Digidexo.com

Taxol Cellegift

Hva er bivirkningene av cellegift perler?

Hva er bivirkningene av cellegift perler?


Mens kjemoterapi har etablert seg som en effektiv behandling mot kreft, bivirkningene er alvorlige. Med tilstedeværelse av medisinen i kuleform, er chemo slippes eksklusivt i det berørte området, minimere bivirkninger tradisjonelt opplevd.

Energi

Den største bivirkning av cellegift perler er generelle tretthet. Pasienter som har perler injiseres ofte føler fortsatt tegn til tretthet.

Behandling

På dette tidspunkt, er bruken av perler ikke betraktet som en faktisk kur for levende kreft, men snarere bare en behandling. Det har vært kjent å krympe svulsten, men aldri fjerne den fullstendig.

Sykdom

Mens chemo perler minimalisere virkningene av chemo på resten av kroppen, er det fortsatt mulig for pasienten å oppleve noen mild kvalme eller andre milde sykdommer.

Risiko

I noen tilfeller kan organene i nærheten av vulstene være i fare. Når en vulst driver for langt borte fra svulsten kan det forårsake skade på andre deler i kroppen.

Utseende

Når det gjelder fysiske bivirkninger, har chemo alltid vært kjent mest for å forårsake hårtap. Det er fortsatt en viss risiko for hårtap med kjemoterapi perler, men som de andre bivirkninger, er det mye redusert.

Carbo Taxol behandling for lungekreft

Carbo Taxol behandling for lungekreft


Lungekreft er en dødelig sykdom. Bare 15 prosent av lungekreftpasienter overlever mer enn fem år etter diagnose, ifølge Surveillance, epidemiologi og sluttresultatet. Carbo-Taxol er en kombinasjon kjemoterapi for lungekreft, basert på carboplatin og paclitaxel.

Effekter

Karbo-taxol har vist seg å ha positiv effekt på overlevelse av lungekreftpasienter, i henhold til LungCancerOnline.org. Karbo-Taxol utfører samme måte som andre kombinasjonsterapier for lungecancer, for eksempel cisplatin / gemicitabine og cisplatin / paclitaxel, i henhold til "Clinical Oncology".

Fordeler

Bivirkninger av Carbo-Taxol er mindre alvorlige enn andre kjemoterapiregimer for lungekreft, ifølge "Clinical Oncology."

Identifikasjon

Carboplatin tilhører en gruppe av kjemoterapi narkotika kalt alkylerende agenter.
Taxol tilhører en gruppe av kjemoterapi narkotika kalt antimicrotubular agenter.

Expert Insight

Avastin (bevacizumab) i kombinasjon med Carbo-Taxol utfører mye bedre enn Carbo-Taxol alene, ifølge en studie fra 2006 publisert i "New England Medical Journal."

Side Effects

Carbo-Taxol har mange bivirkninger, inkludert håravfall, tretthet, lavt antall hvite blodlegemer, kvalme, økt risiko for blodpropp, skade på blodårene, såre øyne, diaré og forstoppelse, ifølge Cancernet.co.uk.

Bivirkninger av Taxol & Kjemoterapi

Taxol er et merkenavn fra paclitaxel, som er et antineoplastisk kjemoterapi medisiner intravenøst ​​for å behandle brystkreft, eggstokkreft og andre former for kreft. Som alle medisiner, har Taxol cellegiftbehandling potensielle bivirkninger som kan kreve utvidet medisinsk behandling.

Vanlige bivirkninger

Ifølge Mayo Clinic, bivirkninger av Taxol kjemoterapi anses vanlig, men ikke alvorlig kvalme, oppkast, diaré, nummenhet i ekstremiteter og midlertidig hårtap.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger, som sitert av ChemoCare.com, omfatter lavt blodtrykk, hevelser i ankler eller føtter, og mørkere hud områder som tidligere har fått strålebehandling. Informer legen ansvaret for pasientens behandling av disse symptomene før videre Taxol doser gis.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av Taxol kjemoterapi som krever øyeblikkelig legehjelp inkluderer pustevansker, lukking av halsen, hevelse i ansiktet, feber og frysninger.

Eksisterende medisinske tilstander

Før mottak Taxol kjemoterapi, bør en pasient råder henne til lege av eksisterende medisinske tilstander, som for eksempel uregelmessig hjerterytme eller eksponering for vannkopper eller helvetesild. Kvinner som er gravide eller ammer bør ikke få Taxol.

Legemiddelinteraksjoner

Taxol kjemoterapi har potensial til å interagere negativt med mange legemidler, inkludert aspirin, johannesurt og testosteron, samt vaksiner for influensa, meslinger, kusma og røde hunder.

Kumulative bivirkninger av cellegift

Kjemoterapi er en intens form for behandling gis til person som lider av kreft. Det fungerer ved å innføre kraftige stoffer i blodet som drepe kreftceller, og kan administreres i intravenøs eller pilleform. Selv om kjemoterapi er en av de mest aggressive og vellykkede typer kreft behandling tilgjengelig, også frembringer den kumulative mange bivirkninger på grunn av det faktum at det dreper friske celler i tillegg til kreftceller.

Ny Cancer

En vanlig kumulativ bivirkning av kjemoterapi er en økt risiko for å utvikle en ny form for kreft etter behandling.

Digestive Forstyrrelse

Personer som gjennomgår kjemoterapi har en tendens til å oppleve fordøyelsesforstyrrelser som en kumulativ effekt, som chemo narkotika målrette raskt divId celler, slik som de som finnes i magen og tarmene. Kronisk diaré, dårlig fordøyelse og dårlig næringsopptak er vanlig.

Hjertesykdom

Cellegiftbehandling gjør pasientene mer utsatt for å utvikle hjertesykdom. Dette kan skje på grunn av eliminering av sunne celler i muskelvevet, noe som gjør den svakere og mindre i stand til å bevege seg blod. Hjertesvikt er også en mulig bivirkning ved behandling.

Håravfall

Hårtap, spesielt tap av øyenbryn og hår på hodet, er en vanlig kumulativ bivirkning av kjemoterapi som kan ta mange måneder etter behandling for å korrigere.

Kumulative effekter for kvinner

Det er flere kumulative bivirkninger av cellegift for kvinnelige pasienter, inkludert tidlig overgangsalder, uregelmessig menstruasjon, småblødninger gjennom hele menstruasjonssyklusen og infertilitet.

Virkningene av cellegift etter behandling

Kjemoterapi er en type behandling som oftest brukes for kreft. Det er ofte en effektiv behandling av kreft, men siden det involverer slike kraftige medikamenter, er det en risiko for at pasienten vil oppleve bivirkninger. Noen av disse bivirkningene er små og gå bort, men noen er alvorlig og kan forårsake langsiktige komplikasjoner.

Infertilitet

Infertilitet som en etterbehandlingseffekt av kjemoterapi kan påvirke både menn og kvinner. Denne bivirkningen skjer oftest flere måneder til flere år etter kjemoterapi har blitt administrert.

Hjerteproblemer

De fleste pasienter som har kjemoterapi vil ikke oppleve hjerteproblemer, men noen vilje, og i noen tilfeller denne skaden kan være permanent. De som får cellegift sammen med en gruppe stoffer som kalles biologiske terapi narkotika er på det høyeste risikoen for å utvikle hjerteproblemer som en etter-behandling bivirkning av kjemoterapi. De med pre-eksisterende hjerteproblemer er mer sannsynlig å oppleve ytterligere problemer.

Lung Problemer

Noen pasienter som har hatt kjemoterapi vil oppleve lungeproblemer som en etterbehandlingseffekt. Den vanligste lungeproblemer er problemer med å puste og kortpustethet. Den kortpustethet er mest vanlig under trening eller gå opp en skråning slik som trapper eller bakker. Disse lungeproblemer oppstå på grunn av kjemoterapi narkotika forårsaker lungevevet blir tykkere og mindre fleksibel.

Fare for Second Cancer

Alle pasienter som har hatt cellegift står overfor risikoen for kreft deres reoccurring. Denne risikoen er større i månedene etter behandling, og vil sakte avta etter som årene går. Imidlertid vil noen pasienter som opplever en kreft tilbakefall står overfor en mye vanskeligere kamp. De kan også bli nødt til å bruke forskjellige kjemoterapi narkotika, fordi noen pasientens organer vil er blitt resistent mot kjemoterapi brukes til å behandle sine første kreft.

Nerve Damage

Nerveskader, også referert til som perifer neuropati, kan forekomme etter kjemoterapi. Perifer neuropati er en tilstand som forårsaker smerte på grunn av nerveskader. De fleste pasienter med denne tilstanden opplever nummenhet og smerter i føttene og hendene. Mange pasienter vil merke en nedgang i sine symptomer over tid, men da på grunn av kjemoterapi kan det ta flere år, og noen pasienter lider permanente nerveskader.

Bivirkninger av cellegift Shots

Chemo kan administreres som en influensa skudd, avhengig av legens anbefalte behandling. Den chemo skudd kan inneholde en kombinasjon av to eller fire kjemoterapeutiske medikamenter for å forebygge og kontrollere spredning av kreftceller. En chemo shot diett bestemmes av behandlende lege og innebærer en rekke kjemoterapi narkotika, slik som doxorubicin (Adriamycin), cyklofosfamid (Cytoxan), paclitaxel (Taxol), docetaxel (Taxotere), trastuzumab (Herceptin), og fluorouracil. De kan bli gitt i ett skudd eller sekvensielt før strålebehandling eller hormonbehandling.

Trøtthet og smerter

Kjemoterapi er svært drenering på kroppens ressurser. Det kan la en person føler seg ekstremt trøtt med en sår og vond hals, munn eller tannkjøtt, og problemer med nerver, muskler, nyre, blære og tarm.

Low Blood Count

Chemo narkotika påvirke benmargsfunksjoner, noe som resulterer i redusert produksjon av røde og hvite blodlegemer (anemi og nøytropeni). En pasient gis vanligvis to til tre uker å komme seg før en annen skutt er planlagt.

Blødning og Blåmerker

Kjemoterapi narkotika senke blodplatetall, noe som resulterer i en større risiko for blødninger og blåmerker.

Tap og noen ganger Gain

Nesten alle chemo medikamentkombinasjoner føre til hårtap. Vekt kan også bli et problem å gå fra massive vekttap til ekstrem vektøkning.

Minne

Chemo legemidler påvirker kognitive funksjoner. Ansett som et sekundært problem med kjemoterapi, kan det resultere i tåke og fuzzy tanker, kortsiktig hukommelsestap og problemer med å navngi ting, en tilstand som kalles "chemo-hjernen."

Overgangsplager

Kvinnelige chemo pasienter er sannsynlig å oppleve symptomer som ligner på overgangsalder, som hetetokter og søvnløshet. På grunn av redusert hormonproduksjon, er det en mulighet for at de kan oppleve midlertidig til permanent menopause.

Farlige bivirkninger av cellegift

Kjemoterapi er en vanlig kreftbehandling for mange forskjellige typer av cancere. Kjemoterapi bruker narkotika for å direkte drepe kreftceller. Disse kreft-ødelegge celler kalles antineoplastika eller bare "anti-kreft narkotika." Det finnes over 100 forskjellige typer narkotika der ute i dag som brukes for å gjennomføre kjemoterapi. Som med en hvilken som helst form for medisinsk behandling, er det mulighet for farlige bivirkninger som et resultat av kjemoterapi.

Anafylaksi

En farlig bivirkning av kjemoterapi er anafylaksi, en alvorlig reaksjon som trenger øyeblikkelig legehjelp. Anafylaksi kan føre til lavt blodtrykk, sjokk og med livsfare. Noen symptomer på anafylaksi er utslett, hevelse, systemiske reaksjoner, elveblest, rødme og pusteproblemer.

Risiko

Noen vanlige farlige bivirkninger og risiko forbundet med cellegiftbehandling er infeksjon, feber (disse var de vanligste årsakene til sykehusinnleggelse og akutt turer), dehydrering, elektrolyttforstyrrelser, og også lave blodplater eller hvite blodlegemer.

Leukemi

Kjemoterapi behandlinger kan også øke muligheten for leukemia hos et individ (særlig for kjemoterapi for behandling av brystkreft). Ifølge Dr. Carol Kaplan fra Breast Cancer Organization, er dette fordi visse kjemoterapi behandlinger er koblet til permanent benmargstoksisitet, som kan forårsake leukemi eller en pre-leukemi diagnose som myelodysplastisk syndrom.

Negative effekter

Det finnes ulike andre negative bivirkninger forbundet med cellegiftbehandling. Disse potensielt farlige bivirkninger inkluderer hjertelidelser, muskelsmerter, nervesmerter, reduksjon i antallet røde blodlegemer, og nevropati eller andre skader på sentralnervesystemet.

Narkotika Kombinasjoner

Noen kjemoterapi medikamentkombinasjoner har vært kjent for å ha potensial til å forårsake dødelige komplikasjoner. Kombinasjonen av rusmidler doksorubicin og docetaxel, ifølge "The Journal of American Medical Association," har vært kjent for å forårsake nøytropeni, som er en cellegift komplikasjon som skyldes minsket immun hvite blodceller og feber. Nøytropeni har vært kjent for å føre til dødsfall.

Skadelige bivirkninger av cellegift

Skadelige bivirkninger av cellegift


Kjemoterapi, en av de mest vanlige behandlinger for ondartet kreft, anvender cytotoksiske kjemikalier, enten ved injeksjon, ved å svelge, eller ved å gni dem på pasienten for å drepe kreftceller dødelige. Dessverre er disse kjemikaliene er tøffe og fysisk krevende, noe som resulterer i en rekke bivirkninger. Mens noen bivirkninger av cellegift er midlertidige og irriterende, andre er skadelig og ødeleggende.

Midlertidig

Håravfall er vanlig blant kjemoterapipasienter, men andre midlertidige bivirkninger er mer skadelig for kroppen. Ifølge MayoClinic.com, er mer sannsynlig å utvikle blødningsforstyrrelser og munnsår pasienter som gjennomgår kjemoterapi. Øsofagitt (smertefull svelging) kan forekomme, samt en økt risiko for infeksjoner.

Organer

Dessverre, organer er utsatt for skader fra tunge kjemoterapi sykluser. Avhengig av typen og stadium av kreft i kroppen, vil legen utvikle en kjemoterapi som involverer en periode av behandlingen og deretter en periode med rekonvalesens. Noen pasienter vil gjennomgå gjentatte sykluser av kjemoterapi. Risikoen for skader lungene, hjertet og leveren øker ettersom lengden av kjemoterapisyklus øker.

Nervous System

Kjemoterapi dreper kreftceller. Dessverre, også dreper det noen av kroppens friske celler. Nervesystemet styrer hjernen og ryggmargen. Forvirring er vanlig, sammen med hodepine og sår hals. Noen bivirkninger er forbigående, men American Cancer Society bemerker at noen tilstander, inkludert personlighetsforandringer, kognitiv svekkelse og tap av følelse i ekstremiteter kan være langvarig eller permanent på grunn av nervesystemet cellular skade.

Blod

Under en kjemoterapisyklus, er pasientens blod regelmessig testet for å finne den hvite blodlegemer (WBC), røde blodceller (RBC) og antall blodplater i blodet til pasienten. Når disse blodcellene er i balanse, de bekjempe infeksjoner og gi næring til resten av kroppen. Under kjemoterapi, er en pasients blod testet regelmessig. Når WBC, trombocytter eller RBC er sterkt endret, er pasienten på en økt risiko for farlige infeksjoner og underernæring.

Kreft

Mens kjemoterapi behandler visse typer kreft, kan det gjøre pasienten mer utsatt for andre kreftformer. Chemo pasienter er større sannsynlighet for å utvikle leukemi, en annen form for kreft; og American Cancer Society anslår at opptil ti prosent av alle leukemi tilfeller er forårsaket av kjemoterapi behandlinger.

Care

Alle nye bivirkninger bør umiddelbart rapporteres til kjemoterapi pasientens lege. I tillegg bør pågående bivirkninger som plutselig forverres sette i gang en samtale til legen. Kjemoterapi er en hårfin balanse mellom å bruke akkurat nok medisiner til å drepe kreft mens han prøver å minimere de skadelige bivirkninger.

Taxol for kreftbehandling

Taxol, kjent generisk som paclitaxel, er et kjemoterapeutisk middel som anvendes ved behandlingen av et bredt spekter av cancere. For noen kreftformer, er det administreres av seg selv, mens for andre er det gitt i kombinasjon med andre rusmidler.

Origins

Ifølge OncoLink, er Taxol klassifisert som en "plante alkaloid," å ha blitt avledet fra barken av Stillehavet barlind treet.

Slik fungerer det

Taxol bremser eller stopper spredningen av kreftceller ved å hemme deres evne til å reprodusere gjennom celledeling.

Hva Kreft kan det Treat?

Taxol brukes til å behandle kreft i blære, bryst, cervix, endometrium, hode og nakke, lunge og ovarier, samt Kaposis sarkom og leukemi, i henhold til OncoLink.

Hvordan det blir administrert

Taxol er oftest injisert intravenøst ​​over en tre-timers periode, ifølge American Cancer Society (ACS). Slike behandlinger er planlagt hver tredje uke. Noen onkologer foretrekker IV administrasjon av mindre mengder hver uke.

Side Effects

Vanlige bivirkninger, i henhold til ACS, inkluderer mild kvalme og / eller oppkast; nummenhet eller prikking i ekstremiteter; diaré; Hårtap; senket hvite og / eller røde blodceller; og allergiske reaksjoner, slik som kløe, feber og spyling.

Alternativer til Taxol for Non metastatisk brystkreft

Taxol er et reseptbelagt medikament som brukes for behandling av visse kreftformer, inkludert metastatisk og ikke-metastatisk brystkreft. Taxol fungerer ved å angripe kreftceller i kroppen din, og fikk dem til å bryte ned. Fordi Taxol er forbundet med visse ubehagelige bivirkninger som pustevansker og uregelmessig puls, er det noen ganger nødvendig for å gi legen et alternativ til Taxol.

Dosering

Med mindre du er foreskrevet en alternativ medisiner, er det viktig at du fortsetter å ta Taxol nøyaktig slik det var foreskrevet av legen din. Ikke hoppe eller gå glipp av en dose av Taxol. Dersom du har glemt å ta din dose, ta den så snart du husker det. Ikke dobbelt opp på denne medisinen, da det kan føre til symptomer på overdose skal vises. Symptomer på Taxol overdose inkluderer nummen, tingly, eller å ha influensalignende symptomer (feber, frysninger) sår i munnen eller blødning av ukjent årsak.

Reaksjoner

Noen alvorlige bivirkninger er forbundet med Taxol, inkludert noen form for allergisk reaksjon lik kløende hudutslett eller elveblest, rask eller pustevansker, følelse av å besvime, oral hevelse (inkluderer ansikt, lepper eller hals). Søk medisinsk hjelp hvis du opplever alvorlige bivirkninger som følge av å ta Taxol. Hvis du opplever andre bivirkninger, som for eksempel influensalignende symptomer (feber, frysninger), langsom hjerterytme, følelse nummen i hender eller føtter, ring legen din med en gang.

Alternatives

Negative reaksjoner på Taxol er ikke uvanlig. For de som opplever bivirkninger som følge av Taxol, er det mulig for legen din å endre dosen din eller gi en alternativ medisiner for å behandle brystkreft. Alternativer til Taxol inkluderer Tamoxifen, som ofte foreskrevet for å bekjempe brystkreft. Femara er foreskrevet for kvinner som lider av brystkreft, og er forbi overgangsalderen perioden. Paclitaxel er også foreskrevet for Breast Cancer, både metastatisk og ikke-metastatisk, samt for eggstokkreft. Herceptin er foreskrevet for metastatisk og ikke-metastaserende bryst Kreft, og er i stand til å bremse veksten av kreftceller i kroppen. Letrozole behandler alle typer brystkreft, særlig hos postmenopausale kvinner og Novaldex er tilgjengelig for behandling av brystkreft også. Alle alternativer til Taxol har vært forbundet med forskjellige bivirkninger. Legen din bør være i stand til å avgjøre hvilket alternativ som er riktig for deg basert på hvilken side effektene du har vært inne.

Interaksjoner

Enten du er foreskrevet Taxol eller et alternativ medisin, kan visse brystkreft medisiner forstyrrer andre reseptbelagte medisiner eller sykdommer du måtte ha. Det er viktig å diskutere din fulle medisinske historie med legen din før du tar noen medisiner for brystkreft. Fortell legen din om alle medisiner du tar, enten de er reseptbelagte eller over-the-counter. Sørg for å nevne noen narkotika allergier til legen din før du tar noen medisiner for brystkreft.

Unngå

Unngå folkemengder eller interaksjon med grupper av mennesker eller personer som har forkjølelse eller noen forkjølelsesliknende symptomer så mye som mulig. Følg legens instruksjoner med hensyn til eventuelle spesielle dietter eller trening rutiner mens du tar Taxol, eller noen av de andre alternative medisiner legen din mener er aktuelle for deg.

Hvordan takle bivirkningene av cellegift

Hvordan takle bivirkningene av cellegift


Håndteringen av de bivirkninger av cellegift kan være utfordrende i beste fall. Jeg håper noen av disse tipsene vil hjelpe deg og din familie og venner som du fatt på sa reise.

Bruksanvisning

•  Den mest merkbare bivirkning av cellegift er hårtap. Noen tar dette på full kraft, og bare klippe håret umiddelbart eller barbere hodet i påvente av den uunngåelige hårtap. Andre bekjempe den hvert steg på veien.

Lære å bruke skjerf for kvinner er en fin måte å takle hårtap. Velmenende venner og familie kan bidra til å samle fargerike eller favoritt scarfs samt hatter at pasienten kanskje har lyst før hårtap begynner.

Jeg kjente en gang en gal som barberte hodet da hennes søster gikk gjennom kjemoterapi. De gikk gjennom håravfall sammen på den måten, og det var slik en dyrebar gave. Jentene var 17 og 18 på den tiden, og ingen som ikke kjenner dem egentlig visste hvilken som var pasienten. For en fantastisk gave som søsteren ga.

Kvalme og oppkast. Snakk med legen din og vet bivirkningene av medisiner du skal ta. Hold en journal som du går, slik at du vet hvilke medisiner tendens til å påvirke deg mer enn andre.

Spis mindre måltider oftere. I stedet for 3 måltider om dagen prøve seks måltider per dag å holde dem mindre og hyppigere ofte bidrar til å lindre kvalm følelser ledsaget av cellegift.

Germ krigføring. Folkemengder og offentlige steder kan være en utfordring til chemo pasienten. Med hvite blodverdier lave og bakterier i fellesområdene på en all time high det bare ikke fornuftig å ta deg ut i det offentlige og utsetter deg for disse bakteriene.

Lag en plan. Hvis du må gå ut i offentligheten bære en maske. Send en betrodd venn på et ærend i stedet. Planlegge rundt de dager da dine teller vil være lav og har tenkt å ha disse dager hjemme med sunne venner og familie.

Du trenger ikke å fullstendig isolere deg, men jeg bruker sunn fornuft.

Fatigue. Få mer hvile etter behov. Du kan føle deg for sliten til å gjøre noe. Ha en betrodd venn eller familiemedlem til å hjelpe deg hvis det er nødvendig. Har enkle oppgaver, men ingenting komplisert planlagt for dagene umiddelbart etter behandlinger.

Tips og advarsler

  • Det greit å henge et skilt på døren din som forklarer at hvis noen har vært syk de siste to ukene for å behage ikke besøke, men heller gå hjem og ringe.
  • Det greit å fortelle folk du er for sliten for selskapet.
  • Det greit å bli hjemme og ta vare på deg selv.
  • Unngå folk med forkjølelse og virus er ikke alltid forstått av andre. Ikke la det få deg ned og ikke gi i. Det kan være livstruende for deg.

Sein bivirkningene av cellegift

Sein bivirkningene av cellegift


Kjemoterapi anvendes til behandling av mange forskjellige typer kreft. Dette er fordi kjemoterapi dreper de slemme kreftceller i kroppen din. Problemet er at det også dreper de gode celler i kroppen samtidig. Dette fører til mange ubehagelige bivirkninger for kreftpasienter. Noen av disse bivirkningene kan vare lenge etter at kjemoterapi er avsluttet.

Time Frame

Senskader av kjemoterapi kan begynne å dukke opp et par uker etter at behandlingen er avsluttet. Effektene kan også vente til et par år etter behandlingen til overflaten. Det er ingen måte å fortelle om eller når bivirkningene vil dukke opp.

Langtidseffekter

Kjemoterapi kan føre til flere helseproblemer som oppstår og vare i lang tid. Disse inkluderer kronisk tretthet, leverproblemer, hjertesvikt, nyresvikt, infertilitet og symptomer på overgangsalder.

Senvirkninger

Noen effekter av kjemoterapi ikke møter opp før måneder eller år nedover veien. Disse inkluderer lungesykdom, grå stær, osteoporose, sterilitet og andre former for kreft.

Betraktninger

Kjemoterapi kan føre til ytterligere sene bivirkninger hos barn som har blitt behandlet for kreft. Barn kan oppleve et stunt i deres vekst, fedme, lærevansker, problemer med hukommelsen, synstap, hørselstap og selv en risiko for andre kreft.

Advarsel

Når du bestemmer om ikke å begynne kjemoterapi, må man veie fordelene mot risikoen. Potensielle bivirkninger kan være verdt risikoen hvis livet ditt er i fare.

Bivirkningene av cellegift for Lupus

Mens lupus er en svært vanlig tilstand, mange mennesker er ikke klar over hva det er og hva som kan gjøres for å behandle den. Lupus angriper en persons immunsystem, og hun har problemer med kroppen hennes angriper friskt vev og celler. Behandling kan være vanskelig til tider, men en form for behandling som har vist seg å ha en 40 prosent suksessrate uten problemer på veien er kjemoterapi.

Betydning

Selv om kjemoterapi blir hovedsakelig brukt for kreftpasienter, kan den brukes i mange andre sykdommer, særlig de som påvirker autoimmune system, slik som lupus. Kjemoterapi bidrar til å eliminere den irregulære atferd i en persons celler i stedet for å ødelegge cellene helt.

Bivirkninger

Selv om doser for lupus er mye lavere enn for kreft, bivirkninger av kjemoterapi er ganske like. Når kjemoterapi administreres, utarmer det antall røde blodceller som dannes, noe som kan gjøre en person blodfattig. En person går gjennom denne type behandling kan også ha et lavt antall hvite blodlegemer, noe som kan gjøre ham mer utsatt for sykdommer. Det er sagt at dette er for en kort tid på grunn av den lave dose av medisinen.

En pasient kan også oppleve slike symptomer som kvalme, diaré, oppkast og mageproblemer. Det er viktig å huske på at mange av disse symptomene forsvinner etter gang. Pasientene bør også være forsiktig når du får et kutt, som deres blod kan være treg til å koagulere.

Fordeler

En av de beste fordelene med kjemoterapi for sykdommer som lupus, er at doseringen av kjemoterapi anvendes er mye lavere enn den dose for behandling av kreft. Denne type behandling tar lengre tid enn andre behandlinger gjør, men, til slutt, har en mer langvarig virkning. I noen tilfeller, det stopper lupus helt.

Advarsel

Hvis du lider av lupus og vurderer kjemoterapi, vil du ønsker å snakke med legen din. Det er viktig å holde legen informert om tilstanden slik at hun kan gjøre det beste valget i den type kjemoterapi for deg.

Typer

Mens det er en god del av kjemoterapi narkotika på markedet i dag som kan brukes til å behandle slike tilstander som lupus, noen har vært kjent for å fungere best: azatioprin, cyklofosfamid, lefunomide, metotreksat og mykofenolat. Noen av merkenavn av disse er Arava, Cytoxan, Rheumatrex, Imuran og CellCept.

Best Hair Gjengroing Hjelp til cellegift

Best Hair Gjengroing Hjelp til cellegift


Det er forskjellige grunner en person kan miste håret, og en av de vanligste syndebukkene er kreft. Som behandling for sykdommen krever ofte kjemoterapi, har en individuell gå gjennom denne behandlingen en svært reell sjanse for å oppleve hårtap.

Betydning

Kjemoterapi forårsaker hårtap fordi behandlingsmålene raskt voksende celler, inkludert de av hårrøttene. Noen mennesker kan til og med oppleve hårtap over hele kroppen, inkludert i kjønnshår området og øyenbryn og øyenvipper. Avhengig av dosen av kjemoterapi, kan et individ opplever håravfall eller fullstendig skallethet.

Effekter

En kjemoterapi pasientens hår vanligvis begynner å falle ut en til to uker etter behandling, enten gradvis eller i større klumper. De fleste pasienter kan se klare bevis for hårtap i deres hårbørste, vask og dusj og på puten sin. Men folk flest mister halvparten av håret før det er merkbare for andre.

Forebygging

Ifølge Mayo Clinic, er hodebunnen hypotermi en behandling som kan hjelpe en person forhindre håravfall under kjemoterapi. Skalp hypotermi fungerer ved å bruke kjøleelementer til hodet for å bremse blodtilførselen til hodebunnen. Ved å redusere blodstrømmen, er kjemoterapi mindre sannsynlig å påvirke hårsekkene.

Behandlinger

Det finnes også flere stoffer tilgjengelig for å bidra til å fremme hårvekst etter kjemoterapi. En av de vanligste er Rogaine, men Nioxin, tricomin og Revivogen er alle laget for å bekjempe hårtap hos menn og kvinner.

Betraktninger

Ifølge den amerikanske Håravfall Counsel, noen opplever at håret tekstur og farge er annerledes når det begynner å vokse ut igjen. Denne differensieringen oppstår fordi pigmentcellene har blitt endret. Når pigment cellene tilbake til normal det opprinnelige hårfarge returnerer ofte.
I de fleste tilfeller, er kjemoterapi-indusert hårtap midlertidig. Hår vokser vanligvis en kvart tomme hver måned, og det bør begynne å vokse omtrent seks uker etter behandling. De fleste kan regne med å ha en full leder av hår om seks måneder til et år etter sin kreftbehandling er avsluttet.

De vanligste bivirkningene av cellegift

Kjemoterapi er bruken av medikamenter for å ødelegge kreftceller. Selv om kjemoterapi agenter målrette og drepe raskt voksende kreftceller, de også skade friske celler underveis, produsere uønskede bivirkninger. De deler av kroppen mest sannsynlig vil bli skadet er de som har hurtig delende celler inkludert hårsekker, fordøyelsessystemet og blodceller.

Digestive Problemer

En av de mest vanlig kjente bivirkninger av kjemoterapi er kvalme og oppkast. Kjemoterapi induserer disse symptomene fordi det irriterer slimhinnen i magesekken og tynntarmen. Men nye medisiner er tilgjengelig som kan bidra til å forhindre disse symptomene. Forstoppelse er også en vanlig bivirkning. For kreftpasienter, er det mange faktorer som kan føre til forstoppelse, herunder mangel på fysisk aktivitet, smertestillende medikamenter, redusert inntak av mat og dehydrering. Hold legen informert om tarmen mønstre, slik at dette symptomet kan behandles før det blir verre. I tillegg, kjemoterapi skader cellene i fordøyelseskanalen som fører til diaré hos tre av fire pasienter.

Håravfall

Den mest fryktede bivirkningen for mange pasienter er hårtap. Cellene i hårsekkene blir raskt dele celler, noe som gjør dem sårbare for kjemoterapi narkotika. Tap av hår er avhengig av de gitte medikamenter, varigheten av behandlingen og personen. Noen kan oppleve fullstendig hårtap, mens andre bare har tynning. Selv Hårtap er ikke en livstruende bivirkning, har det en følelsesmessig påvirkning, ofte forårsaker depresjon og sorgreaksjoner.

Sår i munn eller svelg

Sår i munnen, også kalt stomatitt, er forårsaket av kjemoterapi narkotika ødelegge de nye cellene i slimhinnen i munnen. Uten nye celler for å erstatte de tapte under normal celle tap, tannkjøttet og slimhinnen i munnen bli rød og betent. De samme symptomene kan dukke opp i halsen, kalt faryngitt, og i spiserøret, kalt øsofagitt. Disse sårene vanligvis vises mellom fem og 14 dager etter en cellegiftbehandling og vil gro når behandlingen er avsluttet.

Fatigue

De fleste pasienter som får kjemoterapi vil oppleve tretthet, som er ekstrem tretthet som ikke løses ved hvile. Kjemoterapi påvirker flere funksjoner som bidrar til tretthet, inkludert lavt antall røde blodlegemer, dehydrering og tap av matlyst.

Infeksjoner

Kjemoterapi behandlinger redusere hvite blodlegemer, spesielt de nøytrofile, som er de cellene som er ansvarlig for å bekjempe infeksjoner i kroppen. Kjemoterapi pasienter må være oppmerksomme på tegn på en infeksjon, som feber, som en infeksjon raskt kan bli livstruende uten forsvar for å bekjempe den av.

Hva er den forsinkede bivirkningene av cellegift?

Kjemoterapi er en kjemisk behandling som begynte i 1940 med bruk av nitrogen sennep for å drepe kreftceller. Chemo medikamenter eller "antineoplastika" har utvidet til mer enn 100 behandlinger, inkludert hormonmodifiserende midler, biologiske responsmodifiserende midler og monoklonale antistoffer.

Funksjon

Kjemoterapi dreper kreftceller, men kan også skade sunn seg, spesielt de som deler seg raskt i fordøyelses og reproduktive traktater, beinmarg, blodceller og hårsekkene.

Time Frame

Nerveskader utvikler ofte måneder eller år etter chemo behandlinger er gjennomført og kan føre til hørselstap, personlighetsforandringer, trøtthet, kortsiktig eller svekket hukommelse, mangel på oppmerksomhet span, beslag, og endringer i sensasjon til føtter og hender.

Betraktninger

Kjemoterapi kan forårsake permanent organskade. Selv om noen rammer kan påvises under behandling, er skader på reproduktive organer ofte ubemerket før etter behandlingen er avsluttet.

Advarsel

Til tross for avbrutte menstruasjonssykluser under behandling, kan kvinner fortsatt bli gravid og de giftige kjemoterapi narkotika kan føre til fosterskader. Kvinner bør forbli på prevensjon under behandling.

Potensial

Chemo øker risikoen for å utvikle andre typer kreft senere - oftest lymfom, leukemi og svulster.

Forebygging / løsning

Til tross for flere alvorlige bivirkninger, er kvalme en stor bekymring for mange pasienter og kan bli hjulpet naturlig ved å ta ingefær i tablettform eller i drikke ingefærøl.

Hvordan Grade bivirkninger av cellegift

Ofte kjemoterapeutiske prosedyrer påføre bivirkninger av varierende grad på pasient som gjennomgår kjemoterapi. Kjemoterapeutiske prosedyrer ment for ulike plager har ulike nivåer av bivirkninger på den syke personen. For eksempel kan blodprosent bli påvirket til variable nivåer, som er manifestert i de senere stadier av kjemoterapeutiske behandlinger som åndenød, blek utseende, og tretthet. Dette kan være grunnen til at de fleste leger velger jerntilskudd terapi for de potensielle pasienter av kjemoterapeutisk prosedyre.

Bruksanvisning

Grade bivirkninger, som kvalme og oppkast, opplevde under kjemoterapeutiske fremgangsmåte som Grade 1. Tilstanden kan lett kontrolleres med anti-nauseate medisiner.

Grade bivirkningene, som munnsår og endring i smaksopplevelser, opplevde under kjemoterapeutiske prosedyre som Grade 2. Tilstanden kan lett behandles med antibiotika munnskyllevann og ved parafin preparater.

Grade bivirkningene, som trøtthet og tretthet, opplevd i løpet av kjemoterapeutiske prosedyre som Grade 3. Denne bivirkningen kan være ganske belastende som det begrenser de fleste av pasientene fra å delta på en aktiv nivå i dagliglivet.

Grade bivirkningene, som håravfall, opplevde under kjemoterapeutiske prosedyre som Grade 4. Denne bivirkningen av kjemoterapeutiske prosedyren kan være irriterende for mange pasienter.

Tips og advarsler

  • Meditasjon terapi, som yoga og Reiki, kan tjene som knock-down våpen mot de potensielle bivirkninger av kjemoterapi prosedyrer.

Er det noen bivirkninger av cellegift på tennene dine?

Kjemoterapi, bruk av legemidler til behandling av kreft, kan ha negative bivirkninger, noen som påvirker tennene og tannkjøttet. Disse bivirkningene kan gjøre det vanskelig å spise og snakke. De kan være ganske alvorlig, i noen tilfeller alvorlige nok til å endre løpet av kreftbehandling.

Mukositt

Mukositt er sårhet og smerter i tannkjøttet og tungen som følge av sår på grunn av kjemoterapi.

Mouth Infeksjon

Kjemoterapi reduserer de hvite blodceller som bekjemper infeksjoner. Thrush er den vanligste munn infeksjon som kan utvikle seg i fravær av disse infeksjonsbekjempende celler. Thrush må behandles med soppdrepende medisiner.

Gum betennelse

Kjemoterapi kan også utløse tannkjøtt betennelse, noe som øker forekomsten av tannkjøttsykdom og forårsaker tennene til å løsne. I noen tilfeller, blir tennene tapt under kjemoterapibehandlingen.

Root resorpsjon

Root resorpsjon er oppmykning av tannemaljen. Dette er forårsaket av tørr munn, som kjemoterapi påvirker spytt kjertler. Spesielle munnvann resepter kan bidra til å bekjempe dette problemet.

Mouth bentap

Kjemoterapi kan forårsake vev og bein til å kaste bort bort. Når behandlingen er nær ansiktet ditt, er kjevebenet og tenner berørt. Sår i tannkjøttet og benbrudd kan føre til. Pasienter kan ha behov for kirurgi etter behandlingen avsluttes for å fjerne døde bein eller rekonstruere bein i munnen.

Typer cellegifter

Kjemoterapi er en vanlig type av medikament behandling for kreft. Når en pasient er diagnostisert med kreft, kan disse behandlinger anvendes alene eller i kombinasjon med andre behandlinger. Disse stoffene blir stadig endret og endret inntil pasienten og legen er i stand til å finne den beste behandling for sykdommen. Å vite hvilken type stoff som er foreskrevet hjelper pasienten forstå mulighetene for bivirkninger i løpet av behandlingen.

Alkyleringsmidler

Alkyleringsmidler er stoffer som skader DNA. Svulster inneholder DNA akkurat som normale celler. Tumorceller har mutert DNA som forårsaker at cellen å fortsette å proliferere. Alkyleringsmidler skade DNA og begrense tumor evne til å fungere. Disse kjemiske midler er uspesifikke, noe som kan føre til skade på benmargen. Dette kan ha langsiktige effekter på pasienter. Risikoen er begrenset når pasienter får forskrevet lave doser av disse legemidlene.

Antimetabolites

Antimetabolitter påvirke både DNA og RNA i tumorceller. DNA inneholder gener som transkriberer proteiner for cellefunksjon. RNA er molekylet som er oversatt fra DNA. RNA bærer instruksjoner for proteinsyntese. Hvis noen av disse to prosessene er skadet, er cellen ute av stand til å produsere proteinene som er nødvendige for livet. Antimetabolitter hemme disse prosessen under celledeling. De brukes til å behandle leukemi og svulster i brystene og eggstokkene.

Mitotiske hemmere

Mitose er en cellulær prosess hvor cellene deler seg og formere seg. Etter celler deler, dør moren cellen. I en kreftcelle, fortsetter mitose og cellene dør ikke. Dette skaper en tumor i vevet. Mitotiske inhibitorer forhindre at cellens evne til å dele seg. Dette kan gjøres på DNA eller ved å inhibere de proteiner som er ansvarlige for mitose. Mitotiske hemmere stoppe celledeling prosessen, slik at svulster er ikke i stand til å fortsette å vokse.

Kortikosteroider

Kortikosteroider er legemidler som brukes til å drepe kreftceller. De er forskjellig fra andre kjemoterapi verktøy i som er de naturlige sirkulerende hormoner i kroppen. Disse stoffene er også nyttig for folk som har kraftig oppkast episoder fra andre cytostatika. Kortikosteroider kan brukes før, under eller etter annen kjemoterapibehandling. Disse stoffene brukes for lymfom, leukemi og myelomatose.

Antracykliner

Antracykliner er en type kjemoterapi som interfererer med DNA som ligner på antibiotika. Disse stoffene påvirker cellene i alle sykluser av replikasjon og spredning. De påvirker celler i alle trinn av delingen, slik at de er gitt for en rekke forskjellige krefttyper. Antracykliner har en alvorlig bivirkning som påvirker hjertet hvis gitt i høye doser beløp.

Langsiktige bivirkninger av cellegift

Kjemoterapi er en av de mest vanlige behandlinger for forskjellige typer av kreft. De fleste av bivirkningene som du opplever er midlertidige og lindres når kjemoterapi er over. Men du kan utvikle endringer i kroppen din som kan vare i måneder eller år etter at du har fullført behandlingen.

Resistance

Intens kjemoterapi kan påvirke immunforsvaret. Selv etter å ha fullført behandlingen, er du sannsynligvis til å være mer utsatt for infeksjoner som forkjølelse og andre virus og bakterieinfeksjoner. Disse vil gradvis øke til din motstand er tilbake til det normale. Imidlertid kan det ta opp til flere måneder. I mellomtiden er det viktig for deg å ta ekstra forholdsregler når det kommer til helsen din, så minimere infeksjon.

Infertilitet

Noen legemidler som brukes i kjemoterapi forårsake infertilitet, eller manglende evne til å få barn. Avhengig av hvilken type stoff du tar og andre faktorer som alder, kan denne tilstanden være midlertidig eller permanent. Før du starter denne behandlingen, bør du diskutere muligheten for langsiktig infertilitet med legen din. Det finnes alternativer som du kan ta før du begynner kjemoterapi i tilfelle du opplever infertilitet. Menn kan vurdere å gå til en sædbank for å bevare sin sæd, som kan brukes i fertilitetsbehandling.

Organskade

Langsiktig kjemoterapi kan forårsake problemer i enkelte kroppslige organer. For eksempel antracykliner, for eksempel daunorubicin og doxorubicin, kan skade hjertet ditt. Dette er fordi de fleste kjemoterapeutiske medikamenter er cytotoksiske, noe som betyr at de kurere kreft ved å drepe celler som deler seg. Normale celler, slik som de som finnes i benmargen og de mukosale cellene i munn og tarmbelegg, også regelmessig gå gjennom divisjon. Dermed kan selv normale celler bli målrettet av kjemoterapi narkotika og oppleve noen skade. Vær klar over dette langsiktig bivirkning og gjennomgå check-ups med legen din selv flere år etter fullført kjemoterapibehandlingen.

Nervous System

Kjemoterapi kan endre din sentrale nervesystemet, hjernenerver og perifere nerver. Disse endringene kan oppdages selv år etter at du er ferdig med cellegiftbehandling. Noen av symptomene du kan oppleve er stive nakker, hodepine og synsproblemer. Du kan også oppleve en økt følsomhet for lukter i miljøet samt øresus. Når kjemoterapi påvirker perifere nervesystemet, er dens virkninger vanligvis sett i dine hender og føtter. Selv flere år etter avsluttet kjemoterapibehandlingen, kan du oppleve redusert følelse og nummenhet.

Memory Loss

Intens kjemoterapi kan ha langsiktige effekter på hjernens funksjoner og kan resultere i svekket hukommelse, mangel på konsentrasjon og vanskeligheter med forståelse. Denne foreteelse betegnes som "chemo hjernen" eller "chemo tåke", og er antatt å være forårsaket av nærvær av invasive kreftceller i kroppen. Andre mulige årsaker er de anestesi, hormonelle behandlinger og medisiner som brukes til å styre noen av symptomene kom med kjemoterapi.