Digidexo.com

94 prosent oksygenopptak i blodet

Hva er bivirkningene av Oxygen Therapy?

Medisinske fagfolk og alternative medisinske utøvere, samt stilige barer og spa, fremmer oksygenbehandling som et verktøy for å styrke helsen. Moderne medisin administrerer oksygenbehandling for å gjenopprette normal oksygeninntak, så vel som for herding av forskjellige sykdommer. Ikke-medisinsk sponset bruk inkluderer å styrke immunforsvar, samt øke energi og fremme en følelse av velvære. Dessverre, ingen intervensjon, inkludert oksygen terapi, forblir helt trygg fra muligens skadelige bivirkninger.

Funksjoner

Oksygen terapi utleverer oksygen gjennom tanker, sylindrer eller oksygenkonsentratorer. Disse metoder krever bruk av forskjellige pusteapparat slik som en maske eller to plastrørene som er satt inn i nesen. Med hyperbar oksygenbehandling, trer den enkelte en trykkkammer eller plass til å motta oksygen under økt lufttrykk.

Funksjon

Oksygenbehandling gir den enkelte med en høyere prosentandel av oksygen. Denne praksisen svømmer blodet og vevet med frisk oksygen for å lette celle funksjon samt stimulere blodårer og nervevekst.

Effekter

Bevis assosiert med uheldige virkninger av oksygenbehandling forblir minimal. De fleste av problemene i forbindelse med oksygenbehandling involverer utstyr og er ikke på grunn av behandlingen. Men et par studier tyder på en bivirkninger i bestemte situasjoner.

En studie utført i 1976 og igjen i 2005 foreslo at behandling av hjerteinfarkt pasienter med high-flow oksygen redusert blodstrøm gjennom koronar, noe som resulterer i skader på hjertet. Dermed rutinemessig bruk av å gi oksygen til et hjerteinfarkt offer fortsatt kontroversielt. Ifølge professor Beasley, fra New Zealands Medical Research Institute (som sitert av Kirby, 2007), trenger oksygen terapi å være begrenset til pasienter som opplever redusert oksygennivå.

En annen mulig bekymring innebærer feil håndtering praksis av utstyret, noe som resulterer i forurensning av oksygentilførselen. Ifølge en rapport fra Dallas County Medical Examiner kontor, en leverandør av oksygen utstyr til sykehusene ikke klarte å opprettholde trygge standarder, og dermed muligens forårsaker 11 dødsfall på grunn av pasientene inhaling en giftig rensemiddel sammen med oksygen.

Foruten forgiftning, kan enkeltpersoner innta oksygen forurenset med luftbårne partikler og andre usunne stoffer. Slike situasjoner oppstår på grunn av skitne filtre samt utslitte puste rør. I tillegg er noen leverandører legge oljer til smaken oksygen, som kan føre til alvorlig lungeinfeksjon.

Advarsel

Med riktig utstyr, forblir oksygenbehandling relativt trygg. Men medisinske fagfolk advarer dem som lider av astma eller øvre luft problem. I virkeligheten, de fleste yngre personer med astma ikke klarer å demonstrere noen helsemessige fordeler forbundet med oksygen terapi; derfor denne praksisen synes nytteløs til denne pasientgruppen. Likevel, enkeltpersoner opplever noen pustevansker trenger ikke å overskride en 26 prosent oksygenopptak.

De som opplever høy feber eller viral infeksjon kan forverre deres tilstand med forbedret oksygen. Gravid kvinne og de med en kollapset lunge eller utvinne fra mellomøret kirurgi bør avstå fra oksygenbehandling.

Betraktninger

Med unntak for visse situasjoner, vises riktig administrert oksygenbehandling relativt trygg. Med hyperbar oksygenbehandling, den mest invasiv prosedyre, pasienter ofte rapporterer bare mild ubehag forbundet med klaustrofobi. En midlertidig fysisk reaksjon inkluderer tåkesyn.

Imidlertid bør individer konsultere med en lege eller annet helsepersonell før du begynner på oksygenbehandling. Enkelte helsetilstander kan gi skadelige reaksjoner.

Må vitaminer for barn Fremme sunn hårvekst?

Må vitaminer for barn Fremme sunn hårvekst?


Oppmuntre barna til å spise et utvalg av sunn mat vil sikre all-around god helse. En barne multivitamin vil ikke skade heller, da de inneholder noen av de vitaminer og mineraler som er kjent for å fremme sunn hårvekst.

Betydning

Utvendig tilstand ens hår reflekterer ofte generelle helse. Tynning, kan sprø eller tørt hår indikere vitamin eller mineralmangel i et barns kosthold.

Typer

Wisegeek.com kategoriserer barns vitaminer i flytende form for pre-småbarn som ikke har tenner eller tyggeferdigheter; rapid-oppløse strimler; soft-tygge "gummies" og hardt tygge. Den myke og harde tygge er mest vanlige og inneholde flere vitaminer og mineraler.

Vitamin E

Ifølge All for Natural Health.com, forbedrer Vitamin E hodebunnen sirkulasjon og fungerer som en antioksidant. Det hjelpemidler effektiv sirkulasjon på grunn av økt oksygenopptak i blodet.

Vitamin A

Sebum er oljen som strøk hårsekken og dens overproduksjon kan føre til fett hår og hindre vekst av "drukner" i hodebunnen, røtter og tråder. Økt vitamin A inntak kan hjelpe moderat sebum overproduksjon, som ofte rammer barn i puberteten.

Vitamin B

B-vitaminer, som Biotin, som produserer keratin, og B6, hjelpe håret vokse sunt, ifølge Dr. George Obikoya for vitaminer og Nutrition Center online.

Lavt fosfor dietter

Fosfor er et mineral som hovedsakelig bor i bein. Legemet inneholder en betydelig mengde fosfor. Faktisk er fosfor andre bare til kalsium som den viktigste mineralet i kroppen. Kroppen bruker dette fosfor for mange funksjoner, inkludert forming friske bein, beveger musklene, hindre visse former for kreft og utvikle vev og organer. Men noen ganger kan du ha for mye av det og trenger en lav-fosfor kosthold.

Hvordan virker kroppen bruker fosfor?

Fosfor absorberes gjennom tynntarmen. Etter at mineralet er absorbert, bein lagre den inntil det kan brukes. Om lag 85 prosent av fosfor i kroppen din er i ryggmargen. En annen 10 prosent flyter i blodet. Resten er i vev og celler. Når det er ekstra fosfor i kroppen, nyrene kast den. En sunn voksen bør spise mellom 800mg og 1,200mg av fosfor daglig.

Matvarer med Fosfor

Fosfor er funnet i store mengder i de fleste melkeprodukter. Alle melker samt melkeprodukter, hele korn og nøtter inneholder en betydelig mengde av det. Hvis du prøver å unngå matvarer som inneholder mye fosfor, unngå innmat, samt meieriprodukter. Unngå å spise kjøtt som kommer fra nyrer, lever, tunge og hjerte av alle slags dyr. Brus inneholder også store mengder fosfor.

For lite Fosfor

Det er ikke veldig sannsynlig at du noensinne vil lide av en fosformangel. Spesielt nå, med alle de bearbeidet mat at den gjennomsnittlige person spiser, er det bare i sjeldne tilfeller at du vil høre av noen som lider av en fosformangel. Tegn på ikke å ha nok fosfor inkluderer leddsmerter, lav energi, svake bein, tap av appetitt og stivhet.

For mye fosfor

Det er mye mer sannsynlig at du vil høre på en person som lider av for mye phosphorust. Hvis du har nyresykdom, vil du sannsynligvis bli bedt om å unngå å ta i for mye fosfor. Hvis nyrene begynner å funksjonsfeil, vil fosfor nivået bli høyt fordi nyrene ta bort overskytende beløp av mineralet. For mye fosfor kan føre til at mengden av kalsium i kroppen din til å gå ned, noe som kan føre til skjelettsykdommer. Du kan også være i fare for beinsykdom hvis du tar for mye kosttilskudd fosfor enn kalsium.

Bruken av magnesium i Hårvekst

Hvis du vil ha lang, nydelig hår, tenk på kostholdet ditt først. Ting som å få en god natts søvn og redusere stressnivået saken også, men kosthold er kanskje det viktigste stedet å begynne. Nok av visse vitaminer slik som vitamin B-kompleks og vitamin E er viktig, men mineraler slik som magnesium er også viktig. Mange av oss ikke får nok magnesium i våre dietter, men med litt omsorg og oppmerksomhet, er det ikke vanskelig å legge magnesium inn i din livsstil.

Magnesium-mangel

Ifølge Dr. Patricia Braun, har myndighetene i USA vist at den gjennomsnittlige amerikaner bare får 40 prosent av anbefalt daglig inntak av magnesium i kostholdet sitt. Denne mangel kan skje på grunn av en ubalanse av mineraler i kroppen eller fordi den gjennomsnittlige amerikaner ikke bruker nok magnesium. Det er også mulig å være mangelfull på grunn av mineral-uttømming fra svette eller et høyt inntak av hvitt sukker.

Betydning

Magnesium er viktig for helsen vår. Det er den fjerde mest vanlig element i kroppen, og er nødvendig for muskel helse, så vel som å hjelpe til å regulere hjertet. Faktisk er det involvert i mer enn 300 biokjemiske reaksjoner i kroppen. Rundt 50 prosent av magnesium finnes i skjelettet vårt, og bare 1 prosent er i blodet vårt. Magnesium kan tas som et supplement, vanligvis i kombinasjon med kalsium-, eller spises i næringsmidler. Magnesium kan finnes i mange nøtter, slik som mandler, cashew og peanøtter. Det er også funnet i kveite, og i grønne bladgrønnsaker.

Mineral Baths

Magnesium er også funnet i både Dødehavet salter og Epsom salter. Disse mineralsalter selges i helsekost butikker for bruk i bading. Bading i noen av disse mineralsalter skal hjelpe til med absorpsjonen av mineraler. Epsom salter og Dødehavet salter inneholder ikke bare magnesium, men også svovel, en annen viktig mineral for hår helse.

Fordeler

En annen fordel er at magnesium, i kombinasjon med kalk, kan det fremme rolig søvn. Dette er også viktig for håret helse på grunn får en riktig mengde søvn, sammen med reduksjonsstressnivået, er avgjørende for god hårvekst og helse, ifølge Proctor and Gamble nettside.

Fakta

Ifølge Proctor and Gamble nettsted, vokser et hår folicle for ca 3-7 år. Hår vokser til en gjennomsnittlig hastighet på en halv tomme per måned for gjennom den tiden, men noen mennesker er i stand til å vokse håret lenger enn andre. Hårvekst bremser når vi blir eldre, og så en person som pleide å ha midje langt hår når unge, kan ha mye kortere hår som hun aldre.

Betraktninger

Fordi mange amerikanere er mangelfull i magnesium, og fordi det er viktig å hårvekst, ta en magnesium supplement, prøver å spise mer magnesium-rik mat, eller selv å ta en ukentlig Epsom salter bad er alle gode måter å forbedre hårvekst.

FDA Retningslinjer for Bioekvivalens

FDA Retningslinjer for Bioekvivalens


FDA retningslinjer for bioekvivalens er etablert for å sikre primært at generiske narkotika produsenter produserer narkotika tilsvarende ikke-generiske versjoner. Kravene er også på plass for å sikre at narkotika er så trygg og fungerer like godt som merkenavn medisiner.

Definisjon

Ifølge Merck, betyr bioekvivalens at generisk versjon av et medikament utgivelser sin aktive ingrediensen i blodet til omtrent samme hastighet og i praktisk talt de samme mengder som det opprinnelige stoffet. Bioekvivalensstudier sammenligne to legemidler, og den nye medisinen skal tilsvare den opprinnelige i både hastighet og grad av eksponering i kroppen.

Grunnleggende krav

The Generic Pharmaceutical Association sier at de føderale lover, og senere FDA-godkjenning av et generisk legemiddel, krever at den generiske "inneholder det samme virkestoffet som merkenavn motstykke, være den samme styrke og dosering form (tabletter, kapsler, etc .), og har den samme administrerings (oral, aktuell, injeksjon, etc.). " Den andre grunnleggende krav er at den generiske medikament arbeidet på en lignende måte, og også ha samme profil sikkerhet og effekt.

FDA Perspektiv

FDA har uttalt at en mindre enn 5 prosent forskjell i blodet er nødvendig mellom merkenavn og generiske legemidler. FDA også ofte sier at Bioekvivalensen kravene er utfordrende og strenge nok til å sikre generiske legemidler er så nær merkenavn medisiner som mulig.

Puste øvelser for å forbedre oksygennivået

Puste øvelser for å forbedre oksygennivået


Pusteteknikk er en aktivitet som de fleste folk bevisst ikke tenker på. Det er en ufrivillig prosess som leverer oksygen til blodet og bidrar til å fjerne giftstoffer og karbondioksid fra kroppen din. Men mange mennesker puster feil, puste hovedsakelig fra brystet området. Denne ineffektiv måte å puste kan resultere i en 20 prosent nedgang i blodet oksygen nivåer. Du kan omskolere dine pustevaner og fremme en mer effektiv levering av oksygen ved å praktisere spesielle pusteøvelser.

Tre-Part Breath

De tre deler pusten er en øvelse utformet for å fremme bevisst pusting og hjelper fylle lungene med nærende oksygen. Sitt i en komfortabel stol med ryggraden rett og hodet og nakken på linje med ryggraden. Trekke på skuldrene opp til ørene, hold et øyeblikk, så slipper all spenning. Inhalerer dypt, med fokus på å fylle den nedre delen av magen med luft. Pause for et kort øyeblikk, og deretter fortsette å puste inn i din brystkassen. Pause på nytt, og deretter fortsette å puste inn i ditt bryst. Pause på slutten av innånding, så puster i revers, først tømme luft fra brystet, så brystkassen, deretter magen. Gjenta dette mønsteret med å puste i fem minutter.

Bamboo Breathing

Bambus pusteøvelse tar sitt navn fra den måten kinesiske og japanske malere skildre bambus planten, som vokser i segmenter. Dette er en kompleks pusteøvelse som kan bidra til å forbedre dine oksygennivået, hjelpe deg å slappe av og fremme mer fyldigere pustevaner. Starte med å ta en lang innånding gjennom nesen. Pust ut all luft i en kort utånding fra munnen. Pust inn igjen for to lange teller. Pust ut all luft i to korte, eksplosive puffs fra munnen. Fortsett dette mønsteret til du kommer til en teller til fire.

Humming Breath

Den nynner pusten er en annen nyttig øvelse du kan øve for å øke oksygentilførsel, utdype pusten din, rense lungene og fremme følelser av avslapning. Sitt i en komfortabel stol med nakken og hodet på linje med ryggraden. Slapp av skuldrene. Pust inn gjennom nesen, fylle mageområdet, deretter brystet, med luft. Sakte puster, gjør en summende lyd når du puster ut. Fortsett å nynne som du klemmer alle de siste bitene av luft fra lungene ved hjelp av magemusklene. Gjenta denne øvelsen for opp til tre minutter.

Alternativ Neseborene Breathing

Den alternative nesebor pusteteknikk er en type yogic praksis kjent som pranayama, eller pust arbeid. Denne øvelsen bidrar til å øke tilførselen av oksygen og fremmer mer effektiv puste. Sitt i en komfortabel korslagte ben. Løft høyre hånd foran nesen din. Lukk høyre nesebor med høyre tommel. Inhalerer dypt gjennom venstre nesebor. Pause, slipper tommelen og lukke venstre nesebor med ringfingeren. Puster ut av høyre nesebor. Videreføre denne praksisen i ni åndedrag, deretter skifte side.

Worm Parasitter som forårsaker leddsmerter

Hvis du har parasitter i kroppen din kan du oppleve leddsmerter. Parasitter reise til bløtvevet i kroppen din, og som inkluderer muskler og ledd. Betennelse oppstår på grunn av tilstedeværelse av parasitter samt cyster. En person kan bli feildiagnostisert som å ha leddgikt når det faktisk smerten han opplever er forårsaket av parasitten giftstoffer som samles i muskelvev og ledd.

Artralgi

Sammen med ledd- og muskelsmerter, kan du oppleve nummenhet i hender og føtter; muskelkramper; en rask hjerterytme; smerter i rygg, skuldre, lår og marine samt smerter i ditt hjerte. Når du lider av felles smerte, dette kalles leddsmerter.

Effekter

Parasitter kan gjøre deg syk fordi de frata kroppen av næringsstoffer samt produsere ekskrementer, som er giftig avfall. Dette avfallet skader på sentralnervesystemet. Parasitt urin er faktisk ren ammoniakk, som ISNA € ™ ta god substans å ha i de kroppen, forklarer Humaworm.com.

Beliggenhet

Tretti prosent av parasitter lever i fordøyelsessystemet. De resterende 70 prosent er i blodet og kroppens organer, som inkluderer øynene og hjernen og sinus hulrom.

Tall

Det er mer enn 1000 typer parasitter som lever i menneskekroppen. De fleste av parasitter canâ € ™ t sees med det menneskelige øyet; Men 30 prosent av dem er synlige.

Typer

Parasitten som er mest vanlig i USA er trichomonas. Det er om lag 7,4 millioner rapporterte tilfeller av denne parasittinfeksjon hvert år. Cryptosporidium forårsaker 300.000 infeksjoner i USA hvert år og er generelt vannrelaterte (fra bading, vannski, etc.) Giardia resultater i 2 millioner parasittinfeksjoner i USA årlig. Det er alt fra 400 til 4000 tusen tilfeller av Toxoplasma infeksjoner i USA hvert år, mange av dem resulterer i okulær engasjement. Denne parasittinfeksjon er den tredje største dødsårsaken at resultatene fra matbårne sykdommer.

Hva er årsakene til lav protein i blodet?

Hva er årsakene til lav protein i blodet?


Blod protein blir målt som en del av rutinen blodprøver, og er også brukt for å diagnostisere og behandle pasienter med kreft, immunlidelser, underernæring og fordøyelsesforstyrrelser og sykdommer i lever, nyre-og tarm. For voksne, normale nivåer av total protein er mellom 6,4 og 8,3 gram per desiliter (g / dl). (Referanseverdier kan variere fra laboratorium til laboratorium.) Lav protein er forårsaket av feilernæring, malabsorpsjon, overhydrering, leversykdom, immunsvikt og noen stoffer.

Blodproteiner

Albumin og globulin er hoved proteiner som finnes i blodet. Albumin utgjør om lag 60 prosent av total protein. Det fungerer som en transport for enzymer, hormoner og narkotika. Albumin står også for "kolloidalt osmotisk trykk", som er ansvarlig for å holde væske i skipene. Globuliner er de viktigste byggesten for flere substanser, inkludert antistoffer, glykoproteiner, lipoproteiner, koagulasjonsfaktorer og andre komponenter i immunsystemet. De fungerer også som transportproteiner. Sammen nivåene av albumin og globulin utgjør den totale blodproteinnivå. Disse proteiner kan også måles separat.

Underernæring

Aminosyrer er byggesteinene i proteiner. Mennesker kan produsere 10 av de 20 aminosyrer, men må ta i andre gjennom kostholdet. Hvis en persons diett mangler protein eller en hvilken som helst av disse aminosyrer, kan kroppen ikke gjøre albumin og globulin, noe som resulterer i lav blodprotein.

Malabsorpsjon og tap av proteiner

Forhold som påvirker tarmen kan redusere kroppens evne til å absorbere proteiner fra maten. Disse er kjent som "protein-tapte enteropathies," fordi proteinene er tapt fra tarmen i stedet for fordøyd. Crohns sykdom, cøliaki og Whipples sykdom kan alle skade tarmen, noe som resulterer i lav blod protein. Nyresykdom kan skade filtreringssystem av nyrene, forårsaker protein til "spill" i urin og være tapt for kroppen.

Overhydrering

Blodproteinnivåer er målt som konsentrasjonen av proteiner per desiliter av blod. Med overhydrering, til blodvolumet øker, forårsaker proteinnivået reduseres i forhold. De absolutte nivå av albumin og globulin er normal, men forholdet av proteiner til væsken har sunket.

Liver Disease

Albumin og noen globuliner er laget i leveren. Når leverceller er skadet av sykdom, kan de ikke syntetisere albumin. Således totale proteinnivåer, og spesielt nivåer av albumin, blir brukt til å diagnostisere og behandle leversykdom.

Immune Deficiency

Globulin er byggesteinen for immunglobuliner, hovedprotein av immunsystemet. Med immunsvikt, er antallet av immunglobuliner reduseres, noe som senker blodproteinnivåer.

Narkotika

Flere legemidler kan redusere de totale blodproteinnivåer. Blant dem er østrogener, p-piller og noen stoff som er giftig for leveren.

Hva er ønsket oksygennivået i blodet?

Hva er ønsket oksygennivået i blodet?


Kroppens celler få oksygen når du puster inn, slik at oksygen å gå inn i blodet gjennom kapillærer, hvor det da fraktet til cellene. Faller under det normale blod oksygenmetning spenner resulterer i helseproblemer.

Normal Blood oksygennivå

Nittifem til 100 prosent metning er den normale blodoksygennivåområde. Den måles ved å blodprøve eller ved en finger oksimeter.

Lav blodet oksygen Symptomer

En person med lav blod oksygen kan oppleve tretthet, forvirring og problemer med å trene. Imidlertid er kortpustethet mest vanlige.

Årsaker til lav Oksygen

Det er mange årsaker til lav blod oksygen, inkludert kullosforgiftning, hjertesykdom, anemi, lungesykdom, pusteforhold, søvnapné, store høyder og luftveier blokkering.

Advarsler

Alvorlig pustebesvær krever øyeblikkelig legehjelp.

Hvordan forbedre Blood oksygennivå

Det er flere måter å forbedre blod oksygen nivå, inkludert regelmessig mosjon, opphør av røyking og unngå passiv røyking. Oksygenbehandling kan være nødvendig i noen tilfeller.

Hva er Tegn og symptomer på høyt CO2 i blodet?

Karbondioksid, eller CO2, er en normal produkt av metabolismen i kroppens celler. Blodet bærer denne karbondioksid avfallet til lungene som skal pustes ut av systemet. Når det er et forhøyet nivå av CO2 i blodet, komplikasjoner oppstår. Leger henviser til denne medisinsk tilstand som hyperkapni, eller hyperkarbi. Dette kan skje gjennom helseproblemer, miljømessig eksponering til karbondioksid eller usikre dykking praksis eller feil dykkerutstyr.

Kortpustethet

For mye karbondioksid i blodet fører til at kroppens pH-nivå for å raser nedover og bli farlig surt, forklarer Auburn University at Montgomery School of Sciences. Jo høyere den sure kvalitet, jo vanskeligere er det for blodets hemoglobin for å plukke opp oksygen. Resultatet er rask pust for å øke senket oksygennivå og, til slutt, vanskeligheter med å fange pusten.

Hodepine

En studie avdekket i en rapport fra US Environmental Protection Agency (EPA) som utsettes 42 frivillige til inhalasjon på 7,6 og 10,4 prosent av karbondioksid innenfor 2.5 til 10 minutter. Hodepine var en vanlig bivirkning oppleves av studiegruppen individer.

Økt hjertefrekvens

Den menneskelige kroppen reagerer på karbondioksid oppbevaring. Som tilgjengelig oksygen senker og karbondioksidnivået begynner å stige, reseptorer i kroppen forstand et problem og sende meldinger til hjertet til å slå raskere, ifølge Auburn University. Dette er et forsøk på å øke mengden av blod kommer til lungene i håp om at CO2 frigjøres og mer oksygen inhalert.

Svimmelhet eller forvirring

I den samme studien resultatene avslørt av EPA, den andre mest vanlige side påvirke fra overdreven karbondioksid eksponering var svimmelhet. De som inhaleres høye konsentrasjoner i bare ett minutt hadde innledende svimmelhet og deretter opplevd anfall av forvirring og manglende evne til å fokusere eller grunn.

Beslag

Dersom 30 prosent eller mer av karbondioksid er inhalert, begynner kroppen å convulse innen 1,5 minutter, sier EPA. På denne tiden, er kroppen i stand til å kvitte seg med karbondioksid og skaffe oksygen raskt nok på egen hånd. Kroppens reseptorer begynner å miste kontrollen over kroppsbevegelser.

Bevisstløshet eller koma

Mennesker eksponert for høye konsentrasjoner av karbondioksyd i en kort tidsperiode kan oppleve katastrofale, letale effekter, i henhold til EPA. Instant eksponering til 17 til 30 prosent av CO2 etter bare ett minutt kan føre til bevisstløshet og koma.

Respirasjonsstans

Medisinske tilstander som oppstår noen svekkelse av lungene kan føre til farlig høye nivåer av karbondioksyd. Hvis musklene ikke er sterke nok til å ekspandere i lungene til å inhalere tilstrekkelig grad, er det bare en liten mengde luft og lite eller ikke noe utåndet karbondioksyd. Hvis ubehandlet, fører dette til lavere og lavere oksygennivå og til slutt, pustestans.

Informasjon om femti prosent nyre-funksjon

Informasjon om femti prosent nyre-funksjon


Internt plassert i nedre rygg region av kroppen er en dobbel knyttneve-sized filtrering system i form av to kidneybønner, kjent som nyrer. Nyrene filtrerer ca 50 liter blod hver dag, overføre omtrent en halv gallon av avfall (urin). Effektiviteten av denne prosess er nedsatt (nyre) funksjon. 100 prosent nyrefunksjon realiseres bare med to friske nyrer. Nedsatt funksjon forblir tilstrekkelig til 50 prosent, men er en forløper for nyresykdom.

Funksjon

Nyrene er sammensatt av nesten 1 million nefroner, som inneholder tusenvis av glomeruli (små skip) knyttet til tubuli. Når blodet går nephrons, passerer den gjennom glomeruli, hvor høyst tiltrengte kjemikalier og hormoner blir filtrert og returnert til kroppen, mens avfallet er inneholdt i tubuli og sendes som urin i blæren.

Fordeler

I tillegg til filtrering av blod, nyrer også produsere nødvendige hormoner og kjemikalier. Renin er en blod trykkregulator, som er nødvendig for røde blodceller erytropoietin, mens en aktiv form for vitamin D opprett kalsium i kroppen.

Typer

Nyrefunksjonen er vurdert av fem ulike stadier. En nyrefunksjonen på 50 prosent er innenfor rammen av scenen tre kronisk nyresykdom (CDK). Folk i stadium 3 CDK kan overvåkes av en primær omsorg lege og krever sjelden behandling. Hovedmålet er å redusere risiko forbundet med sykdommen.

Betydning

Ifølge Nedsatt Association, folk med stadium 3 CDK og hjerte-og karsykdommer er mer sannsynlig å dø av hjerte-relaterte problemer enn å kreve dialyse eller transplantasjon. Etter å ha 50 prosent nyrefunksjonen ikke krever inngrep, men å sikre at nyre-funksjonen er ikke avtagende er nødvendig.

Indikatorer

Avgjørende faktorer på 50 prosent nyrefunksjon fører til nyresvikt er alder og en raskt fallende glomerulus filtrasjonshastighet (GFR) manifestere i løpet dager, uker eller år. Økt nærvær av protein og blod i urinen er flere indikatorer for nedsatt nyrefunksjon.

Tegn på høyt kaliumnivå i blodet

Kalium er en elektrolytt som normalt finnes inni cellene og er avgjørende for riktig funksjon av hjertet, muskler og nervesystemet. Et høyt nivå av kalium i blodet, også kjent som hyperkalemi, kan være forårsaket av en rekke forskjellige tilstander, og symptomer kan være vanskelig å diagnostisere. Et normalt nivå av kalium for en voksen varierer 3,5 til 5,0 milli-ekvivalenter per liter (mmol / L).

Primære symptomer

Du kan ikke oppleve noen symptomer før kalium i blodet når et betydelig nivå. I utgangspunktet kan et høyt nivå av kalium i blodet føre til kvalme, tretthet, lammelser, muskelsvakhet eller prikking i ekstremiteter og tunge. Når nivået fortsetter å stige, kan det føre til at hjerteslag å forsinke eller bli arytmisk og, i de mest ekstreme tilfeller, faktisk stoppe. Altfor høyt kaliumnivå kan også føre til forvirring, grunne pust, anfall eller kramper, ujevn hjerterytme, tung følelse i armer eller ben, eller følelse av å besvime.

Kroniske symptomer

Hvis denne tilstanden ikke er diagnostisert umiddelbart kan det ha langsiktige virkninger på hjerte, nyrer, nerver og muskel funksjon, som fører til aterosklerose, blodtrykk problemer, hjerte arytmi og fordøyelsessystemet komplikasjoner. Siden fordøyelsessystemet og nyrer er hva kroppen benytter for å behandle kalium, kan dette forverre problemet.

Årsaker

En av de mest vanlige årsaker til en øket nivå av kalium er problemer med nyrefunksjonen. Det kan også være forårsaket av lupus nefritt, diabetes, Addisons sykdom eller vevskader. Noen medikamenter kan føre til at kaliumnivået i blodet for å øke, fordi de forstyrre kroppens evne til å filtrere kalium fra blodet. Disse inkluderer ACE-hemmere, NSAIDs, kaliumsparende diuretika og kaliumtilskudd.

Behandling

Behandling for et høyt nivå av kalium inkluderer insulin, beta-agonister eller natriumbikarbonat. Dette fremmer bevegelsen av kalium fra blod tilbake inn i cellene. Diuretika kan gis for å hjelpe nyrene skille ut kalium og bindende harpiks kan hjelpe fordøyelsessystemet med utveksling av kalium og natrium. Langtidsbehandling innebærer ofte endringer i kostholdet for å redusere kalium inntak.

Betraktninger

Et høyt kaliumnivå bør tas på alvor, da det kan føre til at hjertet til å stoppe hvis ubehandlet for lenge. Dette kan være vanskelig å diagnostisere fordi symptomene ikke nødvendigvis vises inntil nivået er høyt nok til å forårsake betydelige problemer. Alvorlig hyperkalemi er til stede når nivået av kalium i blodet når 7,0 mmol / L og har omtrent en 67 prosent dødelighet. Lege bør søkes umiddelbart dersom noen av disse primære symptomer er erfarne.

Hvilken virkning kan et høyt nivå av kalium i blodet Årsak?

Kalium er den tredje mest mineralet i kroppen, og er klassifisert som en elektrolytt. Ninety-åtte prosent av kroppens kalium er intracellulær. Mineralet kan anvendes til behandling av høyt blodtrykk og slag. Overflødig forbruk av kalium kan føre til nyresvikt.

Funksjon

Kalium er viktig i stoffskiftet, overføring av nervesignaler, muskel sammentrekning, væskebalanse og andre cellulære aktiviteter, noe som gjør det til en nødvendig del av en persons daglige kosthold.

Kilder til kalium

Alt kjøtt, fjærkre og fisk er kilder til kalium. Noen frukter og grønnsaker er høy i kalium, inkludert sitrusfrukter, rosiner, svisker, aprikoser, bananer, honningmelon, søtpoteter (spesielt hud), hvite poteter, spinat, rødbeter greener og vinter squash. Andre kilder er hvite og pinto bønner, lettmelk og yoghurt.

Anbefalingene

Ingen anbefalte daglige rasjon (RDA) av kalium finnes for voksne i USA. En frisk person er oppfordret til å konsumere ca 3500 til 4700 milligram kalium per dag (mer er anbefalt for gravide kvinner). Selv om ingen øvre grense (UL) har blitt etablert, kan et overskudd av kalium føre til toksisitet.

Bivirkninger og forsiktighetsregler

Nyrene normalt fjerne overskudd av kalium fra legemet. For mye kalium kan skape en opphoping av mineralet i blodet (hyperkalemi) og dårlig nyre funksjon. Hyperkalemi kan føre til kvalme, tretthet, muskelsvakhet, nummenhet eller uregelmessig hjerterytme. Derfor bør personer med ødelagte nyrer begrense sitt inntak av kalium. Hyperkalemi er mulig å behandle og er ganske vanlig, sett i om lag 8 prosent av innlagte pasienter i USA.

Forslag

For å unngå overforbruk av kalium, begrense inntak av frukt, grønnsaker og meieriprodukter, som er generelt høy i kalium. Bruk primært urter og krydder som er mangelfull i kalium. Unngå salterstatninger (mange inneholder kalium) og konsumere lav-kalium matvarer som grønne bønner, agurk, rå kål, applesauce og tyttebær.

Prosenter av fett, protein og karbohydrater trengs for god helse

Fett, protein og karbohydrater er alle viktige energikilder i våre dietter. Forbruker riktige mengder av visse matvarer med disse næringsstoffene på en daglig basis bidrar til å holde oss i god helse. Den gjennomsnittlige person forbruker rundt 2500 kalorier per dag, men riktig mengde kalorier varierer fra individ til det neste. Planlegg din diett rundt det anbefalte inntaket prosenter for disse næringsstoffene, noe som åpner for en viss fleksibilitet avhengig av kalori behov, aktivitetsnivå og personlige treningsmål.

Karbohydrater

Karbohydrater bør være den primære kilden til energi i kostholdet ditt, som utgjør majoriteten av kaloriinntaket for dagen. En 2002 publikasjon av National Academies antyder at den gjennomsnittlige person forbruker en diett der omtrent 50 prosent av kaloriinntaket kommer fra karbohydrater. Spis komplekse karbohydrater (de i hel-korn form som hel-korn brød, havre, müsli og brun ris) snarere enn enkle karbohydrater (mer raffinerte karbohydrater som vanligvis finnes i matvarer med færre næringsstoffer, som kake, godteri og hvitt brød) når det er mulig. Enkeltpersoner som ønsker å gå ned i vekt bør redusere andelen av karbohydrater til et sted mellom 30 og 40 prosent, ved å erstatte magre proteiner og grønnsaker i stedet for karbohydrater.

Fat

Fett er en viktig energikilde. Det hjelper i absorpsjon av vitaminer i kroppen, og visse fettstoffer som omega-3 fettsyrer har andre helsemessige fordeler som å redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer. Noen fett er også skadelig, særlig mettet fett, som øker nivået av dårlig kolesterol i blodet. Artikkelen av National Academies anbefaler et kosthold der 20 prosent av kaloriene komme fra sunne fettkilder som egg, nøtter, melk og olivenolje.

Protein

Protein gir energi og avgjørende aminosyrer, essensielle for å bygge og reparere muskelvev. Ifølge National Academies, bør de fleste dietter inneholder rundt 30 prosent protein. Noen kilder til protein er sunnere enn andre. Bacon, biff og fløte er alle rike på protein, men ikke spesielt sunt. Høye nivåer av mettet fett og kolesterol i noen proteinrik mat negere helsemessige fordeler. Sats på magre proteinkilder som fisk, fjærkre, egg, nøtter og belgfrukter.

Andre Næringsstoffer

Ikke glem å spise andre matvarer for å runde ut din diett. Frukt og grønnsaker er avgjørende for god helse. De inneholder vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Andre helsefaktorer

Andre faktorer bidrar til en sunn livsstil. Kaloriforbruk og nærings prosenter er bare en del av å leve godt. Både barn og voksne bør holde seg fysisk aktiv for å opprettholde kardiovaskulær helse og riktig vekt. En daglig minst 30 minutter med trening ble foreslått i en Surgeon General rapport tilbake i 1996 Dette er ikke nok ifølge National Academies Food and Nutrition Board, som anbefaler sikter til minst én time moderat intens fysisk aktivitet hver dag.

Hva prosent av oksygenmetning er normalt?

Oksygen er avgjørende for livet. For mennesker for å virke riktig, må oksygen være tilstede i tilstrekkelige mengder i hele kroppen. En persons oksygenmetningsnivå måler mengden av oksygen som transporteres i blodet. Et tall som faller for lavt kan signal katastrofale konsekvenser. Det er derfor sykehusene overvåke oksygenmetning sammen puls og blodtrykk når man skal avgjøre en pasients tilstand.

Fakta

Blodet transporterer oksygen i hele kroppen takket være hemoglobin, et jernholdig protein i de røde blodcellene. Hemoglobinmolekyler kan bære opptil fire oksygenmolekyler. Den prosentandelen av oksygen som føres med blod gir metningsnivå.

For eksempel, hvis en hemoglobinmolekylet bærer tre oksygenmolekyler, er hemoglobin bærer bare 75 prosent av sin totale kapasitet. I en større blodprøve, kunne 1000 hemoglobinmolekyler bære opp til 4000 oksygenmolekyler. Hvis bare 3920 oksygenmolekylene blir transportert, som er lik 98 prosent av den totale kapasitet. Det betyr at blodets oksygenmetning nivå er 98 prosent.

Betydning

Hvis en persons oksygenmetning nivået er for lavt, betyr det utilstrekkelige mengder oksygen er nå vitale organer og celler i kroppen. Dette kan føre til respirasjonssvikt og possiblly død.

Mens ideelle nivåer kan variere avhengig av den enkelte, oksygenmetningen nivå for en ung, frisk voksen har en tendens til å falle mellom 95 og 100 prosent. Respirasjonssvikt faktisk kan sette i når oksygenmetningen nivået synker til 90 prosent. Som ikke etterlater mye avvik mellom normal og muligens dødelig, så det er viktig for leger og sykepleiere til å overvåke pasientens oksygenmetning til enhver tid.

Testing

En nøyaktig og enkel måte å måle oksygenmetning nivåer er gjennom pulsoksymetri. Et pulsoksymeter er et lite klipp som festes til pasientens finger. Oksymeteret skinner to lyse lys, en rød og en infrarød, gjennom fingeren for å måle blodet oksygen nivåer. Det gjør den ved å analysere fargen på den arterielle blod. Oksygenrikt blod er lyse rødt. For å si det arterielle blod bortsett fra det omgivende vev, måler oksimeter forandringen i den totale farge i koordinasjon med det bankende puls.

Betraktninger

Pulsoksimetre krever en sterk regelmessig puls å registrere en nøyaktig oksygenmetning lesing. Personer med kalde hender og føtter kan noen ganger ha svake pulser i sine ekstremiteter, som fører til unøyaktige målinger.

Misforståelse

Til tross for noen feilaktige rapporter, er nøyaktigheten av pulsoksimetre ikke påvirket når pasientene har anemi, sigdcelleanemi eller bilirubin i blodet.

Hvordan beregne oksygenmetning i blodet og gasser

Hvordan beregne oksygenmetning i blodet og gasser


Oksygenmetning er et mål på hvor mye oksygen binding til hemoglobinmolekyler i blodet, sammenlignet med hvor mye hemoglobin er tilgjengelig. Det er gitt som en prosentandel. I en frisk person, er oksygenmetning vanligvis 96 prosent eller høyere. Du kan beregne en omtrentlig metningsverdi ved hjelp av arterielle oksygentrykkmålinger. Den arterielle oksygentrykket nivået er vanligvis målt i et laboratorium innstilling ved hjelp av elektroder som kan forstand oppløst oksygen i blodet.

Bruksanvisning

til 150 til verdien av arterielt oksygentrykk.

Cube den arterielle trykket ved å multiplisere den av seg selv to ganger.

Legg svaret fra trinn 1 til svaret i trinn 2. Del 1 av resultatet.

Multipliser resultatet av trinn 3 av 23 400. Tilsett 1 til svaret.

Divide en med antall du fant i trinn 4. Dette er estimert oksygenmetning nivå. Multipliser med 100 for å konvertere til en prosentandel.

Hva er behandlingen og utfallet for MRSA infeksjon i blodet?

Hva er behandlingen og utfallet for MRSA infeksjon i blodet?


MRSA (meticillinresistente Staphylococcus aureus) infeksjon er en potensielt dødelig bakteriell infeksjon. Alvorlige MRSA-infeksjoner går utover huden og kan gå inn i blod, hjerte, lunger og bein blant andre områder. Eksakt behandling og prognose vil avhenge av arten av infeksjonen.

Bestemme Treatment

Legen din vil kjøre flere tester på MRSA belastning å bestemme den mest effektive kombinasjonen av antibiotika. Dette kan ta flere dager.

Antibiotika behandling

Antibiotika er den viktigste behandlingen for alvorlige MRSA-infeksjoner, men ikke alltid fungerer. Du vil mest sannsynlig trenger IV antibiotikabehandling med to eller flere legemidler. De mest brukte antibiotika for MRSA-infeksjon inkluderer klindamycin, daptomycin, doksycyklin, linezolid, minocycline, tetracyklin, trimetoprim-sulfametoksazol og vanomycin.

Andre behandlinger

En MRSA infeksjon i blodet kan føre til andre komplikasjoner som krever sykehusinnleggelse og flere behandlinger. Mulige behandlinger inkluderer IV væsker og andre medisiner, dialyse for nyresvikt og oksygen.

Kirurgisk intervensjon

Visse medisinske forhold gjør MRSA vanskeligere å ødelegge og kan kreve kirurgisk inngrep for å hindre huse bakterier, spesielt hvis antibiotika behandlinger mislykkes. Du må kanskje fjerne pacemakere eller andre fremmedlegemer inne i kroppen.

Prognose

The National Institutes of Health viser prognosen avhenger av omfanget av infeksjonen og din alder. Blod infeksjoner er en av de mest dødelige MRSA-infeksjoner, og har en dødelighet på omtrent 20 prosent.

Hva er årsaken til for mye kalsium i blodet?

For mye kalsium i blodet, eller hyperkalsemi, kan forstyrre benvekst, hjerne og hormon funksjon og sammentrekning av musklene. Det er flere mulige forklaringer på denne tilstanden, men i de fleste tilfeller er det relatert til parathyroid problemer.

Biskjoldbruskkjertelen

I mange tilfeller mennesker med for mye kalsium i blodet har også et parathyroid tilstand kjent som hyperparatyreoidisme. Det er forårsaket av veksten av en tumor i et paratyroid kjertel som bevirker at kjertel for å produsere for mye paratyroidhormon. De fire biskjoldkjertlene regulere mengden av kalsium i blodet så vel som bein, slik at altfor mye hormon fører til en ubalanse av kalsium. Postmenopausale kvinner er spesielt utsatt for en overaktiv biskjoldbruskkjertelen.

Kreft

Om lag 10 prosent til 20 prosent av kreftpasienter står overfor en viss grad av hyperkalsemi (mild til alvorlig), i henhold til Kreft Støttende Care programmer. Pasienter med lungekreft, brystkreft og myelomatose er på høyeste risiko for forhøyet kalsiumnivå blant kreftpasienter. Ondartede celler utløse kalsium tap i bein, slik at blodet til å absorbere mer kalsium enn normalt.

Advarsel

For mye kalsium i blodet kan føre til ubehagelige symptomer som magesmerter eller nyrestein hvis tilstanden varer i lang tid. Du kan også bli sløv og deprimert. Hvis hyperkalsemi er et resultat av kalsium utlekking fra bein (i motsetning til parathyroid sykdom), er du også på et høyere risiko for brudd ved fall.

Kalsiumtilskudd

Hvis du er gravid eller har risiko for osteoporose, eller legen din har bestemt at kalsiumnivået er lavere enn normalt, kan han eller hun har anbefalt et kalsiumtilskudd. Vanligvis tar et kalsiumtilskudd er ikke sannsynlig å resultere i hyperkalsemi. Hvis legen din ikke anbefale et supplement, sørg for at du følger foreskrevet dose.

Hyperkalsemi Behandlinger

Hvis du har mild hyperkalsemi, kan legen bare anbefale mer mosjon og et sunt kosthold, mens overvåking av kalsiumnivået nærmere i månedene og årene fremover. Hvis du har mer moderat eller alvorlig hyperkalsemi, kan legen forskrive medisiner som bisfosfonater. Det vil også være spesielt viktig at du holder deg godt hydrert under behandling og har blod arbeidet gjort som anvist av legen din for å sørge for at dine nivåer av kalsium, kalium, vitamin D og andre biokjemikalier er i balanse.

O2 i blodet hos mennesker

O2 i blodet hos mennesker


Cellene i legemet krever oksygen, eller O2, for å holde seg i live og for å fungere på riktig måte. Oksygennivå kan variere mye fra en dag til den neste, og selv innenfor en enkelt dag, spesielt hos personer som har luftveisproblemer. Unormalt i blod O2-nivå kan være et tegn på sykdom eller helseproblemer. Målinger av oksygennivået er én måte at helsepersonell vurdere et patientâ € ™ s helse.

Hva er normalt?

Ifølge Mayo Clinic, kan oksygennivået måles ved hjelp av enten en blodprøve eller en liten skjerm plassert på fingeren, som er kjent som et pulsoksymeter. Arterielle blodgasser, eller ABG, blir testet fra en blodprøve. Sammen med O2 nivå, måler denne prøve surheten av blod og nivået av karbondioksid i blodet. Den pulsoksymeter måler metning av O2 i blodet og brukes som et estimat av blod O2-nivå. Readings mellom 95 og 100 prosent regnes som normalt i de fleste tilfeller.

Lavt oksygennivå

Et pulsoksymeter lesningen under 90 prosent er diagnostisk av hypoksemi, eller lavt blod oksygen. Det kan være forårsaket av luftveissykdommer som lungekreft, kronisk obstruktiv pulmonal sykdom, interstitiell lungesykdom, cystisk fibrose eller pneumoni. Andre tilstander som sjokk eller medfødt hjertesykdom, kan også utløse lavt oksygennivå. Lave nivåer av O2 kan forårsake kortpustethet, tretthet, irritabilitet, hodepine og konsentrasjonsvansker. Oksygennivå som fortsetter å falle kan være en medisinsk nødsituasjon og krever sykehusinnleggelse.

Høy oksygennivå

For mye oksygen kan også forårsake problemer. Hjernen til en person med høyt oksygennivå kan ikke sende signaler til kroppen å puste. Dette er en bekymring for en person med søvnapné, en tilstand der en person slutter å puste med jevne mellomrom mens du sover. For å unngå problemer med høye O2-nivå, kan oksygennivået bli justert basert på ABG nivåer eller pulsoksymeteravlesninger.

Oxygen Therapy

Oksygenbehandling kan være nødvendig for folk som ikke klarer å få tilstrekkelig oksygen inn i deres system. Oksygen kan være nødvendig på kort sikt for folk som har skader på lungene, eller det kan være nødvendig på lang sikt hos personer som har kronisk lungesykdom eller søvnapné. Målet med oksygenbehandling er å holde blodet oksygen nivåer innenfor normalområdet, noe som bidrar til å hindre skader på hjerte, lunger og hjerne celler. Noen mennesker trenger oksygenbehandling bare under søvn eller mens du trener. Etter O2 terapi, kan en person føler seg mer energisk og uthvilt.

Lipider i blodet

Lipider i blodet


Mengden av lipider eller fettstoffer i blodet direkte påvirker helsen til en persons hjerte-karsystemet. To hovedtyper av lipider sirkulerer gjennom blodstrømmen: kolesterol og triglyserider.

Høye nivåer av samlede kolesterol eller triglyserider kan føre til hjerteinfarkt. The National Cholesterol Education Council (NCEC) anbefaler at folk 20 år eller eldre har en komplett fastende blodfettprofil hvert femte år.

Kolesterol

Kolesterol, et voksaktig fett som den menneskelige kroppen benytter for å frem galle, bygger også celleveggene og hjelper til ved fremstilling av hormoner. Leveren produserer 80 prosent av kroppens kolesterol. En diett tung i dyreprodukter så som kjøtt, egg og melkeprodukter, resulterer i ytterligere inntak av kolesterol.

En sunn total kolesterol nivået er fortsatt under 200. Et nivå på over 240 regnes som høy, og setter pasienten i fare for arterie plakk dannelse. Avtagende forbruket av høy kolesterol matvarer og økt mosjon kan redusere en persons nivåer av skadelige blodlipider og bidra til et sunnere hjerte og lengre levetid. Noen ganger må en lege forskrive kolesterolsenkende medisiner for å oppnå dette resultatet.

Triglyserider

Triglyserider, en annen type lipid, strømme gjennom blodplasma. De er den kjemiske formen av de fleste fett som finnes i næringsmidler og hvilke fett avleiringer inne i legemet er laget av. Triglyserider står for 95 prosent av kroppens fettvev.

Triglyserider inn i kroppen gjennom inntak av fet mat, og form i kroppen etter å ha spist for mye av andre typer mat, spesielt karbohydrater. Når en person inntar for mange kalorier under et måltid, omdanner legemet overskuddsenergien til triglyserider og transporterer det til fettceller for lagring. Senere, hormonene regulerer frigjøring av triglyserider fra disse fettlagrene for å dekke kroppens krav om energi mellom måltidene.

Normale triglyseridnivåer området fra 40 til 160 mg / dl for menn og 35-135 mg / dl for kvinner. Nivåer høyere enn 199mg / dL anses høy. Overflødig triglyserider bidrar til hjerte- og karsykdom og kan skyldes andre forhold, som for eksempel diabetes.

Lipoproteiner

Ofte referert til som "god" og "dårlig" kolesterol nivåer, HDL og LDL er ikke bare en type kolesterol. Lipoproteiner er kolesterol eller triglyserider kombinert med spesielle proteiner som kalles apolipoproteins. For lipider å flytte gjennom blodet, må de først legge til disse spesielle proteiner.

High-density lipoproteiner (HDL) nytte kroppen. De motstår stikker til blodårene, bevege seg lett gjennom blod, og bære kolesterol tilbake til leveren, slik at det kan bli behandlet ut av kroppen.

Ustabile low-density lipoproteiner (LDLs) faller fra hverandre lett og kolesterol de bærer ikke tilbake til leveren. Det stikker til og skader blodårene i stedet. Faren i å ha høye LDL-nivå er at disse skadede blodceller tiltrekke fett clotting stoffer som over tid skaper arterie-blokkerende plakk.

En frisk HDL-nivået er 40 eller større, mens LDL bør være under 100.