Digidexo.com

unormal celleprøve

Hva er årsakene til unormal celleprøve resultater?

I USA, er Bethesda System brukes til å bestemme hvordan PAP smøre test resultatene måles. Dette systemet blir brukt i de fleste laboratorier for å undersøke testprøver for celleforstyrrelser. Hvert år blir anslagsvis 55 millioner celleprøver preformed i USA, og 3,5 millioner av disse anses unormal. Det er to forskjellige typer av unormale celler: celler på overflaten av cervix som er sjelden kreft, og celler dypere i livmorhalsen og vev, som ofte indikerer potensiell kreft.

HPV

Den vanligste årsaken til en unormal celleprøve er HPV. HPV, eller humant papillomavirus, er en svært vanlig infeksjon. Det finnes mer enn 100 forskjellige varianter av HPV-viruset, og 30 av disse er overført gjennom seksuell kontakt. HPV endrer strukturen av cellene og gjør dem synes unormal. Hvis viruset er tilstede i en celleprøve, vil testen gir unormal resultat.

Infeksjoner

En annen hyppig årsak til en unormal celleprøve er en cervical infeksjon forårsaket av gjær eller bakterier. Under en gjær infeksjon, kan lette celleforandringer forekomme, noe som vil resultere i en unormal celleprøve. Ifølge Brown University, kan gjær infeksjoner oppstå av flere grunner, blant annet stress, p-piller, klær som fremmer soppvekst, og til og med HIV.

Kreft

Kreft kan også resultere i en unormal celleprøve test. Hvis kreft er tilstede, vil unormale celler spredt dypt inn i livmorhalsen og forårsake uregelmessigheter med vev og organer. Heldigvis, mange kreftformer kan forebygges hvis kvinner har årlige eller halvårlige celleprøve tester. Jo tidligere kreften oppdages, jo flere suksess leger har med behandling.

Falske negativer

Noen ganger en unormal celleprøve er et resultat av en unøyaktig test. En celleprøve er ikke alltid 100 prosent nøyaktig, og det er tilfeller der kvinner kunne oppleve en falsk negativ eller falsk positiv. Normalt er unøyaktige tester ryddet opp gjennom bekreftelse tester eller vanlig celleprøve screenings. Laboratorier har tatt tiltak for å forbedre nøyaktigheten av PAP smøre tester opp gjennom årene.

Betraktninger

I tilfellet at en kvinne har en unormal celleprøve, vil hennes lege normalt gjenta testen for å bekrefte resultatene og avgjøre om flere legebesøk er nødvendig. Noen unormale pap celleprøver kan løse seg selv uten behandling, men bare en lege kan fastslå diagnosen og neste steg.
Kvinner som har hatt sin livmor og livmorhals kirurgisk fjernet trenger ikke en pap test, med mindre fjerning ble gjort for å behandle kreft. Også kvinner over en alder av 65 år som konsekvent har hatt normale celleprøver kan bestemme om du vil fortsette å ha test gjort.

Retningslinjer for unormal celleprøver

En pap test er en test som skjermer for livmorhalscelleforandringer. Det anbefales for seksuelt aktive kvinner og / eller kvinner over 18 år. Noen kvinner (kvinner under 30 år og de som er høy risiko) har årlige celleprøver, mens andre har celleprøver hvert tredje år. Pap tester blir utført i løpet av et bekken eksamen, hvori et spekulum er satt inn i vagina for å åpne vagina. Legen tar deretter en skraping av celler fra livmorhalsen som han ser på under et mikroskop for å oppdage avvik.

Pap tester Resultater

Flertallet av laboratorier i USA bruker et enhetlig system kalt Bethesda System for å evaluere resultatene av pap tester. Resultatene er plassert i flere ulike grupper, hver med en annen protokoll. Den første gruppen er "normal", som indikerer at ingen celleforandringer er observert. Kvinner med normal pap testresultater trenger ikke noen ekstra omsorg eller behandling. Andre mulige klassifikasjoner inkluderer atypiske plateepitel celler (ASC eller ASC-US), lavgradig plateepitel intraepitelial lesjoner (LSIL), høy klasse plateepitel intraepitelial lesjoner (HSIL), atypicl kjertelceller eller kreft.

Atypisk plateepitel celler (ASC)

Et resultat av ASC betyr at noen celler er svakt unormale, men er ikke betraktet som pre-kreft. Det kan være mange årsaker til unormale celler, inkludert en infeksjon eller samleie eller enkle irritasjon; Imidlertid kan dette resultatet også indikere forstadier til endringer. Det finnes flere ulike alternativer tilgjengelige for legene når en pap test kommer tilbake med dette resultatet. Noen leger bare gjenta Pap test i fire til seks måneder. Andre leger vil administrere en HPV-test, og dersom visse høyrisiko former for HPV er funnet, vil anbefale en prosedyre som kalles en kolposkopi. En kolposkopi innebærer å sette inn et koloskop inn i livmorhalsen slik at legen kan se innsiden av livmorhalsen og se etter abnormaliteter.

SIL (Squamous intraepitelial lesjon)

SIL faller inn i to kategorier - lav karakter LSIL og høy klasse HSIL. LSIL betyr at tidlig, milde forstadier endringer ble observert i cellene. HSIL betyr moderate eller alvorlige forstadier til endringer ble observert. Lav grad SILS kan klare seg på egen hånd uten behandling, mens høy klasse SILS krever behandling. En kolposkopi bør gjøres slik at legen kan bestemme omfanget av celleforandringer. Hvis LSIL er resultatet, kan kvinnen bli overvåket i en periode og fortalte å ha regelmessige celleprøver for å se om LSIL klarner opp på egen hånd. I tilfelle av HSIL, kan kryokirurgi eller laserkirurgi brukes til å ødelegge unormale celler. Fruktbarhet er vanligvis upåvirket av disse behandlingene, som enten fryse (cyrosurgery) eller brenne (laser kirurgi) unormale celler.

Atypiske kjertelceller

Atypiske kjertelceller vanligvis foreslår at en invasiv plateepitelkreft er til stede; men videre testing må gjøres for å avgjøre dette. En colposcopy kan anbefales, eller en cervical biopsi kan utføres for å fjerne og evaluere de unormale celler.

Kreft

Den endelige klassifiseringen er kreft. Dette resultat forekommer når kreft har faktisk utviklet i livmorhalsen. Hvis dette er et resultat av en unormal celleprøve, må du bli henvist til en onkolog å formulere en behandlingsplan for livmorhalskreft.

Hva er en atypisk Unormal celleprøve?

The National Cancer Institute rapporterer at over 3,5 millioner amerikanske kvinnen får en unormal celleprøve resultat hvert år. Atypiske PAP smøre resultater tyder på unormale celleforandringer i livmorhalsen. Årsaken til disse endringene krever evaluering av din gynekolog.

Pap Smear

Den celleprøve oppdager celleforandringer i livmorhalsen. Under en celleprøve, samler din gynekolog en prøve av celler fra munningen av livmorhalsen. Seksuelt aktive kvinner bør ha en celleprøve hvert annet år, ifølge American Cancer Society.

Resultater

En unormal celleprøve resultat med atypiske endringer betyr at det er endringer i livmorhalsen som kan eller ikke kan bli livmorhalskreft. Den vanligste unormal pap resultat er atypiske plateepitel celler av usikker betydning (ASCUS).

Årsaker

Humant papillomavirus (HPV) er den ledende årsaken til livmorhalskreft, og kvinner som får en unormal pap resultat med ASCUS bør testes for HPV. Andre årsaker til en unormal celleprøve inkluderer betennelse, graviditet og sjelden livmorhalskreft.

Evaluering

Legen din vil utføre en gjentakelse celleprøve for å finne ut om endringene løses på egen hånd, og da ingen behandling er nødvendig. Ingen endring indikerer en ytterligere evaluering, og en biopsi av livmorhalsen kan utføres for å diagnostisere eller utelukke mulig livmorhalskreft.

Forebygging

Bli vaksinert mot de formene for HPV som forårsaker livmorhalskreft. CDC anbefaler at jenter i alderen 11 og 14 få vaksinen, selv om en kvinne i alle aldre kan velge å ta det.

Hva er en unormal celleprøve?

Hver kvinne 18 år og eldre bør ha en årlig celleprøve dersom hun er seksuelt aktiv. En celleprøve er en screening hjelpemiddel for å teste for kreft eller misdannelser. Når celleprøve er fullført, vil du få resultater (normale eller unormale) i løpet av kort tid. Hvis resultatene var normal, gjorde legen ikke se noe unormalt av cervix celler. Hvis resultatene var unormal, betyr det at legen fant noe som ikke var normalt, men dette betyr ikke alltid at du har kreft.

Unormal celleprøve

Det kan være mange grunner for en unormal celleprøve og den skyldige er ofte en infeksjon eller betennelse. Andre årsaker kan være en soppinfeksjon, dagens seksuell aktivitet, herpes, vaginal produkter eller enda Trichomonas, en infeksjon i skjeden. Et flertall av tiden, er en unormal celleprøve forårsaket av HPV, human papilloma-viruset, også kjent som kjønnsvorter. Kreft er noen ganger begrunnelsen bak en unormal celleprøve, men ikke alltid.

Klassifiseringer av en celleprøve

Klasse 1 er en normal celleprøve og ingen behandling er nødvendig. Klasse 2 er atypisk, som betyr at det kan være forårsaket av infeksjon eller betennelse der du kanskje trenger å ha en annen celleprøve eller en kolposkopi. Klasse 3 anses lav karakter, pre-cancerous eller dysplasi der du vil ha til å motta en kolposkopi for å fastslå videre behandling. Klasse 4 er høygradig dysplasi og en kolposkopi anbefales og noen ganger en kjegle biopsi er også anbefales. Klasse 5 betyr kreft, og du blir nødt til å ha en kolposkopi for å fastslå hvor alvorlig kreften er å vite hva ytterligere behandling er nødvendig.

Kolposkopi

Kolposkopi er et verktøy som hjelper med å finne de unormalt i celleprøver. Den undersøker livmorhalsen og heldigvis er normalt smertefri og ganske enkel, som varer ikke lenger enn 15 minutter vanligvis. Du vil gjennomgå lignende prosedyrer som med en celleprøve unntatt legen vil bruke en aktuell hjelp til livmorhalsen slik at lyset ikke vil passere gjennom. Legen din vil da se på livmorhalsen med fokus på et område som lys ikke går gjennom.

Unormal celleprøve under graviditeten

Det er fortsatt vanlig å ha en unormal celleprøve mens du er gravid. Kolposkopi kan fortsatt brukes mens du er gravid, men alle prosedyrer som involverer behandling vil bli satt på vent til du har hatt babyen. Babyen er ikke i skade hvis du gjør faktisk har en unormal celleprøve og de fleste ganger når babyen er født den vil vaske bort noen av livmorhalsen som var unormal.

Normal Pap Smear

Det er ting du kan gjøre for å sikre at du har nøyaktige og normal celleprøve resultatene. Ikke ha samleie minst en dag før celleprøve. Ikke bruk noen aktuell kremer på vagina eller medisiner, og ikke douche minst tre dager før celleprøve. Prøv å sette din celleprøve avtale slik at den faller to uker etter første dag av siste menstruasjonssyklus.

Unormal celleprøve Treatment

En celleprøve er en test utviklet for å oppdage forandringer i livmorhalsen som kan tyde på en infeksjon, seksuelt overførbare sykdommer eller livmorhalskreft. Under en celleprøve, åpnes en lege i skjeden med et spekulum og tar en liten skraping av celler fra livmorhalsen da. Prøven blir deretter evaluert ved et laboratorium for å se etter unormale endringer.

Retningslinjer for behandling av unormal celleprøver

Flertallet av laboratorier i USA bruker et universelt system kalt Bethesda System for å klassifisere Pap testresultater. Det er fire mulige klassifikasjoner under Bethesda System. Hvis det ikke er noen unormale celler, resultatene er normal, og ingen ytterligere behandling er nødvendig. Hvis det er noen potensielt unormale celler, så resultatet er klassifisert som ASC eller ASC-US og oppfølgende behandling kan være nødvendig. Den tredje klassifisering foreligger når det er intraepitelial lesjoner til stede. Forandringene kan enten være høyverdig (HSIL) eller lavgradige (LSIL), og oppfølgende behandling kan være nødvendig. Til slutt, hvis kreftceller eller atypiske plateepitel celler er tilstede, indikerer resultatet livmorhalskreft, og henvisning til en onkolog er hensiktsmessig.

ASC Treatment

Dersom Pap testresultatene indikerer potensielt unormale celler, eller ASC, er det flere forskjellige kurs av handlingen tilgjengelig. I noen tilfeller er Pap test bare gjentatt i fire til seks måneder. Dette gjøres fordi mange milde infeksjoner, inkludert ikke-høyrisiko former for HPV, vil klare seg på egenhånd. Men andre leger foretrekker å utføre en HPV-test på pasienter med celleprøver indikerer ASC. Hvis HPV-testen er positiv for en høy-risiko type HPV, blir en koloskopi vanligvis utføres. En koloskopi innebærer å bruke en colonscope å undersøke livmorhalsen for å se etter uregelmessigheter. Det er en poliklinisk prosedyre.

HSIL og LSIL Treatment

For pasienter med LSIL, kan behandlingen rett og slett være en reprise Pap test i fire til seks måneder. Men hos noen pasienter med LSIL, og hos alle pasienter med HSIL, er en koloskopi hensiktsmessig. Dersom koloskopi avslører unormale celler på cervix, kan disse abnormaliteter bli behandlet ved å ødelegge disse cellene. Celler blir ødelagt enten ved å bli fryst (cyrosurgery) eller brennes av med en laser. Begge disse prosedyrene er polikliniske prosedyrer som ikke påvirker negativt fruktbarhet.

Hva skjer når man har en unormal celleprøve?

Unormale celleprøve resultater

Når en kvinne blir varslet om unormale celleprøve resultater, er det første som kommer til hjernen kreft. Men kvinner som har rutinemessige celleprøver initiere den første linjen i forebygging mot livmorhalskreft. Det er viktig å vite at mange faktorer kan bidra til unormal celleprøve resultatene. I de fleste tilfeller, etter en gjentakelse celleprøve, er normale resultater rapportert. Celleprøve funnene er kategorisert i fem klasser.

Klasse 1: Normal

En klasse 1 celleprøve tyder på at livmorhalsen som ble testet var normale celler, og ingen ytterligere tiltak er nødvendig. En rutinemessig celleprøve planen bør opprettholdes.

Klasse 2: Atypiske celler

En celleprøve som returnerer som et klasse 2 indikerer at atypiske celler var til stede. Atypiske celler kan være et resultat av infeksjon eller inflammasjon. Faktorer som nylig seksuell aktivitet, nylig tampong bruk eller menstruasjon kan påvirke celleprøve resultatene. En gjenta celleprøve er vanligvis anbefalt og planlagt på tidspunktet for meldingen.

Klasse 3: dysplasi eller forstadier

Klasse 3 celleprøve resultatene indikerer lavgradig, forstadier celler. Dette betyr ikke nødvendigvis at kreft er til stede; det tyder på at cellene er unormale, og uten ytterligere testing eller behandling, kan utvikle seg til kreftceller. En prosedyre kalles en kolposkopi anbefales. En kolposkopi kan utføres på legekontoret og er mye det samme som en celleprøve, bortsett fra at mer vev samles. Vevet biopsied å diagnostisere årsaken til unormale celler og for å avgjøre videre behandling. Retesting er normalt planlagt innen tre til seks måneder etter en biopsi utføres.

Klasse 4: høygradig dysplasi

Høygradig dysplasi indikerer at kreftceller er til stede, selv om det ikke anses å være invasiv. En kolposkopi, kjegle biopsi eller leep prosedyre vil bli utført som et middel til å bestemme nøyaktig hva slags celler er til stede, og en anbefalt metode for behandling. En kolposkopi, kjegle biopsi og LEEP prosedyre er alle metoder for å skaffe biopsier og kan utføres på et legekontor eller som et poliklinisk prosedyre. Retesting er normalt planlagt innen tre til seks måneder etter en biopsi utføres.

Klasse 5: Cancer

Klasse 5 testresultatene indikerer at kreftceller er til stede og kan være invasiv. En kolposkopi eller annen måte av biopsi er anbefale å fastslå alvorlighetsgraden og anbefalt behandling. Retesting er normalt planlagt innen tre til seks måneder etter en biopsi utføres.

Hvordan behandle unormal celleprøve resultater med naturlig rettsmidler

Unormale celleprøve resultater er normalt, og ofte naturlig rettsmidler er nok til å behandle problemet. Nedenfor er noen av de mer effektive naturmidler som kan brukes til å hjelpe reversere unormale celleprøve resultater.

Bruksanvisning

•  Ta Goldenseal og / eller Echinacea i supplerende form. Goldenseal og Echinacea er antiviral og også bidra til å øke hastigheten på vevet helbredelsesprosessen. Selv om du ikke trenger å ta begge disse urter, tar de begge kan vise seg å være mer effektivt enn å ta en.

Drikk Organic Green Tea 2-3 ganger per dag, eller ta grønn te i supplerende form. Grønn te inneholder et flavonoid som er effektivt i mange pasienter som hadde en unormal celleprøve. Fortsett denne behandlingen i minst 12 uker for å se fullstendige resultater.

Ta Yarrow i supplerende form, eller drikke Yarrow te. Yarrow hjelper vevet å gro skikkelig, og er også kjent for sine antivirale egenskaper.

Medisinsk informasjon på en unormal celleprøve

Den celleprøve er en medisinsk prosedyre der kvinnens livmorhals er penslet for virusinfeksjoner eller unormale celleforandringer. Den celleprøve kultur diagnoser medisinske tilstander og sykdommer som kan sette kvinner i alvorlig fare. Men ikke alle unormale celleprøver er livstruende, og kan være forårsaket av en rekke faktorer og forhold.

Gjær infeksjoner

Vaginal gjær infeksjoner kan føre til en unormal celleprøve resultat. Gjær infeksjoner er forårsaket av en sopp som raskt sprer seg i skjeden og kan føre til svie, kløe og en tykk, cottage cheese-aktig utflod.

Humant Papilloma Virus

Human papilloma virus (HPV) er også viruset ansvarlig for genital warts. Visse stammer av HPV (som forårsaker celleforandringer på livmorhalsen) kan også forårsake livmorhalskreft.

Irritasjon og betennelser

Normal irritasjon og betennelse fra samleie kan også føre til unormale celleprøver. Vanligvis når kvinner gjennomgår en annen celleprøve et par måneder senere, de har som regel normale resultater.

Trichomonas

Seksuelt overførbare sykdommer som trichomonas kan forårsake abornmal resultater. Trichomonas kan forårsake vaginal irritasjon og betennelse som viser seg som unormal på en celleprøve kultur.

Advarsel

Kvinner som har unormale celleprøver vanligvis trenger å gjenta PAP smøre tester hver 3 til 6 måneder (avhengig av celleforandringer finnes på deres cervix). Det er opp til skjønn av lege som til hvor ofte pasientene må gjennomgå PAP smøre tester.

Hva å gjøre med unormal celleprøve resultater?

En celleprøve er en test gjort av en lege som sjekker etter tegn på livmorhalskreft. Får en celleprøve er en normal prosess for en kvinne, men noen ganger kan det være skremmende hvis legen din samtaler og forteller deg at resultatene av en celleprøve kom tilbake unormal. En celleprøve tillater legen å se på celler fra livmorhalsen, og når resultatene kommer tilbake unormal, det betyr at noen av cellene viste unormale endringer.

Forstå Resultater

Når du blir fortalt en celleprøve resultatene er unormale, sørg for at du tar deg tid til å stille spørsmål som kan være på hjertet. Be om en kopi av lab rapporten og be legen om å forklare alt du ikke forstår.
Livmorhalskreft skjer når disse unormale celler spredt dypere inn i livmorhalsen eller andre nærliggende organer. Forstå resultatene er svært viktig i behandlingen av din tilstand.

Det er tre kategorier av unormale celleprøver. Disse er: ASCUS -Atypical plateepitel celler av usikker betydning; LGSIL - lavgradig Squamous intraepitelial lesjoner; og HGSIL - High-Grade Squamous intraepitelial lesjoner.

En ASCUS celleprøve betyr at litt unormale celler ble oppdaget på livmorhalsen. Det betyr at det var små endringer og mens leger er usikre på dette punktet hva det kan være fra, kan det være forårsaket av HPV eller en annen type infeksjon.

Dysplasi er unormal vekst av celler og det er fire typer dysplasi: mild, moderat, alvorlig og carcinoma in situ, som er unormale celler som ikke har spredt og kan trolig danne seg til kreft og spredning til nærliggende områder.

LGSIL betyr at mild dysplasi ble funnet, og at disse endringene kan være forårsaket av en HPV-infeksjon.

HGSIL kan enten bety moderat dysplasi eller grov dysplasi, noe som indikerer at de unormale cellene ser svært forskjellig fra vanlige celler. Disse cellene har en høy sannsynlighet for progresjon til kreftceller.

Legen kan bestille en kolposkopi, en prosedyre som gjør det mulig for henne å undersøke livmorhalsen nærmere. Legen vil ta en titt på livmorhalsen med et instrument som kalles en colposcope, som ligner på et mikroskop. Legen kan også fjerne et lite stykke vev fra livmorhalsen for å sende til et laboratorium for analyse.

Du kan også ha en annen mening, og du står fritt til å ta resultatene dine hvor som helst du velger. Bare husk å ikke se bort fra lab resultater og sikre at du får en oppfølging eksamen.

Hvis resultatene viser at du faktisk har kreftceller i livmorhalsen, kan din gynekolog henvise deg til en onkolog.

Hva er normal Protokoll for en unormal celleprøve?

En celleprøve er en gynekologisk prosedyre for å oppdage endringer i livmorhalsen som kan bli kreft. Hvis disse endringene, er det Pap test kalt unormal og legen din vil anbefale ytterligere testing.

Pap Testresultater

En celleprøve tester tynne lag av vev som dekker livmorhalsen for unormale eller skadede celler. En unormal resultat er et tegn på tidlig pre-kreft endringer kalles dysplasi og er gradert som mild, moderat eller alvorlig.

First Step Etter Unormal Resultat

I de fleste tilfeller er det første trinn etter å ha mottatt en unormal celle Resultatet er en gjentakelse Pap-testen. Noen ganger vil cervical endringer gå bort på egenhånd, og hvis en kvinne får to normale celleprøver i ett år, kan hun gå tilbake til rutine Pap test planen.

Videre testing

Dersom den andre Pap-testen er unormal, er ytterligere testing er nødvendig. For det første vil legen utføre en colposcopy, en forstørrelse av livmorhalsen. Hvis unormale celler sees under denne test, kan en lege bestemmer seg for å gjøre en biopsi, hvori en liten prøve av vev er fjernet fra livmorhalsen, og sendt til et laboratorium for å bli undersøkt.

Behandling

Behandlingen avhenger av resultatet fra den ytterligere testing. For mild dysplasi, er pasienten vanligvis overvåkes med hyppigere Pap tester. Flere teknikker brukes til å behandle moderat og alvorlig dysplasi, inkludert frysing, laser behandling og kjegle biopsi.

Årsaker

Den viktigste årsaken til unormale celle resultater er humant papillomavirus (HPV), en seksuelt overførbar sykdom som har vært knyttet til livmorhalskreft.

Trichomoniasis & Unormal celleprøver

Trichomoniasis er en vanlig og herdbar seksuelt overført sykdom (STD). Celleprøver teste livmorhalsen for tegn på kreft, men de kan også oppdage Trichomoniasis. Celleprøver er ikke en pålitelig metode for påvisning av seksuelt overførbare sykdommer, og du bør søke ytterligere testing hvis du mistenker en infeksjon.

Indikasjoner

Trichomoniasis infeksjon kan eksistere hvis celler fra en celleprøve viser en gjennomsiktig glorie rundt overfladisk cellekjernen. Røde sår på livmorhalsen eller betennelse kan også indikere Trichomoniasis.

Nøyaktighet

Celleprøver oppdage Trichomoniasis med 60 prosent nøyaktighet. Våte mounts, kulturer og polymerase kjedereaksjon testene er mer nøyaktig. Ectocervical flekker som tar celler fra skjede siden av livmorhalsen er mer effektive for å avdekke Trichomoniasis enn endocervikale utstryk som samler celler fra den indre livmorhalsen.

Komplikasjoner

Tilstedeværelsen av Trichomoniasis gjør deg mer utsatt for HIV og herpes infeksjon. Trichomoniasis er også knyttet til bekkeninfeksjon, tubal infertilitet og cervical neoplasi.

Behandling

Trichomoniasis er kureres med en oral dosering eller metronidazol eller Tinidazole. Alle seksualpartnere må behandles for å hindre ny infeksjon.

Betraktninger

Mange faktorer kan påvirke resultatet av en celleprøve. Celleprøver test for celleforandringer som kan føre til kreft, men unormale celleprøve resultater kan også være forårsaket av uklare prøver eller menneskelig feil.

Unormal Pap Test & Menopause

En celleprøve er en test som eksamener cellene i livmorhalsen for endringer som kan føre til kreft. Selv kvinner som har gått gjennom overgangsalderen rådes til å ha jevnlige celleprøver.

Time Frame

Ifølge Cleveland Clinic, bør kvinner i overgangsalderen har en celleprøve hvert tredje år etter en normal testresultatet.

Funksjon

En unormal celleprøve kan tyde på livmorhalskreft, en tilstand som kan kureres i de tidligste stadier.

Risiko

Hvis en menopausal kvinne tester positivt for humant papillomavirus (HPV), bør hun få en celleprøve hvert år, som HPV forårsaker livmorhalskreft.

Resultater

Unormale celleprøve resultatene ikke nødvendigvis indikerer livmorhalskreft. Resultatene kan variere fra abnorme celler som indikerer tilstedeværelsen av HPV til celler som er forstadier til en positiv diagnose for kreft i livmorhalsen.

Betraktninger

Se legen din for en Pap test hvis du opplever unormal blødning og utflod. Hvis legen finner noe unormalt, kan han anbefale en kolposkopi, en prosedyre der skjeden og livmorhalsen er utforsket med et kamera. I noen tilfeller vil legen også fjerne en bit av vev for videre testing.

Betyr en celleprøve test avslører Herpes

Celleprøver er tester laget for å oppdage unormale celler i livmorhalsen, som kan være forårsaket av en rekke faktorer, blant annet infeksjon med humant papillomavirus (HPV). En celleprøve kan ikke avsløre en herpes infeksjon; er separat testing er nødvendig for å bestemme en herpes diagnose.

Funksjon

Celleprøver finne ut om noen av cellene i livmorhalsen har blitt unormalt. HPV testing kan også utføres på samme tid, noe som er en separat test.

Resultater

En unormal celleprøve resultat utløser vanligvis ytterligere testing for å fastslå hva som har forårsaket tilstedeværelse av unormale livmorhalsen. Dette kan bestå av en oppfølging celleprøve eller en biopsi.

Effekter

Når testing har funnet ut hva som har forårsaket unormal celleprøve resultat, kan en hvilken som helst passende behandling bli forfulgt; Dette kan omfatte kreftbehandling hvis noen livmorhalsen har blitt kreft.

Tzanck Smear

En test som kalles en Tzanck smøre kan oppdage tilstedeværelsen av herpes. Som en celleprøve, er et eksempel skrapt fra det berørte området testet, men de to testene er irrelevant.

Herpes Testing

Andre typer herpes testing kan gjøres, inkludert viral kulturer, en blodprøve for antistoffer eller en polymerase chain reaction (PCR) test for å sjekke for virus direkte. De som tror de kan ha blitt utsatt for herpes bør få testet.

Hva er noen symptomer av unormale celler i celleprøver?

Starter fra fylte 21 eller innen 3 år engasjerende i seksuell aktivitet, bør en kvinne mottar årlige celleprøver. Resultatet vil vise om du har unormale celler.

Unormal celleprøve

Unormale celler omtales som dysplasi, og er resultatet av en infeksjon. Dysplasi er en pre-cancerous tilstand. Kvinner panikk når de hører at deres celleprøve oppdaget unormale celler. Husk at unormale celler tyder ikke på at du har kreft.

Signs

Tegn som indikerer unormale celler er: herpes, human papilloma virus (HPV), betennelse, trichomoniasis og dysplasi.

Testing

Når en celleprøve viser unormale celler, er ytterligere testing gjøres for å finne kilden. Din helse offisielle vil se etter infeksjon, herpes, soppinfeksjon, trichomoniasis eller HPV.

Flere årsaker

Unormale celler kan også være et resultat av skylling, nylig seksuell aktivitet eller vaginale kremer. Hvis du har en unormal celleprøve, er det tilrådelig å teste noen måneder senere.

Behandling

Hvis celleprøve gjentatte ganger resulterer i unormale celler, kan legen din foreslå følgende: Kolposkopi - via et spekulum, er et eksempel på den unormale området tatt for diagnose; Cryosurgery - dette innebærer frysing av unormale celler; eller leep - i hvilken en løkke-formet verktøy blir brukt til å fjerne de berørte celler.

Sak Unormale celleprøver

Den celleprøve er en tidlig intervensjon screening test brukes til å oppdage celle cervical endringer. Forstå årsakene til en unormal celleprøve kan bidra til å lette en kvinnes sinn og bidra til å forhindre en "falsk positiv" resultat. Det er viktig å forstå de følelsesmessige effektene og fordelene ved en unormal celleprøve.

Misforståelse

En unormal celleprøve betyr ikke alltid livmorhalskreft er til stede. Celleprøver brukes til å oppdage unormale celleforandringer i livmorhalsen. Celleprøver ikke oppdage kreft i egglederne, eggstokkene eller livmoren. Celleprøver kan likevel utføres etter en hysterektomi, og kan trygt utført i løpet av svangerskapet. Ytterligere tester kan være nødvendig for å utelukke seksuelt overførbare sykdommer, som celleprøve ikke.

Årsaker

En unormal celleprøve kan være fra et resultat av en infeksjon eller betennelse på grunn av herpes, trichomonas eller human papilloma virus. Menopausal cellulære forandringer, soppinfeksjon, ved bruk av kremer og / eller stikkpiller, nylig samleie, carcinoma in situ (en ikke-invasiv kreft) eller invasiv kreft, vil også føre til unormale resultater.

Fordeler

Fordelen med en unormal celleprøve betyr tidlig intervensjon, så lenge en kvinne holder up-to-date på hennes screenings. Tidlig oppdagelse av ikke-invasiv kreft celler kan behandles på en leger kontor med en kjegle biopsi eller LEEP prosedyre, sparer en kvinne fra å måtte ha en hysterektomi, og enda bedre, redde hennes liv.

Effekter

En unormal celleprøve betyr ikke nødvendigvis invasiv kreft. En unormal celleprøve kan føre til angst, bekymringsfulle frykt, følelser av sinne og / eller fornektelse. De fleste tilfeller av unormal PAP smøre resultater er ikke invasiv kreft.

Advarsel

Det er viktig ikke å ignorere en unormal resultat, og å følge opp ytterligere testing at gynekologen kan bestille. Opprettholde årlige celleprøver vil redusere risikoen for å motta en invasiv kreft resultat.

Forebygging / løsning

Avstå fra samleie i 48 timer, og ikke bruker deodoranter, pulver, medisiner, kremer og / eller stikkpiller før celleprøve, vil redusere sannsynligheten for et falskt positivt resultat.

Høy risiko HPV & Unormal Paps

En celleprøve er en test som er utført på kvinner, vanligvis under en årlig bekken undersøkelse av en gynekolog. Prosedyren innebærer skraping celler fra livmorhalsen for å teste for livmorhalskreft eller forstadier til kreft. Når en celleprøve kommer tilbake med en unormal resultat, betyr det at forholdene kan indikere et tegn på kreft eller pre-kreft, ifølge Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning. Hvis den unormale celleforandringer demonstrert i celleprøve resultatet fra en av høyrisiko HPV-stammer, er sannsynligheten for at de unormale celler er forstadier øker.

Testing for høy risiko HPV

Hvis en celleprøve viser unormale celleforandringer, vil noen leger teste for humant papillomavirus. HPV-viruset har hundrevis av stammer, men mange av disse stammene klare seg på egenhånd. Det er to stammer som er høy risiko: tallene 16 og 18. Disse høyrisiko stammer er årsaken til cirka 70 prosent av alle tilfeller av livmorhalskreft. Hvis en unormal celleprøve er ledsaget av en av disse høyrisiko stammer av HPV, er det en indikasjon på at ytterligere testing bør gjøres for å fastslå om celleforandringer observert i pap var pre-cancerous eller forårsaket av en mer godartet tilstand, Mayo Foundation rapporterer.

Testing

HPV kan testes for når en kvinne får sin årlige undersøkelse hos gynekolog ved hjelp av den samme cellen avskraping som brukes for celleprøve. Hvis en kvinner tester positive for HPV og har en unormal pap resultat også, kan ytterligere testing gjøres ved bruk av en kolposkopi. Denne prosedyren innebærer å bruke en linse til å nøye undersøke livmorhalsen. Legen vil da gjennomføre en eddik løsning test. Denne testen omfatter påføring av en oppløsning av eddik til cervikal-området. Alle områder berørt av HPV blir hvit. Dette er den mest vanlige test; Imidlertid, til en lege kan også bruke en HPV DNA-test bestemmer belastningen av HPV som forårsaker unormal cellevekst, ifølge Mayo Foundation.

Behandling

Basert på resultatene av Pap test og HPV-test prosedyrer, vil din gynekolog bestemme den beste form for behandling. Selv i høyrisiko HPV tilfeller, ikke alle tilfeller blir til kreft. Faktisk er det noen situasjoner der selv høyrisiko HPV har forsvunnet på egen hånd. Imidlertid må høyrisiko HPV overvåkes nøye og forsiktig.

Når du først har en unormal pap test kombinert med et positivt resultat på en HPV-test, vil legen normalt utføre kolposkopi. Under colposcopy legen kan ta en prøve av celler fra livmorveggen, hvor den verste infeksjon synes å være. Laboratoriet vil analysere prøven for å bestemme om cellene er kreft eller forstadier. Pre-kreftceller vil bli fjernet ved hjelp av kirurgi, laser kirurgi, kryoterapi eller elektrokauterisering. Etter fjerning, må du sørge for å komme tilbake for årlige bekken undersøkelser for å overvåke tilstanden og sikre at det ikke utvikler seg til livmorhalskreft.

HPV og kreft

Dersom resultatet av prøven celler tatt indikerer livmorhalskreft, vanligvis kvinnen må ha en hysterektomi. Kreft er bestemt av dybden av kreftcellene inn i livmorveggen. Hvis det er oppdaget tidlig kreft, da bare en delvis hysterektomi er nødvendig. Den delvise hysterektomi fjerner cervix, toppen av vagina, og livmoren. Eggstokkene er igjen, med mindre kreftcellene har spredt seg til en eller begge. Hvis kreften har spredd seg til eggstokkene, deretter en fullstendig hysterektomi må utføres. Det er viktig å merke seg her at selv etter en delvis eller fullstendig hysterektomi kvinnen ikke er fri for HPV-virus. Sjansene for viruset å skape kreft igjen er svært lav, men viruset kan fortsatt gå på å leve i cellene i skjeden. Dette er grunnen til at mange kvinner er fortsatt anbefalt å ha en Pap test utført normalt selv etter en hysterektomi, ifølge Everyday Health nettsted.

Forebygging / løsning

Høyrisiko HPV er ansett som en seksuelt overførbar sykdom. Derfor er den beste forebygging av HPV avholdenhet. Hvis du har seksuell omgang, så bør du ta forholdsregler ved å bruke kondom, noe som gjør at forholdet er monogame, og begrense seksualpartnere dersom forholdet ikke er monogame. Et annet middel for forebygging for HPV er bruken av en ny immunisering anbefales for 11-til 13-årige jenter som heter Gardasil. Dette immunisering er raskt blitt nummer 1 stridende av HPV stammer som forårsaker livmorhalskreft. De fleste barneleger vil anbefale dette immunisering til alle kvinner i alderen nevnt. Ingen immunisering er lett tilgjengelig for menn, rapporterer Mayo Foundation.

Typer Unormale celleprøver

En celleprøve er en test gjort av en gynekolog for å se etter celleforandringer på livmorhalsen. Celleprøver bør gjøres en gang i året for de tre første årene og deretter hvert tredje år med mindre det er en unormal celleprøve. Følg legens retninger for når man skal ha oppfølgingscelleprøver gjort.

Atypisk plateepitel celler

Atypisk plateepitel celler er en type unormal celleprøve som viser en celleendring som ikke er forstadier. Hvis celleprøve viser dette resultatet, vil legen ofte vente med å gjenta testen på et senere tidspunkt fordi det kan skyldes en irritasjon av cellene som vil løse på egen hånd.

Lavgradig Squamous intraepitelial lesjon

Denne typen unormal celleprøve, også kjent som LGSIL, er forårsaket av en infeksjon eller en mindre skade. Den lave grad av unormal celleprøve betyr at cellene er litt unormal med en liten del av livmorhalsen påvirkes. En biopsi er gjort for å undersøke en vevsprøve for å se etter kreft endringer. Denne endringen i cellene vanligvis ikke trenger noen behandling, som det løser seg selv.

High-Grade Squamous intraepitelial lesjon

Høyverdig plateepitel intraepitelial lesjon, også kjent som GHSIL, betegner de livmorhalsen er svært unormalt med mye av livmorhalsen blir påvirket. Diagnosen GHSIL ikke signaliserer ikke kreft endringer i livmorhalsen, men forstadier endringer kan skje i fremtiden. En biopsi er vanligvis gjort for å undersøke vev for endringer. Det kan behandles ved å fryse den unormale vev.

Atypiske kjertelceller

Med denne type av unormal celleprøve, også kjent som AGC, cellene på innsiden av livmorhalsen er unormal, og kan ha kommet fra livmoren, eggstokkene eller egglederne. AGC diagnose er vanligvis etterfulgt av en biopsi, HPV-testing og en biopsi av slimhinnen i livmoren. Denne endringen signaliserer en forstadier eller kreft abnormitet.

Risikofaktorer

Det er faktorer som kan øke risikoen for å ha en unormal celleprøve. Den største risikofaktoren er humant papillomavirus (HPV). Det er vanligvis ingen symptomer på HPV-infeksjon. Dersom HPV-infeksjon løser ikke på egen hånd, er det en økt risiko for HPV utvikle seg til livmorhalskreft. Andre risikofaktorer for unormale celleprøver inkluderer røyke sigaretter, har flere seksualpartnere, tar p-piller og som har et svekket immunsystem.

Retningslinjer for celleprøver

En celleprøve er en prosedyre som livmorhalsen blir kontrollert for abnormaliteter forårsaket av infeksjon eller seksuelt overførbare sykdommer, og en prøve av celler er tatt og testet for å minimalisere risikoen for livmorkreft utvikle seg fra en ubehandlet tilstand.

Når skal begynne å få celleprøver

En kvinne bør begynne å få celleprøver så snart hun er seksuelt aktiv. Men retningslinjene varierer på riktig alder for kvinner som ikke er seksuelt aktiv for å begynne å få celleprøver. The Family Doctor hjemmeside anbefaler at kvinner har sin første celleprøve i en alder av 18. The American College of Fødselsleger og Gynekologer suggess at en kvinne kan vente til hun er 21 år.

Frekvensen av celleprøver

Etter den første celleprøve, medisinske eksperter fra The American College of Gynekologer og Fødselsleger, samt eksperter fra The Family Doctor hjemmeside, er enige om at celleprøver bør fortsette på årlig basis. Men etter tre år med normale resultater, antyder The Family Doctor at frekvensen kan reduseres til hvert tredje år. Men American College of Gynekologer og Fødselsleger tyder på at årlige celleprøver fortsette inntil 30 år, noe som medførte at frekvensen kan reduseres til hvert 3. år.

Eldre kvinner og celleprøver

The American College of Fødselsleger og Gynekologer tyder på at kvinner over 65 kan være i stand til å ha celleprøver sjeldnere eller slutte å ha dem hvis de har en historie med normale celleprøver og ikke har noen andre risikofaktorer.

Reading Pap Test Results

Pap testresultater er gitt ved et laboratorium som evaluerer vevsprøve ved hjelp av et standard system. Systemet, kalt Bethesda System, har fire kategorier. Først, kan resultatene være normal og regelmessig av Pap tester er hensiktsmessig. Den andre kategorien kalles ASC. Dette indikerer at det er noen atypiske plateepitel celler, men årsaken kan ikke bestemmes. Den tredje kategorien er klassifisert som enten HSIL eller LSIL og refererer til prøver som inneholdt enten høy klasse (H) eller lav karakter (L) intraepthithelial lesjoner. Endelig er den fjerde kategori identifisert som atypiske kjertelceller eller livmorhalskreft.

Dealing med unormal celleprøver

Kvinner med ASC kan få beskjed om å gå tilbake i 4 til 6 måneder for en oppfølging celleprøve. I noen tilfeller kan en HPV-testen gitt for å se etter høyrisiko HPV-stammer som kan føre til cervikal kreft. Hvis en HPV-test er bestilt og kommer tilbake positivt, er en kolposkopi vanligvis utføres. For pasienter med LSIL, oppfølging eller en kolposkopi kan være hensiktsmessig. For pasienter med HSIL, er en kolposkopi nesten alltid anbefalt. Hvis en lege identifiserer forandringer ved et colposcopy, blir de unormale celler fjernes enten ved frysing (cyrosurgery) eller ved å forbrennes med en laser. Hvis livmorhalskreft er identifisert, er henvisning til en onkolog hensiktsmessig.

Hvordan virker en celleprøve oppdage livmorhalskreft?

Gjennomføring av celleprøve

En Pap test (eller celleprøve) har lenge vært brukt av kvinners helse leger å teste for unormale celler i livmorhalsen, noen som har vært kjent for å forårsake livmorhalskreft. Kvinner bør begynne celleprøver minst tre år etter vaginalt samleie eller etter fylte 21. De fleste kvinner bør ha en årlig celleprøve, derimot, kan en lege gjøre andre anbefalinger basert på tidligere Pap testresultater.

Pap testen er utført i løpet av en bekken eksamen. Under testen, ligger på en kvinne å undersøke tabell, mens en lege setter inn et spekulum i vagina for å nå cervix (den nedre del av livmoren). Legen anvender en spesiell børste for å oppnå en prøve av celler fra livmorhalsen. Cellene blir deretter plassert på et objektglass, dekket med et konserveringsmiddel, og deretter sendes til et laboratorium for testing.

På Laboratory

Laboratoriet bruker en metode som kalles The Bethesda System, som ble utviklet ved National Institutes of Health i Bethesda, Maryland. Cellene blir testet med spesialiserte maskiner og er kategorisert i en av de følgende kategorier:

• ASC-US: Dette betyr at noen av cellene testet som atypiske plateepitel celler av usikker betydning. Plateepitel celler er de som vises på livmorhalsen; imidlertid kan de som er atypisk berettige ytterligere testing.

• LSIL: Dette står for lavgradige plateepitel intraepitelial lesjoner. Når det kombineres med informasjon om pasientens historie, kan dette ikke være grunn til ytterligere testing.

• HSIL: Dette står for høyverdig plateepitel intraepitelial lesjon, noe som resulterer i en unormal celleprøve og ofte garanterer ytterligere testing.

Celleprøve laboratorium evaluering er vanligvis tilgjengelig innen to til tre uker. Legen din bør forklare hvordan du vil bli varslet (noen kontorer kontakte pasienten personlig, og noen krever at du ringer en konfidensiell tall for resultater).

Din Pap Smear Rapporter

Laboratoriet skal gi deg og din lege en celleprøve rapport, som viser pasientens navn, patologen som undersøkte prøven og datoen av kvinnens siste menstruasjon (eller hvis kvinnen ikke lenger menstruates). Ytterligere informasjon omfatter kvinnens relevant medisinsk historie, antall lysbilder anmeldt, om prøven var nok til å trekke bevis og en beslutning om cellenes makeup. Dersom ytterligere tiltak, for eksempel en re-test eller biopsi, bør tas, bør denne informasjonen være inkludert i rapporten også.

Endelige Bestemmelser

Celleprøve resultater inkluderer ofte en av seks bestemmelser:
• normal
• celleprøve inneholder ikke endocervikale celler (indikerer en re-do)
• upålitelig celleprøve på grunn av betennelse, i hvilket en årsak må bestemmes
• ASC-US - Legen kan gi nærmere bestemmelser som til nivået på re-testing nødvendig
• LSIL - de fleste kvinner gjennomgår en kolposkopi til ytterligere test for kreftceller
• HSIL - en rask biopsi er nødvendig

Om celleprøver

Om celleprøver


Alle kvinner 18 år eller eldre, sammen med de som er under 18 år og er seksuelt aktiv, rådes til å ha en årlig bekken eksamen, som inkluderer en celleprøve. Vanligvis vil kvinner begynne å ha en årlig celleprøve i et år til tre år etter at de har blitt involvert i seksuell aktivitet. Kvinner bør ha denne årlige eksamen gjort frem til fylte 30. Etter 30, anbefales det å få det gjort hver to til tre år dersom de har hatt gjennomgående normal tester resultater.

Definisjon

En celleprøve er utført av en lege for å ta en prøve av livmorhalsen celler. Legen ser da på cellene for å se om det er noen endringer i livmorhalsen. Slike endringer kan være tegn på livmorhalskreft eller andre forhold som kan til slutt slå seg til kreft. En celleprøve er stor for å oppdage forstadier forhold samt eventuelle skjulte, små svulster som også kan være en årsak til livmorhalskreft. Tidlig påvisning er viktig hvis du ønsker å forebygge utvikling av livmorhalskreft.

Prosedyre

En person kan høre ordet celleprøve og automatisk tenker at det ville gjøre vondt. Heldigvis, er en celleprøve ikke smertefullt, men det kan være litt ubehagelig. Under en bekken eksamen legen vil utføre celleprøve ved hjelp av et verktøy kalt et spekulum. Spekulum åpner skjeden bred nok slik at legen kan undersøke livmorhalsen. Legen vil da sette inn en plastsparkel og liten børste for å samle inn en prøve av livmorhalsen celler. Når prøven er trukket ut, er det plassert i en oppløsning som deretter blir tatt til laboratoriet for å bli testet.

Resultatene

Det kan ta et par uker å få testresultater tilbake, så hvis du ikke har hørt noe i tre uker, gå videre og ringe legen din kontor. Hvis du mottar testresultater som sier det var en normal celleprøve, betyr dette at livmorhalsen cellene så fint. Hvis resultatene sa at du hadde en unormal celleprøve, betyr det at cervix cellene ikke ser OK. Til tider kan du ha en annen celleprøve gjort og andre ganger du måtte ha for å ta forskjellige tester. En kolposkopi kan også bli foreslått av legen din. Dette krever en viss mikroskop for å se vagina og cervix. Også å merke seg, er at en celleprøve kan noen ganger gjenkjenner infeksjoner, men er ikke en pålitelig måte å oppdage kjønnssykdommer.

Symptomer

Det er lite sannsynlig at du vil se noen symptomer mellom dine celleprøver som forstadier til kreft i livmorhalsen er ikke sannsynlig å forårsake eller vise noen symptomer. For å vite om det er faktiske problemer, vil du mer enn sannsynlig må ha en celleprøve og bekken eksamen gjort. Men når det er kreft i livmorhalsen, er unormal blødning den vanligste symptomet. Du kan oppleve blødning mellom månedlige perioder, etter å ha sex eller etter skylling. Et annet vanlig symptom er utflod. Disse symptomene betyr ikke at kreft er der, så for å vite om de er faktisk forstadier symptomer du trenger å se en lege, spesielt hvis symptomene oppstår eller vedvarer.

Oppnå en mer nøyaktig Pap Smear

Det finnes måter du kan bidra til å få de mest nøyaktige resultatene fra en celleprøve test. Ikke ha sex 24 til 48 timer før en celleprøve eksamen. Hvis mensen skulle komme opp uventet samme dag du er planlagt for en celleprøve, planlegge eksamen. Det er best å ha en eksamen gjort 10 til 20 dager etter at menstruasjonssyklusen. La legen vite om du har noen utflod, kløe eller andre problemer i dette området før eksamen. Hvis det er en infeksjon til stede, kan det hende du må ta medisiner for å klare det før har den faktiske eksamen. Unngå skylling, deodorant spray, feminin vask, og selv bruker tamponger 24 timer før eksamen. Ikke bruk noen kremer eller noen form for produktet på eller i vagina 24 timer før eksamen for å bidra til å sikre du har mer nøyaktige testresultater.