Digidexo.com

leversvikt og kvalme

Tegn og symptomer på leversvikt på huden

Tegn og symptomer på leversvikt på huden


Huden er kroppens største organ og en refleksjon av god helse. Noen ganger kan den plutselige opptreden av misfarging av huden eller andre uregelmessigheter indikerer større problem omrøring inne i kroppen. Når leversvikt oppstår, fungerer huden som en viktig indikator, som en av de vanligste tegnene på leversvikt er gulfarging av hud og det hvite i øynene forårsaket av en tilstand som kalles gulsott, som også kan føre til at huden bli itchier. I tillegg, blåmerker og utseendet av mindre skrubbsår og kutt som blør for mye er ofte indikatorer på leversvikt.

Gulsott

Gulsott ikke er en sykdom, men heller en effekt på en annen underliggende tilstand som leversvikt. Da leveren svikter, er det ikke lenger i stand til å skille ut bilirubin, som det normalt frigjør når den mottar hemoglobin fra milten. På grunn av leverens manglende evne til å frigjøre bilirubin i galle, bygger den gul-grønne-farget bilirubin opp i blodet, forårsaker misfarging av huden. Personer med svært høye nivåer av bilirubin i blodet kan ha misfarging av huden som er litt brune, men de fleste gulsott lider har huden av en gulaktig skjær. Denne tilstanden kan også føre til lysere avføring og mørkere farge på urinen. Lider av gulsott i tillegg klager over å ha hud som er intenst kløende til det punktet at noen med tilstanden prøve å skrape huden "rå" og kan ha problemer med å sovne.

Leversvikt er ikke den eneste tilstand som kan føre til gulsott, så det kan også være tegn på leversykdom, galle duct blokkering, hemolytisk anemi, visse kreftformer og gallestein.

Mottakelighet for blåmerker og blødninger

Leversvikt kan føre til blåmerker å vises enkelt og kan føre selv de mest mindre skade å resultere i stort blodtap. Dette er fordi en skadet leveren kan ikke riktig syntetisere proteiner at blodet trenger for å koagulere skikkelig.

Det er andre forhold som kan påvirke blodets evne til å koagulere bortsett fra leversvikt. Visse aspirin og medisiner kjent som blodfortynnende, betennelse i blodårer, eller tilstander som lupus, underernæring og noen former for kreft kan ha lignende effekter som leversvikt på blodets evne til å koagulere.

Andre indikatorer av leversvikt

På grunn av alvoret i leversvikt og det faktum at symptomene på leversvikt som vises på huden er delt med andre forhold, er det best å oppsøke lege så snart som mulig når hud misfarging vises. Andre symptomer på leversvikt er kvalme, tretthet, forvirring, svakhet og tap av appetitt.

Liver Falure grunn Alcohol Abuse

Leversvikt oppstår når kjertelen ikke kan utføre sine vanlige funksjoner, som inkluderer lagring, metabolizing eller fjerne produkter som produseres av kroppen. Selv om irreversible, kan leversvikt behandles ved å lagre arbeidsområder eller ved levertransplantasjon.

Leveren

Leveren ligger i øvre høyre del av magen og er ansvarlig for behandlingen av fett, proteiner og toksiner som passerer gjennom kroppen fjerne flertallet av skadelige giftstoffer og gifter ut av blodet.

Liver Disease

Fettlever, alkohol hepatitt og skrumplever er tre typer leverskader forårsaket av alkoholmisbruk. Fettlever er en vanlig type leverskade som kan reverseres ved å stoppe drikking. Alkohol hepatitt, en betennelse i leveren, kan vare i mange år. Det kan føre til progressiv leverskade og i sin mest alvorlige form, kan bli livstruende. Levercirrhose, hvor arrvev erstatter levervev, er den mest alvorlige formen for leverskade, i henhold til American Liver Foundation. Skader forårsaket av skrumplever er irreversibel og kan føre til leversvikt.

Alkohol Skrumplever

Ifølge American Liver Foundation 10 - 20% av stordrikkere som drikker på et høyt nivå i en lengre periode, vanligvis over 10 år er påvirket av alkohol skrumplever. Progresjon av leverskade varierer, men vanligvis begynner med fettlever, går videre til alkohol hepatitt og til slutt utvikler seg til alkohol skrumplever.

Kronisk leversvikt

Når leversvikt er forbundet med alkohol cirrhose er det kalt kronisk leversvikt, og er et resultat av leveren blir ødelagt i løpet av en rekke år. De første symptomene på kronisk leversvikt inkluderer kvalme, tretthet og diaré. De vanligste symptomene på kronisk leversvikt gjør det ofte vanskelig å diagnostisere tilstanden.

Senere symptomer

Kronisk leversvikt vil utvikle seg til symptomer som forvirring, langvarig tretthet, risikoen for koma og til slutt død.

Drikking Levels

Alkohol bør alltid inntas i moderate. The American Liver Foundation tilbyr retningslinjer for trygt drikkevann nivåer av en alkoholholdig drink per dag for kvinner og de over 65 og to drinker per dag for menn.

Tegn på akutt leversvikt

Akutt leversvikt er en tilstand som kan opptre uten grunn, og forårsake stor skade i en kort tidsperiode. Mange av symptomene på akutt leversvikt er ofte feildiagnostisert som blir influensasymptomer eller symptomer på en mage virus. Hvis du, eller noen du kjenner, begynner å oppleve symptomer på akutt leversvikt, er det viktig å komme til en lege umiddelbart.

Gulsott

Som leveren begynner å svikte, mister det evnen til å avhende avfallsstoffer i blodet. Disse avfallsprodukter begynne å bygge seg opp i kroppen og begynner å gi en gul farge på huden, og det hvite i øyet. Denne oppbygging av gul væske som kalles bilirubin er referert til som gulsott. Bilirubin er avfallsprodukt opprettes når røde blodceller dør og brytes ned i sine kjemiske komponenter. Leveren er ment å avhende overflødig bilirubin i blodet, men når leveren begynner å svikte, bygger bilirubin opp og forårsaker gulsott.

Kvalme

Som leveren begynner å svikte, begynner pasienten å utvikle en generell følelse av sykdom. Det synes ikke å være noen spesiell opprinnelse eller årsaken følelsen, og det kan bli ganske sterk til tider. Det kan føre til kvalme, oppkast og til og med muskelskjelvinger. Det kan også være en følelse av tretthet, og mange andre symptomer som vanligvis tilskrives et magevirus eller influensa.

Problemer med å konsentrere

En av de viktigste jobbene som Leveren har er å holde blodet fri for giftige kjemikalier. Som leveren begynner å svikte, mister det evnen til å holde blodet fri for disse giftige kjemikalier, og til slutt, begynner dette å påvirke kroppens indre organer. En tilstand som kalles encefalopati oppstår når giftstoffer igjen i blodet av en sviktende lever begynne å påvirke hjernen. Pasienten finner det vanskelig å konsentrere seg, begynner han å glemme ting, og hans oppmerksomhet span er sterkt redusert. Som leveren fortsetter å mislykkes, vil symptomene forbundet med encefalopati fortsette å bli verre. Dette kan også føre til plutselige utbrudd av sinne, og det kan begynne å forstyrre pasientens evne til å sovne om kvelden.

Magesmerter

Som leveren svikter, kan den begynne å forårsake smertefulle fornemmelser i den øvre mageområdet. Pasienten kan begynne å føle ømhet i hennes øvre del av magen, og som leveren fortsetter å svikte disse følelsene vil bli mer utbredt og ubehagelig for pasienten.

Hypotensjon

Hvis leveren ikke er i stand til å rense de giftstoffer ut av blodet, er det mulig for blodet å bli overbelastet med giftstoffer og avfall. Når dette skjer, vil blodtrykket falle, forårsaker en tilstand som kalles hypotensjon. Et plutselig fall i blodtrykket er farlig fordi det betyr at blodet ikke er riktig sirkulerer til de indre organer, og dette kan føre til at indre organer til å begynne å stenge ned.

Tegn og symptomer på alkoholholdige leversvikt

Tegn og symptomer på alkoholholdige leversvikt


Leveren er et viktig organ som behandler giftstoffer og bryter ned kroppens fett, karbohydrater og proteiner. Kronisk misbruk av alkohol kan føre til leverskader, fordi overforbruk av alkohol kan legge for mye belastning på leveren. Når leveren blir alvorlig skadet, svikter hele organet. Denne tilstanden kan utvikle seg raskt i løpet av få dager eller uker (kjent som akutt leversvikt) eller gradvis over måneder eller år (kronisk leversvikt). Det finnes en rekke symptomer som signal akutt eller kronisk leversvikt fra alkoholmisbruk.

Gulsott

En av de avslørende tegn på leverfunksjonsfeil er gulsott, som ofte indikert av gulfarging av hud og det hvite i øynene. Gulsott oppstår fordi skadet leveren ikke lenger kan bryte ned de røde blodceller og prosess bilirubin til å bli utskilt. Misfarging av huden og det hvite i øynene er forårsaket av overdreven bilirubin i blodet.

Mottakelighet for blåmerker og blødninger

En skadet leveren kan ikke riktig syntetisere proteiner trengs for å hjelpe blodpropp, slik at personen til å knuse og blør lett. Mindre tilfeller av blødning, slik som et lite kutt eller skrape, kan ikke stoppe på egenhånd.

Forvirring, desorientering (hepatisk encefalopati)

På grunn av den skadede leverens manglende evne til å filtrere giftstoffer i blod, kan giftstoffer akkumuleres og forårsaker hepatisk encefalopati, noe som resulterer i desorientering. Hvis behandlet, disse symptomene er vanligvis reversible. Hvis ikke behandles, kan imidlertid føre til problemer i koma og til slutt død.

Væske i bukhulen (ascites)

Væske kan lekke fra skadet leveren og bygge opp i bukhulen, forårsaker den til å svelle. En person som lider av denne lidelsen har typisk en hoven mage, forårsaker et tap av appetitt, og noen ganger pustevansker på grunn av trykket av den oppblåste bukhulen mot lungene.

Forstørret milt

Leversvikt kan også resultere i en forstørret milt. Milten er nødvendig for å beskytte kroppen mot infeksjon.

Nyresvikt

Nyrene fjerne avfallsprodukter fra kroppen, og regulere salt, vann og elektrolytter i kroppen.

Andre vanlige symptomer

Tretthet, kvalme, svakhet og generell sviktende helse er også vanlige symptomer på leversvikt. Andre komplikasjoner som kan oppstå er leverkreft og blødningen av vener i spiserøret. En person som opplever akutt leversvikt kan gå fra å være "helt frisk" til nær døden i løpet av få dager. Kronisk leversvikt er vanligvis mer gradvis, hvor en persons helse forringes over en lengre tidsperiode inntil en stor nedfall av helse oppstår, som fører til sykehusinnleggelse.

Leversvikt Symptomer

Leversvikt kan føre til alvorlige helseproblemer med døden. Men den tidligere symptomene blir oppdaget, jo mer sannsynlig at du vil være i stand til å reparere eventuelle skader.

Fatigue

Overdreven tretthet kan være vanlig symptom på leverdysfunksjon. Fatigue er en indikasjon på mange helserisiko så det er best å oppsøke lege som et forebyggende tiltak.

Pain

Hvis du opplever smerte eller hevelse under høyre ribben kan dette være et signal om en betent leveren. Men mange mennesker ikke opplever noen smerter, så dette er ikke en pålitelig symptom for leverdysfunksjon.

Tap av appetitt

Et tap av appetitt som følge av tretthet, smerte og kvalme kan være et resultat av en strever leveren.

Forvirring

Forvirring på grunn av hukommelsestap eller søvnløse netter er en annen alvorlig indikasjon på at leveren ikke kan fungerer som det skal.

Gulsott

Til slutt, er en klar og bestemt symptom på leverdysfunksjon gulsott. Gulsott vil føre til at øynene og huden for å gulne.

Stadier av akutt leversvikt

Stadier av akutt leversvikt

Betennelse

Alle leversykdommer har en tendens til å følge de samme stadiene før leveren slår helt ned, selv om akutt leversvikt kan komme seg gjennom alle stadier i så lite som 48 timer. Den første fasen begynner med immunsystemets betennelsesreaksjon, forårsaker leveren til å bli varm og hovne opp, selv om folk flest ikke legger merke til det. Alt dette faktisk har en hensikt. Den økte varmen er designet for å gjøre det vanskelig for patogener som virus og bakterier til å forplante, bremse spredningen.

Svellingen er på grunn av en økning i fluid og hvite blodlegemer, begge utformet for å hjelpe til med å stanse infeksjonen. Dessverre, den økte væske hemmer også leverens evne til å hjelpe på fordøyelsen, bryte ned Ingegiftstoffer, bryte ned de skadelige biprodukter av menneskets metabolisme, og andre nødvendige funksjoner. Hvis leveren forblir betent for en lang periode, kan det skape permanent skade.

Fibrose

Den permanente skader forårsaket av langvarig betennelse kalles fibrose. Arrvev er en type bindevev, derav navnet. I hovedsak kan arrvev ikke gjøre arbeidet med friskt vev i leveren så effektivt. Dette tvinger de sunne restene av leveren til å jobbe hele hardere. I tillegg kan arrvev inhibere årer fra å bringe strømmen av blod til de ytterste deler av leveren, påskynde dens degradering.

Skrumplever

Skrumplever er scenen der leveren har blitt så skadet at det ikke lenger er i stand til å produsere arrvev. I gjennomsnitt er mellom 60-70% av leveren arrvev. De områdene som er skadet danner knuter, klumper av amorfe vev. I motsetning til arrvev, de kan ikke utføre arbeidet av den normale levervevet i det hele tatt. Som et resultat forekommer merkbare symptomer.

Gulsott, eller gulning av hud og øyne, kan oppstå på grunn av en opphopning av ubehandlede giftstoffer i kroppen. Mangel på vitamin K produseres av leveren betyr man kan blåmerker eller blør lett. Toksin buildup i hjernen kan føre til problemer med konsentrasjon, hukommelsestap og søvnforstyrrelser. Det er på dette punktet at leveren faktisk begynner å skade; Det sies å være en intens brennende følelse, for ikke å forveksles med halsbrann.

Fullstendig fiasko

Fullstendig fiasko oppstår når leveren har mistet nesten all funksjon overhodet, mellom 80 til 90 prosent er ikke-fungerende. Kvalme, diaré, og ekstrem trøtthet er de mest umiddelbare symptomer som kroppen har mistet sin evne til å utføre viktige metabolske oppgaver.

Disse symptomene kan lett feildiagnostisert hvis de riktige blodprøver --- som ser for protein S, protein C, antitrombin III, og a2-makroglobulin --- er ikke utført. På dette punktet, det er en umiddelbar fare for koma og død. Mens medisiner og en modifisert form av dialyse kan bidra til, er en levertransplantasjon den eneste sanne behandling.

Hvordan gjenkjenne tegn på leversvikt

Leversvikt refererer til rask forverring av leverfunksjon som et resultat av en rekke lidelser, inkludert levercirrhose, kronisk hepatitt og medikament-indusert leverskade. Leveren er det største organ i menneskekroppen, og er en av de viktigste særlig fordi den er ansvarlig for en rekke prosesser, inkludert reproduksjon, fordøyelse og vekst. Leversvikt har en rekke symptomer basert på den underliggende årsaken til problemet. Her er fremgangsmåten for hvordan du kan identifisere disse symptomene slik at du eller pasienten kan få riktig behandling.

Hvordan gjenkjenne tegn på leversvikt

Hvordan gjenkjenne tegn på leversvikt

•  Se etter misfarging av huden. En av de vanligste symptomene på leversvikt er gulsott, der huden og øynene få en gul farge. I en pasient lider av leversvikt, blir dette enda tydeligere med den gule skyggen blir mørkere, lener seg mot en mer oransje farge.

Se etter blåmerker eller blødning. Pasienter med nedsatt leverfunksjon kan også blåmerke overdrevet. Leversvikt fører blodet til tynn som platetallet går ned slik at når skaden inntreffer, er det enda vanskeligere for blodet å koagulere som det normalt ville.

Test pasientens mentale prosesser. Fordi en sviktende leveren ikke er i stand til effektivt å filtrere avfallsstoffer og giftstoffer fra mat, kan blod som går til hjernen ikke være i stand til å gjennomføre tilstrekkelig oksygen og næringsstoffer for riktig funksjon. En pasient som lider av leversvikt kan oppleve forvirring, rastløshet og tretthet. Han kan være ute av stand til å tenke riktig.

Føl mageområdet for hevelse. En oppblåst mage er et tegn på leversvikt. Se etter hevelse under de rette nederste ribbeina der leveren ligger. Hvis leveren er hoven, vil pasienten også finne det vanskelig å puste, fordi for mye press er plassert på membranen.

Monitor sove og matvaner. Leversvikt kan føre til tap av appetitt. Pasienten kan være kvalm som vil holde ham fra å spise riktig. På grunn av trøtthet, vil pasienten også har en tendens til å sove mye. Det vil også være en generell følelse av svakhet.

Merk avføring og urin farge. Unormalt mørk urin er et annet tegn på leverskade. Krakk vil også enten være for lys eller for mørk. Det er også viktig å være på utkikk etter om det er blod i avføringen.

Kontroller pasientens negler. Med leversvikt, negler ta på seg en hvit farge omtrent som når du prøver å blokkere blodtilførselen til dem.

Identifisere andre tegn på leversvikt. Mindre symptomer på leverskade inkluderer hyppig vannlating og sterk tørste, spasmer, og neseblødning.

Hint

  • Det er viktig at du melder fra en lege så snart du oppdager tegn på leversvikt. Hvis tilstanden forblir ubehandlet, kan det føre til anfall og selv koma. Dette kan også føre til sepsis som leveren ikke er i stand til å holde toksiner fra blodet. De fleste former for leversvikt vil kreve en levertransplantasjon. Pasientens pårørende bør testes for kompatibilitet så snart leversvikt er oppdaget.

Tegn og symptomer på kronisk leversvikt

Tegn og symptomer på kronisk leversvikt


Leversvikt er en livstruende tilstand som må behandles umiddelbart. Akutt leversvikt oppstår raskt og kan være et resultat av en overdose narkotika eller inntak av giftige materialer. Kronisk leversvikt opptrer over tid som funksjon av organet gradvis forringes. Leversykdom som fører til svikt av orgelet ikke produserer merkbare symptomer i mange tilfeller, ifølge American Academy of Family Physicians.

Fatigue

Fatigue er et symptom som oppstår i de tidlige stadier av leversvikt. Leversvikt begynner med arrdannelse av orgelet og tap av funksjon. De tidlige stadier av leversvikt kan være vanskelig å diagnostisere fordi de tidlige symptomer som tretthet, kan tilskrives en annen årsak eller tilstand.

Kvalme

Kvalme og tap av appetitt er et tidlig stadium symptom på leversvikt, i henhold til American Liver Foundation. Leversvikt i den tidlige fasen er en nødssituasjon og krever øyeblikkelig legehjelp.

Diaré

Diaré oppstår i de tidlige stadier av leversvikt, ifølge Methodsofhealing.com.

Gulsott

Gulsott er en gulfarging av hud og øyne av pasienter med leversykdom. Kronisk leversvikt kan oppstå i mange år før leveren mister all funksjon. Konsentrasjonen av bilirubin i blodet fører til gule utseende av hud og øyne.

Abdominal hevelse

Vann bygger seg opp i magen hos pasienter med kronisk leversvikt og gjør at magen sveller. Pasienter kan også oppleve hevelse i bena som leveren mister funksjonen.

Blødning

Skrumplever pasienter blø og blåmerke lettere, ifølge American Liver Foundation.

Mental forvirring

Mental forvirring oppstår når som giftstoffer bygge i hjernen. Dette kan også føre til dårlig konsentrasjon og søvnighet. Pasienter i denne fasen av kronisk leversvikt, har en økt risiko for å koma og død. Behandling i løpet av de sene stadier av kronisk leversvikt kan omfatte en levertransplantasjon eller leger kan prøve å spare noen fungerende del av leveren, ifølge American Liver Foundation.

Hvordan Enkel Kvalme Under en migrene

Hvordan Enkel Kvalme Under en migrene


Som om hodepine smerter var ikke nok, migrenepasienter opplever ofte kvalme også. Faktisk er kvalme andre bare til bankende av hodet i symptomene oppleves av migrenepasienter. Hvis oppkast følger kvalme, eksisterer det en fare for dehydrering. Følg disse trinnene for å lette kvalme som kommer med migrene.

Hvordan Enkel Kvalme Under en migrene

•  Hold deg hydrert. Det er lett å bli dehydrert under et migreneanfall, spesielt hvis du er oppkast eller altfor kvalm å drikke. Prøv små mengder vann, klare brus eller te. Noen mennesker finner lindring ved nipper aloe vera juice eller sportsdrikke.

Snack på noe hvis du vet at en migrene kommer. Akkurat som med morgenkvalme, å ha noe i magen kan holde kvalme unna.

•  behandle migrene. Ofte som hodepine letter, så gjør kvalme. Medisiner som over-the-counter smertestillende midler kan øke kvalme, men det har vært noen suksess på å bekjempe kvalme med reseptbelagte Triptan legemidler.

Ta en titt på urter. Feverfew har en lang historie som en behandling for migrene. Folk bruker ofte ingefær for reisesyke eller å lette kvalme. Begge urter kan tas i kapselform eller som te. Ginger kommer også i godteri og kaker, eller du kan tygge på et stykke ingefær rot.

Spør legen din om anti-kvalme eller kvalmehemmende stoffer, som Phenergan og Compazine. Hvis kvalme er alvorlig, må du kanskje bruke disse medikamentene i stikkpille skjema.

Se på nyere medisiner opprettet for å behandle både migrene og kvalme. Migraleve Pink virker på migrene hodepine og kvalme. Sjekk om ditt apotek bærer dette over-the-counter medisiner.

Eksperimenter med akupressur band, som virker på spesifikke trykkpunkter i håndleddet for å dempe kvalme.

Hint

  • Hvis du må være våkne, ta ingefær. Det gjør deg ikke døsig som mange andre migrene og kvalme medisiner gjør.
  • Noen eksperter har antydet at det er endringer i serotoninnivået i løpet av en migrene som fører til kvalme. I noen tilfeller, oppkast, noe som kan endre serotonin, lindrer intensiteten av migrene smerte.
  • Vær forsiktig med å ta mer enn ett medikament. Samspillet av enkelte medisiner kan være farlig. Sjekk med apoteket.

Hvordan lindre kvalme Fra Medicine

Flere typer legemidlet forårsake kvalme etter at du ingest dem. Disse typer medisin kan omfatte aspirin, smertestillende og antivirale midler til HIV. Mange ganger kan du føle mer ubehag fra kvalme enn sykdommen selv. Det er flere ting du kan gjøre for å bidra til å lindre kvalme og føler seg mer komfortabel etter å ha tatt medisin. Les videre for å lære hvordan å lindre kvalme fra medisin.

Hvordan lindre kvalme Fra Medicine

•  Ta medisin med mat eller melk hvis den ikke spesifiserer ta på tom mage. Mange medisiner vil irritere mageslimhinnen forårsaker kvalme. Mat vil gi en buffer mellom mageslimhinnen og medisin for å lindre kvalme.

ligge stille i et mørkt, godt ventilert rom. Hold en vask innen rekkevidde bare i tilfelle du føler behov for å kaste opp. Lytt til avslappende musikk for å roe magen og sinnet.

Skyll munnen etter oppkast å lindre ytterligere kvalme. Dvelende smak i munnen kan gjøre kvalme verre. Puss tennene dine hvis du er i stand til å gjøre det uten oppkast igjen.

Snack på små mengder mat etter at kvalme er lettet. Spis bland matvarer som østers kjeks og kylling noodle soup. Drikk rikelig med klare væsker.

Utfør akupressur terapi. Legge press på P6 og ST36, som er plassert på baksiden av håndleddet og nær kneet. Sørg for å utføre akupressur på den nøyaktige plasseringen til å føle resultatene.

Drikk peppermynte te. Oljen i te vil berolige magen. Det vil også kurere en sår hals kan du få fra oppkast.

Hint

  • Spørre med din lege om medisiner du kan være i stand til å ta for å kontrollere kvalme. Hvis du er en kjemoterapi pasient kan være en kandidat for Trans-kutan elektrisk nervestimulering.
  • Søk medisinsk behandling hvis gul hud og øyne, smerter i brystet eller nedre del av magen og en fruktig ånde følger med kvalme.

Slik Cure Kvalme og en urolig mage

Slik Cure Kvalme og en urolig mage


Alle har opplevd kvalme eller en urolig mage på noen punkt. Det er en ubehagelig følelse som normalt forekommer som et resultat av en dårlig reaksjon på visse matvarer eller humpet for i et kjøretøy, for eksempel en bil, fly og båt. Mens det er ingen direkte kur eller forebygging for kvalme og urolig mage, kan du ta mange skritt hjemme for å dempe symptomene. Hvis kvalme vedvarer, hvis du har mye oppkast, eller hvis det er ledsaget av sterke magesmerter eller hodepine, bør du kontakte lege umiddelbart.

Rest

Tro det eller ei, en av de beste måter å lindre symptomene på kvalme og urolig mage er rett og slett å stoppe uansett hva du gjør. Hvis du er syk som følge av å være i et kjøretøy i bevegelse, komme seg ut av bilen og sitte ned, hvis det er mulig. Hvis du er hjemme, komme inn i sengen og prøver å ligge helt i ro. Lytt til kroppen din og komme i en posisjon som føles mest behagelig, enten det er på ryggen eller i fosterstilling.

Drikke

Dehydrering kan gjøre kvalme verre i visse situasjoner. En måte å bosette magen er å drikke mye væske. Noe kullsyre kan hjelpe deg med å utvise gass, som kan gi midlertidig lindring. Ingefærøl og ingefær te har vært kjent for å bosette magen. Bortsett fra vann, kan sport drikke som inneholder elektrolytter rehydrere deg og at du føler deg bedre. Hvis brekning inntreffer, kan du prøve å suge på en isbit.

Eating

Du tenker kanskje at å spise er det siste du ønsker å gjøre med en urolig mage, men enkelte matvarer kan faktisk gjøre at du føler deg bedre. Noen ganger kvalme er forårsaket av en opphoping av overskytende magesyre. Spise tørre matvarer som kjeks eller toast kan absorbere disse syrer og lindre symptomene på kvalme. I alle tilfeller, unngå fet, rik mat selv om de synes fristende. Krydret mat bør også unngås.

Antacida og medisiner

Over-the-counter antacids kan bidra til å lindre symptomene på kvalme i noen tilfeller. Dette er trygt å tygge på og redusere syre i magen. Anti-kvalme medisiner er det beste alternativet for umiddelbar lindring. Antihistaminer inneholder ofte anti-kvalme agenter. Snakk med legen eller apoteket om å finne anti-kvalme medisiner som er trygt og som vil fungere for deg.

TMJ symptomer på kvalme

TMJ symptomer på kvalme


TMJ, en forkortelse for kjeveledd lidelse, er et begrep som betegner stress og betennelse rundt kjeveledd, som er der kjeven kobler til skallen.

Betydning

Fordi TMJ er en vanlig tilstand, er en rekke symptomer forbundet med TMJ, inkludert klikking eller popping av kjeven, hodepine, kvalme, svimmelhet, øreverk og øresus.

Time Frame

Du kan legge merke til kjeve klikkelyd før du merker noen sekundære bivirkninger som kjevesmerter, kvalme eller hevelse i kjeven. Det kan ta år før TMJ blir alvorlig nok til å forårsake kvalme.

Behandling

Se en lege hvis du opplever kvalme fra din TMJ. Han kan tilby deg en matbit vakt, massasjeterapi eller smertestillende medikamenter for å stoppe kvalme oppstår.

Forebygging / løsning

En massasjeterapeut vil vise deg hvordan du kan åpne og lukke kjeven din slik at den ikke klikker og føre til felles nød. Smertestillende medikamenter vil minske symptomene, men vil ikke eliminere problemet.

Advarsel

Hvis du opplever oppkast, manglende evne til å tygge eller svelge, eller alvorlig hevelse, gå til legevakten.

Slik Cure Hangover Kvalme

Slik Cure Hangover Kvalme


Etter en natt med festing og drikking, mange folk våkne opp til en fryktet bakrus - hodepine, tørr munn, oppkast og kvalme. Bakrus er forårsaket av dehydrering, noe som fører til kvalme, hodepine og andre plager. Å behandle bakrus kvalme, er det viktig å holde deg hydrert, spise og hvile.

Slik Cure Hangover Kvalme

•  Drikk rikelig med væske. Siden din kvalme er forårsaket av dehydrering, sørg for å drikke mye vann og andre væsker som juice eller Gatorade i løpet av dagen. Ikke drikk mer enn to kopper koffeinholdige kaffe eller te. Selv om kaffe og te kan lindre visse symptomer på bakrus, vil koffein i disse drikkene ytterligere dehydrerer kroppen din.

•  Spis frokost. Din kvalme kan stamme fra en tom eller urolig mage (magen fôr kan ha blitt irritert av for mye alkohol). Selv om du ikke er i humør til å spise, er det viktig å ha en lett frokost for å drive din kvalme unna. Velg mat som er lett på magen, som toast, frukt og frokostblandinger. Unngå fet, rik mat som ost, bacon og andre typer kjøtt.

Lag en banan milkshake. Hvis du ikke er i humør for solid mat til frokost, drikke en banan milkshake å lindre symptomene på din bakrus, inkludert kvalme. I en blender, bland to bananer med fem kopper melk. Legg honning å blidgjøre drikke. Bananene vil gjenopprette elektrolytter og kalium, som ofte er utarmet etter tung drikking. Melken vil berolige magen og bidra til å holde deg hydrert. Og honning vil bidra til å øke blodsukkernivået.

Ta en mage lettelse medisin. Mage lettelse medisiner, som Pepto Bismol tabletter, hjelpe behandle kvalme, oppkast og andre fordøyelsesplager. Etter frokost, ta noen tabletter for å roe magen og behandle kvalme.

Ta en lur. Etter at du har rehydrert og spist, hvile en stund. En lur vil gi kroppen din tid til å hvile og gjenopprette.

Hint

  • For å unngå bakrus, sørg for å drikke mye vann når du bruker alkohol. Drikk et glass vann med hvert skudd eller drikke for å unngå dehydrering. Også drikker et par glass vann før du går i dvale. Ta en aspirin. Hvis du lider av andre bakrus plager som hodepine, ta en aspirin å lindre smerte.

Om Menopause med svimmelhet og kvalme

Om Menopause med svimmelhet og kvalme


En kvinne som når neste nivå av kvinnelighet kan fryde seg i å si farvel til rotet og smerte av hennes månedlige menstruasjon. Nå sier hei til overgangsalderen, et nytt kapittel i en moden kvinne livssyklus. Ingen flere tamponger, ikke mer oppblåsthet, ikke mer premenstruelt syndrom (PMS). Dessverre er denne nye endringen ikke uten ubehag, inkludert svimmelhet og kvalme.

Menopause

Mens er gresk for månedlig, og pausis betyr stoppe. Dette er den tiden i en kvinnes liv når eggstokkene produserer mindre østrogen og progesteron. Disse to hormonene er avgjørende for reproduksjon, så når en kvinne slutter å produsere dem, vil kroppen forandre på subtile måter. Ifølge The North American Menopause Society, oppstår overgangsalderen når en kvinne går 12 måneder uten menstruasjon.

Svimmelhet

Menopause symptomer vil ikke være den samme for hver kvinne. Dawn M. Olsen i overgangsalder A til Z sier litt svimmelhet relatert til menopause symptomer er forårsaket av endringer i blodårene i nervesystemet på grunn av lavere østrogennivå. Symptomer som hetetokter og migrene kan føre til svimmelhet og vertigo. Noen kvinner sliter med depresjon, irritabilitet, frustrasjon, humørsvingninger og angst, som alle kan forårsake anfall av svimmelhet.

Hvis en menopausal kvinne lider av leddgikt i halsen eller nakkesøylen, kan arteriene som går opp på baksiden av halsen som fører til hjernen blir komprimert og innsnevre strømmen av blod bærer hormoner. Dette vil også føre til svimmelhet.

Kvalme

Kraftig svimmelhet kan skape en følelse av svaiende, fallende eller spinne, som kan forårsake kvalme. Tilstanden blir verre med bevegelse. Menopausal tretthet forårsaket av søvnløshet og nattesvette kan skape en slags reisesyke.

En reduksjon i østrogen, hormonet primært ansvarlig for fettfordelingen hos kvinner, kan føre til anfall av kvalme. Progesteron, et betydelig hormon som produseres av eggstokkene, er viktig i balansering elektrolytter og sukker. Reduserte nivåer av dette hormon i overgangsalderen kan skape en ubalanse i prosessen, noe som fører kvalme.

Forsiktighetsregler

Det er ikke en god idé å automatisk anta et symptom som svimmelhet er forbundet med overgangsalderen, sier Dr. JoAnn Manson, sjef for forebyggende medisin ved Brigham and Women Hospital. Det kan være en ikke-relaterte tilstand, som en tumor, eller en bivirkning av andre midler, inkludert blodtrykk medisin og med østrogenbehandling.

Hvis du blir svimmel mens du kjører, sykle, krysset en gate, gå ned trapper eller ved hjelp av en kniv mens matlaging, kan du skade deg selv eller noen andre. Alvorlige tilfeller av svimmelhet eller kvalme kan kreve medisinsk behandling.

Tips

Hvis du føler deg svimmel, ligge ned før den passerer. Hold deg godt hydrert og ikke hoppe måltider. Svimmelhet og kvalme symptomer på overgangsalder kan føre til tap av matlyst, men hvis du ikke mottar de riktige kalorier og næringsstoffer for energi, vil du bare forverre symptomene dine.

Sluttfasen av leversvikt

Leversvikt betyr at vesentlige deler av leveren ikke er i stand til å helbrede. Leveren er det største kjertel organ i kroppen og har mange funksjoner, inkludert muligheten til å filtrere ut skadelige stoffer. Leversvikt er en livstruende tilstand som betyr at leveren din har mistet hele eller mesteparten av sin evne til å fungere. Det kan være kronisk eller akutt.

Kronisk vs akutt leversvikt

Kronisk leversvikt utvikler seg gradvis, vanligvis i løpet av flere år. Kronisk leversvikt er vanligvis forårsaket av hepatitt B eller C, levercirrhose, alkoholmisbruk eller underernæring Akutt leversvikt er mindre vanlig, og kan utvikle seg i løpet av 48 timer. Akutt leversvikt er vanligvis et resultat av en overdose medikamenter eller forgiftning.

Progresjon

Ifølge American Liver Foundation, uansett hva slags leversykdom du har, er skade på leveren sannsynlig å utvikle seg på en forutsigbar måte. I de tidlige stadiene av leversykdom, blir leveren øm og forstørret. En betent Leveren har vanligvis ingen symptomer. Hvis den er ubehandlet, kan den begynne å forårsake permanente skader på leveren. Arrvev gradvis erstatter friskt vev, en prosess kjent som fibrose. Når leveren ikke lenger kan helbrede seg selv, kalles det skrumplever.

Symptomer

Symptomer på siste etappen leversvikt inkludere gulfarging av hud og øyne, blåmerker eller blør lett, søvnighet og oppbygging av væske, spesielt i magen, som er kjent som ascites. Du kan bli forvirret og desorientert. Det er en risiko med koma og død.

Behandling

Behandling avhenger av om leversvikt er akutt eller kronisk. Hvis akutt leversvikt er fanget tidlig nok, kan skade noen ganger bli reversert. Alkohol må unngås, og kontroller er plassert på salt og proteininntak. Når leversvikt er kronisk og har utviklet seg i løpet av en lang tidsperiode, fokuserer behandling på å spare den delen av leveren fremdeles fungerer. Ved den siste fasen av leversvikt, kan en levertransplantasjon være nødvendig.

Liver Transplant

En levertransplantasjon er kirurgi for å erstatte en syk liver med et sunt, enten en hel lever eller et parti av en frisk lever. En del av en frisk lever er i stand til å vokse inn i en hel lever. Transplantasjon kan være det eneste alternativet for en pasient som er sannsynlig å dø av leversvikt. Ifølge American Liver Foundation, ca 17 000 amerikanere er på venteliste for levertransplantasjon. Se ressurser for mer informasjon om levertransplantasjoner.

Hva fører til kvalme når du har mensen?

Mange kvinner lider av ubehag under menstruasjonen. Oppblåsthet, tretthet, kramper og kvalme er vanlige symptomer som kvinner kan oppleve.

Identifikasjon

Menstruasjonsblødning er forskjellig for hver kvinne, men oppstår vanligvis mellom dag 28 og dag 34 av den månedlige menstruasjonssyklus. I gjennomsnitt varer menstruasjonsblødning ca 4 dager. En periode som varer lenger enn 7 dager, i regnet en lengre periode.

Dysmenoré

Dysmenoré er et vanlig problem som rammer mange kvinner hver måned. Symptomer inkluderer kvalme, oppkast, magesmerter og kramper, og hodepine under menstruasjon. I de fleste tilfeller av dysmenoré, kan legene ikke finne noen fysiske grunner med reproduktive organer. Legene har spekulert i at årsaken til denne tilstanden, er utgivelsen av naturlige stoffer som kalles prostaglandiner. Dette kan føre til sammentrekninger av livmorveggene, noe som resulterer i ubehagelige symptomer som kvalme.

Endometriose

Endometriose kan føre til kvalme under menstruasjonen. Andre symptomer på denne tilstanden omfatter, diaré, oppblåsthet, skarp rektal smerte, smerte under avføring og magekramper. Denne tilstanden blir diagnostisert under en laparoskopi, når legen ser inn i området av de reproduktive organer med et omfang. Når endometriose er til stede, kan legen vise endometriale implantater på eller rundt eggstokkene, fallopian-rør eller i veggen av tarmen.

Behandling

I de fleste tilfeller av kvalme under kvinnens menstruasjon, kan lettelse komme når magesmerter er under kontroll. Behandling av menstrual symptomer med over-the-counter smertestillende midler kan bidra til å kontrollere smerte og redusere kvalme.

Betraktninger

Mange kvinner opplever kvalme og smerter under menstruasjonen. Det er viktig å søke medisinsk hjelp hvis smertene er verre enn vanlig, er oppkast alvorlig, eller hvis det er skarp, stikkende smerte.

Kvalme og oppkast på grunn av kjemoterapi

Som verdifullt som det kan være til pasienter som lider av kreft, kan kjemoterapi har noen ravishing bivirkninger. Kvalme og oppkast kan være to av de verste symptomene på kjemoterapi behandling for å håndtere.

Identifikasjon

Kvalme er følelsen som oppstår i fordøyelsessystemet som forteller deg at du trenger å kaste opp, mens oppkast er selve kraftfulle tømming av mageinnholdet.

Betraktninger

Kvalme og oppkast fra kjemoterapi kan reduseres ved å øke væske og spise mindre måltider i stedet for tre tunge måltider.

Forebygging / løsning

Det er visse medisiner som din lege kan forskrive som kan bidra til å lindre følelsen av å måtte spy. Disse kan bli tatt før, under og etter kjemoterapi.

Potensiell

Det er ingen fare for at anti-kvalme medisiner ikke holdes nede, fordi det kan bli gitt intravenøst ​​samtidig som chemotheraphy midler.

Advarsel

Hvis du kaster opp fire til fem ganger i løpet av en 24 timers periode, eller du begynner å føle deg oppblåst, gi legen en samtale. Du bør også ringe hvis anti-kvalme medisiner ikke kontrollere kvalme og oppkast.

Hva er årsakene til hyppig kvalme?

Kvalme er ikke en spesifikk sykdom, men et symptom på forhold som kan føre til oppkast og andre ubehagelige fysiske plager i mage-og tarm systemer i kroppen. Kronisk eller hyppig kvalme kan være svært ubehagelig og fysisk belastende og kan være en indikator på alvorlig sykdom, inkludert gastrointestinale infeksjoner, mage reflukssykdom (GERD), hodeskade og indre øre problemer. Andre forhold som kan være indisert ved kronisk eller hyppig kvalme inkluderer diabetes, galleblæren sykdom og inflammatorisk tarmsykdom.

Infeksjoner

Ifølge Benjamin Wedro, MD, FAAEM, som praktiserer akuttmedisin i La Crosse, Wis., Og er en klinisk professor ved University of Wisconsin, kan infeksjoner være en av de viktigste årsakene til hyppig kvalme som fører til oppkast. Helicobacter pylori, bakterier som forårsaker magesår, kan være en smittsom agent, som kan parasittsykdommer, forårsaker kronisk og hyppig kvalme. Norovirus og rotavirus er også vanlige mageinfeksjoner som forårsaker hyppig kvalme.

GERD

Dr. Wedro indikerer at mage-esophageal reflux sykdom, også kjent som GERD, kan være en annen årsak til hyppige kvalme. Når slimhinnen i magesekken og spiserøret er irritert, kan en person føler seg kvalm og også oppleve acid reflux. Denne følelsen kan være et resultat av å spise mat som irriterer slimhinnen i magen, spiser for mye, eller spise og deretter legge ned uten at maten å fordøye. GERD er en kronisk sykdom som ofte behandles med medisiner i tillegg til livsstilsendringer.

Diabetes

En av de alvorlige symptomene av diabetes kan være kronisk eller hyppig kvalme. Ifølge Dr. Wedro, når en persons blod sukker er ute av balanse, kan hun oppleve kvalme. Hvis en person er en kjent diabetiker og opplever kvalme på regelmessig basis, bør han være på vakt for å sjekke hans blodsukkeret og justere sin insulin etter behov. For personer som opplever hyppige kvalme uten en kjent og lett identifiserbar årsak, er diabetes ofte en av de potensielle problemene en lege ser for under eksamen.

Galleblæren sykdom

Galleblæren er et organ som ligger på høyre side av den øvre del av magen. Det er gjemt mellom leveren og tarmen og forsyninger fordøyelsessafter som bidrar med bestått av mat gjennom fordøyelseskanalen. Dr. Wedro sier at når galleblæren ikke fungerer som den skal eller er syk, kan en person oppleve kronisk og hyppig kvalme som et symptom. Den vanligste behandlingen for galleblæren sykdom er diett endring eller kirurgisk fjerning av galleblæren.

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom (IBD) er en tilstand der tarmsystemet er kronisk betent og irritert. Andre navn på denne tilstanden er Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Ifølge Dr Wedro, kan personer med IBD opplever kronisk og hyppig kvalme, ofte en advarsel tegn på at et anfall av diaré eller oppkast er i ferd med å skje. Personer med denne tilstanden er ofte behandles med medisiner og endringer i livsstil. Den underliggende årsaken til IBD er ikke kjent.

Hva er årsakene til kronisk Kvalme & diaré?

Hva er årsakene til kronisk Kvalme & diaré?


Kronisk kvalme og diaré kan være symptomer på alvorlige fordøyelsessykdommer. Rådfør deg med en lege om pågående diaré og kvalme. Medisinske tester kan utføres for å bestemme om en underliggende sykdom er til stede.

Identifikasjon

Ifølge Mayo Clinic, er kronisk diaré defineres som diaré som varer mer enn fire uker. Diaré er ofte ledsaget av kvalme, oppblåsthet, magekramper og magesmerter.

Funksjon

Normalt fordøyd maten passerer gjennom tarmen der de fleste væsker er absorbert. Diaré oppstår når enten avfallet passerer for raskt, eller når tykktarmen er i stand til å absorbere fluider på grunn av betennelse grunnet sykdommen.

Årsaker

Kronisk diaré kan oppstå som et resultat av laktoseintoleranse, irritabel tarmsyndrom, inflammatorisk tarmsykdom, cøliaki, Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt. Kronisk diaré noen ganger oppstår etter galleblæreoperasjon eller andre abdominale operasjoner.

Forebygging / løsning

Hvis du opplever kronisk diaré, er det viktig å drikke mye væske for å unngå dehydrering. Å drikke en elektrolytt drikke for eksempel en sportsdrikk som anbefalt. Prøv å eliminere melkeprodukter for å avgjøre om diaré er relatert til laktoseintoleranse.

Advarsel

Kronisk diaré kan føre til dehydrering, som kan være livstruende. En lege bør konsulteres dersom dehydrering er mistenkt eller hvis du ser blod i avføringen.

Hvordan behandle Barnas Kvalme

Hvordan behandle Barnas Kvalme


Alle foreldre gruer høre deres barn uttale ordene "Jeg tror jeg kommer til å kaste opp." En kvalm barnet er ulykkelig og ubehagelig, og det er opp til deg å hjelpe dem. Det finnes en rekke måter å behandle barne kvalme, inkludert noen forebyggende tiltak. Les videre for å lære hvordan å behandle barnas kvalme.

Hvordan behandle Barnas Kvalme

Forhindre Oppkast

•  Lytt til barnet ditt når han viser han ikke føler seg bra. Barn ofte gir liten advarsel før de kaster opp, men de har en tendens til å fortelle deg at de føler seg "funny" på noen måte. Mange erfarne foreldre har funnet seg selv rydde opp både et sykt barn og stuen fordi de ikke klarte å akt på advarselen sine barn som er levert.

behandle kvalme før det blir fullverdig oppkast. Har barnet ditt hvile stille, sittende eller liggende i en stol, ettersom høye nivåer av aktivitet kan forverre kvalme. Mens hun hviler, tilby henne en klar, søt drikke eller en frossen is pop å bosette magen hennes. Unngå sure fruktdrikker som de kan forverre en urolig mage.

Plasser et barn utsatt for reisesyke nøye i bilen. Han bør være vendt forover og i stand til å se ut foran vinduet, som den raske, uklart Utsynet fra sidevinduene forårsaker carsickness.

Unn høy feber og barking hoste med en over-the-counter medisiner som passer for barnet ditt (som indikert av en barnelege). Høy feber kan føre til kvalme hos barn, og en ukontrollert hoste kan ofte utløse et barns brekningsrefleksen.

Behandle kvalme

Hydratiser barn som har vært oppkast med små mengder klar væske. Etter et anfall av oppkast, vente en time og deretter gi dem ca 1 fl oz. av flytende hvert 20. minutt. Hvis du etter en time eller så dette beløpet blir tolerert, øke til om lag 8 fl oz. Væsker å tilby inkluderer eplejuice, te, buljong, gelatin og svak druesaft.

gi en re-hydratisering løsning til et barn som har blitt oppkast i 24 timer eller lenger. Barn blir dehydrert svært raskt, og re-hydration løsninger kan bidra til å erstatte tapt væske, samt balanse barnas kalium og natrium nivåer.

Tillat barnet å tygge peppermyntetyggegummi, nippe peppermynte te eller suge på en peppermynte godteri. Mint er en naturlig rette for kvalme. Det hjelper berolige magemusklene og redusere spasmer som følger kvalme og oppkast.

Begynn barn på fast føde sakte. Inntil et barn har vært kvalme og oppkast gratis for en dag eller to, bør han holde seg til et tørt diett. Klare supper, toast, kjeks, ris og andre milde matvarer er lettere på magen.

Hint

  • Ring barnelege umiddelbart hvis kvalme er ledsaget av en stiv nakke, høy feber, eller hvis et barn er groggy og ikke svarer eller synes å være blodig oppkast.