Digidexo.com

kribling og prikking i armen

Hva er årsakene til nummenhet og prikking i armen?

Nummenhet og prikking er uvanlige opplevelser som kan føles overalt i kroppen, og kan ha mange mulige årsaker. Disse følelsene er ofte følt i fingre, hender armer og føtter. Et annet begrep for nummenhet er parestesier.

Trykk

Presset på en nerve kan føre til nummenhet og kribling i armen. Dette kan være så enkelt som å sitte i samme stilling for lang. Tumorer, forstørrede blodkar og infeksjon kan også føre til at trykket på en nerve.

Skade

Skader på nerver, særlig skadede nerver i nakken, kan forårsake nummenhet og kribling hvor som helst langs armen eller hånden.

Tilstander og sykdommer

Visse tilstander og sykdommer kan forårsake prikking og nummenhet i armen. Forhold som kan føre til nummenhet i armen omfatter multippel sklerose, diabetes, beslag og underaktiv skjoldbruskkjertelen, ifølge Medline Plus.

Andre årsaker

Andre årsaker til prikking i armen inkluderer bruk av visse medisiner, mangel på B12 og unormale nivåer av natrium, kalsium og kalium i kroppen din.

Advarsel

Enhver plutselig, uforklarlig nummenhet kan være et tegn på en alvorlig sykdom, som for eksempel slag eller revmatoid artritt. Selv om symptomene varer bare noen få minutter, hvis det ikke er noen logisk forklaring på nummenhet, kontakt lege umiddelbart.

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?


Når det oppstår prikking i armen din, enten det er venstre eller høyre arm, kan det være grunn til parestesi, noe som betyr at du opplever unormale følelser i huden, for eksempel prikking eller svie og kløe. Parestesi er generelt resultatet av perifer nerveskade.

Nevrologisk System

The Mayo Clinic forklarer at nerveskader kan forårsake perifer neuropati, signalisert av prikking og nummenhet. Nerveskade kan være et resultat av infeksjon, skade, eksponering for giftstoffer og metabolske problemer. Diabetikere ofte lider av nerveskader.

Betraktninger

Kribling i armen kan være forårsaket av en subluxated første ribbe, som er referert til som torakal utløps et syndrom. Når dette skjer, kan det nerve og arterie i halsen bli klemt, forårsaker diffuse kribling i stedet prikking i en bestemt del av armen, ifølge Chriopractic-help.com. Dette er beskrevet som en dermatomal mønster.

Eksempel

Et eksempel på dermatomal mønsteret er når du føler prikking i overarmen på siden og kanskje også i nedre arm. Dette kalles C5 dermatome og kan føre til svake biceps og deltoid muskler samt tennisalbue hvis den ikke behandles.

Neck Nerver

En irritert hals nerve fører til at huden din til å bli veldig følsom. Til slutt armen kan bli nummen.

Leddene

Leddene i halsen må flytte for å holde seg friske. Hvis noe skjer som fikser disse leddene, og de er ikke lenger bevegelig, sulter dette brusk av næringsstoffer og oksygen og giftige avfallsstoffer bygge opp. Avfallsprodukter irritere nerve i nakken, noe som fører arm kribling.

Leddgikt eller skiveutglidning

Hvis du har leddgikt og endringer forekommer i underarmen som følge av denne tilstanden, kan dette resultere i smerter i armen samt kribling. Prikking i venstre eller høyre arm kan også være et resultat av en skiveutglidning i ryggen.

Hvordan Stopp Prikking in Arms

Prikking i armen kan ha mange årsaker. Hvis du ikke har vært i en ulykke og har ingen sykdommer som leddgikt eller diabetes, er det sannsynlig at smertene kan være fra en klemt nerve eller carpal tunnel syndrom. Hvis du tilbringer mye tid på å skrive, skrive, eller delta i andre aktiviteter som krever mye av armen bruk og bevegelse, kan du først ønsker å behandle armen for carpal tunnel. Etter å ha prøvd noen av disse behandlingene hjemme, hvis prikking vedvarer, bør du søke en diagnose fra legen din og utelukke en potensielt alvorlig problem.

Bruksanvisning

Hvordan behandle prikking i armen

Hvil armen i ca en uke. Først vil du skal slutte å stresse de berørte muskler og sener. Hvis den kriblende er relatert til carpal tunnel syndrom, kan du avstå fra å skrive, skrive og aktiviteter som tungt engasjere armene som tennis, bowling og svømming. Hvis du har problemer med å holde armen i å bevege seg for mye, bør du vurdere å bruke en skinne.

•  Redusere hevelse. Skader og carpal tunnel syndrom kan føre til hevelse og kribling. Ice vil bidra til å redusere hevelse. Pakk en ispose i et tynt håndkle. Pass på at det er kaldt, men ikke så kaldt at du ikke kan holde det mot huden i 10 til 20 minutter om gangen.

Påfør en varmepute. En skade i muskelen kan forårsake smerter og kribling. En varmepute vil bidra til å berolige og løsne musklene dine. Kjøp en varmepute som har en lomme for et fuktig håndkle. Fuktig varme føles bedre enn tørr varme. Et varmt bad kan hjelpe så godt.

Ta en smertestillende. Hvis den kriblende er spesielt ubehagelig eller smertefullt, og du har knyttet hevelse, prøve å ta et ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAIDs) som aspirin eller ibuprofen. For mer alvorlige smerter, spør legen din om hun anbefaler en resept smertestillende.

avlaste presset på nervene. Prikking er oftest knyttet til en klem eller skadet nerve. Legen din kan injisere et kortikosteroid (for eksempel Prednisolon) i håndleddet. Det er også orale kortikosteroider. Disse medikamentene gi avlastning for milde symptomer på nerveskader.

Tips og advarsler

  • Orale kortikosteroider er ikke så effektiv som injeksjoner.
  • Hvis du er diabetiker, sørg for å grundig diskutere bivirkninger av prednison med legen din.

Natural Vitamin C migrene relief

Det er mange årsaker til migrene, og ingen behandling fungerer godt for alle. For noen mennesker, kan en kombinasjon av konvensjonelle og alternative tilnærminger være det beste alternativet. En lovende hjelpemiddel i forebygging av migrene kan være vitamin C.

Migrene Hodepine

Migrenepasienter er altfor kjent med ofte ødeleggende smerte forårsaket av disse alvorlig hodepine. Ofte alt de kan tenke på er å legge seg ned i et stille, mørkt sted og bare venter på at bankende å avta.

Migrene smerter kan vare i timevis, og noen ganger vil det dra på i dager. Disse kronisk hodepine kan være ledsaget av kvalme, oppkast og ekstrem følsomhet for lys og lyd. Migrene kan komme på uten forvarsel, eller de kan bli innledet av lysglimt, blindsoner eller prikking i armen eller beinet.

Årsaker til Migrene

En ubalanse i hjernen kjemikalier, blant annet serotonin, er en vanlig trigger for migrene. Serotonin nivåer slipp i løpet av migrene, noe som resulterer i hodepine smerte.

Migrene kan være forårsaket av flere faktorer. Varierende hormonnivåer hos kvinner kan utløse hodepine hos kvinner som ofte lider av migrene.

Visse matvarer kan sette en migrene i bevegelse. De omfatter øl og rødvin, alderen ost, sjokolade, store mengder koffein, samt salt og bearbeidet mat.

Andre faktorer som kan fremkalle migrene er stress, for mye eller for lite søvn eller intens fysisk anstrengelse.

Vitamin C behandling

Vitamin C kan øke produksjonen av stress-lindrende hormoner. Siden overskytende belastning antas å være en trigger av migrene, er teorien at vitamin C kan forsinke progresjon.

Vitamin C er en av flere vitaminer som kan ha en effekt på hormonelle faktorer som forårsaker migrene. Selv om vitamin C ikke vil lindre smerten når en migrene har tatt tak, kan det gi forebyggende beskyttelse i noen tilfeller.

Regelmessig inntak av vitamin C antas å bidra til å hindre utbruddet av migrene på grunn av den hjelper kroppen å bekjempe sykdom og å reparere seg selv. Siden vitamin C ikke er lagret i kroppen, må det tas hver dag. Den anbefalte daglige beløpet for migrene forebygging er 30mg.

Kroppen vil naturlig spyle ut noen ekstra vitamin C. Selv unødvendige doser av vitamin C er lite sannsynlig å forårsake skade, kan store mengder føre til kvalme, diaré, nyrestein og betennelse i mageslimhinnen. I sjeldne tilfeller kan megadoses forårsake besvimelse, svimmelhet og tretthet.

Legemidler som brukes for migrene hodepine

Migrene er en vanlig, kronisk type hodepine tegnes ved alvorlig smerte, som kan vare i flere timer eller dager. Bivirkninger av migrene er kvalme og oppkast, følsomhet for lys og lyd og prikking i armen eller beinet. Det finnes ingen kjent kur for migrene hodepine, men det finnes medisiner tilgjengelig for å redusere deres alvorlighetsgrad og frekvens.

Årsaker

Unormal hjerneaktivitet forårsaker migrene, men det er ikke klart hva som forårsaker abnormitet. Migrene kan utløses av stress, miljøfaktorer og mat.

Medisin Typer

Migrene hodepine er behandlet med smertestillende medisiner som skal tas så snart symptomene begynner, og forebyggende medisiner som reduserer hyppighet, alvorlighetsgrad og lengden på migrene.

Smertestillende midler

Smertestillende midler som brukes til å behandle migrene hodepine inkluderer anti-kvalme medisiner, ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter, opiater som kodein, og triptaner som Imitrex for alvorlig migrene.

Forebyggende medisiner

Medisiner som betablokkere, antidepressiva, anti-anfall medisiner, og botox har blitt brukt til å forebygge migrene. Leger noen ganger bruke antihistamin cyproheptadine som forebyggende behandling for barn med migrene.

Naturlige alternativer

Den urter Feverfew og Pestrot brukes til å behandle hyppigheten og alvorlighetsgraden av migrene hodepine. Andre naturlige migrene behandlinger inkluderer vitamin B-2, koenzym Q10 og muntlig magnesium sulfate kosttilskudd.

Rettsmidler for migrene

Migrene er alvorlige, smertefull hodepine som kan vare i timer eller dager. De kan forårsake kvalme og en ekstrem bankende på hodet. Lys og lydfølsomhet er normalt utbredt med migrene. Det er ingen måte å forebygge migrene, men behandling kan redusere alvorlighetsgraden.

Symptomer

Symptomer på en migrene er smerter på en eller begge templer, bankende eller pulserende smerte, kvalme og oppkast. Smerten kan også være plassert i pannen, på baksiden av hodet og rundt øyet. Noen mennesker opplever auraer foregående migrene. Auras er blinde flekker, blinkende lys eller prikking i armen eller beinet. Ifølge Medicinenet.com, vil 40 til 60 prosent av mennesker opplever advarsel symptomer et par dager før en migrene, inkludert tretthet, irritabilitet, tretthet og depresjon.

Smertestillende midler

Smertestillende medisiner brukes til å behandle symptomene på en migrene. Advil og Motrin kan hjelpe mild migrene og over skranke medisiner som tilbyr migrene smertelindring, for eksempel Exedrin migrene, kan hjelpe moderate migrene. Triptan legemidler er den vanligste behandlingen for alvorlig migrene. Triptan narkotika, for eksempel Imitrex og Zomig, lindre smerte, kvalme og lysfølsomhet som ledsager migrene. Meldrøye narkotika, for eksempel Migergot, er mindre effektive enn Triptan narkotika, men ser ut til å hjelpe de med migrene som varer mer enn 48 timer. Antin-ausea medisin, for eksempel Pepto Bismol, kan tas hvis kvalme er et symptom. Narkomane som inneholder kodein er noen ganger foreskrevet av en lege å behandle migrene smerte når pasientene ikke kan ta Triptan eller ergot narkotika.

Andre medisiner

Medikamenter kan ikke alltid være i stand til å forebygge migrene, men de kan være i stand til å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av hodepine. Kardiovaskulære legemidler, som for eksempel Isoptin, kan være i stand til å forhindre at enkelte migrene og aura symptomer. Prinivil er en antihypersensitive medisinering nyttig for å redusere alvorlighetsgraden og lengden på migrene. Noen antidepressiva, for eksempel Pamelor, er nyttig for å hindre migrene ved å påvirke serotonin i hjernen. Antiseizure narkotika, for eksempel Topomax, kan redusere hyppigheten av migrene.

Hjem Rettsmidler

Det er egenomsorg tiltak du kan ta for å avverge eller lindre smerten av migrene. Finn avslappende ting å gjøre slik som å lytte til musikk, ta en fin lang bad eller lese en god bok. Regelmessig mosjon og minst seks til åtte timers søvn hver natt hjelper også. Hold en dagbok over når dine hodepine forekommer og hvilke medisiner hjelpe smerten og alvorlighetsgrad.

Urter, slik som peppermynte og pasjons kan brukes i te, og har vist seg å lindre migrene smerte. En ingrediens i cayennepepper som heter capsaicin øker kroppens smerteterskel og kan bidra til å redusere migrene smerte. Du kan kjøpe cayenne pepper for migrene bruk i form av en nesespray på en helsekostbutikk. Aromaterapi dufter som eukalyptus, lavendel, rosmarin, basilikum, ingefær og kamille kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av migrene. Pust i aromaterapi oljer i 15 til 20 minutter tre ganger om dagen. Konsultere legen din når du tar urter eller bruke aromaterapi som noen kan samhandle med andre medisiner du kan ta.

Chiropractic Care for Hodepine

Hodepine er en av de vanligste smerte klager, slående anslagsvis 9 av 10 personer minst én gang i sitt liv. Men når smertene blir et kronisk problem, mange mennesker søker alternative, ikke-medikamentelle metoder for å lindre smerten. Kiropraktor omsorg for hodepine kan være en verdifull teknikk i forvaltningen av hodepine smerte.

The Tension Hodepine

En spenningshodepine er vanligvis en kjedelig verke eller trykkfølelse i hodet som kan stråle ut i nakke og skuldre. Disse hodepine kan være forårsaket av stress eller muskulære spenninger i hodet, ansikt og nakke regionen. Disse hodepine, men vanligvis ikke er alvorlig kan påvirke daglige aktiviteter, og i noen tilfeller kan bli en kronisk smerte tilstand. Kronisk spenningshodepine komme om flere ganger per uke og kan vare alt fra noen minutter til flere timer.

Hodepinen

En migrene er et bankende eller pulserende smerte ofte følt på den ene siden av hodet. Mange migrenepasienter opplever en form for sensorisk varselskilt som står foran smerte. Varselsignaler inkluderer synsforstyrrelser i form av lysglimt eller blinde flekker, kvalme, oppkast og prikking i armen. Migrene kan være ledsaget av bivirkninger som lys og støy følsomhet, fortsatte kvalme, og en forverring av smerte med fysiske aktiviteter. Smerte kan vare i flere timer til flere dager.

Chiropractic Care for Hodepine

Kiropraktorer behandler ryggvirvel eller spinal subluxations, eller feiljustert bein eller deler av bein fra nakken til nedre rygg regionen. Disse ford bein kan forårsake irritasjon på nerver og forårsake smerte. Chiropractic omsorg for hodepine prøver å justere den på beina i ryggraden, spesielt i nakkeregionen, for å få riktig utvalg av bevegelse og for å minske trykket på nerver som kan forverre hodepine smerte.

Andre behandlinger Chiropractic Care tilbyr hodepine lider

En kiropraktor kjent med de forskjellige typer hodepine kan tilby modalites som varme søknad samt teknikker utformet for å avlaste trykkpunkter og smerte. Manuelle ferdigheter som tilbys for kiropraktisk behandling for hodepine inkluderer slike ting som muskelspenninger og krampe lettelse gjennom spinal manipulasjoner, og strekking av muskulaturen er involvert, samt triggerpunkt-teknikker for å frigjøre hyper-irritabel knop i musklene eller fascia (en web -lignende dekker rundt interne strukturer). Vanlige triggerpunkter for hodepine omfatter området rundt øynene, opp inn i pannen og toppen av hodet. Triggerpunkter kan også være plassert i nakke og skulderregionen.

Advarsler for Chiropractic Care for Hodepine

Selv om chiropractic omsorg for hodepine kan være en gunstig tillegg til hodepine behandling regiment, bør det ikke brukes i stedet for standard medisinsk behandling som det er viktig å utelukke mer alvorlige årsaker til hodepine. Justeringer av ryggvirvlene kronisk feiljustert kan føre til en innledende økning i smerte, da det kan føre til en økning av muskelkramper eller tetthet. Kiropraktisk justering kan også være nødvendig på et fortsatt grunnlag til musklene tilpasse seg det nye, riktig plassering av ryggvirvlene.

Hvordan vite om du har en Svulmende Cervical Disc

Mange mennesker i løpet av livet vil utvikle en svulmende cervical plate. Her er noen ledetråder som du kan ha en også.

Bruksanvisning

Hvis du har smerter i nakken som varer mer enn en uke, har du kanskje en svulmende cervical plate. Se kiropraktor for å få råd. I mellomtiden, over disk anti-inflamatory medikamenter kan hjelpe.

Hvis du har smerter, nummenhet eller prikking nedover armen eller hender, kan du ha utviklet en struttende cervical plate. Dette er forårsaket av press på nervene.

Hvis du noen gang har hatt whiplash, kan du godt ha en svulmende cervical plate.

Hvis du har smerter i øvre del av ryggen som varer mer enn en uke, har du kanskje en svulmende cervical plate.

En MR bestilt av en nevrolog bør være i stand til å diagnostisere en svulmende cervical plate. En x-ray tar bare bilder av bein. En MR tar bilder av bløtvev.

Hvordan bli kvitt migrene Uten medisin

Hvordan bli kvitt migrene Uten medisin


En migrene er en smertefull opplevelse som du aldri vil glemme. Dette uutholdelig hodepine kan være invalidiserende fordi symptomene kan være så alvorlig. Noen mennesker kan ha en advarselstegn som kalles en aura. Dette aura kan være plutselige lysglimt, svakhet eller prikking i armen eller beinet, eller blinde flekker. En migrene kan føre til kvalme og oppkast. Du kan føle smerte på den ene siden av hodet. Det kan også føre til ekstrem følsomhet for lys, lyd og lukt. En migrene kan vare i flere timer eller dager. Her er noen tips som hjelper deg å behandle en migrene naturlig.

Bruksanvisning

•  Stopp enhver aktivitet som du er engasjert i. Så snart du føler noen migrene symptomer, hvile. Starte behandling så snart som mulig for å minimalisere alvorlighetsgraden av migrene. Unngå å gå eller bøye ned hvis det forverrer smertene.

Slå av lyset i rommet. Så snart du føler symptomer på en migrene kommer på, slå av radio eller TV. Migrene kan øke følsomheten for lyd som kan gjøre selv den minste støy uutholdelig. Slapp av og legge seg ned i et mørkt rom. Prøv å sove.

Pakk en ispose i klut. Plasser ispose på baksiden av nakken din. Bruk ispose å bruke milde press til områder som er smertefullt på hodebunnen din.

Plasser en varm komprimere til hodet eller halsen. Varm komprimerer kan bidra til å slappe av spente muskler rundt nakke og skuldre. Prøv en varm dusj eller suge i et varmt bad.

Masser nakken, hodebunnen og templer med peppermynte, eucalyptus eller lavendelolje. Muskelspenninger i skuldre og nakke kan forverre migrene smerte.

6. Drikk koffein. Drikker små mengder koffein kan bidra til constrict utvidede blodårer som oppstår i migrene. Drikk en kopp kaffe, te eller koffeinholdige brus kan bidra til å lette symptomene dine.

Visual fjerne smerten fra hodet. Tenk deg å skyve smerten ut av hodet gjennom nesen eller munnen. Visualisering kan tjene som en distraksjon fra din migrene

Bivirkninger av Refleksologi

Refleksologi er en type fotmassasje brukes som et alternativ behandling terapi for å lette symptomer på noen helsemessige forhold. Selv om fokus er vanligvis plassert på føttene, kan trykk påføres på områder på hender også. Reflexologists tror at masserer og stimulerende bestemt refleks poeng og nerveender i føttene øker blodsirkulasjonen slik at oksygen og næringsstoffer kan bli fordelt over hele kroppen. Fjerne avfallsstoffer fjerner giftstoffer fra kroppen, og dermed reenergizing et individ. Mens bivirkninger synes å være minimal, er det noen ting å se opp for.

Varighet

Bivirkninger normalt ikke vare i mer enn 24 timer, men i noen tilfeller kan enkeltpersoner fortsette å oppleve mildt ubehag i noen dager etterpå. Refleksologi er generelt kjent for å være en trygg terapeutisk metode, men i noen tilfeller personer har utviklet forkjølelse eller influensa-lignende symptomer. Utøvere refererer til dette som en helbredende krise, da disse symptomene skyldes kroppen eliminere skadelige giftstoffer. Enkeltpersoner kan lide en rennende nese fra tette bihuler, eller hoste opp slim fra lungene som bronkial passasjer klart. Bivirkninger er ofte verre etter den andre behandlingen etter press er på nytt på anbud poeng.

Fatigue

Gjesping kan være en bivirkning av refleksologi, som noen mennesker sovner under behandlingen. Andre sier de føler seg sliten etterpå. Både hodepine og tretthet er vanlige symptomer på angst, som mange opplever ved utbruddet av sykdom eller når du starter en ny behandling terapi. Noen enkeltpersoner utvikle hodepine når de føler seg sliten. Siden disse to bivirkninger synes å gå hånd i hånd, forsvinner en hodepine vanligvis en gang energi avkastning.

Emosjonelle reaksjoner

Noen rapporterer opplever ulike følelsesmessige reaksjoner under eller etter, fotsoneterapi behandlinger. Mens noen individer tyder på at de føler seg avslappet eller liker å le, andre sier de føler lyst til å gråte. En intens tilstand av velvære kan også føre til at du føler deg ør.

Sensitive Feet

Ømhet og økt følsomhet i føttene er ofte midlertidige bivirkninger etter første refleksologi økt. En kribling eller prikking og stikking følelse i føttene kan også forekomme under behandling. Symptomene blir behandlet kan faktisk bli verre før de begynner å bli bedre. Dette betyr vanligvis at kroppen din reagerer. Når det ikke er noen respons, kan det ikke være noen forbedring. Hvis symptomene fortsetter å forverres, eller hvis du legger merke til nye symptomer etter en dag eller to, rapportere dem til legen din og refleksolog umiddelbart.

Mindre vanlige bivirkninger

Kvalme, overdreven svetting eller tørst, og utslett er andre mulige bivirkninger. Reflexologists si at kvalme kan skyldes effekten av å eliminere giftstoffer fra kroppen din. Drikk rikelig med vann for å bidra til å lette ubehag. Opphold godt hydrert hjelper også å fjerne giftstoffer fra nyrer, urinblæren og leveren. En annen måte å bekjempe kvalme er å ta små biter og tygge sakte når du spiser. Ikke spis mat som inneholder mye fett eller sukker, som disse matvarene tar lengre tid å fordøye. For noen mennesker, behandlinger forårsake hyppigere vannlating eller avføring for en dag eller to etterpå, som kroppen kvitter seg med giftstoffer.

Advarsel

Sjekk alltid med din primære omsorg lege før planlegging refleksologi terapi. Visse helsemessige forhold, inkludert skjoldbrusk problemer, epilepsi, diabetes, fotsår, gikt eller andre sirkulasjonsproblemer i føttene, bør ikke behandles med refleksologi. I noen tilfeller kan refleksologi forstyrre med foreskrevet medisiner. Trykket bør ikke anvendes ved bestemte reflekspunkter på føttene til kreftpasienter. The American Cancer Society advarer om at dersom manipulasjon ikke er utført av en profesjonell som har erfaring i å jobbe med kreftpasienter, kan komplikasjoner oppstå. Enkeltpersoner for hvem kreften har spredt seg til skjelettet har en økt risiko for beinbrudd når fysiske trykket er brukt til et område svekket av kreft. Kvinner som er gravide bør ikke få behandlinger i løpet av de første tre månedene av svangerskapet. I tillegg bør personer med lavt blodplatetall ikke motta refleksologiske behandlinger, så har de en tendens til å skade lettere fra trykket.

Symptomer på en Cervical Disc Injury

Nakkesøylen består av syv ryggvirvler i halsen skilt fra hverandre ved hjelp av plater, som gir demping mellom benene. Disse platene kan utarte grunn av plate sykdom eller gjennom normal slitasje gjennom flere tiår, eller de kan bli skadet plutselig. Cervical herniated plater fra disse årsakene er vanlige tilstander som behandles av ryggraden spesialister, ifølge SpineHealth.com. Den herniated plate presser på eller klyper en cervical nerve, forårsaker ulike typer symptomer.

Generelle symptomer

Generelt, symptomer på en cervical skiveskade inkluderer skarp smerte eller matte smerter i nakken, mellom skulderbladene og i armen, noen ganger ned til fingrene. Visse bevegelser av halsen kan forverre smerte. Noen ganger pasienten føler nummenhet eller prikking i armen. Folk ofte forvirre cervical skiveprolaps med andre lidelser, som for eksempel rotator cuff skade eller carpal tunnel syndrom.

De vanligste skadene

Cervicalcolumna nivåer er identifisert ved nummer. De to vanligste cervical skader skive påvirker C6 og C7 nerverøtter. Disc skade påvirker C6 nerve root kan føre til svakhet i biceps og håndledd, sammen med nummenhet, prikking eller prikkende, og smerter som stråler til tommelen. Disc skade påvirker C7 nerve root kan forårsake smerte, svakhet, prikking eller prikkende, og nummenhet i triceps (musklene på baksiden av overarmen og underarmen) stråler ned til hånden.

Andre Mulige skader

Cervikalskive skade kan også påvirke C5 og C8 nerverøtter. Skader som påvirker C5 nerve root kan føre til skulder smerter og svakhet i ryggen muskelen i overarmen, mens skade på C8 nerve root kan forårsake nummenhet, prikking og smerter som stråler nedover armen til lillefingeren. Når C8 nerve rot er berørt, kan personen merke svakhet når du prøver å gripe et objekt med hånden.

Spinal Cord Compression

En cervical herniated plate kan føre til kompresjon av ryggmargen, en mer alvorlig tilstand. Symptomer kan inkludere en vanskelig gangart, problemer med å bruke hendene for motoriske ferdigheter, som å kneppe en skjorte eller skrive, og prikking nedover overkroppen som kan spre seg inn i bena.

Behandling

En cervical herniated plate vanligvis ikke krever kirurgi for å bli frisk. En lege kan anbefale non-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) eller paracetamol for å lindre smerte, sammen med fysioterapi. Fysioterapi kan innebære mild stretching og annen trening, varme, massasje, ultralyd og lav vekt trekkraft.

Risiko Innen 24 timer arteria carotis Surgery

Hver person har to carotis, en på hver side av halsen. Disse leverer oksygenrikt blod til hjernen, og når en, eller begge, bli tilstoppet med fettholdig materiale kjent som pest, risikoen for slag øker. Legen kan bestemme den riktige fremgangsmåten for å bli brukt til å korrigere blokkering, som begge har alvorlige post-kirurgi risiko.

Symptomer

Selv om legen kan diagnostisere blokkering av carotis under en rutinemessig sjekk-opp, er det en rekke symptomer man kan se etter. De omfatter:

Nummenhet eller prikking i armen eller beinet
Utydelig tale
Tåkesyn
Svimmelhet

Typer kirurgi

Hvis blokkeringen i halspulsåren er alvorlig nok, vil operasjon sannsynligvis være nødvendig. De to vanligste typene av kirurgiske prosedyrer er:

Endarterectomy: den kirurgiske prosedyren hvor legen åpner halspulsåren og fjerner pesten. Pasienten er lagt i narkose for denne operasjonen.

Angioplastikk: en prosedyre der kirurgen utvider blokkert arterie, vanligvis med en stent skutt opp fra et lite snitt i lysken. Denne prosedyren er mindre unnvikende enn endarterectomy, normalt slik at pasienten til å være våken under prosessen.

Før kirurgi

Fjerne plakk fra carotis er avgjørende for å forebygge hjerneslag eller hjerteinfarkt. En gjennomgang av alle medisiner som blir tatt før operasjonen vil bli gjort av kirurgen, og noen av disse kan måtte avbrytes midlertidig. Legen din vil også vurdere din generelle helse, vekt og nikotin bruk før du er klarert for operasjon.

Post-kirurgi komplikasjoner

De første 24 timene etter operasjonen er kritiske. Den viktigste risiko opplever en slaglengde umiddelbart etter inngrepet. Legen din vil følge deg nøye for følgende symptomer:

Forbigående Iskemisk angrep: dette er noen ganger referert til som en mini-slag, og kan forekomme i løpet av de første timene etter operasjonen.

Slaglengde: risikoen for postoperative slag avhenger av graden av tilstopping av arterien. Pasienter med 70 prosent blokkering eller mer er fire ganger så sannsynlig å lide en stoke etter operasjonen, ifølge en rapport fra American Academy of Neurology.

Uberegnelig blodtrykk: variasjoner i blodtrykket etter operasjonen er ganske vanlig, men må overvåkes nøye.

Nerveskader: selv ikke et betydelig problem, kan operasjonen selv skade nerver i nakken, noe som kan påvirke bevegelse av tungen. Vanligvis har disse uønskede bivirkninger forsvinne innen noen få dager.

Prognose

For de fleste pasientene, er carotisar kirurgi heller begivenhetsløs og svært vellykket i å forebygge slag, vanligvis krever et sykehusopphold på bare en dag eller to. Etter en vellykket 24 timer etter operasjonen, er det opp til pasienten å følge legens ordre for riktig trening og kosthold for å redusere risikoen for fremtidige problemer.

Cervical herniated disk Symptomer

En cervical Herniated platen, vanligvis referert til som en sprukket plate, er en vanlig tilstand. Det oppstår vanligvis som et resultat av en skade eller traume i halsområdet. Den cervikale område på baksiden består av halsen til midten av skulderbladene.

Symptomer

Når prolaps av en cervical plate oppstår, nakke og bør smerte er en vanlig klage. Andre symptomer inkluderer prikking i armen, hender og fingre samt nummenhet i armen.

Diagnose

Diagnose av en cervical herniated plate kan bekreftes ved hjelp av magnetisk renosonse imaging (MRI).

Ikke-kirurgisk behandling

I enkelte individer kan hvile og anti-inflammatoriske medisiner redusere symptomer, og derfor kirurgi ikke er påkrevet.

Kirurgisk behandling

Avhengig av alvorligheten av skiveprolaps, kan kirurgi være nødvendig. Kirurgisk behandling kan inkludere en dekompresjon, (fjerning av vev) eller stabilisering, også kjent som fusjon. I tilfelle av en sammensmelting, blir stenger, bolter og skruer som brukes til å stabilisere den berørte platen.

Prognose

Gjenopprette fra en herniated plate kirurgi har en god prognose med en 90 prosent suksessrate.

Migrene Detox

Migrene Detox


The Mayo Clinic definerer migrene som "kronisk hodepine som kan forårsake betydelig smerte i timer eller dager." Hvis du lider av migrene, er du klar over at denne smerten kan være ødeleggende. Mange migrene er så alvorlig at den lidende ikke kan fungere normalt, og de fleste prøver å finne en mørk, rolig sted å gjenopprette.

Må jeg ha en migrene?

The Mayo Clinic forklarer at migrene kan være "foran eller ledsaget av sensoriske varsel symptomer eller tegn (Auras), for eksempel lysglimt, blinde flekker eller prikking i armen eller beinet. En migrene er ofte ledsaget av kvalme, oppkast, og ekstrem følsomhet for lys og lyd. "

Være bevisst på at en alvorlig hodepine er ikke nødvendigvis en migrene, og kan skyldes et annet problem som en bihulebetennelse eller en annen, muligens mer farlig sak. Hvis du opplever en alvorlig hodepine og ikke tidligere har blitt diagnostisert med migrene, søke medisinsk hjelp.

Unngå migrene utløsere Når Mulig

Det er godt etablerte atferd eller matvarer som utløser migrene. Matvarer inneholder sjokolade, rødvin (spesielt de sulfites de inneholder), alderen ost, soya, MSG og nøtter. Et vanlig atferdsproblem som kan indusere migrene er mangel på søvn eller et avbrudd eller brå endring i søvnsyklus. Atmosfæriske endringer som for eksempel en plutselig endring i værmønstre --- regn en dag, vind og tørke neste --- kan også føre til migrene. Migrene hos kvinner kan også være forårsaket av hormonelle svingninger.

Detox?

Endre hva du spiser kan bidra til å unngå mat-induserte migrene. Begynn med å fjerne de matvarer som er nevnt ovenfor. En mer grundig detox ville kreve at du fjerner alt fra kosten unntatt frukt, grønnsaker, olivenolje og krydder i flere dager til en uke. Dessverre, som kroppen detoxes, kan de frigitte giftstoffer indusere en ikke-migrene hodepine. Sakte legger tilbake en mat en dag og se hvordan kroppen din reagerer på hvert tillegg. Begynn med å legge hele matvarer som hele korn, egg eller kylling. Unngå bearbeidet mat før du har bestemt utløse mat.

Koffein

Koffein er brukt i mange migrene behandlinger, men tilbaketrekning fra koffein kan også forårsake hodepine. Hvis du inntar koffein, holde forbruket konsekvent å unngå tilbaketrekning. Hvis du kan, fjerne det fra kostholdet ditt, og bare bruke den --- eller legemidler som inneholder det --- når anbefalt av en lege.

Hva er behandlingen for en klemt nerve i skulderen?

Hva er behandlingen for en klemt nerve i skulderen?


En klemt nerve i skulderen forårsaker ekstrem smerte og ubehag. Muskler, bein, brusk, sener og vev som omgir nerve presser på nerven skape press og "klemt" følelse. Det er viktig å søke passende legehjelp for å hindre eller redusere varige skader på nerve.

Hva er en klemt Shoulder Nerve?

Vanligvis oppstår tilstanden når for mye trykk påføres skulderen nerve av det omgivende vev, slik som brusk, sener, ben og muskler. Symptomer inkluderer muskelsvakhet, nummenhet, smerter og en kriblende følelse som stråler langs skuldrene og inn i nakken eller ryggraden. Mens klemte nerver kan forekomme hvor som helst i kroppen, de mest vanlig påvirke nakke, skulder og korsrygg.

Årsaker

Nerver kan bli "klemt" under anstrengende fysisk aktivitet, blant annet løping, jogging eller vektløfting. Problemet kan også skyldes dårlig holdning som fører til vevet rundt nerve å "dytte" inn i nerve. Hos overvektige mennesker, kan den rene massen av overdreven vevet rundt en nerve være årsaken. Problemet kan være forankret i en annen medisinsk problem, for eksempel en herniated ryggplate.

Symptomer og Diagnose

Lider rapporterer ofte redusert følelse i skuldermuskulaturen rundt nerve eller nerver berørt. Som nervene kontrollere en rekke muskler, kunne knipe forårsake prikking i armen, albue og hender. Pasienter kan også oppleve nummenhet eller prikking i skulder, muskelrykninger eller en "pins og nåler" følelse som stråler langs skuldrene. Hevelse forekommer i sjeldne tilfeller.

Leger kan vanligvis diagnostisere klem skulder nerver i en avtale. De vil gjennomgå pasientens medisinske historie og nyere fysisk aktivitet; spørre om en bestemt plassering og følelsen av smerte; og sette pasienten gjennom ulike arm og ben bevegelser. I mer alvorlige tilfeller kan pasienten gjennomgå en MR eller blodprøver for å se etter mulige bakenforliggende forhold.

Behandling

Vanligvis vil en klemt nerve komme innen en uke dersom pasienten hviler og følger enkle forholdsregler, som å avstå fra trening og noen anstrengende aktivitet som kan understreke de omkringliggende skulder muskler. Pasienter bør sove på ryggen. Hvis de ikke kan det, bør de legge en pute under magen for å holde ryggen rett. Din helsepersonell kan anbefale deg å ta en over-the-counter smertestillende som ibuprofen eller Tylenol, eller hvis smertene er betydelig hun kan foreskrive en sterkere, resept smertestillende.

Behandling for alvorlige tilfeller

I alvorlige tilfeller av klem skulder nerver, kan smertene være uutholdelig, og selv ødeleggende. Hvis smerte symptomene ikke avtar i løpet av få dager, skal pasienten kontakte lege. Legen kan foreskrive sterkere smertestillende medikamenter og kanskje foreslå fysioterapi eller massasje for å styrke og forlenge skuldermusklene. Kirurgi er en siste utvei.

Svulmende Disc Surgery

En svulmende plate er ofte smertefullt og ødeleggende. I mange pasienter, er kirurgi nødvendig for å reparere den svulmende plate og lindre smerte.

Identifikasjon

En svulmende plate kan også bli referert til som en herniated plate eller en klemt nerve. Når det skal avgjøres om denne tilstanden er til stede, mener legen flere faktorer. Disse faktorene er muskelstyrke, smerte i visse stillinger, og nerve funksjon. Diagnostiske tester som en MR eller røntgenstråling kan også bli anvendt for å gjøre denne diagnosen.

Symptomer

Symptomene på en herniated plate i nakken er arm smerte, nummenhet og prikking nedover armen og inn i fingrene. Muskelsvakhet kan også være tilstede sammen med disse symptomene. Symptomene på en herniated plate i korsryggen er nummenhet og smerter i toppen av foten, tap av ankel styrke, og smerter som stråler fra ryggen i baken.

Behandling

Operasjonen som kreves for å reparere en svulmende eller herniated plate tar presset bort fra roten av nerve og gir lindring av smerte. Mange kirurger utfører en mikrodiskektomi å fjerne svulmende plate. Dette gjøres vanligvis i en poliklinisk anlegget, og er en minimal invasiv kirurgi.

Recurrance

Omtrent 10 prosent av pasientene vil oppleve en andre skiveprolaps på samme sted operasjonen ble utført. Dette er mest vanlig i løpet av de første tre månedene etter operasjonen. Hvis en plate opplever flere herniations, deretter en fusjon av platen kan være nødvendig.

Betraktninger

Kirurgi for å reparere en svulmende plate kan gi smertelindring. Men det er risiko som er involvert med denne prosedyren. Som med alle kirurgi, er det risiko med narkose. Det er viktig å konsultere legen din med eventuelle problemer du måtte ha før operasjonen.

Pins & Needles i Hands under svangerskapet

Pins & Needles i Hands under svangerskapet


Mens gravid, kroppen din endringer i dramatiske måter - leddene slappe av, blod forsyning øker, mørkere hud pigmentering. Disse endringene har bivirkninger og kan skape opplevelser som er urovekkende og bekymringsfull, men ofte ikke et tegn på en alvorlig sak. Føler nummenhet eller prikking i hendene, som et eksempel, kan være skremmende, men sjelden er det en grunn til bekymring. Forstå hvorfor "pins og nåler" følelse er oppstått sammen med ideer til behandlinger kan forbedre den bekymring.

Primær Årsak

Årsakene til en pins og nåler følelse i hendene (og noen ganger føttene) kan være todelt. Først, har kroppen litt svak venøs retur av blod på grunn av den gravide kroppen er økt blodtilførsel og tendensen til å holde vann. Vev som omgir nervene blir edematous, eller fylt med væske, som skaper press på nervene. Presset på håndleddet nerver resultater i prikking eller nummenhet i hender, spesielt tommelen og første to fingre. Denne følelsen kalles carpal tunnel syndrom og påvirker mange gravide kvinner.

Andre årsaker

Mens carpal tunnel syndrom er den mest sannsynlige årsaken av prikking i hendene for gravide, ernæringsmessige mangler også kan forårsake dette symptomet. Kroppen din har store ernæringsmessige krav mens de er gravide, som noen ganger kan føre til mangler i mineraler, forårsaker følelsen av kribling eller prikking og stikking, i dine hender. Magnesium-mangel kan føre til prikking i hendene, sammen med en rekke andre symptomer. Anemi eller jernmangel, kan også forårsake prikking i hender og føtter.

Diagnose

Din lege eller jordmor må informeres om eventuelle plagsomme graviditet symptomer, inkludert en pins og nåler følelse i hendene. Han vil trolig ønske å trekke blod for å utelukke eventuelle uheldige årsak og sørge for at blodet mineral nivåer er tilstrekkelig. I tillegg kan han henvise deg til en spesialist eller fysioterapeut dersom det synes at din kriblende er ekstrem eller for alvorlig bekymring.

Behandling for Carpal Tunnel Syndrome

Behandling for prikking hender avhenger av den årsak. For carpal tunnel syndrom, er atferd ledelse vanligvis anbefales. La hendene hvile ofte i løpet av dagen; Dette kan være spesielt effektiv hvis du bruker hendene og fingrene i dine daglige aktiviteter. Når du skriver, bruker støtte for å sikre at håndleddene er i en nøytral posisjon - ikke vinklet oppover. Kalde omslag er et nyttig verktøy for å lindre ubehaget, og et håndledd splint kan noen ganger hjelpe. Hvis din smerte og tinging er ekstrem, så din lege eller jordmor kan anbefale at du får kortison injeksjoner.

Behandling for Mangler

Behandling for mineralmangel er ofte lettere for deg å løse. Snakk med lege eller jordmor om å øke inntaket av mineralet der du er mangelfull. Matvarer som inneholder magnesium er mandler, cashewnøtter, spinat, kveite og peanøttsmør. Iron-rik mat inkluderer grønne grønnsaker, rødt kjøtt, eggeplommer og jern-beriket korn. Noen ganger din lege eller jordmor kan anbefale en mineraltilskudd for å hjelpe kroppens mineral nivået normaliseres raskere.

Outlook

Den pins og nåler følelse i hendene er vanligvis en flyktig symptom på graviditet. Fordi både graviditet er fysiologiske effekter og ernæringsmessige krav vare bare så lenge svangerskapet, kroppen din vil trolig være tilbake til det normale etter at barnet er født. Hvis symptomene fortsetter, ta kontakt med lege eller jordmor for å bestemme neste trinn.

Om Prikking Hender Symptomer

Noen ganger årsakene kriblende hender er mindre. For eksempel kan du oppleve prikking hender i et minutt eller to hvis du sovnet liggende på toppen av en eller begge hendene. Men prikking hender kan også være et tegn på noe mer alvorlig - selv en snarlig medisinsk krise.

Typer

Det finnes flere ulike typer av hånd kriblende: kribling som oppstår i begge hender, kribling som oppstår i den ene hånden og kribling som oppstår i fingrene. Kribling som oppstår i den ene hånden eller bestemte fingre er vanligvis forårsaket av et problem med den hånden eller fingeren, mens prikking i begge hender eller alle fingre er vanligvis forårsaket av en underliggende tilstand i kroppen.

Prikking i begge hender

Fordi diabetes kan skade nerver, fører det ofte prikking i både hender og føtter. Alkoholmisbruk, multippel sklerose og vitamin B13-mangel også føre til nerveskader og kan føre til prikking i begge hender. I tillegg kan prikking i begge hender være et tegn på hjertesykdom og kan oppstå i løpet av et hjerteinfarkt. Carpal tunnel syndrom er en nerve problem som ofte rammer begge hender.

Prikking i One Hand

En kriblende følelse i den ene hånden kan være et symptom på et slag, som er en alvorlig medisinsk tilstand som krever umiddelbar handling. Andre mindre bekymringsfulle årsaker til prikking i den ene hånden inkluderer nerveskader som er et resultat av en håndskade eller prikking som er resultatet av en infisert kutt.

Prikking i fingrene

Prikking i en bestemt finger vil vanligvis være forårsaket av en skade på den finger som har resultert i nerveskader eller infeksjon. Frostbite er en annen vanlig årsak til prikking i fingrene.

Løsning

Fordi hånden prikking kan være han tegn på en alvorlig medisinsk tilstand som hjerteinfarkt eller hjerneslag, bør du oppsøke legen din om alle kribling som ikke kan tilskrives handlinger som å sove på armen eller å ha armen hevet over hodet. Hånd kriblende som er et resultat av carpal tunnel syndrom kan fikses med en mindre operasjon. Livsstilsendringer kan lette kriblende forårsaket av diabetes.

Årsaker til Prikking i hånden

Prikking i hendene er et tegn på nerve engasjement et sted. Denne involvering ikke nødvendigvis trenger å være plassert i fingre eller hånd for å produsere disse symptomene, selv om dette er tilfellet mesteparten av tiden. Nummenhet og kribling i hånden (e) kan være forårsaket av en rekke forskjellige faktorer.

Livmorhals radiculopathy

Livmorhals radiculopathy beskriver en tilstand der trykket er plassert på spinal nervene som kommer ut av cervical (nakke) ryggraden på ulike nivåer. Siden mange av disse nervene betjene de øvre ekstremiteter, hender og fingre, kan utilbørlig press på dem føre til endringer i sensasjon, nemlig nummenhet og kribling.

Cubital Tunnel Syndrome

Et område som ligger på den indre delen av albuen er kjærlig kjent som den morsomme bein. Hvis du noen gang har dunket dette området, vet du det er ikke veldig morsomt. Det er ikke et ben, enten. Området er der en nerve, kalt ulnar nerve, passerer gjennom albuen et spesielt spor, mens det sendes ned armen for å tilveiebringe følelse og motorisk funksjon til den ytre kant av hånden, ringen og små fingre.

Trykk på denne nerven, fra repeterende overforbruk, skade eller anatomiske variasjoner, kan forårsake smerte og prikking til den laterale side, lillefingeren og halvparten av ringfingeren. Den vanligste medisinske termen for denne tilstanden er cubital tunnel syndrom, eller ulnar nerve entrapment syndrom.

Carpal Tunnel Syndrome

En annen instans av nerve komprimering er carpal tunnel syndrom. Denne tilstanden oppstår press på en nerve, kalt median nerve, som krysser leddet på håndflaten og gir følelse og funksjon til tommelen, indeksen og lange fingre.

Trykket kan være forårsaket av traumer som håndleddet frakturer, graviditet eller hevelse av vev generelt, eller repeterende overforbruk (produksjonslinje arbeidere). For milde former for carpal tunnel syndrom, kan behandlingen være konservativ. Men når nerve komprimeres sterkt nok, kan det oppstå permanent skade, er kirurgisk så frigjøring av trykket ofte være nødvendig for å minske sannsynligheten for permanent skade.

Raynauds sykdom

Raynauds sykdom er en tilstand mer enn en sykdom. Det innebærer innsnevring av de små arterielle fartøy i hender og fingre som en unormal reaksjon på kalde temperaturer, stress og angst. Denne innsnevring fører til en hvitaktig misfarging av hender og fingertupper.

Ganglion

Gangliene er vanligvis små cyste formasjoner som kan oppstå omtrent hvor som helst, men ofte involverer sene skjeder av fingre og håndledd. Prikking i hånden og fingrene resultater fra press på små greiner av nerver av cyste i seg selv. Som cyste vokser, blir mer press

Andre årsaker

Listen over forhold og medisinske problemer som kan forårsake prikking i hånden er omfattende, alt fra diabetes og alkoholisme til Lyme sykdom og hjerneslag (mayoclinic.com).

Hva gjør Prikking i venstre arm Mean?

Hva gjør Prikking i venstre arm Mean?


Arm kribling, også kjent som parestesi, resultater fra dysfunksjonelle drift av nerver i venstre arm. Ofte, folk misdiagnose dette symptomet som noe å bli ignorert.

Stroke

Den kriblende i venstre arm kan indikere et slag symptom. Se etter tegn på alvorlig hodepine, vanskeligheter med å tale, visuell forvrengning og dårlig koordinering.

Heart Attack

Hvis du opplever prikking i venstre arm ledsaget av tetthet i brystet og stiv kjeve smerter, ring 9-1-1. Dette er hjerteinfarkt symptomer.

Carpal Tunnel Syndrome

Hvis ditt yrke inkluderer utstrakt bruk av fingre og hender, kan den kriblende følelse i armen være forårsaket av blokkert sirkulasjon på grunn av en klemt nerve i håndleddet, en tilstand som kalles Carpal Tunnel Syndrome. Kontorarbeidere, mekanikere eller musikere som grep gjenstander stadig vanligvis opplever Carpal Tunnel Syndrome.

Blodsirkulasjonen

Stramme klær, smykker og feil sovestilling kan innsnevre blodstrømmen. Folk også beskrive slike symptomer i eufemismer som "armen min sover." Ubehagelig sove eller vanskelige soveposisjoner føre denne armen kriblende følelse.

Andre

Prikking i venstre arm skje hvis du lider av og hva slags vascular problem, som constricts blodsirkulasjonen. Personer som lider av diabetes, muskel sklerose og migrene opplever også prikking.

Advarsel

Ikke overse den kriblende følelse i venstre arm, og sørg for å ta kontakt med 9-1-1 for hjerneslag og hjerteinfarkt symptomer.