.

IBS Triggers

IBS symptomene kan utløses av melk, alkohol eller kullsyreholdige drikker. Menstruasjon og høye nivåer av stress kan utløse IBS symptomer hos noen individer.

IBS Treatment

Leger kan foreskrive fibertilskudd eller anti-diaré medisiner til IBS pasienter. Antikolinerge medisiner kan være foreskrevet for å redusere tarm spasmer.

Epiteliale Growth Factor for lekk tarm syndromLekk tarm syndrom (LGS) er preget av betennelse i epitel, vevet som linjer tarmen og tarmer. Denne tilstanden er treffende navnet fordi den beskriver en "lekk tarm" som gjør at bakterier og andre giftstoffer til å passere gjennom epitelvev og flykte inn i blodet, noe som kan forårsake en rekke komplikasjoner. I tillegg til diett og kontrollerende bakteriell infeksjon, kan visse supplerende terapier hjelp, for eksempel ved bruk av epitelial vekstfaktor for lekk tarm syndrom.

Komplikasjoner av LGS

Lekk tarm syndrom er assosiert med en rekke inflammatoriske lidelser, inkludert matallergier, kronisk trøtthet, eksem, fibromyalgi, reumatoid artritt, bihulebetennelse, astma, irritabel tarm, diabetes type I, cøliaki og Crohns sykdom. Ifølge Andrew Weil, MD, leeching av bakterier, ufordøyd fett og proteiner, og avfalls biprodukter i blodet utløser en autoimmun reaksjon som kan bidra til utvikling av disse lidelser. Tilskudd med epitelial vekstfaktor for lekk tarm syndrom er ansett som et supplement terapi til konvensjonelle behandlinger for å bidra til å redusere intestinal permeabilitet.

Epiteliale Growth Factor Definert

Epitelial vekstfaktor (EGF) er et medlem av en gruppe av polypeptider, spesialiserte proteiner som består av lange kjeder av aminosyrer. Det er disse polypeptider referert til som vekstfaktorer. Imidlertid kan "faktor" som den er relatert til den faktiske veksten være positiv eller negativ. Med andre ord, noen vekstfaktorer å stimulere cellevekst og deling, mens andre inhibere reseptor-seter og forhindre proliferasjon av celler. Epitelial vekstfaktor tilhører den tidligere klasse.

Funksjon

Epitelial vekstfaktor er involvert i regulering av veksten av hud-celler, noe som er grunnen til at det også er kjent som epidermal vekstfaktor. Dens funksjon er å binde seg til overflaten av epidermal vekstfaktor-reseptor (EGFR)-celler, som utløser frigjøring av tyrosin-kinase, et enzym som fremmer flere signaloverføringsprosessene. Dette betyr i praksis at mottakercellene tolke disse hendelsene som signaler for å sette i gang en serie av reaksjoner, nemlig en øket omdannelse av glukose til cellulær energi, økte proteinproduksjon og øket EGFR genekspresjon. Alle disse prosesser bidrar til replikasjon av DNA, og cellevekst.

Kilder til EGF

Ifølge Leo Galland, MD, direktør for Stiftelsen for Integrert Medisin, oppstår epitelial vekstfaktor naturlig i betydelige nivåer i øvre del av tynntarmen (tolvfingertarmen), og i prostata og spyttkjertler. Dr. Galland videre at grundig tygge maten kan ha nytte av en lekk tarm siden dette bidrar til å øke mengden av spytt-baserte EGF inn i mage-tarmkanalen.

Råmelk, melk produsert av pattedyr i de første dagene etter fødselen, inneholder også høye nivåer av EGF. I forhold til menneskeføde, serverer storfe råmelk som den primære supplerende kilde. Ifølge Center for ernæringsforskning, inneholder storfe råmelk flere andre nyttige midler foruten epitelial vekstfaktor for lekk tarm syndrom. For eksempel inneholder dette stoffet også immunglobuliner det avskrekke flere patogener som fører til bakteriell infeksjon, inkludert salmonella og Escherichia coli.

Bivirkninger

Mens storfe råmelk regnes som trygt for konsum, bør personer som er laktoseintolerante ikke ta dette stoffet.

Tegn og symptomer på tarm Tuberkulose

Intestinal tuberkulose er en infeksjon i tarmen. Denne formen for tuberkulose er en infeksjon som påvirker mennesker fra underutviklede land. Den kan være forbundet med andre sykdommer, som for eksempel HIV-infeksjon. Folk kan få intestinal tuberkulose fra drikker upasteurisert melk fra infiserte storfe. Melken inneholder tuberkel basiller som infiserer tarmen. Noen tegn og symptomer når intestinal tuberkulose er til stede.

Smerter i magen

Mennesker smittet med intestinal tuberkulose kan få magekramper på høyre side av magen. Magekramper skje når musklene i magen kontrakt. Magekramper kan påvirke andre nærliggende organer, som for eksempel tarmen, aorta, bukspyttkjertel, nyre og i vedlegg. Det kan også være noe hevelse i magen, noe som kan forveksles med kreft. Smerten i magen er til stede som tuberkulose reiser fra lungene og får til tarmen gjennom blodet. Den beste måten å diagnostisere intestinal tuberkulose er å gjøre en biopsi test eller få en endoskopi. Intestinal tuberkulose kan føre til fisteldannelse, perforeringer og abscesser på tarmen hos pasienten.

Tap av vekt

Pasienter som har intestinal tuberkulose oppleve en betydelig vekttap. Dette er fordi de fleste mennesker som lider av intestinal tuberkulose ikke har en appetitt eller synes det er vanskelig å ta i mat. Den vekttap skjer vanligvis når pasienten har vært syk en stund. Folk som bare har kontrakt sykdommen kan ikke vise ytre symptomer i starten, men kan mangle energi og begynne å miste vekt gradvis frem til effekten av vekttap blir tydelig. Etter diagnose, kan pasienter med intestinal tuberkulose gjennomgå en operasjon eller ta legemidler mot tuberkulose og andre medisiner.

Anoreksi

En prosentandel av folk som lider av intestinal tuberkulose får anoreksi. Anoreksi er en spiseforstyrrelse hvor pasienten sulter seg selv. Pasienter med tarm tuberkulose utvikle anoreksi som de finner det vanskelig å holde ned maten og derfor nekter å spise. Dette kan være på grunn av magesmerter de opplever når du tar i mat. Intestinal tuberkulose kan i stor grad påvirke tarmen, og dette fører til smerte når fordøye mat. For å hindre utvikling av anoreksi, gå til legen så snart som mulig når de første tegn på intestinal tuberkulose er tydelig. Forlenging av behandling for infeksjoner kan føre til andre sykdommer i pasienten. For å unngå å ha intestinal tuberkulose, unngå å drikke upasteurisert melk.

Liten tarm lidelser

Liten tarm lidelser


Den lille tarm, også referert til som den tynntarmen, er en del av fordøyelseskanalen hos pattedyr. Etter maten passerer gjennom magen, går det inn i tynntarmen for videre fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffer før du flytter inn i tykktarmen for å bli utskilt som avfall. Det er en rekke forstyrrelser som kan påvirke det lille tarm, som alle forårsaker symptomer i hele kroppen, taler til den viktige rolle spiller i fordøyelsen generelle helse.

Typer av tynntarmen Disorders

De vanligste typer av små tarm lidelser kan klassifiseres i forskjellige kategorier: inflammatoriske tarmsykdommer, autoimmune tilstander og infeksjonssykdommer. Inflammatoriske tarmsykdommer, så som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt, føre til hevelse og inflammasjon i tynntarmen. Den vanligste autoimmun tilstand i tynntarmen er cøliaki, en reaksjon på inntatt gluten. Smittsomme sykdommer inkluderer en rekke lidelser inkludert bendelorm og bakterielle infeksjoner som tropisk sprue (kjent medisinsk som giardiasis).

Testing for tynntarmen Disorders

Det er flere tester som kan utføres for å kontrollere små tarmlidelser. Vanligvis den første testen gjøres for å diagnostisere en liten tarm lidelse er en X-ray for å sikre eventuelle symptomer en person er rapportering ikke er forårsaket av en form for blokkering eller ruptur. Ytterligere tester vil bli valgt basert på rapporterte symptomer; for eksempel kan en blodprøve gis til personer som mistenkes for å ha cøliaki for å se om hvite blodlegemer er forhøyet. Ved mistanke om en infeksjon, kan en avføringsprøve bør analyseres for å identifisere spesifikke bakterier eller ormer.

Effekter av tynntarmen Disorders

Alle typer av små tarm lidelser, hvis venstre ubehandlet over lengre tid, påvirker kroppen som en helhet på lignende måter. Nummer én effekt av en liten tarm lidelse er en nedsatt evne til å absorbere næringsstoffer fra maten, som fører til underernæring, vekttap, tretthet og konsentrasjonsproblemer. Små tarm lidelser vanligvis forårsake diaré, som også kan føre til dehydrering.

Betraktninger

Mens noen små tarm lidelser, for eksempel smittsomme sykdommer, er vanligvis ikke livstruende, mange typer er alvorlige forhold som kan føre til langvarige skader i tarmvevet hvis venstre ubehandlet. Inflammatoriske og autoimmune sykdommer spesielt kan forårsake skade som tar kroppen i flere måneder til flere år å fullt reparere. Det har vært noen indikasjon på at langsiktig skade på tynntarmen fra noen av disse lidelsene kan sette en person på økt for tarmkreft og andre alvorlige forhold.

Advarsel

Hvis du oppdager blod i avføringen, har kronisk diaré i mer enn fire dager, erfaring magesmerter, feber, eller hurtig vekttap, må du kontakte legen din for å diagnostisere symptomene dine. Disse symptomene kan være tegn på en alvorlig liten tarm lidelse som krever umiddelbar oppmerksomhet. Ikke prøv å medisinere seg selv med over-the-counter produkter, for eksempel fiber, anti-diarrheals, eller smertestillende medikamenter. De kan forverre eller forverre tilstanden din.

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom med alternative terapier

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom med alternative terapier


Det finnes mange alternative behandlinger tilgjengelig for irritabel tarm syndrom (IBS). Men det er ingen erstatning for livsstilsendringer og kostholdsendringer. Utvise forsiktighet når de vurderer alternative behandlingsformer.

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom med alternative terapier

•  Vurdere å ta magesaftresistente peppermynte olje kapsler. I en liten studie av IBS lider, rapporterte 71 prosent reduksjon av irritabel tarm symptomer etter inntak av peppermynte olje kapsler.

Tenk om hypnose. I en liten studie av IBS lider, 60 prosent av pasientene sa at deres symptomer forbedret etter bruk av hypnose.

Se inn stressmestringskurs. I en liten studie av IBS lider, rapporterte to tredeler en reduksjon i IBS symptomer etter inntak av stress management klasser.

Prøv en laktosefri diett. I en liten studie av IBS lider, rapporterte 51 prosent lindring av IBS symptomer etter å fullstendig eliminere melkeprodukter fra kostholdet.

Forskning psykoterapi. IBS lider har rapportert en reduksjon i sine symptomer med biofeedback, transaksjonsanalyse og avslapningstimer.

6. Tenk akupunktur. I en liten studie av IBS lider, mange rapporterte redusert oppblåsthet og en økt følelse av velvære etter akupunktur.

Spør om colonic cleansings. Noen mennesker tror at en ukentlig rent vann klyster er nyttig i healing tarmen.

Forgo kjøtt i kosten. Noen mennesker tror at å kutte ut alle animalske produkter hjelper tykktarmen for å bli sunnere og mindre irritabel.

Hint

 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom


Behandling for irritabel tarm syndrom (IBS) krever livsstilsendringer, reduksjon i stress og endringer i matvaner. Noen IBS lider responderer bedre på behandling enn andre.

Hvordan behandle irritabel tarm syndrom

•  Unngå stress. Leger spekulerer i at følelsesmessige konflikter er den største enkeltstående utløser mekanisme for IBS.

Oppgave moderat (ikke iherdig) og regelmessig. En passe kroppen er mer tilbøyelige til å ha en passe kolon.

Monitor medisiner du tar. Aspirin, ibuprofen og selv vitamin C-tabletter kan irritere gastrointestinale slimhinner.

Endre ditt inntak av meieriprodukter. Melk og melkeprodukter kan forverre en irritabel tarm. Husk at meieriprodukter er en verdifull kilde til kalsium, og bør ikke bli eliminert fra kostholdet ditt. Mange IBS pasienter opplever at å spise yoghurt ikke bry sine tarmer. Hvis du er laktose-intolerant, snakk med legen din om å ta laktase tabletter.

Spis kostfiber. Velg hele korn brød og korn, frukt og de fleste grønnsaker. Fiber bidrar til å mildt distend tykktarmen, som synes å redusere colonic spasmer. Spiser nok fiber, slik at avføringen er myk, dannet og lett å passere uten å belaste.

Unngå avføringsmidler og over-the-counter high-fiber kosttilskudd. De kan forårsake oppblåsthet og økt irritabilitet.

Unngå store måltider. De forårsaker tarmen til å bli overdistended og hyperaktiv.

Drikk mindre eplejuice og druejuice hvis du har mye gass. Unngå gassdannende matvarer som bønner og cruciferous grønnsaker (kål, brokkoli, blomkål, reddiker, neper og rosenkål).

9. Unngå sjokolade, koffein, alkohol og sorbitol (en kunstig søtningsmiddel som finnes i enkelte dietetiske produkter), og begrense fettrike matvarer. Fett er en sterk stimulans av colonic sammentrekninger og ytterligere forverrer irritabilitet av tarmen.

Hint

 • Spør legen din om en resept på antidepressiva eller beroligende midler kan være riktig for deg. Noen ganger er livet blir for stressende, og du kan trenge medikamentell hjelp med kronisk angst.
 • Spør legen din om en antispasmotic eller antidiarrheal stoffet ville være passende for din tilstand.
 • Leger spekulerer i at IBS symptomer er ofte laget mer alvorlig av en kvinnes reproduktive hormoner. Hvis du lider med premenstruelt syndrom (PMS), behandle det kan redusere din IBS symptomer.
 • For mer informasjon om IBS, ringe International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser på (414) 964-1799.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan finne støtte for irritabel tarm syndrom

Hvordan finne støtte for irritabel tarm syndrom


Omtrent 35 millioner amerikanere lider av irritabel tarm syndrom (IBS). Det er den nest største årsaken til fravær fra jobb. Nesten hver eneste by i Nord-Amerika har en IBS og / eller kolitt støttegruppe forberedt på å hjelpe lider.

Hvordan finne støtte for irritabel tarm syndrom

•  Ring ditt lokale sykehus og be om samfunnet utdanning avdelingen. Spør om en lokal IBS støttegruppe.

Spør gastroenterolog om en lokal IBS støttegruppe.

Bruk den elektroniske oppslagstavler og støtte grupper som er tilgjengelige for IBS lider. Søk på Internett med søkeord som "irritabel tarm syndrom" eller "IBS" og "oppslagstavler" eller "forum".

Oppsøke nye venner som du møter på din gastroenterolog kontor. Halvparten av alle besøk til gastroenterolog er relatert til IBS. Så du har en 50-50 sjanse for å møte en kamerat IBS lidende sitter rett ved siden av deg på legens venteværelse. Hvis du møter noen du virkelig kontakt med, diskutere danne din egen IBS støttegruppe.

Snakk med apoteket. Personen som distribuerer dine medisiner er et vandrende leksikon - hun møter hundrevis av pasienter som deg hver dag og snakker til dusinvis av leger og sykepleiere hver uke. Farmasøyter er en enorm - men underutilised - ressurs.

Gå til din lokale YWCA eller videreutdanning sentrum. Registrer deg for avslapningstimer, yogatimer og / eller selvhjelps instruksjon. Selv om disse kursene ikke er laget spesielt for IBS lider, vil du møte mange mennesker akkurat som deg som trenger å lære å slappe av og redusere stress.

Hint

 • For mer informasjon om støttegrupper, ringe International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser på (414) 964-1799.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan unngå Irritabel tarm syndrom

Hvordan unngå Irritabel tarm syndrom


35 millioner amerikanere lider av irritabel tarm syndrom (IBS), den nest største årsaken til fravær fra jobb. (Forkjølelse er nummer én.) IBS har ingen kur, men du kan gjøre livsstilsendringer for å redusere symptomer på følgende måter.

Hvordan unngå Irritabel tarm syndrom

•  Spis høy-fiber, lav-fett matvarer i små hyppige måltider gjennom dagen.

Arbeide for seks daglige måltider (200-300 kalorier hver) som inneholder hele korn brød, pasta og ris for å holde tykktarmen mildt oppblåst og bedre funksjon.

Unngå mat, drikke og medisiner som kan irritere tykktarmen, for eksempel koffein, alkohol, sjokolade, avføringsmidler og høy-fiber kosttilskudd.

Curb stress. Leger spekulerer i at følelsesmessige konflikter er den største trigger mekanisme for IBS symptomer. Lær hvordan å ikke krangle med familien over hver lille brudd.

Lett arbeidsbyrden eller jobbe færre timer. Ikke vær en perfeksjonist. Lytt til velvære bånd. Prøv yoga. Hold en journal for å registrere tanker og følelser.

Trening moderat og regelmessig. En passe kroppen er mer tilbøyelige til å ha en passe kolon. Ikke øvelse for iherdig - vil du forverre tykktarmen. Sats på svømming, rask gange eller sykling.

Monitor de medisiner du tar og eliminere de som ikke er absolutt nødvendig. Aspirin, ibuprofen og selv vitamin C-tabletter kan irritere GI slimhinnen. Ta medisiner med måltider.

Hold disse hormonene i sjakk hvis du er en kvinne. Leger spekulerer i at IBS symptomer er ofte aggrivated av reproduktive hormoner. Hvis du lider av PMS, prøv å behandle PMS symptomer som en måte å redusere dine IBS symptomer.

Hint

 • For mer informasjon om IBS, ringe International Foundation for funksjonell Gastrointestinale sykdommer på (414) 964-1799.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan endre matvaner hvis du har irritabel tarm syndrom

Hvordan endre matvaner hvis du har irritabel tarm syndrom


Irritabel tarm syndrom (IBS) har ingen kur, men å endre kostholdet ditt og begrense stress er to av de beste våpen for å kjempe symptomer.

Hvordan endre matvaner hvis du har irritabel tarm syndrom

Endre inntaket av meieriprodukter (spesielt de fra melk,) som kan aggrivate en irritabel tarm. Mange IBS pasienter opplever at yoghurt ikke bry sine tarmer.

spise kostfiber: hel-korn brød og korn, frukt og de ​​fleste grønnsaker. Fiber bidrar til å mildt distend tykktarmen, som synes å redusere colonic spasmer.

Spis nok fiber, slik at avføringen er myk, dannet og lett å passere uten å belaste, men unngå over-the-counter high-fiber kosttilskudd, som kan forårsake oppblåsthet og økt tarm irritabilitet.

Unngå store måltider, som forårsaker tarm å bli altfor oppblåst og hyperaktiv. I stedet velger flere små måltider gjennom dagen for å holde GI kanalen mer i balanse.

Unngå eple og drue juice hvis du lider av en god del luft i magen; også pass opp sjokolade, koffein, alkohol og sorbitol (en kunstig søtningsmiddel finnes i enkelte dietetiske produkter.)

Hold deg unna høy-fett matvarer. Fett er en sterk stimulans av colonic sammentrekninger som forverre irritabilitet av tarmen.

Unngå gassdannende matvarer, for eksempel bønner og cruciferous grønnsaker (kål, brokkoli, blomkål, reddiker, neper og rosenkål.)

Practice moderasjon og selektivitet når du spiser. For eksempel ikke slurp ned to milkshakes på tom mage eller sitte foran TV spise en halv krukke med pickles og en pose med svinekjøtt rinds.

Hold en food journal, og skriv ned hvilke matvarer føre til at du intestinal nød i minst en måned. Se etter mønstre, og unngå lovbrytere. Del dine funn med legen din.

Hint

 • Kvinner rammes med IBS tre ganger oftere enn menn. Leger spekulerer i at reproduktive hormoner gjøre kvinner mer utsatt for å utvikle IBS.
 • Meieriprodukter er en verdifull kilde til kalsium, og bør ikke være helt eliminert fra kostholdet ditt. Hvis du er laktoseintolerante, snakk med legen din om laktase tabletter.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan takle Irritabel tarm syndrom

Hvordan takle Irritabel tarm syndrom


Irritabel tarm-syndrom (IBS) vanligvis ikke føre til alvorlig sykdom. Likevel, det er en kronisk sett av symptomer som krever livsstilsendringer. Lære å takle IBS er bare ett av mange nødvendige endringer du må lære å gjøre.

Hvordan takle Irritabel tarm syndrom

•  Forstå at IBS har ingen kjent årsak eller kur.

Velg en jobb med en fleksibel timeplan eller vurdere å arbeide utenfor hjemmet, starte din egen virksomhet eller temping. Det er vanskelig å holde nede en 9 til 5 jobb med kronisk diaré eller magesmerter fra colonic spasmer.

Spør legen din om han eller hun tror forskrivning antidepressiva eller beroligende kan være riktig for deg.

Vask hendene grundig og ofte, spesielt etter bruk av badet.

Bli med en IBS støttegruppe. Ring din lokale helsestasjon eller sykehus.

Finn en Internett-støttegruppe. Chatte med andre IBS lider og legge inn IBS spørsmål.

Opprettholde en solrik disposisjon. Hvis du gruble og slite om IBS, vil symptomene dine ikke bedres. En god holdning er viktig når du arbeider med IBS.

Hint

 • For mer informasjon om IBS, ringe International Foundation for Fundamental Gastrointestinale sykdommer på (414) 964-1799.
 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan diagnostisere irritabel tarm syndrom

Hvordan diagnostisere irritabel tarm syndrom


Diagnose av irritabel tarmsyndrom (IBS) er basert på symptomer - tarmen av en person som lider av IBS vil ikke vise tegn på aktiv sykdom når undersøkt. Legen din vil utføre tester for å utelukke andre vanlige tarm sykdommer. Diagnosen er hovedsakelig bestemt ved å eliminere andre mulige årsaker.

Hvordan diagnostisere irritabel tarm syndrom

En vurdere å se en gastroenterolog hvis du har kronisk diaré, forstoppelse og / eller hyppig gastrointestinal smerte.

Beskriv dine GI symptomer i stor detalj med legen din: hyppighet av avføring, farge og konsistens av avføring, hvis magesmerter er lettet etter avføring og / eller gass passerer, slim i avføringen, følelsen av ufullstendig evakuering etter at du 've defecated.

Enig å ha en rutine digital rektal undersøkelse. Dette gjør det mulig for legen å føle for rektal ømhet, et fullt tømt rektum og / eller hard, fast avføring.

Lagre en krakk prøven for legen å undersøke for skjulte blod, parasitter, bakterier og hvite blodceller.

Ha en proctosigmoidoscopy. Dette gjør at gastroenterolog å se så mye som 60 centimeter opp i tarmen.

Forbered deg på en barium klyster hvis din lege ordre en. Dette gjør det mulig for legen å se hele tarmen.

Forstå at disse testene vil utelukke andre tarmsykdommer som kreft, polypper og smittsomme prosesser. Legen må utelukke alle andre tarmsykdommer før diagnostisere IBS.

Forstå at diagnosen IBS vil være basert på dine symptomer og de ​​negative resultatene av laboratorietester.

Hint

 • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan kontrollere irritabel tarm syndrom - IBS

Hvordan kontrollere irritabel tarm syndrom - IBS


Gass, forstoppelse og diaré er bare noen av de plagsomme og noen ganger pinlige symptomer på irritabel tarm syndrom. Disse manifestasjoner av sykdommen kan forstyrre hverdagen din og gjøre deg svært ubehagelig. Den gode nyheten er at det er flere endringer i livsstil som du kan gjøre for å utnytte dine symptomer, noe som gjør det mulig for deg å finne lindring og gjenvinne kontroll over livet ditt.

Hvordan kontrollere irritabel tarm syndrom - IBS

•  Redusere stress. Mange mennesker som lider av IBS opplever mer intense symptomer under spesielt stressende tider i livet. Trening, meditasjon eller bare å få riktig mengde søvn kan hjelpe deg til å slappe av og redusere noen aspekter av IBS.

Legg fiber til kosthold sakte. Frukt, grønnsaker, hele korn og bønner er spesielt effektive i å lindre forstoppelse. Bruk en fiber supplement i stedet hvis disse matvarene gjøre symptomene verre.

•  Drikk vann. Seks til åtte glass vann per dag vil bidra til å holde deg hydrert selv når du har diaré.

Unngå koffein og alkohol fordi disse stoffene kan forverre symptomene dine.

Avstå fra å drikke gjennom sugerør eller tyggegummi, slik at du minimerer mengden luft du svelger.

Hint

 • Hvis du arbeider med IBS, vil det beste alternativet være å vurdere dine kostvaner. Hvis du ikke føler deg bra på denne tiden, så hva du gjør ikke fungerer for deg. Vurdere å gjøre en endring. IBS behandling og helbredelse er absolutt innenfor rekkevidde, hvis du vil vurdere å gjøre noen viktige endringer i livsstil.
 • Det aller første du må gjøre, er å lære hvilke matvarer intensivere dine bivirkninger og påfølgende betennelsesreaksjon. Se etter en tid-testet usunn mat liste og unngå disse matvarene. Matallergier kan spille en stor rolle i denne tilstanden.
 • Gå hele Organic hvis det er mulig.
 • Du må også ta hensyn til, at det er nok andre faktorer som bidrar til kroniske problemer.
 • Candida / gjær overvekst er nesten alltid til stede i alle tarmproblemer. Det er utbredt og veldig vanlig. Det er noe som berører alle aspekter av din totale helse bildet og noe du trenger å tenke på når du kjemper dette problemet. Ikke mat gjær i systemet ditt! Det kan påvirke alle aspekter av din helse.
 • Etablere en sunn intestinal miljø, ved å bruke en påvist probiotiske og jord-baserte organismer og drepe gjær overvekst med et produkt som "Tre Lac"
 • Vurdere en glutenfri diett for å starte helbredelsesprosessen.
 • Bruk medisiner som avføringsmidler eller anti-diaré medisin nøye og under oppsyn av legen din for å unngå bivirkninger.

Hvordan velge en diett for irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom er ikke moro! Men ta trøst å vite at du absolutt ikke er alene, og du har ingenting å være flau over. Velge en diett for IBS kan være tøft, fordi vi alle reagerer ulikt på ulike typer ting. Leger kan gi deg retningslinjer, men nøkkelen er å lære når IBS blusser opp, og prøve å finne ut hva som forårsaker det.

Hvordan velge en diett for irritabel tarm syndrom

•  Begynn med å skrive ned hva du spiser, og når din IBS blusser opp. Behandle dette som å holde en journal for fordøyelsessystemet. Ikke la noe ut. Hvis du hadde en halv kopp kaffe, eller en sjokoladebit, skriv det ned. Inkluderer også den tiden av døgnet, og hvor mye stress du føler. Angst kan noen ganger forverre IBS så mye som mat. Så disse notatene vil være en svært viktig start.

Lær de typiske IBS utløse mat. Matvarer som inneholder mye fett og visse animalske produkter som er mest vanskelig å fordøye. Rødt kjøtt er ganske høyt på listen når det gjelder matvarer som vil forverre tilstanden din. Så disse er de første områdene du bør målrette å eliminere. Dette betyr ikke at du aldri kan nyte mat som faller inn under denne kategorien. Du trenger bare å finne ut hva kroppen din vil tolerere. La oss si du nyte litt bacon og egg til frokost. Prøv noen kalkun bacon og eggehviter. Hvis det ikke tilfredsstille smaksløkene, prøv bare en skive bacon, og en omelett laget av en eggehvite og en hel egg med eggeplomme. At en eggeplomme vil gi deg den fargen og smaken du ønsker. Og la ut den andre eggeplomme bør bidra til å forhindre skjerpende IBS.

•  Se opp for meieriprodukter, også! Selv om du ikke er laktoseintolerante, kan disse matvarene forverre IBS. Hvis du bare elsker ost, eller kan ikke leve uten melk i morgen, prøve lys / lav-fett ost og skummet melk. Se om kroppen justerer seg bedre til dette. Hvis den ikke gjør det, kan det hende du har å velge alternativer som soyamelk.

Hold deg unna stekt mat, spesielt i restauranter hvor du ikke er sikker på nøyaktig hvordan denne maten er under utarbeidelse. Noen av løkringer, pommes frites og kylling er så dyp venn, fettet vil sikkert forverre IBS. Hvis du MÅ ha noen form for stekt mat i kostholdet ditt fra tid til annen, eksperimentere hjemme med lette oljer og se hvordan kroppen din reagerer. Igjen, alle med IBS reagerer forskjellig på visse ting. Du kan også bake frites, løkringer og kylling og fisk belagt med brødsmuler. Få den samme "crunch" du får med stekt mat, uten oljer som vil forverre tilstanden din.

Unngå varme sauser og krydret mat. Dette utløser vanligvis en reaksjon i alle med IBS. Det kan ta litt tid å avvenne deg ut av dette hvis du elsker å legge det hot stuff! Men smaksløkene vil endres over tid.

Hint

 • Alltid holde et åpent sinn, og ikke vær redd for å prøve ting i veldig små porsjoner. Hvis du virkelig ønsker at en bit av rødt kjøtt, ta den. Bare ikke spise hele greia før du er sikker kroppen din kan håndtere det.
 • Still spørsmål når du bestiller på restauranter. Du betaler, så du har rett til å vite hvordan maten blir til, og rett til å be om kokken kan sette sauser på siden, blant annet for å sikre at du ikke forverre din IBS.
 • Hold deg til at journal! Kroppen din kan justere over tid, og du vil oppdage at du kan spise noen av disse IBS "utløser mat" som du elsker i veldig små porsjoner.
 • Opprettholde regelmessige besøk til legen din for å sørge for at du gjør de riktige tingene for å holde IBS under kontroll.

Slik behandler Irritabel tarm syndrom (IBS)

Slik behandler Irritabel tarm syndrom (IBS)


Irritabel tarm-syndrom (IBS) eller "spastisk colon" er et vanlig i fordøyelseskanalen tilstand som vanligvis oppstår i individer som reagerer unormalt til visse matvarer eller kjemiske stoffer. Det kan også være på grunn av stress. Symptomer på IBS kan være oppblåsthet, gass, magekramper, forstoppelse eller diaré.
Denne artikkelen vil gi deg noen tips og råd for å hjelpe administrere IBS.

Slik behandler Irritabel tarm syndrom (IBS)

•  Hvis symptomene vedvarer bør du ta kontakt med din lege for en vurdering. En avføringsprøve vil bli bedt om å teste blod eller bakterier, så vel som en X-ray and sigmoidoskopi.

Noen måter å lindre symptomene på IBS er å endre livsstil og kosthold. Unngå røyking og alkohol, samt koffeinholdige drikker. Siden disse er sentralstimulerende midler de kan forstyrre bevegeligheten og funksjoner av fordøyelseskanalen.

Drikk rikelig med vann. Det anbefales å drikke ca 6 til 8 glass om dagen. Dette vil bidra til å redusere risikoen for forstoppelse. Bruk en krakk mykner hvis forstoppelse blir et problem, og sørg for å konsultere legen din før du starter noen nye over-the-counter medisiner.

Å spise et sunt kosthold fylt med frukt og grønnsaker vil sikre et sunt fordøyelsessystem. Øk fiber inntaket hvis du har vedvarende forstoppelse.

Hold en dagbok eller logg over hvilke typer mat du spiser og oppmerksom på eventuelle reaksjoner eller bivirkninger. Dette vil hjelpe deg til å administrere og kontrollere din IBS. Ulike mennesker er berørt av eller allergisk mot ulike matvarer eller triggere, så holder en logg vil hjelpe deg å identifisere de elementene som du trenger for å redusere eller unngå i kostholdet ditt.

redusere stress er viktig for å lindre symptomene på IBS. Prøv å identifisere stressfaktorer i livet ditt og lære nye mestringsstrategier for å håndtere stress. Meditasjon eller yoga kan være svært nyttige avstressing teknikker.

Regelmessig mosjon er også en fin måte å gjenoppleve stress og symptomer på IBS.

Visse medisiner kan bidra til å regulere bevegelighet og funksjon av fordøyelseskanalen og bidra til å lindre symptomene på IBS. Legen din vil foreskrive medisiner for deg hvis han eller hun mener det er nødvendig.

Hint

 • Kvalitet søvn og hvile er tilrådelig å bidra til å redusere denne tilstanden.
 • Plasser en varmeflaske pakket inn i bomull ark på magen i 10-minutters intervaller for å hjelpe gjenoppleve smerte fra oppblåsthet eller kramper.
 • Unngå å spise krydret, varm eller fet, fet mat.
 • Denne artikkelen er ikke en erstatning for å søke medisinsk hjelp fra din egen lege.
 • ALDRI ta medisiner eller avføringsmidler med mindre legen har foreskrevet det for deg.

Irritabel tarm syndrom Komplikasjoner

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en funksjonell lidelse som rammer omtrent 15 prosent av alle mennesker i USA. IBS forårsaker dysfunksjon i muskler, organer og nerver av mage-tarmkanalen, men den faktiske struktur av tarmkanalen er ikke påvirket i det hele tatt. Selv om IBS komplikasjoner er begrenset, er det viktig å vite hva de er, hvis du lider av sykdommen.

Historie

Frem til 1990-tallet, biological- og patogene relaterte aspekter av IBS hadde ennå ikke blitt verifisert. Inntil da ble IBS antas å være (og behandlet som) en psykosomatisk sykdom (forårsaket av mentale prosesser).

Time Frame

I en 3-års studier av IBS, ble pasientene funnet å være 16,3 ganger mer sannsynlig, innen den periode på 3 år, for å utvikle en mer komplisert inflammatorisk tarmsykdom (IBD), som er en gruppe av intestinale inflammatoriske intestinale tilstander slik som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt.

Identifikasjon

Symptoma komplikasjoner på IBS (en funksjonell uorden) er ofte forbundet med inntak av visse matvarer. Det er imidlertid å ha symptomer som er provosert av visse mat vanligvis et tegn på en ikke-funksjonell uorden.

Effekter

Flere medisinske komplikasjoner har blitt identifisert som vises oftere med IBS pasienter. Beskrevet som komorbiditet, disse lidelser omfatter fibromyalgi, hodepine og depresjoner.

Misforståelse

Det er en større risiko for IBS pasienter med unødvendige operasjoner som en kolecystektomi (fjerning av galleblæren - 87 prosent mer sannsynlig) eller hysterektomi (fjerning av livmor - en i 3 IBS pasienter) på grunn av misdiagnoses av IBS komplikasjoner.

Teorier / Spekulasjoner

Aktuell forskning støtter ideen om at IBS komplikasjoner kan være forårsaket av en aktiv infeksjon som ennå ikke er oppdaget.

Potensiell

Studier viser at IBS pasienter gjennomgå abdominal operasjoner oftere på grunn av upassende kirurgiske indikasjoner avledet fra IBS magesmerter, snarere enn faktiske helserisiko for eksempel gallestein.

Irritabel tarm syndrom & Alcohol

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en tilstand av den nedre tarmkanalen preget av kroniske smerter i magen, gastrointestinal oppblåsthet og vekslende avføring. Det er ikke helbredes, men symptomene kan behandles for å avlaste den generelle smerte og ubehag forbundet med tilstanden. Siden forbruket av alkohol kan ha en skadelig effekt på IBS forhold, har det blitt en bekymring blant de som liker en og annen drikke, men lider av IBS.

Typer

Fordi det påvirker slimhinnen i mage-tarmkanalen, kan forbruket av alkohol forverre GI irritasjon allerede forårsaket av IBS på følgende måter: oppkast, kvalme, blødninger (blodig avføring), diaré og slimete avføring.

Identifikasjon

IBS er en lidelse som forverrer den nedre tarmkanalen og kan identifiseres ved kronisk symptomatisk smerte, ubehag, oppblåsthet, diaré og forstoppelse.

Effekter

De eksakte virkningene av alkohol på IBS symptomer er ikke klart, men forskning har vist alkohol påvirker slimhinnen i mage-tarmkanalen (den primære plasseringen av IBS symptomer).

Misforståelse

Selv IBS er en sykdom i den nedre tarm, er strukturen av tarmen ikke påvirket.

Fordeler

Forskning har vist at sporadisk forbruk av alkohol tilbyr psykologiske og sosiale fordeler. En positiv effekt på koronar-systemet (hjerte, arterier, sirkulasjon) har også blitt rapportert. Som et resultat, kan moderat alkoholforbruk indirekte til nytte noen IBS symptomene.

Advarsel

Alkohol reagerer dårlig med mange av de medisiner som vanligvis brukes til å behandle symptomer og tilstander forbundet med IBS. Disse inkluderer anti-depressiva, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, Flagyl (vaginal antibakterielle) og acetylsalisylsyre (smertestillende).

Teorier / Spekulasjoner

Foreløpig finnes det ingen forskning for å endelig bevise at alkohol innvidde perpetuates eller forverre IBS tilstanden i seg selv. Imidlertid har alkohol blitt bevist å irritere slimhinnen i mage-tarmkanalen og betydelig påvirke fordøyelsessystemet, noe som kan forverre IBS symptomer.

Irritabel tarm syndrom Medisinering

Irritabel tarm syndrom er en ofte sett fordøyelseskanal lidelse som bringer med seg symptomer som kramper, gass, diaré og forstoppelse. De fleste som lider av irritabel tarm-syndrom ikke viser alvorlige symptomer, og problemet kan holdes under kontroll med medisiner. Medisiner inkluderer de å lindre smerten forbundet med kramper, anti-diaré medisiner, medisiner for å redusere forstoppelse og anti-krampaktig stoffer som lotronex.

Lotronex

Lotronex, også kjent som Alosetron, er det som kalles en nerve-reseptorantagonist. Det er en anti-krampaktig stoff som er designet for å slappe av musklene i tykktarmen. Det er et medikament for bare kvinner, som brukes når en kvinne som lider av alvorlig diaré forbundet med irritert tarm-syndrom. Lotronex var på markedet for bare 9 måneder før det ble fjernet av Food and Drug Administration. Det var forbundet med to dødsfall og ble mistenkt for å ha igang forferdelige alvorlige bivirkninger i så mange som 113 personer som brukte den. Lotronex ble satt tilbake i markedet i 2002, men under restriksjoner fra FDA om hvilke leger kan foreskrive den. Enhver lege forskrivning dette stoffet må ha blitt registrert i et spesielt program som omhandlet bruken. Kvinner som har alvorlig diaré, og har ikke blitt hjulpet av noen andre medisiner for irritabel tarm-syndrom er kandidater til å prøve lotronex.

Amitiza

Amitiza er også kjent som Lubiprostone. Det er et stoff som er ment for kvinner som er 18 år eller eldre som lider av forstoppelse symptomer på irritabel tarm syndrom. Tatt to ganger hver dag, kan Amitiza øke utskillelsen av væske i tynntarmen, og ved å gjøre det mulig krakk å passere gjennom regionen. Dette stoffet kan gi bivirkninger som kvalme og diaré, og har ikke vist seg å fungere for menn.

Medisiner for smerter symptomer

Irritabel tarm-syndrom smertestillende medikamenter fokusere på å lindre kramper smerter forårsaket av tarmen. Legemidler av denne art er laget for å bli tatt før måltider, normalt så mye som 1/2 time før du spiser. Medikamenter av denne type, enten kan komme i tablettform eller i en form som kan løses opp når de plasseres under personens tunge. Levsin, Levbid, NuLev, Bentyl og Donnatal er alle medisiner for dette formålet med barn å være i stand til å ta Pro-Banthine til lindring irritabel tarm smerter.

Anti-diaré medisiner

Legemidler som virker ved å øke vannopptak i tykktarmen og gjør en persons avføring mer konsekvent kalles anti-diaré medisiner. Medisiner som disse er å bli tatt før et måltid eller en potensielt stressende hendelse som kan føre til symptomer på diaré knyttet til irritabel tarm syndrom. Designet for å bli tatt sammen med vann, kan disse medikamentene vanligvis brukes hver dag. Imodium er den mest hyppig anbefalt medikamenter for dette formål. Den nevnte lotronex er en anti-diaré i tillegg.

Forstoppelse Medisiner

Fiber kosttilskudd som er løselig i vann blir brukt i mange tilfeller av irritabel tarm-syndrom å håndtere forstoppelse symptomer. Bruker avføringsmidler som melk av Magnesia er motløs, siden de kan være vanedannende og har en tendens til å skade tykktarmen ved å stimulere slimhinnen i den. Drikker store mengder vann og får riktige mengder av øvelsen gå en lang vei i å hjelpe med forstoppelse som er forårsaket av irritabel tarm syndrom.

Årsaker til irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom er en kronisk tilstand som involverer smerter i mageregionen, og ofte tilbakevendende diaré eller andre eliminasjonsproblemer. Tilstanden har ikke alltid en kjent årsak, men mange mennesker har spesifikke triggere.

Genetisk Makeup

Legene forstår ikke fullt ut årsakene til irritabel tarm syndrom, men det er mistanke om at en persons genetiske makeup spiller en rolle i følsomhet for tilstanden.

Stress

Mange studier har bundet psykologiske faktorer, så som stress og angst, til irritabel tarm-syndrom hos noen individer. Personer med tilstanden kan merke flareups under stressende livssituasjon.

Vanlig mat Triggers

I noen mennesker, kan matvarer som kaffe, te, sjokolade, melk, eller brus forverre irritabel tarm syndrom.

Andre kjente Triggers

Medisiner som Tylenol eller aspirin kan være triggere i noen tilfeller, og tilstanden kan også blusse opp under andre sykdommer som influensa eller gastrointestinale infeksjoner.

Betraktninger

Hvis du mistenker at du har irritabel tarm syndrom, se en lege for å utelukke andre diagnoser, for eksempel inflammatorisk tarm syndrom eller matallergier. Symptomene på disse forholdene kan være svært lik de av irritabel tarm-syndrom, men behandlingene forskjellig, slik at det er en god ide å ha en god diagnose.

Behandling

Behandlinger kan omfatte kosthold endringer, reseptbelagte legemidler for å slappe av fordøyelses muskler, anti-depressiva eller rådgivning.