Digidexo.com

forstuet fot tær

Hvordan Wrap en forstuet fot

Hvordan Wrap en forstuet fot


Når du strekke og rive leddbånd i foten, fra en fysisk aktivitet eller et feilsteg, resulterer det i en forstuing. Ikke bare er forstuing smertefullt, må den støtte slik at den kan helbrede den rette måten. Ikke vent med å begynne å ta vare på forstuet foten - ellers kan det påført varig svakhet og stå i fare for gjentatte skader. Innpakning foten er skikkelig viktig å hjelpe i riktig helbredelse.

Bruksanvisning

Hold foten i en 90 graders vinkel. Ta enden av en rullet elastisk bandasje og plassere den på siden av foten, hvor tærne møte sålen. Hold kanten av bandasjen på plass med en hånd og vikle bandasjen under foten, som dekker ballen av foten med den andre hånden. Dra forsiktig i bandasje for å fjerne slakk.

Pakk bandasjen opp og over toppen av foten og ned igjen og rundt bunnen for å dekke buen. Holde spenningen på bandasjen så det vil ikke ha noen slakk.

Ta bandasjen over toppen av foten og rundt ankelen på motsatt side. Pakk bandasje i et åttetallsmønster tilbake over toppen av foten, under motsatt side, tilbake over toppen på motsatt side og rundt ankelen. Overlapping bandasjen som du vikler - målet er å vikle hele foten minus hælen. Hold spenningen på bandasje, så det er sikkert, men ikke ubehagelig stramt. Terpe åttetallsmønster før foten er helt innpakket og bandasjen slutter flere inches over ankelen.

Fest enden av bandasjen med teip eller bruke klipp som fulgte med elastisk bandasje.

Tips og advarsler

 • Hvis forstuing i ankelen, kuttet ut to hesteskoformede pads fra tykk filt. Plasser elektrodene på hver side av ankelen bein med den åpne enden opp før innpakning. Dette vil gi padding og ekstra støtte til dette området.
 • Ikke pakk bandasjen så stramt at blodtilførselen til foten din er begrenset. Tegn på at bandasjen er for stramt inkluderer lilla eller blå tær, nummenhet eller kribling.
 • Løsne wrap ved sengetid for å sørge for at foten får skikkelig sirkulasjon.

Stor krykke tips

Stor krykke tips


Krykker har gummi slip-free tips på deres ender som bidrar til å opprettholde balanse. Når tipsene blir slitt ut fra daglig bruk, er de ikke lenger er nyttig og krever erstatning. Store krykke tips er tilgjengelig fra apotek, nettbutikker og medisinsk forsyne butikkene for å erstatte utslitte tips på krykker.

Nordlandsstarr Carex Extra Large krykke tips

Carex ekstra store krykke tips er gummi i en grunnleggende tan farge. Med tykke baser, de er laget for langvarig skid motstand. Utformingen er laget for å passe til standard krykken diameter og størrelse, men selve spissen er større enn gjennomsnittlig størrelse. Dens utseende er den typiske brunfarge krykke tips.

Maxi Aids Stor erstatning tips

Maxi Aids stor utskifting tips er gummi krykke tips i en grå farge. Deres form og utseende som er aktuelle til normal krykke tips. Størrelsen på toppen er utformet for den gjennomsnittlige størrelse krykke bunnen på? Tommer i diameter. Bunnen utvider til en 1 ½ tommers diameter.

Rubbermaid ekstra store tips

Rubbermaid ekstra store krykke tips er gummi spissen i en grunnleggende tan farge. De er utformet for langvarig bruk og friksjon. Tipsene er passende for enhver normal og gjennomsnittlig størrelse krykker.

Fordeler med Stor krykke tips

Store krykke tips har to hovedfordeler eller fordeler. Den første fordelen er at tip vil vare lenger. På grunn av den større størrelse, det er mer gummi på bunnen, og dermed gummi ikke slites så raskt. Dette er en kost-nytte som er ideell for alle som vil bruke krykker for en lengre tidsperiode, slik som noen med et brukket bein i stedet for en forstuet fot. Den andre hoved fordel av større krykke spissen er det større overflateareal. Dette bidrar til å hindre slips eller skrens, noe som hindrer fall eller snubler mens du bruker krykker.

Arch Støtte for Foot Pain

Arch Støtte for Foot Pain


Det er 24 bein i foten som danner to buer, som løper lengden av foten og en som går bredden. Ifølge eMedicineHealth.com, oppstår erke smerte når disse bein og ligamenter som støtter dem ikke kommuniserer riktig med musklene i foten og plantarfascien (bindevev).

Anatomy

Den langsgående bue, i henhold til ePodiatry.com, er den viktigste fot bue, og det kjører lengden av foten. Den tverrgående bue går over midten av foten.

Smerte

Det er mange årsaker til erke smerte. Stammer av plantarfascien, forstuet fot leddbånd, benbrudd, muskelskader og blåmerker forårsake smerte, misfarging og hevelse.

Primær Årsak

Plantar fasciitis er betennelse i bindevevet som går fra hælen til ballen av foten. Ifølge Mayo Clinic, er det den vanligste årsaken til hæl smerter.

Behandling for smerter og ubehag

Hvile foten, som gjør at vevet til å gro, og bruke is, kompresjon, og høyde, ifølge eMedicineHealth.com. Over-the-counter medisiner redusere ubehag.

Arch Support

Den "Windlass Mechanism" er fotens egen bue støtte. Ifølge ASICS Amerika, hjelper det å opprettholde bue høyde og fot stivhet ved å koordinere fotens muskler, sener, leddbånd og bein.

Innleggsåler

Mange fotproblemer er effektivt behandles med foten orthotics (eller bue støtter), inkludert skoen setter inn. Mange varianter er tilgjengelig for kjøp på nettet.

Hvordan Heal Foot Ligaments

Leddbånd på såler av foten bære mye vekt på dem. En utilbørlig mengde stress plassert på disse verdifulle leddbånd kan resultere i deres rive. To sett med leddbånd som er lagt inn i forskjellige vinkler i foten regionen, er sikkerhet leddbånd og korsbånd. En rive av en hvilken som helst av disse to settene ligament blir referert til som en forstuing og er manifestert med symptomer på smerte, er den intensitet som er avhengig av mengden av rive (totalt eller delvis rive). Ligament tårer vanligvis resultere fra et slag utenfra som er rettet mot kneet eller av den plutselige rykk av en handling utført av et individ.

Bruksanvisning

•  Plasser en pute over en forhøyet og stabil stol eller krakk.

Plasser den berørte foten på stol eller krakk, noe som gjør at foten er over nivået på hjertet. Foten bør plasseres i en rett posisjon, ikke vippe mot høyre eller venstre.

Sett isen i en Zip-lok baggie, og pass på å presse luften ut før forsegling. Sett et håndkle eller klut over skaden området før du påfører kaldt omslag. Området skal være nummen innen 20-30 minutter. En ispose reduserer hevelse og smerte over det berørte foten. Fjern ispose.

Kle den berørte foten med en ACE bandasje. Bandasjen starter fra fotsålen og ender i det nedre område av benet. Dette dressing tilbyr støtte til foten.

Påfør varmt vann pose til foten. Påføring av enhet til foten vil lette de kontraherte muskler.

En over-the-counter medisiner kan være nyttig i smertebehandling. Paracetamol (Paracet), Ibuprofen (advil) eller Naproxen (Aleve) har alle vist seg å lindre hevelse og betennelse.

Tips og advarsler

 • Resten er anbefalt for en forstuet fot for ca 2 uker; mens du går, en støtte for den berørte foten, for eksempel en stokk, kan være nyttig. Selv etter 2 uker pasienten ikke skal utføre aktiviteter av høyere intensitet.
 • Hvis smertene er vedvarende eller hevelse løser ikke innen en uke, bør du kontakte lege.

Best Fysioterapi for en forstuet ankel

En ankel forstuing er en vanlig skade. I de fleste ankelskader, ruller ankelen over på utsiden, i henhold til ePodiatry.com. Folk får en forstuet ankel alle slags måter, for eksempel løping eller hopping på noens fot mens du spiller sport eller fra å gå på ujevnt underlag. Hvis du ikke har rehabilitert skikkelig fra en tidligere forstuing, er det mer sannsynlig å få mer forstuet ankler i fremtiden.

Typer av ankelskader

Ifølge ePodiatry.com, er det tre nivåer av ankelen forstuing. Det første nivået innebærer noen strekk eller rive av ligament. Det vil være lite funksjonell tap, mild smerte og noe hevelse.

For andrenivå ankelskader, er det en mer alvorlig rive av leddbånd, er smerten moderat til alvorlig, og det er hevelse.

Det tredje nivået er der ligament sprukket helt og du har mistet bevegelse. Det er sterke smerter og hevelse.

Hva gjør du for en forstuet ankel

Umiddelbart etter spraining ankelen, øve RICE, som står for hvile, is, kompresjon, høyde. Det første du må gjøre er å hvile. Ikke gå på ankelen. Neste, is ankelen i 20 minutter flere ganger om dagen for å holde hevelsen nede. Pakk en bandasje rundt ankelen for å støtte det, og prøve å holde ankelen over ditt hjerte så mye som mulig for de neste 48 timene.

Du bør oppsøke lege for andre- og tredjenivå forstuinger.

Etter de første 48 timene, kan du begynne litt fysioterapi. Tre typer øvelser du bør gjøre er omfanget av bevegelse, balanse og styrke.

For utvalg av bevegelse, sitte ned og bruke et håndkle for å trekke foten forsiktig mot deg. Gjør dette flere ganger om dagen.

For balanse, balansere deg selv på en fot og hold dette for så lenge du kan. Gjenta flere ganger om dagen.

For å styrke ankelen, presse foten mot en vegg og hold inne i tre sekunder. Gjenta 20 ganger. Gjør dette flere ganger om dagen.

Hvis du opplever kroniske smerter etter spraining ankelen din, kan dette være fordi du ikke rehabilitere riktig. Du bør oppsøke lege hvis du opplever kroniske smerter. En annen grunn kan være at du brukket ankelen, og det gjorde ikke helbrede, ifølge ePodiatry.com. Du kan selv har leddgikt. Det kan være vanskelig å diagnostisere problemet.

Hvis du er utsatt for spraining ankelen, kan det være lurt å fortsette med terapi øvelser på en jevnlig basis. Du kan kreve en ankel spenne eller kirurgi for å stramme leddbånd.

Hvordan Taping en forstuet ankel Hjelp Det Heal?

En vanlig skade

En forstuet ankel er en skade vanlig blant både idrettsutøvere og nonathletes. Mens barn og voksne kan bli skadet når du deltar i sport og andre fysiske aktiviteter, kan du forstuer ankelen rett og slett ved å tråkke ned på en ujevn overflate.

Skade på Ligaments

De ben og ledd i anklene holdes i stilling ved hjelp av ligamenter, bånd av fibrøst vev som forbinder benene på en felles. Leddbånd er elastiske, ha evnen til å strekke og beskytte ankelen fra skader forårsaket av vridning og svingbevegelser. Vri ankel eller fot innover kan skade leddbånd på utsiden av ankelen. En forstuing kan oppstå når leddbånd i ankelen er strukket utover normalområdet. Noen ganger er disse elastiske fibre rive, forårsaker en alvorlig forstuing.

Symptomer på en forstuing

Ømhet og smerte er typiske symptomer på en forstuet ankel. I noen tilfeller, blir smerten forsinket, men kan være alvorlig alle det samme. Søke råd fra legen din hvis smertene vedvarer i mer enn noen få dager. Arealet av en forstuing sveller vanligvis, men betydelig hevelse som oppstår nesten umiddelbart kan tyde på alvorlig skade på ankelen. De fleste forstuinger vil gro mellom én og fire uker, med smerter relatert til å sette vekt på ankelen noen ganger varer i opptil tre måneder.

Taping Gir Support

Taping en forstuet ankel kan bidra til å beskytte ankelen fra ytterligere skade. Gi beinet med denne ekstra støtten kan gi smertelindring; men for maksimalt utbytte, ankelen skal bli tapet umiddelbart etter skade. Taping holder også ankelen varm og forbedrer bevegelse under trening. Ankelen bør ikke pakkes for hardt, som å være i stand til å bevege ankelen faktisk vil hjelpe det til å gro raskere. Selv om du vil ha fast støtte, trenger du ikke ønsker å være å kutte av sirkulasjon til foten. Et elastisk bånd eller bandasje skal brukes til å vikle i ankel flettevikling eller tradisjonell "8-tall" mønster, slik at hælen eksponert. Noe som du kan gjøre for å kontrollere hevelse vil hjelpe ankelen til å gro raskere.

Andre behandlinger

Det er viktig å tillate en forstuet ankel tid til å gro skikkelig for å unngå ytterligere skade. Du bør være forsiktig med å legge for mye vekt på foten for tidlig, så hviler den skadde foten for første dag eller to kan bidra til å fremskynde helbredelsesprosessen. Bruk is til det skadde området i opptil 20 minutter hver 3. til 4. time gjennom de tre første dagene etter skaden. Gjør du det kan bidra til å redusere hevelse og smerte. Aldri bruke isen direkte til det skadde området, men holde en våt, tynn klut mellom huden og isen pack. Ankel øvelser kan være nødvendig for å bidra til å gjøre musklene sterkere.

Hvordan Spenn en forstuet ankel

En forstuet ankel oppstår når leddbånd, som kobler bein, er strukket eller revet. Stropping en forstuet ankel gir støtte, gir kompresjon for å redusere hevelse og hindrer inversjon forstuinger. Sjal kan fjernes og på nytt lett, noe som er nyttig i de tidlige stadier av behandling når den periodiske legge is er nødvendig for å redusere hevelse. Hvis smertene øker eller nummenhet eller hevelse under innpakket området inntreffer, er wrap for stram og må løsnes.

Bruksanvisning

Sitt mot personen med en forstuet ankel. Sett ballen av foten på kneet, med foten på skrå litt innover og tærne pekende litt oppover. Pakk kompresjonsbandasje rundt ankelen, som starter midt foran, flytte rundt på innsiden og baksiden av ankelen, og tilbake til forsiden av ankelen.

•  Ta vikle forfra sentrum av ankelen ned til sålen på innsiden av foten, på tvers av sålen og tilbake til den fremre midt av ankelen.

•  Plasser vikle rundt ankelen, på tvers av foten og ned til innsiden av fotsålen.

Ta vikle over bunnen av foten, opp på utsiden av ankelen, rundt baksiden og på tvers av foten. Anvende svakt strekk, trekker utsiden av foten opp, som gir ekstra støtte.

vikle bandasjen over bunnen av foten, og bringer bandasjen opp på innsiden av ankelen og rundt baksiden.

6. Gjenta dette mønsteret to eller tre ganger, avhengig av lengden av kompresjonsbandasje.

Wrap bandasje rundt ankelen flere ganger, jobber oppover. Fest enden.

Hint

 • Hvis symptomer og / eller smerte er alvorlig, kan et bein i ankelen eller leggen være brutt. Se en medisinsk faglig umiddelbart for diagnostiske tester.
 • Kroniske smerter, kronisk felles ustabilitet og / eller tidlig debut leddgikt kan bli resultatet når en person med en forstuet ankel bruker at ankelen for tidlig eller forstuinger den gjentatte ganger.

Forstuet ankel Forebygging

Det er ikke vanskelig å forstue ankelen. En feilplassert steg kan vri ankelen til et punkt som forårsaker et ligament til å rive. Forstuinger har ingenting å gjøre med bein; en forstuing er faktisk når et ligament strekker utover normal kapasitet. Heldigvis finnes det en rekke ting du kan gjøre for å hindre en ankel forstuing skjer.

Warm Up and Exercise

Før du noen gang satt ut for å trene eller delta i din favorittsport, varme opp ikke bare kroppen din, men anklene også. Peke og bøye føttene kan hjelpe limber opp anklene. Rullende føttene fra venstre til høyre og deretter høyre til venstre kan også løsne opp ledd og vev innenfor disse delene.
Balanse og styrke øvelser kan bidra til å forhindre forstuet ankler. Den enkleste øvelsen er å bare stå en fot. Bygge opp til et minutt på hver side.
Du kan også styrke evertor muskelen, som er på ytterkanten av foten din. Plasser et bånd rundt begge føttene mens du sitter eller står. Rull utsidene av føttene opp. Hold i fem sekunder. Gjør 10 repetisjoner, to ganger daglig.

Tilstand

Hvis du er ute av form eller ukjent med en sport, er du mer tilbøyelig til å skade deg selv enn når de er riktig aircondition og informert. Hvis du kommer til å spille tennis, basketball eller fotball sørg for at du deltar på riktig nivå. Over tid vil din fitness og kunnskap øker, samt din styrke og fleksibilitet.

Være riktig utstyrt

Skoene kan også spille en rolle i å forebygge forstuing. Pass på at skoene du kjøper er passende for aktiviteten du tar del i. Kjøp joggesko for løping, tennis sko for tennis og basketball sko for basketball.
De må også passe og passer godt. Sjekk at skoene er riktig bredde og lengde, samt støttende av foten bue. Prøv dem på, teste dem ut hvis det er mulig og be om hjelp fra kunnskapsrike ansatte.

Pay Attention

Innen nesten alle idrett eller aktivitet, det være seg å gå, jogge eller Frisbee, kan ujevne overflater raskt føre til at ankelen til å rulle, vri eller rykk, noe som resulterer i en forstuing. Så, få den lå på land og ta hensyn til hva du gjør mens du gjør det for å unngå en forstuing.

Tegn på en forstuet ankel

Tegn på en forstuet ankel


En ankel forstuing oppstår når vevet som støtter felles der foten møter beinet blir overstretched på grunn av en vanskelig eller plutselige bevegelser eller vri. Det er tre hoved graderinger av ankelskader. Grad 1 bevirker bare mindre strekking, mens Grad 2 's strekking forårsaker en liten rift i vevet. I Grad 3 forstuinger, vevet tårer helt. Hver klasse av forstuing gir lignende symptomer, men intensiteten og egenskaper varierer.

Smerte

Ankel smerter er et svært vanlig symptom på en forstuet ankel og kan oppstå selv når du ikke er i bevegelse eller å sette vekt på ankelen, melder University of Michigan Health System. Smerter i Grade 1 forstuinger er vanligvis mild, med Grade 2 forstuinger forårsaker mer moderate smerter. Hvis du har en grad 3 forstuing, er du sannsynligvis vil oppleve sterke smerter i starten, deretter brått etterfulgt av ingen smerter i det hele tatt, ifølge ePodiatry.com.

Hevelse

Smerten av en forstuing er vanligvis ledsaget av hevelse forårsaket av væske bygning i ankelen felles område. Med Grade 1 forstuinger, er hevelse vanligvis minimal og synlig bare litt rundt på utsiden av ankelen, forklarer Sports Injury Clinic. Grad 3 forstuinger vanligvis resultere i alvorlig hevelse, noe som kan gjøre det vanskelig å sette på en sokk eller sko.

Popping

På tidspunktet for skade, noen mennesker som lider ankelskader beskriver høre en hvesing, rapporterer Mayo Clinic. Den smellende lyd er faktisk at av vevet eller leddbånd i ankelen rive og er et tegn på en grad 2 eller 3 forstuing i de fleste tilfeller.

Begrenset mobilitet

Med skade på leddbånd i ankelen, er du sannsynligvis til å finne problemer med å bevege foten. Hvis du har en Grade 1 forstuing, kan ankelen føles stiv som om motstå din innsats for å flytte den, forklarer ePodiatry. Grade 2 forstuinger resultere i en svak nedgang i omfanget av bevegelse, mens en grad 3 forstuing er sannsynlig å forby enhver bevegelse av din fot.

Ustabilitet

En forstuet ankel fører ofte ustabilitet, noe som betyr en nedgang i deres felles evne til bart vekt. Med en grad 2 forstuing, kan ankelen riste hvis du prøver å legge vekt på det og føre til sterke smerter, forklarer ePodiatry. Hvis du lider av en grad 3 forstuing, er ankelen sannsynlig å ha alvorlig ustabilitet, noe som gjør det umulig å bære vekten og forårsaker fall hvis du prøver å legge vekt på den, melder American Academy of Orthopaedic Surgeons. Ustabilitet er ikke vanlig med Grade 1 skader.

Misfarging

En grad 3 ankelen forstuing forårsaker ofte alvorlige blåmerker eller misfarging rundt ankelen. Blåmerker er vanligvis en mørk lilla farge og ofte oppstår under ankelen. Grade 2 ankelskader har potensial til å forårsake lett blåmerker, mens Grade 1 forstuinger er ikke sannsynlig å forårsake noen misfarging.

Forstuet ankel Behandlinger

Forstuet ankel Behandlinger


En forstuet ankel kan oppstå hvis du lander hardt på utsiden av foten, og den ruller utover og strekninger og tårer leddbånd. En forstuing er kategorisert i henhold til skade gjort til leddbånd. Grad 1 er minimal skade med bare et par mikroskopiske tårer. Grad 2 er moderat skade med tårer av de fleste av kollagenfibre. Grad 3 er et fullstendig brudd på ligament som forårsaker alvorlig skade.

Is

Påfør en ispose til din forstuet ankelen for å bidra til å lindre smerte og redusere hevelse. Sett isen i en plastpose og dekke det med en vask klut for å beskytte huden på ankelen fra frostskader. Påfør isen i 20 minutter om gangen, 3 til 5 ganger hver dag i tre dager etter skaden din. La isen i minst en og en halv time etter hvert program så sirkulasjon tilbake til det normale i foten og ankelen.

Tape

Teiper ankelen for å beskytte den mot ytterligere skade og for å redusere hevelse. Bruk en elastisk bandasje og pakk det fra tærne opp til midten av leggen. Påfør jevnt trykk som du vikler. Ikke pakk beinet for hardt eller du kan hindre sirkulasjon. Fjern tapen hvis tærne begynner å føle kulde eller har en blå tinged farge. En ankel brace kan også brukes for beskyttelse når du er utvinne og som en forebygging mot fremtidige forstuinger.

Øvelser

Utøve din ankelen å gjenvinne omfanget av bevegelse og balanse. Gjør kalv strekninger og hæl strekker å løsne stramme muskler. Har disse strekningene fem til syv dager i uken, mens restituerte og fortsette dem etter hver treningsøkt. Utfør ankelen styrke øvelser fem til syv dager i uken. Disse inkluderer foran shin øvelser hvor du setter foten flatt på gulvet og trykk på utsiden av foten mot en vegg i tre sekunder. Indre shin øvelser innebære å sette føttene flatt på gulvet og skyve sidene av føttene inn i hverandre og holde i tre sekunder.

Balanseøvelser bør også gjøres før du kan stå på skadet fot i fire sekunder med armene krysset foran brystet og øynene lukket. Hvis du ikke kan opprettholde balansen, holde praktisere denne øvelsen til du kan holde den stødig i fire sekunder. Det er viktig for deg å ha saldoen tilbake til det normale før du fortsetter høy aktivitet, eller du risikerer annen forstuing.

Hvordan vet jeg om jeg forstuet ankelen?

En forstuet eller vridd ankel er forårsaket når leddbånd som holder ankelen sammen er strukket over evne. Selv om dette er en vanlig skade som American Academy of ortopediske kirurger sier at mer enn 25.000 tilfeller skje en dag, kan det være svært ødeleggende og uheldig. Hvis du har noen av disse symptomene, har du mest sannsynlig har en ankel forstuing.

Kan ikke legge press på det

Hvis du ikke klarer å bli satt vekt på foten, så du kunne muligens forstuet den. Smerten vil avhenge av alvorlighetsgraden av forstuing. Hvis du er i stand til å gå litt med en krykke, da har du en lett forstuing. Hvis du ikke kan gå i det hele tatt, da har du et alvorlig forstuing. For å redusere symptomene, is og holde foten forhøyet for så mye som mulig. Dersom smertene vedvarer etter noen dager, og ikke avtar, da du mest sannsynlig har en forstuing som trenger profesjonell medisinsk behandling.

Farge og utseende

Se på området der ankelen påvirkes i hovedsak. Er fargen en mørk blå eller er hudfarge av huden normal? Jo mørkere blå farge, jo mer alvorlig forstuing. Se på størrelsen på foten din. Hvis ankelen er forstuet, vil det hovne opp rett etter skaden, og særlig under glasur det. Det er ikke vanskelig i det hele tatt å fortelle om ankelen er hoven slik den vil se mye puffier enn den andre ankelen. Hvis ankelen ikke reduserer i hevelse løpet av en dag, så det er forstuet.

Hvordan skjedde det?

Hvordan fikk du forårsaker skaden? Loven av skaden vil gi deg den mest hjelp på hvorvidt du faktisk forstuet den. Visste du kommer ned på et ujevnt underlag? Selv forstuet ankler oppstår vanligvis under fysisk aktivitet, er det ikke uvanlig for dem å skje ved å gå nedover gaten. Hvis ankelen kom ned i noen form for ujevn måte - enten ved å tråkke på noens fots eller i et hull - du mest sannsynlig har lidd en ankel forstuing.

Forstuet ankel og avrevne leddbånd Recovery Time

Forstuet ankel og avrevne leddbånd Recovery Time


Kronglete en ankel er en vanlig foreteelse i hverdagen. Det er så enkelt som å tråkke på noen andres fot eller tråkke forkjært på en fortauskant. Når det vridd ankel blir hoven og smertefull, ifølge WebMD, har du mest sannsynlig har forstuet den. Det betyr å strekke eller rive leddbånd i ankelen.

Det kan skje med hvem som helst

Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS), ca 25.000 mennesker opplever ankelskader hver dag. Selv om det ofte skjer med de som er engasjert i idrett eller fysiske treningsaktiviteter, kan det skje med hvem som helst å tråkke på en ujevn overflate.

Hvordan det skjer

Senene blir strukket når foten vendinger eller svinger utover normal bevegelse og deretter vekten (utover normal kraft stepping) overføres ved landing. Oftest, ifølge Web MD, ruller ankelen utover og foten svinger innover. Det fører til at leddbånd på utsiden av ankelen til å strekke og slitasje. Noen ganger, ruller ankelen innover og foten svinger utover, skadet leddbånd på innsiden av ankelen.

Alvorlighetsgrad

Leger diagnostisere ankelskader. De klassifisere forstuinger basert på alvorlighetsgraden. Ifølge AAOS, Grade 1 er en mild belastning (liten strekk av ligament), Grad 2 er moderat (delvis rive av ligament), og grad 3 er alvorlig (fullstendig rive av ligament).

Recovery

De fleste ankelskader vil gro i fire til seks uker, ifølge AAOS. Hvile er en nøkkelkomponent til utvinning. Glasur ankelen, kompresjon og elevasjon også er nødvendig. For Grade 2 forstuing eller verre, immobilisering eller splinter hjelpe årsaken. En støpt og kirurgi, selv om sjeldne, er brukt for Grad 3 forstuinger.

Forebygging

Styrke og fleksibilitet er viktig for å forebygge ankelskader. Det er også viktig å varme opp før kraftig aktiviteter. Vær oppmerksom på hvor du går, gå og løpe. Også ta hensyn til faresignaler, som smerte eller ubehag i ankelen, og suspen aktivitet.

Hvordan takle fot og ben Cramps

Hvordan takle fot og ben Cramps


Hvis du har alvorlige fot eller leggkramper og forekommer de ofte bør du oppsøke lege - kanskje du har rastløse ben syndrom. Hvis du har sporadisk ben eller fot kramper, det finnes måter å takle dem, og følgende vil fortelle deg hvordan.

Hvordan takle fot og ben Cramps

•  Drikk rikelig med vann. Dehydrering er en viktig årsak til benet og foten kramper. Derfor er det viktig å drikke rikelig med vann hele dagen siden benet og foten kramper vanligvis oppstår om natten.

Unngå fot og leggkramper ved å trene. Regelmessig trening kan hjelpe deg å takle fot og leggkramper. Mange synes det lov å sykle rett før sengetid hjelper dem å unngå foten og leggkramper i løpet av natten.

Hold sengen dekker løs. Tight seng dekker kan begrense bevegelse av bena og dermed forårsaker benet og foten kramper.

Kontakt lege hvis beinet eller foten kramper er for alvorlig for deg å takle. Det er resepter som kan hjelpe med foten eller leggkramper spesielt hvis du har rastløse bein-syndrom. Bare en lege kan fortelle deg sikkert hvis leggkramper er rastløse ben syndrom eller ikke, så sjekk med din og se om du er en kandidat for Requip eller en av de andre medisiner for rastløse ben syndrom.

Ta vitaminer som kalsium og kalium. Mangelen av visse kjemikalier i kroppen kan føre til benet eller foten kramper. Legen din kan gjøre blod arbeid for å finne ut om systemet mangler disse elementene, og hvis du skal begynne en vitamin regime på en jevnlig basis for å erstatte kjemikalier systemet har tapt - dette kan være svaret på å takle disse foten og leggkramper .

Hvordan bli kvitt fot sopp

Hvordan bli kvitt fot sopp


Fotsopp er en soppinfeksjon av hud av foten. Flere forskjellige sopp, kalt dermatofytter, kan føre til denne tilstanden. Det oppstår vanligvis mellom tærne. Det kan spre seg til andre deler av kroppen. Fotsopp rammer flere menn enn kvinner. Dessverre er det svært vanlig. Her er hvordan du kan bli kvitt fot sopp!

Hvordan bli kvitt fot sopp

•  Spray bad og dusj med desinfeksjonsmiddel. Sprøyting din bad og dusj gulvet etter dusjing vil hjelpe drepe sopp. Det holder sikkert det sprer seg!

Endre din ark. Endre ark ukentlig, og vaske dem i varmt vann for å drepe soppen.

Vask og tørk føttene. Vask føttene med såpe og varmt vann. Tørke godt etter vask. Dekk med rene, tørre sokker.

Hold føttene kjølig og tørt. Prøv å unngå fotsvette ved iført åpen tå sko eller sokker uten sko når du er hjemme.

Bruk over disk medisiner. Spray og kremer er laget bare for fotsopp. Behandling kan ta lang tid og må fortsettes i mer enn en måned etter den første infeksjonen.

Prøv trollhassel. Mange hevder at det kan kurere fotsopp i så lite som tre dager.

Pee i dusjen. De sterile egenskaper av urin sies å hjelpe til herding fotsopp.

Hint

 • Slitasje dusj sko når du dusjer på et offentlig sted.
 • Ikke del sko, sokker eller håndklær med andre mennesker.

Hvordan behandle hånd-fot-munn sykdom

Hånd-fot-munn sykdom har også blitt kalt hov-og klovsyke. Det er en virusinfeksjon som er svært smittsom blant barn. Den typiske Inkubasjonstiden er 3-7 dager før avslapnings begynne å vises. Munnen er vanligvis det første stedet blemmer begynner å dukke opp, og da hender og føtter. Siden hånd-fot-munn sykdom er en virusinfeksjon, kan du ikke behandle det. Det finnes måter å behandle symptomene, men.

Hvordan behandle hånd-fot-munn sykdom

•  Ta barnets temperatur. Hvis barnet ditt har feber du vil ønske å administrere Advil eller Tylenol å bringe feberen ned. Følg instruksjonene på flasken for å vite hvor mye medisin for å dispensere til barnet ditt. Advil synes å arbeide raskere og mer effektivt enn Tylenol så det kan være lurt å prøve det først.

gi barnet væske. Hvis barnet ditt har munnsår, skal du ønsker å oppmuntre dem til å drikke. Brus og juice vil bare irritere halsen så hold deg til vann og melkeprodukter. Væsker er viktig for å holde kroppen så sunt som mulig, slik at det kan naturligvis bekjempe infeksjonen.

Har barnet ditt gurgle. Legens anbefaler den gammeldagse saltvann rette. Salt er utmerket til å drepe bakterier og kan øke tiden det tar for sårene å forbedre. Legen kan også foreskrive et produkt som kalles magi munnvann. Det har ingen helbredende egenskaper, men det er en lammende løsning; utgangspunktet det er foreskrevet for å hjelpe med smerte. Barnet ditt kan gjøre begge deler.

Hold barnets hender og føtter rene til enhver tid. Du kan selv ønsker å bruke noen aloe, som er en naturlig healer. Hvis du har en aloe anlegget, er som best, men de gjør noen aloe gel selges i helsekostbutikker.

Hold barnet hjemme og så behagelig som mulig. Når symptomene vises de kan ta 5 til 7 dager å lege. Barnet ditt er smittsomt og bør holdes hjem borte fra andre mennesker.

Hint

 • Bruk Advil og Tylenol for smerte samt feber. Når smertestillende begynner å jobbe du bør prøve å få barnet til å spise noe. Det er da det vil være den minst smertefullt å spise.
 • Ikke bruk aspirin til barn under en alder av 12. Stick til Advil eller Tylenol.

Hvordan naturligvis behandle fot sopp

En fot sopp er en infeksjon som påvirker huden og neglene på føttene, og det er svært smittsom. Du kan plukke den opp når du er i områder hvor det er mye fuktighet eller fuktighet, for eksempel svømmebasseng, offentlige treningssentre, boblebad og dusjer som er delt med andre. Huden på foten blir smertefullt, svie, hovne, kløende og blødning eller blemmer kan bryte ut. Tåneglene kan bli tykkere, slå gulaktig og har en ubehagelig lukt. Mens det er over-the-counter medisiner som tilbyr hjelp, er det også naturlig rettsmidler som behandler fot sopp.

Hvordan naturligvis behandle fot sopp

•  Spis levende kultur yoghurt, som er et kosttilskudd kilde til Lactobacillus acidophilus, en "gode bakterier" som lever i tarmen. Levende kulturer er de organismer som bidrar til å forvandle pasteurisert melk i yoghurt, gjennom gjæringsprosessen. Den Lactobacillus acidophilus i yoghurt bidrar til å bekjempe overvekst av gjær forårsaket av Candida albicans sopp. Symptomer manifest som fot sopp, gjær infeksjoner, mental fogginess, kronisk tretthet og andre symptoms.Candida albicans blomstrer i miljøer der det er mye fuktighet, for eksempel bassengområder og dusj etasjer, noe som gjør føttene sårbare for fot sopp. Unngå bakevarer gjør med bakegjær, som de vil bidra til blomstrende candida, noe som kan forverre tilstanden din. Du bør spise en kopp yoghurt daglig. Kontroller etiketten for å forsikre deg om at produktet du får er "live aktive kulturer."

DAB på tea tree olje. Det kommer fra den australske tea tree, kjent for å ha en sterk aroma og tykke, klissete blader som tilbyr medisinske egenskaper når den er gjort om til en "te", etter koking bladene. Tea tree olje har vært brukt i århundrer av aboriginerne for helbredende formål. Siden det er en potent soppdreper og antiseptisk, bør du bruke den til å klare opp din fot sopp, gjelder det med full styrke to ganger om dagen, til du ser forbedring. Kontroller at produktet du bruker er 100% tea tree olje, for å sikre at du bruker den høyeste potens. Bruk den eksternt bare.

Suge føttene i varmt vann og økologisk eple cider eddik i ca 15 minutter daglig. Vær sikker på at du tørke føttene godt, for å hindre fukt fra klamrer seg til føttene.

nippe litt pau d'arco te. Pau d'arco, også kalt Lapacho, kommer fra den indre bark av en brasiliansk treet kjent som Tabebula avellanedae. Det hjelper å bekjempe virus, bakterier og soppinfeksjoner. Du kan få dette i form av teposer. Drikk tre kopper hver dag, søtet med honning. I enkelte individer kan pau d'arco forårsake svimmelhet, kvalme, oppkast eller diaré. Hvis du er på antikoagulantia eller blodfortynnende medisiner, pau d'arco kan øke deres effekt og føre til indre blødninger.

Suge føttene i Epsom salter for en halv time daglig for å bidra til å rydde opp problemet. Sett på et par rene bomullssokker når du er klar for sengen og sette hakket, rå hvitløk i dem først. Hvitløk er en naturlig antibiotika og arbeider for å bidra til å rydde opp soppinfeksjoner.

Hint

 • Vær forsiktig med å spre din fot sopp til andre.
 • Sjekk først med legen din før du bruker en alternativ løsning hvis du er gravid eller
 • tar noen reseptbelagte medisiner, eller hvis du har noen alvorlige kroniske sykdommer eller andre
 • alvorlig sykdom.

Hva er en hånd, fot og munn Rash?

Hånd-fot-munn sykdom er en virusinfeksjon som er ofte funnet i babyer og små barn, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. En av de mest vanlige symptomer på infeksjonen er hudutslett.

Risikofaktorer

Barn som går til barnehager eller er under 10 år er mest utsatt for å utvikle en hånd-fot-munn sykdom utslett, ifølge Mayo Clinic. Virus som forårsaker hånd-fot-munn sykdom kan spres gjennom nese og hals-utslipp, spytt og avføring, ifølge US National Library of Medicine og National Institutes of Health.

Onset

Personer med hånd-fot-munn sykdom utvikler ofte et kløende utslett mellom tre og sju dager etter å ha blitt smittet, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Organisasjonen sier også at utslettet består ofte flate eller hevet røde nupper, som ofte vises på folks håndflatene, såler, flanke eller kjønnsorganene.

Relaterte symptomer

Mennesker med en hånd-fot-munn utslett ofte får utslett én til to dager etter å ha utviklet andre symptomer, som sykdomsfølelse, sår hals, feber eller munnsår, ifølge Mayo Clinic.

Diagnose

Vanligvis leger kan diagnostisere hånd-fot-munn sykdom basert på pasientenes symptomer, spesielt deres hud utslett og sår, ifølge en artikkel av barnelege Jay Mersch på MedicineNetcom.

Behandling

En hud utslett og andre symptomer på infeksjonen vanligvis gå bort i fem til syv dager, ifølge US National Library of Medicine og National Institutes of Health. Over-the-counter kan brukes smertestillende midler for å redusere symptomene på infeksjonen, ifølge Mayo Clinic.

Hjem rettsmidler for en hoven fot

Ødem er den tekniske betegnelsen på en hoven fot. Tilstanden oppstår når fluider blir fanget i vevet. Ben og føtter er vanlige steder for hevelse oppstår. Ødem er vanligvis bare et symptom på en annen tilstand, og det kan effektivt behandles med hjem rettsmidler. Få en sjekk for å finne årsaken til hevelsen før du prøver noen hjemme behandlinger.

Diet

Hypertensjon og høyt inntak av salt kan være årsaken til hovne føtter. Følge en lav natrium diett for å bidra til å redusere hevelse i føttene. Hypertensjon eller høyt blodtrykk kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag. Hovne føtter kan være en indikator på denne tilstanden.
Unngå å legge bordsalt til måltider og sjekke ingrediens etiketter på bearbeidet mat som du forbruker. Normal inntak av natrium bør være i 1500-2400 mg område. På en lav natrium diett, kan du bare konsumere 1200 mg natrium for å redusere nivåene i kroppen.
Ta hensyn til natrium i bearbeidet mat. Den brukes som konserveringsmiddel i mange av disse matvarer, og dette kan signifikant øke natriumnivåer.

Fysisk aktivitet

Øke din fysiske aktivitet kan også lindre hevelse i foten. Det er bare å vandre hver dag er tilstrekkelig til å forbedre muskelfunksjonen i det berørte området, noe som vil fjerne væsken fra vevet. En 30-minutters spasertur minst fem ganger i uken er et sunt nivå av øvelsen. Med svellede fot, kan det være vanskelig å nå den 30-minutters mål. Gå så mye som mulig i begynnelsen, og jobbe deg opp til 30 minutter. Begynn med bare noen få minutter hver dag hvis det er alt du kan håndtere.
Prøv å unngå å stå på føttene på ett sted i lange perioder. Dette tvinger de fluider inn i føttene, og bidrar til svelling. Sett dine hovne føtter opp så mye som mulig. Høyde bidrar til å tvinge fluid ut av det påvirkede vev.
Massere foten for å tvinge væske ut. Dine massasje slag bør bevege seg mot hjertet. Bruk fast trykk for å fjerne hevelse.

Støtte Klær og sko

Legen kan anbefale at du bruker kompresjonsstrømper for å holde press på lemmer som ofte hovne. Strømpene bidra til å holde fluidet samler seg i foten.
Ikke ha tettsittende sko. Dette kan felle væsker i føttene forårsaker dem til å hovne opp. Når jeg prøver på sko, sørg for at de er komfortable og ikke for stram. Senere på ettermiddagen er den beste tiden å prøve på nye sko.

Hvor mye bør jeg veie 5 fot 6 inches høy?

Typisk Gjennomsnittlig Vekt

På 5 fot 6 inches høy en voksen kvinne bør veie ca 140 pounds og en voksen mann bør veie ca 148 pounds, ifølge Disabled Verden funksjonshemming og helse nyhetsnettsted. Denne vekten er basert på kroppsmasseindeks, en formel som brukes til å avgjøre om og enkelte er undervektig, sunn eller overvektig.

Påvirkningsfaktorer

Faktorer som alder, etnisk, muskelmasse og rammestørrelse kan påvirke en persons vekt, i henhold til faqs.org. En person som er 5 fot 6 inches tall med en stor ramme og en høy grad av muskel vil veie mer enn en person i samme høyde med en liten ramme og mindre muskel.

Bottom Line

En vekt på 140 pounds gir en 5 fot 6 tommer kvinne en BMI på 22,6, mens en vekt av 148 pounds setter en mann på en BMI på 23,9, ifølge Mayo Clinic. Selv om 140 pounds for en kvinne eller 148 pounds for en mann regnes som den gjennomsnittlige sunn vekt basert på BMI, varierer riktig vekt for en person basert på vedkommendes fysiske egenskaper.

Hvordan behandle fotsår Fra Diabetes

Fot og leggsår er en vanlig bekymring blant de som lider av avansert diabetes. På grunn av måten diabetes reduserer sensasjon og sirkulasjon i føttene, kan sår gå ubemerket hen, og kan være en konstant trussel mot generelle helse. Siden ubehandlede sår kan lede til blodforgiftning og kanskje amputasjon, er det viktig at den skal behandle foten magesår forårsaket av virkningene av diabetes.

Hvordan behandle fotsår Fra Diabetes

•  Vask føttene i varmt vann og mild såpe. Siden foten kommer i kontakt med alle slags farlige bakterier på en daglig basis, er det viktig at du holde området så rent som mulig.

Snakk med legen din om hva slags fotsår som kan være under oppseiling. Neurotrofisk sår er svært vanlig i diabetespasienter, men arterielle og venøse sår er også mulig. Hvert slag kan kreve forskjellige eller til og med drastiske metoder for å behandle sår dersom såret blir infisert.

Ta antibiotika piller foreskrevet av legen din. Sørg for å lese instruksjonene nøye og ta alle pillene selv om sår leges før du har fullført diett.

•  Vurder en platehemmende eller anti-clotting medisiner. Legen din vil mest sannsynlig ønsker å foreskrive deg en av disse medikamentene for å unngå blodpropp i foten og leggen.

Påfør kompresjon ved iført komprimering plagg eller bandasjer. Støttestrømper, wraps eller ess bandasjer vil alle hjelpe legge press på foten og massere området, som fremmer god sirkulasjon. God sirkulasjon vil bidra til å bringe næringsstoffer til området og avfallsstoffer vekk, hjelper det å gro skikkelig.

Kle fotsår i henhold til legens instruksjoner. Disse metodene kan inkludere antimikrobielle, kompositt, vått-til-vått, syntetisk hud, hydrogel, hydrokolloid eller allginate bandasjeringen, og kan også innbefatte anvendelsen av debridering midler. Uansett er involvert, bør dressing alltid holdes rent og riktig brukt.

Bruk noen protetikk for å hjelpe deg å opprettholde normal funksjon siden inaktivitet kan gjøre en fotsår verre.

Bruk antibiotika kremer, aloe vera, tea tree olje eller andre lokale behandlingsalternativer anbefalt av legen din for å behandle magesår. Hold øye med området de første gangene du søke behandling for å sikre at det ikke irritere huden.

Monitor området for tegn på infeksjon. Hvit, gul, grønn eller svart områdene er definitivt grunn til alarm og bør behandles av legen din umiddelbart.

Vurder å bruke spesielle ortopediske sko for å bidra til å avlaste presset av den ekstremt utsatte steder på føttene.

Hint

 • Dehydrering og underernæring svekker kroppens evne til å helbrede, så vær sikker på at du drikker mye vann og spise et sunt kosthold.