Digidexo.com

hvorfor er coca cola usunt

Hvorfor er Coca-Cola usunn?

Komponenter

Selv om den eksakte sammensetningen av Coca-Cola er fortsatt en hemmelig oppskrift, er det mange ting som er viden kjent for å gå inn i produktet som står for sin næringsverdi. Ingrediensene som finnes på de fleste Coca-Cola produkt etiketter inkluderer kullsyreholdig vann, høy fruktose mais sirup, karamell farge, fosforsyre, naturlige smaker og koffein som gjør opp alt av kalorier, natrium, sukker og karbohydrater i drikken. Aspartam, kalium-benzoat og sitronsyre tilsettes til diett smaker.

Effekter

Coca-Cola har vært ansett usunt for en rekke årsaker. Man kan Coke kan inneholde om lag 10 prosent sukker. Store mengder sukker i en persons kosthold er relatert til høyt stressnivå, og mens det ikke direkte føre til diabetes, kan det forverre en diabetiker situasjon. Sukker bidrar også til å svekke immunforsvar fordi gjær og bakterier i kroppen lever av sukker. Det kan til og med raskere aldring, når den blir festet til proteiner, noe som fører til et tap i elastisitet. I diettdrikkevarer, er sukkeret substituert med sakkarin (eller aspartam) å tilveiebringe et søtningsmiddel, og har blitt undersøkt som en mulig årsak til blærekreft. Det finnes også en liten prosentandel av folk som ikke kan fysisk forbrenne aminosyren i aspartam, forårsaker den til å bygge opp i blodet. Høy fruktose mais sirup metaboliseres annerledes i kroppen enn naturlig sukker fordi mais sirup er et produkt av genetisk endrede planter. Ernæringseksperter har gransket sammenhengen mellom fedme, diabetes og høy-fruktose mais sirup. Den kalium-benzoat som brukes i Coke produkter skade DNA i mitokondriene i celler i kroppen, inaktive deres evne til å produsere energi. En annen helseproblem er at den tilbakevendende eksponering av syren tilsatt til Coca-Cola bidrar til sannsynligheten for tannråte på grunn av dens reaksjon med kalsium i tennene. Fosforsyre er farlig for de med en pre-eksisterende magesår. Coca-Cola er også kjent for å være en svært koffeinholdige drikke, og betydelig inntak av koffein fungerer som et vanndrivende og har negative effekter, inkludert hyperaktivitet.

Bruksområder

Coca-Cola kan brukes med måte å hjelpe i visse medisinske situasjoner, for eksempel mageproblemer, re-hydrering og for å rense medisinske fôringslinjer. Syren i drikken kan brukes for å lindre vepsestikk; sødme bistår i å tiltrekke rotter, og hvis det svelges, vil til slutt føre dem til å eksplodere fra ikke å kunne løse ut gassen bygget opp fra boblene. Coke er også brukt som et oljeflekkfjerner og å vaske bort blod fra veikanten ulykker.

Hvorfor er Coca-Cola dårlig for tennene?

Bakterier

Cola og andre kullsyreholdige drikker forårsake skadelige bakterier å vokse i munnen. Selv gode bakterier til for å bryte ned proteinene i maten vi spiser, kan for mange bakterier forårsake problemer. Oppløst karbondioksid er det som gir brus drikker som populært bruse. Når gassen er oppløst i vann, danner det karbonsyre. Siden bakterier er anaerob, de trives i omgivelser med lite eller ingen oksygen. Bakterier bruker sukker til energi, etter som sukkeret blir plakk, slik at bakterier for å holde seg til tannemaljen, forårsaker hull i tennene over tid.

Sukker

Mens alle sukker har noen skyld i å bidra til tannråte, i de senere årene har det vært særlig bekymring om økt forbruk av brus. Men store cola selskapene gjøre det punktet at siden sukker i brus er i flytende form, passerer den gjennom munnen raskt slik at den ikke holde seg til tennene. Men faktum er at sukker i cola kommer inn i blodet raskere også, til slutt påvirker kroppens produksjon av insulin, sette enkeltpersoner høyere risiko for type 2 diabetes. Det finnes en rekke andre helserisikoer forbundet med å drikke cola blant annet økt risiko for osteoporose, høyt blodtrykk og forhøyet kolesterol nivåer. Når det gjelder næringsverdi, det høye sukkerinnholdet som finnes i brus inneholder ingen næringsstoffer og legger masse tomme kalorier i kostholdet. Mens du drikker en cola en dag ikke nødvendigvis er skadelig, er problemet at mange mennesker, spesielt tenåringer, konsumere for mange brus.

Acid

Fosfor og sitronsyre i cola er beskyldt for seg bort tannemaljen og svekke tennene, slik at sukker for å skade tennene enda mer. Dette er en spesiell bekymring ettersom tannemaljen kan ikke gjenopprettes. Igjen cola selskapene ta stilling at tennene utsettes for syre i kullsyreholdige brus drikker for bare en kort tid. Andre sure drikker, inkludert appelsinjuice, kan ha samme effekt på tennene. Ikke for å si at å drikke brus er bra for deg, men i henhold til Academy of General Dentistry, noen studier funnet at visse ikke-cola drikker er tre til 11 ganger mer sannsynlig enn kullsyre Colas å skade tennene. Forskere påpeker at energidrikker og sportsdrikker erodere tannemaljen på en mye raskere hastighet enn cola-drikker.

Flekker

En rekke ulike matvarer og drikkevarer, inkludert cola, kan flekker og misfarge tennene. Sukker og høy fruktose mais sirup som brukes til å blid Colas kan slå tennene en gul eller brun farge. Den kunstige fargestoffer i cola også bidrar til gule tenner, og ikke minst koffein i cola som kan forårsake en flekk bygge opp på tennene. Drikke kalde Colas gjør tennene enda mer utsatt for flekker. Tannleger anbefaler å drikke cola gjennom et sugerør for å minimere effekten.

Hvorfor brus dårlig for deg?

Hvorfor brus dårlig for deg?


Brus er tilgjengelig overalt: på supermarkedet, på bensinstasjon, i restauranter og i automater. Med enkel tilgang kommer overforbruk og potensielle helseproblemer.

Sukker

Ifølge Sugarstacks.com, en boks med Coca-Cola inneholder ca 40 g sukker. Den behandlet sukker i disse brus forårsaker blodsukkeret til å pigge og så krasjer, som fører til følelser av angst og lav energi. Behandlet, inneholder raffinert sukker ingen næringsstoffer, og regnes som tomme kalorier. Dette kan føre til vektøkning og en uttømming av næringsstoffer fra kroppen.

Koffein

Over tid, kan våre kropper bli avhengige av koffein og er avhengige av det å føle seg våken og aktiv. Koffein i brus gir en umiddelbar energi boost, noe som kan gjøre ditt hjerte slå fortere enn normalt, og at du skal føle skjelven. Koffein kan også forstyrre søvn sykluser, holde deg våken når du bør få hvile.

Fosfater

Brus inneholder fosfater, som bryter kalsiumnivåer. Det er ikke noe kalsium i soda; når blodet er høy i fosfat og lavt i kalsium, kroppen "låner" den nødvendige kalsium fra skjelettet. Dette kan føre til osteoporose hos voksne og svake bein hos barn.

Hvordan å oppløse nyre steiner med Cola

Hvordan å oppløse nyre steiner med Cola


Til de som lider av nyrestein, har jeg funnet en kur for å passere steinene raskt. Ja, attester peker på evnen til asparges og cola for nyrestein fjerning. De sterke sure kvaliteter fra Coke, kombinert med sunn egenskaper av asparges, tjene som et vanndrivende å passere nyrestein. Nyrestein lider og deres leger vil attest til effektiviteten av asparges og koks som en helbredende formel for å rense kroppen for nyrestein.

Bruksanvisning

•  Plukk opp din første 12 unse kan av Coca Cola og drikke hele kan.

20 minutter senere, drikke din andre kan. Det er viktig at du gang dette hvert 20. minutt. Få en timer om nødvendig. Gjør dette til alle seks bokser er borte. Kom deg ut asparges

Steam eller koke asparges. Kondensere asparges i blenderen til godt puré laget. Innen 5 minutter fra å drikke de siste 12 gram av cola, drikke asparges puré.

Etter å ha drukket asparges, drikke to store kopper destillert vann umiddelbart.

Tips og advarsler

  • Middelet virker best hvis det gjøres på tom mage rundt midten av morgenen.
  • Fortsett å drikke en stor mengde destillert vann umiddelbart etter å ha tatt asparges. Vannet vil bidra til å re-hydrat kroppen din. Mengden av Coke vil ha dehydrert deg.

Hvordan Return cola-flasker

Hvordan Return cola-flasker


Eleven amerikanske stater regulere at brusflasker bære panting. Hvis du bor i et av disse landene, kan du løse inn depositum ved å ta tomflasker til forhandleren der de ble kjøpt eller til en sentralisert container innløsning anlegget. Returnere tomflasker for innskudd bidrar til å redusere avfall og forbedre miljøet samtidig som det gir personlig økonomisk fordel samtidig.

Bruksanvisning

•  Finn ut om du bor i en stat hvor a Bottle Bill er i effekt. Som i 2010, 11 stater regulert at brusflasker bære et refunderbart depositum: California, Connecticut, Delaware, Hawaii, Iowa, Maine, Massachusetts, Michigan, New York, Oregon og Vermont, ifølge Bottle Bill Resource Guide. Hvis du bor i en av disse statene, betalte du et lite depositum (5 til 10 cent) når du kjøpte flaske cola, og disse pengene kan innløses.

Ta tomme Coca-Cola-flasker til forhandleren der de ble kjøpt, og be om å kreve depositumet. Mange forhandlere tilbyr salgsautomater hvor flaskene kan returneres, mens andre aksepterer tomflasker på journalen.

Eventuelt kan du ta dine tomflasker til en container innløsning anlegget hvis du ikke er i stand til å returnere dem til forhandleren. De fleste stater der Bottle Bills er i kraft tilby sentraliserte innløsning fasilitetene på en rekke steder.

resirkulere tomme flasker med annen plast hvis du ikke bor i en tilstand der a Bottle Bill er i effekt. Selv om du ikke vil være i stand til å kreve et depositum, vil du bidra til å spare produksjonskostnader og redusere avfallsmengdene, bedre miljø for deg selv og andre.

Virkningene av Wasting Water

Virkningene av Wasting Water


Selv om alle er klar over det faktum at å kaste bort vann er dårlig, er det mange som ikke helt forstår hvorfor. I tillegg til et høyere vannregningen, og etterlater en kran på når du pusser tennene, tar lang dusj og la ødelagte sprinkleranlegg å lekke hundrevis av liter kan alle ha store konsekvenser for miljøet. Det er flere måter vann er for tiden forbrukes samt flere måter å kutte tilbake på dette forbruket.

Residential Bruk

Verdens helseorganisasjon anslår at én av seks mennesker ikke har tilgang til rent drikkevann, og cirka 3900 barn dør hver dag på grunn av vannbårne sykdommer. Mens bolig vannforbruk bare står for om lag en tidel av det totale vannforbruket, hver lille bit hjelper og hvis alle skulle være bevisst om sitt vannforbruk, vil mengden vann reddet være betydelig.

Oppdrett

Oppdrett og oppdra husdyr står for 75 prosent av vannforbruket i dag. Folk over hele verden er forbruker mer kjøtt enn noen gang før, og hva de kanskje ikke vet er at det tar så mye som 15 ganger mer vann for å produsere en kilo storfekjøtt enn det gjør å produsere en kilo hvete. Legg i den stadig voksende befolkningen av planeten og disse tallene er svimlende. Forbrukere kan bidra til å redusere den totale mengden vann som brukes i oppdrett ved å inkludere mer vegetarmat i kostholdet sitt og oppmuntre andre til å gjøre det samme.

Climate Change

Klimaendringene i seg selv har bidratt til økt vannforbruk fordi det fører til våtere våte regioner og flere tørre tørre områder. Vannreservoarer er i stand til å håndtere større flom av vann, og avlinger og trær ofte ende opp visner eller dør når vannet tørker opp. En annen stor vann forbruker som kan tilskrives klimaendringene er at vestlige regjeringer subsidierer veksten av avlinger for biodrivstoff. I 2009, FN anslått at 2 prosent av vannet som brukes til vanning ble brukt på biodrivstoff avlinger. Med økte krav til disse avlinger, kan vannforbruket øke firedoblet.

Industrien

Vann brukes i mange av trinnene involvert i produksjon av produkter, fra fabrikasjon og foredling til vask og transport. Heldigvis, industrielle brukere er i forkant av vannet bevaring bevegelse. Mange bedrifter, for eksempel Coca Cola, er skritt foran regjeringen lovgivning. Soft-drink giganten har lovet å kutte vannforbruket med 20 prosent innen 2012. Hvis forbrukere og industrifolk alike oppfordrer bøndene til å følge denne trenden, vil verden ha vann for mange flere tiår framover.

Hvordan spise med nyresykdom

En frisk nyre filtrerer ut avfallsstoffer fra kroppen. En syk nyre ikke tilstrekkelig filtrere avfall fra kroppen. En person med nyresykdom behov for å følge en spesiell diett for å opprettholde helse og forebygge progresjon av sykdommen. Husk at leger utfører blodprøver på pasienter med nyresykdom å vurdere spesielle matbehov. I fravær av blodprøver, gir denne artikkelen grunnleggende kosttilskudd forslag for pasienter med nyresykdom, men kan ikke anses som en erstatning for medisinske råd.

Hvordan spise med nyresykdom

•  Spis en lav-protein diett. Kroppen omdanner overflødig protein inn i et avfallsprodukt som kalles urea. Kjøtt og meieriprodukter er høy i protein og bør spises kun i små mengder. Hele korn og grønnsaker er gode mat å spise fordi de er lavt i protein.

spise minimale mengder mat som inneholder høy mengde fosfor. En syk nyre ikke tilstrekkelig fjerne fosfor. For mye fosfor i kroppen blokkerer kalsium absorpsjon. Matvarer som inneholder store mengder fosfor er sjokolade, Coca-Cola, nøtter og bønner.

Minimer inntak av natrium. Mange mennesker med nyresykdom har også høyt blodtrykk. Høye mengder av natrium kan øke blodtrykket. Bearbeidet mat, kan matvarer, chips og gravet mat har høye mengder av natrium.

Hint

  • Dette er bare en grunnleggende kosttilskudd retningslinje, og er ikke ment som medisinske råd. Det er viktig å få medisinsk hjelp ved behandling av nyresykdom.

Vil Coke Cure en uti?

Vil Coke Cure en uti?


Coca-Cola ("Coke") kan ikke kurere en urinveisinfeksjon (UVI). Faktisk kan ingen kjent Drikke kurere en UTI og ingen ikke-farmasøytiske kur, av hvilken som helst type, er kjent for en UTI. Den eneste kjente kur for en UTI er antibiotika medisin.

Årsaker

UVI er forårsaket av utenlandske patogener. Ifølge Johns Hopkins University, den hyppigste årsaken til en UTI er E. coli-bakterier fra ens egen kropp.

Andre uakseptable patogener kan omfatte P. aeruginosa, streptokokker, adenovirus og andre.

Behandling

Å kurere en UTI, må en kandidat behandling angripe og drepe de uakseptable patogener. Behandlingen må ha en virkningsmekanisme som patogener er sårbare. Videre må det opprettholder sin styrke etter å ha blitt inntatt, og distribuert til urinveiene.

Coke

Coca-Cola, som andre brus, inneholder vann, søtningsmiddel, forsurende Stoffer og et vell av smaksstoffer. Ingen av disse stoffene utviser en mekanisme for angrep mot urin patogener.

Surheten i urinveiene kan ikke endres ved inntak av Coca-Cola.

Suksess

Vellykket UTI behandling består av antibakterielle legemidler, og noen ganger antivirale midler. Ofte brukte legemidler inkluderer sulfametoksazol-trimetoprim (SMX-TMP), nitrofurantoin, og medlemmer av fluoroquinolone familien.

Ifølge University of Maryland, det er noen indikasjon på at ren tranebærjuice kan bidra til å forhindre en UTI. Det er uklart om det kan også forkorte en UTI varighet.

Relief

Selv drikker ikke kan kurere en UTI, mild symptomlindring, mens du venter på antibiotika for å tre i kraft, kan komme fra varme bad / dusj og en varmepute.

Phenazopyridine (Pyridium) kan også være foreskrevet for å gi kortsiktig symptomlindring, mens antibiotika trer i kraft.

Farene ved Enviga

Farene ved Enviga


Å miste vekt og holde seg frisk er en slik utfordring, det er ikke rart folk søker etter en magisk eliksir som vil smelte pounds unna, og også smake godt. For et kort øyeblikk, Kosten trodde de hadde funnet ut at eliksir i Enviga. Men, som de fleste ting som høres for godt til å være sant ... det var.

Hva er Enviga?

Enviga er en glitrende grønn te drikke satt ut av Coca-Cola og Nestle i november 2006 Deres påstander om at det er en "negativ kalori" drikke som stimulerer vekttap har generert kontrovers, inkludert et søksmål anlagt av Center for Science i Public Interest, og en etterforskning av statsadvokaten Richard Blumenthal fra Connecticut, som kalte de to selskapenes påstander "voodoo ernæring."

Et søksmål ble til slutt brakt av advokat generaler av 26 stater og District of Columbia. Ifølge en februar 2007 artikkel i Atlanta Forretninger Chronicle, Coca-Cola og Nestle avgjort søksmålet ved å godta å betale statene $ 650 000, og for å sette ansvarsfraskrivelser på alle annonser som sier at Enviga ikke føre til vekttap uten riktig kosthold og mosjon.

Hvordan er Enviga skulle hjelpe meg ned i vekt?

De involverte selskapene hevder at Enviga er ikke bare en null kalori drikke, men at det er en "negative kalori" drikke, noe som betyr at det tar mer kalorier for kroppen å behandle ingrediensene enn det er kalorier i drikke selv.

Den offisielle Enviga nettsted hevder at å drikke tre bokser av Enviga en dag vil brenne 60 til 100 ekstra kalorier hos friske, unge individer. Den kliniske studien selskapene brukt involvert 31 personer mellom 18 og 34, og bare studert dem over en periode på tre dager. Mens studien bekreftet at folket gjorde brenne litt mer kalorier, ingen av dem faktisk mistet noe vekt.

Hva er den magiske ingrediensen i Enviga?

Enviga inneholder 90 mgs. av epigallocatechin gallate, eller EGCG. Dette er en kraftig antioksidant, men det er ingen publiserte studier som beviser at det har noen effekt på vekttap.

Den viktigste energi-boosting ingrediens i Enviga er koffein. Hver boks inneholder 100 mgs., I forhold til mellom ca 30 mg. og 50 mg. i de fleste andre brus. Selv Red Bull inneholder kun 80 mgs. koffein, inneholder Jolt Cola enda mindre.

Er Enviga dårlig for meg?

Ifølge Johns Hopkins Bayview Medical Center, starter koffein avhengighet på rundt 100 mgs. en dag, og 500 mgs. en dag, kan du risikere koffein rus. Koffein studie slår fast at: «Fellestrekk ved koffein forgiftning inkluderer nervøsitet (angst), rastløshet, spenning, søvnløshet, springende flyt av tanke og tale, gastrointestinale plager, skjelving, takykardi, diurese, muskelrykninger, perioder med inexhaustibility og psykomotorisk agitasjon. I tillegg har det vært rapporter om pasienter med koffein rus å ha feber, irritabilitet, skjelving, sanseforstyrrelser, takypné, og hodepine. "

Drikke to kopper kaffe pluss de anbefalte tre bokser av Enviga en dag ville sette deg på 500 mgs. koffein hver dag. Hver person reagerer forskjellig, skjønt, så så lenge du overvåke din totale inntak av koffein og være på vakt for eventuelle plagsomme symptomer, drikker små mengder Enviga - kan man en dag eller mindre - bør ikke føre til at du noen skade.

Hvor kan jeg få Enviga?

Enviga er tilgjengelig uansett hvor Coca-Cola og Nestle produkter selges.

Hvordan å spise mindre kalorier for å miste vekt

En av de enkleste måtene å miste vekt er å kutte ut kalorier. Endringer i kosthold ikke nødvendigvis trenger å være ekstreme for vekttap å skje. Kutte ut opptil 500 kalorier om dagen er relatert direkte til gradvis vekttap, og gjøre det er ofte så enkelt som å motsette noen brus i uken, og gjøre små justeringer i kostholdet ditt. Bruk følgende trinn for å spise færre kalorier og gå ned i vekt.

Hvordan å spise mindre kalorier for å miste vekt

Hvordan spise færre kalorier for å miste vekt

•  Finn ut hvor mange kalorier ernæringseksperter anbefaler for din vekt, høyde og kjønn. Brukes daglig caloric trenger kalkulatorer på nettet (se ressurser) for å finne dette nummeret for gratis. Beregningen kan omfatte antall kalorier som må kutte ut daglig for vekttap å skje.

Sett en realistisk vekt-tap mål. For eksempel, å miste en kilo per uke, kutte 300 til 500 kalorier fra antall kalorier som er nødvendige for å opprettholde vekten din. Så hvis du trenger 1800 kalorier for å opprettholde vekten, deretter sikte på å spise mellom 1300 og 1500 kalorier om dagen i stedet.

Foreta enkle kalori nedskjæringer. Ved hjelp av en skive ost på en sandwich i stedet for to kan kutte ut minst 80 kalorier, eller å ha et eple som en side i stedet for pommes frites kan eliminere 150 kalorier eller mer. Også prøve å eliminere noen brus fra kostholdet ditt --- en kopp Coca Cola har ca 100 kalorier.

Skriv ned hva du spiser hver dag i en kolonne på et ark, og i en annen holde styr på maten du motstått (inkludert deres kalori teller). Tar sikte på å kutte ut ca 3500 kalorier per uke for å miste en kilo per uke.

Hold deg motivert ved å sette opp ikke-mat-belønninger daglig, ukentlig eller månedlig. Fem dollar av shopping penger for hver krone tapt, eller få en massasje i slutten av måneden er gode måter å gjøre det daglige kostholdet ofre mer håndterlig.

Hint

  • For vellykket og varig vekttap, prøver å gå ned i vekt gradvis slik at kroppen og sinnet har tid til å venne seg til kosthold og livsstil endringer.
  • Unngå å spise for lite, slik at kroppen ikke gjøre opprør ved å hamstre kalorier i stedet for å brenne dem.

Hva du ikke å spise med Acid Reflux

Gastroøsofageal refluks oppstår når de lavere spiserørlukkemuskelrelaksasjoner feil, forårsaker magesyre å sikkerhetskopiere og angi nedre spiserør. Resultatet er en vond følelse i brystet og under ribbeina. Selv om det vanligvis bare en plage, kan tilstanden fører til mer alvorlige komplikasjoner, som Barretts øsofagus eller spiserørskreft. En mulig måte til å behandle og forebygge det, er å unngå visse matvarer som kan øke syreproduksjon.

Om en Acid Reflux Diet

En diett utviklet for gastroøsofageal refluks vanligvis er i samsvar med retningslinjer fastsatt av National Research Council med bare noen få unntak. Kostholdet bør følges så nært som mulig og i forbindelse med en rekke endringer i livsstil for å minimere sjansene for acid reflux. For eksempel forbruke bare små måltider fem til seks ganger i løpet av dagen for å hindre for stort trykk på magen og overproduksjon av syre. Dette vil også bidra til å hindre overspising, noe som kan føre til fedme, og en økt risiko for sure oppstøt på grunn av urimelig mengde trykk som ville bli plassert på magen.
Etter å ha spist, ikke legg deg ned; men hvis du må, sove med hodet hevet for å tillate tyngdekraften til å arbeide i din favør og holde syren ned i magen.

Drinker å unngå

En rekke drikker og deres variasjoner bør unngås for å minimalisere risikoen for syre refluks. Mens skummet og lettmelk kan forbrukes, bør helmelk (minst 4%) unngås, sammen med sjokolademelk. Melk til tider kan lindre smerten forbundet med refluks, men faktisk kan faktisk forverre acid reflux mens du sover.
Koffeinholdige og alkoholholdige drikker bør unngås, som de har potensial til å irritere spiserøret eller øke risikoen for raping, som kan forårsake acid reflux. Dette gjelder spesielt for kullsyreholdige drikker som Pepsi og Coca-Cola.

Matvarer for å unngå

Bortsett fra å være skadelig for dere, bør matvarer som er stekt eller ha et høyt fettinnhold kan unngås for å minimere risikoen for syre refluks. Store mengder kan sette ekstra press på magen og ta lang tid å fordøye, forårsaker ikke bare en økning i syreproduksjon, men bedre forhold for acid reflux å skje.
Visse frukter, spesielt citrus, bør unngås, da de er sterkt sure og kan lett forverre syre reflux symptomer. Disse inkluderer grapefrukt, appelsiner og ananas. Tomater bør unngås, så bør alle grønnsaker som er stekt.
Mens mager kalkun, kylling og fisk kan forbrukes, bør fattier kjøtt og fet deler av kjøttet unngås. Dette betyr at ingen kylling hud og ingen bacon.

Forslag

Ulike matvarer kan føre til ulike reaksjoner hos ulike mennesker. Det kan være irriterende for en person kunne ikke ha noen effekt for et annet. Som et resultat, er den beste måte å bestemme hvilke matvarer eller drikkevarer forverre sure oppstøt er gjennom selektiv eliminering. Fjern en mat du spiser regelmessig i en uke og se om symptomene avtar. Hvis de ikke gjør det, er elementet mest sannsynlig ikke en gjerningsmann; Men hvis de gjør det, så maten bør fjernes fra kostholdet helt. Til slutt, er en syre reflux diett i beste fall en kortsiktig løsning på problemet.
Faktisk en studie publisert i mai 2006 utgaven av Archives of Internal Medicine viste at den eneste langsiktige effektive livsstil behandling var å spise mindre mat og heve hodet mens du sover. Øl, men er fremdeles en stor faktor, som det kan doble mengden av syre som produseres i magen innen en time etter inntak. Selv etter en spesiell diett absolutt ikke vondt, visse kosttilskudd, slik som vitamin C, kan ha behov for å bli tatt for å erstatte det som er tapt gjennom unngåelse av visse matvarer.

Forskjeller mellom en Energy Shot & Energy Drink

Forskjeller mellom en Energy Shot & Energy Drink


Menneskekroppen er naturlig i stand til å våkne opp med nok fysisk og mental energi til å holde deg våken og aktiv godt inn i en full åtte timers arbeidsdag planen. Men de fleste mennesker ikke får de nødvendige seks til åtte timers hvile for å aktivere denne opprettholdende kraft. Dette er grunnen til at energi skudd og drikke har blitt populært pick-me-ups over hele landet. Med flere iøynefallende merker, er det vanskelig å vite hvilket alternativ som er riktig for deg. Den beste måten å ta en beslutning er å vite fakta om produktvalg.

Definisjoner

Energi skudd er definert som en flytende energi skudd som kan angis å vare i en viss tid. Energi skudd er også kategorisert av FDA som et kosttilskudd som plasserer produktet ved siden av urte og flytende kosttilskudd i butikkene. Energidrikker er drikkevarer som inneholder koffein og andre energifremmende ingredienser. Disse drikker er generelt produsert av en drikke selskap som Coca-Cola, og selges i 8 til 12 fl oz. beholdere.

Kostnad

Per april 2011, er den gjennomsnittlige kostnaden for en energi shot $ 1,99. Den gjennomsnittlige kostnaden for en energidrikk er $ 2.99.

Smak

Energi skudd, uansett merke eller smak, alle har en medisinsk smak. De er lagret ved romtemperatur fordi forbrukerne er ment å konsumere skuddet raskt. Det mest tiltalende type energi shot er laget med bær smaker. Den bær smaker er jevnere enn originale smakstilsetning eller oransje blander. Energidrikker er alltid serveres kald, og produsentene i drikkevareindustrien sikre at hver drink tilbyr en viss bruse. Disse drikker, til tross for de forskjellige bestanddeler, som alle har en etter-smak. Den ettersmak er mild, men merkbar. Også fordi energidrikker inneholder sukker, kan kombinasjonen av sukker og koffein føre til at noen forbrukere til å oppleve en magesmerter type følelse.

Klage

Energi skudd appellere til forbruker som ønsker å ha energi. Fordi energi skudd tydelig enten hvor lenge de varer og hvor mange kopper kaffe det tilsvarer, når du kjøper en energi shot du vet at du har kjøpt energi for en bestemt tidsperiode. Energidrikker har en målgruppe av forbrukere. Navnet og logoen til en energidrikk er utviklet for å tiltrekke seg visse kunder som er generelt yngre befolkningen. Drikker energidrikker er ikke bare om å få en kilde til energi, er det om å motta en energikilde som projiserer et bilde. For eksempel; du kan prøve en rekke energi drikker, men blir spesielt tiltrukket av merket som hevder å være som en "Rockstar". Også fordi energidrikkevarer selges i større mengder enn skuddene, kan du oppleve mental og fysisk årvåkenhet lenger, på grunn av mengden av tiden det tar å konsumere drikken. Noen merker fastslå at mengden av koffein den inneholder tilsvarer fire kopper kaffe i forhold til den som er blandet i energi skudd.

Historien om høy fruktose Corn Syrup

Historien om høy fruktose Corn Syrup


For de med en søt tann, har høy fruktose mais sirup vært tilfredsstillende cravings siden 1977 Som navnet antyder, er high fructose corn syrup avledet fra mais. Skjønt en usannsynlig kilde sukker, er høyt fruktosemaissirup en av de mest populære søtningsmidler i Amerika. Alt du trenger å gjøre er å se på etiketten til mange matvarer for å se søtningsmiddel som en ingrediens.

Opprette høy fruktose Corn Syrup

Frem til 1957 kunne ingen trodde mais være søt. Som for høy fruktose mais sirup, hvordan kunne det være? Corn har ikke glukose fruktose. Forskere opprettet et enzym kalt glukose isomerase i 1957 Det omorganisert sammensetningen av glukose i sirup og gjorde det til fruktose. Det viste en mildt søt sirup til det svært søte high fructose corn syrup. Det begynte å bli produsert i industriell skala i 1970.

Sukker prisene stiger

I 1977 importere sukker ble dyrere på grunn av nye tariffer og sukker kvoter. Disse produsentene som brukte sukker begynte å lete etter et billig alternativ søtningsmiddel. Allerede før dette skjedde, sukker begynte å miste markedsandeler til høy fruktose mais sirup. Kvotene og tariffer bare gjort det mer attraktivt siden det var billigere å produsere og transportere. For å gjøre det, er pulveraktig maisstivelse behandlet i glukose, som deretter bearbeides til den klare sirup fruktose. Mais prisene var mye lavere enn sukker priser på grunn av statlige subsidier og overproduksjon.

God timing for Corn Growers

Dette skjedde på en tid da mais dyrkere begynte å se konkurranse i området av margarin og fett. Vanligvis laget av maisolje, forbedringer i delvis hydrogene tillatt for bedre smaker margariner og matfett å være laget av soyabønner. Med økningen i etterspørselen etter korn for å gjøre high fructose corn syrup, ble tapet i produksjon for margarin og forkorting eliminert.

Høy fruktose Corn Syrup Gevinst Aksept

Høy fruktose mais sirup tok et stort hopp i generell aksept i 1984 da brus beslutningstakere begynte å bruke den i Coca-Cola og Pepsi, mens utenlandske formuleringer fortsatt brukes sukker. Produksjonen vokste fra om lag 3 millioner kort tonn i 1980 til om lag 8 millioner kort tonn i 1995.

Høy fruktose Corn Syrup dag

I dag kan du finne høy fruktose mais sirup i ketchup, hermetisk frukt og syltetøy. I 2005 amerikanere forbrukes en per person i gjennomsnitt 28,4 kg av høy fruktose mais sirup hvert år. Det er nå konsumert i større mengder enn vanlig sukker. Noen kritikere sier at fordi høy fruktose mais sirup er et menneskeskapt stoff som ikke helt forstått, er det som forårsaker fedme problemet i USA. Det er også bekymret over at livstruende resultater i dyreforsøk kunne gjøre det samme med mennesker.

Coke produkter Næringsinnhold

Cola produkter er kjent over hele verden, og Coca-Cola er stadig jockeying med Pepsi om tittelen mest populære brus selskapet. Hver type Coke har ernæringsmessige informasjon som du bør vurdere før du drikker.

Serverer

Denne ernæring guide bruker vanlig ernæring servering av brus, 8 dl, men brus generelt kommer i beholdere som er større enn 8 gram. Når du tenker på drinken din, sørg for å formere hensiktsmessig for riktig ernæring informasjon.

Coca-Cola Classic

Coca-Cola Classic, flaggskipet i alle Coke produkter, har 97 kalorier per 8-unse servering. Drikken har 27 gram karbohydrater, 23 milligram koffein og 33 milligram natrium per porsjon.

Coke Zero

Coke Zero ble laget for de som prøver å være mer helsebevisste. Coke Zero har mindre enn 1 kalori og mindre enn 1 gram karbohydrater per porsjon. Den har samme mengde koffein som vanlig cola, 23 milligram, men mindre natrium, 28 milligram.

Cherry Coke

Cherry Coke blir ofte betraktet som den søteste av alle Coke produkter. Den har mer kalorier enn de andre: 104 per porsjon. Det har også mer karbohydrater: 28 gram per porsjon. Cherry Coke har også 23 milligram koffein og 28 milligram natrium per porsjon.

Sprite

Sprite har 96 kalorier og 26 gram karbohydrater per porsjon, men ingen koffein. Den har mer natrium enn Coke produkter ovenfor: 47 milligram per porsjon.

Typer av Spring Water

Definert av International Bottled Water Association og FDA, er det seks ulike typer flaskevann: kildevann, renset vann, mineralvann, sparking flaskevann, artesisk vann og godt vann. Av de seks valgene, er kildevann det beste å drikke, ifølge Jim McMahon, en økolog med mer enn 12 års erfaring med vannkvaliteten.

Beskrivelse

Betegnelsen "kildevann" refererer til vann som strømmer naturlig i jordens overflate fra underjordisk lagring, kjent som et vannførende lag. Flaskevann kan bare merkes kildevann dersom det ble samlet inn fra våren eller direkte fra akviferen.

Innhold

I motsetning til renset vann, inneholder kildevann mange verdifulle mineraler som kalsium, natrium, kalium, fluorid, magnesium, bikarbonat, nitrat, klorid, kobber, sulfat, arsen, pH (enheter) og bly. PH (surhetsgrad) og mineralinnhold av kildevann er det som gjør det så sunn, ifølge Jim McMahon, en økolog.

Ledende Merker

Aquafina, Dasani, Evian og Nestle er de ledende merker av kildevann på flaske. Aquafina er tappet av PepsiCo, og Dasani tilhører Coca-Cola. Helt uavhengig av de to er Evian, som kommer fra de franske Alpene. Nestle, derimot, opererer gjennom flere regionale amerikanske merkevarer.

Nestle Waters

Polen Springs, Arrowhead, Deer Park, Ice Mountain, Ozarka og Zephyrhills gruppe sammen under skrustikke av Nestle Water Nord-Amerika. Avhengig av regionen, er ulike farvann solgt. For eksempel kan Poland Springs finnes i North East og Zephyrhills er funnet i Florida.

Variasjoner i Spring Water

Hver kildevann er forskjellig og smaker forskjellig basert på renseprosessen benyttet. For eksempel bruker Aquafina et kull filtrering i forbindelse med omvendt-osmose og ozonination. Under denne prosessen nesten alle av de naturlige mineraler fjernes fra kildevann, noe som resulterer i en ren smak. Dasani, på den annen side, benytter også omvendt-osmose, men i motsetning til Aquafina, legger det mineraler tilbake igjen, noe som resulterer i en skarp smak. Deretter er Evian, som ikke bruker omvendt-osmose i det hele tatt, noe som gir vannet en frisk smak.

Den koffein i kaffe vs Pop

Den koffein i kaffe vs Pop


Koffein er et sentralstimulerende som gir deg den ekstra boost når du drikker kaffe eller brus. Men, koffein kan også bidra til angst, hodepine og rastløshet. Ulike brygger kaffe og forskjellige merker av brus varierer i mengden av koffein den inneholder. Sjekk koffein innholdet i kaffe og pop du drikker og vurdere å kutte ned på koffein dersom du tar i mer enn 500 mg per dag.

Coffee

Koffein innholdet i kaffe kan variere hver dag, selv om det er fra samme sted fordi faktorer som sliping, steking og brygging påvirker koffein innhold. Bruk koffein innhold som en guide for daglig inntak. Brus, på den annen side har den samme koffein-innhold på grunn av sin enhetlige fremstillingsprosesser.

Typer

Kaffen kommer i koffeinholdige og koffeinfri alternativer. Men koffeinfri kaffe fortsatt inneholder koffein. Kaffe er naturligvis koffein så for å gjøre koffeinfri, koffein er fjernet enten ved den sveitsiske vannmetoden, som fjerner omtrent 95 prosent av koffein, eller kjemisk oppløsningsmiddel-metoden, som fjerner 97 prosent av koffein i kaffebønner. Koffein-fri brus egentlig ikke inneholder koffein.

Koffein i kaffe

En 8 oz. kopp pulverkaffe inneholder 27 mg til 173 mg koffein, men en kopp koffeinfri har bare 2 mg til 12 mg koffein. For sterkere kaffe, en 8 oz. brygget kopp inneholder 95 mg til 200 mg koffein. For de som liker kaffe fra kaffebarer, en 8 oz. vanlig kaffe på Starbucks inneholder 160 mg koffein, og Dunkin 'Donuts' vanlig kaffe har 103 mg.

Koffein I Soda Pop

Noen brus, for eksempel 7Up, Sprite, Fanta (alle smaker) og Mug vørterøl, ikke inneholde koffein. En kan av Coca-Cola Classic, Coke Zero, kirsebær cola og diet Coke alle inneholder 35 mg koffein, men diet Coke eller Coke med kalk har 45 mg. En kan av Pepsi har 38 mg koffein. Brus spretter som inneholder mer koffein er Dr Pepper (41 mg), Mello Yello (53 mg), Mountain Dew (54 mg) og Vault (71 mg).

Betraktninger

Hvis du velger mellom kaffe og brus for en drink uten koffein, har du flere alternativer i brus. I gjennomsnitt inneholder brus mindre koffein enn kaffe, men kaffe inneholder også antioksidanter fordeler som brus ikke gjør. Uansett hva du velger, er det best å drikke med måte.

Vitamin Vann analyse

Vitamin Vann analyse


Vitaminwater er en ikke-kullsyreholdig drikke produsert av Glaceau, som eies av Coca Cola. Coke har siden blitt saksøkt over selskapets helsepåstander som synes å være misvisende.

Vitamin Water

Vitamin kommer i en rekke varianter. Noen av disse smaker inkludere Dragon, Kiwi-jordbær og grønn te. De Formula 50 smaken smaker som drue og ble oppkalt etter og godkjent av rapperen 50 Cent (Curtis Jackson.)

Sukker

Vitamin sier at de er et alternativ til "sukkerholdige leskedrikker", men drikken inneholder opptil 32.5g av krystallinsk fruktose, som er sukker laget av maismel. Marion Nestle, professor i ernæring ved New York University, sier disse ekstra sukker er ikke nødvendig hvis du drikker drikke av helsemessige årsaker.

Ernæring

Forskere har funnet ut at drinker med "intens sødme" er vanedannende for noen drinkers. Ifølge Margo G. Wootan, Director of Nutrition politikk ved Center for Science i Public Interest, markedsfører Coke Vitamin å vises sunnere enn andre drikker som inneholder sukker.

Vitaminer

Mange folk drikker Vitamin fordi de tror det er sunt for dem. Wootan sier, i en artikkel publisert av Scienceline, som "legger til vitaminer og mineraler til junk food gjør ikke det sunt."

Vanlig vann

Ifølge Katherine Zeratsky, RD, LD en ernæringsfysiolog ved Mayo Clinic, enkeltpersoner som regelmessig spiser balanserte måltider og / eller ta multivitaminer har ingen grunn til å drikke Vitamin. Zeratsky bemerker også at hvis noen er ute etter en drikk med lite kalorier som er sunt, er det best å drikke rent vann.

Effekten av brus på barn

Effekten av brus på barn


The National Soft Drink Association anslår at den gjennomsnittlige amerikanske drikker 600 12-unse porsjoner med brus eller brus hvert år. Det amerikanske Department of Agriculture funnet ut at ved 8 år, om lag 56 prosent av barn drikker brus hver dag. Barn representerer en av de største forbrukerbraketter for brus og brus selskaper. Prominence av brus i barns kosthold har konsekvenser for både mental og fysisk velvære. En diett høy i brus forbruk bidrar til økende antall overvektige barn. Mange skoler og tettsteder har innført politikk for å dempe forbruket av brus av studenter i skoletiden.

Historie

Den første dokumenterte kullsyreholdig drikke dukket opp rundt 1265 i England. Drikken ble laget av løvetann og burdock som ble gjæret og derfor naturlig kullsyre. Brus laget sitron, honning og andre urter ble solgt i USA så tidlig som i slutten av det 16. og tidlig 17. århundre. Soda vann ble introdusert i 1806, og innføringen av automatiserte glass bottler i 1899 økte den hastigheten som brus ble utviklet og solgt. Coca Cola ble først produsert som en medisinsk drink, men ble popularisert i 1930 som en vanlig drikke. Tidlige reklame fra den tiden inkluderer oppmuntre mødre til å mate sine barn brus fra en flaske.

Expert Insight

USDA rapporterer at 33 prosent av tenåringsgutter drikker 36 oz. eller flere av kullsyreholdige drinker per dag. Elleve prosent av den daglige kaloriinntak for den gjennomsnittlige tenåring kommer fra kalorier i brus. Den gjennomsnittlige servering størrelse med en brus har økt fra 6 oz. i 1960 til 20 oz. i 1999 De fleste brus inneholder mellom 30 og 40 mg koffein, som er en normal dose for en voksen, men en stor dose for et barn, spesielt ved høye mengder barn drikker.

Effekter

Tenåringer som drikker brus vanligvis drikker mindre av andre drikkevarer som melk eller vann, noe som resulterer i kalsium mangler som kan føre til permanent bentetthet tap. National Health and Nutrition Examination Survey anslått at 13 prosent av 6- til 11-åringer og 14 prosent av 12 og 19-åringer er overvektige, i henhold til deres body mass index. Forskere mener at økningen i brus forbruk er en viktig medvirkende faktor til økningen i forekomsten av barndommen fedme. Brus også bidra til hyperaktivitet på grunn av store mengder koffein. Sukkerinnholdet av leskedrikker eroderer tannemaljen og kan føre til nedbrytning.

Betydning

I tillegg til de umiddelbare helseeffekter, kan konsekvent inntak av brus med barn skape usunne matvaner som fortsetter inn i voksenlivet. Studier av USDA funnet at barn som spiser brus øke sitt forbruk i voksen alder. Tap av bentetthet skyldes mangel på kalsium i tenåringer kan føre til osteoporose i voksen i tillegg. Fedme er blitt knyttet til en rekke alvorlige helserisiko inkludert hjertesykdom, hjerteanfall og slag.

Forebygging / løsning

USDA vedtatt forskrifter som krever skoler å tilby og selge matvarer som oppfyller minimal ernæringsmessige standarder. Mange lokale og statlige distrikter har også passert forskrifter og lover som begrenser salg av brus i automater. Eksempel forskrifter inneholder begrense student tilgang til automater til etter skoletid timer, fjerne brusmaskiner fra lunsj rom eller gir tilgang til automater bare i løpet av 30 minutter før eller etter lunsj.

Kola Nut Bruker

Kola Nut Bruker


Den kola nut opprinnelse i vestlige og sentrale Afrika og ble spredd gjennom slavehandel. Det er et tre-båret frukter som vokser på 125 arter av trær, tre av dem har evnen til å stimulere nervesystemet ved inntak, ifølge Health. Disse går etter de latinske navnene Cola vera, acuminata og nitida. Den kola nut er en ingrediens i en av de nord America's - om ikke verdens - mest populære brus. I 1886, Atlanta farmasøyt John Stith Pemberton tok ekstrakter av kola nut og kokain og kombinert dem i en sirup som skulle bli Coca-Cola. I dag gjenstår bare kola nut ingrediens. Ifølge The Wise Gardener er kola nut ærverdige, som er grønn te og sjokolade, for sin relativt trygt stimulerende og euforiske effekter og utvalget av legitime medisinske bruksområder.

Generelle Indikasjoner

Den kola nut er høy i koffein. Når sentralstimulerende midler er indisert for medisinske formål, er kola nut ansett som et godt valg på grunn av sin tendens til å være nonaddictive. Avhengighet kan være et problem med enkelte andre sentralstimulerende midler, i henhold til "Journal of American Medical Association." Ifølge Healthline, dens et effektivt vanndrivende i tilfeller av væskeretensjon som kan oppstå i nyresykdom og betennelse i ledd og muskler.

Luftveis Indikasjoner

Fordi kola nut har en svært bred effekt på kroppens autonome prosesser, fører det svært påvisbare økninger i blodtrykk, temperatur og hastighet på åndedrett, eller puste. Den kola nut påvirkning er ofte følte opptil seks timer etter inntak. Health indikerer at den kola mutteren har vist seg nyttig ved behandling av astma. Det har også vært utplassert i tilfeller av kikhoste. Ikke bare mutteren hjelpe åpne blodkar, lindre smerten av hodepine, men det fungerer som en bronkodilatator, hjelpe bronkial luftveiene til å utvide. "Journal of American Medical Association" siterer en 1999 studie med tittelen "The Therapeutics av ​​Kola", der barndomsastmaanfall ble vist til å klippe kort med bruk av mutteren, og sykdomsforløpet generelt vise til bedring.

Gastrointestinal og andre indikasjoner

Spiste av kolanøtter i Afrika er mye som å sitte ned til en kopp kaffe med venner i den vestlige verden, ifølge Health. Nøttene er nytes som en stimulerende i en sosial setting, men de er også indisert som et nyttig hjelpemiddel fordøyelses. Den koffein i mutteren stimulerer produksjonen av gastric juice, og mutteren har vist seg å forbedre smaken av maten. På den annen side, kan den kola mutteren tjener til å dempe ned en persons appetitt mye på samme måte som en kopp kaffe gjør. Det tørkede mutter kan males til et pulver, og tatt i doser på ikke mer enn 2 til 6 g per dag, sier Health. Det er også flytende ekstrakt og skjær formuleringer.

Den kola nut er effektiv mot spenningshodepine, men også har vist seg nyttig mot moren til alle hodepine, migrene. Dette er fordi koffein i mutteren utvider blodårene i hodebunnen, åpne opp passasjer og redusere smerte. Også, kola nut, når det brukes i form av en lime, vil hastigheten helbredelse av kutt og skrubbsår.

Ernæringsmessige standarder for skoler i California

Ernæringsmessige standarder for skoler i California


Skolene i California regulere helsen til sine studenter ved å tilby juridiske grenser som alle kantiner og automater må rette seg etter. Som barn tilbringer mye av sin tid på skolens område, skolene er noe ansvar for de valgene gitt til dem. Den ernæringsmessige standarder for skoler i California inneholde retningslinjer for fett, sukker og kaloriinnhold i matvarer som selges på campus.

History of California School Nutrition

Skoler i California endret sine ernæringsmessige standarder i 2007 skolekretser måtte følge nye retningslinjer som endret a la carte, salgsautomater og skolen snack butikker i løpet av skoledagen. Elementene endre inkludert de som inneholdt fett og sukker, så vel som stekt mat. Matvarer ble brutt ned til konkurransedyktige matvarer, for eksempel Pepsi- eller Coca Cola-sponsede automater og individuelt solgte entrees.

Konkurransedyktige av matvarer

De nye retningslinjene uttalt at konkurranse matvarer kan ikke ha mer enn 35 prosent kalorier fra fett, men dette utelukket belgfrukter, mutter Butters, frø, ikke-frityrstekte grønnsaker, ost pakket enkeltvis, egg og nøtter. Retningslinjene startet også at 10 prosent av matens kalorier ikke kunne være fra mettet fett, unntatt ost og egg pakket selges ikke enkeltvis. Konkurransedyktige matvarer måtte rette seg etter nye regler for sukker i tillegg. Foods fikk ikke lov å ha mer enn 35 prosent sukker etter vekt, med unntak av grønnsaker og frukt. Elementer var ikke lov å ha mer enn 175 kalorier hvis solgt i grunnskolen, og solgte varer på midten og videregående skole nivåer kan ikke inneholde mer enn 250 kalorier.

Individuelt Solgte Forrettene

I forhold til konkurransedyktige matvarer, individuelt solgte forrettene hadde færre restriksjoner. I form av fett, ble individuelt solgt forrettene ikke tillatt mer enn 4 g fett per 100 kalorier. Disse forrettene også kunne ikke ha mer enn 400 kalorier, og de måtte følge de føderale regning måltid krav. California skoler gis refusjoner fra den føderale regjeringen for hvert fulle måltid som oppfyller disse kravene.

Drinker

Elementary, må middels og høy skoler også følge retningslinjer om hva drikker er tilgjengelig for studenter. Halvparten av drikke som selges på skoler over hele skoledagen, samt før og etter, må ha grønnsaker og frukt baser uten tilsatt søtstoffer. Drikker som brus, flaskevann, lav-fett eller fettfri melk, nondairy melk og sportsdrikke ikke følger disse retningslinjene. Men unntak tillate andre å drikke på noen etter skoletid funksjoner, for eksempel en sportsbegivenhet.