Digidexo.com

mister håret på leggene

Hvorfor Babyer miste håret?

Nyfødte babyer, vanligvis mellom fødsel og 6 måneders alder ofte mister håret de er født med. Ny håret vokser tilbake i tid, og prosessen er helt normal.

Årsak

Nyfødt hårtap kalles telogen effluvium. Det er forårsaket av dramatiske hormon dråper at alle nyfødte opplever rett etter fødselen.

Hårvekst

Menneskehår har to ulike faser, en voksende og hvilefasen. Håret faller ut under hvile fase når en ny hårsekken utvikler bak det. Det kan også falle ut under stress, hormonendringer og feber.

Baby-Hårtap

I tillegg til normal babyen hårtap, kan noen babyer utvikle bare flekker. Disse er vanligvis på grunn av måten barnet sitter eller sover. Disse er midlertidige, og som barnet modnes og flytter mer de hårløse flekker forsvinner.

Fun Fact

Babyer hårfarge kan endre seg etter at den har falt ut og deretter regrown. Mødre kan også oppleve hårtap etter fødsel på grunn av deres hormon endringer.

Betraktninger

Hårtap hos barn under 12 måneder gamle kan være et tegn på mer alvorlige, men sjeldne tilstander. Hvis barnet ditt ser ut til å ha atypisk hårtap (flekkvis hårløse flekker, og rød eller flassende hud), kontakt legen din.

Er det normalt for babyer å miste håret i bakhodet?

Som ny forelder, kan det være skremmende å se barnet ditt plutselig mister håret på baksiden av hodet. Imidlertid er dette arrangement normal ifølge Babycenter.com. Selv om håravfall er en naturlig forekomst i de fleste babyer, er det anledninger når du bør søke medisinsk behandling.

Fakta

Ifølge Babycenter.com, babyer generelt mister håret i sine første seks månedene av livet. Dette er på grunn av en betydelig nedgang i hormoner.

Beliggenhet

Babyer kan miste håret og helt vokse nye tråder. Nyfødte tendens til å miste håret på baksiden av hodet først.

Årsak

Nyfødte bruke en betydelig tid på ryggen. Dette fører til ekstra friksjon på baksiden av hodet, noe som fører til hårtap.

Forebygging / løsning

Selv om du ikke kan hindre barnet fra å miste håret, kan du bidra til å lindre hårløse flekker på baksiden av hodet hennes ved å gi henne magen tid i løpet av dagen. På kvelden kan du sette henne på hennes side og til, så lenge du har en kile til å blokkere babyen fra bla på magen hennes i søvne.

Når skal man oppsøke lege

Ring barnelege hvis barnet har røde vekter på baksiden av hodet hans der han er å miste håret. Dette kan være en indikasjon på ringorm, ifølge Babycenter.com. I tillegg bør du se en lege hvis barnet ditt går helt skallet uten forvarsel.

Er det normalt for spedbarn å miste håret?

Er det normalt for spedbarn å miste håret?


Ifølge barnelege Dr. Alan Greene, babyer har to avlinger av hår i det første året av livet. Det er helt normalt for spedbarn å miste håret, så lenge hans hodebunnen og håret sjakter vises normalt. En rekke forhold forårsake unormal hårtap hos spedbarn.

Telogen effluvium

Ifølge Babycenter Medical Advisory Board, er spedbarn hårtap i løpet av de første seks månedene kalles telogen effluvium. Det er forårsaket av en nedgang i barnets hormoner etter fødselen og resulterer i en nyfødt å miste håret han ble født med.

Bare flekker

Spedbarn kan utvikle bare flekker avhengig av måten de sitte og sove. Bare flekker oppstår vanligvis når en baby sitter med baksiden av hodet hennes mot en bil sete eller sover i samme posisjon. Spedbarn kan også utvikle en skallet flekk fra å gni hodet mot barneseng madrass.

Traction Alopecia

Ifølge Babycenter Medical Advisory board, er traction alopecia en uvanlig årsak til spedbarn hårtap. Det er et resultat av fysisk skade, for eksempel stramme hestehaler.

Trichotillomania og Alopecia areata

Trikotillomani kan føre til uregelmessige flekker av håravfall hos spedbarn og oppstår når en baby snurrer eller trekker ut håret. Alopecia areata er en tilstand der et barns immunsystem angriper hårsekkene, skaper rund, glatt, helt hårløse områder i isolerte flekker i hodebunnen. Alopecia areata kan også vises på andre områder av kroppen.

Tinea Capitis

Tinea capitis, også kjent som ringorm, er en smittsom soppinfeksjon som forårsaker bare flekker. Tinea capitis infeksjoner kan være flassing, skalering, rød og selv svart der håret sjakter har brukket av.

Er det normalt for nyfødte å miste håret på toppen av hodet?

Hvis barnet ble født med hår, kan du legge merke til i løpet av de første seks månedene av livet at hun mister den. Mesteparten av tiden, dette er helt normal.

Gradvis tap av hår

Ifølge Dr. Alan Greene, babyer har to "avlinger" av hår i sitt første leveår. Noen mister dette håret så gradvis at foreldrene ikke legger merke til det, men det kan skje raskere. Hvis det første settet med babyen håret faller ut før det andre settet vokser i, kan babyen din se helt skallet.

Hårløse flekker

Hvis barnet ditt har bare flekker, kan det være fra å gni hodet på en madrass, bilsete, barnestol eller gulvet, spesielt hvis hun har en tendens til å sitte eller sove i samme posisjon. Babyer kan også miste hår i flekker på hodet på grunn av en head-banging vane. I hvert av disse tilfeller, vil håret vokser tilbake.

Hormonelle endringer

Babyhormonnivået faller etter fødselen, og denne plutselige hormonelle endringen kan føre til hårtap. Dette er den samme grunnen til at mange kvinner mister hår etter fødselen.

Alopecia

Det er svært sjelden at en baby å bli født med alopecia, en tilstand som fører til at immunsystemet til å angripe hårsekkene og er mer vanlig hos eldre barn og tenåringer.

Når skal ringe legen

Mest håravfall i barndom er helt normalt. Hvis barnet mister håret etter at hun er seks måneder gammel, ta den med til barnelege oppmerksomhet for å utelukke eventuelle medisinske tilstander.

Hva som forårsaker tenåringer til å miste håret?

Hva som forårsaker tenåringer til å miste håret?

Hva som forårsaker tenåringer til å miste håret

Selv om problemet med håravfall er oftest assosiert med voksne, er håravfall blant tenåringer ikke en uvanlig forekomst. Likevel, kan tap av hår i ens tenårene være en urovekkende opplevelse siden å ha god hår og utseende er en stor bekymring for de fleste tenåringer. Den gjennomsnittlige person mister omtrent femti til hundre hår hver dag. Men hvis håret er falt ut mer jevnt enn det er økende, enten bare flekker eller fortynning av håret vil oppstå. I de fleste tilfeller er håravfall blant tenåringer bare midlertidig fordi tapet er oftest et resultat av endringer i hormonbalanser eller en ubalansert kosthold; derimot, kan håravfall tilskrives flere kilder.

Hormonendringer

Selv om noen ganger kastet i et negativt lys, spesielt i løpet av tenårene, hormoner faktisk har mange viktige funksjoner i kroppen. Hormoner styrer stemninger, hjelpe til med fordøyelsen, kontroll kroppstemperatur, og selv bidra med stoffskiftet. Imidlertid, når hormonene blir ubalansert, effekten er ofte negative. Et hormon ubalanse kan føre til polycystisk ovariesyndrom i tenåringsjenter som resulterer i håravfall. Diabetes og skjoldbrusk sykdom kan også føre til at hormoner for å svikte skape mange bivirkninger, et vesen håravfall.

Dårlig ernæring

Dietter høy i fett og sukker og lite protein og aminosyrer vil påvirke helsen til ens hår. Tenåringer ofte spiser hva som smaker godt og ikke hva som er bra for kroppen som resulterer i dårlig helse. Selv om håret er dødt protein, trenger den næringsstoffer for å holde den sunn og sterk. Hvis ens kosthold inkluderer ikke de nødvendige næringsstoffene, kan håravfall oppstå. Tenåringer som spiser en begrenset diett eller lider av bulimi eller anoreksi er mer utsatt for hårtap. Tar en multivitamin hver dag er en god måte å sikre at håret ditt er å få de riktige næringsstoffene den trenger.

Hår Vaner

Håret av tenåringer er ofte under konstant press fra hyppige frisyre endringer. Hår som er farget, permed, rettet, ertet, eller krøllet på en jevnlig basis får mye stress, som kan også føre til hårsekken til å hovne opp, noe som kan føre til hårtap. Selv iført frisyrer som sliter på håret slik som musefletter, cornrows, og stramme krøller kan føre til hårtap kalles traction alopecia, noe som kan føre til permanent hårtap.

Medisiner

Medisiner som brukes til å behandle tilstander som finnes oftest i tenåringer som akne og emosjonelle ubalanser bære bivirkninger som hårtap. Medisiner som brukes for vekttap og kreft også bidra til håravfall.

Alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun sykdom som er funnet oftest hos barn og tenåringer. Denne sykdommen utløser immunsystemet og påvirker hårsekkene, som fører til håravfall. Håret vokser vanligvis tilbake med tid, men fargen og tykkelsen på håret vil være forskjellig for et par år.

Hvordan å stoppe å miste håret fra å falle ut

Hvordan å stoppe å miste håret fra å falle ut


Så du merker mer hår kommer ut når du sjampo eller børste håret ditt, og du begynner å få panikk. Det er noen skritt du kan ta for å unngå ytterligere håravfall. Å miste håret er et problem for både menn og kvinner, og kan bli forverret av en rekke faktorer. Hårtap som ikke skyldes genetiske faktorer kan bli forsinket eller reverseres ved å gjøre noen spesielle livsstil endringer som ikke bare vil ha nytte av håret ditt, men din generelle helse også.

Hvordan å stoppe å miste håret fra å falle ut

Når mulige Bruk naturlige rettsmidler for hårpleie. For eksempel bruke trollhassel på hodebunnen din for rensing formål. Trollhassel vil rense eventuelle buildup som kan føre til hårtap. Påfør med en bomullspinne til hodebunnen etter sjamponering.

Unngå å dra i håret for å hindre hårsekken skade og for å stoppe håret fra å falle ut. Innpakning håret i et håndkle etter sjamponering, stramme hår band og børsting håret når det er vått kan føre til hårsekken skade og kan føre til hårtap.

De-stress livet ditt så mye som mulig. Få behandling for en hvilken som helst av depresjon eller angst-relaterte lidelser. Stress safter kroppen av vitaminer, mineraler og aminosyrer som er nødvendige for sunt hår. Få rikelig med mosjon og hvile og ta et vitamintilskudd for å redusere håravfall forårsaket av stress.

Ta med rikelig med fargerike matvarer i kostholdet ditt. Grønne, røde og oransje frukt og grønnsaker bære mange av de grunnleggende elementene for sunt hår. Spis protein i form av yoghurt og soya i tillegg til å øke hårsekken helse og forebygge håravfall.

få sjekket av en lege. Hårtap kan være forårsaket av skjoldbrusk problemer eller medisiner. Det kan også være et symptom på en mer alvorlig helseproblem. Snakk med legen din om din hårtap problem slik at hun kan diagnostisere riktig og bestemme riktig behandling.

Hvorfor folk mister håret?

Hårtap kan være svært belastende. Uten håret vårt, vi vanligvis føler seg mindre attraktive. Dette er enda mer plagsom for kvinner fordi mange menn har en tendens til å akseptere hårtap som en normal del av aldring. Det er mange grunner til at menn og kvinner mister håret.

DHT

DHT er et hormon som kan forårsake en mann å miste håret som han blir eldre. Men dette hormonet påvirker ikke alle menn siden noen er resistente. Skallethet har en tendens til å kjøre i familier, men det kan også hoppe over en generasjon. DHT bare påvirker håret på kronen av hodet.

Stress

Stress kan påvirke den menneskelige kroppen på mange måter. Langvarig stress kan føre til angst og håravfall. Stress er en uunngåelig del av livet og alle opplever stress på et eller annet tidspunkt. Hvordan du håndterer stress kan i stor grad påvirke din hårtap. Ta ekstra B-vitaminer og prøve å finne tid til å slappe av.

Dårlig kosthold

Våre hår består av ren keratin-protein. Når kroppen vår mangler de riktige byggesteinene til å vokse nytt hår, kan vi oppleve hårtap. Jern og protein er nødvendig for hårvekst. I tillegg kroppen bruker flere vitaminer som A, E og C for å forbedre helsen til hud og hår.

Sykdommer

Sykdommer kan også føre til hårtap. Noen av de viktigste sykdommer som påvirker veksten syklus av hår er lupus og diabetes. Kreft og kreft behandlinger som kjemoterapi kan også føre til hårtap. Men dette avhenger av type kreft og type cellegiftbehandling.

Hormonendringer

Hormonelle endringer kan også føre til hårtap, men disse effektene er vanligvis forbigående. Som vi alder våre hormoner endringer og vår kropp kan reagere når våre hormoner blir ute av balanse for lenge. Andre faktorer som kan bringe på hormonelle endringer er prevensjonsmidler som p-piller eller andre medisiner.

Å miste håret under kjemoterapi

Å miste håret under kjemoterapi


Når diagnostisert med kreft, vil pasientene bli bedt om å vurdere flere behandlingstilbud, inkludert kirurgi, cellegift, strålebehandling og hormonbehandling. Det er vanlig for de stoffene som brukes i kjemoterapi å føre til hårtap hos både menn og kvinner. Selv om prosessen er en naturlig og midlertidig bivirkning, kan det være emosjonelle, rotete og vanskelig å akseptere.

Områder Utført

Å miste håret fra hodebunnen er vanlig med kjemoterapi behandlinger. Tynning og håravfall kan også ses i øyenbryn og øyenvipper, og på armer, ben og kjønnshår regionen. Skade oppstår til hårsekkene under kjemoterapi behandlinger, forårsaker håret til å svekke og falle ut.

Time Frame

Tynning og mangel på kroppen i håret ditt kan starte så snart noen dager etter den første cellegiftbehandling. Hodebunnen kan føle følsomme for børsting og vasking. Innen to uker etter første behandling, vil håravfall oppstå. En til to måneder inn kjemoterapi behandlinger, bør håravfall være komplett. Håret vil begynne å vokse igjen så snart behandlinger er over.

Forbereder

Barbering og trimming håret fra hodebunnen hjelper kjemoterapi pasienter blir vant til en kort frisyre før kjemoterapi begynner. En rask hårklipp er lettere å akseptere enn uker med tynning og usammenhengende hår. Med en snarvei, kan du også eksperimentere med en parykk, luer og skjerf, så vil du bli vant til å bruke et hodeplagg, og mer komfortabel med det når det trengs.

Emosjonelle bånd

Kvinner har ofte følelsesmessige bånd med håret. Følelser av femininitet, sex appeal og alder er alle uttrykk i en kvinnes frisyre. Tanken på å miste noe som representerer de biter av deres personlighet kan være vanskelig. Positiv tenkning kan hjelpe med denne overgangen. Mange kvinner velger å tenke på seg en parykk som en ny begynnelse, og muligheten til å prøve en ny stil, farge eller lengde på midlertidig basis.

Hodeplagg

Velge en hodeplagg er en personlig beslutning som bør gjenspeile kreftpasient personlighet. Iført en baseball cap er vanlig for menn, mens kvinner ofte velger en parykk eller stilig hode wrap eller lue. Parykker bør kjøpes før tap av hår, så farge, stil og lengde kan matches. Profesjonelle parykk butikker kan måle hodet for å finne riktig størrelse på parykk. Kontakt din forsikring, som noen vil betale for bekostning av en parykk på grunn av kreft behandlinger.

Hvorfor må Chemo Pasienter miste håret?

Mens gjennomgår kjemoterapi kan være livreddende for en kreftpasient, kan det også være svært traumatisk på grunn av effekten det kan ha på kroppen. En av de vanligste bivirkningene av cellegift er tap av hår, både for menn og kvinner. Selv om håravfall forårsaket av kjemoterapi er en følelsesmessig smertefull opplevelse, å forstå hvorfor det skjer kan få litt trøst til dem som holder ut det.

Den Medisinering

Kjemoterapi medisiner er utformet for å angripe kreftcellene som vokser raskt i kroppen. Følgelig, er de ekstremt potente og kan angripe andre sunne celler i kroppen, slik som de som produserer hår. Mens folk flest tenker på håravfall under kjemoterapi som hovedsakelig forekommer i hodebunnen, det kan skje hvor som helst på kroppen, inkludert øyevipper, øyenbryn, skam områder og andre steder håret vokser. Mens noen kjemoterapi behandlinger forårsake omfattende hårtap, kan andre bare få håret til å tynne.
Hårtap vanligvis begynner å forekomme 10 til 14 dager etter behandlingen starter. Håret kan falle ut sakte eller i klynger og er mest merkbar på puter, i hårbørster og i dusjen renne. Pasienten vil fortsette å miste håret før behandlingen avsluttes, selv om det kunne fortsette i opptil en måned lenger.
Heldigvis er dette hårtap ikke permanent, så gjenvekst vanligvis begynner fire til seks uker etter at behandlingen er avsluttet, og utvikler seg til å fullføre gjenvekst innen seks måneder til ett år. Imidlertid kan den nye hår være en annen farge eller struktur enn det var før kjemoterapi.

Planlegging Ahead

De som vet de vil være gjennomgår kjemoterapi kan være lurt å ta skritt på forhånd for å minimere virkningen av deres hårtap. For eksempel bør hår behandlinger som bleking, farging og perming unngås på denne tiden fordi de er svært harde og kan ytterligere svekke håret. Du bør også unngå å føne det, krøll det og bruke varme valser på den. Sterk, sunt hår vil ikke falle ut så raskt som hår som er svekket.
Pasienter kan også være lurt å klippe håret kort før behandlingen begynner, som en leder av kort hår gir en fyldigere utseende enn et hode av langt hår, og det vil ta lengre tid for hårtap å bli merkbar.
Endelig bør en pasient vurdere hvilken type hodeplagg, for eksempel parykker eller skjerf, ville de liker å bruke når deres hårtap er merkbar og fullstendig.

Sykdom som fører til en person til å miste håret

Sykdom som fører til en person til å miste håret


De fleste mennesker har millioner av hår på hodet, og etter den tid ett enkelt hår faller av, har det allerede blitt erstattet av ny vekst. Håret har en naturlig syklus av Shedding og fornye seg selv over tid. Naturlig Hårtap er noe som mange mennesker står overfor når de blir eldre. Men det er også mange sykdommer som kan føre til hårtap i alle aldre. Noen sykdommer og tilstander som forårsaker en person til å miste håret er hormonelle ubalanser, alopecia areata og androgenetic alopecia.

Androgen alopeci

Androgen alopeci er også kjent som mønster skallethet. Dette kan skje med både menn og kvinner, men det er mer sannsynlig til å skje med menn på grunn av hormonelle ubalanser som de gamle. Den vekstsyklus av håret naturlig forkorter forårsaker hårene å bli tynnere og faller ut av over tid, noe som resulterer i en skinnende skallet flekk. Kursen at menn opplever hårtap på grunn av androgenetic alopecia varierer. Tilstanden er sjelden med kvinner, men det skjer, spesielt hvis det er en genetisk kobling.

Diabetes

Det er en direkte sammenheng mellom diabetes og skallethet. Diabetes forårsaker hormonelle ubalanser, som kan føre til ekstrem hårtap over tid. Stress er også en viktig faktor fordi folk som lider med diabetes ofte blitt svært engstelig og stresset ut. En annen viktig grunn til at diabetikere opplever håravfall er fordi deres system er svært følsomme for endringer. Blodsukkernivået, metabolske svar og dårlig blodsirkulasjon kan føre til mange problemer i kroppen.

Alopecia areata

Alopecia areata er en sykdom assosiert med huden i hodebunnen, og i noen tilfeller, kan andre områder av kroppen. Sykdommen er ofte forårsaket av en autoimmun reaksjon som fører til at immunsystemet til å angripe sunt hårsekkene, hud og vev. Sykdommen vil utvikle seg gradvis, starter ut som små bare flekker på hodet. I noen tilfeller, vokser håret tilbake, og for andre, kan de miste håret permanent.

Anemi

Anemi er en tilstand som har en tendens til å påvirke eldre mennesker, men det kan også skje til noen som mangler riktig ernæring. Sykdommen resultater fra lavt antall røde blodceller. Jern bidrar til å spille en rolle i å forebygge blodmangel fordi jern hjelper kroppen til å produsere røde blodceller. Folk som har alvorlige tilfeller av anemi ofte opplever håravfall fordi menneskelig hår trenger riktig nivå av jern for å blomstre.

Thyroid Disease

Hårtap kan også være forårsaket av skjoldbrusk lidelser som hypothyroidism eller hypertyreose. Thyroid sykdommen fører til at kroppen til å bli off-balanse, og en bivirkning av dette er hårtap. I de fleste tilfeller kan tilstanden bare rettes opp ved å ta medisiner foreskrevet av lege. Men på samme tid, kan noen skjoldbrusk medisiner føre til hårtap også, så det er viktig å finne den rette medisinen for å kontrollere skjoldbrusk sykdom og håravfall. Hver person er forskjellig.

Er det normalt for en gutt å miste håret i puberteten?

Er det normalt for en gutt å miste håret i puberteten?


Mens hårtap er vanligvis forbundet med dine foreldre eller besteforeldre, er det normalt for gutter å av og til mister noen hår i puberteten.

Vikene

Ifølge Jason Medina of Medical Health Center, kan gutter går gjennom puberteten oppleve den første indikasjonen på en vikene - et tegn på arvelig skallethet.

Mønstret Håravfall

Ifølge Medical News Today, mønstrede hårtap kan stikke sitt hode i løpet av puberteten når nivåer av androgen dråpe blod, men det er mer vanlig for at dette skal skje i en mannlig løpet av hans 20-årene eller 30-årene eller eldre.

Vekst vs. Loss

Du vil sannsynligvis vokse mer hår enn du taper i løpet av puberteten. Mens både hårvekst og tap er normal, vil du begynne å vokse hår i nye områder, samt tykkere hår på toppen av hodet ditt. Når dette skjer, oppstår håravfall også å gi plass til det nye håret.

Advarsel

Selv om sjeldne, kan drastisk hårtap i løpet av puberteten være et tegn på Alopecia, en tilstand som fører folk til å miste alle håret i en eller alle flekker. Dens første symptomene vanligvis vises under slutten av tenårene.

Expert Insight

Ifølge Diya Mutasim, via Health News, "De samme hormoner som gir gutter ansiktshår i puberteten vil føre dem til å miste håret på hodet som menn."

Remedy for å miste håret

Selv om det ikke er garantert medisin eller metoden for behandling for sikker hindring av hårtap, er kjent mange tiltak for å hjelpe prosessen. Mens ulike farmasøytiske selskaper har brakt ut en mengde medisiner for å behandle hårtap, har flere hjem og naturpreparater også vært kjent for å effektivt takle problemet.

Hodebunnsmassasje

Den vanligste hjem middel for å forebygge håravfall er masserer hodebunnen i noen minutter som en del av din daglige hårpleie rutine. Dette vil fremme bevegelse av blod inn i hårsekkene, som i sin tur kan aktivere enkelte hårvekst. Dette antas å være spesielt nyttig for folk som klager for å miste litt hår er bare midlertidig. Bare bruk hendene til å massere hodebunnen, eller prøve noen av de mange elektroniske skalp massører fra slike selskaper som Wahl og Conair.

Herbal rettsmidler

Nettles er beriket med vitamin A og C, samt å være en lagerbygning av mange fett og mineraler som er nødvendige for hår helse. Den ekstrakt av brennesle roten kan brukes for effektivt å stimulere hodebunnen. Sil og avkjøl et kokt blanding av salvie, rosmarin, fersken blad, burdock og nesle i vann. Den resulterende væske, når det påføres eksternt til hodebunnen, er antatt å være et potent forhindring av hår tap.

Jojobaolje har opparbeidet seg et rykte som en naturlig fuktighetskrem som reduserer flass og håravfall, samt fremme skinnende hår.

Aloe vera, spesielt blandet med kokosmelk og hvetekimolje, er påstått å balansere pH-verdier.

Henna, ofte funnet i balsam, er ment å bidra til å forhindre håravfall ved herding skjellaget og vokter mot brudd.

Naturlige behandlinger

Lag en aromaterapi blanding av seks dråper hver av bukten eterisk olje og lavendelolje, og legge til fire gram av enten soya, mandel eller sesamolje. Masser gradvis på hodebunnen. La blandingen på hodebunnen etter 15 til 20 minutter for å hjelpe til hodebunnen stimulering.

Akupunktur og akupressur modi for behandling er også antatt å forhindre håravfall.

Body Cleansing

Hårtap, sammen med hodebunnen problemer, blir forverret på grunn av toksisitet i kroppen. Avgifte kroppen ved å fjerne innvollene og rensing av systemet; holde seg borte fra forurensende stoffer, for eksempel sigarett og sigar røyk, ved å dekke håret mens i industriområder og avstå fra overdreven alkohol eller kullsyreholdige drikker.

Fitness

Trene regelmessig og opprettholde en passe kroppen hjelp til å stimulere riktig blodsirkulasjonen i hele kroppen. I sin tur, holder hodebunnen sunn og hjelpemidler i forebygging av hårtap.

Hvorfor jeg mister håret Everyday Do?

Hvorfor jeg mister håret Everyday Do?


De fleste mennesker mister alt fra 50 til 100 hårsekker hver dag, ifølge Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning. Hvert hår går gjennom en typisk syklus: en innledende vekstfase, en overgang og et hvile scenen og vil da falle ut for å starte syklusen igjen. Om lag 85 prosent av hårsekkene på hodet ditt er i vekstperioden, mens den andre 15 prosent er i hvile eller ikke-voksende overgang.

Vekst Stage (anagenfasen)

I denne fasen er celler raskt multiplisere, og legger til den generelle skaftet av håret. Håret vil fortsette å vokse med en hastighet på ca 1 cm hver måned (eller 28 dager). Vekst stadium av hår varierer, avhengig av hvor på kroppen håret er. Ben og arm hår har kortere vekststadier enn hår på hodet, og det er derfor håret fra hodebunnen vokser lenger.

Transitional Stage (catagenfasen)

Under den katagene fasen, vil håret slutter å vokse og faktisk krympe i diameter (1/6 av sin normale diameter) som det går over til hvilefase. Som håret krymper, bryter det bort fra det som er kjent som håret papilla, eller helt nederst i hårsekken som inneholder blodtilførselen.

Hvile Stage (telogen fase)

Hår fortsetter å være sovende eller ikke vokse, under hvilefasen. Denne fasen kan vare fra 3 til 4 måneder. Når denne fasen er fullført, vil hårsekken gjenforenes med håret papilla og begynne veksten scenen igjen. På denne tiden, vil det nye håret begynner å presse ut den gamle hår, forårsaker den til å falle fra hodebunnen.

Årsaker til Unaturlig Håravfall

Håret kan gå tapt på grunn av både medisinske problemer, og fra fysisk skade på håret. For eksempel alvorlige hormonelle ubalanser (muligens fra fødsel eller prevensjon hos kvinner), et protein-mangelfullt kosthold, alvorlig sykdom som kreft eller influensa og alvorlig stress kan alle ha en effekt på samlet hårvekst og kan føre til hårtap .
Hår som er mishandlet kan også være utsatt for hårtap. Vever og hår fletter som trekker håret for hardt kan skade roten av håret og få den til å komme ut tidlig.

Forebygging / løsning

Selv om alle mennesker opplever hårtap som de blir eldre, er det måter å hindre overdreven hårtap. For eksempel vil forbruke tilstrekkelig proteiner og vitaminer og mineraler for å stimulere hårvekst. I tillegg kan begrense bruken av fletter og vever bidra til å forhindre fysisk skade på håret ditt og holde håret og hodebunnen sunnere.

Grunner for en kvinne å miste håret

Grunner for en kvinne å miste håret


Selv om håravfall er mer åpent erkjent hos menn, er fenomenet vanlig hos kvinner. Mens det er vanlig for kvinner å være flau om og prøve å skjule hårtap, de som synes å være å miste mer enn ca 100 hårstrå om dagen bør snakke med en lege. Leger kan behandle hårtap og, kanskje enda viktigere, sjekk for underliggende helsemessige problemer som kan føre den, for eksempel skjoldbrusk problemer.

Kroppen kjemi

Håravfall hos kvinner kan være forårsaket av hormonelle og andre kjemiske forandringer i kroppen. Anemi og en diett for lavt i jern kan føre kvinner til å kaste store mengder hår, som kan skjoldbrusk problemer. Aktiv og underaktiv skjoldbrusk problemer kan både utløse hårtap. Ifølge CNN heia, er det mer enn 290 ulike medisiner som kan forårsake kvinner til å kaste håret, inkludert noen blodfortynnende, antidepressiva og betablokkere. Noen kvinner merker Shedding i overgangsalderen når østrogennivået faller, og Shedding er vanlig etter graviditet. Heldigvis kan hår Shedding forårsaket av alle disse tingene bli reversert i omtrent seks måneder når årsaken til hårtap er identifisert og adressert.

Styling Damage

Visse frisyrer og behandlinger kan skade håret og føre til hårtap. Traction Alopecia er det tekniske navnet for håravfall forårsaket ved å trekke på eller å sette press på håret. Musefletter, stramme hestehaler, cornrows og stramt hår valser kan alle føre trekkraft alopecia. Traction alopecia kan reverseres hvis korrigeres tidlig, men kan føre til permanent håravfall hvis det går lang nok til å skape arrdannelse. Kjemikalier og varme kan også sak hårtap. Varm olje behandling, perms, flat-strykejern og varme valser kan alle forårsake håret skade og tap.

Arvelighet

Som de blir eldre, kan både menn og kvinner opplever håravfall og skallethet. Dette er arvelig, og er den vanligste årsaken til hårtap, ifølge CNN Health. Dette arvelig hårtap på grunn av aldring oppstår fordi færre nye hårene vokser som hodebunnen aldre. De nye hårene som vokser ut også en tendens til å være tynnere med alderen enn de var i ungdommen. Mens menn vanligvis opplever denne typen hårtap i form av viker hairlines og hårløse flekker, kvinner varsel tynt hår rundt kronen av hodet og kan oppleve thinning over hele hodebunnen. Arvelig hårtap kan ikke helt forebygges, men det finnes behandlinger tilgjengelig som fremmer vekst av sterkere hårsekker.

Hvilke vitaminer Bør en mann å miste håret være å ta?

Den viktigste typen hårtap at både menn og kvinner opplever er mønster skallethet, eller androgenetic alopecia. Innenfor denne tilstanden, er hårvekst varighet forkortet og hårsekken blir mer overfladisk og håret lettere kan falle ut. Mens det er syntetiske medisiner tilgjengelig som behandler mønster Hårtap hos menn og kvinner, er naturlig rettsmidler vanligvis brukes til å fremme hårvekst og sterkere hårsekker.

Vitamin B

Vitamin B brukes for å behandle hårtap ved sin evne til å opprettholde sunne stressnivå. Kortisol, stress hormon, er knyttet ikke bare til helseproblemer, slik som stressrelatert vektøkning, men også håravfall. Mens vitamin B er tilgjengelig i enkelt piller, en multivitamin som er beriket på vitamin B er den ideelle dosen.

Forbruke den anbefalte daglige mengde av en vitamin B multivitamin to ganger om dagen. Ta vitaminer med minst åtte gram vann og drikk minst 10 åtte unse beholdere med vann i løpet av hver dag for å skylle systemet og fremme vitamin B absorpsjon.

Grape Seed Extract

Grape seed extract er katalogisert som en effektiv antioksidant, som medhjelpere i å fremme Etterveksten. Eiendommene i druekjerneekstrakt arbeid for å blokkere dihydrotestosteron, eller DHT, fra samler i hårsekkene.
DHT hormon fester seg til hårsekken og begynner å svekke hårvekst og holdbarhet, til slutt resulterer i total / mønster Hårtap.

Druekjerneekstrakt er tilgjengelig i pilleform samt i olje former. Å innta druekjerneekstrakt ta tre rene druekjerneekstrakt kapsler, som er tilgjengelige i noen vitamin butikk, to ganger om dagen med åtte gram vann. Rådfør deg med en lege før du begynner på et supplement rutine, spesielt hvis du har allergier.

For å bruke druekjerneekstrakt som en lokal applikasjon, forsiktig massasje 3 ss. av druekjerneolje direkte på hodebunnen i 10 minutter. Fokuserer hovedsakelig på områder der hårtap er utbredt. La oljen hvile i 10 minutter etter masserer inn, og skyll med sjampo og balsam.

Apple Cider Eddik og Sage

Apple cider eddik er surt, som effektivt løser opp giftstoffer og skitt som tetter hårsekkene, som kan hindre hårvekst. Sage er en eterisk olje, som inneholder ulike egenskaper som fungerer som en antiseptisk og kombinert med eple cider eddik, hjelper salvie maskere sin sterke eddik duft.
Bland 2 oz. av eple cider eddik med 2 oz. av renset vann. Rør blandingen for å sikre at eddik og vann er riktig blandet. Legg fem dråper salvie eterisk olje til blandingen og rør. Skyll håret i løsningen, og plassere et håndkle over hodet i 30 minutter. Skyll løsningen ut av håret og gjenta hver dag i en uke, og deretter annenhver dag etter det. For de med langt hår, det doble av eple cider eddik, vann og salvie olje som brukes.

Å miste håret etter operasjonen

Alle opplever håravfall på en daglig basis. Normal håravfall er knapt merkbar, som beløper seg til mindre enn 100 hår per dag. Imidlertid kan stress av en større operasjon føre til hårtap å akselerere opp til tre ganger så mye i både menn og kvinner. Det er kroppens måte å reagere på traumer av operasjonen.

Fakta

Under en normal hårvekst syklus, vokser hår, så inngår en hvile eller "telogen" perioden og til slutt kaster. Ifølge American Osteopathic College of Dermatology, "telogen effluvium" er et begrep som brukes for å beskrive hår som har blitt stormet inn i hvilemodus etter at kroppen lider et sjokk på grunn av en større operasjon. Som ressurser blir omdirigert til å helbrede den berørte kirurgiske området, kroppen midlertidig stenger ned håret produksjon fordi det ikke er nødvendig for å overleve.

Identifikasjon

Telogen effluvium relatert til kirurgi kan skilles fra andre former for hårtap på flere måter. Enkeltpersoner vanligvis begynner å legge merke til den økende hårtap to til tre måneder etter operasjonen. Håravfall etter kirurgi er uniform, merkbar i hodebunnen, men aldri overdreven nok til å forårsake et ujevnt utseende eller fullstendig skallethet. I tillegg er de kaster hår alle oppviser et bestemt mønster ved roten, som ligner en hvit lyskilde.

Time Frame

Håret ligger som regel i telogen fase for en periode på to til fire måneder før veksten fortsetter. Enkeltpersoner ikke begynne å legge merke til økningen i håravfall når du dusjer eller børsting håret før om tre måneder etter operasjonen. Selv om hviler håret blir skjøvet ut av hodebunnen med nye hår som allerede vokser, kan det ta alt fra seks måneder til ett år for håret å gå tilbake til normal fylde.

Gastric bypass kirurgi

Personer som har gjennomgått gastric bypass eller andre operasjoner i fordøyelseskanalen utformet for å redusere fedme er mer utsatt for hårtap etter operasjonen. Dette er på grunn av redusert inntak av mat i uker og måneder umiddelbart etter disse fremgangsmåter. Kroppen trenger en tilstrekkelig mengde av proteiner og vitaminer til å opprettholde håret produksjon. Protein forbedret shakes er ofte anbefalt for disse pasientene som en erstatning til fast føde kan bedre tolerert.

Riktig kosthold

Hår tap relatert til kirurgi reverserer seg selv vanligvis uten medisinsk intervensjon eller behov for over-the-counter håravfall tonics eller behandlinger. Imidlertid opprettholde en diett rik på protein og jern antas å bidra til å fremme og fremskynde sunn hårvekst. Forslag til mat inkluderer laks, bønner, egg, spinat, brokkoli, nøtter og helkorn. Unngå matvarer som kan hemme hårvekst, så som de som inneholder høye nivåer av koffein og fett.

Betyr iført hatter gjøre at du mister håret?

Betyr iført hatter gjøre at du mister håret?


I boken, "Grow Hair og stoppe Hårtap," av Riquette Hofstein, forfatteren forklarer dusinvis av trinn som en person kan ta for å holde håret fra å falle ut. Men opphør av seg hatter er ikke en av dem. Ifølge Mayo Clinic, er det mange faktorer som bidrar til hårtap, inkludert genetikk, sykdom og cellegift, men heldigvis ikke menn og kvinner ikke å være altfor opptatt av hatter.

Selv iført hatter ikke forårsaker hårtap, kan håravfall oppstå når for mye press er plassert på hodebunnen. Dette presset kan være forårsaket av iført trange ponni haler, fletter eller hatter. Dette problemet er lett forebygges ved å ha løsere frisyrene og større hatter. Alt som er uoverkommelig stramt på hodet kan forårsake hår tap til en viss grad.

Hatter og infeksjoner

Hatter kan bære infeksjoner. Hvis en lue har blitt slitt av noen med en smittsom hudsykdom, en person kan fange infeksjonen og deretter lider av hårtap. For eksempel kan hudinfeksjoner som ringorm invadere hodebunnen og føre til hårtap. Ringorm i hodebunnen og lus er to infeksjoner som kan overføres gjennom hatter og er spesielt vanlig hos barn. Disse typer soppinfeksjoner kan smitte fra person til person; være forsiktig med å dele luer, børster og annet tilbehør.

Advarsel

Iført en lue i varmt eller varmt vær over en lengre periode kan øke produksjonen av sebum, en naturlig olje løslatt fra hodebunnen. Når denne oljen er sluppet i overkant, kan det føre til hårsekkene til å tette. Dette avbryter oksygenstrømmen som trengs for å hjelpe håret vokse. Dreven sebum tresko kan føre til at håret til å falle ut.

Hat Stoffer

Visse stoffer har en tendens til å bli hardere mot håret. For eksempel, ull og bomull har en tendens til å fange trådene og trekk ved håret forsiktig. Selv om disse stoffene ikke bør føre til overdreven hårtap, kan kvinner og menn bruker mykere og glattere lue stoffer for å hindre at håret brekker.

Fordeler

Hatter kan være gunstig for mennesker som prøver å beskytte håret mot sol, vind og regn. I slike tilfeller kan en løstsittende lue fungere som en beskyttende barriere. Sun skade på hodebunnen kan resultere i håret tynnhet og skallet, og hatter er en utmerket løsning i de tilfeller.

Håravfall behandling

Nye produkter og medisinske behandlinger er tilgjengelige for personer med hårtap. The International Society for Stem Cell Research eksperimenterer med stamcelle injeksjoner som kan brukes for voksende hår. Andre piller, medisiner, sjampo og produkter er tilgjengelige.

Hvorfor folk mister håret når gjennomgår kjemoterapi?

Kjemoterapi og hårtap

Hurtig vekst er karakteristisk for kreftceller. Kjemoterapi dreper kreft ved å målrette raskt voksende celler. Men noen normale friske celler også vokse raskt, inkludert de av magen, slimhinnen i munnen og hårsekkene. Fordi legemidler som brukes for kjemoterapi ikke er i stand til å skille mellom typer av raskt voksende celler, er normale celler skadet sammen med kreftcellene.
Skaden til hårcellene forårsaker alopecia, eller håravfall. Hårtap oppstår over hele kroppen, inkludert hodebunnen, øyevipper og bryn og armhulene. Selv om håravfall er en vanlig bivirkning av kjemoterapi, ikke alle kjemoterapi medisiner føre til hårtap.
Omfanget av hårtap (helt eller delvis), avhenger av hvilke typer kjemoterapi administreres og dosene. Kjemoterapirelatert hårtap kan komme gradvis eller plutselig, med hår som faller ut i klumper. Hårtap kan starte så tidlig som 10 dager etter starten på det første kurset av kjemoterapi eller ikke inntil videre inn i behandling. Håravfall er midlertidig, men hårcellene ta tid å helbrede fra behandling. Gjengroing begynner vanligvis fire til seks uker etter at behandlingen avsluttes. Når håret vokser tilbake, kan tekstur eller farge endres. Nytt hår kan være grå inntil cellene kontrollerende hårfarge komme seg og begynne å virke.

Forebygging

Kjemoterapirelatert hårtap kan ikke forebygges, men to teknikker kan hjelpe. Hodebunnen hypotermi innebærer å plassere isposer på hodet når du mottar kjemoterapi behandling. Isen bremser blodstrømmen til hodebunnen, og dermed redusere mengden av kjemoterapi stoff som når frem til hodet. Teknikken kan bidra til å bevare hår, ifølge Mayo Clinic, men fordi hodet mottar mindre av de kjemoterapeutiske medikamenter enn resten av legemet, er det en risiko for at kreft kan gjenta seg i hodebunnen området. Isen pakker er også ubehagelig. En annen teknikk er å bruke minoxidil (Rogaine) før og under kjemoterapi. Selv minoxidil ikke vil hindre hårtap, kan det øke hastigheten gjenvekst. Minoxidil har vist seg å regrow håret tapt i mønster skallethet, men det har ikke blitt undersøkt hos pasienter som gjennomgår kjemoterapi.

Mestring

Hårtap regnes som en av de mest ødeleggende bivirkninger av cellegift, ifølge Cleveland Clinic. Selv om lite kan gjøres for å forhindre det, kan håravfall skal forvaltes. Før og under kjemoterapi, behandle håret forsiktig. Bytte til en mild sjampo og gi avkall på kjemiske behandlinger, for eksempel fargestoffer eller permanents. Rette håret, men kan bidra til å beholde håret. Vurdere å kutte håret kort. Kort hår ser fyldigere og kan lette overgangen til hårtap. Noen mennesker som gjennomgår kjemoterapi velger å barbere hodet. Under kjemoterapi, kan hodebunnen bli kløende eller irritert og skallet hodet kan se mer behagelig enn flekkvis håravfall. Planlegg hvordan du vil dekke hodet, for eksempel med skjerf, hatter eller parykker. Hvis du planlegger å få en parykk, snakk med legen din for en resept, som kan være nødvendig for forsikring refusjon.

Hvorfor menn mister håret?

Hvorfor menn mister håret?


For en rekke grunner, mange menn gå gjennom en gradvis prosess med hårtap, spesielt i de middelaldrende år, eller senere. Det er mange faktorer som går inn i denne prosessen, og behandlinger er tilgjengelig i noen tilfeller.

Funksjon

Hår vokser i tre faser: anagen, catagen og telogen. I anagen scenen, er håret aktivt voksende. Med Katagen, stopper hårvekst. I telogen, går det gjennom en Shedding prosessen. Skallethet er ganske enkelt prosessen av et økende antall hårsekker opplever telogen scenen.

Typer

Det finnes mange typer skallethet, inkludert den mest vanlige, mannlig mønster Hårtap (MPHL), en gradvis balding mønster påvirket av genetikk. Alopecia areata er en annen vanlig type. Dette er klassifisert som en sykdom hvor store mengder av håret er tapt, og deretter dyrket tilbake.

Eksterne faktorer

Faktorer som kan bidra til skallethet inkludere en dårlig kosthold, spiseforstyrrelser som bulimi eller anoreksi nervosa, og hudsykdommer som cicatricial alopecia, som innebærer en betennelse på hodet skade hårsekkene permanent.

Interne faktorer

Mann mønster Hårtap påvirkes i stor grad av genetikk og andre arvelige egenskaper gått ned gjennom familier.

Behandling

For de som ønsker å reversere mannlig mønster Hårtap, er det et økende antall behandlinger tilgjengelig. Medisiner som Rogaine har vært kjent for å stimulere hårsekken vekst, mens operasjoner som hårtransplantasjon kirurgi gir en annen tilnærming.

Hvorfor folk mister håret under kjemoterapi?

Kjemoterapi refererer til over 100 forskjellige stoff agenter som brukes til å behandle kreft. Kjemoterapi kan administreres oralt, i kremform, ved injeksjon inn i tumoren gjennom en IV i venene, eller gjennom en infusjon direkte inn i blæren, magen eller sentralnervesystemet. Selv om det er mange forskjellige typer kjemoterapi, de er laget for å forstyrre celle reproduksjon. Denne egenskapen er det som gjør kjemoterapi god på å bekjempe kreft, men det er også hva som forårsaker hårtap og andre bivirkninger forbundet med kjemoterapi.

The Cell Cycle

Forstå effekten av kjemoterapi på hårsekkene krever en forståelse av celle reproduksjon. Hver celle i kroppen tjener sin egen spesifikke funksjon, som bestemmes av dens DNA. Når en celle reproduserer, gjør det til en kopi av seg selv, og deretter deler seg i to.

Kjemoterapi & Cell Reproduksjon

Visse celler reprodusere og dø ofte. Ved reproduksjon av disse cellene blir avbrutt eller forstyrret, og deretter når cellen dør, er det ingen annen celle som erstatter det til å tjene sin funksjon. Kjemoterapi avbryter en av fasene av celle reproduksjon, hindrer cellen fra å gjengi riktig. Siden kreftceller formerer ofte, dette reduserer antall kreftceller.

Kjemoterapi og hårsekker

Hårsekkceller reprodusere også ofte. Kjemoterapi kan ikke si forskjellen mellom kreftceller og hårsekkcellene, så hårsekkcellene ikke klarer å reprodusere. Pasienten ender dermed opp med for få hårsekkceller, og håret hennes begynner å falle ut.

Når vil den hårtap forekommer?

Håravfall begynner vanligvis i løpet av to uker starter cellegiftbehandling. Mange pasienter oppgir at de føler en prikkende eller ømhet i hodebunnen sin. Noen kjemoterapi forårsaker alt håret til å falle ut, og dette tar vanligvis mellom tre og sju dager etter håret i utgangspunktet begynner å kaste. Hårtap er ikke permanent. Når kjemoterapi slutter å avbryte celle reproduksjon sykluser, vil hårcellene begynne å regenerere og håret vil vokse tilbake.

Slik behandler Håravfall

Det er ingen måte å administrere eller redusere hårtap. Det kan ikke stoppes. Forsøk på å stoppe det, ved hjelp av is eller på annen måte, kan redusere effekten av kjemoterapi fordi kjemoterapi narkotika ikke kan være i stand til å drepe kreftceller nær hodet.