Digidexo.com

ciperalex skjelving

Vitamin D for Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom, også kjent som PD, har fire viktigste symptomene: skjelving i ett ben, armer, ansikt og kjeve; lemmer og bagasjerommet som er stiv; langsom bevegelse; og nedsatt koordinasjon og balanse. Forskning har blitt gjennomført for å se på effekten vitamin D kan ha på Parkinsons sykdom.

Vitamin D

Vitamin D kan gjøres i kroppen fra eksponering for sollys, og kan også komme fra matvarer og kosttilskudd. Melk og mest meieriprodukter er beriket med vitamin D.

Vitamin D & Blood

En studie i Archives i Neurology tyder på personer som lider av Parkinsons kan ha "lave nivåer av vitamin D. blod" Pasienter med Parkinsons og Alzheimers og voksne på samme alder ble studert. De med Parkinsons sykdom hadde lave nivåer av vitamin D.

Mangel på vitamin D

Studien, utført av forskere ved Emory University, betyr ikke vitamin D vil hindre Parkinsons sykdom. Studien indikerer også at det ikke har blitt bevist at det å ha lave nivåer av vitamin D er årsaken til Parkinsons sykdom.

Bentap

Mange pasienter som har Parkinsons sykdom kan også være i fare for osteoporose. Det er en mangel på forskning på vitamin D og dens innvirkning på beinmetabolismen hos Parkinson-pasienter.

Fremtidig forskning

Videre forskning er nødvendig for å fastslå om vitamin D kan forebygge Parkinsons sykdom.

Levetid med Parkinsons sykdom

Levetid med Parkinsons sykdom


Parkinsons sykdom er en degenerativ nevrologisk lidelse som påvirker flyt og kontroll av frivillige og ufrivillige bevegelser. Selv om den underliggende årsak for Parkinsons sykdom er ikke godt forstått, årsakene til PD symptomer er, nemlig den manglende evne til å produsere eller benytte neurotransmitteren dopamin. Denne dopamin-mangel fører til utfordringer for Parkinson pasienter, men det er ikke er livstruende i de fleste tilfeller.

Levetid

Hvis riktig diagnostisert og behandlet, kan en person med Parkinsons sykdom har en normal levetid. Imidlertid, hvis Parkinsons sykdom er kombinert med andre forhold, en persons levetid kan forkortes avhengig av alvorlighetsgraden og typen av eventuelle ytterligere betingelser.

Symptomer

Parkinsons sykdom er karakterisert ved en vanskelighet med motorkontroll. De første tegn kan være en svak skjelving på én side av legemet som vanligvis utvikler seg til begge sider. Snakker kan bli vanskelig og ofte ordet repetisjon eller tar pauser før du snakker et ord kan forekomme. En person med Parkinsons kan ha en vanskelig gangart når han går. Disse symptomene seg ikke begrense levetiden.

Årsaker

Årsaken til Parkinsons sykdom er ukjent, skjønt miljøgifter, en genetisk predisposisjon, eller en kombinasjon av de to kan være feil.

Risikofaktorer

Alder, kjønn, medisinsk historie, og nærhet til giftstoffer alle spille en rolle i risikoen for Parkinsons. Du har høyere risiko for Parkinsons hvis du er mann, over 50 (selv om yngre voksne som er berørt på anledningen), har en historie med PD i familien din, eller ofte er utsatt for kjemiske giftstoffer.

Behandling

Det er ingen kur for Parkinsons sykdom i dag, og ingen medisinsk diett for å forlenge levetiden per se. Men det finnes behandlinger som kan redusere sannsynligheten for komplikasjoner og øke livskvaliteten. Disse inkluderer behandlinger som letter dopamin mottak og utnyttelse, og holde motoren fungerer stabilisert. I mange tilfeller kan de rystelser assosiert med Parkinsons reduseres eller elimineres. Behandlinger for å kurere eller leder livstruende sekundære forhold kan bidra til forlenget levetid.

Body Movement Disorder & Agitasjon

Body Movement Disorder & Agitasjon


Kroppsbevegelsesforstyrrelser og agitasjon er en gruppe av nevrologiske tilstander hvor en person nervesystem produserer unormale bevegelser som er klassifisert som enten hyperkinetisk (for mye bevegelse) eller hypokinetisk (for lite bevegelse). Områdene i hjernen som kontrollerer bevegelsen blir endret eller skadet, noe som gjør det meget vanskelig for en person å styre bevegelse.

Dystoni

Dystoni er en kroppsbevegelsesforstyrrelse hvor musklene kontrakt for vedvarende perioder, forårsaker smertefulle spasmer og tvinge kroppen inn unormale positurer. Musklene ikke slappe av når i ro, noe som resulterer i ufrivillige spasmer og forvridde, repeterende bevegelser. Forskere fra National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds) mener problemet oppstår i basal ganglia, området av hjernen som koordinerer bevegelse. Det er omtrent 13 ulike former for dystoni, med symptomer som spenner fra mild til alvorlig smerte og uførhet. Beregninger fra Dystoni Medical Research Foundation er at "ikke mindre enn 300.000 mennesker i Nord-Amerika er berørt."

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom oppstår når hjernecellene som gjør dopamin, et signalstoff som koordinerer muskelfunksjon og spiller en avgjørende rolle i det sentrale nervesystemet, bli skadet eller dø og ikke lenger produsere dopamin. De fire viktigste symptomene på Parkinsons skjelver av hender, armer, ben og ansikt; stivhet i armer og ben og kjernemuskulaturen; treghet i bevegelse (også kalt bradykinesi); og nedsatt balanse og koordinasjon. Graden av symptomer varierer, men Parkinsons er en progressiv lidelse. Symptomer tendens til å begynne gradvis og øke over tid. Den skjelv kan forstyrre oppgaver som å gå og snakke.

Tourettes syndrom

Tourettes syndrom er en nevrologisk lidelse som manifesterer seg som ufrivillig, repetitive bevegelser som blinker, trakk, krampetrekninger eller grimaser. Disse bevegelsene er kalt tics. Tics kan også innebære punching seg selv, banne og gjenta ord eller setninger om og om igjen. Hyperaktivitet og impulsivitet er også symptomer på de med Tourettes syndrom. Ifølge forskere ved The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, symptomer har en tendens til å dukke opp i barndommen, nå sin topp i de tidlige tenårene og redusere inn i voksenlivet. Men symptomer og alvorlighetsgraden varierer med hver enkelt.

Myoklonus

Myoklonus er plutselige, ukontrollerbare muskelkrampetrekninger eller rykninger. Et eksempel er hikke, når en muskel rykk plutselig og deretter slapper av. Denne mild form for Myoklonus oppstår hos friske personer og utgjør ingen helsetrusler. Personer med alvorlige Myoklonus opplever vedvarende ufrivillige bevegelser og muskelsammentrekninger som føler sjokk oppstår i kroppen. Disse bevegelsene kan begrense ens evne til å gå, snakke og spise og kan tyde på hjernen eller nerve lidelser som Alzheimers sykdom, epilepsi, Parkinsons sykdom eller multippel sklerose.

Huntingtons sykdom

Huntingtons sykdom er degenerasjon av neuroner i hjernen forårsaket av en mutasjon. Et barn av en forelder som besitter en mutert gen har en 50 prosent sjanse for å arve at genet. De med det muterte genet vil etter hvert utvikle Huntingtons sykdom. Degenerasjon av nerveceller kan føre til ukontrollerte bevegelser som gjøre spise og svelge vanskelig og resulterer i nedsatt hukommelse, konsentrasjon og beslutningstaking evner; og emosjonelle vansker, depresjon og irritabilitet.

Head & Hånd Tremors

Head & Hånd Tremors


Hode og hånd skjelvinger er ufrivillige bevegelser som kan forstyrre en persons evne til å skrive og spise lett. Selv om ikke smertefulle, de kan være pinlig og frustrerende. De forekommer i både menn og kvinner.

Identifikasjon

Hode og hånd skjelvinger er vanligvis klassifisert som viktige rystelser. De består av små, raske risting bevegelser som oppstår når en person beveger hendene eller hodet. Den skjelv forsvinner vanligvis når hennes hender og hode er i ro.

Årsaker

Årsaken til essensielle skjelvinger i hode og hender er ukjent. I omtrent halvparten av tilfellene er rystelser arvet. De kan dukke opp hos unge voksne og eldre, ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center.

Behandling

Medisiner er tilgjengelige for å hjelpe kontroll skjelvinger i hode og hånd. Disse medikamentene er propranolol, primidon og benzodiazepin. Unngå sentralstimulerende stoffer som koffein kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av rystelser.

Forholdet mellom Parkinsons & degenerative joint sykdom

Forholdet mellom Parkinsons & degenerative joint sykdom


Parkinsons sykdom er en degenerativ lidelse i nervesystemet gjennom hvilke tap av dopamin i hjernen kan forårsake skjelvinger, stivhet i kroppen, langsomme bevegelser og svekket balanse. Degenerative joint sykdom, vanligvis kjent ved slitasjegikt, fører til et sammenbrudd i brusk. Begge sykdommene er idiopatisk og kan føre til felles utvalg av bevegelse grenser og motoriske ferdigheter verdifall. Pasienter med Parkinsons sykdom kan presentere seg med slitasjegikt symptomer før fullstendig diagnose avslører nevrodegenerativ lidelse.

Leddsmerter

Pasienter med Parkinsons sykdom ofte lider muscoskeletal smerteepisoder i bena, nedre rygg, skuldre og nakke. Det er ikke alltid en sammenheng mellom leddsmerter og motoriske ferdigheter komplikasjon, så faktorer utenfor selve sykdommen kan bidra til smertefulle opplevelser. Visse kroppslige handlinger som er felles for Parkinson-pasienter, for eksempel lut holdning eller uregelmessig gangart, kan bidra til leddgikt forhold.

Range of Motion

En studie publisert i Journal of the American Physical Therapy Association fant at pasienter med tidlig til midten nivå Parkinsons sykdom hadde redusert utvalg av spinal bevegelse og vri, bøye og strekke fra stammen. Artrose pasienter lider ofte av begrenset utvalg av bevegelse på grunn av degenerative sykdommer i hofter og ryggrad. Disse bevegelseshemming kan være et sekundært symptom på Parkinsons sykdom.

Tremor

Tremor stede blant pasienter med Parkinsons sykdom ofte skjer i hender eller fingre som et hvile tremor. Artrose pasienter har bevegelsesbegrensninger i kroppsdeler, inkludert hendene, som kan forårsake en svak skjelving ved bevegelse. Diagnostisering av Parkinsons sykdom ikke hviler på tilstedeværelsen av tremor alene.

Medisinering

Det på ingen kur for Parkinsons sykdom, men medisiner kan bidra til å gjenopprette dopamin nivåer i hjernen og begrense sykdomsprogresjon. Stoffet levodopa er et stoff som blir til dopamin i kroppen. En bivirkning av levodopa er dyskinesi eller spastiske, ufrivillige bevegelser. Over tid dyskinesi kan påvirke jevn bevegelse av ledd og bringe på slitasjegikt symptomer. Både Parkinsons og Artrose pasienter bruker over-the-counter medisiner som paracetamol og ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner for å håndtere smerte.

Trening

Mens det kan være vanskelig å tenke på trening mens opplever leddsmerter, kan pasienter som deltar i regelmessig trening reduserer felles sykdomssymptomer samtidig styrke andre deler av kroppen som hjerte, sener og hjerne. Ifølge undersøkelser utført av Parkinsons sykdom Foundation, kan trening påvirke utviklingen av Parkinsons sykdom og sekundære symptomer som leddsmerter.

Hva er Somatisk Movement Disorder?

Hva er Somatisk Movement Disorder?


Somatiske bevegelse refererer til både frivillig og ufrivillige bevegelser av kroppen. Den primære årsaken til bevegelsesforstyrrelser er en nevrologisk dysfunksjon. Det finnes ingen kur, men en riktig diagnose kan en pasient å få riktig behandling og forbedre sin levemåte.

Somatisk vs autonome nervesystemet

Den perifere nervesystemet refererer til nerver som forbinder hjernen og ryggmargen til resten av kroppen. Den består av to store divisjoner: den somatiske og det autonome. Det somatiske nervesystemet omfatter alle nerver som kontrollerer muskler og eksterne sensoriske reseptorer. Evnen til å flytte og føler at ting er tilrettelagt av det somatiske nervesystemet. Den autonome nervesystemet styrer indre organer, slik som hjerte, tarmer, blære og uterus. Det autonome systemet er delt inn i det sympatiske og parasympatiske. Den sympatiske systemet er det som skaper den fight or flight instinkt. Det parasympatiske tilbyr en motvekt, slik at avslapping.

To hovedtyper av Movement Disorder

Fordi det somatiske system styrer muskelbevegelser, kan en hvilken som helst bevegelsesforstyrrelse bli kategorisert som en somatisk bevegelsesforstyrrelse. Det finnes to typer av bevegelsesforstyrrelser: hyperkinetisk og hypokinetisk. Hyperkine omfatter ufrivillige bevegelser, som risting og skjelving. Hypokinetisk innebærer unormalt treg, tilsiktet bevegelse og motorisk aktivitet. Syptoms av hypokinetisk bevegelse omfatter en stiv, stein-aktig ansikt og redusert lem bevegelse under gange.

Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en av de mest vanlige bevegelsesforstyrrelser. Det er en kronisk sykdom som innebærer degenerasjon av nervesystemet, noe som resulterer i skjelvinger, stivhet, langsom bevegelse, dårlig balanse, og vanskeligheter med å gå. Fordi det fører tilsiktet bevegelse for å bli treg og stiv, kan Parkinsons sykdom kan klassifiseres som et hypokinetisk lidelse. Pasientene har problemer med å fullføre bevegelsene på grunn av forsinket overføring av signaler fra hjernen til musklene. Forsinkelsen i signaler oppstår når en viss grad av kjemisk hjerne-dopamin-reduksjon.

Andre Movement Disorders

En bevegelse lidelse er en nevrologiske tilstand som påvirker spead, flyt og kvalitet i bevegelse. Bevegelsesforstyrrelser inkludere ataksi (manglende koordinering), dystoni (ufrivillige bevegelser og langvarig muskel sammentrekning), Huntingtons sykdom, multippel system atrophies, myoklonus, progressive supranukleær parese, rastløse ben syndrom, tics (ufrivillige muskelsammentrekninger), Tourett'e syndrom og Wilsons sykdom.

Diagnose

For å avgjøre om du har en bevegelsesforstyrrelse, må du gjennomgå noen form for avbildning av hjernen, for eksempel magnetic resonance imaging eller positronemisjonstomografi.

Behandling

Fordi det er ingen kur for bevegelsesforstyrrelser, behandlinger tilbys kan bare kontrollere symptomene. Ifølge Mayo Clinic, behandling for bevegelsesforstyrrelser omfatter medisinsk behandling, botulinumtoksin injeksjoner og dyp hjernestimulering. Dyp hjernestimulering innebærer implantasjon av en enhet for å kontrollere rystelser. I botulinum toxin injeksjoner er de samme bakteriene som forårsaker botulisme (en alvorlig form for matforgiftning) brukes i små mengder som en muskel avslappende middel.

Hvordan Get Over Your Fear of the Ocean

Hvordan Get Over Your Fear of the Ocean

Frykt for havet, også kjent som thalassophobia, kan holde deg fra å gå nær sjø eller andre store vannmasser. Din frykt kan utløses av en barndomsopplevelse, en annen persons opplevelse eller en film du har sett. Din havet fobi kan uskadeliggjøre deg og utløse panikkanfall, hjertebank, redsel for å dø, svetting, skjelving og kvalme. Thalassophobia kan påvirke kvaliteten på livet ditt, men kan behandles og kureres med terapi.

Hvordan Get Over Your Fear of the Ocean

•  Ha en terapeut hjelpe deg med eksponeringsterapi. Ved gradvis å utsette deg selv for din frykt, kan du komme over det. En terapeut kan du tegne et bilde av havet og se på bilder av havet. Når du kan gjøre dette uten nød, kan han ha deg se videoer av havet. Etter dette, kan du prøve å gå ut å lukte havet luften. Når komfortabel med disse trinnene, vil du observere havet på avstand og gradvis bevege seg nærmere den. Det endelige målet for din eksponeringsterapi er å ha deg samhandle med havet, enten i det eller på den.

utsett deg for hypnose. En hypnoterapeut kan omskolere din underbevissthet sinn, slik at du føler deg komfortabel rundt havet. Hypnoterapi består av en spørre-og-svar sesjon, der terapeuten prøver å finne ut hva du frykter, og hvor du frykter kommer fra. Hypnoterapeut instruerer underbevisstheten til å se havet i en truende måte. Din frykt er minimert og til slutt du klarer å komme over det.

Lær deg å tenke positivt om havet og eliminere negative tanker. Denne atferden kan læres gjennom kognitiv atferdsterapi, som er basert på prinsippet om at din oppførsel og følelser utløses av måten du tenker om visse situasjoner. En terapeut vil hjelpe deg å justere måten du tenker, føler og handler når det kommer til havet.

Lær så mye du kan om havet og om strøm, bølger og livet under vannflaten. Finn informasjon om havet og dets fasetter på Internett eller besøke biblioteket. Å vite så mye du kan om noe kan redusere og eliminere frykt.

Hint

  • Konsultere legen din om medisiner for å hjelpe deg med å håndtere symptomer på angst mens du gjennomgår terapi. Legen din kan foreskrive beroligende midler, betablokkere eller anti-depresjon medisiner for å hjelpe deg å takle.

Årsaker og symptomer på nervøse sammenbrudd

Årsaker og symptomer på nervøse sammenbrudd


Noen opplever et nervøst sammenbrudd når de har nådd sine emosjonelle og fysiske grense og er å finne press og stress i livet for overveldende å håndtere. I motsetning til de stressende følelsene mange mennesker tidvis opplever, hindrer et sammenbrudd en person fra å fungere som de normalt ville. Grunnene til at folk opplever sammenbrudd er unike for deres situasjon, og symptomene at sufferers displayet vil også variere fra person til person.

Årsaker til nervøse sammenbrudd

Dr. Cosmo Hallström, en konsulent psykiater og klinisk psychopharmacologist, identifiserer samspillet av tre sammenflettede faktorer som forårsaker nervøse sammenbrudd: genetisk disposisjon, et individs emosjonelle elastisitet og en utløsende hendelse. En studie ved Indiana University fant at mer enn 25 prosent av amerikanerne har på et tidspunkt følte seg å være på randen av et sammenbrudd, oftest på grunn av forholdet problemer og / eller stress ved å være enslig forsørger. En annen grunn til sammenbrudd inntreffe er på grunn av resultatet av mindre trykk over en tidsperiode. Ifølge Dr. Phillip Timms, konsulent psykiater til Sør-London og Mudsley Trust, breakdowns er produktet av emosjonell buildup fra ikke arbeider med en depressiv episode.

Atferdsmessige symptomer

Hvor godt noen er å takle stress og press i livet er vanligvis illustrert gjennom sin atferd. Avslørende tegn på at noen har problemer med å takle inkludere hvis de gråter uventet, snakker mindre, har problemer med å konsentrere seg eller bare ikke synes å være deres vanlige selv. Ifølge Dr. Daniel Hall-Flavin av Mayo Clinic, manglende avtaler, ringer inn syk til å arbeide for lang varighet og unngå sosiale engasjement er andre indikatorer på at noen kan ha oppstått et sammenbrudd.

Emosjonelle symptomer

Følelser av inkompetanse og en manglende evne til å takle er ofte medvirkende faktorer til nervøse sammenbrudd, samt vanlige følelsesmessige symptomer følt av sammenbrudd lider. Ifølge Elly Prior, en praktiserende, akkreditert rådgiver for mer enn 20 år, noen opplever et sammenbrudd kan føle seg overvunnet av opplevelser av panikk, irritabilitet, frykt og sinne. Håpløshet, angst og depresjon er også vanlige følelsesmessige symptomer følt av folk som går gjennom et nervøst sammenbrudd. Videre er det ikke uvanlig for lider å bli trukket tilbake fra sine kjære og mister sin følelse av glede for ting som de normalt ville finne fornøyelig.

Fysiske symptomer

Sammen med emosjonelle og atferdsmessige tegn, noen mennesker som lider av et nervøst sammenbrudd også vise fysiske symptomer, inkludert søvnløshet, tap av matlyst, mageproblemer, skjelving, svetting, hjerte uregelmessighet og ørhet. Pre-eksisterende helsemessige problemer som migrene, eksem, sår og irritabel tarm syndrom kan bli forverret av et nervøst sammenbrudd. Noen mennesker opplever et sammenbrudd har nedsatt immunforsvar og er veldig treg til å komme seg fra mindre plager, som for eksempel forkjølelse.

Hvordan kle for den iskalde kulden på busstoppet

Hvordan kle for den iskalde kulden på busstoppet


"Old Man Winter" vil snart være over USA, og det kunne ha en ekstra "bite" eller to for ryttere på busser som de står på sine bussholdeplasser. Frigid luft truer både komfort og helse, men riktig bekledning kan holde buss ryttere varm og tørr mens du venter utenfor for deres transport å ankomme. Enten din bekymring er for deg selv, siden bussen er din tur til å jobbe, eller for barna, som ri bussen til skolen, holde kulden ute og varmen inne mens du venter på bussen.

Kle seg i lag

Isoler deg mot kulden på busstoppet ved å kle i løstsittende lag, som bidrar til å bevare varmen og holde deg varm i brutale temperaturer. En annen fordel med å bære lag er at du kan fjerne klesplagg hvis du blir for varm etter å gå inni. Du kan fortsatt svette om vinteren, noe som kan føre til en chill. Unngå svette ved å lage din første laget en lett wicking-type skjorte, laget av polyester, nylon eller silke, som du bærer rett mot huden. Bruk en genser, fleece genser eller strikket genser som andre lag; avrunde med et vann-og vindtette strøk. Ben vil ikke skjelve når du kler deg i termisk "Long John" undertøy eller fukttransporterende atletisk slitasje slitt under ull slacks eller vannfast atletisk, vind eller snø bukser.

Dekke hendene

Votter holde hender varmere enn hansker. Fingrene dine vil dele sin varme med hverandre og snu votten til en koselig kokong for hånden. Votter bør ha en toasty varm foring under et vind-og vanntett skall. Lengre mansjetter bidra til å gi ekstra varme og hindre ethvert område av håndleddet fra å bli utsatt for frysing luft.

Beskytte føttene

Vær nøye med å ikke overdress føttene; for mange par store sokker kan hindre sirkulasjon ved å avgrensa tærne og resulterer i nummen "små Piggies." Tær er svært sårbare for frostskader. Som fingrene, de trenger slingringsmonn til å generere kroppsvarme. Ull eller polyester sokker er gode alternativer, men fukt drikking bomullssokker kan fort bli fuktig og ubehagelig. Unngå så mye lagdeling at du må tvinge føttene i sko eller støvler. Foret, vanntette støvler tilby den beste beskyttelse for dine føtter og leggene. Fottøy bør ha gummi, sklisikkert såler, spesielt hvis du traske gjennom isete og snødekte forhold for å komme til bussholdeplassen.

Bruk en lue og skjerf

En stor del av kroppsvarmen forsvinner fra hodet ditt, så hold varmen inne ved donning en lue. En ull lue med øreklaffer eller en ull strikke ski cap trukket ned over ørene gir utmerket beskyttelse mot iskalde temperaturer. Pakk en ull skjerf rundt halsen og løft den til å dekke munnen og haken om nødvendig. Du kan legge enda mer varme ved tucking noen av skjerfet på innsiden foran pelsen din.

Husk Your Eyes

Solbriller er ikke bare for sommeren og tropene. Sunshine på snø kan skape en intens gjenskinn, så beskytt øynene dine fra belastning, vanning og vind tørrhet med et par nyanser.

Hvordan redusere Multippel sklerose symptomer med alternative løsninger

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom, preget av en progressiv degenerasjon av nerver i ryggmargen og hjernen. Mens forskere har spekulert i at multippel sklerose kan være forårsaket av et virus eller av genetiske faktorer, har ingen spesifikk årsak er avtalt. Symptomer på MS inkluderer muskelkramper og svakhet, tap av balanse, tretthet, synsproblemer, talevansker, skjelving, nummenhet og problemer med å utføre normal fysisk aktivitet. I begynnelsen stadier av multippel sklerose, kan et angrep av symptomene komme plutselig og så forsvinne innen en måned, ikke reoccurring så lenge tiår. Senere kan symptomene komme tilbake og mer fysisk svekkelse kan oppleves. Hvis ondartet multippel sklerose oppstår, kan det få fatale resultater. Legen din kan ønske å sette deg på en rekke reseptbelagte legemidler for å gjøre dine MS-symptomer mer håndterlig, men det finnes også alternative løsninger som kan bidra til å lette tilstanden din og bidra til å holde deg i remisjon lenger.

Hvordan redusere Multippel sklerose symptomer med alternative løsninger

•  Unngå følelsesmessig stress. Komme opprørt eller å ha angst kan bringe på symptomer på sykdommen din, så du må gjøre hva du kan for å forbli rolig. Prøv å bruke avspenningsteknikker og dype pusteøvelser for å lindre stress. Hvis du befinner deg i et potensielt propaganderte situasjon, gå bort og finne et rolig hvor du kan samle fatningen.

Ta 200 milligram Koenzym Q10 daglig for å styrke immunforsvaret. Koenzym Q10 eller Q10 er et stoff som finnes i alle humane celler, men den kan lades ut, på grunn av alder, bruk av visse reseptbelagte medikamenter eller på grunn av sykdom. En supplerende form av Q10 brukes til å re-forsyne kroppen med dette trengte stoffet. Du bør konsultere legen din før du tar CoQ10, hvis du tar kjemoterapi medisiner, blodfortynnende eller warfarin.

Eliminer mettet fett fra kosten, samt sukker, kokosolje, stekt mat, bearbeidet mat, sjokolade, rug, bygg, hvete, melkeprodukter, raffinert mat, kjøtt, krydret mat, kaffe, mat tilsetningsstoffer og alkohol. Going vegetarianer er den beste veien å gå, hvis du lider av multippel sklerose.

Spis matvarer som er rike på vitamin K. Hvis du har multippel sklerose, er sannsynligheten for at blodet har problemer clotting, men vitamin K kan hjelpe til å bøte på dette. Noen eksempler på matvarer som inneholder vitamin K er løk, olivenolje, brokkoli, asparges, spinat, okra, rå persille, grønnkål, nepe greener, salat, kålen, rosenkål, alfalfa og kål. Hvis du er gravid eller ammer, eller ta Warfarin, fenytoin, Doxorubicin, anti-convulsants eller antibiotika, bør du snakke med legen din om sikkerheten av å spise vitamin K-rik mat, som vitamin K kan ha interaksjoner eller bivirkninger.

Ta vendelrot å hjelpe nervesystemet slappe av og for å hjelpe deg å sove bedre. Valerian kommer fra roten av en duftende flerårig plante med hvite blomster som oppsto i Asia og Europa. Det har blitt brukt i århundrer for sine medisinske egenskaper. Du kan få det i kapsel, skjær eller te form. Ta doseringen som angis på produktet du velger. Når du tar vendelrot, bør du ikke drikke alkohol, kjøre bil eller betjene tungt maskineri, som denne urten vil forårsake døsighet. Valerian bør unngås hvis du er gravid, ammer, lider av en nervøs lidelse eller er på reseptbelagte antidepressiva eller beroligende midler.

Vurdere å gå til en massasjeterapeut. Massasje kan hjelpe til å opprettholde din muskelfunksjon og kan hjelpe deg å oppnå avslapning. Regelmessig massasje kan bidra til å sette mange multippel sklerose symptomer i remisjon

Hint

  • Disse midler er kun for voksne.
  • Konsultere legen din om noe alternativ middel du har tenkt å bruke.
  • Hvis et angrep blir invalidiserende, må du ha et middel til å kontakte noen til å hjelpe deg umiddelbart.

Alvorlige symptomer på MS

Multippel sklerose (MS) er en invalidiserende sykdom som vil føre til mange forandringer i livet ditt. Dens symptomer kan skape kaos på din helse, din familie og din jobb. Selv om symptomene er ikke akkurat det samme i alle to mennesker, å ha noen ide om hva som kan utvikle kan tillate deg å forberede dem. Symptomene på MS kan påvirke deg følelsesmessig og fysisk.

Hva er MS?

Multippel sklerose er en sykdom som skader myelin, et mykt, hvitaktig, fettstoff som dannes rundt kjernen av visse nervefibrene i det sentrale nervesystemet. MS også skader nervefibrene. Dette forstyrrer sendinger av nervesignaler mellom ryggmargen, hjernen og andre kroppsdeler. Dette avbrudd fører til at alle primære symptomer på MS. Symptomene varierer avhengig av hvor myelin og nervefiber skade oppstår. Primær progressiv MS er den mest alvorlige formen av sykdommen. Med denne formen, symptomene stadig forverres uten en tydelig tilbakefall, der symptomene forbedre og deretter forverres, eller remisjon, der symptomene bedres eller forsvinne.

Fysiske symptomer på MS

Du kan oppleve alvorlige muskelproblemer, noe som resulterer i stive bevegelser (kramper), ukontrollerbar risting eller skjelving (ataksi). Du kan oppleve at du drar bena og er spesielt klønete på grunn av en mangel på koordinering. Vertigo er ofte tilstede. Alle disse symptomene kan tvinge deg til å bruke rullestol.

MS fører ofte varierende grad av smerte. Nevropatisk smerte forårsaker ulike følelser i huden eller brennende ved den minste berøring. Muskelskjelettsmerter vanligvis resultater fra overflødig press på ledd og bein fra spasmer. Smertebehandling kan ofte være en tungvint prosess i forvaltningen av sykdommen din.

En av de mer pinlige symptomer på MS er urin eller tarmproblemer. MS kan føre til forstoppelse eller tarm inkontinens. Det kan også føre til en over-eller under-aktiv blære. Blæren vil kontrakten selv om den ikke er full, eller du ikke passere alle dine urin på en gang, slik at blæren mett.

Vertigo er en vanlig alvorlig symptom på MS, noe som gjør at du føler deg ut av balanse. Du kan føle deg svimmel eller ør som et resultat av dette symptomet. Verst av alt, gjør dette symptomet du føler deg som om rommet er spinning rundt.

Emosjonelle Symptomer på MS

Som et resultat av MS, kan du oppleve følelsesmessige problemer. Denne ødeleggende sykdom er livsendrende og setter enorm belastning på deg og din familie. Du kan bli deprimert som du opplever tilbakefall. Du bør oppsøke lege hvis du føler selv-hat eller ønske om å skade deg selv å ende problemene dine. Angst kan også bli en del av hverdagen din. Dette skyldes vanligvis at den overveldende følelsen av mangel på kontroll over din egen kropp. En av de merkeligste emosjonelle problemer som kan oppstå er overdreven og uhensiktsmessig lykke eller sorg. Alle disse emosjonelle problemer kan styres ved hjelp av en mental helse profesjonell.

Seksuelle Symptomer på MS

Dessverre kan den skade som MS forårsaker påvirke sexlivet. Menn kan oppleve mannlig erektil dysfunksjon eller impotens. Kvinner kan også oppleve kvinnelige sex dysfunksjon. Selv om disse betingelser vanligvis har fysiske kilder, kan de også ha følelsesmessige kilder. Ofte depresjon og angst kan føre til seksuelle dysfunksjoner. Disse symptomene kan også være medisinsk behandlet med en viss suksess.

Kognitive symptomer på MS

Du kan finne de kognitive symptomer på MS så vanskelig som alle de andre symptomene kombinert. Du kan oppleve hukommelsestap eller vanskeligheter med å finne de ordene du vil si. Du kan ha en vanskelig tid å fullføre selv enkle ting som følge av redusert oppmerksomhet span. Konsentrerer seg om ting for en lengre periode kan ofte bli umulig. Du kan også finne at alle disse symptomene gjør det vanskelig for deg å lære nye ting.

MS vil trolig forandre ditt liv og livene til din familie og venner. Men å ha kunnskap om hva du kan forvente kan hjelpe deg til å godta hva som ikke er i din kontroll. Det er mange mennesker som klarer å leve med MS, og du kan også.

Hva Ligner MS symptomer?

Multippel sklerose er en tilstand som ofte er vanskelig å diagnose fordi mange andre forhold presenterer lignende symptomer. Symptomer på multippel sklerose inkluderer svakhet, nummenhet, prikking, skjelving, balanseproblemer, tretthet, synshemming, svimmelhet og urin haster. Symptomer på multippel sklerose kan noen ganger gå i remisjon og deretter blusse opp igjen senere. For å diagnostisere multippel sklerose leger trenger å utelukke andre tilstander og til også å identifisere tilstedeværelsen av lesjoner i hjernen og / eller ryggmargen.

Vaskulær sykdom

Vaskulær sykdom er en tilstand som oppstår når deler av kroppen ikke får tilstrekkelig blodstrøm på grunn av en blokkering. Symptomer på vaskulær sykdom inkluderer smerter ved gange, muskelkramper, slow-healing ben og føtter sår og kroniske smerter.

Ryggmargskompresjon

Når ryggmargen blir komprimerte nerver kan bli klemt, noe som resulterer i plagsomme symptomer. Symptomer på ryggmargskompresjon inkluderer brennende smerte, skarpe smerter, prikking, nummenhet og muskelrykninger. Noen ganger symptomer kan bli verre under søvn.

Lyme sykdom

Lyme sykdom er en tilstand overføres til mennesker gjennom et flåttbitt. Symptomer på Lyme sykdom kan omfatte en lokalisert utslett der flåtten bite skjedde. Andre symptomer er feber, frysninger, tretthet, hodepine, muskelsmerter, leddsmerter, midlertidige lammelser, nummenhet, svakhet, muskel koordinering verdifall og søvnproblemer. Noen individer min selv lider øyebetennelse, som er lik øye problemer forårsaket av multippel sklerose.

Lupus

Lupus er en annen inflammatorisk sykdom som oppstår som et resultat av et immunsystemfeil. Den immunsystem angriper de organer og celler i legemet, forårsaker skade av varierende grad. Symptomer på lupus kan også gå inn i remisjon og blusse opp på samme måte som de som er forbundet med multippel sklerose. Symptomer på lupus inlcude leddsmerter, hovne ledd, leddstivhet, feber, tretthet, munnsår, ansikts utslett, hud lessions, kortpustethet, hukommelsestap, brystsmerter og angst.

Sarkoidose

Sarkoidose er en tilstand som resulterer i klumper av betente celler i hele kroppen. Denne tilstanden vanligvis påvirker skinn, øyne, lymfeknuter og lunger. Symptomer på sarkoidose kan være tretthet, generelt ubehag, feber, kortpustethet puste, hoste og irriterte øyne. Dessuten kan albuer, håndledd, hender og ankler lider av leddgikt symptomer. I tillegg kan et utslett forekomme på armer, setet og ansikt.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er en komplisert syndrom som også er svært vanskelig å diagnose. Symptomene varierer mye fra person til person. Symptomer vil ofte gå inn i remisjon for en tid, og deretter blusse opp for en tid. Symptomer på fibromyalgi inkluderer allover smerte, søvnløshet og tretthet. Fibromyalgi noen ganger forekommer sammen med andre forhold, slik som lupus, irritabel tarm syndrom, endometriose, kronisk utmattelsessyndrom, osteoporose, revmatoid artritt og restless legs syndromer.

Symptomer på MS

Multippel sklerose (MS) er en alvorlig tilstand som angriper kroppens sentralnervesystemet (CNS), det området av legemet som styrer evnen til å fungere. Til tross for at det er utallige mulige symptomer, er det viktig å huske på at ingen av symptomene på MS er spesifikke for sykdommen alene. Å ha en av disse symptomene, eller enda mer, betyr ikke nødvendigvis at du har MS. Disse symptomene er alle alvorlig, skjønt, og garanterer oppmerksomhet av en helse-omsorg leverandøren dersom de presenterer seg selv - enten alene eller sammen med andre.

Optiske Symptomer på multippel sklerose

Symptomene på MS kan deles inn i en rekke forskjellige kategorier. Den første vil vi se på er de visuelle symptomer, eller symptomer på MS som påvirker øynene. De optiske symptomer på MS kan inkludere optikusnevritt (tåkesyn, blindhet, fargeblindhet eller øyesmerter); dobbeltsyn (dobbeltsyn); og nystagmus (plutselige krampetrekninger øyebevegelser).

Du kan også oppleve en tilstand som kalles afferent pupillen defekt (unormale responser i elevene), har problemer med bevegelse og lyd phosphenes (der du ser blinkende lys når du hører en plutselig lyd eller beveger øynene for fort) eller til og med utvikle inter oftalmoplegi (der øynene ikke kan koordinere med hverandre).

Motor Symptomer på MS

Fordi multippel sklerose angriper sentralnervesystemet, vil effektene på dine motoriske evner være veldig tydelig. De som lider av MS, kan lide av en rekke tilstander som påvirker muskelkontrollen og motorikk.

Noen av de motoriske symptomer på MS inkluderer paraparesis (svakhet i underkroppen), quadriparesis (svakhet i begge armer og begge ben), monoparesis (påvirker en lem) og hemiparese (enten høyre eller venstre side av kroppen), alle som bidrar til muskel svakheter som kan utvikle seg enten mild eller delvis lammelse. Forhold som plegia (lammelser), hemiplegi (den ene siden av kroppen er lammet), quadraplegia (begge armene og begge bena er lammet), paraplegi (påvirker bare ben) og tetraplegi (lammelse av alle fire ekstremiteter samt torso ) er mer alvorlige forhold som påvirker muskelstyrke og kan forårsake alvorlige eller total lammelse.

Andre vanlige symptomer er spastisitet (tap av muskeltonus, forårsaker smerte og stivhet), dysartri (talevansker), muskelatrofi, muskelkramper, muskelkramper, rastløse ben syndrom, droppfot, hypotoni eller clonus (holdningsproblemer) og dysfunksjonelle refleks lidelser .

Sensoriske symptomer på multippel sklerose

De sensoriske symptomer på MS kan være ganske skremmende. Noen vanlige sensoriske symptomer på MS omfatter parestesi (delvis nummenhet, summende eller prikking, og noen ganger også vibrasjoner, vanligvis følte i ekstremiteter); L'Hermitte tallet (summende eller elektrisk støt følelser ved hodebevegelser); og trigeminusnevralgi (ansikts smerter). Du kan også oppleve anestesi (komplett nummenhet i deler av kroppen) eller nervesmerter (plutselige smerter uten identifiserbar årsak).

MS symptomer som påvirker koordinasjon og balanse

På grunn av sitt engasjement med det sentrale nervesystemet, kan MS ha en betydelig innvirkning på din evne til å holde balansen og vedlikeholde din koordinasjonsevne.

Vanlige symptomer som påvirker disse evner inkluderer ataksi (manglende evne til å forbli koordinert), dysmetri (bevegelser som under-eller over-shoot), svimmelhet (en form for svimmelhet som kan forårsake oppkast eller kvalme), tale hindringer, risting, skjelving og tap av evne til å bevege seg i en rytmisk måte.

Reproduktive & Elimination Symptomer

Multippel sklerose kan ha en alvorlig innvirkning på din reproduktive system (spesielt på din sexlyst) samt på blæren og tarmene.

Vanlige symptomer på MS påvirker din evne til å eliminere avfall inkluderer urininkontinens, problemer med vannlating, forstoppelse, et presserende behov for å gjøre sitt fornødne eller fekal inkontinens.

Vanlige seksuelle symptomer på MS inkluderer impotens, en manglende evne til orgasme, mannlig utløsning tilbake i blæren og en manglende evne til å bli seksuelt opphisset.

Kognitive eller emosjonelle symptomer

Bare blir diagnostisert med MS kan ha en betydelig innvirkning på en persons tankesett. Som andre symptomer, spesielt i de senere stadier av sykdommen, kan du finne deg er å utvikle flere kognitive symptomer.

Disse symptomene er depresjon, humørsvingninger og angst, alle relatert til stress og bekymring forbundet med selve sykdommen. Du kan også utvikle hukommelsesproblemer, talevansker, demens eller til og med bipolar lidelse.

MS Leg smerte symptomer

Multippel sklerose, forkortet til MS er sykdom som påvirker hjernen og ryggmargen. Selv om symptomene varierer med hver enkelt, vanligste symptomene er smerter eller problemer med benbevegelser som gåing. Leg smerte er et generelt uttrykk for å beskrive en hvilken som helst ubehag i den ene eller begge ben.

Beskrivelse

MS er en autoimmun sykdom, hvilket betyr at kroppens immunsystem er aktiv, og som et resultat, angriper sine egne celler. I tilfelle av MS, angriper immunsystemet i sentralnervesystemet, som er sammensatt av hjernen og ryggmargen. Mer spesifikt, MS påvirker nervecellene evne til å kommunisere med hverandre. I dag er det ingen kur for MS og prognosen er vanskelig å forutsi som den enkeltes erfaring med sykdommen er forskjellig.

MS-symptomer

Vanlige symptomer på MS omfatter nummenhet, smerter i armer eller ben, problemer med å bevege armer eller ben, utydelig tale, skjelving i bena eller armene, svakhet i bena eller armene, synstap, dobbeltsyn, nedsatt oppmerksomhet, redusert hukommelse , tretthet, hørselstap, svimmelhet, forstoppelse, inkontinens, hyppig vannlating og avføring lekkasje.

MS Treatment

Medisiner kan gis for å bremse utviklingen av sykdommen og for å kontrollere symptomene. I tillegg, fysioterapi, logopedi, ergoterapi, planlagte treningsprogrammer, god ernæring, og hjelpemidler, for eksempel rullestoler, kan hjelpe pasienter leve bedre med MS.

Leg Pain

Den vanligste årsaken til smerter er fysiske skader. For eksempel, sklir og faller, overforbruk og andre benet muskelskader kan føre til ømhet i bena. Ryggskader kan også føre til isjias, en skyting smerte nedover beina. Frakturer, som er knust eller sprukket bein, forstuinger og stammer er de vanligste formene for beinskader. Leg smerte kan også være et symptom på sykdom. For eksempel personer med dyp venetrombose eller DVT for kort, opplever kroniske smerter i låret og leggen.

Expert Insight

Enhver vedvarende smerter bør diskuteres med en medisinsk faglig. Men få øyeblikkelig hjelp hvis beinet eller beina blir hovne, har du feber, forverrer smertene med aktivitet eller bevegelse.

Hva er Tegn og symptomer på MS i nakken?

Hva er Tegn og symptomer på MS i nakken?


Multiple aclerosis, eller MS, er en av flere sykdommer som påvirker den myelin foringsrør som omfatter nervefibrene rundt ryggraden. Skaden gjort til denne casing lar delikat sentralnervesystemet å lekke ut væske og utløser "misfires" langs nerveimpulser og til slutt nerve død. Flere symptomer som vises langs nakken og ryggraden kan være advarsel tegn på multippel sklerose.

Konstant fysisk tretthet

En av de første tegnene på MS er en konstant trøtthet i beina og andre kroppsdeler, for eksempel nakken. Fatigue seg selv kan være relatert til utmattelse eller flere sykdommer, og bør ikke tas som en sikker indikator på MS. Den type tretthet som mer tydelig relatert til MS er ofte ledsaget av en svakhet eller klossethet i bena eller hendene, og vil ikke forsvinne med resten. Hvis du opplever stivhet i nakken sammen med tretthet, hvile mer og sjekke selv for flulike symptomer. Hvis situasjonen ikke løser etter fem til syv dager, kontakt lege.

Nummenhet eller skjelving

Et annet symptom på MS er nummenhet i nakken eller ryggraden. Dette kan være ledsaget av en kjølig følelse eller av varemerket "pins og nåler" som vanligvis er forbundet med nummenhet i ekstremiteter. Skjelving er også mulig og vil vanligvis oppleves som en form for problemer med å holde hodet oppe. Disse symptomene stammer fra nerve "feiltenning", som resulterer i koss signaler. Mens begge symptomene er også en indikasjon på andre forhold (for eksempel Parkinsons sykdom) er det trolig at nummenhet eller skjelving i nakken og ryggraden betyr trøbbel. Oppsøk lege umiddelbart hvis opplever disse symptomene.

Lhermittes Sign

Mens de fleste av de tegn og symptomer på MS er generelt (kan også være en rekke andre sykdommer fra mild til alvorlig,) Lhermittes tegn er en av de få veldig klare indikatorer. Lhermittes tegn manifesterer fysisk så lesjoner nærheten nakkesøylen og erfarings som en følelse av betydelig smerte i rygg og nakke som føles lik elektrisk støt, ofte som nakken er bøyd fremover. Etter dette en endring i objektiv sensorisk tolkning ofte forekommer. Smak kan endre seg radikalt (for eksempel kan kylling smak altfor flavorful, som pepperoni, eller iskrem kan ha ingen smak i det hele tatt) eller farger kan vises skjevt (enten fargeblindhet eller farge forvirring). De som mistenker opplever Lhermittes skiltet bør søke medisinsk hjelp umiddelbart.

MS-symptomer hos eldre

MS-symptomer hos eldre


Multippel sklerose (MS) er en sykdom som påvirker sentralnervesystemet. Sykdommen rammer folk i alle aldre, men vanligvis begynner mellom 15 og 50. MS kan påvirke de eldre, og i slike tilfeller er symptomene ikke er konsistent blant folk som har blitt diagnostisert. Det ser ut til at symptomene på MS kan være tilfeldig og vare i forskjellige lengder av tid. Følgende er de vanligste MS-symptomer hos eldre.

Visuelle symptomer

Multippel sklerose påvirker synsnerven, noe som kan føre til nedsatt syn. Noen av MS-symptomer hos eldre er tåkesyn, tap av fargesyn, blindhet, dobbeltsyn og blinkende lys når øynene beveger seg. De eldre kan også føle smerter i øyet, har jerky øyebevegelser, konstant og skyter øyebevegelser, mangel på koordinering mellom de to øyne og unormal elev svar.

Motoriske symptomer

Symptomer på MS er mest merkbar for andre når lidelse påvirker motoriske ferdigheter. Disse symptomene igjen varierer fra person til person og ikke har en bestemt alder da de begynner. Men noen av symptomene på MS som kan påvirke den eldre er muskel svakhet, som kan omfatte milde eller delvis lammelse; total eller tap av muskelstyrke; og tap av muskeltonus som forårsaker stivhet, smerte og begrensning av å bruke de berørte lemmer. Andre symptomer er utydelig tale; muskel tap; ufrivillig sammentrekning av muskler; stilling problemer; tics; krampetrekninger og kronglete av muskler; ufrivillig bevegelse av bena; og foten å dra.

Sensoriske symptomer

MS-symptomer kan føre til forskjellige typer følelser i kroppen, noe som vil gi forskjellige sensoriske symptomer. MS kan føre til delvis nummenhet, prikking, summende og vibrasjons sensasjoner. De eldre kan også føle seg komplett nummenhet eller tap av følelse; smerte uten åpenbar årsak; svie, kløe og elektriske sjokkfølelser; summende opplevelser når du flytter hodet; tap av bevissthet om plassering av kroppsdeler; og ansikts smerter.

Koordinasjon og balanse Symptomer

Ofte personer med MS føler et tap av koordinering og har en vanskelig tid å holde sin balanse. Noen av symptomene på MS som påvirker koordinasjon og balanse skjelver når du utfører gode bevegelser; konstant under eller skyter beinbevegelser; unormal balanse funksjon i det indre øret; kvalme, oppkast eller følsomhet for reisesyke fra vestibular ataksi; problemer med å koordinere tale; stamming; langsom lem posisjon tilbakemeldinger. Det kan være et tap av evne til å produsere vekslende raskt bevegelser, for eksempel for å flytte til en rytme.

Tarm, blære og seksuelle Symptomer

Dessverre, MS-symptomer er ikke diskriminerende om hvor de påvirker kroppen. Det er noen symptomer som kan påvirke tarmer, blære og seksuelle ytelse. Disse symptomene inkluderer urin haster og inkontinens; urinretensjon og oppbevaring; mannlig og kvinnelig impotens; manglende evne til å oppnå orgasme; ejaculating inn i blæren; manglende evne til å bli seksuelt opphisset; sjeldne eller uregelmessig avføring; tarm haster; og tarm inkontinens.

Kognitive symptomer

MS angriper alle områder av kroppen og ikke har noen kognitive symptomer. Pasienten kan begynne å ha kortsiktige og langsiktige minneproblemer; glemsomhet; langsom ord tilbakekalling; demens; humørsvingninger og / eller eufori; bipolar syndrom; angst; og nedskrivning til tale forståelse og produksjon.

Andre symptomer

Symptomene på MS er en lang liste over områder i kroppen hvor det kan bli et problem. Disse symptomene er vanlig for mange andre sykdommer eller sykdommer, så vel, og bare fordi du har noen av disse symptomene betyr ikke at du har MS. Hvis du har noen bekymringer, kontakt lege fra legen din. Noen andre symptomer som ikke nødvendigvis passer inn i en kategori er tretthet; øke i alvorlighetsgrad av symptomer med varme; acid reflux; nedsatt følelse av smak og lukt; epileptiske anfall; svelgeproblemer; luftveisproblemer; sove uorden; feilaktig kalde kroppsdeler; og autonome nervesystemet problemer.

Årsaker til kronisk migrene hodepine

Årsaker til kronisk migrene hodepine


Migrene er en fellesbetegnelse som kan gjelde for alle alvorlig hodepine som forårsaker følsomhet for lys og lyd. Kronisk migrene er en lidelse som fører til smerter i kraniet på grunn av økt fartøy og kapillærene; vanlig hodepine smerte er forårsaket av blodkar innsnevring. Smerten forbundet med kronisk migrene er ofte beskrevet som bankende, ensidig smerte, konsentrert på den ene siden av hodet. Selv om de ulike typer migrene lider under mer enn 30 millioner amerikanere har en rekke årsaker, forstå de mulige risikofaktorer går langt i å hjelpe migrene forebygging.

Migrene og Aura

Migrene med aura og migrene uten aura er de to mest utbredte kategorier av migrene. "Aura" refererer til en nevrologisk fenomen som forekommer i ca 30 minutter før intens migrene smerte. Auras kan inkludere skimrende hallusinasjoner, synstap, talevansker og svimmelhet. Bortsett fra aura, klassisk migrene symptomer inkluderer intens hodepine smerte, lysfølsomhet, kvalme og oppkast. Hodepine frie migrene er en sjelden form for migrene som forårsaker aura fenomen uten de andre klassiske migrene symptomer.

Andre typer migrene

Migrene av andre typer er klassifisert av forskjeller i symptomer. Abdominal migrene er indikert med magesmerter uten en klar fordøyelses eller gastrointestinal årsak eller lidelse. En basilaris arterie migrene fører til forstyrrelser i basilaris arterie som forsyner hjernen med oksygenrikt blod; symptomer inkluderer talevansker, svekket motorisk evne og svimmelhet. Carotidynia kan føre til hevelse som ligger rundt halsen er arteria carotis og produsere intense smerter i de nedre regioner av ansiktet, inkludert kjeven eller nakke. Oftalmoplegisk migrene smerte er konsentrert i øynene og kan produsere oppkast og synsnerven lammelser. Status migrene gir smerter i perioder som varer lenger enn 72 timer.

Hormoner

På grunn av den rollen østrogen spiller i migrene, kvinner har større risiko for å oppleve migrene symptomer enn menn. Svingninger i østrogennivået forårsaket av menstruasjonssyklusen kan øke forekomsten av migrene symptomer. Medisiner som påvirker hormonelle nivåer, for eksempel p-piller, kan føre til østrogennivået å svinge. Graviditet, overgangsalder og månedlige perioder ser størst forekomst av migrene symptomer hos kvinner. Ifølge MAGNUM, oppstår de fleste svangerskapsrelaterte migrene symptomer i første trimester av svangerskapet.

Genetikk

Migrene er genetisk basert, noe som betyr at familiehistorie er en viktig risikofaktor i å oppleve migrene. Ifølge MAGNUM, nær 38 millioner amerikanere har en genetisk tilbøyelighet til å lære mer migrene symptomer. Hvis en av foreldrene av en person lider av migrene, har den enkelte en 50 prosent sjanse for å oppleve migrene. At risikoen er ikke oppblåst av psykologiske eller miljømessige årsaker.

Andre årsaker

Stress fra karriere eller familieliv kan øke forekomsten av migrene symptomer. Overdreven sensoriske stimuli, spesielt visuelle eller auditiv (lyd), kan utløse migrene. Visse matvarer, for eksempel øl, rødvin, sjokolade, koffein og alderen oster kan øke en persons mottakelighet for migrene. Fasting eller generell underernæring kan også bidra til migrene. Andre årsaker er barometer endringer i miljøet, endringer i søvnmønster og visse medisiner.

Behandlinger

Legemidler foreskrevet for å lindre migrene faller inn i to kategorier: smertestillende medisiner og forebyggende medisiner. Smertestillende medikamenter inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), triptaner, anti-kvalme medisiner og sovetabletter. Disse stoffene blir brukt under et migreneanfall og tar sikte på å hemme symptomer som allerede finnes. Forebyggende medisiner inkluderer kardiovaskulære medikamenter, antidepressiva, anti-beslag medisiner og Botox. Disse stoffene kan bidra til å hemme forekomsten av migrene symptomer hos personer med risiko for hodepine.

Komplikasjoner

Migrene behandlinger forårsake en rekke bivirkninger. NSAIDs tatt for migrene lettelse kan forårsake magesmerter, blødninger og sår. Som kroppen bygger opp motstand mot de smertestillende medisiner, en tilstand som kalles "rebound hodepine" kan forekomme, der smertestillende medisiner selv kan utløse migrene symptomer. De som bruker høye doser av medisiner mer enn ni dager ut i måneden er i faresonen. Triptaner og visse antidepressiva kan føre til serotonin-syndrom, et overskudd av serotonin som produseres i kroppen. Denne komplikasjonen kan føre til skjelving, diaré, feber, muskelstivhet og kramper, og det kan være dødelig hvis ubehandlet.

Om Desipramin for behandling av Migrene

Migrene kan unngås ved å bruke ett av flere medisiner, fra triptaner til kombinasjoner av acetominofen og et antihistamin. Trisykliske antidpressants som desipramin, hvis tatt på en daglig basis, kan hjelpe migraineur unngå vanlige migreneanfall.

Trisykliske antidepressiva

Desipramin faller i trisykliske antidepressiva klassifisering. Denne medisinen påvirker visse hjernen kjemikalier, for eksempel noradrenalin og serotonin. Det er ikke helt klart hvordan desipramin virker på hjernen, spesielt når den brukes for å hindre anfall. Desipramin er først og fremst foreskrevet for å behandle depresjon symptomer, selv om det har blitt godkjent av Food and Drug Administration (FDA) for andre bruksområder.

Off-label bruk

For migraineur (migrene lidende), desipramin, tas daglig, kan bidra til å forebygge migrene. For at denne medisiner for å være så effektiv som mulig, må det tas på en daglig basis, slik at pasienten har en konsistent nivå av medikamentet i hans system. Det vil ikke bidra til å redusere eller avslutte migrene smerte hvis det er tatt en gang hodepine har startet.

Medisinering Forholdsregler

Når et barn eller tenåring tar et antidepressivum som desipramin, kan hun oppleve selvmordstanker (tanker om å drepe seg selv). Andre forholdsregler inkluderer å unngå bruk av alkohol mens du tar denne medisinen, og ikke kjører hvis medisinen gjør deg søvnig; beskytte deg selv fra for mye eksponering for sol (medisiner kan forårsake følsomhet for sollys). Hvis du er diabetiker, bør du overvåke blodsukkeret tettere når du begynner å ta denne medisinen. Hvis du lider av en alvorlig reaksjon på desipramin, må du fortelle legen din med en gang.

Bivirkninger

Disse bivirkningene er sjeldne, men skal rapporteres: tåkesyn, forvirring, problemer med å snakke / svelge, smerter i øyet, besvimelse, hallusinasjoner, tap av evne til å kontrollere balanse, nervøsitet / rastløshet, maske-lignende ansikts tone, skjelving / skjelving, redusert seksuell aktivitet, forstoppelse, rask / uregelmessig hjerterytme (hoppe, pounding eller racing) og vannlating problemer. Disse bivirkningene er også sjeldne: brystforstørrelse, sekresjon av melk fra brystene, hårtap, angst, irritabilitet, muskelrykninger, rød / brune flekker på huden, summende eller øresus, hudutslett / kløe, beslag, hevelse i ansikt / tunge, sår hals og feber, gule øyne og hud og svakhet.

Annen informasjon

Andre, mindre alvorlige bivirkninger som kan gå unna omfatter munntørrhet, kvalme, hodepine, økt appetitt (spesielt for søtsaker), vektøkning, dårlig smak i munnen og svakhet / tretthet. Andre inkluderer økt svetting, halsbrann, diaré, oppkast og problemer med å sove.

Liste over migrene medisiner

Migrene er hodepine som går igjen og er preget av bankende smerte på en eller begge sider av hodet. Det er ofte en utløsende faktor eller sterk familie historie. Migrene er mer utbredt hos kvinner, ved at kvinner er nesten dobbelt så stor sjanse for å oppleve migrene enn menn ved slutten av tenårene. Noen migrene er merket med en aura, som er en følelse av varme eller lys. Migrene kan være svært ødeleggende og inkluderer symptomer som kvalme, oppkast, hevelse, irritabilitet og svetting. Ikke alle migrenepasienter søker behandling. De som ofte finne lindring i foreskrevet medisiner.

Amitriptylin

Amitriptylin, som selges som Amitriptyline HCL, er en trisyklisk antidepressiv foreskrevet for alvorlig depresjon. Det er noen ganger foreskrevet for behandling av migrene. Noen vanlige potensielle bivirkninger er tretthet, svimmelhet, ortostatisk hypotensjon, munntørrhet, forstoppelse, uskarpt syn og urinretensjon.

Atenolol

Merkenavnet for reseptbelagte stoffet atenolol er Tenormin. Atenolol er en blodtrykkssenkende og antianginal medisiner foreskrevet for høyt blodtrykk og hjerteinfarkt. Det er noen ganger foreskrevet for migrene. Kvalme, diaré, kalde armer og ben, svimmelhet, mentale forandringer, tretthet og søvnløshet er noen vanlige bivirkninger.

Fluoksetin

Fluoksetin, solgt som Prozac, Prozac Ukentlig eller Sarafem, er en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI) antidepressiva. Det er ofte foreskrevet for alvorlig depresjon og angstlidelser. Noen ganger er det foreskrevet for migrene. Noen vanlige bivirkninger av Prozac bruk er hodepine, angst, skjelving, søvnløshet, uro, munntørrhet, kvalme, oppkast, diaré, tap av matlyst, kramper, oppblåsthet, hyppig vannlating, feber, hoste og bihulebetennelse.

Sumatriptan

Imitrex, en velkjent migrene behandling, er merkenavnet for sumatriptan. Imitrex er en antimigrenemiddel som er foreskrevet for å behandle migrene og cluster hodepine. Nakkestivhet, svakhet, rødme, svimmelhet, sedasjon, kribling, følelse av varme eller tetthet og nummenhet er noen vanlige bivirkninger.

Topiramat

Topiramat selges som Topimax, en krampestillende reseptbelagte medisiner. Det er foreskrevet hovedsakelig for behandling av beslag og noen ganger for migrene. Vanlige bivirkninger er unormalt i syn, tretthet, svimmelhet, tremor, kvalme, tap av appetitt og hukommelsestap.

Verapamil

Calan, Calan SR, Isoptin, Isoptin SR, verapamil HCL, Verelen PM og Covera-HS er alle merkenavn for verapamil. Verapamil er et reseptbelagt legemiddel som fungerer som en kalsiumblokker, antidysrhythmic, antianginal og blodtrykkssenkende medisiner. Den brukes til behandling av hypertensjon, arytmier, angina og rask puls. Noen ganger vil det være foreskrevet for å hindre migrene hodepine. Noen vanlige bivirkninger er tretthet, hevelse, kvalme og forstoppelse.

Hvordan behandle Shock

Et offer kan gå inn i sjokk for mange grunner, inkludert store skader, blodtap, allergisk reaksjon, indre blødninger, systemisk infeksjon eller sentrale organfeil. Shock er forårsaket av hjertet ikke nok å pumpe blod for å tilføre oksygen til offerets organer og vev. For uansett grunn som forårsaket sjokk; vare på offeret er av den største betydning. Shock er et livstruende medisinsk tilstand; derfor ambulansepersonell må kalles umiddelbart, mens flittige førstehjelpsarbeidet blir utført på offeret av den gode samaritan.

Hvordan behandle Shock

•  Lær tegn på sjokk, som inkluderer: klam, blek hud, forvirring, desorientering og generell svakhet. Hvis noen du kjenner begynner å gå inn i sjokk, er det viktig at du ringer for ambulansepersonell, og mens du venter for dem å komme, gjøre alt du kan for sjokket offeret.

•  Pakk offeret i et teppe for å bevare kroppstemperatur som skjelving eller risting kan være til stede. En frakk eller jakke kan erstattes for teppet.

Legg offeret ned med føttene hevet over deres hjerte til å maksimere sirkulasjonen til viktige organer, hvis han ikke har vært i en storulykke. Blod vil ikke bli nådd viktige organer. Være betryggende og holde deg rolig hele. Hold offerets hånd; la dem vite at du er der og ikke kommer til å forlate dem.

Gjør offeret så komfortabelt som du kan og sjekke at luftveiene ikke er blokkert. Selv pust vil være grunne, observere tilstanden til offeret i tilfelle det forverres og du må utføre HLR. Hold deg rolig og ansvarlig for situasjonen til ambulansepersonell ankommer og kan ta over fra deg.