Digidexo.com

piriformis syndrome kløe

Behandling av Piriformis syndrom

Behandling av Piriformis syndrom


Den piriformis er en muskel i gluteal-komponenten av den nedre lem. Piriformis syndrom er en nevromuskulær sykdom, som forekommer når isjiasnerven --- en nerve som går langs piriformis muskel --- er komprimert eller irritert av piriformis muskelen. Dette resulterer i smerter, nummenhet og prikking i setet og langs grensen av isjiasnerven. Heldigvis flere behandlingstilbud finnes for pasienter som lider av piriformis syndrom.

Holistiske behandlinger

Behandling for piriformis syndrom ofte inkluderer massasje og tøyningsøvelser. Anstrengende aktiviteter, inkludert sykling og løping, bør også unngås. Mange leger anbefaler fysioterapi, vanligvis involverer massasje, stretching teknikker og stillinger som reduserer belastningen på piriformis og styrke kjernemuskulaturen, inkludert mage og rygg.

Medisinske behandlinger

Mange leger tror at anti-inflammatoriske medikamenter og kortikosteroid injeksjoner for å være den mest effektive i behandling av et alvorlig tilfelle av piriformis syndrom. I svært alvorlige tilfeller kan kirurgi være anbefalt. Leger kan også foreskrive bruk av en ultralyd, som gir en dypere nivå av varme enn oppvarming av pakker kan gi. I en 2005 studie, rapporterte forskerne at minimal-invasiv kirurgi har vært mye vellykket i behandling av piriformis syndrom.

Behandling Gjennom muskelavslapning:

Pasienter som lider av piriformis syndrom kan også finne trøst i å bruke is og varme på utsiden av muskelen. Ice kan bidra til å redusere utbruddet av smerte etter å ha fullført en anstrengende aktivitet, mens varme kan bidra til å varme opp musklene og øke fleksibiliteten. Tilpassede sko kan også hjelpe å forebygge skaden fra tilbakevendende. Gangart korreksjon kan også bidra til å redusere bruken av piriformis muskel mens slik at muskelen til å slappe av og helbrede.

Expert Insight

Over 15 prosent av befolkningen har en isjiasnerven som passerer gjennom piriformis muskel i stedet for under. Nyere studier har konkludert med at disse pasientene har en større sjanse for å utvikle piriformis syndrom, selv om noen forskere bestrider disse påstandene, siterer utilstrekkelig bevis. Unnlatelse av å behandle piriformis syndrom kan føre til en stopper internus muskel skader, så det er viktig å rapportere eventuelle tilfeller av utstrålende smerter nedover baksiden av beinet til en lege umiddelbart.

Forebygging / løsning

Folk som kjører, sykkel eller komplette aktiviteter fremadstormende ofte er mer sannsynlig å utvikle piriformis syndrom hvis de ikke fullfører de riktige strekninger. Lateral stretching og styrke øvelser bistå i elongating muskelen og gjør den mer fleksibel. Forskere mener også at inaktive setemusklene kan også øke sannsynligheten for å utvikle piriformis syndrom. Disse musklene er avgjørende for hip extension og ekstern rotasjon av femur. Derfor er det viktig at musklene er strukket skikkelig før anstrengende trening. Forskere mener også at piriformis syndrom kan også være forårsaket av stivhet eller hypomobility av sacroiliac leddene. Overpronasjon av foten, hvor kneet slår medialt og piriformis aktiveres for å forhindre over-roterende kneet, kan også føre til piriformis syndrom. Lidelsen er også assosiert med fallende skader, da disse kan overutstrekke piriformis muskelen.

Piriformis syndrom Rehabilitering

Piriformis syndrom Rehabilitering


Piriformis stretch syndrom er en tilstand forårsaket av kompresjon av en nerve som går langs piriformis muskelen, en muskel som går langs baken og låret. Selv om denne tilstanden fører til smerte og ubehag, kan rehabiliterings teknikker bidra til å redusere dette ubehaget og helbrede pasienten.

Funksjoner

Piriformis stretch syndrom, eller piriformis syndrom for kort, er en nevromuskulær sykdom. Den piriformis muskelen er setedelen av benet, langs baksiden av låret og sete. Dersom piriformis muskel irriterer, komprimerer eller stammer nerve som går langs piriformis muskelen, kalt isjiasnerven, pasienten opplever vanligvis ubehag, smerte, nummenhet og en sterk kriblende følelse. Selv om det ikke er noen definitiv måte for å diagnostisere en pasient som lider av piriformis syndrom, leger mener syndromet kan være forårsaket av anatomiske variasjoner i muskel-nerve, eller ved å overdrive eller stamme av muskelen.

Diagnose

Selv om det ikke er noen definitiv måte å diagnostisere piriformis syndrom, kan symptomer inkluderer isjias (en utstrålende smerte opprinnelse i baksiden av låret og leggen) og ømhet av sciatic hakk ved berøring, som vanligvis er vurdert av en lege. En medisinsk avbildningsteknikk som kalles magnetisk resonans nevrografi brukes også til å vise irritasjon hvor nerven passerer under piriformis muskel. Denne teknikken kan også bestemme om pasienten lider av en split piriformis muskel eller en delt isjiasnerven; denne diagnosen er avgjørende for pasientens behandling og hjemmetjenester. Endelig kan bildestyrt injeksjoner utført i en åpen MR skanner også bistå i å diagnostisere tilstanden, siden de gjør det mulig piriformis muskelen til å slappe av og teste muskel reaksjon.

Massasje Rehabilitering

Mange leger mener massasje terapi er den beste form for rehabilitering for pasienter som lider av piriformis syndrom. En teknikk som kalles nevromuskulær terapi eller triggerpunkt terapi, hjelpemidler i å eliminere myofascielle triggerpunkter i piriformis muskelen. Den massasje terapeut kan også ansette dype vev massasje teknikker eller myofascial utgivelsen teknikker, som begge bistår i å skille piriformis muskel fra omkringliggende vev. Muskel energi teknikker også bidra til å forsiktig forlenge piriformis muskelen.

Isotoniske rehabilitering øvelser

En pasient som lider av en skadet piriformis muskelen kan oppleve lettelse hvis muskelen er raskt styrket og strukket. Dette er ofte utført gjennom isotoniske motstand øvelser, vanligvis utført av en kiropraktor eller fysioterapeut. Isotone motstand øvelser fokusere på å stabilisere musklene rundt hofte og lår. Isotone øvelser som styrker og strekke disse musklene inkluderer forover eller bakover lunges, delvis knebøy, step-ups, og trapp-klatring. Pasienter bør forsøke disse øvelsene ved hjelp av sin egen kroppsvekt i starten, men som muskelen vokser seg sterkere, kan motstanden økes ved å bruke håndvekter eller en vektet bar. En leg-trykk maskin kan også brukes, men disse maskinene ikke anses å være like effektivt som free-vekt øvelser.

Propriosepsjon og koordinering Rehabilitering

Pasienter som lider av en skadet eller anstrengt piriformis muskel bør også forsøke å gjenvinne kontrollen over piriformis muskel og omkringliggende muskler. For å gjøre dette, fysioterapeuter anbefaler ofte at pasientene bruker 10 til 15 minutter om dagen trener på ett ben med øynene lukket for å opprettholde balansen. Disse øvelsene kan gjøres mens du står på en liten trampoline eller med en vuggende bord. Disse fysioterapi øvelser sikre at pasienten gjenvinner leddstabilitet og styring av muskel.

Fysioterapi Teknikker for behandling Piriformis syndrom

Piriformis syndrom er en tilstand der symptomene inkluderer vedvarende rumpeballe og ben smerter. Nerver nærheten piriformis muskelen blir klemt, forårsaker irritasjon og smerte som noen ganger kan være alvorlig. Piriformis syndrom vanligvis resultater fra tetthet i muskelen. Det er flere måter å behandle dette syndromet.

RICER

Innse at det er et problem innenfor baken og behandle den umiddelbart. Piriformis syndrom er en bløtdelsskade som kan forverres hvis ubehandlet. Bruk av RICER metode innen de første 48-72 timer med forekomst av symptomer kan redusere sjansen for en mer alvorlig skade. RICER står for hvile kroppen, glasur baken, komprimere baken i en elastisk bandasje, og hever baken, og henvisning av lege til en kvalifisert fysioterapeut.

Strekker

Stretching er den viktigste delen av fysioterapi for piriformis syndrom pasienten. Gjør vanlige strekninger hjelper pasienten løsne muskelen, og dermed lindre den drar og tetthet som forårsaker klemt nerve. En effektiv strekning kan gjøres ved å sitte på gulvet med begge ben rett ut foran kroppen. Ta en fot, bøye kneet ut til siden. Hold på ankelen og bringe det inn i brystet. Hold det der for en 20-30 teller. Gjenta dette tre ganger for hver rumpeballe.

Massasje

I sluttfasen av syndromet, som rumpeballe helbreder, vil pasienten bli informert av en lege for å gå tilbake til lyset sport. Det er viktig at du ikke forfalte det til å begynne med, og å "lytte" til kroppen din. Hvis du føler overdreven smerte i baken under aktivitet, stoppe umiddelbart.

Legen kan anbefale massasje som pre-sport terapi. Massasje hjelper løsne bløtvevet i baken og holde musklene varme for trening og uttøyning.

Hva er behandlingen for Isjias Piriformis syndrom?

Hva er behandlingen for Isjias Piriformis syndrom?


Hvis du har smerten skyter ned på siden eller bak på beinet, kan du bli lider Piriformis syndrom. Piriformis syndrom er når hoftenervene er irritert eller klemt av din piriformis muskel eller piriformis sene, som igjen sender nummenhet, prikking og smerter nedover beinet. Du kan oppnå smertelindring gjennom enkle tøyningsøvelser og teknikker gjøres hjemme, men hvis de bevise uhjelpsom, kan det hende du må ty til andre behandlinger. Ulike faktorer, som for eksempel spinal lidelser, kan føre til sciatic nerve irritasjon, så det er viktig å lære å skille den viktigste årsaken til isjias.

Medisinert Shots

Ett alternativ for smertelindring fra Piriformis syndrom er å motta en bedøvelse injeksjon eller kortikosteroid skudd til området. Legen din kan levere de medisinert skudd til spesifikke "triggerpunkter" til beste lindre smerten (triggerpunkter er den mest smertefulle flekker på baken). Skuddene avlaste mulig muskelkramper som forårsaker nerve irritasjon, og de kan redusere eller eliminere sciatic smerte, med resultater som varer i mange måneder. Kortison skudd er generelt begrenset til tre i året, så hvis bildene dine slites av for tidlig, kan du bli nektet videre tilgang til dem.

Antiinflammatoriske legemidler

For å lindre smerter og betennelse i piriformis, ta noen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). Lettelsen kan være midlertidig, men vil være nok for deg å fullføre daglige aktiviteter. Over-the-counter anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen bør tas som anvist. Unngå overdosering, siden narkotika kan ha skadelige effekter på indre organer. Hvis OTC narkotika ikke hjelper, må du kanskje sterkere smertestillende medisiner. Har din behandlende lege undersøke deg og foreskrive medisiner etter behov.

Massasje

Å ha en massasje terapeut eller fysioterapeut utføre noen dyp massasje i området kan hjelpe piriformis muskelen til å slappe av sin stramt grep på isjiasnerven. Vær oppmerksom på trykket din terapeut utøver og hvordan kroppen din reagerer på massasje, som for mye press kan føre til piriformis å gripe opp. Det kan være lurt å prøve forskjellige karosseri terapier - inkludert akupressur, triggerpunkt terapi og shiatsu - hvis vanlig massasje hjelper ikke.

Akupunktur

Anvendelsen av hår-tynne nåler i kroppen din, og noen ganger i det lokale området av smerte, vil bidra til å avlaste spenningen i piriformis muskelen. En standard kinesisk stil akupunkturbehandling kan omfatte nåler settes inn i bakre inntil nålen utløser en elektrisk følelse. Akupunktur kan hjelpe slappe av muskel og dermed lindre spasmer. Din akupunktør kan også legge til elektrisk stimulering til nålene til ytterligere slappe av muskel og lindre smerten.

Fysioterapi

Mye av smerte og spenning i baks kan avlastes med spesifikke øvelser og strekninger. Tøyningsøvelser å behandle isjias er ulike hamstring og lav rygg strekninger. Disse har som mål å strekke seg, slappe av og styrke hip rotator musklene. For mer tilpassede og spesifikke øvelser, snakk med din fysioterapeut. Vær forsiktig med ytterligere stramme muskler gjennom styrke-øvelser og skjerpende isjiasnerven.

Kirurgi

Kirurgi bør vurderes bare som siste utvei og bare hvis smerten er uutholdelig. Hvis konsistente behandlinger med NSAIDs eller andre behandlingsformer er å gi deg litt lindring, kan et kirurgisk inngrep utføres som inkluderer løsne eller avgi piriformis sene. Kirurgi bærer alltid risiko, og det er en mulighet for at smertene vil fortsatt være til stede etter operasjonen, så tenk på dette før du bestemmer.

Piriformis syndrom Surgery

Piriformis syndrom er preget av symptomer på isjias, spesielt smerter i setemuskelen område som sprer ned beinet. Hos pasienter med piriformis syndrom, blir isjiasnerven irritert som piriformis muskelkramper og klemmer din isjiasnerven mot bekkenbeinet. Hvis injeksjonsbehandlinger og fysioterapi er mislykket i å løse din smerte, kan operasjon være nødvendig. Det er tre alternativer: å kutte piriformis senen, å skjære gjennom piriformis muskel og en nyere mindre inngrep.

Tradisjonelle teknikken en

Den første tradisjonell teknikk blir generelt gjennomført under generell anestesi og er utført enten som en poliklinisk, eller, i noen tilfeller; du må kanskje tilbringe en natt på sykehuset. Kirurgen gjør et snitt ca 3 inches i lengde i ditt rumpeballe området. Dine gluteus maximus fiber er splittet i orden for kirurgen å se dypt inn i rumpeballe å finne din piriformis muskelen. Din kirurg vil da kutte piriformis sene der den møter større trochanter (plassert på toppen av hoften).

Tradisjonell Teknikk 2

Den andre teknikken brukes hvis den første ikke vil være nok til fullt ut å avlaste presset på isjiasnerven. Det er også vanligvis utført under generell anestesi og er ferdig enten som en poliklinisk, eller, i noen tilfeller; du må kanskje tilbringe en natt på sykehuset. I noen tilfeller kan kirurgen bruke en tilsvarende størrelse snitt på hoften område (en lignende snitt som brukes i hip erstatning kirurgi). Din kirurg vil da skjære gjennom din piriformis muskel og fjerne et lite område av muskelen.

Minimal invasiv kirurgi

I motsetning til tradisjonell kirurgi, kan nyere teknikker være fullført ved hjelp av lokalanestetika og på poliklinisk basis. Først vil du motta MRI-guidede injeksjoner av Celestone (et steroid medisinering) og Marcaine (narkose). Ifølge NerveMed.com, vanligvis løser dette piriformis syndrom i løpet av noen få behandlinger. Hvis dette ikke lykkes, kan det minimal invasiv kirurgi utviklet av Dr. Aaron Filler ved Institutt for Nerve Medicine angis. Det krever ett lite snitt og påvirker ikke pasientenes gangart (som tradisjonell kirurgi kan påvirke).

Hva du kan forvente etter operasjonen

Etter operasjonen, vil du mest sannsynlig bli pålagt å delta fysioterapi i fire til seks uker. Terapi vil trolig bestå av is eller varme, massasje, elektrisk stimulering eller ultralyd, som alle bidrar til å lette muskelkramper og lindre tilhørende smerter og ubehag. Din terapeut vil også veilede deg om hvordan du trygt kan gå for å unngå å belaste området som er healing. Som du fremgang, vil du motta øvelser for å øke styrke og til slutt gjenoppta normal aktivitet.

Symptomer på Piriformis syndrom

Symptomer på piriformis syndrom inkluderer en smerte som begynner i ryggen og kan kjøre hele veien ned beinet til foten din. Det kan føles på en eller begge sider av kroppen din og er ofte ledsaget av liten kriblende følelse.

Ikke-kirurgiske alternativer

Ikke-kirurgisk behandlingstilbud omfatter smertestillende medisiner (som anti-inflammatoriske som naproxen eller ibuprofen). Fysioterapi kan bidra til å lindre muskelkramper og smerter med øvelser ment å lindre irritasjon til sciatic nerve.

Smertestillende medikamenter for alvorlig Piriformis syndrom

Smertestillende medikamenter for alvorlig Piriformis syndrom


Piriformis syndrom oppstår når piriformis muskel presser på isjiasnerven. Denne smale muskel ligger dypt i setet. Smerten kan bli henvist til en isjias smerte.

Effekter

Piriformis syndrom er preget av smerte, prikking og nummenhet i baken og beina.

Over-the-counter smerte medisiner

Ifølge Spine Helse, naproksen eller Ibuprofen er ofte nok for å bekjempe piriformis syndrom smerte. Mens anti-inflammatoriske medisiner ikke målrette smerte spesielt, kan de få smertelindring ved å redusere hevelse og betennelse som kan være årsaken smerte.

Reseptbelagte smertestillende medikamenter

Smerte kan lindres med resept-styrke ibuprofen eller muskel relaxers.

Andre medisiner

Kortikosteroid injeksjoner kan redusere alvorlige piriformis smerte raskt; Men injeksjoner vanligvis bare gi midlertidig lindring og kanskje må gjentas med jevne mellomrom.

Andre behandlinger

Tøyningsøvelser og massasje kan være nyttig i behandling av piriformis syndrom. Alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi.

Leg Pain Relief for Piriformis syndrom

Piriformis syndrom oppstår når piriformis muskelen, tungt involvert i låret bevegelse, forverrer isjiasnerven. Isjiasnerven er den lengste nerve i kroppen, som går fra den nedre tilbake gjennom rumpeballene og ned benene. Den resulterende smerte er kjent som "isjias." Det fører skyting smerter i ben, rumpe og korsrygg. En kombinasjon av egenomsorg og et profesjonelt guidet behandlingsregime kan hjelpe i healing.

Professonal Råd

I mange skader, er dårlig råd stretching, men i tilfelle av piriformis syndrom er det en viktig del av din healing strategi. Oppsøke en fysioterapeut eller idrettsmedisinsk lege med erfaring behandling piriformis syndrom; det er en vanlig atletisk skade. Han kan vise deg den riktige måten å strekke og gi deg råd om eventuelle andre egnede tiltak for å ta. Det er viktig å følge den foreslåtte behandlingsregime for maksimalt utbytte.

Self-Care Tiltak

Riktig egenomsorg er en viktig del av din healing strategi. Det vil forbedre fysioterapi øvelser og fremskynde helbredelsesprosessen. I løpet av de to første dagene av skade, kan søker kalde omslag lette betennelser og ubehag. Gjør dette i 15 til 20 minutter flere ganger om dagen. Etter 48 timer, bruke varme til noen områder hvor du føler smerter i samme tidsintervall som er nevnt ovenfor. Du kan også veksle mellom varmt og kaldt hvis du finner ut at gir bedre lindring.

Hvis du opplever smerte, prøv over-the-counter medisiner som paracetamol eller ibuprofen. Hvis du finner disse medikamentene er utilstrekkelig, snakk med legen din om sterkere alternativer. Han kan foreslå en resept smertestillende eller steroid injeksjon.

Engasjere seg i et nivå av trening som passer for din situasjon. Det er en av de beste måtene å lette kronisk ubehag vanlig i piriformis syndrom. Lette i trening med en lav-effekt aktivitet som vann øvelser eller ri en stillestående sykkel. Som legg helbreder, kan du gå videre til andre aktiviteter.

Chiropractic behandling for Piriformis syndrom

Chiropractic behandling for Piriformis syndrom


Formålet med kiropraktisk behandling for piriformis syndrom er å gjenopprette funksjon av bekken og rotere ledd som kan bidra til problemet, ifølge ISIS Chiropractic sentre,

Hva er Piriforimis syndome?

Piriformis muskelen er en liten muskel som ligger dypt i setemuskelen. Når piriformis er for stramt, kan det trykker på isjiasnerven, som starter i korsryggen, går gjennom rumpeballe og nedover beinet. Den resulterende smerte kalles piriformis syndrom.

Forskyvninger

En grunn til at piriformis kan være tett er forskyvninger i beina i bekkenet og ryggraden. Kiropraktisk behandling kan gjenopprette benete justering, tar stress av de piriforimis og hjelpe den til å slappe av.

Stretching

En kiropraktor kan også vise deg milde strekninger for å hjelpe muskelen slappe av. I henhold til Kim Christensen, DC, noe som forbedrer fleksibiliteten av de piriformis er viktig.

Leg og Foot

Også i henhold til Christensen, folk med piriformis syndrom har ofte etappe lengde avvik og foten pronasjon problemer som må tas opp.

Expert Insight

Christensen sier også at en nøye overvåket hjem treningsprogram lar kiropraktor tilby kostnadseffektive og effektiv rehabilitering omsorg.

Årsaker til Piriformis syndrom

Årsak One

Piriformis syndrom er en tilstand skapt av klemming av isjiasnerven. Dette skjer i området kjent som "glutealregionen." Normalt avslutter denne nerve under muskelen kalles "piriformis" og over en annen muskel som heter "gemellus." Hvis en av disse musklene strammer eller forkorter, derimot, kan nerven bli fanget, noe som skaper problemet.

Årsak Two

Piriformis syndrom kan også oppstå hvis isjiasnerven er fanget i en annen, separat plassering. Dette er forårsaket av nerven skyve inn i muskelen, og kan forekomme i opp til 10 prosent av personer.

Sammentrekning av piriformis muskelen påvirker nerve og kan føre til smerter i lår og ben områder. Nummenhet og prikking symptomer kan også føre.

Andre årsaker

Piriformis syndrom er ofte feildiagnostisert som en lignende tilstand som kalles "isjias". Mens symptomene er like, de er forårsaket av ulike faktorer. Isjias er forårsaket når lumbal plate presser inn i nerve og er ikke forårsaket av muskelproblemer.

Begge forholdene skaper lignende effekter, som ofte inkluderer smerte og kribling.

Flere ulike alternativer for behandling av piriformis syndrom eksisterer. Disse dreier seg ofte om en terapeutisk massasje, i tillegg til skikkelig strekk. I mer alvorlige tilfeller, kan anti-inflammatorisk medisin brukes til å redusere smerte.

Piriformis syndrom av Back

Skikkelig strekk, varmer opp, og bruk er viktig å holde musklene friske og fungerer. I noen tilfeller er muskler nært knyttet til store nerveender, slik tilfellet er med piriformis syndrom. En trekning av beslagleggelse av piriformis muskelen er en smerte de fleste aldri glemme.

Identifikasjon

Piriformis muskler er et par av musklene som ligger en av hver hvor benet møter hoften. De befinner seg i setet, og de er de musklene som er ansvarlige for den ytre bevegelse av benet. De er festet direkte til bunnen av ryggraden.
Piriformis muskelen er en del av banen som isjiasnerven tar når den fra ryggraden til hvert av benene. I mange tilfeller er isjiasnerven er innebygd i piriformis muskelen som det går gjennom låret området.
Dersom piriformis muskelen blir anspent det kan plassere betydelig press på isjiasnerven, noe som fører til smerter i korsryggen og ned den berørte beinet. Dette er piriformis syndrom.

Typer

Piriformis syndrom skjer hovedsakelig i den nedre del av ryggen, lår- og legg regioner av det påvirkede side av kroppen.

Noen av symptomene på tilstanden er muskelømhet i lårene, en brennende smerte rumpeballe regionen og en manglende evne til å bevege beinet med et komplett utvalg av bevegelse.

Misforståelse

På grunn av nærhet av piriformis muskler til nedre del av ryggen, og fordi symptomene på piriformis syndrom ligne symptomene på isjias, som skulle tilsi spinal problemer, er piriformis syndrom ofte feildiagnostisert som en skiveprolaps.

Effekter

To av de viktigste årsakene til piriformis syndrom er idrettsutøvere som ikke skal strekke før de skal konkurrere, og folk som tilbringer mye tid i sittende stilling i løpet av dagen.
Feil stretching før atletisk aktivitet, eller mangel på stretching og varmer opp, kan irritere piriformis muskel og føre den til å stramme opp. Dette legger press på isjiasnerven og fører til smerte.
Folk i sittende stilling i lange perioder av gangen er forkorte deres piriformis muskelen til et punkt hvor det begynner å krampe eller kontrakt. Dette kan føre til piriformis syndrom.

Forebygging / løsning

Den viktigste behandlingen for piriformis syndrom er fysioterapi som er laget for å strekke og løsne piriformis muskelen. I noen tilfeller kan en terapeut legge en dyp massasje diett for å behandling for å hjelpe fremgang.
Hvis piriformis muskelen ikke svarer til tradisjonelle terapi fysikalske metoder, så lidokain kan injiseres direkte i muskelen piriformis å bidra til å øke effektiviteten av terapi.

Hvordan diagnostisere Piriformis syndrom

Isjiasnerven går fra rygg akkord, gjennom gluteus maximus (setemuskelen) og ned på baksiden av hver etappe. Piriformis er en muskel som utgjør en del av rumpeballe. Den kobles femur til bekkenet isjiasnerven kjører under piriformis. Når piriformis blir stramt, sveller eller går inn i spasmer, det setter press på isjiasnerven. Smerten stråler ned på baksiden av låret, og kan gå så langt som foten din. Årsaker inkluderer langvarig sitting og traumer. Trapper, løpe, gå og sitte kan gjøre det verre. Specialized kirurgi vanligvis botemidler.

Bruksanvisning

•  Vurdere muligheten for piriformis syndrom hvis du føler smerte, nummenhet eller prikking i baken muskel eller i låret. Spesielt vurdere det hvis det har vært mindre traume til rumpe regionen. Leger har en tendens til å diagnostisere slike smerter som forårsaket av en spinal disk problem. Dette er vanligvis årsaken, men ikke alltid.

Cross piriformis syndrom av listen av muligheter hvis smertene går opp til korsryggen. Piriformis syndrom går ikke så langt opp.

Nevn piriforis syndrom med legen din. Isjias er en vanlig diagnose, men piriformis syndrom er det ikke. Hvis legen er klar over piriformis syndrom, kan du ende opp med å få en ryggoperasjon som ikke gjør noe for problemet ditt.

Be om magnetisk resonans neurography, som er en svært nøyaktig metode til å diagnostisere piriformis syndrom. Regelmessige MR kan ikke vise nervevev.

Resort til MR eller CT-skanning for hensikten med en differensialdiagnose dersom utstyret ikke er tilgjengelig for en MR neurography. Den bestemmer om det er en svulst eller cyste trykke på isjiasnerven, eller hvis en spinal brokk er kilden. Slike skanner kan også bidra til å anerkjenne asymmetri i piriformis muskelen, noe som er et kjennetegn på piriformis syndrom.

Tenk piriformis syndrom hvis du hadde lavere ryggoperasjon, men smerten i baken og ben (e) ikke avtar. Leger er ofte motvillige til å diskutere situasjonen når en operasjon har sviktet, slik at du kan ha til å ta initiativ i å foreslå det.

Tips og advarsler

  • Prøv å redusere sukkerinntak, hvis testene avslører ingenting galt med isjiasnerven. Noen har funnet lindring ved å holde blodsukkernivået stiger. Noen har også funnet hjelp gjennom stretching. Se link video i Resources for en foreslått tøyningsøvelser. Hvis strekningen gjør smerten gå bort, dette går en lang vei å støtte diagnosen piriformis syndrom.

Piriformis syndrom og effekten av massasje

I piriformis syndrom, er piriformis muskel stramt og komprimerer sciatic nerve, forårsaker smerte i baken og ofte ned på baksiden av leggen. Massasje kan slappe piriformis muskelen, slik at det ikke lenger komprimerer nerve.

Piriformis

Piriformis er en liten muskel dypt i setet. Det kan bli altfor stramt på grunn av traumer, for eksempel fra et fall eller ulykke; overforbruk, som skjer i noen idretter; eller forskjøvet bekken.

Isjiasnerven

Isjiasnerven begynner ved bunnen av ryggraden og går gjennom rumpeballene og ned langs baksiden av benet. Fordi den kjører under piriformis, kan en stram piriformis trykker på den, forårsaker irritasjon og smerte. Den resulterende betennelse kan også føre til arrvev voksninger.

Massasje

Fordi piriformis er en dyp muskel, overfladiske massasje teknikker er usannsynlig å ha den ønskede effekt. Spesifikk dyp massasje er nødvendig for å slappe av piriformis muskelen, bryte opp arrvev vedheft og strekke muskelfibrene.

Betraktninger

Ifølge Institute for Integrative Health Studies, kan massasje føre til at noen sårhet, som bør reduseres i løpet av 30 sekunder. Hvis smertene blir verre, kan massasje terapeut være å legge press på nerve i stedet for på muskelen.

Forsiktighetsregler

Finne en dyktig massasjeterapeut er viktig fordi feilaktig brukt massasje ytterligere kan irritere isjiasnerven.

Hjelp til Piriformis syndrom

Piriformis syndrom beskriver en tilstand der piriformis muskelen kan være å sette utilbørlig press på isjiasnerven. Dette kan føre til store smerter og nummenhet følte dypt i det berørte beinet sin rumpeballe og ned gjennom foten. Dette kalles ofte "feit lommebok" syndromet fordi en lignende smerte kan føles av å sitte på en lommebok i baklommen for lenge. Uavhengig av navnet, er det bidra til å lindre piriformis syndrom smerte.

Riktig diagnose

Hvis du eller legen din mistenker at du har piriformis syndrom, forberede seg til å ha flere tester for å sikre en riktig diagnose. Noen leger kan ikke tro at piriformis syndrom faktisk eksisterer, men snarere er et resultat av andre forhold enn en tilstand i seg selv. Smerter i korsryggen eller lår kan også komme fra å ha spinal platen problemer eller en klem spinal nerve, så legen kan anbefale MRI og røntgen i tillegg til fysioterapi.

Fysioterapi

Fysioterapi kan bidra til å avlaste piriformis syndrom smerte. Fysioterapeuter bruker en kombinasjon av strekking og justering til "gre" den muskelen som legger press på isjiasnerven. Dette kan også innebære varme søknad og dype vev massasje. Et annet aspekt kan innebære å bruke en Botox injeksjon i piriformis muskelen, slik at den lamme. Smerte symptomer vil være lettet for et par måneder mens terapeuten arbeider for å løsne muskelen i håp om å gi permanent lettelse når skuddet slites av.

Self-Stretching

Piriformis syndrom smerter kan bli midlertidig lettet gjennom stretching teknikker du kan gjøre uten en fysioterapeut. En nyttig strekningen innebærer å ligge på ryggen og sette din høyre ankel på toppen av venstre kne, danner en tom trekant. Plasser høyre hånd gjennom den trekanten, interlace fingrene bak venstre lår og dra opp til låret er rett i lufta. Hold denne posisjonen i minst 30 sekunder før du bytter ben.

Ultralyd

En annen måte å behandle piriformis syndrom er å bruke ultralyd-terapi. Piriformis muskelen ligger dypt bak hofte og rumpe, ofte gjør det vanskelig å nå for en tradisjonell massasje. Bruk av ultralyd varme kan søke dypt vev lettelse å piriformis uten å måtte ha en lengre massasje økt for å løsne opp omliggende muskler for å nå den. Ultralyd kan også være nyttig for pasienter som har problemer med strekk eller har begrenset fysioterapi på grunn av andre medisinske tilstander.

Hvordan selv diagnostisere Piriformis syndrom

Piriformis muskelen ligger like under rumpeballe muskler, rett mot hip bein, og er ansvarlig for å flytte benet i en bakover bevegelse. Av og til kan de piriformis bli betent i det som kalles piriformis syndrom, som fører til smerte og ubehag i leggen. Piriformis syndrom kan behandles med medisiner og fysioterapi. Det må først imidlertid bli diagnostisert.

Bruksanvisning

Pinpoint din smerte. Ofte isjiasnerven, som går ned lengden på beinet, blir irritert hvis piriformis muskelen (som ligger i umiddelbar nærhet) er betent. Isjiasnerven smerte er kjedelig og verkende og vil begynne i eller rundt hoften og synes å reise nedover beinet. Du kan også føle smerter i piriformis muskelen selv, som er helt på toppen av benet der den møter gluteal (rumpeballe) muskler.

Flytt muskelen for å se om smertene øker. Smerten generert med piriformis syndrom generelt forverres med aktiviteter som å gå i trapper, sitte på huk eller bare sitte i en stol i lang tid. Med piriformis syndrom, er smerte også forårsaket ved å strekke denne muskelen. Å strekke piriformis, ligge på ryggen med kneet bøyd mot brystet. Trekk forsiktig i kneet mot motsatt skulder (dvs. trekke høyre kne mot din venstre skulder). Hvis denne bevegelsen genererer smerte, kan du ha piriformis syndrom.

Unn piriformis muskelen. Hvis du ser bedring, så sjansene er du har piriformis syndrom. Behandling omfatter hvile (dvs. sette i mindre intense treningsøkter hvis du trener ofte), stretching og styrking av de omkringliggende musklene. Husk at piriformis syndrom er en vanskelig tilstand å behandle og krever ofte uker til måneder å nå en full gjenoppretting.

Tips og advarsler

  • Hvis du mistenker at du har piriformis syndrom og har vært mislykket behandling av det, søke hjelp hos en lege eller fysioterapeut. De kan være i stand til å behandle deg mer aggressivt og vil sørge for at selvdiagnose av piriformis syndrom er korrekt.

Symptomer på Piriformis syndrom

Piriformis syndrom er vanligvis sett etter en kompresjonsskade eller muskelstrekk i ryggen eller nedre ekstremiteter. Forårsaket av interaksjon mellom piriformis muskel og isjiasnerven, kan tilstanden være preget av et tap av følelse eller intense smerter i bena og korsrygg. Tilstanden er lett forveksles med andre nevrologiske tilstander, og det er nødvendig å teste for disse før diagnose, siden ingen pålitelig test eksisterer med å bekrefte Piriformis.

Vanskelighetsgrad Sittende

Piriformis forårsaker kjedelig, bankende smerter i baken. De som sitter i lange perioder kan finne det ubehagelig å gjøre det med Piriformis syndrom.

Nummenhet

Ettersom hoftenervene blir komprimert av piriformis muskel, er nummenhet i benet og til og med baken vanlig. Nerve er komprimert, og nerveimpulser kan ikke reise sin fulle lengde for å rapportere sensasjon.

Leg Svakhet

Isjiasnerven leverer nesten all følelsen i bena, og når komprimert, kan nerve sensasjoner ikke reise effektivt å regulere beina. Dette fører til at beina til å være svak og kan være ledsaget av prikking og nummenhet.

Misforståelse

Piriformis syndrom er vanligvis misdiagnosed som isjias forårsaket av kompresjon av isjiasnerven ved skivene i ryggen. Det er nødvendig for å utelukke denne tilstanden for å diagnostisere Piriformis nøyaktig.

Årsaker

Piriformis er forårsaket av kompresjon eller misdannelse av isjiasnerven ved piriformis muskelen. Denne muskelen, etter en skade eller høsten, kan lodge seg mot isjiasnerven forårsaker Piriformis syndrom.

Behandling

Piriformis syndrom, i mildere former er vanligvis behandles ved å bruke lokalbedøvelse eller ved hjelp av oral anti-inflammatoriske legemidler. Pasienter som beholder større utvalg av bevegelse kan finne at å strekke og bøye øvelser er effektive. For alvorlige tilfeller, er den eneste effektive behandlingen invasiv kirurgi der pasientens muskler er fysisk flyttet bort fra isjiasnerven eller trimmet ned for å avlaste trykket.

Recovery for Piriformis syndrom

Recovery for Piriformis syndrom


Piriformis syndrom er irritasjon eller betennelse i isjiasnerven der den renner gjennom piriformis muskelen, dypt i baken. Piriformis syndrom er diagnostisert under en fysisk eksamen.

Årsaker

Mulige årsaker til piriformis syndrom inkluderer svake, bortfører og adductor musklene, leg lengde avvik, stramme hamstrings, foten pronasjon eller stramme piriformis muskler.

Symptomer

Smerte symptomer på tilstanden kan inkludere en brennende smerte i hofte eller dypt i setet som noen ganger kan stråle ned på baksiden av låret og smerte når du sitter i en lang periode, gå i trapper, sitte på huk eller kjører nedoverbakke for fort.

Behandlinger

Behandling for piriformis syndrom inkluderer hvile, isposer, strekke piriformis muskel flere ganger om dagen, massasje, fysioterapi og ultralyd. Når du kjører, unngå åser og skråstilte flater og prøve å forkorte skrittlengde.

Forebygging / løsning

Strekk hofterotatorer (musklene som slår bena innover og utover), hip flexors og hamstrings. Adresse biomekaniske problemer ved å gjøre stretching og styrke øvelser.

Advarsel

Stretching kan duplisere smerte symptomer.

Informasjon om Botox og Piriformis syndrom

Piriformis syndrom er en smertefull og ubehagelig myofacial smerte tilstand der musklene i rumpe, hofter og bekken er berørt. Denne tilstanden er ikke godt forstått, og nylige rapporter om bruk av Botox for lindring av piriformis syndrom har reist spørsmål om effektiviteten av denne form for behandling. Botox er relativt godt kjent for å immobilisere musklene i ansiktet og er ofte brukt av hudleger for å behandle rynker og de naturlige tegn på aldring.

Omtrent

Piriformis myofacial syndrom - også kjent som PMS - er ikke et godt forstått tilstand. Ifølge Martin Childers DO, PHD av Wake Forest University Health Services, pasienter med denne tilstanden er ofte kvinner og oftest har nylig hatt et fall der deres hofter eller rumpe har blitt skadet. Smerten kan stråle fra hofter og rumpe, ned i beina og selv nå så langt som føtter og tær.

Botox

Dr. Childers har studert de ulike behandlinger tilgjengelig for behandling av PMS. En av behandlingene blir undersøkt for effektivitet er Botox, som er et varemerke navnet av botulinumtoksin, også kjent som botulisme. Botox har økt i popularitet i et bredt spekter av anvendelser foruten dermatologi, inkludert behandling av smertefulle tilstander hvor muskel immobilisering musklene kan gi smertelindring.

Negative effekter

Botox virker primært ved å blokkere nerveendene som stimulerer smerte som følte i piriformis syndrom. Som et resultat, er det sjelden letale effekter av doser av Botox som injiseres når det brukes til smertebehandling hos PMS. Imidlertid kan negative bivirkninger være tilstede kort tid etter at en injeksjon. Disse inkluderer influensalignende symptomer på stølhet, hodepine, svimmelhet, svimmelhet, feber, frysninger og magesmerter.

Symptomer

Symptomene på piriformis myofacial smerte inkluderer dyp smerte ved trykkpunktet som er midt mellom undersiden av ryggraden og lengden av setemuskelen. Dr. Childers sier at denne smerten kan økes når trykkpunktet er berørt eller presset ned på. I tillegg kan smerte og prikking stråle ned fra enten ben og føtter og tær. Prikking kan føles som en brennende følelse eller som om benet eller foten var kaldt.

Alternative behandlinger

Bruk av Botox for piriformis syndrom er ansett som et off-label eller FDA ikke-godkjente behandling plan. Jo mer konservativ tilnærming til behandling av PMS er å bruke elektrisk stimulering av musklene, injeksjon av lokalanestetika og / eller steroider. For mange enkeltpersoner, kan disse metodene være mer enn tilstrekkelig for å håndtere smerten av PMS. Men hvis disse konservative tilnærminger mislykkes, bruker Botox for PMS smerter kan være et rimelig alternativ.

Massasje for Piriformis syndrom

Piriformis er en muskel i gluteal-komponenten av den nedre lem. Piriformis syndrom er en nevromuskulær sykdom, som forekommer når isjiasnerven --- en nerve som går langs piriformis muskelen --- er komprimert eller irritert av piriformis muskelen. Dette resulterer i smerter, nummenhet og prikking i setet og langs grensen til isjiasnerven. Heldigvis har flere massasjeteknikker blitt rapportert å redusere smerte og øke muskel fleksibilitet.

Massasjeteknikker

Mange leger mener massasje terapi er det beste middel for pasienter som lider av piriformis syndrom. Besøker en spesialisert massasje terapeut er avgjørende i å oppleve lindring fra tilstanden, som spesialisten vil være kjent med et bredt spekter av teknikker. En teknikk som kalles nevromuskulær terapi eller Trigger Point Therapy, hjelpemidler i å eliminere myofascielle triggerpunkter i piriformis muskelen. Den massasje terapeut kan også ansette Dype vev massasje teknikker eller Myofasciell Slipp teknikker, som begge bistår i å skille piriformis muskel fra omkringliggende vev. Muscle Energy Techniques også bidra til å forsiktig forlenge piriformis muskelen.

Support

I en 2006 eksperiment presentert av American Massage Therapy Association, fikk pasientene 90-minutters massasje 10 ganger i uken. Massasjer brukes dypt vev teknikker samt propriosepsjon nevromuskulær fasilitering (PNF), Feldenkrais-metoden av bevissthet gjennom bevegelse øvelser (ATM), posisjons utgivelsen terapi (PRT) strekker, Kripalu yoga og myofascial arbeid. I tillegg er de massasje spesialister fokusert på smerte sentrert i musklene i nedre del av ryggen, så vel som den bakre og fremre av benene. Konklusjonene rapportert at disse vanlige massasje økter sterkt redusert smerte hos pasientene, forsterket i deres psykiske velvære og minimerte symptomer.

Post-Massage At-Home Care:

Pasienter som får massasje terapi for piriformis syndrom kan ytterligere redusere muskelsmerter ved å følge en streng at-home omsorg diett. Pasienter bør gjelde is og varme på utsiden av muskelen. Ice kan bidra til å redusere utbruddet av smerte etter å ha fullført en anstrengende aktivitet, mens varme kan bidra til å varme opp musklene og øke fleksibiliteten. Tilpassede sko kan også bidra til å hindre skader fra tilbakevendende. Korreksjon av holdning kan også bidra til å redusere bruken av piriformis muskel mens slik at muskelen til å slappe av og helbrede mellom massasje avtaler.

Andre holistiske behandlinger:

I tillegg til massasje, mange leger anbefaler at-home fysioterapi, inkludert strekke teknikker og stillinger som reduserer belastningen på piriformis og styrke kjernemuskulaturen, inkludert mage og rygg. Leger anbefaler også å unngå anstrengende aktivitet, inkludert sykling og kjører. Blåbær, ingefær og gurkemeie har også vist anti-inflammatorisk egenskaper som reduserer leddsmerter hos pasienter som lider av revmatoid artritt.

Expert Insight:

Over femten prosent av befolkningen har en isjiasnerven som passerer gjennom piriformis muskelen i stedet for under. Nyere studier har konkludert med at disse pasientene har en større sjanse for å utvikle piriformis syndrom, men vanlige massasje økter kan bistå i å redusere hyppigheten av å utvikle piriformis syndrom. Unnlatelse av å behandle piriformis syndrom kan føre til en stopper internus muskelskader, så det er viktig å rapportere alle tilfeller av utstrålende smerter nedover baksiden av beinet til en lege umiddelbart.

Piriformis Muskelkramper Behandling

Piriformis Muskelkramper Behandling


Piriformis stretch syndrom, eller piriformis syndrom for kort, er en nevromuskulær sykdom som oppstår når isjiasnerven - nerve som går bak piriformis muskel, på baksiden av lårene og langs baken - blir komprimert, anstrengt eller irritert. Denne belastningen fører til smerte, nummenhet, prikking og spasmer i baken og grensen av isjiasnerven. For å lindre muskelkramper forårsaket av piriformis syndrom, bør pasienter strekke seg, hvile og motta fysioterapi eller massasje økter hvis en lege mener de ville være fordelaktig.

Massasjeteknikker for å redusere Piriformis Spasm Ubehag

Mange leger mener massasje terapi er en effektiv og trygg behandling for pasienter som lider av piriformis muskelspasmer. Pasienter bør være sikker på å besøke en lisensiert massasje spesialist og bør ikke forsøke å utføre massasje på egenhånd eller sammen med sine kjære, da dette kan forverre eksisterende tilstand. Massasje spesialister er kjent med lokaliserte massasjebehandlinger som vil bidra til å lindre smerte og ubehag forårsaket av piriformis syndrom og dermed kan utføre et bredt utvalg av massasje teknikker. En teknikk, heter triggerpunkt terapi eller nevromuskulær terapi, arbeider for å eliminere myofascielle triggerpunkter som justerer piriformis muskelen. Spesialisten kan også bruke dype vev massasje teknikker for å skille piriformis muskel fra den omkringliggende vev, redusere muskelspasmer forekomst og smerte.

Fysioterapi teknikker for å redusere Piriformis Spasm Ubehag

Mange pasienter som lider av piriformis muskelspasmer rådes av legen sin til å besøke en fysioterapeut, som kan ansette isotone motstand øvelser for å styrke og strekke musklene raskt. Disse øvelsene, inkludert forover og bakover lunges, delvis knebøy, step-ups og trapp-klatring, fokus på å stabilisere hofte og lår muskler. Fysioterapeuter ofte råder pasienter til å bruke sin egen kroppsvekt eller en vektet bar for å hjelpe musklene vokse sterkere. Som pasientene fortsetter sin behandling, kan tilleggsvekter tilsettes for å styrke muskulaturen og ytterligere redusere hyppigheten av muskelkramper. Leg-trykk maskiner kan også brukes, men mange fysioterapeuter vurdere disse maskinene til å være mindre effektive enn vektet øvelser.

Holistiske behandlinger for å redusere Piriformis Spasm Ubehag

For pasienter som ikke har råd eller ikke ønsker å forsøke fysisk eller massasje terapi, mange holistiske alternativer bidra til å redusere smerte og ubehag forårsaket av piriformis muskelspasmer. Pasienter ofte finner trøst i å plassere isposer på plagede muskler til å redusere muskelsmerter og belastning, eller varmeputer til å slappe av piriformis muskel og redusere muskelspasmer forekomst. I tillegg bør voksne som mål å få syv til åtte timers søvn en natt, og bør avstå fra anstrengende fysisk aktivitet, blant annet løping, sykling, hopping og jogging. Pasientene bør også konsumere mat med høyt kanel og gurkemeie, som disse krydder har naturlige anti-betennelse egenskaper som kan bidra til å redusere smerte og ubehag forårsaket av muskelkramper.

Piriformis Disease

Piriformis Disease


Hvis du opplever ekstrem rumpeballe og smerter, kan du ha piriformis syndrom. Piriformis muskelen er en liten muskel som ligger i nedre del av ryggraden og rumpeballe som gjør beinet utover. Isjiasnerven går i nærheten av denne muskelen. Hvis de strammes, kan piriformis muskelen legge press på isjiasnerven og føre til smerter i beinet og baken.

Symptomer

Symptomer for piriformis syndrom inkluderer sårhet i setemuskelen området, ømhet i visse områder av beinet, og redusert fleksibilitet i hofteleddet. Disse symptomene ser ut til å forverres når du sitte eller stå i lange perioder av gangen.

Risikofaktorer

Noen medlemmer av befolkningen har økt risiko for å utvikle piriformis syndrom. Listen inkluderer middelaldrende voksne, mennesker med stillesittende livsstil, gravide, løpere, og diabetikere.

Årsaker

Korsryggen forhold som degenerative plate sykdom (DDD), eller en svulmende plate kan føre til piriformis. Graviditet er en annen forutsetning for å vurdere. Det overskytende kilo under svangerskapet kan føre til press på ryggraden din, utløser smerte. Selv ekstremt uvanlig, kan spinal svulster og infeksjoner komprimere nerve og forårsake ubehag også.

Forebygging

Påfør varme til såre muskler. Styrke muskel med tøyningsøvelser som yoga. Anvende massasje teknikker kan være nyttig i tillegg.

Behandlinger

Historisk har piriformis blitt primært behandles med sengeleie. I andre tilfeller er smertelindring behandles med ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller kirurgi. Alternative behandlinger inkluderer yoga, biofeedback, og akupunktur.