Digidexo.com

polycystisk nyre sykdom

Ødem i nyre-sykdom

Et av de vanlige problemer i forbindelse med nyre-sykdom er ødem, som er når væsken samler seg i kroppen, og forårsaker svelling. Ødem kan skape ubehag. Det kan også være et tidlig symptom av nyresykdom. Derfor er det viktig å forstå hvordan det gjelder nyrefunksjonen, og hvor det er behandlet.

Funksjoner

Ødem er forårsaket av små blodkar i kroppen lekkende væske. Nyrene respons på denne foreteelse er å holde på vann og natrium. Når dette skjer de små blodkar får en melding fra hjernen som det er overflødig væske i legemet, noe som fører til at blodkarene for å frigjøre enda mer. Syklusen begynner og snart væsken blir fanget i kroppen vev, noe som fører til hevelse. Ødem kan skje hvor som helst i legemet. Men de vanligste områdene er hender, armer, føtter, ben, bryst og ansikt.

Nyresykdom og ødem

De vanligste årsakene til ødem i tilfelle av nyresykdom er en svekkelse av nyrefunksjonen eller en tung tap av protein i urinen. Nedskrivning av nyrenes funksjon kan være forårsaket av mange ting, inkludert genetisk misdannelse i nyrene, blokkeringer som kan inneholde kreft, godartede svulster eller arrvev og tap av funksjon på grunn av sykdom.

Når ødem forårsaket av proteinnivåer i urinen, er det som kalles nefrotisk syndrom. Dette syndromet skaper en reduksjon av albumin (urinproteiner). Nyrene mottar en melding som kroppens blodtilførsel mangler volum, noe som utløser et forsøk på å beholde salt for å bygge mer volum. Resultatet er overskytende væske blir lagret i vev som forårsaker svelling.

Betydning

Noen tilfeller av ødem forårsaket av nyresykdom skape litt mer enn noen lokaliserte ubehag og midlertidig vev misdannelse, men det er andre bivirkninger av ødem som som kan forstyrre daglige funksjon eller opprette flere medisinske problemer.

Ødem kan påvirke bena og forstyrre gang. Huden som er over de hovne vev kan også bli kløende og smertefull. Lemmer som sveller på grunn av ødem kan bli stiv og ubehagelig.

I tillegg til de fysiske ubehag av ødem, kan flere medisinske problemer oppstår. Hevelsen kan opprette en reduksjon i blodsirkulasjonen samt føre til at blodårene til å miste noe av sin fleksibilitet og elastisitet. Muskler og ledd kan også bli stiv og vanskelig å bruke. Ødem kan også føre til en høyere risiko for hudsår som følge av huden bryte ned.

Behandling

Behandling av ødem er vanligvis en flertrinns metode. Pasientene er ofte beskjed om å redusere sitt saltinntak. Legen vil også foreskrive medikamenter (diuretika) som vil hjelpe kroppen eliminere overskytende væske som blir holdt tilbake i kroppen.

Et annet skritt som kan tas avhengig av plasseringen og graden av ødem er bruken av støttestrømper. Støttestrømper er slitt for å hindre overflødig væske fra å samle i kroppens lemmer.

En annen fremgangsmåte for å redusere ødem er å heve de berørte lemmer over hjertet flere ganger om dagen i 30 minutter hver gang. Ifølge Mayo Clinic dette er en effektiv behandling for mild ødem, men kan ikke være affektive for moderat til alvorlig ødem.

Advarsler

Lungeødem, en tilstand som kan utvikle seg raskt, og kan være livstruende, er ikke vanlig i tilfelle av nyresykdommer, men det kan forekomme. Symptomer på lungeødem inkluderer kortpustethet, svimmelhet og skarpe smerter i brystet. Hvis du utvikler symptomer på lungeødem Mayo Clinic anbefaler å søke akutt medisinsk behandling. I tillegg, hvis dine ødem symptomer i andre deler av kroppen forverres, eller du utvikle nye komplikasjoner rundt ødem, bør du søke medisinsk råd fra din lege.

Symptomer på polycystisk ovariesyndrom sykdom

Det finnes flere symptomer på polycystisk ovariesyndrom sykdom. Noen kvinner vil oppleve hver eneste symptom og andre kan bare oppleve én eller to. Polycystisk ovariesyndrom sykdom har tidligere vært vanskelig å diagnostisere, men legene er blitt mer oppmerksomme på symptomer på polycystisk ovariesyndrom sykdom og gjør det riktig diagnose.

Menstruasjon

En kvinne med polycystisk ovariesyndrom sykdom kommer til å ha problemer med menstruasjon. Det kan være en mangel på perioder, tapte perioder, perioder som varer for lenge og manglende eggløsning.

Hormoner

En av de mest signifikante tegn på polycystisk eggstokk sykdom er en økning i hormonnivåene. Dette inkluderer ofte østrogen, androgen og selv testosteron. Dette må kontrolleres gjennom en blodprøve.

Cyster

Cyster er en del av en regelmessig menstruasjonssyklus, men disse cyster forsvinner. En kvinne med polycystisk ovariesyndrom sykdom vil holde på disse cyster, og de har ofte blitt beskrevet som ser ut som en perlerad. Dette kan sees ved hjelp av en ultralyd.

Overflødig hårvekst

På grunn av en økning i de "mannlige" hormoner i kroppen, kan en kvinne med polycystisk ovariesyndrom sykdom opplever hårvekst i ansiktet eller økt hårvekst eller mørkere hår på andre deler av kroppen hennes som hennes armer eller rygg.

Acne

En annen bivirkning av den økte hormonnivåer er akne. Kvinner med polycystisk ovariesyndrom sykdom kan merke en økning i kviser eller akne på deres ansikter, armer og rygg.

Fedme

Fedme, spesielt bære ekstra vekt i magen området er et symptom på polycystisk ovariesyndrom sykdom. Det kan være litt ekstra vekt eller nok til å gjøre en kvinne betydelig overvektige.

Polycystisk eggstokk sykdom

Polycystisk ovariesyndrom sykdom eller syndrom er en lidelse hos kvinner som kan føre til en rekke helseproblemer som cyster på eggstokkene og infertilitet. Det påvirker 10 prosent av kvinner i fruktbar alder, ifølge US Department of Health and Human Services.

Identifikasjon

PCOS er en hormonforstyrrelse som i de fleste kvinner forårsaker cyster å vokse på eggstokkene og uregelmessig eller sjeldne menstruasjonen. De fleste kvinner med PCOS har også overflødig produksjon av androgener, som er kjent som mannlige hormoner. Overflødig androgener kan føre til eggløsningsproblemer, vektøkning, kviser og overdreven hårvekst, ifølge US Department of Health and Human Services.

Årsaker

Ifølge US Department of Health and Human Services, er den eksakte årsaken til PCOS ikke kjent. Men ifølge artikkelen "polycystisk ovariesyndrom: Det er ikke bare Infertilitet" publisert i American Family Physician av Dr. Melissa H. Hunter, MD, og ​​Dr. James J. Sterret, Pharm.D, det er en "voksende konsensus" at insulinresistens er en årsak til PCOS. Kroppen din blir resistent mot insulin og din pancrease skaper mer å gjøre opp for manglende evne til å bruke insulin fra mat. "Det overskytende insulin er tenkt å øke androgen produksjon av eggstokkene," ifølge Mayo Clinic.

Mange forskere mener det er en genetisk faktor assosiert med PCOS. Ifølge US Department of Health and Human Services, kvinner med en mor eller søster med PCOS er mer sannsynlig å ha sykdommen.

Effekter

PCOS kan forårsake infertilitet hos kvinner. På grunn av uregelmessig eller manglende eggløsning, har en kvinne med PCOS en hard tid å forutsi fruktbare perioder (hvis hun har noen). Ifølge Mayo Clinic, "PCOS er den vanligste årsaken til kvinnelig ufruktbarhet." I tillegg er mer enn 50 prosent av kvinner med PCOS er overvektige, ifølge Mayo Clinic. PCOS kan også føre til type 2 diabetes, høyt cholestrol, høyt blodtrykk, søvnapné og livmorkreft (kreft i slimhinnen i livmoren).

Diagnose

Å diagnostisere PCOS, vil legen ta en historie. Det er mer nyttig hvis du har spesifikk informasjon om dine menstruasjonssykluser, deriblant antall sykluser og egenskaper ved menstruasjonsblødning; hvis du har gått opp i vekt eller har hatt problemer med å ta av vekt; og andre symptomer relatert til PCOS, som akne og ansiktshår. Å diagnostisere PCOS, vil legen din be om blodprøver for å sjekke hormonnivåer og glukosetoleranse, som er kroppens evne til å behandle glukose. En bekken ultralyd vil bli pålagt å sjekke for cyster på eggstokkene og undersøke tykkelsen på slimhinnen i livmoren din.

Behandling

Behandling for PCOS inkluderer kosten modifikasjoner og medisiner. På grunn av båndet til insulinresistens, kutte ut raffinerte karbohydrater kan hjelpe din administrere symptomene på PCOS, ifølge boken "En pasients Guide to PCOS: Forståelse og Rever polycystisk ovariesyndrom" av Dr. Walter Futterweit, MD I tillegg spiser mat med lav glykemisk indeks er også anbefales for kvinner som ønsker å administrere sine PCOS.

En rekke medikamenter blir brukt til å behandle og styre symptomene på PCOS. For kvinner som ikke prøver å bli gravide, kan p-piller brukes til å hindre eggløsning. Hormonene i lavdose p-piller vil redusere produksjonen av androgener. Metformin er et stoff som brukes til å behandle type 2-diabetes, men er noen ganger brukt for kvinner med PCOS. Ifølge MedicineNet.com, hjelper metformin legemet leder insulin og reduserer symptomene på PCOS.

For kvinner som prøver å bli gravid, er fruktbarhet medisiner noen ganger brukt til å indusere eggløsning. Eksempler på disse stoffene er clomiphene citrate og injiserbare gonadotropin hormoner, slik som follikkelstimulerende hormon og luteiniserende hormon.

Myelom nyre-sykdom

Myelomatose nyresykdom er en tilstand forårsaket av langtidseffekter fra blodkreft kalt myelomatose. "Renal" refererer til nyrene, noe som er en av mange kroppssystemer som kan bli skadet av multippelt myelom. Sykdommen skaper en stor byrde på nyrer samtidig som påvirker ben og immunsystemet, og blir behandlet på flere forskjellige måter

Definisjon av myelomatose

Multippel myelom, noe som er årsaken til myelom nyresykdom, er en kreft i blodplasmaceller. Plasmaceller er en komponent av immunsystemet som skaper infeksjonsbekjempende antistoffer. Når disse blodplasmaceller blir kompromittert, vakler immunsystemet og lidende er en større risiko for å bli syke, og er også mindre i stand til å helbrede og gjenopprette. Som det er en høy tilstedeværelse av myelom plasma innen benmarg, multippelt myelom vanlige skader ben ved å opprette flere lesjoner på deres overflate.

Symptomer

Et flaggskip symptom på multippel myelom er skjelettsmerter. Dette er forårsaket av benlesjoner og sammenbrudd skapt av myelom celler. I noen lider, er diagnosen myelomatose utfelt ved å være ellers frisk, men har uforklarlig benbrudd. Nedbryting av bein også fører til en frigjøring av kalsium i kroppen ved høyere enn normalt nivå, noe som kan føre til tap av matlyst, kvalme, forstoppelse og sterk tørste. En økt forekomst av infeksjoner er et annet kjennetegn symptom, på grunn av kroppens kompromittert evne til å bekjempe fremmede inntrengere. Selv om disse er de vanligste symptomene på sykdommen, kan noen lider har det, men utviser ingen symptomer i det hele tatt, noe som betyr at det kan bare bli oppdaget av unormale blod- eller urin laboratorier.

Myelom og nyre-sykdom

Som nevnt, nedbrytningen av ben forårsaket av multippelt myelom øker frigivelsen av kalsium i blodet. I tillegg er den kompromitterte immunsystemets overproduksjon av et protein-antistoff også fører til farlige nivåer av proteiner i blodet. Den overrepresentasjon av disse ellers godartede materialene blir for mye av en god ting, da nyrene arbeidet for å filtrere kroppens blodtilførsel og blir pålagt tunge med masse mengder kalsium og protein.

Behandling

Mens myelom ikke kan helbredes, kan den bringes i remisjon gjennom to viktigste behandlinger. Kjemoterapi kan anvendes for å drepe kreftceller. Benmargstransplantasjon er også ofte gjort med denne formen for kreft for å gjenopprette funksjonelle celler til benmargen. Flere runder med kjemoterapi vanligvis foran en benmargstransplantasjon for å drepe kreftceller før innføringen av de nye cellene. Det finnes andre behandlinger for andre systemer i kroppen som kan påvirkes av multippelt myelom, slik tilfellet er med myelom nyresykdom.

Å leve med myelom nyre-sykdom

Prognosen for de med multippelt myelom er ikke så god som med noen andre cancere. Overlevelse er avhengig av flere faktorer, men spesielt på tidlighet for deteksjon og hvordan kroppen reagerer på behandlingen. De med myelom nyresykdom kan ta tiltak for å lette noe av byrden på nyrene og forlenge deres levetid. Dette inkluderer å drikke store mengder vann å kontinuerlig skylle overflødig kalsium fra systemet, og går videre til dialyse når nyrefunksjonen blir for dårlig.

Nyresvikt

Nyresvikt betyr i hovedsak at nyrene er nedleggelse. De som går inn til nyresvikt som følge av myelom nyresykdom vil bli plassert på dialyse så maskinene kan utføre nyrene blod-filtrering funksjon for kroppen. Pasienter kan leve på dialyse i flere år om nødvendig, men bør utforske transplantasjons alternativer samtidig. Rådfør deg med legen din for å finne ut om du er kvalifisert for en nyretransplantasjon dersom nyrene fungerer får til dette punktet.

Polycystisk eggstokk sykdom syndrom

Polycystisk eggstokk sykdom syndrom


Polycystisk ovariesyndrom sykdom syndrom, oftere kalt polycystisk ovariesyndrom eller PCOS, er en tilstand som resulterer i veksten av cyster på eggstokkene. Kvinner som lider av denne tilstanden kan ikke være klar over at de har PCOS før de når fertil alder og har problemer med å bli gravid. Det er andre tegn på denne tilstanden som kan ofte bli oversett, men jo tidligere det er diagnostisert, kan jo tidligere en kvinne gjennomgår behandling.

Symptomer

Kvinner som har polycystisk ovariesyndrom ofte opplever uregelmessige perioder eller et fravær av menstruasjon helt. De pleier også å være overvektige eller fete, og vil noen ganger oppleve uvanlige hudsykdommer, for eksempel hud tags (ørsmå biter av hud som stikker ut fra overflaten av huden) eller mørke hudområder på deres nakke, armhulene eller innsiden av lårene. Fordi polycystisk ovariesyndrom resulterer i overproduksjon av mannlige hormoner, kan kvinner med denne tilstanden også merke en økning i kroppen og ansiktshår, eller kan oppleve mannlig mønster skallethet.

Årsaker

Legene er ikke helt sikker på hva som forårsaker polycystisk ovariesyndrom. De vet at symptomene på sykdommen er forårsaket av en overproduksjon av to hormoner, insulin og androgen. Insulin hjelper kontrollere blodsukkernivået i kroppen vår. Kvinner med polycystisk ovariesyndrom er resistente overfor virkningene av insulin, noe som resulterer i noen av symptomene på tilstanden. Tilsvarende, har kvinner med polycystisk ovariesyndrom økte nivåer av androgen, et primært mannlig hormon, som også fører til mange av symptomene assosiert med sykdommen.

Diagnose

Diagnose av polycystisk ovariesyndrom er vanskelig, siden mange av de symptomer på sykdommen kan etterligne symptomer på andre sykdommer. En definitiv diagnosen polycystisk ovariesyndrom er vanligvis basert på utelukke andre årsaker til symptomene kvinnen opplever. Dette gjøres vanligvis med en rekke blodprøver og en fysisk undersøkelse.

Komplikasjoner

Kvinner med polycystisk ovariesyndrom er mer sannsynlig å oppleve infertilitet enn kvinner uten tilstanden. De er også en økt risiko for å utvikle diabetes på grunn av insulinresistens av polycystisk ovariesyndrom. Økningen av mannlige hormoner brakt videre av polycystisk ovariesyndrom øker også risikoen for hjertesykdom og enkelte former for kreft.

Behandling

Det finnes ingen kur for polycystisk ovariesyndrom, men det er mange behandlinger tilgjengelig for å hjelpe lindre symptomene på tilstanden. P-piller er ofte foreskrevet for å kontrollere menstruasjon syklus og øke tilstedeværelsen av kvinnelige hormoner. Hvis fedme er et problem, vil legen anbefale en vekttap program for å bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og diabetes, eller kan foreskrive medisiner for å hjelpe med disse symptomene. Fruktbarhet narkotika kan også brukes av kvinner med polycystisk ovariesyndrom som har en vanskelig tid å bli gravid.

Polycystisk nyre sykdommer

Polycystisk nyre sykdommer


Nyrene er to organer som filtrerer avfall og overflødig væske i blodet som deretter elimineres som urin. Ifølge Mayo Clinic, oppstår polycystisk nyresykdom når klynger av noncancerous sekker væske utvikle seg i nyrene. Sacs kalles cyster, og de kan være veldig små eller veldig store. The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer (NIDDK) forklarer at cyster vokse ut av nephrons som er små filtrering enheter inne nyrene. Omsider cyster atskilt fra nephrons og fortsette å forstørre. "Nyrene forstørre sammen med cyster - som kan tall i tusen - mens omtrent beholde sin nyre form,» sier NIDDK.

Betydning

Forstå årsaken til polycystisk nyresykdom er viktig siden sykdommen påvirker ikke bare dine nyrer, men andre vitale organer. Det kan føre til cyster å utvikle seg i leveren, bukspyttkjertelen i membranene som omgir hjernen og sentralnervesystemet og sædblærene, ifølge Mayo Clinic. Hvis du har polycystisk nyresykdom du er i faresonen for høyt blodtrykk og nyresvikt. Polycystisk nyresykdom er også forbundet med hjernen aneurismer og diverticula av tykktarmen. Komplikasjoner fra sykdommen kan forebygges ved regelmessig helsesjekk.

Funksjoner

Unormale gener forårsaker polycystisk nyresykdom, og de genetiske defekter mener sykdommen er arvelig eller gått ned gjennom familier. Sykdommen har to typer, på grunn av forskjellige genetiske feil. Det er ukjent nøyaktig hva initierer dannelsen av cyster i nyrene. I de tidlige stadiene av polycystisk nyresykdom, kan cyster øke nyrene 'produksjon av hormonet erytropoietin, som stimulerer produksjonen av røde blodlegemer, noe som resulterer i for mange røde blodceller i kroppen din.

Autosomal dominant polycystisk nyresykdom

Autosomal dominant polycystisk nyresykdom (ADPKD), oppstår den første og vanligste typen polycystisk nyresykdom hos både barn og voksne, men mer vanlig hos voksne som ofte ikke opplever symptomer før de er i 30-årene og 40-årene. Ifølge National Library of Medicine, som i 2009, påvirker ADPKD en i 1000 amerikanere. "Autosomal dominant" betyr at hvis en av foreldrene har sykdommen, er det 50 prosent sjanse, den genetiske defekten vil bli gitt videre til sine barn, ifølge NIDDK. "I noen tilfeller - kanskje 10 prosent - autosomal dominant PKD oppstår spontant hos pasienter I disse tilfellene, ingen av foreldrene bærer en kopi av sykdommen genet,." Heter det NIDDK.

Autosomal recessiv polycystisk nyresykdom

Ifølge National Library of Medicine (NLM), autosomal recessiv form for polycystisk nyresykdom (ARPKD) vises i barndommen. I dette tilfellet, begge foreldre har de defekte gener som forårsaker sykdommen, og hvert barn har en 25 prosent sjanse for å utvikle polycystisk nyresykdom. ARPKD er mindre vanlig enn autosomal dominant polycystisk nyresykdom, som forekommer i ett i 10.000 til 20.000 fødsler i USA, som i 2009 "Denne typen har en tendens til å være svært alvorlig og utvikler seg raskt, noe som resulterer i sluttstadiet nyresvikt og generelt forårsaker død i barndommen, »heter det i NLM.

Symptomer og Diagnose

Symptomer på polycystisk nyresykdom inkluderer magesmerter, blod i urinen, overdreven vannlating om natten, smerter i ryggen og på en eller begge sider, smerter mellom ribbeina og hofter, tretthet, hodepine, høyt blodtrykk, leddsmerter, spiker unormalt, uvanlige smerter under menstruasjon. Legen din vil trolig test for høyt blodtrykk, gjør en abdominal ultralyd, computertomografi (CT) scan eller magnetisk resonans imaging (MRI) skanner for å avgjøre om nyrene er forstørret og gjøre en urinanalyse for å fastslå om blod eller proteiner er til stede som kan tyde på polycystisk nyresykdom.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, kontrollere høyt blodtrykk er nøkkelen i å bremse utviklingen av polycystisk nyresykdom, så det er viktig å være på en lav-natrium og fettfattig diett. I tillegg kan legen forskrive høyt blodtrykk medisiner som er i den kategorien av angiotesin-hemmere, som benazepril eller kaptopril, og en diurectic å fjerne overflødig væske. Hvis du utvikler en urinveisinfeksjon som følge av sykdommen, er det avgjørende å behandle det raskt med en antibiotika som amoxicillin eller ciprofloxacin. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen din kan du ha ett eller begge nyrene fjernet. I sluttstadiet nyresykdom, kan nyre dialyse eller nyretransplantasjon bli nødvendig.

Risikofaktorer for nyre-sykdom

Risikofaktorer for nyre-sykdom


Risikofaktorer for nyresykdom varierer og kan påvirke noen av enhver rase, klasse eller bakgrunn. Imidlertid er visse sykdommer som kan forebygges ledende årsakene til denne tilstanden. Å vite hva dine risikofaktorer er kan hjelpe deg å forstå hva livsstil endringer du må kanskje gjøre for å redusere risikoen for nyresykdom.

Avansert Age

Folk som er i alderen 60 år og over er en økt risiko for nyresykdom. Dette er fordi denne gruppen er mer påvirket av diabetes og høyt blodtrykk, som er viktigste årsakene til nyresykdom. Opprettholde et sunt kosthold og livsstil med mye trening er svært viktig for å forebygge denne sykdommen.

Diabetes

Ifølge American Kidney Fund, er diabetes en ledende årsak til nyresykdom. Diabetes er forårsaket når kroppen ikke er i stand til å lage eller bruke mengden insulin som kroppen trenger. Diabetes kan være vanskelig for noen mennesker å kontrollere, og disse menneskene har en økt risiko for mange komplikasjoner, inkludert nyresykdom. Diabetes kan skade nyrene og føre dem til å ikke være i stand til å fjerne avfall og giftstoffer fra kroppen, potensielt resulterer i nyresykdom.

High Blood Pressure

Den amerikanske Nyre Fondet rapporterer at en av fire tilfeller av nyresvikt er forårsaket av høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk som er ukontrollert eller udiagnostisert kan skade små blodkar i nyrene over lange perioder. Når dette er gjort, er denne skaden irreversibel og vil føre til nyresykdom. Holde øye med blodtrykket og følge legens råd hvis du er diagnostisert med denne sykdommen er svært viktig.

Cardiovascular Disease

Hjerte-og karsykdommer kan også føre til nyresykdom. Ifølge Mayo Clinic, noen typer hjerte-og karsykdommer - for eksempel hjertesvikt - føre til en redusert blodtilførsel til nyrene, som kan skade nyretubuli. Dette er grunnen, hvis du er klar over en hjertesykdom, er det viktig å følge legens anvisninger og ta best vare på deg selv. Nyresykdom kan være svært vanskelig å håndtere i en hjerte pasient og kan redusere livskvaliteten.

Race

Noen etniske grupper har større risiko for å utvikle nyresykdom enn andre. Den amerikanske Nyre Fondet rapporterer at afro-amerikanere, latinamerikanere, asiatiske amerikanere og indianere er mer utsatt fordi diabetes og høyt blodtrykk ofte påvirke dem, og fordi de er mindre sannsynlighet for å ha tilgang til helsetjenester eller har helseforsikring.

Diett for nyre-sykdom

Nyresykdom er en alvorlig tilstand som påvirker nyrene. Fordi nyrene er en del av fordøyelsessystemet, kan et riktig kosthold bistå i helse og komfort for noen lidelse med nyresykdom. Til riktig gjøre dette, må du forstå rollen av nyrene og finne måter å justere hva du spiser for å sette minst mulig belastning på dem.

Identifikasjon

Nyrene hjelpe til å holde legemet riktig balansert ved å holde det som er nødvendig, og fjerning av det som er ikke. Nyresykdom, også referert til som nyresykdom, påvirker disse to organer som er ansvarlige for å fjerne avfall og ekstra vann fra blodet. Nyrene er også nødvendig å regulere noen av kroppens mineraler, slik som natrium, kalsium og kalium. Personer med nyresykdom mister funksjon av sine nyrer. Normalt skjer dette gradvis gjennom fem faser, fra og med minimal tap av funksjon til nyresvikt. Å spise et riktig kosthold kan bidra til å forhindre nyresykdom fra framdrift så raskt.

Bekymringer

Det er nødvendig for kroppen å ha en spesifikk balanse av mineraler og andre næringsstoffer, og når nyrene ikke er i stand til å gjøre jobben en riktig diett er nødvendig for å hjelpe til. Blodprøver vil avgjøre nøyaktig hvor mye arbeid nyrene gjør og hva som må justeres. Kalium trenger å bli sett, fordi det kan føre til problemer med hjerterytmen dersom kroppen har for mye. Fosfor og kalsium både må vurderes fordi riktig nivå er viktig for beinhelse. Hvis justering av hva som er spist er ikke nok, kan det være nødvendig å ta kosttilskudd eller medisiner.

Diet

Komplekse karbohydrater, ofte kalt stivelsesholdige matvarer, er der flertallet av kaloriene bør komme fra. Eksempler på disse er hele korn matvarer, belgfrukter og stivelsesholdige grønnsaker. Det er også viktig å sørge for at fettkalorier er enten enumettet eller flerumettet, for eksempel fra kjøtt og meieriprodukter. De fleste dietter vil være lavere i protein fordi det gjør at nyrene ikke å jobbe så hardt. Natrium kan også være begrenset til å øke blodtrykket og lavere mengder av vannretensjon. Store mengder vann kan bygge opp som kan kreve å redusere inntak av væske. Andre matvalg være avhengige av hvilke blodverdier, noe som gjør det viktig å være i konstant kontakt med en medisinsk faglig eller ernæringsfysiolog.

Hva er forekomsten av Ovarian Cancer i polycystisk ovariesyndrom sykdom?

Hva er forekomsten av Ovarian Cancer i polycystisk ovariesyndrom sykdom?


Ifølge National Institutes of Health, er polycystisk ovariesyndrom (PCOS) en kvinnelig reproduktive tilstand forårsaket av et overskudd av androgyne hormoner. Disse hormonene stimulere eggstokkene, men også blokkere den normale ovulatoriske prosesser, og flere væskefylte blærer, cyster, utvikle seg på den ytre overflaten av eggstokken. Ifølge rapport fra Penn State University, er det ingen sammenheng mellom tilstedeværelsen av POCS og forekomsten av eggstokkreft.

Årsaker til PCOS

Eksperter ved Mayo Clinic oppmerksom på at den eksakte årsaken til PCOS er ikke forstått. Studier indikerer at hypofysen hos kvinner med PCOS kan gi høyere nivåer av hormoner, øke nivåene av androgener og forstyrre normal eggløsningssyklusene. Legene har funnet ut at genetisk disposisjon, overflødig insulin, fosterutvikling og lav grad av betennelse kan alle bidra til PCOS.

Symptomer

Ifølge NIH, symptomer på PCOS innbefatter bekkensmerter, overdreven hårvekst, håravfall eller tynt hår, og fet hud eller kviser. Kvinner med PCOS har ofte uregelmessige menstruasjonssykluser, med mangel på normal blødning. Kvinner også oppleve infertilitet og kan ha høyere risiko for spontanabort.

Behandlinger

NIH bemerker at det er ingen kur for PCOS, men det finnes metoder for å behandle symptomene. P-piller brukes til å behandle hormonelle ubalanser, som kan regulere menstruasjon og redusere forekomsten av cyster på eggstokkene. Egenomsorg og endringer i livsstil er også viktige aspekter ved behandling, og leger ved Mayo Clinic oppmerksom på at endringer i kostholdet, for eksempel lavere forbruk av karbohydrater, kan forbedre tilstanden.

Komplikasjoner

Leger ved NIH oppmerksom på at PCOS kan føre til komplikasjoner og tilhørende tilstander som diabetes, høyt blodtrykk og hjerte-og karsykdommer. Riktig behandling med hormoner, regelmessig mosjon og forbruk av et sunt, velbalansert kosthold kan være nøkkelen til å minimere disse risikoene.

PCOS og eggstokkreft

Ifølge en rapport fra Penn State University, kan kvinner med PCOS ha økt risiko for livmorkreft, men det er ingen bevis på at det er en høyere forekomst av eggstokkreft eller brystkreft hos kvinner med PCOS. En studie av Angiolo Gadducci og kolleger ved University of Pisa i Italia, publisert i "gynekologi Endocrinology" i 2005, skisserer lignende funn og krever mer dyptgående forskning på årsaker og risikofaktorer for kvinner med PCOS.

Polycystisk nyresykdom hos barn

Polycystisk nyre-sykdom er en genetisk sykdom som er karakterisert ved utviklingen av væskefylte cyster inne nyrene. Tilstanden kan begrense nyrefunksjonen og føre til nyresvikt. Det er to typer av polycystisk nyresykdom. Autosomal dominant polycystisk nyresykdom rammer vanligvis voksne og autosomal recessiv polycystisk nyresykdom påvirker spedbarn og barn.

Betydning

Ifølge Barnesykehuset i Boston, ca 500.000 mennesker i USA har polycystisk nyresykdom. Av disse, om lag halvparten vil oppleve nyresvikt på enkelte punkt. Ifølge Polycystisk Kidney Foundation, oppstår autosomal recessiv polycystisk nyresykdom hos ca 1 av hver 20 000 fødsler.

Årsaker

Polycystisk nyresykdom er oftest gått ned fra foreldre til barn. Et barn har 50 prosent sjanse for å utvikle sykdommen hvis hennes foreldre har polycystisk nyresykdom.

Identifikasjon

Hvis en forelder eller nært familiemedlem har polycystisk nyresykdom, kan et spedbarn gjennomgå genetisk testing kort tid etter fødselen for å finne ut om han har sykdommen også. Andre tester som kan brukes til å diagnostisere polycystisk nyresykdom inkluderer ultralydundersøkelser, CT og MRI.

Komplikasjoner

Polycystisk nyresykdom kan også føre til utvikling av cyster i leveren. Det kan påvirke hjertet og blodkar som ligger i hjernen. Barn med polycystisk nyresykdom ofte lider av komplikasjoner som høyt blodtrykk, hyppige urinveisinfeksjoner og deres vekst kan bli hemmet.

Behandling

Behandling for pediatrisk polycystisk nyresykdom kan omfatte kirurgiske prosedyrer, dialyse og nyrer transplantasjoner. Dessuten kan smertestillende medikamenter og høyt blodtrykk medikamenter være nødvendig.

Tegn og symptomer på nyre plager

Nyrene er to organer formet som bønner, og er plassert på hver side av ryggraden. Funksjonen av nyrene er å filtrere blodet. Nyrene bidra til å fjerne potensielt skadelige avfall fra blodet ved å føre dem ut gjennom urinen. Nyrene også bidra til å regulere forskjellige substanser i kroppen og hjelpe kroppen til å opprettholde riktige nivåer av vann.

Polycystisk nyresykdom

En type nyre sykdom er polycystisk nyresykdom. Denne tilstanden oppstår når cyster utvikle seg i nyrene. Polycystisk nyresykdom kan føre til hypertensjon og nyresvikt. Symptomer på polycystisk nyresykdom kan omfatte mage, rygg eller side smerte. Abdominal hevelse kan forekomme. Nyrestein kan utvikle så vel. Vannlating kan forekomme oftere og blod kan være til stede i urin. Nyre infeksjoner kan oppstå regelmessig.

Nyrekreft

Nyrecellekarsinom er nyrekreft. Ifølge Mayo Clinic, er om lag 51 000 personer diagnostisert med nyrekreft hvert år. I de tidlige stadiene, nyrekreft vanligvis ikke forårsaker noen symptomer. I løpet av de senere stadier, kan følgende symptomer oppstå: vedvarende ryggsmerter, blod i urinen, feber og tretthet. Kirurgi er oftest nødvendig å behandle fjerne de berørte deler av nyren.

Nyresvikt

Nyresvikt er en sykdom som oppstår når nyre langsomt mister sin evne til å filtrere blodet. Nyresvikt ofte forekommer som et resultat av høyt blodtrykk eller diabetes. Symptomer på nyresvikt vanligvis ikke skje før en person har mistet 25 prosent av sin nyrefunksjon. Nyresvikt kan føre til at urinen til å være mørk, og det kan føre til en nedgang i urinmengde. Det kan også blodig avføring. Også enkeltpersoner opplever nyresvikt kan ha høyt blodtrykk, anemi, kvalme, oppkast, dårlig appetitt, slapphet, tretthet, hyppig hodepine, muskelkramper og søvnproblemer. Smerte kan bli følt langs siden eller i midten eller i nedre del av ryggen. Huden kan synes å være gulaktig og huden kan være kontinuerlig kløende.

Nyre infeksjon

En nyre infeksjon oppstår når en urinveisinfeksjon reiser opp til nyrene. Nyre infeksjoner krever antibiotikabehandling for å hindre skader og komplikasjoner. Symptomer på en nyre infeksjon inkluderer økt vannlating, smertefull vannlating og urin som vises overskyet og har en sterk lukt. Urinen kan også inneholde blod eller puss. Noen ganger enkeltpersoner kan også være ute av stand til å urinere. Andre symptomer er ubehag i magen, ryggsmerter, side smerter og feber. Alvorlige nyre infeksjoner kan også føre til frysninger, natt svette episoder, kvalme, oppkast, tretthet og forvirring.

Nyrestein

Nyrestein oppstå når mineraler som kalsium og syresalter krystalliserer inne i nyrene stedet for å bli utskilt i urinen. Nyrestein forårsake intens smerte som vanligvis begynner på siden av legemet, eller i området av ryggen under ribbene. Smerten kan også bli følt i nedre mage-og lysken. Andre symptomer er blodig eller skyet urin. Dessuten kan urinen lukter foul. Økt vannlating kan også forekomme. Nyrestein kan også føre til kvalme, oppkast og feber. Selv om nyrestein er smertefulle, de vanligvis ikke skape noen problemer og er stort sett behandlet med smertestillende medikamenter.

Nyre Definition

Nyre kommer fra det greske ordet nephros, som betyr nyre. Nyre betyr bokstavelig "studiet av nyrene", men som en gren av medisin det inkluderer å studere anatomi og fysiologi av nyre og lære å diagnostisere og behandle de forskjellige typer nyresykdommer.

Definisjon

En sunn menneskekroppen har to nyrer som er ansvarlig for filtrering av giftstoffer ut av blodet og fjerne avfall, overflødige næringsstoffer og væske fra kroppen gjennom urinen. Nyrene regulere blodtrykket ved å opprettholde en balanse mellom væsker og næringsstoffer som for eksempel kalium og kalsium. Dette er kritiske funksjoner, slik svikt i nyrene skaper en livstruende situasjon.

Nyresyke

Nephrologists behandle fire kategorier av nyresykdom. Den første kategorien er nyre sykdom forårsaket av diabetes, og den andre er høyt blodtrykk. Ifølge American Society of Nephrology, diabetes står for mer enn 40 prosent og høyt blodtrykk er ansvarlig for 26 prosent av alle nye tilfeller av end-stage renal sykdom. Disse to forholdene føre til kronisk nyresykdom som skader nyrene, slik at avfall til å bygge i blodet og unnlater å opprettholde riktig blodtrykk. Glomerulonefritt og cyster er de to siste typer av nyresykdom.

Glomerulonefritt

Glomerulonefritt er en lidelse av glomeruli i nyrene. Dette er den nyre-filtrene, og i denne sykdommen de blir betent og langsomt mister sin evne til å fjerne avfallsstoffer og overflødig vann. Nesten halvparten av befolkningen har ingen symptomer. Hvis de vises, er det første symptomet vev hevelse på grunn av væskeretensjon, spesielt i ansikt og ben. Blodtrykket begynner å gå opp og hodepine eller anfall kan resultere. Dessverre, kan nyrene allerede være skadet før symptomene blir merkbare. Glomerulonefritt er ofte forårsaket av komplikasjoner fra en hals eller hudinfeksjon. Immunsystemet og arvelige lidelser kan også føre til denne sykdommen.

Cyster

Polycystisk nyresykdom er arvelig og resultater når cyster dannes på nyrene, slik at de blir forstørret. Som cyster vokse, forstyrrer de nyrenes evne til å fungere. Over tid fører dette til kronisk høyt blodtrykk og nyre infeksjoner. De kan også forårsake nyrene til å øke sin produksjon av et hormon som fører til at produksjonen av røde blodceller, noe som resulterer i for mange røde blodceller. Noen ganger cyster kan blø og forårsake smerte.

Behandling

For alle typer nyresykdom det første kurset av behandling fokuserer på den underliggende årsaken og hjelpe symptomene. Cyster kan trenge å bli drenert eller i alvorlige tilfeller nyrene kan måtte fjernes kirurgisk. For akutt nyresvikt, er midlertidig dialyse brukes til å fjerne overflødig væske og kontrollere høyt blodtrykk. Den eneste langsiktige løsningen er en nyretransplantasjon, men når det ikke er mulig, er dialyse eneste alternativet.

Forstørrede Nyre Årsaker

Polycystiske nyrer

Nyrene kan bli utvidet på grunn av polycystisk nyresykdom (PKD), karakterisert ved nærværet av mange cyster som fyller nyrene med væske. Det kan resultere i feil og, mest sannsynlig, nyresvikt. Andre symptomer bortsett fra økt størrelse er smerter i ryggen nedre sider, hodepine, blod i urinen og urinveisinfeksjoner. Behandling for PKD inkluderer medisiner for å kontrollere blodtrykket, antibiotika for infeksjoner, dialyse, kirurgi eller nyretransplantasjon for alvorlig organsvikt.

Hydronefrose

Når urinlederne - rørene gjennom som urin renner - er blokkert, nyrer tendens til å hovne opp. Denne tilstanden kalles hydronefrose. Dersom urinen ikke er drenert fra nyrene inn i blæren, akkumuleres den og forårsaker nyre forstørrelser. Hydronefrose kan variere fra mild til alvorlige tilfeller. En mild form av sykdommen ikke manifestere i stor grad; Symptomene kan omfatte ryggsmerter, smertefull vannlating, skyet urin og feber. Dersom røntgen viser alvorlig misdannelse i urinlederne, kan kirurgi løse problemet. For de fleste tilfeller av hydronefrose, er behandling administreres gjennom antibiotika.

Pyonephrosis

Når hydronefrose blir obstruktiv, kan det resultere i pyonephrosis - eller tilstand der pus kan utvikle inne nyrene. En ultralyd effektivt kan påvise muligheten for denne sykdommen. Pasienter som lider av det, kan oppleve frysninger, feber og smerte i siden. Umiddelbar oppmerksomhet og behandling ved drenering med perkutan metode (tilgang til vev og organer i form av en nålestikk heller enn å skjære huden) kan bidra til å løse tilstand, for å hindre nyresvikt.

Amyloids

Kroppen produserer proteiner som viktige byggesteiner for muskler, hud og hår. Noen ganger kan det være unormale proteiner som danner innskudd i vev og forårsake sykdom. Dette unormal innskudd, kalt amyloid, og kan manifestere seg i hjerte, lunger og nyrer. Det er et relativt sjeldent blodsykdommer som kan behandles ved å regulere proteinproduksjon i kroppen. For å oppnå dette, leger dispensere medisiner og overvåke kosthold pasienten. I noen tilfeller er stamcelletransplantasjon gjort gjennom kjemoterapi metoder. Organtransplantasjon er også foreskrevet for alvorlige tilfeller.

Nedsatt Cell Cancer

Forstørrede nyrer kan også være forårsaket av ondartede celler i slimhinnen i nyretubuli, som fungerer som filtrene frakter avfall fra blodet. Tegn på denne sykdommen inkluderer magesmerter, generell hevelse i magen, unormal farge på urinen og ryggsmerter. Kirurgi er det første alternativet for behandling for å fjerne de berørte nyre eller omliggende vev. Andre alternativer er strålebehandling og kjemoterapi.

Kan Diovan forårsake nyre Failure?

Kan Diovan forårsake nyre Failure?


Som de fleste medikamenter, har Diovan bivirkninger. Det spekuleres i om muligheten av medikamentet forårsaker nyresvikt. Selv om den aktive ingrediensen i Diovan faktisk blokkerer de kjemikalier som fører til nyresvikt, en av bivirkningene av Diovan er nyre problemer for de som allerede har sykdommen.

Hva er Diovan?

Diovan er varenavn for stoffet Valsartan, som behandler høyt blodtrykk og hjertesvikt. Ifølge Novartis, skaperen av Diovan, har stoffet hjulpet millioner av pasienter over det siste tiåret.

Inne Diovan

Diovan tilhører en gruppe medisiner som kalles angiotensin II-reseptorblokkere, eller ARB. ARB kontrollere høyt blodtrykk ved å utvide blodårene og slik at blodet kan strømme lettere. ARB behandle hjertesvikt, og de hindrer nyresvikt forårsaket av høyt blodtrykk eller hjertesvikt.

The Evil av Angiotensin II

ARB "block" Angiotensin II, som er en dødelig kjemisk stoff som gjør at blodårene til å trekke. Denne innsnevring constricts skipene og kan føre til høyt blodtrykk. Som kan føre til hjerte-og nyresvikt.

Bivirkninger og nyresvikt

En av de alvorlige bivirkninger av Diovan er at nyreproblemer av de med en pre-eksisterende nyre sykdom kan forverres. Vennligst varsle legen din til noen pre-eksisterende nyre problem før du tar Diovan. I alle fall bør legen din kontrollere nyrefunksjonen før forskrivning dette stoffet.

Andre bivirkninger

Andre dokumenterte bivirkninger av Diovan inkluderer følsomhet for lys, hodepine, svimmelhet, en økning i kaliumnivået i blodet, hoste, tretthet og diaré. Noen har også erfaring joint, rygg og magesmerter.

Diovan og Du

Se legen din dersom du har høyt blodtrykk eller hjerteproblemer. Diovan er kun tilgjengelig gjennom en resept fra lege.

Rib Cage Protrusion i Cushings sykdom

Cushings sykdom, også kjent som hyperkortisolisme, er en hormonell lidelse forårsaket av en lang periode med eksponering for høye nivåer av hormonet kortisol. Sykdommen kan føre til tretthet, muskelsvakhet, høyt blodtrykk og fysiske endringer, inkludert overkroppen fedme og en utstående mage. Hos hunder, håravfall og en pot-bellied utseende på grunn av fett skiftende til mage og rib områdene er ofte rapportert symptomer.

Cushings sykdom hos mennesker

Hos mennesker er det Cushings syndrom, og deretter er det Cushings sykdom. Syndromet er brakt videre ved å ta prednison og andre cortisonelike medisiner muntlig på en daglig basis i flere uker eller måneder om gangen. Det skal bemerkes at det å ta den samme type medisiner annenhver dag over lengre tid og / eller ved bruk av astma inhalerte medikamenter eller steroid hudkremer ikke forårsaker Cushings syndrom.

Cushings sykdom er en relativt sjelden sykdom, og det er forårsaket av en aktuell tumor til stede i hypofysen eller andre områder av kroppen. Sykdommen forekommer oftest hos voksne mellom 20 og 50. Personer med fedme, type 2 diabetes og høyt blodtrykk er mer utsatt for Cushings sykdom.

Cushings sykdom hos hunder

Cushings sykdom oppstår når en hund kropp produserer for mye kortisol. For mye kortisol kan svekke immunforsvaret, som kan la en hund utsatt for andre infeksjoner og sykdommer. Hos hunder er det to typer Cushings sykdom: binyre-avhengige og hypofysen avhengig. De fleste hunder har hypofyse-avhengige variasjon, noe som betyr at sykdommen er forårsaket av en svulst på hypofysen. Adrenal Cushings sykdom er forårsaket av svulster er tilstede i ett eller begge binyrene. Middelaldrende og eldre hunder er mest sannsynlig å bli rammet av Cushings sykdom.

Rib Cage Protrusion

En av de mer merkbare trekk ved Cushings syndrom eller sykdom hos mennesker og hunder er tendensen mot en pot-bellied utseende og brystkassen utvekst. Dette er forårsaket av fett innskudd skiftende skal lagres rundt magen, og svekket magemusklene ikke klarer å tilstrekkelig støtte vekten.

Andre symptomer på Cushings sykdom

Hos mennesker kan fettansamlinger dannes mellom skuldrene og rundt øvre del av ryggen. Ansiktet kan bli oppblåst og rund. Huden blir tynnere og vil lett får blåmerker. Riper, kutt, insektbitt og hudinfeksjoner vil ofte ta lengre tid å helbrede. Depresjon, tretthet og svekket muskler er også rapportert. Hos kvinner kan Cushings sykdom påvirker regulariteten av menstruasjon og kan føre til en økning i kroppshår.

Hos hunder, symptomer på Cushings sykdom inkluderer økt appetitt, tørste og vannlating. Dreven pesende, kjennemerket pot-bellied utseende, redusert aktivitet, hårtap, tynn eller ømfintlig hud og tilbakevendende hudinfeksjoner er også svært vanlige symptomer.

Diagnostisering og behandling for mennesker

Ved mistanke om Cushings sykdom eller syndrom, vil legen sannsynligvis spørre deg flere spørsmål og gjøre en fysisk eksamen. Dine svar og resultatene av den fysiske eksamen kan være i stand til å indikere om årsaken er en medisiner du tar. Hvis legen mener at du kan ha Cushings sykdom eller syndrom, men ikke på grunn av en medisin, så blod og urin tester vil trolig bli bestilt. En CT-scan eller MRI, som ta detaljerte bilder av din indre kroppsstruktur, kan også bestilles.

Cushings sykdom, kan behandles ved å fjerne tumorer fra hypofysen. Stråling behandlinger kan også bli anbefalt, og vil du sannsynligvis trenger å ta noen cortisonelike medisiner etter fjerning av svulsten. Legen din vil hjelpe deg med å komme opp med en effektiv behandling plan.

Diagnostisering og behandling for hunder

Diagnosen Cushings sykdom kan gjøres ved hjelp av blodprøver. Cushings sykdom er ansett å være en livslang sykdom for hunder, hvis sykdommen er adrenal-avhengig. I så fall kan den adrenal tumor forårsaker sykdommen skal fjernes, og hvis den ikke har spredd seg til andre deler av kroppen, vil dog bli kurert.

Hvis den ikke kan kureres, er Cushings sykdom forvaltes med medisinering. The Food and Drug Administration godkjent Vetoryl i desember 2008, og det er effektivt i behandling av både adrenal- og hypofysen Cushings ved å stoppe produksjonen av kortisol. Vetoryl har noen bivirkninger, inkludert mangel på energi, oppkast, diaré og vekttap. I tillegg bør medikamentet ikke bli brukt i en hund som har lever-eller nyre-sykdom, hjertesykdom som blir behandlet av visse medikamenter, eller i en hund som er gravid. Det er viktig å ha hunden din sett regelmessig, slik at hans fremgang og generell helse kan overvåkes.

Naturlige urter for nyrer

Bruk av urte kosttilskudd for forebygging og behandling av nyre plager dateres til antikken. De som er interessert i å opprettholde nyre helse, behandling av nyrestein eller behandle mer alvorlig nyre sykdom har et bredt utvalg av naturlige urter som kan velge.

Skeptikere

Tradisjonelle leger, forskere og institusjoner er vesentlig skeptisk når det gjelder å akseptere naturmidler som behandling for nyresykdommer. Det er faktisk ikke en mor lode av vitenskapelige bevis som peker til sin fordel. Enda verre er det mange moderne leger tror at urte kosttilskudd kan også være skadelig for dem som lider av mer alvorlig nyresykdom.

Farlige Urter

The National Kidney Foundation siterer en lang liste med urter det mener å være potensielt skadelig eller giftig for de med kronisk nyresykdom. Disse inkluderer blant annet løvetann, ginseng, ingefær, alfalfa, nesle, Senna, buckthorn, aloe, noni juice, rabarbra, kjerringrokk, bayberry, kost, nesle, Panax, Yohimbe, Senna, Mandrake, høst krokus, malurt og hestekastanje .

I tillegg påpeker stiftelsen ut at urte kosttilskudd er ikke statlig regulert, muligens svekke deres renhet og sikkerhet. Mange urter er også kjent for å gi alvorlige bivirkninger når det tas sammen med reseptbelagte legemidler. Det er viktig at personer som opplever alvorlig nyre sykdom rådføre seg med både sin lege og kostholdsekspert før du introduserer seg selv til urte kosttilskudd.

Nyrestein

Enkeltpersoner som ønsker å benytte urteekstrakter som et forebyggende tiltak for generelle nyre helse eller for å beskytte mot utviklingen av nyrestein ha et bedre utvalg av alternativer. Gullris, tranebær og rose hofter er naturlige urter som brukes i forebygging og behandling av nyrestein. Siden disse steinene er stort sett samlinger av kalkavleiringer, er det antatt at ekstrakter fra disse urter kan bidra til å stoppe utviklingen av steiner ved å minimere opphopning av kalsium i urinveiene. Sitronsaft sies også å være effektiv i behandling av nyresten, men i stedet for å tjene som en barriere for deres dannelse, opptrer det mer som et smertestillende ved å hjelpe til å oppløse de steiner som de er passert.

I sin bok "Urter for urinveiene," Michael Moore antyder flere behandlingstilbud for dem som allerede har utviklet nyrestein og søker urte rettsmidler for å hjelpe dem å passere. Blant de som nevnes er burdock, kjerringrokk, couchgrass, løvetann, sikori rot, sheperd Veske, brennesle og kjøttøkser. Ifølge forfatteren, bør alle disse inntas i flytende form, fortrinnsvis som en te.

Post Pass

Etter nyrestein har satt sine smertefull mark og gått gjennom urin, til urteekstrakter fra mais silke, marshmallow, sheperd Veske, ryllik og kanadiske fleabane viser positiv tendens berolige en irritert nyre og lindre noen blødning.

Samlet

Kattens klo har blitt utnyttet for det meste av innspilt tid som en tonic for nyre helse. Den vokser i Sentral- og Sør-Amerika hvor medisinmenn datert til inkaene trodde på sine helbredende egenskaper. Forskere dag studien det som en mulig behandling for mange sykdommer, innbefattet kreft, artritt, HIV og Alzheimers sykdom. Studier indikerer at kattens klør stimulerer immunsystemet, en tilsynelatende positivt for de med nyreproblemer, men spesialister bekymret for at en slik stimulering kan i stedet være skadelig for de involverte i nyre helsespørsmål. Vises som en treaktig vintre, er den indre bark av kattens klør som brukes til å lage flytende ekstrakter, te og kapsler.

Indianar og arabiske leger har også brukt løvetann gjennom historien som en behandling for milt, lever og nyresykdom. Ofte hele anlegget, men mer vanlig bladene og røttene, brukes enten fersk eller tørket i ekstrakter, kapsler og te. Enkelte individer er allergisk mot anlegget, og det vil ved behov forårsake urolig mage og diaré. Løvetann er ofte referert til som løvens tann eller blowball.

Mat for nyre pasienter med diabetes

Diabetes kan ofte føre til nedsatt, eller nyre, sykdom når den ikke er håndtert på riktig måte. Hvis du administrerer din diabetes nøye, vil du unngå å få nyresykdom, men hvis du hadde diabetes i lang tid, og du fikk diagnosen sent, kan noen skade har allerede skjedd. Administrerende blodsukker mens ikke skade nyrene er viktig for nyre pasienter. Diabetikere som har nyresykdom trenger å innlemme visse matvarer i sine dietter for å opprettholde helse.

Betydning

Blodsukker er påvirket av alt du spiser, og nyrene også behandle drikkevarer og mat. Kontrollere blodsukkeret med kosthold eller medikamenter kan bidra til å beskytte mot nyreskader. Insulin er et hormon som regulerer blodglukose i kroppen. Når insulin er ute av balanse på grunn av diabetes, nefroner - som er de kidneys- filtrering enheter - blir gradvis slitt bort. Å gi kroppen kunstig insulin vil kontrollere blodsukkernivået og hindre skade på nyrene.
Å drikke rikelig med rent vann og holde helsemessige forhold under kontroll vil bidra til å beskytte nyrene.
Personer som har nyreproblemer og diabetes trenger å eliminere matvarer som inneholder overflødig natrium og kalium, som disse krever ekstra filtrering og for mye kan ytterligere svekke lave fungerende nyrer.

Grønnsaker og frukt

Unngå stivelsesholdige grønnsaker som bakte poteter, søtpoteter, yams og tørkede bønner. I stedet velger grønnsaker som er lett å fordøye for eksempel erter, mørk grønn leafy salat, asparges, rødbeter, brokkoli, rosenkål, gulrøtter og auberginer. Spise grønnsaker rå eller damp dem til å opprettholde vitamin og mineralinnhold.

Siden diabetikere må begrense fruktjuice inntak, unngå appelsinjuice og bearbeidet juice og i stedet velge fruktjuice som er bra for nyrene, for eksempel ren tranebærjuice eller hjemmelaget eplejuice. Bananer bør begrenses fordi de inneholder kalium.

Brød og stivelse

Personer som lider med nyresykdom og diabetes bør unngå hvit og grovbrød, raffinert korn og hvit ris. I stedet velger spiret brød som ikke inneholder tilsetningsstoffer. Korn brød, malt-o-måltid og nudler er greit i små mengder. Du må se på etiketten fordi noen brød inneholder høy fruktose mais sirup, som ikke er bra for folk med begge disse forholdene.

Melk og nondairy

Meieriprodukter inneholder vitaminer og mineraler som kalsium, men den type meieriprodukter du forbruker er viktig. Unngå sjokolademelk, kulturmelk og søtet meieriprodukter som smaksatt yoghurt og iskrem. I stedet velger sunne alternativer som skummet eller fettfri melk, yoghurt, sukker-fri pudding, sukkerfri yoghurt, rå kumelk eller rå geitemelk.

Betraktninger

Hvis du bestemmer deg for å drikke rå melk, kjøpe det fra en ren, lokal, økologisk meieri. Rå melk inneholder høye nivåer av vitaminer, mineraler, enzymer og gunstige bakterier. Dersom rå melk er kjøpt fra et rent meieri er det helt trygt for forbruk.

Om nondiabetic Nyresykdom

Nyresykdom er gradvis tap av nyrefunksjon for en rekke årsaker. Diabetes-forårsaket renal sykdom er en av de mest vanlige typer av nyresykdommer ute. Men det er mange andre årsaker til nyresykdom, og de kan være like alvorlig som diabetes.

Nyre struktur og funksjon

Nyrene dine vitale organer formet som bønner som ligger i nærheten korsryggen. De har hver sin egen nyrearterien, som bringer blod inn i nyrene for filtrering. Ved hjelp av blodtrykket og et nettverk av små blodkar, du Nyrene fjerner avfallsstoffer fra blodet og la næringsstoffer for å bo. Når blodet har filtrert, etterlater det nyrene gjennom nyrevenen og går tilbake i sirkulasjon. De avfallsprodukter, som inkluderer urea, overskudd av vann og overskytende sukker, blandes sammen for å skape urin. Urinlederne, tynne rør som kobler nyrene til blæren, tegne urin i blæren for lagring.

Nedsatt sykdom og diabetes

Nyre-sykdom er den gradvise tap av funksjon i en eller begge av nyrene. Det er ofte symptomfri før den har kommet i noen tid. Diabetes er oppbygging av sukker i blodet på grunn av insulin vanskeligheter. Diabetes og nyresykdom er ofte knyttet fordi for mye sukker i blodet ditt tvinger nyrene jobbe hardere for å filtrere det fra blodet. Over tid kan det ødelegge de små blodårene i nyrene og føre til nyresykdom. Dette er så sannsynlig at hvis du er diagnostisert med diabetes, vil legen din nesten helt sikkert gjøre en full workup på nyrene og fortsette å overvåke dem nøye for tegn på sykdom.

Nondiabetic Nyresykdom

Så mye som diabetes og nyresykdom er koblet sammen, det er mange andre årsaker til nyresykdom. En av de mest vanlige årsaker til renal sykdom er hypertensjon, eller høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk setter ublu mengder press av veggene i blodårene, inkludert de i nyrene. Dette kan føre til skade på nyre essensielle blodårene og gjør filtrering mindre effektiv. En annen hyppig årsak til nyresykdom er nyre infeksjon, noe som kan føre til irreversible skader på disse delikate organer. Det er også mange arvet nyresykdommer som kan forårsake nyresykdommer, er den mest utbredte av dem blir polycystisk nyresykdom.

Symptomer

Nondiabetic nyresykdom er preget av uvanlig væskeretensjon, spesielt rundt øynene og ekstremiteter. Du kan også legge merke til at du begynner å tisse mye oftere eller at urinen kommer ut mørkere eller smellier enn vanlig. Nondiabetic nyresykdom bringer også på anemi og en opphoping av avfall i blodet, slik at du kan føle deg svakere enn vanlig eller blåmerke mye lettere.

Behandling

Når helsepersonell diagnoser nondiabetic nyresykdom, er første skritt for å få den underliggende tilstanden under kontroll. Hvis det er høyt blodtrykk, betyr det en endring i kosthold, mer mosjon og kanskje noen reseptbelagte medisiner hjelp. Hvis sepsis eller infeksjon er et problem, vil behandlingsplanen starte med å rydde den tilstanden opp. Likevel, nesten alle nyresykdom tilfeller blir ikke diagnostisert før mye skade har blitt gjort. Hvis du har nådd det stadiet der nyrene har mistet mye av funksjonalitet, kan du få foreskrevet dialyse og reseptbelagte medisiner for å bidra til å erstatte denne funksjonen. I de verst tenkelige scenarier, kan du kreve en nyretransplantasjon.

Hvordan finne forsikring for fruktbarhet

Hvordan finne forsikring for fruktbarhet


Kostnaden for prosedyrer for å gjenopprette eller forbedre fruktbarheten kan virke overveldende, spesielt med tanke på at mer enn en prosedyre eller modus for behandling er vanligvis nødvendig for å oppnå en levedyktig graviditet. Fertilitetsbehandling kan være uoverkommelig mindre helseforsikring kan dekke noe av utgiftene. Selv om forsikringer som dekker fruktbarhet er ikke alltid lett å komme med, kan du ta flere skritt som kan hjelpe deg å oppnå dekning du trenger samt finne andre alternativer for økonomisk bistand.

Hvordan finne forsikring for fruktbarhet

•  Prøv å arbeide med din nåværende helse-forsikring. Se om visse fruktbarhet tester og prosedyrer kan dekkes som behandling for generelle helsemessige forhold. For eksempel, hvis din infertilitet er et resultat av eggløsning feil som skyldes polycystisk ovariesyndrom sykdom, kan din forsikring leverandøren dekke behandling for denne tilstanden. Snakk med din behandler etter måter dette kan gjøres.

Skriv til arbeidsgivers personalavdeling for å be om en helse-forsikring som dekker fruktbarhet prosedyrer. Selskapene ofte gjør endringer i sine nytte pakker basert på ansattes tilbakemeldinger.

skifte jobb. Finn et selskap som fordeler inkluderer helse dekning gjennom et forsikringsselskap som har dekning for fertilitetsbehandling. Benytt deg av online nettverk verktøy for å finne folk du kan kontakte ved spesielle selskaper for informasjon om helseforsikring gitt til ansatte.

Flytt til en tilstand der forsikringsdekning for fruktbarhet prosedyrer er påbudt. Dette gjelder i en rekke stater, selv om spesifikke lover variere. Pass på at du lære detaljene lovene i landene du vurderer.

Urea Analyse

Urea er et kjemisk avfall at leveren utgivelser i blodet. Leger bruker tester som bun, eller blod urea nitrogen, test, og urea pusteprøve for å analysere ureanivået i kroppen. Unormalt urea målinger høy eller lav kan indikere en medisinsk lidelse. Reseptbelagte legemidler kan føre til en pasients urea nivåer for å bli unormalt høyt eller lavt.

Urea

Urea, eller ureanitrogen, er et avfallsprodukt som produseres i leveren. Leveren bryter ned proteiner til ammoniakk. Nitrogen fra ammoniakk kombineres med andre kjemikalier for å danne urea. Et individs leveren frigjør urea i blodstrømmen og nyrer filter urea fra blodet. Nyrene konvertere urea i urin og fjerne det fra kroppen under urinering. Leger bruker en urea-analyse for å finne indikasjoner på medisinske lidelser som kan innebære den lever eller nyrer.

BUN Test

Bun-testen er en test som måler blodureanivå i en pasients blod. En helsepersonell trekker blod fra pasientens arm og sende blodet til et laboratorium for analyse. Ifølge US National Library of Medicine, pasienter med normale BUN testresultater har vanligvis mellom 7 og 20 milligram av urea nitrogen per desiliter blod. En lege kan bestille denne testen (og en kreatinin test) hvis han får mistanke om at en pasient har nyresvikt.

Unormale BUN Resultater

Personer med unormalt høy BUN testresultater kan ha en alvorlig medisinsk tilstand, for eksempel gastrointestinal blødning, hjertesvikt eller hjerteinfarkt. Nyre sykdom, nyresvikt og urinveisobstruksjon kan også føre til et individ for å akkumulere høye nivåer av urea i blodet. Pasienter som er over-hydrert, personer med underernæring og personer med leversvikt kan ha lave Bolle nivå på denne blodprøve.

BUN Drug Interactions

Flere stoffer, for eksempel tetracykliner, høye doser av aspirin og tiaziddiuretika, kan føre til en pasients blod urea nivåer for å øke. Probenecid, rifampicin og propranolol kan også øke blodurea målinger. Brukere av streptomycin og kloramfenikol kan føre til reduserte nivåer av blodurinstoff. Pasienten bør informere sine leger om alle reseptbelagte og reseptfrie medisiner de tar, slik at legene kan vurdere virkningene av narkotika på pasientens urea analyse.

Urea pusteprøve

Den urea pustetesten måler mengden av et bestemt karbondioksyd isotop i pasientens ånde for å bestemme nærværet av Helicobacter pylori bakterier. Pasienten svelger en kapsel som inneholder urea. Helicobacter pylori bakterier bryter ned urea og konvertere den til en karbondioksid isotop. En spesiell enhet måler mengden karbondioksid isotopen i luften at pasienten puster. Testresultater viser at intet karbondioksyd isotop i pasientens ånde indikerer at Helicobacter pylori bakterier ikke er til stede i pasientens mage.