Digidexo.com

typer på godartet svulst

Typer av godartede svulster

Svulster er vevet celleclustere som danner utvekster i kroppen. De oppstår når cellefornyelsen er berørt og hindre gamle celler fra å dø. De gamle cellene bygge opp med nye celler og danner en klump. Svulster er klassifisert som ondartet (kreft) eller godartet (ikke-cancerous). Godartede tumorer kan påvirke forskjellige deler av kroppen uten å spre seg til andre områder.

Muscle

Ifølge American Cancer Society, en av de vanligste godartede muskel svulster er leiomyomas. Disse tumorene kan utvikle seg i veggene av blodkar og derfor kan samle på eventuelle indre organer (kjent som glatte muskler). The American Cancer Society rapporterer at leiomyomas oppstår oftest i veggene i livmoren. Godartede tumorer som oppstår i skjelettmuskelvevet (som ben eller armer) er kjent som rhabdomyomas, men de er mye mindre vanlig enn leiomyomer.

Fat

Godartede tumorer som utvikler seg i fettvevet er kjent som lipomer. Ifølge American Cancer Society, lipomas er den hyppigst forekommende svulst i bløtvev. Lipomas er faste masser som vanligvis vokser under hudens overflate, men over muskelen. De sjelden forekomme i andre deler av kroppen. Lipoblastomas er et annet fettvevet godartet svulst som ligner på de mer vanlige lipomas, men American Cancer Society rapporterer de er bare funnet i babyer og barn.

Nerve

Nervevev kan potensielt utvikle en rekke av benigne tumorer. The American Cancer Society sier at nervesvulster kan påvirke nesten hvilken som helst del av kroppen. Godartede tumorer utvikles generelt i det perifere nervesystem, innsamling av nerver som overfører meldinger til og fra hjernen og ryggmargen. Neuromas og neurilemomas er godartet nerve svulster som kan utvikle seg i noen nerve grupper. Nevrofibromatose er en genetisk lidelse som resulterer i konstant godartede nerve svulster som potensielt kan bli kreft over tid.

Joint

Godartede svulster i leddene ofte starte i synovialhinne, en barriere vev som beskytter leddene. Vevet lanserer en smøremiddel til hjelp i riktig felles bevegelse. En av de mest hyppige typer av ledd tumor er en nodulær seneskjedebetennelse, som utvikler seg i synovium vev. Ifølge American Cancer Society, oppstår nodulær tenosynovitis oftest i hendene og er mer sannsynlig å plage kvinner enn menn.

Blood Vessel

Blodkarsvulster kan være genetisk eller utvikle seg over tid. En av de hyppigste typer godartede blodårer svulster er hemangiomer, som kan oppstå i indre organer eller hud. The American Cancer Society rapporterer at hemangiomer kan avta uten kirurgi. Glomus fartøy svulster utvikler seg i blodårene under fingrene. Godartede svulster som oppstår i lymfeknuter (en sirkulasjonsvæske i blodårene) er kjent som lymphangiomas. Lymfangiomer er genetisk og kan forekomme under fosterutviklingen.

Godartet svulst Informasjon

Godartede svulster er unormale vekster som består av ekstra celler. Disse svulstene er ikke-kreft, og de fleste er ikke skadelig for helsen. Disse tumorene utvikle seg på en del av kroppen og ikke spres. En typisk godartet svulst er en muldvarp.

Funksjon

En godartet svulst sveller unormalt vev masse, kjent som neoplasmer, som er et resultat av genetiske abnormiteter.

Typer

Det finnes mange forskjellige typer av godartede svulster avhengig av hvor de finnes i kroppen. Alle er ikke-kreft, men noen, inkludert kolon polypper, kan føre til ytterligere genetiske endringer som kan resultere i svulsten blir ondartet.

Identifikasjon

Vanlige godartede svulster inkluderer chondroma, en svulst funnet i bruskdannende celler; adenom, en svulst funnet i kjertel dannende celler; og lipoma, en svulst funnet i fettcellene.

Effekter

Godartet svulst symptomer inkluderer utseende endringer, blødning, kløe og trykk eller smerte.

Forebygging / løsning

De fleste godartede svulster ikke trenger behandling. Hvis en svulst som forårsaker helsefare eller en pasient har kosmetiske problemer blir kirurgi utført for å fjerne svulsten.

Hva er en godartet svulst?

Hva er en godartet svulst?


Oppdagelsen av en klump eller vekst i kroppen som ikke er ment å være der kan være en skremmende og stressende hendelse. En svulst indikerer ikke nødvendigvis kreft, imidlertid. En tumor kan bli ondartet, noe som betyr at det er kreft, eller det kan være godartet, noe som betyr at det ikke er kreft. Disse svulstene kan utgjøre helseproblemer hvis de forstyrrer funksjonen av tilstøtende organer, men er ofte fjernes enkelt.

Beskrivelse

En tumor er en unormal vekst i legemet utgjøres av en masse av celler. Når en svulst er klassifisert som godartet, betyr det at veksten ikke oppfyller kravene til å bli klassifisert som ondartet. Dette betyr at tumoren ikke vokser raskt, spre seg til andre deler av kroppen eller reagere aggressivt mot andre organer. Godartede svulster vokser veldig sakte og er generelt selvforsynt. Når den er fjernet, bør en godartet svulst ikke dukke opp igjen.

Typer

Godartede tumorer kan forekomme hvor som helst i legemet. Akkurat som det er mange ondartede svulster, kan godartede svulster synes nesten hvor som helst. Dette betyr at det er mulig hundrevis av forskjellige typer av godartede svulster. For eksempel, det finnes mange typer godartede hud, hjerne og lungesvulster. Godartet hudkreft inkluderer lipoma, neurofibroma, liposarcoma og kirsebær angioma. Godartede svulster kan også vises i brystvevet, tykktarm eller nyre. Svulster som vises i bein eller perifere nerver er nesten alltid godartet.

Betydning

I noen tilfeller kan godartede svulster slå ondartet over tid. Kolon polypper er et eksempel på godartede svulster som kan føre til kreft. Når en svulst er fjernet, kan legen utføre tester på vekst for å avgjøre om svulsten er godartet. I noen tilfeller kan denne testen indikerer at tumoren var i utviklingsstadier til å bli ondartet. Denne kunnskapen kan hjelpe pasienten og legen oppdage fremtidige ondartede svulster tidlig i sin utvikling når behandlingen er mest vellykket. Dette kan føre til en høy overlevelse hvis kreften utvikler seg.

Symptomer

Symptomer på en godartet svulst varierer mye siden det er så mange forskjellige typer godartede svulster. Disse vekster kan presentere seg selv som en merkbar klump under hudens overflate. Klumpen og området rundt kan være smertefullt å berøre. Hevelse og betennelse på stedet kan også forekomme. Symptomer kan presentere seg på tilstøtende organer som påvirkes av størrelsen på svulsten. Dette er ofte tilfelle med godartede hjernesvulster som påvirker hjernens funksjon ved å trykke mot blodkar eller hjernevev.

Behandling

Dersom godartet svulst er liten og ikke forstyrrer tilliggende organer eller kroppsfunksjoner, ikke veksten ikke nødvendigvis trenger å bli fjernet. Ofte en lege vil anbefale fjerning av godartet svulst selv om det ikke utgjør en umiddelbar fare. Godartede svulster kan fjernes kirurgisk. Saktevoksende godartede svulster generelt ikke svare på ondartet svulst behandlinger som kjemoterapi eller strålebehandling, siden disse behandlingene målrette hurtigvoksende celler.

Godartet svulst Symptomer

Svulster faller inn i to kategorier: godartede og ondartede. Ondartede svulster er svulster som er kreft, og kan føre til død eller andre alvorlige problemer. Godartede svulster er rett og slett vekster som ikke spredt utover sine grenser. Godartede og ondartede svulster både kan vokse hvor som helst i kroppen. De to typer svulster deler mange egenskaper, men det er noen tegn på at en svulst er trolig godartet. Det finnes unntak fra svulst symptomer, men for det meste, godartede svulster oppfører seg på en helt bestemt måte som skiller dem fra sine ondartede kolleger.

Borders

Godartede svulster har veldig klart definert grenser og er godt inneholdt, som betyr at de ikke invadere vev i nærheten av dem. Ondartede svulster invadere omkringliggende vev. Når følelsen svulsten, myke kanter tyder veldefinerte grenser. Grove kanter tyder på dårlig definerte grenser.

Forvaring

Godartede svulster bo på ett sted. Ondartede svulster spre seg, enten til omgivende vev, eller til andre områder av kroppen via lymfeknuter.

Vekst

En saktevoksende tumor er oftest godartet. De som vokser raskt har høy risiko for malignitet. Hvis en svulst er synlig fra utsiden, er lett å måle ved enkel måling vekst. Hvis det er intern, måling av noen form for bildebehandling er den eneste måten å finne ut om det er økende. Enhver svulst som plutselig dukker opp er mest sannsynlig raskt voksende, og derfor sannsynligheten for at det er godartet er lavere.

Effekter

Hvis en godartet svulst er håndgripelig, sine veldefinerte marginer og oppdemning gjør det ganske enkelt å flytte rundt. En ondartet svulst holder seg til det som invaderer, noe som gjør det svært vanskelig å bevege seg rundt.

Identifikasjon

Mens datastyrte tomografi (CT) og magnetisk resonans imaging (MRI) er nyttig å finne og analysere utseendet av en svulst, de kan ikke avgjøre om en svulst er ondartet eller godartet. Den eneste måten å vurdere en svulst for malignitet er ved biopsi.

Misforståelse

Svulster som opplever smerte ikke er mer sannsynlig å være ondartet enn noen annen tumor. Godartede svulster vokser i inne områder kan forårsake betydelig smerte og problemer. Hjernesvulster, gastrointestinale tumorer og nervesvulster, selv når godartet, forårsake alvorlig smerte og organdysfunksjon. Noen maligne svulster kan forårsake ingen smerter eller ubehag overhodet.

Advarsel

Enhver mistanke om svulst, stort eller lite, garanterer en tur til en lege. Mange ganger, leger anbefaler biopsier for å sikre at veksten er godartet. Ondartede svulster kan ha alle tegn på en godartet svulst, og hvis den forblir ubehandlet kan føre til døden. Det er viktig å biopsi noen vekst å eliminere muligheten for malignitet.

Hva er definisjonen på en godartet svulst?

Ordene "godartede" og "ondartet" er viktige ord for å forstå, spesielt når man diskuterer potensielt kreftsvulster. Som navnene antyder, er en ondartet svulst særlig betenkelig, som krever umiddelbar oppmerksomhet, mens en godartet svulst er relativt mindre farlig. Men rett og slett fordi en svulst har blitt bestemt godartet betyr ikke at det kan ignoreres. Les videre for å lære det grunnleggende om godartede svulster.

Betydning

Fra et medisinsk synspunkt, refererer ordet "godartet" til en masse av celler som er begrenset i vekst og er ikke forverring til en malign tilstand. Vanligvis er dette begrepet brukes for å beskrive en definert, innkapslet, ikke-kreftsvulst. Godartede svulster er unormalt vokser ennå slutt ufarlige klumper av celler. I motsetning til ondartede svulster, betyr en godartet massen ikke aggressivt spre seg til andre deler av kroppen og heller ikke gjennomtrenge kroppsvev.

Typer

Selv om unormale cellemasser klassifisert som godartet vises i en rekke ulike former under et mikroskop eller skanne, er deres forene faktor at alle godartede svulster er ikke kreft. I likhet med sine ondartede kolleger, kan godartede svulster finnes i hele kroppen, fra livmor eller prostata til huden. Faktisk Moles er en av de mest vanlige eksempler på godartede svulster. Likevel motsetning til alvorlige eller dødelige svulster, godartede svulster vokser relativt sakte.

Identifikasjon

En biopsi er nødvendig for å bestemme hvorvidt en vekst er godartet eller ikke. Godartede tumorer er utrolig variert i form og størrelse, og ofte ikke forårsaker symptomer. Dannet av en cellevekst av et organ eller vev, godartede svulster forbli selvstendig. Disse begrensede celle vekster generelt holde definerte utkant, mens ondartede svulster ikke er lokalisert til ett sted og har en ubundet perimeter.

Forebygging / løsning

Leger oppfordrer sine pasienter til å være klar over eventuelle unormale føflekker som kan være enten kreft eller godartet. Pasienter oppfordres også til å få regelmessige filmvisninger i bryst, prostata, eggstokker, tarm og andre organer for å forebygge kreft.
Fjerning av en godartet svulst via kirurgi er standard medisinsk prosedyre, så lenge den er i en vekst nås plassering i kroppen. Hvis en svulst ikke kan fjernes kirurgisk, er stråling en alternativ metode til å tørke ut massen av celler. Cryosurgery gir en annen fjerning metoden, effektivt fryse cellene av ved å sette trange instrumenter inn i svulsten.

Advarsel

Personer som legger merke til unormale symptomer som kan være tumorer, slik som i tilfellet av potensielt kreft mol, oppfordres til å se en lege. En hudlege kan undersøke eventuelle hudkreft for å fastslå om de er godartet.
Pasienter rådes til å være klar over eventuelle føflekker som er asymmetrisk, ujevn i fargen, har udefinerte grenser, eller vokser i diameter. Leger anbefaler også at folk bruke solkrem med solfaktor 15 i minst 30 minutter før soleksponering.
I enkelte tilfeller kan enkelte benigne tumorer faktisk bli ondartet på grunn av genetiske endringer i tumorcellesammensetning. Et eksempel på dette er en type kolon tumor, eller polypp, som markerer potensialet for kreft dersom de ikke fjernes. Dette er grunnen til at leger understreke viktigheten av tidlig oppdagelse i forebygging av tykktarmskreft.

Godartet svulst på isjiasnerven

Godartet svulst på isjiasnerven


Hvis du opplever smerter i rygg og ben, kan du ha et problem med isjiasnerven. Legen din kan finne ut om problemet er en sklei disk eller en godartet svulst på nerven.

Isjiasnerven

Din hoftenervene begynner i ryggraden og går ned på baksiden av hvert av bena. Det gir deg kontroll over musklene i ryggen av knærne og leggene.

Godartede svulster

Godartede svulster er noncancerous, slik at de ikke vil spre seg i hele kroppen din, ifølge National Institutes of Health. Godartede svulster kalles schwannomer kan vokse rundt isjiasnerven.

Symptomer

Godartede svulster kan legge press på sciatic nerve, forårsaker ryggsmerter som stråler ned rumpeballe og fortsetter nedover baksiden av låret. De kan også føre til muskelsvakhet og tap av følelse.

Behandling

En godartet svulst på hoftenervene kan behandles gjennom kirurgi for å fjerne den, ifølge Mayo Clinic.

Betraktninger

Noen svulster kan så sammenvevd med isjiasnerven at å fjerne dem uten å skade nerve kan være en utfordring.

Hva er behandlingen for en godartet svulst?

En godartet svulst er en masse som ikke viser noen karakteristika knyttet til kreftsvulster. Når en svulst blir oppdaget, kan en biopsi bli utført for å bestemme om den er godartet. Godartede svulster ikke imbed seg inn i omkringliggende vev eller organer og de vokser på en langsom hastighet uten mye endring over en periode på flere måneder. De kan dukke opp hvor som helst i kroppen, inkludert i huden, organer og vev. En godartet svulst kan vise som en klump under overflaten av huden som kan være smertefulle eller føre til betennelse og hevelse i området. Svulster som er godartet kan også påvirke de omkringliggende organer avhengig av deres størrelse. Behandlinger for en godartet svulst avhengig av dens størrelse, plassering og klassifisering.

Kirurgi

En lege kan velge kirurgi som behandling for en godartet svulst for et par grunner. Han kan fjerne en godartet svulst, slik at det ikke kan utvikle seg til å være kreft, eller, på grunn av sin beliggenhet, forårsake smerte eller ubehag fra sin eksistens. Når de er fjernet, godartede svulster sjelden dukke opp igjen. Den godartet svulst kan vise tegn på at det til slutt kan bli cancerøs og det kan fjernes kirurgisk som skal testes. Leger kan sjekke for å være sikker på at det ikke er noen rester igjen som kan utvikle seg til kreft på et senere tidspunkt.

Stråling

Strålebehandling er frigjøring av en form for energi i bølger eller partikler og anvendes for behandling av kreft som det dreper kreftceller. Den kan også brukes til behandling av godartede svulster som krymper stråling tumorer.

Visica "2"

Denne teknologien behandler godartede svulster som finnes i en kvinnes bryst ved å fryse svulstene. Prosedyren kan gjøres på legekontoret og tar ca 10 til 15 minutter.

Kjemoterapi

Noen godartede svulster kan behandles med cellegift, som er bruk av narkotika eller medisiner for å behandle sykdom. Legen vil avgjøre om behandling for en godartet svulst krever kjemoterapi og vil bestemme de narkotiske stoffer eller kombinasjoner, deres dosering og lengden av tiden for behandlingen.

Alternativ

Hvis godartet svulst ikke utgjør noen helserisiko eller problemer forbundet med noen kroppsfunksjoner eller omkringliggende organer, kan legen bestemme at svulsten kan stå ubehandlet. Godartede svulster har ingen historie for å bli fatal.

Typer av godartet bryst Svulster

Typer av godartet bryst Svulster


Finne en klump i brystet kan bringe panikk og frykt. Men i de fleste tilfeller, bryst klumper ende opp som godartet, og ni av ti kvinner opplever noen form for brystkreft abnormitet, ifølge American Cancer Society. I noen tilfeller kan godartede svulster oppstå på grunn av en sykdom eller brystskader. Hvis du oppdager at du har en klump som begynner å øke i størrelse eller forårsake utflod fra brystvorten, eller brystet blir kløende, flassende eller rød, snakke med en medisinsk faglig å asses situasjonen. De fleste godartede brystsvulster er et resultat av fibroadenomas.

Fibrocystic Masses

Kvinner i 30-årene til 50-årene som har en svingning i hormoner vil begynne å merke en endring i bryst struktur. Hormoner som produseres inne i brystvevet hurtig avta og hormoner kan føre til dannelse av klumper fibrocystiske. Noen kvinner opplever deres menstruasjonssykluser kan også danne disse typer massene, og massene kan bli følt i begge sider av brystene. Dine bryster kan bli smertefullt, og klumpene vil føle harde eller som klinkekuler.

Cyster

Cyster er væskefylte blærer i brystene. Når du føler disse typer klumper, vil cyster ofte bevege seg innenfor ditt bryst. De er helt ufarlige, selv om de kan forårsake noen ubehag. Når de blir smertefullt, kan cyster må tømmes med en nål av legen din for å se etter noe unormalt innenfor i den. De fleste cyster er opplevd under menstruasjonssykluser og under pre-menopause.

Fibroadenomas

Vanligvis er disse typer klumper kan ikke merkes, men hvis de fibroadenomas vokse seg stor, de føler at marmor knuter og kan lett bli skjøvet rundt i brystet. Fibroadenomas dannes som et resultat på grunn av et overskudd av melkeproduserende kjertler i brystvev. De er mest vanlig i afrikansk-amerikanske kvinner. I de fleste tilfeller vil fibroadenomas gå bort på egenhånd.

Intraductal papillomas

Papillomer vises som brokkoli stilker inne i brystvevet. Noen ganger når papillomer form rundt kanalene i brystvorten, kan de føre til at brystvorten til å slippe ut blod. Papillomer er ikke kreft, og kan fjernes ved en lege i en fremgangsmåte slik som en kanal eksisjon.

Traumatisk Fat nekrose

Navnet kan være misvisende fordi nekrose (dødt vev eller muskel) ikke forekommer. I stedet fatty vev skjemaer til klumper i brystet, ofte som følge av skade. Klumpene er ofte vanskelig og ikke forårsake smerte. Hvis de begynner å fylles med en fet væske, vil de bli drenert av en lege med en nål for å redusere svelling.

Phylloides Svulster

Disse typer svulster er vanligvis ikke kreft. Men i svært sjeldne tilfeller kan disse typer vekster bli kreft og spre seg til andre deler av kroppen. Det kan være at legen din vil bestemme seg for å utføre en lumpectomy eller mastektomi dersom phylloides bli kreft. Ellers vil en godartet phylloide svulst kan fjernes med omkringliggende brystvev.

Detection

Hvis du oppdager en klump i brystet, er det viktig å få det diagnostisert og bekreftet med legen din. Hvis du har en familiehistorie med brystkreft, få sjekket regelmessig. Kvinner som har en familiehistorie med brystkreft vil ha en høyere sjanse for å utvikle brystkreft selv. Utfører regelmessig (en gang i måneden) self-undersøkelser for å sjekke for klumper. Hvis du er mellom 29 og 30, får en klinisk bryst eksamen av en lege minst hver 3 år. Hvis du er over 40, få en mammogram minst hvert år.

Typer av nevroendokrine svulster

Typer av nevroendokrine svulster


Nevroendokrine svulster er unormal vekst laget av hormonproduserende celler fra det endokrine systemet. Alle typer nevroendokrine svulster skiller ut store mengder av hormoner i blodet som påvirker hvordan andre organer og celler fungerer. Nevroendokrine celler sirkulere i hele kroppen og bidra til å regulere funksjonene til andre organer, som inkluderer mage-tarmkanalen og lungene.

Feokromocytom

Pheochromocytoma svulster begynne i binyrene. Binyrene er funnet på toppen av nyrene. Disse kjertlene slippe hormonet adrenalin i tider med frykt og stress. Cellene som slipper dette hormonet kalles kromaffinceller, som er hva denne type nevroendokrin svulst er laget av. Det overskytende produksjon av adrenalin årsak hjertefrekvensen og blodtrykket til å stige. Under en bølge, for eksempel når en person er skadet, kan dette bli livstruende.

Thyroid Svulster

Denne typen nevroendokrin svulst er funnet i skjoldbruskkjertelen. Cellene fra innsiden av skjoldbruskkjertelen klumpe seg sammen for å danne en svulst. Svulsten utskiller overflødig thyroid hormon. De fire typer skjoldbruskkjertelkreft er papillær, follikulær, medullær skjoldbruskkjertelen og anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft. Papillær og follikulær kreft vokser sakte og er vanligvis funnet i en flik av skjoldbruskkjertelen. Medullær kreft kan spre seg, men hvis det er fanget tidlig dette kan unngås. Anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft er sjelden og vokser raskt.

Karsinoide svulster

En karsinoid svulst kan bli funnet i magen, tarmer, lunger, bukspyttkjertel, testikler og eggstokker. Mer enn en av denne type neuroendokrin tumor kan forekomme i samme organ. Karsinoide svulster produserer overskudd av hormonlignende stoffer som kalles nevropeptider og aminer. Denne type svulst kan ikke slippe et stort overskudd av disse stoffene og kan gå ubemerket i år.

Holmen celle svulster

Det finnes to typer svulster, ikke-fungerende holmen celle og funksjonelle holmen celle svulster. Ikke-fungerende svulster ikke frigjøre overflødig hormon og ofte gå ubemerket fordi de ikke gi symptomer. Disse typer nevroendokrine svulster er vanligvis funnet under en CT scan for bukplager. Funksjonelle holmen celle svulster slipper og overskudd av ulike hormoner i blodet. Hormonene utskilte er overskuddsmengder av insulin, glukagon og fordøyelsessyrer, som er et hormon som stimulerer en økning i nivåene av blodglukosenivåer.

Thyoma Svulster

Thyoma tumorer funnet i thymus, som er en liten organ under brystbenet og det organ hører til lymfesystemet. Det er ansvarlig for å lage hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjoner og sykdom. De celler som finnes i thymus er epitel-celler og lymfocytter. En thyoma, eller thymoma, vokser fra de epitele celler i thymus. Lymfocytter kan utvikle seg til kreft som kalles lymfom. Thyoma nevroendokrine svulster er saktevoksende og noen ganger spre seg til lungene.

Typer av Digestive Svulster

Typer av Digestive Svulster


De vanligste ondartede svulster er de som finnes voksende i fordøyelsessystemet organer, med omtrent én av 2017 amerikanere dør av noen form for fordøyelsessystemet kreft årlig (se Ressurser). Fordøyelses svulster er unormal vekst utviklings gjennom fordøyelsessystemet, inkludert spiserør, magesekk, lever, galleblære, bukspyttkjertel tykktarm og anus. Mens noen svulster er noncancerous (godartet) andre er kreft (ondartet). Fordi disse svulstene er solide og vokser sakte, de er vanskelige å behandle når de har dannet, og mange er ikke funnet før de allerede har spredt seg til andre deler av kroppen.

Bukspyttkjertelen Svulster

Bukspyttkjertelen er det primære organet for fordøye mat. Bukspyttkjertelen endokrine svulster utvikles fra bukspyttkjertelen celler som produserer hormoner og kan ikke være kreft. Men som ikke-fungerende godartede svulster, kan de likevel blokkere tynntarmen eller galleveier, blødning i mage-tarmkanalen.

Pankreastumorer, fant mer hos menn, ofte vokser i røykere, stordrikkere, diabetikere og personer med en familie historie av bukspyttkjertel kreft. Men de kan også utvikle seg i mennesker uten disse faktorene.

Spiserør Svulster

Noncancerous svulster funnet i spiserøret området er sjeldne og vanligvis mer irriterende enn skadelig. De fleste er små, ikke trenger behandling. De fleste alle svulster i spiserøret er ondartet, som starter i cellen lining spiserøret vegger. Nikotin og overdreven alkohol er de to største årsakene til spiserøret kreft, med menn mer utsatt for å utvikle det enn kvinner.

Mage Svulster

De fleste mage svulster er ondartet. Mage svulster kan vokse og spre seg til lymfeknutene før de er funnet. Symptomene er lik de av magesår. Vanligvis kirurgi er nødvendig for vellykket behandling. Vanligvis svarte, latinamerikanere, amerikanske indianere og folk som lever i nordlige klima er mest sannsynlig å ha adenokarsinom i magen, den mest utbredte magekreft på verdensbasis. Diet antas å spille en nøkkelrolle i denne magekreft, som det er stort sett funnet blant vanskeligstilte mennesker med dårlige matvaner som er 50 og eldre.

Colorectal Cancer

Kolorektal cancer (kreft i tykktarm og endetarm) er den nest største morder av kvinner, ved siden av brystkreft. Vokser sakte uten symptomer i lang tid, kolorektal kreft symptomer er tretthet og rektal blødning forårsaker svakhet. Andre tegn er uutholdelig avføring og smertefull sitting. Hvis fanget tidlig, den har en god sjanse for å bli kurert. I de fleste tilfeller er det behandles med kirurgi. Personer som ikke tåler operasjon blir behandlet ved en prosedyre som tørker ut og krymper tumoren.

Colorectal polypper er vev vekster fra tarm eller rektal veggen og kan være enten kreft eller noncancerous. Større polypper tendens til å være mer kreft enn små. Annet enn rektal blødning, trenger colorectal polypper ikke forårsake symptomer. En diagnose er gjort gjennom å gjøre en koloskopi.

Lever, galle og galleblæren Svulster

Kreftleversvulster enten starte i leveren eller har kommet fra andre kreftformer i kroppen (metastatisk leverkreft), med de fleste tilfeller være metastatisk. Den mest vanlige typen er primær leverkreft, også kalt hepatom, vanligvis forårsaket av komplikasjoner fra hepatitt B og C, kronisk alkoholisme og levercirrhose.

Kreft i gallegangene (galleblæren) er sjelden selv kan være dødelig hvis den ikke behandles. Det er funnet ved å gjøre en ultralyd. Vanlige symptomer er kløe, vekttap, manglende appetitt, magesmerter og gulsott.

Anus Svulster

De fleste anal kreft i amerikanerne kommer fra plateepitel celler (Bowen sykdom) lining anal margin og det meste av analkanalen. Noncancerous svulster inkluderer polypper som er små humpete vekster og vorter. Polypper kan være provoserende, lymfoide eller hud koder, også kalt fibroephithelial polypper. Vorter er utvekster forårsaket av infeksjon med humant papillomavirus (HPV). Selv om de er noncancerous, folk som har HPV løpe større risiko for å utvikle analkreft.

Symptomer og advarsler

Symptomer som indikerer et fordøyelsessystem svulst kan omfatte alt fra diaré, forstoppelse, kvalme, oppkast og magesmerter til blødninger. I de fleste tilfeller tidlig påvisning er nøkkelen til behandling av kreftsvulster. Hvis du opplever noen symptomer, kontakt lege for en diagnose og behandling.

Etter 50 år bør du ha årlig fekal okkult blod tester, sammen med din årlige fysiske, så vel som en protoscopy som er en visuell undersøkelse av endetarmen. Begynnelsen på 55 år, bør du få en koloskopi hvert 10. år for å se etter polypper. Hvis du har en familiehistorie med tykktarmskreft, er koloskopier informert før 50 år og så vel som gjentas oftere enn hvert 10. år.

Godartet svulster i hypofysen hos barn

Hypofysen er ansvarlig for de fleste av de hormoner essensielle for vekst og utvikling av menneskekroppen. Svulster i dette området av hjernen først og fremst forekommer hos barn og unge. Ifølge American Cancer Society, "Nesten alle svulster i hypofysen er godartet," men på grunn av viktigheten av kjertel og hormonene den produserer, disse svulstene kan fortsatt skape kaos på utvikling og vekst av rammede barn og unge.

Grunnleggende

Ligger bak og mellom øynene, er hypofysen omtrent på størrelse med en ert. Denne lille kjertelen kontrollerer produksjonen av hormoner som er involvert i stoffskiftet, blodtrykket, seksualitet, reproduksjon og diverse andre kroppsfunksjoner. Hypofysen regulerer også aktiviteten av andre kjertler gjennom resten av kroppen.

Svulster

En svulst på hypofysen vil bli klassifisert som enten sekretorisk, noe som fører til at kjertelen til å produsere for mye av et bestemt hormon, eller nonsecretory, som truer på grunn av sin størrelse. Om svulsten er sekretorisk eller nonsecretory, oppstår tre generelle problemer fra sin utvikling: hypersekresjon, hyposecretion og tumormasse effekter.

Hypersekresjon oppstår når det er en overproduksjon av visse hormoner.

Hyposecretion oppstår når det er en underproduksjon av viktige hormoner. Denne tilstanden kan oppstå i en nonsecretory eller sekretorisk tumor.

Tumor-massevirkninger oppstår når tumoren blir så stort at det gjelder trykk til områder og organer rundt pakkboksen. Disse områdene inkluderer okulær nerve og øyne, og andre områder av hjernen.

Symptomer

Fordi hypofysen kontroller og effekter så mye av kroppsfunksjonen, kan en hvilken som helst avbrudd til aktiviteten av kjertelen påvirker veksten, humør, fokusering og konsentrasjon. Også på grunn av sitt brede spekter av funksjoner, varierer symptomene for hypofysen svulster basert på størrelse, beliggenhet og den resulterende trykk. For eksempel kan en svulst som resulterer i press på synsnerven føre til synsproblemer og hodepine.

Generelle symptomer assosiert med svulster er tretthet, oppkast, hodepine, overdreven svetting, tap av matlyst, forsinket vekst og svimmelhet. Imidlertid er de fleste av symptomene ofte relatert til hormon-produksjonsproblemer. Hormon-produksjonsproblemer fører til en rekke symptomer, seksuell utvikling fra langsom til Cushings syndrom eller fedme.

Diagnose og testing

Det finnes en rekke tester og taktikk for å oppdage svulster på hypofysen. For store svulster, kan legene bruke en X-ray, computertomografi scan eller magnetisk resonans skanning. For mindre svulster, leger forsøker å påvise hormonmangler eller unormalt. Leger kan bruke blod- eller urinprøver eller en glukosetoleransetest. Av og til en invasiv prosedyre kan være nødvendig for å påvise en hypofyse svulst. For denne testen, leger bruker ofte en dårligere petrosal sinus prøvetaking. KidsNeeds.com beskriver en mindreverdig petrosal sinus prøvetaking som når "en radiolog setter spesielle kateter fra lysken årer i fartøyene som drenerer hypofysen øverst i halsen og trekker blod for måling av hormonet at svulsten utskiller."

Behandling

Godartede tumorer hypofysen vil ikke spre seg til andre deler av kroppen, og er generelt langsomme til å utvikle seg. Dette betyr at når en svulst har blitt diagnostisert, kan legene bruke en rekke behandlinger. Hvert alternativ er avhengig av størrelsen og posisjonen av tumoren. Noen leger vil foreslå fjerning av tumoren via mikro (en operasjon utført under et kirurgisk mikroskop). Andre alternativer omfatter strålebehandling, medikamenter eller en kombinasjon av disse behandlinger.

Leger kan også foreskrive behandlinger eller medisiner for bivirkninger relatert til hypofysen svulster. Disse behandlingene kan erstatte manglende eller stimulere hormoner, eller redusere produksjonen av visse hormoner.

Slik fjerner Cherry Angioma

Cherry angioma er en type av godartet svulst som vises på overflaten av huden. Tilstanden vises som røde klynger på forskjellige områder av huden, oftest på magen og kan vokse ¼ av en tomme over et område eller mer. Det er et kosmetisk problem og vil ikke ugunstig innvirkning på helsen. Hvis du er misfornøyd med utseendet på huden din, kan kirsebær angiomas fjernes.

Bruksanvisning

•  Gjør en avtale med legen din for å bekrefte en diagnose av kirsebær angioma. Han ønsker å undersøke huden blemishes å fastslå at kirsebær angioma er faktisk årsaken. Du må kanskje gjennomgå en hud biopsi for å utelukke eventuelle andre forhold.

Motta en henvisning til en hudlege. At legen vil diskutere behandlingstilbud. Hvis lesjonen er ikke veldig stor, vil han trolig anbefale enten elektro eller laserterapi.

gjennomgå den anbefalte framgangsmåten for å fjerne kirsebær angioma. Under elektrokirurgi, vil du bli bedøvet mens en elektrisk ladede nål vil bli brukt til å fjerne det berørte området. Laser terapi bruker en laserstråle til å fjerne kirsebær angioma ved å konsentrere energien på stedet.

Vurdere andre kirurgiske prosedyrer som brukes til å fjerne kirsebær angioma. Kryoterapi er også noen ganger brukt til å fjerne kirsebær angioma. Denne teknikken innebærer bruk av flytende nitrogen på huden for å bli kvitt den lyte.

Følg legens postoperative vaskeanvisningen. Du må kanskje bruke dressinger og bruk løstsittende klær under healing prosessen.

Tips og advarsler

  • Prøv aldri å fjerne kirsebær angioma på egen hånd. Kirsebær angiomas kan blø voldsomt, noe som kan føre til alvorlige komplikasjoner hvis du prøver å fjerne dem selv.

HPV virus typer

HPV virus typer


HPV, eller humant papilloma virus, er navnet på en gruppe virus som påvirker slimhinnene og huden. Det er mer enn 100 HPV virus typer, og over 30 typer overføres seksuelt. Noen HPV-infeksjoner er svært farlig, mens andre typer anses godartet.

Livmorhalskreft

Ifølge Mayo Clinic, HPV-infeksjoner 16 og 18 står for omtrent 70 prosent av alle livmorhalskrefttilfeller. Vedvarende HPV-infeksjoner som varer lengre enn 2 år tilby en større kreftrisiko.

Kjønnsvorter

Genital warts, forårsaket hovedsakelig av HPV-infeksjoner 6 og 11, er ikke-ondartede vekster som oppstår i genital og anal områder. Genital warts vanligvis ser ut som en liten blomkål, en liten stilk-lignende utvekst eller en flat lesjon.

Plantar warts

Plantar warts er harde, ikke-ondartede svulster som vanligvis vises på ballen av foten eller på hælen. HPV-infeksjoner typene 1, 2 og 4 årsak mest plantar vorter.

Øvre luftveier og munnsår

HPV-typene 6, 11, 16 og 18 ofte føre til lesjoner eller vorter dannes på mandlene, strupehode, nese eller tunge.

Vanlige vorter

Vanlige vorter bestå av ikke-ondartet hud vekster som vanligvis dannes på fingrene, rundt neglene eller på hendene. De fleste vanlige vorter er forårsaket av HPV-infeksjoner 1, 2 og 4, og vanligvis påvirke de eldre enn 20.

Flate vorter

HPV-infeksjoner 3, 10, 27 og 28 kan føre til litt hevet, ikke-ondartede lesjoner dannes på hender, ansikt, håndledd, nakke eller knær. Disse HPV-typer vanligvis påvirker unge voksne, tenåringer og barn.

Godartede svulster og brystkreft Sårhet etter overgangsalderen

Menopause er en del av den normale aldringsprosessen for alle kvinner. Denne fasen av livet markerer slutten på fruktbarhet som kroppen slutter å produsere det kvinnelige hormonene østrogen og progesteron. De påfølgende hormonsvingninger kan føre til merkbare endringer i form, tekstur og følsomhet av brystene.

Ømhet

Mange kvinner opplever ømhet, smerte, ømhet, ubehag og hevelse i brystene i overgangsalder. Mesteparten av tiden er dette forårsaket av en hormonell ubalanse av østrogen og progesteron. For de fleste kvinner denne ømhet avtar vanligvis etter noen få år.

Svulster

Enhver gruppe av celler som danner en klump i brystet kan bli referert til som en tumor. De fleste brystsvulster er ikke kreft, men anses godartet.

Typer

Det er tre hovedtyper av godartede brystsvulster: fibrocystic klumper, fibroadenomas og papillomer. De fleste kvinner i fruktbar alder har ett eller flere av disse typer av godartede svulster. Disse svulstene er uvanlig hos kvinner etter overgangsalderen med mindre de tar hormoner.

Betraktninger

Godartet brystsvulster sjelden føre bryst sårhet eller ømhet. De fleste fibrocystic klumper vil forsvinne av seg selv etter overgangsalderen.

Advarsel

Det er umulig for en kvinne på ethvert stadium av livet for å skille mellom en godartet og kreft klump i brystet hennes. Bryst selvbevissthet bør fortsette etter overgangsalderen og noen merkbar endring i utseende eller følelse av brystene bør diskuteres med en kvalifisert lege for riktig diagnose.

Hvorfor er noen Svulster Ondartet & Noen Benign?

Som kreftceller vokser og deler ut av kontroll, kan de påvirke nærliggende organer. Hvis en svulst påvirker nærliggende vev ved å invadere og ødelegge dem, er svulsten sies å være ondartet. Svulster som ikke ødelegger omkringliggende vev anses å være godartet, selv om de kan fortrenge og påvirke riktig funksjon av nærliggende organer.

Kreft Spread

Kreft oppstår når cellene er i stand til å kontrollere sin vekst og divisjon. Som kreftcellemasse, kjent som en svulst, vokser, kan det ha en innvirkning på nærliggende vev eller organer. Hvis kreftcellene reise til andre deler av kroppen, en handling som er kjent som metastasering, kan en ny tumor vokse på et annet sted fra den opprinnelige.

Godartede svulster

Godartede tumorer er de tumorer som ikke truer livet til pasienten. Disse svulster ikke vokse utover deres plassering, og deres celler ikke reise til andre deler av kroppen. Imidlertid kan godartede svulster føre til at noen sykdom når de blande seg inn i normal funksjon av nærliggende organer ved å vokse i størrelse.

Typer av godartede svulster

Mol på huden er en type godartet svulst. Andre godartede svulster, som livmor fibroids, kan føre til smerter og ubehag. Fremdeles andre godartede svulster kan fortrenge viktige organer, som hjernen. Og så er svulster i kjertler som kan føre til en økning i utslipp av hormoner i blodet. Selv med disse komplikasjonene, vil de godartede svulster bo på plassen hvor de stammer fra.

Maligne svulster

Ondartede svulster er de svulster som cellene kan spre seg utenfor grensene av svulsten. Kreftcellene spre seg til nærliggende vev og fortsetter å multiplisere det, forårsaker ødeleggelse av vev og organer de invaderer. I motsetning til godartede svulster, celler av ondartede svulster skape nye ondartede svulster andre steder.

Typer av ondartede svulster

Vanlige ondartede svulster inkluderer svulster i både vitale og ikke-vitale organer. For eksempel er brystvev ikke avgjørende, men likevel maligne tumorer i bryst metastasere og forårsake ondartede svulster i vitale organer som lunger eller hjernen. Uten riktig behandling, vil ondartede svulster mest sannsynlig bli dødelig.

Godartede Neck Svulster

Godartede Neck Svulster


En tumor er en unormal masse av vev som kan være godartet eller ondartet. Godartede svulster kan noen ganger bli ignorert, redusert eller fjernet. Veksten av en vev masse er et resultat av progressiv multiplikasjon av cellen som tjener ingen fysiologisk funksjon, så som en svulst. Mange svulster er ikke laget av kreftceller.

Typer

En blandet godartet svulst er den mest vanlige tumor av parotid gland hos voksne som er plassert i og rundt munn og svelg. En Warthin sin Tumor (papillær cystadenoma lymphomatosum) forekommer oftest i halen slutten av parotidkjertelen av hvite, middelaldrende menn. Ifølge Robert L. Hatch, MD, er en Warthin tumor den eneste godartet svulst assosiert med røyking.

Den vanligste godartet halsen svulst hos barn er hemangioma. Hemangionas er svulster i blodårene og ikke livstruende. Richard J. Antaya, MD, hevder denne tilstanden begynner i tredje trimester av svangerskapet og i tretti prosent av tilfellene svulsten (e) er tilstede ved fødselen. Den andre sytti prosent vil vises i de første ukene av livet. Forekomsten av en hemangioma bli ondartet er ekstremt sjeldne.

En lipoma er en vanlig godartet tumor i fettvev som kan forekomme hvor som helst på kroppen, de fleste er under huden. Godartede nerve tumorer, som neurogibromas, schwannomer og neuromas opptrer oftest i de øvre armer og nakke. Selv om disse svulstene begynner som godartet, kan de bli ondartet. "Se referanse 3"

Discovery

I de fleste tilfeller er det ingen symptomer når massen er godartet. Mest vanlig er en klump oppdaget mens vasking, barbering eller skrape en kløe. En fysisk eksamen avslører oftest en enkelt masse som er solid, mobil og er ikke øm når presset på.

Diagnose

En CT-skanning er nesten 100 prosent nøyaktig i å oppdage en kjertel masse, men kan ikke skille mellom godartede og ondartede. Det er for det meste brukt til å bestemme størrelsen og utstrekningen av en tumor. En MR gir en større kontrast enn en CT scan, og dermed er det bedre på å bestemme godartede svulster. En tynn nål aspirasjon anbefales for biopsi fordi et snitt typen biopsi vanligvis fører til spredning av godartede svulster.

Behandling

Vanligste behandlingen er en komplett reseksjon av svulsten med en margin på omliggende vev sammen med ansikts nerve disseksjon, når det er nødvendig. Fjerning av den tumor er generelt kurativ for alle benigne lesjoner.

Komplikasjoner

Selv om noen hemangiomer hos barn kan forsvinne uten behandling, i noen tilfeller, kan resultatet av en hemangioma eksisjon av parotid tumor kreve flere transplantater for å reparere skader mykt vev, avhengig av størrelsen og beliggenheten til tumoren. Den vanligste komplikasjonen er ansiktsnerveskader.

Typer Fibroids

Kvinner kan utvikle muskelknuter i flere steder i kroppen: bryst, livmor og livmorhalsen området. Hver av disse stedene i kroppen presentere unike symptomer som følge og hver av disse typene har separate medisinske termer tildelt dem, men alt kan behandles. Fordi fibroids er et resultat av hormonelle påvirkninger i en kvinnes kropp, kan de komme og forsvinne noen ganger uten behandling i tillegg.

Definisjon

Merriam-Websters ordbok definerer fibroid som "en godartet svulst ... av fibrøst og muskelvev." Selv om det er en positiv definisjon i betydningen av fysisk helse prognose - siden det betyr at svulsten er ikke kreft - det er fortsatt litt mangelfull. Det gjør ikke staten de tre typiske lokaliseringssteder for disse svulstene i en kvinnes kropp, som nevnt ovenfor.

Typer

Det er tre fibroid typer: bryst, livmorhalsen og livmor. Bryst fibroids er kalt av flere forskjellige navn (bryst displasia, fibrocystic bryst sykdom, godartet brystsykdom og diffuse cystisk mastopati); Men de alle i utgangspunktet bety det samme: godartet (ikke-cancerous) endringer i brystvevet.

Cervical fibroider er kjent ved at navn fordi de forekommer i en slik begrenset plass inne i kroppen. Men livmor fibroids er faktisk tildelt ett av tre navn (egenutført, subserosal og submukøse), basert på hvor de befinner seg i livmorområdet. Og hvis noen av de tre fibroids er festet til livmoren av en stengel formet stilk, begrepet pedunculated lagt til som et prefiks til at livmortypenavn.

Bryst Fibroids

Uvanlige klumper, vekster, cyster eller knuter av muskel eller bindevev som vises sted i brystet området og er ikke kreft er kjent som bryst fibroids. Disse fibroider er antatt å være et resultat av overproduksjon av to hormoner - østrogen og progesterone-- som resulterer i uvanlig celle multiplikasjon.

Cervical Fibroids

Disse fibroids kan vokse ganske stor og er mest vanskelig å fjerne, noen ganger forbyr fjerning på grunn av potensielle skader på livmoren. Disse fibroids er plassert i nakken av livmorhalsen, som de har ingen steder å gå i livmorhalsen.

Livmor Fibroids

Submucous livmor fibroids er plassert inne i livmoren, mellom livmoren indre fôr og muskelen direkte under den. Subserous fibroids er rett utenfor livmoren - knyttet til det - men vokser utover fra det. På grunn av dette stedet, er det ikke uvanlig for denne type fibroid å vokse ganske stor fordi de har mer kropp plass til å gjøre det. Den egenutført livmor fibroid ligger ikke på utsiden eller innsiden av livmoren. Den vokser mellom veggen i livmoren og er derfor begrenset i vekststørrelse. Men det er den vanligste typen av livmor fibroid.

Størrelse Avvik

Fibroids kan variere sterkt i størrelse (like stor som en melon eller så liten som en ert), men den potensielle veksten størrelse avhenger delvis på plasseringen av fibroid i kroppen. For eksempel, vil bryst fibroids (ert eller kiwi-størrelse) være mindre enn de vanligvis finnes i livmoren (sitron-, Apple eller melon-sized).

Symptomer

Hver type fibroid har sin egen symptomer listen. Bryst fibroids vanligvis føre til hevelse i brystet som kan være smertefullt. Livmor fibroids forårsaker flest symptomer: tyngre og mer uregelmessige menstruasjonssykluser, mulig anemi på grunn av den kraftige blødninger, mage og bekkensmerter, press på blæren eller tarmer (som fører til forstoppelse, inkontinens eller økt frekvens i vannlating), smerter i nedre rygg eller ben (på grunn av størrelse eller press på en vene eller arterie), vanskeligheter med svangerskap og fødsel, og åreknuter. Cervical fibroids kan gjøre samleie smertefullt og muligens forårsake blødninger.

Om Cerebral Svulster

En hjernesvulst dannes når en klynge av unormale celler danner en masse. Massen kan potensielt invadere omkringliggende vev forårsaker varierende grad av verdifall. Effektene av en hjernesvulst er helt avhengig av sin størrelse, plassering og omfang av hevelse. Den cerebral tumor er en type av hjernetumor. Det kan enten være godartet eller ondartet (livstruende); enten som bare kan bestemmes gjennom en biopsi.

Hva er en Cerebral Tumor?

En cerebral tumor er også referert til som en "intrakranial tumor.". I boken "Hughes 'Practice of Medicine" forfatteren Daniel E. Hughes forklarer at en cerebral tumor presenterer seg innen blodkar, membran eller vev av cerebral halvkule.

Typer av Cerebral Svulster

Den enslig tuberkel er den vanligste cerebral tumor. Den "Handbook of Practical Medicine, Volume 2", skrevet av Hermann Eichhorst melder at den ensomme tuberkel er en cerebral tumor som ofte oppstår i løpet av barndommen. Den ensomme tuberkel favoriserer den grå materie i hjernen og har en tekstur som er beskrevet som "cheesy". Andre vanlige typer hjernesvulster er karsinom, gliom, sarkom, Gumma og cyste.

Årsaker til Cerebral Svulster

Årsaken til cerebrale hjernesvulster forblir ubestemt. Men forskere mener at det er visse risikofaktorer som kan øke sannsynligheten for at en person vil utvikle en cerebral hjernesvulst, ifølge MedicineNet.com. For eksempel: Menn har mer av en tendens til å utvikle noen typer cerebrale hjernesvulster, mens kvinner har en tendens til å utvikle andre. Ifølge MedicineNet.com, rase, spiller alder og familiens historie også i rolle i utviklingen av cerebrale hjernesvulster. Det er også viktig å merke seg at mange kjemikalier ser også ut til å være assosiert med utvikling av cerebrale tumorer; spesielt, eksponering for vinylklorid, stråling, formaldehyd og en fargeløs væske kjent som "akrylnitril".

Symptomer på Cerebral Svulster

De første symptomene på hjernesvulst ligger i cerebral halvkule er ofte hodepine og beslag. Den amerikanske hjernesvulst Association (ABTA) avslører at mange pasienter har ingen anelse om at de selv har en hjernesvulst før de er rammet av sitt første anfall. Full blåst anfall eller fokale anfall som påvirker sansene og tale kan forekomme. Noen pasienter opplever adferdsendringer og hukommelsestap med utviklingen av en svulst, og noen pasienter kan selv begynne å oppleve kvalme, tretthet og synsproblemer som svulsten begynner å vokse. De spesifikke symptomer assosiert med en tumor, for eksempel de som påvirker syn og hørsel, kan hjelpe legen bestemme plasseringen av cerebral tumor i hjernen.

Behandlinger av Cerebral Svulster

Behandlingen av hjernesvulster, eller noen form for hjernesvulst for den saks skyld, krever ferdigheter og kompetanse av en nevrokirurg og høyteknologiske instrumenter. Massachusetts General Hospital, Institutt for Nevrologisk Services forklarer at kirurgisk fjerning er alltid den foretrukne form for behandling for svulster, men plasseringen av en svulst kan noen ganger gjøre kirurgi umulig. Når dette skjer, er andre former for behandling som, stråling utnyttes. Laser mikrokirurgi, ultralyd aspirasjon og kjemoterapi er også behandlingstilbud for cerebrale svulster. I enkelte tilfeller kan en kombinasjon av flere forskjellige behandlinger anvendes for å behandle en cerebral tumor.

Forskjellige typer brystforstørrelse

Brystforstørrelse er en av de mest populære former for kosmetisk kirurgi. Det finnes en rekke forskjellige teknikker og metoder som forskjellige kirurger bruker for å oppnå en rekke forskjellige resultater.

Historie

Den første registrerte brystforstørrelse operasjon fant sted i Tyskland i 1865. I operasjonen, ble fettvev fra en godartet svulst implantert i en kvinnes bryster. Leger snart flyttet til injisering industriell silikon i brystene, noe som førte til komplikasjoner så alvorlige at de noen ganger nødvendig mastectomies.

Saline Implantater

Saltvann implantater er den eneste utvalg av implantatet for brystforstørrelse operasjoner godkjent for bruk i USA på denne tiden. De ble utviklet som et resultat av bekymringer over sikkerheten til silikon implantater og generelt er mindre påtrengende til implantatet. Til tross for dette, er silikon fortsatt anses å være overlegen som saltvann implantater ofte føre rislende eller en "bunnet ut" utseende.

Silikon implantater

Silikon er den mest populære typen implantat brukes i brystforstørrelse operasjoner rundt om i verden. Deres bruk var begrenset i USA i 1992 i løpet av helsemessige bekymringer, og i dag har selskapet som produserer implantater avventer en FDA etterforskning.

Fat Micrografting

Av og til kan pasientene gjennomgå fettsuging for å fjerne fett fra en eller flere kroppsdeler og injisere at fett i brystene til å øke sin størrelse. Virkningene av denne typen brystforstørrelse er varierte og effekten vanligvis blekner litt etter de første få uker.

Innsnitt Typer

I et forsøk på å minske synligheten av arr, er det utviklet en rekke forskjellige innsnitt teknikker, som omfatter peri-areolar (under nippel), inframammary fold (under brystet), transaxillary (armhulen), og TUBA (via magen knappen). I mange tilfeller kommer anvendelsen av disse teknikkene ned til kirurgen / pasient preferanse eller andre faktorer som for eksempel bryst form.

Hva er årsakene til Kidney Oncocytoma Svulster?

En nyre nedsatt oncocytoma er en godartet nyre svulst, selv om det ser ut som en nyrecellekreft (RCC). I motsetning til en RCC, er en oncocytoma ikke kreft. De fleste tilfellene har ingen tilbakefall eller dødelighet, og mange har ingen symptomer. Men fordi en nyre nyre oncocytoma kan vokse til å bli ganske stor og kan forveksles med en RCC, fjerne en nyre er den typiske behandling.

Årsaker

Nyre Oncocytoma oss ha en tett ansamling av mitokondriene (energi drivkraft av cellen). Dessverre, er årsaken til dette er ukjent. De er oftest funnet hos pasienter med Birt-Hogg-Dube syndrom, en sykdom karakterisert ved godartede svulster i hårsekken, hud og nyre.

Identifikasjon

Menn er mer sannsynlig å ha en nyre oncocytoma enn kvinner, med en hastighet på to eller tre til en. Dette godartet svulst er også sannsynlig å dukke opp hos pasienter i alderen 62-68 år. Svulstene er omtrent på størrelse og form av en fersken (7 cm). Når dissekert, er de mahogny i farge og granulert med en sentral arr som er kjøttfulle. På mindre enn 10 prosent av tilfellene, er en RCC også til stede med en oncocytoma.

Sjeldne

Oftest er en nyretumor ikke et oncocytoma. Faktisk bare tre til syv prosent av nyresvulster er. Med mindre enn 200.000 amerikanere diagnostisert med en nedsatt oncocytoma, Office for sjeldne sykdommer i NIH viser den som en sjelden sykdom.

Symptomer

Selv når store, er svulsten ofte asymptomatiske og oppdages under eksamen for noe annet. På mindre enn en femtedel av alle tilfeller vil symptomene være tilstede. Disse inkluderer flanke smerte, blod i urinen, og en abdominal masse. Blod i urin er den mest sannsynlige en skal vises.

Behandling

Behandlingen er vanligvis en total eller partiell nefrektomi (nyrefjerning). Det er også risikabelt å stole på biopsier, da disse bare har møtt med varierende suksess. Skille RCC fra oncocytomas med perkutan nyrebiopsi, tynn nål inspira- sjon cytologi, eller frosne delen biopsi, har vært så inkonsekvent at det er avtalt securest behandling alternativet er å fjerne nyren. The National Institute of Health kaller nefrektomi de eneste pålitelige betyr å ha en definitiv diagnose og behandling.

Prognose

I en delvis nefrektomi blir bare svulsten og eventuelt skadet vev fjernet fra nyrene. En radikal nefrektomi resulterer i fjerning av nyrene, urinleder som fører til blæren, binyrene, og det omkringliggende fettvev. Med nefrektomi, er prognosen god.