Digidexo.com

mild narkolepsi

Milde Narkolepsi Symptomer

Narkolepsi er en søvnforstyrrelse preget av ukontrollerbare anfall av trøtthet og søvn. Lidelsen rammer hverdagen til narcoleptics, fordi angrepene kan skje når som helst på dagen. Milde mønstre kan ikke forårsake plutselig søvn, men ekstrem tretthet er vanlig.

Dagtid tretthet

Narkolepsi pasienter har ekstrem tretthet i løpet av dagen. Med milde symptomer, kan pasientene ikke sovner av kan finne det vanskelig å holde seg våken.

Muskelkontroll

Narcoleptics mister muskelkontroll av tap av tone. Hodet kan falle eller knær kan være svak i emosjonelle tider.

Sleep Lammelse

Søvnparalyse er preget av plutselige lås i muskler og brå seponering av pusting. Narcoleptics ikke klarer å snakke og bevege seg i noen sekunder etter oppvåkning.

Hallusinasjoner

Mangel på søvn fører til pasientene for å se hallusinasjoner. Dette kan skje i dag eller natt.

Sleep Walking

Omtrent 40 prosent av narkoleptiske pasienter sove tur på kvelden.

Narkolepsi behandling med Phentermine

Narkolepsi behandling med Phentermine

Phentermine, et medlem av amfetamin familie, har blitt brukt av mange narkoleptiske pasienter med en viss grad av suksess. Det er imidlertid noen alvorlige bivirkninger at pasienter må være klar over slik at de er i stand til å ta informerte beslutninger om å fortsette å ta denne medisinen, eller bytte til en annen modalitet helt.

Hva er narkolepsi?

Narkolepsi er en nevrologisk søvnforstyrrelse som kjennetegnes av alvorlig og nådeløs søvnighet på dagtid. Det er en ofte ødeleggende tilstand som kan forstyrre daglige rutine og ofte er avhengig av bruk av sentralstimulerende medisiner for å bekjempe symptomene

Bivirkninger

Hjerte arytmi, anoreksi og nattlige søvnforstyrrelser kan oppstå. Du kan også lett bli avhengige av bruk av phentermine, så bruk for behandling av narkolepsi skal overvåkes nøye.

Expert Insight

Som nevnt på Drugandalcoholrehab.net, amfetamin tatt for behandling av narkolepsi bære fare for å forårsake unormalt høy kroppstemperatur, hjerte nød og dødelig anfall aktivitet.

Funksjon

Phentermine fungerer ved å påskynde en narcoleptic enkeltes blodtrykk og hjertefrekvens.

Ikke-sentralstimulerende medisiner for å behandle narkolepsi

For å unngå bivirkninger som phentermine og andre sentralstimulerende stoffer kan forårsake noen narkolepsi pasienter er å snu til reseptbelagte medisiner Xyrem (natriumoksybat) for å behandle sine symptomer.

Personer tar medisiner for Narkolepsi & Primær Hypersomni

Personer tar medisiner for Narkolepsi & Primær Hypersomni

Reseptbelagte medisiner for narkolepsi og primær hypersomni brukes til å behandle overdreven søvnighet som er forstyrrende for pasientens liv. Valgene inkluderer sentralstimulerende midler og sove hjelpemidler.

Sentrale hypersomni lidelser

Narkolepsi og primær hypersomni er forstyrrelser i sentralnervesystemet som forårsaker overdreven søvnighet på dagtid (EDS). De er nevrologisk, ikke psykologisk, lidelser.

Behandelbare symptomer

I primær hypersomni, EDS ofte gjør pasienter krever mer søvn enn normalt. I narkolepsi, kan drømme-relaterte symptomer som plutselig tap av muskeltonus (katapleksi) og hallusinasjoner være til stede.

Sentralstimulerende

Modafinil (Provigil), amfetamin (Adderall, Dexedrine), og metylfenidat (Ritalin) er sentralstimulerende midler ofte foreskrevet for disse forholdene. Klomipramin, en eldre generasjon antidepressiva med stimulerende effekt, kan være foreskrevet for narkolepsi med katapleksi.

Natriumoksybat

Natriumoksybat (Xyrem) kan være foreskrevet for å bedre nattesøvn. Det er tatt ved sengetid og igjen i løpet av natten, og er bare tilgjengelig i posten fra en enkelt sentral apotek.

Avhengighet

Amfetamin, metylfenidat, og natriumoksybat er alle Schedule III legemidler med stort potensial for misbruk. De bør brukes med forsiktighet og under tett medisinsk oppfølging.

Bivirkninger

Alle medisiner for narkolepsi og primær hypersomni har bivirkninger. Personer som tar disse legemidlene bør arbeide tett med sine leger og farmasøyter å forstå og håndtere spesifikke bivirkninger.

Hva er fordelene med massasje for narkolepsi?

Hva er fordelene med massasje for narkolepsi?


Narkolepsi er en nevrologisk lidelse som påvirker hjernen din evne til å regulere din sove-våkne syklus. Narcoleptics oppleve uimotståelige roboter av søvnighet som kan føre dem til å plutselig sovne. Andre problemer forårsaket av narkolepsi omfatter plutselig tap av ufrivillig muskeltonus, og hallusinasjoner eller lammelse mens det sovner eller våkner. Reseptbelagte medisiner kan hjelpe med symptomer, men det er ingen kur for narkolepsi. Massasjeterapi i kombinasjon med medisinsk behandling kan bidra til å kontrollere symptomer på narkolepsi.

Bedre søvn

Narkolepsi kan hindre deg fra å få en hel natts søvn. En av fordelene med massasje terapi er at den kan forbedre kvaliteten på nattesøvn. Massasje terapi hjelper deg å slappe av og hjelper musklene løsne opp. Som du slappe av, frigjør kroppen din stress eller spenning det har vært å holde i. En bedre natts søvn kan bidra til å redusere dagtid problemstillinger knyttet til narkolepsi. Massasje terapi er en måte å hjelpe deg å sove bedre uten å bruke et medikament. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelse og Stroke, opprettholde en vanlig søvn tidsplan og unngå alkohol og koffein er nøkkelen til å håndtere narkolepsi. Massasje terapi kan bidra til å gjøre din nåværende natten rutine mer effektive.

Forbedret Muscle Tone

Massasje terapi øvelser og styrker svake eller stramme muskler. Som din få en massasje, vil musklene slappe av og blodsirkulasjonen blir bedre. Massasje terapi kan også bidra til å forbedre muskel tone. Økt muskel tone og muskelstyrke kan bidra til å bekjempe tap av muskel tone assosiert med narkolepsi. Bedre sirkulasjon hjelper alle dine kroppsfunksjoner fungerer bedre. Opprettholde en god fysisk form kan hjelpe deg å sove bedre og unngå skader på musklene under episoder av narkolepsi.

Lindrer Depresjon og angst

Massasje terapi kan bidra til å redusere følelser av depresjon og angst. Mens du slapper av under en massasje din angst nivåer vil senkes. Bedre søvn og sirkulasjon også spille en rolle i lettelser depresjon og angst. Narkolepsi kan være en utfordrende betingelse for å håndtere, og det er ikke uvanlig for narcoleptics å føle seg engstelig. Ikke vite når en episode vil skje kan skape en tilstand av konstant angst. Depresjon og angst kan ha fysiske bivirkninger, så vel. Massasje terapi er en måte å bidra til å lette disse følelsene uten å stole på reseptbelagte medisiner.

Hvordan Unn jeg Mild Drop Foot?

Hvordan Unn jeg Mild Drop Foot?


Tilstanden droppfot resulterer i vanskeligheter eller en manglende evne til å løfte den fremre delen av foten. Det er en følge av muskel, anatomiske eller neurologiske problemer, i henhold til de Mayo Clinic. Hos noen pasienter er droppfot et mildt tilfelle, og bare en midlertidig tilstand. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig for å hjelpe pasienten nok til å gjenopprette ambulate. Det er viktig at du finne årsaken før du kan begynne behandlingen.

Hvordan Unn jeg Mild Drop Foot?

En søke hjelp hos fastlegen din eller helsepersonell. Han kan bestemme det er et mildt tilfelle eller hans funn kan kreve at du ser en nevrolog som er spesialist på nerve-og hjerneforstyrrelser.

Gjennomgå tester som vil hjelpe finne årsaken, for eksempel MR, EMG (elektromyografi) eller en nerve conduction test. Finne årsaken vil øke sjansene for en full gjenoppretting.

Spør legen din om en sko splint eller en spenne vil hjelpe din mild droppfot.

Utfør øvelser som bidrar til å forbedre bevegelsen i kneet eller ankelen og de ​​som styrke leggmuskulaturen. Gå til fysioterapi hvis legen din anbefaler behandling.

Gjennomgå nervestimulering behandlinger, implantater eller kirurgi hvis helsepersonell mener det er nødvendig.

Årsak til Milde og konsistente livmor kramper

Årsak til Milde og konsistente livmor kramper

Forstå menstruasjonssmerter

Sjansene er, hvis du er en kvinne og har livmor kramper ledsaget av hodepine, oppblåsthet, ømme bryster, spenning og irritabilitet, bør du være forberedt på å starte perioden. Men hva om årsaken til milde og konsekvente livmor kramper? Er disse typer livmor kramper knyttet til menstruasjonssyklusen, eller kan de være et tegn på noe mer alvorlig?

Mer enn halvparten av alle kvinner opplever dysmenoré, eller smertefulle perioder. Smerten vanligvis starter i begynnelsen av menstruasjonssyklusen og avtar etter en eller to dager. Ifølge American College of Fødselsleger og Gynekologer, men én av ti kvinner opplever slike smertefulle perioder at deres daglige liv blir avbrutt. Og, mens smertefulle perioder er mange ganger forbundet med yngre kvinner, kan eldre kvinner oppleve dem også.

Årsak til Milde livmor kramper

Under normale omstendigheter blir uterine kramper forårsaket av sammentrekning av livmoren under menstruasjonssyklusen, noe som oppstår på grunn av frigjøring av prostaglandiner, en naturlig substans som produseres av kroppen. Denne type menstrual smerte som er kjent som primær dysmenoré og er en relativt normal del av menstruasjonssyklusen.

Årsak til Konsistent livmor kramper

Sekundær dysmenorrhea, på den annen side, kan føle det samme som primær dysmenoré, men i dette tilfellet, er årsaken til mild og konsistente uterine kramper som følge av en underliggende sykdom i uterus, eggledere eller eggstokker, og ikke den enkle frigjøring av prostaglandiner.

Det er flere årsaker til sekundær dysmenoré, med noen av de vanligste er endometriose, bekkeninfeksjon, livmor fibroids eller en intrauterin enhet (spiral). Livmor kramper forbundet med noen av de ovennevnte forhold kan oppstå når som helst i måneden og ikke bare under menstruasjonssyklusen.

Når å søke legehjelp

Oppsøk lege hvis du opplever noen av følgende: bekkensmerter som ikke lindres av over-the-counter smertestillende midler som Motrin, livmor kramper som ikke er relatert til din normal menstruasjonssyklus, livmor kramper som er forbundet med feber, kvalme og oppkast, eller uterine kramper som er uvanlig alvorlig. Mens livmor kramper kan komme og gå med mensen, kan årsaken milde og konsekvente livmor kramper være langt mer komplisert og krever øyeblikkelig legehjelp.

Hva er en mild Seizure?

Hva er en mild Seizure?


Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, rundt 60 prosent av epileptikere har milde anfall. En mild anfall er forårsaket av uregelmessig elektrisk aktivitet fra unormal hjernevev, som kan være av en medfødt opprinnelse siden fødselen. På den annen side, kan den ha utviklet seg fra en infeksjon, hodeskade eller annen tilstand. Imidlertid ofte årsak kan ikke bestemmes.

Identifikasjon

Milde beslag er de som ikke forårsaker kramper. Også kjent som fokale anfall eller partielle anfall, milde anfall forekommer i bare den ene siden (cerebral halvkule) av hjernen. Slående i alle aldre, kan partielle anfall være bare en enkelt episode eller skje gjentatte ganger og være kronisk (epilepsi). De er sett mer hos barn enn hos voksne.

Symptomer

Vanligvis symptomer på en enkel feber beslaget er på den første dag av en feber, når feber går inn i sitt første stadium. Med andre ord kan en febril anfall før realisere noen, oftest et barn, er enda syk. Vanligvis blir offerets kropp stiv, med armer og ben begynner å nappe. Miste bevisstheten, vil noen mennesker våt eller jord selv. Oppkast eller skumming ved munningen kan også forekomme. Vanligvis gjør en febril anfall ikke vare mer enn fem minutter.

Typer

Milde beslag er delt inn i to kategorier: enkle partielle anfall og komplekse partielle anfall. I enkle partielle anfall bevissthet er beholdt, mens ved komplekse partielle anfall bevisstheten er tapt eller svekket.

Enkle partielle anfall

Folk som gjennomgår enkle partielle anfall er klar over hva som skjer. Enkle partielle anfall påvirker ens følelser, bevegelse, sanseinntrykk og følelser og kan være skremmende. De kan heller ikke bevege seg eller snakke før anfallet er over.

Komplekse partielle anfall

En kompleks partielle anfall vanligvis vesener med noen stirret tomt og miste kontakten med omgivelsene. Ofte er dette etterfulgt av personen mumlende, fomle med klær og viser tygge bevegelser med munnen. Wandering er et annet symptom som noen opplever en mild anfall kan streife fra rom til rom, uvitende om hva han gjør. Mens opplever en kompleks partielle anfall, er en ute av stand til normalt samhandle med andre og kan ikke kontrollere bevegelse, handlinger eller tale. Selv om vises bevisst, står han med øynene åpne, og kan bevege seg, som i en transe eller drømmeaktig tilstand. I en kompleks partielle anfall en person kan snakke, men hans ord vanligvis ikke gir mening.

Diagnose

Det er ikke lett å diagnostisere bare en enkelt mild anfall, selv om det er lettere hos personer som har hatt gjentatte angrep og har risikofaktorer, inkludert en historie med hodeskader. Vanligvis en mild anfall er diagnostisert med hode røntgen. EEG kan vise en mulig plassering av beslaget og endringer i hjernen. Blodprøver er også brukt, inkludert glukose (blodsukker), blod kjemi, blodprosent og andre tester. CTS eller MR skanner er også brukt i en diagnose.

Mild fatty leversykdom

Mild fettleversykdom er karakterisert ved akkumulering av fett i leveren. Selv fatty leversykdom er reversibel med behandling, hvis venstre ubehandlet, mennesker som lever med fettlever kan støte potensielt alvorlige komplikasjoner som permanent skade leveren og arrdannelse i leveren. Personer med risiko bør se etter tegn og søke evaluering og tidlig behandling.

Symptomer

Mennesker som lever med mild fatty leversykdom sjelden opplever symptomer. Faktisk, er tilstanden ofte udiagnostisert inntil en lege oppdager forhøyede leverenzymer. Symptomene kan utvikle seg i noen tilfeller, der syke kan håndtere uforklarlig tretthet, vekttap og smerter i øvre del av magen.

Årsaker og risikofaktorer

Årsaken til mild fettleversykdom varierer. Imidlertid individer diagnostisert med tilstanden typisk har et høyt nivå av blod triglyserider - en type fett. I tillegg blir overvektige, har type 2 diabetes og ta visse medisiner øke en persons risiko for å utvikle fatty leversykdom.

Diagnose

Det er to måter å diagnostisere mild fatty leversykdom. Leger i utgangspunktet be om blodprøver for å vurdere en pasients leverenzymer. Hvis disse testene avslører ovenfor normale nivåer, vil pasienten gjennomgå en avbildning test for å sjekke leveren for misdannelser. Anbefalte tester kan inkludere en MR, ultralyd eller CT scan.

Behandling

Heldigvis er mild lever fatty sykdom lett reversible. Ofte er det bare et spørsmål om å redusere kroppsfett og innlemme øvelsen i din daglige rutine. Velge måltidene dine nøye og redusere forbruket av fet mat kan også reversere tilstanden. Øvelse for 90 minutter i uken, og erstatte fettrike matvarer med fett-fri eller lav-fett alternativer - frukt, hele korn og grønnsaker.

Expert Insight

Drukket alkoholholdige drikkevarer og overforbruk av visse medisiner kan bremse utvinningen fra fatty leversykdom og føre til ytterligere leverskade. Mens utvinne fra denne tilstanden, unngå alkohol. Og hvis du tar medisiner, lese advarselsskilt. Noen medisiner øker risikoen for leverskade, og du må kanskje tryggere alternativer.

Mild angst behandling

Mild angst behandling


Når en angstlidelse er alvorlig det kan kontrollere deg, og det kan være ødeleggende. Enhver angstlidelse i denne naturen, enten det er en panikklidelse, en posttraumatisk stresslidelse, en fobi, en obsessive-compulsive disorder, eller en panikklidelse, bør behandles av en fagperson som er opplært i feltet. Milde former av angst kan imidlertid behandles med Reiki. Hvis du er usikker på alvorlighetsgraden av angst, bør du rådføre deg med legen din før du mottar en Reiki behandling.

Hva er Reiki?

Reiki er en komplementær alternativ medisin som startet i Japan. Den bruker universell livsenergi å øke kroppens helbredende kraft, og denne energien overføres til klienten fra hendene av Reiki utøveren. Reiki energi kan ikke bli sett, men det er ofte følt. Den energi som tilføres gjennom en Reiki behandlingen har blitt brukt til å behandle angst, så vel som en rekke andre helse-problemer, inkludert smerte.

Hva skjer under en Reiki sesjon?

Personen mottar en Reiki sesjon vil vanligvis ligge ned. Fjerning av klær er ikke nødvendig, men skoene kan bli fjernet for å tillate komfort. Forskjellige områder på kroppen blir rørt for det formål å overføre energi, men at utøveren kan bare holde hendene noen få inches over legemet. Uansett gir positive resultater. For å dekke hele kroppen, vil en time eller mer være nødvendig. Den trent utøver vil føle energien i hendene i form av en kriblende følelse. Hendene kan også bli varm eller varm. Den som mottar Reiki kan føle energien også.

Hvor mange Reiki Sessions vil være nødvendig?

Å behandle mild angst, vil en eller flere behandlinger være nødvendig. Det nøyaktige antallet Reiki økter kan ikke fastsettes før utøveren har fullført den første økten. En dag eller to etter behandling, bør kunden vet hvorvidt ytterligere Reiki behandlinger er nødvendig forresten han føler. Dersom kunden er usikker, kan han klare opp sin usikkerhet ved å snakke det over med Reiki utøveren.

Hvor kan jeg gå for Reiki behandling?

Reiki utøvere vanligvis jobber på anlegg som tilbyr helsetjenester. Du kan være i stand til å finne en kvalifisert Reiki utøver i et legekontor, en klinikk, et sykehus, eller i et spa-type anlegg. Du kan også finne en Reiki utøveren ved å lese annonsene plasseres i velvære kataloger du finner i helsekostbutikker. Du kan finne en Reiki utøver som vil komme hjem til deg å behandle deg.

Milde Anfall Symptomer

Milde beslag er vanligvis de beslag som bare påvirker en ganske liten del av hjernen. Petit Mals er en av de mer vanlige "mild" typer anfall, men du kan også lider av en tinninglappen eller enkle partielle anfall, som begge er vanligvis mye mindre alvorlig enn andre beslag. Siden disse beslag kan være ganske subtil natur, kan det være vanskelig å vite hvorvidt en person er faktisk opplever en. Det finnes imidlertid en rekke synlige symptomer.

Auras

For noen mennesker, er et anfall ofte innledes med det som kalles en aura, som er en plutselig, noen ganger overveldende følelse. Auraen kan manifestere seg som et skifte i din følelsesmessige tilstand, forårsaker du å oppleve en uforklarlig frykt eller panikk. Det kan også bli tydelig gjennom en følelse av déjà vu, eller følelsen av at dette har skjedd før. Du kan selv begynne å oppdage en merkelig eller stygg lukt som ikke er der eller en merkelig eller ubehagelig smak langs tungen eller baksiden av munnen.

Etter anfallet har gått, kan du begynne å lide andre kognitive endringer. En kortvarig følelse av forvirring er trolig en av de mest vanlige, men du kan også lide en liten hukommelsestap, nemlig om eventuelle hendelser som finner sted under anfallet, eller en manglende kjennskap til anfall selv. Du kan selv oppleve en kort manglende evne til å holde fokus.

Ukontrollerte bevegelser

Et annet vanlig symptom på en mild anfall innebærer noen grad av ukontrollerte bevegelser. Disse kan være isolert til fingre eller hender, spørre dem til å nappe, tremor eller plukke. De kan også påvirke dine armer, forårsaker dem til å nappe, tremor eller rist.

Andre bevegelser

For noen mennesker, en mild anfall fører til andre kroppslige bevegelser bortsett fra fingre, hender og armer. Med nesten alle milde anfall, kan du oppleve en flagre av øyelokkene. Du kan også starte smacking dine lepper, tygge eller svelge kontinuerlig. Og som med noen av de andre symptomene, kan disse bevegelsene vare alt fra noen få sekunder til et par minutter.

Kognitiv Change

Selv om en kognitiv endring kan skje både før og etter en mild anfall, er det også et symptom på beslaget selv. Mange ganger, vil du miste noen grad av bevissthet eller anerkjennelse av thawhat er rundt deg - folk, gjenstander eller selve rommet.

Fravær av bevegelse

Det er heller ikke uvanlig for en mild anfall, spesielt en petit mal, for å utløse et fravær av bevegelse. Du kan plutselig bli nesten helt stille. Dette er ofte ledsaget av en kort episode av stirrer, som varer alt fra noen få sekunder til et par minutter.

Symptomer på en mild hodeskade

Symptomer på en mild hodeskade


Mild hodeskade eller hjernerystelse, kan være svært vanlig, spesielt hvis du spiller kontaktsport. Imidlertid bør denne tilstanden aldri tas lett på. Selv milde hodeskader kan la en person svekket. I tillegg bør du aldri anta at en mild hodeskade er faktisk mild. Å være feil om det kan føre til alvorlig skade eller død. Dommen av alvoret i hodeskade bør alltid stå opp til legen.

Forvirring

Forvirring er en svært vanlig bivirkning av en mild hodeskade. Den forvirring resulterer vanligvis etter hjernen har blitt skjøvet mot den indre kraniet. Det vil vanligvis ta noen minutter å gjenopprette sansene dine etter dette har skjedd. Det er vanligvis ingen permanent skade gjort når dette skjer i en mild hodeskade. Men hvis symptomene fortsetter i lengre perioder av gangen du bør søke medisinsk hjelp.

Post Traumatisk Hodepine

Ifølge JN Browndyke, Ph.D. på nettsiden Nevro Central, posttraumatisk hodepine er den vanligste symptomet etter en mild hodeskade. Symptomene er nesten identisk med en migrene. De kan imidlertid være meget vanskelig å håndtere på grunn av den uregelmessige forekomst. Disse hodepine vanligvis løse seg selv innen ca seks til ni måneder etter den første skaden. Men er det noen tilfeller av mennesker som lider med disse problematiske hodepine i mange år etter den første skaden.

Temperatur Intoleranse

Temperatur intoleranse kan være et tegn på en mild hodeskade. Ofte vil temperaturen intoleranse forekomme i tillegg til de post-traumatisk hodepine. Noen mennesker som har lidd en mild hodeskade har vanskeligheter med å tilpasse seg selv små temperaturendringer. Dette kan være forårsaket av en mindre skade i hippocampus, som styrer temperaturen for legemet. Vanligvis vil personen bli helt frisk i et par dager.

Hyperirritability

Etter en mild hodeskade, en person ofte blir lett irritert. Dette kan skje etter en mindre skade i det limbiske system, som er den delen av hjernen som styrer følelser. Normalt skade reparerer seg selv innen en dag eller to. Imidlertid bør familiemedlemmer og venner bli gjort klar over tilstanden slik at de forstår hvorfor dine humørsvingninger er forekommende.

Øresus

En ringing eller summende i ørene kan oppstå etter en mindre hit til hodet. Dette oppstår når hjernens tinninglappen har blitt litt skadet eller bumped. Ringingen går som regel bort etter noen minutter til timer, men hvis den forverres eller ikke løser seg selv, så bør du definitivt oppsøke lege.

Utydelig tale

Utydelig tale er en vanlig foreteelse etter en mild hodeskade. Det antas å være et resultat av noen mindre skade på parietal lobe, som er kontroller tale. Dette symptomet av en hodeskade kan være svært forstyrrende for familie eller venner, og er noen ganger forveksles med en person som har drukket. Utydelig tale løser seg ofte etter kort tid. Men hvis problemet vedvarer bør du oppsøke lege.

Mild alkoholisk leversykdom

Alkoholisk leversykdom er nummer én årsak til leversykdom i den vestlige verden. Dens primære manifestasjon er preget av overdreven fettavleiring i leveren og forårsaket av langvarig alkoholmisbruk. Dette stadium av sykdommen er ikke-livstruende. Men hvis alkoholforbruket fortsetter i samme takt, moderat til alvorlig alkoholisk leversykdom kan utvikle og nødvendiglevertransplantasjon.

Definisjon

Mild alkoholisk leversykdom er også kjent som "fatty endring" eller "alkoholfettlever". Ved mild alkoholisk leversykdom, akkumulerer fett i levercellene. Noen mer alvorlige tilfeller av alkoholfettlever er ledsaget av akutt hepatitt eller betennelse i fettceller. Pasienter som utvikler akutt hepatitt som følge av fettlever er mer sannsynlig å utvikle seg til moderat eller alvorlig alkoholisk leversykdom.

Risikofaktorer

Mild alkoholisk leversykdom er forårsaket av langvarig alkoholmisbruk. De alkoholmisbrukere som utvikler alkoholisk leversykdom har i gjennomsnitt vært misbruker alkohol i mer enn åtte år. Alkoholmisbruk som setter deg i fare for å utvikle alkoholisk leversykdom er daglig drikking i overkant av 80 g alkohol for menn og 40 g alkohol for kvinner.

Symptomer

Symptomene på alkoholisk leversykdom kan ikke være til stede under mild scenen, men symptomene kan midlertidig blusse opp etter en overstadig drikking. Disse symptomene kan omfatte magesmerter eller ømhet, tørr munn eller overdreven tørste, tretthet, feber, oppblåst mage på grunn av væskeansamling, tap av matlyst eller mørk avføring.

Behandling

Behandlingen for mild alkoholisk leversykdom er å slutte å drikke. Når alkoholisk leversykdom er i det milde scenen og skrumplever har ikke utviklet, vil leveren leges på egen hånd. Alkohol avhengighet bør behandles av lege og alkohol rehabiliteringsprogram for å hindre ytterligere skade på leveren.

Eksamener og prøver

Hvis du tror at du kanskje har utviklet eller står i fare for å utvikle mild alkoholisk leversykdom, bør du rådføre deg med lege. Du kan få en komplett blodprosent, leverbiopsi eller serum ferritin test for å teste helsen til leveren og om noen grad av alkoholisk leversykdom eller ikke er til stede.

Statistikk

Mens mild alkoholisk leversykdom er et direkte resultat av alkoholisme, vil bare 10 til 30 prosent av alkoholikere utvikle sykdommen. Faktisk, mild alkoholisk leversykdom, er som alkoholisme antatt å være genetisk selv om den genetisk markør har ennå ikke er oppdaget. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle mild alkoholisk leversykdom enn menn. Og dessuten, de er mer sannsynlig å utvikle det i en tidligere alder enn menn og mer sannsynlig å utvikle mer alvorlig leversykdom og har flere komplikasjoner enn menn.

Hvordan å behandle mild feber hos barn

Selv om det er helt normalt for et barn å ha en mild feber fra tid til annen, er det likevel viktig for en forelder å sørge for at barnet er komfortabel og mottar alt han trenger for å komme over sin sykdom. Klassiske rettsmidler, som kylling noodle soup og hvile, kan hjelpe barn komme over mild feber. Andre ting kan også gjøres som kan være spesielt nyttig for barn å overvinne feber.

Hvordan å behandle mild feber hos barn

•  Gi paracetamol eller ibuprofen. Bare gi det beløp som er anbefalt for barnets alder og vekt på baksiden av flasken. Hvis barnet er yngre enn to, ringe en lege for å finne ut riktig dosering.

Gi en svamp bad for å gjøre barnet mer komfortabel og redusere feber. Ikke bruk kaldt vann, fordi det kan føre til at barnet å skjelve. Varmt vann heller ikke bør brukes. Holde vannet lunken.

•  Hold barnet i klær som er lette og pustende. Å legge for mye klær på et barn som har feber kan holde barnet varmt og ikke la varmen å unnslippe. Dette kan faktisk føre til at barnet temperaturen å stige og feber å bli verre.

Hold barnet hydrert ved å gi væsker som vann, is spretter eller gelatin. Barnet som ikke holde seg hydrert er mindre sannsynlighet for å ha en sterk nok immunforsvar til raskt å avverge en mild feber.

Hold barnet borte fra fysisk aktivitet og fra andre i ca 24 timer. Dette gir barnet tid til sin feber å minske og kroppen sin for å tilpasse seg og gjenvinne sin styrke.

Hint

  • Dersom barnets feber er høyere enn 102 grader, ringe legen.
  • Hvis barnet begynner å få hodepine etter at feberen har startet, søke øyeblikkelig hjelp.

Mild Nyresykdom

Mild nyresykdom, også kjent som nyresvikt og kronisk nyresvikt, oppstår når nyrene ha problemer med å fungere på grunn av sykdom. Mild nyresykdom begynner en gradvis nedgang i nyrenes evne til å fungere og opprettholde helse i hele kroppen.

Årsaker

Tapet av nyrefunksjonen utvikler seg langsomt som sykdom eller skade på nyrene forverres nyre vev ødelegge deres filtrering evner. Den vanligste årsak til renal sykdom er diabetes og høyt blodtrykk. Andre årsaker kan være nyrestein og infeksjon.

Symptomer

Mild nyresykdom kan være uten symptomer i det hele tatt. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan du oppleve symptomer på tretthet, svakhet, hodepine, vekttap og en generell følelse av uvelhet. Andre symptomer kan være mørk urin, sterk tørste, hyppig natta vannlating, blekhet og abnormiteter i neglene.

Diagnose

En blodprøve vil vise litt forhøyede nivåer av kreatinin. En urinalysis vil vise protein eller andre abnormiteter i urinen. En ultralyd eller CT scan av magen kan vise tegn på krympet nyrer, som ville bekrefte nyresykdom. En biopsi kan utføres for å se hvilken type sykdom som påvirker nyrene.

Behandling

Behandling for mild nyresykdom er å bremse progresjon og behandle symptomer. Endringer i kostholdet for å utelukke eller begrense protein, natrium, kalium og væskeinntak kan bidra til å redusere komplikasjoner fra nyresykdom og kan være anbefalt av legen din. Høyt blodtrykk medisiner kan være foreskrevet. Kontrollere din diabetes vil hjelpe sakte progresjon av nyresykdom. Andre tiltak for å hjelpe treg nyresvikt er å slutte å røyke og gå ned i vekt hvis du er overvektig.

Medisiner

Visse medisiner kan skade allerede ødelagte nyrer. Aspirin og andre anti-inflammatoriske legemidler kan irritere nyrene. Avføringsmidler eller antacida som inneholder magnesium eller aluminium funnet i Mylanta kan også forårsake nyresvikt for å utvikles raskere. Alka-Seltzer bør unngås på grunn av natrium-innhold sammen med slimløsende midler, slik som Sudafed, på grunn av høyt blodtrykk risiko.

Dialyse

Mild nyresykdom kan ta år å utvikle seg til nyresvikt, men behandling er tilgjengelig når det skjer. Nyre dialyse er en behandling hvor blodet kjøres gjennom et filter som fjerner giftstoffer og erstattes deretter tilbake inne i kroppen din. Tall behandlinger du vil kreve ukentlig vil avhenge av hvor alvorlig skaden er å nyrene. Du kan fortsatt passere urin, men giftstoffer er ikke lenger i stand til å bli utskilt fra kroppen gjennom urinen.

Behandling for mild nedsatt nyrefunksjon

Behandling for mild nedsatt nyrefunksjon


Dessverre er kronisk nyresykdom (CKD) uhelbredelig. Men hvis du har mild nedsatt nyrefunksjon med CKD, kan behandling forlenge levetiden på nyrene, ifølge Mayo Clinic.

Funksjon

Når nyrene dine er friske, behandle de omlag 200 liter blod hver dag i ca to liter ekstra vann og avfall (urin), ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyresykdom (NIDDK).

Betydning

Med mild til moderat nyresvikt, nyrene ikke klarer å absorbere vann fra urinen. Således kan nyrene ikke redusere mengden av urin eller konsentrere den, i henhold til Merck.

Symptomer

Siden nyresvikt utvikler seg gradvis, så gjør dine symptomer. For eksempel, med mild nedsatt nyrefunksjon kan du bare merke nokturi. Dette er et økt behov for å urinere i løpet av natten.

Behandling av underliggende tilstander

Med mild nedsatt nyrefunksjon, underliggende tilstander som diabetes og høyt blodtrykk som forårsaker din CKD trenger å bli behandlet. For eksempel, hvis du har diabetes må du trene og ta medisiner konsekvent, ifølge Mayo Clinic.

Andre behandlinger

En annen behandling for mild nedsatt nyrefunksjon innebærer å endre kostholdet. Dette omfatter som begrenser væske, fosfor, salt, protein og kalium, i henhold til Merck. Dessuten kan antibiotika være foreskrevet hvis en bakteriell infeksjon som forårsaker mild nedsatt nyrefunksjon.

Betraktninger

Å utvide nyrefunksjon, bør du unngå smertestillende piller som kan gjøre din CKD verre, ifølge NIDDK.

Milde OHSS Symptomer

Milde OHSS Symptomer


Ifølge Duke University, alt fra 1 til 5 prosent av kvinner som gjennomgår ufruktbarhet behandlinger oppleve ovarialt hyperstimuleringssyndrom (OHSS). Intrauterin inseminasjon (IUI) eller in vitro-fertilisering (IVF) kan både resultat i OHSS, og symptomer innen 3 til 5 dager etter humant choriongonadotropin (HCG) injeksjon.

Pain

Pasienter med mild OHSS vil ha magesmerter og oppblåsthet på grunn av væskeretensjon. Smerte er også forårsaket av forstørrede, ømme eggstokker.

Pustevansker

Kortpustethet er forårsaket av væskeretensjon, som setter press på mellomgulvet, og hindrer den fra å bevege seg fritt.

Kvalme og vektøkning

Kvalme, oppkast og diaré er vanlig med OHSS. Pasienter med mild OHSS også beholde mellom 5 til 10 kg. av væske i de første tre dagene.

Alvorlig OHSS

Rask vektøkning utover 10 kg. og sjelden vannlating er tegn på at mild OHSS kan komme videre i alvorlighetsgrad. Alvorlig OHSS krever øyeblikkelig legehjelp.

Time Frame

OHSS forsvinner vanligvis av seg selv innen 1 til 2 uker, men det kan somle med graviditet. Så lenge det varer, forventer å bli fulgt nøye av lege.

Egenomsorg

Pasienter bør drikke væsker som inneholder elektrolytter, som Gatorade, for å balansere væskenivået i kroppen. Vekt bør kontrolleres daglig med noen økning rapporteres til lege.

Slik håndterer Narkolepsi

Narkolepsi er en tilstand som er definert som en søvnforstyrrelse. I hovedsak er narkolepsi preget av utbruddet av en ukontrollerbar trang til å sove. Dette kan føre til at enkelte faller inn i en tilstand av søvn i situasjoner som kan være uegnet for til og med farlig. Heldigvis finnes det noen metoder som kan hjelpe en narcoleptic å takle tilstanden på en kontinuerlig basis.

Slik håndterer Narkolepsi

Planlegg naps i løpet av dagen. Selv en rask 15-30 minutters lur etter lunsj og etter kveldsmåltid har vist seg nyttig for mange narcoleptics i å minimere forekomsten av plutselige søvn i løpet av dagen.

Ha litt koffein. Selv om ikke effektive for alle personer som lider av narkolepsi, kan en kopp kaffe eller svart te noen ganger bidra til å stimulere systemet og hold av følelse av forestående søvn.

•  Vurdere bruk av antidepressiva. Med noen narcoleptics, kan bruk av selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI) gir en følelse av balanse som bidrar til å redusere utbruddet av en plutselig overveldende ønske om å sove.

Spør om søvn hjelpemidler. En av de conundrums av narkolepsi er at mens enkelte kan oppleve et sterkt ønske om å sove på dagtid, dette betyr ikke nødvendigvis gjør det mulig å nyte en hel natt med recuperative søvn. Når dette er tilfelle, kan en resept sovne hjelpe narkolepsi lidende oppnå en hel natt med hvile og våken følelsen uthvilt og mindre utsatt for plutselige perioder med søvn i løpet av dagen.

Unngå mat som har en tendens til å forårsake søvnighet på dagtid, for eksempel stivelse eller matvarer som er høy i enkle karbohydrater. Den plutselige men forbigående økning i blodglukosenivået kunne jobbe med narkolepsi å bringe på en periode med søvn uten liten eller ingen advarsel.

Ordne din daglige timeplan til å minimere virkningen av narkolepsi. Hvis du har en tendens til å oppleve et utbrudd av tilstanden på ettermiddagen, planlegge viktige møter eller ærend for morgenen. Reis med en ledsager så mye når det er mulig. Ideen er å ta vare på viktige oppgaver i perioder hvor det er mindre av en tendens til å falle inn i en tilstand av søvn.

Hint

  • Forskjellige metoder vil variere i effektivitet for hver person med narkolepsi. En lege kan hjelpe designe den beste tilnærmingen til å håndtere tilstanden, herunder bruk av reseptbelagte medisiner.
  • Andre helsemessige forhold må vurderes når du arbeider med narkolepsi. Før du prøver noen ledelse teknikk, diskutere metoden med legen din for å identifisere eventuelle komplikasjoner som kan oppstå.

Hva er Mild Cardiomegaly?

Hva er Mild Cardiomegaly?


Mild kardiomegali er en liten utvidelse av hjertet. Det er fem hovedårsaker mild kardiomegali, hver med sine egne årsaker og kjennetegn. Det er viktig at pasienter med milde tilfeller av kardiomegali får behandling for årsaken til tilstanden før den kan ha flere skadelige effekter på hjertet.

Generelt Hypertrofi

Hypertrofi oppstår når et organ i kroppen blir forstørret på grunn av en endring i cellestørrelse. I tilfelle av mild kardiomegali, er hypertrofi forårsaket av et behov for hjertet å pumpe oftere eller hardere. Dette er en bivirkning av et problem med blodstrøm, normalt kronisk forhøyet blodtrykk. Hvis blodtrykket er hevet, må hjertet presse hardere for å sirkulere blodet gjennom kroppen for å bekjempe mot hjertet, og dette i sin tur fører til mild kardiomegali. Fordi høyt blodtrykk kan ha en rekke andre helsemessige komplikasjoner i tillegg til kardiomegali, er det viktig at medisiner er ansatt for å senke blodtrykket, noe som vil avlaste både mild utvidelse av hjertet og andre problemer.

Venstre ventrikkel hypertrofi

Venstre ventrikkel hypertrofi, eller VVH, er en form for mild kardiomegali som påvirker bare venstre nedre kammer i hjertet. Det er ofte forårsaket av problemer med hjerteklaffene på venstre side av hjertet. Den venstre ventrikkel er området av hjertet som styrer de fleste av pumpingen, og da problemer med hjerteklaffene føre blod til å bli presset hardere å tvinge det gjennom ventilene, kan den venstre kammer blir forstørret. Defekte hjerteklaffer vanligvis krever kirurgi for å bli korrigert, som skal være ferdig i rimelig tid før kardiomegali kan forverres.

Heart Attack

Under et hjerteinfarkt, blir blodstrømmen til en del av hjertet avskåret av en blokkering eller blodpropp. Som hjertemuskelen er fratatt oksygen i blodet, kan det bli skadet eller dø. Skadet hjertemuskelen kan gjøre hjertet utvide eller strekke. Denne utvidelsen kan føre til kardiomegali. I noen tilfeller, en kiste x-ray som avslører mild kardiomegali er det første tegn på mindre hjerteinfarkt som har gått ubemerket av pasienten.

Hjertesvikt

Kongestiv hjertesvikt er en tilstand der det er ikke nok blod kommer frem til kroppen. Dette kan være forårsaket av tidligere hjerteinfarkt, trange arterier, høyt blodtrykk, hjertesykdom eller infeksjon i hjertet. Når hjertet opplever kongestiv hjertesvikt, må den pumpe vanskeligere å kompensere for redusert blodstrøm. Når dette først skjer, manifesterer det gjennom mild kardiomegali. Heldigvis kan endringer i kosthold og reseptbelagte medisiner forbedre forholdene som forårsaker hjertesvikt, slik at hjertet til å bli gjenopprettet til normal størrelse.

Kardiomyopati

Kardiomyopati er en sykdom som fører til betennelse i hjertemuskulaturen. Kardiomyopati kan være forårsaket av en rekke hjerteproblemer, eller av en viral infeksjon. Når hjertet musklene blir betent, vokser de svakere, noe som betyr at hjertet må pumpe oftere å sirkulere blod gjennom kroppen. Denne ekstra pumpe resulterer i en utvidelse av sentrum. Kirurgi og medikamenter kan bli brukt til å avlaste kardiomyopati og mild til alvorlig kardiomegali at det kan forårsake.

Mild binyrebarksvikt i overgangsalder

Mild binyrebarksvikt i overgangsalder


Mild binyrebarksvikt kan oppstå i overgangsalderen når produksjonen av østrogen, levert av eggstokkene, reduseres eller stopper. Binyrene kan bli svake og ute av stand til å fungere på riktig måte i et forsøk på å produsere mer østrogen for kroppen.

Binyrene

Binyrene består av to deler som frembringer forskjellige hormoner. Medulla, midten av pakkboksen, produserer hormoner for nervesystemet. Disse hormonene produsere flight-or-kampen sensasjon når vi møter spenning eller trussel. Den cortex, den ytre del av kjertelen, produserer hormoner som påvirker resten av kroppen.

Eggstokkene redusere produksjonen

Østrogen blir produsert for å opprettholde ungdom og fertilitet hos en kvinne. Som hun aldre og forlater henne fertil år, eggstokkene begynner å produsere mindre østrogen. Ovariene er ansvarlig for mesteparten av østrogen som blir produsert, men også andre organer i kroppen, slik som binyrene og skjoldbruskkjertelen, også produsere østrogen i mindre mengder.

Eggstokkene avslutte produksjonen

Ved tiden menopause er nådd, eggstokkene produserer meget lite, hvis noen, østrogen. Legemet avhenger da av andre organer, slik som binyrene, å forsyne kroppen med østrogen. I løpet av denne perioden med lav østrogenproduksjonen, kan en kvinne oppleve hetetokter, depresjon, humørsvingninger, vektøkning, depresjon og nattesvette.

Mild binyrebarksvikt kan eskalere til moderate eller alvorlige nivåer. Dette opptrapping kan føre til Addisons sykdom, noe som resulterer når binyrene ikke produserer de riktige mengder av hormoner som trengs av kroppen.

Akutt binyresvikt kan oppstå uten forvarsel. Symptomene kan være oppkast, lavt blodtrykk, lavere rygg og ben smerter og muligens perioder med bevisstløshet.

Symptomer

Som med overgangsalderen, kan symptomene på binyrebarksvikt komme gradvis og gå ubemerket hen. Noen av symptomene er lik til og sammenfaller med menopausale symptomer. Symptomer på binyrebarkinsuffisiens er apati og tap av appetitt. Influensaliknende symptomer kan oppstå, inkludert oppkast og diaré. Søvnløshet og manglende evne til å slappe av kan også være symptomer på mangel.

Behandling

Ved mistanke om binyrebarksvikt, søke råd og behandling fra en kvalifisert lege. Testing kan bekrefte at binyrene er involvert i symptomer og at de produserer utilstrekkelige hormoner.

Etter en korrekt diagnose, mener en naturlig eller urte metode for behandling. Konsumere mat som er høy i fiber og kalium og lite fett og salt kan styrke binyrene. Bruken av sibirsk eleuthero rot bark, amerikansk ginseng rot, shilajatu rot eller lakris rot, kan hjelpe binyrene effektivitet. Avslapping er også tenkt å reparere binyrebarksvikt. Avslapping kan oppnås ved hjelp av meditasjon og yoga.

Symptomer på Milde Helvetesild

Helvetesild er en infeksjon forårsaket av varicella-zoster-virus, som er den samme organisme ansvarlig for vannkopper. Ofte er det reaktivering av de virale restene av vannkopper igjen innenfor en persons system, selv om det har vært år siden vedkommende led av denne vanlig barne infeksjon. Når en person immunrespons er svekket på en eller annen måte, det være seg fra alder eller sykdom, kan manifestere helvetesild, som forårsaker en rekke ubehagelige symptomer.

Pain

For de fleste mennesker lider med milde helvetesild, de opplever en smerte som vanligvis er isolert til den ene siden av kroppen. Denne smerten kan manifestere seg i intensitet fra en liten kriblende følelse til en brennende. Uavhengig av graden av smerte, blir huden i det berørte området vanligvis er mer følsom enn normalt.

Nummenhet

Mens de fleste mennesker med milde helvetesild opplever smerte, det er mulighet til å oppleve en nummenhet til en side av kroppen. Dette nummenhet er ofte ledsaget av en prikkende eller prikkende følelse i den samme regionen.

Utslett

Etter enten smerte eller nummenhet, utvikler en person med mild helvetesild vanligvis en slags utslett innenfor det aktuelle området av kroppen, som regel i så lite som tre dager. Dette utslett er ofte røde og heves, og av og til kan øke intensiteten av smerten, eller føre til en viss kløe.

Blemmer

Noen ganger, utvikler dette utslettet i en mer alvorlig hudbetennelse, utløser dannelsen av blemmer langs det aktuelle området av kroppen, selv i tilfeller av milde helvetesild. Disse blærer er vanligvis fylt med fluid, noe som gjør dem utsatt for brekkasje og sårdannelse. Gang brutt, kan blemmer slå til harde, crusty skorper.

Digestive Issues

Sammen med disse mer vanlige helvetesild symptomer, noen mennesker lider av fordøyelsesproblemer. Disse vanligvis starter som en urolig mage eller kvalme som senere utvikler seg til magesmerter eller kramper.

Fever

Helvetesild, selv i mildt tilfelle, er også kjent for å forårsake en person til å lide av en mild til moderat feber, kjører hvor som helst 99-101 grader F. Dette feber er ofte ledsaget av tilfeller av "frysninger" og periodiske hodepine.