Digidexo.com

symptomer på blodpropp i leggen

Tegn og symptomer på blodpropp i leggen

Tegn og symptomer på blodpropp i leggen


Blodpropp indikerer en svært alvorlig medisinsk tilstand som bør be deg om å søke legehjelp øyeblikkelig. En blodpropp i beinet eller kalv er også kjent som en dyp venetrombose, og selv om det er ikke en uvanlig medisinsk tilstand, kan det være livstruende. Hvis venstre ubehandlet, kan blodpropp bryte ut og reise i hele kroppen og skade lungene, hjertet eller andre organer. Blodpropp har også potensial til å forårsake død. Det er viktig å vite symptomene på dyp venetrombose, slik at du kan være proaktiv om din helse.

Hevelse

Den berørte kalv kan hovne opp og hevelsen kan stråle oppover til kneet eller låret eller ned til ankel eller fot.

Smerte

Hvis du noen gang har hatt en Charley-hest, så du kan gjenkjenne en lignende kramper eller utstrålende smerter som kan tyde på en mer alvorlig medisinsk tilstand. Smerte eller kramper kan begynne i leggen, og i likhet med hevelse, kan stråle oppover til kneet eller låret eller ned til ankelen og foten. Selv om det ikke er en åpenlys smerte, ømhet kan vedvarende kalve indikere nærværet av en blodpropp. Noen ganger kan smertene bare skje når du står.

Misfarging

Symptomer på dyp venetrombose kan inkludere misfarging eller rødhet langs leggen eller hele benet. Huden kan også være varm å ta over det berørte området.

Ingen symptomer

Alarmerende, i mer enn halvparten av tilfellene av blodpropp, er det ingen tegn eller symptomer til å spørre bekymring. Dette betyr at du bør være klar over den potensielle årsaker for dyp venetrombose for å se om du er på en høy risiko og bør du regelmessig gå til legen din for å opprettholde god helse.

Hva er symptomene på blodpropp i leggen?

Hva er symptomene på blodpropp i leggen?


Når blodpropper dannes for andre formål enn å stoppe blodstrømmen fra et kutt eller skade grunner (eller de ikke ender opp med oppløsning som de skal etter at skaden leget), disse blodpropp kan produsere smertefulle symptomer. De kan også være livstruende.

Symptomer

Ømhet, smerte, hevelse, kramper, varme, misfarging, rødhet og betennelse er noen symptomer på å ha en blodpropp i leggen. Mer alvorlige symptomer inkluderer infeksjon eller død av beinet muskelvev, lungeemboli, hjerteinfarkt og hjerneslag. Den faktiske symptomer oppleves avhenger av om blodpropp er i en blodåre eller en arterie.

Vene Propper

Det er to typer av perifer venøs lidelse (clots dannet i venen). En er åreknuter og den andre er dyp venetrombose (DVT). Åreknuter, jo mindre farlig av de to, resulterer når en blodpropp skader ventilene i en vene, som resulterer i blod ikke strømmer i den riktige retning lenger. Det bassenger i beinet og vene påvirket stedet for å gjøre det opp til hjertet for mer oksygene som det skal. Dette resulterer i smerter, hevelse og et område varmt å ta på, samt blå misfarging.

Dyp venetrombose (DVT)

DVT propper, som er mer livstruende, oppstår når en del av en blodpropp løsner fra kalvevenen og beveger seg opp på benet, gjennom låret, mot hjertet, og deretter lungene. Dette embolus (delvis koagulere) strømmer gjennom venen, og hvis den er liten nok det vil ikke skape noen symptomer på bekymring. Men hvis medium i størrelse, kan det resultere i mulige puste og brystet problemer. Hvis stor nok, kan det føre til kollaps når den treffer lungene (lungeemboli) eller til og med død. Halvparten av folk som har DVT aldri har noen symptomer fra det. Men de som gjør det kan vanligvis tilskriver det til å tilbringe lange perioder sitter (i et fly, bil eller leder); liggende immobile (på grunn av nylige kirurgi, skade eller sykdom); eller fordi de var i en ulykke, eller hadde en skade på underkroppen.

Arterie Propper

Propper som reiser fra kalven gjennom koronar og carotis arteriene i kroppen opp til hjertet og hjernen kan også være livstruende.

Coronary Artery Propper

Arterie propper i leggen av benet vil etter hvert bevege seg oppover, ettersom de følger kroppens normale blodstrømningsretningen, hvis de ikke oppløses først. De har potensial dersom stor nok eller om den enkelte har omfattende plakk i sitt hjerte i at arterien for å forårsake en komplett blodstrømmen blokkering til hjertet. Dette ville drepe hjertemuskelen og forårsake et hjerteinfarkt.

Carotisar Clot

Hvis klumpen fra kalv gjør det gjennom hjertet uten uhell, kan det fortsatt være livstruende for et individ når den når den karotide arterie, hvor den til slutt må passere gjennom hjernen. Hvis en blokkering resultater på grunn av blodpropp i halspulsåren, kan det resultere i et mini-slag eller en hel bevegelse, hvis hjernen er avskåret fra sitt behov for blodtilførsel.

Hvordan å behandle symptomer på blodpropp NaturligvisHvis du opplever symptomer på blodpropp, er det viktig å få behandling med en gang. Den medisinske termen for blodpropp er dyp venetrombose (DVT). Blodpropp oppstår når blodplater i blodet holde sammen og danne en masse. De kan danne i venene i bena, lyske og armer. Symptomer på blodpropp omfatter rødhet i huden, sårhet, smerte eller hevelse i beinet eller armen, og et varmt sted på bena. Hvis venstre ubehandlet, kan blodpropper føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt. Det er noen ting du kan gjøre for å beskytte deg mot denne tilstanden.

Bruksanvisning

•  Få medisinsk hjelp umiddelbart ved første tegn på DVT. Behandlingen bør starte under tilsyn av en lege. Sykehusinnleggelse eller medisiner kan være nødvendig for å hindre ytterligere helseproblemer. Når tilstanden er stabilisert, kan du begynne å bruke naturlige metoder for å utfylle den medisinske behandlingen. Diskuter dette med legen din.

Hev bena med jevne mellomrom. De bør være ca 6 inches over ditt hjerte. Når du ligger nede, bruke telefonen bøker for å heve foten av sengen. Dette vil bidra til å holde blodet flyter og forebygge blodpropp.

Flytt bena rundt ofte. Hvis du har til å sitte i en lang periode, endre posisjoner regelmessig. Ikke kryss bena. Prøv å unngå å stå eller sitte i mer enn én time rett.

Bruk klær som passer løst på kroppen din. Dette inkluderer sokker, undertøy og strømper. Ikke ha stramme klær, for eksempel belter, rundt midjen din. Iført løstsittende klær vil tillate blodet til å flyte fritt.

Forhindre ytterligere blodpropp ved å ta hvitløk kosttilskudd. Denne urten kan fungere godt som en DVT behandling fordi den har naturlige kjemikalier som holder blodplater som danner klumper. Snakk med legen din før du bruker hvitløk fordi det kan samhandle med visse medisiner.

Spis fisk som inneholder omega-3 fettsyrer. Disse essensielle fettsyrer også bidra til å stoppe blodplater klumper og gjør propper. Konsultere legen din for råd om hva doseringen er best for deg. De fleste tar 3000 til 5000 milligram hver dag.

Hint

  • Drikker et glass tomatjuice om dagen kan redusere risikoen for blodpropp.
  • Pinokinase, kan et derivat av soya og furu også fungere som en naturlig DVT behandling.
  • Gulrøtter og andre grønnsaker som inneholder betakaroten kan bidra til å forhindre hjerneslag symptomer, blodpropp og hjertesykdommer.

Hva er Tegn og symptomer på blodpropp i foten?

Hva er Tegn og symptomer på blodpropp i foten?


Blodpropp utvikler vanligvis i føttene når en blodåre er skadet eller når blodstrømmen endres på grunn av faktorer som fedme, en stillesittende livsstil, nylig kirurgi, røyking eller diabetes. Selv blot propper i føttene er ikke vanlig, hvis du viser noen av følgende tegn eller symptomer, bør du umiddelbart søke legehjelp - blodpropp kan føre til hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Lokaliserte Sensations

Når en blodpropp utvikler seg i foten, kan foten hovne opp, prikke, føler nummen eller banke, spesielt på fotsålen. Foten kan være øm ved berøring, spesielt i området av blodpropp. Enkelte personer kan oppleve en bankende smerte, selv etter hvile og heve foten. Hvis du bøye foten og oppleve en skarp, skyting smerter, kan dette også være et tegn på en blodpropp.

Visuelle pekepinner

Føtter med blodpropp kan bli rød eller utvikle røde flekker. Venene på overflaten av foten (inklusive toppene, bunnen og sidene av foten) kan ser større og bredere. Du kan faktisk ikke se blodpropp ved å se på den berørte foten - leger bruke spesielle bildeteknologi for å finne blodpropper.

Andre Pain

En person med en blodpropp i foten kan også oppleve smerter eller ubehag i andre deler av kroppen, spesielt overkroppen. Slike smerte eller ubehag kan forekomme i en eller begge armer, rygg, nakke, kjeve eller mage. Blodpropper kan påvirke blodstrøm til disse områder av kroppen, noe som resulterer i neurologisk skade og dermed smerte eller ubehag i andre områder av kroppen som ikke er relatert til koagelen.

Andre symptomer

Andre tegn og symptomer på blodpropp i en fot kan omfatte svimmelhet eller tap av bevissthet, kvalme eller oppkast, kortpustethet, endret tale, forvirring eller anfall.

Hvordan vet jeg om du har en blodpropp i leggen etter operasjonen

Blodpropp som oppstår i beinet kalles dyp venetrombose (DVT). En DVT er en alvorlig, potensielt livstruende komplikasjon som kan oppstå etter operasjonen. Kirurgiske pasienter er ofte immobile mens i bedring, noe som åpner for blodet å samle på enkelte områder. Sykehus er nå forsøker å forebygge blodpropp ved å gi antikoagulantia postoperativt som hindrer blodet fra clotting.

Bruksanvisning

Symptomer

Utfør regelmessige inspeksjoner av begge leggene etter operasjonen.

Se etter rødhet og eller hevelse.

Berør huden ser etter områder av varme.

Merk eventuelle ømme flekker.

Ta kontakt med din lege eller søke medisinsk hjelp hvis noen av de ovennevnte symptomene er til stede.

Symptomer på blodpropp i svangerskapet

Under graviditet, kan hormonelle og sirkulasjons endringer i kroppen øker risikoen for å utvikle en blodpropp i beinet - en tilstand som kalles dyp venetrombose (DVT). En blodpropp kan presentere en alvorlig helserisiko dersom bryter av fra venen veggen, for eksempel en livstruende lungeemboli (PE), der blodpropp reiser til lungene. Abort kan også forekomme dersom blodpropp reiser til en arterie i morkaken. Kjenne symptomer på både DVT og PE er svært viktig, fordi umiddelbar legehjelp må gis i begge tilfeller.

DVT Symptomer

En blodpropp i benet ikke alltid gir symptomer, men når den gjør det, er det en rekke tegn å se etter. Siden en blodpropp begrenser blodstrømmen, kan du oppleve smerte eller hevelse i leggen eller låret. Rødhet, varme i huden, eller ømhet kan også forekomme. En klassisk tegn på DVT er smerte mens bøye foten mot deg.

PE Symptomer

Symptomene på en lungeemboli er mer alvorlige, fordi et PE innebærer en blodpropp inngitt i lungen. Det kan føre til kortpustethet, svimmelhet eller ørhet, knivstikking brystsmerter (spesielt når du tar et dypt pust), hoste opp blod, angst / uro eller rask puls, ofte i tillegg til en lavgradig feber. Det er mulig å utvikle en PE uten å oppleve symptomer på en blodpropp i beinet på forhånd.

Time Frame

Symptomene på blodpropp under graviditet forekommer svært brått. Hvis du opplever symptomer med en DVT, vil de bli klart veldig raskt, men vil mest sannsynlig forbli konstant. I tilfelle av et PE, kan symptomene utvikle seg raskt, og i økende grad blitt livstruende jo lenger den går ubehandlet.

Lindring

Når du er under medisinsk behandling, kan smerte eller ubehag forbundet med blodpropp symptomene lindres ganske raskt. Selv om blodpropp er vanligvis behandles med warfarin, er dette stoffet ikke trygt for graviditet, så du vil mest sannsynlig bli behandlet med heparin, en injeksjon anticoagulant eller "blodfortynnende". Antikoagulantia bedre blodsirkulasjonen og holde blodpropp fra å bryte ut eller vokser seg større. Avhengig av hvor alvorlig koagulere imidlertid - spesielt hvis det reiste til lungen - symptomer kan være ødeleggende og utvinning krever en lengre tid.

Advarsel

Blodpropp er svært alvorlig, spesielt under graviditet, og krever sykehusbehandling. Ring legen din og hodet til legevakten hvis du har symptomer på en blodpropp i beinet. Hvis du opplever noen av symptomene på lungeemboli, ringe 911 umiddelbart. En PE kan være dødelig i løpet av kort tid, så ikke vent for å søke legehjelp.

Symptomer på Blodpropp

Viktig for tilheling av sår, er en blodpropp en halvfast opphopning av klebrige blodceller og fibrin tråder som danner hvis en blodåre er skadet. Klumpen er ment for å forsegle det skadede blodkar, holde blod fra å lekke ut. Når fartøyet helbreder, bør blodpropp oppløses. Imidlertid kan en blodpropp blokkere strømmen av blod gjennom en vene eller arterie. Hindret blodstrøm kan føre til potensielt dødelige komplikasjoner, inkludert hjerteinfarkt eller hjerneslag. Blodpropp kan deles inn i kategorier. En trombe er en blodpropp i hjertet eller festet til innerveggen av et blodkar. En embolus clot ikke forblir i fartøyet hvor den danner men beveger seg gjennom blodstrømmen. Når en embolus blodpropp ankommer et blodkar for lite til å passere gjennom, blir det sittende fast, forårsaker plutselige, alvorlige komplikasjoner. De spesifikke symptomer eller effekter av blodpropp avhenge av hvor de seg fast.

Arterielle Blodpropper

En blodpropp som hindrer flyten av oksygenrikt blod gjennom en arterie kan forårsake alvorlige organ og vev skade. Disse blodpropp kan få store konsekvenser, avhengig av hvor de er. For eksempel kan en blodpropp dannet i øyet føre til irreversibel blindhet. Utilstrekkelig blodstrøm betyr at området er ute av oksygen (kalles iskemi). Smerte er vanligvis det første symptomet, men tap av funksjon av det berørte området kan til slutt føre til.

Arterielle blodpropp i hjernen

Propper blokkerer blodstrømmen, og i sin tur oksygentilførselen til hjernen kan forårsake slag. Symptomer på denne type koagel er vanligvis mer akutt på den motsatte side av legemet. Av denne grunn, tap av følelse eller lammelse i den ene siden av ansiktet, kan et ben eller en arm oppstå. Talevansker er et sannsynlig resultat dersom blodpropp er på venstre side av hjernen. Andre symptomer inkluderer svakhet, hodepine, synsforstyrrelser og forvirring.

Arterielle blodpropp i hjertet

Klumper hindrer blodstrømmen til hjertet ofte resultere i hjerteinfarkt, som den delen av hjertet som mangler oksygen kan dø. Det første symptomet er smerter som begynner i brystet og reiser til armer, rygg og kjeve. Uregelmessig hjerterytme, økt puls og tetthet i brystet videre varsle om et hjerteinfarkt. Andre symptomer inkluderer kortpustethet, kvalme, oppkast og besvimelse.

Arterielle Propper i magen

Blodpropp i magen vil bli ledsaget av intense magesmerter, diaré og oppkast. Hvis et område av tarmen er fratatt oksygen, kan diaré være blodig.

Arterielle propper i lungene

Kjent som en lungeembolisme, kan en blodpropp blokkere lungearterien i lungene. Hvis embolus er liten, vil kortpustethet sannsynligvis være det eneste tegnet. Symptomer på lungeemboli tendens til å dukke opp plutselig og ofte likne et panikkanfall, med rask pust og generell uro i tillegg til besvimelse eller svimmelhet. Prøver å ta et dypt åndedrag kan resultere i skarpe brystsmerter. Noen med pulmonal infarkt, når lungevev har begynt å dø, vil trolig ha en feber, opplever alvorlige brystsmerter og hoste opp blod. Symptomer på lunge infarkt kommer på saktere enn de av lungeemboli, som vises i løpet av noen timer til et par dager.

Arterielle Propper i beina

Som med andre arterielle blodpropper, plutselig smerte og ømhet er det første tegn på en blodpropp i et ben eller arm. Denne smerten kan være lokalisert, bare litt over en blodåre. En kjedelig bankende kan også forekomme. Lem kan bli varm og hoven, og ta på seg en blå-hvit nyanse. Svakhet, tap av følelse eller lammelse er også mulig.

Venøs blodpropp

Venøse blodpropper hindre blodet i å komme tilbake til hjertet. Disse oftest forekommer i bena og forårsake smerte, hevelse, varme og rødhet. Når blodpropper dannes dypere i venene (vanligvis i bena), kalt dyp venetrombose, er de mer farlige fordi de kan bli emboli og flytte til hjertet eller lungene. Overflaten årer kan bli betent hvis de blir hindret av en blodpropp. Dette kan føre til smerter, men de er neppe til å bli emboli og forårsake alvorlige komplikasjoner i andre organer.

Tegn og symptomer på blodpropp

Tegn og symptomer på blodpropp


Blodpropp er kroppens naturlige måte å helbrede et sår og stoppe sin blødning. Disse blodpropper generelt borte av seg selv, og er ikke betraktet som farlig for helsen din. Men hvis de danner i vener eller arterier, kan de hindre blodet i å strømme til vitale organer i kroppen og har en ødeleggende effekt. Det er symptomer selv om, og disse symptomene, vil variere avhengig av området av kroppen koagelen er dannet i.

Magen

Hvis en blodpropp har dannet i magen, kan det føre til ekstrem smerte og oppkast.

Brain

Blodpropp i hjernen kan påvirke visualisering, problemer snakke og beslag.

Hjerte

Hvis en blodpropp har dannet seg i hjertet, ikke bare kan det føre til et hjerteinfarkt, men blodproppen kan løsne og reise til andre organer i kroppen.

Lunger

Du kan oppleve brystsmerter, feber og blod-farget oppspytt når hoster.

Ekstremiteter

Blodpropp i armer og ben kan føre til hevelse i det berørte området, blå misfarging av huden og smerte og ømhet i det berørte området.

Hva slags Hevelse oppstår med en blodpropp i leggen?

Hva slags Hevelse oppstår med en blodpropp i leggen?


En blodpropp, også kjent som dyp venetrombose (DVT) oppstår vanligvis i ekstremiteter og kan blokkere blodtilførselen store årer. Det er en alvorlig tilstand som kan behandles gjennom spesielt formulerte retningslinjer. Flere viktige symptomer kan tyde på en potensiell blodpropp.

Årsaker

Det er mange årsaker og medvirkende faktorer for utvikling av en blodpropp, inkludert fedme, traumer, langvarig sitting, nylig kirurgi, immobilitet og visse medisiner.

Symptomer

En blodpropp i beinet vil føre lokalisert hevelse på stedet. Hevelsen kan være preget av rødhet eller annen misfarging og være varm å ta på.

Får behandling

Hvis du mistenker at du kan ha en blodpropp søke hjelp umiddelbart.

Behandling

Når anerkjent tidlig, kan blodpropp behandles med medisiner som Heparin, Lovenox, Coumadin eller Arixtra. Disse medikamentene vil tynne blodet og forhindre det fra å danne blodpropper.

Tilleggs Monitoring

Ytterligere overvåking gjøres typisk ved behandling av en pasient med blod tynner, for å vurdere effektiviteten av behandlingen.

Symptomer på blodpropp i låret

Selv om blodpropper for å stoppe strømmen av indre blødninger når vi blir skadet eller kuttet, kan de også være problematisk og livstruende dersom de ikke oppløse etterpå. Propper som kommer i låret området har potensial til å forårsake symptomer som kan nå så langt opp vår kropp som våre lunger, forårsaker kortpustethet, brystsmerter, lunge muskelvev død og en lungeemboli --- som kan være livstruende .

Symptomer

Hvis du opplever smerter i beinet, og det er bare i ett av bena - eller det oppstår bare når du går eller står - er det svært sannsynlig at smertene kan skyldes dyp venetrombose (DVT). DVT, en blodpropp i venene, vil produsere smerter i benet, men det kan også frembringe svelling og misfarging rødt også, så vel som en følelse av varme i den svellede eller rødt område.

Symptomer Erfarne Etter Clot Forlater Lår

Blodpropp i dype vener reise til lungene av kroppen etter å ha forlatt låret området. Dette skyldes den normale blodstrømmen sirkulasjon i hele kroppen. Men det kan føre til symptomer i lungene hvis en blokkering oppstår: kortpustethet, smerter i brystet og mulig død. Hvis en blokkering som dette forekommer er det kjent som en lungeemboli (PE).

Små PE Symptomer

Når blodpropper forlate låret og reise til lungene, kan de blokkere mindre årer i lungene. Dersom denne blokkeringen er liten nok, selv om, vil det generelt ikke være noen symptomer.

Mellomstore PE Symptomer

Den mellomstore PE presenterer flere komplikasjoner og symptomer når den når lungene fra låret: en kortpustethet kan oppstå eller - om du prøver å trekke i dype åndedrag - den enkelte kan oppleve brystsmerter.

Middels til stor størrelse PE Symptomer

I tillegg til de symptomene som er nevnt tidligere, kan en person oppleve kollaps eller død på grunn av en PE, noe som gjør det viktig å søke medisinsk hjelp hvis du har mistanke om en blodpropp i låret området.

Betydning

Halvparten av dem som utvikler blodpropp i låret ikke opplever noen symptomer; Men den andre halvparten gjør og gå på for å gjøre opp en stor andel av dem som dør av denne tilstanden.

Advarsel

I USAs liste over ledende dødsårsaker, rangerer lungeemboli tredje fra toppen - etter hjertesykdom og kreft. Derfor blodpropp som utvikler seg i låret trenger å bli tatt på alvor.

Symptomer for blodpropp

Symptomer for blodpropp


MedBroadcast definerer en blodpropp som "semi-faste masser av klebrige blodceller som dannes når en blodåre er skadet" (se Ressurser). Normale blodpropper er nødvendig, for eksempel for å helbrede når et kutt gjøre blodet stopp som strømmer ut av kroppen. Da de naturlig brytes ned på egenhånd. Noen blodpropp, men utgjøre alvorlige livs risiko og må tas opp umiddelbart av en medisinsk faglig.

Typer

"Dyp venetrombose" er en blodpropp som blokkerer blodsirkulasjonen i venene i underkroppen. "Tromber" refererer til blodpropper som blokkerer arteriene. "Emboli" er når en blodproppen løsner. "Overflate tromboflebitt" er når en blodpropp er i venene i nærheten av hudens overflate.

Symptomer

Når opplever noen av følgende symptomer, oppsøke lege umiddelbart: smerte og hevelse i beinet, rødhet, hud varmt å ta på og / eller kramper. Gå rett til en akuttavdeling når de opplever brystsmerter, kortpustethet, pustevansker eller besvimelse.

Årsaker

Propper kan dannes når du sitter eller ligger for lengre perioder, for eksempel i en bil eller på et fly, eller når på sengeleie for sykdom eller kirurgi. Kvinner som tar p-piller, spesielt som røykere, kjøre en høyere risiko for å utvikle blodpropp. Traumer eller skader benet kan forårsake blodpropp.

Risikofaktorer

Folk som er overvektige, har en familiehistorie med blodpropp eller en personlig historie med tidligere blodpropp, eller som lider av hjerte- og karsykdommer, er mer utsatt for å utvikle blodpropp. Uforklarlige aborter kan også bidra til blodpropp. Personer som lider av hyperkoagulabilitet pleier å ha blod som levrer oftere.

Behandling

En lege vil ofte foreskrive blodfortynnende (antikoagulanter) for å bryte opp blodpropp. Varme, fuktige pakker kan påføres på det berørte området for omtrent 15 til 20 minutter i en tid, å holde området forhøyet. Vandre i noen minutter hver time er også oppmuntret. Av og til kan ibuprofen anvendes som et anti-inflammatorisk.

Forebygging

Unngå lengre perioder med sittende eller sengeleie. Bevege seg så snart som mulig etter kirurgi. Bruke elastiske strømper etter operasjonen. Flytt rundt et par minutter hver time. Gå ned i vekt og slutte å røyke. Unngå høye doser av østrogen.

Symptomer på blodpropp i føttene

Symptomer på blodpropp i føttene


Blodpropp, eller primær trombocytemi, kan være potensielt livstruende. Heldigvis er det mange symptomer som vil identifisere blodpropp før de blir for farlig. Her er noen ting å se etter i blodpropp i beina. Hvis du opplever disse symptomene, bør du kontakte legen din umiddelbart. Blodpropp er livstruende og trenger øyeblikkelig legehjelp.

Primær trombocytemi

Dette er en type blodpropp som ofte oppstår i hjernen, hender eller føtter. Imidlertid kan det også forekomme blodpropp i hjertet eller et annet område av kroppen.

Nummenhet

Blodpropp i føttene kan føre til nummenhet i foten eller føtter som blir berørt. De kan også bli rød og / eller lilla i fargen.

Throbbing Pain

Blokkering av blodkar i føttene forårsaket av blodpropp kan resultere i bankende smerte, ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute.

Kvalme

En person med en blodpropp i føttene kan oppleve kvalme eller oppkast. Kvalme og oppkast alene ikke betegne en blodpropp.

Passing Out

En person som lider av en blodpropp i foten kan også bli ør eller besvimer.

Hva er årsakene og symptomer på blodpropp?

Flyten av blod og muskel bevegelse

Blodpropper kan være forårsaket av mangel på bevegelse i noen tilfeller. Omtrent 1% av passasjerer på fly får blodpropp i bena rett og slett fordi de har brukt så mye tid på å sitte. Dette skyldes det faktum at strømmen av blod i bena er direkte relatert til bevegelse av musklene i disse områdene. Hvis musklene er slakk for en lang tidsperiode bevegelsen av blod i ekstremiteter kan avta til et punkt for utvikling av klumper. Også noen propper kan dannes på grunn av innsnevring av arterier forårsaket av aterosklerose. Venene har smalere og herdet til det punktet hvor blodgjennomstrømningen er bremset, og en blodpropp oppstår på stedet. Blodpropp er også et resultat av en skade i en blodåre. Hvis en vene er delt åpent, er blodpropp kroppens måte å hindre rømming av for mye blod.

Normal Blood Reaction

Når det begynner å blø, blodplater i blodet blir klissete og klumpe seg sammen på skadestedet. De begynner å danne en masse for å stoppe strømmen av blod. Dette hindrer legemet fra blødning ut, som er hva som ville skje i tilfelle av en hemophiliac hvis blod ikke koagulere. En person med denne tilstanden må straks injisere blodpropp agenten i hans blodbanen for å stoppe selv de minste kuttet fra blødning for mye. Hos friske blodet, er blodpropp en normal reaksjon på et kutt i en blodåre, men noen ganger blodpropper kan oppstå når skipene ikke har blitt kuttet på noen måte.

Trombe og embolus Propper

Ulike blodpropper har forskjellige navn. En trombe er en blodpropp enten inne i selve hjertet eller på innerveggen av et blodkar. Denne typen blodpropp kan bremse eller stoppe blodet fra å passere gjennom dette området. En embolus blodpropp former i en blodåre, men ikke feste til veggen av at fartøyet og beveger seg gjennom blodet til slutt møte opp med en blodåre som er liten nok til å hindre passasje, hvor det losjer, forårsaker plutselige slag, hjerteinfarkt, kortpustethet eller død, blindhet, lem vev forfall gjennom koldbrann, alt avhengig av hvor i kroppen det embolus skjer for å ende opp med.

Symptomer på Clotting

Åreforkalkning er en viktig årsak til blodpropp hendelser innen venene som er dietter som er lav på essensielle fettsyrer og antioksidanter. Symptomene på blodpropper er avhengig av hvor de er plassert. For eksempel representerer plutselig ekstrem svimmelhet vanligvis en cerebral arterie, kan plutselig blindhet på ett øye skyldes en blodpropp i en retinal arterie, kan Harde blå buler i en ekstremitet kombinert med nummenhet, svakhet eller uforklarlig smerte representerer en blodpropp. Plutselige brystsmerter i midten av brystet, kjeven, venstre arm, og eventuelt magen, så vel kan representere en blodpropp som påvirker hjertet som resulterer i et hjerteinfarkt. Propper i eller i nærheten av viktige organer kan stenge at orgelet ned eller forsinke dens funksjon forårsaker dårlig helse eller død.

Blood Clot Symptomer i Legs

Blodpropp i beinet er også referert til som tromboflebitt, venetrombose eller flebitt, og kan føre til livstruende komplikasjoner når venstre ubehandlet. Selv om hvem som helst kan utvikle en blodpropp i beinet sitt, folk som røyker, sitte i lange perioder av gangen, er overvektige, har nylig hatt en baby eller kirurgisk inngrep eller ta medisiner som hormonbehandling eller p-piller har større risiko. Følgende informasjon om symptomer på blodpropp i leggen er avledet fra Mayo Clinic og National Library of Medicine.

Infeksjon

Blodpropp i beinet kan føre til en stafylokokk ("staph") infeksjon i beinet. Tegn på en infeksjon forårsaket av en blodpropp inkluderer feber, inflammasjon og ødem i området i nærheten av blodpropp. Infeksjoner kan bli behandlet med smertestillende midler som er anbefalt av lege, og antibiotika kan være nødvendig for å eliminere infeksjon.

Smerte

Du kan oppleve smerter i området der blodpropp ligger. Dersom blodproppen blir stående ubehandlet og vokser i størrelse, kan du utvikle vedvarende smerte selv mens resten. Personer med smerter som plutselig blir intens eller ikke går bort etter noen dager bør søke medisinsk vurdering, som de kan ha dyp venetrombose.

Muskelkramper

Du kan utvikle plutselige kramper i leggmusklene. Trening og andre anstrengende eller langvarig fysisk aktivitet kan bli vanskelig for personer med blodpropp i beina på grunn av disse kramper. Leggkramper kan være alvorlig, spesielt hvis blodpropp i en dyp vene.

Hudforandringer

Du legger kanskje merke at beinet føles varmt i området rundt venen med blodpropp. Huden kan også vises rød rundt plasseringen av koagel. Hvis klumpen er i en vene nær huden, kan huden vises klumpet eller bølget.

Hevelse

En blodpropp i beinet kan få deg til å utvikle hevelse rundt det området av blodpropp. Hevelsen kan øke over en periode på noen få dager, og det hovne området kan se ut som en stor bule, som om det var en golfball under huden. Hevelsen kan bli verre i folk som bruker betydelige mengder tid stående eller sittende i samme stilling.

Svakhet

Du kan føle fysisk svak og ute av stand til å gå selv korte avstander. Hvis en blodpropp i beinet kutter blodtilførselen til muskelen, kan muskelen bli permanent skadet. Dette kan føre til langvarig eller permanent svakhet og tap av utholdenhet.

Tegn og symptomer på en blodpropp i beinet

Tegn og symptomer på en blodpropp i beinet


En blodpropp former i en av de dype venene i kroppen kalles dyp venetrombose (DVT). Propper dannes når venøs blodstrøm er blokkert. DVT oftest skjer i leggene, lårene, eller bekken, men kan forekomme i andre dype vener (f.eks, i armen). Hvis blodet koagulere bryter av (embolus) fra veggen av en blodåre, og vandrer til lungene, kan dette skape en livstruende lungeemboli (PE).

Årer

Når musklene som omgir årer flytte, presse de venen. Den klemvirkning fører blod til å strømme gjennom enveisventilene, som beveger blod mot hjertet, og dermed hindre tilbakestrømning og blodansamling. Årer er delt inn i to forskjellige grupper; overfladiske vener, og dype vener. Overfladiske årer ligge like under overflaten av huden. Blood beveger seg gjennom de overfladiske vener, deretter inn i de dype venene. Dypere årer ligge mellom større muskler, nærmere de dype strukturer i kroppen, slik som bein.

Dyp venetrombose & Blodpropper

Når det er pooling av blod, uansett grunn, er det potensiale for en blodpropp å danne. Blodpropper kan dannes i hvilken som helst type av venen. Denne tilstanden i overfladiske vener er tromboflebitt. Dette er forskjellig fra DVT og ikke så alvorlig. Små blodpropper som forårsaker dyp venetrombose mange ikke gi symptomer. Kroppen er vanligvis i stand til å bryte ned disse klumper på egen hånd, uten langsiktige virkninger. Det er den større DVT som helt eller delvis blokkerer blodstrømmen i en blodåre som forårsaker symptomer.

Tegn og symptomer på blodpropp

Når en DVT er til stede det er ofte ledsaget av:
• smerte
GO
• misfarging;
• hevelse
GO
• ømhet
GO
• ledning-følelse blodåre (vene vil føle deg som en ledning)
GO
• og feber.
Dersom blodproppen ligger i bekkenet, kan det ikke være noen symptomer.

Advarsel Om Blodpropper

Dersom blodproppen har reist til hjertet eller lungene, dette er en emergent situasjonen. Hvis du har blitt diagnostisert med en DVT, eller mistenker at du har en DVT, og du opplever noen av følgende symptomer, kontakt søke akutt legehjelp:
• kortpustethet;
• vanskeligheter med å puste;
• rask pust;
• brystsmerter;
• hoste opp blod
GO
• følelser av å hindre undergang.
Handle raskt, da situasjonen kan forverre seg raskt, og tap av bevissthet kan utvikles.

Behandling av dyp venetrombose

Hvis du er diagnostisert med en DVT eller PE, vil helsepersonell plassere deg på blodfortynnende. Den første behandlingen er intravenøs (IV) medisinering av blodfortynnende. Etter flere dager med behandling, vil du bli byttet til muntlig medisiner som Coumadin (warfarin) eller injeksjoner som Lovenox. Din helsepersonell vil bestemme varigheten av behandlingen.

Risikofaktorer for dyp venetrombose

De med risiko for DVT er folk WHO
• er inaktive;
• gjenoppretter fra kirurgi
GO
• er over 60 år
• har arvet forhold som forårsaker hypercoagulability (økt tendens til å levre seg)
GO
• har nylig hatt et barn, vært gravid, eller er gravid
GO
• er overvektig
GO
• har åreknuter
GO
• har kreft
• er hormonbehandling (f.eks p-piller eller hormon erstatninger).

Forebygging av dyp venetrombose

Opprettholde mobilitet for å forhindre blodpropp. Hvis du er inaktiv i lengre tid, for eksempel i et fly, stå opp og bevege seg rundt flyet.

Wear sekvensielle kompresjonsstrømper, hvis foreskrevet av legen din; disse bistå med venøs retur.
Dehydrering kan føre til en tilstand av hypercoagulability; i varmt vær, øke væskeinntaket. Gravide kvinner kan også bli dehydrert raskt; er det viktig for dem å opprettholde adekvat hydrering.

Symptomer på en blodpropp i lysken

En blodpropp kan være en svært alvorlig tilstand, spesielt hvis en blodpropp løsner eller reiser gjennom en blodåre eller arterien til lungene, hjernen eller hjertet. Blodpropp kan danne alt fra klynger av blodceller som pinne og klumper seg sammen, og er oftest funnet i nedre ekstremiteter, lysken og halsen. Lære å gjenkjenne symptomer på en blodpropp i lysken kan hjelpe enkeltpersoner søke øyeblikkelig behandling og hindre komplikasjoner. Blodpropp er mest vanlig hos eldre individer, og de som nylig har gjennomgått kirurgi.

Hevelse

Blodpropp ofte føre til hevelse i ekstremiteten nærmest blodpropp plassering. I tilfelle av en blodpropp i lysken, og enkelte vil kanskje merke hevelse i låret eller leggen. I mange tilfeller kan dette svelling ikke være svært merkbar, tatt i betraktning plasseringen av koagel, men for andre svellingen kan være ekstreme som avbrudd av blodstrømmen gjennom den ytterste ende er kompromittert, som fører til en akkumulering av fluider som kalles ødem.

Rødlig hud

Et område på rødlig hud kan bli lagt merke til i lysken, forårsaket av perfusjon av blodet som kan samle seg i nærliggende vev som blodpropp forstyrrer normal blodstrøm samt vekst og utvikling av cellestrukturer i og rundt lysken.

Smerte

Mange mennesker som lider av en blodpropp i lysken kan føle ømhet i lokalisert område, eller i andre deler av beinet. Blåmerker er vanligvis ikke synlig. Sårhet kan være mild eller moderat, som et resultat av lett trykk på innsiden av låret området eller andre deler av benet hvor huden er mer følsomme og følsom for trykk. Mange mennesker opplever smerter i leggen og foten av det berørte beinet.

Warmth

Den ansamling av blod i en hvilken som helst enkelt område kan føre til omgivende vev kan vokse varm. Noen ganger, hevelse er også til stede. Personer med lysken blodpropp kan ofte føle et isolert varmt sted et sted på benet.

Andre symptomer

Andre symptomer på blodpropp i lysken kan omfatte (hvis blodpropp eller et stykke av blodpropp har brukket av) en følelse av svimmelhet og angst. Smerte kan være mer merkbar eller forsvinne helt som blodpropp reiser gjennom vene eller arterie. Dyp venetrombose er den mest erfarne type blodpropp blant dem som sitter eller står i lange perioder av gangen, med nummenhet eller prikking ofte følt i benet eller begge ben.

Symptomer på en blodpropp i armen

Symptomer på en blodpropp i armen


Blodpropper kan stamme fra nesten hvilken som helst del av kroppen. De vil reise gjennom blodstrømmen til de seg fast i en arterie eller vene. Når en blodpropp finner veien til armen din, vil det være flere fysiske symptomer som du vil legge merke til umiddelbart --- det er viktig å søke legehjelp så snart du mistenker en blodpropp har dannet i armen.

Trombose

Det finnes mange forskjellige typer av blodpropp som kan utvikle seg i arteriene og venene i armen. En type av koagel som utvikles i de dypere vev av armen er kjent som en dyp venetrombose, DVT eller. Slike klumper kan føre til hevelse og rødhet i huden sammen med mye smerte. Det kan også være en oppvarming følelse i armen. I enkelte tilfeller kan deler av en dyp vene blodpropp i armen atskilt fra hoved koagulere og ender opp i lungene.

Emboli

En arteriell emboli er et koagel som starter i en del av kroppen, men vinder opp clotting arteriene i en annen del av kroppen. Når en arteriell emboli vind opp i en arterie i armen, kan det resultere i armen slapphet, huden blir misfarget, en kald følelse i fingrene eller hele hånden og mulig tap av bevegelse i hele armen.

Muskel Symptomer

Når en blodpropp former i armen, kan det noen ganger føre til symptomer i armmusklene. Blodpropp i armen kan føre til muskelkramper eller til og med en merkbar svakhet i armmusklene. Musklene i en arm rammet av en blodpropp kan begynne å prikke; Dette kan til slutt føre til fullstendig nummenhet av armen.

Progressive Symptomer

Hvis tidlige symptomer på blodpropp i armen gå ubehandlet, da de sannsynligvis vil føre til mer merkbare og smertefulle symptomer. Noen mer progressive symptomer på blodpropp i armen inkludere blemmer begynner å danne på huden, sår kjent som sår hud, og døde huden som vil forlate store sorte flekker på armen. Etter en stund, kan huden også begynne å kaste.

Effekter

Når symptomene på en blodpropp begynne å vise seg på overflaten av armen, eller smerte og andre sanseinntrykk forbundet med en blodpropp er filt, er det viktig å få mediale hjelp umiddelbart. En blodpropp grenser, eller eliminerer, strømmen av blod til armen vev og vev ikke kan overleve lenge uten oksygen-anriket blod. Enhver vev som dør som følge av en blodpropp vil ikke reparere seg selv, så det er viktig å få en blodpropp sett på så snart du mistenker at man kan eksistere.

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i hjernen?

Blodpropp i hjernen kan føre til slag. Det finnes fire typer slag. To er ikke relatert til blodpropp og er forårsaket av blødning fra et blodkar eller arterie (subarachnid eller hjerneblødning). De to andre typer slag er forårsaket av blodpropp. Disse kalles cerebral trombose og cerebral emboli. Ett slag er fremskyndet av en trombe (blodpropp) som dannes i arteriene som stopper eller bremser ned blodstrøm til hjernen. Den andre er skapt når et embolis, som er en vandrende clot fra en annen del av kroppen, hytter i en arterie, og forårsaker redusert blodstrøm. Siden slag kan forårsake permanent skade, er det viktig å være utdannet på symptomene på blodpropp i hjernen.

Trombose

Cerebral trombose (hjerne blodpropp) er den vanligste årsaken til slag. Det forekommer ofte når blodtrykket er lavt. Mange ganger det skjer om natten eller tidlig om morgenen, fordi blodtrykket er som regel lavere da.

Propper vs. Strokes

Symptomer på blodpropp er lik symptomene på slag. Ofte er det ingen symptomer før tidspunktet for hjerneslag, eller "hjernen angrep." Ett symptom som kan oppstå før et hjerneslag er en hodepine som ikke går bort eller er mer alvorlig enn noen du har hatt i det siste.

Andre symptomer

Symptomene på blodpropp i hjernen er hodepine og svimmelhet. Disse kan være ledsaget av visjon endringer. Det kan være tale endringer eller til og med talevansker. Lammelse av noen del av kroppen kan også være et tegn på en blodpropp eller hjerneslag. Vanskeligheter med å gå, selv om det ikke er paralyse kan bemerkes.

Forbigående iskemiske anfall

Noen ganger er disse symptomene er erfarne for en svært kort tid, kanskje bare noen få minutter. Dette kan betegne det som kalles en forbigående iskemisk anfall (TIA). Det er en "mini-slag" som kan føre til en full blåst slag. Derfor, selv om symptomene raskt spre, bør en person med disse symptomene motta øyeblikkelig legehjelp.

Advarsel

Siden blodpropper blokkere strømmen av blod og kan føre til slag når i hjernen, er de meget farlige. Problemet er at celler dør raskt uten blod til hjernen, som er hvordan permanent skade kan oppstå. Jo tidligere behandlingen skjer, jo mindre sjanse for langsiktig permanent uførhet på grunn av hjerne-celledød.

Blod Clot Symptomer i Calf

Blodpropp kan ramme alle blodåre eller arterien i kroppen og er forårsaket av en rekke forhold eller situasjoner som for eksempel sengeleie i lange perioder av gangen, siste kirurgi, graviditet, fly reiser, åreknuter eller en familiehistorie med blodpropp. Det er mange symptomer på blodpropp, hvorav noen er spesifikke for det området hvor klumpen er plassert. Blodpropper i en hvilken som helst arterie eller vene, kan føre til pulmonalt emboli, som er et koagel som har brutt bort og avleiret seg i lungene. Dette er en livstruende situasjon, og hvis du opplever noen av symptomene, som for eksempel kortpustethet, rask puls, plutselig hoste og brystsmerter, umiddelbart søke legehjelp.

Dyp venetrombose

Dyp venetrombose (DVT) er en tilstand forårsaket av en blodpropp i de store, dype venene i bena og lårene. Symptomer inkluderer smerter i det ene beinet, vanligvis i leggen, endringer i hudfarge, hevelse i beinet, ømhet og økt varme i beinet. Smerter i leggen er ikke nødvendigvis DVT, med mindre det er ledsaget av en eller flere av de andre symptomer.

Leg smerte

Smerter i leggen eller andre steder i beinet, når han går, kan tyde på aterosklerose, en tilstand forårsaket av blokkert blodstrøm til arteriene. Dyp venetrombose vil også produsere smerter i leggen. Åreknuter, en tilstand forårsaket av ventiler som ikke fungerer som den skal, er en annen sirkulasjons tilstand som kan føre til smerter i leggen, men vanligvis er det ikke en skarp smerte, men en følelse av "fylde, tyngde eller verkende," i henhold til MedlinePlus.

Diagnose

Hvis du presenterer med symptomer som kalv smerte og også ha andre symptomer som støtter muligheten for en sirkulasjons problem, kan en enkel, ikke-invasiv Doppler ultralyd skal utføres, leg venografi som er en x-ray av årer, en pletysmografi, som er en test anvendt for å måle endringer i blodstrømmen eller luftvolumet i forskjellige deler av kroppen eller noen blodprøver for å måle koagulasjonsfaktorer. Avhengig av resultatene av testene, vil legen forskrive en behandling diett for deg.

Funksjon

Venøs tromboembolisk sykdom er et begrep som brukes for å beskrive både dyp venetrombose (DVT) og lungeemboli (PE). Begge er blodpropp, men DVT er vanligvis en forløper til PE. Kalv muskler, når det brukes, kontrakt og aktivere ventilene som pumper blodet fra venene tilbake til hjertet. Når disse ventilene ikke fungerer, eller venene svelle og gi blod som har samlet inn til å gå baklengs, fra hjertet, blod bassenger i venene og forårsaker smerter forbundet med DVT, i henhold til vaskulær sykdom Foundation.

Advarsel

Selv om dyp venetrombose i seg selv er ikke livstruende, kan det være hvis en blodpropp bryter løs. Hvert år, i henhold til vaskulær sykdom Foundation, over 60.000 mennesker dør av lungeemboli, og er den tredje vanligste årsaken til vaskulær død.

Hvordan er Blodpropper diagnostisert?

Når du mottar en skade eller gjennomgå en operasjon, blodplater og kjemikalier kjent som koagulasjonsfaktorer i blodet bidra til å gjøre din blodpropp eller klebes sammen for å stoppe blødningen din. I noen tilfeller går denne mekanismen forkjært, noe som resulterer i blodpropper danner innenfor blodkar, posing alvorlig risiko hvis blodpropp reiser til ditt hjerte, lungene eller hjernen. Heldigvis kan en rask diagnostisering sterkt redusere disse risikoene.

Funksjoner

Det første trinnet i å diagnostisere en blodpropp er erkjenner de tegn og symptomer på tilstanden. Etter symptomene er anerkjent, leger utføre ulike diagnostiske tester for å finne blodpropp.

Symptomer

Blodpropp i lungene eller hjertet vanligvis forårsake brystsmerter og kortpustethet, mens en blodpropp som har reist til hjernen din er sannsynligvis vil føre til nummenhet på den ene siden av kroppen din. I bena, symptomer på blodpropp omfatter hevelse, ømhet rundt en av venene, skarp smerte når du bøye foten oppover, rødhet, varme, verkende eller tetthet i leggen din når du går og utvidelse av venene.

Typer av diagnostiske tester

Testene som brukes for å påvise blodpropp omfatter røntgen, MRI eller MR, datastyrt tomograpy (CT) skanner og ultralydundersøkelser. Dersom blodproppen er sannsynlig i ditt hjerte, kan legen din også bestille et elektrokardiogram, ifølge MediResource.

Time Frame

De diagnostiske tester som brukes for å diagnostisere blodpropp vanligvis ta mellom 30 og 60 minutter å fullføre, i henhold til St. Lukes Hospital. Normalt trenger du ikke mottar resultatene av diagnostiske hvile umiddelbart.

Tolkning

Testene som brukes til å diagnostisere blodpropp produsere bilder av strukturer i kroppen din, som en radiolog studier for tilstedeværelsen av blodpropp. Hvis en blodpropp ligger, melder radiologen blodpropp med legen din, slik at en behandlingsplan kan være utformet for å bryte opp blodpropp.