Digidexo.com

sene bivirkninger cellegift

Sein bivirkningene av cellegift

Sein bivirkningene av cellegift


Kjemoterapi anvendes til behandling av mange forskjellige typer kreft. Dette er fordi kjemoterapi dreper de slemme kreftceller i kroppen din. Problemet er at det også dreper de gode celler i kroppen samtidig. Dette fører til mange ubehagelige bivirkninger for kreftpasienter. Noen av disse bivirkningene kan vare lenge etter at kjemoterapi er avsluttet.

Time Frame

Senskader av kjemoterapi kan begynne å dukke opp et par uker etter at behandlingen er avsluttet. Effektene kan også vente til et par år etter behandlingen til overflaten. Det er ingen måte å fortelle om eller når bivirkningene vil dukke opp.

Langtidseffekter

Kjemoterapi kan føre til flere helseproblemer som oppstår og vare i lang tid. Disse inkluderer kronisk tretthet, leverproblemer, hjertesvikt, nyresvikt, infertilitet og symptomer på overgangsalder.

Senvirkninger

Noen effekter av kjemoterapi ikke møter opp før måneder eller år nedover veien. Disse inkluderer lungesykdom, grå stær, osteoporose, sterilitet og andre former for kreft.

Betraktninger

Kjemoterapi kan føre til ytterligere sene bivirkninger hos barn som har blitt behandlet for kreft. Barn kan oppleve et stunt i deres vekst, fedme, lærevansker, problemer med hukommelsen, synstap, hørselstap og selv en risiko for andre kreft.

Advarsel

Når du bestemmer om ikke å begynne kjemoterapi, må man veie fordelene mot risikoen. Potensielle bivirkninger kan være verdt risikoen hvis livet ditt er i fare.

Sein bivirkninger av prostatakreft Strålebehandling

Sein bivirkninger av prostatakreft Strålebehandling


Strålebehandling er en av de mest vanlige behandlingstilbud for pasienter som lider av prostatakreft. Gitt optimale forhold, inkludert dyktige medisinsk personell og moderne, høyteknologisk utstyr, effektiv strålebehandling kan tilby en kur for lokaliserte svulster. Som med alle behandlinger, derimot, er det lurt å vurdere ikke bare de umiddelbare, eller akutte symptomer på behandlingen, men på slutten av bivirkninger i tillegg.

Urin bivirkninger

Etter operasjonen, er urininkontinens vanligvis en kortvarig bivirkning; ikke så med stråling. Symptomer på urinlekkasje og frekvens begynner senere med stråling, inntil to år etter at behandlingen er avsluttet, og problemene kan forverres over tid. Etter en typisk ni-ukers kurs for strålebehandling, kan urinrøret lide skade, ikke lenger gir en effektiv barriere for urin.

Tarm bivirkninger

Den rektale veggen er overmåte mer utsatt for skade fra strålingsterapi enn prostatakjertelen. Tarm symptomer som hyppig og løs avføring, vil oppstå når endetarmsveggen mottar en betydelig mengde skade. Ifølge Dr. Peter T. Scardino, leder av Avdeling for Urologi på Memorial-Sloan Kettering Cancer Center, selv om bare 6 prosent til 8 prosent av pasientene utvikler betennelse i endetarmen i de tidlige stadier av strålebehandling, 35 prosent av mennene klage over tarmproblemer ett år etter behandlingen. To år etter behandling, diaré, endetarms haster og blødning kan fortsette å være et problem.

Blødning

Fordi stråling kan føre til sårdannelse i slimhinnen i urinrøret, sene bivirkninger av behandlingen inkluderer blødning og smerter. Selv om bare en prosent til 3 prosent av pasientene som lider alvorlig blødning krever overføringer eller fjerning av blæren, kan blodårene blir unormal og blæren kan få en stor mengde tilfeldige skader.

Erektil dysfunksjon

Førti prosent til 50 prosent av en stråledose som er absorbert av penis. Fordi det er umulig å unngå å skade de erektile nerver ved bestråling av prostatakjertelen, i motsetning til prostatakirurgi, kan effekten av stråling på ereksjoner ikke er blitt uttalt inntil år etter behandling. Strålebehandling fører til et gradvis tap av ereksjon gjennom skader på erectile nerver og blodårer som gir sirkulasjonen til penis. Dosering, type stråling, stadium av kreft og medisinsk ferdighet alle påvirke alvorlighetsgraden av erektil dysfunksjon, som kanskje ikke blitt et reelt problem før et år etter behandling, påvirker 30 prosent til 50 prosent av pasientene. I tillegg muterer stråling sædceller, så det ville være svært lite sannsynlig at en mann kunne få barn etter behandlingen.

Håravfall

Mange menn lider et permanent tap av kjønnshår om at området har fått en full dose av stråling.

Langtidseffekter av Senna Tea

Langtidseffekter av Senna Tea


Senna te er lett tilgjengelig i mange naturlig mat markeder og apotek som en behandling for forstoppelse. Men som alle urter, kan langvarig bruk være assosiert med negative bivirkninger.

Hva er Senna?

Senna er en slekt av planter, hvorav én art, Senna Alexandrina, er ofte brukt som et avføringsmiddel. Når den brukes som et avføringsmiddel, er Senna Alexandrina vanligvis referert til som bare "Senna."

Hva er et avføringsmiddel?

En avføringsmiddel letter avføring og kan gjøre det på flere forskjellige måter. Senna regnes som et sentralstimulerende avføringsmiddel: Det fungerer ved å forårsake kolon til kontrakt for å utvise avfall saken.

Hva er Senna te?

Senna te er ikke en ekte te, men en urte infusjon. Tørr Senna urt er gjennomsyret av kokende vann, og den resulterende væske (aka "te") er fortært. Det finnes flere kommersielt pakket Senna "te" på markedet.

Farene ved avføringsmiddel Dependency

Bruke avføringsmidler kan skape avføringsmiddel avhengighet: Hvis du slutter å ta et avføringsmiddel etter en lang tids bruk, kan du finne at den forstoppelse blir mye verre.

Andre Senna bivirkninger

Overforbruk av Senna kan føre til en forstyrrelse av elektrolyttbalansen som kan føre til besvimelse. Kronisk diaré, magesmerter og oppblåsthet er noen av Senna andre bivirkninger.

Typer Kjemoterapi medisiner

Kjemoterapi, ofte kalt kjemoterapi, er en fremgangsmåte for å ødelegge kreftceller via medisinering. Det har blitt brukt siden 1950-tallet. Flere forskjellige medikamenter er for tiden tilgjengelige, og brukes til å behandle ulike kreftformer. Leger vanligvis administrere medisiner intravenøst, men noen pasienter tar chemo narkotika muntlig hjemme.

Alkyleringsmidler

Forebygging reproduksjon av kreftceller, alkyleringsmidler inkluderer nitrogensenneper, nitrosoureas, alkylsulfonater, triaziner og ethylenimines. Brukes for kronisk leukemi, lymfom, Hodgkins sykdom, multippel myelom, sarkom og andre lunge, bryst og eggstokk kreft, dette stoffet virker i alle cellesyklusfaser. Skade på benmargen kan skyldes bruk som denne medisinen skader DNA. Høyere doser av alkylerende midler besitter forhøyet risiko for å utvikle akutt leukemi.

Antracykliner

Jobbe i alle faser av cellesyklus, anthracylines forsøke å forby replikering av DNA-enzymer. Høye doser kan føre til permanent skade på hjertet, noe som er grunnen levetid dosegrenser er på plass for denne medisinen. Daunorubicin, doksorubicin, epirubicin og idarubicin, er eksempler på disse anti-tumor-antibiotika. I likhet med doksorubicin, mitoxantron er et annet anti-tumor-antibiotika som brukes til å behandle lymfom, leukemi og kreft i bryst og prostata.

Topoisomerase-hemmere

Enzymer som kalles topoisomeraser hjelpe separate DNA-trådene, slik at deres duplisering. Topoisomerase-inhibitorer så som topotekan, irinotekan, etoposid og teniposid interferere med disse enzymer. Behandling av eggstokkreft, lunge og gastrointestinale kreftformer samt spesifikke leukemi, topoisomerase-hemmere er vellykkede kjemoterapi medisiner.

Antimetabolites

Hindrer vekst og fordeling av DNA og RNA, antimetabolites er cellespesifikke kjemoterapi narkotika. Vanligvis brukes til å behandle brystkreft, eggstokk og tarmkanalen svulster, disse stoffene skade celler i S-fasen. Kapecitabin, 6-merkaptopurin, metotreksat, gemcitabin, cytarabin, fludarabin, 5-fluorouracil og pemetrexed er alle antimetabolites.

Mitotiske hemmere

Mitotiske hemmere inkluderer paklitaxel, docetaxel, ixabepilone, vinblastin, vinkristin og vinorelbin. Disse stoffene forby etableringen av proteiner er nødvendige for celle reproduksjon og brukes til å behandle brystkreft og lungekreft kan myelomas, lymfomer og leukemi. Fare for perifere nerveskader kan kreve begrensninger plassert på dosering. Mitotiske inhibitorer stammer fra naturlige kilder, ofte plante-alkaloider.

Kortikosteroider

Effektive i behandling av lymfom, leukemi og myelomatose, steroider drepe eller bremse veksten av kreftceller. Når de anvendes for dette formål kortikosteroider er gjengitt som en metode for kjemoterapi, slik at når det ikke brukes for å forhindre allergiske reaksjoner og brekninger før kjemoterapi. Kortikosteroid medisiner inkluderer prednison, metylprednisolon og deksametason.

Side Effects

Vanlige bivirkninger forbundet med kjemoterapi inkluderer kvalme, oppkast, diaré, forstoppelse og tap av matlyst. Håravfall, tretthet, smerte, feber og munnsår ofte inntreffer i tillegg. Sene bivirkninger er også mulig, avhengig av cellegift medisiner tatt. Hjerte og nyreproblemer, infertilitet, lunge og nerveskader og risiko for en ny kreft er noen sene bivirkninger kjent for å svette.

Late Term Effekter av Partial Brain Stråling

Brain kreft er forårsaket av tumorer som metastasized fra andre deler av kroppen, slik som i lunge. Det er fire forskjellige kategorier av bivirkninger fra delvis hjernen strålebehandling, for eksempel sent sikt, og andre mindre vanlige senskader.

Late Term Effekter

Late sikt bivirkninger påvirker bare en liten prosentandel av befolkningen, og kan starte fra noen måneder til flere år etter inngrepet. De er generelt av permanent karakter, eller forringes over tid.

Årsaker til Late Term Effekter

Sene varige effekter oppstår på grunn av at hjerneceller fra mangel på blodtilførsel til hjernen. De er også forårsaket av arrdannelse og blokkering av blodkar.

Symptomer på Late Term Effekter

Symptomer kan være mild, moderat eller alvorlig, avhengig av nivået av stråleskader, for eksempel problemer med å tenke klart eller håndtere enkle oppgaver, dårlig hukommelse, endringer i personlighet, forvirring, og gjentakelse av tidligere symptomer led med en svulst.

Diagnose Process For senvirkninger Side

En PET scan eller PET-CT scan er nødvendig for å bekrefte om symptomene skyldes en aktiv kreftcelle tumor, eller sent bivirkninger. Milde bivirkninger blir behandlet med steroider, eller kirurgi for å fjerne dødt vev.

Mindre vanlige senskader Side

Mindre vanlige sen bivirkninger omfatter gjentakelse av en ondartet tumor, med resistens overfor behandling.

Sekundære Late Term Effekter

Dersom behandlingsstedet er i nærheten av hypofysen, som styrer skjoldbruskkjertelen, sukker og vann balanse, kan dette føre til skjoldbrusk problem eller diabetes i fremtiden.

Proton behandling for prostata

Prostatakreft er en vanlig form for kreft som oppstår når det er en unormal cellevekst i prostata. Proton-stråling er en lokal behandling av prostatakreft. Behandlingen er ment for å behandle kreft som er plassert i bare ett sted i en persons kropp. Bivirkningene av proton-stråling er minimal sammenlignet med andre former for behandling av kreft.

Slik fungerer det

Proton terapi fungerer ved hjelp av en maskin som kalles en syklotron eller en synkrotron å stråle proton energi til kreftområdet. Fotoner styres gjennom kroppen av magneter å strålebehandling svulst i prostata. Den positive energi fra protoner frigjøres når det kommer i kontakt med tumoren. På grunn av dette omliggende sunt vev ikke blir påvirket, og det er minimalt eller ingen bivirkninger. Dette gjør det mulig for legen å levere høye doser av protoner til svulsten.

Proton terapi er en poliklinisk prosedyre som spenner fra et gjennomsnitt på fem til syv uker. Antallet behandlinger avhenger av pasientens individuelle tilstand og stadium av prostatacancer. Selve protonterapi prosessen er en kort behandling, idet det kun ett minutt. Den kombinerte prep tid før og etter behandlinger er 15 til 20 minutter. Pasienten er utstyrt for en personlig immobilisering enhet som han vil bruke under behandling. Legen vil ta røntgenbilder for å bestemme den riktige innretting av pasientens tumor før selve behandlingen. Denne prosessen blir utført før hver behandling.

Bivirkninger

Dette er en smertefri prosedyre og pasienten skal ikke føle noe ubehag. Hvis pasienten får kjemoterapi samtidig som protonterapi bivirkningene kan være mer intens. Hvis en pasient opplever bivirkninger de er vanligvis forbigående og milde. Flere alvorlige bivirkninger kan forekomme ved behandling av et stort område.

Bivirkninger fra protonterapi kan oppstå tidlig eller senere. Tidlig bivirkning kan oppstå direkte etter operasjonen og er borte i løpet av få uker. Disse bivirkningene inkluderer håravfall, sårhet og hevelse i det behandlede området. Andre, kan omfatte problemer med å spise, fordøye, urinering og svelger. En umiddelbar hodepine etter protonterapi er også vanlig.

Sene bivirkninger er mer permanent, men forekommer svært sjelden. Disse bivirkningene vil oppstå måneder eller år etter at protonterapi er avsluttet. Disse bivirkningene kan påvirke din hjerne, ryggmarg, lunger, ledd, nyre, tykktarm eller endetarm. De kan føre til ufruktbarhet, lymfødem eller sekundær kreft. Det er viktig å rådføre seg med legen din dersom du opplever tidlig eller sent bivirkninger.

Typer Thyroid medisiner som brukes for Weight Loss

Typer Thyroid medisiner som brukes for Weight Loss


Thyroid medisiner brukes til å behandle dysfunksjon i skjoldbruskkjertelen. En tilstand som kalles hypotyreose beskriver en underaktiv skjoldbruskkjertel. En mangel på hormonet som denne kjertelen produserer fører til trøtthet og langsommere metabolisme, som forårsaker vektøkning. Tilstanden kan behandles med skjoldbrusk medisiner, noe som igjen kan føre til betydelig vekttap.

The Thyroid

Den skjoldbrusk er en liten kjertel som ligger i halsen, som består av to lapper pakket rundt luftrøret. Dens primære funksjon er å regulere stoffskiftet. Det oppnår dette ved metabolizing jod og transformere det til to thyreoideahormoner. Disse substanser regulere forbrenningen for hver celle i kroppen. Kjertelen kan bli dysfunksjonelle på grunn av en genetisk defekt, aldring, eller andre årsaker, slik at den under- eller over produsere sine hormoner.

Hypotyreose

Hypotyreose er en kronisk tilstand som fører til at skjoldbruskkjertelen til å produsere færre av sine hormoner, dramatisk reduserer stoffskiftet. Bortsett fra arvelighet, kan tilstanden være forårsaket av medisiner bivirkninger, cellegift, graviditet, hypofysen problemer, autoimmun lidelse eller jodmangel. Symptomene på sykdommen er tretthet, forstoppelse, vektøkning, slapphet, leddsmerter, sprø negler, svake hår og depresjon.

Behandling

Behandling av hypotyreose innebærer vanligvis en behandling program for syntetiske skjoldbrusk hormoner for å bli tatt på ubestemt tid. Forskrivnings Legen vil overvåke den enkeltes thyroid hormonnivået på regelmessig basis, sjekker hver to til tre måneder. Når det tas som anvist, kan bivirkninger inkluderer økt puls, skjelvinger og sult. I sin tur øker behandling metabolismen til et sunt nivå, noe som gjør det lettere for pasienten å gå ned i vekt.

Vekttap på Thyroid Medisinering

Thyroid hormon kosttilskudd for hypotyreose er ikke tilstrekkelig til å indusere vekttap i seg selv. De øker stoffskiftet betydelig hos personer med denne tilstanden, men riktig kosthold og mosjon er nødvendig for å fullt ut aktivere at stoffskiftet og indusere vekttap. Regelmessige blodprøver for thyroid hormonnivået er avgjørende for å kontrollere bivirkninger og sørge for at kroppens stoffskifte er på en sunn rate.

Farene ved å ta Thyroid medisiner for Weight Loss

Tar skjoldbrusk medisiner for å gå ned i vekt uten først å bekrefte diagnosen hypotyreose er både usedvanlig farlig og ineffektivt på lang sikt. Det induserer en hyperthyroid tilstand, forårsaker hjertebank, diaré, nervøsitet og potensiell skade på hjertet. Medikamentet kan indusere vekttap midlertidig, men til slutt skjoldbruskkjertelen vil kompensere for innføring av syntetisk hormon ved demping ned sin egen produksjon. Dette kan i sin tur føre til hypotyreose, svekke skjoldbruskkjertelen.

Om Brakyterapi

Brakyterapi er en type strålingsterapi anvendes for å behandle kreft i prostata, endetarm, livmor, vagina, cervix, galleblære, lunge, spiserør, bryst, hud, øye, hode og nakke. Denne metoden for kreftbehandling har nå blitt brukt i mer enn et århundre, ifølge American Brakyterapi Society. Brachyterapi erfaringer kan i stor grad variere fra én person til en annen.

Stråleterapi

Ifølge National Cancer Institution, omtrent halvparten av alle mennesker med kreft får strålebehandling, enten alene eller i kombinasjon med andre typer behandling. Strålebehandling bruker strålingens energi til å ødelegge kreft og krympe svulster. Selv om det er effektivt i skadelige kreftceller, er det dessverre skadelig for friske celler i tillegg. De radioaktive bølgene som sendes ut med brachyterapi reiser svært korte avstander. Brukt i tettbygde kreftcelle steder, gir denne behandlingen en lavere risiko for skade på friske celler enn noen alternative muligheter.

Funksjoner

Brachyterapi bruker bittesmå radioaktive pellets, eller "frø", for å angripe kreft. Hvert frø tilsvarer omtrent på størrelse med et riskorn. Avhengig av type og tilstand av kreft som krever behandling, implantater inneholdende 50 til 100 pellets er i stand til å sende ut ulike grader av stråling. Andre vilkår for brachyterapi inkluderer implantat strålebehandling og intern strålebehandling.

Prosedyrer

En av to metoder, interstitiell eller intracavitary strålebehandling, leverer brachyterapi. Interstitiell er innsetting av implantatet inn i vevet ved eller nær tumoren, som brukes til å behandle kreft i prostata, cervix, hode og nakke, bryst og eggstokk. Behandling av uterin cancer, intrakavitær, intraluminal eller strålebehandling, bruker et program, slik som et rør eller en sylinder, for innsetting. Bruk av en CT-skanner eller ultralyd maskin kan bistå med å plassere implantatet i den mest fordelaktige beliggenheten. Hule kanyler og kateter gir ofte metoden for å overføre de radioaktive kildene i begge fremgangsmåtene.

Typer

Normalt en poliklinisk prosedyre, er høydose brachyterapi gjentas en gang eller to ganger daglig i løpet av flere dager eller uker. Hver sesjon, som varer omtrent 5 til 20 minutter, starter med innsetting av et implantat for å tilveiebringe en aggressiv dose av stråling og ender med dens fjerning. Med lavdose brachyterapi, et implantat kontinuerlig slippe begrensede nivåer av stråling er fortsatt på plass i timer eller dager. Ofte pasienter som mottar anestesi før behandling. I løpet av denne type terapi, forblir en pasient på sykehuset over natten. I noen tilfeller permanent plassering av pellets slipper lave doser av behandling inntil de til slutt blir tom.

Side Effects

Vanlige bivirkninger er hevelse og ømhet i behandlingsområdet, med sporadiske akkompagnement av mindre blåmerker. Avhengig av beliggenhet og type behandling mottatt, kan pasienten oppleve diaré, ubehag ved vannlating, problemer med å svelge, munnsår, hårtap, impotens, inkontinens eller kvalme og oppkast. Om seks måneder etter avsluttet behandling, sene bivirkninger, inkludert infertilitet, leddproblemer, lymfødem og sekundær kreft kan forekomme.

Lavt antall hvite blodlegemer og Lymfekreft Symptomer

Lymfom, også kalt non-Hodgkins lymfom, er en kreft som oppstår i lymfesystemet av kroppen din. Lymfocytter er hvite blodlegemer som blir unormal og begynner å utvikle svulster i lymfe vev ligger i hele kroppen din. Hodgkins lymfom er en sjelden type lymfom og de fleste mennesker er diagnostisert med non-Hodgkins. Non-Hodgkins rammer flere menn enn kvinner.

Årsaker

Lymfocytter normalt dø, og kroppen din erstatter dem med nye, men i lymfom, produserer kroppen unormale lymfocytter som raskt dividere og multiplisere. De fleste lymfomer starter i hvite blodceller som kalles B-celler som bekjemper infeksjon ved å produsere plasmaceller. Disse cellene fortrenge normale celler og forårsake lymfeknutene å svelle.

Symptomer

Symptomene vil avhenge av hvilket område av kroppen har blitt infisert. Vanligvis symptomer inkluderer feber, alvorlig kløe, nattesvette, vekttap og hovne lymfeknuter i halsen, under armene eller lyske. Andre symptomer kan være kvalme, oppkast, magesmerter og forstoppelse. Kortpustethet kan være et symptom hvis kreften er i lymfeknuter i brystet. Lymfom lokalisert i hjernen kan føre til hodepine, kramper, personlighetsendringer og tap av konsentrasjon.

Diagnose

Legen din vil begynne med en eksamen av dine hovne lymfeknuter. Blodprøver identifisere om en infeksjon som forårsaker hevelse. En CT-skanning kan oppdage svulster i hals, bryst, bekken og buk. En lymfeknute biopsi vil fortelle legen hvilken type lymfom du har og hvilken klasse det er. Lavgradige midler voksende sakte, middels på et moderat hastighet og høy-karakteren er en rask progresjon. Grade rente vil hjelpe legen din finne ut hvilken behandling som er best for deg.

Behandling

Behandling bestemmes av graden og typen av lymfom man har. Standard behandling for denne kreftformen vil omfatte kjemoterapi. En kombinasjon av kjemoterapi narkotika vil bli gitt for middels eller høy grad av lymfomer og et enkelt medikament for low-grade. Kjemoterapi kan svekke beinmargen hos pasienter med lymfom, så friske stamceller kan tas fra benmarg eller blod. Etter kjemoterapi er over, blir stamcellene injiseres tilbake i kroppen din til å hjelpe negere bivirkninger cellegift har på benmargen. Stråling kan benyttes for tidlig og mellomliggende faser av kreft. Rituxan er et stoff som hjelper immunforsvaret i å ødelegge kreftceller. Radioimmunoterapi stoffer som Zevalin og Bexxar feste til kreftceller for å hjelpe guide stråling for å drepe celler. Disse stoffene har alvorlige bivirkninger, inkludert blødninger og livstruende infeksjoner.

Support

Finn ut alt du kan om din kreft og behandling. Jo mer informert du er bedre vare du kan gi deg selv. Ring National Cancer Institute på 1-800-422-6237 for spørsmål om kreft. Dessuten kan du finne svar på Americancancersociety.org.

Bivirkninger av Senna Pod teblader

Senna, med det botaniske navnet Cassia senna eller Cassia angustifolia, er en urt som vanligvis brukes som et avføringsmiddel. Den antrakinon i senna samhandler med bakterier i fordøyelseskanalen, noe som fører til tarm sammentrekninger. Senna er inkludert i kommersielle avføringsmidler som Ex-Lax Lett Natur og Fletchers Castoria og kan kjøpes i enkelte helsekostbutikker i flytende ekstrakt, tørket pods, tørkede blader eller kapsler. De tørkede pods eller tørkede blader kan være brygget til en te. Folk bør være forsiktige med å bruke senna fordi noen bivirkninger kan være farlig. Det bør kun tas i små mengder og ikke brukes i mer enn 1 uke.

Vanlige bivirkninger

Den vanligste bivirkningen forbundet med senna bruk er diaré. Ingrediensen er potent og noen mennesker opplever diaré selv med små mengder. Senna fører vanligvis mild ubehag i magen. Når det tas i store mengder, Senna også kan føre til kvalme og alvorlig magekramper. Urin kan slå rødlig eller brunlig mens du tar Senna. I tillegg kan sedvanlig bruk av avføringsmidler, inkludert Senna, føre til avhengighet, noe som betyr at folk har en tendens til å bli forstoppet når de ikke bruker avføringsmiddel.

Betraktninger

Senna kan forverre visse medisinske lidelser, inkludert Crohns sykdom, divertikkelsykdom, kolitt, magesår og gastrointestinal kreft. Personer med hjertesvikt eller nyresykdom heller ikke bør bruke Senna.

Expert Insight

En sak fra Gulhane School of Medicine i Ankara, Tyrkia, rapporterte senna-indusert hepatitt hos en eldre pasient som vanligvis tok Senna til behandling av kronisk forstoppelse. Etter avsluttet senna bruk, opplevde han en langsom og progressiv nedgang i bilirubin og leverenzymer, som er en positiv effekt. Personer med leversykdom bør ikke ta Senna.

Ekstra effekter Side

Langvarig bruk av Senna kan forårsake osteomalasi, eller svekkelse og oppmykning av bein, og artropati, en type progressiv leddsykdom. Det er også forbundet med kakeksi, en lidelse med symptomer på vekttap, muskelsvinn, tretthet og svakhet. Langvarig bruk av Senna kan forstyrre elektrolyttnivåer, spesielt redusere kalium til farlig lavt nivå. Reversibel finger og tå clubbing, eller utvidelse, kan forekomme.

Advarsel

I Guyana i 2009, to jenter i alderen 3 og 5, døde etter inntak av tre stoffer: Senna pod te, til medisinering Lomotil stoppe den resulterende diaré og deretter bush te. Dødsfallene syntes å være forårsaket av en kombinasjon av Senna overdose og Lomotil, noe som kan føre til ytterligere dehydrering og elektrolyttforstyrrelser, potensielt farlige for små barn.

Bivirkninger av Senna Tabletter

Senna tabletter - en kraftig laxative-- kalles også senokot. Dens kjemiske navnet er Sennosides eller Docusate. Det er en effektiv krakk mykner for kortvarig bruk som behandling for sporadisk forstoppelse og er noen ganger brukt til å tømme tarmen før kolon kirurgi eller synligheten av abdominal organer i løpet av en ultra-lyd. Senna tabletter inneholder anthraquinone glykosider, kjemikalier som stimulerer tykktarmen. Senna tabletter er tilgjengelig som en OTC (over the counter) stoffet.

Funksjon

Senna tabletter øke mengden av vann og elektrolytter i tarmen og stimulere den peristaltiske virkning (bølgebevegelse) av innvollene. Dette hjelper til utskillelsen av avføring i tilfellet av leilighetsvis forstoppelse. Senna tabletter ta affære om seks til tolv timer etter inntak. Det er best å vite bivirkningene av Senna tabletter før du tar dem.

Bivirkninger

Noen vanlige bivirkninger som kan oppstå når du tar Senna tabletter inkluderer: Irritasjon i halsen, en bitter smak i munnen og kvalme eller mild magesmerter, kramper eller diaré. Kontakt legen din om råd hvis disse symptomene vedvarer.

Andre bivirkninger

Disse inkluderer hudutslett, uvanlig tretthet eller svakhet, muskelkramper og vekttap. I tilfeller når Senna tabeller er tatt for en lengre tidsperiode, kan det oppstå overdreven diaré som fører til tap av fluid og elektrolyttubalanse (ubalanse av de ioniserte salter, for eksempel natrium og kalium i kroppen), og en avhengighet av den avførende for normal tarmfunksjonen. Elektrolyttforstyrrelser kan forårsake svakhet og in-koordinasjon. Oppsøk lege for noen av disse problemene.

Ekstra effekter Side

Disse kan inkludere misfarging av urin med farger som spenner fra alkalisk urin vises rosa til rød, rød til fiolett eller rød til brun eller syre urin ser gul til brun. Det er best å ikke ha urinalysis test gjort mens du tar Senna tabletter for å unngå feilaktige urinalysis testresultater. Andre symptomer som kan oppstå som forvirring og uregelmessige hjerteslag og nyreproblemer.

Kontraindikasjoner

Diskuter din medisinske historie med legen din og være klar over at Senna tablettene ikke bør tas hvis du har noen av de følgende medisinske tilstander: Magesmerter, kvalme eller oppkast, intestinal obstruksjon eller symptomer på blindtarmbetennelse. Andre kontraindikasjoner inkluderer udiagnostisert magesmerter, udiagnostisert rektal blødning eller hjertesvikt. Ikke gi dette legemidlet til barn under seks år gammel.

Advarsel

Slutt å ta Senna tabletter og konsultere legen din for noe av det følgende: Hvis du har en bolle bevegelse etter bruk av Senna tabletter eller utbruddet av rektal blødning. Hvis forstoppelse har pågått i mer enn en uke eller to, bør du kontakte legen din før du tar Senna tabletter. Ikke ta Senna tabletter hvis du er gravid, å ammer eller planlegger å bli gravid i løpet av tiden du tar det.

Kumulative bivirkninger av cellegift

Kjemoterapi er en intens form for behandling gis til person som lider av kreft. Det fungerer ved å innføre kraftige stoffer i blodet som drepe kreftceller, og kan administreres i intravenøs eller pilleform. Selv om kjemoterapi er en av de mest aggressive og vellykkede typer kreft behandling tilgjengelig, også frembringer den kumulative mange bivirkninger på grunn av det faktum at det dreper friske celler i tillegg til kreftceller.

Ny Cancer

En vanlig kumulativ bivirkning av kjemoterapi er en økt risiko for å utvikle en ny form for kreft etter behandling.

Digestive Forstyrrelse

Personer som gjennomgår kjemoterapi har en tendens til å oppleve fordøyelsesforstyrrelser som en kumulativ effekt, som chemo narkotika målrette raskt divId celler, slik som de som finnes i magen og tarmene. Kronisk diaré, dårlig fordøyelse og dårlig næringsopptak er vanlig.

Hjertesykdom

Cellegiftbehandling gjør pasientene mer utsatt for å utvikle hjertesykdom. Dette kan skje på grunn av eliminering av sunne celler i muskelvevet, noe som gjør den svakere og mindre i stand til å bevege seg blod. Hjertesvikt er også en mulig bivirkning ved behandling.

Håravfall

Hårtap, spesielt tap av øyenbryn og hår på hodet, er en vanlig kumulativ bivirkning av kjemoterapi som kan ta mange måneder etter behandling for å korrigere.

Kumulative effekter for kvinner

Det er flere kumulative bivirkninger av cellegift for kvinnelige pasienter, inkludert tidlig overgangsalder, uregelmessig menstruasjon, småblødninger gjennom hele menstruasjonssyklusen og infertilitet.

Farlige bivirkninger av cellegift

Kjemoterapi er en vanlig kreftbehandling for mange forskjellige typer av cancere. Kjemoterapi bruker narkotika for å direkte drepe kreftceller. Disse kreft-ødelegge celler kalles antineoplastika eller bare "anti-kreft narkotika." Det finnes over 100 forskjellige typer narkotika der ute i dag som brukes for å gjennomføre kjemoterapi. Som med en hvilken som helst form for medisinsk behandling, er det mulighet for farlige bivirkninger som et resultat av kjemoterapi.

Anafylaksi

En farlig bivirkning av kjemoterapi er anafylaksi, en alvorlig reaksjon som trenger øyeblikkelig legehjelp. Anafylaksi kan føre til lavt blodtrykk, sjokk og med livsfare. Noen symptomer på anafylaksi er utslett, hevelse, systemiske reaksjoner, elveblest, rødme og pusteproblemer.

Risiko

Noen vanlige farlige bivirkninger og risiko forbundet med cellegiftbehandling er infeksjon, feber (disse var de vanligste årsakene til sykehusinnleggelse og akutt turer), dehydrering, elektrolyttforstyrrelser, og også lave blodplater eller hvite blodlegemer.

Leukemi

Kjemoterapi behandlinger kan også øke muligheten for leukemia hos et individ (særlig for kjemoterapi for behandling av brystkreft). Ifølge Dr. Carol Kaplan fra Breast Cancer Organization, er dette fordi visse kjemoterapi behandlinger er koblet til permanent benmargstoksisitet, som kan forårsake leukemi eller en pre-leukemi diagnose som myelodysplastisk syndrom.

Negative effekter

Det finnes ulike andre negative bivirkninger forbundet med cellegiftbehandling. Disse potensielt farlige bivirkninger inkluderer hjertelidelser, muskelsmerter, nervesmerter, reduksjon i antallet røde blodlegemer, og nevropati eller andre skader på sentralnervesystemet.

Narkotika Kombinasjoner

Noen kjemoterapi medikamentkombinasjoner har vært kjent for å ha potensial til å forårsake dødelige komplikasjoner. Kombinasjonen av rusmidler doksorubicin og docetaxel, ifølge "The Journal of American Medical Association," har vært kjent for å forårsake nøytropeni, som er en cellegift komplikasjon som skyldes minsket immun hvite blodceller og feber. Nøytropeni har vært kjent for å føre til dødsfall.

Skadelige bivirkninger av cellegift

Skadelige bivirkninger av cellegift


Kjemoterapi, en av de mest vanlige behandlinger for ondartet kreft, anvender cytotoksiske kjemikalier, enten ved injeksjon, ved å svelge, eller ved å gni dem på pasienten for å drepe kreftceller dødelige. Dessverre er disse kjemikaliene er tøffe og fysisk krevende, noe som resulterer i en rekke bivirkninger. Mens noen bivirkninger av cellegift er midlertidige og irriterende, andre er skadelig og ødeleggende.

Midlertidig

Håravfall er vanlig blant kjemoterapipasienter, men andre midlertidige bivirkninger er mer skadelig for kroppen. Ifølge MayoClinic.com, er mer sannsynlig å utvikle blødningsforstyrrelser og munnsår pasienter som gjennomgår kjemoterapi. Øsofagitt (smertefull svelging) kan forekomme, samt en økt risiko for infeksjoner.

Organer

Dessverre, organer er utsatt for skader fra tunge kjemoterapi sykluser. Avhengig av typen og stadium av kreft i kroppen, vil legen utvikle en kjemoterapi som involverer en periode av behandlingen og deretter en periode med rekonvalesens. Noen pasienter vil gjennomgå gjentatte sykluser av kjemoterapi. Risikoen for skader lungene, hjertet og leveren øker ettersom lengden av kjemoterapisyklus øker.

Nervous System

Kjemoterapi dreper kreftceller. Dessverre, også dreper det noen av kroppens friske celler. Nervesystemet styrer hjernen og ryggmargen. Forvirring er vanlig, sammen med hodepine og sår hals. Noen bivirkninger er forbigående, men American Cancer Society bemerker at noen tilstander, inkludert personlighetsforandringer, kognitiv svekkelse og tap av følelse i ekstremiteter kan være langvarig eller permanent på grunn av nervesystemet cellular skade.

Blod

Under en kjemoterapisyklus, er pasientens blod regelmessig testet for å finne den hvite blodlegemer (WBC), røde blodceller (RBC) og antall blodplater i blodet til pasienten. Når disse blodcellene er i balanse, de bekjempe infeksjoner og gi næring til resten av kroppen. Under kjemoterapi, er en pasients blod testet regelmessig. Når WBC, trombocytter eller RBC er sterkt endret, er pasienten på en økt risiko for farlige infeksjoner og underernæring.

Kreft

Mens kjemoterapi behandler visse typer kreft, kan det gjøre pasienten mer utsatt for andre kreftformer. Chemo pasienter er større sannsynlighet for å utvikle leukemi, en annen form for kreft; og American Cancer Society anslår at opptil ti prosent av alle leukemi tilfeller er forårsaket av kjemoterapi behandlinger.

Care

Alle nye bivirkninger bør umiddelbart rapporteres til kjemoterapi pasientens lege. I tillegg bør pågående bivirkninger som plutselig forverres sette i gang en samtale til legen. Kjemoterapi er en hårfin balanse mellom å bruke akkurat nok medisiner til å drepe kreft mens han prøver å minimere de skadelige bivirkninger.

Bivirkninger av Senna Tea

Senna te er en sterk urte avføringsmiddel for forstoppelse, men er ofte markedsført som en slankende eller diett te. Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har ennå til å vurdere noen form for Senna for sikkerhet, effekt og renhet. Leger advare mot dens langvarig bruk som bestanddel har vært kjent for å forårsake alvorlige bivirkninger.

Hjerte

Toksikologer si at langvarig bruk av Senna kan forårsake alvorlige elektrolyttforstyrrelser som kan føre til arytmi (unormal eller uregelmessig hjerterytme) og verre, hjertesvikt.

Colon

Legene sier at langvarig inntak av Senna kan skade slimhinnen i tarmen og skade nerveender til tykktarmen. Videre kan avføringsmiddel misbruk forårsake kolon pigmentering, som kan øke risikoen for utvikling av tykk- og endetarmskreft.

Diaré og forstoppelse

Tar i Senna kan føre til kronisk diaré, noe som vil føre til at du mister viktige næringsstoffer. Da produktet er vane forming, kan forstoppelse forverres etter at du slutter å drikke te.

Andre bivirkninger

Ved å drikke Senna te, symptomer på allergiske reaksjoner som pustevansker, lukking av halsen og hevelse i lepper, tunge eller ansikt kan forekomme. Du bør også se opp for magekramper og urin misfarging.

Tilfeller

Arkivert hos FDA er fire dødsfall av kvinner i tjueårene og trettiårene som brukte kosthold te inneholder Senna. Seks tilfeller av unge kvinner i New York og Pennsylvania som opplevde alvorlige magekramper etter inntak av urtete inneholder Senna har også blitt rapportert.

Calcific sene & Needling bivirkninger

Calcific senebetennelse er senebetennelse forårsaket av kalkavleiringer. Needling bryter opp kalkavleiringer med en kanyle med minimale bivirkninger for pasientene.

Bakgrunn

I nåling, gir legen deg en lokalbedøvelse, og deretter setter inn en eller to nåler i en kalsium innskudd med veiledning av en ultra-lyd maskin. Nålen bryter opp kalkavleiringer, som blir spylt ut ved hjelp av en steril saltløsning.

Side Effects

Mulige bivirkninger av nåling inkluderer sårhet, blåmerker eller blødning. Enhver prosedyre som punkterer kroppen medfører en risiko for infeksjon.

Post Prosedyre

Ifølge The Cape Shoulder Institute, pasientene har ingen restriksjoner etter sying og kan kjøre, gå på jobb og gjenoppta normale aktiviteter umiddelbart.

Bruksområder

Needling blir et alternativ når mer konservative behandlinger for forkalkede senebetennelse ikke fungerer i et forsøk på å unngå operasjon.

Suksess Rate

Ifølge The Cape Shoulder Institute, har needling vist seg vellykket i mer enn 70% av pasientene.

Hvordan Grade bivirkninger av cellegift

Ofte kjemoterapeutiske prosedyrer påføre bivirkninger av varierende grad på pasient som gjennomgår kjemoterapi. Kjemoterapeutiske prosedyrer ment for ulike plager har ulike nivåer av bivirkninger på den syke personen. For eksempel kan blodprosent bli påvirket til variable nivåer, som er manifestert i de senere stadier av kjemoterapeutiske behandlinger som åndenød, blek utseende, og tretthet. Dette kan være grunnen til at de fleste leger velger jerntilskudd terapi for de potensielle pasienter av kjemoterapeutisk prosedyre.

Bruksanvisning

Grade bivirkninger, som kvalme og oppkast, opplevde under kjemoterapeutiske fremgangsmåte som Grade 1. Tilstanden kan lett kontrolleres med anti-nauseate medisiner.

Grade bivirkningene, som munnsår og endring i smaksopplevelser, opplevde under kjemoterapeutiske prosedyre som Grade 2. Tilstanden kan lett behandles med antibiotika munnskyllevann og ved parafin preparater.

Grade bivirkningene, som trøtthet og tretthet, opplevd i løpet av kjemoterapeutiske prosedyre som Grade 3. Denne bivirkningen kan være ganske belastende som det begrenser de fleste av pasientene fra å delta på en aktiv nivå i dagliglivet.

Grade bivirkningene, som håravfall, opplevde under kjemoterapeutiske prosedyre som Grade 4. Denne bivirkningen av kjemoterapeutiske prosedyren kan være irriterende for mange pasienter.

Tips og advarsler

  • Meditasjon terapi, som yoga og Reiki, kan tjene som knock-down våpen mot de potensielle bivirkninger av kjemoterapi prosedyrer.

Er det noen bivirkninger av cellegift på tennene dine?

Kjemoterapi, bruk av legemidler til behandling av kreft, kan ha negative bivirkninger, noen som påvirker tennene og tannkjøttet. Disse bivirkningene kan gjøre det vanskelig å spise og snakke. De kan være ganske alvorlig, i noen tilfeller alvorlige nok til å endre løpet av kreftbehandling.

Mukositt

Mukositt er sårhet og smerter i tannkjøttet og tungen som følge av sår på grunn av kjemoterapi.

Mouth Infeksjon

Kjemoterapi reduserer de hvite blodceller som bekjemper infeksjoner. Thrush er den vanligste munn infeksjon som kan utvikle seg i fravær av disse infeksjonsbekjempende celler. Thrush må behandles med soppdrepende medisiner.

Gum betennelse

Kjemoterapi kan også utløse tannkjøtt betennelse, noe som øker forekomsten av tannkjøttsykdom og forårsaker tennene til å løsne. I noen tilfeller, blir tennene tapt under kjemoterapibehandlingen.

Root resorpsjon

Root resorpsjon er oppmykning av tannemaljen. Dette er forårsaket av tørr munn, som kjemoterapi påvirker spytt kjertler. Spesielle munnvann resepter kan bidra til å bekjempe dette problemet.

Mouth bentap

Kjemoterapi kan forårsake vev og bein til å kaste bort bort. Når behandlingen er nær ansiktet ditt, er kjevebenet og tenner berørt. Sår i tannkjøttet og benbrudd kan føre til. Pasienter kan ha behov for kirurgi etter behandlingen avsluttes for å fjerne døde bein eller rekonstruere bein i munnen.

Rettsmidler for bivirkninger av cellegift

Kjemoterapi er et medikament diett som brukes til å bremse produksjonen av kreftceller. Bivirkningene av kjemoterapi er vanlig kjent: smerte, kvalme, tretthet, oppkast og autoimmune tilstander slik som planters vorter. Kreftpasienter kan gjøre kjemoterapi mer utholdelig, og forhåpentligvis oppveie noen av de ubehagelige bivirkninger.

Kvalme

En av de mest vanlige bivirkninger av kjemoterapi er kvalme. Kvalmen kan bli så alvorlig at det kan være oppkast i flere timer etter behandling. Det er noen rettsmidler som en kreftpasient kan prøve å redusere virkningene av kvalme, og det kan kreve prøver flere løsninger før de som arbeidet er funnet. Alternative løsninger som for eksempel akupunktur har vist seg å være effektiv, og den aktive ingrediensen i marihuana kjent som THC kan forskrives på en pille for å oppveie kvalme. Leger vil normalt foreskrive anti-kvalme medisiner til kreftpasienter, og en av måtene at kreftpasienter kan øke effektiviteten av deres medisiner er å ta det som foreskrevet, selv på dager de føler seg fine. Noen ganger kan en endring i kosthold kan bidra til å oppveie kvalme. Sørg for at du drikker rikelig med vann i løpet av dagen, og prøve å spise fire eller fem små måltider hver dag i motsetning til to eller tre store måltider. Unngå fet og salt mat også.

Smerte

Det viktigste å huske om smerter forbundet med kjemoterapi, er at det er ikke noe du skal tvinge deg selv til å sette opp med. Hold en journal av din smerte, merk tidspunktet på dagen som den kommer på og holde en logg over hvor alvorlig det er på en skala fra 1 til 10 der 10 er den mest alvorlige. Legen din kan hjelpe foreskrive medisiner for smertene basert på når det skjer og hvor alvorlig det er. Andre metoder for smertereduksjon inkluderer akupunktur, massasje terapi eller til og med hypnose. I noen tilfeller kan det hjelpe å ha sinnet fokus på noe annet enn smerten for å hjelpe utsette intensiteten for en stund.

Fatigue

Tretthet bivirkning av kjemoterapi kan være frustrerende fordi det reduserer mengden energi du må få daglige oppgaver fullført. I noen tilfeller kan det være fornuftig å bare akseptere tretthet og tillate folk å hjelpe deg med å fullføre daglige oppgaver bare for å være sikker på at de får gjort. Prøv å få trening i minst 20 minutter om dagen for å holde kroppen aktiv, og når du føler deg sliten ta en lur. Det er en god idé å forvente å ta to eller tre one-time naps en dag når du får kjemoterapi. Kosttilskudd hensyn som for eksempel å drikke minst åtte glass vann om dagen og spise fire eller fem små måltider i stedet for to eller tre store måltider kan hjelpe kroppen din å lage energireserver som skal brukes senere.

Hva er noen bivirkninger av cellegift?

Når kjemoterapi brukes til å behandle kreft, blir en rekke medikamenter administreres for å redusere størrelsen på en ondartet svulst, ødelegge kreftceller eller gjøre andre behandlingsalternativer levedyktig. Disse stoffene har evnen til å målrette en hvilken som helst celle som skiller på en ganske høy hastighet, som er en av de egenskaper for kreft. Men, det er et iboende problem med denne formen for behandling fordi medisinene er ute av stand til å skjelne mellom de cellene som er sunt og de cellene som er kreft, ofte forårsaker en rekke bivirkninger under behandlingen.

Digestive Forstyrrelser

Av alle de bivirkninger som involverer kjemoterapi, de vanligste er forstyrrelser i fordøyelsen. Dette kan påvirke deg i en rekke forskjellige måter, men det vanligvis innebærer noen grad av kvalme, urolig mage, oppkast og tap av appetitt. Diaré og forstoppelse kan også manifestere under behandlingsforløpet. Det kommer an på hvordan kroppen din reagerer på disse "anticancer" agenter; imidlertid visse medikamenter er generelt mer tilbøyelige til å forårsake disse bivirkninger enn andre, for eksempel cisplatin, karboplatin, altretamin og oksaliplatin. Du er også mer sannsynlig å oppleve fordøyelsesforstyrrelser hvis du er kvinne, yngre enn 50, lider av reisesyke eller har en historie med oppkast på grunn av sykdom.

Håravfall

Etter fordøyelses problemer, er en annen hyppig bivirkning håravfall. Grunnen til dette er at hårsekken celler (mye som kreftceller) deles det en mye raskere enn andre celler i kroppen, som til slutt trekker oppmerksomheten til de "chemo" narkotika. For folk flest begynner hårtap vanligvis hvor som helst mellom 10 og 14 dager etter den første økten. Men ikke alle mister håret fra kjemoterapi. Noen mennesker kan bare oppleve en mild tynning, men andre vil se klumper av hår som kommer opp fra hodebunnen sin. Det er basert på den personen, så vel som typen av kjemoterapeutiske legemidler anvendt.

Fatigue

Denne bivirkningen er egentlig en kombinasjon av faktorer. Ikke bare er det forårsaket av legemidler som brukes for behandling, men det er også knyttet til kreft selv, så vel som de psykologiske og følelsesmessige effektene av sykdommen.

Sår og magesår

Mye som hårtap, disse lesjonene er i stor grad på grunn av din fordøyelsesceller som deler egenskap av raske divisjon med kreftceller. Legemidlene føre disse cellene til å bli irritert og betent, noe som resulterer i dannelsen av sår på leppene samt i munnen, halsen og magesekken.

Tissue Skader

En annen potensiell bivirkning av kjemoterapi er skade på sunt vev, men området og alvorligheten av skaden er vanligvis basert på plasseringen av sykdommen. Tissue skade kan føre til fruktbarhet problemer samt problemer med hjerte, lunger, nyrer eller vener og arterier.