Digidexo.com

flytende parafin i kosmetikk

Flytende parafin bruksområder

Flytende parafin bruksområder


Flytende parafin kommer i to former som ikke bør forveksles med hverandre. De har mange bruksområder i flere felt og bransjer. En form for flytende paraffin er en høyt raffinert form av parafin, som brukes som brensel. Den andre er en meget høyt raffinert mineralolje som har forskjellige anvendelser, for eksempel i kosmetiske og medisinske anvendelser.

Flytende parafin Fuel

En av de viktigste anvendelser av flytende parafin er brennstoff. Flytende parafin er en svært destillert og raffinert form for parafin som kan brennes i lamper og andre enheter. Drivstoffet produserer ingen sot og ingen lukt når brent, noe som gjør det til en mer attraktiv drivstoff alternativ enn uraffinert parafin.

Industrielle og Tekstil bruksområder

Flytende parafin brukes hovedsakelig som et smøremiddel i ulike industrielle sammenhenger. Den kan brukes til å smøre kniver som skjærer papir og i mekanisk miksing. Det er også en komponent av mange luftfiltre, spesielt luftfiltre som fungerer under vann. Den kan brukes som et hydraulisk fluid i maskiner.

Bruken av flytende parafin i tekstilindustrien stort sett innebære smøring. Flytende parafin er en olje komponent som brukes for spinning, veving og inngripende materialer. Symaskin smøring inneholder vanligvis flytende parafin også.

Flytende parafin kan brukes til å rense hendene etter arbeid med slipende materialer som sement.

Medisinske og kosmetiske bruksområder

Flytende parafin har mange bruksområder i det medisinske feltet. Fordi flytende parafin passerer gjennom kroppens tarmkanalen uten å bli absorbert, kan den brukes som et avføringsmiddel til å begrense mengden av vann som fjernes fra den lette avføring og forstoppelse. Den brukes i penicillin produksjonsprosessen og er også brukt i noen øye smøremidler. Flytende parafin kan brukes til å lette bleieutslett og eksem irritasjon.

Kosmetikkindustrien gjør har også god bruk av flytende parafin. Stoffet brukes i ulike skjønnhetsprodukter, inkludert vaskemiddel kremer, kalde kremer, hydrerte kremer, bronzed oljer og makeup-produkter. Den kan også brukes som en bløtgjørende krem ​​til å behandle tørr hud.

Andre bruksområder

Flytende parafin er meget nyttig i mange andre felter. For eksempel er det en ingrediens i mange landbruksinsektmidler. Flytende parafin er en komponent i fremstillingen og inneslutning av reaktive gassene som svoveldioksyd og klor. Det er ofte brukt i infrarød spektros. Det kan brukes til kakeformer for å gjøre fjerning tilberedt mat enklere. Det er også brukt til å lage mange matvarer som epler vises blanke for en midt visning.

Hvordan bruke flytende parafin

Hvordan bruke flytende parafin


Flytende parafin brukes vanligvis av legemiddelindustrien å belegge medisin tabletter, i kosmetikkindustrien til å lage ansikts produkter og for hjemmebruk som et avføringsmiddel. Det er fet og luktfri og smakløst når det er kaldt. Når du kjøper flytende parafin til hjemmebruk, velger du en høyverdig merkevare med høye nivåer av renhet. Legg merke til at flytende parafin er avledet fra råolje. Alltid snakke med en lege før du bruker flytende parafin for eventuelle medisinske bruksområder.

Bruksanvisning

•  Mål ut den riktige dose av flytende parafin, som er omtrent en milliliter (ml) av flytende parafin pr kilogram (kg) av kroppsvekt. Du kan bestemme din kroppsvekt i kilo ved å dele kroppsvekten din med 2,2. For eksempel vil en 110 kilos kvinne være 50 kg.

Ta den flytende parafin med et måltid for å forhindre kvalme og urolig mage.

Hvis du finner den flytende parafin vanskelig å ta, kan du blande den med litt yoghurt eller iskrem. Legg ytterligere 10 ml hvis du blander det med andre stoffer for å sikre at du får riktig mengde.

Ikke ta flytende parafin før sengetid, spesielt hvis du aldri har brukt det før og er usikker på hvordan kroppen vil reagere.

Vær forberedt på mulige bivirkninger som kvalme, magesmerter og anal lekkasje.

Ikke ta flytende parafin i mer enn en uke uten å konsultere lege.

Tips og advarsler

  • Det kan være lurt å starte med en mindre dose av flytende parafin første gang for å se hvordan kroppen din reagerer før du prøver full dose.
  • I ekstreme tilfeller kan flytende paraffin lekke inn i lungene. Gravide eller ammende kvinner bør ikke bruke flytende parafin, eller bør barn under tre år. Oppsøke lege med spørsmål.

Om Food Grade Mineral Oil

Om Food Grade Mineral Oil


Mineralolje er en klar gjennomsiktig olje som har mange bruksområder. Det er billig og tilgjengelig i de fleste apoteker. Det er vanligvis brukes i produksjon samt i hjemmet; Det er også en vanlig ingrediens i noen kosmetikk. Andre navn på mineralolje inkluderer flytende parafin og flytende petrolatum.

Kjemi

Mineralolje er en fargeløs olje-lignende struktur som vaselin. I dag er begrepet "mineralolje" brukes for å referere til alle hydrokarbon og gassformige produkter produsert fra petroleumsførende brønner.

Medisinske bruksområder

Mineralolje kan brukes til å avlaste forstoppelse. Det er et smøremiddel avføringsmiddel som virker ved å bremse opptaket av vann fra avføring i tarmer. Dette myker avføring. Mineralolje blir tatt oralt for å hjelpe til avføring.

Krydder Skjærebrett

En annen vanlig bruk av mineralolje er til sesong tre skjærebrett. Krydder er prosessen med forsegling av tre for å forebygge bakterievekst og misfarging. Siden mineralolje er relativt billig og slår seg ikke harsk, det er et populært valg for krydder skjærebrett. Hvis du vil bruke, tørk mineralolje på brettet med en tørr klut. Tørk av overflødig olje. Ikke bekymre deg for å bruke for mye olje.

Produksjons bruksområder

Mineralolje kan brukes som en anti-caking og innglassing agent i produksjon. Den brukes som overflatebehandling for godteri, tyggegummi, tørket frukt, frosset kjøtt og kakao produkter. Det er også brukt for støvkontroll ved behandling av ris, og som slippmiddel for baking panner.

Sikkerhet

Det har vært studier på giftigheten av mat-grade mineralolje. Ifølge Citgo sin HMS-datablad på stoffet, gjør livet mus hud studier ikke viser noen mutagene eller kreftfremkallende effekter. Langsiktige studier av inntil to år ikke viser noen kreft effekter i noen dyrearter som ble testet.

Sammensetningen av Duromine

Duromine er merkenavnet på en resept vekttap narkotika markedsført over hele verden, men det ble avviklet i USA i 2010 på grunn av manglende medisinsk forskning viser sin effekt og sikkerhet. Men dette er farmasøytisk tilgjengelig på internett, men du bør konsultere lege før du bruker noen kosttilskudd. Ingrediensene i Duromine omfatter fentermin, laktose, gelatin, magnesium-stearat, flytende parafin og titandioksid.

Phentermine

Opprinnelig godkjent av FDA i 1959, fikk phentermine tillatelse til å bli solgt som en appetitt suppressant, men var ikke kommersielt tilgjengelig før tidlig på 1970-tallet. Som med Duromine, har det vært relativt få kliniske studier som involverer phentermine. I 1990 kom stoffet under gransking da den ble solgt under merkenavnet av Fen-Phen, som var en kombinasjon av phentermine med legemidler fenfluramin eller dexfenfluramine. Etter to dusin tilfeller av hjerteklaffsykdommer ble tilskrevet bruk av dette stoffet, ble det frivillig trukket fra markedet av produsenten. FDA har tillatt phentermine til å fortsette å bli solgt i USA. Imidlertid, på grunn av sin likhet med amfetamin, er klassifisert som et kontrollert stoff. Flere medisinske studier tilgjengelig på Internett har bekreftet sin effekt i bekjempelsen av fedme, men mange har nådd ulike konklusjoner med hensyn til sin sikkerhet for langsiktig bruk.

Laktose

Laktose er sukkeret som finnes i melk. Det er et disakkarid, en kombinasjon av to monosakkarider, nemlig galaktose og glukose. Laktose ble tilsatt som en ingrediens for å Duromine fordi det er en mild vanndrivende, spesielt for de med intoleranse overfor sukkeret.

Gelatin

Gelatin er en luktfri, fargeløs og smakløs derivat av kollagen fra skinn og bein av dyr og er tilgjengelig i kornet og pulverform. Det er først og fremst brukes som fortykningsmiddel for matvarer som yoghurt, godteri, gelatin desserter og marshmallows.

Magnesium Stearate

Magnesium-stearat, også kjent som octadecaoic syre, er et salt som består av stearinsyre og magnesium, som er produsert fra animalske og vegetabilske oljer. Den er inkludert i legemidler som et fortynningsmiddel, et stoff som har smørende egenskaper som hindrer andre ingredienser fra å klumpe sammen. Mange tids utgitt stoffene inneholder magnesiumstearat, som det påvirker logikken i andre forbindelser og til en viss grad kan kontrollere utbredelsen av fordøyelsen.

Flytende parafin

Flytende parafin er en hvit mineralolje anvendes som et avføringsmiddel for medisinske formål. Det har imidlertid begrenset effektivitet fordi det kan forårsake irritasjon i tarm og hud, og har vist seg å hemme absorpsjon av fettløselige vitaminer.

Titanium Dioxide

Titandioksid, mer korrekt heter titan (IV) oksid, har en rekke bruksområder, inkludert en farge for maling, en nanocrystal i solceller for elektroniske kretser, en solkrem som brukes i sol-sreen produkter og en mat og tannkrem fargestoffet.

Mineral Oil Chemical Struktur

Mineral Oil Chemical Struktur


Mineralolje har en rekke bruksområder, fra smøremiddel i pille kapsler for støv kontroll på mange avlinger. Dets spesifikke kjemiske struktur holder mineralolje fra å bli absorbert i det menneskelige legeme, og dermed blir typisk brukt i små doser for å unngå dens lakserende virkning.

Kjemisk struktur

Mineraloljer er vanligvis sammensatt av flytende petroleum eller flytende parafin, som består av n-alkaner og cykliske paraffiner. Denne strukturen er kjemisk inert, og omtrent 98 prosent av mineralolje er ikke-absorbert av kroppen, selv om nyere bevis viser to prosent absorberes gjennom tarmen og fordeles harmløst i kroppen.

Hvit mineralolje

Hvit mineralolje, som er en blanding av flytende parafiniske og nafteniske hydrokarboner fra petroleum, er det eneste mineralolje godkjent av FDA for konsum som i november 2010. Prosentandelen av tillatte mineralolje varierer i forskjellige næringsmiddelprodukter 0,02 til 0,3 prosent .

Mineral Oil Bruker

Hvit mineralolje brukes som slippmiddel, bindemiddel eller smøremiddel i produkter som kapsler og tabletter, dehydrerte frukt og grønnsaker og bakervarer. Det brukes også som en støvkontrollmiddel på avlinger slik som hvete og ris.

Colace Nursing Betraktninger

Colace Nursing Betraktninger


Colace brukes til å behandle forstoppelse. Det øker mengden av vann og fett som absorberes av avføringen, mykning av avføring og gjør det enklere å passere.

Colace er merkenavnet for docusate natrium og er tilgjengelig som flytende, kapsler og stikkpiller, på resept og over disk. Den er laget ved Purdue Products LP

Misforståelse

I motsetning til populær oppfatning, er det ikke nødvendig å ha avføring hver dag. Alle har sin egen oppskrift og forstoppelse er diagnostisert når avføring er færre enn tre ganger ukentlig. Forstoppet avføring er små i størrelsen, hard, tørr og vanskelig eller smertefullt å passere.

Forstoppelse er en svært vanlig klage i USA sto for 2,5 millioner besøk til en lege og $ 725 millioner brukt på avføringsmiddel produkter hvert år. Det er mest utbredt hos personer over 60 og hos kvinner, spesielt når du er gravid.

Advarsel

Colace bør ikke gis hvis det er mistanke om tarmobstruksjon.

Det kan forstyrre effekten av aspirin, kaliumtilskudd, kaliumsparende diuretika og mineralolje (flytende parafin).

Det øker opptaket av anthraquinones slike som finnes i avføringsmidler, antimalariamidler og enkelte kreftlegemidler.

Andre kontraindikasjoner inkluderer: inflammatorisk tarmsykdom som Crone og ulcerøs kolitt; coloproctitis; magesmerter og kvalme. Rektale preparater bør unngås i tilfelle av hemorroider, anal fissur og blødning fra anus.

Brukes med forsiktighet

Briggs '»Narkotika i graviditet og amming" sier at ingen medfødte defekter har blitt registrert som et resultat av å ta Colace, selv i løpet av første trimester.

Ingen unødige effekter er rapportert hos ammende babyer, og det er ikke kjent om det går over i morsmelk.

Colace bør gis som en kortsiktig løsning bare og kostholdsråd gitt. Food Standards Agency anbefaler et kosthold som inkluderer tilstrekkelig væske og kostfiber.

Side Effects

Bivirkninger inkluderer magesmerter, magekramper, kvalme og dårlig matlyst.

Orale preparater kan forårsake irritasjon i halsen som kan unngås ved å blande løsningen i fruktsaft.

Endetarms preparater kan også forårsake lokal irritasjon.

Allergi mot innholdsstoffer kan forårsake utslett; medisinen bør stoppes umiddelbart og lege konsulteres.

Hypokalsemi (lavt kalsium) kan forekomme, noe som fører til muskelkramper, muskelsvakhet og svimmelhet.

Betraktninger

Før administrering Colace, bør sykepleieren foreta en fullstendig vurdering av pasienten til å identifisere mulige årsaker til forstoppelse.

WD.com anbefaler gransking: kosthold og livsstil; Varigheten av forstoppelse og om det er akutt eller kronisk; alle medisiner tatt, enten foreskrevet over disk eller rekreasjon; tilknyttede symptomer som blødning fra endetarmen, magesmerter, oppkast.

Fysisk eksamen bør inkludere undersøkelse av magen og endetarmen. En tom rektum kan være et tegn på tarmobstruksjon snarere enn enkle forstoppelse.

Administe Colace

Orale preparater av Colace bør gis på tom mage minst en time bortsett fra andre medisiner, mat, melk og antacida. Det kan gis i juice for å hindre mulig irritasjon i halsen.

Seks til åtte gram eller 180-240 ml vann bør tas med orale preparater. Ved administrering av endetarms forberedelser, pass på å tvinge seg forbi påvirket avføring.

Avvikle medisiner ved første tegn av kvalme og oppkast, magekramper eller rektal blødning.

Harlequin Ichthiyosis Disease

Harlequin Ichthiyosis Disease


Iktyose er en familie av genetiske hudlidelser med symptomer, inkludert tørr, skala-aktig hud. Harlekin iktyose er en spesielt sjelden og livstruende form for iktyose som påvirker spedbarn og var en gang i siste instans dødelig.

Hudlagene

Skin er delt inn i tre hoved lag: epidermis, dermis og hypodermis. Epidermis er det ytre lag, og tjener til å beskytte kroppen mot miljøet og dermis inneholder blodkar, hårfollikler, kjertler og nervene. Hypodermis lagrer fett og fungerer som en energireserve.

Symptomer på Harlequin Ichthyosis

Symptomer inkluderer tykke, diamantformet keratin skalaer i huden (hyperkeratose) som hemmer mobilitet, begrense naturlig temperaturkontroll og forårsake andre fysiske misdannelser. Spedbarn berørt av harlekin iktyose er vanligvis født blødning og mangler sine ører og nese. Bare noen få hundre tilfeller har vært rapportert.

Prognose

Enten med infeksjon, dehydrering eller kvelning, harlekin iktyose var en gang helt fatal innen dager etter fødselen. Fremskritt i behandlingen har ført til tidligere oppdagelse og høyere overlevelse.

Behandling

Isotretinoin er et retinoid (stammer fra vitamin A) medisinen en gang brukt som akne behandling. Dens evne til å drepe hurtig delende celler førte til bruk i kjemoterapi og behandling harlekin iktyose. Sammen med medisiner og salver, må huden være sloughed av hele dagen for å hindre komplikasjoner på grunn av hyperkeratose. Den langsiktige overlevelse er ukjent.

ABCA12

ABCA12 er et gen som gir instruksjoner for å lage ATP-bindende kassett transportørproteiner som frakter lipider (fett) til de hypodermis som en del av normal hud utvikling. En mutasjon i ABCA12 fører til harlekin iktyose.

Nusrit Shaheen

Nusrit Shaheen er den eldste overlevende av harlekin iktyose. Født i 1984, opprettholder hun en daglig diett av bade hele dagen for å slough av huden og bruke flytende parafin over hele kroppen hennes til å kontrollere henne hyperkeratose.

Bivirkninger av Sudocrem

Sudocrem er en antiseptisk healing krem ​​utviklet for å behandle hudirritasjoner som utslett, eksem og solbrenthet. Selv om det har vist seg å være en effektiv helbredende middel, har bivirkninger som hypersensitivitet og irritasjon vært knyttet til helbredelses salve.

Ingredienser

Sudocrem består av den aktive ingredienser sinkoksyd ph. eur., benzylalkohol bp, benzylbenzoat bp, benzyl cinnamate og lanolin (hypoallergen). Den antiseptisk krem ​​inneholder også renset vann, flytende parafin, sitronsyre og andre ingredienser.

Veibeskrivelse

Sudocrem bør kun brukes som anvist. Påfør salven konservativt til det berørte området; Masser i sirkulære bevegelser inntil det har blitt absorbert inn i huden. Sudocrem kan anvendes to til tre ganger per dag.

Side Effects

Mindre bivirkninger har vært knyttet til huden krem, inkludert irritasjon og allergisk reaksjon. Symptomene kan være kløe, svie og sårhet der kremen påføres. Alvorlig allergisk reaksjon kan føre til hevelse, rødhet og utvikling av sår og kløende. Skulle irritasjon oppstår, bør du slutte å bruke salven umiddelbart. Hvis symptomene vedvarer eller forverres, bør du søke legehjelp.

Fordeler

Sudocrem er ment å lindre hudirritasjoner av beroligende, healing og beskyttelse av problemområder. Den er utviklet for å behandle varmeutslett, bleieutslett, solbrenthet, små kutt, liggesår og eksem. Sudocrem er også kjent å redusere synligheten av akne og kviser.

Advarsel

Produsert av Forest Tosara Ltd, er Sudocrem en aktuell krem ​​for utvortes bruk. Det bør aldri bli inntatt, da det kan føre til urolig mage, oppkast og diaré. Holdes vekk fra øyne og nese, da det kan føre til svie, kløe og andre negative bivirkninger. Oppbevares utilgjengelig for barn, spesielt hvis åpnet, så det er ingen barne mekanisme på emballasjen.

Kjemiske Effekter av mineralolje på Materials

Kjemiske Effekter av mineralolje på Materials


Mineralolje er brukt i mange produkter, og er generelt ikke-reaktiv. Den brukes i mange former, vanligvis som en måte å holde på fuktighet i form av hudpleieprodukter. Mineralolje er sammensatt av karbon- og hydrogenatomer i lange kjeder.

Effekter ved forskjellige temperaturer og stater Matter.

Mineralolje ikke oppløses i vann og kan stivne ved romtemperatur. Ved oppvarming, kan mineralolje produsere giftige gasser, som karbonmonoksid. Mineralolje er brennbart i både væske- og dampform, men kun ved svært høye temperaturer. Det blir en brennbar damp ved en temperatur på 275 grader Fahrenheit. Den vil fortsette å brenne i dampform ved temperaturer over 500 grader Fahrenheit.

Eksterne effekter på kroppen

Mineralolje er mest brukt i hudpleie. Det faktum at det er ikke-oppløselig i vann gjør det nyttig i å hjelpe fukte huden ved å danne et lag over huden, hindrer det fra å miste mer vann. Det er mange grader av mineralolje i disse typer produkter, alt fra vaselin (dvs. vaselin) lett flytende parafin (som oftest brukes i baby oljer). Hudreaksjoner til mineralolje er sjeldne, men irritasjon kan oppstå hvis en bruker er overfølsom eller har langvarig hudkontakt med ubehandlet mineralolje. Personer med hud eller luftveislidelser er mer sannsynlig å bli påvirket.

Interne effekter

Ved innånding, kan mineralolje forårsake hoste eller pustevansker. Utvidet innånding av dampform kan forårsake kjemisk-baserte aspirasjon. Ved svelging, mineralolje forårsaker mageirritasjon, inkludert mage kramper, kvalme, oppkast og diaré. Forlenget inntak av små mengder mineraloljen over tid kan forårsake leverskade på grunn av opphopning av kjemikalier i kroppen.

Andre effekter

Ved oppvarming av små mengder av væske, er mineralolje som ofte brukes for å sikre at væsken ikke fordamper. Det samme gjelder for prøver av polymerase kjedereaksjoner når DNA blir denaturert. Grunnen til dette er at når de tunge molekyler av mineralolje møtes de av væskene, den veier dem ned slik at de ikke kan oppnå den molekylære hastighet som er nødvendig til å fordampe.

Egenskaper av petroleumsprodukter

Mineraloljer er fargeløse, smakløst, nesten vannuoppløselige, oljeaktige væsker. De er komplekse hydrokarbonblandinger som er avledet fra råolje. Mineraloljer er løselige i mange organiske oppløsningsmidler (for eksempel benzen, kloroform, karbon-disulfid, dietyleter og petroleumseter). De er uforenlig med sterke oksidasjonsmidler (f.eks salpetersyre eller konsentrert hydrogenperoksid).

Det finnes mange typer av mineraloljer. For å unngå forvirring, har Chemical Abstracts Service (CAS) tildelt unike registernummer til mineralolje typer. Når informasjonen i artikkelen refererer et mineraloljetype, vil den type som er CAS nummer brukes for å indikere hvilken mineralolje blir referert til. Noen felles mineraloljetyper inkluderer nujol olje (8012-95-1), flytende parafin eller deodorized parafin (8020-83-5), hvit mineralolje (8042-47-5) og hydrogenbehandlede midten petroleumsdestillater (64742-46-7 ).

Hvit mineraloljer (8042-47-5)

Hvite mineraloljer er praktisk talt luktfri. De er mettet hydrokarboner, hovedsakelig fra C15 til C50 og kommer i tung medisinsk karakter, lys medisinsk karakter og teknisk karakter. Hvite mineraloljer spenner fra ikke-irriterende for mildt irriterende for øynene og huden. Medisinske grade oljer har et flammepunkt på 185-122 grader Celsius (365-430 grader Fahrenheit), og tekniske grade oljer har et flammepunkt på 171-185 grader C (340-365 grader F). De kan akkumulere statisk elektrisitet ved agitasjon eller når strømmet og kan flyte på vannet. Kokepunktsområdet for hvit mineralolje er 218 til 643 grader C (424 til 1189 grader F).

Flytende parafin (8020-83-5)

Flytende parafin er mildt giftig ved svelging og er en hud og øyne irriterende. Den har et flammepunkt på 195 grader C (383 grader F), en selvantennelsestemperatur på 338 grader C (640 grader F) og en tetthet på 0,845.

Nujol Oljer (8012-95-1)

Nujol oljer er hud og øyen irritanter. Innånding av nujol oljer kan føre til lipid lungebetennelse, med hoste og lungeødem. Svelging av dem kan føre til løs avføring, magesmerter, diaré, kvalme og oppkast. De kan forårsake kan forårsake eksem, betennelse i hårsekkene og kviser etter langvarig eller gjentatt eksponering. Flammepunktet for nujol oljer varierer 77-135 grader C (170-275 grader F); selvantennelsestemperaturen varierer 260-371 grader C (500-700 grader F). Nujol oljer med en densitet på 0,83 til 0,86 er ansett lys, og de av 0,875 til 0,905 anses tung.

Hydrogen Middle Petroleum destillater (64742-46-7)

Innånding av tåke eller spray av hydrogenbehandlet midten petroleumsdestillater kan forårsake hodepine, kvalme, øresus og svakhet. Flammepunktet for dem spenner 129-135 grader C (264-275 grader F); kokepunktet, 256-295 grader C (492-563 grader F).

Kreftfremkallende

Ubehandlede og mildt behandlet mineraloljer anses menneskelige kreftfremkallende av delstaten California, US National Toxicology Program og International Agency for Research on Cancer. Høyraffinerte mineraloljer anses unclassifiable som karsinogent hos mennesker av IARC. I den europeiske union, blir hydrogenbehandlet midtre petroleumdestillater klassifisert som kreftfremkallende, med mindre hele raffineringshistorie er kjent, og det kan vises at stoffet en olje produseres fra ikke er en kreftfremkallende.

Bruke Parafin

Bruke Parafin


Parafin vokslys er enkle å lage, og et stort prosjekt for en første gang Crafter. Parafinvoks egnet for stearinlys-making kan finnes på de fleste båter butikker. Hvis dette er første gang du gjør en parafinvoks stearinlys, bruk en butikk-kjøpte stearinlys mold. Den leveres med veken og andre verktøy som du trenger. På vei hjem, plukke opp en avis. Du vil ønske å grundig dekke arbeidsstasjonen. Parafinvoks kan være rotete og vanskelig å fjerne.

Bruksanvisning

•  Stum innsiden kanten på formen med et tynt lag av vegetabilsk olje. Dette vil gjøre parafin lyset lettere å fjerne senere.

Wick formen. Træ veken gjennom hullet i bunnen av formen. Bind enden av veken på toppen av formen rundt stangen. Snu formen opp ned og trekk veken stram. Fest deretter med vekeskruen på undersiden av formen. Klipp veken off omtrent en tomme vekk fra veken skruen, og dekker veken skruen og hullet med mold tetningsmasse. Trykk den godt ned med fingrene for å sikre at det er trygt nok til å holde voks i.

Sett en stor kjele på en brenner satt på høy. Plasser en kaffe kan fylles med små parafinvoks biter i midten av potten. Tilsett vann til potten. Legg minst et par inches, men ikke nok til å føre til at kaffe kan for å flyte.

Rør smelte parafin ofte med en popsicle pinne.

Sett et termometer inn i smeltevoks for å måle temperaturen. Når det kommer mellom 190 og 200 grader Fahrenheit, fjerne kaffe kan fra vannet med et par grytekluter. La den avkjøles i ett eller to minutter.

Fyll et stekebrett med en tomme av kaldt vann. Plasser stearinlys formen i dens senter (det kalde vann vil holde tetningsmidlet på bunnen av lyset formen kaldt nok til å holde sin tetning. Hell voksen langsomt inn i lyset formen.

La lyset å avkjøle i formen i 24 timer. Etter de første 30 minuttene av kjøling, bruk en skarp gjenstand til å bryte opp voksen hud nær veke. Dette vil hindre luftlommer fra forming i lyset. Hold perforere huden ved 20-minutters intervaller etter det, for de neste 60 minuttene.

8. Fjern tetningsmassen fra bunnen av formen. Klipp veken vekk fra vekeskruen.

Fjern lyset fra formen. Først, snu den opp ned og trykk på bunnen av formen. Hvis det ikke fungerer, kan du kjøre en skarp kniv langs den indre kanten av formen for å bryte forseglingen. Deretter prøver opp-ned å banke igjen. Hvis lyset forblir fast, koke en kjele med vann, og deretter dyppe formen i det for 3-4 sekunder. Dette vil smelte det ytre lag av lyset; det skal gli ut lett når du drar på veken.

Klipp veken vekk fra veken stang, slik at du sitter igjen med omtrent en 1/2-inch veke stikker ut av toppen av parafin stearinlys.

Trim bunnen av stearinlys med kniven slik at den sitter nivå.

Tips og advarsler

  • Parfymere din veke ved å dyppe den i flytende duft (som parfyme) før du veke formen (la det tørke først).
  • Duft lyset ditt ved å blande flytende duft inn i parafinvoks like før du helle det.
  • Fargelegg din parafinvoks stearinlys ved å legge fargestifter til den ferske smeltet voks.
  • Holde potten lokket, natron og et pulver brannslukningsapparat for hånden når varme voks. Hvis det begynner å brenne, bruke potten lokket til å kvele og samle det opp. Bruk natron for å slukke små flammer og apparat for å slukke en brann.
  • Hell aldri vann på en voks brann.
  • Parafinvoks tar fyr når den når 375 grader Fahrenheit.
  • Ikke la parafinvoks temperatur nå over 212 grader Fahrenheit. Røyk slippes ut av overopphetet parafin er giftige.

Hvordan kan jeg bruke Homedics parafin Bath Do?

Hvordan kan jeg bruke Homedics parafin Bath Do?


Medisinsk karakter parafinvoks brukes for tørr hud forhold og verkende ledd. Den Homedics Parafin Bath er designet for å fukte og fukte huden og etterlater den myk og glatt.

Forberedelse

Plasser enheten på et plant underlag. Plasser to pounds av parafinvoks inn i maskinen. Plugg bad i og slå den på. Vent til lyset blir grønt. Dette skal ta rundt to timer.

Vask hendene og føttene. Lotion kan forbedre fuktende virkning og gjør det lettere å fjerne voks.

Bruke Bath

Dypp en fot inn i den flytende voks og trekke ut raskt. La voksen herde, deretter dyppe igjen. Du kan gjøre dette opp til ti ganger. Pakk føttene i plastposer og dekk med et håndkle. Gjenta for hendene og albuene. La voksen i 15-30 minutter. Fjerne voksen nøye, deretter gni mer lotion inn i huden din.

La voksen herde over natten i maskinen. I morgen, pop voksen blokkere ut og tørk av innsiden av maskinen med en klut.

Advarsel

Den voks som følger med Homedics enheten har en spesiell formulering med et lavere smeltepunkt. Ikke bruk noen annen voks som du risikerer å skade. Ikke få maskinen våt.

Hvem Oppdaget flytende kvikksølv?

Hvem Oppdaget flytende kvikksølv?


Ingen vet med sikkerhet som først oppdaget flytende kvikksølv. Også kjent som kvikksølv, dette elementet var en del av skjønnhets programmer som brukes av både de gamle egypterne og romerne. Andre gamle sivilisasjoner brukte denne flytende metall for kurer, behandlinger og forsøk på udødelighet. Tales fra noen av de eldste religiøse bøker beskriver bemerkelsesverdige måter å reise med kvikksølv å drive fartøyene. Mannen kreditert med den moderne definisjonen av flytende kvikksølv som et basiselement - Antoine Laurent-Lavoisier - levde og døde under den franske revolusjonen.

Egypterne og romerne

Den eldste registrerte bruk av kvikksølv ble funnet i gravene til egypterne fra 3500 f.Kr., som blandet den med kosmetikk. I en kongelig grav på Kurna, arkeologer funnet flytende metall forseglet i en glassbeholder. Romerne brukte også dette giftige stoffet i ansiktet makeup, forårsaker misdannelser etter langvarig bruk.

Grekerne

Poster fra antikken avslører at grekerne kjente til kvikksølv og brukt det i medisinske applikasjoner å kunne behandle utslett. Flytende kvikksølv var også en viktig ingrediens i mange greske salver. Det greske ordet "hydrargyros" har sine røtter i det latinske ordet "Hydrargyrum", som er grunnlaget for flytende kvikksølv kjemiske symbol, HG.

Kinesisk

Den kinesiske keiseren Qin Shi Huang Di mente de magiske egenskapene til flytende kvikksølv ville gjøre ham udødelig. Qin døde av kvikksølvforgiftning fra å spise foreskrevet kvikksølv piller og fra å drikke en kvikksølv og jade blanding. Qin 5000 år gamle graven inneholder angivelig en miniatyr elv av flytende kvikksølv.

Hindu Sacred Flying Machine

Nesten 12.000 år siden, Indias hinduistiske folk skrev av hellige kjøretøy - vimanas - drevet av kvikksølv som steget gjennom luften på reiser rundt om i verden.

The Modern Discovery

Erkjennelsen av at flytende kvikksølv er en naturlig forbindelse, er Antoine Laurent-Lavoisier ansvarlig for moderne forståelse av flytende kvikksølv. I 1783, Lavoisier jobbet på en kjemisk leksikon å standard kjemiske begreper og navn på anerkjente elementer, inkludert flytende kvikksølv.

Fordeler med en Parafin Bath

Parafin bad er ofte tilgjengelig i spa-innstillinger som skjønnhetsbehandlinger, men parafin bad kan gjøre så mye mer. Når det gjelder smertebehandling, det være seg muskel eller felles beslektet, kunne en parafin bath være akkurat hva legen bestilt.

Hva er en Parafin Bath?

En blokk av parafin blir oppvarmet i et bad, som er et lite elektrisk apparat som regulerer varme ved hvilken voks er smeltet. Når voksen er i flytende form, blir den del av kroppen, vanligvis for hånd, fot, håndledd eller ankel dyppet i den smeltede voks, og raskt fjernet. Eksponeringen av smeltet voks til luften bevirker at voksen til å stivne. Mottakeren hviler i voks for en gjennomsnittlig 20-minutters tidsrom, og deretter voksen er fjernet.

Anbefalinger

Parafinvoksbe- er anbefalt for en rekke plager som leddgikt, bursitt, eksem, fribromialgia, senebetennelse, fibrosistis, betennelser, muskelkramper, trøtt eller ømme muskler, psoriasis, arrvev, stive ledd og tennisalbue.

Restriksjoner

Parafin behandlinger er generelt ikke anbefalt for personer med høyt blodtrykk, diabetes, eller åreknuter. Personer med disse forholdene bør rådføre seg med lege før du mottar en parafinvoksbehandling.

Slik fungerer det

Når hoveddelen blir ekstrahert fra det flytende voks, voks stivner. Den herdede voks fungerer som en isolator, forsegling i varmen fra voks, så vel som varmen generert fra kroppen. Varmen innkapslet av voks, kan slappe av såre muskler og sener, redusere betennelse, og fremme sirkulasjon i verkende ledd og bindevev.

Bonusfordeler

I tillegg til sine smerte releving kvaliteter, parafin behandlinger har skjønnhet fordeler. Parafinvoksbe- lindre og fukte huden, noe som gjør behandlingene gunstige for overarbeidede hender og føtter. Badekaret åpner porene som gjør at voks for å belegge huden på en måte som en krem ​​er ute av stand til, noe som resulterer i umiddelbar fordel for mykere, glattere hender og føtter; og i motsetning til kremer som vasker bort, gjør voksbe- fuktighet å trenge gjennom huden, og sel det inn, slik at fuktighetsgivende fordeler sist.

Kjøpsinformasjon

Parafin badebehandling er tilgjengelig på de fleste salonger som tilbyr manikyr, pedikyr og / eller hudbehandlinger tjenester. Et alternativ til salongen er å kjøpe en personlig parafin bad som kan bli funnet i skjønnhet forsyne butikker.

Definisjon av parafin innebygging

Definisjon av parafin innebygging


Mikroskopisk undersøkelse er et middel for å se ting som ikke er synlige for det blotte øye, for eksempel mikroorganismer og celler. For prøver som skal vises ved hjelp av et mikroskop, må de først bli montert på en glassplate. Typer mounts inkluderer tørre mounts, våte mounts og tilberedte mounts. Parafin embedding er en teknikk som brukes for å lage oppkjørte mounts.

Formål

Vise en prøve ved hjelp av et mikroskop krever at prøven være tynn nok til å la lyset passere gjennom den. Mange vev, slik som de fra hjernen, lever og nyrer, er tykk og må skjæres i tynne skiver før den ble undersøkt. Parafin embedding blir brukt til å forberede den vevsprøve slik at den ikke makulere ved slicing. Vevet prøven er fylt med parafin (voks) og plassert inne i en form som mer smeltet parafin er lagt til. Resultatet er et lite kube av voks med parafinfylte vevsprøve innenfor den. Tissue embedding er rutinemessig brukt til å forberede vevsbiopsier for undersøkelse. Vevet embedding prosessen involverer flere trinn, blant annet fiksering, dehydrering, innstøping og snitting.

Fiksering

Når et stykke vev er fjernet fra kroppen, det begynner umiddelbart å dø. Som et resultat av cellene som det er gjort begynner å bli dårligere, noe som gjør nøyaktig mikroskopisk evaluering umulig. Fiksering er en fremgangsmåte for konservering av cellene, og blir oppnådd ved å plassere prøven i et flytende bindemiddel, vanligvis formaldehyd. Fiksativ virker ved å ødelegge kjemikalier ansvarlig for celle sammenbrudd. Den vevsprøve forblir i fiksativ i minst 4 timer.

Dehydrering

Etter fiksering, er det stykke av vevet skylt med vann for å fjerne eventuelle gjenværende fiksativ. Vann og parafin hører ikke sammen. Derfor er alle spor av vann må fjernes fra det skylles vev, en prosess som kalles dehydrering. Dehydratisering blir utført ved å plassere vevspreparat i en serie av alkohol bad av økende styrke. Dehydrering er ikke det samme som tørking. Det er å erstatte vannet med en annen væske som, i motsetning til vann, vil blande seg med parafin. Dehydrering prosessen tar omtrent 15 timer.

Embedding

Straks vevet er dehydrert, er den plassert i ren smeltet parafin for 3 til 4 timer, noe som resulterer i en prøve som har blitt fullstendig infiltrert av voks. Med andre ord, fyller parafin alle kriker og kroker i vevet som pleide å være fylt med vann. Den infiltrerte vev er plassert i en blokkformet støpeform. Smeltet parafin tilsettes til støpeformen, og det er tillatt å avkjøle. Prosessen resulterer i en blokk med voks med et stykke av parafin infiltrert vev innebygd i den. Prøven er nå klar til å bli skiver.

Seksjonering

Seksjonering er betegnelsen som brukes for vev slicing og utføres ved hjelp av et instrument som kalles en mikrotom. Mikrotomen er lik en kjøtt deler, bortsett fra at i stedet for ved hjelp av en frem og tilbake bevegelse, er et sirkulært hjul slått som avanserer parafinblokk når den blir skiver. Sektorene er plassert på glassobjektglass for farging og undersøkelse. Seksjonering krever stor dyktighet. Prøve skivene er så tynne at det er vanskelig å overføre dem til glasset lysbilde uten dem rive, bretter eller folding. En nøyaktig undersøkelse er kun mulig hvis prøven er skikkelig forberedt, forankret og seksjonert.

The History of Parafin

The History of Parafin


Parafin er et fargeløst eller hvitt luktfritt voks som er avledet fra petroleum og er meget billig å produsere. Mens det startet som en enkel stearinlys-making substans i 1800, har det en rekke medisinske, estetiske og kommersielle programmer som i 2010.

1800-tallet

Parafinvoks ble produsert kommersielt i midten av 1800-tallet etter at kjemikere lært å skille voksaktig stoff fra selve petroleum og deretter avgrense den til å gjøre det trygt for en rekke kommersielle bruksområder. Noen kilder indikerer at parafin ble laget fra denne petroleumolje og kull skifer i stedet for petroleum alene. Parafin, på dette punktet, ble det meste brukt til lysstøping.

Verdenskrig

Den franske og den britiske var blant de første til å bruke parafin medisinsk under første verdenskrig I. Den franske børstet den på små åpne sår og den britiske brukes oppvarmet voks til å behandle ortopediske problemer.

2010

Som i 2010, er parafinvoks fortsatt brukes i de fleste produsert stearinlys. Medisinsk, har parafin voks bruker kraftig utvidet. Voksen brukes i thermo å behandle tendensiøs, leddgikt og sports-relaterte skader; voks oppvarmes og påføres på kroppen for å redusere smerte i ledd og muskler. Spas og hudleger bruker voks for å behandle eksem eller på annen måte dehydrert hud. Parafin har mange andre kommersielle anvendelser som isolasjon, kosmetikk, oppvarming og trykksverte.

Informasjon om flytende lecithin

Flytende lecitin er et naturlig stoff sammensatt av B-vitaminer og essensielle fettsyrer. Ikke bare er det en stor kosttilskudd, flytende lecithin har også kulinariske og kosmetisk verdi også.

Historie

Mens lecithin utvinning hadde eksistert i århundrer, var det ikke før tidlig på 1980-tallet som en flytende form eller lecithin ble innført. Den ble først markedsført av Central Soya som kosttilskudd.

Funksjon

Flytende lecitin brukes i kosmetikk som et mykgjørende og fuktighetsbevarende middel, og som en kulinarisk fortykningsmiddel. Den har en rekke medisinske bruksområder, som for eksempel vitamin absorpsjon og kolesterol regulering.

Typer

Mens lecitin kan være avledet fra en rekke kilder, og blir selv produseres naturlig av leveren, er det oftest ekstraheres fra soyabønne.

Betraktninger

Flytende lecithin smak blir ofte betraktet som ubehagelig på egen hånd. Hvis tatt som kosttilskudd, bør du vurdere gel faner.

Advarsel

Mens lecithin er generelt ansett som trygt, er det noen side påvirkes fra overforbruk, inkludert hodepine, kvalme og oppkast.

EPA Krav til Flytende propylenglykol

EPA Krav til Flytende propylenglykol


Flytende propylen glykol er en av de to hovedtyper av frostvæske for motorkjølesystemer. Det er også den mest brukte flyavisingsmiddel i USA. Propylenglykol er mye mindre toksiske enn etylenglykol, den andre dominerende type frostvæske. Mest US Environmental Protection Agency (EPA) regulering av propylenglykol oppstår når produktet er produsert, og når det er gjenvunnet etter fly avisings og anti-icing operasjoner.

Propylenglykol produksjon

Når propylenglykol er produsert, er avløpsvann i forbindelse med sin produksjon reguleres i henhold til ulike underdeler av utslipps begrensninger retningslinjer for organiske kjemikalier, plast og syntetiske fibre (OCPSF). Propylenglykol produsenter er også regulert under Clean Air Act med ny kilde Performance Standards for Syntetisk Organic Chemical Manufacturing Industry (SOCMI). I motsetning til etylenglykol, som er klassifisert som farlig luftforurensning (HAP), er propylenglykol ikke klassifisert som en HAP, så den ikke faller under Omfattende miljø Response, kompensasjon og Liability Act (CERCLA) og rapporteringskrav som er spesifikke for at lovgivningen .

Avising utslippsbegrensninger

Ifølge en august 2000 EPA rapport om fly avisingsoperasjoner, er propylenglykol utslipp regulert av EPA under Clean Water Act of 1972, the Water Quality loven av 1987, og den resulterende National forurensende utslippet eliminering system søknad Forskrift for overvann Utslipp (NPDES). Dette tillater fremgangsmåten begrenser variasjonen av propylenglykol fangstsystem som kan brukes på flyplasser. Utslipp av flyplassavisings virksomhet er regulert under EPAs overvann program.

FDA propylenglykol

Den føderale Food and Drug Administration lister propylenglykol som generelt anerkjent som trygge (GRAS) unntatt for bruk i eller på kattemat. Fordi propylenglykol er oppført som GRAS, er det gjenstand for mange færre statlige reguleringer generelt og EPA krav i særdeleshet. Dow aksjeselskap teknisk datablad for propylenglykol bemerker at det er brukt i mat, kosmetikk, farmasøytisk, duft, og personlig pleie bransjer, både som ingrediens og som en lav temperatur varmeoverføring agent i meieri, brygging og iskremindustrien , så vel som i næringsmiddellagring.

EPA generelle funn

Generelt, propylenglykol testet negativt i et batteri av EPA tester. I en 2006 EPA rapport med tittelen "omregistrering Kvalifikasjon Decision for propylenglykol og dipropylenglycol," byrået funnet propylenglykol negativ for carcogenicity opp til reisebyråer testing limit doser. Dette funnet oppdaterer 1991 EPA Integrated Risk Information (IRIS) System kreftfremkallende vurdering for propylenglykol, som på den tiden ikke hadde gjennomgått en menneskelig karsinogenitet evaluering. 2006 studien fant også propylenglykol negativ for arvestoffskadelige og gentoksisk potensial.

Helserisiko med parafin vokslys

Helserisiko med parafin vokslys


Helserisikoen ved brennende parafin vokslys har forårsaket mange mennesker til å revurdere bruker stearinlys laget av eldre og mer tradisjonelle materialer. Parafin i dag er mindre naturlig, og mer toksisk, enn alternativene. Risikoene har også stimulert forskning og anvendelse av nyere typer materialer.

Historie

I 1850-årene, ble parafinvoks introdusert i stearinlys gjør. Tidligere ble det fremstilt lys dyr talg, som hadde blitt erstattet av bivoks stearinlys. De gamle egypterne brukte lysene svært lik stearinlys laget av animalsk fett. Disse tidlige stearinlys hadde ikke en veke, som var en senere bidrag av de gamle romerne. Bayberries og spermasett, avledet fra spermhvalolje, har også blitt brukt i stearinlys gjør.

Beskrivelse

Paraffin ble utviklet ved å separere en voksaktig substans fra petroleum som skal brukes for stearinlys gjør. Det er mindre kostbart enn andre typer voks, slik at det også den mest brukte type. Den er tilgjengelig i pulverform eller som biter. Voksen kan være forhåndsfarget, eller i en nøytral farge, slik at det kan være farget ved stearinlys trakter. Stearin og bivoks er de neste mest brukte voks for stearinlys gjør.

Risiko

Parafinlampeolje brent i ferier har stilt risiko for aspirasjon og lungebetennelse, ifølge en studie publisert i Volume 113 Issue 4 av tidsskriftet Pediatrics. En gul flamme på et stearinlys kan signal sot blir sluppet ut i atmosfæren. Soten inneholder ofte giftige kjemikalier slik som naftalen, metyletylketon, toluen og benzen. Denne sot kan bosette seg på vegger, elektronisk utstyr og andre overflater i hjemmene. Forurensningen generert i hjemmet utgjør en helserisiko fordi de kan trenge dypt ned i lungene til å forårsake sykdom.

Studier

I en studie publisert i Volume 79 Number 8 av Journal of American Oil Chemists 'Society, ble sot produsert fra brennende parafin lys. Men soywax lys brant i et saktere tempo og produserte lite eller ingen sot. Duftene fra de brennende parafin inneholdt små mengder formaldehyd, så vel. I de senere årene har soywax blitt et populært alternativ til parafin vokslys. I studien ble deres potensiale sammenlignet med egenskapene til Bivoks lys.

Alternatives

Bivoks er en av de tidligste formene for voks brukes til stearinlys. Det er produsert fra kjertler av honningbier. Bivoks er bedre for luften fordi den har evnen til å sende ut negative ioner som faktisk ren snarere enn forurenser luften. Stearin, som egentlig ikke er en voks, men har lignende egenskaper, brukes til lysstøping. Opprinnelig, stearin kom fra animalsk fett, men nå er ofte laget av grønnsaker. Soya voks ble utviklet av Michael Richards i begynnelsen av 1990 og solgt til Cargill. Det brukes nå for lysstøping, belegg papir, og kosmetikk. Bayberry busker gang gitt bær for produksjon av stearinlys, men behandlingen av voks fra bærene raskt viste tidkrevende under koloni amerikanske periode.

Hva er de miljømessige konsekvensene av hjelp Parafin?

Hva er de miljømessige konsekvensene av hjelp Parafin?


Parafin, en brennbar flytende hydrokarbon avledet fra petroleum, er ofte brukt til oppvarming og belysning i tillegg til mindre vanlige applikasjoner som en transportdrivstoff (spesielt i fly) og til matlaging. Selv foretrekkes av noen offentlige helseeksperter for å være mindre brennbart enn bensin og renere-brenning enn kull, har parafin som et fossilt brensel fortsatt betydelige miljøvirkninger.

Utvinning og Refinement

Som en råolje derivat, livssyklusen av parafin innebærer en forseggjort og energikrevende produksjonsprosessen. Oljeboring truer flere sårbare økosystemer og raffinerier bruker store mengder energi og ofte slipper giftige biprodukter i luften og vannet. Selv om ulykker er sjeldne i olje- og gassindustrien, kan hendelser som oljesøl og utilsiktede utslipp til underjordisk vann få katastrofale langsiktige effekter på i de rammede områdene og økosystemer folkehelse. Som en global handelsvare, er olje og oljederivater også ofte transporteres over tusenvis av miles, øke bruken av energi og miljømessige fotavtrykk av kommersielt tilgjengelig parafin.

Forbrenning

Forbrenningen av parafin frigjør store konsentrasjoner av partikler. Selv renere-brenning enn fossilt brensel som kull og noen ganger tilgjengelig i lav-svovel blandinger at minst redusere giftigheten av partikkelforurensning, inneholder parafin røyk fortsatt betydelige partikkelutslipp og kan forårsake alvorlige luftveissykdommer ved innånding av mennesker eller dyr. Parafin er en svært vanlig matlaging og belysning drivstoff i fattige områder som landsbygda i India, hvor parafin blandinger pleier å være mindre ren og kan frigjøre enda høyere konsentrasjoner av svevestøv. Som alle forbrenningsreaksjoner, kan parafin brenner også slipper karbonmonoksid, en dødelig gass som akkumuleres i lukkede områder.

Toksisitet

Parafin er svært giftig for mennesker og dyreliv. Selv begrenset eksponering kan irritere hud, øyne og slimhinner. Langvarig eksponering kan føre til avanserte toksisitet symptomer som oppkast, kvalme og hodepine, selv å bli dødelig i tilfelle av langvarig eksponering for høye konsentrasjoner eller inntak. Som med benzen, indikerer noen laboratorie dokumentert at visse elementer i parafin løsninger kan også være lett kreftfremkallende i lengre eksponeringssituasjoner.

Global Warming

Som andre fossile brensler parafin utgivelser karbondioksid, en drivhusgass som lagrer varmen når det akkumuleres i atmosfæren, under forbrenning. En voksende global vitenskapelig konsensus indikerer at menneskelig forbrenning av fossilt brensel er ansvarlig for en betydelig global oppvarming trend i jordas atmosfære. Forskere mistenker også at forbrenning av fossilt brensel og akselerasjon av denne oppvarmingen kan føre til betydelige globale miljø- og samfunnsmessige konsekvenser, blant annet økt hyppighet og intensitet av naturkatastrofer, akselerasjon av forørkning, tap av habitat og havnivåøkninger.