Digidexo.com

hallux rigidus

Hvordan behandle hallux Rigidus

Hvordan behandle hallux Rigidus


Hallux rigidus er kjennetegnet ved ekstrem stivhet i bunnen av stortåen. Fordi stortåen er så viktig for turgåing og utføre en rekke andre vektbærende aktiviteter, kan hallux rigidus være ødeleggende og ofte krever behandling. Følg disse trinnene hvis du har hallux rigidus.

Bruksanvisning

•  Se en podiatrist for å se om du har hallux rigidus, og hvis så, hva kan gjøres for å behandle tilstanden.

Bruk sko med en stor tå boksen for å lindre press på stortåen. Noen mennesker opplever at sko med stiv eller rocker-bunn såler er nyttig. Iført høye hæler er definitivt ikke anbefalt, siden dette kan være svært smertefullt hvis du har hallux rigidus.

Be legen din om å få montert for tilpassede orthotic enheter.

Ta ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen å lindre smerte og hevelse i stortåen.

Motta kortikosteroid injeksjoner for å lindre smerte og hevelse. Disse vil bli administrert av legen din om hun tror injeksjoner vil hjelpe.

Se inn fysioterapi som ultralyd eller kontrast bad for å lindre smerte og hevelse.

Spør legen din dersom du er en kandidat for kirurgi. Mange teknikker som cheilectomy (fjerne en del av foten bein), arthrodesis (fusing bein i stortåen sammen) eller protesekirurgi (fjerne leddet og erstatte den med en ny) er alle alternativer.

Hint

 • Hva forårsaker hallux rigidus? Tilstanden løper vanligvis i familier og er relatert til strukturen av foten. Det er også forårsaket av overforbruk, så det er ofte sett hos personer som squat eller bøye seg mye.

Hallux Rigidus Toe Surgery Recovery Time

Hallux Rigidus Toe Surgery Recovery Time


Hallux rigidus er en tilstand som vanligvis kalles "stiv stortå." Det oppstår når artritt i området gjør det vanskelig eller umulig for stortåen å bøye på sin base.

Operasjoner

Hvis ikke-kirurgisk behandling unnlater å lindre smerten fra hallux rigidus, er kirurgiske alternativer vurderes.

Cheilectomy

Hvis skaden til bein i tåa er mild til moderat, en cheilectomy, eller barbering av bein, kan utføres for å hjelpe tå flytte. Restitusjonstid inkluderer iført en spesiell sko for to uker, og området kan være hovne i flere måneder etter kirurgi.

Osteotomi

Hvis en chielectomy ikke lindre symptomene, kan et kutt på beinet av falanks (tå bein) være nødvendig. Dette kalles en osteotomi. Hevelse begynner å gå ned i seks til åtte uker, men healing går på i opptil et år.

Arthrodesis

Hvis hallux rigidus har forårsaket alvorlig brusk skade, kan en arthrodesis skal utføres, som sikringer bein sammen. Recovery inkluderer iført en støpt i seks uker og krykker i fire til seks uker etter cast fjerning.

Protesekirurgi

Skifte felles av stortåen, eller protesekirurgi, kan være et alternativ. Restitusjonstiden er den samme som en osteotomi.

Hvordan velge sko for hallux Rigidus

Hallux rigidus er en tilstand av stortåen joint. Det resulterer i artrose i leddet gjennom slitasje eller som et resultat av en skade i leddet. Skjøten hadde redusert bevegelse og kan til slutt bli helt stiv. Det kan være svært smertefullt og stiv, lik noen leddgikt felles, noe som gjør walking vanskelig. Skjøten kan bli forstørret forårsaker skoen passer et problem. Skjøten kan også vises rødt og hovent som et resultat av sko press over dette fremtredende felles. Denne artikkelen vil hjelpe deg i å velge en sko hvis du har hallux rigidus.

Bruksanvisning

•  Ta en titt på din nåværende fottøy og se hvilke sko er mest komfortabel. Dette vil gi deg en idé om stilen sko du finner mest fordelaktig.

Ha begge føttene målt. Du har kanskje hallux ridigus på bare en fot eller det kan være verre i en fot, noe som gjør føttene forskjellige størrelser fra hverandre. Alltid kjøpe sko som passer til større eller bredere fot.

Velg sko med en god tå våren (tåen på skoen er av bakken når den plasseres på et flatt underlag). Dette vil kreve mindre bevegelse av leddet og ganghjelpemiddel. En løpesko er et godt eksempel på denne type av skoen.

•  Finn en sko med snøring eller en stropp. Lissene kan justeres for å tillate mer plass i fronten av skoen for å romme den forstørrede felles. En blonder eller en stropp holder også foten på plass slik at den ikke glir fremover i skoen. Du vil ha det bredeste punktet på foten for å tilsvare den bredeste delen av skoen. Hvis foten din sklir fremover, vil stortåen joint bli irritert og tilstanden kan forverres.

Unngå sko med søm, stropper eller sømmer som går på tvers av fremtredende felles. Dette vil bare legge trykk til et utsatt område, og kan føre til liktorn, hard hud eller blemmer

Velg en sko med en fast såle som vil bidra til å understøtte den smertefulle ledd og redusere bevegelsen til en viss grad.

Se etter elastiske overdel for fremre del av skoen. Elastisk kan strekke og vil imøtekomme noen tå misdannelser og det utvidede stortåen joint som oppstår med hallux rigidus.

Ta orthotic med deg for å sørge for at du oppnå perfekt passform mens iført orthotic. Ellers når du senere plassere orthotic i skoen, vil skoen være for stram. En orthotic kan redusere smerter forbundet med hallux rigidus.

Ta dine nye sko til din podiatrist hvis du er usikker på om den passer. De kan være i stand til å justere dem litt ved å plassere padding i skoen eller la skoene til justert av en spesialist. De kan legge til en rocker såle på skoen for å redusere belastningen på smertefulle ledd og for å hjelpe walking.

Hint

 • Aldri presse foten inn en sko, og håper at det vil strekke seg og til slutt bli comfotable.
 • Handle for sko på slutten av dagen når føttene er på sitt største, mest hovne tilstand.
 • Alltid kjøpe sko for å passe den større foten og puten ut skoen for den mindre eller smalere foten.
 • Hvis en sko er ikke behagelig i butikken, ikke kjøpe det.

Hallux valgus kirurgi og Komplikasjoner

En liktorn er en smertefull misdannelse av foten som oppstår når stortåen beveger seg mot den andre tå, og skaper en brak av ben og mykt vev i bunnen av stortåen. Iført altfor små sko med spiss tå er en vanlig årsak til bunions. Selv bunions kan behandles uten kirurgi, noen ganger ikke-kirurgiske behandlinger er ikke nok til å løse problemet. Hallux valgus kirurgi, kalt bunionectomy, kan bidra til å lette smerter og løse problemet, men er ikke uten risiko.

Prosedyrer

Det er flere tilnærminger for å bunion kirurgi. En kirurg kan fjerne de skadede delene av stortåen bein, reparere senene rundt stortåen og justere felles. De fleste Hallux valgus kirurgi er utført på poliklinisk basis. Pasienten tilføres en ankel blokkanestesi, som bedøver foten, men gjør det mulig for pasienten å være bevisst. Operasjonen tar vanligvis omtrent en time, og pasienten er klar til å dra hjem en til to timer senere.

Typer kirurgi

Det finnes mange typer av bunion kirurgi. Anthrodesis operasjon er fjerning av den skadede felles flater og innsetting av skruer, ledninger og / eller plater. Reseksjon protesekirurgi er fjerning av den skadede delen av skjøten i seg selv. Exostectomy kirurgi fjerner bump på tå joint, og osteotomi kirurgi realigns leddet. En annen kirurgisk prosedyre innebærer reparere sener og leddbånd rundt stortåen, som ofte brukes i forbindelse med osteotomi kirurgi. Din ortopedisk kirurg vil velge kirurgi som er best for deg.

Komplikasjoner

Selv om færre enn 10 prosent av mennesker opplever komplikasjoner med Hallux valgus kirurgi, det er en viss risiko involvert. Infeksjon kan oppstå og krever ekstra behandling. Det er også mulighet for at Hallux valgus kan dukke opp igjen etter operasjonen. Andre Hallux valgus kirurgi risiko inkluderer nerveskader, arr, langvarig hevelse, langvarig smerte, blodpropp, stivhet, en forkortet tå, undercorrection, overcorrection og sjansen for at såret ikke kan gro skikkelig.

Forventninger

Ha realistiske forventninger - Hallux valgus kirurgi har begrensninger og det er ingen garanti for at det vil helt lindre smerte. Etter operasjonen er det ofte en lang restitusjonsperiode, og du må kanskje bruke tid på fysioterapi. Du kan også ha å bruke krykker og trening vil være begrenset til korte turer i de første ukene. Masker vil bli fjernet ca to uker etter operasjonen, men foten vil forbli i dressinger eller en spenne i opptil åtte uker.

Hallux valgus (e) kan gjenta seg hvis du går tilbake til seg små eller smale sko etter operasjonen.

Kandidatur

Er Hallux valgus kirurgi for deg? Du bør kanskje vurdere Hallux valgus kirurgi hvis du opplever tå stivhet, toe betennelse, tå misdannelse eller alvorlig foten smerte som forstyrrer hverdagen. En annen grunn til å vurdere Hallux valgus kirurgi er hvis ikke-kirurgiske løsninger som for eksempel medisiner, orthotic innleggssåler og sko endringene har liten eller ingen effekt på smerter eller andre symptomer. Konsultere en ortopedisk kirurg for å se om Hallux valgus kirurgi er det beste alternativet.

Slik unngår Utvikling av en Hallux valgus

Slik unngår Utvikling av en Hallux valgus


Bunions er en av de vanligste klagene pasienter rapporterer til Fotpleie, ifølge Paul Langer, DPM. Hvis ikke riktig behandlet i de tidlige stadier av utviklingen, kan en Hallux valgus (Hallux valgus) utvikle seg til en svært smertefull og ødeleggende foten lidelse. Tidlig intervensjon bidrar til å hindre videre utvikling av bunions eller Hallux valgus smerte og behovet for Hallux valgus kirurgi eller en bunionectomy.

Bruksanvisning

Forebygging

bunions utvikle seg over tid, og noen ganger uten Hallux valgus smerte, så se etter fysiske tegn på en liktorn. Tidlige symptomer inkluderer stortåen beveger seg mot de mindre tær, rød betennelse og en kul på foten leddet i stortåen og andre foten misdannelser som hammertoe og klo tå.

Ubehag fra en Hallux valgus kan stivne i stortåen basen joint (artritt) eller smerte på toppen eller siden av stortåen fra skoen trykket. Men generelt, er Hallux valgus smerte en dyp, kjedelig "i joint" smerte og som kan forstyrre daglige aktiviteter.

Identifisere alvorlighetsgraden av en liktorn før behandling ved å henvise til Manchester skala, som måler den mediale avviket til metatarsophalangeal (MTP) felles med hensyn til den store tåen. Skalaen består av standardiserte fotografier av føtter med fire grader av Hallux valgus: none-mal-posisjonering er mindre enn 20 grader; mild - mal-posisjonering er mellom 20 og 30 grader; moderat-mal-posisjonering er mellom 30 og 50 grader; alvorlig - mal-posisjonering er mer enn 50 grader.

gripe tidlig hvis mal-posisjonering er mild (mindre enn 30 grader) med seg en fleksibel skinne og trener føttene daglig. Bruk en Hallux valgus skinne som stabiliserer metatarsal bue og trekker stortåen bort fra de mindre tærne, helst mens du går, slik at korreksjon av Hallux valgus skjer gjennom utvalg av bevegelse. Ifølge Dynamisk Kiropraktikk, en fot som utvikler en Hallux valgus må ha god støtte for den mediale lengdebuen og la bøye av den første metatarsal joint mens du går. The American Orthopaedic Foot and Ankle Society anbefaler hyppige, enkle fot øvelser for å unngå vanlige foten lidelser som bunions og hammertær.

Ta kontakt med en medisinsk faglig før iført en Hallux valgus splint hvis alvorlighetsgraden er moderat. For å bidra til å lindre Hallux valgus smerte, slitasje midten av foten bue støtte for å stabilisere metatarsal bein og et metatarsal pad å omfordele trykket unna formen smertefulle Hallux valgus mens iført sko.

Hvis Hallux valgus er alvorlig, bør du oppsøke lege om de ulike typer kirurgi og tilhørende risiko. Hvis en Hallux valgus kirurgi (bunionectomy) utføres, bære en Hallux valgus splint for post-kirurgisk rehabilitering, og på løpende basis, for å hindre tilbakefall av Hallux valgus.

Hint

 • The American Orthopaedic Foot & Ankle Society anbefaler mot iført sko med spiss tå og høye hæler fordi de presse tærne og øke presset på stortåen, betydelig bidra til videreutvikling av en Hallux valgus. Iført wide-toe eske sko med hæler mindre enn 1-1 / 2 inches høy er avgjørende for å forebygge videre utvikling av en Hallux valgus, uavhengig av alvorlighetsgrad.

Hallux valgus Relief Hjem Utbedring

Hallux valgus Relief Hjem Utbedring


Hvis du bruker for mye tid på seg dårlig tilpasset sko, kan du etterhvert finne deg selv med en liktorn på en eller begge føttene. Når du har en Hallux valgus, vil det ikke gå bort uten kirurgi - men hjemme rettsmidler tilby noen lettelse, og er verdt å prøve før du ringer din podiatrist.

Årsak

Foot bunions er forårsaket når konstant press fra sko som er for stramme krefter stortåen inn i tåa ved siden av. Til slutt, til felles som forbinder stortåen til resten av foten endringer posisjon imøtekomme denne posisjonen. En bump - Hallux valgus - utvikler på siden av foten din, og stortåen peker til den mindre.

Gå Shoe Shopping

Kjøpe sko som passer vil gjøre føttene føles bedre og holde Hallux valgus problemet blir verre. Pass på at skoene er brede nok for dine føtter. Handle på ettermiddagen eller kvelden, når føttene er mest hovne, og sørge for at det er plass om en tommel er verdt av plassen mellom lengste tå og foran på skoen. Hvis føttene er forskjellige størrelser, kjøpe sko som passer den større foten.

Endre Your Shoes

Når du har sko som passer, tilpasse innsiden av skoene for å ytterligere redusere Hallux valgus ubehag. Arch støtter fremme riktige gangmønster og lette smerter fra bunions. Setter inn og padding ment å avlaste Hallux valgus smerte også er tilgjengelig over disk.

Strekk Heel

Bunions kan være forårsaket av en feilaktig gangart som et resultat av en tett akillessenen. For å bøte på dette potensiell årsak, strekke akillessene flere ganger om dagen ved å stå flatt på føttene og lener seg fremover mot en vegg. Hold strekken i 5 til 10 sekunder, vekslende ben, men ikke sprette, noe som kan føre til mer skade.

Ta en Painkiller

Over-the-counter anti-inflammatoriske, for eksempel ibuprofen, raskt vil bidra til å redusere smerte og hevelse forårsaket av bunions. Følg anvisningen på pakken og ta smertestillende sammen med andre remedier, ikke som den eneste løsningen.

Hvordan redusere en Hallux valgus

Få ting er verre enn å ha verkende føtter. Hvert skritt bringer en påminnelse om smerten. Dette er tilfelle når en liktorn utvikler seg. Det gjør skoen strammere og trykket høyere, typisk på stortåen. Muskler og bein blir irritert, påvirker daglig aktivitet. Bunions forårsake stortåen å bevege seg mot de mindre, og at skift resulterer i en skyve ut av benet på siden av foten. Når en Hallux valgus utvikler, det finnes måter å håndtere det. Varig lettelse kan komme gjennom operasjonen.

Bruksanvisning

•  Kjøp en tå spacer. Når en Hallux valgus har utviklet, er en måte å gi lindring gjennom en spacer. Denne gummi-innsats går mellom tærne, spre dem og redusere trykket. Hvis liktorn har utviklet seg til venstre for og under bunnen av stortåen, for eksempel, vil avstandsstykket bli plassert mellom de første to tær. Avstands hjelper omstille tå joint.

Hev foten og bruke isen. Dette vil bidra til å minske smerten fra Hallux valgus. Og det er en garantert måte å få av føttene, som også er gunstig.

Kjøp bredere sko. En lang tå boksen reduserer presset på stortåen, reduserer nivået av smerte i en Hallux valgus. Høye hæler er de erkefiender bunions. Komfort over stil her, damer.

Ha kirurgi. Når en Hallux valgus har svulmet, til et kirurgisk inngrep barbere ned stikker bein og annet mykt vev kan være nødvendig. Operasjonen har blitt mye mindre krenkende for sent, selv om helbredelse ganger varierer avhengig av hvor mye bein og bløtvev ble endret. Generelt kan mange aktiviteter gjenopptas i seks til åtte uker.

Bruk en orthotic. Dette kan avlaste trykket og pad Hallux valgus når du går.

Hint

 • Jo tidligere en Hallux valgus er behandlet, jo bedre. Tilnærminger ovenfor er mer for lindring og vedlikehold. Hvis en Hallux valgus utvikler, prøve å ta vare på den med en gang.
 • Gjelder ikke isen direkte på Hallux valgus. Legg et tynt lag med klut over huden for å tjene som en buffer. Påfør isen i 15 til 20 minutter, og deretter fjerne.
 • Hvis du har sirkulasjons problemer, ta kontakt med en lege før du tar tiltak for å lindre smerten.

Hvordan bruke en Hallux valgus Brace

Hvordan bruke en Hallux valgus Brace


Mange ortopediske kosttilskudd kan brukes for å lindre smerte og irritasjon forårsaket av en liktorn. In-sko hjelpemidler som Hallux valgus tannregulering, kan være svært effektiv i å håndtere tilstanden som du venter eller prøve å unngå operasjon. Les videre for å lære hvordan du bruker en Hallux valgus spenne.

Bruksanvisning

•  Forstå hva en Hallux valgus brace er og hvordan det fungerer. En Hallux valgus brace er en fot hjelpemiddel, med en spesiell holder for din stortå, som pads konturene av din Hallux valgus på den ene siden, og samsvarer med formen på skoen på den andre. Det gir et beskyttende lag for å redusere irritasjon når du går. Specialized Hallux valgus bukseseler er også tilgjengelig for bruk uten sko.

Mål bredden på foten din for å sikre at du kjøper en Hallux valgus seler som passer ordentlig. Det er en god idé å vite bredden i både cm og inches, i tilfelle du velger å bestille fra et internasjonalt selskap som bruker det metriske systemet.

Velg en spenne laget av et pustende syntetisk stoff, som for eksempel neopren. Dette vil minimere varmeutvikling i foten og sko når du bærer Hallux valgus brace inni fottøy.

Plasser Hallux valgus spenne foran på foten. Skli foten inn seler og veilede stortåen inn i spesialiserte holderen festet til polstring.

Sett foten med Hallux valgus brace i skoen. Det bør ikke forstyrre mye med tilpasning av skoen hvis skoene du bruker er riktig størrelse for dine føtter.

Walk som normalt. Du bør merke en markant nedgang i mengden av irriterende friksjon mot Hallux valgus. Ta et notat av alvorlighetsgrad og plassering av eventuelle nye ubehag brakt videre av skoen spenne og rapportere det til din podiatrist.

Bruk en spesialisert Hallux valgus spenne over foten om natten. Podiatrist kan anbefale en modell som forsiktig vil strekke ut sener og muskler, bidrar til å motvirke forverring av din Hallux valgus og lindre langvarige smerter gjennom styring av tilstanden. Husk at kirurgi er et alternativ for pasienter i ekstremt ubehag eller for folk som ønsker å rette opp kosmetiske mangler som skyldes bunions.

Hint

 • Supplere din bruk av ortopediske behandlinger med trening. Selv om en fysioterapeut er den beste kilden til forslag som er spesifikke for ditt tilfelle, tilbyr Dr. Foot nettstedet en nyttig liste over øvelser du kan utføre for å stoppe din Hallux valgus fra forverring. Se Resources for en kobling.

Hallux Valgus syndrom

Hallux Valgus syndrom


Hallux valgus syndrom er en tilstand som oppstår når stortåen slår innover, mot den andre tåen forårsaker et brak, eller misdannelse, på kanten av foten. Et annet navn for tilstanden er Hallux valgus.

Årsak

Den vanligste årsaken til hallux valgus syndrom er dårlig montering sko som squish tærne for hardt og tvinger dem inn i unaturlige posisjoner. Leddgikt og polio forårsake også tilstanden.

Symptomer

Symptomer på hallux valgus syndrom inkluderer sløvt huden langs innsiden av stortåen med en benete bump, smerter i leddet på stortåen, og stortåen snu seg mot de andre tærne.

Komplikasjoner

Forhold knyttet til hallux valgus syndrom inkluderer kronisk foten smerte, misdannelse, stiv fot og hallux varus, der kirurgi overcorrects misdannelse og stortåen peker bort fra de andre tærne.

Behandling

For bunions som ikke er smertefullt, American Academy of Orthopaedic Surgeons anbefaler kjøp sko som passer godt; ved hjelp av splinter å omplassere stortåen; iført orthotics eller såleinnlegg som samsvarer med formen på foten; og tar medisiner for leddgikt.

Kirurgi

For personer med hallux valgus syndrom som er smertefullt og ikke blir bedre med behandling, er kirurgi et alternativ. Kirurgi brukes til å hjelpe med smerte, omstille felles og fikse eventuelle misdannelser.

Alternativer til Hallux valgus kirurgi

Alternativer til Hallux valgus kirurgi


Bunions oppstå når en bony kulen vokser på utsiden av bunnen av stortåen. Dette benete veksten blir større og skyver stortåen inn mot de andre tærne, slik at det ser deformert. Dette kan være en smertefull tilstand, slik at felles å svelle. Det er mange ikke-kirurgiske alternativer for å behandle og forebygge bunions.

Årsaker

For å forstå de ulike behandlinger for bunions, først forstå hva som forårsaker dem. Bunions kan kjøre i familien din, og visse foten former - som flate føtter - kan være arvelig og mer utsatt for bunions. Mange kvinner utvikler bunions på grunn av uriktig sko valg. De høyhælte pumper kan se søt med den nye designer dress, men de kan skade føttene. Sko som legger press på tærne og ikke tilbyr bue støtte er beryktet for å forårsake bunions.

Farene ved kirurgi

Mange mennesker som opplever smerte og skjemmende av bunions rett og slett vil ha dem fjernet. Kirurgi er et alternativ for Hallux valgus behandling, men det er ofte ikke anbefalt. Akkurat som en hvilken som helst operasjon, bør ikke-invasive behandlinger prøves først. Fordi historien og resultatene av Hallux valgus behandling ikke er godt studert, er resultatet av operasjonen uforutsigbar. Det er mer enn 100 operasjoner som kan utføres på bunions, avhengig av alvorlighetsgrad og konkrete saker. Det finnes ikke nok forskning til å forutsi den beste kirurgi. Mulige komplikasjoner omfatter infeksjon, nerveskader, gjentakelse av Hallux valgus, seneskader, begrenset bevegelse, smerte og leddskader.

Orthotic enheter

Behandlingstilbud omfatter bue støtter som vil ta presset av stortåen. Du kan også finne splinter som trekker stortåen vekk fra den andre tå som kan bidra til å rette opp Hallux valgus å unngå operasjon. Andre produkter kan kjøpes i dagligvarebutikker og apotek. Den fotpleie gangen inneholder moleskin pads som beskytter Hallux valgus og avlaste trykket på den.

Fottøy

Det kan være vanskelig å gi opp en høy hæl avhengighet, men føttene vil takke deg. Smerten av bunions kan bli sterkt lettet ved å bytte til mer støttende fottøy. Mange butikker har spesialisert seg på sko for folk med ortopediske problemer. Det beste alternativet er en sko som har god plass på tå og har en lav eller flat hæl. Høye hæler og sko som snevrer på tå bare føre til press på Hallux valgus, noe som gjør det verre.

Pain Relief

Selv om du bære støttende sko og har prøvd ulike ortoser og behandlinger, vil det trolig være ganger når betennelser og smerte vil blusse opp i bunions. Situasjoner der du er på føttene i lang tid eller har å bære ubehagelig sko for en formell hendelse kan forlate deg i smerte. Over-the-counter inflammatoriske medisiner kan bidra til å bringe ned hevelse og smerte. Glasur området kan hjelpe så godt.

Hvordan Ease Hallux valgus smerte

Hvordan Ease Hallux valgus smerte


En Hallux valgus er en bump som dukker opp på siden av stortåen. Dette skjer når stortåen begynner å helle mot de andre tærne. Bunions kan være smertefullt, men det er flere hjem rettsmidler for å lindre smerten.

Isposer og varmere

Ved hjelp av kjøleelementer og varmeputer kan avlaste noen av betennelse forårsaket av Hallux valgus. Varmeputer kan øke flyten av blod til fots. Isposer skal ikke brukes dersom den enkelte har noen sirkulasjonsproblemer i hans eller hennes føtter, eller om de er en diabetiker.

Smertestillende medikamenter

Ta aspirin eller andre smertestillende medisiner kan midlertidig lette noe av Hallux valgus smerte. Disse kan være reseptbelagte eller over-the-counter narkotika. Husk alltid å følge instruksjonene som anvist.

Warm Water soaks

For midlertidig lindring, kan soaking føttene i varmt vann i ca 10 minutter være nyttig. Legge Epsom salter kan beroligende også.

Bruk komfortable sko

Iført godt utstyrt sko kan også bidra til å avlaste noen Hallux valgus smerte. Det er best å bruke myke sko, for eksempel skinn eller semsket sko, fordi de er bøyelig og kan romme formen på Hallux valgus.

Kirurgi

For langvarig lindring, kan Hallux valgus fjerning kirurgi være et alternativ. Hallux valgus kirurgi tar normalt ca 30 minutter å fullføre. I ca to til tre dager, bør pasienten være i stand til å gå på at foten igjen.

Hallux valgus Cure

Hallux valgus Cure


Opprinnelig fra Øst anglikanske ordet "bunny," ordet "Hallux valgus" betyr "hevelse". Også kalt "hallux valgus," den beskriver et fremspring på bunnen av stortåen. Bunions er ni til ti ganger hyppigere hos kvinner enn hos menn. Fordi vår stortåen felles bidrar til å bære og fordele vekten under de fleste aktiviteter, er det viktig å vite hvordan man skal bremse Hallux valgus utvikling, kontrollere smerte, og bestemme når du skal melde deg på kirurgi.

Årsaker

Tight pekte-toed sko og høye hæler er viktige årsaker til bunions. Faktisk, i en smal tå boks, skyver stortåen mot de andre tærne, ofte ender opp over eller under dem. Dette tvinger bunnen av stortåen utover, bort fra de andre tå baser. Andre medvirkende faktorer inkluderer: arvelighet, alvorlig flatfoot misdannelse, kronisk tetthet i akillessene, svake føtter, muskel ubalanse, og revmatoid artritt. En bump kan også utvikle på leddet på femte tå, forårsaker en "skredder Hallux valgus," eller "bunionette."

Egenomsorg

Det viktigste steget er å starte på seg rett type sko. Boxed gate sko, atletisk sko, myke skinnsko, og sandaler er vanligvis gode valg. Dette er fordi, for å avlaste presset på Hallux valgus, må skoene støtte føttene godt og gi stortåen joint nok plass til å bøye. Dessuten bør den del av skoen som omgir hælen tett hold at hælen på plass. Du kan vurdere å ta skoene til en butikk eller til en podiatrist å ha dem strukket.

Du kan også bruke Hallux valgus skjold pads eller tå separatorer på bunions. Men sørg for at skoene er store nok til å komfortabelt inneholde ekstra polstring. Moleskin eller gel-fylt pads kan bidra til å ta presset av ulike områder av Hallux valgus rammede tær.

Andre tiltak inkluderer bruk av orthotics til å plassere føttene riktig som du treffer bakken når du går. Hallux valgus splinter kan brukes om natten for å holde den deformerte tåen rett. Hallux valgus stropper, som vanligvis er mykere, er slitt med vanlig fottøy.

En Hallux valgus brak som blir større kan føre til en betennelse i væskefylte sac rundt beinet. Kroppens reaksjon er normalt å dekke brak og bein med en callus hardt beskyttende vev. Varme soaks, isposer eller smertestillende midler som aspirin og ibuprofen, er ofte anbefalt for smertefulle bunions. Hvis du bruker kjøleelementer for å redusere betennelse, utføre en stryke massasje av din Hallux valgus i retning mot kroppen, for å stimulere blodtilførselen til hjertet. Vaselin og en liten mengde av lammeull i skoene dine kan hjelpe med friksjons blemmer.

Kirurgisk behandling

Egenomsorg tiltak kan mislykkes. Hvis smertene begynner å forstyrre daglige aktiviteter, eller hvis du har en underliggende misdannelse, du kan kreve en bunionectomy, eller kirurgisk fjerning av Hallux valgus. Tallrike kirurgiske teknikker eksisterer, basert på alvorligheten av en liktorn. Deres formål er å fjerne Hallux valgus bump, rette ut tå, og redusere smerte til et minimum.

Informasjon om Hallux valgus kirurgi

En Hallux valgus er en fot misdannelse som oppstår når bein som tiltrer den første metatarsal og stortåen blir for fremtredende. En brak, kalt en liktorn, laget av bein og myke vev former langs den innvendige kant av foten som følge av benet stikker ut. Dette problemet kan utvikle seg som et resultat av en hallux valgus (som betyr stortåen på latin).

Hallux valgus kirurgi

De aller fleste av bunions kan behandles uten å ty til kirurgi, så Hallux valgus kirurgi er ofte en siste utvei når andre behandlinger mislykkes. En ortopedisk kirurg kan bidra til å avgjøre når Hallux valgus kirurgi er hensiktsmessig, og operasjonen selv kan lindre smerte og bidra til å gjenopprette den normale formen på foten, slik at du kan gå tilbake til normale aktiviteter. Majoriteten av mennesker som gjennomgår Hallux valgus kirurgi (mellom 85 og 90 prosent) finner operasjonen er vellykket.

Er Hallux valgus kirurgi for deg?

Hallux valgus kirurgi er anbefalt for pasienter som viser en rekke ulike egenskaper. Kirurgi kan nytte dem som opplever foten smerte som er alvorlig nok til å begrense normale aktiviteter (som å gå eller iført sko uten smerter). Det kan også anbefales for de som har hevelse og betennelse som ikke responderer på medisiner, eller de som opplever smerte som ikke kan behandles med medisiner. De med stivhet og en manglende evne til å bøye eller rette stortåen kan også være kandidater.

Typer av Hallux valgus kirurgi

Det finnes flere forskjellige typer av bunion kirurgi. Den første innebærer reparasjon av vev på den tå som er for stram på den ene side og for løst på den andre, ved å forkorte de løse vev og gjøre de trange vev lengre. Den andre, anthrodesis, innebærer å fjerne skadede ledd og sette inn skruer, ledninger eller plater. Den tredje gangen, exostectomy, innebærer å fjerne bump på tå joint å behandle en forstørret bein. Denne prosedyren brukes ikke ofte, fordi det ikke løser drifting av stortåen. Den fjerde, en reseksjon anthroplasty, fjerner det skadede parti av skjøten, og det realigns.

Forbereder For Surgery

Vanligvis er en fullstendig fysisk anbefales før kirurgi, inkludert en grundig sykehistorie med oversikt over alle medisiner du tar. Pre-kirurgiske tester anbefales, inkludert blodprøver, en kardiogrammet, og foten røntgenbilder for å bestemme riktig type Hallux valgus kirurgi.

Forventninger

Pasienter bør ikke forvente en rask løsning eller en perfekt mat etter Hallux valgus kirurgi. Målet er å forbedre smerter og justering; det er ikke kosmetisk kirurgi, og vil ikke å kurere misdannelse. Hallux valgus kirurgi vil ikke endre din fot størrelse, og du fortsatt kan være nødvendig å bruke spesielle sko for å unngå gjentakelse av Hallux valgus.

Diagnostisering av Hallux Valgus

Hallux valgus, eller bunions, blir ofte beskyldt for smerter på siden av foten nær stortåen. Dette fotdeformitet, som er mest vanlig hos kvinner, er permanent med mindre kirurgi anbefales. Behandlingen avhenger av en medisinsk diagnose.

Self-Diagnosis

Hallux valgus manifesterer seg som en hard klump med en tykk ufølsom på utsiden av metatarsalphalangeal (MTP) leddet i stortåen. Stortåen vinkler innover mot de andre tærne. Pasienten kan være i stand til selv-diagnose.

Medisinsk intervensjon

Hvis den benete klump forårsaker ødeleggende smerte eller en sårdannelse sår eller ser ut til å bli verre, bør pasienten se en lege for en diagnose og behandlingstilbud. Diabetikere må spesielt se etter tegn på infeksjon med bunions.

Fysisk Eksamen

En allmennpraktiserende lege kan diagnostisere denne tilstanden ved å undersøke foten. Andre problemer med sener eller ledd kan være årsaken til noen symptomer.

X-Rays

Røntgen av foten mens pasienten står blir noen ganger tatt. X-stråler kan tas på to forskjellige vinkler.

Pasienthistorikk

Legen kan spørre om pasienten har levende eller avdøde familiemedlemmer med bunions eller fotproblemer. Pasientens normale fottøy vil bli diskutert. Begge er kjente årsaker til bunions.

Hvordan identifisere symptomer på en Hallux valgus

En liktorn kan høres morsomt, men det er det ikke. Forårsaket av en knoklete hevelse eller et brak som ligger langs siden av stortåen, forårsaket en Hallux valgus ikke bare smerte og ubehag, men kan også påvirke mobilitet. Flere kvinner enn menn blir rammet av bunions, særlig unge voksne kvinner. En Hallux valgus er forårsaket av press stadig plassert på stortåen, som ber den å vokse inn i feil posisjon. I noen tilfeller er tilstanden genetisk, selv om det ofte er forårsaket av flat fot og til og med artritt. Høyhælte sko eller de med smale tær er ofte skylden for bunions. Lære å identifisere symptomer på en Hallux valgus å forhindre komplikasjoner som infeksjon eller leddgikt av rundt tær og leddene forårsaket av feil holdning.

Bruksanvisning

•  Ta en titt på tærne. En av de første tegn og symptomer som en Hallux valgus har eller kan oppstå er stortåen peker innover mot de mindre tær.

Føl tærne. Er huden tykk og hard ved foten av stortåen? Dette er et annet symptom på en Hallux valgus.

Masser føttene. Føler du en opphoping av væske under eller rundt området av stortåen? Opphoping av væske under fortykket hud nær bunnen av stortåen er en annen indikasjon på at du kan ha en Hallux valgus.

Ta hensyn til smerte og stivhet i tær og føtter. Mens vi alle kommer hjem fra jobb med slitne føtter, vil en Hallux valgus føre til kroniske smerter og stivhet.

Hint

 • Symptomer på en Hallux valgus kan ta lang tid å presentere, noen ganger til og med år. God fotpleie er viktig, som er å betale oppmerksomhet til hva kroppen din forteller deg. De fleste bunions fjernes gjennom et poliklinisk kirurgisk prosess.
 • Ubehandlede bunions kan føre til infeksjon samt betennelse og problemer med å gå. Slitasje velsittende og komfortable sko for å hindre vekst av bunions.

Hvordan Pad på undersiden av foten til å avlaste Hallux valgus smerte

En Hallux valgus er en ofte smertefull misdannelse som oppstår på foten. Det er en genetisk feil i strukturen av foten som forårsaker stortåen å peke innover mot den andre tå, i stedet for rett frem. Til slutt, dette fører til bein å justere feil og resulterer i Hallux valgus varemerke bump. Iført sko som er for stramt kan bidra til dette over tid. Det er flere behandlinger for bunions, men en av de enkleste måter å håndtere Hallux valgus ubehag innpakning foten.

Bruksanvisning

Kjøp større sko. Få sko som er brede nok til å romme Hallux valgus og innpakning, slik at du ikke komprimere Hallux valgus og føre deg mer smerte.

Strekk tærne. Når føttene og tærne krampe, irriterer det ditt Hallux valgus. Før du legger en pute eller innpakning, strekke ut tærne, og sørge for at foten er så behagelig som mulig før pad applikasjon.

Fest Hallux valgus puten over Hallux valgus henhold til pad instruksjoner. De fleste putene er selvklebende og fungerer på samme måte som et plaster. Forsikre om at gummi er heldekkende Hallux valgus og stramt nok til å ikke skli av.

Skyv en sokk over foten etter at du fester puten for å gi ekstra polstring mellom foten og skoen.

Tips og advarsler

 • Det finnes en rekke Hallux valgus pads, og noen har medisinering. Finn en som er best for deg.
 • Splinter er også tilgjengelig for bunions. Leger anbefaler splinter for folk med en mer alvorlig Hallux valgus. De kan brukes om natten, også, for å prøve å rette på tå mens du sover.
 • Se en lege hvis Hallux valgus forårsaker store smerter og påvirke din evne til å fungere. Husk, kan det hende at Hallux valgus kreve kirurgi.

Prosedyre for Hallux valgus kirurgi

Bunions er en fotdeformitet som oppstår som en følge av problemer med bein som forbinder den store tåen, og metatarsal. Når dette benet begynner å stikke fram ut, starter stortåen å drive mot de andre tærne. Benet blir uttalt, og en bump kalt en Hallux valgus skjemaer på den indre grensen til tå, laget av bein og bløtvev. Bunions kan kirurgisk behandlet, men kirurgi er ofte en siste utvei.

Å vurdere behov for Hallux valgus kirurgi

Hallux valgus kirurgi er aktuelt når pasienter er ikke i stand til å håndtere Hallux valgus smerte og / eller når deres daglige aktiviteter blir påvirket av en Hallux valgus. Mellom 85 og 90 prosent av pasientene er fornøyd med nivået på smertereduksjon fra Hallux valgus kirurgi, ifølge Din Ortopedisk Connection. Imidlertid opprettholde rimelige forventninger er viktig å være fornøyd med kirurgi. Operasjonen er ikke kosmetisk, og vil ikke endre utseendet på foten eller tillate pasienter å bære fasjonable sko som de tidligere ikke kunne bære.

Før kirurgi

Før Hallux valgus kirurgi, vil en ortopedisk ta en full medisinsk historie. Han kan gjøre en fysisk og / eller undersøke foten i seg selv, og han vil vanligvis ønsker å vurdere andre alternativer du har prøvd for behandling av Hallux valgus. Til slutt, vil kirurgen ta røntgen av foten for å fastslå omfanget av misdannelse og valgte en type kirurgi for å utføre.

Kirurgi

Det finnes fire forskjellige typer Hallux valgus kirurgi. Den første type innebærer å reparere vev som har blitt for tape på siden og for stram på den andre som et resultat av strekking som inntreffer når tåen blir uttalt. Den andre, anthrodesis, fjerner skadede tå leddene og erstatter dem med plater, skruer eller ledninger. Den tredje, anthroplasty, innebærer å fjerne den skadede delen av tåa og re-samkjøre tå. Den fjerde, exostectomy, er en sjelden prosedyre som rett og slett fjerner bump. Det er hensiktsmessig bare når benet er i større målestokk og det er ingen avdrift av tærne.

Etter kirurgi

Etter operasjonen, vil foten vanligvis være i en bandasje for mellom sju og 21 dager før stingene kommer ut. Du må holde foten tørr. For noen få dager etter operasjonen, kan det hende du trenger for å holde foten hevet og / eller bruke is til å behandle smerter forbundet med operasjonen. For mellom seks og 12 uker, kan det hende du trenger for å unngå å sette vekten på foten ved hjelp av en rullator, stokk, krykker og / eller spesielle sko. For ytterligere flere uker etter det, kan du bare være i stand til å sette delvis vekt på foten.

Langsiktig Care

I sjeldne tilfeller kan nervene bli skadet under operasjonen som forårsake vedvarende prikking eller smerter i tåa. Selv når operasjonen fungerer perfekt, kan du bli begrenset i den type sko du slitasje for livet. Iført trange sko eller høye hæler kan føre til en gjentakelse av Hallux valgus som vil kreve ytterligere behandling.

Hva er Hallux Valgus?

Hallux valgus er den medisinske betegnelsen på en Hallux valgus, som er en tilstand som fører til stortåen å slå innover mot pinky tå. Når tilstanden skrider frem, en hump (liktorn) utvikler på metatarsal bein, eller på innsiden av foten rundt den store tone felles. Den viktigste årsaken til hallux valgus er sko som ikke passer riktig. Ifølge National Library of Medicine, lider 48 prosent av befolkningen fra tilstanden.

Årsaker

The American Association of Orthopaedic Surgeons siterer en studie som ble gjort av den amerikanske Ortopedisk Foot and Ankle Society som nevnt 88 prosent av kvinner i USA bruke sko for liten og at 55 prosent av disse kvinnene har bunions. Selv bruker sko for liten er den fremste årsaken til hallux valgus, spiller arvelighet også en del. En persons fot form kan gjøre henne mer utsatt for tilstanden. Dessuten kan tilstander som leddgikt og polio forårsake bunions.

Symptomer

Symptomer assosiert med hallux valgus skjer oftest når en person har på seg sko som er for små, og når på føttene for lange perioder av gangen. Symptomer inkluderer smerte eller sårhet, svie, betennelse og rødhet. Noen mennesker også oppleve nummenhet.

Riktig sko

Smerte kan reduseres hos personer med bunions av seg riktig montering sko. Kjøp sko som passer foten, ikke av størrelsen alene, og plukke en sko som følger formen på foten så tett som mulig. Få profesjonelle målinger av føttene og kjøpe sko for å passe til foten større hvis de ikke er det samme, og kjøpe sko på slutten av dagen når føttene er den største på grunn av svelling. Måle plass på slutten av de store tær i sko mens du står og la 3/8 til ½ tommers for lengste tå, noe som gjør at ballen av foten passer fint i den bredeste delen av skoen og at hælen på foten ikke sklir. Alltid gå i skoene før kjøp for å sikre at de passer komfortabelt.

Diagnose

En diagnose av hallux valgus er nådd på fysisk eksamen og inspeksjon av foten sammen med røntgenbilder for å fastslå omfanget av skader på skjelettet. En fot og ankel kirurg tar røntgenbilder for å se om operasjon er nødvendig for å reparere skaden eller hvis iført de riktige skoene vil være nok.

Kirurgi

Hvis en endring i sko ikke fungerer eller misdannelse er så ille, er kirurgi neste alternativ for behandling av bunions. Enten stortåen har leddgikt eller ikke, omfanget av misdannelse og hvor mye plass igjen mellom den første og andre tær bidrar til å bestemme hvilke av de ulike operasjoner tilgjengelig for å behandle hallux valgus vil fungere best for hver enkelt.

Nyttige tips for Hallux valgus Relief

Bunions kan være et resultat av arv, dårlig tilpasset sko, leddgikt eller stress på foten. Denne tilstanden skjer når en beinete nodule former på den ytre bunnen av stortåen, ofte forårsaker stortåen å bøye innover og krampe de andre tærne. Bunions kan være mild til alvorlig smertefullt. Heldigvis finnes det ulike måter å lindre smerte og ubehag av denne tilstanden.

Fottøy

Sko kan spille en viktig rolle i å forme bunions og enten skjerpende dem eller lindre sine smerter. Bruk alltid sko som gir god plass til tærne. Kvinner bør være spesielt forsiktig hvis de er på beina mesteparten av dagen og bruke hæler ofte; Dette er fordi mange kvinners sko som kan se bra ut er svært dårlig utformet så langt som lyd foten støtte og tilstrekkelig plass til tærne. Shoe inserts (reseptbelagte og reseptfrie), sammen med taping og padding, kan også redusere ubehag av bunions.

Pain Relief

Noen ganger kan en Hallux valgus kan bli mer betent og smertefullt. I disse tider, prøv glasur området flere ganger om dagen. Andre rettsmidler inkluderer ibuprofen (Advil og Motrin), paracetamol (Paracet) og naproxen (Alleve). Legen kan anbefale kortison injeksjoner for smerte. Disse injeksjonene er plassert inn i tåledd og gjen smerte for en midlertidig periode.

Kirurgi

Hvis smertene forbundet med Hallux valgus blir uutholdelig og / eller ikke reagerer på andre metoder for behandling, kan det være lurt å vurdere Hallux valgus kirurgi. Flere forskjellige typer av kirurgi bunion eksisterer. Vanligvis Hallux valgus er fjernet, og andre korrigerende tiltak kan trenge å bli brukt. Disse tiltakene omfatter kirurgisk reparere surround ledd, bein, sener og / eller leddbånd.

Hallux valgus Pain Relief

En Hallux valgus er en misdannelse som oppstår når beinet på foten finnes under stortåen er forskjøvet. Det er en feil som dukker opp oftere hos kvinner enn hos menn, og vanligvis oppstår fra seg dårlig tilpasset sko, ikke gå ordentlig, eller det kan også være genetisk. Hevelse og rødhet rundt Hallux valgus oppstår, og ofte er det svært smertefullt. Men det finnes en rekke behandlinger som kan gi smertelindring for dem som lider av en Hallux valgus.

Trening

Øvelse laget spesielt for de med bunions kan bidra til å lindre smerter forårsaket av bunions. Disse også hjelpe tå med fleksibilitet og mobilitet. En av de øvelser som du kan gjøre er å ta tak i stortåen og foten og dra på stortåen, holder pull. En annen øvelse strekker stortåen ved å gripe den og strekke felles i forskjellige steder, gjenta strekningen flere ganger. Avholdelse og strekking av toe bør holdes i ca 10-til-15 sekunder og gjentas flere ganger om dagen. Som med hvilken som helst trening, ta kontakt med legen din før du prøver å gjøre dem, selv om øvelsene kan virke enkelt.

Kirurgi

Det finnes forskjellige typer kirurgiske prosedyrer for å hjelpe lindre smerter forårsaket av bunions, samt å justere den felles og riktig misdannelse. Imidlertid bør kirurgi bare være et alternativ hvis alle andre prosedyrer for å prøve å lindre smerten er uttømt. Kirurgi kan utføres av en ortopedisk eller podiatric kirurg som kan forkorte lange vev og løsne stramme seg å reparere sener og leddbånd rundt tå. For pasienter med alvorlige bunions og leddgikt, kan skadede felles flater fjernes og overflaten holdt sammen med ledninger, skruer og plater. Dette er bare noen av de kirurgiske alternativer for å lindre smerte eller løse problemet, så ta kontakt med legen din for en som er riktig for deg.

Ikke Kirurgiske behandlinger

Ikke-kirurgiske behandlinger for å lindre smerter forårsaket av bunions inkluderer bruk av Hallux valgus pads og skjold, Hallux valgus splinter og selv bruke is til å lindre rødhet og hevelse. Hallux valgus gel pads og skjold er slitt over foten eller påføres direkte på Hallux valgus og er vanligvis laget med gel for å beskytte mot slitasje, friksjon og press, spesielt når iført sko. En Hallux valgus splint er laget for å bære enten på dagtid eller om natten for å hjelpe justere Hallux valgus. Det er slitt på foten for å korrigere posisjonen og innretting av tåen. Dagen splint kan brukes i løpet av dagen mens iført sko, og natten splint kan brukes om natten mens du sover for å hjelpe korrigere tilstanden. I tillegg er spesielle sko også gjort for å lindre smerter forårsaket av bunions. Konsultere legen din for riktig smertestillende for deg.