Digidexo.com

blodpropp lyske

Hvordan å behandle symptomer på blodpropp NaturligvisHvis du opplever symptomer på blodpropp, er det viktig å få behandling med en gang. Den medisinske termen for blodpropp er dyp venetrombose (DVT). Blodpropp oppstår når blodplater i blodet holde sammen og danne en masse. De kan danne i venene i bena, lyske og armer. Symptomer på blodpropp omfatter rødhet i huden, sårhet, smerte eller hevelse i beinet eller armen, og et varmt sted på bena. Hvis venstre ubehandlet, kan blodpropper føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt. Det er noen ting du kan gjøre for å beskytte deg mot denne tilstanden.

Bruksanvisning

•  Få medisinsk hjelp umiddelbart ved første tegn på DVT. Behandlingen bør starte under tilsyn av en lege. Sykehusinnleggelse eller medisiner kan være nødvendig for å hindre ytterligere helseproblemer. Når tilstanden er stabilisert, kan du begynne å bruke naturlige metoder for å utfylle den medisinske behandlingen. Diskuter dette med legen din.

Hev bena med jevne mellomrom. De bør være ca 6 inches over ditt hjerte. Når du ligger nede, bruke telefonen bøker for å heve foten av sengen. Dette vil bidra til å holde blodet flyter og forebygge blodpropp.

Flytt bena rundt ofte. Hvis du har til å sitte i en lang periode, endre posisjoner regelmessig. Ikke kryss bena. Prøv å unngå å stå eller sitte i mer enn én time rett.

Bruk klær som passer løst på kroppen din. Dette inkluderer sokker, undertøy og strømper. Ikke ha stramme klær, for eksempel belter, rundt midjen din. Iført løstsittende klær vil tillate blodet til å flyte fritt.

Forhindre ytterligere blodpropp ved å ta hvitløk kosttilskudd. Denne urten kan fungere godt som en DVT behandling fordi den har naturlige kjemikalier som holder blodplater som danner klumper. Snakk med legen din før du bruker hvitløk fordi det kan samhandle med visse medisiner.

Spis fisk som inneholder omega-3 fettsyrer. Disse essensielle fettsyrer også bidra til å stoppe blodplater klumper og gjør propper. Konsultere legen din for råd om hva doseringen er best for deg. De fleste tar 3000 til 5000 milligram hver dag.

Hint

 • Drikker et glass tomatjuice om dagen kan redusere risikoen for blodpropp.
 • Pinokinase, kan et derivat av soya og furu også fungere som en naturlig DVT behandling.
 • Gulrøtter og andre grønnsaker som inneholder betakaroten kan bidra til å forhindre hjerneslag symptomer, blodpropp og hjertesykdommer.

Hvordan behandle en trakk Lyske Muscle

Hvordan behandle en trakk Lyske Muscle


Idrettsutøvere er noe som brukes til å lyske muskel trekker. Uansett hva sporten kan være, strekke eller brå bevegelser kan resultere i denne svært smertefull skade. Mens vekt er ofte plassert på magemusklene for kjernen styrke, er sjelden den samme mengde oppmerksomhet gitt til adductor musklene, som inkluderer musklene i indre lår området og lysken. Av denne grunn, folk er ofte uvitende om hva de skal gjøre når de trekker en lyske muskel. Behandling, men er ikke så komplisert når du har et håndtak på problemområdet.

Hvordan behandle en trakk Lyske Muscle

•  Stopp aktiviteten som forårsaket muskel trekk, i det minste midlertidig. Mindre muskel trekker kan bare kreve en liten nedskjæring eller begrensning av den fornærmende aktivitet inntil smerten avtar. La smerte være guide. Hvis det gjør vondt, er at kroppens måte å si "ikke gjør dette." Lytt til den.

Relax. Sitte ned eller legge ned, avhengig av hva stillingen er mest komfortabel. Når kroppen er skadet, trenger den litt tid å helbrede. Så sakte ned og la helbredelse begynne.

Sett isen på den betente området for å bidra til å roe det ned. Dette fungerer best hvis den anvendes innen de første 24 timene. Etter 72 timer, kan isen ikke gi mye hjelp. Is i 15 til 20 minutter, flere ganger om dagen.

Ta anti-inflammatoriske medisiner som aspirin, ibuprofen eller andre medisiner som anbefalt eller foreskrevet av legen din. Rådfør deg med helsepersonell før du tar noen medisiner.

Limit anstrengende fysisk aktivitet. For en middels muskel belastning, kan en begrensning av anstrengende fysisk aktivitet være alt som er nødvendig for å føle seg bedre i løpet av noen dager.

Lag en legetime hvis lysken pull ser ikke ut til være helbredende eller om det blir verre eller blir mer smertefull. Spør din lege om muskelavslappende. Hvis det er hensiktsmessig for tilstanden, vil en lege foreskrive denne typen medisiner for å holde muskel trekke fra å bli mer smertefullt.

Begynn milde tøyningsøvelser når muskelen begynner å helbrede eller som legen foreslår. Vær forsiktig, men da for mye eller feil type trening kan føre til ytterligere muskelspenninger. Oppvarming av skadde området før stretching kan være nyttig.

Prøv strukturert fysioterapi. Det er alltid best å trene muskelen som skissert av noen med kompetanse på området. En fysioterapeut kan utvikle et program som vil hindre muskel fra å bli re-skadet, samt en guide på hvordan man kan styrke det å hindre fremtidig skade.

Hint

 • Isen etter en lyske muskel pull og varme før du bruker trakk muskel igjen.
 • Ta medisiner bare som foreskrevet av legen. Ikke ta medisinen oftere enn foreslått, ikke ta mer medisiner enn foreskrevet og ikke hoppe doser uten tillatelse fra lege.

Et middel mot Trakk Lyske Muskler

Et middel mot Trakk Lyske Muskler


Du har trukket lysken muskler. Dette betyr at musklene har blitt strukket utover sine fastsatte grenseverdiene, noe som resulterer i en belastning - en som kan være ganske smertefullt, noe som begrenser din evne til å trekke bena sammen eller flytte hofteleddet fritt. I utgangspunktet du har revet noen av muskelfibre i ditt indre lår. Så hva er den rette for en slik skade? Les videre.

Fastslå Injury alvorlighetsgrad

Det første du må gjøre når konfrontert med trakk lyske muskler er å fastslå hvorvidt skaden er alvorlig. Tegn på alvorlig belastning inkluderer hevelse eller blåmerker, betydelig smerte når han går, smerter mens du sitter eller ligger, smerter om natten og muskelspasmer. Hvis slike tegn er til stede, må du oppsøke lege med en gang; det er en sjanse for at musklene har revet helt og vil kreve kirurgi.

Stretch

Hvis lyskeskade er ikke fullt så alvorlig som det som er beskrevet ovenfor, en av de beste tingene du kan gjøre for å behandle det er å strekke det. Slike stretching bør være lett og enkelt - blottet for enhver smerte. Hvis du føler smerte mens stretching, du strekke for hardt og er trolig forsinke en full gjenoppretting. Lett stretching, men kan være svært nyttig.

Rest

Hvile er trolig nummer 1 middel til trakk lyske muskler. Kroppen din er ganske flinke til å reparere seg selv - og resten er måten å la den gjøre jobben sin. Hvile er den eneste måten å tillate avrevne muskler til å helbrede. Hvis du utfører en oppgave bringer smerte, er dette et godt tegn på at du ikke bør gjøre det. Som du helbrede, vil du være i stand til å gjøre mer uten å forårsake smerte.

Hot and Cold

For de første par dagene etter at skaden oppstår, is trakk muskelområdet. Ice hindrer betennelse og oppfordrer blodet å strømme til det berørte området. Før du utfører noen form for anstrengende oppgave som en lang tur, bruke en varmepakning til skaden for å hjelpe løsne musklene der. Det kan være lurt å bruke varmepakning før stretching, også. Bruk is på skaden etter å ha utført noen form for anstrengende aktivitet. I utgangspunktet, da koker du før og is etterpå.

Graviditet og lyske trekker

Graviditet og lyske trekker


Lyskesmerter er en vanlig sykdom led gjennom hele svangerskapet som kan føre til alvorlige problemer i noen kvinner. Lysken muskler, samt leddbånd, strekke for å imøtekomme det voksende fosteret inne i livmoren, noe som kan føre til smerter i magen og en økt sjanse for å belaste lysken muskler. Dette kan vanligvis følte først rundt tolvte uke av svangerskapet, men en lyske pull kan skje periodisk når som helst etterpå.

Fakta

En lyske trekk, også kjent som en lysken belastning, oppstår når for mye stress er plassert på musklene i lysken og lår. Lysken muskler består av seks muskler som dekker området fra de indre bekkenet til indre del av lårbeinet. De trekker beinet sammen og hjelpe med bevegelser av hofteleddet. Plutselige endringer i retning eller raske skift av kroppen kan føre til at musklene til å bli overbelastet, og i noen tilfeller, tåre.

Identifikasjon

Lyske trekker er vanlig hos kvinner som er gravide på grunn av den naturlige løsning av leddbånd som er opplevd i forberedelse til fødselen. Symptomer på en lyske pull kan være smerter og ømhet i lysken og på innsiden av låret, smerte når du lukker bena eller løfte kneet, eller en popping eller knipser følelse under skaden umiddelbart etterfulgt av ekstrem smerte.

Typer

Lyske trekker er vanligvis delt inn i tre kategorier avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene. Første grad lyske trekker smerte, men lite tap av styrke eller bevegelse, trekker andre grad er smerter med noen vevsskade, mens de som faller i den tredje grad kategorien omfatter smerte ledsaget av et tap av funksjon og en fullstendig rive av muskelen. Å fastslå alvorlighetsgraden av en lyske trekk, vil en lege fullføre en grundig fysisk eksamen og kan anbefale røntgenbilder for å utelukke eventuelle andre problemer.

Forebygging / løsning

Gravide kvinner bør endre posisjoner sakte å la leddbånd å strekke gradvis og bør bøye på hoftene hvis de kommer til å nyse, hoste, eller le for å hindre en lyske pull. Lyske trekker vanligvis leges på egen hånd i løpet av fire til seks uker uten radikal behandling er nødvendig. Resten er nøkkelen i helbredelsesprosessen, men i tillegg, kan is bli plassert på låret til å redusere svellingen, en anti-inflammatorisk vil bidra til å lette smerte og redusere svelling, og sammenpressing av låret med en elastisk bandasje kan fremskynde restitusjon.

Advarsel

Gravide kvinner som opplever lyskesmerter bør kontakte sin helsepersonell umiddelbart hvis smertene ikke avtar ikke i løpet av få minutter. Orienter legen hvis det er blødning, kramper, kvalme, oppkast, feber, frysninger, eller en endring av utflod, i tillegg til lysken smerte og tap av bevegelse. Alle mulige risikoer og bivirkninger av potensielle diagnostiske tester og anbefalte behandlinger bør være grundig diskutert med en helsepersonell.

Hvordan strekke et Trakk Lyske

En trakk lysken kan være en overbelastet eller revet lukkemuskelen. Disse typer lyske skader er vanligvis behandles med en kombinasjon av hvile, is, varme, og over skranke medisiner som paracetamol og ibuprofen å lindre smerte. Som healing utvikler seg, er det noen tøyningsøvelser som bistår den helbredende prosessen med lysken.

Hvordan strekke et Trakk Lyske

Butterfly Stretch

•  Sitt på bakken på baken.

Bøy i knærne og bringe begge føttene sammen slik at bunnen av skoene dine er mot hverandre.

Hold på dine sko. Ved hjelp av albuene, presse knærne mot gulvet.

Hold stillingen i 10-15 sekunder.

Standing Lyske Stretch

Spre føttene langt fra hverandre (mye lenger enn skulderbredde).

Bruk din kroppsvekt for å lene seg mot høyre. Plasser høyre albue mot høyre kne å strekke venstre lyske. Hold føttene pekte fremover.

Hold posisjonen i 15-20 sekunder.

skifte side og gjenta trinn to og tre for en høyre lyske strekk.

Lunges

9. Begynn i utfall posisjon. Plasser høyre fot og venstre kne på gulvet.

Pass på at du sitter rett og at høyre ben er vinkelrett på gulvet opp.

Lean frem til å intensivere venstre lyske strekk. Hold posisjonen i 10 sekunder.

Bytt ben og gjenta trinn en gjennom tre for høyre lyske strekk.

Hvordan ta vare på en Trakk Lyske

En trakk lysken kan være en av de mest smertefulle og mest vanskelige skader å ta vare på. Vanligvis oppstår et trukket lyske når lukke longus, den lange muskel på innsiden av lårene, er overbelastet, og ofte revet. Den trekker eller rift oppstår vanligvis ca tre inches under bekkenet der senen og muskel koble til. Lyske skader som en trakk lyske er vanligvis brydde seg for konservativt gjennom hvile, is, varme og smertestillende midler.

Hvordan ta vare på en Trakk Lyske

•  Hvile er den enkleste og også det viktigste du kan gjøre for din trakk lysken. Ta ett til to-ukers pause fra enhver fysisk aktivitet som kan hindre lysken fra healing eller forsinke helbredelsesprosessen.

Ta over skranke medisiner som paracetamol, ibuprofen eller acetylsalisylsyre for å lindre smerten.

Påfør en ispose til trakk lysken som vil redusere smerte og hevelse. Påfør ispose minst tre ganger om dagen i 10 til 20 minutter om gangen. Hvis du har en pose med frosne grønnsaker i fryseren, kan den brukes som et alternativ til en ispose.

Påfør varme til trakk lysken når hevelsen avtar. Bruk en varmepute på den skadde lysken to ganger om dagen i 45 minutter. Dette vil bidra til å lindre smerte og løsne lysken muskler som vil hjelpe fremskynde helbredelsesprosessen.

Begynn tøyningsøvelser på de trakk lyske muskler to ganger om dagen når du føler det kan gjøres uten smerter. Ikke overdriv strekker seg så det kunne forsinke helbredelsesprosessen.

Resume fysisk aktivitet bare hvis smertene har avtatt eller etter å ha blitt klarert av legen din.

Hint

 • Vær tålmodig. Lyske skader kan noen ganger ta opptil seks uker å helbrede.
 • Wear boxer truser i stedet for boksere å bidra til å støtte den skadde lysken.

Førstehjelp for lyske SkaderEn anstrengt eller trukket lyske muskelen kan forårsake mye smerte og hevelse. De fleste lyske skader kan behandles hjemme med grunnleggende førstehjelp, men hvis du opplever sterke smerter, blødning, eller genital skade, kontakt lege.

Rest

Hvile og beskytte en lyskeskade kan bidra til å forhindre ytterligere skade og smerte. Ikke engasjere seg i fysisk aktivitet som fører deg mer smerte. Trakk lyske muskler kan ta flere uker å helbrede.

Ice

Ice vil redusere smerte og hevelse. Påfør en ispose umiddelbart etter skaden i 10 til 20 minutter minst tre ganger om dagen for de første dagene. Ikke påfør is direkte på huden; vikle ispose i et håndkle eller klut.

Heat

Etter to eller tre dager, bør en skadet lyske ikke være hovne. Når hevelsen har avtatt, kan du bruke en varmepute eller en varm komprimere i 20 til 30 minutter for å øke sirkulasjonen og lindre smerte.

Support

Støtt din skadet lysken av seg støttende undertøy til du er helt leget. For menn, trenger boxershorts ikke tilby støtte en skadet lyske trenger for å helbrede og bør unngås.

Medisinering

Over-the-counter smertestillende midler som Tylenol kan bidra til å lette ubehag fra en lyskeskade. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen og aspirin kan bidra til å lindre hevelse og smerte. Ta alle medisiner som anvist og ikke overskrider den anbefalte dosen.

Hvordan minske sjansen for å få blodpropp

Blodpropper er dannet av legemet etter en skade. Blodceller og fibrin stands komme sammen og lage en klump for å stoppe blødning. Snart en skorpe dannes så skaden kan leges. Dette er en meget viktig mekanisme i kroppen. Uten evne til å koagulere, ville blod folk blø i hjel fra skader. Problemet oppstår når kroppen utvikler blodpropp der det ikke er skade. Hvis en blodpropp blokkerer blodtilførselen til en arterie eller vene, kan alvorlige konsekvenser følger som hjerteinfarkt og hjerneslag. Derfor er det viktig å gjøre alt du kan for å hindre unødvendige blodpropper fra forming.

Hvordan minske sjansen for å få blodpropp

Praksis sunn livsstil valg. Røyking er en risikofaktor i utviklingen av blodpropp, fordi det gjør at blodkarene til å krympe og stivne. Legg røyking til en usunn diett, og du er upping sjansene dine for å få blodpropp drastisk. Redusere fett og kolesterol teller i maten du spiser og slutte å røyke.

•  Tren regelmessig. En regelmessig mosjon rutine vil forbedre sirkulasjonen og hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt. Begge disse er svært viktig i kampen mot blodpropp. Frie blodstrøm og god sirkulasjon gjøre det mindre sannsynlig for å danne blodpropper. Opprettholde en sunn vekt betyr at dine organer er ikke omgitt av fett og plakk vil mest sannsynlig ikke dannes i arteriene.

Flytt rundt ofte. Under sørge for lange turer du tar pauser for å gå rundt. På flyet ritt der det ikke kan være mulig å faktisk gå rundt, gjør beinøvelser i setet. Langvarig sitting og mangel på bevegelse er en av de viktigste årsakene til blodpropp.

Ta forholdsregler etter operasjonen. Små blodpropper kan dannes under operasjoner. Når du er i bedring, kan legen forskrive antikoagulantia. Ta dem som anvist. Pass også på å flytte så mye som mulig. Hvis bevegelsen ikke er tillatt, er det kompresjons mansjetter som er plassert rundt lemmer å stimulere blodsirkulasjonen som kan brukes. Liggende helt stille etter operasjonen er en veldig enkel måte å få blodpropp. Pass på at du flytter.

Bruk kompresjonsstrømper hvis du er utsatt for blodpropp. Folk som er på beina mye noen ganger utvikle åreknuter. Åreknuter er bredere enn vanlige årer og gi større risiko for dannelse av blodpropper. Iført kompresjonsstrømper hjelper med sirkulasjon hos personer med åreknuter.

Informer legen om eventuelle sykdommer du har. Det er mange forhold som legger til sjansene for å utvikle blodpropp. Snakk med legen din om alle dine forhold og symptomer slik at han kan foreskrive de riktige medisiner og endringer i livsstil som vil bidra til å forhindre din får blodpropp.

Vær proaktiv med din helse og følge trinnene ovenfor. Å gjøre dette vil i stor grad redusere sjansene for å utvikle blodpropp.

Hint

 • P-piller øke risikoen for å utvikle blodpropp.
 • Alder øker risikoen for å få blodpropp.
 • Graviditet øker risikoen for å utvikle blodpropp.
 • Personer med autoimmune sykdommer har større risiko for blodpropp.
 • Mennesker med kreft og inflammatorisk tarmsykdom har større risiko for blodpropp.
 • Interne blodpropp er noen ganger dannet etter bilulykker.

Lyske brokk Tegn og symptomer

Lyske brokk Tegn og symptomer


Noen mennesker er ikke engang klar over at de har en lyske brokk, eller lyskebrokk, før de besøker sin lege for en rutinemessig eksamen. Mange ganger, ikke brokk viser ikke noen tegn eller symptomer som det enda eksisterer. En person kan oppleve en bule i hans lysken når du står opp. Dette bule er forårsaket av en utstående tarmen og en person trenger for å søke medisinsk behandling for det. Her er informasjon knyttet til symptomer, tegn, årsaker og behandlinger for en brokk i lysken.

Symptomer hos voksne

Noen ganger kan en lyske brokk viser ingen tegn på at den er der før du står opp og legger merke til en bule, ellers hoste eller belastning. En person som lider en lyske brokk vil mer enn sannsynlig varsel denne bule på hver side av deres skambeinet. Du kan også legge merke smerter i området i lysken når du hoster, løfter eller bøyd over. Det er vanligvis en dregging eller følelse av tyngde i lysken. Menn er mer sannsynlig å utvikle denne type brokk enn kvinner. Noen ganger kan den utstikkende tarmen faller inn i pungen. Hvis dette skjer, er brokk kalles en lyske-scrotal brokk. Noen ganger vil det være smerte og hevelse i pungen og testiklene. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle en brokk i femoral kanalen på grunn av en svakhet der. De vil som regel merke bule, samt andre smertefulle symptomer mens du gjør små oppgaver.

Symptomer hos barn

De fleste lyske brokk hos barn skyldes en svakhet i bukveggen. Faktisk er det anslått at fem av hver 100 barn vil lide av en brokk i lysken. I et lite barn, kan brokk gjøre sin tilstedeværelse kjent når barnet hoster, gråter, eller er straining under en normal avføring. Hos eldre barn, brokk vil fremgå mens barnet står under hoste eller anstrengende, så vel som i løpet av en normal avføring.

Årsaker

De fleste lyske brokk er forårsaket på grunn av en svekkelse og økt trykk i bukveggen. Selv om noen lyske brokk synes å ha noen åpenbar årsak i det hele tatt, de fleste brokk som utvikler hos barn skyldes at mageslimhinnen ikke lukker ordentlig ved fødselen. Brokk som utvikler senere i livet antas å være forårsaket av en svekkelse i bukveggen på grunn av aldring, mageoperasjoner, intens og kronisk hoste, eller gjør intens fysisk aktivitet som forårsaker anstreng i området.

Risiko

Lyske brokk kan vokse seg større over tid hvis den forblir ubehandlet. Disse brokk kan føre til press og bli smertefullt i områdene rundt den. Hvis den forblir ubehandlet i et menneske, vil disse brokk strekker seg inn i pungen, og testikler, forårsaker svelling og smerte. Et brokk venstre ubehandlet kan føre til en løkke av tarmen for å bli fanget i bukveggen var brokk begynte. Dette kan føre til smerter og hindrer avføring til det punktet du ikke kan ha ett eller passere gass. Det kan også gi kvalme og oppkast. Dette er en alvorlig tilstand, fordi den innfangede tarmen vil ha sitt blodstrøm avskåret, forårsaker at en del av vevet på å dø. Når dette skjer, er det som kalles en kvelning av tarmen og er livstruende. Kirurgi er nødvendig så snart som mulig.

Forebygging / løsning

Hvis du er født med en svekkelse i bukveggen, er det ikke mye du kan gjøre for å hindre en lyske brokk skjer. Det er ting du kan gjøre for å redusere belaste magemusklene. Prøv å opprettholde en sunn vekt å legge mindre belastning på dette området. Legge fiber til kosthold vil redusere behovet for å stamme under en avføring. Vær forsiktig og vær forsiktig når du slipper å løfte noe tungt; husk å bøye fra knærne når du løfter. Siden røyking kan føre til kronisk hoste, stopp. Iført en truss vil ikke fikse brokk. Det kan bringe komfort for en kort periode, men skaden vil fremdeles være der.

Diagnose / behandling

Mesteparten av tiden vil legen finne brokk ved å gjøre en enkel legeundersøkelse. Hvis brokk ikke forårsaker du ubehag og er relativt lite, kan legen bare vente og se på brokk. Hvis brokk er forstørret og skaper ekstreme smerter, er kirurgi det eneste alternativet tilgjengelig i å fikse det. De to operasjoner som er tilgjengelige for å reparere en lyske brokk er herniorrhaphy og hernioplasty.

Hva kan føre til at Indre lår og lyske Pain Non Injury?

Det er mange forhold som kan føre indre lår og lyskesmerter. Hvis du opplever vedvarende smerte som ikke er et resultat av en skade, bør du kontakte lege. Riktig diagnose er nøkkelen til å behandle tilstander som forårsaker smerte.

Brokk

Et brokk kan forårsake smerter i indre lår og lysken. En brokk kan være forårsaket av en skade, er det imidlertid av andre årsaker. Dette kan omfatte kronisk forstoppelse, graviditet, fedme og en medfødt svakhet i bukveggen. Et brokk kan forårsake andre symptomer som muskelsvakhet og en bule i lysken.

Nyrestein

En nyrestein kan gi smerter som stråler ut i lysken og låret området. En nyrestein er en masse som danner fra stoffer som er til stede i urinen. Noen årsaker til nyrestein er heteslag, akutt pankreatitt og hjerteinfarkt.

Orchitis

Orchitis (hevelse av testiklene) er en tilstand som kan føre til smerter i testiklene som kan stråle nedover låret. Behandlingen for orchitis er antibiotika, sengeleie, pungen støtte og analgetika for smertebehandling. Orchitis kan være et symptom på en mer alvorlig tilstand som testikkelkreft, gonoré eller syfilis.

Kreft

Kreft i urinveiene kan føre til vedvarende smerter i lysken som kan stråle til låret, bekkensmerter, magesmerter og hevelse i underlivet. De behandlinger for denne tilstanden kan omfatte kirurgi, stråling og kjemoterapi.

Advarsel

Hvis du opplever en plutselig innsettende akutte smerter i lyske og lår som ikke er forårsaket av en skade, kan det være et tegn på en alvorlig tilstand. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart for å unngå komplikasjoner.

Tegn og symptomer på en lyske Lymph Node Infeksjon

Tegn og symptomer på en lyske Lymph Node Infeksjon


Lymfeknutene er små organer som er del av immunsystemet. Lymfeknuter er spredt over hele kroppen, inkludert lysken, og arbeid ved å filtrere virus og bakterier fra systemet, holde dem inntil hvite blodceller kan drepe dem. Når lymfeknuter blir hovne, er det vanligvis det første tegn på en infeksjon.

Vanlige symptomer

Det vanligste symptomet på en lymfeknute infeksjon i lysken er utvidelsen av nodene selv. Ifølge Mayo Clinic, hvis lymfeknutene er svellet ved 0,4 inches er flere, er det et tegn på infeksjon. Disse forstørrede lymfeknuter er ofte smertefull eller øm å ta på. Personer med en lymfeknute infeksjon kan også føle seg uvel, med influensalignende symptomer som en lavgradig feber eller til og med en sår hals. Huden rundt området kan også være rød og betent.

Mer alvorlige symptomer

I noen mer alvorlige tilfeller kan lymfeknuter blir blokkert i løpet av en infeksjon. Hvis en lyske lymfeknute opplever en blokkering, kunne en av bena blir hovne, ifølge Mayo Clinic. Også i ekstremt sjeldne tilfeller kan en lymfeknute infeksjon føre til herdet og raskt voksende node som kan tyde på en svulst. Hvis hoven lymfeknute er ledsaget av feber, fortsetter å bli større eller varer lenger enn to uker, er det viktig å se en lege.

Komplikasjoner

Infiserte lymfeknuter må behandles med en antibiotika for å rydde opp infeksjonen. Ifølge Mayo Clinic, hvis venstre ubehandlet, kan en abscess dannes i lymfeknute. Hvis en abscess former, kan legen din behøve å tømme den. Også, som i en hvilken som helst bakteriell infeksjon forblir ubehandlet, kan infiserte lymfeknuter føre til bakteriemi, en infeksjon av blodet. Dette er en svært alvorlig tilstand som ikke bare kan skade dine organer, men kan føre til dødsfall.

Blodpropp i Children

Blodpropp er alvorlig i en person i alle aldre, men de er spesielt alarmerende hos barn. De fleste barn er ikke i fare for å oppleve en blodpropp, men barn som har blod-clotting forhold trenger en riktig diagnose og behandling for å unngå klumper som kan resultere i enda mer alvorlige eller livstruende problemer.

Betydning

Blodpropp hos barn oppstår mesteparten av tiden fra utilstrekkelig sirkulasjon i blodet. De kan være alvorlig hvis den ikke behandles riktig og raskt.

Fakta

Mens sjeldne, vil om lag én av 10.000 barn utvikle en blodpropp. Blodpropp hos barn er oftest funnet hos spedbarn eller tenåringer.

Årsaker

Blodpropper kan oppstå på grunn av en genetisk predisposisjon for en lidelse hvor blodpropper lett. I andre tilfeller dårlig sirkulasjon er årsaken til blodpropp.

Tegn / symptomer

Hevelse og smerter i området av blodpropp er et symptom etter at koagulere har vært tilstede i en betydelig tidsperiode. Under de tidlige stadier av en blodpropp, er det ingen ytre tegn eller symptomer.

Behandling

For barn som er diagnostisert med blodpropp abnormiteter, vil en lege foreskrive en blod tynnere. Noen barn krever et kirurgisk inngrep for å fjerne blodpropp.

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i nyrene?

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i nyrene?


Renal venetrombose er en sjelden tilstand der en blodpropp former i den renale vene, blokkerer strømmen av blod fra nyrene til hjertet. Dette kan føre til nyresvikt eller en annen tilstand som lungeemboli, hvor alle eller en del av klumpen, bryter av, og reiser seg til lungene. Nedsatt venetrombose vanligvis skjer gradvis hos voksne. Men, utvikler sykdommen mye raskere hos barn og utgjør en større trussel for deres helse.

Symptomer

En person som har nedsatt venetrombose kan oppleve smerter i øvre del av ryggen, en nedgang i urinproduksjon eller har blod i urinen. Brystsmerter og kortpustethet er symptomer som kan oppstå hvis blodpropp har reist til lungene. Andre symptomer inkluderer høyt blodtrykk, feber, en skarp smerte langs en side av kroppen eller en forstørret nyre. Noen mennesker vil utvikle renal venetrombose og ikke har symptomer i det hele tatt.

Årsaker

Dehydrering, som kan redusere blodvolum og forårsake blodpropp, er den ledende årsak til nedsatt venetrombose blant spedbarn og barn. Blant voksne årsakene inkludere noen traumer til ryggen eller magen som fører til arrdannelse, som feller blod i nyrevenen. Andre forhold som kan føre til blodpropp inkluderer nyre svulster i nyrevenen som blokkerer blodstrømmen. Nefrotisk syndrom, en tilstand der nyrene er skadet, er en annen årsak.

Diagnose

En lege kan avgjøre om en pasient har nedsatt venetrombose ved å manuelt sjekke pasientens mageområdet for tegn på en forstørret nyre og ved å lytte til magen med et stetoskop for å oppdage eventuelle uvanlige lyder som kan tyde på en blokkering av blodstrøm i nyrevenen . Blod-og urinprøver kan også avsløre problemene med blodpropp. En pasient som har nefrotisk syndrom kan ha et usedvanlig høyt nivå av protein i urinen, og høye nivåer av kolesterol i blodet.

Ved å søke Emergency Care

Alle som har symptomer på nedsatt venetrombose bør få medisinsk hjelp umiddelbart. Babyer og barn trenger øyeblikkelig hjelp hvis de har feber over 102 grader eller høyere, plutselig hevelse i et ben eller andre symptomer på denne tilstanden. Foreldre bør også se etter tegn på dehydrering. Dette inkluderer gråter uten tårer, ekstrem svakhet, innsunkne kinn og magen og ørhet. Andre faresignaler inkluderer overdreven tørste, mørk urin og tørr munn.

Behandlinger

Intravenøs væske er de typiske behandlinger for pasienter som utvikler nedsatt venetrombose på grunn av dehydrering. I andre tilfeller er behandling fokusert på å forhindre blodpropp fra reiser til lungene, der det være livstruende. Blodfortynnende kan bidra til å jevne ut de propper. Noen ganger vil leger kirurgisk fjerne blodpropp eller den skadede delen av nyrene. De vil da åpne blokkert blodåre ved hjelp av fleksible rør. Noen pasienter vil trenge sengeleie for en stund.

Symptomer blodpropp i lungene

Blodpropp er dine venner - det meste av tiden. De er kroppens måte å helbrede sår og hindre blodtap. Men når de danner i arterier og vener, kan de forårsake alvorlige helseproblemer, og kan også være dødelig. Blodpropp i lungene, kan være liten, forårsaker minimal skade. Hvis venstre ubehandlet, kan de bli større, og dreper lungevevet.

Årsaker

Hvis en blodpropp former i et annet område av kroppen, for eksempel armer eller ben, kan det bryte fri og reise gjennom blodstrømmen. Det kan da bli avleiret i lungene, med symptomer snart etter.

Shortenss av Breath

Dette er et symptom som oppstår når blodpropp er liten og har ikke skadet omliggende vev.

Angst

Som blodpropp blir større og skaden blir verre, kan du vise symptomer på en angst angrep. Disse kan omfatte rastløshet og rask pust.

Pleuritic brystsmerter

Dette symptomet kan oppstå når du prøver å ta et dypt åndedrag.

Blodig oppspytt

Dersom blodproppen har blitt større og er ødeleggende vevet rundt det, kan du begynne å legge merke til blod-farget oppspytt når du hoster.

Årsaker for blodpropp Under menstruasjonssykluser

Årsaker for blodpropp Under menstruasjonssykluser


Noen kvinner har kraftig blødning når de har mensen, og det er disse kvinnene som vanligvis opplever clotting. Svært ofte clotting kan forårsake smertefulle kramper når store klumper passere gjennom livmorhalsen.

Tunge perioder

Tyngre enn normal blødning under en periode tapper kroppens naturlige anti-clotting evner, noe som resulterer i betydelige propper.

Endometriose og iuds

Endometriose, eller livmor fibroids, kan føre til overdreven clotting løpet av en menstruasjonssyklus. Hvis en kvinne har en spiral, vil hun noen ganger oppleve kraftigere blødning og mer clotting. Men det er rett og slett mange ganger ingen grunn for blodpropp.

Bekken Disorders

WebMD sier at noen ganger fibroids, polypper, bekken inflammatorisk sykdom (PID), fortykkelse av livmorslimhinnen eller livmorkreft kan føre til blodpropp (se Ressurser). Dette er grunnen til at det er en god idé å først se en lege for å utelukke eventuelle alvorlige problemer.

Blod og hormonelle årsaker

Kvinner med hormonelle ubalanser har ofte tyngre perioder som fører til blodpropp. Andre årsaker å vurdere er en lite aktiv skjoldbruskkjertel, mulige blodsykdommer eller bruk av antikoagulerende legemidler.

Betraktninger

En veldig vanlig og ofte oversett årsak til kraftig blødning er stress. Noen ganger blodpropp i løpet av menstruasjonssyklusen er rett og slett kroppens måte å forkaste livmor vev. Ifølge WebMD, er hensikten med den månedlige menstruasjonssyklus for å kvitte seg med alle de giftstoffer og avfall som ofte kommer ut som blodpropp i mange kvinner (se Ressurser).

Symptomer på en blodpropp i øyet

Blodpropp i øyet kan være stygg, men de er vanlige hendelser. De fleste av dem vil være harmløse, men noen kan tyde på alvorlige tilstander som krever umiddelbar oppmerksomhet. I begge tilfeller er det viktig å være i stand til å gjenkjenne symptomer og vite når å søke medisinsk behandling.

Din Eye

Den viktigste funksjonen til øyet er å ta i lys og fokuserer den på netthinnen. Netthinnen er et lys-følsomt vev som kler innsiden av øynene og skaper elektriske impulser som reaksjon på lys. Disse impulsene reise langs den optiske nerven til hjernen, som deretter oversetter dem til et bilde.

Hyphema og Blodpropper

En blodpropp er en masse av blodceller som dannes når blodkarene i stykker. Det faktum at blodceller koagulere, eller klebes sammen, er som regel en fordel. Clotting hindrer blodet fra å lekke fra fartøy og deg fra å miste store mengder blod. Men kan blodpropper som blokkerer normal sirkulasjon føre til skade på organer og vev. Hyphema er en tilstand der blodet har fått mellom hornhinnen og iris. Blodpropp sammen og danner en masse.

Vanlige symptomer

Det vanligste symptomet på en blodpropp i øyet er blodpropp selv, som ofte kan bli sett av andre. Men, avhengig av plasseringen av blodpropp eller fargen på øynene dine, det kan ikke være så merkbar. Andre symptomer er smerter i øyet og tåkete syn. Den berørte eleven kan også bli formet annerledes enn den i upåvirket øyet.

Blodpropp som symptomer

Eye blodpropp er ofte et tegn på at øyet har gått gjennom et traume, som å bli truffet eller gjennomboret på noen måte. For eksempel kan et øye som har blitt stukket hardt eller truffet med en ball under sport utvikle en blodpropp. Blodpropp i øyet kan også være et tegn på kreft eller von Willebrands sykdom.

Å se en Doctor

I mange tilfeller vil en blodpropp i øyet bli absorbert inn i kroppen din og gå bort av seg selv. Likevel bør du se en helsepersonell fordi blodpropp kan være et symptom på noe større. Hvis du tar noen medisiner som kan gjøre deg lett for å blø, vil legen din sannsynligvis justere dosen din eller ta deg ut av det. Dette vil ofte kurere tilstanden raskt. I tilfeller hvor øyet levre vedvarer, kan han foreslå kirurgi for å fjerne det.

Hvordan bli kvitt for blodpropp i øyet

Selv om de fleste blodpropp i øynene vil bli absorbert av kroppen i løpet av to uker, kan en blodpropp som støt en blodåre forårsake uklart, dobbel eller redusert syn. Enhver plutselig tap av syn bør undersøkes av en lege umiddelbart. De fleste klumper, men er forårsaket av en skade på øyet, høyt blodtrykk, anstrengende for øyet, kraftig hoste eller nysing, eller en øye-infeksjon. Oppløsnings mindre blodpropper med urter og kosttilskudd som lett tynne blodet og slappe av blodkar er en ikke-medisinsk behandlingsalternativ.

Hvordan bli kvitt for blodpropp i øyet

Oppløse Minor Propper med varme, urter og trening

•  Utarbeide en varm komprimere ved å dyppe en ansiktsklut i varmt vann. Plasser varmt håndkle i en plastpose og legg den over øyelokket. Gjenta fem til syv ganger per dag.

Ta en 60 mg kapsel av blåbær opptil fire ganger per dag. Blåbær hjelper opprettholde fleksibiliteten i blodårene, noe som øker blodsirkulasjonen. Blåbær også tynner blodet og reduserer blod klissete. Det er rapportert å bidra til å forbedre synsskarphet og lindre nattblindhet også.

Lag en kopp Sassafras te og drikke det. Sassafras regnes som en tonic som renser blodet og bidrar til å oppløse blodpropp.

Ta tran eller linfrøolje kapsler. Hver er høy i Omega 3 essensielle fettsyrer som reduserer blodplate klissete å bryte opp eksisterende blodpropp og hindre kroppen i å danne nye.

Stir Fry to eller tre fedd hel hvitløk og spise dem daglig. Hvitløk er en antikoagulant og blir brukt til å bryte opp ferske blodpropper. Rør steking vil bidra til å eliminere hvitløk pusten og den sterke hvitløkssmak.

gå raskt i 30-45 minutter per dag. Regelmessig kardiovaskulær trening hjelper forbedre den generelle blodsirkulasjon og bidra til å oppløse og forebygge blodpropp. Dans, sykling, rulleskøyter, cardio trening utstyr, eller svømming er andre lav effekt alternativer for aerob trening.

Hint

 • En blodpropp (subconjunctival blødning) er skjemmende, men som regel ufarlig.
 • Unngå røyking inntil blodpropp klarner. Sigarettrøyking er rapportert å være en bidragsyter til å koagulere fortykning, noe som gjør dem vanskeligere å oppløse.
 • Reduser nær dataarbeid og lange timer med tv-titting til blodpropp i øyet er borte.
 • Hvis du legger merke til den som går fra øyet, eller oppleve en endring i syn eller har vanskeligheter med å se, gjøre en avtale med en øyelege umiddelbart.

Tegn og symptomer på en blodpropp i beinet

Tegn og symptomer på en blodpropp i beinet


En blodpropp former i en av de dype venene i kroppen kalles dyp venetrombose (DVT). Propper dannes når venøs blodstrøm er blokkert. DVT oftest skjer i leggene, lårene, eller bekken, men kan forekomme i andre dype vener (f.eks, i armen). Hvis blodet koagulere bryter av (embolus) fra veggen av en blodåre, og vandrer til lungene, kan dette skape en livstruende lungeemboli (PE).

Årer

Når musklene som omgir årer flytte, presse de venen. Den klemvirkning fører blod til å strømme gjennom enveisventilene, som beveger blod mot hjertet, og dermed hindre tilbakestrømning og blodansamling. Årer er delt inn i to forskjellige grupper; overfladiske vener, og dype vener. Overfladiske årer ligge like under overflaten av huden. Blood beveger seg gjennom de overfladiske vener, deretter inn i de dype venene. Dypere årer ligge mellom større muskler, nærmere de dype strukturer i kroppen, slik som bein.

Dyp venetrombose & Blodpropper

Når det er pooling av blod, uansett grunn, er det potensiale for en blodpropp å danne. Blodpropper kan dannes i hvilken som helst type av venen. Denne tilstanden i overfladiske vener er tromboflebitt. Dette er forskjellig fra DVT og ikke så alvorlig. Små blodpropper som forårsaker dyp venetrombose mange ikke gi symptomer. Kroppen er vanligvis i stand til å bryte ned disse klumper på egen hånd, uten langsiktige virkninger. Det er den større DVT som helt eller delvis blokkerer blodstrømmen i en blodåre som forårsaker symptomer.

Tegn og symptomer på blodpropp

Når en DVT er til stede det er ofte ledsaget av:
• smerte
GO
• misfarging;
• hevelse
GO
• ømhet
GO
• ledning-følelse blodåre (vene vil føle deg som en ledning)
GO
• og feber.
Dersom blodproppen ligger i bekkenet, kan det ikke være noen symptomer.

Advarsel Om Blodpropper

Dersom blodproppen har reist til hjertet eller lungene, dette er en emergent situasjonen. Hvis du har blitt diagnostisert med en DVT, eller mistenker at du har en DVT, og du opplever noen av følgende symptomer, kontakt søke akutt legehjelp:
• kortpustethet;
• vanskeligheter med å puste;
• rask pust;
• brystsmerter;
• hoste opp blod
GO
• følelser av å hindre undergang.
Handle raskt, da situasjonen kan forverre seg raskt, og tap av bevissthet kan utvikles.

Behandling av dyp venetrombose

Hvis du er diagnostisert med en DVT eller PE, vil helsepersonell plassere deg på blodfortynnende. Den første behandlingen er intravenøs (IV) medisinering av blodfortynnende. Etter flere dager med behandling, vil du bli byttet til muntlig medisiner som Coumadin (warfarin) eller injeksjoner som Lovenox. Din helsepersonell vil bestemme varigheten av behandlingen.

Risikofaktorer for dyp venetrombose

De med risiko for DVT er folk WHO
• er inaktive;
• gjenoppretter fra kirurgi
GO
• er over 60 år
• har arvet forhold som forårsaker hypercoagulability (økt tendens til å levre seg)
GO
• har nylig hatt et barn, vært gravid, eller er gravid
GO
• er overvektig
GO
• har åreknuter
GO
• har kreft
• er hormonbehandling (f.eks p-piller eller hormon erstatninger).

Forebygging av dyp venetrombose

Opprettholde mobilitet for å forhindre blodpropp. Hvis du er inaktiv i lengre tid, for eksempel i et fly, stå opp og bevege seg rundt flyet.

Wear sekvensielle kompresjonsstrømper, hvis foreskrevet av legen din; disse bistå med venøs retur.
Dehydrering kan føre til en tilstand av hypercoagulability; i varmt vær, øke væskeinntaket. Gravide kvinner kan også bli dehydrert raskt; er det viktig for dem å opprettholde adekvat hydrering.

Hva er symptomene på blodpropp i kneet?

Frie blodstrøm er kritisk for å opprettholde riktig funksjon i kroppen. Enhver blokkering av vener eller arterier vil føre til en sikkerhetskopi som kan medføre ikke bare den blokkerte området, men hele lungesystemet. Lemmer kan hovne opp, organer kan fungere ukorrekt og celler og vev som trenger oksygen og næringsstoffer som blodstrømmen gir vil begynne å sammenbrudd. Koagulasjon er viktig for å kontrollere blodstrømmen, som i tilfellet av et åpent sår, men en blodpropp kan reise til lungene eller hjertet, og bli livstruende.

Generelle Årsaker

Dannelsen av en blodpropp (trombose) kan være forårsaket av fedme, lammelser, større kirurgiske inngrep eller store skader, immobilitet, åreknuter, hjertesykdom og kreft. Kvinner som bruker p-piller kan være i faresonen for å utvikle en mer alvorlig dyp venetrombose (DVT), og det har blitt rapportert at østrogenbehandling kan øke risikoen for å utvikle blodpropp, selv om avgjørende medisinske funn er fortsatt under etterforskning.

Årsaker for blodpropp på kneet

Ifølge National Library of Medicine kan danne en blodpropp i kneet område for en rekke årsaker. Alder kan være en faktor, og sjansen for å utvikle en blodpropp kan øke todelt i hvert tiår for personer over en alder av 40. Andre årsaker til blodpropp på kneet inkluderer: langvarig sengeleie eller lange perioder med sittende og liggende ned, lammelser beinet noen større operasjon under narkose (spesielt involverer hofter eller ben), og traumer til kneet området fra et slag eller fall.

Symptomer

Det er en vanskelighet i å diagnostisere små blodpropper, spesielt under kneet. Mesteparten vil gå ubemerket fordi de ikke forårsaker noen åpenbar hevelse eller smerte. Det er ikke før en DVT oppstår over kneet at symptomene vil dukke opp, og da blir det avgjørende å starte behandling for blodpropp. De mest vanlige tegn på en DVT er en merkbar hevelse i beinet, varme eller en rødhet i området rundt kneet (leggen eller låret området), og leg smerte som synes å forverres når du står eller går.

Diagnostisering

En lege kan utføre en rekke tester hvis det er mistanke om en DVT i kneet området. Disse testene inkluderer: D-dimer test (en blodprøve for å fastslå sannsynligheten for en DVT i blodet), ultralyd, å ta av blodprøver for å teste for genetiske eller biokjemiske tendenser for å utvikle en blodpropp, eller en venogram , som regnes for å være den beste måten å bekrefte en DVT. Denne testen krever et fargestoff injeksjon i blodstrømmen, og det kan være noen komplikasjoner som ubehag og en økt mulighet for koagulering.

Behandling

Ifølge The Society of Vascular Surgery antikoagulanter, slik som heparin eller lavmolekylært heparin (LMWH), kan injiseres for å hjelpe blodpropper fra bearbeiding og warfarin vil da bli tatt oralt for en periode på mellom tre til 12 måneder, avhengig pasientens reaksjoner på behandlingen. En injeksjon av en trombolyse kan være nødvendig for å oppløse koagulere. Kirurgi kan være nødvendig dersom disse andre metoder ikke fungerer, inkludert implantere en vena cava filter i magen området for å hindre blodpropp fra å nå lungene.

Hvordan forebygge blodpropp med diett

Arterier er blodårer som frakter blod gjennom kroppen. Ideelt sett bør veggene i blodårene være ren og klar. Hvis blodet inneholder fettavleiringer av kolesterol, fett og celleavfall, de til slutt avsettes på arterieveggene. Over tid kan denne bygges opp, kjent som plakk eller aterosklerose, fører til innsnevring av arterien. Hvis plakk bryter løs, kroppen forsøker å reparere tåre vil koagulere såret. Hvis plasseringen av clot blokker blodstrøm, kan det føre til et hjerteinfarkt, slag eller emboli.

Hvordan forebygge blodpropp med diett

Kontroller olivenolje primær fett i kostholdet ditt. Legg det til salater og bruk i matlaging. Hell en liten mengde i supper, korn og grønnsaker. Bruk opptil en spiseskje daglig. Unngå flerumettede vegetabilske oljer, margarin og delvis hydrogenert olje.

•  Spis belgfrukter. Belgfrukter kan inkluderes i kosten syv dager i uken. Belgfrukter inkluderer linse, grønne bønner, black-eyed peas (cowpeas), chick-ert, nyre bønne, lima bønner og soya. Belgfrukter kan senke kolesterolet.

Spis en velsmakende rett med havregryn, flere ganger i uken. Havre er en kilde til beta-glucone, en løselig fiber vist seg å senke forhøyet kolesterol.

Legg linfrø (bakken) og kaldpresset linfrøolje til ditt daglige kosthold. Linfrø er den rikeste kilden til essensielle fettsyrer og lignans. Bruk 2 til 4 ss. av bakken linfrø per dag; 2 til 5 ts. av oljen kan helles over din daglige måltid.

Spis sitroner og drikke sitronsaft. Sitroner er høy i sitronsyre, som renser og fremmer blodsirkulasjonen. Liminoids, en metabolsk sammensatte identifisert i sitrusfrukter, arbeid for å senke kolesterolet og tilby kreft beskyttelse. Bruk 1-3 sitroner per dag.

6. Spis hvitløk. Femti forskningsdeltakere spiste 10g av rå hvitløk daglig etter frokost for to måneder. Fordeler inkludert senket blodtrykket, og en reduksjon i serum-kolesterol. Ta i doser på en halv til en kløver per dag.

Legg gurkemeie i kostholdet ditt. En standard anbefaler dose er 3 til 9g. Curcumin, regnes som den aktive eiendom i gurkemeie. I en studie på mennesker, curcumin, i en dose på 500 mg i syv dager senket blod triglyserider og fosfolipider.

Spis nøtter på en daglig basis. Ferske nøtter er best, som oljer i nøtter kan harskne. Bare en liten mengde av nøtter er nødvendig, 2-6 eller ikke mer enn en liten håndfull, kan hjelpe til å forhindre dannelsen av blodpropper.