Digidexo.com

testosteronnivå test

Livet Etter Lupron Depot Shot

Lupron Depot er et merkenavn for generisk legemiddel leuprolid. Lupron Depot brukes til å behandle prostatakreft, sier Drugs.com. De fleste pasientene får Lupron Depot som en månedlig injeksjon gitt av en lege eller helsepersonell.

Side Effects

Bivirkninger av Lupron Depot inkluderer redusert sexlyst, hevelse på injeksjonsstedet, gastrointestinale problemer som oppkast, hetetokter, ømme bryster, impotens, lammelser, urin endringer, muskelsvakhet, blod i urinen, hodepine og nummenhet. Allergiske reaksjoner, bemerket av hevelse i ansiktet, problemer med å puste, eller elveblest, er også mulig.

Konsekvenser

Medline Plus advarer om at det har vært rapporter om økt risiko for hjerte- og karsykdommer og diabetes hos menn som tar dette stoffet. Det anbefales at pasienter som bruker dette stoffet overvåkes for disse forholdene når de er på stoffet. Andre tester ofte utføres inkluderer prostata-spesifikt antigen, bentetthet og blod testosteronnivå tester.

Betraktninger

Det er en sjanse for at Lupron Depot kan påvirke medisinske tester, for eksempel blodprøver. Dette er fordi stoffet reduserer hormonene som prostatakreft behov for å vokse. Alltid la lab tekniker vet du tar Lupron Depot når har tester gjort.

Hvor å Test din testosteronnivå

Hvor å Test din testosteronnivå


Selv om det er oftest forbundet med mannlig seksuell helse, har hormonet testosteron mange roller i kroppen for menn og kvinner. Som med andre hormoner, kan en testosteron nivå utenfor normalområdet føre til helseproblemer. Høy testosteron hos et barn kan føre til tidlig pubertet og lavt testosteron i en voksen mann kan føre til sterilitet og relaterte problemstillinger. Hos kvinner, kan lavt testosteron påvirker sexlysten, og høy testosteron kan føre til overdreven hårvekst, vokalendringer, og menstruasjons dysfunksjon.

Bruksanvisning

Planlegge en avtale med en lege hvis du er bekymret for at din testosteronnivå er enten for lavt eller for høyt.

Forklar legen din grunnene til at du er bekymret for din testosteronnivå. Hvis legen din er enig i at det kan være et problem, vil du mest sannsynlig få en lab skjema for en blodprøve.

Besøk lab og presentere skjemaet du fikk fra legen din. Regner med å ha blod trekkes, mest sannsynlig fra innsiden av armen. Du må kanskje gå til laboratoriet først i morgen, da testosteronnivå er høyest på den tiden av dagen. Sjekk med legen din hvis du ikke er sikker på om når du skal ta testen.

Delta på en oppfølging avtale med legen din, hvis man ble bedt om, eller vente til legen din for å ringe deg med resultatene av testosteron test. For total testosteron, normale nivåer for menn er 300-1200 nanogram per desiliter (ng / dl), og for kvinner, 30-95 ng / dL. Frie testosteronnivået er lavere, med normale nivåer for en mann å være 50 til 210 pikogram per milliliter (pg / ml) og for en kvinne 1,0 til 8,5 pg / ml. Hvis nivået var utenfor dette området, vil legen gi anbefalinger for behandling.

Tips og advarsler

  • Kronisk alkoholbruk kan føre til lavt testosteronnivå. Hvis du er bekymret for lave nivåer, bør du vurdere å kutte ned på alkohol. Men alltid utvikle en plan sammen med legen din for å løse dine bekymringer, da det kan være andre grunner til et lavt testosteronnivå som krever legebehandling.

Hvordan å gjøre Infertilitet Testing

Et år eller mer har gått, og du fortsatt ikke er gravid. På dette punkt, kan det være tid til å undersøke grunnen, og som kan bety testing av ulike årsaker til infertilitet. Her er det grunnleggende om hva du kan gjøre.

Hvordan å gjøre Infertilitet Testing

Hvordan Test for infertilitet

Først snakke med partneren din om hvor mye, om noen, testing du er villig til å gjøre. Noen av disse diagnoseverktøy for å bestemme årsaker til infertilitet kan være invasiv, kostbare, tidkrevende eller alle av de ovennevnte. Sammen bestemme hvor langt å gå, komme opp med en plan, og hold deg til den.

Finn ut om du trenger testing. For eksempel kan kvinner som har brukt prevensjon i løpet av det siste året har fortsatt stoffet i deres system, derfor hindre graviditet oppstår. Også undersøke når i kvinnenes menstruasjonssyklus samleie finner sted. Den mest fruktbare periode er én til to dager før eggløsning, så vær sikker på at vinduet ikke er savnet.

Først snakke med din primære omsorg lege. Han kan ta en omfattende medisinsk historie, spørre om regulariteten av mensen og muligens for blod arbeid for å se etter en rekke flagg som indikerer en tilstand som forårsaker ufruktbarhet. For eksempel, en forhøyet kolesterolnivå kan indikere at pasienten har polycystisk ovariesyndrom (PCOS), en ledende årsak til infertilitet hos kvinner.

Sett en avtale med OB / GYN for en sjekk og diskusjon. Hun kan utføre en ultralyd på eggstokkene for å se etter cyster, endometriose eller andre spørsmål; ta en celleprøve; utføre en bekken eksamen; og spørre om ulike aspekter av dagliglivet og familiens historie. Legen kan også anbefale testing for LH (lutenizing hormon) og progesteron for å fastslå om kvinnen er faktisk eggløsning. I tillegg tester for TSH (skjoldbrusk stimulerende hormon) og prolaktinnivå, som også kan tyde på eggløsningsproblemer, kan også være nødvendig.

Samtidig menn bør også bli testet av en urolog, for eventuelle problemer som kan bidra til mangel på graviditet. Sædanalyse, som sjekker for sædkvalitet og hvor godt sædcellene flytte, bør gjennomføres, samt testosteronnivå og testing for eventuelle kjønnssykdommer

Hvis de inital tester ikke gjengi en diagnose eller årsak til ufruktbarhet, kan en lege foreslå en hysterosalpingogram (HSG). Under HSG er et fargestoff injiseres gjennom vagina og x-ray bildene er tatt mens fargestoffet renner gjennom egglederne og livmoren for å avgjøre om en blokkering kan være til stede. En annen bruk av den HSG kan være å bestemme en livmor problem, slik som unormalt i form og størrelse, fibroider eller andre hindringer som kan hindre implantering inn i livmoren. I noen tilfeller kan en laparoskopi pålegges å sjekke for sammenvoksninger, muskelknuter eller en infeksjon i livmoren. Mens effektiv blir laparoskopi ikke utføres hvis ikke absolutt nødvendig, siden den utføres gjennom et snitt og krever generell anestesi.

•  På dette punktet, kan de fleste tilfeller løses med enten medikament, kirurgisk intervensjon eller en kombinasjon av de to. Hvis du etter de ovennevnte tester er det fortsatt ingen diagnose for infertilitet, kan en lege bestille antistoff testing for å avgjøre om en kvinnes system kan inneholde sperm antistoffer eller genetisk testing kan anbefales i tillegg å bestemme årsaker til infertilitet.

Hint

  • Når du arbeider med infertilitet testing, holde tålmodighet for hånden som reisen kan føre til mye angst og stress hvis du ikke er forsiktig.
  • Informeres og forskning infertilitet så mye som mulig når du tester for infertilitet, som tester og medisiner endre og utvikle daglig.

Testosteronnivået i kroppen

Testosteron er det mannlige kjønnshormonet som produseres i både menn og kvinner. Men hanner produsere 40 til 60 ganger mer testosteron enn kvinner. Testosteron er et kraftig hormon som regulerer og styrer organer og vev. Hormoner er kjemiske stoffer i kroppen som sender meldinger gjennom blodstrømmen. De jobber hele tiden og kan påvirke vekst og utvikling, seksuell funksjon, metabolisme, reproduksjon og humør.

Testosteron Test

For å identifisere graden av testosteron i kroppen, er en blodprøve er nødvendig. Mest sykeforsikring dekker testen og ingen forberedelse er nødvendig før testen. Vanligvis testosteron er testet for å vurdere følgende.
Tidlig eller sen pubertet hos menn
Impotens og infertilitet hos menn
Kjennetegn og uregelmessig menstruasjon hos kvinner

Normale testosteronnivå

For en mannlig, normale testosteronnivå er 300 til 1000 ng / dL. I en hunn, normale nivåer er 20 til 80 ng / dl. Ulike laboratorier har ulike intervaller for hva som anses som normalt. Etter testen, kan en lege gi ytterligere informasjon om betydningen av testen.

Uregelmessig Levels

Hvis testosteron er over det normale, vil risikoen for følgende øker.

Testikkelkreft
Eggstokkreft
Precoscious pubertet
Androgen resistens
Medfødt adrenal hyperplasi
Polycystisk ovariesyndrom sykdom

Hvis testosteron er under det normale området, er risikoen for å få de følgende øker.
Forsinket pubertet
Hypopituitarisme
Prolactinoma
Testikkelsvikt
Kronisk sykdom

Nivåer og aldring

Testosteronnivået synker med alderen hos menn. Siden det normale området er høy, kan testosteronnivået ikke være noe problem. Mange ganger testosteron får skylden når det virkelig symptomene er forårsaket av noe annet. Tegn på lavt testosteron hos menn inkluderer: redusert sexlyst, senket sædkvalitet og økt bryststørrelse. Hvis lavt testosteron er diagnostisert, er hormonbehandling et behandlingsalternativ.

Testosteron Therapy

Testosteronbehandling kan forbedre muskelmasse, bentetthet, energi, humør, sexlyst og erektil funksjon. Behandlingen kan være ved fremgangsmåten i et plaster, gel, injeksjon, eller tablett. Risiko for testosteronbehandling inkluderer høy rød-blodlegemer, søvnapné, økning i prostataforstørrelse eller prostatakreft vekst, væskeansamling, akne og brystforstørrelse.

Symptomer på høyt testosteronnivå hos kvinner

Symptomer på høyt testosteronnivå hos kvinner


Testosteron er vanligvis en mannlig seksualitet steroid som stimulerer veksten av de mannlige kjønnsorganer. Det fører også til en dypere stemme, vekst av ansikts-og kjønnshår og økt seksuell atferd. Testosteron er laget i testiklene til menn og eggstokkene av kvinnene.

Hårvekst

Når kvinner har unormalt høye testosteronnivå, fører det til en økt mengde av hårvekst, spesielt i ansiktet og brystet. Kvinnens ansiktshår kan bli tykkere og mørkere og faktisk ser ut som et skjegg.

Virilisering

Selv om det er sjelden, kan enkelte kvinner med ekstremt høye nivåer av testosteron oppleve det som kalles virilisering. Dette betyr, muskelmasse på personen øker sammen med omfordeling av kroppsfett, utvidelse av kvinnens klitoris og en fordeling av kroppsfett.

Andre symptomer

Det kan være en rekke andre symptomer som følger med høye testosteronnivåer hos kvinner. Disse symptomene er styrkingen av kvinnens stemme, skallethet på kvinnens hode, rask vektøkning, kviser og overdreven svetting.

Årsaker

En av de viktigste årsakene til høyt testosteron hos kvinner er ubalanse i hormonene i en kvinne. Denne ubalansen kan skje med hvem som helst; Men det oftest skjer med kvinner i trettiårene. Denne ubalansen er ofte forårsaket av en binyre lidelser og andre eggstokkene problemer. Den mest vanlige sykdom assosiert med dette er polycystisk ovariesyndrom. Dette forårsaker høyt testosteron.

Tester

Hvis du er bekymret for at du kan ha høye nivåer av testosteron, kan en endokrinolog teste blodet. Hvis de er høye i testosteron, søke en diagnose fra en lege.

Symptomer på et lavt testosteronnivå

Både menn og kvinner kan lide av effektene av lavt testosteronnivå. Testosteron spiller en stor rolle i den fysiske helsen til menn. Mangel på testosteron kan gi symptomer som spenner fra irriterende til alvorlig. Kvinner opplever også en rekke symptomer og kan ikke forstå at lavt testosteronnivå er ansvarlige. Kjenne tegn på denne tilstanden, og undersøke mulige årsaker kan hjelpe menn og kvinner arbeider med sine leger for å finne ut den beste behandling.

Symptomer hos menn

Menn kan oppleve milde til alvorlige symptomer når testosteronnivået faller unormalt lav. Lave nivåer av testosteron kan være årsaken til en mann har mistet interessen for sex eller har vanskeligheter med å ha en ereksjon. Infertilitet er et vanlig symptom på lavt testosteronnivå som det kan føre til et lavt antall spermier. Noen ganger menn utvikler osteoporose, en sykdom som vanligvis forbindes med kvinner. Menn kan også utvikle bryster, oppleve hetetokter, depresjon, konsentrasjonsvansker og økt irritabilitet.

Symptomer hos kvinner

Risikoen for osteoporose, eller tap av beintetthet, er økt hos kvinner på grunn av lavere testosteron produksjon siste overgangsalderen. En kvinnes sexlyst avtar også når testosteronnivået synker. Andre symptomer er lavere fysisk utholdenhet, mindre styrke og lavere energinivå. Noen kvinner utvikler overdreven ansikts-og kroppshår og deres stemme kan bli lavere. Menstruasjonen som er uregelmessig, håravfall og hetetokter kan ha sammenheng med lavt testosteronnivå.

Årsaker i Menn

Testosteronnivå kan påvirkes av utbruddet av testikkelkreft og testikkel betennelse. I tillegg behandlinger for kreft som kjemoterapi eller strålebehandling er ofte årsaken. Hvis testiklene er skadet eller utvikle feil eller ufullstendig, kan testosteronnivået være under det normale. Stoffer som anabole steroider og morfin reduserer testosteronnivå. Klinefelters syndrom er en tilstand der en mannlig er født med en ekstra x-kromosom, noe som fører til lavt testosteronnivå.

Årsaker i Women

Testosteron når sitt toppnivå i kvinner rundt 20 år, deretter langsomt avtar som de nærmer seg en alder av 40. Kvinner som utvikler en lite aktiv hypofysen opplever ofte lave nivåer av testosteron. Hvis en kvinnes eggstokker fjernes kirurgisk mengden av testosteron i kroppen er redusert til det halve. Medisiner som østrogen som brukes i hormonbehandling og kortikosteroider som prednison og hydrokortison også kan redusere testosteronnivået hos kvinner.

Søker Behandling

En fullstendig evaluering av en lege anbefales for å avgjøre om lavt testosteronnivå er årsaken til de ovennevnte symptomene. En lege kan utføre en fullstendig fysisk undersøkelse samt ordre ulike tester som blod og serum. Avhengig av legens undersøkelse, kan en testikkelbiopsi være nødvendig eller medisiner kan anbefales. En person som søker medisinsk råd for mulig testosteronmangel kan hjelpe legen ved å gi fullstendig informasjon om symptomer og en sykehistorie.

Normal testosteronnivå

Testosteron er et hormon som finnes i menn og kvinner. I begge kjønn, er dette hormonet involvert i sexlyst, muskelmasse og beintetthet. I tillegg hos menn, er spiller testosteron en rolle i sperm produksjon og røde blodlegemer.

Testing i Menn

En testosteronnivå brukes til å evaluere forsinket eller tidlig pubertet hos gutter og infertilitet, impotens eller å diagnostisere testikkelkreft hos menn.

Testing i kvinner

Dette nivået blir oppnådd i kvinner for å evaluere tilstedeværelsen av mannlige egenskaper, uregelmessig menstruasjon og for å diagnostisere kreft i eggstokkene.

Normale nivåer

Ifølge MedlinePlus.com, et normalt testosteronnivå for en voksen mann er 300 til 1000 nanogram per desiliter og for en voksen kvinne er 20 til 80 nanogram per desiliter. Legen din vil avgjøre om testosteron nivået er unormal.

Økte nivåer i menn

Økte nivåer av testosteron hos menn kan tyde pinealoma, encefalitt, medfødt adrenal hyperplasi, hypertyreose, testosteron motstand syndromer og andrenocortical, testiklene eller extragonadal svulster.

Økte nivåer i kvinner

Økte nivåer av testosteron hos kvinner kan tyde medfødt andrenocortical hyperplasia, polycystiske eggstokker, idiopatisk hirsutisme og eggstokkreft, binyre eller trofoblastiske svulster.

Redusert nivå

I menn, redusert nivå av testosteron kan bety Klinefelters syndrom, kryptorkisme, hypogonadisme, Down syndrom, levercirrhose og orchidectomy.

Testosteronnivå i en Kvinne

Selv om testosteron er et hormon som vanligvis forbindes med menn, er det også produsert i små mengder av eggstokkene og binyrene hos kvinner. En testosteron-nivå er vanligvis oppnådd i kvinner for å evaluere tilstedeværelsen av hann-legemet egenskaper, overdreven eller unormal hårvekst, infertilitet, nedsatt seksualdrift og uregelmessig menstruasjonsperioder. En testosteron test kan inngå i diagnostisk testing for eggstokkene eller binyrene kreft. Testosteron påvirker bentetthet, muskelmasse og sexlyst hos kvinner.

Test

En blodprøve for en testosteron-nivå er oppnådd fra en vene i armen eller hånden av helsepersonell og prøven blir sendt til et laboratorium for prosessering. Vanligvis fasting ikke er nødvendig før dette hormon nivået er trukket. Du lege kan be deg om å holde tilbake visse medisiner som kan påvirke testresultatene. Risiko forbundet med en blod uavgjort inkluderer infeksjon i blodprøvetaking området, store blødninger, følelse ør, besvimelse og blod akkumulering under huden.

Normale nivåer

Ifølge MedlinePlus.com, er et normalt testosteronnivå for en voksen kvinne 20 til 80 nanogram per desiliter. Testosteronnivå svinge i løpet av dagen, men er høyest i morgen så blodet bør trekkes så nær morgenen som mulig. Noen laboratorier kan ha ulike normale testosteronklasser. Basert på resultatene, vil legen avgjøre om testosteron nivået er unormal.

Medisinering Interactions

Medisiner som kan forårsake en økt testosteronnivå hos kvinner er antiepileptika, barbiturater, østrogen og p-piller. Medisiner som kan forårsake et redusert nivå av testosteron inkluderer androgener, deksametason, diethylstilbestrol, digoksin, alkohol, steroider, ketokonazol, phenothiazine og spironolakton.

Symptomer

Symptomer på økt testosteronnivå hos kvinner inkluderer uregelmessig eller uteblitt menstruasjonsblødning, dypere stemme, akne, redusert bryststørrelse, vektøkning, økt muskelmasse, forstørrelse av klitoris, vikene og en unormal vekst av tykt, mørkt kroppshår .

Økt testosteronnivå

Økte nivåer av testosteron hos kvinner kan tyde idiopatisk hirsutisme, polycystiske eggstokker, trophoblastic svulst, medfødt andrenocortical hyperplasia, binyre svulst og eggstokkreft tumor. Behandlingstilbud for å redusere testosteronnivå inkluderer p-piller, kortikosteroider og oral østrogen.

Redusert testosteronnivå

Redusert testosteronnivå hos kvinner kan tyde på Addisons sykdom, en underactive hypofysen, prolactimona og tap av eggstokkfunksjonen. Testosteronbehandling er et alternativ, avhengig av din alder og medisinsk historie, for å øke testosteron nivåer. Det er ikke nok studier for å fullt ut forstå fordelene og langsiktige effekten av testosteron terapi hos kvinner.

Hvordan tolke en Testosteron Test

Testosteron er det steroid hormon som produseres av endokrine vev i de mannlige testiklene. Det stimulerer utvikling av sekundære kjønnskarakteristika hos menn, så som vekst av kroppshår, dypere i stemmen, forstørrelse av penis, og muskelutvikling. Hormonet er også produsert av binyrene (over nyrene) i både menn og kvinner og i eggstokkene hos kvinner. Kvinner produserer små mengder av testosteron som blir konvertert til østradiol - kvinner 'hovedkjønnshormonet. Leger vanligvis bestille testosteron testing hos gutter som viser tegn eller tidlig eller sent i puberteten, hos menn og kvinner til å vurdere fruktbarheten, og hos menn for å lete etter årsakene til erektil dysfunksjon.

Hvordan tolke en Testosteron Test

1 Ditt søk lab rapport for testosteron test. Navnet på testen vises med en verdi ved siden av.

•  Sjekk normalområdet for testosteron i rapporten. Normalområdet for testosteron hos menn varierer basert på alder og stadium av modenhet. Testosteronnivået synker som menn alder. Hos kvinner er lav testosteron normalområdet.

Sammenlign din testosteron resultatet til normalområdet for din kjønn og aldersgruppe er angitt i laboratoriet rapporten. Hos menn redusert testosteronnivåer kan være på grunn av hypofyse sykdom, genetiske forstyrrelser, alkoholisme, leversykdom, legemidler som inneholder steroider og androgener, fysisk skade på testikler, og virale sykdommer som kusma. Testiklene eller binyrene svulster, samt legemidler som barbiturater og antiepileptika kan øke testosteronnivået hos menn. Hos kvinner, kan en økt testosteron produksjonen være på grunn av noen hormonell ubalanse syndromer, binyrene eller ovarietumorer, og østrogenbehandling.

Consult helsen din bil leverandør for gyldig tolkning av testosteron testresultatet. Mange faktorer spiller i å avgjøre normalområdet spesifikke for deg, basert på kjønn, alder og modenhetsnivå.

Hint

  • Leger vanligvis bestille testosteron sammen med LH og FSH - hormonene som styrer testosteron produksjon og modenhet av sperms - hos menn for å vurdere pubertet hos gutter.
  • Testosteronnivå er dagaktive, de topp i de tidlige morgentimer, og er på sitt laveste nivå i kveld.
  • Testosteronnivå øker etter trening.

Testosteron tester for en kvinne

Testosteron tester for en kvinne


Testosteron er et kjønnshormon stede i større mengder hos menn og lavere mengder hos kvinner. Økende nivåer i en kvinnelig kan signalisere problemer, slik at legen kan bestille en testosteron-test.

Når det er gjort

En lege kan bestille en testosteron-test for å diagnostisere nedsatt sexlyst, infertilitet, hypofysen eller hypothalamus forstyrrelser, hirsutisme (unormal hårvekst), virilisering (mannlige egenskaper i en kvinne), eggstokk eller binyrene svulster, eller polycystisk ovariesyndrom (PCOS).

Hvordan det gjøres

Testosteronnivåene er tilstede i blodet, slik at testen krever en blodprøvetaking, vanligvis fra baksiden av hånden eller albuen. I små barn, er det blod trekkes via et stikk fra en lansett.

Resultater

Legen din vil diskutere resultatene dine med deg, spesielt hvis de faller utenfor området anses normalt for en kvinne, som er 20 til 80 ng / dl (nanogram per desiliter).

Behandling

Kvinner med høye testosteronnivåer kan behandles med hormoner, ofte i form av p-piller eller enheter. Et annet alternativ er en diett lavere i sukker og raffinerte karbohydrater.

Fun Fact

En studie publisert i den 24 august 2009, utgaven av "Proceedings of the National Academy of Sciences" detaljer en kobling mellom høyere testosteronnivå hos kvinner og deres vilje søke karrierer i områder med høy risiko, slik som handel eller investment banking.

Hvordan Test for Over-Utfyllende Testosteron

Testosteron er et hormon som produseres av en manns testikler. Det er ansvarlig for å vedlikeholde muskler, bein vekst, seksuell funksjon og tilstrekkelig nivå av røde blodceller. Etter 30 år, er det normalt at mengden av testosteron i en manns kropp å avta. Når dette skjer, kan testosterontilskudd være foreskrevet. Noen kvinner krever også testosteron tilskudd. En normal testosteron nivå for en mann er 30 til 1000 nanogram per desiliter; for en kvinne, er det 20 til 80 nanogram per desiliter. Vanlig testing av testosteronnivået rådes under testosteron tilskudd for å sikre at nivået er tilstrekkelig og ikke utover. Testosteronnivå kan sjekkes med blodprøver eller spyttprøver.

Hvordan Test for Over-Utfyllende Testosteron

Be legen din for å gi deg en testosterone blodprøve. Den mest brukte testen er en "total" testosteronnivå sjekk.

Finn ut om du trenger også en "gratis" testosteronnivå sjekk. Dette forteller hvor mye testosteron er faktisk beveger seg gjennom blod.

Gå til legen din, eller en lab foreskrevet av legen din, for din testosteron test. Sykepleieren eller tekniker vil trekke en ampulle med blod fra armen og sender den til et laboratorium for å bli analysert. Testosteron tester er vanligvis utføres i morgen når testosteronnivået er høyest.

Få dine testresultater når de er fullført. Legens kontor vil vanligvis ringe deg når resultatene er i. Har legen din forklare resultatene og om du trenger å legge til eller redusere testosteron tilskudd.

Finn ut om en spytt test er et alternativ for deg. Diskuter dette med legen din før du kjøper en. Denne testen kan gjøres i personvernet til hjemmet ditt, eller du kan be legen din for å gjøre testen. Spytt test kits kan kjøpes på nettet eller fra medisinsk forsyne butikkene. Prisen kan variere fra $ 40 til $ 125. Medisinsk forsikring kan ikke dekke prisen på en hjemme-test.

Kjøp spytt testosteron test kit og følg instruksjonene. I de fleste tilfeller vil du samle spytt i rørene gitt i spytt test kit et par ganger om dagen. Deretter må du fylle ut skjemaet følger med i pakken, og sende det tilbake til test-kit selskap med dine rør av spytt. Dine resultater bør bli returnert til deg i en til to uker. Pass på å dele resultatene med legen din.

Sunn testosteronnivå for menn

Sunn testosteronnivå for menn


Selv om binyrene og eggstokkene kan produsere testosteron i små mengder, testiklene produserer det meste av kjønnshormonet testosteron hos menn. Dette hormonet bidrar til typiske mannlige egenskaper som penis størrelse, kroppshår og en dyp stemme. Testosteron bidrar også til en mana € ™ s sexlyst og sædkvalitet. Selv muskelmasse og styrke kan tilskrives testosteron.

Testosteron Testing

Visse medisinske tilstander fortjener testosteron testing. Ifølge American Association for Clinical Chemistry (AACC, labtestsonline.org), kan leger bestille denne testen for menn som opplever infertilitet, forsinket pubertet eller erektil dysfunksjon. For å teste menn for testosteronnivå, trekker en helsepersonell blod fra armen. Det oppsamlede blodet ble deretter analysert for sirkulerende testosteron.

Sunn testosteronnivå

Sunne verdier for testosteron faller mellom 300 og 1000 ng / dL, ifølge The Hormone Foundation (hormone.org), som er dedikert til å utdanne publikum om forhold knyttet til hormoner. Normale verdier kan variere avhengig av laboratoriet som utfører testen.

Lavt testosteronnivå

Hvis en mana € ™ s testosteron blir off-balanse, kan hans helse og velvære lide. Hypogonadisme eller lavt testosteron kan føre til menn for å utvikle brystkreft, lav sædkvalitet og dårlig ereksjon. Depresjon, irritabilitet, vektøkning og tretthet er også symptomer på lavt testosteronnivå. Lavt testosteron vanligvis skjer som en del av aldringsprosessen etter 40, når testosteron produksjonen synker rundt én prosent hvert år. I yngre menn, kan lavt testosteronnivå skje på grunn av medisiner, testikkel traumer eller genetiske forhold.

Høye testosteronnivå

For menn kan forhøyede testosteronnivå oppstå på grunn av svulster. Ifølge AACC, anabole steroider, også kalt androgener, er en annen bidragsyter. Visse forhold kan være å klandre for overflødig testosteron produkt. Menn med hypertyreose eller en overaktiv skjoldbruskkjertel, for eksempel, kan oppdage at de produserer for mye testosteron.

Behandling for testosteron-Related Disorders

Hormonbehandling behandler lidelser relatert til lavt testosteronnivå. Den testosteron terapi er levert via injeksjoner, tabletter, plaster og piller. Denne type behandling bærer risikoen for akne, søvnapné og prostataforstørrelse. Pasienter med forhøyet testosteronnivå vanligvis dona € ™ t krever behandling. I tilfeller der nivåene er unormalt høy, vil en helsepersonell bestemme løpet av handlingen avhengig av den underliggende årsaken.

Hva er årsakene til høy testosteronnivå hos menn?

Hva er årsakene til høy testosteronnivå hos menn?


Testosteron er det viktigste mannlige kjønnshormonet. Høye nivåer av testosteron hos menn kan være forårsaket av flere faktorer, inkludert diett, genetikk og miljø. Forhøyede testosteronnivå kan påvirke menneskenes liv på ulike måter.

Overdreven trening Hever testosteronnivå

Testosteron er produsert av både menn og kvinner. Testosteron er en type steroid som virker som et hormon. Normal trening er viktig for å opprettholde en sunn kropp, men overdreven trening kan forårsake forhøyet testosteronnivå. Økt fysisk aktivitet vil øke testosteron nivåer.

Høye Testosteron Foods

Nivåer av testosteron svinge naturlig, men feil kosthold kan øke testosteron nivåer. Østers og rødt kjøtt og fjærfe øke nivåene av testosteron. Økt inntak av disse matvarene vil føre til en merkbar økning i testosteron.

Genetikk og høy Testosteron

Genetikk spiller en betydelig rolle i testosteronnivået til den enkelte menn. Noen mennesker har naturlig høyere testosteronnivå, og dette kan bestemmes ved en serie tester utført overvåknings over flere måneder.

Steroider og testosteron nivå

Noen kjemikalier som steroider kan drastisk øke en manns naturlige testosteronnivå. Ekstremt høye nivåer kan føre til selvdestruktiv og voldelig atferd. Steroider og de medfølgende høye testosteronnivå er en giftig blanding.

Sink og Testosteron

Sink har vært knyttet til økt testosteronnivå. Spise mat høy i sink kan resultere i en økning i testosteron. Noen av meieriprodukter, slik som yoghurt og cottage cheese er høy i sink. En person ville ha å spise en god del av disse matvarene for å øke testosteronnivået betydelig.

Testosteron-tester Hanner

Testosteron-tester Hanner


Testosteron testene gir et vell av informasjon for leger å avgjøre en manns fysiske helse. Leger bruker disse testene for å kontrollere den fysiske statusen til både menn og gutter. Mange alvorlige sykdommer er knyttet til hvor godt en mannlig kropp produserer testosteron og menn i alle aldre bør sjekke med legen sin dersom de tror at et problem eksisterer.

Pubertet

Mens det er en variant av når puberteten er å begynne, noen ganger det er en medisinsk grunn til at det ikke begynner i tide. Testosteron tester blir ofte organisert i hanner når det er et bevis for forsinkelse av utviklingen. Symptomer på forsinket pubertet inkluderer den langsomme utviklingen av muskelmasse, mangel på dypere stemme, liten eller ingen vekst av kroppshår eller treg eller forsinket vekst av testikler og penis. Hva er årsaken til denne forsinkelsen er vanligvis et resultat av testiklene ikke produserer nok testosteron. Leger kan også bestille en testosteron teste om en ung gutt utstråler tegn på pubertet før 10 år gammel. Disse testene søker etter svulster eller medfødt adrenal hyperplasi; to viktigste årsakene til tidlig pubertet hos gutter.

Infertilitet og Sex

Noen menn opplever unaturlig høye nivåer av østrogen. Testosteron naturlig konverterer til østrogen, men når denne forekomsten er overaktiv, er resultatet ikke nok testosteron og en overflod av østrogen i kroppen. Høye nivåer av østrogen hos menn lure hjernen til å tro at det er nok østrogen blir gjort. Hjernen deretter bremser den naturlige produksjonen av testosteron og kroppen ikke er i stand til å fungere skikkelig.

Menn som tar testosteron tester for å sjekke dette nivået kanskje allerede har problemer. Noen av disse problemene omfatter infertilitet, nedsatt sexlyst og erektil dysfunksjon. Symptomer inkluderer mangel på skjegg eller kroppshår, redusert muskelmasse og utvikling av brystvev; en tilstand som heter gynekomasti.

Alvorlige helseproblemer

Testosteron tester kan også se etter forløpere til alvorlige helsemessige forhold hos menn. Svulster, AIDS og HIV, testikkelkreft og hypothalamus eller hypofysen lidelser kan alle bli bestemt av en blod testosteron test.

Med en alvorlig medisinsk tilstand, er tidlig påvisning nøkkelen. Menn som tror deres testosteronnivå kan være for høy eller lav bør kontakte sin lege for en test så snart som mulig.

Alkohol og narkotika

En mann kan ha behov for å ha en testosteron test hvis han har en langvarig bruk av alkohol og visse legemidler. Alkoholisme, så vel som leversykdom, kan redusere testosteronnivåer; så kan medisiner som steroider. Andre legemidler som antiepileptika barbiturater og Clomiphene kan også ha en negativ effekt på en manns testosteronnivå. Disse stoffene kan øke testosteron nivåer.

Hvordan naturligvis øke Mann testosteronnivå for Muscle Gain

Testosteron er viktig for muskel gevinst fordi det er kroppens viktigste anabole hormon, ifølge Body Building Web. Kunstig forsterke testosteronnivå kan føre til permanent skade på kroppen i det lange løp. Ifølge Body Building Web, bidrar ingenting til muskel gevinst som testosteron og det er derfor det er så viktig å øke naturlig testosteron nivåer.

Bruksanvisning

•  Få nok hvile og opprettholde en god psykisk helse. Ifølge Web MD, må gjennomsnittlig voksen omtrent åtte timers søvn, selv om noen voksne kan kreve opp til 10. Også unngå stressende situasjoner for å redusere mengden av stresshormoner frigjøres i kroppen. Stresshormoner slik som adrenalin og kortisol hindre produksjonen av testosteron.

Ta vitaminer og ekstra sink. Body Building Web sier sink er et hardt mineral å absorbere og som resultat av mange mennesker er sinkmangelfull. Den riktige inntak av vitaminer og adekvate nivåer av sink vil tillate en person å sove bedre og også øke testosteronnivåer. Anbefalt daglig inntak av sink er 11 mg for menn og 9 mg for kvinner, ifølge Advanced Health. Østers, rødt kjøtt og fjørfe er alle rike på sink.

Spis et sunt og balansert kosthold. Ifølge The Hormone Shop, er protein det latinske ordet for "fremfor alt annet", og bør spises til over alle andre matvarer for å stimulere hormoner i kroppen som regulerer utslipp av testosteron. En vegetarisk kosthold ville case testosteronnivå til å slippe. Kostholdet inneholder lite karbohydrater, høyt på protein og tilstrekkelig fettinntak produsere de beste nivåene av testosteron og evne til å få muskler. Eat minimale karbohydrater fordi de øker blodsukker og derfor redusere produksjonen av testosteron; på den annen side, frukt, grønnsaker og sunt fett som omega-3 fettsyrer har motsatt effekt.

øvelser uten over-gjøre det, da dette kan føre testosteronnivå til å slippe. Trening, i moderate mengder, er viktig for å øke naturlig testosteron produksjonen. Limit treningsøkter til 45-minutters økter for å unngå en økning i kortisolnivå, noe som reduserer testosteronproduksjonen. Hvis ytterligere trening er nødvendig, ta pauser i mellom øktene.

Unngå steroider for å øke testosteron. Kunstig boosting testosteron med bruk av steroider vil ha langvarige negative effekter. Ved hjelp av steroider kan føre til at kroppens naturlige evne til å produsere testosteron å minske og også føre til infertilitet, ifølge Body Building Web.

Tips og advarsler

  • Hvis du tror du kan ha en testosteronmangel, bør du oppsøke lege for videre testing. Testosteron testing utføres vanligvis om morgenen når testosteron er det høyeste. Hvis en sann mangel er til stede, er testosteronbehandling et alternativ.

Slik finner du ut testosteronnivå

Testosteron er et viktig hormon i en manns kropp som regulerer bentetthet, muskelmasse og styrke, ifølge Mayo Clinic. I tillegg testosteron regulerer også fett, produksjon av røde blodceller, sperm count og libido. Kroppen naturlig begynner å produsere mindre testosteron med en økning i alderen, vanligvis begynner rundt 30 til 40 år gamle. Ved mistanke om en mangel på testosteron, er den eneste måten å nøyaktig fastslå testosteronnivå gjennom testing med en helsepersonell. Etter testing, bør resultatet bli en mangel, er det en rekke alternativer for å bidra til å gjenopprette testosteronnivå.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med legen din dersom du er bekymret for en mulig mangel på testosteron. Leger er de eneste som kan nøyaktig vurdere testosteronnivå.

Sjekk med sykeforsikring for å avgjøre hvorvidt de vil betale for testing. Hvis ikke, være forberedt på å betale på testtidspunktet.

Kontroller avtalen du planlegger er i morgen, så dette er når testosteronnivået er høyest, ifølge Web MD.

Ikke gjør noe annerledes for å forberede seg til testen. Det er best å opprettholde et vanlig livsstil forut for testing for å ha den mest nøyaktig analyse av testosteronnivåer.

Rapport til legen dagen for testing. Ifølge Web MD, vil legen eller sykepleieren ta en blodprøve ved å pakke armen med et elastisk bånd, desinfiserende huden, sette inn en nål i armen og tar et rør av blod.

6. Stopp blødningen ved å la sykepleier eller lege for å legge trykk på området og dekk med en bandasje for å holde området rent.

•  Vent på resultatene av testen for å komme tilbake, som vanligvis er to til tre dager. Tolkning kan være komplisert, så la legen tolke resultatene. Det forventes ulike nivåer for forskjellige mennesker, basert på ulike faktorer som kjønn, alder og vekt.

Tips og advarsler

  • Indikatorer på at det kan være en testosteronmangel omfatte manglende evne til å bli far, den manglende evnen til å få ereksjon, nedsatt sexlyst, humørsvingninger og osteoporose. Hvis du opplever noen av de ovennevnte forhold, ta kontakt med legen din for testing.
  • Hvis en mangel er funnet, kan du velge å begynne testosteronbehandling eller forsøke å øke testosteron nivåer naturlig. Ifølge Mayo Clinic, studier viser at menn plassert på testosteronbehandling har restaurert testosteronnivå som i sin ungdom.

Hva Er Pull Test for Parkinsons sykdom?

Hva Er Pull Test for Parkinsons sykdom?

Parkinsons sykdom er en nevrologisk lidelse som rammer mange områder, blant annet bevegelser og holdning. Den strekkprøve brukes til å måle de problemer med kroppsholdning i sykdommen.

Identifikasjon

Den trekker test for Parkinsons sykdom måler spesielt postural ustabilitet, som er den relative evne eller manglende evne til å gjenopprette fra å falle, ifølge Wemove.org, en utdanningsorganisasjon for bevegelsesforstyrrelser.

Prosedyre

I pull test, er den enkelte som testes bedt om å holde balansen mens en sensor trekker henne bakover.

Betydning

Den trekker test har blitt innlemmet i Unified Parkinsons sykdom Rating Scale, som brukes til å sammenligne alvorlighetsgraden av Parkinsons symptomer.

Betraktninger

Variasjoner i testprosedyrer kan gjøre pull test noe unøyaktig, ifølge Ann Hunt, av Beth Israel Medical Center i New York, og Kapil Sethi, ved Medical College of Georgia i Augusta, Ga.

Andre tester

Andre tester som brukes til å diagnostisere Parkinsons sykdom omfatter å måle hastigheten av bevegelser og inspisere muskelstivhet.

Retningslinjer og protokoll for Nevrologisk Testing

Diagnostisering nevrologiske lidelser, som Huntingtons sykdom og cerebral parese, kan være komplisert. Neurological testing kan bli brukt til å bekrefte en diagnose eller eliminere forhold. Disse diagnostiske tester som kan gjøres i løpet av svangerskapet eller etter fødselen.

Historie

På begynnelsen av 1900-tallet nevrologisk testing var begrenset til å undersøke pasienter etter døden. Som avansert teknologi og undersøker en levende hjerne ble mulig, innen nevrologisk testing nådd et helt nytt nivå av muligheter.

Formål

Leger må ha en grunn til å bestille diagnostiske tester. Beslutningen om å bestille en slik test bør være basert på flere faktorer, for eksempel en nevrologisk undersøkelse, familiehistorie og røntgen.

Typer

Det finnes mange former for nevrologisk testing. Noen diagnostiske tester er generelle og tar sikte på å begrense antall mulige diagnoser. Andre tester er spesielt designet for å bekrefte eller eliminere en mulig diagnose.

Pre-fødsel tester

Chorionic villus prøvetaking og fostervannsprøve er to diagnostiske tester som kan gjøres i løpet av svangerskapet. Chorionic villus prøvetaking bør gjøres i løpet av de første 10 ukene av svangerskapet, mens fostervannsprøve bør utføres i løpet av fjerde måned av svangerskapet.

Andre diagnostiske tester

CAT skanner og Elektroencefalografer er to vanlige nevrologiske tester som brukes for å diagnostisere nevrologiske lidelser. Blod-og urinprøver er også nyttig i diagnostisering prosessen.

Hva er en Wrinkle Test?

Hva er en Wrinkle Test?


Når du støter utsatt for en ulykke, en av de første tingene du vil ønske å sjekke, etter grunnleggende førstehjelp sikkerhetssjekker er gjort, er om ikke et offer har nerveskader. Hvis offeret er ved bevissthet, vil det sannsynligvis være enkelt. Hvis de ikke er det, men deres reaksjon overfor vann, kjent som en "rynketest," kan være en klar indikasjon.

Betydning

Nylig denerveres huden ikke blir krøllet. Dette betyr at hvis du plasserer hånden av en ulykke offer (eller hånd-kirurgi pasient) i vann, i løpet av 5 minutter eller så, vil du være i stand til å fortelle om det er noen nerveskader.

Funksjon

Den rynketest skal utføres i rent vann som er omtrent 40 ° C. Hvis nervene er intakte, så fingertuppene skal krølle seg i ca 3 1/2 minutter.

Betraktninger

Nerveskader har mest sannsynlig skjedd når håndflaten er lacerated. Dette er en god indikasjon på at du bør se etter skader.

Fordeler

Rynke testen kan brukes av profesjonelle og gode samaritaner både å avgjøre om en ulykke har forårsaket nerveskade. Den kan brukes på små barn som ikke kan forklare sine symptomer, og bevisstløse pasienter også.

Advarsel

Hvis offeret har en rygg eller nakkeskade, ikke flytte dem uten profesjonell hjelp, selv å gjøre en rynke test.

Test for droppfot

Test for droppfot


Fot dråpe, også vanligvis referert til som "rullefoten," ikke er en diagnose eller sykdom i seg selv. Det er et symptom på et større problem, og testene som brukes til å identifisere en spesifikk diagnose avhenger av den underliggende årsak.

Definisjon

"Foot drop" beskriver tilstanden når en pasient ikke kan løfte foten ved ankelen, peker tåa opp mot kroppen, eller flytte foten innover og utover. Droppfot noen ganger kommer med nummenhet, smerte eller svakhet og vanligvis gjør walking vanskelig fordi foten drar på gulvet. Den uvanlige gang gangart denne vanskeligheten skaper kalles "droppfot gangart."

Identifikasjon

Droppfot identifiseres først og fremst gjennom en fysisk undersøkelse. En fullstendig historie og fysisk er kombinert med en fysisk vurdering av foten og ankelen styrke og posisjon, sammen med eventuelle symptomer som smerte, tretthet eller tap av følelse rapportert av pasienten. Den underliggende årsaken til droppfot er identifisert gjennom ulike andre tester og diagnostiske tiltak.

Muskel eller nerveskader

Droppfot kan være forårsaket av skade eller skade på nervene som går fra foten og ankelen opp i korsryggen. Den vanligste årsaken til foten slipp er skade på peroneal nerve. Fysiske traumer eller et beinbrudd fra en ulykke; en herniated plate som setter press på nerve; neuropati, eller skader forårsaket av diabetes; eller til og med skade forårsaket av en negativ medikamentreaksjon kan utløse foten dråpe som et symptom. Diagnostisering av disse årsakene varierer, men alle vil starte med en omfattende historie og fysisk, nevrologisk undersøkelse, deretter ytterligere tester som en MR og blodprøver.

Disorders

Muskeldystrofi er en nervesykdom som kan føre til droppfot. Ofte en arvelig sykdom, er det diagnostisert gjennom en grundig medisinsk historie, muskelstimulering tester, DNA-testing og noen ganger en muskelbiopsi.

Behandling

Droppfot kan være midlertidig eller permanent. Avhengig av den underliggende årsaken, behandling inkluderer vanligvis en ankel fot ortose (AFO) for å stabilisere og støtte foten, samt fysioterapi for å styrke musklene. Kirurgi kan være nødvendig i tilfelle av beinbrudd eller traumer, en klemt nerve eller en herniated plate.