Digidexo.com

kan jernmangel påvirke høyden

Hvordan kan Graviditet påvirke eggløsningstester?

Hvis du er bruker eggløsningstester til å forutsi eggløsning, kan graviditet påvirke resultatene av testene. På grunn av likheten i hormoner i forbindelse med eggløsning og graviditet, kan eggløsningstester slår positivt både når du har eggløsning og når du er gravid.

Graviditet Hormone

Graviditetstester måler hormonet humant choriongonadotropin, eller hCG, for å oppdage graviditet. Når et egg er blitt befruktet, reiser det nedover egglederen og implantater i en kvinnes livmor. Etter implantering, begynner embryoet produserende hCG, som kan bli detektert i kvinnens urin. Hjem graviditetstester oppdage dette hormonet på ulike nivåer for følsomhet og slå positivt når oppdages på disse nivåene.

Eggløsning Hormone

Eggløsning er utgivelsen av et egg fra en eggstokk hver måned. Hvis dette egget er befruktet, blir kvinnen gravid. Før eggløsning, lanserer en kvinnes kropp luteiniserende hormon, som kalles LH. Dette hormonet er utgitt i økende mengder i flere dager før eggløsning. Like før eggløsning, overspenning LH, forårsaker frigjøring av et egg.

Eggløsningstest

En eggløsning prediksjon kit eller testen oppdager en LH-stigning i en kvinnes urin. Disse testene fungerer på en lignende måte som graviditetstester, men blir lest på en annen måte. Både en graviditetstest og en eggløsningstest har en kontrollstrek og en testlinje. Med en graviditetstest, indikerer to linjer et positivt resultat. Men med en eggløsningstest, to linjene ikke nødvendigvis indikerer et positivt resultat. Fordi LH bygger seg opp før eggløsning, vil du se to linjer på en test i flere dager før eggløsning. Resultatet er positivt når testlinje er mørkere enn styreledningen og LH-bølge har blitt detektert. Når LH-stigningen er oppdaget, vil eggløsningen skje i 12 til 36 timer.

Eggløsningstest som graviditetstester

På grunn av likheten av hCG og LH på molekylært nivå, kan eggløsningstester oppdage graviditet også. Forskjellen mellom LH og hCG er en beta-underenhet festet til hCG. Nettstedet peeonastick.com illustrerer forskjellen ved å beskrive LH og hCG som eneggede tvillinger. Forskjellen mellom dem er at hCG har på seg en lue og LH er det ikke. Så eggløsningstest vil slå positivt når den oppdager det ene av de eneggede tvillinger. Men fordi graviditetstester er også på jakt etter hatten på tvilling, vil en graviditetstest ikke slå positivt under eggløsningen. Så hvis du er gravid, vil en eggløsningstest slå positivt.

Betraktninger

Sensitivitets nivåer av eggløsningstester er generelt lavere enn følsomhetsnivåer hjemme graviditetstester. Fordi eggløsningstester er å påvise økningen av LH, de er laget for å ha lavere følsomhet. Hvis de er for sensitive, vil de slå positivt ved tilstedeværelse av LH. Fordi LH er til stede i flere dager før eggløsning, må eggløsningstester gjøres å forutsi høye nivåer, eller surge, av LH. Eggløsningstester har en gjennomsnittlig sensitivitet på 30 mIU. Og tidlig hjem graviditetstester kan påvise graviditet på nivåer så lavt som 12,5 mIE, ifølge peeonastick.com. Så en graviditetstest vil ofte slå positivt før en eggløsningstest vil slå positivt.

Kan Dehydrering påvirke min allergi?

Kan Dehydrering påvirke min allergi?


Ifølge en undersøkelse ledet av International Bottled Water Association Cornell Medical Center, og 75 prosent av amerikanerne er kronisk dehydrert. Ifølge Webmd.com, én av fem mennesker har allergi eller astmasymptomer. Betyr dehydrering årsaken allergisymptomer å vises eller blir verre?

Årsaker til dehydrering

Dehydrering kan oppstå fra inntaket av koffein, som finnes i kaffe, te, brus eller noen smertestillende medikamenter. Antihistaminer, antidepressiva, angstdempende medisiner og flere andre typer medisiner, også kan føre til dehydrering. Siden den gjennomsnittlige amerikaner bruker bare 4,6 porsjoner med vann om dagen, noe som er mindre enn de anbefalte åtte porsjoner, ikke drikker nok vann er en åpenbar årsak til dehydrering. Hvis noen bruker koffein, øker åtte anbefalt daglig 8-oz. porsjoner med vann er en god idé.

Ikke nok vann

Når kroppen er dehydrert, er histamin økes og legemet frigjør kortisol. Kroppen frigjør også kortisol når du inntar koffein. Kortisol undertrykker produksjonen av hvite blodceller, svekket immunsystem. Hvis et allergen er tilstede, enten i legemet (matallergi), eller utenfor kroppen (miljø allergi), vil symptomer slik som nysing, astma, elveblest eller utslett forekomme.

En annen faktor å vurdere

Dehydrering fører alvorlig tørr hud, spesielt i de kaldere månedene. Tørr hud kan også utløse kløe og elveblest sammen med en tilstand som kalles dermatitt, hvor huden er rødlig, tørr og flassende.

Visste du dette?

Mer enn 70 prosent av faste vev er sammensatt av vann.

Enkel Immunitet Boost

Å drikke det minimum av åtte porsjoner med vann per dag kan virke som mye, men det skader ikke å prøve. For å hjelpe kroppen beholde væske, det hjelper også å legge en klype salt i vannet. En annen måte å holde vann er ved å drikke fersk juice. Drikker mer koffein-fri væske forbedrer immunitet og generelle helse.

Kan Mobic påvirker søvnen?

Kan Mobic påvirker søvnen?


Mobic, også kjent som Meloxicam, er et ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAID) foreskrevet for å lindre smerter og betennelser relatert til leddgikt, sier revmatolog Dr. Tina Bunch. Instruksjoner for denne medisinen bør følges nøye på grunn av alvorlige potensielle bivirkninger, noen som kan ha direkte eller indirekte påvirker søvnen.

Søvnforstyrrelser

Bivirkninger knyttet direkte til søvn omfatter svimmelhet, tretthet, ekstrem tretthet, humørsvingninger, eller en manglende evne til å sove på grunn av andre smertefulle bivirkninger.

Hjerte / Sirkulasjons bivirkninger

Alvorlige potensielle kardiale og sirkulasjons bivirkninger inkluderer hjerteinfarkt, slag, høyt blodtrykk, hjertesvikt, indre blødninger, og anemi. Flere av disse kan føre til tretthet og en manglende evne til å føle seg uthvilt etter søvn.

Gastrointestinale bivirkninger

Potensielle gastrointestinale bivirkninger omfatter sår i mage og tarmer, magesmerter, forstoppelse, diaré, tjæreaktig avføring, gass, blod i urinen, kvalme og oppkast. Mange av disse vil avbryte søvn eller føre til ubehag som hindrer søvnen.

Hudreaksjoner

Mulige hudreaksjoner er utslett, elveblest, hevelse, nummenhet, blemmer, peeling, gulnet, og kløe. Hver av disse kan gjøre sover komfortabelt vanskelig.

Organ Disorders

Nyresvikt, leversvikt, problemer med å puste eller svelge, astma og hevelse av tungen, øyne eller hals er mulig i tilfelle av overdose. Disse hindrer søvn, fremme utmattelse, og kan være dødelig.

Kontakt legen din

I tilfelle at du opplever noen av disse bivirkningene, eller noen forhold som ikke er nevnt som virker uvanlig, kontakt legen din umiddelbart. En lav dose av denne NSAID regnes som trygt, men eventuelle bivirkninger kan være livstruende, særlig hvis de blir ignorert.

Kan hypothyroid påvirke nivåer av HCG?

Kan hypothyroid påvirke nivåer av HCG?


Humant choriongonadotropin (hCG) er et hormon aktiv under svangerskapet, ifølge registrert kostholdsekspert Katherine Zeratsky av Mayo Clinic. Lav skjoldbrusk nivåer er ofte assosiert med vektøkning og HCG har en svak stimulerende respons på skjoldbruskkjertelen. Selv HCG kosttilskudd er solgt for vekttap og er tenkt å stimulere skjoldbruskkjertelen; HCG har ikke vist seg effektiv for dette i forskningsstudier. Skjoldbrusk nivåer påvirker ikke nivåer av HCG i kroppen: det er HCG nivåer som kan påvirke skjoldbrusk nivåer.

HCG i graviditet

Under graviditet, HCG nivåene øker for å opprettholde progesteron nivå, ifølge leger Gerard Burrow og Lauren i Golden. Når morkaken overtar progesteron produksjon, HCG nivåer falle av. Dette HCG økningen stimulerer skjoldbruskkjertelen og kan resultere i en skjoldbrusk "stamme" som kan predisponere kvinner til skjoldbrusk sykdommer senere. Høy HCG nivåer er assosiert med hypertyreose som ofte forårsaker hyperaktivitet, uregelmessig puls og vekttap, men kan noen ganger føre til depresjon, inaktivitet, tap av energi og muskelsvakhet, melder nettstedet Health i Aging.

HCG og mannlig infertilitet

Stanford University rapporterer at en liten andel av mannlige ufruktbarhet tilfeller er forårsaket av problemer med hormoner. Hypotyreose kan forårsake infertilitet hos 1 prosent av menn. Det er behandlet ved å redusere jod i kosten eller ta skjoldbruskkjertelhormon. Tilstanden panhypopituitafism er komplett hypofysen fiasko. Supplere med hypofysen hormoner og HCG kan stimulere testosteron og sperm produksjon, sier Stanford.

En 1997 venezuelanske studie sett på testosteronnivå og svar på HCG hos menn med hypotyreose og hypertyreose. Forskerne fant at 60 prosent av hypothyroid menn rapporterte redusert libido på grunn av lavt testosteronnivå. Ubehandlede hypothyroid menn hadde normale reaksjoner på HCG men lave svar til en annen viktig hormon: gonadotropin-frigjørende hormon (GnRH). Tilskudd av skjoldbruskkjertel hormon forbedret dette svaret.

Hormoner og aldring

Kjønnshormoner avta med aldring og er involvert i mange flere prosesser enn bare reproduksjon. Testosteronbehandling kan hjelpe menn med lavt testosteronnivå. Østrogen og progesteron erstatning terapi kan hjelpe kvinner med fallende hormonnivåer, men bærer risiko.

Veksthormoner også avta med alderen, og denne nedgangen er knyttet til økt kroppsfett og redusert muskelstyrke, ifølge nettstedet Health i Aging. Veksthormon kosttilskudd har vist seg å hjelpe folk med sykdommer i hypofysen eller hypothalamus [ikke skjoldbruskkjertelen] men har vært knyttet til flere betydelige bivirkninger.

HCG Diet

LA Times reporter Elena Conis forteller at interessen for HCG kosthold er basert på en diskreditert kosthold fra 1930-tallet. Dr. ATW Simeons behandlet barn med en medfødt sykdom som kalles Fröhlich syndrom med HCG. Barn med Fröhlich har treg reproduktive organ vekst og tendens til å være overvektige. Simeons fant at HCG injeksjoner hjulpet disse barna til å gå ned i vekt.

Legen samlet en svært lav-kalori diett sammen med HCG injeksjoner for folk uten Fröhlich og hevdet at HCG gjort fett mer tilgjengelig for brenning og hindret svimmelhet, overdreven sult og svakhet i hans klienter. HCG diett har folk begrense sitt kaloriinntak til 500 kalorier om dagen.

Fra 1959 til 1995, studier av HCG diett av israelske forskere, University of California forskere, Fort Carson Army Hospital og nederlandske forskere har alle funnet at HCG injeksjoner ikke var relatert til vekttap og HCG ikke undertrykke sult eller lindre svakhet .

Dr. Michael Snyder på HCG Diet

Vekttap kirurg Dr. Michael Snyder sier at ingen bevis finnes for at inntak av HCG øker nivået av hormonet blod eller at HCG øker metabolismen. Han sier at hvis HCG gjorde øke metabolismen, ville vi se anorektisk gravide kvinner. Det er alvorlig kalori-reduksjon som er årsaken til vekttap på HCG kosthold, sier Snyder, og i motsetning til skjoldbrusk erstatning terapi, er HCG feedback loops ikke nøye overvåket. HCG nivåer er assosiert med problemer av skjoldbruskkjertelen og supplere HCG har ikke vist seg å være en trygg behandling. HCG nivåer bare har en svak effekt på skjoldbruskkjertelen og hypotyreose og HCG nivåer ikke har en sterk tilknytning i form av vekttap.

Kan du påvirke Kolesterol ved Fasting?

Kolesterol består hovedsakelig av HDL (high-density lipoproteiner), LDL (low-density lipoproteiner) og triglyserider. Fasting for 8 til 14 timer påvirker disse nivåene.

Fasting Kolesterol Panel

En fastende kolesterol panel er en blodprøve legen din vil utføre for å bestemme kolesterolnivået. Etter at du har fastet i 8 til 14 timer (vanligvis over natten), vil legen din trekke blod fra en vene i armen for å bestemme din LDL, HDL og triglyserider nivåer.

Fett

Fasting er viktig før kolesterol panel fordi det er nødvendig for en nøyaktig kolesterol lesing. Siden en fet måltid kan føre til at kolesterolnivået å være forhøyet, eliminerer faste som komplikasjon.

Karbohydrater

Å spise et måltid høy i enkle karbohydrater kan øke triglyserider og resultere i en unøyaktig kolesterol panel lesing. Fasting for 8 til 14 timer vil bringe det tallet ned til det nivået det er normalt i kroppen din.

Fastende glukose nivå

Mens du har blod trekkes for din faste kolesterol panel, kan legen din vil at du skal få din fastende glukose nivå også. Dette måler mengden av sukker i blodet ditt. Forhøyede kolesterolverdier og forhøyede glukosenivået er sammen en trussel mot kardiovaskulær helse.

Betraktninger

Selv om kolesterolnivået går ned igjen etter faste, så snart du spiser en annen måltid høy i mettet fett eller enkle karbohydrater, kan kolesterol pigg igjen. Du vil ikke senke kolesterolet ved å faste, bare negere muligheten for en unøyaktig lesing på grunn av et tungt måltid.

Hva Organer Kan binyrene påvirke?

Binyrene er et par trekantede formede organer som ligger på toppen av nyrene; de skiller ut mer enn 50 hormoner i kroppen. De er også ansvarlig for produksjon av kroppens fire store stresshormoner: adrenalin, kortisol, DHEA og noradrenalin. De nivåer av kortisol (for høy eller for lav) kan føre til flere helseproblemer, som berører forskjellige deler av kroppen.

Funksjon

Hormonene produseres av binyrene styre en rekke av kroppens funksjoner, som for eksempel å opprettholde metabolske prosesser (blodsukkernivået og betennelser), regulerer kroppens salt og vannbalansen, kontrollerende "fight or flight" reaksjon på stress, opprettholde svangerskapet, inititating og styring av kjønnsmodning i barndommen og puberteten, og produsere kjønnshormoner slike som østrogen og testosteron.

De HPATG aksen

Hypothalamus-hypofyse-binyre-skjoldbrusk-gonadal aksen er en viktig del av nevroendokrine system og det styrer og regulerer mange prosesser i kroppen, som immunsystemet, seksualitet, fordøyelse og energi. Endringer i denne aksen generere ubalanser av skjoldbrusk hormoner og gonade (eggstokkene eller testiklene) hormoner. Når binyretretthet setter inn, er det ofte et tilfelle av hypotyreose stede også.

Effekter

Personer med binyrene mangler ofte har unormale blodsukkernivået og mentale forstyrrelser, som for eksempel økt frykt og angst. Andre symptomer inlcude søvnforstyrrelser, lav skjoldbrusk funksjon, PMS, seksuell dysfunksjon, manglende evne til å gå ned i vekt og / eller for å få muskelmasse, kronisk utmattelsessyndrom, lavt immunforsvar, og økt risiko for hjerteinfarkt.

Betraktninger

Adrenal helse kan opprettholdes ved å følge naturlige og enkle trinn som å holde en sunn diett av hele, ubehandlet mat; balansere blodsukkeret; trening, praktisere anti-stress teknikker; og får 7 til 8 timer søvn en natt.

Misforståelse

De fleste konvensjonelle leger bruker tester som bare gjenkjenne ekstrem underproduksjon eller overproduksjon av hormon nivåer. Den eneste prøve som vil gjenkjenne adrenal tretthet, i alle sine faser, er det spyttkortisol test. Adressering adrenal dysfunksjoner første kan forhindre påfølgende effekter på andre organer i kroppen.

Hvordan kan Aspirin påvirke fordøyelsesdomenenavnsystemet?

Hvordan kan Aspirin påvirke fordøyelsesdomenenavnsystemet?

Historie

Fra gammelt av har barken av noen trær (som piletrær) er fjernet og inge som et pulver for lindring av smerte. I det 19. århundre, ble natriumsalisylat brukes regelmessig for leddgikt smerte, men det var bitter og forårsaket mageirritasjon. I 1899, Felix Hoffmann, en tysk kjemiker, skapte den første rene syntetiske medisiner ved å kombinere salisylsyre og eddiksyre. Resultatet ble kalt acetylsalisylsyre og markedsført som Aspirin ved Bayer Company.

Bivirkninger

Mange tar Aspirin uten bivirkninger. Fordi Aspirin er en syre, og den blokkerer et enzym som styrer magesyre, kan økt surhet i magen forårsake økt skade på magesekken med mer hyppig bruk. Det kan være alt fra relativt mild magesmerter til magesår og andre gastrointestinale blødninger. Tar Aspirin på en full mage kan hjelpe i å absorbere syren, men belagt Aspirin har ingen effekt på mage surhet.

Alternatives

Fordi Aspirin fungerer også som en antikoagulant (det bremser blodpropp og hemmer blodplater klumper), noen leger anbefaler regelmessige Aspirin doser for pasienter med høyt blodtrykk. For smertelindring, spesielt i tilfeller av alvorlige smerter (bakrus, migrene), kan andre smertestillende midler bli mer effektive. Aspirin tilhører en gruppe legemidler som kalles NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler), som også inkluderer Ibuprofen og Naproxen. Forskjellige pasienter kan tolerere forskjellige typer av NSAIDs bedre enn andre.

Hvordan kan Leddgikt påvirkes eller hindres ved Diet?

Leddgikt er en smertefull, plagsomme og noen ganger ødeleggende betennelse i leddene i kroppen din. Det finnes flere typer leddgikt, men den vanligste er slitasjegikt. Det skjer når brusk i leddene slites bort. Selv om legene ikke vet nøyaktig hva som forårsaker det, de har en ganske god idé. Fedme og muskelsvakhet er to av de medvirkende faktorer, slik at kostholdet kan spille en rolle i å forebygge eller forsinke prosessene som forårsaker leddgikt.

Hvordan det utvikler

Brusk er en jevn stoff på slutten av dine bein. Det fungerer som en pute. Over tid blir det glatte overflaten ru og begynner å bryte ned. Når det slites fullstendig bort, begynner benet for å gni på ben, og resultatet er skade og smerte.

Potensielle årsaker

Fedme og muskelsvakhet er to av mange faktorer som kan forårsake brusk å bryte ned og leddgikt å utvikle. Med fedme, er leddene satt under mer press enn de ble bygget for å håndtere, og bidrar til nedbryting av brusk. Muskelsvakhet er forbundet med mange årsaker til smerter og uførhet.

Role of Diet

Diet er en viktig faktor i å forebygge fedme, og derfor kan betraktes som en faktor i å forebygge artritt. Dietter varierer i effektivitet fra person til person, men generelt, ernæringseksperter anbefaler dietter som er lav i mettet fett og komplekse sukker.

Som for muskelsvakhet, vil en diett rik på magre proteiner fremme utviklingen av muskelsystemet. Også har muskelsvakhet mange årsaker, blant annet hjerneslag, lav kalium og lav natrium, så et balansert kosthold kan bidra til å unngå disse betingelsene.

Kan Kolesterol påvirke stoffskiftet?

Kolesterol ikke direkte heve eller senke stoffskiftet, men en usunn total kolesterol nivå og lavt stoffskifte kan være relatert. Endre kosthold alene er ikke nok til å forbedre kolesterolnivået.

Metabolsk syndrom

Metabolsk syndrom innebærer en kombinasjon av faktorer som dobbelt risikoen for hjertesykdom. Høye triglyseridnivåer, lav HDL ("godt" kolesterol) nivåer, høyt blodtrykk, høyt blodsukker og fedme er forhold som til sammen utgjør metabolsk syndrom.

"Gode" kolesterolet

Kutte ned på fett og kolesterol senker totalkolesterol, men det senker også det "gode" kolesterolet (HDL), som ikke er gode nyheter. Trening er den beste måten å øke HDL. Jo mer du trener, desto høyere metabolisme være.

Crash dietter

Når du er crash dieting, er du frata deg av vitaminer og næringsstoffer (som vitamin C), som er avgjørende for å holde HDL nivåer forhøyet. Crash dietter også bremse stoffskiftet og kick-starte kroppen i overlevelse eller lagringsmodus.

"Dårlig" kolesterol

Øke stoffskiftet gjennom jevn trening og en diett lav på fett og kolesterol kan bidra til å fremme vekttap og senking av de "dårlige" kolesterolet (LDL). Å bo på en sunn vekt er en bedre måte å holde LDL ned enn å bruke medisiner.

Metabolsk Stress Test

En metabolsk stress test, som du kan be om fra legen din, vil hjelpe deg å finne din maksimale arbeidsbelastning. Dette vil hjelpe deg å finne hvor din optimale fettforbrenningen sonen er og hjelpe deg i å miste vekt mer effektivt og holde HDL nivåer forhøyet.

Kan Allergi påvirke dine ører?

Kan Allergi påvirke dine ører?


Eksponering for allergener som forårsaker immunglobulin E (IgE) antistoffrespons i hele kroppen, noe som fører til kjemiske histamin utgivelser. Histamin forårsaker betennelse som resulterer i slimproduksjon, som fører til luftveisreaksjoner og ørebetennelser.

Betydning

Betente nesegangene, bihuler og luftveier føre til økt slim i de øvre luftveiene, forårsaker allergisk lunger, nysing, kløende, rennende øyne, pustevansker og ørebetennelser.

Funksjon

Eustachian rør fungere som dreneringsveier for mellomøret, men de er koblet til nese og hals, fylle med overflødig væske fra nese og luftveier allergisk lunger.

Effekter

Eustachian rør blir tilstoppet med væske og ikke klarer å drenere mellomøret. Dårlig drenering gjør at rusk, overflødig voks og slim for å sitte i mellomøret.

Potensiell

Overskytende væske i øret hulrom som følge av allergier gir et fuktig miljø som bakterier og virus trives. Bakterier og virus infiltrere øret, forårsaker øreinfeksjoner.

Forebygging / løsning

Barn med kroniske øre infeksjoner er vanligvis diagnostisert med allergi mot mat eller miljømessige sniffestoffer som for eksempel pollen og støvmidd. Antihistaminer og steroider lindre allergisymptomer, mens antibiotika behandle ørebetennelser.

Hvordan gruppepress kan påvirke din personlige helse

Hvordan gruppepress kan påvirke din personlige helse

Peers er folk som et barn, ungdom eller voksen identifiserer seg med. En peer kan påvirke, overtale og tvinge deg til å gjøre visse ting eller handle på en bestemt måte for å bli akseptert. Selv om ofte oppfattet som negative, kan gruppepress også påvirke en person på en positiv måte. Din personlige helse kan forbedre eller nedgang avhengig av hvordan du håndterer gruppepress.

Press til Smoke

Mange tenåringer har å forholde seg til gruppepress å røyke. Deres venner røyk, og hvis de ikke delta i usunn atferd, risikerer de ikke blir akseptert. Ifølge Teen Hjelp nettside, 440.000 mennesker i USA dør årlig fra røykrelaterte sykdommer. Nitti prosent av disse menneskene begynte å røyke i tenårene. Uavhengig av alder, røyking kan forårsake lungekreft og lungesykdom og det øker risikoen for koronar hjertesykdom og hjerneslag.

Presset for å drikke alkohol

Presset for å drikke alkohol kan påvirke folk i alle aldre. Tenåringer kan bli presset til å drikke av sine alkohol-drikking jevnaldrende og voksne kan føle press til å drikke under etter jobb sosiale sammenkomster. Ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, kan konsumere alkohol i ung alder kan påvirke hjernen og organutvikling og drikking forårsake leverskader og leversvikt hos mennesker i alle aldre.

Presset for å ha sex

Gruppepress til å ha sex i ung alder kan øke en ungdoms stressnivå. Ifølge psykologi i dag, til en av tre gutter og 23 prosent av jentene i alderen 15 til 17 avtale med gruppepress har sex. Hvis en tenåring har lav selvfølelse kan han være mer tilbøyelige til å ha sex på et tidlig alder. Å ha sex for tidlig kan utløse emosjonelle problemer og fysisk tenåringer kan kontrakten seksuelt overførbare sykdommer og bli gravid.

Presset for å bedre helse

Den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute sier at overvekt eller fedme øker risikoen for hjertesykdom, diabetes, hjerneslag og høyt blodtrykk. Hvis din diett består hovedsakelig av usunn, fet mat, og du ikke får noen øvelse, kan gruppepress faktisk bidra til å forbedre helsen din. Hvis du har en eller flere venner som spiser et sunt kosthold og får regelmessig mosjon, kan de påvirke deg til å gjøre det samme. Ved å følge deres sunn atferd, kan du gå ned i vekt. Når du bytter til et sunt kosthold og begynne å trene, vil dine kolleger oppmuntre deg på og motivere deg til å holde det gående.

Hvordan du kan påvirke Dreams

Drømmer har vært en ting av fascinasjon siden tidenes morgen. Når vi våkner opp fra et mareritt, kan det ofte være en lettelse å igjen møte med virkeligheten. Når vi våkner opp fra en drøm hvor våre villeste ønskene har gått i oppfyllelse, kan våkne være en bitter erfaring. Mange ønsker å ha drømmer et sted i midten av de to, og mange ønsker drømmer som vil hjelpe dem å løse sine problemer eller hjelpe dem med å velge mellom to veier i livet. Noen vil gjerne ha en Oz slags drøm. Nedenfor vil du finne måter som du faktisk kan påvirke drømmene som du har i din søvn.

Bruksanvisning

•  Tenk levende om natten så snart du legger deg i sengen. Gi deg selv sterke tanker og forslag til søvnen din. Hjernen din ofte plukker opp på disse.

Slå på en film som du går i dvale. La den på repeat. Gi din hjerne innspill alle i løpet av natten kan påvirke retningen som det tar. Noen ganger hjernen din plukker opp på visse ting i filmen, og kan vri den i en helt annen måte.

Spis cheddar ost hvis du ønsker å drømme om kjendiser. Ifølge en studie utført av den britiske Cheese Board i 2006, kan ost påvirke slags drømmer du har.

La på klassisk musikk når du skal skli inn i slummer hvis du ønsker avslappende drømmer. Få en massasje før du sovner. Noe som du kan gjøre for å fysisk slappe kroppen vil også ha som effekt på hjernen.

Spør deg selv et spørsmål gjennom hele dagen hvis du prøver å løse et problem eller ta en beslutning i livet ditt. Tror det spørsmålet mange ganger som du prøver å gå i dvale. Ofte vil du få svar i dine drømmer. Ikke iverksette tiltak basert utelukkende på dine drømmer, skjønt. Det er hjernen din prøver å få orden på alt det har absorbert i dag, og det bør ikke tas som bokstavelig som noen tar drømmer.

Tips og advarsler

  • Skriv ned dine drømmer i en drøm journal. Omfatte situasjonen for dagen før, samt noe spesielt du spiste den kvelden, de tankene du hadde før søvn, og noe støy som skjedde rundt deg i søvne.
  • Ikke vær impulsive basert på åpenbaringene i en drøm.

Hvordan kan et hjerneslag påvirker hjernen?

Hvordan kan et hjerneslag påvirker hjernen?

Hva skjer under en Stroke

Et hjerneslag, en av de viktigste årsakene til dødsfall i USA, oppstår når en blodpropp eller briste blodkar skaper en forstyrrelse i blodgjennomstrømningen i hjernen. Denne type avbrudd kan oppstå hvor som helst i hjernen, hvoretter blodstrømmen til visse områder av hjernen kan stanses eller begrenses. Dette forårsaker rask hjerne celledød, og de endelige virkninger på hjernen og de funksjoner i kroppen avhenge av hvor slag oppstått og hvor alvorlig den var.

Påvirker på bevegelse og motoriske ferdigheter

Hver side av hjernen styrer den motsatte side av legemet, slik at overstrykninger i den høyre hjernehalvdelen ofte resultere i delvis eller fullstendig lammelse av den venstre side av kroppen, og vice versa. Skade på parietallapp kan forstyrre koordinering mellom armer og ben, men siden slag har en tendens til å utvikle seg på den ene side av hjernen, kan dette påvirke bare en side av kroppen. Slag som utvikler seg i motor cortex kan føre til partiell ansiktslammelse.

Høyre halvkule Damage

Slagpasienter med høyre hjernehalvdelen hjerneskade kan oppleve dårlig dybdesyn, hånd-øye-koordinasjon og korttidsminne. De kan også vise impulsivitet, dårlig beslutningstaking og usunne vaner. Siden denne delen av hjernen styrer dømmekraft, logikk og resonnement evner, kan høyre hjernehalvdelen slag føre voksne til å handle på en måte som andre kan finne umodne, ulogisk eller uvanlig.

Venstre halvkule Damage

En slaglengde på venstre side av hjernen kan føre til en rekke av taleforstyrrelser og lesing, som strekker seg fra litt uklar tale i total analfabetisme. Venstre hjerne slag også gjenspeile den inverse av høyre hjerne slag i at de har en tendens til å gjøre sine ofre altfor forsiktig og treg til å handle. Forkortet oppmerksomhet spenn er også rapportert blant mange venstre hjerne slag lider.

Andre områder av hjernen

Andre spesifikke områder av hjernen som opplever slag kan føre til mer spesifikke og akutt funksjonshemming.

Strokes som oppstår i Wernickes område, sentral taleprosesseringssenter i hjernen, vanligvis føre til utydelig tale og redusert forståelse. Reading er ofte mer utfordrende for disse ofrene, som er tilbakekaller navnene på kjente personer, steder og objekter.

Hjernestammen slag er ofte terminal fordi signaler for kroppens ufrivillig funksjoner kommer her. Ofre kan slutte å puste eller deres hjerte kan bare stoppe pumping. De som lider av alvorlige hjernestammen slag og klarer å overleve er ofte fullt lammet.

Cerebellum slag tendens til å forårsake alvorlige opplevelser av ubalanse, svimmelhet og mangel på koordinering. Lider av disse slag har ofte problemer med å gå og gå i trapper, er utsatt for reisesyke og kan ha sløvet reflekser til smerter og press.

Kan genital warts påvirke blæren?

Genital eller veneriske vorter, condylomata acuminate, er en vanlig seksuelt overførbar sykdom som ifølge Mayo Clinic, kan føre til alvorlige helseproblemer.

Infeksjon

Genital warts er forårsaket av humant papillomavirus (HPV). Mellom 500.000 til 1 million mennesker i USA er rammet av genital warts hvert år.

Urinveisinfeksjon

Kjønnsvorter kan indirekte påvirke blæren. Urinveisinfeksjoner (UVI) kan være forårsaket av vorter blokkerer urin flow fra urinrøret, ifølge Rutgers. Ifølge Yegappan Lakshmanan, MD, FRCS, Barnas Hospital of Michigan og Douglas Dahl, MD, Massachusetts General Hospital, 5 prosent av pasienter med genital warts har urinrør vorter. Disse vortene kan føre til UVI, inkludert blære infeksjoner.

Beliggenhet

Ifølge Laksmanan, genital vorter vokse i blæren, men det forekommer sjelden. Blære engasjement er vanligvis på grunn av at pasienten har en undertrykt immunsystem.

Graviditet

Under graviditet kan warts vokse seg stor nok til å forstyrre vannlating og øke risikoen for urinveisinfeksjoner.

Forebygging

Vaksiner som Gardasil og Cervarix kan bidra til å forhindre å få de fleste typer HPV. Bruk kondom for å unngå infeksjon eller smitte andre, som viruset kan være tilstede uten symptomer.

Hva Barrierer kan påvirke vår tankeprosess?

Hva Barrierer kan påvirke vår tankeprosess?


Dine tankeprosessene kan bli påvirket av en rekke barrierer, noen med flere potensielle farer enn andre. Prøv å forstå hva det handler om din tankeprosess som om du før du blir for bekymret. Vurdere din evne til å rasjonalisere dagligdagse aktiviteter, som for eksempel hva du skal spise til lunsj eller aktiviteter som du kan gjøre etter jobb. Ta hensyn til disse skiltene før du kontakter en lege slik at du kan tydelig kommunisere ditt problem.

Stress

Overdreven stress kan produsere en rekke symptomer innen individet. Disse kan variere, fra angst til fysisk sykdom. Stress kan skape tretthet og emosjonell ubalanse. Hvis stress påvirker deg for lenge, kan du utvikle angst eller depresjon. Prøv å redusere stress i livet ditt. Fjerne stressfaktorer hvis mulig, eller i det minste redusere dem. Øv mekling teknikker og få nok søvn for å motvirke effektene av stress på kroppen din.

Sykdom

Visse sykdommer kan påvirke tankeprosesser. Influensa, strep hals eller enda en ørebetennelse kan føre til at du får feber som kan utløse hallusinasjoner eller endringer i temperament. Enkelte sykdommer, så som Alzheimers, faktisk føre til forringelse til hjernen og fører til hukommelsestap. Dette er mest vanlig hos eldre; men hvis du har tilbakevendende hukommelsestap, ville det ikke vondt å se legen din for en sjekk-opp.

Medisinering

Det er mange potensielle bivirkninger til medisiner, både over-the-counter og reseptbelagte skjema. Forskning bivirkninger før du tar noen medisiner. Hvis du nettopp har begynt å ta et medikament, og du merker endringer i din tankeprosess, snakk med legen din som du kanskje trenger å bytte resepter eller endre doseringskrav. Kan løse noen medisiner ett problem, men skaper en helt ny en.

Mangel på søvn

Mangel på søvn kan forårsake så mange problemer, om ikke mer, enn mange sykdommer. For å kunne operere på vårt fulle potensial, mennesker trenger åtte timers søvn en natt. Også ta hensyn til de timene som du sover; hvis din sengetid endres ofte, kan dette påvirke kvaliteten på søvnen din. Prøv ikke å drikke koffein eller alkohol før sengetid som alkohol kan tvinge deg inn i en dyp søvn mens koffein kan hindre deg fra å få noe søvn i det hele tatt.

Hvordan virker Genetics Influence Høyde?

The Role of DNA

En persons høyde er hovedsakelig bestemt av genetiske faktorer, som forskning viser at høyden i utgangspunktet er en arvelig egenskap. Mens noen foreldre kan bekymre deg for at et barns kortvoksthet kan være forårsaket av en underliggende helseproblem, leger nå er i stand til å bruke DNA som en ganske nøyaktig prediktor for høyde. Selv om helse, ernæring, og om en kvinne røyker under svangerskapet hvert kan påvirke et barns vekst, er det flere forskjellige gener som bestemmer høyden på slutten. En blanding av gener kodet for bein utvikling, veksthormoner, og metabolske enzymer alle spille en rolle i normal vekst og utvikling.

Forutsi en barns høyde

Høyden på en barnets foreldre i inches kan brukes til å forutsi høyden som voksen. Kjønnet på den overordnede spiller inn i formelen også. I de fleste populasjoner av verden, voksne menn i gjennomsnitt har en tendens til å være høyere enn voksne kvinner. For guttebarn høyden av moren tilsettes til høyden av far, pluss 5 inches, totalt som deretter er delt med to. For kvinnelige barn, er høyden av mor tilsatt til høyden av far, igjen beregnet i inches. Imidlertid er fem inches subtrahert fra den totale, dividert med to. Dette bør være en ganske anstendig prediktor for et barns omtrentlig høyde i voksen alder, gi eller ta en tomme eller to. Den støtter også tanken om at familiemedlemmer er sannsynlig å være av samme kaliber. Dobling et barns høyde i en alder av to er en annen nær prediktor, som et barn når vanligvis halvparten av hans eller hennes voksen høyde innen den tid.

Forsinket vekst mønstre

Foreldre må huske på, men at noen barn vokser saktere enn andre gjør. Hvis dette er tilfelle, er det en god innsats at minst en av foreldrenes var en langsom utvikler, også. Mange barn som synes å være liten for deres alder faktisk vokser med en normal hastighet. Problemet kan bli forsinket skjelettalder, noe som betyr at deres skjelettalder er yngre enn et barns kronologisk alder. Denne tilstand, kjent som konstitusjonelt vekstforsinkelse, som ofte er tilfellet når ingen andre symptomer på sykdommen. Mens disse barna har en tendens til å kommer i puberteten i en eldre alder enn sine jevnaldrende, kroppene deres fange opp etter den tid de når voksen høyde. De bare fortsetter å vokse til en eldre alder. I de fleste tilfeller barnets foreldre vanligvis var "sen-bloomers" i tillegg.

Andre faktorer som påvirker vekst

En mangel på veksthormoner kan føre til en forsinkelse i et barns vekst. I dette tilfellet blir hypofysen i bunnen av hjernen ikke produserer nok hormoner for normal vekst. Den skjoldbruskkjertelen, et annet organ i det endokrine system, ikke kan utskille nok thyroid hormon, som er nødvendig for bein å utvikle seg normalt. Denne tilstanden, som kalles hypotyreose eller underactive skjoldbruskkjertelen kan forårsake alvorlige problemer i et barns vekst og utvikling hvis den forblir ubehandlet. Genetiske avvik som Down syndrom, en kromosomfeil, kan stunt et barns vekst også. Turners syndrom er en vanlig genetisk lidelse som påvirker normal vekst og utvikling. Forekommer i kvinnelige barn bare, det er en manglende X-kromosom, slik at barnet å oppleve lavere vekst og forsinket pubertet, med den vanligste funksjonen blir kortvokste.

Jernmangel Fakta

Jernmangel Fakta


Jern er et viktig mineral som kroppen din trenger. Det er viktig for å produsere hemoglobin, som gjør at røde blodlegemer til å frakte oksygen til alle kroppens vev. Iron hjelper musklene i lagring og bruk av oksygen. Det er inneholdt i enzymer som hjelper andre prosesser slik som fordøyelse. Jernmangel kan føre til anemi, som er et tilstrekkelig antall røde blodceller. Legen din kan avgjøre om du er jern mangelfull ved en enkel blodprøve.

Symptomer

Jernmangel kan påvirke deg fysisk, men du kan ikke merke noen symptomer før du har nådd det punktet av jernmangelanemi. Disse symptomene er tretthet, svakhet, redusert ytelse på skolen eller arbeid, problemer med å holde kroppstemperaturen normal (vanligvis kuldefølelse), kognitiv svekkelse, blek hud, svimmelhet, uregelmessig hjerterytme, nedsatt immunitet mot sykdom og infeksjoner, og en betent eller sår tunge .

Årsaker

Jernmangel kan være forårsaket av slike forhold som graviditet eller blodtap. Gravide kvinner trenger mer jern for å støtte deres ufødte barn. Blodtap kan oppstå fra tunge menstruasjon og noen intestinal forhold som for eksempel magesår eller et kolon polypp. Små barn og spedbarn trenger høyere nivåer av jern på grunn av sin raske vekst, og de kan ikke alltid få sine krav fra kostholdet. Det kan også være forårsaket av et redusert inntak eller malabsorpsjon av jern. Heme jern, som er en type jern i kjøtt, fjærkre og fisk, er lettere absorbert enn ikke-heme jern, som kommer hovedsakelig fra planteføde. Overdreven bruk av antacids kan også påvirke opptaket av jern. Enkelte tarmsykdommer, slik som Crohns sykdom eller cøliaki, kan også forstyrre evnen til tarmen å absorbere jern.

Behandling

Behandling omfatter foreskrevne jerntilskudd og endringer i kosthold for å inkludere flere jern-rik mat, spesielt heme jern. Sammen med kjøtt, fjærkre og fisk, bønner, spinat og noen forsterkede frokostblandinger inneholder heme jern. Hvis den mangel er forårsaket av en sykdom, bør det underliggende tilstand skal behandles i tillegg. Vitamin C, når forbrukes med matvarer som inneholder jern, bidrar til å øke absorpsjonen.

Risikofaktorer

De som er på et høyere risiko for jernmangel inkluderer gravide kvinner og små barn på grunn av økt behov, og kvinner og unge jenter som menstruerer. Spedbarn og babyer er på et høyere risiko hvis de ble født for tidlig eller liten. I tillegg, hvis de blir ammet og ikke gitt frokostblandinger og andre kilder til jern etter seks månedene de er i faresonen, samt babyer som ikke får jern-forsterkede formler. Barn mellom ett og fem som konsumerer mer enn 24 gram av melk hver dag, og barn med spesielle helsebehov er også i fare.

Forebygging

Jernmangel kan forebygges ved å spise en diett som er rik på jern, spesielt heme jern, blant annet vitamin C i et måltid der du spiser mat som inneholder jern, mate babyen jern-forsterkede matvarer etter fylte seks måneder, noe som begrenser melk til ikke mer enn tre åtte unse porsjoner etter ett års alder, og i noen tilfeller, forbruker jerntilskudd.

Må Restless Legs Påvirke Knees?

Restless legs syndrom (RLS) forekommer i om lag 10 prosent av befolkningen i USA, ifølge RLS Foundation. Mens mange har milde former, kan det påvirke livene til mange. De som blir berørt kan ha problemer med å sovne eller forbli sovende eller føler deg trøtt i løpet av dagen. Dette kan blande seg inn i daglige aktiviteter. Mange beskriver RLS som et behov for å bevege beina med mange merkelige opplevelser som forekommer i den nederste halvdelen av deres ben, ikke knærne.

Definisjon

Restless legs syndrom er definert som "en nevrologisk lidelse preget av ubehagelige opplevelser i bena og en ukontrollerbar trang til å bevege seg når i ro i et forsøk på å lindre disse følelsene," ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, har folk beskrev følelsene som prikking, kramper, krypende, trekking, smertefulle, elektriske, anspent, kløende, slite, gnagende, verkende eller brennende. Ifølge E Medicine Health, "symptomene blir gradvis verre over tid i om lag to tredeler av personer med tilstanden og kan være alvorlig nok til å være invalidiserende."

Årsaker

Årsaken til rastløse ben syndrom er ukjent; Men det er flere sykdommer og tilstander som har vært assosiert med den, inkludert graviditet; fedme; røyke; jernmangel; anemi; nervesykdom; polynevropati, en nevrologisk lidelse; diabetes; og nyresvikt. Koffein, alkohol, visse medisiner, inkludert antidepressiva, har også vært forbundet med RLS.

RLS og Knees

Restless legs syndrom påvirker ikke knærne. RLS er ikke følt langs hele lengden av benet; heller, det skjer bare i den nedre del av bena. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelse og Stroke ", disse følelsene oppstår vanligvis dypt inne i leggen, mellom kneet og ankelen, mer sjelden, de oppstår i føtter, lår, armer og hender."

Behandling

Det finnes ikke én bestemt kurs for behandling som vil hjelpe RLS; heller, det er flere ting som en person kan gjøre for å bidra til å lindre symptomene. Kutte ned på eller helt unngå alkohol, koffein og nikotin, kan bidra til å lindre symptomene.

Dessuten vil legen din vil avgjøre om det er noen underliggende medisinske tilstander som forårsaker RLS. "Du kan også dra nytte av fysioterapi, som stretching, varme eller kalde bad, boblebad, varme eller kalde omslag, lem massasje eller vibrasjons eller elektrisk stimulering av føttene eller tær før sengetid", ifølge E Medicine Health. Andre behandlinger kan omfatte visse medisiner for å lindre symptomene.

Faktorer som påvirker menneskelig høyde

Faktorer som påvirker menneskelig høyde


Høyde er en fysisk egenskap som har flere faktorer som påvirker og endrer den. Mens det er sant at genetikk er en viktig del av menneskets høyde og vekst, kan andre faktorer minimere eller maksimere høyde som er relatert til genetikk, som ernæring. Flere faktorer forårsaker menneskekroppen til å vokse høyere selv etter normal pubertet.

Genetikk

Mens genetikk er ikke den eneste faktoren som påvirker høyden, det er den viktigste faktoren som bestemmer høyden. Genetisk koding er involvert i kroppens hormoner, for eksempel veksthormoner og reseptor-hormoner samt den genetiske sammensetningen for bein proporsjoner og bestemme når puberteten begynner.

Prenatal Miljø

Prenatal miljøet er en annen faktor i å bestemme menneskelig høyde. En mor som har riktig ernæring, unngår å røyke, ikke drikke alkohol og har en sunn livsstil vil gi de beste miljømessige faktorer for høyere barn. På den annen side, en kvinne som røyker, drikker eller har mangelfull ernæring under svangerskapet vil ofte ende opp med en lavere fødselsvekt baby og barnet vil den bli kortere som et resultat.

Ernæring Gjennom Vekst

Ernæring er en av de primære miljøfaktorer som påvirker vekst og høyde. En godt balansert diett full av sunn, næringsrik mat vil resultere i høyere høyder, mens et dårlig kosthold vil føre til kortere vekst. Under barndom og pubertet når barn vokser mest, kan god ernæring har en stor innvirkning på høyde og vekst.

Medisinering

Barn som tar medisiner regelmessig under vekstperioder kan den bli kortere, men mye avhenger av hvilken type medisinering. Legemidler ofte påvirker kroppens hormoner, spesielt psykiske medisiner, noe som resulterer i kortere høyder.

Må Dyr påvirke helsen din?

Må Dyr påvirke helsen din?


Foreta en informert beslutning om kjæledyr eierskap ved å forstå at mens et kjæledyr forbedrer mental helse, kan det påvirke din fysiske helse i positive og negative måter. Tenk på dette når man diskuterer å få en katt eller hund med familien; kjæledyr bidra til å holde deg i form og avsløre din husstand til sykdom og allergener samtidig.

Mental Helse

Hengiven og glad når du kommer hjem, kjæledyr løfte humøret og sikre at du aldri komme tilbake til et tomt hus. De tilbyr konstant kameratskap, noe som er spesielt viktig for eldre og funksjonshemmede som har begrenset menneskelig kontakt, og holde sine eiere 'fra å være trist på grunn av ensomhet. Selv om de tar opp mye tid, penger og oppmerksomhet, kjæledyr betale deg med betingelsesløs kjærlighet som positivt påvirker din mentale helse.

Heart Health

Spille med kjæledyrene gir dem et utløp for sin energi og styrker hjertet ditt. Walking hunden din flere ganger om dagen er gunstig for helsen din, uavhengig av nåværende fysiske kondisjon. The National Institutes of Health (NIH) holdt en konferanse i 2008 der ledende eksperter i studiet av menneske-dyr obligasjoner delte funn som viste en sammenheng mellom kjæledyr eierskap og hjerte helse. En studie finansiert av NIH viste at uavhengig av alvorlighetsgrad, hadde større sannsynlighet for å være i live enn sine hundeløse kolleger ofre for hjerteinfarkt som eide hundene.

Allergener

Før du forplikter deg til å eie kjæledyr, husk at dyr dander og hår forårsake allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Studier viser imidlertid at familier som ikke er allergi-utsatt kan se lavere sjansene for sine barn som har allergi i sitt første år når reist rundt kjæledyr. James E. Gern, MD, rapportert i Journal of Allergy and Clinical Immunology at spedbarn hadde sterkere immunrespons når reist rundt en katt eller hund.

Sykdom

Spre mellom husdyr og mennesker, zoonose ofte kommer fra katter. Men kan hunder fortsatt infisere sine eiere gjennom avføring og muntlig kontakt. Personer med svekket immunforsvar på grunn av sykdom, alder eller graviditet kan vise symptomer på infeksjon hvis de kommer i kontakt med et sykt dyr. Pet eiere som har sterk immunsystem bekjempe eksponering for zoonose uten syk effekter. Riktig hygiene og kjæledyr hindre overføring av sykdommer til mennesker og til og med de som er i risikosonen kategorien kan trygt egne kjæledyr.