Digidexo.com

tretthetsbrudd stortå

Hva betyr det når stortåen Goes Numb?

Føttene kan ta juling på en daglig basis. Bare gå rundt hver dag legger vekt på føtter og tær og øker potensialet for skade. Det er svært viktig å ta hensyn til foten helse. Friske føtter kompliment en sunn kropp. Hvis du har smerter i stortåen, bør du lære hva det kan være og hva du bør gjøre.

Komprimert Nerve

Smerter i den store tåen kan være et resultat av en komprimert nerve. Dette kan være forårsaket av en sko trykket i området over en lang tidsperiode. En lege kan forskrive korrigerende tiltak, som noen ganger innebærer kirurgi.

Ekstra Bone

Noen ganger er en betent ekstra ben på undersiden av en stortåen kan forårsake smerte. Leddgikt kan sette inn eller bein fragment kan bli trykket en nerve i tåen.

Gikt

Urinsyregikt kan også forårsake alvorlige stortåen smerte. En urinsyre test vil avdekke om gikt er til stede, og hvis det er den skyldige.

Diabetes

Diabetikere må være årvåken om fotpleie. Stortå smerter er et hyppig problem for diabetikere og må tas opp umiddelbart for å hindre ytterligere komplikasjoner.

Bunions

Bunions ofte vises ved foten av stortåen og kan forårsake ekstrem smerte. En svært tydelig topp vil være til stede.

Turf Toe

Turf tå kan plage idrettsutøvere. Løping, hopping og sparking kan føre til stortåen å bøye oppover og sette press på leddet. En stress forstuing kan føre og føre til stortåen smerte.

Stort hode Størrelse & Beslag

Stort hode Størrelse & Beslag


Det er mange grunner for folk å ha store hoder. Stor hodestørrelser kjøre i noen familier. Folk er ofte født med store hoder på grunn av en misformet hjernen. Skader eller sykdom kan føre til hevelse i hjernen, eller blødning i skallen hulrom. Et stort hode størrelse kan ofte være normal, og en person kan fungere normalt, men andre ganger kan et stort hode bli forbundet med anfall.

Hva er et anfall?

Anfall, også kjent som kramper, er unormale elektriske impulser i hjernen. "Et anfall oppstår når en del (er) av hjernen får et utbrudd av unormale elektriske signaler som midlertidig avbryter normal elektrisk hjernefunksjon," i henhold til Barnas Hospital Boston. Et anfall kan føre til effekter inkludert krampetrekninger bevegelser i armer eller ben, smatting med leppene, rykninger i øyne, stirrende staver og tap av bevissthet. Beslag er ikke nødvendigvis livstruende, men den underliggende årsaken til anfall kan være alvorlige.

Hva er årsaken til anfall?

Anfall kan være forårsaket av hodeskade, infeksjon, misdannelse i hjernen, metabolske sykdommer, gift, feber og mer. De kan være et symptom på en mer om medisinsk problem, for eksempel hydrocephalus ("vann på hjernen") eller intrakranielle blødninger. Før anfall kan bli skikkelig behandlet, leger trenger å identifisere den underliggende årsaken. Dersom årsaken ikke er funnet grundig medisinsk undersøkelse, kan beslag anses som "idiopatisk".

Hva regnes som et stort hode?

Noen ganger konvulsjoner er forbundet med et stort hode størrelse (macrocephaly). Macrocephaly er et hode størrelse som er betydelig større i forhold til mennesker av samme alder og kjønn. Denne tilstanden kan være helt normalt, og ikke forårsake noen problemer eller uheldige symptomer. Andre ganger, folk med store hoder har anfall, utviklingsmessige forsinkelser og mental retardasjon. Hodeomkrets er rutinemessig overvåkes i løpet av barndom, den perioden hvor hjernen har mest vekst, og en medisinsk undersøkelse bør gjøres hvis barnets hode vokser for stor eller for fort.

Hva er årsaken til Heads å være store?

Store hoder kan være på grunn av en arvelig familie egenskap og kan være helt godartet. Det kan også være mer alvorlige årsaker til et stort hode størrelse, som for eksempel hjerne misdannelser. I barndommen, kan kraniet ikke har smeltet, slik at rom for utvidelse hvis det er hevelse eller økt væske på hjernen. Enkelte sykdommer eller tilstander så som traume eller infeksjoner kan føre til hjernen til å svelle. Blødning eller overskudd av cerebrospinalvæske kan føre til at hodet størrelse til å vokse.

Har et stort hode Årsak Beslag?

Oftest, den underliggende årsaken til det forstørrede hodet er årsaken av beslagene i tillegg. Svulster og cyster tar opp plass inne i skallen og forårsake press på hjernen. Så snart skallen bein har smeltet på omtrent 18 måneders alder, kan hodet ikke lenger utvides til å romme økninger i trykk og krampeanfall oppstår fra trykket på hjernen. Andre forhold, som for eksempel Nevrofibromatose eller hydrocephalus, kan føre til at hodet og hjernen til å vokse unormalt store, samtidig som forårsaker anfall.

Hvor stort er Scar Fra en Lap Band Surgery?

Hvor stort er Scar Fra en Lap Band Surgery?


Under runde band kirurgi, plasserer kirurgen et justerbart bånd rundt magen for å begrense mengden mat pasienten kan spise. Pasienter som planlegger å ha fanget bandet kirurgi er ofte bekymret om størrelsen på arrene de vil ha.

Laparoskopisk kirurgi

Lap band kirurgi er vanligvis utføres laparoskopisk, noe som betyr at kirurgen gjør fire eller fem små snitt i stedet for én lang innsnitt. Hvert innsnitt måler mindre enn 1 cm.

Single-innsnitt kirurgi

Single-innsnitt fanget bandet kirurgi er en relativt ny utvikling, så mange overvektige kirurger ikke har blitt opplært til å utføre kirurgi på denne måten. Kirurger utføre denne operasjonen ved å gjøre en fire centimeter innsnitt under venstre ribben eller ved å lage et snitt i navlen. Dersom snitt i navlen, ingen synlige arr resultater.

Åpen kirurgi

I sjeldne tilfeller kan runde band kirurgi ikke utføres laparoskopisk. Kirurger må da lage ett stort snitt, noe som er vanligvis 4 til 6 inches lang.

Hvor merkbar er arrene?

Arr fra laparoskopisk kirurgi vanligvis falme etter et år til de er nesten usynlige. Imidlertid kan arret fra en åpen kirurgi være mer synlig. Husk at alle leger forskjellig, så det er umulig å forutsi nøyaktig hvordan dine arr vil se.

Bli kvitt runde band kirurgi arr

Det finnes en rekke kremer på markedet for å redusere skinn av arr, men ikke alle av disse er effektive. Hvis du velger å ha en mageplastikk etter å miste vekt, kan plastisk kirurg forbedre utseendet på arr på den tiden.

Hvordan å miste 10 pounds i 3 dager med stort vekttap Plan

Hvordan å miste 10 pounds i 3 dager med stort vekttap Plan


Det er mange rask diett som er tilgjengelige for deg, og hvis du ønsker å miste 10 pounds i 3 dager er det mulig. Å miste vekt og holde den av er målet for mange av oss, men det er ikke alltid så lett å gjøre. Det er viktig hvis du ønsker å holde seg frisk og kutte ned på sjansene dine for å ha store helsemessige forhold som diabetes og hjertesykdom må du finne en diett plan som passer din livsstil, og som vil hjelpe deg å få vekten av.

Hvordan å miste 10 pounds i 3 dager med stort vekttap Plan

•  Den beste måten å miste 10 pounds i 3 dager er at du ønsker å øke vann i ta samt redusere kaloriinntaket. Du trenger å spise ca 1200 kalorier for 3 dager og sørg for at du dele dem opp i fem mindre måltider.

Fordelen du vil få skjemaet økende vann din er at du vil detox og spyle organer systemet så vel som å miste vekt. De fleste av våre organer består av vann og sannheten er at vi trenger mer vann enn vi drikker å holde er organer fra dehydrerende.

Også når du gjør en rask diett du vil legge til en øvelse rutine på ca 30 minutter kanskje en rask spasertur vil gjøre utslaget. Dette vil bidra til å få pulsen opp og stoffskiftet vil brenne ekstra fett som du ønsker å bli kvitt.

Husk at når du prøver å miste 10 pounds i tre dager som du trenger å gjøre noen endringer, slik at du kan være vellykket og fremfor alt å være sunn du trenger for å få den ekstra vekten av kroppen din.

Hva er behandlingen for stort øye flytere?

Eye flytere er glass syneresis eller frittliggende posterior glasslegemet væske i øyet. Noen oftalmologer tro at flytere svekkes over tid, og blir mindre merkbar, spesielt i tilfelle av liten seg. Imidlertid kan behandle store øye floaters foregå via to prosedyrene: vitrektomi eller laser.

Vitrektomi

I denne fremgangsmåten den frittliggende glasslegemet blir fjernet kirurgisk ved å lage flere snitt i øyet. Denne fremgangsmåten er spesielt nyttig når det er mange fragmenter er til stede i øyet.

Laser

Den nyeste behandling for å fjerne store øye floaters er laser, og det har en registrering av effektivitet. Den nøyaktige behandling for hver type øye flyte avhengig av sin stilling.

Midt Glass Mass

En mid-glasslegemet avløsning kan lodge seg i veien for den visuelle aksen, tåkelegge en gjenstand. Når behandlet med laser, blir synet klarere.

Posterior glasslegemeavløsning

Disse glasslegemet avdelinger er som poser med tråder som er sett i bakre av øyet. Når laser behandling brukes på dem senere fjern oppløses til de er usynlige.

Glass Synerese

Disse nesten usynlige avdelinger som flyter rundt øyet er vanligvis elimineres ved laserbehandling.

Hvordan finne et stort forstørrelsesglass

Hvordan finne et stort forstørrelsesglass


Personer som trenger forstørrelse assistanse for lesing formål og velger å ikke ha dyre reseptbelagte lesing briller eller forstørrelsesglass laget for dem gjennom en optiker, kan forskning online spesialitet nettsteder for å finne forstørrelsesglass av ulike forstørrelse styrker. Store forstørrelsesglass briller kommer i ulike former, for eksempel rund eller et ark lignende rektangel, og glass eller plast linser foredle til forskjellige styrker. Dette hjelpemidler forbrukeren i å lindre unødvendige belastningen på øynene og videre makuladegenerasjon. Ideell for eldre eller personer med synsproblemer, kan forstørrelsesglass briller bli funnet og kjøpt gjennom online forskning.

Hvordan finne et stort forstørrelsesglass

Velg den type store forstørrelsesglass du ønsker å kjøpe. Side forstørrelsesglass kommer i ulike forstørrelses styrker --- fra to ganger til 4 ganger originalteksten størrelse --- og de foredle en hel bærbar eller telefonboken side samtidig. Stå luper, med justerbare armer, holde store forstørrelsesglass på deres ender og foredle en side opp til fire ganger sin opprinnelige tekststørrelse, avhengig av avstanden glasset er stasjonert bort fra dokumentet. Stand forstørrelses forlate den enkeltes hender fri til å justere dokument og slå sider også.

Forskning på nettet for selskapet nettsteder som produserer eller spesialiserer seg på forstørrelsesglassprodukter, som for eksempel bigmagnify.com eller seeitbigger.com. Disse spesialiserte nettsteder har ofte et bredt utvalg av store forstørrelsesglass produkter tilgjengelig i varierende størrelser og noen tente produkter for bedre visning. Skriv ned navn, garantier og spesifikasjoner av noen merker av forstørrelsesglass som er riktig styrke, type og størrelse montering.

Sjekk nettbutikker, som for eksempel Amazon.com, for noen spesifikke merker og modeller av interesse som ble funnet av tidligere forsker gjennom produsenter. Konkurransedyktige eller rabatterte priser, ut av produsentens veiledende pris, kan være tilgjengelige gjennom større online retail nettsted. Ring lokale apotek for å sjekke om den spesifikke forstørrelses merkevare og modellnummer er gjennomført i butikken. Dette kan noen ganger netto forbrukeren ekstra besparelser på produktet eller unngå fraktkostnader for samme merke av forstørrelsesglass.

Kontroller at den valgte forstørrelsesglass produktet er dekket av en produsent garanti, uansett hvor den er kjøpt, i tilfelle av en feil linse effekt. Spør om elementet kan returneres eller byttes hvis den ikke gir riktig visuelt hjelpemiddel. Hvis et søk av online nettsteder eller over-the-counter apotek kilder bevise mislykket, ringe en lokal optiker som du selv velger å be om informasjon om tilgjengelige reseptbelagte produkter.

Hint

  • Søk på online generelle detaljhandel nettsteder innenfor enten en "Helse og skjønnhet" produkter seksjon eller en "kontor" produkter seksjon for store forstørrelsesglassprodukter.

Tegn og symptomer på tretthetsbrudd i Spine

Tegn og symptomer på tretthetsbrudd i Spine


En stress brudd i ryggraden, teknisk kalt spondylolysis, innebærer en hårfin sprekk i beinet som beskytter ryggmargen. Dette forekommer hyppigst i det nedre (lumbar) tilbake på grunn av overdreven eller gjentatt belastning. Det skjer oftest hos barn og ungdom som deltar i idrett der ryggraden er gjentatte ganger bøyd bakover, ifølge Winchester Hospital Chiropractic Center. Disse idrett inkluderer gymnastikk, fotball og karate.

Generelle symptomer

Noen mennesker har ingen symptomer med en stress brudd. Hvis smertene oppstår, kan det komme og gå. Smerten har en snikende start, noe som betyr at det ikke synes å være koblet til en hvilken som helst hendelse.

Mekanisk Pain

Lokalisert smerte og stivhet er et vanlig tegn på en stress brudd i ryggraden. Smerten kan være kjedelig eller skarp. Det forverres vanligvis med aktivitet, spesielt når bøyd bakover, og den forsvinner når personen hviler.

Komprimering Pain

Nerve komprimering smerte kan oppstå når kroppen forsøker å helbrede bruddet. Den primære symptomet er isjias, eller smerter som stråler ned ett eller begge ben. Det kan også være nummenhet, prikking eller en "pins og nåler" følelse. Den berørte beinet kan bli svak også.

Tid Factor

Symptomene kan forverres over tid eller hvis sprekken blir større. Denne smerten er forverret bare ved stående, ikke er lettet av resten og kan forstyrre søvnen.

Hva ville føre til et stort antall fisk til Plutselig Dø i en dam?

Hva ville føre til et stort antall fisk til Plutselig Dø i en dam?


En dag du har en dam full av store, frisk fisk og neste dag de er borte. Når dette skjer det regnes som en katastrofal fisk drepe. Dette skjer jevnlig i gårdsdammer når alle, eller de fleste, av fisk dør tilsynelatende ut av det blå.

Oksygenmangel

Fiskedød som kan være et resultat av oksygenmangel. Lavt oksygennivå kan oppstå i høst når plantene i dammen er døende av eller på varme, skyet, sommer dager og netter. Det biologiske oksygenbehov av fisken blir overskredet av det beløp som er tilgjengelig. Oksygen må fornyes i vann, og når dette ikke skjer, kan alle fiskene i dammen dø.

Fiskedød generelt oppstå som dammen tilpasser seg varmere vær i tidlig på våren. Hvis det er en hard vinter og is dekker dammen, muliggjør dette en tilstrekkelig utveksling av gasser mellom luft og vann. Imidlertid, hvis det er et tykt lag med snø på dammen, forhindrer denne gassutveksling og oksygen er ikke opp igjen i vannet som det er behov for å være. Anlegg og blad søppel råte, som forbruker oksygen, utarme hva oksygen er det og fisken får ikke nok.

Snø gjør det også vanskelig for solen for å trenge inn i isen og dette reduserer fotosyntese, som er den prosess ved hvilken plantene frigjøre oksygen. Når fotosyntesen ikke forekommer så mye som det skal, reduserer dette mengden av oksygen i vannet, og fisk kan dø.

For mye vannvegetasjon kan potensielt drepe fisk. Vegetasjonen skal ikke dekke mer enn halvparten av dammen. Plantene ikke produserer oksygen om natten når det ikke er sollys. Men om natten fisk og insekter bruke oksygen for åndedrett. Hvis det var ikke nok oksygen produsert i løpet av dagen en fisk drepe kan skje om natten, ifølge Virginia Department of Game and innlandsfisk. Hvis du opplever flere overskyede dager på rad, kan dette redusere oksygen i dammen at det kan føre til døden av fisken.

Sykdom

Sykdom er noen ganger den skyldige, men dette dreper vanligvis bare noen arter og forlater de andre upåvirket. Når en viral eller bakteriell sykdom kommer inn i vannet, noe som vanligvis skjer på våren etter en mild vinter, kan dette drepe noen av fisken, men sannsynligvis ikke alle av dem. Du kan sette medisinert mat pellets i vannet for å bidra til å forhindre sykdom, selv om ikke alle fisk svare på pellets. Vanligvis et sykdomsutbrudd i en dam vil løse på egen hånd, uten helt å ødelegge fiskebestanden.

Forurensning

Vann som er forurenset av pesticide- eller gjødselavrenning kan drepe fisk, ifølge eksperter ved Ohio Sea Grant College Program.

Forebygging

Du kan hindre fiskedød som ved å begrense tilstedeværelsen av tett vegetasjon i vannet. Hvis du har en veldig rolig, kald vinter dette fører til tung isdekke, noe som kan førte til fiskedød mens en rolig sommer kan også øke sannsynligheten for fiskedød, forklarer William E. Lynch jr og Eric R. Norland

fra School of Natural Resources ved Ohio State University. Installere en lufting system i dammen kan hindre fiskedød. Systemet vil legge til oksygen, begrense isdekke, opprettholde oksygennivået og forhindre lagdeling.

Osteomyelitt Differential Diagnosis

Osteomyelitt er en bein infeksjon som kan skje hos barn eller voksne, og er preget av symptomer som feber, irritabilitet, smerter i det infiserte området, apati og hevelse eller rødhet i løpet av det infiserte området. Det er flere forhold som må utelukkes for å gjøre differensialdiagnose for osteomyelitt. Dette inkluderer gikt, inflammatorisk leddgikt, bein kreft og traumatiske / tretthetsbrudd.

Urinsyregikt

Ifølge Mayo Clinic, er gikt en treatable ennå kompleks lidelse preget av symptomer som ekstrem artralgi (leddsmerter) og betennelser. Tilstanden rammer vanligvis stortåen felles, men det kan også påvirke ankler, håndledd, hender, knær og føtter. Uten behandling, vanligvis varer det mellom 5 og 10 dager, og avtar deretter. Det er diagnostisert med en blodprøve og en test av leddvæske.

Inflammatorisk leddgikt

Inflammatorisk leddgikt er en samlebetegnelse som dekker alle typer leddgikt som er forbundet med immunforsvaret. Dette inkluderer revmatoid artritt (autoimmun sykdom som angriper membranen rundt leddene); ankyloserende spondylitt (preget av betennelse i de store leddene og ryggraden); lupus (påvirker organer og bindevev); Reiters syndrom (påvirker sener, skjelett, slimhinner og ledd); og psoriasisartritt (leddene og huden blir betent).

Bone Cancer

De typer bein kreft som må utelukkes inkluderer osteosarkom og Ewing sarkom. Ifølge American Cancer Society, er osteosarkom den vanligste formen for bein kreft og kan metastasere (spread) utover beinet. Ewing sarkom er en svulst som er mer vanlig hos barn enn voksne, og er mer lydhør for strålebehandling enn osteosarkom.

Traumatisk Brudd og spenningkorrosjonsbrister

Sprekker forårsaket av trauma er forholdsvis lett diagnostiseres ved hjelp av røntgenteknologi. Tretthetsbrudd, men er litt mer komplisert. Disse ørsmå sprekker i bein er skapt av repeterende kraft og overforbruk (som langdistanse løping) eller fra normalt med et bein som har blitt svekket. Alle som har brutt et bein kan gjenkjenne symptomer på en traumatisk brudd (hevelse og smerter etter bruk). Ifølge Mayo Clinic, kan stress frakturer være preget av hevelse, smerter som øker etter hvert som tiden går, smerter forekommer tidligere i hver påfølgende treningsøkten og smerte som avtar mens hvile og øker mens aktiv. Disse typer frakturer vanligvis ikke vises på en X-ray for 3 til 4 uker etter at du utvikler symptomer.

Diagnostisering Osteomyelitt

Som alle de ovennevnte forhold kan ha overlappende tegn og symptomer, når de har blitt utelukket, blir differensialdiagnose klarere. Fra dette punktet, vil legen undersøke blodprøveresultater (som kan indikere hevet hvite blodceller på grunn av infeksjon). Røntgenbilder viser den grad at beinet har blitt skadet; Selv om skaden ikke vanligvis opp i flere uker. Andre imaging alternativer som CT (computertomografi) skanner, bein skanner eller MR (magnetisk resonans forestille seg) kan gi et klarere bilde. En annen diagnostisk verktøy er et bein biopsi, som vil bidra til å identifisere de infiserer bakterier å riktig fastslå den nødvendige behandlingen.

Grunner for Foot Pain

Det er et under at våre føtter holder opp så godt som de gjør med tanke på misbruk vi utsette dem for daglig. Noen ganger foten smerte stammer direkte fra dårlig tilpasset sko, noen ganger årsakene er mer alvorlige. Det er mange fots forhold som kan resultere i smerter. Hvis føttene såre deg oftere enn ikke, kan du se en podiatrist.

Bone Spurs

Osteophytes, som er bein sporer, kan dannes på en hvilken som helst ben i kroppen. Vanligvis forekommer de hvor benene møtes, som er ledd. Bone spurs forårsake smerte ved å stikker ut og gni mot bein og nerver. Spurs også kan dukke opp i de områdene der leddbånd og sener koble til bein, ifølge Mayo Clinic. Det vanligste stedet for bein spurs som vises, er på hælen.

Stress frakturer

Stress frakturer i føttene er forårsaket ved å gjøre ting gjentagelser, for eksempel kjøre lange avstander på harde overflater. Idrettsutøvere, spesielt de som er engasjert i friidrett hendelser, vil sannsynligvis oppleve stress frakturer på enkelte punkt. Tretthetsbrudd er faktisk små sprekker i benet, og ofte forekommer i foten og leggen fordi disse er vektbærende ben. Osteoporose svekker bein og noen ganger resulterer i stress frakturer.

Hammer og Mallet Toe

En hammer toe oppstår når tå krøller opp fordi det er en sving i sin midt joint. En klubbe tå påvirker øvre felles av tåa. Begge disse forholdene kan være svært smertefullt, og er et resultat av seg sko som er for små. Endre fottøy, og slitasje større sko som har lavere hæler. Legge inn innlegg eller innleggssåler, som vil gi mer støtte, også vil hjelpe. Kirurgi er noen ganger nødvendig å korrigere hammer og klubbe tær.

Bursitt

Bursitt resultater når en bursa, som er en væskefylt sekk, blir betent. Dette sac puter og smører trykkpunkter mellom sener og muskler i nærheten ledd og bein. Når en bursa er betent, kan gang være diffucult. Bursitt ofte dukker opp ved foten av stortåen eller i hælen.

Revmatoid Artritt

Kvinner er mer sannsynlig å bli plaget med revmatoid artritt (RA) enn menn. RA er en inflammatorisk form for leddgikt som resulterer i skader på leddene. Det angriper synovialhinne, som er slimhinnen i leddene. Dette resulterer i hevelse som kan føre til at føttene til å banke og verke. Føtter, eller en hvilken som helst del av kroppen som er plaget med RA, kan faktisk bli deformert av denne tilstanden.

Bunions

Trange sko kan føre til en Hallux valgus, som er en benete brak som dukker opp på felles som ligger ved foten av stortåen. Tå vil bli større, og da publikum mot de andre tærne, som setter mer press på den. Stortåen blir deretter skjøvet utover og dette skaper smerte. Leddgikt kan også føre bunions å danne. Hallux valgus pads og en større størrelse sko kan hjelpe. Kirurgi kan være nødvendig for svært alvorlige tilfeller.

Andre faktorer

Føtter kan endre størrelse på grunn av graviditet eller arvet forhold, og spør sårhet og ømhet i føttene. Selv været kan påvirke føttene, noe som gjør dem kontrakt når de er kalde, eller utvide når de er varme. Og sitter eller går eller står for lenge kan faktisk endre føtter størrelse med så mye som 5 prosent. Dårlig holdning kan føre foten smerte, så vil medisinske tilstander som forstyrrer blodsirkulasjonen og balanse. Hvis det ene beinet som er kortere enn den andre, kan dette sette mer vekt på den ene foten, og verke.

Skjerf bunionectomy

Skjerf bunionectomy


Utviklet i 1976 av JM Burutaran, gir skjerfet bunionectomy kirurgi en innovativ teknikk for å korrigere bunions. Som forklart av FootPhysicians.com, er en Hallux valgus en "bump på siden av stortåen." Dette bump oppstår når stortåen vinkler mot andre tå, presser tå bein ut av vanlig justering. Skjerfet bunionectomy, eller skjerf osteotomi, korrigerer flere komplikasjoner forårsaket av bunions.

Identifikasjon

Skjerfet bunionectomy er en kirurgisk prosedyre som brukes til å korrigere alvorlige eller smertefulle bunions. Ifølge Ortopedisk Verdenslitteraturen Society, innebærer operasjonen fjerner fremtredende brak ved å klippe og omstilling bein. Operasjonen innebærer også reparere leddbånd og bærende konstruksjoner i leddet. Skjerfet bunionectomy kirurgi er vanligvis brukes i tilfeller av alvorlig fremtredende eller smertefulle støt, selv om det kan også brukes til pasienter som rett og slett ønsker å ha misdannelse korrigert.

Fordeler

Skjerfet bunionectomy har flere fordeler, ifølge Dr. Lowell Scott Weil Jr., DPM. I motsetning til andre Hallux valgus korrigerende operasjoner, gir dette en tå felles å opprettholde et stort utvalg av bevegelse, mens betydelig reduserer vinkelen mellom første og andre tå. Under skjerf bunionectomy, kan kirurgen også enkelt forlenge eller forkorte den første tå om nødvendig.

Utvinning

Etter bunionectomy skjerf kirurgi, blir pasientens fot plasseres i en postoperativ kirurgisk skoen. Verken en stokk eller krykker vil være nødvendig. Pasienter bør begrense aktiviteten til et minimum, bare bærer vekt på foten under nødvendige aktiviteter, som for eksempel bruk av toalettet. Den elastisk bandasje skal fjernes daglig. Før rewrapping bandasjen, bør pasienten forsiktig utøve subtalar leddet og ankelen.

Omtrent en uke etter at skjerfet bunionectomy, fjerner legen alle bandasjer. På denne tiden, bør pasienten ha en X-ray og begynne fysioterapi. Operasjonen krever ingen sting eller stifter og pasienten forlater rett og slett de små bandasjer på plass før de faller av på egenhånd. På denne tiden, bør pasientene begynne iført komfortable atletisk sko som tilbyr en romslig passform. Omfattende vektbærende og fysisk aktivitet bør begrenses ytterligere fem til seks uker. En annen X-ray bør tas etter den syvende uken. Ifølge PodiatryToday.com, full utvinning fra skjerfet osteotomi kirurgi tar minst tre til fem måneder, men det kan ta opp til ett år. I løpet av denne lange utvinning, vil pasientene sannsynligvis oppleve begrenset utvalg av bevegelse og hevelse.

Medisiner

I løpet av kirurgi, får pasienten typisk et beroligende medikament intravenøst, sammen med en lokalbedøvelse medikament. Denne kombinasjon av medikamenter ikke bare setter pasienten i dvale, men hemmer også følelsen av smerte nær operasjonsområdet. Etter operasjonen vil pasienten vanligvis behandles med ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs) for maksimalt 10 dager, som redusere hevelse og smerte. Om nødvendig, kan leger foreskrive en mild smertestillende medikament for å lindre smerte.

Komplikasjoner

Som med alle kirurgi, kan komplikasjoner oppstå etter skjerfet bunionectomy. Disse inkluderer tretthetsbrudd, alvorlig leddgikt, nerveskader, overcorrection, undercorrection, leddstivhet og gjentakelse.

Helserisiko av Skechers Shape-Ups

Sketchers Shape-Ups er en av de nyeste verktøyene som tyder på en enkel måte å komme i form. Den unike designen av Shape-Ups sko inneholder en utpreget avrundet såle og ekstra demping. Den eneste form skaper ustabilitet og krever at brukeren å automatisk gjøre endringer i hennes går og står mønstre. Sketchers sier ustabilitet av skoen er det som gir de mange helsefordeler, mens Fotpleie og andre forskere antyder at ustabilitet av skoen kan føre til mange helsefarer og problemer.

Påstander

Sketchers hevder at bruk av Shape-Ups vil hjelpe brukeren forbrenne flere kalorier, tone leggmuskulaturen og bedre holdning. Sketchers hevder at den myke innsatsen og rullende sålen gir en mer naturlig gange overflate, bedrer blodsirkulasjonen, redusere felles stress, redusere kroppsfett og vekt, og redusere ryggsmerter. Fotpleie og andre forskere antyder at forbrukerne være oppmerksomme på disse påstandene, som studier er ofte utformet for å gi de ønskede resultater. Forbrukerne vil føles annerledes når man bærer disse skoene fordi den unike designen får kroppen til å bruke forskjellige muskler. Hver gang du endrer dine sko eller slitasje noe unikt, kan du oppleve noen sårhet, men det betyr ikke nødvendigvis at du er toning muskler.

Forskning

Forskningen som har støttet disse påstandene er finansiert av Sketchers og har ikke blitt fagfellevurdert. Andre har kritisert Sketchers 'dårlig forskningsdesign også. Forskning utført av folk utenfor Sketchers har begynt å se på gyldigheten av helsepåstander og for å undersøke helserisikoen ved skoene. The American Council on Exercise evaluert Sketchers Shape-Ups, og resultatene av deres studie viste ingen signifikant økning i treningsrespons eller i muskelaktivering. Videre uttrykkes forskerne bekymring om hvordan toning sko endre den naturlige gangart mønster. Utvidet forskning er nødvendig for å undersøke de langsiktige effektene av sko på en persons gangart.

Helserisiko

En av de første tingene brukeren notiser om Shape-Ups er at de er tunge i forhold til en normal atletisk sko. Shape-Ups veie mellom 13 til 17 gram, sammenlignet med 9 til 12 gram for andre joggesko. Iført tunge sko legger mer belastning på muskler, bein og ledd, og kan også føre til slitasjeskader og tretthet. Med trøtthet kommer et sammenbrudd i form og naturlige ganglag mønstre, noe som øker risikoen for skader i ankler, knær og hofter. En annen helserisiko forbundet med Shape-Ups er det økt risiko for å falle eller skli. Fordi skoen har ekstra pute og en høyere såle, har du en høyere tyngdepunkt fortrenge kroppens kontroll. Skoen har dårlig trekkraft og - kombinert med den rullende såle - det kan øke risikoen for å skli. Endelig foten og ankelen sensasjoner hjelpe kontroll balanse og gangmønster, og iført Shape-Ups kan ta bort disse viktige opplevelser, som leverer sensorisk informasjon til hjernen. Styrke og reaksjonstiden er høyest hos personer som har de sterkeste fot og ankel sensasjoner, ifølge Consumer Reports.

Betraktninger

En rekke studier har vist at Shape-Ups ikke har de fordelene Sketchers hevder for sine sko. Disse skoene er et forsøk på å finne en enkel løsning for å komme i form uten å gjøre noe arbeid, men helserisikoen kan bli langvarig, og kan skape kaos på kroppen. En rekke skader har vært forbundet med seg Shape-Ups, inkludert tretthetsbrudd, lårhalsbrudd, ankelbrudd, ødelagte Achilles sener, ryggskader og andre typer serier skader. I februar 2011, Sketchers inngått en føderal class action-søksmål etter en Ohio kvinne hevdet skoene forårsaket tretthetsbrudd. Et stort antall krav blir levert og evaluert i dag. Consumer Reports medisinsk rådgiver Orly Avitzur gjennomført en evaluering av skoen og konkluderte med at Shape-Ups er ikke anbefalt for noen varighet, spesielt for de som har balanse problemer eller nerveskader i føttene. The American Council on Exercise administrerende vitenskap offiser Cedric Bryant Ph.D. sier han er bekymret for at iført disse skoene vil endre en persons gangart og forårsake lavere ekstremitetene problemer. Dr. Bryant planlegger flere studier for å vurdere de langsiktige effektene av skoene.

Symptomer på ALS Feet

Symptomer på ALS Feet

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) er en raskt progressiv og ødeleggende nevromuskulær sykdom. Det fører til økende muskelsvakhet og vil til slutt føre til uførhet og død. ALS er også kalt Lou Gehrig sykdom.

Tidlige symptomer

Tidlige symptomer på ALS er så subtile at de ofte oversett. Symptomene kan begynne med svakhet eller rykninger i føttene, som kan føre til problemer med å gå eller gå i trapper.

Foot Drop

Droppfot er en av de tidlige symptomene på ALS. Dette er karakterisert ved vanskeligheter med å løfte den fremre del av foten og tærne.

Babinski sin Sign

Et annet symptom på ALS som involverer føttene kalles Babinski er skiltet. Dette vises når stortåen strekker seg oppover når den eneste av foten er strøket.

Betraktninger

Første symptomene varierer fra person til person. Mens en person kan først oppleve muskelsvakhet og kramper i føttene og bena, kan en annen oppleve utydelig tale eller svelgeproblemer.

Progresjon

Som tidlige symptomer utvikle seg til åpenbar svakhet eller muskelatrofi, vil en lege begynner å mistenke ALS. Den sykdommen skal spre seg til alle deler av kroppen. De fleste mennesker med ALS vil dø innen tre til fem år etter symptomdebut.

Personer tar medisiner for Narkolepsi & Primær Hypersomni

Personer tar medisiner for Narkolepsi & Primær Hypersomni

Reseptbelagte medisiner for narkolepsi og primær hypersomni brukes til å behandle overdreven søvnighet som er forstyrrende for pasientens liv. Valgene inkluderer sentralstimulerende midler og sove hjelpemidler.

Sentrale hypersomni lidelser

Narkolepsi og primær hypersomni er forstyrrelser i sentralnervesystemet som forårsaker overdreven søvnighet på dagtid (EDS). De er nevrologisk, ikke psykologisk, lidelser.

Behandelbare symptomer

I primær hypersomni, EDS ofte gjør pasienter krever mer søvn enn normalt. I narkolepsi, kan drømme-relaterte symptomer som plutselig tap av muskeltonus (katapleksi) og hallusinasjoner være til stede.

Sentralstimulerende

Modafinil (Provigil), amfetamin (Adderall, Dexedrine), og metylfenidat (Ritalin) er sentralstimulerende midler ofte foreskrevet for disse forholdene. Klomipramin, en eldre generasjon antidepressiva med stimulerende effekt, kan være foreskrevet for narkolepsi med katapleksi.

Natriumoksybat

Natriumoksybat (Xyrem) kan være foreskrevet for å bedre nattesøvn. Det er tatt ved sengetid og igjen i løpet av natten, og er bare tilgjengelig i posten fra en enkelt sentral apotek.

Avhengighet

Amfetamin, metylfenidat, og natriumoksybat er alle Schedule III legemidler med stort potensial for misbruk. De bør brukes med forsiktighet og under tett medisinsk oppfølging.

Bivirkninger

Alle medisiner for narkolepsi og primær hypersomni har bivirkninger. Personer som tar disse legemidlene bør arbeide tett med sine leger og farmasøyter å forstå og håndtere spesifikke bivirkninger.

Hvilke funksjoner av humane celle Kromosomer?

Hvilke funksjoner av humane celle Kromosomer?

Ordet "kromosom" kommer fra det greske "chroma" (farge) og "soma" (kroppen). Mennesker har 46 kromosomer ordnet i 23 par. De fleste arter inneholder i gjennomsnitt mellom 10 og 50 totalt kromosomer, ifølge Science avklart. Atlantisk laks har totalt 58 kromosomer, hunder har 78, griser har 38 og storfe, 60, som er oppført av Colorado State University.

Genetiske kode Storage

Et kromosom er en cellestruktur som inneholder genetisk materiale som kreves av organismen for å vokse og utvikle seg. Hver kromosom består av et stort, kveilet molekyl som kalles DNA (deoksyribonukleinsyre). Når forskerne ser på kromosomene ved hjelp av mikroskop, kan de "se" disse coiled strukturer tydelig. Hver DNA-molekyl består av en kjede av enheter kalt våre "gener". Gener er seksjoner av DNA som koder for spesifikke proteiner, slik som enzymer og hormoner.

Kjønnsbestemmelse

En av de 23 parene av humane kromosomer er "kjønnshormonet." Den har ett X-kromosom og ett Y-kromosom hos menn av våre arter og to X-kromosomer hos kvinner. Kjønnet til et barn bestemmes av hvilken kromosom hannen går ned. Hvis han går ned et X-kromosom fra XY paret, vil barnet utvikle seg til en kvinne. Hvis han går ned sitt Y-kromosom, vil barnet utvikle seg til en mannlig.

Celledeling kontroll

Kromosomer sikre at celledeling ("mitose") skjer med hell. Når en ny celle er opprettet, for eksempel, er det overordnede cellens kromosomer som sikrer at dattercellene mottar all nødvendig informasjon nødvendig for å vokse og utvikle seg fullstendig. "Sentromerer" er de strukturer som sikrer at kromosomene flytte til de riktige stedene i cellene, forklarer Clare O'Connor i "Nature". Forstå lidelser som oppstår som følge av feil cellulær produksjon beviser hvor viktig kromosomene er til livet.

Protein vedlikehold og lagring

Proteiner er viktig for oss fordi de utfører mange varierte funksjoner i kroppen vår. For eksempel, de virker som enzymer i løpet av fordøyelsen, som hormoner som styrer de mønstre av vår livssyklus og som oksygenbærere inne i blodet. Kromosomer diktere sekvensen av alle proteiner dannet i kroppen ved å opprettholde rekkefølgen av DNA, og de kan også lagre proteiner i sin sammenrullede struktur. Det er disse DNA-bundne proteiner som bidrar til å pakke DNA fullstendig.

Hva er Focal epilepsi?

Hva er Focal epilepsi?


Elektriske feiltenninger i hjernen kan forårsake enten generalisert epilepsi eller fokal epilepsi, også kalt partiell epilepsi. Generaliserte anfall involvere hele hjernen og hele kroppen krampetrekninger. Fokal beslag starter fra en bestemt del av hjernen og påvirke en bestemt del av kroppen eller tankene. Focal eller lokale anfall kan bare føre til en rykning arm eller en merkelig visuelt bilde eller en plutselig endring av humør. Focal epilepsi kan imidlertid føre til generaliserte anfall og bli mer alvorlige.

Alvorlighetsgrad

Fokal epilepsi, kan også bli referert til som kortikal dysplasi, som beskriver en misdannelse av hjernebarken, det ytterste lag av hjernevev, som kan føre til pediatrisk epilepsi. Benign fokus epilepsi i barndommen (BFEC) er veldig mild og vanligvis går unna med puberteten. Det er oftest diagnostisert i alderen mellom fem og åtte. Imidlertid er fokal kortikale dysplasi en vanlig årsak til intraktabel epilepsi hos barn, og er en hyppig årsak til epilepsi hos voksne.

Årsaker

Focal epilepsi er medfødt, det vil si til stede ved fødselen. Under utviklingen av embryo og foster, kan nevronene ikke flytte til den riktige, ytterste grå materie i hjernen, noe som krever en helt bestemt struktur lag. Nerveceller kan også bli for stor ("ballong-celler") med en forskjøvet kjernen og mangel på dendritter eller axoner å sende riktige signaler. Science Daily lister vanligste årsakene til fokus epilepsi som temporal sklerose, kortikale misdannelser, vaskulær sykdom, svulster, infeksjoner og skader.

Symptomer

Ifølge Oxford Journals, symptomer på mer alvorlige fokus epilepsi inkluderer et stort hode, reduserte dype senereflekser, språk regresjon etter utbruddet av beslag, hyperaktivitet, impulsivitet, aggressiv atferd, psykisk utviklingshemming eller utviklingsforstyrrelser. Hvis barneepilepsi har resultert i utviklingsmessige forsinkelser, deretter fysioterapi og andre korrigerende aktiviteter kan være nødvendig i tillegg til behandling for anfall.

Tradisjonell behandling

Noen ganger kan ingen behandling er nødvendig for fokal epilepsi, spesielt for BFEC. Dersom behandlingen er nødvendig, er det rettet mot symptomer, nemlig beslag. Hvis anti-anfall medisiner ikke fungerer, kan tilstanden bli kalt umedgjørlig Focal Epilepsi og leger vil vurdere andre behandlinger. Kirurgi kan være mulig, avhengig av hvor det kortikale dysplasi er plassert. Den unormalt kan fjernes, eller den kan kobles fra resten av hjernen.

Andre behandlings

Kirurgi resultater i god anfallskontroll i om lag 60 prosent av pasientene. Andre løsninger kan bringe lettelse for de resterende 40 prosent. "Umedgjørlige Focal Epilepsy," anmeldt i New England Journal of Medicine, beskriver nyere behandlinger som gammakniv. Implanterbare enheter, som kan oppdage et anfall og levere et lite elektrisk støt for å stoppe det, er et alternativ i tilfeller kommer. Behandlingen kan resultere i en kur eller bare i reduksjon av symptomene.

Hvordan ta en puls i føttene

Hvordan ta en puls i føttene

Hjertet pumper blod gjennom kroppen, forårsaker blodårene til kontrakt og utvide. I visse områder av kroppen din, som nakken og innsiden av håndleddet, arterier er nær hudens overflate, noe som gjør det enkelt å ta pulsen din. Den dorsalis pedis arterie, som ligger i foten, er en annen arterie som du kan få en puls lesing. Tar pulsen i foten din vil fortelle deg hvor mange ganger hjertet slår i ett minutt. Det kan også indikere sirkulasjonsproblemer eller blokkerte arterier i underekstremitetene.

Hvordan ta en puls i føttene

•  Sitt i en stol eller på gulvet i en posisjon der du lett kan nå foten med hånden. Legg deg ned på en seng hvis noen andre tar pulsen i foten.

Finn dorsalis pedis arterien. Plasser pekefingeren og langfingeren på forsiden av foten mellom stortåen og andre tå. Skyv fingrene nedover mot beinet. Konsentrer deg om sensing en puls i midten av foten området. Du kan være i stand til å se arterien dukker opp fra foten.

Ta pulsen din. Plasser pekefingeren og langfingeren på toppen av arterien og bruke et lett trykk. Telle beats i 30 sekunder. Multipliser antall slag på to for å få antall slag per minutt (BPM).

Kontroller at resultatene er innenfor normale nivåer. Husk at sykdom, skade, mosjon og følelser svinger pulsen. En normal hvilepuls for nyfødte under 30 dager gamle serier 70-190 BPM, for spedbarn i alderen 0 til 11 det varierer 80-120 BPM, for barn i alderen 1 til 10 det varierer 70-130 BPM, og en normal hvile puls for barn over 10 år og voksne varierer fra 70 til 100 BPM.

Årsaker til Babinski sin Sign

Årsaker til Babinski sin Sign


Babinski refleks er en spesifikk, ufrivillig respons på en bestemt stimulering i kroppen. Det fører til en persons stortå til å bevege seg mot toppen av foten mens de andre tær av foten viften ut etter at stryke sålen. Dette skiltet eller refleks er vanlig hos små barn, selv om dens tilstedeværelse etter fylte to er en indikasjon på skade på nervebaner som forbinder ryggmargen og hjernen. Babinski er skilt kan være en indikasjon på en rekke lidelser eller sykdommer, som forårsaker refleks å skje.

Nevrologiske lidelser

Babinski refleks kan være forårsaket av nevrologiske lidelser som påvirker hjerne, ryggmarg og nervesystemet. For eksempel amyotrofisk lateral sklerose, også kjent som Lou Gehrig sykdom, er en sykdom i nervecellene i hjernen og ryggmargen som forårsaker ufrivillig muskelbevegelser, og er direkte knyttet til mennesker som lider av Babinski refleks. Andre nevrologiske lidelser som forårsaker Babinski fortegn omfatter generaliserte tonisk-kloniske anfall, multippel sklerose, hjerneslag og syringomyelia.

Arvet lidelser

Arvet lidelser er en mindre vanlig årsak til Babinski påloggings enn andre påvirkninger. Hypokalemic periodisk lammelse, en arvelig tilstand som fører til episoder av ekstrem muskelsvakhet, kan forårsake Babinski refleks under en alvorlig bout av lammelse. En annen arvelig lidelse som fører til Babinski fortegn er Friedrich ataksi, en arvelig sykdom som påvirker muskler og hjerte.

Sykdom eller infeksjon

Sykdom eller infeksjon kan forårsake Babinski refleks på grunn av stress forårsaket av kroppen. Dette skjer i noen alvorlige tilfeller av meningitt, en viral eller bakteriell infeksjon som forårsaker en betennelse i membraner som dekker hjernen og ryggmargen. Andre sykdommer eller infeksjoner som fører til Babinski refleks inkluderer hjernen eller ryggmargen svulst, hepatisk encefalopati, pernisiøs anemi, poliomyelitt, rabies og tuberkuløs artritt.

Skade

Når alvorlig skade på kroppen effekter nevrologisk funksjon Babinski refleks har potensial til å skje. Hodetraumer, som har en høy sannsynlighet for skade på hjernen, kan forårsake Babinski refleks. Refleks kan også forekomme som et resultat av ryggmargsskade.

Hva Kroppsdeler er kontrollert av sakrale regionen?

Hva Kroppsdeler er kontrollert av sakrale regionen?


Den sakrale område eller sacrum, er plassert på baksiden av bekkenet, og består av fem sakrale ryggvirvlene som er smeltet sammen i voksent menneske. Den danner den bakre veggen av bekkenet, og er koblet til halebenet ved sin nedre ende. Fire par av åpninger er plassert på hver side av sacrum for å tillate passasje av de sakrale nerver. Noen grener av de sakrale nerver sammen med noen av de lumbale nerver bli med å danne den sakrale plexus og isjiasnerven.

Sakral Plexus

Den sakrale plexus og hoftenervene gi både sensoriske og motoriske nerver for en del av bekkenet, baksiden av lårene, den nedre del av benene og føttene. Området mellom den siste lumbar vertebra og sacrum opplever en mye belastning på grunn av vridning og bøyning av kroppen, som alle hengsler på dette området. Dette kan føre til en brokk av platen, noe som legger press på nerve forårsaker ekstrem smerte i noen av de områdene som er kontrollert av det, og er ofte kalles isjias. Personer som lider av osteoporose eller fra revmatoid artritt er mer utsatt for stress og tretthetsbrudd i sacrum, og dermed til isjias.

Rektal Funksjon

Kontrollen av de rektale musklene påvirkes av pudendal nerve, en av de sakrale nerver. Når rektum mottar avfallsmateriale fra tykktarmen, komprimerer det den til en fast masse som kalles en krakk. Når endetarmen er full og klar til å bli tømt den sender et signal til hjernen ved hjelp av sakrale reseptorer. Når kroppen er klar til å evakuere avføring, blir et signal sendt til den anale lukkemuskel, som normalt virker som en plugg. Sphincter musklene er avslappet og endetarms musklene tvinge avføring ut av kroppen. Når det er problemer med de sakrale nerver de kan forårsake skoliose eller hemorroider.

Blærefunksjon

Nerven styrer også funksjonen av blæren på omtrent samme måte som den for de rektale organer. Blæren mottar avfall fra nyrene ved hjelp av de to urinlederne. Når blæren blir fylt opp oppblåsthet stimulerer strekk reseptorer, som sender et signal til hjernen via de sakrale nerver. Urin later blæren gjennom urinrøret, som har to sphincter som vanligvis er lukket på samme måte som den anale lukkemuskel gjør med rektum. Når den er klar hjernen sender et signal via de sakrale nerver til å slappe av sphincters, tømme blæren.

Pudendal Nervesmerter

Nerven leverer også både mannlige og kvinnelige ytre genitalia, og ved seksuell klimaks er av ruten som følelsen av orgasme hos begge kjønn blir overført til hjernen. En vanskelig fødsel eller det handler om å sykle kan komprimere dette nerve, noe som gir en forbigående tap av funksjon. Penil ereksjon er også forårsaket av somatisk stimulering av de sakrale nerver, og skade på eller presset på en sakral nerve antas å være en mulig årsak til erektil dysfunksjon.

Hvordan du utfører en dermatome Evaluering

Hvordan du utfører en dermatome Evaluering


Dermatome testing er en del av en nevrologisk undersøkelse. En dermatome er en oppdatering av huden som er levert av en bestemt nerve som kommer fra ryggmargen. Nervene fra øvre cervicalcolumna forsyne huden i nakken og så videre nedover kroppen (dermatome kart er tilgjengelig på Internett). Teste en dermatome betyr å stimulere et område av huden på ulike måter for å se hvordan nerve som forsyner det fungerer. Fravær eller forvrengning av noen respons kan indikere nerveskader.

Hvordan du utfører en dermatome Evaluering

Test for Pain

•  Be pasienten om å lukke øynene.

Fortell pasienten at du kommer til å berøre ham med både en skarp gjenstand og en kjedelig en, og be ham om å fortelle deg hvilket objekt du bruker. Demonstrere både rører å forsikre ham om at testen ikke vil faktisk skade.

Touch med hvert objekt på ulike deler av foten og opp på leggen, be pasienten å si "skarp" eller "kjedelig".

Merk eventuelle områder der følelsen er redusert eller fraværende.

Test Propriosepsjon

Propriosepsjon er en følelse av hvor kroppsdeler er i forhold til hverandre og på bevegelse. Teste dette ved å ta tak pasientens stortåen og flytte den opp og ned en gang, forteller pasienten hvilken retning er hvilken.

Har pasienten lukke øynene.

Nå flytter tå flere ganger uten å si hvilken retning og be pasienten om å fortelle deg hvordan du skal flytte tå, "opp" eller "ned".

Note flekkene rørt og pasientens svar.

Test for Vibration

Vis pasienten stemmegaffelen og forklare hva du skal gjøre. Demonstrere sin vibrasjon ved å trykke tindene mot hælen av hånden din og la pasienten berøring håndtaket.

10-støtte pasientens fot med fingrene på den ene hånden. Pass på at fingrene er under stortåen.

Har pasienten lukke øynene.

Start stemmegaffelen vibrerer og plasser enden av håndtaket på felles der stortåen blir med foten. Du bør være i stand til å føle vibrasjon i hånden under pasientens tå

Be pasienten å fortelle deg når han ikke lenger kan føle vibrasjon. Du bør slutte å føle det omtrent samme tid. Oppmerksom på eventuelle avvik.

Hint

  • For komplett nevrologisk testing, teste alle deler av kroppen på begge sider.
  • Rekordresultat (et omriss av kroppen kan være en praktisk måte å gjøre dette på, ved hjelp av fargede penner).