Digidexo.com

blodverdier kreft

Kan du ha kreft med Normale blodverdier?

Kan du ha kreft med Normale blodverdier?


Blodprøver utgjør ett element i påvisning av kreft og andre sykdommer. Blodprøveresultater som avviker vesentlig fra normalområdet gi legen verdifull informasjon som vil hjelpe henne å forstå din helse situasjonen bedre. Normale blodprøveresultater har en lignende informativ verdi. Men ingen enkelt blodprøve resultat viser tydelig at du gjør eller ikke har kreft. Du kan ha kreft med normale blodverdier.

Hvorfor legen bestillinger Blod tester

Som Mayo Clinic har merket seg, legen din kan bestille kreftblodprøver av flere grunner, en av dem er å finne ut hvor godt dine organer fungere. Merk også at legen ikke kan oppdage visse kreftformer med blodprøver. Prostatakreft, for eksempel hvis begrenset til prostata, vil sannsynligvis ikke dukke opp i en vanlig blodprøve, Complete Blood Count test, og kan ikke vises selv i en PSA (prostata-spesifikt antigen) test. Legen vil anbefale minst en ytterligere test, vanligvis en nål biopsi, før en bestemmelse av prostatakreft. En nål biopsi er en relativt smertefri test som legen normalt vil utføre på kontoret hans.

Complete Blood Count (CBC)

En vanlig brukt blodprøve, CBC testen, vil avsløre de komparative mengder av forskjellige blodceller i en blodprøve. Hvis du har for mange eller for få celler av visse typer blodceller, foreslår dette til legen din at du bør ha ytterligere diagnostiske tester, for eksempel en benmargsbiopsi. Av seg selv, ikke en CBC test bekrefter ikke at du ikke har kreft, selv for de kreftformer som ofte dukker opp i en blodprøve.

Blood Protein Test

En annen vanlig blodprøve, blod protein testing, kan hjelpe legen din ved å oppdage unormale proteiner, eller immunglobuliner. Personer med forhøyede nivåer av immunglobuliner kan ha myelomatose. Men en person kan ha et forhøyet nivå immunoglobulin av andre grunner. I nærvær av andre faktorer assosiert med kreft, selv om du har normal blod protein trenger du flere tester

Andre tester

Etter blodprøver som bekrefter unormale celler, unormale blodverdier eller unormale immunglobulinnivåer vil legen din kan bestille flere tester før du konkluderer med at du har en bestemt kreft. Urincytologi (i utgangspunktet en urinprøve undersøkelse) kan avsløre kreft spesifikke til blæren, urinveiene eller nyrene. Tumor markør tester vil også bidra til å bekrefte eller avvise kreft hypoteser. Men svulst markør tester ikke gir klare resultater heller. Som en detektiv, samler legen bevis for at kumulativt fører henne mot en diagnose. Ingen enkelt diagnostisk test kan bestemme nærvær eller fravær av kreft.

Second Meninger

Selv om legen konkluderer med at du gjør eller ikke har en bestemt kreft, kan det være lurt å søke en ny mening fra en annen gruppe av leger eller kreftsenter. Ofte en annen medisinsk personell vil ønske å kjøre de samme testene, inkludert blodprøver igjen. Ulike laboratorier kan komme til ulike konklusjoner. Også en annen spesialist i lese flekker (visuelle reproduksjoner av biopsier), selv om han konkluderer med at du har kreft tidligere diagnostisert, kan tolke resultatene annerledes, leder et sekund ansatte til å anbefale en annen løpet av behandlingen.

Kan kreft påvises i en Basic CBC Blood Test?

Kan kreft påvises i en Basic CBC Blood Test?


En CBC (komplett blodprosent) testen er en rekke tester som undersøker helsen til ulike blodkomponenter. Testen har mange diagnostiske formål. Det betyr ikke direkte påvise tilstedeværelse av kreft i kroppen, men en CBC test kan avsløre unormale blodverdier som kan indikere tilstedeværelse av visse kreftformer.

Fakta

Ifølge fagfellevurderte tjeneste Lab tester på nettet, inkluderer en CBC test en analyse av alle aspekter av blod helse, inkludert det totale antall hvite blodceller, røde blodlegemer, blodplater og oksygen-bærer protein hemoglobin. Testen bestemmer også mengden av røde blodlegemer i en gitt mengde blod, som kalles en måling hematokrit.

Lavt antall røde blodceller

Et lavt antall røde blodceller eller hematokrit peker på tilstedeværelse av anemi (mangel på friske røde blodceller), ifølge US National Library of Medicine. I noen tilfeller, indikerer utviklingen av anemi eller leukemi benmargen kreft multippel myelom.

Overflødig Hvite blodlegemer

Dreven produksjon av hvite blodceller (leukocytose) kan også avsløre tilstedeværelsen av leukemi.

Lave Blodplater

I tillegg, redusert antall blodplater - som bidrar til å gi blod sine clotting evner - kan være et tegn på leukemi, ifølge laboratorietester Online.

Betraktninger

Unormale testresultater i kategoriene nevnt ovenfor kan også indikere en rekke andre plager, blant annet underernæring, infeksjon, inflammatorisk sykdom og genetiske lidelser.

Kjemoterapi behandling for kreft i bukspyttkjertelen

Bukspyttkjertelkreft er ofte behandlet med kjemoterapi fordi sykdommen er avansert før den blir diagnostisert. Tidlige stadier av denne sykdommen har sjelden symptomer, eller det kan føre til symptomer som er feildiagnostisert som en mer vanlig tilstand. Bukspyttkjertelen er bak magesekken, og det er vanskelig å palpere for massene. Derfor når kreft i bukspyttkjertelen er diagnostisert til slutt, er det ofte blitt meget avansert og kan ha metastasert i hele kroppen.

Behandling

Behandling for kreft i bukspyttkjertelen er basert på alvorligheten av sykdommen når den diagnostiseres. Kjemoterapi er ofte brukt, men den kan også være kombinert med kirurgi og strålingsterapi. Kirurgi er indisert dersom legen kan fjerne all kreft. Kjemoterapi kan gis før kirurgi for å krympe svulsten eller det kan bli gitt etter operasjonen for å ødelegge celler spredt og hindre kreft fra å returnere. I dette tilfelle kan strålebehandlinger også gis på samme tid. Hvis kreft har spredt seg til omkringliggende organer, og kan ikke fjernes gjennom kirurgi, kjemoterapi så kan det gis alene siden kirurgi eller stråling vil være i stand til å behandle kreft når den har metastasert.

Kjemoterapi

Gemcitabin er kjemoterapi stoffet for behandling av kreft i bukspyttkjertelen. Gemcitabin administreres av en IV løsning en gang i uken i tre uker av gangen, etterfulgt av en ukes hvileperiode i mellom. Dosen og behandlingslengden bestemmes av legen din.

Et annet medikament kalt 5-FU brukes i noen tilfeller. Gemcitabin eller 5-FU kan anvendes alene eller i kombinasjon med andre medikamenter slik som irinotecan, paclitaxel, docetaxel, oksaliplatin eller capecitabin. Pågående studier er i gang for å finne ut hvilken kombinasjon av legemidler er den mest effektive ved behandling av ulike stadier av kreft i bukspyttkjertelen. For tiden er det besluttet fra sak til sak.

Side Effects

Kjemoterapi bivirkninger er vanligvis kort sikt, og er diaré, blåmerker lett, økt risiko for infeksjon, kortpustethet og tretthet. Disse symptomene er et resultat av lave blodverdier, som oppstår når kjemoterapi påvirker benmargen. Noen ganger er det mer alvorlige bivirkninger som er unike for det spesifikke medikament som brukes. Disse omfatter nerveskader og nyreskader.

Hvordan forbedre lave blodverdier

Hvordan forbedre lave blodverdier


Røde blodceller, hvite blodceller og blodplater er de tre typer blodceller i kroppen. Når nivået av en eller flere typer blodceller er under det normale, er det ansett som en lav blodprosent. Ulike typer forhold kan føre til lave blodverdier. Bekrefte en diagnose av medisinsk tilstand som forårsaker lave blodverdier er avgjørende. Ifølge University of Florida Shands Cancer Center, en av de vanligste årsakene til lave teller er kjemoterapi å behandle kreft. Rush University Medical Center sier at i tillegg til kjemoterapi, kan lave blodverdier være forårsaket av anemi, noe som resulterer i lavt antall røde blodceller. Blodplater kan være lav på grunn av en forstørret spleen.Symptoms av lave blodverdier kan inkludere infeksjon, blødning og tretthet. Det finnes ulike måte å forbedre lave blodverdier, avhengig av hvilken type celle er involvert.

Bruksanvisning

•  Bestem hva slags celler er lave. Har blod trekkes og en komplett blodprosent (CBC) gjort. Dette vil diagnostisere hva slags celler er lav og la egnet behandling for å starte.

Ta medisiner. Erytropoietin brukes til å behandle folk som har lavt antall røde blodceller ved å øke celleproduksjonen gradvis. Filgrastim eller pegfilgrastim kan tas for å forbedre hvite blodceller hvis de er lave. Begge er godkjent av Federal Food and Drug Administration.

gjennomgå en transfusjon. Begge blodplater og røde blodlegemer kan bli overført inn i en pasient for å behandle lave blodtellinger. Blod for transfusjoner kan komme fra en blodbank eller en pasient kan donere sitt eget blod før en medisinsk prosedyre som skal brukes senere når de teller blir lav.

•  Vurder å bytte til en annen type kjemoterapi eller stoppe behandlingen, hvis det er årsaken til den reduserte blodverdier. Ifølge Mayo Clinic, kan behandlingen må stoppes midlertidig, noe som kan gi blod teller en sjanse til å forbedre.

Tips og advarsler

  • Spis et sunt kosthold. Dietter høy i jern-rik mat, for eksempel rødt kjøtt, kan bidra til røde blodlegemer. Iron kosttilskudd kan også bli anbefalt å forbedre røde blodlegemer.
  • Hvis en person får cellegiftbehandling, er nøye overvåking av blod viktig å få øye på lave blodverdier før de blir alvorlige eller livstruende.
  • Ta visse forholdsregler hvis teller er lav. Forebygge skader, som kan forårsake blødning dersom blodplatenivåene er lave. For å unngå smitte hvis hvite blodceller er lav, vaske hendene ofte, og unngå å være rundt folk som er syke. Selv om dette ikke vil forbedre lave blodverdier, kan det hjelpe deg å takle inntil teller forbedre.

Hvordan å trøste en venn med multippel sklerose og kreft

Hvordan å trøste en venn med multippel sklerose og kreft


Når en venn er diagnostisert med kreft i tillegg til en eksisterende multippel sklerose tilstand eller vice versa, er nyhetene ofte knuste og utrolig. Det er lite du kan gjøre for en venn i en situasjon som dette, bortsett fra å gi ham med den rette form for komfort til rett tid.

Hvordan å trøste en venn med multippel sklerose og kreft

uttrykke hva du føler om din venns kreft og multippel sklerose forhold og ikke prøv å si mer eller mindre enn du føler deg. I nesten alle tilfeller, bør du uttrykke sympati uten å bli overveldet av dine egne følelser ettersom fokuset på komfort bør være på din syke venn.

Ta din venn ut til å gjøre noe hun likte i "normalt liv". Hvis vennen din er for syk til å gå ut bringe en favoritt mat, et utvalg av nostalgiske filmer eller noe som kan brukes til å skjemme bort din venn (for eksempel en ny cologne eller noen sminke) å gi noen materiell komfort.

snakke om alternative behandlinger for symptomer på de to sykdommer, slik som akupunktur å lindre smerte av multippel sklerose eller forskjellige alternative terapier for å hjelpe kvalme forårsaket av kreftbehandlinger. Snakk med andre kreft eller MS-pasienter du kjenner for å få anbefalinger for behandlinger som kan bidra til å gjøre din venn føler seg bedre, men holde seg borte fra å tilby alternative "mirakel" botemidler som kan gi vennen din falske forventninger.

Diskuter ditt eget liv og problemer slik at din venn føler han fortsatt har makt til å hjelpe andre mennesker i deres hverdag. Spør din venn for råd som du gjorde før din venn ble diagnostisert med de to sykdommene og holde din venn oppdatert om ting du snakket om.

Bruk humor når du føler for det for å trøste og heie din venn opp, men være forsiktig med å si noe upassende. Det viktigste er imidlertid å ikke sensurere deg selv når du snakker med din venn siden vennen din er sannsynlig å plukke opp på det faktum at du behandler henne annerledes på grunn av kreft og multippel sklerose.

Hvordan Sigaretter Årsak Mouth kreft?

Hvordan Sigaretter Årsak Mouth kreft?

Munn Kreft og Tobakk

Ifølge American Cancer Society, er det ca 30 000 nye tilfeller og 8000 døde av munnen kreft hvert år. Munnen kreft, også kjent som orale kreftformer, inkluderer kreft i leppe, tunge, spyttkjertler, gulvet i munnen, mesopharynx, og hypopharynx. Alle typer tobakksbruk har vært show å assosiere med høyere risiko for munn kreft og er anslått å føre mer enn 90 prosent av oral kreft hos menn og 60% av oral kreft hos kvinner.

Sigaretter inneholder mange Kreftfremkallende

Sigaretter inneholder mange kreftfremkallende stoffer (karsinogener). Disse inkluderer, tjære, arsen, benzen, kadmium, formaldehyd og polonium-210. Tjære, den brune rester som flekker røyker tenner og fingre er en samling av faste partikler. Risikoen for oral kreft øker med hvor lenge en person har begynt å røyke og hvor ofte han eller hun røyker en dag.

Kreftfremkallende mutasjoner av celler i munnen

Langvarig eksponering for kreftfremkallende stoffer i sigaretter endre normale funksjoner av onkogener og tumorsuppressorgener i orale vev. Disse endringene vil føre til ukontrollert cellevekst og utbruddet av oral forstadier til kreft.

Den første fasen av kreft

Leukoplakia eller erythroplaki er også kjent som muntlig precancers. Leukoplaki er et hvitt område (se figuren nedenfor) og erythroplaki er et rødt område i munnen. Begge, hvis den forblir ubehandlet, vil utvikle seg til kreft. For eksempel, i gjennomsnitt tar det erythroplaki 10 år til å bli kreft.

Vite om du har Oral Cancer

Tegn og symptomer på kreft i munnhulen inkluderer vedvarende munnen eller leppe sår, vedvarende hvit eller rød lapp (es) i munnen, uvanlig langvarig sår hals, en klump i munnen, svelg eller tunge, vanskeligheter med å svelge eller tygge og stemme endringer.

Tidlig gjenkjennings er nøkkelen

Det bør understrekes at munnen kreft lar seg behandle hvis det oppdages tidlig. Men siden de fleste munnen kreft går undetected for lang tid, er overlevelsesraten lav: kun 48 prosent overlever fem år etter diagnose. Dette er svært uheldig da en enkel og smertefri undersøkelse av munnen kan føre til tidlig påvisning av kreft i munnen. Så hvis du er en storrøykere, be din tannlege eller fastlege til eksamen munnen regelmessig. Behandling av munnkreft består for det meste av operasjonen etter av strålebehandling.

Oral kreft kan forebygges.

For å redusere risikoen for munnkreft, unngå enhver form for tobakksprodukter, inkludert sigaretter, rør, sigarer, tygger eller snuffs. Tobakk sammen med tung alkoholbruk er en sterk risikofaktor for munn kreft, så drikk med måte, hvis du må. Eksponering for sol kan føre til leppe kreft, så bruk leppepomade som inneholder solkrem. Bruker mye frukt og grønnsaker i kosten for å redusere de samlede kreftrisiko.

Virkningene av kreft i hjernen

Mer enn 17.000 personer i USA er diagnostisert med hjernesvulst hvert år, ifølge en rapport fra University of Maryland Medical Center 2009. Mens noen av disse er diagnostisert som godartet, er en rekke funnet å være kreft. Brain kreft er en alvorlig sykdom, og berørte enkeltpersoner oppleve en rekke fysiske og emosjonelle effekter. Disse effektene kan være mild til invalidiserende, avhengig av hvor langt kreften har kommet.

Pain

Smerte er noe de fleste personer med kreft i hjernen vil oppleve. Alvorlighetsgraden av smerte, vil avhenge av hvor kreft i hjernen er spesifikt, og dens progresjon. Om smerte er akutt eller kronisk, vil leger arbeide med sine pasienter til å ta smerten og hjelpe dem med å administrere den. Mild til alvorlig hodepine er en type smerte som hjernekreftpasienter kan oppleve. Fordi kreft i hjernen påvirker nervesystemet, kan enkeltpersoner oppleve andre typer smerte også.

Sykdom

Personer som arbeider med kreft i hjernen kan oppleve ulike typer sykdommer. Kvalme og oppkast er ganske vanlige bivirkninger av kreft i hjernen, som er døsighet. Ifølge Yale hjernesvulst Center, en av de mest vanlige effekter av kreft i hjernen er anfall. Disse anfallene kan påvirke hele kroppen eller ulike deler av kroppen, for eksempel rykninger i bena eller armene. Du kan styre noen anfall gjennom medisinering.

Nevrologiske effekter

Fordi kreft påvirker hjernen din, kan du oppleve en rekke nevrologiske effekter. Hukommelsestap og forvirring er blant disse, samt vanskeligheter med koordinering, tale og øyebevegelser. Brain kreftpasienter også kan oppleve endringer i tale, hørsel, personlighet eller minne.

Depresjon

Personer med kreft i hjernen kan oppleve depresjon, som er et vanlig symptom. Enten det er forårsaket av kronisk smerte eller bare et resultat av situasjonen, kan depresjon være svært vanskelig å håndtere. Legen din kan forskrive medisiner for å hjelpe deg å håndtere din depresjon, avhengig av alvorlighetsgrad. Mange kreftpasienter avtale med klinisk depresjon, som kan påvirke deres sjanser til å overleve, ifølge legene ved University of Michigan Health System, Ann Arbor, Michigan.

Support Systems for hjernen kreftpasienter

Den beste støttegruppen en pasient kan ha inkluderer hennes familie og venner. Men tilbringe tid med andre som har opplevd eller som opplever tilstanden kan hjelpe også. The National Brain Tumor Society gir mye informasjon og hjelper pasienter få kontakt med andre på en støttende måte gjennom sitt nettsted på www.BrainTumor.com. Det er mange online støtte grupper og enkeltpersoner kan finne lokale støttegrupper i tillegg (se Ressurser). Lener seg på en sunn støttegruppe kan hjelpe deg å finne svar, tips, forslag og styrke til å fortsette å kjempe.

Hva er Tegn og symptomer på Mouth kreft?

Ifølge Cleveland Clinic, er munnkreft klassifisert som oral cancer. Oral kreft oppstår når cellene vokser ukontrollert og skader vev. Kreften kan involvere lepper, kinn, tunge, harde og myke ganen, gulvet i munnen og halsen. Hvis du har noen av symptomene på munn kreft, bør du rapportere det til legen din. Hvis munnhulekreft forblir ubehandlet, kan det være livstruende.

Sår eller klump

Hvis du har en eller flere sår i munnen, på tannkjøttet eller på leppene som ikke leges, lett for å blø og / eller de endres i størrelse, bør du informere legen din slik at du kan bli sjekket for munn kreft. Du bør også informere legen din om du kan føle jevning huden eller en klump i kinnet.

Misfarget hud Patches

Hvis du ser hvite, røde eller rød / hvite flekker i munnen, bør du rapportere det til legen din. Disse flekkene kan være et tegn på munn kreft. Flekkene kan opptre inne i munnen, på tungen eller på tannkjøttet. Disse flekkene kan endre seg i størrelse eller utseende.

Tannproblemer, smerter og nummenhet

Hvis du har tenner som er løse eller tennene blir stadig smertefull, bør du rapportere dette til legen din. Hvis du bruker gebiss og de ikke lenger passer riktig, varsle lege. Munn kreft kan føre til hevelse i kjeven som kan føre til proteser for å ikke lenger passer. Du bør også rapportere eventuelle smerter du føler når du svelger, eller flytte tungen rundt eller nummenhet du opplever i munnen.

Dårlig ånde og Voice Endringer

Dårlig ånde som ikke går bort etter praktisere god munnhygiene --- slik som tannpuss og bruk av tanntråd, og bruker munnen vaske regelmessig --- bør rapporteres til legen din. Du bør også rapportere eventuelle endringer i stemmen din, da dette kan også være et tegn på munn kreft.

Betraktninger

Hvis du har en eller flere av symptomene på munn kreft, betyr det ikke at du har munnen kreft. Du kan ha en infeksjon som lett kan behandles med antibiotika. De eneste måten å vite hva som forårsaker dine problemer er å snakke med legen din.

Hemangioma Vs. Kreft

Hemangioma og kreft er to distinkt forskjellige forhold som kan påvirke ulike deler av kroppen. Hver av disse tilstandene har sitt eget sett av symptomer, effekter og behandlinger.

Hemangioma

Hemangiomer er uvanlige ansamlinger av blodårer som oppstår i enten hud eller indre organer, ifølge US National Library of Medicine. De vanligvis påvirke nyfødte og spedbarn.

Hemangioma Typer

Kapillære hemangiomer dannes i hudens øverste lag, mens svamp hemangiomer danne på dypere nivåer, melder det amerikanske National Library of Medicine. Enkelte personer kan oppleve begge former samtidig.

Kreft

Kreft er ukontrollert vekst av ondartede (skadelige) celler som kan oppstå i hele kroppen, påpeker det amerikanske National Library of Medicine. De kan dukke opp når som helst alder.

Symptomer

US National Library of Medicine siterer symptomer på hemangiomer som inkluderer huden sår og store, hevet svulster med blodåre engasjement. Kreft symptomer varierer med faktorer som tumorlokalisasjon og type.

Hemangioma Effekter

The Mayo Clinic bemerker at hemangiomer vanligvis ikke krever behandling, og symptomene forsvinner vanligvis etter alder 10. Potensielle behandlingstilbud omfatter laser kirurgi og kortikosteroider.

Kreft Effects

Kreft kan gi livstruende effekter. US National Library of Medicine siterer potensielle behandlinger som inkluderer kirurgi, cellegift og strålebehandling.

Tegn og symptomer på kreft Brain hos barn

Foreldre bør se etter tegn på barndommen kreft i hjernen, siden barn ikke kan forstå eller snakke om symptomer. Visjon og balanseproblemer er to symptomer som finnes hos pediatriske pasienter.

Synsproblemer

Synsproblemer som barn med kreft i hjernen kan oppleve alt fra mild uskarphet til dobbelt syn.

Progressive Svakhet

Progressiv svakhet kan begynne sakte hos pediatriske hjernen kreftpasienter. Barn som er berørt kan føle seg altfor sliten og nølende til å delta i barndommen sport eller gym klasse.

Beslag, Hodepine

Krampeanfall oppstår når det er unormal elektrisk hjerneaktivitet. Pediatric hjernen kreftpasienter kan ha symptomer som omfatter en del av hjernen eller hele hjernen. Et annet symptom med denne typen kreft er hodepine, vanligvis etterfulgt av morgen kvalme.

Mood Endringer

Humørforandringer kan være vanskeligere å oppdage. En utgående Barnet kan bli trukket tilbake eller humørsyk. En pediatrisk kreft i hjernen pasienten kan være lurt å være alene og håndtere fysiske endringer.

Balanseproblemer

En pediatrisk kreft i hjernen pasienten kan oppleve problemer med balanse, enten i stå eller gå med vanskeligheter.

Eye Kreft hos barn

Eye Kreft hos barn


Øyen kreft oppstår når cellene vokser abnormt, og danner en svulst på eller i øyet. Barn kan utvikle øye kreft i ethvert område av øyet på noe tidspunkt under deres barndom.

Typer

Typer øye kreft inkluderer intraokulært melanom og lymfom, retinoblastom og konjunktival melanom.

Effekter

Barn som har øye kreft vil ha redusert syn, ser flekker eller bølgede linjer, og kan ha et øye som buler.

Identifikasjon

For å finne ut om et barn har øye kreft, til en lege som heter øyelege vil undersøke øyet se om barnets blodårer er forstørret. Hvis de er, vil øyelege bestille imaging tester for å fastslå om kreft er årsaken til forstørrede blodkar.

Behandlinger

Behandlinger for øye kreft hos barn inkluderer kjemoterapi, strålebehandling og kirurgi.

Follow-Up

Etter øye kreft har blitt behandlet, vil barn trenger å se en øyelege hver to til tre måneder, slik at legen kan utføre en fysisk eksamen for å være sikker på at kreften har ikke kommet tilbake.

Nyresvikt på grunn av kreft og kjemoterapi

Nyresvikt på grunn av kreft og kjemoterapi kan være reversible når narkotika og behandling som forårsaket dysfunksjon er opphørt.

Identifikasjon

Nyresvikt, medisinsk beskrevet som akutt nyresvikt, oppstår når nyrene ikke er i stand til å utføre en akseptabel deres primære funksjon å filtrere avfall fra kroppen.

Betydning

Kreft kjemoterapi har potensial til å få til denne feilen ved å skade blodårer, celler og struktur av en nyre.

Advarsel

Ifølge University of Florida Shands Cancer Center, er et bredt utvalg av kjemoterapeutiske medikamenter kjent for å forårsake nyreskader i 10 prosent eller mer av pasientene, og andre legemidler og bringer om nyresvikt i 30 prosent eller mer av tilfellene.

Effekter

Nyrene ansikt mottakelighet for skade på grunn av sin rolle som kroppens avfalls-prosessanlegg. "Mange av nedbrytingsprodukter av kjemoterapi narkotika utskilles gjennom nyrene,» sier The American Cancer Society. "Disse narkotika biprodukter kan skade nyrene, urinlederne og blæren."

Betraktninger

Leger vil gjennomføre regelmessige blodprøver for å overvåke nyrefunksjonen under og etter kreftbehandling. En historie av tidligere nyre sykdom øker risikoen for skader.

Øvelser som forebygger kreft

The American Cancer Society anbefaler å trene fem dager i uken i 30 minutter om dagen. Trening kan være en faktor i å forebygge kreft. Kreft er forårsaket av et bredt spekter av fra miljømessige og genetiske problemer. Hver type kreft varierer i sine røtter. Det er ingen definitive midler for å forebygge kreft.

Virkeligheter av kreft og forebygging

Trening kan være en faktor i å forebygge visse krefttyper, som brystkreft og tykktarmskreft. Dekan ved Purdue School of forbruker-og familie vitenskaper sa at "dårlig kosthold og mangel på mosjon er ansvarlig for like mange tilfeller av kreft som sigarettrøyking." Han sa, "omtrent en tredjedel av krefttilfellene er relatert til røyking, er en tredjedel relatert til dårlig kosthold og mangel på mosjon, og en tredel er knyttet til genetiske eller andre forhold."

Den forebyggende treningsprogram

Grunnleggende turgåing, jogging, sykling har et mangfold av sunne bivirkninger. Gjør det morsomt ved å bringe sammen hodetelefonene og lytte til fengende musikk. Gå i minst 30 minutter om dagen. Bruk hver unnskyldning til å gå mens du gjør grunnleggende ærend. Ta trappen i stedet for rulletrappen. Velg en parkeringsplass et godt stykke fra destinasjonen for å skape en ekstra øvelse potensial. Det er alle gode hjerte-hjelp, så vel. Gå med venner og gjøre det morsomt. Prøv dans lærdom å få pulsen blomstrende. Registrer deg for planlagte gruppetrening på treningsstudio. Svømming klasser har stor fortjeneste, så vel. Det er lurt å bruke et hjerte monitor gjennom treningsøktene.

The Bottom Line of Forebygge kreft

Exercise øker kroppens stoffskifte som i sin tur bidrar i akselererende en persons metabolisme. Det hjelpemidler i en rask passasje av inntatt mat gjennom systemet. Dette vil bidra til å redusere den tid som potensielle karsinogener kan komme i kontakt med kolon slimhinnene.

Har en høy WBC Mean kreft?

Hvite blodceller (leukocytter) bekjempe infeksjoner. Flere hvite blodceller produseres når en fremmed organisme er oppdaget. Et høyt antall hvite blodlegemer (leukocytose) kan indikere en underliggende medisinsk tilstand og krever ytterligere medisinsk vurdering.

Historie

Hvite blodlegemer er produsert av benmarg.

Betydning

Høye hvite blodceller kan tyde på betennelse, traumer, allergier, leukemi eller infeksjoner, eller de kan rett og slett være et resultat av intens trening.

Typer

Det er fem forskjellige typer av hvite blodlegemer, og de hver tjener en forskjellig funksjon i kroppen. Typene er nøytrofiler, lymfocytter, monocytter, eosinofile og basofile. Den type hvite blodcelle med en forhøyet telling kan indikere en spesifikk sykdom. For eksempel kan en høy monocytt telling indikerer en bakteriell infeksjon, mens en høy nøytrofiltall kan indikere kreft.

Funksjoner

Den normale hvite blodlegemer er mellom 4.500 og 10.000 celler per mikroliter.

Betraktninger

Et høyt antall hvite blod teller alltid fortjener videre evaluering, men i noen tilfeller er det normalt. Kvinner i sin niende måned av svangerskapet, tunge røykere, nyfødte og de som har hatt fjernet milten kan ha normalt forhøyet antall hvite blodlegemer.

Kreft Blood Test Vs. Tissue Biopsi

Flere typer kreft og andre noncancerous forholdene har de samme symptomene. Legen din vil at du skal delta i ulike diagnostiske tester, inkludert en blodprøve og en biopsi, før han bekrefter en diagnose.

Kreft Blood Test

Blodprøver ikke alltid gir nok informasjon til å bekrefte en kreftdiagnose. Men disse testene gir viktige ledetråder til hva som kan skjer i kroppen din. Legen tester din blodprøve for flere ting til å forstå hva som forårsaker symptomene dine.

Kreft Blood Test Function

Hvis du har en blodkreft, som for eksempel leukemi, bør en blodprøve påvise kreftcellene. Hvis blod testen har en viss unormal immunsystem protein, kan det være et tegn på multippel myelom. Hvis du har en solid svulst kreft, kan blodet inneholder et kjemikalie laget av tumorceller som kalles tumor markører.

Resultater

Det er mange ting som kan påvirke utfallet av blodprøver. Noen noncancerous forhold forårsaker en unormal blodprøve, mens blodprøver kan komme tilbake med et normalt resultat selv om pasienten har kreft. Ofte legen bruker kreften blodprøve for å finne ut hvilke andre tester for å bestille

Tissue Biopsi

Under en biopsi, fjerner legen en liten prøve av vev eller mistenkelige celler for testing. Laboratoriet ser prøven under et mikroskop, på jakt etter tegn på kreft. Legen kan utføre en biopsi på alle kroppsdeler; hun bruker patologi rapport fra biopsi for å stille en diagnose.

Betraktninger

Vanligvis vil du gjennomgå flere diagnostiske tester før legen diagnostiserer kreft. Blodprøver og biopsier er bare to av de mange tester og prosedyrer tilgjengelig for å diagnostisere kreft.

Slik unngår du at nedbrutt kreft med Kosttilskudd

Slik unngår du at nedbrutt kreft med Kosttilskudd


Prostatakreft er den nest vanligste kreftformen hos menn etter lungekreft. Forstørrelse av prostata, som er forløperen til prostatakreft, ofte begynner på ca 60 år Mange menn klarer å rapportere prostata symptomer før det er for sent. Det finnes en rekke kosttilskudd som er gunstig for å opprettholde helse prostata før og etter 60 år, og bidrar til å hindre nedbrutt kreft.

Slik unngår du at nedbrutt kreft med Kosttilskudd

•  Øk dine antioksidant nivåer med grønn te kosttilskudd. Grønn te er behandlet på en måte som beholder antioksidanter som bidrar til å forebygge prostatakreft. Antioksidanter hindre veksten av unormale celler som forårsaker kreft. Grønn te er et fordelaktig supplement i forebygging av prostatacancer.

bruker soya kosttilskudd for å forebygge denne kreftformen. Det er dokumentert at bestander som har et kosthold er basert på soyabønner og soyaprodukter har en lavere forekomst av prostatakreft. Den aktive bestanddel i soya er antatt å være fytoøstrogener, eller plante østrogener. Genistein er en av disse stoffene, og har vist seg å bremse veksten av prostata kreft celler.

Ta Omega-3 ernæring kosttilskudd for å forebygge nedbrutt kreft. Omega-3 olje er et gunstig supplement for mange lidelser og bidrar til å forebygge prostatakreft også. Når studien viste en sammenheng mellom høyt inntak av fisk som inneholder omega-3 fettsyrer og lav forekomst av prostatakreft.

Innkjøps ernæring kosttilskudd som inneholder tomatekstrakter. Kosttilskudd som inneholder tomat ekstrakter er også nyttig for å hindre prostatakreft. Undersøkelser viser at forbruk av tomater og tomat produkter resulterer i en redusert risiko for å utvikle prostatakreft.

Ta daglige doser av linfrøolje. Linfrøolje er en vanlig supplement med mange fordeler. Vitenskapelige undersøkelser av prostatakreft viser at inntak av linfrø olje kosttilskudd forsinker veksten av prostata kreft celler. Det antas at linfrø spiller en rolle ved inhibering av den unormale fordeling av celler som fører til kreftcellevekst.

Vitaminer som hindrer kreft

Mange vitaminer finnes noe som kan bidra til å beskytte cellene våre mot frie radikaler og skadelige effekter de kan ha på våre celler som kan til slutt føre til kreft. Eksponering for stråling, plantevernmidler og andre miljøfarer kan sette stress på immunforsvaret og setter vår helse i fare. Forbruker minst RDI (anbefalte daglige inntak) av visse vitaminene gir immunsystemet støtten den krever, og deretter reduserer risikoen for utvikling av mange former for kreft.

Vitamin C

I 1987 en studie ble publisert i American Journal of Clinical Nutrition om bruk av vitamin C og menn over en 25-års periode. Det var over 800 menn som deltok i studien, og resultatene av studien viste at av de menn som spiste 83mg av vitamin C daglig var det en 64 prosent reduksjon i forekomst av lungekreft enn menn som forbrukes bare 63mg av vitamin C en dag. RDI for vitamin C er 90 mg per dag for menn og 70mg om dagen for kvinner, 19 år og eldre. Men ifølge Linus Pauling Institute, for mange enkeltpersoner, spesielt for de som røyker, et høyere inntak av vitamin C kan være berettiget, 35mg mer per dag, for å forebygge kreft.

Vitamin E

Vitamin E tilskudd for menn på 50mg om dagen har vist seg å bidra til å forhindre forekomsten av prostatakreft. En studie publisert i Journal for National Cancer Institute i 1998 viste at blant mennene i studien som var røykere var det en 34 prosent reduksjon i tilfeller av prostatakreft for menn som ble supplere med 50mg av vitamin E daglig, sammenlignet til menn som ikke var som fikk tilskudd. RDI for vitamin E er satt til 15 mg for både menn og kvinner 14 år og eldre.

Folic Acid

For å bidra til å forhindre colorectal og eventuelt andre former for kreft, for eksempel livmorhals, hjerne, lunge, esophageal, bukspyttkjertelen, og brystkreft, sørg for at du får nok folsyre hver dag. Folsyre er en del av klassen av B-vitaminer og tilskudd av folsyre har blitt studert inngå. I en studie publisert i Journal of American Medical Association i 1999, blant kvinner som forbrukes folsyre hver dag, og drakk en alkoholholdig drikke om dagen, gruppen som forbrukes 600mcg av folsyre en dag var omtrent 50 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle brystkreft i løpet av de kvinner som forbrukes bare 300mcg av folsyre per dag. RDI for folsyre er satt til 400mcg for både menn og kvinner 19 år og oppover.

Selen

Vurdere å ta en selen supplement. Selv om en mangel på selen er ganske uvanlig, de som har gastrointestinale problemer, for eksempel Crohns sykdom, er på et høyere risiko for å utvikle en mangel. Forskning har vist at supplere med denne spor mineral kan bidra til å redusere forekomsten av visse former for kreft. En studie publisert i 1998 i British Journal of Urology fant at med menn som supplert med 400mcg selen førte til en reduksjon i forekomsten av prostatakreft, ca 63 prosent, mot mennene som tok placebo. RDI for selen er satt til 55mcg for både menn og kvinner over 19 år.

Advarsler

Materialet i dette dokumentet er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, det er bare ment for informasjon.

Aldri ta mer av noe vitamin så er trygt; alltid lese retning på etiketten for riktig dosering.

Hvis du er gravid, eller ammer, alltid spørre legen din før du tar noen vitamin supplement.

Tegn på kreft i livmoren

Tegn på kreft i livmoren


Livmorkreft er en unormal vekst av celler i livmoren. Disse unormale celler klumper seg sammen og danner svulster. Livmoren er et organ i en kvinnes bekken. Svulster i livmoren kan være godartet (ikke-kreft) eller ondartet (kreft). Ondartede svulster kan være livstruende, og har potensial til å spre seg og skade andre organer eller vev. Metastasering er når kreften sprer seg fra sin opprinnelige området til andre organer eller vev.

Risikofaktorer

Kreft i livmoren er mer sannsynlig hos kvinner som har visse risikofaktorer. Disse faktorene er forbundet med sykdommer eller lidelser, og omfatter endometrial hyperplasi, fedme i forbindelse med diabetes eller høyt blodtrykk, og tykktarmskreft. Noen medisiner kan øke risikoen for livmorkreft, for eksempel hormonbehandling og tamoxifen. Andre risikofaktorer inkluderer å være over 50 år, aldri ha barn, tidlig debut av menstruasjon, og hvis du begynner menopause senere enn normalt. Afrikansk-amerikanske kvinner er mindre sannsynlig enn hvite kvinner å få livmorkreft.

Symptomer

Den hyppigste tegn på livmorkreft er uvanlig vaginal blødning som kan begynne som en vassen, blod-stripete flyt som sakte begynner å inneholde mer blod, lengre enn normale perioder eller blødning mellom perioder. Andre symptomer inkluderer smertefull eller vanskelig vannlating, smerter under samleie og smerter eller trykk i bekken-området. Disse symptomene ikke alltid bety at du har kreft. Du bør kontakte legen din for en vurdering, spesielt hvis du har en eller flere risikofaktorer.

Diagnose

Ikke alle av de følgende tester utføres for å diagnostisere livmorkreft. Legen din vil bestemme den beste måten å diagnostisere tilstanden, som kan omfatte én eller en kombinasjon av diagnostiske tester. Noen tester som hjelper diagnostisere livmorkreft er blod-og urinprøver, en bekken eksamen, pap test, transvaginal ultralyd og biopsi av slimhinnen i livmoren.

Staging

Kreft staging avgjør i hvilken grad kreften har spredd seg, og hvis den har nådd andre vev eller organer. Testing for staging formål omfatter røntgen, computertomografi (CT) skanner, ultralyd tester, magnetic resonance imaging (MRI), sigmoidoskopi eller koloskopi. Staging kan også bli bestemt ved kirurgisk fjerning av livmoren, også kalt en hysterektomi. De fire stadier av livmorkreft området fra kreft inneholdt i livmoren til kreft som har spredd seg til blære, rektum eller utover bekkenet.

Behandling

Behandling av livmorkreft kan omfatte kirurgi, strålebehandling eller hormonbehandling. En kombinasjon av behandlinger er angitt, avhengig av stadium av kreft. Kirurgi er den vanligste behandlingen. De to typer av kirurgisk behandling er en hysterektomi og en bilateral ooforektomi salpingo-, som er fjerning av livmoren, så vel som begge eggstokkene og egglederne.

Når er en svulst på livmorhalsen ikke kreft?

Når er en svulst på livmorhalsen ikke kreft?


Flertallet av svulster på livmorhalsen er ikke kreft. Ifølge National Cancer Institute, bare 8,2 prosent av kvinnene i USA utvikle livmorhalskreft. Det er flere ikke-kreftsvulster som kan utvikle seg på livmorhalsen, inkludert polypper, cyster, muskelknuter og vorter.

Polypper

Cervical polypper vokser fra slimhinnen i livmorhalsen. Disse vekster er ofte infisert og så mange kvinner må ta antibiotika etter sine polypper er fjernet. Men når fjernet, polypper vanligvis ikke tilbake.

Cyster

Cervical cyster er slim-fylt vekster. De normalt ikke føre til noen smerter eller andre symptomer og ikke krever noen behandling.

Fibroids

Cervical fibroids utvikle seg i den muskulære veggen av livmorhalsen. De er vanskelige å fjerne uten å eliminere vevet i området.

Vorter

Genital warts er forårsaket av humant papillomavirus (HPV). Disse vortene kan vokse på livmorhalsen og ofte opptrer som enkelte hvite støt eller som en klynge av humper. Ifølge Centers for Disease Control (CDC), HPV stammer som forårsaker kjønnsvorter er ikke de samme typene som er ansvarlige for livmorhalskreft.

Pap og bekken

The Mayo Clinic sier å ha regelmessige celleprøver og bekken eksamener vil bidra til å oppdage celleforandringer.

Høydose progesteron behandlinger for kreft

Høydose progesteron behandlinger for kreft


Progesteron er et hormon som produseres naturlig skilles ut av eggstokkene i løpet av en normal menstruasjonssyklus. En mangel av progesteron til å motsette seg virkningene av østrogen på livmoren kan føre til en unormal vekst av celler (en forstadier tilstand kjent som endometrial hyperplasi). Dette kan resultere i endometrial kreft eller kreft i livmoren hvis den forblir ubehandlet. Høydose progesteron kan gis til kvinner for å forhindre denne overvekst fra utviklingsland til kreft, eller i de tidlige stadier av kreft hvis kirurgi for å fjerne livmoren er ikke et alternativ.

Livmorkreft

Endometriekarsinom forekommer oftest etter overgangsalderen, men det er økende utbredelsen i pre-menopausale kvinner på grunn av risikofaktorer som fedme, diabetes og høyt blodtrykk. Rundt 30 prosent av tilfellene av endometriehyperplasi fremgang til endometriekarsinom, så behandling av valget er vanligvis fullstendig hysterektomi og fjerning av eggstokkene.

Hvis du er pre-menopausal eller ikke kan opereres av andre grunner, kan det ikke være akseptabelt for deg, så høydose progesteron kan brukes til å utsette behovet for kirurgi.

Symptomer på livmorkreft

Det vanligste symptomet på livmorkreft er blødning etter overgangsalderen. Andre symptomer er uvanlig vaginal blødning, bekkensmerter, smerter under samleie, smertefull eller vanskelig vannlating og blødninger etter samleie. Hvis dette skjer er det viktig å se din gynekolog.

Effekter

Det er viktig å få behandling så tidlig som mulig, så høydose progesteron behandling av endometriehyperplasi har den beste responsrate, med en høy andel av regresjon til normale celler, etterfulgt av tidlig behandling av livmorkreft og reoccurrences.

Kliniske studier har vist at bevis for sin effektivitet i tilbakevendende livmorkreft er ikke bra. På det stadiet de fleste pasienter har gjennomgått kirurgi og kjemoterapi. Høydose progesteron kan brukes som palliativ behandling i gjentakende livmorkreft, men det gjør ikke kurere det. Uansett stadium sykdommen er i, er det viktig å holde seg til eventuelle oppfølgingssydd for deg.

Andre bruksområder

Progesteron brukes i p-piller ved lavere doser, og i hormonbehandling, der dens tilstedeværelse kan bidra til å beskytte deg mot livmorkreft etter overgangsalderen.

Bivirkninger

Bivirkninger kan være ømme bryster, bryst lekkasje, hårvekst, håravfall, vektøkning, vekttap, gjennombruddsblødninger, kvalme, søvnløshet, gulsott og vaginal spotting. Hvis du tar høydose progesteron og er bekymret for bivirkninger, bør du diskutere dem med legen din.

Alvorlige bivirkninger

Sporadiske alvorlige bivirkninger inkluderer blodpropp. Risikoen for å utvikle for blodpropp er mye høyere hvis du røyker, så hvis du røyker, er trolig det sterkeste oppfordre deg til å slutte med legen din.

Det er en økt risiko for brystkreft, hjerneslag, hjerteinfarkt og blodpropp i lungene hos postmenopausale kvinner i alderen 50-79, og økt risiko for demens hos kvinner eldre enn 65 når de brukes i kombinasjon med østrogen i fem år. Hvis du er menopausen, bør du diskutere dette med legen din, som kan diskutere andre alternativer som for eksempel kirurgi.

Hvis du er diabetiker, kan du oppleve problemer med å kontrollere blodsukkeret ditt. Nøye overvåking av medisinering er nødvendig, og det kan ha å bli anmeldt.

Betraktninger

Det er progesteron reseptorer i brystkreft, så din lege vil vanligvis unngå progesteron hvis du har hatt brystkreft i det siste.

Progesteron skal ikke benyttes til å forebygge hjertesykdom eller demens.