Digidexo.com

kløende utslett på kroppen

Hvordan å identifisere ikke-kløende utslett Allergi

Allergier skje når kroppen forvirrer et generelt godartet stoff som skadelig for kroppen. Immunforsvaret overreagerer og allergiske symptomer er erfarne. Allergi kan være forårsaket av eksponering for noe i miljøet, noe i kostholdet ditt, eller noe du har kommet i direkte kontakt med. For en allergi som fører til en ikke-kløende utslett, de to sistnevnte er de viktigste mistenkte.

Bruksanvisning

Elimination Diet

•  Lag en loggoppføring som beskriver din generelle fysiske og mentale tilstand. Utslettet du opplever kan være den mest åpenbare, men kanskje ikke nødvendigvis være det eneste symptomet du har. Du kan rett og slett være forkaster mye mildere symptomer. Noter eventuelle tretthet, oppblåsthet, gass, forstoppelse eller diaré, svimmelhet, problemer med konsentrasjon, irritabilitet, hodepine, muskelsmerter eller svakhet.

Eliminer alle matvarer fra kosten som inneholder hvete, gluten, havre, soya, egg, melk, nøtter, korn og tilsetningsstoffer i mat for de neste 7-30 dager. Dette vil bety å avstå fra behandling, ta ut, og rask mat for denne perioden. Hold deg til en diett av hjemme forberedt frisk frukt og grønnsaker, ris og ris baserte produkter som rismelk, bønner og kjøtt (med unntak av pølser og kjøttpålegg). Vær oppmerksom på de ingrediensene du bruker til sesongen maten. Les ernæringsmessige etiketter svært nøye for å være sikker på at de ikke inneholder forbudte mat stoffer.

Hold en daglig logg over matinntaket og oppdatere din fysiske og mentale status. Noter eventuelle endringer. Hvis utslettet ikke har forsvunnet, og holdt seg unna etter 30 dager på denne dietten, er det sannsynlig ikke en reaksjon på noe i kostholdet ditt. Hvis utslettet har forsvunnet, kan du prøve å finne ut hvilken mat du kan føre til allergiske reaksjoner.

Vedlikeholde loggoppføringer, gjeninnføre en eliminert mat tilbake i kostholdet ditt for en dag og ta kroppens reaksjon på det. Symptomene kan dukke opp igjen etter bare en liten stund, eller kan ta hele dagen. Dagen etter, avstå fra gårsdagens gjeninnført mat og gjeninnføre en annen eliminert mat. Igjen registrere kroppens reaksjon. Fortsett dette mønsteret til du har testet din reaksjon på alle eliminert matvarer. IKKE opp igjen med flere eliminerte matvarene i kostholdet ditt på samme tid.

Contact Dermatitis

Tenk over alle nye produkter du kan ha kjøpt de siste 30 dagene. En ny såpe, renseprodukt, klær (sjekk materiale), vaskemiddel, etc. Prøv å ikke utsette deg selv for det produktet og observere kroppens reaksjon.

Tenk på de miljøene du har vært i. Hvilke produkter og stoffer har du kommer i kontakt med det? Hvis du har et kjæledyr, bør du vurdere muligheten for at du kan ha en reaksjon på kjæledyret spytt. Igjen, unngå kontakt og overvåke din reaksjon.

Tenk plasseringen av utslett og produkter og stoffer som dette området av kroppen kommer i kontakt med. For eksempel kan et utslett rundt ørene, halsen pannen eller brystet indikerer en reaksjon på en sjampo, balsam eller hår fuktighetskrem. Monitor selv. Hold deg svært oppmerksomme på de stoffene du utsette til det området av kroppen. Skriv dem ned så du blir klar over dem og reframe fra å komme i kontakt med dem i opptil 30 dager å teste kroppens reaksjon.

Tips og advarsler

  • Spør legen din om hvordan du utfører en blod eller hud test som et diagnostisk verktøy.
  • Rådfør deg med legen din før du starter din eliminasjonsdiett.

Hvordan behandle en rød kløende utslett

Som irriterende, pinlig og irriterende som en rød kløende utslett kan være, vil de fleste prøve noe for å hjelpe berolige huden og stoppe kløen. En rød kløende utslett kan dukke opp når som helst på året, og utløses av en rekke forskjellige ting, men det finnes noen enkle hjemme-løsninger til et utslett som kan hjelpe huden å gjenopprette sin egen naturlige balanse.

Bruksanvisning

Først slutte å skrape utslett. Dette kan være veldig vanskelig å gjøre, men å skrape et utslett ofte bidrar til problemet ved å irritere allerede betent hud. Prøv dekker området med klær for å hindre riper eller ved å gjøre noe for å distrahere deg fra kløe.

Ta en kald dusj. Det kjølige vannet kan redusere betennelse på huden og roe intens kløe sensasjon. Etter dusjen, tørk av resten av kroppen din, men la rashy huden våt.

Påfør en parfymefri fuktighetskrem til utslett. Dette vil bidra til å felle det vann som er på huden og tilsett beroligende vitaminer og næringsstoffer til huden. Sørg for å velge en fuktighetskrem formulert for sensitiv hud, eller en som ikke inneholder parfyme, slik at den ikke svi utslett. Mange røde kløende utslett, spesielt om vinteren, er forårsaket av hud som er rett og slett for tørr, så dette er et viktig skritt i healing utslett.

Plasser en flaske med aloe vera gel i kjøleskapet. Når utslettet begynner å klø, bruke den avkjølte gel til området. Den aloe vil bidra til å redusere betennelser og berolige huden slik at rødhet og irritasjon kan stoppe.

Hvis den røde utslett er forårsaket av en allergi, ta en muntlig antihistamin å behandle utslettet fra innsiden og ut. Men ikke ta oral medisin med mindre du er sikker på at en allergi er kilden til utslett.

Hva er årsakene til Kløende utslett?

Hva er årsakene til Kløende utslett?


Kløende utslett er en ganske vanlig og ofte forårsaket av en rekke faktorer. For best resultat, søker behandling av en hudlege.

Typer

Ifølge Mayo Clinic, typer kløende utslett inkluderer kontakteksem, atopisk eksem, soppinfeksjoner som ringorm, virale infeksjoner som vannkopper, elveblest, bakterielle infeksjoner og allergiske reaksjoner på visse typer medisin.

Årsaker

Årsakene til kløende utslett er like varierte som typer utslett og inkluderer virus, soppinfeksjoner, som kommer i kontakt med en plante som gift eik, eføy, eller Sumac, bakterier, allergiske reaksjoner på mat eller medisin, eller genetikk.

Symptomer

Ifølge Dr. Graham Easton av BBC Health, symptomer på kløende utslett inkluderer rødhet, små eller store humper, betennelser, og en brennende eller kløe.

Behandlinger

Milde kløende utslett kan behandles med over-the-counter (OTC) medisiner som hydrokortison krem ​​og kamfer lotion som lindre kløen. Anti-histamin medisiner som loratadin og difenhydramin kan også bidra til å redusere eller lindre symptomer. Alvorlige eller smittsomme utslett (som vannkopper) bør behandles av lege.

Advarsler

Unngå å gni, skrape, eller tar på utslett. Ekstern kontakt med utslett kan forverre tilstanden, for derved å gjøre det verre. Kontakt legen din umiddelbart hvis utslettet sprer seg, forverres, eller ikke går bort av seg selv i løpet av 1 til 2 dager.

Årsaker til tørr hud og et kløende utslett i ansiktet, ryggen av knær og lår

Årsaker til tørr hud og et kløende utslett i ansiktet, ryggen av knær og lår


Utslett vises som tørre, kløende, skjellende områder på ulike deler av kroppen er ofte forårsaket av eksem. Eksem utslett vises på ansiktet, ryggen av knær og lår, og kan variere i utseende, alvorlighetsgrad og årsak. Eksem er et generelt begrep og dekker ulike typer utslett. Den presenterer vanligvis seg selv i barndommen, hovedsakelig hos barn som har allergi eller astma eller som har familiemedlemmer som gjør. Voksne kan også lider av eksem, spesielt i de bøyelige områder av kroppen.

Hva er eksem?

Eksem, også kalt atopisk eksem, er en vanlig hudlidelse som rammer både barn og voksne. Eksem forårsaker en rekke hudsykdommer som rød, flassende, kløende eller betent hud. Den konkrete årsaken til eksem er ikke kjent, men det er vanligvis en reaksjon på hud irritanter som for eksempel vaskemidler, såper og noen stoffer. Klimaet kan allergener og stress også utløse eksem. Tilstanden er ikke smittsom.

Områder berørt av Eksem

De som er berørt av eksem områdene varierer fra person. Hos voksne, utslett vanligvis vises på hender og albuer. Det vises også i skrukker eller bøyd områder av kroppen, slik som innsiden av albuer og undersiden av knærne. Det vanligvis påvirker barn forskjellig og kan dukke opp i ansiktet, hodebunnen, knær, albuer og hender. Eksem er ikke begrenset til disse områdene; det kan dukke opp hvor som helst på kroppen.

Symptomer på Eksem

Eksem produserer en rekke symptomer: kløe, rød hud; små, væskefylte blemmer som oser når riper; eller skjellete, tørr og crusted hud som blir tykk og læraktig fra overdreven skrape. Huden kan bli smittet hvis brutt mot riper. En lege kan diagnostisere eksem ved å undersøke huden og ta med en pasient historie. Noen ganger kan en del av skjellete hud er testet for å utelukke andre smittsomme hudsykdommer.

Behandling av Eksem

Behandlingen for eksem, avhenger av alvorligheten av utslett. Utslettet kan behandles med over-the-counter produkter som inneholder kortison for å hjelpe rolig kløe, hevelse og rødhet. Men hvis utslettet er alvorlig eller vedvarende, en resept på kremer som inneholder aktuelle immunomodulatorer (Tims) er vanligvis foreskrevet. De virker ved å endre kroppens immunrespons mot allergener. Andre alternativer er Kortison skudd eller piller.

Ulike Utslett på kroppen

Body utslett eller utslett er betennelse eller spotting av huden som følge av irritasjon, allergi eller sykdom. Et utslett endrer farge og tekstur av det berørte området, typisk endre farge til en rødlig eller rosa nyanse. Til tider kan utslett også være blålig i fargen eller mørbanket fra riper og ytterligere irritasjon.

Nature

Utslett kan være assosiert med kløe, hevelse, prikking eller brennende fornemmelser, og muligens smerte, mens noen forhold produserer ingen følelse i det hele tatt. Generelt, kropps utslett er en indikasjon på at kroppen avviser en utenlandsk enhet eller element som det finner truende for sin helse.

Kategori

Noen utslett påvirker hele kroppen, som kalles "generalisert", mens andre vises bare på visse områder av huden. Disse er ofte referert til som "lokaliserte". Utslett kan være forbigående og kortvarige eller tilbakevendende eller kronisk. De fleste hudutslett er ikke smittsomme men noen er kjent for å være.

Ubiquity

Det er hundrevis av typer kroppen utslett og praktisk talt alle har opplevd utslett en eller annen måte i ulike faser av livet, fra barndom til alderdom. Mens mange av disse utslett er vanlig og lett å behandle (eller alene før de avtar), noen kan være symptomer som peker til mer alvorlige plager eller sykdommer.

Årsaker

Allergiske reaksjoner er en av de vanligste årsakene til utslett. Avhengig av personen, kan allergi være forårsaket av planter, mat, dyr, kjemikalier, støv, forurensing, insektbitt og en rekke miljøfaktorer. Andre vanlige årsaker inkluderer irritanter forårsaket av slitasje fra klær eller bleier, kosmetikk, soleksponering og fuktighet eller tørrhet. Infeksjoner fra virus, bakterier og sopp også ofte føre til utslett.

Andre eksempler er infeksjoner forårsaket av små parasitter som midd og lus, samt systemiske sykdommer der utslett er et kjent symptom. Disse sykdommene omfatter lupus, revmatisk feber, tyfoidfeber, meningitt, Rocky Mountain flekket feber og Lyme sykdom, blant andre. Vanlig forekommende utslett inkluderer vannkopper, kviser, ringorm, fotsopp, helvetesild, skabb, eksem og psoriasis. Andre faktorer som er assosiert med noen utslett inkluderer hormonelle endringer, stress, genetisk predisposisjon og autoimmune problemer.

Diagnose

Mange hudutslett ligne og kan være vanskelig å skille fra hverandre. Selv til trenet øye, dvs. en hudlege, tester kanskje må gjøres for å bekrefte en bestemt diagnose. Hudutslett som kommer uten smerter eller ubehag, og er lokalisert til området for kontakt med et allergen som er relativt trygg og giftfri kan bare la alene inntil hudens tekstur og farge går tilbake til det normale. Utslett ledsaget av andre symptomer, derimot, som feber, infeksjon, hovne lymfeknuter, kortpustethet, hodepine, stiv nakke, lysfølsomhet og verkende ledd kan være en indikasjon på en alvorlig tilstand. Konsultere en hudlege eller lege anbefales i disse tilfellene.

Hot Tubs & Kløende utslett

Hot Tubs & Kløende utslett


Badestamp utslett, også kjent som hot tub folliculitis, er en infeksjon i hårsekkene som kan være for fra badestamper. Selv om badestamp utslett er ikke en alvorlig medisinsk tilstand, kan det være ubehagelig.

Årsak

Boblebad utslett er forårsaket av en type bakterier kalt Pseudomonas aeruginosa. Denne vanligste bakteriene ofte trives i badestamper på grunn av sin varme, fuktige miljø.

Symptomer

Badestamp utslett forårsaker en kløende, humpete rødt utslett. Støt eller blemmer kan være fylt med puss. Utslettet kan være verre i områder som hadde vært dekket av badedrakt.

Behandling

Selv om badestamp utslettet forsvinner vanligvis i løpet av få dager, kan anti-klø medisiner lindre ubehag.

Forebygging

Hvis du har din egen badestamp, sørge for at klor og syre nivåer blir skikkelig vedlikeholdt. Hvis du bruker et boblebad på et spa eller hotell, vurdere å bringe dine egne klor teststrimler (tilgjengelig hjemme forbedring eller bassenget forsyne butikkene).

Komplikasjoner

I sjeldne tilfeller kan abscesser utvikle seg fra badestamp utslett.

Betraktninger

Bakteriene som forårsaker hot tub utslett kan også leve i bassenger og innsjøer.

The Best Urter for Eksem

Eksem eller atopisk eksem, er en hud tilstand som forårsaker røde, kløende utslett på kroppen. Ifølge Mayo Clinic, kan symptomene på atopisk dermatitt kommer og går. Vanligvis denne tilstanden påvirker barn, men er sett hos voksne. Det er urter du kan ta for å behandle eksem.

Aloe Vera

Aloe vera er ofte brukt på eksem for å lindre tørr hud. Det kan finnes i kremer eller gels og hjelpemidler i lindre kløe assosiert med eksem.

Gotu kola

Ifølge University of Maryland Medical Center, er gotu kola en urt som har vært brukt i århundrer for å helbrede sår og behandle hudinfeksjoner. Gotu kola inneholder hud-helbredende egenskaper triterpenoids. Du kan bruke urten lokalt eller som et supplement.

Rødkløver

Rødkløver er en plante som brukes til å behandle huden betennelser. Urten inneholder antioksidanten tokoferol som dreper giftstoffer, og University of Maryland Medical Center rapporterer at det har tradisjonelt blitt brukt til å behandle eksem.

Olive Leaf

Oliven blad blir brukt som et antiseptisk middel for å bekjempe hud hud og bakteriell infeksjon.

Kamille

The National Institutes of Health rapporterer at kamille har vært brukt i tusenvis av år, og er ofte brukt til å behandle eksem. Rapporter om allergiske reaksjoner er hyppige og kan føre til livstruende anafylaksi.

Lakris

Lakris er en anti-inflammatorisk brukes topically å behandle eksem. Det bidrar til å lindre kløe og rødhet forbundet med utslett.

Kløende Hender & Føtter Symptomer

Kløende hender og føtter er ofte på grunn av allergiske reaksjoner, bakterier eller sopp. De fleste årsaker til kløende hender og føtter er relativt ufarlig, men en lege bør konsulteres for å utelukke komplikasjoner og begynne behandlingen.

Allergier

En allergisk reaksjon på ytre agenter som kjemikalier, insektbitt, planter og dyr, eller til og med klær kan forårsake kløende hender eller føtter. Visse medisiner eller mat kan også forårsake en allergisk reaksjon.

Dyshidrosis

Dyshidrosis er en hud tilstand som forårsaker et kløende utslett på håndflatene og fotsålene. I alvorlige tilfeller, sprukken hud og blemmedannelse kan forekomme. Kortikosteroider kan forskrives som behandling.

Eksem

Eksem, også kalt dermatitt, er en vanlig hud sykdom som forårsaker kløe, hevelse og rødhet. Reseptbelagte kremer kan lindre symptomer og fremme helbredelse.

Psoriasis

Psoriasis kan oppstå hvor som helst på kroppen, inkludert hender og føtter. Rød flassende hud, kløe og smertefulle ledd er symptomer på psoriasis.

Keratolysis

Keratolysis er en bakteriell infeksjon som påvirker fotsålene og håndflatene. Dreven svetting og tettsittende klær kan forverre tilstanden og anti-bakterielle medisiner er ofte brukt for behandling.

Fotsopp

Fotsopp vanligvis påvirker føtter og tær, men i noen tilfeller soppen kan spre seg til hendene. Dette kan føre til kløe, rødhet, blemmer og flassende hud. Anti-fungal medisiner vil vanligvis klare opp fotsopp.

Hvorfor Do leverproblemer gi deg kløende hud?

Hvorfor Do leverproblemer gi deg kløende hud?


Leversvikt kan føre til en mengde symptomer som påvirker kroppen. Denne store organ er ansvarlig for å utføre hundrevis av funksjoner som opprettholder kroppens generelle helse. Huden er et organ som kan påvirkes av leverproblemer.

Betraktninger

For å forstå symptomer på leverproblemer, må du være kjent med sine mest betydningsfulle funksjoner: blodsirkulasjonen og regulering, vitamin-og nærings distribusjon, beskyttelse og avgiftning, produksjon av proteiner, metabolisme og regulering av hormoner.

Unormal fettstoffskiftet

Når leverens evne til å forbrenne fett blir svekket, fett bygger seg opp i forskjellige organer i kroppen, inkludert huden, hvor utbyggingen av lipomas og fet svulster kan forårsake kløe.

Allergiske Reaksjoner

Leverproblemer skade immunforsvaret og føre til en hindring av kroppens normale beskyttelsesfunksjoner og i sin tur, uregelmessige reaksjoner på visse stoffer. De berørte immunsystemet kan forårsake allergiske reaksjoner på mat, medisiner og giftige stoffer som vil forårsake kløende hud.

Nervesystemet

En unormal leveren påvirker nervesystemet, forårsaker fysiologiske endringer og overoppheting av kroppen, noe som kan føre til eksterne reaksjoner som kløende utslett.

Hormonell ubalanse

Leveren er ansvarlig for hormonregulering, og når denne funksjonen er sperret, kan huden lide konsekvensene av kløende irritasjon, akne, rosacea og betennelse.

Amoxicillin Utslett hos barn

Amoxicillin Utslett hos barn


Hvis barnet ditt noen gang har hatt en infeksjon, oddsen er bra at han ble foreskrevet amoxicillin. Faktum er, amoxicillin er en av de mest foreskrevne medisiner for barn, og med god grunn. Det bekjemper effektivt infeksjon, er godt tolerert av de fleste barn og fører vanligvis milde bivirkninger. En av disse bivirkningene er et utslett. Mange mennesker feilaktig tror at en amoxicillin utslett er et tegn på en allergi mot penicillin. Du bør vite fakta om amoxicillin utslett.

Hva som forårsaker det

Selv om et utslett kan være et tegn på en allergisk reaksjon, de fleste amoxicillin utslett er bare bivirkninger av å ta stoffet. Det samme utslett kan også vises i barn som tar ampicillin, et stoff som ligner på amoxicillin, eller Augmentin, et stoff som inneholder amoxicillin. Av og til kan en ikke-allergisk amoxicillin utslett være et tegn på en infeksjon i kroppen som mononukleose.

Slik ser det ut

En amoxicillin utslett vanligvis består av mørk rosa eller røde flekker som ofte er flat. Utslettet er kjent som en morbilliform utslett - som bokstavelig talt betyr measle-like - på grunn av sin likhet med meslinger. Flekkene alltid vises på overkroppen og noen ganger spre seg til ansikt, armer og ben. En ikke-allergisk amoxicillin utslett er ikke kløende og ikke utvikler blemmer.

Når det vises

En amoxicillin utslett vises nesten alltid etter den tredje dagen av å ta antibiotika. Oftest er det utvikler seg mellom den femte og syvende dag, men kan ikke utvikle seg til så sent som to uker etter behandlingen, selv om barnet er ferdig med å ta antibiotika på det tidspunktet. Når det vises, kan utslett vare fra en til seks dager, med tre dager å være den mest vanlige varighet.

Prevalens

Å se barnet ditt plutselig bryte ut i et utslett kan være skremmende for alle foreldre. Det kan være en trøst å vite at anslagsvis 5 til 10 prosent av barn utvikle en slik utslett etter å ha tatt en muntlig antibiotika som amoxicillin. Av disse barn, er en full 80 prosent bestemmes til ikke å ha en allergi overfor antibiotika og har ingen ytterligere problemer som følge av utslett.

Når skal ringe en lege

Hvis barnet ditt utvikler et kløende utslett mens du tar amoxicillin eller hvis den ikke-kløende utslett varer i en uke eller mer, se barnelege umiddelbart. Hvis barnet ditt utvikler mer alvorlige symptomer som pustevansker, søke øyeblikkelig behandling. Selv om barnet ikke opplever disse symptomene, må du alltid ringe legen dersom du har spørsmål eller bekymringer om hennes trivsel.

Tilleggsinformasjon

For de fleste barn, er en ikke-allergisk amoxicillin utslett en isolert hendelse. Disse barna er i stand til å ta amoxicillin i fremtiden uten utseendet av utslett. Noen barn opplever en reprise av utslett, men i de tilfeller utslett fortsette å være harmløse og ikke fører til flere problemer.

Det finnes ingen behandling for utslett og det må klare seg på egen hånd. Fordi det ikke er en kløende utslett, er det ikke nødvendig å behandle den med anti-klø produkter som salven eller havremel bad.

Rundormer i kroppen

Det er mer enn 20.000 forskjellige arter av nematoder, eller rundormer. Frittlevende rundorm mate ut av bakterier og sopp. Men ikke alle rundormer er frittlevende. Enkelte typer av parasittiske rundorm er, ved hjelp av den menneskelige kropp som en kilde til næring på en måte som gjør oss syke. De fleste typer av parasittiske rundorm kan bli funnet i tarmen.

Biologisk Makeup

Rundormer er strukturelt enkle, biologisk sett. Mens det gjennomsnittlige mennesket består av billioner av celler, er en voksen rundorm laget av ca bare 1000 celler. Rundormer har ikke en sirkulasjons eller luftveiene. Noen rundormer er små, mindre enn 1 millimeter i størrelse, og noen er stor, å nå størrelser på mer enn 24 meter lang.

Parasittrundormer

Parasittiske rundormer vanligvis varierer i størrelse fra omkring 1 millimeter til 3 meter. Mennesker er generelt smittet i varme, tropiske klima. Rundormer lever i jord og smitte mennesker som egg eller larver når mennesker får i jorden der de bor. Noen varianter av rundorm kan smitte til mennesker gjennom huden.

Symptomer

Det finnes flere vanlige typer rundormer som forårsaker ulike typer symptomer, inkludert ascariasis, hookworm, trikinose og whipworm. Ascariasis forårsaker hoste, vekttap, tretthet, magesmerter og tilstedeværelse av ormer eller blod i oppkast eller avføring. Hakeorm kan være asymptomatisk eller tilstede med vekttap, diaré og et kløende utslett. Trikinose kan føre til rosa øye, foto og høy feber. Whipworm presenterer med magesmerter, diaré eller anemi. Ascariasis er den vanligste typen av rundorm infeksjon; mer enn 1 milliard mennesker lider ascariasis.

Behandling

Behandlinger varierer avhengig av type rundorm i kroppen. Å behandle ascariasis, trikinose, hookworm og whipworm, reseptbelagte medisiner som Vermox, Pin-kvitt og Albenza kan brukes. For å lindre symptomer, kan leger foreskrive anti-inflammatoriske medisiner, oral jern og antibiotika.

Hva som forårsaker sopp i kroppen?

Sopp er overalt i miljøet. De er viktige i økosystemer, hvor de utfører verdifull funksjon av rotne dødt organisk materiale. Selv om mange plantesykdommer er forårsaket av sopp, med noen unntak, er alvorlig soppinfeksjon hos mennesker relativt sjeldne. Bare noen få arter er tilpasset til å overleve i en human vert.

Sopp og immunsystemet

Selv om vi er utsatt for potensielt farlige sopp nesten hver dag, de er vanligvis holdt i sjakk av immunsystemet. Noen sopp er også en del av normale mikrobielle flora som finnes i og på mennesker. Milde infeksjoner i huden er vanlige og sjelden livstruende. Flere alvorlige soppinfeksjoner (mykoser) kan forekomme i mennesker når normale flora komme ut av kontroll, eller sopp finne en vei inn i kroppen enten via lungene eller gjennom en pause i huden. Sjansen for en alvorlig infeksjon øker kraftig når normal immun funksjon er svekket.

Normal Fungal Flora

Den soppen Candida albicans er en normal innbygger i den menneskelige vagina. Den kan vokse ut av kontroll under visse omstendigheter. Soppen deler sitt miljø med bakterier, og det bør være en god balanse mellom de to. Hvis "økosystemet" er gjennomtrengt på en slik måte som for å favorisere gjærvekst, kan føre til infeksjoner. Dette kan skje når pH blir for lav (økt surhet), eller når antibiotika redusere bestanden av gunstige bakterier. Candida gjær infeksjoner kan også skyldes feil hygiene, indre skader, seksuell overføring eller når immunsystemet er svekket av narkotika, HIV eller andre sykdommer. Candida-infeksjon i munnhulen eller i huden er vanlig hos spedbarn og voksne immunsvikt.
Mallassezia er en annen gjær normalt funnet voksende harmløst på huden. Det kan føre til infeksjoner som vises som et kløende utslett.

Dermatofytter

Dermatofytter er sopp som har spesielle tilpasninger som tillater dem å kolonisere hud, hår og negler av mennesker (og andre dyr). Disse soppene gjøre det bra i varm, fuktig miljø ofte finnes i umiddelbar nærhet av legemet, og har enzymer er i stand til å fordøye spesifikke proteiner funnet i hud, hår og negler.
Overfladiske (ikke dyp, inntrengende) infeksjoner av dermatofytter kalles tineas og er oppkalt etter den delen av kroppen påvirkes.
• Tinea corporis (generell hudinfeksjon, også kalt ringorm)
• Tinea versicolor (overkroppen hud)
• tinea cruris (huden i lysken og innsiden av lårene)
• Tinea capitis (hodebunn og hår på hodet)
• Tinea pedis (fot, kjent som fotsopp))
• Tinea unguium (negler)
• Tinea barbae (skjegg)
Med mindre immunforsvaret er svekket, disse soppinfeksjoner er ikke livstruende.

Lungeinfeksjoner

Lungeinfeksjoner skyldes puster inn soppsporer fra luften. Sporer er pustet inn hver dag uten skade, men hvis det er en underliggende sykdom eller svakt immunrespons, kan spores spire, slik at soppen til å kolonisere lungene. Infeksjonen kan bli permanent lokalisert i lungene og forårsake subkliniske symptomer, eller ingen symptomer i det hele tatt. I normal vert, sopplungeinfeksjoner er ofte selv clearing.
I tilfelle av immunsvikt, kan infeksjonen spres fra lungene til andre deler av kroppen til å bli disseminert sykdom. Disse dype mykoser kan være vanskelig å helbrede, og ofte krever en lang periode for behandling. Transplanterte pasienter er spesielt utsatt for smitte av Aspergillus begynner i lungene og senere spre. Dette mottakelighet er en konsekvens av de immunosuppressivt legemidler administrert før og under operasjonen og utvinning.

Traumatisk Implantasjon

Soppceller som kan implanteres i kroppen når sopper er tilstede på et objekt som punkterer huden. Dette kan skje mens du arbeider eller gjenskape utendørs, eller i løpet av enhver hendelse der huden er ødelagt eller lacerated og kommer i kontakt med organisk materiale (som kan skje i en motorsykkelulykke). Infeksjon kan forbli lokalisert til området for infeksjon og reagerer på behandlingen, eller den kan spre infeksjonen. Som tilfellet er i alle tilfelle av disseminert soppsykdommer, hvis indre organer, bein eller hjernen blitt infisert, er prognosen ikke er god.

Hjem Løsning for behandling Utslett fra planter

Ulike typer vanlige planter kan la huden din med et kløende utslett, og hvis du nyte utendørs, sjansene er du har kommet i kontakt med en av dem. Heldigvis kan du vanligvis behandle en plante relatert utslett hjemme med noen få enkle hjelpemidler.

Hydrokortison krem

Prøv noen hydrokortison krem. Hydrokortison krem ​​kan hjelpe med betennelse, rødhet og kløe forbundet med utslett. Bruk den med en bomullsdott tre ganger om dagen før utslettet klarner opp. Husk å ikke dyppe bomull ballen inn i kremen etter å ha brukt det på utslett; dette kan forurense kremen. Minst en gang om dagen, påfør et lag med krem ​​og la det tørke på huden, skyll av med kaldt vann.

Ta en Antihistamin

Ta et antihistamin. Antihistaminer vil redusere hevelse av plante utslett, og vil lindre eventuelle kløe forårsaket av utslett, som vil hjelpe deg å kjempe mot trangen til å klø på det. Kloring kan bidra til å spre utslett videre på kroppen din og kan forårsake en hudinfeksjon, så unngå det til enhver tid.

Sprute på litt eddik

For å bidra til å rydde opp utslett og behandle kløe, kan du også bruke eple cider eddik. Spe noen med en lik mengde kaldt vann, deretter bruker den til utslett med en bomullsdott. Eddik er et effektivt anti-sopp og antibakteriell behandling for huden. Du kan prøve dette midlet tre ganger om dagen før utslettet klarner opp. Hvis du velger eddik behandlinger, bruke hydrokortison bare en gang hver dag.

Komprimerer

Påfør en varm eller kald komprimere til utslett. Bruk kan bruke en kompress som helst for å bidra til å bekjempe kløe relatert til en plante utslett. Påfør et varmt håndkle eller kald vaskeklut til området i 15 minutter for å bidra til å redusere hevelse og kløe. Du kan også veksle mellom de to for maksimal lettelse.

Baking Soda for Blisters

Hvis du utvikler blemmer med utslett, lage en pasta av natron og kaldt vann og bruke den liberalt til huden din. La lim tørke, skyll så av. Natron vil bidra til å trekke ut giftstoffer og fungerer som en anti-sopp. Det vil også bidra til å berolige rødhet og kløe på og rundt dine blemmer.

Advarsler

Hvis utslettet forverres eller ikke rydde opp etter en uke eller to, kan du se din doctor.You kan trenge resept behandling. Hvis du begynner å utvikle symptomer som klumper, feber, svimmelhet eller oppkast, ringe legen din umiddelbart. Når du gjenoppretter fra en plante utslett, prøv å unngå utendørs til huden er ryddet opp.

Allergiske Utslett hos barn

Som definert av MedicineNet.com, utslett er definert som et utbrudd av støt på legemet. Dette utbruddet forandrer måten huden ser og føles. Vanlige typer utslett er ikke-smittsomme, skjellende flekker i huden, ujevn hud forårsaket av en sopp eller bakterier og røde nupper over hele kroppen. Selv utslett er vanligvis midlertidige, og ikke farlig, er de fortsatt et resultat av skadelige cotangens i kroppen. Voksne lider av litt mer enn mild forlegenhet ved utbrudd av utslett; Men barn, og deres underutviklet immunsystem, kan lide langt mer.

Vannkopper

Fordi barn er ikke like utsatt for å vaske hender eller bor borte fra syke venner som tenåringer og voksne er, de er mer sannsynlig at kontrakten et virus eller smitte utslett. En av de mest vanlige bakterielle utslett er vannkopper. Symptomer varer vanligvis to uker, og oftest, gjør litt mer enn å lage et barn ubehagelig kopper. Det kan være svært alvorlig for et barn med en mangelfull immunsystem eller en sykdom eller skade som HIV / AIDS. Vaksinasjoner har blitt utviklet i løpet av de siste 15 årene som tilstrekkelig i å beskytte barn mot vannkopper. Disse bør gis før barnet fyller sin første bursdag. Den tidligste måten å fortelle om et barn har vannkopper er å se om han utvikler røde, kløende nupper på kroppen; humper vil bli ledsaget av feber eller hodepine. Vannkopper er utrolig smittsomt og bør behandles som sådan. Havremel bad er effektive i å subsidiere en kløe forbundet med vannkopper.

Meslinger

Meslinger er en annen utslett som ikke er så farlig som de fleste andre, og kan forebygges med en vaksine skudd i tidlig alder. Tidlige symptomer på meslinger inkluderer tett nese, feber og rødhet i øynene. Barn med meslinger vanligvis føler og ser sykere enn de faktisk er. Langvarige effekter av meslinger er svært sjeldne. Hvis barnet ditt lider av meslinger, gi dem rikelig med væske og sengeleie som det er ingen behandling for sykdommen utsiden av vaksinasjon.

Petekkier

Petekkier er preget av røde og lilla flekker på huden. De er ikke støt som vannkopper og er forårsaket av ødelagte blodkar i huden. Prikkene er blemmer under huden av ødelagte blodkar. De fleste barn vil ha en alvorlig feber også, som er forårsaket av en viral sykdom.

Barn med petekkier kan vises veldig sunt eller veldig syk. Hvis barnet ditt viser noen av de ytre symptomer, ha henne se en lege umiddelbart. Unnlatelse av å søke legehjelp kan være dødelig. Røntgen og blodprøver kan fastslå årsaken til petekkier.

Skabb

Det er flere utslett som er forårsaket av sopp eller parasitter, skabb være en av de mest vanlige. Utslettet vil komme som et resultat av å være i nær kontakt med en skjerv. Det tar ca to uker for midd å hule seg inn i barn, så symptomer bør starte rundt denne tidsrammen. Forebygging er den beste måten å bekjempe skabb. Undervisning barnet god hygiene vil gå langt i å hjelpe dem å unngå ikke bare skabb, men de fleste andre infeksjoner og utslett i tillegg. Har barnet ditt lære viktigheten av å ikke dele klær eller hatter, da dette vil ofte føre til skabb og andre hudsykdommer. Sørg for å være forberedt når barnet ditt har blitt diagnostisert, som skabb er utrolig smittsomt. Hvis ett familiemedlem kontrakter tilstanden, må alle i husstanden sjekkes med en gang. Det finnes reseptbelagte medisiner tilgjengelig for de som lider av skabb.

Milia

En av de vanligste hud utslett som nyfødte kan kontrakten kalles milier. Den er karakterisert ved små gule og / eller hvite støt over hele kroppen. Det er forårsaket av en cyste oppbygging av hudceller. Greasy hudceller kan bygge opp i armhulene, bleie eller i hodebunnen. Mens det ser utrolig smertefullt og farlig for babyen din, det er ikke farlig og kan behandles enkelt med familien din barnelege.

Underarm Utslett hos barn

Barn kan utvikle utslett på kroppen sin for en rekke grunn. Utslett kan dekke hele kroppen, eller kan være lokalisert i ett område, slik som under armene. Enkelte årsaker til underarm utslett hos barn er viral, mens andre er arvelig.

Psoriasis

Psoriasis fører til at cellene i huden til å bli overproductive, som fører til utvikling av skjellende skorper på huden. Psoriasis kan utvikle over hele kroppen, men kan sentral rundt underarmene.

Vannkopper

Vannkopper er en viral infeksjon som forårsaker feber og små, blistery flekker på kroppen, spesielt under armene og rundt brystet.

Fifth sykdom

Fifth sykdom starter med influensalignende symptomer, og får kroppen til å utvikle et svært rødt utslett. Dette utslett kan vises under armene og kan være svært smertefullt.

Elveblest

Elveblest er forårsaket av en histamin reaksjon i kroppen, noe som fører til at huden til å blusse opp med ekstremt kløende blemmer. Disse blemmer, når den er plassert under armene, kan være ubehagelig og irriterende.

Meslinger

Meslinger forårsaker en rødbrun utslett å spre seg fra forsiden ned til brystet og inn i området av armhulene. Det er ledsaget av feber og tørrhoste.

Utslett

Et utslett er ikke en spesifikk sykdom, men heller refererer til utbrudd av røde nupper eller flekker på huden. Disse humper kan være skjellete, kløende, hovne, sprø eller blemmer, og kan skyldes en rekke medisinske tilstander.

Typer

Generelt kan et hudutslett være begrenset til en del av kroppen, eller være utbredt. Noen oppstå som et resultat av en bakteriell eller fungal infeksjon, andre kan være på grunn av allergi eller andre ikke-infeksiøse tilstander. Noen er et resultat av virus eller kan være en reaksjon på et legemiddel.

Utslett fra bakterier og sopp

Gjær infeksjoner og tinea, ofte kalt ringorm, er blant vanlige soppinfeksjoner som forårsaker et utslett. Disse skjellende utslett fra gjær infeksjoner ofte danner i varme, fuktige hudfolder, som for eksempel under brystene eller i lysken. Dette utslett er veldig rødlig og kan ha pustler rundt kantene.

Staphylococcus og strep er to typer bakterier som kan føre til blistery hudutslett assosiert med impetigo, en vanlig smittsom tilstand, spesielt hos barn.

Utslett ikke assosiert med infeksjoner

Kontakteksem er den vanligste typen av lokaliserte utslett ikke er forårsaket av en infeksjon. Poison Ivy og nikkel i kostyme smykker er vanlige årsaker til kontakteksem, som fører til lokaliserte kløende utslett.

Eksem er en hud tilstand som viser seg som tørre, røde, kløende flekker. Mest vanlig i babyer, det vanligvis forsvinner etter alder 3. Atopisk eksem er en form for eksem som skyldes allergi eller høysnue.

Psoriasis, en arvelig tilstand, fremstår som tørr, rød, skalering huden, oftest på albuer, knær og hodebunnen.

Andre typer utslett

En mer utbredt utslett kan forekomme som en allergisk reaksjon på et stoff du ikke har tatt før. Denne typen utslett er sannsynlig å dukke opp i løpet av de første par ukene av å ta den nye medisinen. Hvis du mistenker at din utslett er et resultat av medisiner, ringe legen din for å diskutere hvordan og hvor lenge du kan slutte å ta den for å avgjøre om dette er årsaken.

Helvetesild eller herpes zoster, er en smertefull hudlidelse som ofte inkluderer en rød, blistery utslett. Dette utslett følger banen til en nerve, og det er derfor det er så smertefullt.

Betraktninger

De fleste utslett kjøre sine kurs i løpet av få dager, og krever bare generell omsorg for eksempel å holde huden ren og bruke en aktuell agent for å redusere kløe og hindre videre smitte.

Hvis utslettet ikke klare seg på egen hånd, er det viktig å finne årsaken. Et eksem utslett kan likne et utslett assosiert med en sopp eller bakteriell infeksjon. Mens utslett som oppstår på grunn av en infeksjon, for eksempel impetigo, krever reseptbelagte antibiotika eller soppdrepende medisiner, gjør eksem ikke. Antibiotika kan ikke kurere et utslett som ikke kommer fra en bakteriell infeksjon, og det er viktig å begrense bruken av antibiotika til bare de infeksjoner som er forårsaket av en bakterie.

For helvetesild, som kan går igjen i de som har hatt vannkopper, er en vaksine nå tilgjengelig. Vaksinen har halvert forekomsten av helvetesild hos personer over 60 år.

Advarsler

Hvis du har eksem eller atopisk dermatitt, sjekk med legen din før du tar en koppevaksinasjon som denne kombinasjonen har tidvis ført til noen alvorlige bivirkninger.

Hvordan bruke Cornstarch å avlaste et kløende hudutslett

Hvordan bruke Cornstarch å avlaste et kløende hudutslett


En tørr, kløende utslett kan vare i dager eller uker, avhengig av størrelsen på det berørte området. Distraksjon forårsaket av et kløende hudutslett gjør det vanskelig å fullføre bare daglige oppgaver og gjør sove nesten umulig. Redusere effekten av en hud utslett ved bruk av husholdningsartikler som maismel og natron. Carry maismel med deg på camping og fotturer i tilfelle du utvikler utslett når du er borte fra hjemmet.

Bruksanvisning

Kontroller og rengjør huden med varmt vann. Tørk med en myk klut. Vent til området er helt tørt før du påfører maismel.

•  Bland 1/4 kopp maismel og 3 ss. vann for å lage en lime. Dekk utslett med lim og la det tørke på huden din. Skyll av lim med varmt vann. Gjenta om nødvendig til utslett helbreder.

Legg 1/2 kopp maismel og 1/2 kopp natron til varmt badevann. Suge i badekaret i minst 30 minutter en gang per dag for å redusere kløe på større områder av kroppen.

Tips og advarsler

  • Bruk også cornstarch å lindre solbrenthet eller stivelse klær.
  • Oppsøk lege dersom huden din utslett forverres eller ikke rydde opp innen en uke så du kan trenge medisiner.

Hva er årsakene til Body Utslett?

Utslett kan forekomme hvor som helst på kroppen eller over hele kroppen, og de kan ha mange årsaker. Mens utslett er vanligvis rett og slett tungvint og ikke farlig, kan noen utslett være tegn på en alvorlig tilstand som involverer andre organer i kroppen din. Enhver utslett som ikke rydde opp innen en rimelig tid, eller at ingen vedvarer bør undersøkes av en lege for å finne årsaken.

Arvelighet

En arvelig utslett er en som var gått ned fra dine foreldre eller besteforeldre i dine gener. To eksempler på arvelige forhold er eksem og psoriasis. Eksem innebærer skjellende flekker på armer, ben, hodebunnen og overkroppen. Det kan være betent og veldig kløende. Psoriasis årsaker hevet røde områder og sølvhvite skjell på albuer, knær, hodebunn og korsrygg.

Allergier

Stoffer som kan forårsake allergiske reaksjoner og føre til utslett inkluderer Poison Ivy og eik, parfyme, smykker den inneholder nikkel, vaskemidler og medisiner. Allergiske reaksjoner er preget av et kløende rødt utslett, noen ganger sammen med blemmer, og er plassert der huden din kom i kontakt med allergenet. I noen tilfeller er disse utslett kan spre seg, slik som de fra giftsumak og eik.

Infeksjoner

Sopp- og bakterieinfeksjoner kan forårsake kløende utslett. To eksempler på soppinfeksjoner er ringorm og gjær infeksjon. Ringorm vises vanligvis i foldene i huden din, for eksempel under brystene eller i lysken. Gjær infeksjon er også kjent som jock kløe hos menn. Brennkopper er en bakteriell infeksjon fra strep eller staph bakterier og er vanligvis funnet rundt nese og munn, underarmer og hender. Det er preget av store blemmer og / eller crusty flekker.

Virus

Virale utslett inkluderer infeksjoner i huden, som meslinger, vannkopper, herpes og helvetesild. Snarere enn å være på ett sted, er vanligvis disse utslett overalt. Det finnes ingen behandling for selve viruset i seg selv, men aktuelle medisiner brukes til å behandle kløende rødt utslett. Selv om det ikke er noen kurer, det finnes vaksiner mot noen virus som forårsaker utslett. Anti-virale medikamenter kan bidra til å undertrykke og redusere herpesutbrudd.

Insect Bites / Parasitter

Utslett fra insektbitt kan resultere fra seng bugs, mygg, lopper, chiggers og flått. Huden kan bli betent, irritert og kløende. De fleste er ikke alvorlig og må etterhvert gå bort. Imidlertid kan et utslett som utvikler seg til en okser-øye form være et tegn på Lyme sykdom, og du bør søke legehjelp. Skabb er et eksempel på en parasitt utslett. Det er preget av kløende pimply støt og muligens små blemmer. Aktuelle behandlinger er tilgjengelige for å behandle skabb.

Slik Cure Poison Oak Utslett

Giften eik kan være en kort eller høy busk, eller en lengre vintre (avhengig av hvor det ligger) med blader av grønne og noen ganger bær som er gul eller hvit. Inne i denne planten er en substans som kalles urushiol. Så lenge gift eik lider ingen traumer, vil urushiol forårsaker ingen problemer, men når dette anlegget er forslått og urushiol berører huden, symptomer som kløende utslett og blemmer. Tid er kjernen når urushiol får på huden din. Hvis den gjør det, her er hva du må gjøre for å kurere gift eik utslett.

Bruksanvisning

•  Vask urushiol ut av huden din med isopropyl alkohol mens du er fortsatt ute, og holde seg borte fra området hvor du kom i kontakt med urushiol. Denne forholdsregel kan hindre gift eik utslett, eller det kan redusere spredning av utslett. Før forekommer en reaksjon, har urushiol å gå gjennom huden. Thin-skinned områder av kroppen er mer følsomme for urushiol enn tykk-skinned områdene er.

Vask deg selv med vann mens du er fortsatt ute, og pass på å bruke så mye vann som mulig. Få så mye av urushiol ut av huden din som du kan for å bidra til å hindre gift eik utslett.

Dusj som du normalt ville bruke vann som er en behagelig temperatur og såpe.

Rengjør alle klær (inkludert sko) og andre elementer som kan ha urushiol på dem ved å tørke dem ned med isopropanol og vann. Bruk gummihansker når du gjør dette for ikke å få urushiol på hendene igjen.

Treat blemmer med en over-the-counter rette. Kaolin, Calamine lotion, natron og Aveeno havremel bad vil arbeide for å hjelpe klare opp blemmer. Lindre kløe i huden med kalde våte kluter for å få lindring, eller bruk et antihistamin du kan ta gjennom munnen. Få en resept for orale kortikosteroider fra legen din dersom symptomene er alvorlige.

Tips og advarsler

  • Advarsler: Alltid søke råd fra en kvalifisert lege dersom symptomer på noen sykdom ser ut til å være alvorlige, eller hvis du er usikker på årsaken til disse symptomene.

Hvordan identifisere kløende hudutslett

Hvordan identifisere kløende hudutslett


Kløende utslett skje for en rekke årsaker, manifestert som en fysisk irritasjon. Fordi deres utseende og alvorlighetsgraden varierer, noen ganger er det viktig å følge nøye med andre symptomer som følger den.

Bruksanvisning

•  Kjenn din families medisinske historie. Det er mulig at andre medlemmer har opplevd hyppige eller tilbakevendende utslett. Hvis det er andre med samme problem i familien, kan du lider av eksem. Personer som har astma eller høysnue er mer sannsynlig at lider av eksem. Andre symptomer på eksem omfatter rødhet, skjellete hud som blir sprø etter riper, små blemmer og infeksjoner.

Se på utseendet på utslett. Kløende utslett som er sirkulær med små støt innenfor sirkelen kan skyldes granuloma annulare (en kronisk tilstand som er forbundet med skjoldbrusk problemer) eller ringorm infeksjon. Begge er sannsynlig å dukke opp på hender og armer før den spredte seg til andre kroppsdeler.

Ta hensyn til størrelsen av utslett. Et stort kløende utslett som er nesten helt sirkulær og vises på brystet eller ryggen (før spredning) indikerer mulighet for lider av pityriasis rosea, en tilstand forårsaket av en ikke-smittsom virus.

Analyser dine aktiviteter i løpet av de siste 24 til 48 timer. Et utslett som er ledsaget av en brennende følelse kan indikere eksponering for sol, en kjemisk irriterende eller en allergi mot en ny mat eller medisin. Hvis du har engasjert i aktiviteter som kan være relatert til disse symptomene, bør du undersøke disse mulighetene først.

Se på spredningen av utslett. Et utslett som ser ut til å dukke opp og forsvinne på forskjellige deler av kroppen uten andre symptomer bortsett fra kløe kan tyde på en viral utslett. Disse vanligvis gå bort av seg selv etter noen dager og krever ingen annen behandling enn en krem ​​for å lindre kløe.

Tips og advarsler

  • Hvis utslettet ikke blir bedre etter et par dager, eller hvis du opplever mer alvorlige symptomer som høy feber eller pustevansker, bør du kontakte lege umiddelbart.