Digidexo.com

astigmatism vs toric forskjellen

Hva er Toric Astigmatism?

De fleste har hørt av astigmatisme. Det er trolig en av de viktigste grunnene til at mange av oss endte opp med briller som en gutt. I utgangspunktet er astigmatisme en tilstand der selve strukturen i øyet, nemlig hornhinnen, er ikke symmetrisk, noe som vil ha en innvirkning på måten vi ser verden rundt oss.

Astigmatisme

Astigmatisme er i utgangspunktet en ufullkommenhet i øyet. Det relaterer seg til krumningen på hornhinnen, som er den front-mest-delen av øyeeplet. Normalt er denne delen av øyet symmetrisk, i hovedsak betyr at hele overflaten er forholdsmessig fra side til side og opp og ned. Men når du har astigmatisme, et segment av hornhinnen er ikke buet på nøyaktig samme måte som resten. Tilstedeværelsen av denne ufullkommenhet vil påvirke synet ditt. Hvor mye det påvirker din visjon vil være i direkte sammenheng med alvorlighetsgraden av ufullkommenhet.

Toric Astigmatisme

Toric astigmatisme er faktisk i referanse til den korrigerende enhet som brukes til å behandle astigmatisme. Når du ansette bruk en kontaktlinse for å ta vare på astigmatisme, du virkelig ønsker linsen seg til å komme tilbake til nøyaktig samme posisjon det var før blinke (objektiver vil vanligvis rotere når en person blinker). Siden linsene er formet på en slik måte å imøtekomme for ufullkommenhet i hornhinnen, hvis de skulle rotere, ville utbedrings være malplassert, og synet ditt ikke lenger ville bli justert. Når en torisk linse brukes til å korrigere astigmatisme, vil det alltid dreie tilbake til riktig posisjon for å justere syn for astigmatisme.

Symptomer

Det vanligste symptomet på astigmatisme er tåkesyn. Dette kan være en ganske liten til ganske alvorlig uskarphet. Du kan også oppleve en viss forvrengning i tråd med visjonen. Dette vil vanligvis bare påvirke bare et segment av synet ditt, siden det vil være i forhold til ufullkommenhet i kurven av hornhinnen din. Mange ganger, vil folk også lider hodepine, mer så som et resultat til øyeplager øyet prøver å justere en persons syn.

Årsaker

Oftere enn ikke, ble du født med astigmatisme, og det har bare forverret seg over tid. Denne nedgangen, så å si, kan være på grunn av belysning der du pleier å lese, avstanden mellom øynene og en dataskjerm eller en TV-skjerm, en annen visjon problem som har fått deg til å myse og andre potensielle årsaker. Det kan også være et resultat av en skade på øyet selv eller i en operasjon for å korrigere et problem visjon.

Behandling

Hvis du har astigmatisme, vil du mest sannsynlig bli utstyrt med et par glass eller kontaktlinser for å korrigere synsproblemer. Når du velger kontakter, vil de være enten harde eller myke linser, som er en relativt ny utvikling. År siden, den eneste typen kontaktlinser som kan behandle astigmatisme var av den harde variasjon, siden denne typen objektiv i utgangspunktet holder seg på plass (det roterer ikke ved å blinke som sett i de myke linser). Nå som det er toriske linser som roterer tilbake til riktig posisjon for å justere synet ditt, kan folk bruke myke linser for sine astigmatisms.

Hvordan Sett i et Toric Contact Lens med astigmatisme

En torisk kontaktlinse er laget av samme materiale som standard kontaktlinser, men det har to fokus makter å imøtekomme for den unormale formen på øyet eller astigmatisme. Toriske linser koster mer fordi de må være utstyrt spesielt for øyet. Once upon a time, var det noen alternativer for toriske linser. Med dagens teknologi, toriske linser er svært lik sine standard kolleger og kan tas inn og ut på samme måte.

Hvordan Sett i et Toric Contact Lens med astigmatisme

•  Åpne saken. Toriske linser bør være plassert i en skikkelig linseetui i kontakt rengjøringsmiddel. Du bør følge optikeren instruksjoner om riktig rengjøring og lagring av linsene.

•  Plasser linsen på enden av pekefingeren. Det er viktig å ha så lite av linsen rørende hud som mulig. Jo mer av et anker objektivet har til fingeren, jo vanskeligere vil det være å overføre det lykkes for øyet.

Lag åpningen for linsen. Med langfingeren på hånden ikke holder objektivet skyve øvre øyelokk opp utsette den øvre delen av øyet. Med langfingeren på hånden som holder objektivet, trekke ned nedre øyelokk. Vær forsiktig så du ikke mister linsen som er på pekefingeren.

Plasser linsen i øyet. Med de midterste fingrene som holder øynene åpne, plasserer du objektivet på øyeeplet. Objektivet skal skape sug og hold deg til øyet. Hvis det skal være på hånden eller ikke passer rett, fjern linsen og fukte med linserens før du prøver igjen. Gjenta med det andre øyet.

Klargjør for svikt. Toric kontaktlinser er litt mer vanskelig å plassere i øyet, men med praksis, bør du ha noe problem. Nøkkelen er å ikke bli motløs om det tar flere forsøk å få den perfekte passform.

Forskjellen mellom Toric & Toric XR Lens

Forskjellen mellom Toric & Toric XR Lens


Toriske kontaktlinser, linser som korrigerer for astigmatisme, ble først utviklet på slutten av 1970-tallet. De var ubehagelig og ga uskarpe og inkonsekvent syn. Heldigvis, på grunn av det store antallet av astigmatisme i populasjonen dette er et område av syn forskning som har utmerket seg gjennom årene. Dagens toriske kontaktlinser er komfortable, oksygen permeable og gi klar og konsistent visjon hele dagen.

Astigmatisme

Astigmatisme er en type brytningsfeil forårsaker tåkesyn. Det er et resultat av en uregelmessig corneale overflate eller en uregelmessig krumning av linsen eller en kombinasjon av begge. I utgangspunktet er øyet er formet som en ende av en fotball stedet for å være sfærisk. Lyset passerer gjennom disse kurvaturer og treff på to forskjellige punkter i foran eller bak netthinnen avhengig av om øyet er også i nærheten av eller langsynt. Synskorreksjon gjennom briller eller toriske kontaktlinser bringer disse punktene sammen og fokuserer dem på netthinnen. Symptomer på astigmatisme inkluderer uskarpt eller forvrengt syn, hodepine, øyeplager og tretthet.

Torisk kontaktlinse vs Toric XR kontaktlinse

Den "XR" notasjon på en kontaktlinse bare betegner "Utvidet Range" betyr det vil korrigere mer astigmatisme enn en vanlig torisk kontaktlinse. For eksempel vil en felles merkevare av toriske kontaktlinser korrigere 6,00 til -8,00 dioptrier av nær eller langsynthet og opp til 2,25 enheter av astigmatisme. Samme merke i XR versjonen vil korrigere 6,00 til -8,00 dioptrier av nær eller langsynthet og opp til 5,75 enheter av astigmatisme. Den XR versjon brukes for pasienter med høyere nivåer av astigmatisk korreksjon.

Montering av Toric eller XR Toric Contact Lens

Riktig for toppunktet avstand, avstanden fra pasientenes øyne til brille flyet. Rundt resept ned til nærmeste tilgjengelige sylinder makt. Runde til den nærmeste sylinderaksen. Til slutt, når du velger rettssaken objektivet antar det blir ingen rotasjon og velge den nærmeste aksen til refraksjon. Med en torisk linse posisjonen av linsen er meget viktig. Det må være på plass og holde den samme retningen uavhengig av øyebevegelser. Bestemme hvor mye astigmatisme må rettes opp er avgjørende for om du vil trenge en vanlig torisk linse eller en XR torisk linse.

Toric alternativer

Regelmessige toriske kontaktlinser er tilgjengelig i flere alternativer. De er tilgjengelige i en daglig, ukentlig eller månedlig disponibel, en utvidet slitasje (overnight) versjon, en multi-focal versjon, og de er også tilgjengelig i farger. XR linser har en mer begrenset tilgjengelighet fordi de er en mer tilpasset produkt. Disse linsene er vanligvis tilgjengelig i kun en årlig eller kvartalsvis erstattet modalitet. XR linser er ikke tilgjengelige i en utvidet slitasje versjon. Det er begrenset tilgjengelighet av en XR-objektiv med multifokale evne. De er ikke tilgjengelige i farger.

Forskjellen mellom Vertex Toric & Vertex Encore Lenses

Forskjellen mellom Vertex Toric & Vertex Encore Lenses


Toric kontaktlinser er spesiallinser utformet for personer med astigmatisme. I motsetning til vanlige sfæriske linser som kan rotere på øyet med ingen skade på pasientens syn, må toriske linser holde seg stabil på øyet. Encore Toric var navnet handel av den toriske linsen gjort av Cooper, før det endret navnet på denne typen objektiv til Vertex Toric. Det er ingen Vertex Encore linse. Vertex er gjeldende og Encore, tidligere, handelsnavn av samme objektiv.

Distributører

Som Cooper gjort navnet handel av denne typen objektiv for astigmatisme, har mange distributører og nettsteder oppført linsen som "Vertex Toric (Encore Toric)," uten å forklare det er det samme objektivet. Noen distributører ikke forklare det er det samme med et annet navn.

Brand versus Handels versus Type

Cooper er et merkenavn for en produsent av kontaktlinser, akkurat som Ford er et merkenavn for en produsent av biler. Toric og sfærisk er navn på typer linser, akkurat som sedan og coupe er navnene på biltyper. Encore og Vertex er varenavn som brukes på en type linse laget av Cooper, akkurat som Taurus er en handel navn brukes på en type sedan laget av Ford. Den forvirring oppstår fra det faktum at Encore og Vertex er de samme linse, som om en Taurus hadde et annet navn som betegner den samme bil.

Lens Properties

For mange år, de som led astigmatisme og noen andre øyet ujevnheter var ikke i stand til å bruke myke, disponibel kontaktlinser. Vertex / Encore Toric objektivet er en myk, linse med en lys blå tone som ikke endrer øyenfarge, men hjelper deg å finne den i løsningen i kontakt tilfelle. En sfærisk linse er symmetrisk med en enhetlig kurve. En torisk linse er rund, men har asymmetriske elementer for å hjelpe holde linsen på plass og riktig for en øyets overflate ujevnheter.

Mix og Match

Ting kan bli mer forvirrende under prosessen med overgang i navneendringen fordi noen distributører har fortsatt forsyninger av denne typen Cooper torisk linse under den gamle, Encore handelsnavn. Hvis du har en bestilling der noen bokser si Encore Toric og andre sier Vertex Toric, kan du bruke dem om hverandre, forutsatt at det er den samme resepten. Encore Toric og Vertex Toric linser, som Shakespeares rose, er de samme i alle, men navnet.

Hvordan behandle astigmatisme og Lupus

Hvordan behandle astigmatisme og Lupus


Astigmatisme tilhører en kategori av øyesykdommer med brytningsfeil. Denne tilstanden vanligvis påvirker den fremre og den ytre overflaten av øyet eller hornhinnen. Når dette øyet strukturen har en uregelmessig krumning, vil synet bli forvrengt eller kondens, som vanligvis er forbundet med hodepine eller øye strain.Lupus er en autoimmun sykdom som oppstår når kroppens immunsystem angriper sitt eget vev og organer. Når det påvirker huden, blir den betegnet som discoid lupus erythematosus. Hvis det innebærer indre organer som nyrer, lunger eller hjerte, det kalles systemisk lupus erythematosus (SLE). Denne sykdommen er mer utbredt hos kvinner enn hos menn, og påvirker mennesker i alle aldre; selv om det er mest vanlig blant personer mellom 20 til 45 år.

Hvordan behandle astigmatisme og Lupus

Hvordan behandle Astigmatism

Still et øye eksamen tidsplan for dine briller. Reseptbelagte briller er den rimeligste og mest praktiske måte å korrigere mild astigmatisme. Her kan du velge din type briller, som passer din egen stil og komfort. Selv briller hjelper riktig nedsatt syn av astigmatisme pasienter, dette er ikke noe som gir permanent kur for tilstanden. Så det er tilrådelig å besøke optikeren ofte å overvåke regelmessig resept.

bruker kontaktlinser som kan bidra til å forbedre din visjon. Toric kontaktlinser er vanligvis linsen grepet av astigmatisme å bidra til å rette formen på en uregelmessig hornhinne. Etter gjennomgått en synsundersøkelse, vil optikeren avgjøre hvilken type toriske linser det suite din tilstand. Disse plastglass kan enten være hard eller myk, og besitter stor refracting kraft som er gunstig i å korrigere synet av pasienten.

Ta kontakt med din optiker om orthokeratology behandling. Orthokeratology (Ortho_K) er en behandling som innebærer bruk av stive gass permeable (RGP) kontaktlinser for å korrigere astigmatisme. Stive gass permeable kontakter er vanligvis bæres om natten for å bidra til å forbedre tilstanden til øynene. Dette er en svært potent metoden, noe som kan føre til en permanent omforming av en uregelmessig hornhinnen, som kan forbedre synet for pasienten. Denne type linser er mest aktuelt for personer som ikke er i bruk av kontaktlinser i løpet av dagen slik som profesjonelle idrettsutøvere hvor objektiver har en stor mulighet for å bli forskyves ut av øynene.

Gå for en laser kirurgi for å behandle astigmatisme. Denne type operasjon også kjent som LASIK øyekirurgi, innebærer bruk av en steril mekanisk enhet og laser. En viss type øyedråper er plassert på øynene til pasienten å nummen det og så at pasienten ikke vil føle noen smerte. Deretter, en steril mekanisk anordning kjent som microkeratome, blir brukt til å lage en tynn flik av hornhinnevevet. Klaffen er nøye løftet tilbake utsette hornhinnen lag for å ha den klar for laserbehandling. Laser blir så påført på de eksponerte corneale lagene under klaffen. Og så øyet kirurgen plasserer klaffen tilbake til sin opprinnelige posisjon. Den opererte øynene vil da være dekket med gjennomsiktig skjold for å beskytte det og reseptbelagte anti-inflammatorisk og antibiotika øyedråper vil da bli gitt av legen din.

Spør legen din om en prosedyre som kalles photorefractive keratectomy (PRK) er aktuelt for din astigmatisme. Photorefractive keratectomy (PRK) også kjent som avanserte overflate ablasjon (ASA), er en fremgangsmåte som innebærer bruk av laser, som kan enten være bølge-front guidet eller konvensjonelt. Her er det ikke hornhinnen klaff gjort for å korrigere astigmatisme. Laseren administreres direkte inn i overflaten av hornhinnen for å omforme dens uregelmessighet.

Rett din astigmatisme med den nyeste prosedyre som kalles photoablative innlegg (PAI LASIK). Denne nye state of the art metoden er utmerket for alvorlige synsproblemer av astigmatisme. Med bruk av en steril mekanisk enhet, blir et cornealt klaff opprettet. Klaffen blir deretter løftet tilbake for å eksponere corneale lagene. En syntetisk photoablative inlay blir deretter plassert på stromal sengen, etter påføring av laserenergi. Her laseren anvender korreksjoner gjennom inlay i stedet for at det direkte inn i de corneale vev. Klaffen er deretter plassert tilbake til sin opprinnelige posisjon og da pasientene synsskarphet er korrigert.

Diskuter med legen din om din sak er en kandidat for fakiske intraokulær linse (Piol). Hvis tilstanden er så alvorlig at LASIK øye kirurgi ikke vil hjelpe, kan legen anbefale denne prosedyren. Dette involverer ikke bruk av kirurgi og innsatsene involvere med korreksjon kan fjernes. Så dette er egentlig ikke en permanent kur for astigmatisme - i motsetning til LASIK øye kirurgi. Avhengig av tilstanden til pasienten, er en stiv eller fleksibel linse implantert i pasientens øyne for å forbedre synet. Når disse er satt inn linsene er på plass, kan de ikke bli sett i motsetning til vanlige kontaktlinser. Og de ikke krever regelmessig vedlikehold akkurat som vanlige kontaktlinser gjør.

Hvordan behandle Lupus

Beskytt huden din. Hvis du har discoid lupus, er du strengt rådes til å holde seg ute av solen for å unngå å utløse utslett som malar utslett - den sommerfugl-formet utslett som dekker nese og kinn. Selv skjærende lys i ditt hjem kan aktivere utslett, så vær forsiktig. Bruk verneklær, en lue, og sette en rikelig mengde solkrem eller solkrem når du går utendørs for å fullt ut beskytte deg mot solen. Sørg for å bruke en solkrem som har en solfaktor (SPF) på 15 eller høyere.

Påfør nyttige aktuell kremer for huden din utslett. Topiske corticosteroid kremer kan brukes i behandling av utslett å lindre betennelser av hudceller. Men ikke alle discoid lupus utslett svarer godt med steroidbehandling - spesielt for hud utbrudd forårsaket av eksponering for sollys. For slike tilfeller kan en krem ​​kalt Tegison som er avledet fra vitamin A, være fordelaktig. Alvorlig utslett kan behandles med oral steroid medisiner, men bare for en kort tids bruk på grunn av sin eksisterende bivirkninger. Medisiner for malariasykdommer, slik som Hydroksyklorokin (Plaquenil), er også nyttige i behandling av discoid utslett.

Slipp opp smerten på muskler og ledd. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) brukes ofte for å redusere smerte og hevelse i muskler og ledd forbundet med lupus. Noen over-the-counter NSAIDs inkluderer ibuprofen (Advil) og naproxen natrium (Aleve). Hvis du trenger sterkere slags NSAIDs, må du sjekke med legen din for resepter. Selv om du tar bare de milde over-the-counter NSAIDs, er det tilrådelig å spørre legen din om det å hindre komplikasjoner.

Ta noen immundempende medisiner for å behandle store symptomer. I alvorlige tilfeller av systemisk lupus erythematosus (SLE), der indre organer er berørt, medikamenter som undertrykker immunforsvaret er tatt. Disse immunundertrykkende medikamenter blir i hovedsak brukt for å kontrollere sykdommen og minimere skaden på berørte organer. Eksempler på disse stoffene er azatioprin (Imuran) - som er tatt muntlig, og cyklofosfamid (Cytoxan) - som kan bli gitt både muntlig og intravenøst. For alvorlige tilfeller av nyreproblemer forårsaket av lupus, er et stoff som heter mykofenolatmofetil (Celcept) administreres. Immunsuppressive midler blir noen ganger brukt med høye doser av kortikosteroider for å redusere dosen av hvert medikament som kan muligens føre til redusert risiko for bivirkninger.

Hint

 • For Astigmatisme:
 • Sørg for å regelmessig besøke din optiker å kontinuerlig overvåke tilstanden din. Og når du er der, rapportere alle typer ubehag du har å lindre det med en gang.
 • Gjelder ikke bare noen form for øyedråper uten å informere legen din om det - for det kan bare komplisere tilstanden din. Det er mye mer tryggere å bruke øyedråper som er foreskrevet av øyelegen.
 • For Lupus:
 • Sjekk med legen din før du tar vitaminer eller noen urte supplements-- disse agentene kan hemme effekten av dine lupus medisiner. Så vær veldig forsiktig med dette for å unngå ytterligere komplikasjoner.
 • Steroider eller kortikosteroider må brukes riktig med henhold til din leger råd. Hvis du har tatt dem i flere måneder, er det ikke tilrådelig å slutte å ta dem brått. En plutselig stans av steroid medisiner kan være svært skadelig for kroppen din. Sørg for at du er regelmessig besøker legen din mens du er under steroidbehandling å kontinuerlig overvåke ditt tilfelle. Legen din vil gi deg riktige instruksjonene om dosen av steroid medisiner og vil også gi deg veiledning om hvordan du trygt taper disse medikamentene over tid.
 • Opprettholde en sunn livsstil for å forbedre en raskere restitusjon. Spis sunt og følger visse diett instruksjonene fra lege eller klinisk ernæringsfysiolog. Røyker ikke; spesielt når immunsystemet er allerede sliter med lupus - dette vil bare øke din risiko for å få hjerte-og karsykdommer og gjøre situasjonen enda verre.

Hvordan behandle en alvorlig Astigmatism

Astigmatisme er en felles visjon lidelse der den fremre delen av øyeeplet er unormalt-formet på en måte som fører til uklart syn, særlig når man ser på noe på nært hold eller av på avstand. De fleste som er nærsynt har noen grad av astigmatisme. Noen ganger astigmatisme kan være alvorlige og krever noe mer enn bare briller eller kontaktlinser.

Hvordan behandle en alvorlig Astigmatism

Finn en optiker eller øyelege som du stoler på. Du trenger en profesjonell til å undersøke graden av astigmatisme og jobbe med deg på korrigerende løsninger.

Eksperimenter med briller og kontaktlinser. I de aller fleste tilfeller vil noen form for briller eller kontaktlinser kunne rette opp de fleste grader av astigmatisme.

Hvis du har prøvd myke kontaktlinser (eller Torics) og din astigmatisme er fortsatt alvorlig, prøv stive gass permeable kontaktlinser eller briller.

Bruk dine briller eller kontaktlinser regelmessig. Din astigmatisme kan bli verre hvis du prøver å gå uten å korrigere synet ditt.

Snakk med legen din om det mangfoldet av kirurgiske alternativer for å korrigere alvorlig astigmatisme hvis briller eller kontakter rett og slett ikke fungere for deg. Alternativene inkluderer ulike typer refraktiv eller laser kirurgi for å omskape øyet, men riktig behandling varierer etter den individuelle situasjon.

Hint

 • Selv år siden stive gass permeable kontaktlinser var de eneste alternativene som er tilgjengelige for personer med astigmatisme, Toric linser er et levedyktig alternativ for de som foretrekker myke kontaktlinser eller linser.

Kontaktlinser for Astigmatism

Astigmatisme er en tilstand i hvilken en misdannelse av overflaten av øyet (hornhinne) fører til uklart syn, mens de fleste tåkesyn resultater fra et problem med øyeeplet blir forlenget.
Det pleide å være at folk med astigmatisme ikke kunne bruke kontaktlinser - minst, ikke lett - men det har endret seg de siste årene. Hvis du har skjeve hornhinner, og med en større grad av astigmatisme, er det fullt mulig å bruke kontaktlinser.
Du kan selv være i stand til å bruke myke kontaktlinser, takket være ankomsten av Toric linser. Her er hvordan du går frem hvis du ønsker å bruke kontaktlinser.

Kontaktlinser for Astigmatism

•  Besøk en optiker. For å få riktig resept for linsene dine, vil optikeren trenger å ha en fersk visjon eksamen og også evnen til å vurdere din astigmatisme for å avgjøre om det er på ett øye eller begge, og graden av alvorlighet.

Diskuter dine preferanser med din optiker etter eksamen. Din optiker vil kunne gi deg den mest nøyaktige informasjon om hvilke tilgjengelige alternativene passer din individuelle situasjon.
Vanligvis, hvis din astigmatisme er gjennomsnittlig, bør du være i stand til å bruke myke kontaktlinser den samme som ville en person uten astigmatisme - vil du bare trenger å bruke en Toric linse. Du kan også være i stand til å bruke stive gass permeable linser som er formet for å korrigere astigmatisme.

Bestill kontaktlinser du diskutert med din optiker. Du kan velge å gjøre dette direkte via din optiker, men det er ofte mulig å få en bedre avtale ved hjelp av et elektronisk kontaktlinse forhandler. Ved lov optikeren er nødvendig for å gi ut din resept dersom du velger å få linsene dine andre steder, og forhandleren vil sjekke med din optiker for å kontrollere at resepten er riktig.

Prøv kontaktlinser for å se hvordan de føler. Du må kanskje gå gjennom en tilpasningsperiode hvis du ikke har slitt kontaktlinser før, spesielt hvis du bruker stive gass permeable linser. Justeringsperioden kan bestå av iført kontaktlinser for et økende antall timer hver dag over en periode på en uke eller mer.

Gå tilbake til din optiker for en oppfølging eksamen etter at du har vært iført kontaktlinser regelmessig for noen tid. Dette gir deg optometrist muligheten til å finjustere resept hvis du har noen bekymringer, og for å sørge for at kontaktlinser ikke er irriterende øynene og at de korrigere synet ditt til en akseptabel grad.

Definisjon av Toric Kontaktlinser

Definisjon av Toric Kontaktlinser


Astigmatisme er en optisk tilstand i øyet hvor optikk i øyet ikke kan fokusere de skarpe punkter av en gjenstand på netthinnen. Avhengig av hvilken type av astigmatisme, kan det ikke være korrigerbar med standard kontakter, men kan være korrigerbar bruker toriske kontaktlinser.

Definisjon av astigmatisme

Astigmatisme er forårsaket av en uregelmessig kurve i cornea, linse eller, i øyet. Toric kurvatur ligner form av en amerikansk fotball.

Toric Kontaktlinser Definert

Toriske kontaktlinser er buet på to akser for å korrigere for uregelmessig krumning av hornhinnen. Toriske linser er vektet på bunnen for å sikre at de sitter skikkelig på øyet.

Myke Toric Kontaktlinser

Myke kontaktlinser toriske linser er nå tilgjengelig i et komplett utvalg av linsetyper, inkludert utvidet slitasje, engangs, endags og hyppige erstatning linser. Fargede myke toriske linser er også tilgjengelig.

Hard Toric Kontaktlinser

Harde toriske kontaktlinser har vært i bruk i mange år. Harde linser kan korrigere mer ekstrem astigmatisme. Moderne hard toriske linser er gass-permeabel, slik at oksygen og andre gasser nødvendige for å nå kornea.

Andre alternativer for korrigering av astigmatisme

Astigmatisme kan også rettes opp ved tradisjonelle briller og LASIK kirurgi.

Hvordan kjøpe Toric kontakter på nettet

Hvordan kjøpe Toric kontakter på nettet


Bestillings toriske kontaktlinser på nettet er ikke komplisert, men innebærer ekstra oppmerksomhet på detaljer fordi det er mer informasjon på resept. Toric linser er for personer med astigmatisme, som er en uregelmessig krumning av hornhinnen, i tillegg til nærsynthet og langsynthet. Toriske linser hjelpe med uskarphet og fokusere på grunn av krumningen av hornhinnen.

Hvordan kjøpe Toric kontakter på nettet

Bekreft Prescription

Finn utløpsdatoen for din resept. Kontaktlinser kan bare bestilles før utløpsdatoen, som normalt ligger i nærheten av legens signatur.

•  Finn riktig selger. Det er mange selskaper på nettet som selger kontakter, for eksempel 1800contacts.com og Lens.com. De fleste lager flere typer linser. Finn eller søk på nettet for kontaktlinse selger du foretrekker å bruke.

•  Legg merke til resept for begge objektivene. Alle optiske resepter er skrevet som OD og OS; OD er ​​for høyre øye, OS er for det venstre øyet.
I den rekkefølgen skjermen, skriv inn basiskurve (BC), diameter (Dia.), Strøm, sylinder (Cyl), og aksen for hvert objektiv. Også angi hvor mange bokser du ønsker for hvert øye.

Fyll ut shipping og annen informasjon skjema. Online selgere ber om at du oppgir navn, sted og telefonnummer til øyelegen. De fleste nettsteder har søkene tilgjengelig hvis du ikke vet legens nummer. Den elektroniske selgeren vil ringe legen din i løpet av en dag for å verifisere resept. Du har også muligheten til å fakse resepten.

Send inn betaling. De fleste selskaper aksepterer kredittkort, debetkort eller brukskonto informasjon.

Hint

 • Hvis du er usikker på din resept eller har spørsmål, de fleste online kontaktlinse selskaper har kundeservice representanter tilgjengelig for å hjelpe deg. Bestill kontakter flere uker før du faktisk trenger dem for å unngå linsene er utsolgt.
 • Kontroller at linsene er riktig resept før du åpner hetteglassene. Kontaktlinser er regulert av Food and Drug Administration og kan ikke returneres eller byttes hvis åpnes, med mindre de er defekte.

Hvordan Sett Toric Kontaktlinser

Toric kontaktlinser er linser som er utformet for å korrigere astigmatisme, en tilstand der krumningen av hornhinnen er asymmetrisk. I motsetning til vanlige kontaktlinser, som kan settes inn i alle vinkler, toriske linser har markeringer for å hjelpe deg å sette dem riktig. Linsene er vektet imidlertid slik at selv om du setter dem på feil måte, vil de bosette seg i riktig posisjon på øyet etter et par minutter.

Hvordan Sett Toric Kontaktlinser

•  Vask hendene med såpe og vann, og kontroller at de er helt tørre før du berører linsene.

Åpne din kontaktlinseetui og fjerne én linse. Plasser den på tuppen av pekefingeren, og pass på at det ikke er innsiden ut. Det bør være bolle-formet; Hvis kantene på linsene ser ut som de er blusset utover, er det innsiden ut.

3 Hold objektivet slik at det er i riktig posisjon. Juster kontaktlinse på tuppen av fingeren slik at linjen peker mot kroppen din. Avhengig av linsen, kan det ha en enkelt linje som strekker seg lengden av linsen, en liten linje på toppen og bunnen av linsen, eller en enkelt liten linje ved bunnen av linsen.

Bruk langfingeren til å forsiktig trekke nedre øyelokk nedover. Bruk pekefingeren på den andre hånden til å løfte toppen av øyelokket. Bøy hodet bakover litt og plassere kontakten direkte på overflaten av øyet.

Blink flere ganger. Ting kan virke uklart i noen minutter mens torisk linse legger seg i riktig posisjon.

Hint

 • Hvis du har tørre øyne, prøve å legge en dråpe løsning til kontakten før du setter det inn.

Hva er en Toric Lens?

En torisk linse er en spesiell type av myke eller stive gass permeable (RGP) kontaktlinser utformet for å korrigere astigmatisme, en tilstand som forårsaker uskarpt eller forvrengt syn. Toriske linser er dyrere enn vanlige kontaktlinser.

Funksjon

Personer med astigmation har uregelmessig formet hornhinner eller linser som hindrer lyset fra å fokusere riktig på netthinnen. Toriske linser bidra til å kompensere for at irregularlity.

Identifikasjon

Toriske linser er laget av de samme materialene som vanlige, sfæriske kontaktlinser, enten myk gel-lignende plast for myke kontakter eller mer rigid plast for RGP linser.

Design

Sfæriske linser har samme kraft gjennom linsen og rotere fritt på øyet. Toriske linser har to ulike krefter og har en spesiell utforming som holder dem fra å rotere på øyet. De er vanligvis tyngre ved bunnen for å holde linsene i ro.

Typer

Toriske kontakter kan være ikke-disponibel, endags, farget og multifokale versjoner. Flere produsenter gjør silikon hydrogel toriske linser for utvidet slitasje. De tillater mer oksygen til øyet enn konvensjonelle linser.

Betraktninger

Toric linser er dyrere på grunn av sin spesielle design og fordi utøvere vanligvis trenger mer tid til å passe linsene riktig.

Hvordan Les Toric Contact Lens Resept

Toric kontaktlinser resepter er vanligvis brukt til å korrigere avstand visjon og astigmatisme, og inneholder en rekke tall som viser din individuelle synskorreksjon og type og størrelse på kontaktene du trenger. Forstå disse tallene kan være forvirrende, men når du vet det grunnleggende, kan du finne ut hvordan du skal lese hva din torisk kontaktlinse resept betyr.

Hvordan Les Toric Contact Lens Resept

Få en skriftlig kopi av din kontaktlinse resept. Øyelegen er lovpålagt å gi deg en kopi av kontakt resept når han først har verifisert tilpasning av linsene.

Finn resept styrke. Dette er skrevet som makt eller PWR. Du kan legge merke til at strømmen av kontaktene dine er forskjellig fra brillene, og dette er en normal variasjon, på grunn av toppunktet avstand eller hvor linsene sitte foran øynene dine.

Merknad sylinderen og akse eller CYL og AXIS. Alle toriske linser vil ha en sylinder korreksjon, som er den styrken som trengs for å korrigere astigmatisme. Tallene er skrevet i 0,25 trinn og er vanligvis alt 0,25 til 4,00, men kan gå høyere. Aksen er plasseringen av astigmatisme og kan være hvor som helst 0-180.

Finn Base Curve (BC) og diameter. Disse tallene indikerer størrelsen på linsene. Base kurver brukes til å matche kurvene i øyet og diameter er størrelsen på kontakt fra kant til kant i millimeter.

Finn merkevare av kontakt. De fleste leger vil foreskrive en bestemt produsent eller kontaktlinse selskap som designer en linse til å passe dine individuelle behov. Det er mange forskjellige linse produsenter, men de fleste leger arbeider med et begrenset antall selskaper.

Observere andre elementer på resept, som kan inkludere farge for sotede kontakter eller ADD, som er en bifokale makt i en multifokal kontaktlinse. Ikke alle toriske kontaktlinser resepter vil inneholde disse ytterligere spesifikasjoner.

Hvordan å passe Toric Contact Lens

Hvordan å passe Toric Contact Lens


Toric kontaktlinser er myke kontakter som hjelper med astigmatisme, en synskorreksjon som involverer krumning av ytre laget av øyet, eller hornhinne. Standard kontakter bare riktig for avstand eller i nærheten av problemer, men toriske kontakter ha ekstra kraft i en bestemt del av linsen at offset forvrengninger forårsaket av uregelmessig kurvaturer i øyet. Toriske linser må passe nøyaktig for å sikre den beste visjonen.

Hvordan å passe Toric Contact Lens

•  Mål krumning av hornhinnen med en keratometer, et optisk instrument som er utformet for å måle to forskjellige kurver på øyet. Målingene blir kalt k-avlesninger og bestemme basekurve av de toriske linser. Basen kurve av kontaktsams kurvene i øyet slik at linsen sitter komfortabelt.

Se på øynene under spaltelampe, et optisk mikroskop. Evaluere størrelsen av øyet for å bestemme den riktige diameter torisk linse. Diameteren er størrelsen målt på tvers av kontaktlinsen i millimeter (mm) og varierer mellom 12 og 14 mm. Objektivet bør passe godt mellom topp og nedre øyelokk.

Sett på en testing torisk linse, også kalt en prøvelinse, når du har beregnet riktig størrelse og basiskurve av linsene.

Legg merke markeringene på linsene for å vurdere rotasjon. De fleste toriske linser har veldig lys slash merkene på siden eller på undersiden av objektivet for å verifisere at kontakten sitter skikkelig på øyet og ikke rotere ut av stilling.

5 Se linsene etter at de har vært på øynene i minst 20 minutter. Dette gjør at linsene tid til å bosette seg på øyet. Kontroller merkingen for å vurdere for noen rotasjon.

Kan Multifokale Kontakter brukes av personer med astigmatisme?

En vanlig myte er at personer med astigmatisme ikke kan bære de fleste typer kontakter, men moderne toriske kontakter - som korrigerer astigmatisme - kan behandle en rekke synsproblemer. I dag kan enkeltpersoner selv iført multifokale kontakter slitasje toriske kontakter som er spesielt utformet for å korrigere astigmatisme.

Tidlige Solutions

Før myke toriske kontakter, ble personer med astigmatisme begrenset til iført stive gass permeable kontakter, og hvis brukeren trengte multifocals, han eller hun hadde på seg en nær-vision kontaktlinse på det ene øyet og en avstand-vision kontaktlinse i den andre.

Fordeler med legevaktkontaktene

Dersom du har lett astigmatisme, Dr. Joseph T Barr på Bausch & Lomb bekrefter at stive gass permeable kontakter, på grunn av sin hardhet, kan gjøre ditt øye form sfærisk, eliminere astigmatisme visjon problemer.

Myke Toric Kontakter

Som Dr. Gary Heiting, medredaktør av AllAboutVision.com, sier at dagens selv myke multifokale kontakter kan bli gjort for å korrigere astigmatisme.

Design av Toric Kontakter

En myk torisk kontaktlinse er i stand til å korrigere astigmatisme med sine varierende tykkelse på tvers av linsen, som holder linsen stabilt på øyet.

Multifokale Toric Kontakter

Multifokale toriske kontakter kombinere toriske design med den multifokal design, som er avhengig av varierende grad av nær-synskorreksjon på ulike deler av linsen. Dette gjør det mulig for brukeren å nyte skarpt syn uten tap av dybdesyn.

Mest Toric Kontakt Brands

Toric kontaktlinser riktige synsproblemer på grunn av astigmatisme, en tilstand karakterisert ved en hornhinne som ikke er helt sfærisk, forårsaker lys treffer øyet annerledes og gjør visjon litt uskarpt. Mens gasspermeable kontakter er stive og omforme øyet, myke, toriske kontakter også korrigere mild astigmatisme. Etter settling på myke kontakter, er den endelige avgjørelsen hvilket merke av kontaktene du ønsker å bruke.

Acuvue

Acuvue er den hyppigst forskrevne merkevare av kontaktlinser. Deres toriske kontakter, Acuvue Oasys og Acuvue Advance for Astigmatism, har stabilitetssoner som holder kontaktene dine i posisjon. Acuvue kontakter har også UV-beskyttelse, en synlighet fargetone som gjør det enkelt å finne linsene når du slipper dem, og en liten 1-2-3 trykt på siden av kontaktene slik at du enkelt kan fortelle når de er inne-ute. Acuvue Advance kontakter for astigmatisme kan brukes daglig i to uker, og krever rensing og lagring hver kveld, mens Acuvue Oasys kontakter - ofte foreskrevet for personer med tørre øyne - kan brukes daglig i to uker eller kontinuerlig i seks dager og netter- -an lett valg for alle som ikke liker å rengjøre kontakter hver dag.

Proclear

Proclear toriske kontakter tilby komfort for lange dager på slitasje, så de holder seg fuktig med PCTechnology. Ved å innlemme phosphorylcholine molekyler - som finnes i kroppens cellemembraner - inn i deres makeup, de tiltrekker seg vann og forbli våte i over 12 timer. Deres overflater motstå protein og lipid innskudd som forårsaker irritasjon og infeksjon, og har de et materiale som kalles omafilcon A som øker komforten og hydrering. De har også en synlig fargetone, noe som gjør det lett å få øye på dem når droppet. Disse kontaktene er daglig slitasje, og bør byttes ut månedlig.

SofLens

SofLens tilbyr daglige slitasje kontakter for astigmatisme samt toriske kontakter som kan brukes kontinuerlig i syv dager og netter. Disse kontaktene har en patentert design, Lo-Torque, som holder dem komfortable og i posisjon. De har også en blå synlighet fargetone for håndtering.

Fokus

Fokus toriske kontakter er daglig slitasje kontakter med en månedlig erstatning syklus, men Focus begynte også å tilby de første daglige toriske kontakter som du erstatte med et nytt par hver dag. Dagsaviser er det mest hygieniske form for kontaktlinse, og redusere risikoen for infeksjon på øyet, og de er fordelaktig for personer som misliker å rense sine kontakter.

Air Optix

Air Optix for Astigmatism er spesialdesignet for pusteevne og komfort. For optimal øye helse, øynene dine trenger å puste oksygen, og Air Optix kontakter er laget med silikon hydrogel - et vanlig materiale i moderne myke kontakter - som gjør at øynene dine til å puste naturlig. Disse kontaktene også hindre en oppbygging av proteiner og lipider som kan forårsake øyeinfeksjoner. De er ment for daglig slitasje og erstattet hver måned, eller de kan brukes kontinuerlig, dag og natt, for opp til seks dager.

Hvordan justere Toric Kontaktlinser

Hvordan justere Toric Kontaktlinser


Toric kontaktlinser er reseptbelagte kontaktlinser utviklet for personer med astigmatisme, en uregelmessig formet hornhinnen eller linsen. Toric linser er tilgjengelig for både nærsynthet og langsynthet, og kommer i myke eller stive gass permeable (RGP) former. De er generelt vektet i bunnen for å hindre rotasjon, siden objektiver har to makter å kompensere for astigmatisme. For å sikre en komfortabel passform, må du sørge for at dine toriske kontaktlinser er tilpasset formen på øynene dine.

Hvordan justere Toric Kontaktlinser

•  Gjør en avtale med din optiker og sørge for at han diagnostiserer din astigmatisme riktig. Be om toriske kontaktlinser som noen optikere kan foreslå at du prøver standard kontaktlinser først fordi de vanligvis koster mindre og er lettere tilgjengelig.

Bestem om du vil bruke myke toriske linser eller stive gass permeable toriske linser. Myke linser er lettere å tilpasse seg, men RGP linser har en tendens til å holde formen bedre, noe som ofte resulterer i skarpere syn. RGP linser er også rimeligere, siden de ikke krever de samme spesielle materialer og produksjonsmetoder som myke linser.

Få en skikkelig passende for dine toriske kontaktlinser. Optikeren bør ta målinger av øynene dine til å sørge for at de riktige store kontaktlinser er bestilt. Du vil bli gitt en prøve par å bære.

Wear og omsorg for toriske linser som instruert. Vask alltid hendene før du håndterer dine toriske linser, og suge dem i en hensiktsmessig løsning over natten. Du må ikke sove eller bade i kontaktene dine. Hvis du føler noen irritasjon fra linsene, umiddelbart fjerne dem og ta kontakt med optiker.

Hvis du opplever ubehag fra toriske kontaktlinser, kontakt din optiker. Hun vil gjøre en annen passende å sikre en riktig passform for linsene, og kan gi deg flere tips om hvordan du komfortabelt bære kontaktene dine.

Hvordan man kan sammenligne Toric Kontaktlinser

Hvordan man kan sammenligne Toric Kontaktlinser


Toriske kontaktlinser hjelpe folk opplever astigmatisme å se klart uten briller. Med så mange merker og typer tilgjengelig, sammenligne toriske linser og deres funksjoner er viktig å hjelpe deg å velge den beste optikken for synet ditt omsorgsbehov.

Myk vs Rigid gass permeable (RGP)

Fastleger holde formen bedre enn myke kontaktlinser når den plasseres på hornhinnen, noe som resulterer i skarpere syn. Selv om de fleste kontaktlinsebrukere ikke merke en forskjell, noen velger fastleger enn myke linser bare i tilfelle. De fleste pasienter som opplever mild astigmatisme, men velger ofte myke linser fordi deres behov for astigmatiske korreksjon er mindre ekstrem.

Varighet av Wear

Dailies eller linser må kastes etter bruk. De fleste myke torics er tilgjengelig i daglige varianter, men multifokale torics er generelt ikke. Annenhver uke objektiver kan brukes hver dag i to uker, men må være grundig rengjort og lagret i sanitærvæske hver kveld. Tenk silikon hydrogel linser hvis du planlegger å bruke toriske linser for en 30 dagers periode. Som annenhver uke linser, må disse monthlies være skikkelig rengjort og lagret etter hver bruk.

Pris

Toriske linser koster mer enn andre linsetyper fordi de er vanskelige å produsere og ta mer tid å riktig passform. Den faktiske linser koster mer også. Noen merker tilbyr post-i rabatter for å kompensere høye kostnader. Shoppe rundt for å finne et merke og forhandler som passer ditt budsjett og gir best valuta for pengene.

Soft Lens Vertex Toric Vs. SofLens Toric

Toric kontaktlinser er myke kontaktlinser for personer med astigmatisme. I motsetning til gjennomsnittlig kontakter, trenger toriske linser ikke rotere på øyet, og er laget med kurvaturer i forskjellige vinkler. En rekke merkevarer tilbyr toriske kontakter, inkludert Vertex og SofLens.

Likheter

Både Vertex Toric og SofLens Toric er soft-linse, disponibel kontakter, og begge merkene lover klart og stabilt syn. Begge kontaktene har også en fargetone som gjør kontaktene lettere å se i et kontakt tilfelle.

Forskjeller

Ifølge Cooper, Vertex Toric tilbyr den patenterte UltraSync teknologi, som perfeksjonerer kanter på kontakter på "mer stabilitet og mindre rotasjon." Ifølge Baush og Lomb, SofLens Toric tilbyr den patenterte Lo-Torque design som "holder SofLens for Astigmatism linser eksepsjonelt stabil under bruk."

En annen forskjell er at Vertex Toric kontakter er en-ukes forbruksmateriell, mens SofLens Toric kontakter er to-ukers forbruksmateriell.

Kostnad

Vertex Toric linser kjøre ca $ 27,99 per boks per oktober 2010 SofLens Toric linser kjøre ca $ 20,99 per boks per oktober 2010 Begge merker inneholder seks linser per eske.

Proclear Multifocal Toric Iført Instruksjoner

Proclear Multifocal Toric Iført Instruksjoner


Proclear Multifocal Toric kontaktlinser er utformet for å løse synsproblemer gjennom komfort og et moderne design. Disse kontaktlinser bidrar til å korrigere synsproblemer forårsaket av øyesykdommen astigmatisme og presbyopi, som er en betingelse for aldring øyne og manglende evne til å se på nært hold. Proclear Multifocal Toric linser gi øynene et klart bilde ved å fokusere lyset fra både fjern og nær til baksiden av øynene. Ikke bare er disse objektivene komfortable og tilbyr klar visjon, men de også holde seg fuktig hele dagen.

Proclear Multifocal Toric Iført Instruksjoner

Vask hendene grundig med varmt vann og såpe. Tørr med et rent håndkle, slik at ingen såpe er igjen på hendene.

Ta en kontaktlinse fra etuiet med pekefingeren. Sjekk om det er for venstre eller høyre øye hvis indisert eller om det passer enten øyet. Ytterkantene av linsen skal vende opp på fingeren. Sjekk for eventuelle riper i linsen og bruke en objektivrensevæske om nødvendig for å fjerne skitt eller støv.

Løft øvre øyelokk ved hjelp av en finger på hånden ikke holder linsen mens du trekker den nederste øyelokk ned med en annen finger. Flytt kontaktlinse mot øyet og ser oppover uten å blunke. Plasser kontakt over midten av øyet, bunn først. Blink langsomt å sette kontakten på plass. Ta kontakt hvis du føler smerte eller ubehag. Gjenta med den andre kontaktlinse.

Hell ut kontakten løsning fra kontakt saken og lukke den.

Hold kontaktene i øynene for totalt fire timer hvis iført dem for første gang. Proclear Multifocal Toric er pakningsvedlegget anbefaler en iført tidsplan. Kontakter må brukes i fire timer på den første dagen, seks timer på de andre, åtte timer på den tredje og deretter alle våkne timer med start på den fjerde dagen. Følg denne planen selv om kontaktlinser føler deg komfortabel, med mindre annet er anbefalt av din øyelege.

Fjern hvert objektiv ved hjelp av pekefingeren mens du trekker øyelokket åpent med motsatt hånd. Kontaktlinse vil holde seg til fingeren. Vask, skyll og desinfisere kontaktlinser etter hvert fjerning ved hjelp av egnet frisk, utløpte rengjøringsmiddel. Butikken kontaktlinser i en kontaktlinse tilfelle med lagringsløsning. Bytt linser etter en måned for å unngå øyeinfeksjoner eller lignende problemer.

Hva er forskjellen mellom T4 og T3?

Hva er forskjellen mellom T4 og T3?


Hver celle i kroppen avhengig av skjoldbruskkjertelhormoner for å regulere forbrenningen. Skjoldbruskkjertelen tar jod finnes i mange matvarer og konverterer den til skjoldbrusk hormoner kjent som T3 og T4.

Hormoner

De skjoldbruskkjertelhormoner opprettet fra jod er tyroksin, også kjent som (T4) og trijodtyronin, også kjent som (T3).

Hvordan fungerer de

De eneste cellene i kroppen som kan absorbere jod er skjoldbrusk celler. Disse cellene kombinere jod og en aminosyre kalt tyrosin for å gjøre T3 og T4. T3 og T4 blir deretter sluppet ut i blodet, og transporteres gjennom hele kroppen til å regulere forbrenningen.

Forskjellen

T3 er et aktivt tyroid hormon. T4 er faktisk produsert av skjoldbruskkjertelen, og omdannes deretter av en deiodinase enzym inn i T3 hormon mens i leveren, og noen ganger i andre organer i mindre mengder. På sin egen, er T4 til liten nytte. Det er T3 hormon som er det aktive hormonet. Den T3 hormon er opp til fem ganger mer potent enn T4 hormonet, og uten å ha T4 omdannes til T3, gjør man metabolic rate ikke øke.