Digidexo.com

vil hiv vise senkning

Hva Objekter i General Vil du Vis med en forbindelse lysmikroskop?

Hva Objekter i General Vil du Vis med en forbindelse lysmikroskop?


De første mikroskoper var litt mer enn forstørrelsesglass, inntil flere linser ble brukt. Det ble snart oppdaget at ved å bruke to sett av linser for å skape en sammensatt mikroskop, kunne man se objekter så liten som 0,1 mikron i størrelse. I det 21. århundre, er sammensatte mikroskoper fortsatt brukes til å studere og lære. Den sammensatte mikroskop brukes av studenter, etterforskning laboratorier og biologer.

Materialer

Etterforskning labs bruker sammensatte mikroskop for å se tråder i materialer, skåret eller revet i kantene på tape, bein, hår og bare om noen solid stoff. Den sammensatte mikroskop kan ikke se gjennom tykke materialer. Hva den viser er stor detalj om et objekts form og egenskaper. Med tynnere elementer der lyset kan skinne gjennom som papir, kan detaljer i sin produksjon bli funnet. Når vi leter etter to av nøyaktig samme materiale, er en sammensatt mikroskop perfekt for jobben.

Kjemikalier

Flytende og faste kjemikalier kan sees under et sammensatt mikroskop. Dette vil også omfatte elementer slik som sagflis, sand, smuss og støv. Steiner kan studeres under mikroskop en gang knust i pulverform. Som med materialer, er det den ytre struktur som kan sees. Ved å studere disse stoffene, kan forskerne lære hva hver kjemisk eller stoff ser ut. Blande kjemikalier med væsker bidrar til å se hva som skjer når de kjemiske oppløses.

Planter og Mat

Grundige studier har vært gjort på planter og mat ved hjelp av sammensatte mikroskoper. Plantens Leafs 'interne arbeidet kan sees når lyset skinner gjennom, noe som skaper fotosyntese. Kutte forskjellige planter, grønnsaker og kjøtt i tynne skiver tillater visning av cellestruktur. Det vanligste eksempelet på dette er løk skrelle, et eksperiment som mange studenter har gjort. Labs ofte teste for fremmede organismer i mat med et sammensatt mikroskop.

Celler og mikroorganismer

Biologi er den mest kjente bruken for sammensatte mikroskoper. Mikrober som sopp og alger er studert på en jevnlig basis. Alle typer bakterier og encellede dyr som amøben kan sees i stor detalj. Medisinsk forskning bruker den for studier av celler og virus. Under mikroskopet, kan bakteriene innføres i celler og undersøkt for enhver reaksjon. Cellene trenger for å være farget for å være synlig.

Hives behandlinger for barn

Hives behandlinger for barn

Elveblest, også kjent som urticaria, er en vanlig tilstand som påvirker 10 til 25 prosent av folk på et tidspunkt i løpet av livet. De er ofte ufarlig, men i sjeldne tilfeller kan være en alvorlig allergisk reaksjon som krever øyeblikkelig legehjelp. Elveblest hos barn er vanligvis behandles med hell med over-the-counter antihistaminer som Benadryl, men igjen, kan alvorlige reaksjoner krever legehjelp. Barn som lider av konsistente utbrudd av elveblest kan være nødvendig å se en allergolog for en allergi behandling plan som kan omfatte vanlige allergivaksinering.

Hva er Hives og hva som forårsaker dem?

Elveblest kan vises som røde, rosa eller hvite støt og / eller hevet renner eller flekker av hud som kan ha en blek sentrum. Elveblest vanligvis forårsake kløe, men de kan også svi og brenne. Elveblest i barn som oftest vises på mage, bryst og rygg. Størrelsen på elveblest hos barn kan variere sterkt, fra så lite som et insektbitt til så stor som en middagstallerken. De kan også vises i form av en ring eller grupper av ringer som er sammenføyd. Elveblest kan selv endre plassering. For eksempel kan de begynner på en barnets ansikt og senere vises på barnets armer. Elveblest kan vare alt fra noen minutter til et par timer, men i ekstreme tilfeller kan de komme og gå i dagevis.

Hives vises når et barn blir utsatt for allergener som utløser elveblest. Som et resultat av celler i barnets kropp begynner å slippe histaminer og andre substanser som begynner å lekke ut av de små blodkarene under huden. Væsken samler, skaper flekker og utvikler seg til elveblest.

Elveblest kan oppstå allergiske reaksjoner på matvarer som skalldyr, melkeprodukter, nøtter og bær, eller allergiske reaksjoner på medisiner som antibiotika. Insektbitt og stikk kan også utløse utbrudd av elveblest. Andre årsaker til elveblest kan omfatte soleksponering, virusinfeksjoner, mosjon, eksponering for kulde, og stress eller nervøsitet.

Hvordan behandle Hives

Over-the-counter antihistaminer er ofte den beste måten for foreldre å behandle elveblest hos barn. Så snart hives ut, bør foreldre behandle sine barn med et antihistamin for å minimalisere reaksjonen. Antihistaminer er vanligvis administreres hver sjette time før reaksjonen har ryddet. Foreldre kan også bruke aktuell Calamine lotion på barns elveblest å redusere kløe, brennende og stikkende fornemmelser.

Elveblest er vanligvis ikke en grunn til å ta barnet til barnelegen eller legevakten. Fordi elveblest er en allergisk reaksjon, bør du alltid overvåke barnet for alvorlige symptomer som pustevansker, tungpustethet, vises blek, svakhet, ørhet og / eller vedvarende oppkast, noe som vil kreve umiddelbar medisinsk behandling. Hvis barnet ditt ikke viser alvorlige tegn på en allergisk reaksjon, men opplevelser hevelse i hender og føtter i tillegg til elveblest som ikke bedres innen to timer for å ta et antihistamin, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Hvis barnet ditt begynner opplever konsistente utbrudd av elveblest, kan barnelege anbefaler at du besøker en allergolog for testing. En allergolog vil være i stand til å identifisere allergener som utløser reaksjonene, og kan foreskrive medisiner og mulige allergivaksinering for å behandle kviser og allergiske reaksjoner.

Hvordan virker HIV påvirke helsen?

Hiv

HIV (humant immunsviktvirus) er viruset som forårsaker AIDS (ervervet immunsviktvirus), en sykdom som svekker immunforsvaret, noe som gjør lider utsatt for farlig, potensielt livstruende infeksjoner. HIV smitter ved direkte kontakt med kroppsvæsker av en smittet person, som skjer via ubeskyttet sex og bruk av delte nåler blant narkotikabrukere. Personer med HIV kan ikke vise noen symptomer i mange år, og ikke alle av dem vil utvikle AIDS.

Synlige symptomer på HIV

De fleste mennesker med HIV vil ikke vise noen åpenbare symptomer, og vil bare lære av deres HIV-positive status gjennom blodtesting. Men av og til vil en person som har blitt smittet med viruset utvikler influensaliknende symptomer som feber og frysninger, hovne lymfeknuter og utslett. Selv om de fleste mennesker med HIV er asymptomatiske, er de fortsatt bærere av viruset, og kan smitte andre.

HIV Effekter på immunsystemet

HIV-viruset gradvis ødelegger immunsystemets T-celler, cellene som er ansvarlig for bekjempelse av infeksjoner. Det gjør den ved å bruke disse T-cellens arvemateriale for å gjenskape cellene, og i prosessen skaper mutasjoner som skader cellene og redusere kroppens evne til å avverge sykdom. De fleste (men ikke alle) individer som kontrakten HIV til slutt vil utvikle AIDS takt med denne prosessen. HIV (eller AIDS selv) ikke forårsaker sykdom. Snarere, det reduserer kroppens evne til å bekjempe infeksjoner, store og små. Opportunistiske sykdommer som ofte rammer mennesker med aids inkluderer Kaposis sarkom (hudkreft), lungebetennelse, herpes zoster, lymfom og hjernehinnebetennelse.

Behandling av HIV

Det finnes ingen kur for HIV eller AIDS. Målet for behandling av pasienter med HIV, er å holde nivået av viruset lav og hindre den fra å utvikle seg til AIDS. De mest effektive behandlinger for HIV er anti-retrovirale legemidler. Disse stoffene forstyrrer HIV-viruset på ulike måter for å holde den fra å replikere eller å minske dens effekter. De fleste pasienter ta mer enn én type antivirale medisiner. Dette er kjent som kombinasjonsbehandling, og minimerer sjansen for at viruset vil vokse motstandsdyktig mot et medikament. Medisiner for HIV må tas hver dag for resten av pasientens liv.

Typer av HIV-behandling

HIV-behandling i 2009 ser mye annerledes enn den gjorde selv fem eller 10 år siden. Mens vi ser ut til å være noe nærmere en kur for AIDS, endringer i måten vi behandler pasienter og nye legemidler har pustet nytt liv, bokstavelig talt, inn i håp for den infiserte. Disse nye medisiner er mer kraftfull, slik at de kan tas sjeldnere, og de fortsatt produserer færre bivirkninger enn medisinering av i går. På den annen side er det viktig å forstå at infiserte pasienter bør ta sine behandlingstilbud på alvor og forstår at mange med viruset kan gå opp til 10 år uten medisiner og likevel aldri se symptomer.

Behovet for medisinering

De som er smittet med hiv må rådføre seg med sin lege for å finne ut hva, om noen medisiner vil være riktig for dem. Legen vil avgjøre dette ved å ta blodprøver, som vil vise et par ting. Man vil blodprøve viser pasientens virusmengde - med andre ord hvor mye av viruset er i blodstrømmen. To, vil testen viser en T-celletall, som er en test av immunsystemet. Basert på disse resultatene, vil et klarere bilde dukke vedrørende pasientens behov for behandling.

HIV-medisiner

I USA er det spesifikke retningslinjer for leger å følge når det gjelder behandling av HIV på den mest effektive måten mulig. Dette vil omfatte starter pasienten på en diett av narkotika, som ofte inkluderer Reyataz, Lexiva eller Kaletra, mange ganger kombinert med en booster som STOCRIN. Det er flere medisiner og kombinasjoner på "anbefales ikke" listen på grunn av forsknings forsøk eller rett og slett en bedre løsning å ha kommet sammen siden stoffet ble mye brukt.

Medikamentkombinasjoner

HIV-behandling i det 21. århundre får mye av sin effektivitet og kraft fra kombinasjoner av legemidler, ment for å arbeide med hverandre for å gi best mulig resultat. For eksempel vil en pasient begynner medisinsk terapi ofte bli gitt en kombinasjon av to NRTI og en protease-inhibitor. Noen av disse stoffer har nå blitt kombinert til en enkelt medikament, senking bivirkninger og minske belastningen på pasienten.

Endre Terapi

Leger behandler HIV ser på utviklingen av pasientenes behandlingsbehov i form av en front-line terapi og en andrelinjebehandling. Ser på det på denne måten er nødvendig på grunn av innholdet av HIV, og dens evne til å forvandle og bli resistente mot dagens medisiner. Legen fortsetter å overvåke blod arbeid, og hvis hun finner medisiner ikke fungerer, vil hun flytte til et nytt sett av narkotika i håp om å lykkes fortsatt behandling.

HIV hos barn

Antiretroviral behandling er rekkefølgen av dagen når det gjelder behandling av barn med HIV-viruset. Disse stoffene bidra til å redusere forekomst av sykdom og dødsfall hos barn med sykdommen, akkurat som de gjør i sine voksne kolleger. Det har vært enorm suksesshistorier i HIV-tunge områder som Brasil og Kenya, hvor barn på komplett ARV behandlinger opplevd enormt positive overlevelse i forhold til gjennomsnittet.

Tegn og symptomer på HIV-viruset

HIV er den immunsvikt virus som etter hvert kan utvikle seg til den fatale tilstand som kalles AIDS. Mange av symptomene forbundet med sene stadier av HIV er ofte feilaktig som tegn på AIDS, men sjansene er stor for at symptomer på de senere stadier av HIV vil utvikle seg til AIDS over tid.

Identifikasjon

Symptomer på HIV er annerledes enn de symptomer som indikerer at hiv har kommet til det mer alvorlig tilstand av AIDS. Ifølge Mayo Clinic, er det anslått at mer enn 39 millioner mennesker over hele verden har smittet med hiv, men en person kan leve for en ubestemt periode før HIV utvikler seg til AIDS. HIV systematisk ødelegger cellene som utgjør kroppens immunforsvar, noe som gjør kroppen i stand til å bekjempe sykdom.

Tidlige stadier

De tidlige stadier av HIV presenterer sjelden noen klare symptomer. Faktisk kan noen mennesker gå måneder før de viser noen symptomer i det hele tatt. I de tidlige stadiene av HIV, de symptomene ligner på symptomer på en influensa. Disse symptomene oppstår vanligvis to til fire uker etter at HIV har fått kontrakt, og de inkluderer feber, hodepine og sår hals.
Noen av de tidlige symptomer på HIV, men er mer fremtredende enn enkle influensasymptomer. Disse tegn er kvalme, diaré, forstørret lever og et utslett som midlertidig vises på forsiden eller på magen.

Senere stadier

Som HIV utvikler seg og dreper flere av kroppens immunceller, vil det bli mer synlige og smertefulle symptomer som vil begynne å vises. Disse inkluderer sår som begynner å dukke opp på munnen eller kjønnsorganene, mangel på energi, en smertefull betennelse i bekkenområdet som ikke svare på noen behandlinger, et hudutslett som kan føre til at huden til å være å flasse bort og alvorlig vekt tap.

Helvetesild

En av de mer smertefulle pre-AIDS symptomer på HIV er en nerve tilstand som kalles helvetesild. Helvetesild er en tilstand der nervene nærmest huden er irritert og forårsake en overflate utslett eller blemmer. Smerten stråler ut fra området av utslett, og kan noen ganger føre til smerter på den andre siden av legemet. Helvetesild finnes oftest i brystet, og de kan bringe smerte til øvre del av ryggen også.

Lymfekjertler

Senere stadier av HIV kan også omfatte utseendet hovne lymfekjertler. Disse er normalt finnes på undersiden av halsen, og den svellede området kan ses med det blotte øye. I de fleste tilfeller, forstørrede lymfeknuter er smertefullt å ta på, og hvis de er plassert på undersiden av halsen, kan de skape smerte mens svelge også.

Late Stage HIV Symptomer

HIV står for humant immunsviktvirus, og det er en tilstand som sakte deaktiverer immunsystemet ditt før det utvikler seg til et tilfelle av AIDS. Det kan ta år for HIV for å utvikle seg til AIDS, men symptomene på de senere stadier av HIV er veldig merkbar fra de tidligere stadier. Leger er i stand til å diagnostisere tilstanden med en blodprøve, og det finnes behandlinger som kan bremse utviklingen av HIV til AIDS. Men det er ingen kur for hiv.

Advancing Symptomer

Noen i den innledende fasen av HIV kan ikke vise noen symptomer. Men som tilstanden fremskritt, vil du begynne å vise influensalignende symptomer som diaré, høy feber, uforklarlig vekttap og hovne lymfeknuter. Du kan også begynne å utvikle en hoste som kan bli kroniske som tilstanden utvikler seg, og du kanskje merke at du er kontinuerlig kortpustet.

Influensalignende symptomer

Som HIV får nærmere å bli AIDS, vil den begynne å vise mer fremtredende symptomer. Du kan begynne å lide av nattesvette og oppleve hyppige frysninger. Din diaré kunne avansere til å bli kronisk diaré og vekttap vil bli svært merkbar. Du kan begynne å lide av kronisk og alvorlig hodepine som kan føre til at du begynner å ha tåkete syn og dobbeltsyn.

Hudsymptomer

Når HIV vises for første gang, det vil sannsynligvis ikke være noen hudsymptomer. Men som tilstanden fremskritt, kan du begynne å legge merke til lesjoner i og utenfor munnen. Ettersom tilstanden skrider frem, vil sår og lesjoner begynner å vise seg på andre deler av kroppen, og de vil bli mer fremtredende i og rundt munningen. Huden din kan slå blek, og du kan begynne å lide av skjellete eller tørr hud.

Tuberkulose

Hvis du tidligere har kjempet tuberkulose og var i stand til å sette det inn i remisjon, kan utbruddet av de senere stadier av HIV reaktivere tuberkulose og bringe den tilbake på et mer seriøst nivå. Ifølge opplysninger bekreftet av Harvard Medical School, er tuberkulose en av de mest vanlige på verdensbasis infeksjonene som folk som lider av HIV.

Symptomer hos barn

Barn opplever utbruddet av HIV kan vise symptomer på vektøkning problemer, en manglende evne lære å gå, og de kan også viser bremset mental utvikling. Noen av de mer vanlige barndommen plager som ørebetennelse kan bli farlige situasjoner for et barn som lider av de senere stadier av HIV.

HIV Informasjon

HIV (humant immunsviktvirus) er et retrovirus, noe som betyr at den bruker enzymet revers transkriptase til å gjøre DNA fra sitt eget genetiske kode, RNA, slik at den kan inkorporere i seg selv inn i vertsceller. For å utløse en infeksjon, HIV må krysse kroppens blodbarrieren i høy nok konsentrasjon; og når den gjør det, fører det til HIV-sykdom. HIV har fire stadier, den siste som er AIDS; over tid, effekten av HIV er å alvorlig skade den menneskelige immunsystem.

Transmission and Prevention

HIV smitter i utviklede land gjennom ubeskyttet samleie (vaginal, anal eller oral), ved hjelp av delte sprøyte nåler og fra mor til barn under svangerskap, fødsel og amming.

I land der screening prosedyrer ikke er på plass, er det en høyere risiko for overføring fra donerte kroppsvæsker, vev eller organer. I USA og andre utviklede land, og denne risikoen har mer eller mindre blitt eliminert.

Helsearbeidere kan bli utsatt for HIV gjennom en nål-stick skader fra en nål som brukes på en HIV-positiv person.

Riktig og konsekvent bruk av barrierer under sex og bruke rene, udelte nåler for injeksjoner er viktige metoder for å forebygge HIV-smitte. En HIV-positive gravide kvinnen kan ta antiretrovirale medikamenter under svangerskapet eller kort tid før levering for å redusere sjansene for å overføre viruset til barnet hennes. Etter fødselen, er antiretoviral narkotika gis til spedbarn, og HIV-positive kvinner rådes til ikke å amme mindre alternative fôring metoder utgjør en alvorlig helserisiko, ifølge Avert.org.

Akutt HIV-smitte

Akutt HIV-infeksjon oppstår rett etter infeksjon med HIV. I denne perioden, omtrent to til fire uker etter smitte, noen mennesker utvikler en flulike sykdom. Symptomene på dette stadiet av HIV inkluderer feber, hodepine, sår hals, hovne lymfekjertler, verk og smerter, tretthet, fordøyelsesproblemer og hudutslett, ifølge HIV-Symptoms.info. Noen mennesker utvikler ikke symptomer på denne tiden, mens noen mennesker bare utvikle svært milde symptomer som går oversett.

Selv om en nylig smittet person oppsøker medisinsk behandling for disse symptomene på dette tidspunktet, vil en diagnose av HIV ikke gjøres basert på disse symptomene alene. Dette er fordi mange virusinfeksjoner forårsaker de samme eller lignende symptomer, og den ene eller den andre av disse virale tilstander er mer sannsynlig å forårsake disse symptomene.

Asymptomatisk HIV

Asymptomatisk HIV er den andre fasen av HIV og følger direkte etter symptomer på akutt HIV-infeksjon klart opp. Dette er den lengste fasen, som varer i gjennomsnitt 10 år, og det er ingen symptomer i løpet av denne tiden. På grunn av de milde symptomer på akutt HIV og fravær av symptomer i andre-trinns HIV, mange personer uforvarende utsette andre for viruset i løpet av denne tiden.

Testing

Den eneste måten å vite ens hivstatus før symptomene vises er gjennom testing. HIV-testing er enkel, allment tilgjengelig, og tilbys gratis på mange steder. HIVTest.org gir mer informasjon om bestemte typer HIV-tester og hjelper enkeltpersoner finne testing sentre; se Ressurser nedenfor.

Det er nødvendig å vente minst en måned etter mulig eksponering for HIV for å bli testet. Dette skyldes at de fleste HIV-tester screene for tilstedeværelse av antistoffer mot viruset, og det tar et gjennomsnitt på én måned for å utvikle et detekterbart nivå av antistoffer.

Symptomatisk HIV og AIDS

Symptomatisk HIV vises etter asymptomatisk HIV; denne tredje fasen av HIV varer i gjennomsnitt tre år. I løpet av denne tiden, utvikler en kronisk flulike sykdom med symptomer som nattesvette, alvorlig vekttap, sopp forhold, og hud-og pusteproblemer.

Fjerde-trinns HIV-sykdom (AIDS) er diagnostisert hos HIV-positive mennesker når CD4-celler (en type immunceller målrettet av HIV) faller under 200 per kubikkmilliliter eller når teller utgjør færre enn 14 prosent av all immun celler. På dette punktet, mister immunsystemet evnen til å bekjempe infeksjoner i seg selv, noe som resulterer i infeksjoner som ikke forårsaker sykdom hos mennesker med sunt immunsystem, men kan resultere i alvorlig vekttap, noen kreftformer og neurologiske problemer.

Behandling

Antiretroviral behandling for HIV er generelt begynt etter at immunsystemet har allerede blitt skadet, men før AIDS vises. The Department of Health and Human Services (DHHS) anbefaler oppstart av behandling på et CD4 celletall på 350.

Antiretrovirale legemidler er kombinert sammen i en multimedikament behandlingsplan kjent som HAART (sterkt aktiv antiretroviral terapi), og target HIV på en rekke forskjellige punkter i sin syklus av invaderende og infisere vertsceller.

Tidlig HIV Informasjon

Akutt HIV-infeksjon og asymptomatisk HIV er de to første stadiene av HIV-sykdom, etter snart etter smitte. Symptomene på disse fasene ikke tydelig indikerer en diagnose av HIV, så er det viktig å bli testet for å kjenne sin status etter mulige eksponering for viruset.

Transmission

For å bli smittet med hiv, må en infisert person bli utsatt for blod, sæd, skjedesekret eller morsmelk av en infisert person. Dernest må viruset krysse inn infisert persons blodet som hos voksne, oppstår som regel ved ubeskyttet vaginal, anal eller oral sex eller gjennom deling av utstyr for bruk injeksjon-medikament (Avert.org).

Akutt HIV-infeksjon: Time Frame

Symptomene på første stadium av HIV-sykdom forekomme i løpet av to til fire uker for å pådra viruset og rydde opp innen en måned (HIV-Symptoms.info). Noen mennesker utvikler ikke symptomer på dette tidspunktet.

Akutt HIV-infeksjon: Symptomer

Symptomene på akutt HIV-infeksjon er influensalignende og inkluderer feber, trøtthet, hodepine, muskelsmerter og smerter i ekstremitetene, sår hals, hovne kjertler, fordøyelsesproblemer og utslett på huden (HIV-Symptoms.info).

Asymptomatisk HIV

Rett etter symptomer på akutt HIV gå bort, går HIV sin lengste scenen, asymptomatisk. Det finnes ingen symptomer som indikerer tilstedeværelse av HIV i løpet av denne tiden, som varer i ca ti år.

Testing

Folk som tror de har muligens smittet med hiv bør testes. Det kan ta mellom tre og seks måneder for hiv til å dukke opp på tester; tester gjort før dette tidspunktet vil ikke vise et sant positivt. Se Resources nedenfor for å finne et testsenter.

Hvordan gjenkjenne HIV Symptomer

Hvordan gjenkjenne HIV Symptomer


HIV symptomer siste for bare en kort tid ved første gangs infeksjon hvis de oppstår i det hele tatt. I denne første fasen av HIV-viruset symptomene kan også være forårsaket av mange andre forhold. I neste fase av HIV-viruset et offer kan være uten gjenkjennelige symptomer i ti år. I den tredje fasen pasienter er symptomatisk før du går inn fullt utviklet AIDS. Følg disse trinnene for å være klar over HIV symptomer og gjenkjenne HIV symptomer tidlig.

Hvordan gjenkjenne HIV Symptomer

En være klar over mulige hjelp av HIV-infeksjon.

Siden HIV viser bare symptomer som kan forveksles med andre mindre virus, er det avgjørende at du kjenner hvordan viruset spres. Nåler og seksuell kontakt er de primære, men ikke bare betyr spre sykdommen. Hvis du er seksuelt aktiv med en partner som har vært seksuelt aktiv med andre, eller ha sex med mer enn én partner du er i større fare. Seksuelle forholdsregler er selvsagt et must. Deling av sprøyter plasserer du høy risiko for infeksjon. Du bør være spesielt bevisst på symptomer på HIV hvis disse ting er sanne.

Se for influensalignende symptomer.

I den første måneden av HIV-infeksjon influensalignende symptomer som feber, smerter, hovne lymfeknuter, trøtthet, utslett, eller annen influensa som kan oppstå symptomer. Klart disse kan relateres til en vanlig forkjølelse eller influensa. Men hvis du tror du kan ha en sjanse for å bli utsatt bli testet umiddelbart.

Forvent å være uten symptomer.

HIV er ofte asymptomatisk. Selv det første trinn nevnt i trinn en ikke er lett å gjenkjenne og kan ikke bli diagnostisert fra symptomer. Den andre fasen av HIV er oppkalt Asymptomatisk HIV siden du ikke vil sannsynligvis kjenne noen symptomer i mange år. Dette gjør sykdommen spesielt farlig og tragisk som du har en høy sannsynlighet for å smitte andre hvis du er uvitende.

merker tegn på tredje etappe HIV.

Tredje etappe HIV, eller symptomatisk HIV oppstår like før full blåst AIDS. Du vil oppleve pågående influensasymptomer som de som er nevnt i trinn to. Du vil sannsynligvis også oppleve betydelig vekttap, tap av matlyst, hudinfeksjoner, og pustevansker. AIDS i seg selv øker disse symptomene og ofte fører til infeksjoner i normal immunsystem ville frastøte eller spesifikke typer kreft.

Se tipsene nedenfor for mer hjelp til HIV symptomer.

Hint

  • Få testet regelmessig for hiv hvis du er seksuelt aktiv eller deltar i rusmiddelkultur.
  • Ikke ha seksuell aktivitet med en partner du mistenker sover med andre uten beskyttelse.
  • Oppsøk lege så snart som mulig hvis du frykter du har kontrakt viruset. Bo i konstant kommunikasjon med legen din hvis du testet mulig. De forhånd i narkotika for hiv og aids er betydelig og kan drastisk forbedre og forlenge livet ditt. Det er håp.
  • Se relaterte artikler på denne siden for mer helse og diagnoseinformasjon.

Hvor lenge før en TB Test Viser resultater?

Identifikasjon

TB, som er en forkortelse for tuberkulose, kan være dødelig hvis den ikke behandles riktig. Faktisk, ifølge Centers for Disease Control, var det en gang nummer 1 dødsårsaken i USA. TB er vanskelig fordi når du puster inn bakterien, som er den eneste måten å få det, kan immunsystemet stoppe bakterier sprer seg gjennom kroppen din, men ikke faktisk kvitte seg med TB. Det betyr at år senere, når immunforsvaret er svekket på noen måte, du kan utvikle sykdommen. Du kan ikke gi noen sykdom hvis du har latent tuberkulose. Du blir smittsom bare når bakterier multipliserer i kroppen din, og gir deg TB sykdom. Når du har en latent infeksjon, vil du ikke engang har symptomer.

Når å få testet

Hvis du har vært rundt en person med TB sykdom, må du få en test for å sørge for at du ikke har inhalert bakterier. Du bør også få testet om du har hiv eller en annen årsak til et svekket immunsystem, kommer fra et sted med høye TB sykdom priser, bor eller arbeider i et sted hvor TB sykdommen er aktiv eller opplever TB symptomer som hoste, hoste opp blod, brystsmerter, svakhet, tap av appetitt, vekttap, feber, nattesvette eller frysninger.

Kontakt en Health Professional

For å få en TB test, må du gå til en lege, klinikk eller helse Institutt. Det er lettere å behandle latent tuberkulose enn TB sykdom, så ikke sett den av. Helsepersonell må vite hvordan og hvorfor du tror du har blitt utsatt for og når eksponeringen skjedde. De vil bestille en hudtest eller en blodprøve, men disse testene vil vise bare om du har vært utsatt for TB bakterier; de vil ikke vise om bakteriene har formert seg og gitt deg sykdommen.

Skin Test

Den tuberkulintest, eller TST, er den vanligste måten å teste for TB eksponering. Testen utføres på underarmen ved injisering av tuberkulin inn i huden. Det vil føre til en welt 6 mm til 10 mm i diameter, noe som betyr at tuberkulin ble riktig injisert. Deretter må du vente minst 48 timer for resultatene.

Skin Testresultater

Du må gå tilbake til legen for å få testen riktig lest, og dette bør gjøres innen 48 til 72 timer for å ta testen. Hvis du ikke får det i gang, må du ta en ny test. Den helsepersonell vil måle diameteren av reaksjonen ved injeksjonsstedet i millimeter over hele underarmen (ikke i retningen som løper langs lengden av armen). De vil ikke måle rødhet. Tolkning av hvorvidt testen er positiv avhenger ikke bare av målingen, men også av risikofaktorer. For eksempel, hvis du nylig har blitt utsatt for noen med TB sykdom, en måling av 5 mm eller mer regnes som positivt, mens hvis du er en fersk innvandrer, en måling på 10 mm eller mer regnes som positiv. En måling av minst 15 mm anses som et positivt testresultat i noen.

Blood Test

TB blodprøver - interferon-gamma utslipp analyser - er ikke tilgjengelig overalt, fordi de er en ny utvikling. De har noen fordeler fremfor hud tester, blant annet at bare en tur til legen er nødvendig for å ta en blodprøve. En annen fordel med TB blodprøver er at testen er mindre åpen for tolkning. TB-antigener blir tilsatt til blodet for å se om de hvite blodlegemer reagerer. Mengden av reaksjons varsler legen til tilstedeværelsen av TB-bakterier. Testresultatene kommer tilbake innen 24 timer.

Etter Test

Hvis enten hud eller blodprøve kommer tilbake positiv, må du ha ytterligere testing for å bekrefte resultatene og for å avgjøre om du har latent tuberkulose eller TB sykdom. Noen vaksiner kan føre til en falsk positiv, så dette er et viktig skritt, hvis bare for å sørge for at du faktisk har TB. Bekreftelse testene inkluderer en AFB smøre, som typisk tester spyttprøver og røntgenundersøkelse.

Xpert MTB / RIF

Per våren 2009, en ny test var tilgjengelig i Europa som oppdager TB i to timer, og gjør det mye mer nøyaktig. Ikke bare Xpert MTB / RIF test detektere tuberkulose, men det kan også fortelle om det er en motstand mot rifampicin (RIF), som er legemidlet som vanligvis brukes til behandling av tuberkulose. Denne nye testen venter på godkjennelse av FDA for bruk i USA.

HIV Symptomer

Humant immunsviktvirus (HIV) er en uhelbredelig tilstand som påvirker kroppen ved å svekke funksjonen av sitt immunsystem og forlate den utsatt for infeksjon og sykdom. Ifølge Mayo Clinic, nesten 40 millioner mennesker rundt om i verden har HIV. HIV er primær spres gjennom blodoverføringer, ubeskyttet sex og sprøytedeling. Det er også de første stadiene av AIDS, som er en slutt dødelig tilstand.

Ingen tidlige symptomer

HIV viser ingen symptomer i utgangspunktet etter smitte, som kan holde en person uvitende om deres tilstand før sykdommen har kommet videre og de har potensielt smittet andre uvitende.

Første symptomene

De første symptomene på HIV ligner influensasymptomer, og kan vare i opptil en måned. De inkluderer vedvarende hodepine, hovne kjertler, skrapete eller sår hals, bryst lunger og uvanlig tretthet.

Tap av White Blood Cells

Et annet symptom på HIV er den stadige tapet av hvite blodceller over tid.

Utviklet symptomer

Som HIV utvikler seg over tid, kan en person oppleve mer betydelige og kontinuerlige symptomer som kortpustethet, alvorlig hovne lymfeknuter, løs avføring og plutselig vekttap.

Sent stadium Symptomer

I de sene stadier av HIV, kan en person oppleve konstant feber, hetetokter og nattesvette.

Effekter av HIV & AIDS på kvinner

Det er svært få symptomer på HIV-infeksjon som oppstår hos kvinner som ikke forekommer hos menn. Det er forskjeller i graden av alvorlighet der disse symptomene forekommer, men. Mens menn kan ha mer problemer med visse aspekter av HIV-infeksjon, kvinner har en tendens til å lide mange av disse symptomene mer alvorlig enn menn gjør. Kvinner utgjør mer enn 43 prosent av hiv-positive populasjonen, en prosentandel som har økt jevnt siden begynnelsen av aidsepidemien i 1980.

Akutt infeksjon

Noen personer som har blitt smittet med hiv viser ingen symptomer i månedene som følger infeksjon, mens andre kan oppleve influensalignende symptomer som er lett å avfeie som en annen sykdom. Disse influensalignende symptomer vanligvis inkluderer feber, oppkast, diaré, slapphet og smerter i kroppen; kvinner som opplever disse symptomene kan oppleve dem mer alvorlig enn sine mannlige kolleger. Under akutt HIV-infeksjon kvinner kan også legge merke til endringer i menstruasjonssyklusen, enten ved oppstart og avslutning av den sent eller ved mangler en eller flere perioder.

Psykologiske symptomer

Mens noen psykologiske symptomer på HIV-infeksjon kan forekomme hos menn, de er både mer vanlig og mer alvorlig hos kvinner. Vanlige psykiske problemer som oppstår hos kvinner med HIV omfatter depresjon, angst, overdreven glemsomhet, seksuell dysfunksjon og demens. På grunn av den virale årsaken til disse psykologiske symptomer, kan de være vanskeligere å behandle enn vanlig.

Vaginal Symptomer

Kvinner som er HIV positive er mer sannsynlig å ha hyppige eller vedvarende gjær infeksjoner enn de kvinnene som er negative, og infeksjoner er sannsynlig å være motstandsdyktig mot vanlige over-the-counter medisiner. Andre vaginale symptomer kan være mer vanlig også, som bakteriell vaginose og uforklarlige sår på eller i nærheten av vagina. Disse symptomene kan komme og forsvinne i forbindelse med hormonelle variasjoner knyttet til kvinnens menstruasjonssyklus.

Andre fysiske symptomer

Mange kvinner som er HIV-positiv rapport problemer med kronisk tretthet, selv når vellykket antiretroviral behandling har redusert sine HIV-virusmengde til en undetectable nivå. Selv tretthet kan forekomme hos HIV-positive menn også, er det nesten alltid mer alvorlig hos kvinner. Andre fysiske symptomer kan omfatte plutselig vekttap, lypodystrophy (endringer i måten at kroppsfettet fordeles), nattesvette og svimmelhet.

STD og opportunistiske infeksjoner

HIV-positive kvinner er mer sannsynlig at kontrakten seksuelt overførbare sykdommer som gonoré, syfilis, HPV, herpes og PID enn negative kvinner eller HIV-positive menn er. Andre opportunistiske infeksjoner er sannsynlig også, spesielt i perioder hvor kvinnens viral antallet er høyt eller deres CD4 immunceller er lav. Noen av disse infeksjonene kan føre til mer alvorlige helsemessige forhold hvis den ikke behandles raskt, og kan også føre til sterilitet.

Hvordan vise barna Hvordan Sett i Kontaktlinser

Hvordan vise barna Hvordan Sett i Kontaktlinser


Visjon endringer i barnet ditt som krever bruk av kontakter kan virke overveldende. Den beste måten å lære et barn å sette kontaktene i er ved å tilby en rekke visuelle og auditive stimuli, for eksempel videoer, bilder og lesestoff. Med god hygiene og masse praksis, vil barnet tilpasse seg raskt og enkelt til å sette i kontakter, og før du vet ordet av det, vil sette i kontakter blir andre natur.

Hvordan vise barna Hvordan Sett i Kontaktlinser

Planlegge en avtale med din optometrist kontor. Optikeren vil kunne vise barnet hvordan å sette i kontakter, og diskutere god hygiene.

•  Gå til produsentens hjemmeside hvor kontakter linser ble gjort. Produsenten vil ha trinnvise instruksjoner med illustrasjoner på å sette inn og ta ut kontakter. Du kan skrive ut instruksjonene for å holde på hånden for barnet ditt.

Søk på kjente video nettsteder for hvordan-til videoer, som viser den riktige måten å sette inn og ta kontakter. Se etter videoer etter visjonen omsorgssentre eller optiker. Videoer viser en faktisk person demonstrere teknikken, som kan være svært nyttig for et barn.

Snakk med familie eller venner som bærer kontakter. En familie eller venn kan vise barnet hvordan du skal sette inn og fjerne kontakter.

Oppmuntre praksis. Walk barnet gjennom trinnene, så har barnet gå gjennom trinnene selv med tilsyn, slik at du kan løse problemområder før de blir vane.

Klasseromsaktiviteter Viser effekter av narkotika

Klasseromsaktiviteter Viser effekter av narkotika


Undervise barn om virkninger av rusmidler i en informert måte kan hjelpe dem til å gjøre fornuftige valg i fremtiden. I stedet for bare å undervise fakta om ulike typer narkotika, bør målet være å gi barna ærlig, åpen råd som de kan stole på. Skremselspropaganda som, "smoking cannabis vil umiddelbart drepe deg," ikke gi barna den informasjonen de trenger, men det er nok av timeplaner som kan være morsomt og interessant samtidig gi nøyaktig informasjon.

Røyking

Instruere hver elev å snakke med en røyker på minst 10 år. Studenten bør spørre røyker: "Har du ønske du aldri hadde begynt å røyke?" Samle resultatene og vise dem på tavlen. Resultatene vil sannsynligvis vise at flertallet av folk som har vært røyking i over 10 år skulle ønske de aldri hadde begynt. Spør elevene hva de har lært av langtidsrøykere og hvordan dette hjelper studentene ta en beslutning om røyking.

Drug Crossword

Gi elevene en liste over nettsteder på narkotikamisbruk og et narkotikamisbruk kryssord. Instruere elevene å bruke den informasjonen de samler inn fra nettsteder for å fullføre kryssordet. Hånd studentene en rekke forskjellige brosjyrer for å undersøke aspekter, for eksempel layout og grafikk. Instruere elevene å kompilere sin egen narkotika informasjonsbrosjyre fra det de har lært.

Catch It

Instruere elevene å koble opp eller komme til forsiden av klassen individuelt for å demonstrere effekten av cannabis. Har studenten utvide sin tommel og pekefinger for å fange en blyant holdt vertikalt over hånden. Slipp blyanten og se studenten skal fange den. Spør eleven å plassere hånden i en bøtte med iskaldt vann og gjenta testen. Den andre forsøk vil illustrere tregere reaksjoner, og studenten kan ikke ta blyanten. Dette er lik den tregere reaksjonstider som cannabisbrukerne.

Drug Talk Show

Spør elevene spørsmål som hvor ille tror narkotikaproblemet i landet er og hvorfor folk blir avhengige. Danne elevene i sju grupper for klubben narkotika, hallusinogener, beroligende midler, narkotika, amfetamin og sniffestoffer. Hver gruppe vil undersøke sin gruppe narkotika, og presentere et talkshow, rollespill ulike narkotikarelaterte situasjoner.

Når Betyr a Woman begynne å vise under svangerskapet?

Når blir en kvinne begynner å vise under svangerskapet? Det er spørsmålet alle forventningsfull mor ønsker svar på, men dessverre er det ingen fast svar på det. Når en kvinne begynner å vise under svangerskapet avhenger i hovedsak av individuelle og variable faktorer som antall tidligere svangerskap kvinnen har hatt, hennes generelle kroppstype og hennes rate av vektøkning i løpet av første trimester.

Gjennomsnittlig

I gjennomsnitt, kvinner begynner å vise rundt den fjerde måneden av svangerskapet, mellom uke 14 og 17. I uke 17 livmoren vanligvis har utvidet til bare en tomme og en halv under navlen, noe som gjør svangerskapet mer åpenbar. Den nedre del av magen har utvidet til det punktet at de fleste kvinner begynner å bære mammaklær i den fjerde måned, eller i det minste bryteren til større størrelser av vanlige klær.

Range

De fleste kvinner vil begynne å vise på et tidspunkt mellom uke 12 og 24 av svangerskapet, og de fleste rapporterer at de begynte å vise i løpet av første halvdel av sitt andre trimester, mellom 12 og 18 uker. Kvinner som begynner å vise tidligere enn 12 uker eller etter 24 uker ikke skal bli skremt, og gir sine fødselsleger har bekreftet at alt er bra med sine svangerskap.

Antall Svangerskap

En annen faktor de bidrar til når en kvinne begynner å vise under svangerskapet er antall tidligere svangerskap hun har opplevd. Kvinner som er gravide for første gang viser ofte senere enn kvinner som har hatt tidligere svangerskap. Hos kvinner som har vært gravide før, livmor musklene er ofte mindre stram fra forrige strekke og utvide seg raskere i de første ukene av svangerskapet for å imøtekomme den voksende baby.

Kroppstype

Mye av variansen involvert i når en kvinne begynner å vise er avhengig av kvinnens normal kroppstype. Tynne kvinner ofte viser tidligere enn tyngre kvinner, som den lille, tidlig i svangerskapet bule er mer opplagt på en slank ramme. Også kortere kvinner viser ofte før høyere kvinner siden de har mindre rom i deres overkroppen for den voksende livmoren.

Vektøkning

Mengden av vekt fått i løpet av første del av en graviditet kan bestemme når en kvinne vil begynne å vise. Kvinner som får over den anbefalte mengde av vekt i første trimester (vanligvis over 5 pounds) synes ofte å vise tidligere enn kvinner som får den anbefalte mengde eller under, selv om den ekstra vekt er årsaken til mer voluminøse utseende og ikke den ekspanderende uterus .

Hvordan folk får HIV & AIDS?

Sammentrekning

Det er fire primære måter for en person å bli smittet med HIV, den første var via ubeskyttet vaginal, anal eller oral sex med noen smittet. Den andre er gjennom en blodoverføring med infisert blod. Den tredje er fra mor til barn enten under graviditet eller ved amming. Den fjerde er ved hjelp av en skitten nål tidligere brukt av noen med viruset.

Selv om det ikke er ofte snakket om, er en person også i stand til å bli smittet med HIV gjennom kunstig inseminasjon med infiserte sæd eller via hud grafts og organtransplantasjoner dersom donor hadde viruset.

Selv om svært sjelden med bare en kjent sak rapportert, kan dypt Kissing med et HIV-positivt menneske potensielt føre til infeksjon på grunn av spormengder av viruset i spytt.

Utvikling av HIV

Når HIV går inn i en persons kropp, er celler i immun og sentralnervesystemet angrepet. Kroppens CD4-celler eller T-celler, som hjelper til å forsvare seg mot infeksjoner er rettet spesielt av viruset. HIV overtar disse cellene og reproduserer seg selv over noen dager før det lykkes og går videre til neste T-celle.

Det er en langsom prosess som T-cellene bekjempe viruset, og mange som har smittet med hiv ikke merke noen symptomer for måneder eller år.

HIV til AIDS

Etter å pådra viruset, vil en HIV-positiv person ikke anses å ha AIDS inntil deres T-celle prosent synker under 14 prosent og immunsystemet ikke er i stand til å beskytte seg mot opportunistiske infeksjoner, inkludert lungebetennelse og enkelte former for kreft.

Før han ble diagnostisert med fullt utviklet AIDS, vil HIV-positiv person opplever feber, nattesvette, diaré og hovne lymfeknuter, blant andre symptomer.

Hvordan Vis Blood Cells i mikroskoper

En telling av blodceller krever mer enn bare å telle antall røde blodlegemer, hvite blodceller og blodplater - den også omfatter identifisering av de enkelte hvite celler og observasjon av morfologien til de røde celler og blodplater. Selv om selve tellingen kan gjøres på en elektronisk telling instrument, er identifikasjon og morfologi gjøres ved å plassere en dråpe blod på et glass objektglass og lage en smøre. Smøre blir tørket og farget, ved hjelp av en Wrights flekken, og undersøkt under et mikroskop.

Bruksanvisning

•  Rengjør slutten av pekefingeren med isopropanol eller såpe og vann. Gjør en liten punktering på tuppen av pekefingeren ved bruk av enten en steril blodlansett, hvis tilgjengelig, eller en steril nål. Plassere en liten dråpe blod på en ende av et mikroskop-objektglass. Tegn kanten av et annet lysbilde opp mot bloddråpen på en 30 til 40 graders vinkel og skyv dråpe blod ned lengden på den opprinnelige lysbilde å lage en tynn smøre eller "film". La blodutstryk tørke.

Senk lysbilde med tørket blodutstryk i farge fatet inneholder Wrights flekken i 15 sekunder. Rist av overflødig flekken og overføre den til den flekker tallerken med destillert vann i 30 sekunder. Skyll lysbildet under rennende vann for å bli kvitt overflødig flekken. Blot bunnen og kantene på lysbildet på et papirhåndkle og la det lufttørke.

Plasser en dråpe nedsenking olje på den tørre, farget blodutstryk. Sett skyve på scenen av mikroskopet og fest den mellom klippene for å holde den på plass under eksamen. Slå på mikroskopet lampe og justere både kondensatoren (opp - lysere og mindre kontrast eller ned - mørkere og mer kontrast) og blenderen (åpne bredere for mer lys eller legge ned for mindre lys). Du vil begynne din undersøkelse under lavt strømforbruk olje objektiv, som vil være 40, 43, eller 45, avhengig av mikroskop.

Sving laveffekts olje objektiv rundt og senke den med grovjusteringsknottene på mikroskopet til den så vidt berører dråpe nedsenking olje på lysbildet. Senk målet til fallet, ved hjelp av finjusteringsknappen. Se inn i mikroskop okularet og sakte justere fokus, med kun de finjusteringsknappen. Røde celler vil dukke opp som små, rødlig, bi-konkave plater - det bør være mange av dem. Hvite blodlegemer vil være større enn røde blodlegemer, færre i antall, og spredd utover jordene av røde celler. Hvite celler har generelt et stort lilla kjerne omgitt av blått, rosa eller grå-blå cytoplasma, avhengig av hvilke hvite er tilstede. Hoved hvit celletyper du skal kunne se vil omfatte nøytrofile, lymfocytter, monocytter, eosinofile og basofile. Blodplater vil dukke opp som små lilla flekker spredt blant cellene.

Når første fokus og skanning er gjort med lavt strømforbruk oljeneddyppingsobjektivet, den høyeffekts olje målet bør være nøye roteres inn i oljefallet på lysbildet. Dette målet gir størst forstørrelse (95, 97, eller 100, avhengig av mikroskop) og brukes til å undersøke celler nærmere for inkludering organer, mikroorganismer og strukturelle abnormiteter. Bare mindre fokus justeringer bør må gjøres - og bare med finjusteringsknappen. Du må kanskje gjøre justeringer til lyskilden til rette for visning - heve kondensator og åpne blenderen vil gi et lysere bilde.

Etter at blod lysbilde har blitt undersøkt, roter laveffekts objektiv på plass, fjerne lysbildet fra mikroskop scenen, og tørk alle spor av olje fra linsene og fra mikroskop scenen.

Tips og advarsler

  • De beste blod slides for visning taper i den ene enden til en "fjær" edge. De røde celler blir spredt ut og ikke forvrengt, og de hvite cellene blir fordelt jevnt over hele felt av røde celler.
  • En god referanse bok som inneholder fargebilder av de fleste typer blodceller som kan oppstå er et must. Ikke bare vil det viser normale celler, men også unormale og vanskelige å identifisere celler også.
  • Kontroller at olje målene er langt nok unna raset på mikroskopet scenen når du først rotere dem i visningsposisjon; ellers kan lysbildet være sprakk på mikroskopet scenen - eller verre, kan de objektive linser bli klødd - hvis målene er for nær scenen når du gjør de innledende justeringer.

Tuberkulose Informasjon for Kids

Tuberkulose Informasjon for Kids

Tuberkulose er en sykdom som er forårsaket av bakterier som Mycobacterium tuberculosis. Forskere oppdaget de første legemidler til behandling av tuberkulose i 1940 og frem til den tid, tuberkulose var den ledende dødsårsaken i USA. Tuberkulose er svært smittsom og kan angripe en hvilken som helst del av kroppen din, men vanligvis angriper lungene. Barn utsatt for sykdommen kan utvikle symptomer innen to til 10 uker, og kan bare ha en tuberkuloseinfeksjon, viser ingen symptomer, eller full-blåst tuberkulose sykdom. Begge krever øyeblikkelig legehjelp.

Symptomer

Barn som har primær pulmonal tuberkulose, den første infeksjonen av tuberkulose, kan ha en positiv prikktest, men vil ikke vise symptomer eller føler deg syk og ikke kan spre sykdom til andre. Røntgenstråler utført på brystet vanligvis ikke viser infeksjon. I sjeldne tilfeller kan de ha en liten hoste og mulige hovne lymfeknuter. De risikerer å utvikle fullt utviklet sykdommen senere hvis de ikke mottar forebyggende behandling og behandling. Barn som utvikler tuberkulose sykdommen kan ha varierende symptomer avhengig av hvor bakteriene vokser. Lungene er de vanligste vekst syn, og tuberkulose i lungene vil forårsake smerte i brystet, en alvorlig hoste som varer over to uker, og hoste som produserer blod og slim. Andre symptomer på tuberkulose i barna kan være feber, frysninger, nattesvette, slapphet, trøtthet og følelse av slapphet, vekttap og tap av appetitt.

Behandling

Din barnelege kan kreve at barnet skal være innlagt på sykehus for evaluering etter en positiv tuberkulose diagnose. Eldre barn kan behandles poliklinisk, ta muntlig medisiner og blir pleiet hjemme. Behandling av tuberkulose kan omfatte langvarig bruk av tre eller flere typer av medisiner generelt og tar seks til 12 måneder for å fullføre avhengig av motstanden av sykdommen til barnets immunsystemet.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forhindre barn fra å få tuberkulose er å holde dem borte fra noen smittet med sykdommen. Populasjoner mer sannsynlig å spre sykdommen inkluderer fengselspopulasjon, hjemløse og de som er smittet med HIV.

Misforståelse

Barn med tuberkulose infeksjoner er ikke så smittsomt som voksne som er smittet. Barna ikke hoste så mye og har en tendens til å ha mindre lunge lesjoner i forhold til voksne. Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med tuberkulose, er det fortsatt en god idé å ta alle forebyggende tiltak for å unngå spredning av sykdommen, til tross for sannsynligheten for at de ikke er like smittsomt som voksne.

Betraktninger

Tuberkulose infeksjoner i lungene vil føre hulromformet lesjoner som er synlig ved røntgenundersøkelse. Sykdommen kan også forårsake infeksjoner i barnas bein, ledd og ører og selv meningitt infeksjoner. Fordi tuberkulose angrep de med svakt immunforsvar, barn som tester positivt for tuberkulose bør også bli testet for HIV.

Behandlingstilbud for tuberkulose

Tuberkulose er en smittsom sykdom forårsaket av bakterier som kalles Mycobacterium tuberculosis. Det er en luftbåren sykdom som spres når en infisert person nyser eller hoster eller snakker, og deretter dråper gå i luften og infisere andre mennesker rundt ham. Folk som tilbringer tid med smittet person hver eneste dag er mest utsatt for sykdommen. Tuberkulose vil vanligvis påvirke lungene, men det kan spres til andre organer i kroppen. For å forstå de ulike behandlingstilbud for tuberkulose, eller TB, må vi forstå de to ulike typer TB.

Sovende TB

Hvis du er utsatt for TB, kan du bli smittet; dette betyr ikke at du vil vise symptomer, skjønt. Du kan ha den sovende type TB som forblir inaktive i kroppen din. Bilde bakterier bare gjemmer seg i kroppen din inntil immunsystemet feil eller annen grunn, enten det er på grunn av HIV eller kreft behandlinger eller en annen grunn. Når dette skjer, kan de komme ut og vokse og forårsake full blåst tuberkulose. Hvis du har sovende TB, så har du sannsynligvis bare funnet ut om det fordi du hadde en positiv TB test; du vil ikke vise noen andre symptomer. Du er heller ikke smittsomt for andre mennesker.

Aktiv TB

Du kan ha den sovende type TB for en stund, og da kan det aktivere i kroppen din; eller du kan selv bli syk med en gang med aktiv tuberkulose etter å ha blitt utsatt for. Dersom du har aktiv tuberkulose, er du nødt til å ha symptomer, og du vil være smittsomme til andre mennesker rundt deg. Du vil ha en svært dårlig hoste som varer i ukevis, nattesvette, dårlig appetitt, frysninger og feber, og du kan hoste opp blod, samt ha brystsmerter. Du vil også føle seg veldig svak og bare ikke har noen styrke eller energi.

Behandling for Dormant TB

Behandlingen for sovende TB er bare en forebyggende metode for å holde bakterier fra å aktivere og forårsaker TB sykdom. Denne behandlingen vil faktisk bli kvitt bakteriene helt. Legen vil foreskrive en enkelt medisin for deg som heter INH, eller Isoniazid. Du er nødt til å ta denne medisinen enten en gang en dag eller to ganger i uken i ni måneder. Denne medisinen er svært giftig for leveren og kan føre til legemiddelindusert hepatitt. Du bør ikke ta Tylenol eller drikke mens du er på INH. Du bør holde regelmessige avtaler med legen din, slik at han kan se etter eventuelle unormale effekter av medisinen.

Behandling for aktiv TB

Dersom du har aktiv tuberkulose, legen vil mest sannsynlig foreskrive fire forskjellige medisiner for deg å ta. Det er viktig at du ikke slutter å ta disse medikamentene med mindre legen din sier at du skal gjøre det fordi dette kan føre til at bakterier for å bli multiresistent, noe som kan føre til mye frustrasjon i å prøve å behandle. Disse fire medisiner er Isoniazid, Rifampicin, Ethambutol og Pyrazinamide. I begynnelsen vil du ta disse medikamentene i to måneder, så legen kan gjøre endringer, mens du holder deg på medisiner for 4-7 måneder. Disse medisinene igjen er svært giftig for leveren din, så regelmessige avtaler med legen din er nødvendig, og det er viktig for deg å melde fra om bivirkninger, for eksempel urolig mage / kaster opp, øvre høyre magesmerter, og en gul tone på hvite i øynene og huden. Hvis du har et barn med tuberkulose, kan etambutol ikke brukes, men streptomycin kan brukes i stedet. Også, hvis du er gravid, pyrazinamid bør ikke tas.

Behandling for multiresistent tuberkulose

Hvis stamme av TB er resistent mot medisinen, betyr dette at legen din vil måtte være svært aggressive i behandlingen. Han må kanskje blande et utvalg av medisiner for å bekjempe sykdommen, og dersom behandling ikke fungerer, kan du muligens dø. Du kan være på medisiner for så lenge som to år, hvis du bor, og deretter kan du må opereres for å bli kvitt deler av organer som er for skadet av infeksjonen.

Hva er Candida albicans?

Candida albicans er en type av fungus som normalt vil vises i slimhinner slik som i munnen, rektum eller vagina, eller det kan vises direkte på huden. Det har evnen til å reise gjennom blodet til å påvirke hjerteklaffene, hals og tarmer. Candida albicans kan bli smittsomme når det er en endring i den fysiske miljø som kan forårsake den til å vokse raskt. Noen av disse infeksjonene kan behandles hjemme.

Årsaker

Candida albicans kan oppstå uten noen åpenbar grunn. Imidlertid er en av de mest vanlige årsaker er når en person tar antibiotika medikamenter til behandling av infeksjoner som er forårsaket av skadelige mikroorganismer. Som et resultat, vil den candida fortsette å formere seg i dets sted, forårsaker hva som er kjent som en soppinfeksjon. Hvis det skjer i munnen, kalles det trost. Hvis det vises på huden, vil den vises som et rødt utslett. Dette er også årsaken til bleie utslett for babyer.

Symptomer

Hvis candida forårsaker en gjær infeksjon i kvinner, kan de legge merke til en hvit eller gul utflod og også svie og kløe i vaginal området. For menn, kan de oppleve betennelse i penishodet. Thrush vises som hvite flekker på tungen, halsen, eller slimhinnen i munnen. Bleie utslett på babyer vil vises som en rød og flassende utslett på huden. Hvis en person skulle få en infeksjon i blodet, kan det ha en effekt på øynene, hjerte, nyrer og lunger. Noen tegn på en infeksjon er anemi, frysninger, og høy feber.

Diagnose

Noen ganger laboratorietester ikke er nødvendig for å diagnostisere candida infeksjoner. En gynekologisk eksamen brukes til å diagnostisere vaginal gjær infeksjoner. Prøven utføres er lik en celleprøve, karakterisert ved at vaginalområdet er penslet og testet. For diagnoser i munn eller hud, vil en lege gjøre en undersøkelse av det infiserte området og, om nødvendig, vil en vattpinne test gjøres også. For å se etter infeksjoner i blod eller urinveier, vil en prøveinnsamling gjøres.

Behandling

Candida-infeksjoner kan lett behandles hjemme med bruk av over-the-counter medisiner eller foreskrevet medisiner. Noen av de mest brukte medisinert kremer som brukes til å behandle candida er Monistat, Vagistat, og Femizole. Mange mennesker velger å ta en flytende medisin som heter Diflucan til å behandle infeksjoner i tillegg. IV medisiner gitt i sykehus brukes til mer alvorlige infeksjoner. Hvis det er mulig, bør bruken av antibiotika bli stoppet hvis en person har en candida infeksjon.

Når skal man oppsøke lege

Snakk med legen din dersom du tar medisiner for en infeksjon, og det ikke fungerer, eller hvis symptomene blir verre. De som kan ha svakt immunforsvar, for eksempel kreft eller HIV, bør også se sin lege hvis en infeksjon skulle oppstå. Hvis infeksjonen gjentar seg ofte, kan det være et tegn på en annen mulig sykdom slik som HIV, diabetes eller leukemi. Hvis dette skjer, bør en lege også konsulteres. Se også lege hvis et magesmerter, blodig utflod eller feber oppstår.