Digidexo.com

supraspinatus rift

Hvordan kan et supraspinatus sene helbrede seg selv?

Hvordan kan et supraspinatus sene helbrede seg selv?


Supraspinatus sene er en av fire sener som danner rotatorkuff på toppen av armen og benet skulderleddet. Noen ganger, supraspinatus senen, som ligger under skulderbladet, kan bli betent (senebetennelse), noe som gjør det vanskelig å passere komfortabelt mellom bein. De supraspinatus kan helbrede seg selv til slutt med riktig behandling.

Betydning

Uten riktig behandling, risikerer en person en alvorlig river av supraspinatus senen, noe som kan kreve kirurgi. For å unngå en alvorlig rift, begynner behandlingen vanligvis med resten. En skulder kan bidra til å spenne immobilisere skulderen og forhindre ytterligere skade, i henhold til SportsInjuryClinic.com.

Typer behandling

Isposer bør påføres ved 15-minutters intervaller i løpet av de første 48 timene. Du bør bruke ispose direkte på skaden hver time hele dagen.

Andre typer behandling

Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen og naproxen kan bidra til å redusere betennelse og hevelse i supraspinatus senen. Disse medikamentene kan brukes hver 4-6 timer etter behov.

Effekter av Exercise

Etter betennelser og smerter har stilnet, stretching og styrketrening kan bidra til å øke fleksibilitet og stabilitet i rotatorcuffen og supraspinatus senen. Over tid vil de supraspinatus ikke lenger kommer i klem mellom arm og skulder bein. Det vil gradvis leges på egen hånd.

Time Frame

Tiden det tar for en supraspinatus tåre eller senebetennelse å helbrede er svært betinget av en persons alder, alvorlighetsgraden av betennelse eller rive og omfanget av deres behandling. Vanligvis kan en supraspinatus senen bli fullstendig helbredet i løpet av to til 12 uker.

Supraspinatus Healing

Supraspinatus muskel ligger oppå skulderbladene og festes med supraspinatus senen på humerus bein. Denne senen er en av fire involvert i rotatorkuff av skulderen. Rotator cuff er en kombinasjon av muskler og sener som holder overarmen i skulderleddet. Noen av disse delene kan bli betent, rift eller brudd på grunn av skade. Healing kan være langvarig og i noen tilfeller innebære kirurgisk reparasjon. (Se referanser 1)

Årsaker til Injury

Ifølge "Merck Manual of Medical Information," bestemte bevegelser kan bidra til supraspinatus skade. Disse inkluderer sport som involverer bevegelige armen over hodet gjentatte ganger, som pitching baller, løfte vekter og visse typer svømmeteknikk. Slike bevegelser gjøre toppen av armen ben gni mot sammenføyningen av skulderen og til slutt rives noen av de sene fiber. Hvis du holder opp eller overdrive disse handlingene, kan ekte tårer eller brudd skje. Amatører idrettsutøvere og helgesportsentusiaster er spesielt utsatt for dette problemet, siden de ofte ikke bruker nok tid på å bygge opp skulder- og arm muskler. Tunge fall eller bakover arm kronglete bevegelser er en annen medvirkende årsak.

Ikke-kirurgisk behandling og Healing

Fremgangsmåter for behandling avhenge av alvorlighetsgraden av tilstanden. Milde skader, spesielt de som involverer bare betennelse kan ha nytte av umiddelbar ising fulgt senere av varme kombinert med resten av den skadde armen. Senere øvelser som involverer ved hjelp av en elastisk snor festet til en fast gjenstand, og starter med den armen som holder den andre enden av ledningen ved side, underarmen parallelt med gulvet. Flytt armen først fremover, så bakover, deretter rotert bort fra brystet og til slutt tilbake over brystet. Dette kan styrke rotator cuff og hindre ytterligere skade mens senen problemet helbreder. Se en lege for noen vedvarende smerte.

Hvis de sene tårer, M. Cumpston i "Cochrane Database of Systematic anmeldelser" beskrev en narkotikabehandling i en meta-analyse artikkelen. Denne studien testet anvendelsen av aktuell glyseryl trintrate og funnet noen smertereduksjon hos noen pasienter med primær sideeffekt vesen hodepine. Studien konkluderte med det var nok bevis om de langsiktige fordeler og trengte ytterligere forskning.

Ifølge en august 2009 artikkel av E. Maman i "The Journal of Bone og Joint Surgery" ikke-kirurgisk behandling av parti tårer kan føre en reduksjon av rive i noen tilfeller, spesielt hvis pasienten er yngre enn seksti. Imidlertid 52 prosent av disse tårer økt. I tilfellet av full tykkelse tårer, atrofi av supraspinatus skjedde i 24 prosent av pasientene som ble undersøkt.

Kirurgisk behandling og Healing

Ifølge en artikkel av MJ DeFranco i november-desember 2007 utgaven av "Journal of skulder og albue kirurgi," kirurgi ved hjelp av artroskopisk metoder kan ha gode resultater. Imidlertid kan dårlig tilheling og re-tårer forekomme i en rekke tilfeller.

Supraspinatus tendinose Treatment

Supraspinatus tendinose (senebetennelse) er betennelse i den lille rotatorcuffen (det er fire av dem) på toppen av skulderen mot slutten av kravebeinet. Supraspinatus sene er en mest forbundet med en skulder impingment, hvor senen er for betent å komfortabelt passere mellom toppen av humerus og acromion bein. Behandling for supraspinaturs tendinose kan inkludere en kombinasjon av hvile, is, massasje og trening.

Betraktninger

I noen tilfeller av supraspinatus tendinose, kan en rift være tilstede i senen. Dette er meget mulig hvis en person har smerter når du løfter armen overhead eller nå ut for objekter. Leger vil vanligvis undersøke en person hvis en tåre er mistenkt. En MR kan brukes til å oppdage tåre. Kirurgi kan være nødvendig for store tårer. Men mindre tårer kan noen ganger bli behandlet ikke-kirurgisk.

Effekter av Rest, Ice & Heat

I utgangspunktet er hvile viktig for supraspinatus tendinose. Det gir tid for betennelser og smerter å avta mens behandling skaden med is. Begrense fysisk aktivitet forebygger også en person i å skade muskel sene enda mer. Ice forårsaker vasokonstriksjon som reduserer betennelse og smerter ved å begrense blodtilførselen til området. Ice er mest effektiv når komprimert mot det skadde området med en ispose. Heve skaden over hjertet kan også redusere betennelse. Når betennelsen og smertene har avtatt, kan varmen bidra til å fremme blod (og dens helbredende egenskaper) strømme til området.

Typer medisiner

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen og naproxen kan bidra til å redusere hevelse og smerte. Disse medikamentene tjene som Cox-2-hemmere som minimerer effekten av Cox-2 enzymer og prostaglandiner, som forårsaker betennelse og smerter (naturlig kropp reaksjon). Ibuprofen eller naproksen kan bli tatt i løpet av dagen. For mer alvorlige smerter, kan en lege foreskrive oral steroider eller en kortison skudd.

Typer Øvelser

Tøyningsøvelser kan bidra til å løsne opp og slappe av supraspinatus senen. Stretching kan også rehabilitere senen for bevegelse. Tøyningsøvelser er vanligvis utføres på en skånsom måte innenfor et område som er behagelig. Bevegelser bør ikke forårsake smerte. Tøyningsøvelser kan inkludere enkle bevegelser som trakk på skuldrene eller roterende armene. Massasje kan også løsne opp senen og fremme helbredelse. Når supraspinatus senen er riktig strukket for en periode, kan en person gjøre litt lett styrketrening. For eksempel kan en person også holde en lys dumbbell med armen i en 90-graders vinkel. Bare flytte dumbbell bort fra kroppen og tilbake kan bidra til å styrke supraspinatus senen. Motstand øvelser er den mest effektive måten å fremme blodstrømmen til de berørte senen.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for vinne supraspinatus tendinose. Mer alvorlige tilfeller vil ta lenger tid å helbrede. Ifølge Sportsinjuryclinic.net, noen ganger kan en person komme tilbake til sine treningsøkter eller faste aktiviteter i løpet av 1-3 uker. Likevel kan en person som er mer proaktiv i behandling og utvinning prosessen vanligvis leges raskere.

Prognose for supraspinatus tendinitt

The National Institute of Heath sier supraspinatus tendinitt (også kjent som rotator cuff senebetennelse) er en betennelse i sener i skulderen. Noen form for skade eller irritasjon kan føre til skade på din rotator cuff muskler eller sener. Prognosen for rotator cuff senebetennelse er veldig bra og mindre kirurgi er nødvendig fullstendig gjenoppretting tar vanligvis en et par uker på de fleste.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, dine rotator cuff muskler og sener bidra til å holde ballen av øvre arm ben festet i skulderen socket.

En rotator cuff skade kan skyldes et fall, tunge løft eller overhead arm bevegelser som er nødvendige for aktiviteter som svømming, vektløfting, pitching en baseball eller plassere elementer på høye hyller.

Personer over 40 år er mer utsatt for rotator cuff skader.

Symptomer

Symptomer på rotator cuff senebetennelse er smerter, spesielt når du beveger armen. Smerten kan være verre om natten. Du kan også finne det utfordrende å heve armen om hodet eksempel når gre håret eller mens du forsøker å forstå et element sitter på en høy skrinlegge.

Behandling

I de fleste tilfeller, isposer, hvile og over-the-counter (OTC)-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som aspirin, ibuprofen (Advil, Motrin, andre) vil den enkle ubehag forbundet med rotator cuff tendinitt.

Hvis smertene er mer alvorlig, kan legen injisere kortikosteroid som også vil bidra til å redusere betennelse.

Hvis kortison og hjem rettsmidler mislykkes, kan legen utføre artroskopisk kirurgi. Operasjonen skaper ekstra rom for sene i skulderen din.

Recovery

Generelt, folk gjør en fullstendig gjenoppretting etter hjemme terapi og noen ganger steroidinjeksjoner

Når diagnosen tidlig, bør rotator cuff tendinitt rydde opp i 1-3 ukers tid ved å justere dine daglige aktiviteter som vil huse og skjemme bort din midlertidig deaktivert skulder.

Innen én måned, skal du skadet skulderen være fullt funksjonelle.

Kirurgi Prognose

Hvis artroskopisk kirurgi ble utført, vil det være seks til tolv uker før du vil være i stand til å gjenoppta sport eller aktiviteter som krever fysisk anstrengelse av skulderen din.

For pasienter som lider av senebetennelse og et bein anspore (en benete vekst dannet på normal bein), er kirurgi nesten alltid i stand til fullt ut å ta med skulderen tilbake til sine pre-skade evner.

Hva er årsakene til supraspinatus Tear?

Hva er årsakene til supraspinatus Tear?


Supraspinatus sene ligger over toppen av skulderen og kobles til humerus eller arm ben. Det er den største av fire muskler og sener som danner rotator cuff, som gir alle bevegelser i skulderen. Tårer i dette området kan være forårsaket av en rekke forhold eller skader.

Betydning

Sjansen for rotator cuff tårer, inkludert de i supraspinatus senen, øker når en person når alder 40 og utover. The American Academy of Orthopaedic Surgeons sier de fleste rotator cuff tårer er forårsaket av degenerasjon av senen. Tårer av denne art er mer sannsynlig å skje i den dominerende arm.

Funksjon

En supraspinatus sene rive kan være forårsaket av en anslagsskulderen, som oppstår når den sene blir betente og ikke kan bevege seg på riktig måte mellom skulderen og ermet bein. Et bein anspore kan være til stede med denne tilstanden også. Folk som ikke klarer å hvile eller behandle en skulder impingement kan ende opp med å rive det.

Effekter

En person med senebetennelse kan ende opp med å rive sin supraspinatus senen hvis han ikke skal behandle det med hvile, anti-inflammatoriske medisiner og is, ifølge artikkelen "Rotator Cuff Injury" på Mayoclinic.com. Idrettsutøvere som baseball-spillere som bruker en masse halvstikk kastebevegelser er også utsatt for disse typer tårer.

Ulykker

En person i alle aldre kan rive henne supraspinatus senen hvis hun faller eller blir involvert i en bilulykke. Frakturer i rotatorcuffen området kan oppstå i disse typer skader også.

Løfte

Folk som løfter vekter eller løfte gjenstander overhead kontinuerlig på en jobb kan rive en supraspinatus senen. Personer med dårlig holdning eller svake skuldermuskulaturen er spesielt sårbare for en løfterelatert tåre.

Hva er behandlingen for Distal supraspinatus?

Hva er behandlingen for Distal supraspinatus?


Den distale supraspinatus senen, som forbinder skulderen sin supraspinatus muskel til overarmen via rotator cuff, kan lide en rekke vanlige skader, de fleste som inkluderer noen form for senebetennelse (stamme), impingement (kompresjon / rubbing av senen mellom arm og skulder bein) eller rotator cuff tåre.

Kulde og Varme

Ved begynnende smerte, kan is anvendes på skulderen for å redusere betennelse og hevelse. Alternerende is med en varmekilde anses valgfri, selv om anvendelse av varme bidrar til å øke sirkulasjonen som har blitt bremset av kulden.

Rest / Immobilisering

Resten kan være den viktigste formen for behandling for skadde supraspinatus sener og muskler. Mange om ikke de fleste av de aktive mennesker som lider mindre rotator cuff skader forverre skadene ved å returnere til full bruk av felles før senen har hatt nok tid til å gro.

Fysioterapi / rehabilitering

Ulike stretching og bevegelsesøvelser kan hjelpe en skadet distal supraspinatus senen gjenvinne styrke.

Injeksjon

Kortikosteroid injeksjoner er noen ganger brukt til å lindre leddgikt og anslags-relaterte symptomer.

Ultralyd Therapy

En mer eksperimentell tilnærming til rotator cuff behandling innebærer å bruke ultralyd for å minimere eller bryte ned begynnende arrvev samtidig rest elastisitet til et minimum ved å holde senen "jobber" på en passiv nivå under hvile.

Kirurgi

Yngre mennesker med sunne skulder muskler som lider en alvorlig eller full distal supraspinatus tåre kan søke kirurgisk reparasjon å gjenvinne full bruk av skulderen. Sunn sener er lettere å reparere kirurgisk enn eldre, eller som tidligere skadet vev, og kirurgi er mindre sannsynlighet for å være effektiv på en eldre pasient.

Hva er moderat supraspinatus tendinitt?

Supraspinatus tendinitt er en skeletomuscular tilstand som påvirker skulderen. Det er den vanligste skulder sykdom for personer i alderen 25 til 50.

Årsaker

Årsaker til supraspinatus tendinitt inkluderer repetitive bevegelser i skulderen, spesielt overhand bevegelser som i tennis eller kaste en baseball eller fotball. I om lag 30 prosent av tilfellene, er det et resultat av direkte traume.

Symptomer

Symptomer på supraspinatus tendinitt starter med generell skuldersmerter, som generelt blir sterkere når du beveger armen sidelengs eller opp og over hodet. Smerte øker over tid dersom behandling ikke er tatt.

Diagnose

Diagnosen er vanligvis laget gjennom en fysisk undersøkelse, og en MR kan gjennomføres på skulderen for å bekrefte diagnosen og utelukke lignende forhold, som for eksempel impingement syndrom.

Behandling

Anti-inflammatoriske medisiner, kortison injeksjoner og range-of-motion øvelser er de vanligste konservative behandlinger for supraspinatus tendinitt. Kirurgi blir vanligvis ikke utført, med mindre det er ekstrem skade på sener eller en langvarig svikt i konservativ behandling.

Prognose

De fleste pasientene som er berørt av supraspinatus tendinitt blir helt friske etter konservativ behandling, og pasienter som velger kirurgiske inngrep har også en utmerket sjanse til å vende tilbake til full, uhindret styrke.

Supraspinatus Repair & Rehabilitering

Supraspinatus Repair & Rehabilitering


Ortopediske kirurger behandle tårer av supraspinatus, også kjent som rotator cuff tårer. Pasientene vil lære om deres spesifikke tilstand og behandlingstilbud på tidspunktet for evalueringen. Rotator cuff tårer er en vanlig årsak til skuldersmerter.

Indikasjoner for reparasjon

Ifølge Wheeless Ortopedi, symptomer på en rotator cuff tåre inkluderer smerte og tap av funksjon av skulderen. Kirurgi er indisert hvis pasienten har sviktet andre konservative tiltak som for eksempel et kurs av anti-inflammatoriske og fysioterapi. Pasienten bør ha full passiv bevegelsesområdet ved tidspunktet for kirurgi. Pasienten trenger hele spekteret av bevegelse fordi limet capsulitis, eller "frossen skulder" er en kontraindikasjon for rotator cuff kirurgi. Hvis en kirurg ikke kan få full bevegelse passivt, vil han ikke være i stand til å utføre operasjonen.

Supraspinatus muligheter for reparasjoner

De tre alternativene for rotator cuff reparasjon er artroskopi, mini-open reparasjon og åpen reparasjon. Artroskopisk reparasjon krever en dyktig kirurg, men resulterer i bare små snitt. Åpen reparasjon omfatter et innsnitt mer enn 5 cm i lengde, men vanligvis har gode resultater. The mini-open reparasjon kombinerer en artroskopi med et mindre snitt for reparasjonen.

Rehabilitering

Uansett snitt type, rotator cuff reparasjoner kreve seks til tolv måneder før full styrke og funksjon er gjenopprettet. Rehabilitering gjennomføres i etapper med bruk av en slynge i de første ukene etter operasjonen, etterfulgt av milde bevegelsesøvelser og til slutt styrke.

Hva er en supraspinatus Tear?

Hva er en supraspinatus Tear?


Supraspinatus er en av de fire store sener og muskler som utgjør rotator cuff i skulderen. Denne senen kan noen ganger bli betent og rive fra overforbruk eller et fall. Følgelig er enten behandling eller kirurgi vanligvis nødvendig for å reparere sener.

Identifikasjon

Supraspinatus strekker seg over toppen av skulderblad og festes til toppen av humerus eller øvre arm ben. En tåre kan resultere i alvorlig smerte når du løfter armen opp til siden eller hvis du forsøker å kaste en baseball, ifølge artikkelen "Betennelse i supraspinatus sene" på Sports Injury Clinic.com.

Typer Symptomer

En person med en supraspinatus tåre kan noen ganger føler en rivende følelse når skulderen er først skadet. Hvis ikke, de vanligvis har begrenset bevegelse i deres berørte skulderen og, til tider, lider av alvorlige muskelspasmer. Det kan også være vanskelig å løfte en arm i det hele tatt uten assistanse.

Behandling

En lege vil vanligvis undersøke en persons rotator cuff å avgjøre om et individ trenger kirurgi. Hvis ikke, kan tårer leges over tid med riktig restitusjon, flere dager med is behandling, varme og anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen eller acetylsalisylsyre.

Effekten av trening

Når første betennelser og smerte har stilnet, kan trening bidra til å øke mobilitet og styrke i supraspinatus senen og rotator cuff. Dette kan øke stabiliteten i skulderen og avlaste presset på supraspinatus senen.

Time Frame

Hvis kirurgi er nødvendig, vil legene normalt gjennomføre enten artroskopisk eller en mer åpen kirurgi, avhengig av omfanget av revet supraspinatus senen. Det vil normalt ta en person fire til seks måneder å fullt igjen fra denne type kirurgi.

Hva er en Fissur av Distal supraspinatus?

Hva er en Fissur av Distal supraspinatus?


Den distale supraspinatus senen forbinder skulderen sin supraspinatus muskel til armen og danner en del av rotator cuff, en gruppe av muskler og sener som stabiliserer skulderen. En sprekk i distale supraspinatus er mer kjent som en rotator cuff tåre.

Typer

Det finnes to typer av rotator cuff tårer: delhuds tårer og full tykkelse tårer. Ifølge University of Washingtons Department of Ortopedi og Sports Medicine, er distal supraspinatus senen mest utsatt for full tykkelse tårer.

Årsaker

Rotator cuff tårer kan være forårsaket av overanstrengelse eller skade som følge av misbruk, ulykker eller atletisk overforbruk. De kan også være et resultat av pre-eksisterende forhold, dårlig helse eller alder.

Symptomer

Symptomer på en revet rotator cuff kan inneholde skarpe smerter ved skade, begrenset utvalg av bevegelse, smerte med arm og / eller skulder bevegelse og arm og / skulder svakhet. Personer som lider en revet rotator cuff kan også føle en følelse av friksjon eller "sliping" på skulderen eller opplever ubehag i ulike sovestillinger.

Betydning

Rotator cuff tårer begrense skuld naturlige utvalg av bevegelse, forårsake smerte i bevegelse, og generelt fortsette å bli verre hvis venstre ubehandlet.

Behandling

Utover smertebehandling, medisinering hadde begrenset evne til å bidra til å helbrede en revet rotator cuff. Immobilzation, rehabilitering og tøyningsøvelser er ofte foreskrevet for mindre eller delvis tårer, mens mer-alvorlige tårer kan kreve kirurgi.

Supraspinatus Exercise Treatment

Supraspinatus er en av fire muskler som strekker seg inn i skulderleddet for å danne rotator cuff. Det ligger over scapula (skulderbladet) og kjører mellom humerus (overarmsbenet) og acromiom (fremtredende del av scapula). Supraspinatus senebetennelse (betennelse i sene) kan oppstå fra overforbruk av skulderen slik som repeterende bevegelser på jobben, løfte vekter eller spille sport. Supraspinatus øvelser er utformet for å holde supraspinatus og rotator cuff fleksibel. Trening kan også styrke den helbredende prosessen med supraspinatus senebetennelse.

Om Øvelser

Utføre visse øvelser for supraspinatus muskler og sener vil øke blodtilførselen til området, som bringer oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for helbredelse. Det er to typer oppgaver: stretching og styrketrening. Tøyningsøvelser er nødvendig for å hjelpe deg med å få bevegelse i skulderen etter den første betennelsen har sunket litt (etter hvile og is behandling). Bygge styrke i skulder og tilstøtende muskler vil ta presset av supraspinatus senen og bidra til å stabilisere skulderleddet.

Tøyningsøvelser

Tøyningsøvelser kan utføres hver dag. De bør også utføres før du gjør noe styrketrening. Med mindre annet er spesifisert, gjør 13 sett (antall ganger for å gjenta øvelsen) og 10 repetisjoner av hver øvelse.

Vegg engler:
Stå ca 6 inches fra en vegg, lene seg tilbake og plassere hodet, rumpe, rygg og begge skulderbladene mot veggen. Med armene på hver side, bøye dem på 90 grader og sakte skyve dem opp på veggen før de er overhead. Senk dem til begge overarmene er parallelle med gulvet. Gjenta bevegelsen og utføre anbefalt antall repetisjoner og sett. Du bør oppleve en brennende følelse mellom skulderbladene som du utfører denne øvelsen.

Bent-over-vindmøller:
Bøy i midjen og henge den berørte armen løst over gulvet. Sakte begynner å bevege armen i en sirkel i mot bevegelse. Fortsett å bevege armen på denne måten i et minutt, deretter flytte den med urviseren. Slapp av og gjenta opp til tre ganger.

Styrketrening

Utføre disse øvelsene to til tre dager per uke. Disse øvelsene vil rive ned flere muskelfibre, slik at de vil trenge mer tid for å komme seg.

Supraspinatus hever:
Grab et par lette manualer mens du sitter på en benk eller stol. Hold manualer på hver side og slå begge tomlene innover mot lårene. Sakte løfter begge manualer opp foran deg på ikke mer enn en 60-graders vinkel, og senk dem ned igjen. Gjenta til du har gjort 3 sett på 10 repetisjoner.

Statisk lateral rotasjon:
Knyt en strikk til døren. Ta tak i andre enden. Med albuen bøyd i 90 grader og armen presset mot din side, trekker strikken ved å bevege hånden og underarmen utover på ca 45 grader. Ta armen tilbake og gjenta som angitt ovenfor. Du kan også bruke en manual for denne øvelsen. Dumbbell vil legge press nedover på supraspinatus og rotator cuff.

Postpartum Care for Perineal rift

Samtidig som det gir føde vaginalt, mange kvinner opplever flenger av perineum. Perineum er området mellom vaginalåpningen og rektum. I aktiv arbeidskraft, vil fødselslege råde deg når du skal presse, slik at du kan unngå rifter, men de fleste kvinner ender opp med varierende grad av flenger til vaginal eller perineal regionen. Fødselslege og postpartum sykepleier eller jordmor vil gi deg råd om hvordan du kan ta vare på perineum flenger.

Perineal rift Post-Birth Treatment

Etter å ha levert babyen og morkaken din, vil fødselslege fastslå graden av dine flenger. Han vil da bruke masker for å lukke såret. Disse sømmene vil oppløse gradvis på sin ene. Du trenger ikke å gå tilbake til å ha stingene fjernes på sykehuset.

Etter stingene er på plass, vil postpartum sykepleier gi deg råd om hvordan du kan ta vare på dine flenger. Hun vil også sjekke sårene på en jevnlig basis for å sikre at ingen infeksjon former. I tillegg vil hun sjekke perineum for en hematom, som er en rund område fylt med blod. Hematomer er forårsaket av sprukne blodkar rett under huden din. Hun vil også sjekke din rektal område for hemorroider.

Postpartum Perineal Care

For de første 24 timene etter fødselen, vil postpartum sykepleier gi deg kalde omslag til slitasje inni undertøy, over din sanitetsbind. Hun kan også gi deg trollhassel pads å bruke over isen pakker. Sørg for å bringe hjem en pakke av disse trollhassel pads og et par kjøleelementer, avhengig av alvorlighetsgraden av dine flenger.

Hver gang du tisser eller avføring, bruk en skvett flaske fylt med rent, varmt vann for å skylle perineum. Dette trinnet vil bidra til å redusere smerte og vil redusere risikoen for infeksjon. Du kan også sitte direkte inne i en sitz bad tre til fire ganger om dagen. En sitz bad er et lite basseng fylt med varmt vann som passer på toppen av et toalett.

Etter 24 timer, kan du bruke varm komprimerer for å lindre smerten. Du kan også vurdere å bruke en medisinert spray til nummen perineum. Spør postpartum sykepleier for anbefalinger og instruksjoner.

Sårskader Infeksjon Care

I sjeldne tilfeller kan noen kvinner oppleve infeksjon på stedet av deres sårskader. Tegnene på perineal rift infeksjon er feber, smerter som øker over tid, illeluktende utflod og pus lekker fra sårskader.

For å unngå smitte, vaske hendene grundig før du berører perineal området og tørk forfra og bakover etter å ha avføring. Bruker bare bind for postpartum blødning, ikke tamponger.

Hvis du mistenker at du har en infeksjon, kan du kontakte helsepersonell umiddelbart. Han starter du på en antibiotikakur. Du må ta hele løpet av antibiotika, selv om du føler deg bedre etter de første par piller. Tar alle foreskrevet pille vil sikre at infeksjonen er borte. Få så mye hvile som du kan og drikk rikelig med væske mens infeksjonen er healing.

Hva er behandlingen for en rift i Rotator Cuff?

Rotator cuff skader påvirker vanlige mennesker, men det er viktig å forstå hva de er og hvordan de blir behandlet for å helbrede vellykket.

Hva er en Rotator Cuff Tear?

Rotator cuffs er en vanlig muskel å rive fordi de gjør så mange ting med skulderen (de roterer, stabilisere og holde skulderen på plass). De kan bli skadet på en gang, eller over tid. En rive kan skyldes et fall eller overstrekking, eller det kan være et resultat av konstant bevegelse og kan vokse i alvorlighetsgrad over tid.

At Home Behandlinger

Små tårer og mild smerte kan behandles med aspirin relaterte smertestillende medikamenter og is. Det er også viktig å hvile skulderen og avstå fra å delta i kontaktsport for en stund.

Mer alvorlige Tears

Mer alvorlige tårer må sannsynligvis reseptbelagte smertestillende medikamenter, og vil kreve en lege overvåking. Is og resten er fortsatt foreskrevet, men noen ganger steroider eller kortison skudd brukes til å roe betennelser.

Kirurgi

Etter at alle ikke-kirurgiske midler er oppbrukt og rive er fortsatt et problem, vil de fleste leger anbefaler kirurgi. Operasjoner vil vanligvis fjerne bein rundt mansjetten å avlaste trykket. Folk som velger kirurgi vanligvis har bedre resultater, men restitusjonstiden er lengre.

Prognose og Recovery Time

Små rifter i en rotator cuff kan ta alt fra tre til fem uker å helbrede uten kirurgi. Kirurgiske pasienter blir nødt til å holde seg i ro i tre uker og deretter kan ta på fysioterapi. Avhengig av personens healing og alvorlighetsgraden av rive, kan rotator cuffs ta alt fra tre til åtte måneder å gro helt.

Bøte for supraspinatus bursitt Med Impingement

Supraspinatus er en av fire muskler, hver med sener kobler dem til bein, som utgjør rotator cuff i skulderen. Supraspinatus bursitt oppstår når overflødig væske i bursa sac (som normalt hindrer friksjon mellom leddbrusk og bein) fører til hevelse (senebetennelse) av supraspinatus senen. Følgelig har sene problemer med å flytte mellom humerus (øvre arm ben) og acromion (knotten av skulderbladet) og blir klemt (impingement) under visse armbevegelser. Et middel eller ikke-kirurgisk behandling for dette ofte smertefull tilstand inkluderer vanligvis hvile, is, varme, massasje og visse øvelser.

Rest, Ice and Heat

Hvis du løfter vekter eller bruke dine skuldre mye på jobben, bør du hvile den berørte skulderen for et par dager. Dette vil hindre ytterligere hevelse i supraspinatus muskel. Det kan også hindre muskel fra å rive. I løpet av denne periode med hvile, is skulderen ved 20-minutters intervaller hver tredje til fjerde time. Ice vil lindre betennelser og smerte ved å redusere blod og lymfe strømme til supraspinatus muskel. Trykk en ispose direkte mot din smertefull skulder. Etter 48 timer, hvis betennelse, smerte og hevelse har stilnet, bruke varme for å fremme helbredelse blodstrømmen til det berørte området.

Medisiner

Du bør også ta ibuprofen eller naproxen å redusere supraspinatus bursitt med impingement. Disse anti-inflammatoriske medisiner er COX-2-hemmere som reduserer betennelse og smerter ved å begrense effektene av COX-2 enzymer, kroppens naturlige inflammatorisk respons på felles friksjon eller skader. Du Legen kan også foreskrive orale steroider eller gi deg en kortison skudd hvis smertene er mer alvorlig.

Massasje

Ifølge Brad Walker, 20-årig idrettsskader konsulent, på hans Thestretchinghandbook.com området, "massasje er en av de beste måtene å øke blodtilførselen til et skadet område, og selvfølgelig oksygen og næringsstoffer som går med det." Massasje reduserer også arrvev formasjon. Arrvev kan gjøre deg mer utsatt for fremtidige supraspinatus bursitt problemer.

Øvelser

Når første hevelsen avtar, stretching og styrke-building øvelse for rotator cuff, inkludert supraspinatus muskel, kan bidra til å lindre bursitt og skulder treff symptomer på dette området. Følgende er noen øvelser som kan hjelpe lindre noen av symptomene dine:

Lås hendene bak ryggen din. Sakte løft armene oppover, holde armene rett. Hold denne posisjonen i 15-20 sekunder, deretter slappe av. Gjør 03:57 repetisjoner. (For flere øvelser, se referanser 1 og 2 nedenfor.)

Trekk albuen mot brystet og hold denne posisjonen i 15-20 sekunder. Gjenta med den andre armen, da dette vil bidra til å forhindre eventuelle betennelser i at skulderen.

Ligge på siden på en benk med albuen bøyd i 90 grader. Plasser en lys dumbbell (eller bok) i hånden og løft den oppover mens du holder overarmen mot din side (som en forehand swing i tennis). Gjenta opptil 10 ganger.

Supraspinatus Betennelse Treatment

Supraspinatus Betennelse Treatment


Supraspinatus er en av fire muskler og sener som utgjør rotator cuff i skulderen, som kontrollerer skulderbevegelser. Mennesker, særlig de over 40, kan noen ganger utvikle senebetennelse, tendonopathy eller betennelse i supraspinatus området, som kan behandles med visse aktuell og medisinske behandlinger.

Betydning

Personer med supraspinatus betennelser og smerter bør stoppe all fysisk aktivitet i noen dager og hvile. Dette kan bidra til å hindre ytterligere forverring av sin tilstand. Slynger er ofte anbefalt for å forhindre plutselige bevegelser.

Typer behandling

Personer som lider av supraspinatus betennelse oppfordres til å bruke is i to eller tre dager, noe som kan bidra til å redusere den innledende betennelse og hevelse. Is skal anvendes flere ganger per dag ved 15 til 20 minutters intervaller, i henhold til Emedicinehealth.com.

Andre typer behandling

Anti-inflammatoriske medisiner som naproxen eller ibuprofen kan lindre supraspinatus betennelse. Leger kan foreskrive kortikosteroider eller en kortison skudd for å behandle mer alvorlige smerter.

Effekten av trening

Personer med supraspinatus senebetennelse eller betennelse bør gradvis begynne å utføre grunnleggende stretching og range-of-motion øvelser. Trening kan bidra til å øke fleksibilitet, mobilitet og styrke, som kan legge til stabilitet og lindre stress på supraspinatus senen.

Advarsel

Personer som utvikler supraspinatus betennelse er mer utsatt for gjentakende fakkel-ups. Dette problemet kan i stor grad unngås ved å strekke og trene på en jevnlig basis.

Slik unngår du at Rift Valley Fever

Slik unngår du at Rift Valley Fever


Rift Valley Fever er medlem av en gruppe av virusinfeksjoner som kalles viral hemoragisk feber. De er gruppert etter en felles patofysiologien heller enn etiologi og er forårsaket av virus fra forskjellige familier. Medlemmer av Phlebovirus slekten føre Rift Valley Fever og forekommer først og fremst i Afrika. Det er vanligvis en mindre febersykdom og dødelig i mindre enn 1 prosent av tilfellene.

Bruksanvisning

•  Vær forsiktig når du reiser i områder med kjente dyre verter og insekt vektorer, spesielt de med kjente utbrudd. Disse områdene bør unngås hvis det er mulig, spesielt når de kan være forurenset med ekskreter fra dyre reservoarer. Den mest effektive måten å forebygge spredning av Rift Valley Fever er å unngå å bli bitt av infiserte dyr fordi en vaksine er ikke tilgjengelig.

Utrydde gnager og leddyr vektorer. Storskala kontroll av disse bestandene er ofte upraktisk i fattige land hvor Rift Valley Fever er endemisk.

Bruk lange ermer og bukser når du reiser til Afrika. Bruk insektmidler og myggnetting for å hindre bitt fra insekter som suger blod. Du bør også unngå gnagere fordi deres biter er farlig, så vel.

Ta spesielle forholdsregler ved håndtering av potensielle mellomverter som slaktet husdyr eller primater for vitenskapelig forskning. Syke primater bør vurderes nøye. Blod og vev fra infiserte dyr er spesielt farlige, spesielt aborterte fostre.

Implementere smittsomme sykdommer forholdsregler. Øv barriere sykepleie ved å isolere infiserte pasienter, sterilisering og desinfisering fasiliteter.

Hva Er supraspinatus sene?

Hva Er supraspinatus sene?


Den vanligste skulderskade er til rotator cuff. Dette inkluderer forstuinger, tøyninger og tårer til musklene i rotatorcuffen. Det er fire muskelgrupper i dette området av skulderen. De er supraspinatus, subscapularis, infraspinatus og teres minor. De jobber sammen for å drive bevegelsen i skulderen. Supraspinatus sene er en av de viktige muskler i denne bevegelse.

Identifikasjon

Supraspinatus senen er den muskelen som forbinder scapula til humerus i rotator cuff. Denne senen skaper en tett passform mellom ballen og socket av skulderleddet. Den går langs toppen av skulderen og er omtrent like bred som en tommelfinger. En sunn supraspinatus senen bør ha en enhetlig struktur når klemt mellom fingrene. En skadet supraspinatus senen vil føle ujevn og frynsete.

Funksjon

Supraspinatus sene hjelper til med bevegelsen av armen. Det er den muskelen som gjør det mulig bortføring av armen. Dette er den sideveis bevegelse av den øvre armen bort fra kroppen og til siden. Dette er den muskelen som gjør at armene til å flakse som en fugl som flyr.

Betraktninger

Supraspinatus sener er sårbare for senebetennelse. Dette er en betennelse i sene. Vanligvis det er forårsaket av overforbruk. Tendinosus, som er nedbryting av senen, påvirker også supraspinatus senen.

Supraspinatus Pain

Smerter kan oppstå i midten bak på skulderen når supraspinatus senen er overarbeidet. Dette kan skje ved å bære tunge laster over en tidsperiode. Dette kan også være forårsaket av belastning satt på denne senen som når en stor hund stadig rykk på en holdt i bånd. Denne smerten kan kjøre ned armen fra supraspinatus senen til underarmen. Det kan etterligne smerten føles av tennisalbue.

Impingement syndrom

Supraspinatus sener kan bli skadet av ikke-sports-relaterte skader. Supraspinatus senen passerer under acromion bein. Dette er benet langs toppen av skulderen. Hvis dette benet klyper senen når armen heves fremover eller oppover, kan det føre til impingement syndrom. Dette skaper en svakhet i supraspinatus funksjon. Det kan bli så alvorlig at det fører til en nedbryting av supraspinatus senen i nærheten av stedet for vedlegg til humerus bein. Hvis dette skjer så kirurgi er det eneste alternativet for behandling.

Hva er behandlingen for Tear av supraspinatus?

Hva er behandlingen for Tear av supraspinatus?


Supraspinatus er den største av de fire grupper av muskler og sener som konvergerer i skulderleddet til å omfatte rotator cuff, som gjør at skulderen til å bevege seg i flere retninger. Supraspinatus tårer kan behandles både ikke-kirurgisk, så vel som kirurgisk, avhengig av alvorlighetsgraden av rive.

Betydning

Personer med supraspinatus tårer trenger for å unngå fysisk aktivitet og hvile i noen dager. I løpet av denne tiden bør de oppsøke lege og få en riktig diagnose. Dersom kirurgi ikke er nødvendig, kan en slynge være anbefalt for å begrense plutselige bevegelser og hindre ytterligere rive.

Identifikasjon

Rundt 50 percente alle supraspinatus tårer kan behandles effektivt uten kirurgi. Ice skal være en av de første behandlinger for en supraspinatus tåre. Ice er mest effektiv hvis den brukes i 15 eller 20-minutters intervaller flere ganger per dag, ifølge artikkelen "Rotator Cuff Injury Treatment" fra nettsiden UpToDate for pasienter.

Typer behandling

Personer med rotator cuff tårer som ikke krever kirurgi bør ta anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen og naproksen å lindre betennelser og smerte. Når første betennelsen har sunket, kan varmen øker blodgjennomstrømningen, slappe muskler og sener og fremme helbredelse.

Effekten av trening

Når første betennelsen har sunket, ulike stretching og range-of-motion øvelser kan holde skuld fleksibel. Lett vektløfting kan øke styrken i supraspinatus og omkringliggende sener og muskler, noe som øker stabiliteten og avlaster trykket på den berørte skade.

Kirurgi

Hvis kirurgi er nødvendig, kan en lege utføre enten en artroskopisk, mini-åpen eller åpen reparasjon, avhengig av omfanget av rive. Det tar normalt 4-6 måneder å fullt igjen fra noen revet rotator cuff kirurgi.

Øvelser for supraspinatus senebetennelse

Supraspinatus er en av de fire rotator cuff muskler. Det er plassert på den øverste del av skulderblad, som starter ved dens indre kanten og går til hodet på overarmsbenet. Supraspinatus senebetennelse er en betennelse i senen som fester muskelen til beinet.

Initial Treatment

Først prøve å redusere betennelse og smerte. Har omfanget av bevegelse øvelser bare for å forhindre at musklene fra å bli strammere enn de allerede er. Bare flytte armen frem og tilbake, ut til siden og overhead, og i sirkler. Vær forsiktig og ikke presse utover dine smertegrenser. Etter den første betennelsen avtar, kan du gå videre til en mer komplett treningsprogram.

Supraspinatus sene treningsprogram

Massage & Bodywork magazine anbefaler følgende treningsprogram for supraspinatus senebetennelse. Du må gjøre øvelser hver dag, syv dager i uken, i seks til åtte uker for programmet å være effektive.

Oppvarming: Stå med armen to eller tre inches foran kroppen din og gjøre en stor, treg sirkel foran deg for tre eller fire minutter. Gjør sirkelen bare så stor som du kan uten smerter.

Strekk: Stå med ryggen til et dørhåndtak. Grip dørhåndtak med armen bak deg og utfall sakte fremover med den ene foten foran den andre, holde gripende hånd i tråd med ryggraden mens du tøyer. Hold strekken i 30 sekunder. Hvil i 30 sekunder. Gjenta fem ganger. Gå til poenget med følelsen bare en mild trekke følelse i skulderen, ikke smerte

Styrking Exercise

Du vil gjøre denne øvelsen for tre sett med 10 repetisjoner. Bare det tredje settet bør føre til at noen tretthet eller stress i skulderen din. Hvis du føler stress før det tredje settet, bruker du for mye vekt. Stoppe, og neste dag bruker mindre vekt. Hvis du føler ingen tretthet eller stress i det tredje settet, er du ikke bruker nok vekt. Neste dag, legg til litt mer vekt.

Når du begynner denne øvelsen programmet, hvis noen vekt er for mye, bruker ingen vekt. Legg vekt på 1/2 pund eller £ 1 trinn. De fleste mennesker trenger å starte med 1 eller 2 pounds og bygge opp til 5 eller 6 pounds i løpet av de neste seks til åtte uker.

Øvelsen: Ligg på siden med den skadde armen mot taket. Holde passende vekt, løfte armen sakte mot taket gjennom ca 20 til 30 grader, og deretter bringe den ned igjen til din side uten å støtte den på hoften.

Hvis selv ingen vekt forårsaker ubehag, bøy armen ved albuen til ca 90 grader og løft den fra den posisjonen. Bruk samme vekt for en uke eller inntil øvelsen føles lett, avhengig av hva som er lengst. Deretter legger vekt (vanligvis en en-kilos økning).

Deretter gjentar strekningen fem ganger. Da gjelder is eller varme til det berørte området i fem minutter.

Hva Er Distal supraspinatus?

Hva Er Distal supraspinatus?


Supraspinatus er den muskelen som går langs toppen av skulderen. Den distale supraspinatus senen forbinder supraspinatus til overarmsbenet, eller humerus, og er en del av Rotator cuff, en gruppe av muskler og sener som støtter skulderen.

Beliggenhet

Den distale supraspinatus sene er plassert helt - eller distale - ende av supraspinatus muskel, der armen møter skulderen.

Funksjon

Denne sene forbinder supraspinatus muskel til skulderleddet, slik at muskelen til å utføre sin primære funksjon med å løfte armen bort fra den siden av legemet.

Betydning

Den distale supraspinatus er en av de fire sener som utgjør rotator cuff, som utfører den delikate oppgaven med å tilrettelegge og styre armbevegelse samtidig som holder armen på plass.

Betraktninger

Som en del av et av de mest brukte og stressede ledd i menneskekroppen, er den distale supraspinatus ofte området av anslags (kompresjon av sene mellom arm- og skulder ben) og rotatorcuff skader.

Fun Fact

De andre tre muskler som har forbindelser til armen utgjør rotator cuff er subscapularis, som kontrollerer intern rotasjon; de Teres mindre, som kontrollerer ekstern rotasjon; og infraspinatus, som bistår i å heve armen under ekstern rotasjon.