Digidexo.com

potet på strekkmerker

Betyr Potet Juice bli kvitt akne arr og strekkmerker?

Betyr Potet Juice bli kvitt akne arr og strekkmerker?

Vil Potet Juice bli kvitt strekkmerker?

Potet juice vil gjøre noe for å kurere strekkmerker overhodet. Strekkmerker er forårsaket av et overskudd av gluccocorticoid hormon i legemet som holder huden vises og hindrer vekst av elastiske fibrene i det midterste laget av hud kalt dermis i tider med vekst eller vektøkning. Det bør understrekes at rivingen skjer i midten laget av vev, under utsiden av huden, derfor skrubb og kremer gjør svært lite for å kurere hva som allerede er gjort. Noen hevder at potet juice inneholder vitaminer og mineraler som hjelper til vekst og restaurering av huden. Dette er sant; det er en overflod av vitamin E som hjelpemidler huden enormt. Imidlertid er huden ute av stand til å absorbere den store majoriteten av vitaminer og mineraler som er nødvendig for overlevelse og god helse. Selv om noen av mirakel på huden var i stand til å absorbere disse vitaminer, uten at de passerer gjennom fordøyelseskanalen legemet ville være ute av stand til å bruke dem. En av de mest effektive metoder for å fikse strekkmerker bortsett fra kirurgi er mye sollys for vitamin D, rikelig med vitamin E, og kontinuerlig bruk av fuktighetskrem for å holde den ytre laget av huden fra å bryte også. Så du er beste sjanse er å spise hele potet fremfor squashing den over kroppen din.

Vil Potet Juice bli kvitt akne arr?

Potet juice vil ikke kurere akne arr. Potet juice vil rense huden, dets enzymer som fungerer som en naturlig antiseptisk nyttig for å drepe av bakterier som forårsaker akne utbrudd. På denne måten potetsaft vil faktisk kurere akne, men ikke den arr ubehandlet akne etterlater seg. Når skaden er skjedd, kan arrene ikke fjernes. Dette betyr ikke at potet juice er ikke bruk for å hjelpe huden i healing. Hva folk ikke vet er at, selv om arrene er der for å bli, kan de bli lysere og krympet, noe som gjør dem mindre synlige. Flertallet av arrvev er synlig for det blotte øye består av død hud. Potetsaft ikke inneholder sure astringenter som vil spise bort på dette laget av dødt vev, å redusere den totale størrelsen på arret.

Søknad og bruk

Det er to måter å anvende potetsaft til huden. Man kan rett og slett kutte potet i to og gni innsiden mot huden i et halvt minutt. La saften tørke før du vasker den av med varmt vann. En annen metode som fungerer godt for kviser og hudormer er å rive en potet og legg den i en blender til å slå den inn i en lime. Slather det siste over det berørte området og la den i en halv time før skraping den av.

Hvordan bli kvitt strekkmerker etter trening

Strekkmerker er arr som oppstår som et resultat av strekking hud. Mens strekkmerker er ofte forårsaket av graviditet og vektøkning, kan det også oppstå på grunn av muskelvekst. Hvis du arbeider ut kraftig, kan musklene vokse raskt. Som musklene vokser, kan huden ikke være i stand til å betjene deres masse. Som et resultat, er huden strekkes og strekkmerker dannes. Heldigvis finnes det mange metoder for å bli kvitt strekkmerker etter utarbeider.

Hvordan bli kvitt strekkmerker etter trening

•  Gni kakaosmør på strekkmerker. Kakaosmør er svært fuktighetsgivende. Det trenger dypt i huden, holde den myk og smidig slik at huden beveger seg med musklene heller enn å trekke mot dem. Påfør kakaosmør til de strukkede områder minst to ganger daglig.

Fest silikon arr behandling ark til strekkmerker. Du må la arkene på plass for ca en uke før du fjerner dem. Den silikon vil trenge gjennom huden, bidrar til å visne strekkmerker.

eksfoliere huden din to ganger per uke. Bruk en kroppsskrubb og loofah å buff bort døde hudceller. Dette fremmer ny hud celler til å produsere mer hurtig. De nye cellene kan erstatte strukket, skadede celler, hjelpe dine strekkmerker til å falme raskere.

Påfør et arr behandling krem til det berørte området. Løk-ekstrakt har vist seg å være en effektiv bestanddel i slike kremer. Gni kremen på strekkmerker minst to ganger daglig i to til tre måneder.

Få laserterapi. Laser behandling er en av de mest effektive midler for behandling av strekkmerker. Laserlys rettet mot huden, bryte opp arrvev og lyn områdene mørkere pigmentering. I tillegg oppfordrer lyset kollagenproduksjonen, og dermed øke hudens elastisitet og reduserer synligheten av strekkmerker.

Konsumere en næringsrik diett. Riktig ernæring er viktig for huden din til å helbrede fra arrdannelse. Spis mat som er rik på vitamin E og sink, som begge hjelpemiddel i hudens gjenopprettingsprosessen.

•  Prøv Microdermabrasion. Det gir mer intens peeling som en liten enhet brukes til å buff bort overflaten lag av huden. Etter et par dager, vil huden din ser mer levende og mindre skadet. Med gjentatte økter, vil strekkmerker være mye mindre tydelig.

Hint

  • Drikk mye vann daglig. For at huden din å beholde sin elastisitet og helbrede fra arrdannelse, må du være hydrert.

Hvordan bli kvitt strekkmerker Surgically

Strekkmerker oftest forekommer i perioder med rask vekst. Når kroppen din vokser, huden din noen ganger ikke kan imøtekomme den voksende formen. Som et resultat, er huden strekkes og danner arr. Hvis du har strekkmerker, er det mange muligheter for å behandle dem. Fra arr behandling kremer til laserterapi, kan du gradvis strekkmerker gjennom minimalt invasive metoder. Hvis du ønsker en mer grundig tilnærming til å fjerne strekkmerker, er kirurgi et alternativ. Som med alle kirurgiske inngrep, er det risiko involvert når du fjerner strekkmerker kirurgisk.

Hvordan bli kvitt strekkmerker Surgically

•  Vurder dine strekkmerker. For å få strekkmerker fjernes kirurgisk, du må ha overflødig hud som kan fjernes. Hvis strekkmerker er på spydighet hud, er laserbehandling et bedre alternativ enn kirurgi.

Vet at kirurgi bærer mange farer. Kirurgisk stretch mark fjerning innebærer å kutte bort overflødig hud og deretter sy de resterende huden sammen igjen. Som med alle kirurgi, er det mulighet for skade og død. Siden det er en kosmetisk prosedyre, er det generelt ikke dekkes av helseforsikring.

Finn en plastisk kirurg i ditt område. Hvis du har venner som har hatt plastisk kirurgi, be om informasjon om sine leger. Du kan også be din fastlege for en kosmetisk kirurg henvisning. Spør etter en som spesialiserer seg på huden fjerning og stramme prosedyrer.

Bekreft kirurgen du velger er bord-sertifisert. Sjekk med American Board of Plastic Surgery, også kjent som ABPS, som de har hele oversikten over alle sertifiserte kosmetiske kirurger. Du kan også sjekke med legen din status med American Society of Aesthetic Plastic Surgeons, også kjent som asaps.

Snakk med legen din om hva du kan forvente før, under og etter inngrepet. Legen din bør være i stand til å vise deg før og etter bilder av folk som har hatt strekkmerker fjernes kirurgisk.

Følg legens instruksjoner for pre-og post-kirurgi omsorg for å sikre at du får best mulig resultat. Du må kanskje ha resepter fylt før operasjonen. Du vil sannsynligvis oppleve smerte som du gjenopprette så smertestillende er ofte foreskrevet.

Vær oppmerksom på at full gjenoppretting vil ta flere uker. Siden fjerning stretch mark er en viktig prosedyre, vil du bli sår og ubehagelig etter operasjonen. Tømme timeplanen i minst to uker. Selv om du vil bli forslått og hoven, bør det avta i løpet av to til tre uker.

Hint

  • Følg legens instruksjoner nøye. Dette vil sikre at du får den best mulige resultater fra operasjonen.
  • Ha realistiske forventninger. Som med alle kirurgi, vil du oppleve en viss grad av arrdannelse fra fjerning stretch mark.

Hvordan unngå strekkmerker fra å miste vekt

Strekkmerker er ofte tydelig på de som har mistet betydelige mengder vekt. Strekkmerker faktisk oppstå når vekten er oppnådd. De er vanligvis mer synlige etter at vekten er tapt ettersom huden ikke lenger er strukket. Hvis du forventer at du vil miste vekt, er det ting du kan gjøre for å minimere strekkmerker. Siden noen individer er mer sannsynlig å få strekkmerker enn andre, kan du ikke være i stand til å fullstendig unngå strekkmerker. Faktisk, hvis huden din er utsatt for dem, kan du ikke unngå dem. Du kan imidlertid bruke ulike metoder for å redusere sannsynligheten for å få dem.

Hvordan unngå strekkmerker fra å miste vekt

•  Hold huden fuktig. Strekkmerker er mer sannsynlig å oppstå på tørr hud. Påfør en dypt fuktighetsgivende fuktighetskrem til området daglig. Det vil holde huden smidig og mindre utsatt for strekkmerker.

Påfør kakaosmør til huden din. Kakaosmør er en lang brukt hjemme bøte for å hindre eller redusere forekomsten av strekkmerker. Den rike kremen gjør huden smidig og smidig, og dermed hjelper det å motstå strekkmerker. Bruk den på huden din to ganger daglig.

Masser huden din. Massasje øker sirkulasjonen, noe som hjelper blod og næringsstoffer for å nå huden lettere. Som et resultat, hud forblir sunne og aktive, noe som gjør det mindre sannsynlig at strekkmerker vil danne. Bruk jevnt trykk og sirkulære bevegelser å massere huden din i to til tre minutter daglig.

Exercise. Kardiovaskulær trening øker blodsirkulasjonen og bidrar til å gjenopprette hudens elastisitet. Få minst 30 minutter med kardio tre til fire ganger per uke.

Spis et sunt kosthold. Riktig ernæring er viktig for solid hud helse. Hvis du opprettholder en næringsrik diett, vil huden din bli sunnere. Dårlig næret hud er mer utsatt for strekkmerker så skikkelig vare på huden din med solid ernæring. Unngå koffein helt som det øker sjansene for å få strekkmerker.

Gni vitamin E på huden din. Punktere en vitamin E kapsel og distribuere innholdet på huden din. Vitamin E er svært nærende for huden. Med regelmessig bruk, kan det styrke huden mot arrdannelse.

Bruk arr behandling krem ved første tegn av strekkmerker. Slike kremer er tilgjengelig over disk på apotek og apoteker. De fungerer best på nye arr, så bruk umiddelbart. Gni kremen på strekningen markerer tre ganger per dag. Du vil vanligvis se forbedring i strekkmerker etter ca to måneders bruk.

Hint

  • Drikk rikelig med vann. Det vil hjelpe huden å holde seg smidig og motstå strekkmerker.
  • Snakk med legen din før du starter en ny øvelse regime.

Hva er årsaken til strekkmerker under vekttap?

Strekkmerker er også striae. De danner under huden og er merkbar for det menneskelige øyet. De oppstår vanligvis når kroppen endrer form i løpet av en kort tidsperiode som i tilfelle av svangerskapet.

Betydning

Strekkmerker dannes når huden strekkes raskt. De kan også vises når huden allerede er strukket og det er en plutselig tap av vekt.

Skade

Connective fibrene i huden bryte sammen, noe som fører til en reduksjon av hudens elastisitet. Dette fører da arrdannelse i form av rødaktig linjer.

Middle Layer

Det er tre lag av huden. De er epidermis, dermis og det subkutane stratum. Når vekten er tapt, er det midterste laget, som er dermis, berørte og det er der merkene vises.

Shape

Når vekten er oppnådd, rommer huden overflødig fett under ved å utvide. Når denne vekten er da tapt, spesielt raskt, forblir huden strukket ut, noe som fører til merkene.

Forebygging / løsning

Å være at elastisiteten i huden er viktig for strekkmerker, er det noen vitaminer som kan være gunstig. Noen av disse inkluderer vitamin C, vitamin E, vitamin B-kompleks, silika og sink.

Poteter og Vekttap

Poteter og Vekttap


Det er en vanlig oppfatning at poteter gjøre oss fete. Det synes å være en av de onde og forbudte matvarer, full av karbohydrater og kalorier. Men den gode nyheten er at poteter er ikke så ille som de synes å være. Poteten er rik på komplekse karbohydrater, fett og legger til legemet bare når smør, krem ​​eller ost tilsettes.

Det hjelper også i vekttap. Vi føler full og mett etter å ha spist en potet fordi det er næringsrike, ikke-fetende og moderat i form av kalorier. Dermed en diett rik på potet kan vesentlig utløse vekttap.

Potet bremser fordøyelsen

Poteter inneholder "resistent stivelse" som bremser ned fordøyelsen, øker kaloriforbrenningen etter et måltid og også hemmer sult hormoner som gjør at du føler deg sulten hele tiden.

Ifølge Sandy Huard, president i kvinners helse Forsyning International, "Resistent stivelse skapes når stivelsesholdige matvarer er" avkjølt ". Når en potet er kokt, for eksempel, absorberer det vann og sveller. Som poteten kjøler, mye av stivelse krystalliserer , forming resistent stivelse. Så sørg for å kjøle dine stivelse i romtemperatur eller i kjøleskapet før du spiser. Ikke oppvarmer dem fordi disse bryter ned stivelse krystaller og fordelene nevnt ovenfor er i hovedsak borte. "

Poteter er nærings-tett

Poteter gir en god ernæringsmessig avkastning for kaloriene. De er også rike på vitamin B6, vitamin C og inneholder sporstoffer som mangan, molybden, krom og selen. De er også lavt natriuminnhold og leverer omtrent 20 prosent av de daglige kalium behov kroppen.

Poteter er rike på vitamin C

Poteter er rike på vitamin C. En forskningsstudie utført av Arizona State University hevder at "individer forbruker tilstrekkelige mengder vitamin C oksidere (brenne) 30% mer fett under moderat trening enn de som forbruker tilstrekkelige mengder. I tillegg, for lite vitamin C i blodet har blitt vist å korrelere med økt kroppsfett og midje målinger. "

Poteter hjelpe brenne Foods Raskere

Poteter er rike på karbohydrater, den viktigste kilden til ferdige drivstoff som kroppen vår trenger. Adam Drewnowski, Ph.D., direktør for human ernæring programmet ved University of Michigan School of Public Health anbefaler at "den største andelen av vårt kosthold - 60 prosent - være sammensatt av dette drivstoffet bare en liten prosentandel av karbohydrater. blir noen gang omdannes til fett i kroppen. "

Poteter fylle deg opp

En av de tøffeste aspekter av vekttap er sult. Det er vanskelig å motstå fristelsen av mat mens slanking, så den enkle måten å takle mat pangs er å spise mat som vil fylle deg opp og holder deg mett. Dr Jacquie Lavin, en vekt-tap lege for Slimming World. sier "En nøkkel til varig vekttap er å spise mat som gjør at du føler deg full lenger." Poteter er veldig mettende og tilfredsstillende.

Poteter er en god kilde til fiber

Poteter er en kilde til fiber i tillegg. En potet gir 10 prosent av den nødvendige daglige inntak av fiber. Fiber er ikke-fordøyelig og hjelper til å eliminere avfall fra kroppen. Det hjelper også å flytte fett raskt gjennom fordøyelsessystemet, slik at fettet blir lite tid til å bli absorbert, noe som også kan hjelper i vekttap.

Hvordan bli kvitt fett og strekkmerker på bena

Hvordan bli kvitt fett og strekkmerker på bena


Å miste vekt i bena krever at du spiser godt og trene for å kaste overflødig vekt. Dessverre, få eller miste vekt raskt kan føre til strekkmerker skal vises på huden din. Ifølge Mayo Clinic, strekkmerker er "rosa, rødlig eller lilla innrykket striper." Mens de er harmløse og har en tendens til å falme på egen hånd over tid, strekkmerker kan være estetisk sjenerende. Heldigvis finnes det flere strekke merke behandlinger. Finne det som fungerer best for deg.

Hvordan bli kvitt fett og strekkmerker på bena

Miste fett på Legs

En trening minst tre ganger hver uke. Å miste vekt krever en hel kropp tilnærming, så å gå ned i vekt på bena, må du gå ned i vekt generelt. Mål å trene i minst 30 minutter på et moderat nivå. Hvis du har en gym medlemskap, traff tredemølle, ellipsetrener eller aerobic klasser. Hvis du ikke bruker et treningsstudio, prøv turgåing, jogging, svømming eller hagearbeid å jobbe opp en svette.

•  Spis riktig. Klipp ut fast food, junk food, sukker, fett og overflødig karbohydrater. Spise en diett høy i fiber, magre proteiner, vitaminer og mineraler. Dine måltider bør være høy i grønnsaker, hele korn og protein, som fisk, fjærkre, egg og belgfrukter. Bytte brus, kaffe og juice for vann. Drivstoff kroppen din uten å legge overflødige kalorier.

Tone bena til å forbedre sitt utseende og styrke. Stå med føttene skulder bredde hverandre og hendene på hoftene. Krangel ned, presser baken ut og holde ryggen rett. Tilbake til en stående posisjon deretter gjenta opptil 30 ganger, tre dager hver uke.

Unn Stretch Marks

Smooth Tretinoin krem på det berørte området, som anvist. Tretinoin krem ​​er tilgjengelig over-the-counter og forbedrer hudens utseende ved å gjenoppbygge kollagen.

Snakk med legen din om laser terapi alternativer. For dyp, vedvarende arrdannelse, kan laser være svaret. Lasere gjenoppstår huden og stimulere til ny elastin og kollagen vekst.

Undersøke microdermabrasion alternativer. Disse behandlingene er tilgjengelig på spas. Små krystaller blir brukt til å polere hudens overflate og stimulere gjenvekst. Møt med en estetiker å avgjøre om microdermabrasion er riktig for deg.

Hint

  • Som bena blir sterkere, legge vekt på deg squat øvelser for å intensivere bevegelsen. Det er bare å holde en 3 til 5 vekt-lb i hver hånd, og gjør bevegelsen, slik det er beskrevet.
  • Unngå å bruke Tretinoin krem ​​hvis du er gravid.

Hvordan å miste vekt med potet juice

Hvordan å miste vekt med potet juice


Poteten juice kosthold er en av flere dietter der ute som noen kan vurdere i jakten på den stadig unnvikende vekttap mål. Poteter er lav i kalorier, fett-fri og inneholder en rekke næringsstoffer som kalsium, kalium og beta-karoten. Poteter er også en kompleks karbohydrater, og kan hjelpe deg til å føle fyldigere lenger. Dette kan stoppe deg fra snacking på usunn, fetende mat i løpet av dagen, noe som fører til vekttap. Kombinere en potet juice diett med lette og sunne måltider, og unngå hyppige snacks, kan hjelpe deg å miste flere pounds.

Hvordan å miste vekt med potet juice

En kjøpe den ferskeste poteter tilgjengelige fra en matbutikk eller bondens marked. Friske poteter inneholder mer næringsstoffer enn poteter som har blitt sittende i butikken for en uke. Se etter poteter som ikke er innskrumpet eller voksende hvite spirer. Potetene skal ha fast, brun hud. Hvis noen av potetene er grønne, ikke kjøpe dem.

Ha potetene i en blender eller food prosessor for å kondensere dem i juice. Du kan skrelle av skinnet hvis ønskelig, selv om de inneholder mange næringsstoffer og vitaminer. Saften kan oppbevares i flere dager, men du kan nyte det mer hvis den er fersk.

Legg et søtningsmiddel eller annen juice til potet juice hvis du ikke liker sin blid smak. Honning kan legges til, samt sitron eller gulrot juice.

Drikk 100 til 150 g av potet juice om to og en halv time før du spiser hver frokost og middag måltid. Fortsett dette regimet i to uker, og deretter slutte å drikke juice for en uke. Etter denne uken, hvis du ikke har møtt dine vekttap mål, fortsetter regimet for ytterligere to til tre uker.

Spis lette, sunne og ernæringsmessig balanserte måltider under dette regimet. Hvis du spiser usunn mat mens du drikker potet juice, er du neppe se noen vekttap.

Hint

  • Kombiner potet juice diett med daglig trening for å øke vekttap resultater.
  • Kjøpe økologiske poteter å unngå tidkrevende plantevernmiddel rester.
  • Snakk med legen din før du starter denne diett for å unngå eventuelle uønskede interaksjoner eller andre medisinske komplikasjoner.

Øvelser for å bli kvitt strekkmerker på ryggen

Strekkmerker oppstår når elastin (et protein i huden) er skadet, forårsaker et arr typen mark. De kan oppstå på din mage, rygg, bryst og selv på overarmene og lårene. I motsetning til et arr, strekkmerker føler at din normal hud, og bare se ut som en misfarging. Som et arr, men de er vanskelige å bli kvitt; de elastiske fibre er vanskelige å reparere. Men det finnes måter å lindre synligheten av strekkmerker, blant annet en endring i kosthold og mosjon.

Hvordan Stretch Marks Utvikle

For å forstå strekkmerker, er det viktig å forstå hvordan de dannes. Proteinene gjort som utgjør huden er kollagen (ca 80%), elastin (ca 4%) og keratin (ca 16%), som danner stivhet av huden din. Elastin gir huden fleksibilitet eller strekk. Disse elastiske fibre er vanskelig å reparere innenfor huden din. For eksempel med en vanlig sår, erstatter kroppen kollagen proteiner for å helbrede huden din. Imidlertid er de elastinfibre vanligvis ikke oppdages, slik at strekkmerker vanskelig å helbrede.

Årsaker til strekkmerker

Strekkmerker er forårsaket bokstavelig talt ved strekking av huden. Når dette skjer, er det en økning i kortison, et hormon dannet av binyrene. Med overskytende kortison, er elastiske fibrene i huden svekket og som fører til strekkmerker. Strekkmerker kan være en naturlig forekomst av graviditet eller oppstå på grunn av vektøkning og medisinbruk.

Øvelser

For å bidra til å lindre strekkmerker, kan du trene. Trene holder musklene og huden fast. Stramme opp huden strekker seg naturlig uten å utvikle strekkmerker.

• Sit ups: Ligg på gulvet på ryggen med bena litt bøyd, og heve hodet og overkroppen. Utfør 25 sit-ups per dag. Dette vil holde huden stram og bukmuskulatur flat.

• Crunches: Ligg flatt på ryggen, og crunch bena opp og ned fra en rett ut posisjon opp til brystet. Gjenta 10 til 20 ganger. Dette bidrar til å hindre strekningen gjør i magen, rygg og hofter.

• Leg heiser: Ligg på den ene siden, bøy knærne litt og heve øverste benet. Hold den i 2 sekunder og lavere. Gjenta 25 ganger, rulle over og gjenta med det andre beinet.

• Knebøy: Denne øvelsen bygger opp muskel tone. Til å begynne, stå opp med bena ca hip bredde hverandre, og deretter bevege hoftene sakte til bakken, som om om å sitte i en stol; stoppe på om stolhøyde. Gjør 10 repetisjoner i døgnet.

• Push ups: Dette er best for strekkmerker på brystet og overarmene. Ligg med ansiktet ned på gulvet med hendene på gulvet i nærheten brystet. Holde tærne på bakken, løfte resten av kroppen din, hold i to sekunder og lavere. Begynn med 10 en dag og øke til minst 25 en dag.

• turgåing og jogging: Disse øvelsene kan holde huden sterk og forebygge strekkmerker. Dette trenger ikke å gjøres i et raskt tempo, men konsistensen er viktig. Mål å gå eller jogge minst 20 til 30 minutter om dagen, 3 til 4 ganger i uken.

Med disse øvelsene, kan du bidra til å redusere eksisterende strekkmerker og hindre dem fra å inntreffe andre steder på kroppen din.

Hvilke vitaminer Må poteter inneholder?

Hvilke vitaminer Må poteter inneholder?


I 2013 potetbønder i USA kombinert for å produsere mer enn 40 milliarder pounds av poteter for forbrukere over hele verden. Den gjennomsnittlige amerikaner, som spiser poteter i former som bakt, stekt og most, blir en heftig dose av vitaminer med hver servering av denne stivelsesholdige grønnsaker. Selv om poteter inneholder en rekke vitaminer, de er mest kjent for å være en kilde til noen få utvalgte vitaminer.

Hvite poteter

Hvite poteter er en verdifull kilde til vitamin C, noe som gir helsemessige fordeler som å forbedre immunforsvaret og beskytte cellene mot frie radikaler. Mengden av vitamin C i en middels stor, hvit potet tilsvarer 26 prosent av den daglige anbefalingen for kvinner og 22 prosent for menn. Hvite poteter er også en kilde til niacin, som støtter fordøyelse og nerve-funksjon. En middels stor potet gir 16 prosent av den daglige anbefalingen for kvinner og 14 prosent for menn.

Røde poteter

En middels stor rød potet gir 24 prosent av den daglige anbefalingen for vitamin C for kvinner og 20 prosent for menn. Røde poteter er også en kilde til niacin. En middels stor potet gir kvinner rundt 18 prosent av sine anbefalte daglige mengden av dette vitamin og gir menn om lag 16 prosent. Røde poteter inneholder mer vitamin K, noe som bidrar til blodpropp, enn hvite poteter. Likevel gir en middels stor rød potet mindre enn 10 prosent av den daglige anbefaling av dette vitaminet.

Russet poteter

Russet poteter, som har brun hud, bidrar også vitamin C og niacin til kosthold. En middels stor russet potet gir 16 prosent av den daglige anbefalingen for vitamin C for kvinner og 13 prosent av den daglige anbefalingen for menn. En middels stor russet potet gir også 16 prosent og 14 prosent av den daglige anbefaling av niacin for menn og kvinner, henholdsvis.

Andre verdifulle næringsstoffer

I tillegg til sine verdifulle vitamin innhold, hvit, rød og russet poteter er også en betydelig kilde til kalium, som kroppen bruker til å bygge muskler. Hver type av mellomstore potet gir minst 18 prosent av den daglige innstilling av dette mineralet. Poteter er også en nyttig kilde til kostfiber, som gir vidtrekkende fordeler som å hjelpe tarmer holde jevnlig og regulere blodsukkeret.

Må Poteter Årsak gikt?

Poteter er ikke isolert som en stor, eller enda mindre, årsaken til gikt. Studier har vist at de er faktisk greit å spise i moderate mengder, så lenge de ikke er stekt, og noen alternative helsestrategier foreslår gikt lider drikke potet juice. Positive kosthold og livsstilsvalg, men er anbefalt å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av gikt angrep som påvirker så mange som 10 prosent av amerikanerne.

Fakta

Urinsyregikt er forårsaket av en overdoser av urinsyre i blodet. Det overskytende urinsyre, forårsaket av nedbryting av kjemiske forbindelser som kalles puriner, kan bygge opp over tid i leddene å forårsake leddgikt smerte. Det finnes en rekke mulige årsaker til gikt, inkludert fedme, hyppig bruk av legemidler som øker urinsyre produksjon, og sykdommer og tilstander som kronisk nyresykdom og blodtrykk. Reduksjon avhengighet av purin-rike næringsmidler kan være en affektiv måte å redusere gikt smerte.

Fordelaktig Foods

Poteter er anbefalt av University of Rochester som en del av et sunt kosthold for gikt lider. Spise en balansert diett med lavt purin matvarer har blitt vist å redusere hyppigheten og intensiteten av gikt angrep. Grønne grønnsaker, tomater, frukt, nonwhole-korn brød, sjokolade, egg, kulturmelk, peanøtter og mutter Butters er trygge å spise i moderate mengder. Kaffe, te og kullsyreholdige drikker er også akseptabelt i fornuftige mengder. Lav-fett eller fettfri melk og yoghurt kan redusere angrep risiko.

Skadelige matvarer

Alkohol, inkludert brennevin og spesielt øl, er en ledende skyldige av purine inntak og bør bli sterkt redusert eller ekskludert fra en gikt lidende kosthold. Rødt kjøtt, fjærfe mørkt kjøtt, innmat, lever, bacon og stekt mat generelt er høy i puriner og bør unngås. Fjærkre hvitt kjøtt og lettere fisk er akseptable kjøtt for en gikt lidende å spise på en innsnevret basis. Tilsvarende, unngå fet fisk, som sardiner, ansjos, makrell og kamskjell.

Livsstil

Det finnes en rekke livsstil problemstillinger som kan stimulere til gikt angrep hos predisponerte pasienter. Fedme, hyppig dehydrering, og moderat til høyt alkoholforbruk er faktorer du kan arbeide for å styre med effekten av redusert angreps alvorlighetsgrad. Drikke mye vann (48-64 gram vann, urtete, eller fruktjuice), og engasjere seg i en moderat mosjon tidsplan, når det er mulig, er positive måter å påvirke din helse med gikt.

Betraktninger

Til slutt, alltid snakke med helsepersonell etter en gikt angrep. Selv om smertene kan ha utsvevende, kan urinsyre fortsatt påvirke leddene, forårsaker potensielt alvorlig skade.

Om den kjemiske sammensetningen av en potet

Om den kjemiske sammensetningen av en potet


Long et kosttilskudd stift i Europa og Amerika, i de senere år poteten har vunnet popularitet over hele verden, delvis på grunn av sin imponerende avling. Men det er ikke bare mengden av poteter som kan dyrkes per acre som gjør dem en åpenbar løsning for å mate en sulten befolkning. Det er hva som er i poteter som gjør dem verdt å spise.

Identifikasjon

Etter vekt, er den gjennomsnittlige russet potet om 78,3 prosent vann. Etter vann, stivelse og sukker komponere mesteparten av potet kjemiske innhold på ca 18 prosent. Ikke-fordøyelige karbohydrater - eller fibre - i form av cellulose og pektin utgjør en 0,4 prosent av potet. En annen 2,2 prosent av potet er protein, er 0,1 prosent fett, og den siste 1 prosent er uorganiske mineralforbindelser, for det meste i eller på skallet.

Funksjon

Karbohydrater inkludert sukker, stivelse og fiber anlegg er det som gjør poteten en spesielt god mat. Karbohydrater er kjemikalier laget av karbon, hydrogen og oksygen, som kombineres til å danne molekyler av forskjellige størrelser. Kompleksiteten av molekylet bestemmer karbohydrat funksjon. Sukker er de minste og enkleste karbohydrater; de gir rask energi. Potetstivelse er litt mer komplisert enn sukker, men likevel enkel nok til at det er en relativt rask energikilde.

Misforståelse

Hvis du sky potet, fryktet at den er full av tomme stivelse kalorier, kan du plukke opp din gaffel og grave i en velsmakende spud igjen. En stor porsjon av kalium - så mye som 46 prosent av den gjennomsnittlige voksne daglige behov - er blant de kjemiske bestanddeler av poteten, sammen med andre mineraler. Dette kombinert med potet rike tilførsel av karbohydrater gjør poteten en suveren energi mat for idrettsutøvere, og en næringsrik stift stivelse ved å bygge et balansert kosthold.

Betraktninger

Den kjemiske innhold og ernæringsmessige verdien av en potet endres avhengig av hvordan den er lagret og hvor lenge den er lagret. Ved temperaturer rundt 40 grader Fahrenheit, enzymer bryter potet stivelse ned til enklere sukkermolekyler, noe som resulterer i en søt smaker potet. Dette er grunnen til at poteter, særlig de med et høyere innhold av stivelse, ikke bør være nedkjølt. Vitaminene i en potet endres med lagring også. Poteten er ikke kjent for sin vitamin C-innholdet. Dette er ikke fordi vitamin C ikke forekommer i anlegget, men fordi den er tapt under lagring og tilberedning.

Advarsel

Poteter grønt når de utsettes for lys, på grunn av klorofyll produksjon. I potet, produksjon av klorofyll signaliserer også tilstedeværelsen av solanine - et giftig kjemisk stoff som er felles for alle poteter og andre medlemmer av familien søtvier. Et svakt grønt potet sjelden utgjør noen risiko for mennesker og løsningen er enkel - peel eller skjære bort de grønne deler av poteten før bruk. Men hvis det indre av potet er grønn, kast den.

Ernæring informasjon om Poteter

Poteter er en spiselig, stivelsesholdige beskjære og er tilgjengelig året rundt. De gir de fleste vitaminer og mineraler viktig for god ernæring, med unntak av vitamin A og vitamin D. flere typer poteter eksisterer. Imidlertid er rund hvit den mest populære. Det finnes en rekke metoder for å tjene grønnsak inkludert baking og mose. Imidlertid huden byr de fleste næringsstoffer og er en kilde for kostfiber. En middels potet er en servering størrelse - tilsvarende en knyttneve.

Kalorier

En middels potet har 110 kalorier og null kalorier fra fett. En liten mengde mettet, enumettede og flerumettet fett er til stede i poteter, men bare i et nivå mindre enn 0,09 g.

Stivelse

Selv om poteter er en grønnsak, de teller som en servering av stivelse i henhold til United States Department of Agriculture (USDA) næringspyramiden. En porsjon inneholder 26 g karbohydrater, ca 9 prosent av det daglige anbefalte verdien basert på en 2000-kalori diett. I tillegg består en porsjon på 2 g av kostfiber og 1 g sukker.

Kolesterol og Protein

Poteter er en hjerte-sunn mat, og hvis forberedt uten krydder og salt, inneholder 0 mg kolesterol. Den vegetabilske inneholder kun 3 g protein.

Vitaminer og mineraler

Poteter er en utmerket kilde til vitamin C og inneholder 20 mg, eller 33 prosent av den daglige verdi. I tillegg 19 prosent av vitamin B6 daglig mengde er tilgjengelig i en servering. Tiamin, riboflavin og niacin er også til stede i nivåer mindre enn 10 prosent. Jerninnholdet på en potet er betydelig og tilsvarer 1,8 mg eller 14 prosent av den daglige verdi. Fosfor og kalium er også vesentlige mineraler og potet gir 9 prosent av hver.

Advarsel

Aldri spise bortskjemte poteter som har misfargede til grønt under huden. Hvis spirer er tilstede på utsiden av grønnsaker, fjerne før du tilbereder og kok grundig. Søk straks legehjelp hvis enten en bortskjemt potet eller spirer er fortært, som de er både giftige. The National Capital Poison Center er tilgjengelig 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, og kan nås på 1 (800) 222-1222.

Ernæring av en søt potet og en hvit potet

Alle poteter er ikke skapt like. Mens potetene er generelt kategorisert i henhold til deres hudfarge - rød, hvit, gul - de er også kategorisert etter smak, er den mest fremtredende forskjellen mellom en søt potet og en hvit potet.

Typer av søtpoteter

Over 400 typer av søtpoteter dyrkes rundt om i verden som varierer i farge fra rosa til mørk rød på utsiden og oransje til gult på innsiden.

Typer av hvite poteter

Den mest populære hvite potet i USA er Russet potet. Hvite poteter har hud som varierer fra gul til rød og innsiden farge varierer fra myk hvit til mørk gul.

Ernæring av Søtpoteter

Søtpotet er den mest næringsrike av alle grønnsaker, basert på kostfiber, naturlig sukker og komplekse karbohydrater, protein, vitamin A og C, jern og kalsium.

Ernæring av hvite poteter

Hvite poteter er fettfritt, lav i natrium, og høy i vitamin C og fiber. Hvite poteter er også høy i stivelse. Hvite poteter er rangert som den nest mest næringsrik grønnsak.

Porsjonsstørrelser

En enkelt porsjon størrelsen av en potet er en liten potet med huden på, rundt på størrelse med en liten neve.

Hva er fordelene med røde poteter?

Hva er fordelene med røde poteter?


Poteter har vært et fast innslag i dietter rundt om i verden i hundrevis av år på grunn av sin overflod, året rundt tilgjengelighet, lave kostnader og høyt fiberinnhold. Ikke rart den gjennomsnittlige person forbruker nesten 73 pounds av poteter i året. Selv om det er mer enn 5000 varianter av poteter i verden, røde poteter er en av de vanligste variantene, med imponerende helsemessige fordeler mens du legger en fargeklatt til matfatet.

Høy i fiber

Med huden, inneholder ett medium rød potet (5.3 oz) 3g av kostfiber per porsjon. Det er samme mengde fiber finnes i mange hele korn brød, pasta og frokostblandinger. I tillegg til å være gunstig for fordøyelsessystemet, som tilbyr beskyttelse mot tykktarmskreft, og senke kolesterolnivået, fiber gir også poteter deres substans, og hjelper deg til å føle fyldigere lenger.

Nutrient Rich

En medium rød potet inneholder 27mg av vitamin C og 620mg av kalium. Det er 45 prosent av det daglige anbefalte verdien av vitamin C og 37 prosent mer kalium enn bananer, spinat, eller brokkoli. Røde poteter er også en god kilde til vitamin B6, lav i natrium og kolesterol-fri. Ernæringsmessig verdi kan variere litt med matlaging.

Høy i antioksidanter

Forskning viser at antioksidanter forhindre og reparasjonscelleskade som har vært knyttet til kreft og hjertesykdom. Mens folk vanligvis tenker på frukt og bær som antioksidant rik, poteter inneholder noen av de høyeste antioksidant nivåer som finnes i grønnsaker og rang i topp 20 mest antioksidantrike matvarer.

Lav i kalorier og fett

Med en overflod av vitaminer og mineraler, mange mennesker er overrasket over å høre at en middels potet inneholder bare 110 kalorier og er 99 prosent fett gratis! Det gjør røde poteter er et godt valg for de som leter etter en fylling grønnsak som er næringsrik og velsmakende.

Næringsrik gjennom og gjennom

Det er en vanlig misforståelse at flertallet av noen potet fiber og næringsstoffer finnes i huden når faktisk de næringsstoffene er jevnt fordelt mellom huden og kjøttet, noe som gjør dem næringsrik tvers igjennom.

Allsidig

Røde poteter er fast og voksaktig, noe som gjør dem perfekt for steking og koking fordi de holder formen godt. Røde poteter har også tynn hud, slik at de ikke trenger å bli skrelt, slik at du sparer tid på kjøkkenet. Vanlige oppskrifter med røde poteter inkluderer salater, gryteretter og supper. Røde poteter er ikke bra for mose eller fritering fordi de har en tendens til å bli klissete.

I hvilken mat gruppene poteter, ris & Candy Belong?

I hvilken mat gruppene poteter, ris & Candy Belong?


Alle matvarer faller inn under en av de mange matvaregrupper. Maten plate på ChooseMyPlate.gov viser de relative mengder av hver mat, slik som poteter, ris og sukkertøy, at en person skal spise for å opprettholde en god helse.

Poteter

Poteter er en del av den vegetabilske mat gruppe. Den vegetabilske er høy i komplekse karbohydrater og stivelse. Stivelsen i potet er av en type som skal oppsluttes før glukosen kan benyttes av legemet som energi. Voksne kvinner bør ha mellom 2 og 2,5 kopper grønnsaker hver dag, mens voksne menn bør ta i 2,5 til 3 kopper per dag.

Rice

Ris er en del av kornene mat-gruppen. Brun ris er et helt gran, noe som betyr at kli av kornet ikke er blitt fjernet. Hvit ris er en raffinert korn som har blitt malt og kli fjernes, sammen med en masse av vitaminer og kostfiber. Voksne kvinner bør ha mellom 5 og 6 gram av korn per dag, mens menn bør ha mellom 6 og 8 gram, ifølge ChooseMyPlate.gov.

Candy

Candy passer ikke pent inn i en bestemt matvaregruppe, men det er plassert på MyPlate.gov liste over matvarer med tomme kalorier og bør spises med måte. Dens hovedkomponent er raffinert sukker i en eller annen form, som er et enkelt karbohydrat. Antallet tomme kalorier du bør spise avhenger av din fysiske aktivitetsnivå og matinntak, men forblir omtrent mellom 10 og 15 prosent av kaloriinntaket.

Ernæring av Idahoan Poteter

Poteter er den mest kjente og utbredte produsert avling som kommer ut av delstaten Idaho. Idaho poteter er et fett og kolesterol gratis grønnsak. De har heller ikke noe natrium, og er en sunn kilde til karbohydrat. En servering størrelse er 5,3 gram poteter og inneholder 110 kalorier.

Vitamin C

Idaho poteter gir 27 milligram av vitamin C per servering. Dette tilsvarer 45 prosent av anbefalt daglig inntak. Vitamin C er vannløselig, noe som betyr at det er lett absorberes av kroppen. Det anses å være en svært kraftig antioksidant. Antioksidanter hjelpe kroppen til å stabilisere og drepe frie radikaler, som er assosiert med kreftfremkallende stoffer. Tilførselen av vitamin C i en Idaho potet vil også bidra i produksjonen av kollagen. Kollagenproduksjonen er viktig som det hjelpemidler i vedlikehold av sunt tannkjøtt, og det hjelper sår å gro skikkelig. Mens poteter er ikke Vitamin C kraftpakke som sitrusfrukter er, kan de likevel hjelpe deg å nå ditt foreslo daglig inntak av dette viktige vitaminet.

Kalium

Idaho poteter har en whooping 620 milligram kalium per porsjon, noe som er 18 prosent av de foreslåtte daglig inntak. Du kan tenke på mat som bananer og sopp når du tenker på kalium, men poteter har mer per porsjon enn begge. Spise poteter og andre matvarer som inneholder mye kalium vil bidra til å forebygge høyt blodtrykk i musklene, og det vil også holde risikoen for slag ned. Ifølge Idahopotato.com, studier utført av Food and Nutrition Board tyder på at en skikkelig kaliuminntak kan bidra til å bekjempe mot problemene forårsaket av kosten natrium.

Vitamin B6

Vitamin B6 er et annet vannløselig vitamin som finnes i Idaho poteter. Poteter gi 10 prosent av det daglige inntaket av vitamin B6. Tilstrekkelige mengder av vitamin B6 er ofte mangler fra kosten for visse grupper som kvinner, og forbruket av poteter kan bidra til å løse dette problemet. Dette vitamin spiller en viktig rolle i metabolismen eller bryte ned, protein og karbohydrater, og bidrar til kroppen for å produsere ikke-essensielle aminosyrer som er nødvendige for å produsere visse typer protein. Ifølge Idahopotato.com, Vitamin B6 bidrar også til å produsere hemoglobin, noe som er avgjørende for røde blodceller.

Fiber

Huden av Idaho poteter gir kroppen med to gram, eller åtte prosent, av det anbefalte daglige inntaket av fiber. Fiber er et komplekst karbohydrat og ikke kan fordøyes og absorberes i blodstrømmen. The fiber finnes i poteter kan bidra til å forbedre blod lipid nivåer, regulere blodsukkeret og kan også hjelpe en til å føle full fra en passende mengde mat. Dette kan også bidra til å kontrollere vekttap.

Er mørbanket Poteter Farlig?

Er mørbanket Poteter Farlig?


Poteter er en viktig stift avling. De er rike på komplekse karbohydrater og en næringsrik tillegg til noen diett. Potato skins er svært delikat og utsatt for blåmerker på alle stadier av høsting og eksport. Kvestet poteter kan enten være en indikasjon på enkle overflate blemmer eller noe større. Gjennomføre en kort visuell eksamen av tuber for å oppdage om en potet er egnet for konsum før tilberede måltider.

Overflate Blemmer og Minor Spirer

Inspisere potet for å fastslå om det har noen defekter på huden. Enkle blåmerker som lett kan fjernes med enden av en peeler eller kniv er som regel ufarlig. Fjern disse områdene under matlaging for å unngå en bitter smak. Poteter som har blitt sittende ut for en lengre periode kan utvikle "øyne" på overflaten av huden deres. Disse små spirer eller tribuner bør også fjernes fra huden under matlaging.

Blackspot Bruises

Utsatte blåmerker oppstår når poteter som er holdt i varme, tørre jordforhold er behandlet hardhendt under innhøstingen eller eksport. Den skadede vevet er synlig som en mørk grå eller svart flekk på det indre kjøttet av potet. Utsatte blåmerker er ikke synlige på huden, men er bare påvises etter at poteten har blitt skrelles. Tidlig stadium black blåmerker kan kuttes bort under forberedelse. Poteter med sent i prosessen Utsatte blåmerker bør kastes.

Grønne flekker

Grønne flekker på overflaten av poteten er faktisk klorofyll som har utviklet seg på tuber som et resultat av overeksponering for lys. Den overeksponering for lys utløser en naturlig toksin funnet i poteter kalles solanine. Solanine er en gift poteten bruker til å beskytte mot sopp og skadedyr. Unngå grønne flekker på potetene ved å lagre spuds på et kjølig, svakt opplyst sted. Selv om en person måtte innta meget store mengder av disse grønne flekker å lide solanine forgiftning, er det anbefalt å alltid skjære flekkene bort for å unngå den bitre smaken av toksinet.

Fusarium hussopp

Innskrumpet brune eller svarte flekker på potetene som vanligvis er tørr og kjøre gjennom den interne kjøtt av tuber kan utvikle som følge av skade eller overdreven blåmerker. Se etter synlig mørke, krympet områder på huden og indre hulrom inne i potet å avgjøre om hussopp har utviklet. Poteter som lider av Fusarium hussopp er høy i trichothecene giftstoffer og er svært farlig. Tørre råtnet poteter bør skilles fra alle andre edibles og kastet bort.

Hva skjer med poteter når De er utelatt?

Hva skjer med poteter når De er utelatt?


Poteter er hardfør knoller som lagrer godt og opprettholde sin næringsinnhold hvis de håndteres riktig. Men det er noen feiltrinn som kan miste en avling for deg eller kan ødelegge en pose eller kasse kjøpt fra kjøpmann eller en bondens marked. Leaving poteter ut feil kan føre dem til å bygge opp giftstoffer, råte eller sukker. Lagre dem på riktig måte kan forlenge deres holdbarhet.

Turning Green

Poteter som er utsatt for lys, enten fordi de vokser med utilstrekkelig dekning eller fordi de blir stående utsatt etter høsting, vil bli grønn. Disse poteter begynner å utvikle klorofyll å utnytte lyset, som om de var en stamme eller blad. Denne prosessen gjør dem bitre fordi de bygger opp et alkaloid som heter solanine. Disse kjemikaliene er giftige og kan forstyrre fordøyelsen eller, i store mengder, være farlig. Grønne poteter bør ikke spises eller utelatt der innenlands eller ville dyr kan spise dem.

Herding

Poteter trenger å bli tatt ut på riktig måte etter høsting til "stivne" eller kur. Forlate hage poteter i bakken for en til to uker etter at plantene har blitt kuttet og kastes for å kurere, eller lagre dem på et mørkt sted ved en temperatur under 60 grader Fahrenheit og en luftfuktighet over 86 prosent. Dette vil stramme skinn og herde over små kutt på overflaten for senere lagring.

Spirende

Poteter igjen i en lys, varm, fuktig sted vil begynne å spire, som er deres naturlige tilbøyelighet. De fleste butikk-kjøpte poteter har fått en kjemisk program for å forsinke spire utvikling, så kommersielt kjøpt poteter kan bruke mer tid utsatt enn de som dyrkes i hjemmet hager. Alle vil til slutt prøve å lage nye planter.

Sugaring

Poteter avkjølt for mye vil begynne å "sukker". De stivelser vil bryte ned til sukker og smaken og næringsverdien vil bli endret. Frysing kan ødelegge poteter.

Rotting

Leaving poteter i et miljø som er for varm (over 40 grader Fahrenheit), forlater dem der de blir våte eller forlate dem i feltet for lenge etter høsting kan tillate sopp å utvikle. Poteter vil råtne. Sykdommer inkluderer hussopp, myk råte, lekkasje, sent sykdom på planter og ring råte.

Grunner til at vi bør spise poteter

Grunner til at vi bør spise poteter


Sett av noen mennesker som en fetende karbohydrater og tatt for gitt av andre, er ydmyke potet en næringsrik, trøstende mat. Det er ca 100 varianter av poteter vi kan spise, som er generelt klassifisert som modne, store poteter eller nypoteter som er mindre og mindre moden. Lagre poteter i et kjølig, mørkt og tørt sted å forlenge sin kvalitet.

Karbohydrater

Poteter er stivelsesholdige grønnsaker og en god kilde til energi. En medium, gir skrelt og kokt potet 33g karbohydrater, som er 11 prosent av den daglige verdi. Daglig Verdi er mengden av et bestemt næringsstoff som trengs hver dag. Karbohydrater fra poteter raskt inn i blodbanen og fylles glykogenlagrene, som er viktig for løpere og andre idrettsutøvere som trenger å opprettholde energinivået.

Vitaminer

Poteter er rike på B-vitaminer, spesielt vitamin B6, også kjent som pyridoksin. En medium bakt potet gir 0,5 mg vitamin B6, eller 27 prosent av den daglige verdi. Vitamin B6 er viktig for energiproduksjon, protein-syntese, dannelse av nye celler, og produksjon av nevrotransmittere. En medium bakt potet gir også 16.6mg av vitamin C, som er 28 prosent av den daglige verdi. Vitamin C er nødvendig for vekst og reparasjon av kroppsvev og sårtilheling.

Mineraler

Poteter er en god kilde til mineraler, spesielt kalium, kobber og mangan. En medium, gir skrelt, kokt potet 548mg av kalium, eller 16 prosent av den daglige verdi. Det gir også 0,3 mg av kobber, som er 14 prosent av den daglige verdien og 0.2mg av mangan, som er 12 prosent av den daglige verdi. Kalium er nødvendig for å kontrollere blodtrykket og sunn sirkulasjon mens kobber bidrar til dannelse av røde blodceller og holder friske blodårer. Mangan bistår med stoffskiftet, dannelse av bindevev, kalsium absorpsjon og blodsukkerreguleringen.

Fiber

Poteter er høy i fiber, som trengs for et sunt fordøyelsessystem, senke kolesterolet og beskytter mot tykktarmskreft. Mesteparten av fiber i en potet er funnet i sin hud, således poteter bør ideelt sett bli konsumert med skall. En stor potet bakt i sin hud inneholder 7g fiber, eller 26 prosent av den daglige verdi. Fiber fra poteter kan redusere kalori absorpsjon fra matvarer, som fører til mindre kroppsfett og en mindre midje, melder Liz Applegate fra Runners World.

Allsidighet

Poteter har mange forskjellige teksturer og smaker avhengig av hvordan de er forberedt og kan brukes til å lage en rekke deilige, sunne måltider. Spis dem bakt i sitt skinn med ditt favoritt pålegg, som ost, bakte bønner eller tunfisk. Steke dem i ovnen til de er gyllenbrune og tjene dem sammen favoritt fisk og et utvalg av grønnsaker. Mos dem med olivenolje og gresk yoghurt for en trøstende siderett, eller tjene dem kaldt i salater på sommeren griller.