Digidexo.com

ic pbs blære

PBS Brain Øvelser

Ifølge PBS.org, er PBS en organisasjon som gir 356 medlemsstasjoner slik at alle amerikanere kan oppdage nye ideer om livet gjennom TV og Internett-innhold. I 2007 begynte PBS lufting show om hjernen som diskuterte den forstand makter å endre og skal utøves. Ifølge Dr. Arthur Toga, professor ved UCLA, er hjernens aktivitet forårsaket av gener og miljø, og vi kan endre vårt miljø. Hjernen vår er smidig og foranderlig, uavhengig av alder og genetikk.

PBS Øvelser for voksne

PBS.org gir nybegynner øvelser på deres hjemmeside for voksne som bare starte å utøve sine hoder. Først bør du varme opp hjernen din ved å forsøke å skrive navnet ditt med ikke-dominant hånd, deretter forsøker å skrive navnet ditt med begge hender samtidig. Etter å ha praktisert dette for en bit, andre øvelser de tilbyr inkluderer å telle antall ruter i et bilde av mange firkanter, fullfører en sekvens av bilder ved å velge riktig slutt bilde fra et utvalg av tre, og så mye mer. Svarene er gitt på en egen side. For mellomliggende nivåer og utover, programmer og DVD-er er tilgjengelige med hjernen øvelser fra PBS.org, og de foreslår å kjøpe Gary Small bok, "The Memory Bibelen."

PBS Øvelser for Kids

PBS.org gir også hjernen øvelser for barn mellom 3 og 6. Den elektroniske programmet ikke bare bidrar til å forberede barna for hva de skal lære i skolen i 25 ulike ferdighetsområder, men det også holder hjernen arbeider under etter-skoletid , og det er gøy. Programmet omfatter interaktive spill, problemløsning spørsmål, setning for å lage verktøy og en leder av følelser og husarbeid. Programmet tilpasser seg barnets kunnskapsnivå, slik at hvert barn kan få mest mulig ut av det. Programmet er gratis i 15 dager og er ca $ 10 per måned etter det.

Livsstil endringer

Bortsett fra hjernen øvelser som PBS.org tilbyr, de anbefaler også å gjøre noen endringer i livsstilen din som vil øke din hjerne bruk. Akkurat som fysisk aktivitet gjør kroppen sterk, holder mental aktivitet hjernen skarp. Legge til nye aspekter til din livsstil og endre opp din daglige rutine kan føre til at hjernen til å jobbe hardere og bli skarpere. En enkel måte å gjøre dette på er å finne en ny hobby eller tidsfordriv, for eksempel lære et fremmed språk, prøver å spille et instrument, eller bytte gjenstand for bøkene du leser.

Emosjonell Effekt av migrene

Emosjonell Effekt av migrene


Migrene er vel kjent for å ha enormt smertefulle virkninger på kroppen med ensidig hodepine, kvalme og følsomhet for lys og lyd. Men migreneanfall kan også påvirke pasientens følelser under aura eller angrepet.

Før angrepet

Ifølge migrene aura Foundation, kan symptomene på migrene aura omfatte endringer i følelser som forvirring, irritabilitet eller angst.

Betydning

Ifølge PBS-programmet "Second Opinion," lære å gjenkjenne plutselige humørsvingninger kan tyde på at en migrene kommer. Dette ville være det ideelle tidspunktet å ta medisiner for å avverge migrene smerte.

Betraktninger

"Second opinion" nevner også at mange mennesker som lider av migrene vil være spesielt følsomme for andres følelser, selv om andre mennesker ikke fortelle migrene lidende hvordan de føler seg.

Relasjoner

"Migrene For Dummies" detaljer hvordan folk med migrene lider i arbeid og familieforhold, fordi de kan ha for å slippe planer på grunn av migrene.

Spekulasjoner

Migrene og alvorlig depresjon antas å være forårsaket av problemer med neurotransmitteren serotonin. Mange mennesker med migrene har også store depresjoner.

Pros av sykehjem med Intermediate Care

Pros av sykehjem med Intermediate Care

Få pasienter ønsker å bruke tid på sykehuset. Mange kan ikke vente til å returnere hjem, et sted de anser for å være mye mer behagelig. Men det kan være ulike årsaker til at pasienten ikke kan være medisinsk klar til å fullt ut tilbake til hjemmet og oppnå full selvforsyning. Et kompromiss av pasientens behov for uavhengighet og medisinsk behandling kommer når en pasient mottar periodisk omsorg, ofte på et sykehjem anlegget. Denne type sykehjem omsorg har flere fordeler.

Independence

Intermittent omsorg gir pasienter med mer selvstendighet, som kan være å foretrekke for mange sykehjemspasienter. Å ha større selvstendighet øker livskvalitet for pasienten fordi pasienten har mer kontroll over hvordan hennes dag er strukturert, ifølge National Center for Bioteknologi Information.

Kostnadsreduksjon

Intermittent omsorg kan være billigere enn andre former for omsorg siden noen pasienter trenger mindre administrasjon og andre ressurser til å effektivt gjenopprette på et sykehjem omsorg anlegget, ifølge National Center for Bioteknologi Information. Mengden av ressurser gitt til pasienten kan være basert på behovet. Penge kutt til sykehjem har vært en årsak til bekymring helt siden Balansert budsjett Act forårsaket fire av de fem største sykehjemskjeder til fil for konkurs, ifølge PBS.

Decision Making

Intermittent omsorg fjerner mange av utfordringene i å avgjøre hvorvidt pasienten er klar til å bli utgitt hjem. Mange helsevesenet utøvere kan sende pasienter hjem som kan være klar for en retur til hverdags hjem liv, men fortsatt har noen medisinske problemer som legen ønsker å fortsette overvåking, ifølge National Center for Bioteknologi Information. Pasient utvinning kan være svært uforutsigbar for selv svært erfarne leger.

Intermittent Care Effektivitet

Det synes å være noen grunn til ikke å tillate pasientene å motta periodisk omsorg i sykehjem anlegget i stedet for gjenværende på sykehuset. Studier utført av Norsk Institutt for samfunnsmedisin og allmennmedisin fant at pasienter som ble sendt til periodisk omsorg utvinnes i samme takt som pasienter som forble i et sykehus.

Fokuserte tjenester

Med intermitterende behandling, kan fokus tas bort fra mindre viktige administrative oppgaver, og kan i stedet bli fokusert på tjenester som pasientene virkelig trenger, i henhold til våre foreldre. For eksempel, en intermitterende behandling program på et pleiehjem i California var i stand til å holde sine pasienter mer vaksinert og motstandsdyktig mot smittsomme sykdommer enn andre medisinske og helseinstitusjoner.

Forskrift

Sykehjem er regulert fasiliteter som gir standardisert omsorg for pasienter. Den siste overhaling i sykehjems regelverket ble gjennomført i 1985 Flere regelverket vil trolig bli opprettet for intermitterende sykehjem omsorg når denne tiden av omsorg blir mer utbredt.

Hvordan hjelpe de Mourning

Hvordan hjelpe de Mourning

Sorg er en intens følelse som påvirker ikke to mennesker på samme måte. Mestring og erfaring kan både påvirke måten en person grieves og hvor lenge, men det er ingen standard sorgprosessen. Støtte noen som har mistet en kjær er ingen enkel oppgave, og er spesielt vanskelig hvis du var nær den avdøde personen selv. Akkurat som en fysisk skade vil etter hvert gro, er det mulig for en person å komme over å miste en kjær. Støtte den personen og hjelpe ham komme til enighet med hans tap skal bidra til å lette sorgprosessen.

Hvordan hjelpe de Mourning

Adresse hennes tap ved å tilby dine oppriktige kondolanser. Prøv å ikke bekymre deg for hva du skal si. Hold det til punkt og ekte; si hva som kommer til hjernen din er bedre enn å si noe i det hele tatt. Hun vil forstå at det er vanskelig for andre å uttrykke hvordan de føler og vil sette pris på å gjøre en innsats.

tilby ham din fulle støtte, når han trenger det. Dette kan omfatte alt fra å la ham ringe midt på natten for å snakke eller bistå ham med gravferden. Gjør det klart at uansett hva det er, er du der, og du vil ikke dømme eller får irritert med ham. Ikke vent for ham å be om din støtte eller hjelp, som han kan bekymre seg for at han plager deg.

Lytt til henne. En person midt oppe i sorgen vil oppleve alle følelser, fra skyld og sinne til tristhet og forvirring. Hennes oppførsel kan være forskjellig, og det kan også dukke opp merkelig. Med mindre det er skadelig for henne på noen måte, bare akseptere at det hjelper henne avtale med henne tap. La henne gjøre snakker; det er ingen grunn til å legge til din egen erfaring eller råd med mindre du blir spurt. Stille spørsmål som "Hvorfor gjorde han dø?" er en naturlig reaksjon på sorg, og hun er bare å tenke høyt, sier en 2010 HelpGuide nettside artikkelen. Bare lytter er nok. Du trenger ikke å prøve å besvare disse spørsmålene.

Tilby deg å hjelpe med dag-til-dag oppgaver. Dessverre, sorg stopper ikke noen av de nødvendige gjøremål i livet, som er grunnen tilbyr å hjelpe vil ta noe av presset ut. Ring den sørgende person når du gjør dine innkjøp av mat og spør hva han trenger. Når du lager mat hjemme, gjøre en ekstra del, slik at han ikke trenger å lage mat for seg selv. På denne måten er han får sårt tiltrengt støtte uten å føle som en byrde.

Forstå at han kan være sorg i lang tid. Det er ingen fastsatt tid at en person skal sørge, og alle kommer til enighet med å miste en kjær annerledes. Mens han kan ha et vell av støtte før begravelsen, kan denne støtten redusere en gang folks liv tilbake til det normale. Minst for det første året, kanskje til og med to, holde jevnlig kontakt for å se hvordan han er mestring, anbefaler en PBS nettside artikkelen. Mens han kanskje ikke alltid trenger samme grad av støtte, vel vitende om at han har noen han kan stole på vil hjelpe ham gjennom lave poeng.

Hint

  • Unngå tomme følelser og plattheter. Fortelle henne "hun vil være OK" og at hennes kjære "er på et bedre sted nå" er ikke nyttig.
  • Ikke vær redd for å være deg selv og smile selv rundt henne. Hun ville ikke at du skal endre, og å være rundt folk som ikke handler "normal" vil være til noen trøst for henne, sier en 2010 Teen Health nettsted artikkelen.
  • Ta noen snakker om selvmord eller selvskading på alvor. Mennesker i sorg er sårbare og ute av stand til å foreta rasjonelle beslutninger. Konsultere legen sin hvis du har bekymringer om at han tenker på å skade seg selv.

Hva er Tegn og symptomer på blære sykdom?

Hva er Tegn og symptomer på blære sykdom?


Blære sykdom og komplikasjoner i mange forskjellige former, som alle produserer en viss grad av fysisk ubehag. På grunn av den naturlige forbindelsen mellom blæren og vannlating, er en tur til badet den beste tiden å overvåke din fysiske oppførsel etter tegn på blæreproblemer. Erkjennelsen skiltene tidlig nok kan hindre ytterligere smerte, ubehag og forlegenhet.

Blodig urin

Blood innhold i urinen, eller hematuri, kan signalisere en av flere forskjellige blæreproblemer, inkludert en blære infeksjon. Dette skjer når blæren indre fôr blir infisert, ofte på grunn av prostata infeksjoner, nyre komplikasjoner eller bakterier som E. coli. Blodig urin er også symptomatisk for blærekreft, og da urinen kan være rust-farget eller dyp rød. Selv blodig urin er ofte det første symptomet på blærekreft å presentere, kan det ikke være synlig i badet --- mikroskopisk hematuri er når innholdet av urinen blod er bare synlig gjennom en lege urinprøve.

Hyppig vannlating

En markert økning i hvor ofte du tisser kan også indikere en blære infeksjon. Det kan også være et symptom av blærekreft, smertefull blære og urininkontinens. Urininkontinens er den tilstand der du har problemer eller manglende evne til å kontrollere blæren --- blir de forskjellige typer inkontinens vanligvis forårsaket av ulike komplikasjoner andre steder i kroppen din.

Urge

Du bør være skeptisk til hyppig trang til å urinere, da dette kan tyde på blæreproblemer, så vel. I motsetning til hyppig vannlating, hyppig trang kan eller ikke kan produsere faktisk urin. For eksempel er et symptom på blærekreft trang til å urinere uten å produsere mye eller urin. Smertefull blære og blære infeksjoner er også preget av hyppig trang.

Pain

Smertefull vannlating kan være symptomatisk for en blære tilstand. For eksempel er blæreinfeksjoner kjennetegnet ved smertefull urinering --- når blæren er infisert, har urinen et høyt bakterieinnhold. Smertefull blære og blærekreft kan også merkes med smertefull vannlating --- PBS er også preget av ubehag eller trykk i blæren området. I alle fall være klar over at smertefull vannlating --- spesielt hvis ledsaget av andre symptomer --- kan tyde på en urinveisinfeksjon, snarere enn en blære tilstand.

Unike Symptomer

Mens mange symptomer på blæren sykdom er delt mellom ulike forhold, andre er unike. En blære infeksjon kan være preget av feber, frysninger, kvalme og smerter i korsryggen. Smertefull blære kan presentere sterkere symptomer hos kvinner, spesielt under menstruasjon og vaginalt samleie.

Grunner Tenåringer drikker alkohol

Grunner Tenåringer drikker alkohol


Til tross for at den lovlige aldersgrensen for alkoholforbruk er 21, ungdom under denne alderen ofte likevel velger å drikke. Ifølge Focus Adolescent Services, vil guttene prøve sin første alkoholholdige drikke på 11, mens jentene vil prøve sin første drink på 13. Det er mange grunner til at tenåringer vil drikke som inneholder gruppepress og impulsivitet.

Peer Pressure

Tenåringer kan føle seg presset til å drikke når de ser sine jevnaldrende delta i alkoholforbruk, tenker de trenger for å etterligne adferden til å passe inn eller bli populære. Ifølge PBS Kids, refererer stille gruppepress til å se andre barn drikker og føler trang til å drikke også.

Nysgjerrighet

Tenåringer kan velge å prøve alkohol ut av nysgjerrighet. Prøve noe som er ansett som farlig er spennende og tenåringer ofte føler behov for å utforske denne faren. Fungerende impulsivt er en form for spenning søker for tenåringer; konsekvensene av hva som vil skje når de drikker alkohol er vanligvis ikke tatt hensyn til.

Genetikk

Tenåringer kan drikke på grunn av en familiehistorie med alkoholisme. Ifølge Mayo Clinic, hvis en forelder misbruker alkohol, risikoen for alkoholisme økninger i sine barn. Barn som kommer fra alkohol familier vil eksperimentere med å drikke i tidlig alder i forhold til barn som ikke kommer fra en bakgrunn av alkoholisme. Hvis tenåringer se sine foreldre drikker alkohol på en jevnlig basis, vil de synes det er greit for dem å drikke.

Media

Ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, alkohol blir mer aggressivt markedsført gjennom media. Den glamorøse skildring av alkohol i filmer og magasin-annonser kan sende en melding om at det er kult å drikke. Når tenåringer ser dette, kan de være mer tilbøyelig til å ønske å drikke.

Alkohol Toleranse

Ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, er det antatt tenåringer vil overstadig drikke på grunn av mangel på negative effekter de kan oppleve. En tenåring hjerne er i ferd med å modnes i forhold til den voksne hjernen som allerede har utviklet. Som et resultat, kan tenåringer konsumere større mengder alkohol før de opplever negative effekter som døsighet og bakrus.

Fakta om røyking for barn å forstå

Røyking kan være en forvirrende problem for barna å forstå. Voksne advare barna at røyking er dårlig, men likevel så mange folk røyker. Å få fakta rett er den beste måten for deg å realisere den sanne farene ved røyking.

Fryktelig helseproblemer

Røyking øker en persons sjansene for å få lungekreft og andre kreftformer, luftveissykdommer som astma og emfysem, hjerteinfarkt og slag. Nesten 450.000 mennesker dør av røykerelaterte sykdommer i USA hvert år.

Risiko for ikke-røykere

Inhalere røyk fra noen andres sigarett øker oddsen for sykdom hos ikke-røykere, og risikoen gå utover sykdom. Ifølge PBS Kids, blir 1500 barn drept hvert år i boligbranner forårsaket av sigaretter.

Det er Gross

Røykere utvikle gule tenner og negler. Dårlig ånde er vanlig, og hår, hud og klær ofte har en stygg lukt.

Retten til å si nei

Peers som presser deg til å røyke, til tross for alle de kjente risikoer, er egentlig ikke vennene dine. Nesten 80 prosent av alle voksne røykere startet før fylte 18; ikke la deg selv bli en av dem.

Avslutte er Vanskelig

Røykeslutt er svært vanskelig, og noen mennesker blir aldri vellykket. Den nikotin i sigaretter som forårsaker røykere til å bli avhengige av dem er veldig kraftig. Hvis du aldri røyke, vil du aldri trenger å bekymre deg for å slutte.

Fysisk utvikling fra 3 til 7 år

Hvert barn er unikt og vokser opp i sitt eget tempo. I en alder av tre, noen ser mer ut som de er 7, mens andre barn på 6 år kan likevel se ut som småbarn. Det finnes ingen rett eller galt, men det er noen generelle retningslinjer der de fleste har en tendens til å falle.

Motorisk utvikling

Ifølge nettstedet PBS.org, de fleste 3-åringer flytter med mer selvtillit enn småbarn og er i stand til å løpe, sykle og klatre. De er gode med sine fingre, er i stand til å holde fargestifter uten å bruke hele hånden, og kan sette sammen enkle oppgaver. Da de nærmer 7, de er dyktigere i å flytte kroppen sin og er i stand til å hoppe, rulle og stå opp igjen, og endre retninger mens du kjører, men de er fortsatt ikke bra i det sparker, fangst, slående og kaster .

Størrelse

Den pedagogisk nettsted NCStateCollege.edu påpeker at "gjennomsnittlig 3-åring veier 30 kg. Og fra 3-6 år de vokser i gjennomsnitt 2-3 inches og få 4-6 kg." Det nevner også at 3-åringen miste babyen fett og deres stammen og lemmer vokst lenger, noe som gjør dem ser mer atletisk og slank. Hodene, fortsatt store i forhold til kroppen sin, begynner å se mer forholdsmessig som årene går.

Kjønn diffference

Gutter og jenter utvikler ikke på samme måte. NCStateCollege.edu sier at "gutte kant i høyde og vekt fortsetter til puberteten, når jentene overgå gutter." Den sier også at unge gutter har mer muskelmasse pund for pund i forhold til unge jenter, som har mer fettvev. Dette vil gjøre unge gutter sterkere enn jenter.

Super mat

Den britiske nettsiden Kidsdevelopment.co.uk hevder, "Forskere sier at supermat kan hjelpe ditt barns utvikling." Nettstedet teller epler, appelsiner, kiwi, egg, løk og fisk blant de dagligvarer som kan hjelpe barnet ditt slår ut det beste han kan være. Appelsiner, for eksempel, er en god kilde for kalsium, noe som bidrar til å fremme sterke bein i voksende barn.

Advarsel

Et barns appetitt avtar når veksten avtar. Tre-til seks-åringer vil spise mindre i forhold til deres størrelse enn spedbarn gjøre fordi deres vekst er bremse ned. En 3-åring vil bare spise nok til å føle seg tilfreds mens en 5-åring vil holde spise hvis han liker det som blir servert eller er tvunget til å "rydde hans plate". Husk at barnet fedme er på vei oppover; ekstra mat vil ikke vokse dem høyere, bare bredere.

Informasjon for Kids på effekten av røyking

Informasjon for Kids på effekten av røyking


Det er nødvendig å lære barna tidlig om farene ved røyking. Barn, oppmuntret av jevnaldrende eller tobakk annonser, kan komme å se røyke så kul, voksen, eller dristig. Det faktum at det er forbudt kan gjøre det attraktivt for noen barn. Du må regne med at barnet snart vil ha tilgang til sigaretter, hvis han allerede ikke gjør det, og opplyse ham om sine farer. Men hvis du er en røyker, er det første og viktigste skrittet for å lede ved eksempel og slutte å røyke.

Nikotinavhengighet

Nettstedet Kids Health heter det at 90 prosent av røykerne startet da de var barn. Barn kan bli hekta på nikotin innen dager først å bruke det, fordi det er et kjemikalie som kan være like vanedannende som kokain eller heroin, ifølge Kids Health. En av de største farene ved røyking er at den danner en umiddelbar, farlig og muligens livslang avhengighet.

Skade på kroppen

Nettstedet PBS Kids viser helsekonsekvenser ved røyking. De spenner fra det relativt mild, slik som dårlig ånde, diaré og gule tenner og negler, til mulig hjerteinfarkt, slag eller kreft i munn, lunger, bukspyttkjertel eller blære. Halsbrann, magesår, og astma kan være andre bivirkninger.

Expense

Den gjennomsnittlige årlige kostnaden for røyking, forutsatt at du røyker to pakker om dagen på $ 3.50 en pakke, legger opp årlig til nesten $ 3000, ifølge CSG Network. Sin "smoking kalkulator" hjelper de som vurderer å røyke ta en avgjørelse om hvor mye det vil koste. Sagt på en annen måte: Det er en ned betaling på en bil, en ukes ferie til Bahamas, eller en helt ny garderobe.

Hva du skal si

The Kids Health nettsted tyder på at du begynner å snakke med barna tidlig om røyking, at du ikke true dem med straff hvis de røyker, og at du lytter samt snakke. Andre tips inkluderer diskuterer de, noen ganger urealistisk skildring av røyking i filmer og på TV, og som tyder på at barnet ditt registrere deg for sport, fordi spillerne er motet fra å røyke. Det viktigste er å bygge opp barnets selvfølelse, fordi trygge barn er mindre sannsynlig å bøye seg for gruppepress, ifølge nettstedet.

Biotinylering Protokoller

Biotinylering er prosessen med å koble biotin, eller vitamin H, til et protein eller andre molekyler. Denne vitenskapelige prosedyren er mest brukt i bioteknologi og molekylærbiologi forskning som involverer DNA, proteiner og antigener, som er molekyler kroppens immunsystem gjenkjenner som inntrengere. Biotinylering protokoller inkluderer biotinylering av antistoffer og peptider, samt celleoverflaten biotinylering.

Biotinylering av Antistoffer

For å koble biotin til antistoffer produsere proteiner når et antigen kommer inn i kroppen, teknikere med natriumbikarbonat (NaHC03) ved pH 9; dimetylsulfoksid (DMSO);

NHS-Biotin og en saltvann stoff kalt PBS. Prøver ble blandet med natrium-bikarbonat, som senere tilsettes til NHS-biotin i DMSO. Løsningen blir så tilsatt til de analyserte antistoffer og inkubert på en del av utstyret som kalles en rotator i fire timer ved romtemperatur eller over natten ved 39,2 grader Fahrenheit. Til slutt blir oppløsningen fortynnet med PBS.

Celleoverflaten Biotinvlerina

På celleoverflaten biotinylering protokollen, teknikere bruke vevskultur, fosfat-bufret saltløsning (PBS) ved pH 7,4 og sulfosuccinimidyl-2-(biotinamido)-etyl-1,3-ditiopropionat bufferoppløsning for å balansere surhet som inneholder aminogrupper og TrisCl ifølge Omløps Protocols i Protein Science.The celler blir blandet med biotin og bufferoppløsningen, dekantert og sentrifugert. Solid innhold og spesifikke proteiner er senere analysert på en gel elektroforese plate.

Biotinylering av peptider

Å utføre biotinylering av peptider, reagensen brukes er NHS-SS Biotin, ifølge Philip Shepherd i "monoklonale antistoffer: en praktisk tilnærming." Peptider er korte fragmenter av aminosyrer, de molekyler som danner proteiner og DNA. I denne protokollen, er den kommersielle løsning NHS-SS Biotin oppløst i vann. Deretter peptid prøve ble tilsatt til den, sammen med natrium-bikarbonat for å balansere surhetsgrad eller pH. Oppløsningen ble deretter incubert på is i to timer. Teknikere kan observere prøven, med eller uten de biotinmolekyler.

OptiPrep Gradient Forberedelse Protokoller

OptiPrep Gradient Forberedelse Protokoller


OptiPrep er det kommersielle navnet på en steril endotoksin løsning av 60 prosent iodixanol, en kjemisk opprinnelig utviklet som en X-ray kontrastmiddel. Endotoksiner er strukturelle molekyler av bakterier, som kan gjenkjennes av kroppens immunsystem. Norsk laboratorie Axis-Shield produserer denne løsning, som er mye brukt i biomedisinsk forskning, inkludert cellemembran omsetningen av stoffer, samt virus og bakterier genetikk.

Natriumklorid Protocol

Det generelle formål OptiPrep natriumklorid gradient preparatet ved hjelp av natrium-klorid som den osmotiske balansering, som holder løsningens konsentrasjon balansert. Teknikere foreta en 50 prosent iodixanol arbeidsløsning ved å fortynne OptiPrep med en standard fortynningsmiddel. De legger til 0,85 prosent natrium klor eller 0,25 Molar sukrose og Tris-hidrochloride ved pH 7,4 til graderingen forberedelse. I henhold til Axis-Shield, makromolekyler har tradisjonelt blitt renset i gradienter inneholdende høye konsentrasjoner av sukrose, glycerol, alkalimetallsalter eller tungmetallsalter. OptiPrep tilbyr alternativ å isolere dem under mindre konsentrerte løsninger.

Protokoll for HPV Study

HPV eller human papilloma virus, angriper slimhinner, forårsaker kjønnsvorter og sår som kan utvikle seg til svulster. Den OptiPrep protokollen gjelder studiet av virusets genetisk materiale, og omfatter gradient fremstilling av OptiPre. Teknikere forberede en 46 prosent gradient OptiPrep preparat ved å blande 70 ml av den OptiPrep, 10 ml fosfatbufret saltvann (PBS), 12,5 ml av natrium klor, 45 mikroliter av kalsiumklorid, 25 mikroliter av magnesiumklorid og 210 mikroliter av kaliumklorid. Preparatet må være beskyttet mot lys og oppbevares ved romtemperatur i opptil to måneder.

Isolering av dendrittiske celler Protocol

Dendrittiske celler er del av immunsystemet hos pattedyr, som ofte er tilstede i vev i nærheten av huden og i den indre foring av enkelte organer, slik som i magesekken og tarmene. Den dendrittiske celler protokollen bruker OptiPrep løsning i ferd med å isolere disse cellene. Teknikere bland OptiPrep i en løsning av åtte prosent natriumklorid, Tricine-buffer ved pH 7,4, og etylendiamintetraeddiksyre (EDTA). Stigningen forberedelse kan oppbevares i opptil 39,2 grader Fahrenheit for en måned.

Sukker Overbelastning bivirkninger

Sukker Overbelastning bivirkninger


Dietary Guidelines for amerikanerne, 2005, anbefaler å spise åtte teskjeer sukker daglig som en skjønnsmessig kalori kvote, noe som betyr at så lenge du har spist næringsrik mat fra de andre matvaregrupper, kan du spise dette sukkeret. Noe mer enn det som kan resultere i tannråte, hjertesykdom, diabetes og fedme. Men det er andre, mindre åpenbare, bivirkninger til å spise for mye sukker.

Blodsukkeret Svingninger

PBS Lærere sier at en 12-unse kan av cola inneholder 9 teskjeer og en boks med oransje brus inneholder 12. Å spise mye sukker - slik som i en boks med cola - fører til at blodsukkeret til å stige raskt; i sin tur forårsaker en insulin burst som resulterer i leveren snu det overskytende sukker til fett. Den insulin henger i vårt blod, forårsaker et sug etter enda mer sukker. De varierende blodsukkernivået medføre tretthet, utmattelse, hodepine, migrene og humørsvingninger.

Immunitet Depresjon

Ifølge Spør Dr. Sears, kan for mye sukker "redusere muligheten av hvite blodlegemer til å drepe bakterier med 40 prosent." Sukker feeds også bakterier og gjær i vår blodet, noe som resulterer i dem multiplisere. Dette fører til en ubalanse i blodet, og dermed svekke eller undertrykke immunforsvaret. Det starter mindre enn 30 minutter etter inntak og kan bære på i opptil fem timer etterpå.

Chromium-mangel

Kroppens evne til å kontrollere sukker nivåer kan reduseres. Krom er et viktig næringsstoff, og som sukker ikke gir noen næringsstoffer, kan det resultere på din forsyninger tappe. Krom er også viktig for hjernens funksjon og andre prosesser i kroppen.

Frigjøring av stresshormoner

Kroppen frigjør adrenalin, kortisol og adrenalin for å bidra til å bringe sukker nivåer tilbake under kontroll. Dette er stress hormoner og resultere i følelser av irritabilitet og angst.

Vises Eldre

Glycation kan forekomme. Dette er en prosess hvor en del av sukkeret vi forbruker fester seg til protein i kroppen, noe som resulterer i våre indre organer og huden vår tape elastisitet. Dette, i sin tur, fremskynder aldringstegn.

Hvordan snakke med legen din om HPV

Hvordan snakke med legen din om HPV


Hvis du føler at du er i faresonen for å pådra HPV, bør du snakke med legen din. Hun vil være i stand til å hjelpe deg med riktig diagnostisere virus, samt diskutere riktige metoder for å redusere sjansen for infeksjon.

Hvordan snakke med legen din om HPV

Snakk med legen din om HPV

•  Har du en årlig bekken eksamen og pap test. Avhengig av din tilstand og forsikring, kan din primære omsorg lege utføre denne rutinen eksamen, eller du kan gå til en gynekolog.

Snakk med legen din om HPV-vaksinasjoner tilgjengelig. Vaksinen anbefales for unge kvinner i alderen ni til 26. Hvis du er seksuelt aktiv, kan vaksinen bidra til å forhindre livmorhalskreft.

Be om en HPV-test hvis du er over en alder av 30. En enkel viral DNA-test av livmorhalsvegg tester for alle stammer av HPV. En normal testresultat kan bety at du kan vente lenger mellom rutinemessige Pap tester.

Snakk med legen din om de vanligste risikoene som kan føre til sammentrekning av HPV. Du bør diskutere ulike prevensjonsmetoder og hvordan du best kan hindre smitte.

HPV er en av de mest vanlige seksuelt overførbare sykdommer, og infiserer flere millioner kvinner årlig. Ikke vær redd for å snakke med legen din. Viruset er ikke bare vanlig, men også enkel å håndtere.

Besøk Center for Disease Control (CDC) hjemmeside for generell informasjon om HPV (se Ressurser nedenfor). Lære så mye du kan om viruset vil bedre forberede deg til å snakke med deg lege.

Skriv ut en kopi av spørsmål du bør spørre legen din om HPV. En slik liste er tilgjengelig fra PBS Second Opinion hjemmeside (se Ressurser nedenfor). Spørsmålene som tilbys er et flott utgangspunkt for en diskusjon med legen din. Tar med deg listen vil hjelpe deg å huske å spørre alle de spørsmål du måtte ha.

Hint

  • En positiv HPV-test betyr ikke at du har livmorhalskreft. Ikke alle stammer av HPV føre til livmorhalskreft, men tilstedeværelsen av viruset kan bety at du er mer utsatt for pre-cancerous endringer i livmorhalsen.

Hva er årsakene til den høye AIDS prevalens i Botswana?

Ifølge afrikanske Omfattende HIV / AIDS partnerskap (ACHAP), har AIDS dramatisk påvirket Botswana, hvor gjennomsnittlig levealder sunket fra 65 år i 1990-årene til 40.

Fakta

Botswana ligger er den sørlige delen av Afrika. Landet en gang skrøt en stabil økonomi fra diamantgruver, men bransjens suksess bidro til spredning av AIDS. Ifølge pbs.org, ville gruvearbeidere fange HIV fra sexarbeidere i gruvebyene, infiserer sine koner når de kom hjem.

Betydning

AVERT.org rapporterer at Botswana har den nest høyeste antall HIV-smittede beboere i verden --- nesten 25 prosent av befolkningen --- og nesten 100.000 barn har mistet en forelder til epidemien.

Historie

Kvinner vanligvis ikke er i stand til å delta på like vilkår i beslutningsprosessen når det kommer til sex, ifølge AidsandAfrica.com, med usikre seksuell praksis som resultat.

Årsaker

Å ha flere partnere er en av de viktigste årsakene til Botswana høye AIDS rate, sier pbs.org. I en studie av Physicians for Human Rights, 25 prosent av kvinnene og 40 prosent av mennene rapporterte å ha flere partnere. Til tross for disse tallene, 46 prosent sa de ikke bruker kondom under sex.

Betraktninger

Alkohol er ikke direkte knyttet til AIDS, men spiller en rolle i risikabel seksuell atferd, sier psi.org. Stigma er også en faktor, melder pbs.org, med få folk si offentlig at de er HIV-positive.

Fakta om virkningene av røyking på din helse

Fakta om virkningene av røyking på din helse


Ifølge Kidshealth, røyke en pakke sigaretter om dagen legger opp til omtrent $ 1642 per år; Men røyking gjør vondt mer enn bare lommeboken. Røyking tar en toll på din helse og fysiske utseende. Denne dårlig vane kan også ha en negativ effekt på helsen til de rundt deg.

Hjertesykdom

Sigaretter inneholder nikotin, et stoff som øker pulsen samtidig redusere flyten av oksygen til hjertet ditt. Ifølge WebMD, i Amerika, 20 prosent av dødsfall fra hjertesykdom korrelerer med vanlig røyking.

Kreft

The American Cancer Association rapporterer at mer enn 60 kjemiske forbindelser i tobakksrøyk kan føre til kreft. Kreft i munn, svelg, lunge, mage, nyre og bukspyttkjertel er forhold som truer røykere.

Infertilitet

Røyking gir risiko for fertilitetsproblemer. For eksempel, er sjansene for en spontanabort øker når en gravid kvinne røyker. Menn er ikke immune mot disse reproduktive komplikasjoner. Røyking kan redusere sperm count og føre til erektil dysfunksjon. I noen tilfeller kan du reversere disse effektene ved å slippe en vane.

Utseende

I tillegg til indre skader, skader røyking din personlige erfaring. WebMD rapporterer at røyking fører til dårlig hud tone, slapp hud, pigmentflekker, flekker tenner og hårtap. Røykere er også mer sannsynlig å miste tenner og lider av tannkjøttsykdom. Kremer og medisinske prosedyrer, for eksempel laser behandlinger, kan reparere skader forårsaket av røyking; Men noen av disse tiltakene er kostbare.

Passiv røyking

Ifølge PBS Kids, hvert år rundt 3000 ikke-røykere dør av lungekreft forårsaket av passiv røyking. Selv om passiv røyking ikke fører til dødsfall, kan det føre til lungebetennelse, ørebetennelse og andre helsemessige komplikasjoner. Alltid unngå å røyke rundt barn; kroppene deres er spesielt følsomme for effektene av sigarettrøyk.

Avhengighet

Røyking er en ekstremt vanedannende vane. De som prøver å stoppe ofte oppleve abstinenssymptomer i løpet av de første ukene. Ifølge WebMD, 75 prosent av personer som sluttet å røyke faller inn tilbakefall. Det kan ta flere forsøk på å bryte den mentale og fysiske avhengighet.

Vanlige Genetiske Hybrid Planter

Genetisk hybridiser har vært en viktig del av jordbruket siden lenge før noen hadde vurdert genetikk eller hybrider som to forskjellige begreper. Alle anstrengelser for å forbedre resultatene i avlinger gjennom sammenslåing av to eller flere stammer av at avlingen demonstrere hybridteknologi. Imidlertid har de senere vitenskapelige fremskritt har gjort det lettere å manipulere resultatene av hybridisere i et laboratoriemiljø, noe som har ført til bekymring i et antall sektorer for et antall grunner. Vanlige genetiske hybrid planter og implikasjonene hybridisere regnes her.

Historie

All kryssing av planter utført med slutten av å nyte en kombinasjon av de overordnede plantenes egenskaper er en form for genetisk hybridisering, til tross for at tidligere bønder var uvitende om mekanismen som planter (og andre organismer) som er overført arvelig informasjon. For eksempel er de fleste stammer av moderne hvete avledet fra lang fortid hybridisering. Andre vanlige hybrider som er allment akseptert som helt normale planter inkluderer peppermynte (en krysning av peppermynte og vann mynte) og Loganbær, en hybrid bringebær og bjørnebær. Hybrider av denne type kan betraktes som et eksempel på kunstig seleksjon, i motsetning til naturlig seleksjon, en fremgangsmåte hvor en plante eller et annet organismens egenskaper konkurrere med andre i genbanken uten menneskelig inngripen.

Funksjoner

Hybrider, som et eksempel på kunstig seleksjon, resultere fra avl av ønskede egenskaper. En plante som har vært dyrket av mennesker kalles en cultigen, i samsvar med praksis i den internasjonale symposium om taksonomi av kulturplanter. Planter som er blitt tydelig og gitt sitt eget navn som et resultat av dette valget er kalt kultivarer. Flere forskjellige typer av hybrider kan sees, særlig på grunn av betydningen av hybrid er så bred; Disse spenner fra avl sammen to renrasede organismer, noe som skaper et første filial (F1) generasjon; en blanding av to av disse er en dobbelt kors, og så videre. (For mer om tradisjonelle hybrider, se "Ressurser" nedenfor.) Det er også krysser mellom populasjoner, for eksempel tangelo eller Loganbær, som er hybrider av distinkt forskjellige, vekslet beslektede organismer. Begrepet transgene planter eller GMO (genmodifiserte organismer) er normalt forbeholdt planter som har blitt selektivt avlet ved hjelp av genetiske teknologier i et laboratorium setting.

Typer

Mange vanlige avlinger, slik som hvete, mais, og mange blomster, er resultatet av hybridiserende ved passering nær beslektede organismer sammen for selektivt å oppnå ønskede egenskaper. For eksempel har stenfrie planter (som vannmeloner) vært selektivt avlet på prinsippet om at polyploide planter er infertile, og dermed produsere ingen frø. Hybrider mellom artene omfatter den nevnte peppermynte, Loganberry og tangelo, samt avlinger som triticale (hvete og rug) og limequat. Transgene planter inkluderer kjente forsøk på å forbedre tomat egenskaper, for eksempel gjennom slutt mislyktes innføring av en fisk-genet, men også inkludere mer vellykkede kontrollert som integreringen av et gen i ris som gjør det mulig å foreta betakaroten. For mer om transgene planter, se PBS Gallery of genmodifisering under "Ressurser".

Betydning

Hybrider, uansett hva deres opprinnelse, er alltid utformet for å tjene befolkningen de mate bedre, enten gjennom å produsere bedre avlinger eller tastier avlinger. Det er å håpe at med videre arbeid i transgene hybrider, at planter kan bli funnet som kan sendes enklere, holdt lenger, gi bedre tradisjon og har en redusert innvirkning på jordkjemi.

Betraktninger

Mange er bekymret for utvidelse av bruken av transgene hybrid avlinger, og presser regjeringer og bønder til å gjøre mer forskning og for å tydelig merke alle transgene avlinger. Noen land har tatt grep for å beskytte cisgenic (ikke-hybrid) avlinger og forbrukere, som mange mener at ikke nok forskning har blitt gjort i de potensielle effektene av inntak av transgene avlinger.

Nøklene til å bo sunt for Kids

Nøklene til å bo sunt for Kids


Barndommen fedme har mer enn tredoblet de siste 30 årene, med nesten 20 prosent av barn i alderen 6 til 11 år gamle overvekt som i 2008, ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC). For å bidra til å snu denne trenden, er det flere nøkler til å holde barna friske. Det er viktig å kommunisere viktigheten av sunne vaner og trening, og også praktisere det du preker. Hvis du vil at barnet skal spise sunt eller trening, sette et eksempel og gjøre disse tingene med henne.

Mat

En av nøklene til å bo sunt for barna er å spise riktig mengde og type mat. Barn som er to til tre år bør spise 1000 til 1400 kalorier per dag; 07:56 åringene bør spise 1200 til 2000 kalorier per dag; ni til 13-åringer bør spise 1600 til 2200 kalorier per dag; og barna 07:56 år bør spise 1800 til 3200 kalorier per dag, avhengig av deres kjønn og aktivitetsnivå, ifølge Mayo Clinic. Klinikken anbefaler litt mer kalorier hver dag for gutter enn jenter i lignende aldersgrupper. Barn bør fokusere på å få en balanse av sunne proteiner, fett og karbohydrater. Sunne proteiner inkluderer magre kilder som kylling, kalkun, fisk, bønner og nøtter. Sunt fett inneholder olivenolje, rapsolje, fisk og nøtter. Sunne karbohydrater inneholder hele korn, frukt og grønnsaker. Hold sunn mat i huset, og kvitte seg med noen junk food som kan friste barna.

Trening

CDC sier at barna skal få en time av moderat intens fysisk aktivitet hver eneste dag for å holde seg frisk. Dette betyr at du bør oppmuntre barna til å delta i daglige aktiviteter som rask gange, sykling eller spille sport. CDC anbefaler også tre dager per uke av muskel-styrke aktiviteter som gymnastikk eller push-ups, og tre dager per uke av bein-styrke aktiviteter, for eksempel hoppe tau eller kjører. Oppfordre barna til å spille sport og gå ut og leke i stedet for å sitte inne og se på TV eller surfe på Internett.

Hygiene

God hygiene er en annen viktig å holde seg frisk for barna. Ifølge PBS foreldre, anbefaler barneleger at barna vasker hendene i minst 20 sekunder før du spiser eller etter kommer inn fra utendørs. Forklar barna at du vasker hendene hjelper kvitte seg med bakterier for å unngå sykdom. Oppmuntre barna til å pusse tennene og tanntråd hver dag. Pediatric tannlege Dr. David Levine sier det viktigste børsting tid for små barn er om natten, men bidra til å gjøre det til en vane i morgen, også. I tillegg, fastlege og tannlege besøk å opprettholde barnas helse og forebygge sykdom.

Sleep

Søvn er veldig viktig for barna å holde seg friske. The Nemours Foundation sier den optimale mengden av søvn for barn mellom 5 og 12 år er mellom 10 og 11 timer hver natt. Barn er opptatt og bruke mye energi, så søvn gjør dem riktig tid å gjenopprette.

Protokoller for buffere

Buffere refererer seg til løsninger som motstår endringer i pH eller surhet når små mengder av en syre eller en alkalisk forbindelse tilsettes til dem. Buffer protokoller er tekniske prosedyrer som brukes i kjemiske og biologiske laboratorier for vitenskapelig forskning. Protokoller for buffere omfatter citratbuffer antigen gjenfinning, fosfatbufret saltoppløsning og polymerasekjedereaksjon buffer.

Citratpuffer Antigen Retrieval

Natriumcitrat eller sitronsyre anvendes i denne protokoll som buffere under laboratorieprøver for å påvise visse proteiner kalt antigener. Teknikere pre-varme et vannbad, plassere en farging fatet inneholder natriumsitrat eller citrate i badekaret og vent til temperaturen når 212 grader Fahrenheit. Senere, fordype de lysbilder med vevsprøver i farging fatet, inkubasjon i 40 minutter. Objektglassene blir deretter skylt med PBS-Tween vaskemiddel. Endelig er lysbilder inkuberes med antigener for minst en time i romtemperatur, melder Rocky Tuan i "utviklingsbiologi Protokoller".

Fosfatbufret saltvann (PBS)

Fosfatbufret saltløsning (PBS) er en bufferløsning som ofte brukes i biologiske undersøkelser. Den PBS-protokollen består i å blande dinatriumfosfat (Na2HPO4), mononatriumfosfat (NaH2PO4), natriumklorid og destillert vann. PH-verdien for denne oppløsning bør nå en verdi på 7,4, noe over nøytral.

Polymerase Chain Reaction

Polymerase kjedereaksjon (PCR) bufferprotokoll benytter kjemiske forbindelser kaliumklorid (KCl), tris-hydroksymetyl-aminometan, vanligvis betegnet som tris og magnesiumklorid (MgCl2). Denne protokollen blir brukt i analysen av enzymer, for eksempel polymerase. PCR-bufferløsninger er kommersielt tilgjengelige i forskjellige konsentrasjoner, i henhold til laboratoriet for Microbial Ecology of University of Toledo.

Hvordan måle Cell Livskraftig

Hvordan måle Cell Livskraftig


I de fleste biologiske eksperimenter på cellekultur, et avgjørende skritt inkluderer å vite hvilke celler er i live og som er døde i prøven. Dye eksklusjon er den mest populære metoden for å måle celle levedyktighet. Fargestoffeksklusjon er basert på teorien om at levende celler inneholder intakte membraner og døde celler ikke, og dermed døde celler absorbere fargestoffet inn i cytoplasma. Det finnes ulike fargestoffer og protokoller og metodene du velger bør være basert på kostnader, følsomhet, enkel og lengde av prosedyren. Trypanblått er et vanlig fargestoff som brukes til å måle cellenes levedyktighet, fordi fremgangsmåten kan utføres i fem til ti minutter og koster bare mengden av fargestoffet reagens.

Bruksanvisning

Få en pellet av cellene du måler.

•  Resuspender cellepelleten i PBS for å få omtrent 5 x 105 celler / ml. PBS blir brukt fordi levedyktighet målinger er mer nøyaktige når cellene er i et serumfritt miljø; serumproteiner kan også flekker og gi deg misvisende resultater.

til like deler av cellesuspensjonen i PBS til like deler av 0,4% trypanblått-farvestoff for å oppnå en 1 til 2 fortynning (eksempel: 100 ul av celler til 100 ul av trypanblått) og bland ved å pipettere opp og ned.

Inkuber blandingen til mindre enn tre minutter ved romtemperatur. Dersom cellene blir tellet etter omtrent fem minutter, vil levedyktighet være unøyaktig på grunn av celledød.

Med dekkglass som allerede er på plass, fylles på hver side av et hemacytometer teller med cellesuspensjonen. Vanligvis vil hver side ta 10 til 20 ul.

Plasser hemacytometer på scenen av et lysmikroskop og fokus på cellene.

Hver side av hemacytometer inneholder flere firkanter. Telle det totale antall celler i en firkant av hemacytometer. Deretter telle antall ikke-levedyktig (blå) og levedyktige (klar) celler separat, på samme plassen.

8. Beregn prosentandel av levedyktige celler i kvadrat ved å dividere antallet levedyktige celler ved det totale antallet celler og multiplisere med 100. gjøre dette for flere kvadrater på hemacytometer for å oppnå en gjennomsnittlig levedyktighet måling.

Tips og advarsler

  • Telle døde celler kan være subjektiv, avhengig av hva teknikeren anser en blå celle (intensiteten av den blå farge kan variere avhengig av hvor mye som ble absorbert inn i cytoplasma). Derfor er det lurt å gjøre en levedyktighet måling med minst to separate prøver og få et gjennomsnitt. Alternativt kan teknikeren få en annen person til å også utføre tellingen og sammenligne resultatene.
  • Bruke personlig verneutstyr når du utfører denne analysen, som hansker og en frakk. Ifølge sikkerhetsdatablad (HMS), kan trypanblått forårsake kreft, så øve egnede laboratorium sikkerhetsmetoder.

Behandlinger for blære Pain

Også kjent som interstitiell cystitt (IC) eller smertefull blære syndrom (PBS), smerter i blæren eller urinrøret påvirker ni ganger flere kvinner enn menn, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse. Smertene kommer og går, men kan forverres av stress, kosthold og enkelte livsstilsvaner. En rekke behandlingstilbud er tilgjengelig hvis du lider av IC / PBS.

Livsstilsendringer

Noen mennesker opplever at visse matvarer, spesielt sure matvarer som tomater eller appelsiner, kan bringe på en oppblussing av blæren smerte. Hold en matdagbok for å se om matvarer utløse smerte. Avvikle de matvarer og se om smertene forsvinner eller minsker.

Stress ikke forårsaker blære smerte, men det kan forverre den. Læring avslapping teknikker og redusere stress i livet ditt kan lindre symptomene dine.

Blære omskolering innebærer gradvis strekke tiden mellom å gå på do, "trening" blæren til å holde mer urin. Siden smerte er ofte ledsaget av en følelse av at det haster, mange mennesker med blæren smerte finne seg tømme blæren før det er virkelig full. Med blære omskolering, noen mennesker finner ut at etter den første haster, passerer smerte.

Noen mennesker finner lindring ved å lære øvelser for å styrke bekkenmuskulaturen. Spør legen din om en henvisning til en fysioterapeut som er opplært i bekkenbunnen terapi.

Medisinering og terapi

Over-the-counter medisiner kan kontrollere noen blæren smerte. Legen din kan også foreskrive en antidepressant som amitriptylin, som har vist seg å bidra til å redusere blæren smerte. Legen din kan også foreskrive Elmiron (pentosanpolysulfat natrium). Elmiron har å bli tatt for inntil seks måneder før symptomene bedres.

Nervestimulering sender milde elektriske pulser gjennom blæren. Noen pasienter har en implantert anordning for å levere disse pulser med jevne mellomrom.

Blæren strekker innebærer å fylle blæren med væske for å strekke den. Dette finner sted mens pasienten under anestesi.

Ikke hver behandling som fungerer for hver person, så hvis du lider av IC / PBS, må du kanskje prøve flere forskjellige tilnærminger for å finne det som fungerer best for deg.