Digidexo.com

kronisk bukvegg syndrom

Ulike Epilepsi syndromer

Ulike Epilepsi syndromer


Epilepsy består av en rekke distinkte syndromer, som hver påvirker levetiden til epileptisk på forskjellige måter og krever forskjellige behandlingsstrategier. Diagnostisere en bestemt epileptisk syndrom --- stedet for å lage en generell diagnose av "epilepsi" --- krever medisinske fagfolk til å vurdere alle pasientens nevrologiske og atferdsmessige symptomer, som kan utgjøre kliniske vanskeligheter. Men å identifisere den spesifikke syndrom er den beste måten å forstå pasientens prognose og behandlingsalternativer.

Årsaker

Noen epileptiske anfall er lett forklarlige, mens andre har ingen kjent årsak. Anfall med en ukjent årsak er kjent som idiopatisk anfall. Anfall med en kjent årsak kalles symptomatisk. Idiopatisk beslag er vanligvis lettere å behandle enn symptoma seg.

Spesifikke Nyfødte syndromer

De former for epilepsi oppleves av de fleste barn er forskjellig fra voksne epilepsies. Neonatale kramper, feberkramper og West syndrom er noen av de vanligste epileptiske forstyrrelser som påvirker nyfødte og små barn. Disse syndromene en tendens til å være godartet; de fleste barn vokse dem, eller svarer godt til medisiner (f.eks, steroider), og ikke lider signifikante nevrologiske skader.

Noen leger ikke anser feberkramper å være epileptisk i naturen, fordi beslagene skyldes en høy feber. Derimot, er West syndrom ansett som et epileptisk syndrom for barn, på grunn av den distinkte EEG målinger under anfall. Hvis venstre ubehandlet, kan West syndrom utvikle seg til en voksen form for epilepsi som kalles Lennox-Gastaut syndrom, som rammer barn opp til åtte år og kan alvorlig skade utviklingsmessige ferdigheter.

Epileptiske encefalopati

Epileptiske encefalopatier er hjernens struktur abnormiteter som forårsaker epileptiske anfall hos barn eller voksne. Disse uregelmessigheter kan være plassert på den ene side av hjernen, eller på begge sider. Epilectic encefalopati tendens til å være alvorlig og vanskelig å behandle; de med en tidlig debut ofte avta eller stoppe i ungdomsårene, men deres nevrologiske og kognitive ettervirkninger kan være alvorlige.

Kroniske Epilepsi syndromer

En av de mest alvorlige former for symptomatisk epilepsi er Rasmussen syndrom (også kjent som Rasmussen encephalitis), der den ene side av hjernen fører til beslag på den annen side av legemet. Behandlingen kan omfatte neurotherapy eller, i noen tilfeller fjerning av epileptiske halvkule av hjernen.

Andre kroniske former for epilepsi inkluderer tinninglappen epilepsi og frontallappen epilepsi. Frontallappen syndrom er mer voldelige av de to. Disse syndromene pleier å være symptomatisk; noen har en genetisk basis, mens andre er et resultat av lesjoner, svulster, strukturelle misdannelser eller hodeskader. Folk som har en av disse syndromene krever ofte medisin eller kirurgi for å kontrollere sine anfall.

Kronisk prostatitt uten infeksjon

Prostatitt er en tilstand som oppstår når prostata blir betent eller hovne. Det regnes som en kronisk tilstand når symptomene vare i flere uker. Selv om en gang antatt å være et resultat av en bakteriell infeksjon, kan kronisk prostatitt oppstå av forskjellige grunner. Det er tre typer av kronisk prostatitt: bakteriell, ikke-bakteriell og prostadynia (symptomer, men ingen betennelse). Kronisk prostatitt uten en bakteriell infeksjon er også kalt inflammatorisk kronisk bekkensmertesyndrom.

Årsaker

Årsakene til kronisk prostatitt som utvikler uten at en infeksjon er vanskelig å forstå. Mangelen av bakterier i en urinprøve indikerer det er ikke en bakteriell infeksjon, men tilstedeværelsen av hvite blodlegemer kan fortsatt indikerer at en infeksjon er til stede (dette er ikke veldig vanlig). Ifølge ChronicProstatitis.org, en mulig årsak til kronisk inflammatorisk bekkensmerte syndrom er utett prostata syndrom, som oppstår når barrieren av prostata som forhindrer potensielt skadelige materialer i urin fra å bryte gjennom skades eller brytes ned. En annen mulig årsak er problemer med nervesystemet.

Symptomer

Symptomer på inflammatorisk kronisk bekkensmerte syndrom er lik de som er forbundet med kronisk bakteriell prostatitt. Det vil være smerte mens urinering, resultatet av hoven prostata legger press på urinrøret, som ofte er ledsaget av en brennende følelse under og etter vannlating. Andre mulige symptomer inkluderer problemer med vannlating; smerter i området av bekkenet som over penis, i ryggen, under kjønnsorganer og i området av endetarmen; en konsekvent "full" følelse i blæren; hyppig vannlating; og smerter under og etter orgasme.

Behandling

Selv om det ikke er vanlig brukt, kan antibiotika være bruk for ikke-bakteriell kronisk prostatitt, skjønt dette sjelden tjener som en kur-tatt. Andre mulige medisiner inkluderer alfablokkere, som virker avslappende på prostata muskler og kan potensielt lindre symptomer som hyppig behov for å urinere - eksempler er tamsulosin og terazosin. Hyppig utløsning, som er smertefullt, kan redusere mengden av blokkering og lindre smerte i det lange løp. Dessverre er den type behandling som er mest effektive forskjellig for alle - årsakene til ikke-bakteriell kronisk prostatitt kan være vanskelig å fastslå. Du bør snakke med legen din om de beste mulige behandlingsmetoder.

Kirurgi

I noen tilfeller kan kirurgi utføres. En transuretral reseksjon av prostata, som innebærer delvis eller fullstendig fjerning av prostatakjertelen, er et alternativ hvis konvensjonelle behandlinger mislykkes å gi lindring. Det er vanligvis henvist til eldre menn med tilstanden, da det kan føre til retrograd ejakulasjon, som oppstår når sæden kommer inn i blæren under utløsning. Dette kan føre til impotens, sterilitet og inkontinens. Hvis svellingen er for stor til å tillate riktig tømming av blæren, kan en suprapubic kateter anvendes. Dette innebærer et rør som er lagt inn i blæren gjennom magen for å tømme urin (Resources).

Komplikasjoner og prognose

Selv om det ikke er svært vanlig, i besittelse av en sterkt forstørret prostata potensial til å hindre at urinen strømmer på riktig måte gjennom urinrøret. Dette kan føre til oppbevaring av urin, noe som kan føre til skade på nyrene. Hvis du mistenker at dette skjer, bør du kontakte lege umiddelbart. Selv om forårsaket av en bakteriell infeksjon, kronisk prostatitt vanskelig å kurere. Tilstanden vanligvis oppstår på nytt, og finne riktig behandling som fungerer for deg kan virke som en uoverkommelig oppgave.

Forskjellen mellom fibromyalgi og kronisk muskelsmerte

Fibromyalgi og kronisk myofasical smertesyndrom er begge forhold preget av kontinuerlig muskelsmerter. Ifølge Mayo Clinic, kan kronisk muskelsmerte slutt bli fibromyalgi i noen tilfeller.

Effekter

Fibromyalgi er en tilstand karakterisert ved muskler, sener og ligament smerte. Fibromyalgi smerter kan være verre på visse ømme punkter. Kronisk muskelsmerte syndrom er en tilstand preget av pågående muskelsmerter. Smerten er ofte utløst av press plassert på triggerpunkter i musklene.

Fibromyalgi Effects

Fibromyalgi fører til konstante smerter og tretthet. Personer med fibromyalgi har ofte problemer med å sove. Mange har også andre tilstander som depresjon, kronisk tretthetssyndrom og irritabel tarmsyndrom.

Myofascielle smertesyndrom Effekter

Kronisk muskelsmerte kan forårsake hodepine og smerter som påvirker ben, armer, bekken-området, lavere tilbake området, nakke og kjeve. Muskelstivhet kan også forekomme og noen ganger ulike musklene kan føle som om de er i en knute. Smerte kan forstyrre søvnen.

Identifikasjon

Kronisk muskelsmerte er diagnostisert basert på pasientens beskrivelse av symptomene og en fysisk eksamen. Legen vil se etter sensitive eller anspente muskler områder. Fibromyalgi diagnose er også basert på en pasients anekdoter og en legeundersøkelse. I dette tilfelle ser det fysiske for historie av smerte og minst 11 ømme punkter.

Behandlinger

Kronisk muskelsmerte kan behandles med massasje, stretching, fysioterapi og injeksjoner av lammende medikamenter eller Kortikosteroider i de berørte musklene. Dessuten kan ibuprofen bli brukt til å redusere smerte og depresjon medisiner kan foreskrives for å lindre smerte og å forbedre søvn. Fibromyalgi, kan også behandles med fysioterapi. Medisiner som kan benyttes innbefatter Tylenol, Motrin og reseptbelagte medisiner som antidepressiva og Lyrica.

Reiters syndrom & Glaukom

Reiters syndrom kan også være kjent som reaktiv artritt, en sjelden lidelse med symptomer som ligner på revmatoid artritt. Men det har ikke den revmatoid faktor identifisere at tilstanden i blodprøver. Reiters syndrom påvirker ofte øynene og noen ganger fører til glaukom.

Primære Symptomer

Reiters syndrom viktigste symptomene er leddsmerter, betennelse og stivhet. Andre vanlige symptomer inkluderer øyebetennelse og hudutslett.

Årsak

Reiters syndrom er utløst av en bakteriell infeksjon i mage, genitale eller urin systemer. Diagnosen kan være vanskelig fordi mange pasienter helbrede fra infeksjonen en stund før leddgikt symptomer oppstår.

Øyebetennelse

Betennelse i det hvite i øyet (konjunktivitt) og iris (regnbuehinnebetennelse) er vanlige tidlige symptomer på Reiters syndrom. Disse forholdene kan blusse opp i perioder.

Time Frame

De fleste mennesker med Reiters syndrom gjenopprette innen fire måneder, ifølge Cedars-Sinai Health System, men tilstanden avkastning i omtrent halvparten av pasientene. Opp til 20 prosent av pasientene utvikler en kronisk form av Reiters syndrom, i henhold til sykdom Association of America.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av kronisk Reiters syndrom inkluderer betennelse i hjertet og ryggraden. Løpende episoder av regnbuehinnebetennelse kan føre til progressiv synstap og skape en predisposisjon for glaukom.

Typene RSD

Typene RSD


Sympatetisk dystrofi, RSD, har blitt erstattet med begrepet Complex Regional Pain Syndrome, CRPS. Ifølge Reflex Sympatisk dystrofi syndrom Association, RSDSA, har denne kroniske nevrologiske syndrom symptomer som alvorlig brennende smerte, patologiske forandringer i bein og hud, overdreven svetting, vev hevelse og ekstrem følsomhet for berøring. CRPS er en feil på en del av nervesystemet. Når nervene feiltenning, er hjernen sendes konstant smertesignalene og de resulterende smerte varierer fra milde til alvorlige.

Type I og Type II

CRPS er beskrevet som en skade på en nerve eller mykt vev som ikke følger den normale bane for helbredelse. De to typer av CRPS er type I og type II. Hver type blir differensiert av hvorvidt det er identifiserbar eller om den har en årsak. Dersom nerveskade er et resultat av en uidentifiserbare årsak, enn det anses Type I. Imidlertid er kausalgi eller Type II karakteriseres som å ha en distinkt "stor" nerveskade forekomst. Så, hvis nerveskade skjedde etter en operasjon, enn kirurgi regnes som årsaken.

Diagnose

Begge typer CRPS er bemerket av den pågående og ofte nådeløse nervesmerter som skyldes den endeløse smerte signaler mottatt av hjernen. Dessverre, kan en enkel fall eller invasiv kirurgi føre samme alvorlighetsgrad av nerve smerte. Rocky Mountain CRPS / RSD stater, "CRPS / RSD er en av de mest smertefulle lidelser kjent for medisinsk vitenskap." Endringer som ødem, kan temperaturen i huden og hudens synlige abnormaliteter være basis for diagnose av dette syndrom. Imidlertid er diagnosen gjort av utelukker andre forhold som forårsaker lignende smerter og dysfunksjon; vurdere og dokumentere medisinsk historie; og fysisk å undersøke en pasient.

Behandling

Ifølge RSDSA, er CRPS dårlig misforstått av pasienter, familier og for helsevesenet. Pasienter rapporterer å se et gjennomsnitt på fem leger før en nøyaktig diagnose er gjort. CRPS behandlinger inkluderer medisiner, fysioterapi, psykisk støtte, sympatisk nerve blokker og / eller ryggmargen stimulering.

Fakta

Mellom 200.000 og 1,2 millioner amerikanere er rammet av alvorlig og nådeløse smerte. Av denne statistikken, kvinner er to til tre ganger mer sannsynlig å bli diagnostisert med CRPS. Selv om gjennomsnittsalderen er 42, melder RSDSA det er å se symptomene på unge jenter og barn så unge som tre år. Det bør også bemerkes at CRPS er ikke et psykologisk syndrom; Imidlertid kan pasienter utvikle psykiske problemer fordi de ikke er antatt av familie eller leger. Tidlig og korrekt diagnose samt riktig behandling er nøkkelen for gjenoppretting.

Migrene hos barn

Migrene hos barn


Det pleide å være trodde at barn ikke får migrene, men nå vet vi at det ikke er tilfellet. Migrene kan plage en person gjennom hele livet, inkludert barndommen. Den vanligste typen av migrene hos barn kalles abdominal migrene eller kronisk oppkast syndrom. Barn kan få klassisk migrene, også.

Omfang av Problem

Ifølge Mayo Clinic, før et barn er 17, er 23 prosent av alle piker og 8 prosent av alle gutter hadde en klassisk migrene (svekkende smerte på den ene siden av hodet som kommer fra tilsynelatende ut av det blå). De er bare barn som har fått diagnosen. Når et barn ikke kan snakke eller har problemer med å snakke på grunn av smertene, kan det være vanskelig for en voksen å diagnostisere problemet.

Strekke Elever

Eye tester hos barn innebærer strekke elevene med øyedråper kalt fenylefrin og cyclopentolate. Dette gjør det mye lettere å se etter alvorlige øyesykdommer som grønn stær. Men kan disse dråpene ofte fremkalle en klassisk migrene, inkludert kvalme, oppkast, ekstrem følsomhet for lys og svimmelhet. Effektene gå bort i alt fra 2 til 24 timer.

Abdominal Migrene

Dette er da, med jevne mellomrom, barna får kramper, kvalme og magesmerter, og oppkast. Deres ansikt er ofte svært blek eller spylt som om de har feber (men de vanligvis ikke har feber). Dette forekommer oftest hos barn fra 5 til 9 år gammel, da ofte går unna. Men de fleste barn med mage migrene blir voksne med klassiske migrene.

Tegn i svært små barn

Siden svært små barn ikke kan snakke, er det vanskelig å finne ut hvorfor de gråter. Hvis de har en migrene, barn har en tendens til å skjule sine øyne fra noen lys, koble opp deres ører, kaster opp eller har en urolig mage, og ønsker å forbli liggende. De trenger et mørkt, stille rom til å komme seg. Isposer på pannen kan også hjelpe lindre smerten. Å sette på en hvit støy maskin kan hjelpe de barna som blir overfølsom for lyd. Hvis disse angrepene skje mer enn en gang i måneden, kan du ringe en lege.

Skade

Hodeskader kan også føre til migrene hos barn. Ethvert barn som har hatt en hjernerystelse bør tas til legevakten for å sjekke om kraniebrudd eller andre skader. Ofte med hjernerystelser eller hodeskader, ikke smerten ikke satt inn før timer eller dager etter slaget. Barnet kan også bli veldig forvirret eller langsom bevegelse.

Advarsel

Voksen hodepine eller migrene medisiner er generelt altfor sterk for barn under 16 år. Ingen medisiner, urtemedisin eller alternativ behandling bør gis med mindre det er foreskrevet av legen din.

Cowden protokoller

Cowden protokoller


Lyme sykdom har forundret det medisinske miljøet i mange år. Det pleide å være knyttet utelukkende til hjort flått. Medisinske fagfolk trodde det bare skjedde i den nordøstlige delen av Nord-Amerika. Mange steder i Canada fortsatt ikke anerkjenne det som finnes i dette området. Fordi det presenterer med en forvirrende rekke symptomer, er det tilnavnet "store imitator." Ettersom flere studier har blitt gjennomført, er Lyme sykdom blir bedre forstått og behandlinger blir forbedret. Dr. Lee Cowden er urte avgiftning protokollen er en av disse. En protokoll er et spesielt sett med regler å følge som fører til et bestemt utfall. I dette tilfellet Cowden sin protokoll definerer trinnene og naturlige behandlinger for å ta for å overvinne Lyme sykdom.

Kontroller at Lyme sykdom er Din Disorder

Sjekk med en lege for å riktig diagnostisere Lyme sykdom (flåttsykdom). Det maskerer ofte som andre sykdommer, slik som kronisk fatigue syndrom, fibromyalgi. Parkinson, autisme eller lupus. Protokollen vil kurere Lyme sykdom, men kan ikke ha noen innvirkning på andre lignende lidelser.

Sjekk om Lyme sykdom er anerkjent i din region

Hvis staten ikke aksepterer Lyme sykdom som en gyldig diagnose, se etter områder som gjøre. Mens det antas å være et resultat av hjorte flått, kan mygg bære det også. Det er spekulasjoner om at det kan også spres ved seksuell kontakt som det er forårsaket av en bakterie som ligner på syfilis bakterier, men dette er ennå ikke bevist. Noen områder fortsatt ikke gjenkjenner Lyme sykdom fordi det ikke finnes hjort i området, og derfor yrket ikke aksepterer at folk kan bli påvirket av "tick" sykdom.

Finn en medisinsk faglig til å foreskrive Cowden protokoll

Når du er diagnostisert med Lyme sykdom, be om råd om Cowden protokoll. Dette innebærer å ta en kombinasjon av 19 urte kosttilskudd som må nøye beregnet og administreres. Den månedlige kostnaden for dette programmet er ca $ 500 og protokollen varer i seks måneder.

Tenk Cowden sammendratte Protocol

Spør om Cowden sammendratte protokollen. Dette er ikke en forkortet program. Behandlinger er mer fortettet i intensitet, noe som betyr at du tar mer av visse behandlinger daglig. Den varer i seks måneder, og er omtrent halvparten av kostnadene for hele protokollen. Den kondenserte programmet er tilgjengelig på nettet gjennom flere kilder, inkludert Nutramedix.

Følg protokollen Nettopp

Sørg for at din fremgang overvåkes av en medisinsk faglig. Stick med protokollen før programmet er ferdig. Dette er en avgiftning metode, og før kroppen er helt detoxified, vil du ikke være klar av Lyme sykdom.

Advarsel

Ikke prøv å bygge din egen protokoll uten kyndig veiledning. Lyme sykdom er en svært potent sykdom.

Hvordan prostataproblemer Årsak IBS

Prostatitt og andre bekkenproblemer

Prostata, en liten mannlig kjertel som ligger mellom testiklene og endetarmen, kan føre til en rekke problemer, fra prostatitt til kreft. Kreft er lett å diagnostisere, men er vanskelig å behandle; prostatitt er unnvikende fordi den har et stort utvalg av symptomer og ingen kjent årsak. Prostatitt kan gi bekkensmerter, urologiske bekymringer som hyppige oppfordrer til å urinere, en svak eller avbrutt strømmen, og til og med blod i urinen. Seksuelle symptomer kan omfatte erektil dysfunksjon og smerter under samleie. Prostata problemer kan også føre til irritabel tarm syndrom (IBS), fordi irritert prostata kan igjen forverre nervene som påvirker den nedre fordøyelseskanalen.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom, som prostatitt, har ingen spesifikk årsak, men kan diagnostiseres ved å bekrefte en konstellasjon av symptomer. Disse inkluderer kronisk diaré eller forstoppelse, eller begge deler; overflødig gass; abdominal eller bekkenløsning; og slim eller blod i avføringen. IBS kan styres, men ikke kureres. Fordi tykktarmen og tykktarmen ligge så nær prostata, kan IBS irritere prostata og andre strukturer i bekkenbunnen. Prostata symptomer kan utvikle seg fra IBS.

Kroniske bekkensmerter syndrom (CPP)

På samme måte som IBS kan forårsake prostatitt, slik prostatitt kan forårsake IBS. Kronisk bekkensmertesyndrom (CPP), en langvarig og fast innstramming av bekkenmusklene på grunn av stress, kan føre til begge forholdene. Leger er bare begynnelsen for å forske CPP som en årsak til de overlappende symptomer på prostatitt og IBS. De tidlige funn fra en studie av Dr. David Wise ved Stanford University er at et program strekk, massasje og avspenningsøvelser kan alle være gunstig i CPP ledelse. Før du går på medisiner eller velger å gjennomgå en operasjon, spør legen din om CPP kan være årsaken til ubehag.

Hvordan identifisere bivirkninger av vitamin B12-injeksjoner

Hvordan identifisere bivirkninger av vitamin B12-injeksjoner


Vitamin B12-injeksjoner, også kalt cyanokobalamin injeksjoner, er admistered til personer som lider av smptoms av vitamin B 12-mangel, som kan inkludere høy alder, anemi og kronisk tretthet syndrom. Bivirkninger er varierte, og er vanligvis milde. Under adminsistration av vitamin B12-injeksjoner til nyfødte, kan livstruende luftveissymptomer forekomme.

Hvordan identifisere bivirkninger av vitamin B12-injeksjoner

Forvent litt smerter på injeksjonsstedet. Vitamin B12 injeksjoner må administreres på en måte som er kjent som en "intramuskulær" injeksjon. Dette er en veldig dyp injeksjon som resulterer i smerte, varme og noen ganger kløe på injeksjonsstedet.

Vær på vakt for en følelse av trykk i brystet, hjertebank, eller rask hjerterytme kan være bivirkninger av vitamin B12-injeksjoner.

Se for gastrological bivirkninger. Mild diaré, urolig mage og kvalme kan oppstå med injeksjon av vitamin B12. Disse er blant de mer vanlige, men milde bivirkninger av vitamin B12-injeksjoner.

Overvåk pasienten for toksisitet. Også kjent som cyanocobalmin, er det noen formodning at cyano del av cobalomin er relatert til cyanid, som er svært giftig. Således kan det være toksisk for cellene.

Kontroller luftveisproblemer. Den mest alvorlige bivirkning av vitamin B12-injeksjoner er ikke forårsaket av vitamin selv, men av konserveringsmiddel i injeksjonsløsningen, som er benzylalkohol. Dette kan føre til kortpustethet, hoste og tungpustethet. Når det gis til nyfødte, spesielt de med lav fødselsvekt, symptomer på langsom heatbeat, plutselig gisping eller lavt blodtrykk indikerer en alvorlig luftveis effekt som, hvis den ikke behandles umiddelbart, kan føre til dødsfall.

Effekten av fiskeolje kapsler

Fiskeoljekapsler er laget av fettvevet i kaldt vann fisk. De inneholder essensielle fettsyrer som er svært viktig for god helse, spesielt helsen til hjertet og hjernen. Vi får ikke nok av disse fettsyrene i kosten for å opprettholde optimale nivåer av Omega 3 fettsyrer --- derfor fiskeoljekapsler gir en naturlig kilde til Omega 3 fettsyrer som kan tas konsekvent for å sikre optimal helse. Fiskeolje brukes til å behandle og lindre kroniske sykdommer som leddgikt og depresjon, og brukes for å forhindre hjerteinfarkt, hjertesykdom og slag.

Beskrivelse

Fiskeoljekapsler er laget av fatty oljer som finnes i vev av kaldt vann fisk som laks, tunfisk og makrell. Oljen inneholder høye nivåer av Omega 3-fettsyrene EPA og DHA. Disse fettsyrene er nødvendig i store mengder som et essensielt næringsstoff som trengs av hjernen og netthinnen for riktig neuronal funksjon. Dette betyr at det er viktig for læring og mental utvikling. Det er også brukt for å fremme et sunt hjerte og brukes til å hindre og behandle kardiovaskulær sykdom, så vel som andre kroniske sykdommer.

Funksjon

Vi får ikke nok omega 3 fra vår diett for å skape optimale nivåer for helse. Kroppen vår kan produsere Omega 3 fra mat som inneholder ALA, som valnøtter og linfrø, men bare i små mengder. Den beste måten å få riktig mengde av Omega 3 i kosten vår er gjennom matvarer som direkte inneholder DHA og EPA, som fisk. De fleste av oss får ikke på langt nær nok fisk i kostholdet vårt, så tar fiskeolje kan være den beste måten å sikre en sunn dose av Omega 3 i kosten vår.

Effekter

Omega 3 fettsyrer i fiskeolje vil bistå i å få nerver, hjerte, hjerne og ledd --- faktisk, til hele kroppen --- fungere på optimalt nivå. Dette betyr kronisk sykdom slik som artritt, og kronisk fatigue syndrom, Alzheimers sykdom, Parkinsons sykdom, diabetes, depresjon, bipolar lidelse og oppmerksomhetssvikt hyperaktivitet lidelse, kan forbedres gjennom den fortsatte bruk av fiskeolje. Det betyr også at energinivået skal økes, og det vil fremme en generell følelse av velvære.

Fordeler

Fordelene av fiskeolje er så mange at innen 30 dager bør du føle deg merkbart bedre på mange nivåer. Tar fiskeolje høy i Omega 3 fettsyrer vil bringe en følelse av generell energi, helse, vitalitet, mental klarhet og økt konsentrasjon og hukommelse. Det vil også forbedre ubehag forbundet med et stort antall kroniske tilstander. Men kanskje det mest fordelaktig aspekt av inntak av fiskeolje hver dag er fordelen til både hjerte og hjerne. Fiskeolje er kjent for å forbedre helsen til hjertet, forebygge hjertesykdom og hjerteinfarkt samt redusere risikoen for slag. Fiskeolje faktisk motvirker dårlig kolesterol og skadelige fettstoffer i kroppen, og den balanserer blodsukkeret. Dette gjør det nyttig for å bekjempe høyt kolesterol og fedme.

Dosering

Fiskeolje må tas konsekvent i minst noen få uker før det begynner å ta effekt. Mange kapsler har mellom 1,000 til 1,200 mg av fiskeolje per kapsel. Sørg for å få en god kvalitet fiskeolje som inneholder en høy dose av Omega 3 fettsyrer DPA og EPA. Mange typer av fiskeoljekapsler inneholder omtrent 350 mg av hver fettsyre, men den større mengde, jo bedre vil det være. Mange varianter av fisk vil anbefaler å ta mellom fire og seks kapsler om dagen, avhengig av styrken på hver kapsel.

Tegn og symptomer på kvinners helseproblemer

Tegn og symptomer på kvinners helseproblemer


Det er mange hormon-relaterte og reproduktive forhold som er spesifikke for kvinner, men kvinner er også mer utsatt enn menn til flere andre forhold, for eksempel skjoldbrusk problemer og auto-immune sykdommer. Disse helseproblemer ofte føre vage tegn og symptomer som gjør det vanskelig for legene å komme opp med en nøyaktig diagnose.

Hårvekst

Mens noen kvinner er genetisk utsatt for overflødig kroppshår, kan det ofte være et symptom på en underliggende helseproblem, spesielt hvis det vises plutselig. Ny hårvekst i ansiktet, brystet eller ryggen, eller fortykkelse av hår på ekstremitetene, kan være et tegn eller hormonelle lidelser som polycystisk ovariesyndrom sykdom, Cushings sykdom eller en underactive skjoldbruskkjertelen. Det kan også være et tegn på eggstokkene eller binyrene kreft. Hårvekst er vanligvis forårsaket av en overproduksjon av mannlige kjønnshormoner eller en underproduksjon av kvinnelige kjønnshormoner.

Uregelmessig menstruasjon

Mens mange kvinner opplever uregelmessigheter i menstruasjonene fra tid til annen, kan kroniske uregelmessig menstruasjon være et tegn på et helseproblem. Unnlatelse av å menstruere eller færre enn normalt perioder er aa vanlig symptom på polycystisk ovariesyndrom sykdom, ifølge CNN.com. Uregelmessig perioder kan også være et tegn på andre hormonlidelser, som hypertyreose. Kidshealth.org sier at hvis du opplever uregelmessig menstruasjon i mer enn tre år, eller har andre symptomer som økt hårvekst og muskelmasse, bør du oppsøke lege, da disse kan være tegn på en hormonubalanse.

Vektøkning

Vektøkning, spesielt uten noen åpenbar årsak, er et annet tegn på et helseproblem i en kvinne. Som med hårvekst og menstrual uregelmessigheter, er et hormon ubalanse ofte årsaken til dette uforklarlig vektøkning. Polycystisk ovariesyndrom sykdom kan føre til vektøkning, så kan en underactive skjoldbruskkjertelen. Vektøkning kan også være et symptom på depresjon.

Fatigue

Fatigue er et vanlig symptom på helsemessige forhold som påvirker kvinner. Det er et hoved symptom hos kronisk fatigue syndrom, så vel som et vanlig symptom på fibromyalgi. Årsakene til disse forholdene er ikke kjent, men de er mye mer vanlig hos kvinner enn hos menn. Trøtthet er også en førsteklasses symptom på auto-immun sykdom lupus, samt depresjon og hypertyreose.

Matvarer rike på Alpha Lipoic Acid

Matvarer rike på Alpha Lipoic Acid


Alfa-liponsyre er klassifisert som både en antioksidant og et næringsstoff. Det hjelper å slå glukose til energi, beskytte celler fra oksygen skade, og vedlikeholde forsyninger av vitamin E og C. Alpha-liponsyre skiller seg fra mange andre antioksidanter i at det kan fungere i både vann og fett, mens de fleste bare kan utføre i ene eller den andre. Dette gunstig næringsstoffet er viktig for kosthold alle mennesker, uansett hvor mange opplever mangler på grunn av dårlige matvaner.

Animalske produkter Mat Kilder

Dyr, som mennesker, trenger alpha liponsyre å fungere tilfredsstillende, og de lagrer skytende beløp i nyrer, lever og hjerte. Vanligvis er disse antatt å være de mest fordelaktige muligheter til å velge en del av dyret til å spise i den hensikt å få ekstra alfa-liponsyre. Imidlertid vil andre deler av dyret også bære noen nivåer av næringsstoff. Vegetarianere bør bry seg med de nivåene som de mottar uten forbruket av kjøtt.

Vegetabilsk Mat Kilder

Mørk grønn, grønne råvarer er gode kilder til alfa liponsyre, blant andre viktige vitaminer og næringsstoffer. Grønnkål, spinat og brokkoli er blant de mest fremtredende av leverandører i vegetabilsk familien. Vegetarianere, spesielt bør forsøke å konsumere en god mengde av hver av disse grønnsaker for å sikre at de får en stor mengde av dette næringsstoff.

Kosttilskudd og andre nærings Kilder

En av de viktigste kildene til alpha lipoic syre er gjær, som inneholder en overflod av antioksidanter. Selv om dette er den mest tett form av spiselige alfa-liponsyre, er det ikke nødvendigvis den mest tilgjengelige. Kosttilskudd, slik som tabletter, er også tilgjengelige for dem som foretrekker den enkle metode for forbruk eller større sikkerhet for at de får en tilstrekkelig mengde av næringsstoffet. Mange helsekost og vitamin butikker tilbyr en pille form av dette produktet for forbrukeren å kjøpe.

Terapeutiske bruksområder og mat faktorer som bidrar til Mangler

Det er mange ulike terapeutiske bruksområder og fordeler som leger og ernæringsfysiologer attributt til alfa liponsyre, inkludert begrense celleskader, bidrar til å kontrollere insulin, og forebygging av grå stær, kronisk tretthet syndrom og leversykdom. Bevisene til direkte støtte noen av disse preventions er noe begrenset, men. De fleste mennesker som viser tegn på svakheter knyttet til alfa liponsyre feil det for en mangel på vitamin C, som symptomene er ganske like. Personer som ikke spiser kjøtt bør være spesielt forsiktig i å overvåke deres helse. En mangel som skyldes en mangel på vitaminene C og E, kan koenzym Q10 (Q10) og NADH også attributt til redusert nivå av denne antioksydant.

Syklisk Oppkast Behandling

Syklisk Oppkast Behandling


Også kjent som abdominal migrene, bilious angrep, periodisk syndrom, og tilbakevendende oppkast, er syklisk oppkast syndrom (CVS) en dårlig forstått tilstand som fører til sine ofre til å lide av periodiske anfall av intens kvalme og oppkast. Behandling for sykliske brekninger syndrom må være rettet til de behov og utløser av den enkelte pasient. Barn er de vanligste ofrene for sykliske brekninger syndrom; imidlertid legene begynner å kjenne sykliske brekninger syndrom hos voksne.

Historie

Samuel Gee først beskrevet sykliske brekninger syndrom i sin 1882 rapport med tittelen "På Fitful eller tilbakevendende oppkast." Disse pasientene vises plutselig innsettende kvalme og oppkast som skulle vare i timer eller dager. Gee skrev at mellom episoder, pasienter dukket fri for sykdom. Ifølge tidsskriftet "Pediatric Nursing," moderne medisin bare begynte å undersøke måter å behandle til sykliske brekninger syndrom i 1990-årene, etter noen forskere begynte å teoretisere at det var knyttet til migrene.

Umiddelbar Care

Ifølge Neil Gordon, forfatter av "tilbakevendende oppkast i barndommen, spesielt nevrologiske Origin," det er en lang liste med alvorlige tilstander som kan forårsake oppkast, som hver har å bli eliminert før diagnostisere en pasient med syklisk oppkast syndrom. I løpet av en episode, er støttebehandling av høyeste prioritet. Hvis du bor hjemme, hvile i et mørkt, stille sted. På sykehuset, kanskje IV væsker og beroligende midler gis for å opprettholde fuktighet og grense oppkast før episoden er over.

Langsiktig forvaltning

Administrerende sykliske brekninger syndrom er en prosess med å merke seg når en pasient går inn prodome, den fasen som går forut for en episode av oppkast. Den anti-angst narkotika lorazepam kan noen ganger stoppe en episode før det begynner. I "The Indian Journal of Pediatrics," JB Ghosh og kolleger rapporterer at anti-migrene medisiner amitriptylin har vist seg å være effektive i å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av sykliske brekninger episoder hos noen pasienter. De merker som amitriptylin er også nyttig i å bekrefte en diagnose av cyklisk oppkast syndrom, siden CVS er den eneste oppkast tilstand som svarer til dette stoffet.

Alternatives

En studie i "BMC Neurology" 2010 rapporterer at pasienter sykliske brekninger syndrom tar kosttilskudd co-enzym Q10 opplevd nesten det samme reduksjon av symptomer som pasienter som tar amitriptylin, med ingen av bivirkninger. Ifølge "Extreme Brekninger: Syklisk Oppkast syndrom," 56-72 prosent av voksne lider av CVS erfaring lettelse fra et angrep ved å ta et varmt bad eller dusj. Hos barn kan dyp søvn ved inngåelse prodome fasen noen ganger bidra til å stoppe et angrep før det begynner.

Betraktninger

Hos barn, sykliske brekninger syndrom løser ofte på egen hånd etter puberteten. Familier til barn med sykliske brekninger syndrom identifisere stress og infeksjoner, spesielt bihulebetennelse, som episoden utløser. Positive hendelser, inkludert helligdager og bursdager, er svært sannsynlig å indusere en episode hos barn. Voksne med kronisk oppkast syndrom er også utsatt i tider med negativt stress eller lykkelig spenning. Voksen triggere inkluderer også menstruasjon og utmattelse. Unngå triggere kan være et kraftig våpen mot sykliske brekninger syndrom.

Informasjon om interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en tilstand som forårsaker smerter og press i blæren og rundt bekken området. Ifølge International interstitiell cystitt Association, 8 millioner kvinner og 1,5 millioner menn i USA har tilstanden. Interstitiell cystitt er en kronisk tilstand med varierende symptomer og perioder med remisjon. Andre navn på interstitiell cystitt er kroniske bekkensmerter syndrom, smertefull blære og blæresmertesyndrom. Det er ingen definitive kur for tilstanden, men medisiner og andre behandlinger gir lindring av symptomer og bedre livsstil for lider.

Symptomer

Symptomer på interstitiell cystitt inkluderer det presserende behov for å urinere ofte, opptil 60 ganger om dagen for noen mennesker, bekkensmerter med smerter mellom vagina og anus hos kvinner og pungen og anus hos menn, smertefulle samleier for kvinner og smertefull ejakulasjon for menn og kroniske bekkensmerter.

Årsaker

Selv om ingen eksakte årsaken for IC er kjent, er følgende faktorer bidrar til tilstanden: blære eller ryggmargen traumer, bekkenkirurgi, blære overdistention, eller venter for lenge med å gå på do, dysfunksjon i bekkenmuskulaturen, bakteriell infeksjon, autoimmune sykdommer , og overfølsomme nerver i bekkenet, som kalles en tilstand primær nevrogen inflammasjon.

Betraktninger

Forskere har funnet en viss substans som er unik for urin fra mennesker med IC. Stoffet ser ut til å blokkere normal cellevekst på slimhinnen i blæreveggen, slik at de heter det antiproliferativt faktor. Forskere håper å lære mer om antiproliferativt faktor vil føre til gjennombrudd i behandlingen.

Diagnose

En diagnose av interstitiell cystitt er kommet til etter at alle andre medisinske tilstander er utelukket, og blæren smerte med hyppig vannlating og det haster er bevist.

Behandling

Behandlingstilbud for IC inkluderer anti-inflammatoriske medisiner, antidepressiva, antihistaminer og Elmiron, som er et medikament spesielt utviklet for å behandle interstitiell cystitt. Andre behandlinger inkluderer nervestimulering for å lindre bekkensmerte og urinering frekvens, blære oppblåsthet, hvor blæren er strukket med vann eller gass, og blæren drypping, i hvilket medikament er anbragt i blæren for å lindre inflammasjon og hjelpe til med andre symptomer. Den endelige behandling alternativ er kirurgi, men det brukes bare hvis alle andre alternativer mislykkes.

Trykkpunkter på kroppen

En trykkpunkt er et ømt punkt på en muskel som kan føre til økt muskelspenninger og smerter. Ofte, trykkpunkter, mer generelt referert til som knyttede muskler, er forårsaket av skade, anstrengelse, og dårlig holdning. Det er bokstavelig talt hundrevis av trykkpunkter i kroppen. Rapporter viser at smerte forårsaket av trykkpunkter er en av de viktigste årsakene til at folk mister tid fra arbeidet. I mange tilfeller kan legge press på anbud muskelvev bidra til å lindre smerten ved å løsne stramme muskler. Mens mange trykkpunkter er plassert under store muskelgrupper, andre ligger i fordypninger funnet i nærheten benete fremspring.

Typer

Hvorvidt disse områdene omtales som trykkpunkter eller triggerpunkter, har de én ting til felles - smerte. Triggerpunkter er aktive når trykket påføres en sår muskelsmerter sender til andre områder av kroppen. Aktive triggerpunkter begrense blodstrøm og komprimere nerver. Som et resultat, kan en person oppleve enten en kjedelig verke eller en skarp smerte. Prikking eller en pinner-og-nåler og følelse er et vanlig symptom i tillegg. Latente triggerpunkter kun forårsake smerte når trykket er brukt. Mens latente triggerpunkter ikke sender smertesignaler til andre deler av kroppen, kan de forårsake stive ledd og en reduksjon i omfanget av bevegelse.

Betydning

Uutgitte triggerpunkter kan føre til kroniske smerter og redusert fleksibilitet som etter hvert kan begrense fysisk bevegelse og mobilitet, noe som gjør det nødvendig å frigjøre muskelspenningene og spenning. Trykkpunkt terapi arbeider for å fysisk slappe kroppen og øke blodsirkulasjonen, og dermed lindre muskelkramper, økt fleksibilitet og omfanget av bevegelse, senke blodtrykket, og bidrar til å lindre kroniske smerter.

Historie

Akupressur er en gammel kinesisk healing teknikk som bruker press fra fingrene på bestemte steder i kroppen. Utviklet tusenvis av år siden, er troen på at det finnes kanaler av energi, som tillater en persons chi eller livskraft, til å strømme gjennom kroppen. Utøvere hevder at det finnes hundrevis av akupressurpunkter finnes langs disse banene. Teori er at å trykke på disse trykkpunkter vil enten øke eller redusere sirkulasjon av chi i kroppen.

Teorier / Spekulasjoner

Mens hittil er det ingen vitenskapelige bevis som støtter eksistensen av chi, peker noen medisinske forskere ut at visse akupunkturpunkter i kroppen synes å ha en annen elektrisk motstand enn det omkringliggende vevet. Mange vestlige leger er nå anbefale akupressur teknikker som alternative behandlinger for naturlig smertelindring. Påføring fast nedadgående press for å stimulere trykkpunkter ser ut til å frigjøre endorfiner, kjemiske budbringere som undertrykker smerten ved å blokkere overføring av smerte impulser til hjernen. Om ikke annet, synes trykkpunkt terapi for å lindre stress i mange individer, fremme velvære ved å styrke kroppens immunrespons mot sykdom.

Funksjon

Det er mulig å utføre akupressur på deg selv. Påfør trykket gradvis og sakte. Som den forknytte muskler begynner å mykne, puste ut som du føle spenningen i muskelen slappe av. Hold trykket stødig i ca 2 minutter. Forsiktig slappe av og deretter legge press på nytt. Fordi spenningen konsentrerer seg vanligvis rundt trykkpunkter, muskler kontrakt når stresset eller trøtt. Som muskel gir etter for press, muskelfibre begynner å slappe av, øker blodstrømmen, og bringer mer oksygen til området.

Fordeler

Som terapeutisk massasje, legge press på anbud muskelvev slapper musklene og lindrer stress, bidrar til å forbedre sirkulasjonen og lavere blodtrykk. Avtagende stressnivå har vært kjent for å hjelpe i behandlingen av medisinske tilstander så som fibromyalgi og kronisk smerte syndrom, søvnforstyrrelser, sirkulatoriske problemer og artritt. Andre helsemessige fordeler av akupressur inkluderer stress og smertebehandling. Noen mennesker hevder at akupressur bidrar til å lindre migrene hodepine og ryggsmerter, allergier, og noen ganger til og med forkjølelse og influensa.

Advarsel

Legge press på spente muskler ved hjelp av tommelen og fingrene kan lindre stress, spenninger og smerter. Men det er viktig ikke å trykke på området for hardt, som å øve for mye press kan gjøre mer skade enn godt. Noen triggerpunkter kan være sår når den trykkes eller en person kan føle smerte i en annen del av kroppen. Slipp trykket hvis et triggerpunkt er ekstremt smertefullt.

Bivirkninger av Orlistat

Orlistat er en resept slankepille selges under merkenavnet Xenical. Det selges også over disk under merkenavnet Alli, men i en redusert dose bare. Orlistat virker ved å blokkere noe av fettet i kostholdet ditt fra å bli absorbert i kroppen din. Pillen er ment å bli brukt i forbindelse med en lav-fett diett og en trimplan. I tillegg må du snakke med legen din om du bruker vitamintilskudd, som orlistat kan også blokkere deres absorpsjon.

Fordøyelses bivirkninger

Det er flere mulige fordøyelses bivirkninger mens de tok orlistat, som oppstår som et resultat av medisinen er fett-blokkerende mekanisme. Du kan merke en fet rester i dine undertøy, gass med en fet utslipp, øke i avføring og en manglende evne til å kontrollere dem. Avføringen kan være fet, fet eller løs. Andre bivirkninger er magesmerter, rektal smerter, diaré, kvalme og oppkast.

Andre bivirkninger

I tillegg til fordøyelses bivirkninger, kan du ha en hud utslett med kløe, hodepine, ryggsmerter, problemer med tannkjøttet eller tennene, kaldt symptomer (som nysing, hoste, sår hals og tett nese) samt feber og frysninger.

Pre-eksisterende forhold

Ikke ta orlistat hvis du noen galleblæren problemer, kronisk malabsorpsjon syndrom eller hvis du er allergisk mot orlistat. Andre medisinske tilstander som diabetes, en historie med enten pankreatitt eller gallestein, en underactive skjoldbruskkjertelen eller en spiseforstyrrelse, kan bety at du trenger en justert dose for å ta orlistat.

Interaksjoner

Noen legemidler og over-the-counter kosttilskudd kan samhandle med orlistat. Listen over legemidler som kan samhandle med orlistat inkluderer blodfortynnende som warfarin, digoksin (digitalis), ciklosporin og levotyroksin (som Levothroid eller Levoxyl). Insulin og diabetes medisiner kan også samhandle med orlistat. Du kan være ute av stand til å ta orlistat hvis du også tar andre slankepiller, enten de er reseptbelagte eller over-the-counter. Spør legen din om eventuelle interaksjoner.

Pankreatitt

Visse bivirkninger kan oppstå som et tegn på pankreatitt. Disse symptomene inkluderer rask hjerterytme, kvalme, oppkast og en uutholdelig smerte sprer seg fra øvre del av magen til ryggen. Slutte å bruke og ringe legen din umiddelbart hvis du opplever disse symptomene.

Eastern Behandling for Fibromyalgi

Eastern Behandling for Fibromyalgi


Fibromyalgi er en kontroversiell helse lidelse, selve eksistensen av noe som er gjenstand for opphetet debatt innen det medisinske fellesskapet. Som om det faktum ikke var urovekkende nok, synes det også å være liten enighet om hvordan å behandle fibromyalgi. Mens debatten om hvorvidt fibromyalgi er ekte eller ikke er egnet til å gå på en stund, gamle medisinske remedier fra Østen tilby noen håp for lettelse for dem som føler at deres livskvalitet er lidelse på grunn av sykdommen.

Hva er Fibromyalgi?

Som kronisk fatigue syndrom, fibromyalgi synes til en viss å være en samling av symptomer i stedet for en entydig sykdommen i seg selv. Begrepet "fibromyalgi" bokstavelig oversettes som "smerte av muskel fiber", og muskelsmerter er tilstanden mest entall symptom. Men det finnes også andre symptomer som alvorlig utmattelse, søvnproblemer, følelse av utmattelse, depresjon, hodepine, angst og irritabel tarm syndrom. Det er ennå ikke en definitiv test for å bekrefte diagnose av fibromyalgi.

Tradisjonell kinesisk medisin

Wei Liu og Changzhen Gong, i en artikkel skrevet for American Academy of Akupunktur og orientalsk medisin, undersøke den unike tilnærming som tradisjonell kinesisk medisin tar mot behandlingen av denne litt tåkete helsetilstand. Som med den fjerne Østen tilnærming til medisin generelt, blir symptomene forbundet med fibromyalgi spores tilbake til ubalanse innenfor pasientens kropp. Når disse ubalansene er identifisert, kan det treffes tiltak for å gjenopprette ting til det normale ved å korrigere disse ubalansene.

Spleen / Hjerte Ubalanse

Liu og Gong skrive om en kvinne som heter Donna som led symptomer på fibromyalgi, særlig dyp muskelsmerter, og får ingen tilfredsstillelse fra utøvere av vestlig medisin. I å lese om noen av de fysiske manifestasjoner forårsaket av hva kineserne diagnostisere som en ubalanse mellom milten og hjertet, Donna fant at symptomene på en slik ubalanse perfekt beskrevet hennes tilstand. Tradisjonell kinesisk medisin antydet at det kunne rettes opp gjennom akupunktur og bruk av en kinesisk urte formel kalt Gui Pi Wan. Donna prøvd begge moduser av behandlingen og var glad for å se at tilstanden hennes bedret seg markert over tid.

Liver Chi Stagnasjon

En annen vanlig årsak til fibromyalgi symptomer, ifølge Liu og Gong, kalles leveren chi stagnasjon, i hvilken leveren invaderer milt, forstyrrer den fungerer. Symptomer på denne tilstanden er tretthet, depresjon, sviktende hukommelse, søvnløshet og muskelsmerter, alle symptomer som oppleves av fibromyalgi lider. Tradisjonelle kinesiske rettsmidler for denne tilstanden omfatter akupunktur i kombinasjon med naturmidler kalt Shu Gan Wan og Xiao Yao Wan.

Look East for Relief

Hvis du lider av hva du mener å være symptomer på fibromyalgi og synes å være å få noen lettelse --- eller enda en bekreftelse på at du er syk --- fra legen din, kan det være lurt å vurdere å konsultere en utøver av tradisjonell Kinesisk medisin eller akupunktør. Mange i Vesten har kommet til å erkjenne at noen av teknikkene for behandling av sykdom i Østen har levedyktige alternativer til merkevaren medisin praktiseres i Vesten. Urte formler nevnt ovenfor kan bestilles online.

Histamin Sykdommer

Histamin Sykdommer


Histamin er ofte assosiert med allergi når det utløser en inflammatorisk respons til allergener som angriper legemet. Histamin styrer forskjellige kroppsfunksjoner, og er også en indikator på noen alvorlige sykdommer.

Histamin

Histamin er et biogene amin som regulerer immunrespons. Den styrer stimulering av mage sekreter og innsnevring av bronkial glatt muskulatur. Histamin er et signalstoff som utløser betennelse respons.

Schizofreni

Histamin er en neurotransmitter i hjernen. Nivåer av histamin i blod som enten er for høyt eller for lavt er blitt funnet å være relatert til schizofreni.

Histamin og Schizofreni

Ifølge en artikkel på The Bio-Communications Research Institute hjemmeside, er lav histamin nivå er ofte assosiert med paranoia, søvnighet, lav libido, lett frustrasjon og spenningshodepine. Høye Histamin nivåer er ofte relatert til besettelse og tvang, depresjon, migrene og kroniske muskelspasmer syndrom.

Leversykdom

Histamin har blitt funnet å være forhøyet hos pasienter med kronisk leversykdom cholestatisk, i henhold til Journal of Clinical Investigation. Dette ser ut til å skje fordi en syk lever ikke kan stoppe flyten av histamin i portveneblod som et sunt leveren gjør. Forhøyet histamin er en indikator på leversykdom.

Inflammatorisk tarmsykdom

Histamin mastceller er forhøyet hos pasienter med inflammatorisk tarmsykdom så som kolitt og Chrons sykdom. Histamin er en neurotransmitter som styrer inflammatoriske respons i disse sykdommene. Økt nivå av histamin er indikatorer på disse sykdommene.

Prostatitt Pain

Prostatitt (også kalt en prostata infeksjon) er betennelse i prostatakjertelen. Det er ofte ledsaget av smertefulle symptomer, som ofte er den eneste grunnen til at menn søker behandling og motta riktige diagnoser. Prostatitt smerter kan behandles med over-the-counter eller reseptbelagte legemidler, avhengig av alvorlighetsgraden.

Prostatitt

Prostata er en liten kjertel formet som en valnøtt og plassert slik at det brytes rundt hodet av urinrøret hos en mann. Urinrøret er røret som strekker seg fra en manns blære til tuppen av penisen hans. Under utløsning, til prostata frigjør næringsstoffer hjelpe sæden overleve lenger i skjeden. Prostatitt er en betennelse og påfølgende hevelse av prostatakjertelen. Det kan være en rekke årsaker, inkludert bakterier kolonisering, viral infeksjon eller fysisk skade.

Smertefulle symptomer

Det finnes mange symptomer på en prostata-infeksjon, og mange av dem involverer smerte. Dette er en god ting, fordi som en mann ikke kan se hans prostata, han sannsynligvis aldri ville ellers vet om denne tilstanden. De vanligste er skarpe smerter når du tisser eller ejakulere. I noen tilfeller kan du også oppleve svie under vannlating og ejakulasjon, samt smerter i testiklene, i korsryggen eller under avføring.

Kroniske bekkensmerter

Kroniske bekkensmerter syndrom (også kalt urologisk kronisk bekkensmertesyndrom) er en tilstand som etterligner alle de smertefulle symptomer på en prostata infeksjon, men ikke viser noen tegn til infeksjon, som for eksempel tilstedeværelse av bakterier eller virus. Den største forskjellen mellom normal prostatitt og kronisk bekkensmertesyndrom er at sistnevnte kan vare opp til tre måneder, selv med behandlinger. Det er mange teorier om hvordan kronisk bekkensmertesyndrom skyldes, men ingen sikker diagnose. Det er også ingen bevist kur, så behandling av denne tilstanden fokuserer på å behandle symptomene.

Behandling av prostatitt Pain

Avhengig av årsaken til infeksjon, vil legen din forskrive antibiotika eller antivirale medisiner. Som immunforsvaret og reseptbelagte medisiner bekjempe infeksjonen, vil legen din også foreslå måter å umiddelbart behandle smerter forbundet med det. For milde tilfeller, kan over-the-counter medisiner som Advil eller Motrin gi lindring. For mer intense smerter, kan legen forskrive en resept smertestillende som for eksempel Percocet. Som infeksjonen helbreder, bør smertene gradvis avta, så vel.

Forebygging

Hindre smerter fra prostatitt betyr hindre prostata infeksjoner i første omgang. Holde god hygiene vaner. Holde kjønnsorganene rent og tørt. Vask dem daglig og etter samleie med en mild såpe og varmt vann. Hvis du ikke er omskåret, sørg for å trekke tilbake forhuden og rent under regelmessig. Alltid gå på toalettet så snart du føler trang til å urinere. Også, praktisere sikker sex for å hindre utvikling av prostatitt mot seksuelt overførbare sykdommer.

Screening tester for CNS

Screening tester for CNS


CNS er en produsent av PC-baserte screeningtester av nevrokognitiv status. Programvaren kan betjenes av ukvalifisert hjelpepleiere og kan administreres i løpet av relativt kort tid, ca 30 minutter.

Kognitiv

CNS Vital Signs programvare er utviklet for å gi medisinsk fagpersonell diagnostisere medisinske forhold. For eksempel er tilstander som fibromyalga og kronisk fatigue syndrom karakteriseres av lignende symptomer, inkludert kognitive og nevropsykologiske svikt. CNS Vital Signs gir screening ved hjelp av en rekke standardiserte psykometriske tester som kan overvåke pasienten for eventuelle endringer over tid.

Tester

Screening tester som tilbys av CNS Vital Signs er kategorisert over fem testområder: hukommelse, oppmerksomhet, motorisk kontroll, reaksjonstid og informasjonsprosesseringshastighet. Innenfor disse testing områdene er sju datatester som kan velges for hver pasient. Disse testene er bygget opp av en verbal minne test, test visuell hukommelse, symbol sifret kode test, finger-tapping test, Stroop-test, kontinuerlig ytelsestest og variabel ytelsestest. Versjoner av alle testene som brukes av CNS Vital Signs er tilgjengelig for allmennheten, og anses av medisinske fagfolk som guides av nevrokognitiv funksjon.

Grading

Resultatene av CNS 'Vital Signs datamaskinbaserte screeningtester kan oppnås på en rekke måter, med fire typer av score tilgjengelig for medisinsk fagpersonell. Rå poengsummer kan erholdes som gir resultater for hver av testene som administreres til pasientene. Testresultatene kan også beregnes inn i de fem kognitive domener. Alternativt, kan domene score beregnes innenfor en aldersrelatert nevrokognitiv indeksen som priser resultatet av test-taker med en database av score fra alderen 8 frem til 89. Poeng er gitt på CNS Vital Signs tester på en skala fra fire resultater : over gjennomsnittet, gjennomsnittet, under gjennomsnittet, og godt under gjennomsnittet.

Bruk

CNS tester programvare kan brukes til å kartlegge utviklingen av en medisinsk tilstand som det påvirker den kognitive prosessen med en pasient, om hennes atferd og hjernefunksjoner. Testresultatene kan gi en baseline måling for medisinske fagfolk til å sammenligne som tilstanden utvikler seg. Programvaren kan også brukes til å gi informasjon om progresjon av en sykdom for pasienter og deres familier vurdert ved et mål dataprogram. Lagring av data levert av CNS Vital Signs programvare er kompatibel med amerikanske statlige forskrifter under Health Insurance Mobilitet og Accountability Act.