Digidexo.com

kan creon gi høyt blodsukker

Hvordan kan jeg behandle høyt blodsukker Do?

Sunn mat og opprettholde en daglig mosjon rutine er viktig for å redusere høyt blodsukker. Lag en grense på hvor mye stivelse du forbruker for å regulere sukkerforbruket. Stivelse er brutt ned av kroppen din og skaper sukker, noe som bidrar til blodsukkernivået. Reduser mettet og trans fett inntak som de bidrar til fedme, som er knyttet til diabetes. Til slutt, ta din diabetes medisiner som anvist av legen din for å opprettholde konsekvente blodsukkernivået.

Healthy Eating

Avhengig av din vekt og body mass, vil legen forskrive det anbefalte daglige kaloriinntaket. Øk dine ikke-stivelsesholdige matvarer, som de gir vitaminer og mineraler uten for store mengder kalorier og karbohydrater. Non-stivelsesholdige matvarer inneholder mest grønne grønnsaker, gulrøtter, agurker, auberginer og løk. Frisk frukt som bananer, plommer, epler og fersken gir vitamin C, E og B-6 samtidig som det gir lave nivåer av sukker. Dine daglige måltider bør består hovedsakelig av ikke-stivelsesholdige matvarer, etterfulgt av små porsjoner av magert kjøtt og stivelsesholdige matvarer. Magert kjøtt i kostholdet ditt bør inneholde fisk, skinn kylling, mager kjøttdeig og kalkun. Mettet fett og trans fett kan bli funnet i kjøttdeig og huden av kylling, og kan bidra til vektøkning hvis konsumert i høyt beløp på en jevnlig basis.

Daglig Trening

Minst 30 minutter med trening vil holde det kardiovaskulære systemet i orden og redusere risikoen for høyt blodsukker på grunn av fedme. Trening kan inkluderer turgåing, dans eller gjør husarbeid. For å unngå sårhet, strekke i minst 10 minutter før trening. Drikk rikelig med vann under trening for å unngå dehydrering, og kontroller blodsukkernivået til å overvåke eventuelle vesentlige endringer.

Medisinering

Kontroller blodsukkernivået før spising, og to timer etter å ha spist å følge nøye med endringen. Lag en daglig logg over blodsukkernivået til å nøyaktig fastslå hvilke matvarer som gir høyere økning i blodsukkernivået ditt. Vis legen din glukose nivå journal for å hjelpe ham med å finne de beste mat og kosthold for deg, og for å avgjøre om en endring i medisinering er nødvendig.

Hvordan behandle et lavt blodsukker

Hypoglykemi er en tilstand som oppstår når det er for mye insulin og ikke nok glukose (sukker) i blodet. Denne tilstanden er mest vanlig hos diabetikere, spesielt de som tar insulin. Dårlige matvaner, vanstyre av diabetes medisiner og alkoholforbruk kan føre til hypoglykemi hos en diabetiker. Når blodglukosenivået blir for lavt, til kroppens frigjør adrenalin i et forsøk på å få reservere forsyninger av glukose inn i systemet. Dette utslippet av adrenalin kan forårsake rystelser, irritabilitet og hjertebank. Andre symptomer er tap av koordinasjon, tap av motoriske ferdigheter, tap av bevissthet, svimmelhet, slapphet, hodepine, forvirring og beslag. Behandling av akutt hypoglykemi er veldig enkelt, men må overvåkes nøye. Les videre for å lære hvordan man skal behandle et lavt blodsukkernivå.

Hvordan behandle et lavt blodsukker

Bruke blodsukker test kit, sjekk blodsukker nivåer. Dersom måleren viser et blodglukosenivå under 70 mg / dl, er det for lavt.

spise eller drikke noe med høyt sukkerinnhold, for eksempel godteri, kake frosting, fruktjuice, vanlig brus (ingenting diett), 1 ss. av rent sukker eller gelé eller tre glukosetabletter.

Vent 15 til 20 minutter og test blodsukkeret igjen.

Hvis blodsukkernivået er fortsatt for lavt, gjenta trinn 2.

Hvis personen er sløv eller bevisstløs, bør glykogen gis gjennom injeksjon. Vet at 10 til 15 minutter etter å ha fått injeksjonen bør personen viser signifikante tegn på forbedring. Dette inkluderer oppvåkning, hvis de hadde vært sløv eller bevisstløs. På dette punktet, administrere sukker muntlig og kontakte helsepersonell.

Gjør en avtale med legen for å diskutere anfall av hypoglykemi og hvordan du best kontroll eller hindre dem.

Hint

  • Invester i en medisinsk varsle armbånd som indikerer en diabetiker tilstand slik at en diagnose kan enkelt gjøres bør forvirring eller tap av bevissthet oppstår.
  • Bær en blodsukker test kit og en sukkerholdig element til enhver tid.
  • Utdanne familie, venner, kollegaer, omsorgspersoner og lærere om symptomene på hypoglykemi, når man skal administrere sukker muntlig, når man skal gi en glykogen injeksjon, og når du skal søke akutt hjelp.
  • Grunnleggende endringer i livsstil kan redusere antallet og hyppigheten av hypoglykemiske episoder. Foreslåtte endringer er langsiktig måltid planlegging, nøye planlegging av perioder med trening og hvordan de sammenfaller med måltider, til kommunikasjon med helsepersonell om medisiner typer og dosering, og god journalføring av anfall av hypoglykemi å fastslå årsakene.
  • Forsøk aldri å gi sukker muntlig til noen som er søvnig eller bevisstløs. Dette kan være svært farlig.
  • Riktig og streng styring av diabetes medisiner er obligatorisk for effektiv kontroll av blodsukkeret. Riktig behandling og kontroll av hypoglykemi er nødvendig fordi, selv om det sjelden, kan alvorlige tilfeller være dødelig.
  • Alkoholforbruk kan bidra til hypoglykemi. Diabetikere bør begrense alkoholinntaket.
  • Enkelte medisiner, inkludert de som brukes til å behandle hjertesykdommer og høyt blodtrykk, kan maskere symptomene på lavt blodsukker.
  • I noen tilfeller av hypoglykemi, spesielt hos personer tar insulin, sykehusinnleggelse kan noen ganger være nødvendig. Glucagons kan administreres intravenøst.

Hva er årsakene og symptomer på lavt blodsukker?

Lavt blodsukker er referert til av leger som hypoglykemi, som er en treatable tilstand hvis du nøye administrere maten du spiser og når du spiser dem. Symptomene på lavt blodsukker kan utvikle seg raskt uten forvarsel, og kan være forårsaket av kosthold og visse medisinske tilstander. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og American Diabetes Association om symptomer og årsaker til lavt blodsukker.

Nevrologiske symptomer

Hvis blodsukkeret blir for lavt, kan du oppleve nevrologiske symptomer som forvirring, angst, uvanlig oppførsel, dobbel eller tåkesyn og beslag.

Hjerte Symptomer

Lavt blodsukker kan føre til at du har en rask hjerterytme, lavt blodtrykk eller tap av bevissthet om blodsukkeret holder seg lav for lenge.

Økt appetitt

Appetitten og tørst kan øke når blodsukkeret blir lavt, og du kan kreve godteri, frukt og brød eller pasta, som er mat med store mengder sukker.

Medisiner

Medisiner som stort gjør av insulin, metformin, og kinin kan føre til lavt blodsukker.

Alkohol

Hvis du drikker alkohol på tom mage, kan blodsukkeret holde seg lav på grunn av virkningene av alkohol på leveren din evne til å frigjøre glukose (sukker).

Fordøyelsessykdommer

Forstyrrelser i fordøyelsessystemet, inkludert bukspyttkjertelen svulster, toksisk hepatitt, nyresykdom, feilernæring og komplikasjoner fra vekttap surgeries kan føre til lavt blodsukker.

Hormon Disorders

Hvis du har forstyrrelser i hypofysen, binyrene eller skjoldbruskkjertelen, kan du ha hormonmangler som forårsaker lavt blodsukker.

Hva er årsaken til lavt blodsukker Readings?

Hva er årsaken til lavt blodsukker Readings?


Hypoglykemi er en mangel av glukose, eller blod-sukker, i blodet. Glukose blir brukt av kroppen som en energikilde, og når blodglukosenivået faller, bukspyttkjertelen signaliserer leveren for å frigjøre lagret, overflødig glukose til å heve sukker. Utbruddet av lavt blodsukker, og hva som er ment å være en automatisk regulerings svar på denne mangel, kan bli svekket av diabetes; ikke-diabetikere forholdene i leveren, bukspyttkjertelen, binyrene eller hypofysen; eller inntak av for mye alkohol.

Diabetiker messige årsaker

Personer med diabetes tar insulin, et bukspyttkjertelen hormonet, å senke farlig høyt blodsukkernivået og holde dem regulert. Hvis mengden av insulin injiseres inn i blodstrømmen er for høy, i forhold til mengden av glukose i blodet diabetikere ', kan blodsukkernivået falle under normale, friske nivåer.

Et annet problem for diabetikere angående lavt blodsukker er ikke spiser mat nok til å produsere et tilstrekkelig nivå av glukose etter å ha tatt diabetes medisinering. Bruke for mye glukose gjennom hard trening, etter å ha tatt diabetes medisiner, kan også føre til lave blodsukkermålinger.

Non-diabetiker sykdommer og lidelser

De lengre perioder med sult som oppstår for de som lider av anorexia nervosa kan føre til at kroppen ikke klarer å produsere nok blodsukker. Alvorlig hepatitt, en sykdom som forårsaker betennelse i leveren, kan også forårsake blodsukkernivået for å slippe henhold sunne nivåer.

Svulster kan også føre til lavt blodsukker, i kontrast måter. Svulster som blir for stor kan bruke for mye av glukose i blodet, eller - i tilfelle av en sjelden pankreatisk tumor som kalles insulinoma - en svulst kan føre til en overproduksjon av insulin som forårsaker blodsukkernivået for å slippe.

Andre potensielle ikke-diabetikere sykdommer som kan føre til lavt blodsukker er sykdommer i binyrene eller hypofysen, som kan gi mangel på hormonene er nødvendige for å kontrollere og vedlikeholde glukoseproduksjon.

Mat og alkoholrelaterte årsaker

Midlertidige fall i blodsukkernivået kan oppstå etter overdreven drikking av alkohol, spesielt når drikke har funnet sted på tom mage. I denne situasjonen, alkoholen er tilstede i blodet forhindrer leveren slippe nødvendige nivåer av glukose i blod.

Folk som faster i perioder, enten for religiøse eller helsemessige årsaker, kan oppleve midlertidige blodsukkeret reduksjoner på grunn av underernæring. Den motsatte situasjon er tilfelle for de med reaktiv eller postprandial hypoglykemi, hvor spising fører individet for å produsere et overskudd av insulin i reaksjon på inntak av mat.

Hvordan identifisere normale blodsukker Ranges

Hvordan identifisere normale blodsukker Ranges


Blodsukkertester måle mengden av sukker i blodet ditt. Glukose reiser gjennom blodet til cellene er en primær kilde til energi for kroppen din. For mye glukose i blodet ditt - i stedet for å komme til cellene - i lange perioder kan føre til diabetes. Det er flere tester legen kan utføre for å identifisere hvis blodsukkernivået er i normalområdet.

Hvordan identifisere normale blodsukker Ranges

Fast i minst 8 timer for fastende blodsukker test. Dette er vanligvis den første test utføres for å se etter diabetes. En normal blodsukkernivå, uten å spise, er mindre enn 110 mg / dl. En avlesning på 126 mg / dl eller høyere etter to påfølgende fastende blodprøver vil resultere i en diagnose av diabetes.

Vent 2 timer etter å ha spist et måltid før du tar postprandial blodsukker test. Blodsukkernivået skal ikke være høyere enn 140 mg / dl. Du kan også bruke et hjem blodsukker test på riktig tidspunkt for å utføre denne testen.

Ta en tilfeldig blodsukker test når som helst på dagen, uavhengig av når du spiste sist. Friske glukosenivået ikke varierer mye i løpet av dagen, slik ta denne testen flere ganger i samme dag er en god indikator på et problem. En diagnostisering av diabetes kan oppstå hvis resultatet av denne testen er 200 mg / dl eller høyere.

Test for svangerskapsdiabetes med oral glukosetoleransetest. Denne testen er en serie av blodsukkernivået etter at du drikker en søt væske som inneholder glukose. Hvis det er normalt, vil blodsukkeret stige for så å falle raskt etter å ha drukket løsningen. Nivåer av 200 mg / dl eller høyere kan føre til en diagnose av diabetes.

Kontroller for andre symptomer på diabetes som tretthet, overdreven vannlating, sterk tørste eller ikke-planlagt vekttap.

Høyt blodsukker Symptomer & Dangers

Diabetikere må se sine blodsukkernivået, noe som kan variere avhengig av hva de spiser. Fordi kroppene deres enten ikke produserer nok insulin, eller ikke er i stand til å bruke insulin riktig, kan cellene ikke bruke glukose i blodet effektivt for energi. Resultatet kan bli farlig høyt blodsukker mengder i blodet. Her er noen symptomer og risiko for å se etter.

Hyppig vannlating

Å kvitte seg med overdreven glukose (sukker), nyrene føre diabetespasienter til å urinere oftere.

Dreven tørste

På grunn av den økte vannlating, dehydrering blir et problem. Personer med høyt blodsukker ofte føler meg veldig tørst - noen ganger hele tiden.

Overdreven Hunger

Fordi kroppen ikke kan behandle glukose for energi riktig, fortsetter den følelsen sulten selv om personen spiste nylig.

Fatigue

Uten at energi fra glukose, er personen sannsynligvis føle utslitt og trøtt mye. Jo høyere blodsukker, jo mindre energi personen har.

Diabetisk ketoacidose

En av de største risikoene for høyt blodsukker er diabetisk ketoacidose. Denne tilstanden forstyrrer pH-balansen i kroppen og kan føre til koma eller død hvis den forblir ubehandlet.

Høyt blodsukker Symptomer

Høyt blodsukker, også kjent som hyperglykemi, oppstår når det er et overskudd av glukose i blodet. Det er en vanlig tilstand blant diabetikere som organer kan ikke produsere nok insulin til å håndtere selv normale blodsukkeret. Høyt blodsukker kan også oppleves av ikke-diabetikere når de har inge en betydelig mengde av komplekse karbohydrater, sukker produkter eller alkohol i et kort tidsrom. Symptomene kan variere fra mild til alvorlig, og omfatter alt fra overdreven tørste å falle i koma.

Tidlige symptomer

I sine tidlige stadier, kan høyt blodsukker gir ingen symptomer overhodet. Ikke-diabetikere kan ofte opplever høyt blodsukker, spesielt etter et måltid, og har ingen bevissthet om den. Dette skyldes det faktum kroppen produserer en passende mengde av insulin ved første tegn av glukose i blodet, og forbrenner sukker til energi og fett før det kan bygge seg opp til et nivå hvor den enkelte kan legge merke til den. Noen glukose sensitive ikke-diabetikere kan oppleve en kort "sukker høy" før insulinet har startet metabolizing sukker; dette er preget av et rush av energi etterfulgt av en kort krasj. Men dette er mer et resultat av høyt blodsukker enn en forløper for diabetes symptomer.

Milde symptomer

De første ekte symptomer på hyperglykemi vanligvis inkluderer følelser av overdreven sult eller tørst, samt hyppig vannlating. Den tørste symptom har en tendens til å være den mest dominerende av de milde symptomer, med den enkelte suget vann i særdeleshet. Dette skyldes som sukker bygger seg opp i blodet det dehydrerer celler, hindrer dem fra å fullstendig absorbere sukker. Hvis vannet er inntatt av en ikke-diabetiker person med tidlige symptomer på hyperglykemi er det vanligvis nok til å hjelpe kroppen prosessen sukker og tilbake ganske raskt til en tilstand av balanse. Diabetikere kan også trenge å ta en dose av insulin i tandem med rehydrering å holde sukker nivåer fra økende.

Moderate symptomer

Moderate symptomer på høyt blodsukker begynner å vises når en person fortsetter å innta store mengder mat eller drikke som inneholder høye glukoseinnhold eller når allerede etablert hyperglykemi går ukontrollert. I tillegg til økt sult og tørst, vil den enkelte opplever tørr munn, uklart syn og en plutselig innsettende tretthet. Det er ganske vanskelig for en ikke-diabetisk individ for å nå dette nivå av hyperglykemi bare fra matinntak alene; men det er vanlig for en diabetiker å oppleve disse symptomene hvis de ikke har regulert sin insulin riktig.

Alvorlige symptomer

Hvis mer sukker fortsetter å være ingested eller sukker nivåer gå ubehandlet, kan en diabetiker opplever alvorlige symptomer som er alvorlige og potensielt livstruende. Det er svært sjelden at en ikke-diabetiker å oppleve alvorlige symptomer. Alvorlige symptomer på høyt blodsukker inkluderer hyperventilering, hjertearytmi, akutt dehydrering, økt angst, sløret tale og i ekstreme tilfeller tap av bevissthet eller oppføring i koma. Diabetikere som har høye ukontrollert blodsukkeret er også i fare for å utvikle ketoacidose, en alvorlig blod tilstand som kan være dødelig hvis ubehandlet.

Long-Term Symptomer

Enkelte individer som opplever konsekvent høyt blodsukker kan lide langsiktige symptomer som vekttap, mottakelighet for bakterielle infeksjoner i ørene og reproduktive organer, impotens og treg eller ufullstendig sårtilheling. Disse symptomene er vanligvis oppleves av diabetikere som ikke klarer sin insulin riktig eller av enkeltpersoner i løpet av utbruddet av type II diabetes før det blir identifisert.

Tegn på lavt blodsukker

Lavt blodsukker kan komme gradvis eller plutselig. Du vil være mer sannsynlig å legge merke til symptomer når det er en plutselig forandring, men intensiteten av symptomer og typer av symptomene kan variere fra person til person.

Lavt blodsukker, kalt hypoglykemi, kan påvirke noen. Tilstanden kan oppstå meget sjeldent, eller kan bli et kronisk problem. Tegn er ofte mild, men kan være svært alvorlig - jo tidligere du gjenkjenne tegn, men mild, jo raskere kan behandle lavt blodsukker og føler deg bedre igjen.

Funksjoner

Lavt blodsukker anses å være under 70 mg per desiliter blod, ifølge Mayo Clinic hjemmeside. Noen mennesker vil ikke føle effekter på dette nivået, mens andre kan begynne å føle symptomer allerede på høyere nivåer.

Årsaker

Mange medisiner og aktiviteter kan føre til et fall i blodsukkeret. Diabetikere som tar insulin eller orale medikamenter, for eksempel, kan noen ganger ta for mye, eller ikke spise de riktige næringsmidler for å stabilisere mengden av glukose (sukker) i blodet.

Ikke-diabetikere kan også lider av lavt blodsukker. Årsaker til dette kan være manglende måltider, sykdom, graviditet og trener intenst uten å spise fort nok etter.

Innledende Signs

Ifølge Mayo Clinic, signerer ditt kan blodsukkeret bli for lavt inkluderer skjelving (tremor) nervøsitet / angst, forvirring og sult.

Andre Signs

Du kan også føle seg svimmel og svak, trøtt og forvirret / spacey. Hjertebank eller racing, humørsvingninger og tåkete syn er også vanlig.

Advarsel

Blodsukkeret kan falle brått og forårsake alvorlig sykdom eller til og med kramper og kollaps, i noen. Hvis du opplever hyppige episoder med lavt blodsukker, snakk med legen din om mulige årsaker og løsninger. Det kan heller ikke selv være relatert til blodsukker - noe annet kan være galt.

Forebygging / løsning

Metoder for å forebygge lavt blodsukker blant annet avhenge av årsaken. Diabetikere på insulin, for eksempel, må kanskje kutte ned på mengden av insulin eller gjøre endringer i kostholdet, om lavt blodsukker skjer ofte. Diabetikere bør snakke med en lege, men før du gjør noen endringer.

Hvis du ikke er diabetiker og lider av hypoglykemi, kan du forhindre episoder ved å spise flere små måltider i løpet av dagen.

Betraktninger

Hvis du føler deg skjelven, svak eller nervøs og spise en liten snack lindrer disse symptomene, er sjansen stor for at du opplevde lavt blodsukker. Men er det lurt å oppsøke lege om disse symptomene - diagnostiske tester kan fortelle hvor høyt eller lavt blod sukker går og mulige årsaker til dette.

Kan High Blood Sugar Årsak en Uregelmessig periode?

Kan High Blood Sugar Årsak en Uregelmessig periode?

Hva er høyt blodsukker?

Blodsukkeret er mengden av glukose, eller sukker, som er i blodet til enhver tid. Blodsukkeret varierer i løpet av dagen, avhengig av hva slags mat du spiser og hvor mye du trener. For kvinner, blodsukker også påvirkes av menstruasjon. Folk som er diabetiker kan ikke produsere insulin og kan lide av høyt blodsukker, så er det spesielt viktig å overvåke blodsukkeret ditt i løpet av menstruasjonssyklusen dersom du er diabetiker.

High Blood Sugar og menstruasjon

Kvinner som er diabetiker eller som har polycystisk ovariesyndrom er mest berørt av høyt blodsukker når det kommer til menstruasjon. Diabetiske kvinner vil oppleve særlig høyt blodsukker uken før en menstruasjonssyklus, mens polycystisk pasienter ovariesyndrom kan oppleve uregelmessige perioder og høyt blodsukker under menstruasjon. Selv om høyt blodsukker ikke alltid føre til uregelmessig menstruasjon, kan det kaste kroppen ut av klask og hindre den fra å fungere ordentlig.

Når skal man oppsøke lege

Dersom blodsukkeret ditt er høyere enn en lesning av 120 på en blodsukkermåler, enten før eller under menstruasjonen, ringe lege umiddelbart. Du kan lide av polycystisk ovariesyndrom. Hvis du ikke har hatt en periode på to måneder, og du tror det er på grunn av blodsukkeret, kontakt legen din. Hvis du føler deg svært tørst og urinering ofte, kan det hende du har diabetes og skal rapportere disse symptomene til legen din så snart som mulig, da variasjoner i blodsukkeret kan påvirke mensen.

Test for lavt blodsukker

Glukose eller blodsukker, bidrar til å holde våre kropper fungerer. I en normal, frisk person, er glukosenivåer opprettholdes av kroppen og sjelden eller aldri forårsake noen problemer. Men det er forhold som kan føre til lavt blodsukker. Disse betingelser kan testes ved å gjennomføre en test med blod sukker eller med en fasteperiode på forhånd.

Lavt blodsukker

Lavt blodsukker er når det er en lavere mengde av glukose i blodet enn det som er trygt for kroppen. Glukose er det stoffet i blodet som sender energien innhentet av mat i hele kroppen vår. Når det er for lite glukose i blodet, kan kroppen begynne å fungere dårlig, mister funksjon eller dø. Opprettholde et balansert blodsukker er viktig for å holde deg frisk.

Testing

Testing blodsukkeret er enkel. Medline Plus definerer prosessen: "Blood er vanligvis hentet fra en vene, vanligvis fra innsiden av albuen eller baksiden av hånden Området rengjøres med bakterie-drapet medisin [antiseptisk] ... Deretter helsepersonell. setter forsiktig en kanyle i venen. Blodet samles i en lufttett flaske eller tube festet til nålen. " Etter å ha tatt blod din, legen eller tekniker bandasjer armen og leser blodsukkeret ved hjelp av en maskin som tester glukose i blodet.

Bruk

Blodsukkertester brukes av mange grunner. Lab tester på nettet (se referanser) sier at glukose testing blir ofte brukt på friske mennesker for å teste for diabetes eller pre-diabetes. Diabetes begynner ofte med noen åpenbare symptomer. Tester er ofte gjort på mennesker med en familiehistorie med diabetes, overvektige mennesker, og de som er over en alder av 45. Det er også gjort for å teste for hyperglykemi, som er en annen årsak til lavt blodsukker. Blodsukkerprøver jevnlig gjort på mennesker med diabetes, slik at de kan balansere blodsukkeret. Gravide kvinner er også gitt testen ofte.

Resultater

Testresultatene bety forskjellige ting avhengig av personen og situasjonen. Lab tester på nettet sier at høye nivåer av glukose ofte indikerer diabetes. Resultatene også avhenge av test tatt. Generelt er resultatene av mer enn 126 mg / dl er en sterk indikasjon av diabetes eller hyperglycemi. Resultater av mindre enn 70 mg / dL er en indikasjon på hypoglykemi. Resultatene varierer basert på hva du har spist nylig, din alder, og den eksakte test tatt. Ikke hoppe til noen konklusjoner basert på selv lesing uten først å konsultere lege.

Risiko

Risikoen ved en blodsukker test er lave, men til stede. Medline Plus melder at det kan være noen problemer med å skaffe en prøve på grunn av vein størrelse og plassering. Personer med mindre årer vil være mer vanskelig å teste. Dette kan føre til blåmerker, hvis sekken har til å bli forsøkt mer enn en gang eller justeres. Andre risikoer inkluderer store blødninger, besvimelse eller ørhet, hematom eller infeksjon.

Lavt blodsukker symptomer uten diabetes

Blodsukkernivået kan endres ved å spise for mye eller for lite sukker og karbohydrater. Lavt blodsukker er en av de vanligste effektene sett med diabetikere fordi bukspyttkjertelen ikke slipper insulin riktig. Men kan folk uten tilstanden lider symptomer på lavt blodsukker også.

Hypoglykemi

Når karbohydrater spises, blir de omdannet til glukose i kroppen, og enten anvendes for energi eller lagret som glykogen i leveren og musklene. Hvis en høy mengde karbohydrater eller sukker er spist i en sittende, kan dette føre til en kraftig økning i blodsukkeret og deretter en rask lodd i blodsukkeret.

Hjernefunksjon

En av de vanligste symptomene på lavt blodsukker er dårlig hjernefunksjon. Du kan ha en hard tid å konsentrere seg.

Søvnighet

Når blodsukkeret er lav, går energi med den. Dette kan føre til en følelse av utmattelse.

Temper

Et annet symptom på lavt blodsukker er irritabilitet. Du kan bli opphisset lett og miste tålmodigheten med enkle ting.

Sult

Når blodsukker pigger og deretter kommer ned igjen og blir lavt, kan du bli sulten. Dette skjer når du spiser et måltid som har mye karbohydrater som for eksempel pizza.

Andre symptomer

Et par andre symptomer som kan muligens sees med lavt blodsukker er blekhet, svette og riste.

Mat til lavere blodsukker

Høye blodsukkernivå kan føre til insulinresistens, en tilstand som kan føre til diabetes. Mange mennesker tar medisiner for å stabilisere disse nivåene i kroppen sin. Som andre helsemessige forhold, kan kostholdet positivt påvirke disse nivåene. Folk kan konsumere mat til lavere blodsukker, naturligvis hjelpe sine organer fungere skikkelig.

Nøtter

Nøtter, for eksempel valnøtter, mandler og cashewnøtter, er høy i gode fettstoffer, som bidrar til å senke insulinresistens. Denne maten er også å fylle, så det staves av cravings mellom måltidene.

Kanel

Dette krydderet, som vanligvis brukes i havregryn og i kaffe av noen mennesker, etterligner insulin og reduserer dårlig kolesterol hos diabetikere. Kanel er også høy i fiber og magnesium, næringsstoffer som effektivt kontrollerer blodsukkeret.

Sitroner

Dette terte sitrus mat senker blodsukkernivået fordi den er rik på vitamin C, og syren i sitroner senker glykemisk indeks i måltider.

Avokado

Avokado er høy i sunt fett og fiber, som bidrar til å redusere blodsukkernivået. Det kan legges til dips eller brukes som et alternativ spredt på smørbrød.

Kirsebær

Disse antioksidant-rik mat lavere blodsukkeret ved å øke kroppens insulinproduksjon. Moreller kan erstatte junk food som en sunn og naturlig søt snack.

Søtpoteter

Søtpoteter inneholder karotenoider, en antioksidant og høy-fiber mat for å senke blodsukkernivået. For ekstra fordeler, bake en søtpotet og dryss den med kanel.

Hvitløk

Som en mat å senke blodsukkernivået, spise et fedd hvitløk øker kroppens produksjon av insulin samt fremmer sunn kolesterol.

Hva Blood tester må Fasting Forberedelse?

Blodprøver er gjort for å sjekke for graviditet, diabetes, kolesterol og vitamin og mineral problemer. De fleste blodprøver trenger ikke noen forberedelser. For de som gjør det, sørg for at instruksjonene fra legen er klare. Hvis det er noen spørsmål, sørg for å få svarene før du tester dag.

Glukosetoleranse

Den glukosetoleransetest, også kjent som oral glukosetoleransetest (OGTT) vil sjekke hvor legemet forbrenner blodsukkeret. Personer med ubehandlet type 2 diabetes vil ha høye blodsukkerverdier. Under graviditet, kan høyt blodsukker signal svangerskapsdiabetes. Fasting for blodprøve er gjort for å få en nøyaktig avlesning av blodsukkernivået. Spør legen om eventuelle medisiner blir tatt og om de vil forstyrre testresultatene.

Kolesterolnivået

Denne blodprøven kalles også en koronar risikoprofil. Blodet blir analysert for å kontrollere nivåene av triglyserider, low density lipoprotein (LDL)-kolesterol, høy tetthet lipoprotein (HDL) kolesterol, meget lav tetthet lipoproteiner (VLDL serum) kolesterol og total kolesterol verdier. Fasting før denne testen sikrer at resultatene er korrekte.

Basic Metabolic Panel

Den grunnleggende metabolske panelet (BMP) blodprøve er vanligvis organisert som en del av en rutinemessig eller fysisk for diagnostisering av en bestemt medisinsk problem. For å få mest nøyaktige resultater, er fasting et krav. Denne testen sjekker for glukose i blodet som kan indikere diabetes eller lavt blodsukker, kalt hypoglykemi. Kalsium er et viktig mineral i kroppen, og en ubalanse kan tyde på problemer i nyrer, bein eller bukspyttkjertel.

Det måler også nivåene av blod-urea-nitrogen (BUN) og kreatinin, som er avfallsprodukter og filtrert ut av blodet gjennom nyrene. Høye nivåer kan indikere at nyrene ikke fungerer som den skal.

Omfattende Metabolsk Panel

En omfattende metabolske panel (CMP) er en blodprøve som kan bidra til å diagnostisere leversykdom, diabetes og nyresykdom, samt ubalanser i protein og elektrolyttnivåer. Forskjellen mellom den grunnleggende og omfattende metabolske panelene er to ekstra tester er gjort. Man kontrollerer leverfunksjon ved å måle albumin, et stort protein i blodet som produseres av leveren, og totalt protein i blodet. Den andre tiltak alkalisk fosfatase (ALP), alaninaminotransferase (ALAT), aspartataminotransferase (ASAT) og bilirubin. Høye nivåer av noen av disse kan indikere leveren ikke fungerer som den skal.

Betydning

Følg instruksjonene som gis av lege eller laboratoriet der blodprøver vil bli gjort. Hvis det var et problem å følge instruksjonene, varsle tekniker som er å ta blod umiddelbart.

TPN bivirkninger

TPN (total parenteral ernæring) brukes hvis du ikke klarer å få dine ernæringsmessige behov oppfylt gjennom å spise. Dette kan være på grunn av fordøyelsessykdommer, som for eksempel ulceractive kolitt, eller andre forhold som hindrer kroppen fra absorberende næringsstoffer fra maten. TPN, administrert intravenøst ​​eller via et kateter, omfatter karbohydrater, proteiner, lipider, elektrolytter og sporelementer. Forskjellige bivirkninger er forbundet med TPN bruk.

Vanlige tegn å se etter

Ring legen din dersom du opplever noen endringer i huden din, endret nattsyn, munn sår, feber, magesmerter, vektendringer, oppkast, kvalme, frysninger, økt vannlating, pusteproblemer, tretthet, hevelse, muskelsvakhet, tørste, kramper eller prikking i føttene eller hendene.

Sårinfeksjoner

En infeksjon på administrasjonsstedet kan forekomme. Symptomer inkluderer varme, drenering, rødhet, ømhet, irritasjon, smerte og hevelse. Hvis dette skjer, vil legen din må endre området og behandle infeksjonen.

Glukose Uregelmessigheter

Unormalt i blodsukkeret kan forekomme. Hypoglykemi (lavt blodsukker) kan være forårsaket av en brå stans av en druesukker infusjon, og hyperglykemi (hevet blodsukker) kan kreve insulin å administrere. Behandlingen avhenger av alvorligheten av tilstanden.

Leverproblemer

Ifølge Merck Online Medical Library, leverproblemer er mest utbredt hos spedbarn, men kan forekomme hos pasienter i alle aldre. Symptomer på leverskade inkluderer forhøyet kolesterol, vektøkning, fordøyelsesproblemer og gulsott, som gulfarging av hud og øyne.

Beinproblemer

Pasienter som får TPN lenger enn tre måneder kan utvikle metabolsk beinsykdom. Dette kan føre til store smerter i nedre ekstremiteter og rygg.

Kinin Sulfate Informasjon

Kinin sulfat anvendes for å behandle malaria. Malaria er en infeksjon i de røde blodcellene forårsaket av parasitten Plasmodium falciparum. Kinin sulfat dreper parasitten. Kinin sulfat skal ikke benyttes til behandling av kramper i bena. The Food and Drug Administration har utstedt en advarsel om at det ikke har blitt funnet å være effektive for at bruk og det er et potensial for alvorlige bivirkninger.

Dosering

Doseringen av kinin sulfat bestemmes av din medisinske tilstand, nivået av nyrefunksjonen din og din individuelle respons på behandlingen. Det er viktig at du tar nøyaktig dosering legen har forskrevet på passende mellomrom. Legemidlet bør tas til det er helt ferdig for å være effektive. Stopping kan føre til at parasitten å spre seg, noe som kan gjøre det mer motstandsdyktig.

Bivirkninger

Bivirkninger kan være hodepine, kvalme, rødme, uvanlig svetting, øresus, svimmelhet, tåkesyn, nedsatt hørsel og midlertidige endringer i fargesynet. Du kan oppleve symptomer på lavt blodsukker som følge av denne medisinen. Disse inkluderer skjelving, forvirring, svetting og sult. Hvis dette skjer bør du spise en matbit eller drikke fruktjuice, og varsle legen din.

Alvorlige bivirkninger

Selv om sjeldne, alvorlige bivirkninger kan være ekstrem trøtthet, høy feber, ledd-og muskelsmerter, hovne kjertler, en sommerfugl-formet utslett i ansiktet ditt, lett blåmerker og blødninger, vedvarende sår hals, alvorlige frysninger, brun urin, rask pust eller bleke hud, negler og lepper. I tillegg kan det tegn på en alvorlig leverproblemer oppstår, med kvalme og oppkast, alvorlig svakhet, magesmerter, gulsott og redusert urin. Hvis noen av disse bivirkningene oppstår, bør du kontakte legen din umiddelbart. Hvis du opplever brystsmerter, besvimelse, uregelmessig hjerterytme eller kraftig svimmelhet bør du også søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Allergi / Interaksjoner

En allergisk reaksjon på kinin sulfat er sjeldne, men du bør få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever kløe, utslett, kraftig svimmelhet, hevelse og pustevansker. Alvorlige interaksjoner kan oppstå med visse medisiner. Du bør ikke ta det hvis du tar disopyramid, kinidin, prokainamid, amiodaron, propafenon, flekainid, sotalol, droperidol, ibutilid, bepridil, dofetilide, ziprasidon, cisaprid, arbutamine, astemizol, pimozid, halofantrin, penicillamin eller meflokin. Før du tar kinin sulfate bør du informere legen din om alle medisiner du tar, inkludert over-the-counter, vitamin og urte kosttilskudd.

Forholdsregler

Før du tar kinin sulfate, informere legen din dersom du har hjerterytmeproblemer, lever-eller nyreproblemer eller en familiehistorie med favism eller G6PD (unormale røde blodceller enzym som kan plutselig ødelegge røde blodceller). Kinin sulfat kan forårsake svimmelhet, derfor bør du være forsiktig når du kjører eller bruker maskiner. Alkoholholdige drikker bør unngås. Informer legen eller tannlegen dersom du tar kinin sulfat før du har noen kirurgi. Gravide kvinner må ikke bruke dette stoffet. Eldre pasienter kan være mer følsomme for effektene av stoffet.

Betyr Coffee du miste vekt?

Selv om det er mulig at det å drikke kaffe kan bidra til å holde vekten nede, og legger fløte og sukker sammen med smultringer og annet snacks kan ha motsatt effekt.

Den gylne regelen for Weight Loss

Den gylne regelen for vekttap kan oppsummeres som "kalorier i <kalorier ut." Kort sagt, den eneste sikker måte å gå ned i vekt er å forbrenne mer kalorier enn du forbruker, og spørsmålet om hvorvidt noe mat, drikke, aktivitet eller stoffet kan hjelpe deg å miste vekt koker ned til et spørsmål om hvorvidt det vil redusere kaloriinntaket eller øke energiforbruket ditt.

Positive effekter av koffein

Den viktigste komponenten i kaffe i forhold til vekttap er koffein - opp til 175 mg per porsjon. Koffein er en mild appetitt suppressant og kan hjelpe avverge sult hvis erstattes av et annet snack. I tillegg, den stimulerende effekten av koffein gir en liten boost til energiforbruket ditt, og hjelpe deg å forbrenne mer kalorier selv i ro.

Negative effekter av koffein

Koffein kan føre jitters og blodsukker svingninger, som kan føre til cravings for sukkerholdige matvarer i løpet av dagen.

Bad Habits

Kaffe forbruk er ofte forbundet med konsum av andre, høy-kalori mat som donuts og muffins. I tillegg, og legger til sukker og fløte til kaffe laster det med uønskede kalorier som kan sabotere vekttap.

Konklusjon

Kaffe kan være et godt verktøy for å bistå i vekttap, men bare hvis tatt svart (uten krem ​​eller sukker) og ikke ledsaget av usunn snacks.

Hva Er CMP Blood Test?

Hva Er CMP Blood Test?


Den omfattende metabolske panel (CMP) blodprøve er gruppe 14 blodprøver som evaluerer organfunksjon. Leger ofte bestille CMP blodprøve som en del av en årlig fysisk, eller legen din kan bestille testen for å undersøke en eksisterende klage eller symptom. CMP skjermer for organdysfunksjon ved å måle glukose, kalsium, pre-albumin, albumin, elektrolytter (natrium, CO2, kalium og klorid), blod urea nitrogen (BUN), kreatinin, alkalisk fosfatase (ALP), alaninaminotransferase (ALT) , aspartataminotransferase (AST), og bilirubin. Selv tolke de 14 blodprøver i CMP er komplisert og krever medisinsk opplæring, er en kort beskrivelse av testene presenteres her.

Elektrolytter

Elektrolytter, inkludert natrium, kalium, karbondioksyd og klor, regulere kroppens salt og vannbalanse, og syre-base-balanse. Elektrolytter også er involvert med hjerterytmen, muskel sammentrekning og nerve conduction. Problemer kan oppstå når nivået av en hvilken som helst elektrolytt blir for høy eller for lav. Dehydrering, hjertesykdom, nyresykdom, oppkast, dehydrering og enkelte medisiner kan endre din elektrolyttbalansen.

Nyrefunksjon

BUN og kreatinin nivåer å fastslå hvor godt nyrene dine filter avfall fra blodet, og høye nivåer av BUN og kreatinin peker på nyresykdom. Nedsatt blodtilførsel til nyrene fører til en høy BUN-kreatinin-ratio, noe som skjer med hjertesvikt, økt protein, dehydrering og gastrointestinal blødning. Underernæring og redusert urea nivåer, forårsaket av unormal leverfunksjon, er assosiert med en lav BUN-kreatinin-ratio.

Leverfunksjon

ALAT, ALP og AST er leverenzymer og bilirubin er et biprodukt av røde blodlegemer hemolyse i leveren. Unormale nivåer av ALAT, ALP, ASAT og bilirubin indikerer leverskade eller sykdom. Svært høy ALAT eller ASAT indikere akutt hepatitt, og en meget høy ALP nivå poeng til gallegang blokkering, leverkreft eller beinkreft. Høy bilirubin er assosiert med gulsott, hemolyse, gallegang blokkering, skrumplever og akutt hepatitt. Kombinasjoner av disse leverfunksjonsprøver kan identifisere spesifikk sykdom stede.

Protein Levels

Lav albumin og pre-albumin er forbundet med nyresykdom, leversykdom, underernæring, gastrointestinal proteintap, diaré, feber, infeksjon, brannskader, traume, fedme, ødem og hypokalsemi. Fordi pre-albumin forandrer seg raskere, er den pre-albumin nivå mer nyttig enn albumin nivået i å detektere hurtige forandringer i ernæringsstatus.

Glukose

Glukose er kroppens viktigste kilde til energi, og høye blodsukkeret er primært knyttet til diabetes. På den annen side, lavt blodsukker nivåer indikerer hypoglykemi. Blodsukker kan også være høy på grunn av leversykdom, stress, steroider og pankreatitt. Leversykdom, hypotyreose eller alkoholisme kan føre til lavt blodsukker.

Kalsium

Kalsium er kroppens viktigste mineralet, og det er viktig for muskelkontraksjon, nerveimpulser, blodpropp og hormon handling. En unormal kalsiumnivå kan indikere lidelser i bukspyttkjertelen, nyrer eller bein.

Tegn på for lavt blodsukkernivå

Fastende blodsukker nivåer i folk som er friske er i 70-99 mg / dl rekkevidde. Når blodsukkeret faller under 70 mg / dl nivå, kan folk oppleve milde lavt blodsukker symptomer. Når nivået faller under 55 mg / dl, mer alvorlige symptomer som påvirker nervesystemet ofte manifest. Lavt blodsukker kan også forekomme uten symptomer, som kan være svært farlig.

Milde symptomer

Når blodsukkeret faller under 70 mg / dl, kan en person oppleve noe av det følgende: skjelving, intens sult, nervøsitet, skjelving, rask hjerterytme, kulde, svette og kribling i fingertuppene eller lepper.

Moderat lavt blodsukker

Når blodsukkeret faller under 55 mg / dl en person kan ha følgende opplevelser: tåkesyn, mangel på energi, angst, sinne, svakhet, mangel på koordinasjon, hodepine, svimmelhet, sløret tale, problemer med å gå, tretthet og utmattelse.

Alvorlig lavt blodsukker

Hvis en persons blodsukkeret faller under 35-40 mg / dl, er det klassifisert som alvorlig lavt blodsukker. Anfall kan forekomme, og kroppstemperatur kan raser nedover. En person kan miste bevisstheten og / eller faller i koma.

Nighttime Lavt blodsukker Symptomer

Natte lavt blodsukker symptomer er kjent for å inkludere mareritt, søvnløshet, svette og blir brutalt ut av søvnen. Mange vil bare sove gjennom natta symptomer.

Morning lavt blodsukker Symptomer

Morgen lavt blodsukker symptomer kan føre en person til å våkne opp med en hodepine, for å ha en forbigående eller svært midlertidig tap av hukommelse eller å føle lyst eller tåkete-ledet.

Vite årsaken

Noen ganger årsaken til lavt blodsukker ligger i å hoppe over måltider eller venter for lenge med å spise. Økt mosjon, visse medisiner, alkohol og for mye insulin er også navngitt som årsaker. Hvis du har mistanke om lavt blodsukker, bør du kontakte lege.

Hva er årsakene til lite sukker?

Hva er årsakene til lite sukker?


Lavt blodsukker (hypoglykemi) oppstår når kroppen ikke produserer nok glukose for å fungere skikkelig. Symptomer på hypoglykemi varierer med årsaken til lavt blodsukker. Vanlige symptomer er klam hud, svetting, intens sult, skjelving, svakhet, og problemer med å snakke. Alvorlige symptomer er anfall, driftsikkerhet, og koma.

Diabetes

Hypoglykemi kan forekomme hos mennesker med diabetes hvis de bruker insulin. Faktorer som gjør dem sårbare for insulin-relaterte hypoglykemi inkluderer å spise uregelmessig og trener intenst. I slike tilfeller må de ofte sjekke blodsukkernivået.

Gland Deficiency

Binyrene, blant andre funksjoner, er ansvarlig for å heve blodsukkeret; hvis kjertlene er svekket, kan lavt blodsukker føre. Hypofysen gjør veksthormon, noe som bidrar til å balansere kroppens nivå av glukose; babyer og små barn er spesielt utsatt for lavt blodsukker dersom veksthormon blir forstyrret.

Organsvikt

Nyreproblemer kan svekke orgelet evne til å generere glukose fra aminosyrer. De kan også føre til insulin som sirkulerer lenger i blodet, forårsaker lavere blodsukkernivået. Nyresvikt kan indirekte føre til lavt blodsukker som pasienter ofte lider appetitt tap og dermed ikke spiser riktig. Leversvikt svekker organ evne til å frigi lagret glukose.

Alkohol

Når blodsukkeret faller, leveren normalt konverterer lagrede karbohydrater til glukose. Men hvis du bruker alkohol, fungerer leveren på å bryte ned alkohol først, slik at blodsukkernivået til å falle ytterligere. Problemet er særlig akutt hvis blodsukkeret ditt er lavt og du drikker på tom mage.

Magen kirurgi

Gastric --- eller magen --- kirurgi kan føre til lavt blodsukker på grunn av den raske passasjen av mat i tynntarmen.

Medisiner

I sjeldne tilfeller kan enkelte medisiner føre til legemiddelindusert lavt blodsukker. Disse inkluderer Bactrim (et antibiotikum), betablokkere, Haloperidol, MAO-hemmere, Metformin (når det brukes med sulfonylurea), Pentamidine, kinidin, kinin og Sulfonylurea.

Forebygging / løsning

Legen din kan foreslå livsstil og kosthold endringer som kan redusere episoder av hypoglykemi. Uavhengig av årsak, hvis ikke overvåket, lavt blodsukker kan raskt gå fra mild til moderat til alvorlig. Glukosetabletter, sukkerholdig godteri eller appelsinjuice kan fort gjenopplive lider. Men hvis offeret går ut, ta kontakt med en lege eller ringe 911.

Grunner for lavt blodsukkernivå

Grunner for lavt blodsukkernivå


I motsetning til andre organer som kan bruke forskjellige brennstoff, må den menneskelige hjerne en kontinuerlig tilførsel av karbohydrat drivstoff for normal funksjon. "Hypoglykemi" eller lavt blodsukker, er en reduksjon i blodglukosenivået med potensielt alvorlige konsekvenser.

Identifikasjon

Lavt blodsukker er vanligvis definert ved nivåer under 60 mg / dL, selv om noen mennesker føler symptomer over dette nivået. Nivåer under 50 mg / dL kan skade hjernens funksjon.

Medisinske grunner

Hypoglykemi kan skyldes: misbrukt insulin eller anti-diabetiske medikamenter; narkotika endringer eller overdose; alvorlig infeksjon; nyre, bukspyttkjertel eller leversykdom; gastrisk kirurgi; arvet metabolske problemer; hormon mangler; eller insulinomer.

Livsstilsrelaterte årsaker

Livsstilsrelaterte årsaker til lavt blodsukker kan omfatte: endringer i aktivitet; alkoholforgiftning; visse giftige inntak; faste, sult eller andre fordøyelsesproblemer.

Tegn og symptomer

Hypoglykemi utgangspunktet manifesterer gjennom skjelvinger, klam hud, hjertebank, angst, svetting, sult og irritabilitet. Mer alvorlige symptomer er hodepine, mental forvirring, besvimelse, kramper og koma.

Forebygging / løsning

Pasientopplæring og riktig oppmerksomhet til livsstil, ernæring og måltider kan bidra til å forhindre lavt blodsukker. Quick-sukker mat, er frukt juice eller ikke-diett brus anbefalte kortsiktige behandlinger.

Advarsel

Det er viktig å gjenkjenne tidlige symptomer på lavt blodsukker og søke øyeblikkelig hjelp hvis personen blir forvirret fordi langvarig hypoglykemi kan forårsake hjerneskade eller død.