Digidexo.com

hurtigvirkende inhalatorer

Farmakologisk behandling av astma

Astma er en autoimmun sykdom som påvirker millioner av amerikanere. Det er preget av innsnevring av luftveiene til lungene. Denne innsnevringen skyldes økt betennelse som er forårsaket av spesifikke triggere. Symptomer på astma inkluderer kortpustethet, hvesing, tetthet i brystet og / eller overdreven hoste. Fordi symptomene kan være dødelig hvis den ikke behandles riktig, de riktige farmakologiske behandlinger er nødvendig.

Triggere

Det er både allergiske og ikke-allergiske triggere som er i stand til å forverre astmasymptomer. De vanligste allergiske triggere inkluderer pollen, muggsopp, støvmidd og kjæledyr dander. Ikke-allergiske triggere kan inneholde irriterende stoffer som miljøgifter, sterke lukter, mosjon, luftveisinfeksjoner og selv visse værforhold. Hvis du er usikker på hvilke triggere påvirker astma, holde en logg eller dagbok om når og hvor forholdene oppstår. Hvis du mistenker at de er knyttet til allergi, kan du besøke en allergolog for å bli testet.

Bronchodilators

Bronkodilatorer er mer kjent som redning eller hurtigvirkende inhalatorer. Denne behandling, som vanligvis inneholder medisinen albuterol, er foreskrevet til astmatikere på grunn av dens evne til raskt å slappe av luftveiene under et astmaanfall. Bronchodilators er en viktig pharmocological behandling og bør gjennomføres til enhver tid. Bivirkninger av denne type behandling er milde og kan inkludere sår hals, svimmelhet, skjelving og kvalme.

Montelukast

Montelkast er et medikament som er svært nyttig for å redusere betennelse i kroppen. Det kan oppnå dette ved å blokkere leukotriener, som er molekyler i kroppen som kan skape betennelse. Da tas daglig, kan dette oral medisin redusere hyppigheten av angrep over tid. I motsetning bronkodilatorer, er montelukasts ikke ment for umiddelbar lindring. Faktisk, kan det ta flere uker før byttet følte. Bivirkninger av dette stoffet kan inkludere lunger, svimmelhet, mageproblemer, rastløshet og hodepine.

Inhalasjonssteroider

Kortikosteroider er en av de kraftigste anti-inflammatoriske medisiner tilgjengelig. Selv kortikosteroider kommer i mange former, er den vanligste farmakologisk behandling for astma en inhalert kortikosteroid. Foreskrevet for å brukes daglig, denne medisinen effektivt utleverer medisiner direkte til luftveiene i lungene, der betennelsen er på sitt verste. Over tid vil betennelsen reduseres dramatisk, dermed redusere hyppigheten av angrepene. Bivirkninger av inhalasjonssteroider har en tendens til å være mild og er hodepine, svimmelhet, magesyke, vondt i halsen, tørr munn og lunger.

Advarsel

Hvis medisinen ikke er å holde astmaen under kontroll, kontakt legen din med en gang. Bruke bronkodilator mer enn to ganger per uke er en god indikasjon på at andre medisiner kan være nødvendig.

Hvis du ikke har din bronkodilaterende på hånden, eller det ikke hjelper deg tilbake til normale pustemønster under et astmaanfall, søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Hva er en Nebulizer Machine?

Astma er en autoimmun sykdom, som betyr at immunsystemet er undertrykt. Som med andre allergier, reagerer kroppen din på en overfølsom måte til bestemte stoffer som de fleste andre ville vurdere ufarlig. Når du har et astmaanfall, er det viktig å få behandling med en gang, så det kan være dødelig hvis den ikke behandles riktig. Mange bruker en hurtigvirkende inhalator å slappe av luftveiene, men sykehus og noen hjemme-syke kan bruke en forstøver for å hjelpe avverge angrep.

Astma Symptomer

Astma er preget av blokkering eller innsnevring av luftveiene. Når dette skjer, er det ekstremt vanskelig å puste. Hoste, en tetthet i brystet, hvesing og kortpustethet er de vanligste symptomene på et angrep. Minst to av disse symptomene en tendens til å skje samtidig når et angrep er truende. Ved hjelp av en forstøver under et angrep kan lindre astmatiske symptomer umiddelbart.

Identifikasjon

En forstøver er en liten maskin som er drevet av en luftkompressor. Selv om det er bærbar, gjør det krever elektrisitet. Slangen kobles kompressoren til en kopp som holder flytende medisin (Albuterol). Avhengig av personens behov, kan en forstøver brukes med enten en maske eller et munnstykke. En maske er vanligvis brukes med de eldre, babyer og små barn. Nebulizers er tilgjengelig på nettet, og noen forsikringsselskaper vil dekke hele eller deler av kostnaden.

Funksjon

Forstøvere har evnen til å endre Albuterol medisiner fra en væske til en inhalert tåke. Det er et foretrukket valg i sykehus, fordi den er istand til å holde store doser så vel som mer effektiv enn en hurtigvirkende inhalatoren i å redusere astmasymptomer.

Formål

Nebulizers er ikke for alle som har astma. De er best egnet for de som har problemer med å bruke et hurtigvirkende inhalator. De eldre, babyer og små barn dra mest nytte at-home nebulizers, som det er en sikker måte å få riktig dose Albuterol til dem. Nebulizers brukes også for alvorlige astmaanfall, når hurtigvirkende inhalatorer ikke lenger fungerer. Hvis du har blitt sjekket inn på sykehus for astma, er det sannsynlig at du vil bli sendt hjem med en forstøver for oppfølgingsbehandlinger. For dette formålet, nebulizers er tilgjengelig for korttidsleie.

Care

Det er viktig å rengjøre skikkelig din forstøveren etter hver bruk. En uren forstøver ikke bare bare blir tett, men kan bære muligheten for infeksjon. Vask alltid medisin cup i varmt såpevann etter hver bruk og la det lufttørke. På slutten av hver dag, sørg for å vaske koppen, munnstykke eller maske på samme måte og la det lufttørke. Hvert par dager, la delene bløt i 20 minutter i 1/2 kopp eddik blandet med 1 1/2 kopper vann, deretter la det lufttørke.

Virkninger av astmainhalatorer

Mer enn 23 millioner mennesker i USA har astma, en tilstand der luftveiene til lungene constrict på grunn av en rekke årsaker. Typer inhalatorer som brukes til behandling av astma er hurtigvirkende inhalatorer å lindre plutselige symptomer og langtidsvirkende inhalatorer for å forebygge symptomer. Hurtigvirkende inhalatorer slappe glatte muskulaturen i luftveiene, mens langtidsvirkende inhalatorer primært handle på immunsystemet. Hver type medisiner har ulike effekter.

Astma

Astma er en sykdom hvor luftveiene som fører til lungene blir betent, begrenser strømmen av luft inn og ut av lungene. Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention, mer enn 16 millioner voksne og nesten 7 millioner barn i USA har astma, og mer enn 3.000 dødsfall på grunn av astma er rapportert hvert år. Astmaanfall utløses av ulike faktorer, blant annet allergener i miljøet, lufttemperatur og luftveisinfeksjoner. Behandling omfatter kontroll av allergier og inhalerte medisiner.

Typer astmainhalatorer

Astma medisiner kommer i inhalatorer som leverer medikamenter til lungene 'luftrom med bruk av et drivmiddel. Disse inkluderer hurtigvirkende medisiner for rask lindring av et astmaanfall og langvarig medisiner for å hindre angrep oppstår i første omgang.

Hurtigvirkende Inhalers

En vanlig medisiner for å lindre astmaanfall er albuterol, en korttidsvirkende beta-2-antagonist. Albuterol slapper veggene i luftveiene ved å blokkere beta-2 reseptorer på luftveiene. Når beta-2-reseptorer blokkeres, glatt muskulatur i luftveiene rundt slapper. Atrovent er en annen inhalerte medisiner som fungerer akkurat som albuterol. Imidlertid er Atrovent benyttes for mer alvorlige luftveissykdommer, slik som emfysem. Helsepersonell kan anbefale deres bruk ikke bare under astmaanfall, men også før trening eller bli utsatt for mulige astma triggere.

Long-Term Inhalers

Langsiktige inhalatorer tas hver dag om det er noen astmasymptomer eller ikke. De omfatter inhalerte kortikosteroider, langtidsvirkende beta-2-antagonister, leukotriene modifikatorer og anti-allergiske medisiner. Inhalasjonssteroider redusere virkningen av immunsystemet på luftveiene, og dermed redusere irritasjon. Langtidsvirkende beta-2-antagonister også bloc beta-2-reseptoren, men de gjør det for lenger. Leukotriene modifikatorer også fungere på immunsystemet for å redusere irritasjon. Medisiner for å kontrollere allergier hjelper også lindre astmasymptomer.

Side Effects

Albuterol og andre beta-2-antagonister føre til økt puls, nervøsitet og økninger i nivået av sukker i blodet. Dette er fordi disse stoffene slappe glatt muskulatur utover luftveiene, avslappende glatt muskulatur rundt sirkulasjonssystemet, bukspyttkjertelen og leveren. Langsiktige inhalatorer som virker på immunsystemet la pasienten sårbar for store og små luftveisinfeksjoner siden immunforsvaret er nedsatt, eller eliminert.

Typer astmainhalatorer

Typer astmainhalatorer


Astma er en vanlig lungesykdom som rammer mange mennesker. Ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute, er det mer enn 15 millioner tilfeller av astma i USA alene. Det er varierende grad av astma, og ulike tilfeller ringe for ett eller flere inhalatorer å riktig behandle tilstanden. Hoste, slim buildup, kløende lungene og pusteproblemer er noen av de vanlige symptomer assosiert med astma. Ulike inhalatorer arbeide for å gi kort og lang sikt lettelse.

Aerobid og Asmanex Inhalers

Når en person har et astmaanfall eller opplever pustevansker, kan anti-inflammatoriske inhalatorer brukes for umiddelbar behandling. De fleste av disse inhalatorer som inneholder kortikosteroid, som er en form for steroid hormon som styrer inflammasjon. Den Aerobid inhalator inneholder flunisolide, et kortikosteroid kjemisk med flere funksjoner. Det tjener til å redusere hevelse i lungene og bekjemper oppbygging av slim, som gir umiddelbar lindring. Asmanex er et lignende inhalator. Mometason er den aktive ingrediensen. Dette er et annet pulver kortikosteroid som reduserer betennelse.

Flovent og Intal Inhalers

To andre typer hurtigvirkende inhalatorer gi umiddelbar lindring av astma symptomer. Den Flovent inhalatoren inneholder flutikason, et kortikosteroid. Inflammasjon og hevelse i lungene reduseres umiddelbart når inhalatoren brukes. Den Intal inhalator er litt annerledes. Den inneholder cromolyn, et mastcellestabilisator. Den cromolyn tjener til å hindre histaminer fra å bli utgitt i lungene. Histaminer er det noen ganger føre til kløe og hevelse assosiert med astma.

Alupent og Xopenex Inhalers

Alupent inhalatorer brukes som korttidsvirkende bronkodilatorer. Hensikten med en bronkodilator er å strekke bronkiolene i lungene. Det er mindre luftveis begrensning når bronkiolene utvider seg, og det blir lettere å puste. Du må inhalere Alupent med spesielle pusteutstyr. Det åpner lungene, redusere symptomer på astma i løpet av dagen. Et annet lignende produkt er Xopenex inhalator som inneholder Levalbuterol. Dette er en ny inhalator med færre bivirkninger enn de opprinnelige Albuterol modeller som kan gjøre en person svimmel og la ham med bomull-munn. Den Xopenex inhalator hjelper musklene i lungene for å slappe av mens du strekke bronkiolene.

Foradil inhalator

Foradil er en langtidsvirkende bronkodilator, og brukes for langsiktig forebygging av astma angrep. Formoterol er den aktive ingrediensen. Det minimerer pusteproblemer over en lengre tids bruk, og det også bidrar til å hindre astmaanfall forårsaket av fysisk anstrengelse. Anstrengelsesutløste pusteproblemer er vanlig for astmatikere, og Foradil er en av de ledende behandlingstilbud. Den er beregnet på folk som er eldre enn fem år. Brukere må huske på at denne inhalatoren ikke gir umiddelbar lindring for et astmaanfall. En umiddelbar-lettelse inhalator med kortikosteroider bør holdes på hånden til enhver tid bare i tilfelle.

Advair inhalator

Advair er en hybrid inhalator som inneholder en langsiktig bronkodilator kalt salmeterol. Denne ingrediensen arbeider for å gradvis åpne lungene og hindre slim buildup over tid. Advair inneholder også flutikason, en effektiv kortikosteroid. Selv om dette kortikosteroid inhalator reduserer betennelse og hevelse i lungene, er det ikke så effektiv for et astmaanfall som en hurtigvirkende inhalator som Asmanex. Advair skal brukes for jevn astma vedlikehold, i stedet for umiddelbar lindring.

Har Koffein Hjelp astma?

Motstridende rapporter har dukket opp gjennom årene når det gjelder bruk av koffein for å behandle astma. Siden koffein er kjemisk beslektet med noen kjemikalier som brukes til å behandle respiratoriske tilstand, og har vært kjent for å redusere noen betennelse, forskning har blitt gjennomført på sin effekt på astma. Eldre studier har vist en viss tvil, men vurderinger av flere nyere studier har vært mer lovende, spesielt i behandling av luftveislidelser forårsaket av trening.

Hva er astma?

Allergiske reaksjoner i kroppen forårsake inflammasjon i lungene av astma lider. Hevelse i luftveiene kan gjøre det vanskelig å puste, nødvendiggjør bruk av hurtigvirkende inhalatorer under slike angrep. Forskning har blitt utført på årsakene til astma, men det er ingen kjent kur for sammentrekkende effekt det fører til, selv om både styrken og frekvensen kan bli moderert gjennom noen behandlinger.

Hvorfor koffein?

Koffein er et sentralstimulerende og en betennelse redusering; det er brukt i noen over-the-counter smertestillende midler for å øke effekten. På samme måte som koffeinholdige drikker redusere tretthet, noen forskere mener at de kan redusere stress av betennelse i lungene for å begrense astmasymptomer, samt å redusere hevelse. Det er også lik i struktur med noen kjemikalier som vanligvis finnes i astmabehandlinger, slik som teofyllin, men at behandlingen har falt ut av tjeneste på grunn av bivirkninger.

Tvil

Noen innledende studier hadde så tvil om effekten av koffein på å redusere luftveis hevelse og andre symptomer på astma. Ved Universitetet i Bern i Sveits, testet forskerne tilsvarer omtrent fire kopper kaffe om pasienter som hadde et astmaanfall simulert av forskerne. De fant ikke noen effekter av koffein på tester som vanligvis utføres for å etterligne effekten av angrepet, selv om de ble testet for å se om kosten koffein ville påvirke testresultatene, ikke påvirke symptomer.

Support

Seks småskala studier ble gjennomgått av Cochrane forskere som fokuserte på effekten av koffein hos voksne astmatikere. De fant at effekten av koffein var bedre enn et placebo inntil to timer etter inntak når pasientene ble bedt om å puster kraftig, og konkluderte med at "beskjedne" luftveisfunksjonsforbedringer ble funnet i de 55 pasientene som var en del av studiene.

Nyere forskning

Noen nåværende forskning har funnet at koffein kan være like effektivt som ofte foreskrevet inhalatorer i kampen mot astma forårsaket av trening. Imidlertid gjennomførte forskerne ved Indiana University studien med et relativt lite antall deltakere, og var nødvendig doser i hundrevis av milligram for å oppnå effekt. Likevel: Forskerne sier det utvider på tidligere arbeid knytte koffein og astma, og koffein kan føre til færre bivirkninger enn inhalatorer eller daglig astma behandlinger.

Tips for Inhalers

Tips for Inhalers


Omtrent 34 millioner mennesker i USA har blitt diagnostisert med astma, ifølge Asthma.com, et nettsted av GlaxoSmithKline. I tillegg til å lære å unngå triggere som allergener, de fleste astmatikere bære en redning inhalator for rask lindring under et angrep. For best resultat ved å bruke en inhalator, bør en helsearbeider bør lære deg hvordan du gjør det riktig.

Hvordan de fungerer

Astma er en betennelse i luftveiene som forårsaker tungpustethet, hoste og kortpustethet. Du inhalerer medisin som er drevet fra inhalatoren, sender den direkte til lungene "bronkiene. Noen inhalatorer handle ved å slappe av luftveiene, mens andre inhalatorer er anti-inflammatorisk og redusere hevelse. Andre inhalatorer som er skiveformede bruk tørr medisin som astma forebygging tas daglig, og brukes ikke som for hurtigvirkende lindring under et angrep.

Hvordan bruke

Rednings inhalatorer - eller våte, hurtigvirkende inhalatorer - er formet som en "L" og inneholder trykksatt drivstoff. Prime inhalatoren ved å gjøre to eller tre test spray før bruk. Rist godt før hver puff. Avstandsstykker er plastrørene som kan feste til din inhalator for å gjøre medisinen inhalert dypere, øker effektiviteten som er spesielt nyttig for barn når det brukes med en ansiktsmaske vedlegg, ifølge KidsHealth.org. Breath hele veien ut, og deretter begynne å puste inn med munnen rundt munnstykket, trykk ned på inhalatoren. Hold medisin i lungene dine for en treg 10-count deretter sakte puster ut. Hvis din resept krever en annen puff, riste beholderen mens du venter ett minutt før du gjentar.

Lagring

Ikke kjør ut av medisin; din evne til å ånde kan avhenge av tilgjengelighet. Hold en inhalator på din person når du går ut. Hvis skolen din aldrende barn har astma, lagre en inhalator med helsesøster for nødhjelp. Skolen kan kreve inhalatoren være i originalemballasjen med ditt barns resept informasjon trykt på boksen, så ikke kast emballasjen unna. Spør på apoteket hvordan mange puffs er i inhalatoren og holde styr på hvor mange du har brukt. Ren og tørr munnstykket etter hver bruk. Oppbevar inhalator ved romtemperatur; ikke oppbevar den i bilen.

Forebygging

Hurtigvirkende redning inhalers vil være nødvendig sjeldnere hvis du lærer å unngå triggere som utløste angrep. Vanlige triggere inkluderer dyr, støv, vær endringer, mugg, pollen, stress, røyk og mosjon. Bruk allergisikkert sengetøy og luftkanal filtre for å redusere eksponering for allergener. Også holde hjemmet rent ved å støvsuge ofte og ikke tillate noen å røyke i huset. Unngå forurensning, irriterende røykgasser og industrielle støv så ofte som mulig.

Ting å gjøre for å hindre en astma angrep

Astma kan være en frustrerende og selv farlig tilstand når den ikke er skikkelig kontrollert. Det er trinn som de som lider av astma kan ta for å kontrollere astma symptomer og forhindre angrep.

Opprett en Astma Plan

Rådfør deg med en lege eller helsepersonell, og be om hjelp til å skrive en konkret plan for daglig vedlikehold, administrerende mindre symptomer og behandling av akutte anfall. Familiemedlemmer bør også være klar over denne planen. Skulle et akutt anfall oppstår, og pasienten være ute av stand til å kommunisere, kan hvem som helst se på plan og vet hva medisiner for å komme i hvilken dosering, eller være i stand til å kommunisere denne informasjonen til akuttmedisinske behandlere. Planen skal også inneholde lister over symptomer, og når du skal søke krisehjelp.

Vite og Unngå Ashtma Triggers

Det er mange allergener og irritanter både innendørs og utendørs som kan utløse astmasymptomer eller enda et akutt anfall. Pollen, mold, kald luft, kjæledyr dander og støv er alle vanlige årsaker til angrep. Unngå disse og eventuelle pasientspesifikke triggere er de beste måtene å forebygge symptomer eller akutte anfall.

Være kjent med symptomer

Det er viktig å være kjent med tegn på en forestående astmaanfall. Tidlig behandling av symptomer kan avverge en akutt angrep. De mest vanlige tegn å se etter er kortpustethet, hoste eller pipende pust. Andre mindre merkbare symptomer oppstår også, slik som reduksjon i lungefunksjon, så er det viktig å overvåke puste regelmessig med en topp luftstrøm meter.

Følg behandlingsplan

Hurtig korrigerende tiltak kan redusere alvorlighetsgraden av et angrep, og til og med redde et liv. Når et astmaanfall synes eminente, bør medisinen tas som anvist av helsepersonell. Det er ikke klokt å ta en vente-og-se-tilnærming hvis symptomene er der. Noen ganger også normale vedlikeholds medisiner og hurtigvirkende inhalatorer for akutte anfall kan ikke hindre en full blåst angrep. I slike tilfeller bør lege tilkalles straks.
Da astma er en kronisk tilstand. Noen ganger symptomer kan synes å gå bort i måneder eller år av gangen. Mange er fristet til å forlate ut av astmakontrollregimer og legebesøk i disse tider. Dette anbefales ikke. De fleste vedlikeholds medisiner kan ikke stoppes brått uten risiko for bivirkninger, som kan inkludere død.

Slik bruker Seretide

Slik bruker Seretide


Seretide, også kalt Advair, er en merkevare-navnet for et farmasøytisk kombinasjon av flutikasonpropionat og salmeterolxinafoat som brukes til å behandle både astma og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS). Den kortikosteroid flutikason er en anti-inflammatorisk. Salmeterol hjelper åpne trange luftveier. De to stoffene kombinert i Seretide, kan bidra til å avlaste astma og KOLS-symptomer som trykk i brystet, hoste, kortpustethet, piping i brystet, og luftveisirritasjon. Det er to forskjellige enheter som leverer Seretide - en er en puffer som ligner mange hurtigvirkende inhalatorer, og den andre er skiveformet enhet kalt en "Accuhaler."

Bruksanvisning

Bruk av Seretide Puffer

•  Ta hetten av din puffer.

Rist puffer å prep.

Hold puffer oppreist mellom fingrene med munnstykket på bunnen.

Pust ut, tømme lungene dine så mye som mulig.

Sett munnstykket i munnen, med tennene åpen.

Pust dypt inn, samtidig trykke på toppen av puffer ned. Fjern puffer fra munnen.

Hold pusten i 10 sekunder eller så lenge du kan, så puster.

Bruk av Seretide Accuhaler

Hold Accuhaler horisontalt i hånden - fingrene på toppen og tommelen på bunnen.

Sett tommelen på den andre hånden på tommelgrep på siden av platen. Skyv håndtaket mot høyre til du hører et klikk. Dette vil avdekke en spak, en doseteller vindu og en liten åpning i den side av platen - er åpningen i munnstykket.

Skyv spaken bort fra du hører et lite klikk; Dette vil redusere antall doser som er igjen i Accuhaler.

Pust ut, tømme lungene dine så mye som mulig.

Sett munnstykket i munnen, med tennene åpen.

Pust dypt inn gjennom munnen. Fjern Accuhaler fra munnen.

Hold pusten i 10 sekunder eller så lenge du kan. Pust sakte.

Skyll munnen med vann etter hver bruk av Accuhaler.

Tips og advarsler

  • Vanlige bivirkninger av Seretide inkluderer irritasjon i halsen, heshet, økt puls, munn trost, hodepine og skjelving. Skylle munnen etter bruk av Seretide vil bidra til å redusere risikoen for munnen trost.

Hvordan redusere astma Resistance

I de fleste tilfeller består langvarig bekjempelse av astma for behandling inkludert steroider. Disse medikamentene arbeide for å redusere betennelse i luftveiene, noe som reduserer astmaanfall. Men det er tilfeller der steroidbehandling ikke fungerer, noe som gjør astma vanskeligere å kontrollere. Denne type av astma er steroid-resistente astma. For å redusere motstanden av astma og dens symptomer, finnes det en rekke behandlinger.

Bruksanvisning

•  Planlegg hyppige medisinske avtaler. For resistent astma, må legene behandle og vurdere astma kontinuerlig. I løpet av disse medisinske avtaler, leger samle informasjon, som pasientens symptomer, teste aktuelle lungekapasitet ved å måle pusten kraft inn en spirometri enhet eller utføre lunge vurderinger med kroppen boks pletysmografi. Under en kropp boks pletysmografi test, sitter pasienten i en tett boks og puster inn gjennom en spesiell del av utstyret. Denne testen avslører det nøyaktige volum av lungekapasitet, noe som indikerer hvor mye luft kan komme inn i lungene i en pust.

Redusere miljømessige utløsere. Å kontrollere miljøet de astmatiske liv i forhindrer utløser astmaanfall. De vanligste miljømessige årsaker til astmaanfall er støvmidd, støv, røyk, mold, dyr dander og sterke lukter. Ekstremt kald luft kan også lokke fram et astmaanfall. Bruk HEPA luftfiltre og vakuumposer for å redusere innendørs allergener. Et annet alternativ er en luftrenser som bruker et HEPA filter. Disse små maskiner kjøres kontinuerlig og filtrere luften i rommet, for ytterligere å redusere allergener.

Sjekk peak flow hjemme. En peak flow meter er en liten enhet som astmatikere blåse inn. Leger bruker dem til å vurdere dagens lungefunksjon. Legen setter en rekke på enheten, og noen tall som er lavere indikerer en forverring av symptomer. Pasienter som normalt sjekke deres peak flow to ganger om dagen.

Bruk medisiner. Albuterol og andre hurtigvirkende inhalatorer arbeide for å stoppe et astmaanfall etter at den starter. Salmeterol, en langtidsvirkende inhalator, reduserer astmaanfall ved å redusere inflammasjon i luftveiene, noe som forhindrer hindringer og redusere mengden av allergener som forårsaker den betennelse.

Prøv alternative behandlingsformer. Astmatikere som har steroidresistent astma har dårlig kontroll over sin astma, selv med de tradisjonelle medisiner. Kortikosteroider som budesonid og flutikason kan være effektive behandlinger for denne type astma. Små studier publisert av Resident & Staff Lege avslører immunosuppressiv ciklosporin arbeider for å redusere astmasymptomer i steroid-resistent astma.

Hva er behandlingen for astma?

Astma er en betennelse i bronkiene preget av hoste, piping i brystet og kortpustethet. Astma er en alvorlig sykdom som ikke kan kureres. Behandlinger for astma bør diskuteres med lege.

Long virkende medisiner

Det finnes to hovedtyper av langtidsvirkende inhalerte medisiner tatt hver dag for å kontrollere symptomer. Kortikosteroider som Flovent og Pulmicort redusere luftveisbetennelse, mens bronchodilators som Serevent Diskus og Foradil Aerolizer åpne luftveiene.

Langtidsvirkende piller

Teofyllin er en bronkodilatator tas daglig for å slappe av musklene som pådrar bronkiene.

Kort virkende medisiner

Korttidsvirkende medisiner tas etter behov enten under et astmaanfall, eller når man er forventet slik som under trening. Hurtigvirkende inhalatorer inkluderer albuterol og Atrovent.

Immunterapi for Allergi

For astma som er brakt videre av allergi, kan antistoff injeksjoner redusere kroppens reaksjon på allergener.

Forebygging

Forebygging av astmaanfall er en viktig del av behandlingen for bronkial astma. Identifiser astma triggere og utvikle en plan for å overvåke astmakontroll.

Symptomatiske forskjeller mellom astma og kols

Både astma og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er kroniske sykdommer som påvirker bronkial passasjer. Det er to typer av COPD: en som oppstår som et resultat av en viral infeksjon (bronkitt) og den andre forårsaket av lungesykdom emfysem. Både astma og KOLS kan behandles med reseptbelagte bronkodilatorer --- hurtigvirkende inhalatorer som åpner betent bronkial passasjer.

Om Astma & KOLS

Astma er forårsaket av en kombinasjon av genetiske og miljømessige faktorer og forekommer først og fremst i barndommen og ungdomsårene. KOLS, en degenerativ sykdom forårsaket av miljøfaktorer og røyke, skjer primært hos voksne 40 og over. Begge sykdommene er kroniske og har lignende symptomer på tetthet i brystet, kortpustethet, hoste og tungpustethet.

Symptomer

Både astma og kols er utløst av miljøfaktorer som røyking, varme, støv, kjemikalier; astma kan også utløses av følelsesmessige og psykologiske problemer. For eksempel vil stress eller angst føre til en astmatiske symptomer å forverres, og kan bringe på et angrep like enkelt som kommer i kontakt med en miljø trigger. KOLS-symptomer er utelukkende begrenset til eksterne triggere.

Symptomer

Den største forskjellen mellom astma og kols med hensyn til symptomer er at astma svinger daglig (en dag kan være symptomfrie, mens en annen symptomer blusse på en annen). KOLS svinger ikke. Symptomer fremgang med alder og eksponering for ytre miljøfaktorer, som for eksempel røyk og støv.

Behandling

Astma er behandlet mer hell med forebyggende medisiner (tidsbestemt medisiner tas daglig for å forebygge symptomer oppstår). Advair Diskus er det mest foreskrevne medikamenter for å forebygge astmasymptomer (tatt to ganger daglig). KOLS behandling fungerer bedre når symptomene blir behandlet som de dukker opp (vanligvis med en hurtigvirkende bronkodilator inhalator som Albeuterol). Albuterol (som fungerer i løpet av minutter) er også foreskrevet til astmasyke som en lettelse medisinering ved angrep av et angrep.

Feildiagnostisering

75 prosent av fastleger oppgir at de foreskriver de samme medisiner for behandling av astma og KOLS, selv om KOLS ikke svare så godt til forebyggende medisiner som en bronkodilatator som Albeuterol. KOLS er den fjerde største dødsårsaken i USA.

Rettsmidler for astmasyke med katten allergier

Allergiske reaksjoner kan føre til betennelse i luftveiene, som fører til astma symptomer som tungpustethet. Rundt 30 prosent av personer med kjæledyr allergi har også astma, ifølge Kidshealth. Hvis du har katt allergi og astma, kan du bidra til å administrere dine symptomer ved å minimere eksponering for katter eller relaterte allergener, ta faste medisiner og holde huset rent.

Redusere Allergener

Katt allergi er ikke utløst av kattepels, men av stoffer i cat dander (død hud flak), spytt og urin. Selv om katten er fjernet, kan allergener forbli i et hus og forårsake allergiske reaksjoner i seks måneder eller mer.

Dessverre er den beste løsningen for folk med katt allergi og allergi astma å bli kvitt katten sin. Hvis allergi er ikke så alvorlig, men du kan administrere dine symptomer ved å redusere eksponering for katteallergener i huset. La katten din utenfor, og bade den en gang eller to ganger i uken for å begrense allergener den sprer inne i huset. Gjør soverom stengt for katter. Trekk opp teppet, hvis mulig; hvis ikke, vakuum tepper minst en gang i uken og sjampo dem ofte. Bruk en HEPA luftfilter for å fjerne luftbårne katteallergener. Hvis din hjemme har sentral luft eller varme, må du ikke sette kattetoalettet i nærheten av en ventil; dette kan spre katteallergener gjennom hele hjemmet, selv til rom der katten ikke er tillatt.

Hvis du ikke har en katt, kan du redusere eksponering for katteallergener ved å begrense tiden du tilbringer i hus hvor katter bor og ikke klemmer eller klining katter (eller vaske hendene godt etter at du gjør). Den type klær du også kan påvirke hva allergener du plukke opp --- og hvor mye du utilsiktet bringe tilbake til huset ditt. Ull tiltrekker katten dander, mens rene t-skjorter er det beste alternativet for å minimere eksponering.

Medisinering

Allergiske reaksjoner og astmaanfall kan ikke unngås helt, fordi du kan være et uhell utsatt for katteallergener på noens klær eller i noens hjem, selv om de ikke eier en katt. Medisiner kan hjelpe deg med å administrere og behandle katten din allergi og allergiske astmasymptomer.

Antihistaminer blokkere produksjonen av histaminer, kjemikalier som din kropp frigjør som reaksjon på et allergen. Ta antihistaminer regelmessig kan bidra til å forhindre katteallergi symptomer som tett nese, kløende øyne og problemer med å puste. Kortikosteroid nesespray og decongestants kan bidra til å redusere betennelse i nesen, noe som hjelper deg å puste fritt.

Astma symptomer kan behandles med langvarig medisinering slik som inhalerte kortikosteroider og bronkodilatorer. Hurtigvirkende inhalatorer som Albuterol bør tas når symptomene oppstår til raskt å redusere betennelse i luftveiene.

Allergivaksinering kan hjelpe desensitize immunforsvaret gjennom langsiktig eksponering for små mengder katteallergener, eventuelt redusere eller eliminere den allergiske reaksjonen. Snakk med legen din om din katt allergi og allergi astma symptomer å finne ut hva medisiner kan være riktig for deg.

Astma Non-Steroid Behandlinger

Astma oppstår når luftveiene blir hindret på grunn av hevelse og betennelse i luftveis fôr. Dessverre er det ingen kur for denne sykdommen som rammer millioner av amerikanere. Men det er mange behandlingstilbud. Selv om steroider gir et kraftig middel til å redusere betennelse i luftveiene, de er kjent for å komme med mange bivirkninger. Ikke-steroide behandlinger er et godt alternativ, og kan være like effektivt.

Fast-Fungerende Behandlinger

Albuterol er den vanligste ikke-steroid legemiddel som brukes til behandling av astma i krisesituasjoner. Den finnes i hurtigvirkende inhalatorer og i nebulizers. Det er en effektiv behandling, som det slapper luftrom raskt og senker astmasymptomer. En hurtigvirkende inhalator er en bærbar enhet som gir umiddelbar lindring under et angrep. Nebulizers, men vanligvis brukes i sykehus, er ofte foreskrevet for at-home behandling for kronisk syke og for de som har problemer med å bruke sine hurtigvirkende inhalatorer. En forstøveren snur væsken Albuterol inn en inhalert tåke. Regelmessig puste gjennom en maske gjør det er en enkel hjemmebehandling for eldre, små barn og babyer.

Forebyggende behandlinger

Forebygging av astma angrep er avgjørende for behandling. Leukotriene stopper er en god ikke-steroid alternativ til å hjelpe forhindre angrep. Leukotriene tendens til å forårsake betennelse i kroppen, så ta en daglig leukotriene blocker, som Singulair, kan bidra til å redusere betennelse. Cromolyn er et annet forebyggende ikke-steroid behandling. Når den brukes daglig i en inhalator, har cromolyn evnen til å redusere betennelse i luftveiene, og også forhindre hyppigheten av astmaanfall.

As-Trengs Behandlinger

Antihistaminer er en god ikke-steroid alternativ behandling for astma. De er nyttige i å blokkere histamin, som er et kjemikalie som er utgitt under en allergisk reaksjon. Når histaminer frigjøres i kroppen, kan de hente ut mange allergiske symptomer, inkludert innsnevring i luftveiene. Antihistaminer er best tatt ved første tegn på en allergisk reaksjon, som de kan ta ca 30 minutter til jobb. Nesespray er en annen nyttig ikke-steroid behandling for astma. Fordi astma oppstår når det er et overskudd av slim og betennelse, lindre at tett nese kan ha en direkte effekt på lunger andre steder. Det er mange gode over-the-counter og reseptbelagte ikke-steroid antihistaminer og nesespray. Snakk med legen din om hva som er best for deg.

Øvelse Test for barn med astma

Tidlig påvisning av medisinske tilstander er viktig å gi rask og presis behandling, og testing for astma er intet unntak. Barn bør testes for astma så snart det er rimelig mulig, slik at et kurs i behandling kan etableres, forbedre sine symptomer og gi dem de beste sjansene til å ha et normalt liv.

Astma

Astma er en sykdom av inflammasjon som påvirker lunge systemer i kroppen. Symptomer på astma inkluderer en manglende evne til å fange pusten, som vanligvis utløses av trening eller stress. Astma "angrep" kan variere drastisk i alvorlighetsgrad, med nøds symptomer (som nødvendiggjør en tur til legevakten) har signalisert en blå tone i ansiktet og leppene, rask puls og endringer i generelle tilstand av bevissthet, preget av ekstrem forvirring eller unaturlig søvnighet .

Astma behandling

Den ordinære behandling for astma er todelt. Først må du arbeide for å unngå tilstander som utløser astma når det er mulig. For det andre er medisiner som brukes til enten å hindre angrep på forhånd eller stanse angrepene som de oppstår. Et eksempel på et forebyggende medikament omfatter medikamenter som er beregnet for å holde luftveiene åpne eller forhindre forekomsten av inflammasjon, mens medikamenter som brukes til å stanse angrep omfatter hurtigvirkende inhalatorer som normaliserer lungefunksjonen.

Exercise Testing

En studie utført ved University of Wales og publisert i British Journal of General Practice i mars 1994 holder en nøkkel til å administrere en øvelse test for å oppdage barn med astma. I studien ble barna bedt om å løpe så fort de kunne i en periode på seks minutter, kombinert med undersøkelse av sitt peak expiratory flow rate både før og etter testen. Peak expiratory flow rate bare refererer til hvor raskt de kunne puste ut. En nedgang på mer enn 15 prosent indikerer et positivt resultat for astma.

Timing

En annen studie utført av Dr. Shmuel Goldberg, et al., Publisert i spørsmålet oktober 2005 av det medisinske tidsskriftet Chest demonstrert riktig timing for å teste barn for astma. Som astma er sesongbetont, med en lavere frekvens i løpet av sommeren, konkluderer studien at du bør unngå å teste barn i løpet av sommeren, så du kan få en falsk negativ på testen bare på grunn av den lavere prisen av astmaanfall i løpet av sesongen .

Age

Selvfølgelig vil du ønsker å teste barnet ditt på et riktig alder. I den første studien, alder på barna som deltar varierte fra 5 til 11, mens barna i den andre studien var alle 17 år gammel. Fra denne kan du utlede at det er et bredt spekter av akseptable aldre til å utføre astma testing, men en "sikker" aldersgruppe ville falle fra rundt 7 til 13. Ideelt sett bør barnet være moden nok til å være i stand til skikkelig utføre test, så i hvert enkelt tilfelle evaluering er best.

Slik Cure Astma

Med riktig pleie, kan en person med astma leve et sunt og lykkelig liv, fri fra symptomer. Selv om årsaken til astma ennå ikke er blitt identifisert, er det en genetisk kobling. Du er mer sannsynlig å ha astma hvis en av foreldrene dine også har det. Mens det er ingen kur, er det mange effektive astma behandlinger tilgjengelig. Som et resultat, kan folk med astma generelt lever fullt funksjonelle liv og administrere sine symptomer med letthet.

Bruksanvisning

Se legen din. Legen din kan utføre ulike tester for å fastslå de tingene som forverre astma. Triggere inkluderer allergier, dufter, intens trening og miljøfaktorer. Hvis du vet hva som utløser din spesielle astma, kan du ta skritt for å unngå disse tingene.

Snakk med legen din om astma medisiner. Oral medisiner kan redusere dine symptomer over tid. Slike medisiner ikke fungerer på samme måte som hurtigvirkende inhalatorer. Vanligvis må du bruke dem i flere uker før du opplever resultater. Tilgjengelig via resepter, kan slike medisiner redusere langsiktig hevelse og glatt bronkial vev.

Hold en hurtigvirkende inhalator med deg til enhver tid. Hvis du har astma, har legen din utvilsomt foreskrevet en inhalator for deg. Følg legens instruksjoner og bruk det angitte beløpet under et astmaanfall.

Bruk en luftrenser i hjemmet ditt. Disse enhetene filtrere luften, fjerne miljøgifter som kjæledyr dander og røyk. Hvis den brukes regelmessig, vil den luften du puster være renere og mindre sannsynlighet for å utløse astmaanfall.

Drikk koffein. Når forbrukes moderat, koffein kan forbedre astma. Det stimulerer bronkial vev, bidrar til å tynne det slik at du kan puste lettere. Du kan finne koffein i en rekke kilder, for eksempel kaffe, koffeinholdige te og sjokolade.

Ta vitamin C. Som en naturlig antihistamin, kan Vitamin C betraktelig bedre astma. I tillegg til kosttilskudd, kan du finne vitamin C i sitrus frukt, paprika og løk.

Prøv urtemedisiner. Lavendel, kamille og eukalyptus oljer er alle brukt til å forbedre astmasymptomer. Gni den essensielle oljen på brystet og puste dypt.

Opprettholde en sunn livsstil. Riktig ernæring, daglig mosjon og nok søvn forbedre kroppens totale funksjon, bidrar til å redusere dine astmasymptomer. Hvis intens trening forverrer astma, opt for moderate valg som gåing. Unngå sigaretter og overskytende natrium, som både kan forverre astma.

Practice kontrollerte pusteteknikker. Pust inn gjennom nesen. Pung leppene godt sammen og sakte puster ut gjennom munnen. Dette reduserer stress på bronkial vev, forebygge astma angrep.

Tips og advarsler

  • Drikk rikelig med vann daglig. Vann hjelper til å skylle ut giftstoffer som kan være bosatt i bronkial vev.
  • Snakk med legen din om langsiktig astma omsorg.

Hvordan å behandle astma

Astma er en sykdom i luftveiene. En astma angrep skjer når bronkiene i lungene blir innsnevret og betent. Bronkial veggen muskler kontrakt mens luftveiene i lungene begynne å produsere ekstra slim. Den kombinerte effekten er økt blokkering av luftveiene i lungene som resulterer i ytre symptomer som spenner fra mindre tungpustethet til en potensielt livstruende mangel på pusteevne. Det finnes ingen kur for astma, men det finnes effektive behandlinger.

Bruksanvisning

Identifisering og behandling

Lær symptomene på en astma angrep. Disse kan inkludere kortpustethet, tetthet i brystet, hoste og tungpustethet, eller en hørbar tungpustethet lyd når du puster ut. Hvis du viser noen eller alle av disse symptomene, og de ser ut til å bli verre eller symptomene begynner å vises oftere, bør du oppsøke legen din for en undersøkelse. Når du har blitt diagnostisert med astma, vil legen din anbefale en passende løpet av behandlingen.

Lær hva som utløser astmaanfall og finne ut hvordan du best kan unngå disse triggere. De fleste som lider av denne lidelsen finne det umulig å helt unngå triggere og krever en kombinasjon av kvikk-lindring medisiner, for eksempel hurtigvirkende inhalatorer og langsiktig kontroll medisiner. Det er mulig at dine bronkial astma symptomer er utløst av allergiske reaksjoner som kan kreve en tredje type medisin for å behandle din allergi.

Arbeid med legen din for å utvikle en pust plan. Lær å identifisere utbruddet av angrep tidlig fordi den tidligere du behandler din astma angrep, jo mindre sannsynlig vil det utvikle seg til en alvorlig eller livstruende situasjon. Bronkial astma symptomer og utløser kan endre seg over tid og kan kreve en endring i medisinering. Alltid fortsett med din nåværende medisin diett før du har konsultert med legen din, selv om du ikke har hatt et angrep i lang tid.

Advair Beskrivelse

Godkjent av Food and Drug Administration i 2000, er Advair et steroid inhalator produsert av GlaxoSmithKline og brukes som et supplement til andre hurtigvirkende inhalatorer. Det er en kombinasjon av den generiske legemidler flutikason og salmerterol.

Bruksområder

Advair brukes til å forhindre tungpustethet, kortpustethet og andre pustevansker forårsaket av astma eller kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS).

Administrasjon

Advair er tatt av dypt inhalere pulveret gjennom munnen, inhalasjon ved hjelp av en enhet. Det er vanligvis tatt to ganger daglig.

Side Effects

Vanlige bivirkninger av Advair inkluderer kvalme, oppkast, diaré, rennende nese, nysing, halsirritasjon, hodepine, sinus smerte, svakhet, svetting og magesmerter.

Overdosering Symptomer

Ved overdosering, ring 911. Overdose symptomer er svimmelhet; muskelkramper eller svakhet; en rask, pounding, eller uregelmessig hjerteslag; brystsmerter; og beslag.

Andre advarsler

Du bør diskutere flere ting med legen din før du tar Advair. Disse inkluderer andre medisiner du tar, planer for svangerskapet og om du inkluderer grapefrukt i kostholdet ditt.

Inhalatorer som gir Cold Mist

Inhalatorer som gir Cold Mist


Kalde tåke inhalatorer fungere som bærbare lunge medisiner, og en rekke varianter eksisterer for å lette plager. Alle kald tåke inhalatorer injisere adrenalin medisinering i form av en myk spray. Brukere spray medisinen i munnen samtidig inhalasjon av elementene inn i lungene. Kald damp åpner luft passasjer nesten umiddelbart, og hjelper brukerne til å puste. Inhalatorer anbefales for forhold som spenner fra milde tilfeller av astma til akutt bronkitt. Ta kontakt med en lege for å se om en inhalator er riktig for deg.

Primatene Mist

Primatene Mist inhalatorer er allment betraktet som en av de mest effektive på markedet. Ifølge Prescription Giant, Primatene Mist inhalatorer tilby den raskeste benådning fra astma uten resept. Kaldt tåke spray av disse inhalatorer kan begynne å åpne lunge passasjer i så lite som 15 sekunder. Dette produktet gir også lindring for kortpustethet og smerter i brystet. Voksne og tenåringer bør begynne med en inhalasjon. Vent i 60 sekunder, og, om nødvendig, inhalerer to ganger. Hvis en bruker inhalerer to ganger, skal ikke apparatet brukes igjen for ytterligere tre timer.

Respimat Soft Mist

Respimat Soft Mist inhalatorer er et annet alternativ for å eliminere kortpustethet. Disse enhetene leverer medisinske aerosoler som er langsommere bevegelse enn standard trykk inhalatorer med doseringsinnretning, ifølge National Institutes of Health. Fordelene er også mer langvarig fordi kjølig tåke fungerer langsommere. I en omfattende studie gjennomført på voksne med kronisk obstruktiv lungesykdom, NIH funnet Respimat Soft Mist inhalatorer å være svært effektiv, selv i tilfelle deltagerne med svak inhalator teknikk.

Omron Nebulizer

Omron Portable Kompressor Nebulizer er en kraftigere kald tåke inhalator. Nebulizers er drevet av strøm eller batterier, og gir en konstant strøm av medisiner tåke inn i en brukers lungene. Nebulizers brukes ofte til alvorlige luftveisinfeksjoner. Omron tøver gjør ikke støy og lar deg puste normalt inn i en aerosol maske mens enheten går sin syklus. Denne mekanismen fungerer på spedbarn, barn og voksne i alle posisjoner - en stor bonus hvis en bruker ikke er i stand til å sitte rett opp.

Inhalatorer som inneholder soya

Inhalatorer som inneholder soya


Inhalatorer levere medisiner til lungene i utmålt dose spray, aerosoler og som et tørt pulver for å lindre symptomer forårsaket av astma, allergi og KOLS. Det kan komme som en overraskelse at inhalatorer som inneholder soya lecithin kan faktisk føre til en allergisk reaksjon. Soyalecitin anvendes som en emulgator i noen inhalerte medikamenter, noe som utgjør en trussel mot de med soya produkt følsomhet. Soyabønner er klassifisert i peanut familie og de som er allergisk mot peanøtter kan reagere på følgende inhalatorer som inneholder soya lecithin.

Combivent

Combivent er et mye brukt bronkodilator som bidrar til å øke luftstrømmen til lungene. Den brukes sammen med andre medisiner for å forebygge bronkospasme hos personer med KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom). Inhalert medisiner inneholder albuterol og ipratropium. Combivent inneholder soyalecitin og instruks for medisinering angir ikke å bruke produktet hvis du er allergisk mot soyabønner eller peanøtter. Combivent selges under det generiske navnet på albuterol og ipratropium samt merkenavnet DuoNeb.

Atrovent

Den muntlige innånding medisin som heter Atrovent brukes til å forebygge bronkospasme hos dem som lider med bronkitt, emfysem eller kols. Den vanlig brukte inhalator, kjent ved det generiske navnet ipratropium, er en bronkodilator, noe som bidrar til å gjøre lettere å puste ved å åpne lungene. Atrovent er kjent for å inneholde soyalecitin.

Advarsel

Nitti prosent av soya dyrket i USA er fra genmodifisert lager. Med kreft priser allerede på vei oppover fra kjemisk dyrket mat og trusselen om soya følsomhet, er det lurt å være dobbelt oppmerksom på inhalatorer som inneholder soya.

Inhalatorer å brukes i stedet for Albuterol Sulfate

Mindre enn ett år siden ble Albuterol inhalers KFK utestengt og nye Albuterol HFA inhalatorer erstattet dem. Reglene for forbudet og substitusjon ved hjelp av en ny driv kommer fra en internasjonal miljøprotokoll. Denne protokollen forbyr helt produksjon, resept og salg av de gamle CFC Gående inhalatorer; selv om pasienter kan utmatte sin forsyning før du skaffer en resept for de nye HFA Gående inhalatorer.

Disse Inhalers Bruk Klorfluorkarboner

Ifølge US Environmental Protection Agency, inhalatorer som inneholder albuterolsulfat bruk klorfluorkarboner, som har vært direkte knyttet til nedbrytning av ozonlaget i stratosfæren. En effekt av et tynnere ozonlag er mer skadelig ultrafiolett (UV) stråling fra solen kommer ned til jorden. Ultrafiolette stråler er knyttet til hudkreft, immunsuppresjon og grå stær.

Montreal-protokollen om stoffer som bryter ned ozonlaget, en internasjonal traktat underskrevet av flere nasjoner, inkludert USA, arbeider med å fase ut og forby eller eliminere stoffer som er kjent for å bryter ned ozonlaget. Klorfluorkarboner, eller KFK, er en av disse stoffene. KFK brukes til å bli lagt til som drivmiddel i astma inhalatorer med doseringsinnretning.

Albuterol produsert av alle farmasøytiske selskaper tidligere brukt KFK som drivmiddel. Andre astma medisiner som brukes KFK inkludert Cromolyn, Triamcinolone, Flunisolid, metaproterenol, pirbuterol og Nedocromil.

Dato for utfasing

Etter 31. desember 2008 albuterol MDIs (doseringsinhalatorer) som inneholder KFK ikke lenger kan produseres, selges, distribueres eller foreskrevet av en hvilken som helst kilde. Pasienter med en tilførsel av CFC-propelled MDI inhalatorer kan bruke dette tilbudet, men må vende tilbake til sine leger for en resept for de nye albuterol MDIs, som inneholder hydrofluoralkaner (HFA) som drivmiddel. Ifølge EPA, er HFA drivmidler klassifisert som ozon-sikker, og kan brukes i albuterol inhalatorer.

Hva Erstatnings Inhalers kan brukes

Leger kan foreskrive de nye albuterolsulfat inhalatorer som inneholder HFA'er. Dette er Proventil HFA, Xopenex HFA (Levalbuterol tartrat), ProAir HFA og Ventolin HFA. Disse medikamentene virker like effektivt som de gamle albuterol KFK resepter, men ikke har negativ effekt på ozonlaget, sier EPA.

Nye Inhalers Vil behandle disse forholdene

Albuterol HFA inhalatorer med doseringsinnretning er ment å behandle pasienter over en alder av fire år med reversibel obstruktiv luftveissykdom (astma), for å hindre bronkospasme og å hindre bronkospasme indusert av trening.

Driv er nødvendig

Drivgasser i astma inhalatorer med doseringsinnretning er nødvendig fordi de skyver medisiner ut av beholderen når den utløses. En rekke medikamenter kan bli brukt for å behandle luftveissykdom. Disse inkluderer albuterol, adrenalin, cromolyn og flunisolid.