Digidexo.com

separasjonsangst voksne

Tegn og symptomer på separasjonsangst hos voksne

Tegn og symptomer på separasjonsangst hos voksne


Separasjonsangst ble stemplet som en lidelse i løpet av tidlig 1990-tallet, hovedsakelig rammer barn, men sjelden voksne. Symptomene på separasjon angst hos voksne er lik den for barn som lider av denne lidelsen. Forskjellen mellom en voksen lider av separasjonsangst lidelse og en voksen som lider av milde symptomer er avhengig av DSM IV (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) klassifisering. Voksne med separasjonsangstsymptomer kan være plaget med sykdommen, eller bare vise effekter samtidige med det.

Atferdsendringer

Atferd samtidige med separasjonsangstsymptomer som negativt påvirker en persons daglige liv er ofte funnet hos voksne som lider av separasjonsangst. Overdreven nød når atskilt fra hjemmet eller en vesentlig vedlegget er en markert symptom på separasjonsangst. Bekymring, frykt og nektet å sove er ofte symptomer forbundet med dette problemet. Disse symptomer kan være mild til ekstreme, avhengig av alvorlighetsgraden av individer angst.

Daglige rutinemessige endringer

Den manglende evne til en voksen som lider av separasjonsangst å utføre daglige oppgaver er en sterk og ofte vedvarende symptom. Voksne kan finne virkningen av å gå på jobb for å være til stor risiko, spørre den enkelte til å holde seg hjemme med den vedlagte emnet. Den depressive stemningen tilknyttet dette problemet ber enkeltpersoner til å miste interessen for daglige rutiner, avgrense dem til sine hjem.

Fysiske symptomer

Når det utsettes for separasjon, kan individer som lider av denne spesielle form av angst opplever akutte fysiske symptomer. Disse symptomene er hodepine, magesmerter, oppkast og kvalme. Disse fysiske symptomer kan oppstå før separasjon, strengt stole på i påvente av den fryktede hendelsen. Når kombinert med tegn på depresjon, kan voksne føler seg sliten. Disse symptomene forekommer langs en rekke alvorsgrader, avhengig av fremdriften av den spesifikke separasjonsangst.

Visuell persepsjon aktiviteter for voksne

Visuell persepsjon aktiviteter for voksne


Visuell persepsjon oppstår når hjernen tolker det øynene ser. Selv om våre øyne ser i hele bilder, disse bildene er brutt ned i form, tekstur, farge og / eller bestanddeler. Voksne med visuell persepsjon problemer kan ikke gjenkjenne ansiktsuttrykk og kan lide av lærevansker og organisatoriske og sosiale problemer. Voksne kan forbedre sin visuell persepsjon med hukommelse, mønstergjenkjenning, dybde og balanse aktiviteter.

Minne

Ta to kortstokker spillkort og legg dem med forsiden ned i rader og kolonner. Be klienten å snu to kort. Hvis de ikke samsvarer, be ham om å plassere de opprinnelige to kort med billedsiden ned og snu to mer. Oppmuntre ham til å fortsette å snu kortene to om gangen med den hensikt å lage kamper. Du kan også bruke kort eller perler med farge bare mønstre. Plasser kortene eller perler i et bestemt mønster, og deretter dekke dem opp. Spør kunden hva mønsteret er. Disse aktivitetene forbedre visuell hukommelse, øke korttidshukommelse og bedre overgangen fra kort til langtidshukommelsen.

Mønstergjenkjenning

Sett en farge og mønster puslespill foran klienten. Be ham om å identifisere hva (hvis noen) mønstre han ser i form av farger, former og størrelser. Be ham om å identifisere alle eksempler på en form, selv de som er i forskjellige vinkler og i forskjellige størrelser. Oppmuntre ham til å identifisere eventuelle gjentatte mønstre i linjer, blokker eller diagonaler. Gå videre og be ham om å identifisere fargevariasjoner. Mønstergjenkjenning aktiviteter tvinge en person til å bryte ned hele bilder i sine bestanddeler. Identifisere likheter og forskjeller gjennom mønstergjenkjenning øker kundenes lesing og generelle læreferdigheter, hjelper dem å forstå ansiktsuttrykk og forbedre sine sosiale og problemløsning ferdigheter.

Dybdesyn

Plasser gjenstander over hele bordet. Plassere noen tett sammen, og andre langt fra hverandre. Har klienten identifisere hvilke elementer er nær ham, og i nærheten av hverandre. Oppmuntre ham til å beregne avstanden mellom elementer og identifisere separate grupper som er like langt fra hverandre. Legg til elementer som er lengre avstander fra hverandre, utvide avstanden hver gang du jobber med ham. Disse aktivitetene bedre dybdesyn, som brukes når du går, kjører, forstå bilder og knyttet til mennesker, spesielt med hensyn til personlige plass.

Balanse

Visuell persepsjon problemer påvirke en persons balanse, så fysisk aktivitet vil bidra til å styrke kundens balanse. Be klienten å strekke seg etter gjenstander på begge sider av ham. Be ham om å heve det ene kneet, og deretter den andre i noen sekunder hver. Be ham om å gjøre det samme med bena rett ut. Har ham stå og sitte, stå på tærne og bøy i midjen. Alle disse aktivitetene bør gjøres på et sklisikkert gulv. Oppmuntre klienten til å marsjere på plass og gå i en rett linje på sin egen tid.

Cushings sykdom hos voksne

Cushings sykdom hos voksne


Cushings sykdom, en av flere lidelser mer grovt kategoriseres som Cushings syndrom, utvikler hos voksne når kroppen produserer for mye av hormonet kortisol på grunn av utvekster på hypofysen. Kortisol spiller viktige roller i å regulere immunforsvaret, holde det kardiovaskulære systemet drift og metabolizing mat. Dreven konsentrasjoner av kortisol i ens blodet kan føre til alvorlige problemer. Ubehandlet Cushings sykdom kan være dødelig, som kan forlate underliggende årsaker til Cushings ubehandlet.

Hvem får Cushings sykdom

Cushings sykdom utvikler seg vanligvis i mennesker i alderen 25 og 50. Kvinner som også lider av dårlig kontrollert type 2 diabetes, fedme og høyt blodtrykk har størst risiko for å utvikle noen form for Cushings syndrom. I tillegg til Cushings sykdom forårsaket av hypofyse-kjertelen problemer, Cushings kan resultere fra overforbruk av kortikosteroider, kreftsvulster på binyrene og veksten av tumorer som skiller ut kortisol hvor som helst i legemet.

Årsaker

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre lidelser, utgjør Cushings sykdom den nest vanligste formen for Cushings syndrom. Det overveldende flertall av Cushings sykdom tilfeller utvikle seg når en adenom eller en cancerous svulst skjemaer på en pasients hypofysen. Adenomer, som er godartede svulster, forekommer oftere enn kreftsvulster. Et lite antall pasienter som utvikler svulster i hypofysen kan ha en genetisk abnormitet som predisponerer dem til en form for kreft som kalles multippel endokrin neoplasi type 1 som forårsaker svulster å danne på hypofysen og andre hormon-sekresjon kjertler.

Symptomer

En lang liste med Cushings syndrom symptomer omtalt i et faktaark forberedt på Medline Plus inneholder en oppblåst mage, tynne armer og ben, akne, hudinfeksjoner, uregelmessig fett deponering, impotens, opphør av menstruasjon, måneansikt (hevelse i ansiktet), lett blåmerker og røde eller lilla klatter på huden, svakhet, skjelettsmerter, utilsiktet vektøkning, tap av muskelmasse og høyt blodtrykk.

Behandlinger

Leger kan foreskrive ketokonazol (f.eks Nizoral fra Ortho McNeil Janssen), mitotane (Lysodren fra Bristol-Myers Squibb) eller metyrapone (Metopirone fra Novartis) alene eller i kombinasjon for å senke pasientens kortisol konsentrasjon. Adenomer eller kreftsvulster som forårsaker Cushings sykdom krever kirurgisk fjerning, og noen ganger stråling behandlinger. Operasjoner kan måtte utføres mer enn én gang for å fjerne vekster, og pasienter kan også bli nødt til å motta kurs av kjemoterapi narkotika. Paradoksalt nok, etter hypofysen kirurgi, kan pasienten trenger å motta injeksjoner av hydrokortison for å sikre riktig metabolske, immun og kardiovaskulær funksjon.

Prognose

Personer med ubehandlet Cushings sykdom eller ukontrollerte kortisolkonsentrasjoner kan utvikle nye eller forverret diabetes, benbrudd, nyrestein og høyt blodtrykk. Kreftsvulster som gir opphav til Cushings sykdom kan ofte drepe pasienter innen fem år hvis det ikke fjernes og bestrålt. Imidlertid er Cushings sykdom de herdbare form av Cushings syndrom hos voksne. Den har en 80 prosent rente kur når hypofysen kirurgi for å fjerne et adenom eller en kreftsvulst er utført av en meget erfaren spesialist.

Support

Pasienter og deres familie kan finne informasjon og ressurser gjennom Cushings Support & Research Foundation. Et nettsted som er anbefalt av National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer som et sted å begynne å lete etter informasjon om Cushings sykdom relaterte behandlinger er nettstedet vedlikeholdes av hypofyse Network Associates.

Hvordan bli Assisted Living for Down syndrom Voksne

Hvordan bli Assisted Living for Down syndrom Voksne


Sykehjem for funksjonshemmede voksne blir ofte betraktet som en mellomting mellom å leve på heltid med familien og bli helt uavhengig. Sykehjem er et egnet alternativ for Down syndrom voksne som trenger noen form for hjelp eller tilsyn (for eksempel medisinsk hjelp eller veiledning), men klarer de fleste daglige aktiviteter på egenhånd. Sykehjem programmer er ikke tilgjengelig for de som trenger heltid sykepleie eller som er en fare for seg selv eller andre. Les videre for å lære mer om hvordan du kommer i omsorgsboliger for Downs syndrom voksne.

Hvordan bli Assisted Living for Down syndrom Voksne

Se etter omsorgsboliger boliger (ALRs) i ditt område. Disse typer boliger er ofte sponset av offentlige etater og tilbyr delvis eller total dekning for de med lave inntekter eller som ikke klarer å ta vare på seg selv på det nåværende tidspunkt.

Husk at beboeren vil bli forventet å arbeide. Sykehjem er for folk som er i stand til å forsørge seg selv. Når Down syndrom bosatt får en jobb, vil han være ansvarlig for å betale en månedlig avgift som dekker alle utgifter knyttet til dagliglivet, fra boliger til mat til pågående omsorg.

3 Ta kontakt med trygdekontoret i staten for å spørre om Supplemental Security Income assistert levende fordeler. Programmet, som er rettet til alle voksne med nedsatt funksjonsevne som fortsatt kan fungere på egen hånd, gir en garantert minimum tjene så ansatt folk kan betale for sine boliger.

Søk i databasen ved Nasjonalt Senter for omsorgsboliger for å få informasjon om finansiering, oppholds alternativer og tips om hvordan du velger rett sted. Se Resources nedenfor for en link. Nettstedet tilbyr også hjelpe til med å lage en vellykket overgang til et anlegg, og tilbyr en rekke lenker til organisasjoner som kan bidra i søk og valg av riktig bolig.

besøke en rekke fasiliteter før du velger en. Sammenligne kostnader og tjenester som tilbys, og sørg for at du vier spesiell oppmerksomhet til hvordan innbyggerne lever, inkludert hvordan de bruker tiden sin (sosialt samvær eller i sine egne kvartaler, for eksempel), hva deres daglige aktiviteter er og hvor mange av dem føre produktive liv utenfor boliganlegg.

Hint

  • Mange omsorgsboliger hus operere basert på inntekten til sine innbyggere, tar 70 til 80 prosent av en persons inntekt til å dekke utgifter og der beboerne kan tilbringe resten. I bytte, de tilbyr full omsorg, som dekker alle behov.

Hvordan få serviceboliger for voksne med Cerebral Parese

Hvordan få serviceboliger for voksne med Cerebral Parese


Voksne med cerebral parese har flere boliger når det gjelder støtte-levende. Avhengig av type omsorg ønskelig, kan beboerne få så mye eller så lite hjelp som de ønsker i en rekke innstillinger, fra delte rom i overvåkede fasiliteter til enkelte leiligheter.

Hvordan få serviceboliger for voksne med Cerebral Parese

Kjenn Assisted boliger for voksne med Cerebral Parese

Velg den type assistert boliger som passer for dine behov. Alternativene spenner fra styret og omsorgsboliger og sykehjem anlegg med 24-timers tilsyn måltider og medisinsk tilsyn til enkelte leilighetene i omsorgssamfunn, som fremmer selvstendig liv.

vet at voksen boliger fasiliteter generelt yte service til folk som er mellom 18 og 59. Folk som er over 60 og voksne som er i alderen 18 og 59, men krever medisinsk behandling, kan ligge i kontinuerlig omsorg pensjonisttilværelse fasiliteter .

Innse overgangsboliger kan være tilgjengelig for folk som er minst 17 ​​og forbereder seg til å leve et selvstendig liv for første gang.

Få serviceboliger for voksne med Cerebral Parese

Finn boliger ressurser ved staten ved DisabilityInfo.gov (se Ressurser nedenfor).

Lag en liste over boliger alternativer, inkludert boliger og helseinstitusjoner.

Besøk fasilitetene. Vær forberedt på å svare på spørsmål om din medisinske tilstand og type omsorg du trenger.

Still spørsmål om hvilken type omsorg de gir. Omfatte spørsmål om måltider, klesvask, transport, medisinsk hjelp, fysioterapi fasiliteter og sosiale aktiviteter.

Skriv ned alt du liker og misliker om anlegget basert på ditt første intervju.

Gjør et sekund, uanmeldt besøk for å få en bedre forståelse av hvordan anlegget fungerer.

Ta deg tid til å snakke med andre beboere om sine erfaringer med anlegget.

Betale for serviceboliger

Bruk Social Security inntekt eller Supplemental Security Income å betale husleie og utgifter. Besøk Social Security nettsted for å lære mer om å kvalifisere seg til Supplemental Security Income (SSI) (se Ressurser nedenfor).

Søk om vouchers § 8 boliger fordelt gjennom United States Department of Housing and Urban Development (HUD).

Innse kvalifiserte leietakere betaler bare en prosentandel av leien, som er basert på deres inntekt og betalingsevne.

Hint

  • Skaff Independent Living Skills Training gjennom lokallag av De forente Cerebral Parese organisasjonen. Besøk UCP.org å finne ditt lokallag (se Ressurser nedenfor).
  • Vær forberedt på lange ventelister for HUD boliger bilag.

Symptomer på dehydrering hos voksne

Symptomer på dehydrering hos voksne

Mørkere Urin

En av de mest åpenbare tegn på at en person er å bli dehydrert og trenger å motta væske er mørk farget urin. Jo mørkere urinen jo mer dehydrert du er. Kroppen må vannet trygt utvise avfall fra kroppen din. Når det ikke er nok vann alt du kommer til å se er avfallet. Hvis du er dehydrert vil du også begynne å urinere mye sjeldnere.

Fatigue

Fatigue er å være mer enn bare litt sliten. Det blir så sliten at du begynner å føle seg svak. Jo mer dehydrert du er mer trøtthet du vil oppleve. Det er viktig å sjekke væskeinntaket så snart du begynner å føle altfor sliten.

Ørhet

Når en voksen er i behov av væsker de kan oppleve noe svimmelhet. Dette er mest merkbart når den voksne prøver å stå fra sittende stilling. Den enkelte kan selv svak hvis dehydrering er ille nok, eller de ikke lene seg tilbake ned umiddelbart. For å unngå besvimelse en gang en voksen som opplever dehydrering bør drikke litt vann med en gang.

Cotton Mouth

Cotton munnen er et annet begrep for tørr munn. Når du blir dehydrert du bruker opp alt vannet du hadde tidligere drakk. Munnen din trenger vann for å produsere spytt. Hvis det ikke lenger er å få det vannet vil du begynne å føle at munnen er ekstremt tørr fordi spytt tørker opp. Hvis dette skjer må du drikke litt vann og tygge på noen is chips å holde deg munnen fuktig.

Problemer med huden

Det er to typer av problemer som kan oppstå med huden som et resultat av dehydrering. Først, du huden blir tørket ut. Det mangler vannet den trenger for å holde seg fuktig. Hvis du kan klemme huden din og det tar mer enn et sekund eller to for å vende tilbake til det normale, er du dehydrert. Sekund, kan huden din bli helt rød. Dette skjer for det meste i ansiktet, men kan skje andre steder. Hvis dette skjer, må du få mer væske i deg så snart som mulig, fordi huden din vil ta litt tid å sprette tilbake. Jo tidligere du kommer i gang Rehydrerende jo raskere vil du få huden din tilbake til det normale.

Hva er Gulsott hos voksne?

Hva er Gulsott hos voksne?


De fleste forbinder gulsott med nyfødte babyer, men voksne kan ha tilstanden også. Gulsott er når hud og membraner (for eksempel det hvite i øynene) slår en gulaktig eller en gul-brun farge fordi for mye av den kjemiske bilirubin sirkulerer i blodet. Hos voksne indikerer gulsott en underliggende medisinsk problem, for eksempel leverskade. Enhver person som viser tegn på gulsott bør oppsøke lege så snart som mulig.

Biologisk årsak til gulsott

Bilirubin er et avfallsprodukt som resultatene fra nedbryting av hemoglobin. Under normale omstendigheter, fjerner leveren bilirubin fra blodet. Imidlertid kan gulsott oppstå når: 1) det er for mye bilirubin for leveren å fjerne, 2) en defekt hindrer leveren fra ordentlig fjerne bilirubin, og 3) gallegang som gjør at bilirubin å renne fra leveren til tarmen blokkert.

Sykdommer som forårsaker gulsott

Gulsott hos voksne er oftest forårsaket av sykdommer eller tilstander som påvirker leveren. Typiske eksempler er hepatitt B og C, skrumplever og leverkreft. Gulsott kan også være forårsaket av gjenstander som hindrer gallegangene, for eksempel en svulst eller gallestein. Mer uvanlig, kan gulsott være forårsaket av stoffer som har samlet seg i leveren cellen. For eksempel kan akkumulering av jern (hemokromatose) resultere i gulsott, som kan akkumulering av kobber (Wilsons sykdom). Enkelte medikamenter kan også føre til gulsott, som noen medisiner kan forårsake betennelse i leveren eller gallegangen.

Problemer forårsaket av gulsott

I tillegg til å snu huden gul, kan gulsott føre en person til å bli svært kløende (den medisinske betegnelsen er "kløe"). Ifølge medicinenet, com, kan kløe være så intens at noen mennesker vil skrape huden rå, har problemer med å sove, og i sjeldne tilfeller, begå selvmord. For det meste er imidlertid problemer forbundet med gulsott oppstår fra den underliggende medisinske tilstanden forårsaker gulsott.

Diagnose

Gulsott er diagnostisert av en fysisk eksamen og observasjon av en lege. Men like viktig å vurdere at pasienten lider av gulsott er å bestemme grunnen til pasienten er gulsott. Således vil en lege sannsynlig bestille en serie blodprøver, inkludert: en "serum bilirubin", som måler mengden av bilirubin i blodet; en "komplett blodprosent" som vil gi informasjon om komponentene i de røde blodceller, hvite blodceller og blodplater; "Protrombintid", en test som måler blodets evne til å koagulere. I tillegg, kan en lege ønsker å gjøre en ultralyd av leveren for å bestemme om den er oppsvulmet eller på annen måte unormal, og / eller en biopsi av leveren, hvor et stykke av levervevet blir fjernet kirurgisk for å bli analysert i et laboratorium.

Behandling

Fordi gulsott ikke er en sykdom, men bare et symptom på en sykdom, behandling varierer avhengig av den underliggende tilstand som forårsaker gulsott. For eksempel, hvis den gulsott er forårsaket av en blokkert gallegang, vil behandlingen være å fjerne blokkeringen. Hvis medisinen er årsaken til leveren eller gallegangen for å bli opphisset, vil pasienten få beskjed om å slutte å ta medisinen.

Bukspyttkjertelen insuffisiens tegn og symptomer hos voksne

Bukspyttkjertelen insuffisiens tegn og symptomer hos voksne


Bukspyttkjertelen er et organ som ligger i øvre del av magen bak magen. Bukspyttkjertelen er ca 6 til 8 inches lang hos voksne. Det er fylt med rør som kobles sammen for å danne en enkelt åpning som går inn i tarmen. Enzymene bukspyttkjertelen produserer flyten gjennom rørene og inn i tarmen hvor de bryter ned protein, fett og karbohydrater for å bli absorbert av kroppsvevet. Når en person har en pankreatisk insuffisiens, er pankreas ikke produserer nok enzymer og kan resultere i feilernæring.

Diaré

Diaré er en av de mer vanlige symptomene med en pankreas-insuffisiens. Mens normal diaré er rett og slett en vannaktig avføring, diaré som kommer fra et enzym insuffisiens vil ha fettdråper i avføringen.

Ubehag i magen

Ubehag i magen kan oppstå fra en bukspyttkjertelen insuffisiens. Mangelen på skikkelig enzymer resultater i protein, karbohydrater og fett i maten fortært å ikke bli brutt ned skikkelig. Noen mennesker kan oppleve krampe-lignende smerter og andre kan oppleve skarpe smerter. Gastrointestinale problemer er et vanlig symptom, og kan forårsake ekstremt ubehag i underlivet.

Unormal avføring

Folk som ikke opplever diaré kan ha blek, foul smelling og klumpete avføring. Krakken vil ofte være vanskelig å skylle eller holde fast ved siden av toalettet. Det er ofte fettdråper som ser ut som oljedråper som flyter i vannet etter at avføring har spylt. Noen mennesker kan også se slim i avføringen.

Uforklarlig vekttap

Den vekttap assosiert med en bukspyttkjertelen insuffisiens vil oppstå plutselig. Mennesker som opplever vekttap vil ikke ha en grunn for vekttap å skje. De vil normalt fortsatt ha en god appetitt og spiser regelmessig, men fordi kroppen ikke er absorberende nok protein, karbohydrater og fett, vil de gå ned i vekt.

Flatulens

Flatulens er rett og slett gass. Personer som lider av bukspyttkjertelen insuffisiens kan oppleve hyppig flatulens. Ofte ganger, dette vil bli fulgt med magekramper og være svært ubehagelig. Det er over-the-counter medisiner som GasX og Beano som kan hjelpe lindre ubehag.

Årsaker til gulsott hos voksne

Gulsott er en medisinsk tilstand som vanligvis rammer nyfødte, men kan forekomme hos voksne også. Gulsott er faktisk ikke er en sykdom, men vanligvis er en indikasjon på sykdommen. Den er karakterisert ved den gule pigmentering av huden, og det hvite i øyet. Andre symptomer inkluderer en lys, nesten hvit avføring og mørk urin. Skade på leveren er en primær årsak til gulsott. Det er mange forskjellige sykdommer som kan forårsake leverskader og andre forhold som fører til gulsott hos voksne.

Bile Duct Blokkering

Gulsott skyldes oppbygging av bilirubin, som er et biprodukt av legemet forårsaket når nye røde blodceller lages. Gamle blodceller, behandles som avfall, og hemoglobin innsiden av dem blir til bilirubin, som skaper den gule pigmentering. Den bilirubin da gjør seg inn galle som reiser fra leveren til tarmene. Ved denne prosessen blir forstyrret av gallegang blokkering, kan bilirubin bygge opp, forårsaker gulsott. Vanlige plager som forårsaker gallegang blokkering er gallestein eller svulster.

Alkoholisk levercirrhose

Langsiktig alkoholmisbruk spiller en stor rolle i skrumplever eller leversykdom. I USA er alkoholisme den viktigste årsaken til utvikling av skrumplever hos voksne. Avhengig av kroppens toleranse for alkohol, er mengden av alkohol konsumert som kan forårsake skade varierer fra person til person. Den skade på leveren forårsaker bilirubin oppbygging, noe som fører til gulsott. Andre symptomer på skrumplever er diaré, kvalme og oppkast, tap av vekt og tørr, kløende hud.

Hepatitt

Hepatitt er når leveren blir betent. Det finnes mange typer hepatitt, inkludert viral hepatitt, hepatitt A, B, C og D. Hepatitt A, B, C og D er vanligvis forbundet med narkotikarelaterte komplikasjoner. Visse medisiner, inkludert paracetamol, ibuprofen og naproksen, har vært kjent for å forårsake leverbetennelse som kan føre til hepatitt. Leveren bidrar til å bryte ned medikamenter i legemet, og for noen mennesker er prosessen langsommere. I noen tilfeller kan til og med normale doser av disse medikamenter forårsake leverskader. En annen type denne sykdommen, autoimmun hepatitt, kan være gått ned genetisk og kan kreve en levertransplantasjon.

Hemolytisk anemi

Hemolytisk anemi oppstår når røde blodceller blir ødelagt for tidlig, forårsaker en alvorlig reduksjon i antallet av røde blodceller i kroppen. Når benmargen ikke kan produsere nok røde blodceller for å erstatte de ødelagte røde blodceller, blodmangel vil forekomme. Symptomer kan inkludere gulsott, frysninger, veldig blek hud, tretthet og levende hjerterytme. Det finnes flere typer hemolytisk anemi, noen av de mer vanlige å være hemoglobin SC sykdom, elliptocystosis, ovalocystosis, sigdcelleanemi, og malaria.

Bukspyttkjertelkreft

Omtrent en tredjedel av kreft i bukspyttkjertelen er forårsaket av bruken av sigaretter. Kreft i bukspyttkjertelen har en tendens til å påvirke menn mer enn kvinner, og er vanligvis mer vanlig hos røykere eller folk som er overvektige. En tumor i bukspyttkjertelen kan føre til at galleobstruksjon som kan føre til gulsott. Andre symptomer inkluderer ryggsmerter, diaré, tretthet, vekttap og brekninger. Prognosen er vanligvis negativ; i om lag 80 prosent av personene som har kirurgi for å fjerne bukspyttkjertelsvulster, har kreften allerede spredt seg til andre deler av kroppen og er ubrukelige.

Hva er årsaken til epilepsi hos voksne?

Epilepsi er en medisinsk tilstand som forårsaker anfall hos pasienter. The Epilepsy Foundation rapporterer at leger diagnostisere 200.000 nye tilfeller av epilepsi hvert år med 155 000 nye tilfeller blir diagnostisert hos personer over 15 år.

Hodeskade

Noen ganger kan en hodeskade er årsaken til epilepsi hos voksne. Slike skader vanligvis stammer fra et slag i hodet forårsaket av en bil krasjer, faller eller annen ulykke.

Demens

Ofte, hjerne demens slutt resulterer i epilepsi, slik at det er en annen hyppig årsak til sykdommen, spesielt hos eldre voksne.

Sykdommer

Sykdommer og infeksjoner som påvirker nervesystemet, spesielt i hjernen, også forårsake epilepsi hos voksne. Eksempler på slike sykdommer er meningitt, encefalitt og HIV.

Hjerteinfarkt og hjerneslag

Når et hjerneslag eller hjerteinfarkt resultat i hjerneskade, epilepsi noen ganger oppstår. Faktisk, Mayo Clinic rapporterer at hjerneslag er ansvarlig for 50 prosent av epilepsi tilfeller hos voksne over 65 år.

Betraktninger

The Epilepsy Foundation rapporterer at det i 70 prosent av alle nye epilepsi tilfeller, inkludert de som finnes hos voksne, er ingen spesiell årsak noensinne funnet.

Blodtrykk hos voksne

Blodtrykket er et mål på styrken av blod mot veggene i blodårene dine. Den måles i to krefter. Den første er den kraft i hjertet skaper som blod blir pumpet inn i arteriene og videre gjennom sirkulasjonssystemet. De andre tiltak arteriene 'kraft som de motstå strømmen av blod, eller når hjertet er i ro. Blodtrykket er uttrykt som to tall. Kraften av hjertet slo representerer det systoliske trykket, eller den øverste nummeret. Den nederste rekke, og diastolisk blodtrykk, når hjertet er i ro.

Sunt blodtrykk Readings

For voksne, er et blodtrykk på mindre enn 120/80 anses som sunt. Hypertensjon eller høyt blodtrykk, er definert som en avlesning som er større enn 140/90. Pre-hypertensjon er definert som et systolisk trykk lesing mellom 120 og 139 og et diastolisk trykk avlesning mellom 80 og 89. hypotensjon eller lavt blodtrykk, er generelt definert som en blodtrykket 90/60 nedenfor.

Tar Blood Pressure

Tar en persons blodtrykk er en enkel og smertefri prosedyre som tar bare et minutt eller to med en enhet som kalles en sphygmomanometer. For å ta det, er en mansjett plasseres på overarmen. Festet til mansjetten er en trykkmåler og en pære er festet til gummislangen. En lege eller annet helsepersonell steder et stetoskop på brakialarterien ved albuen og blåses mansjetten ved å pumpe pære. Når mansjetten er helt oppblåst til det punktet at brakialarterien kollapser, er luften sakte utgitt. Helsepersonellet vil lytte etter lyden av blod som strømmer gjennom brakialarterien. Avlesningen på manometeret når lydene blir hørt indikerer det systoliske trykket. Det diastoliske trykket lesing er kjent som lesing mellom to påfølgende hjerteslag.

Enheter for måling

Blodtrykks opplesninger er målt i millimeter kvikksølv, som er uttrykt som mmHg. Til riktig uttrykke et normalt trykk på 120 systolisk over 80 diastolisk blod, ville det bli skrevet som 120 mmHg / 80 mmHg.

Hypertensjon

Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, er en potensielt farlig medisinsk tilstand som ofte ikke har noen symptomer, det er derfor det har tjent kallenavnet "silent killer." Personer med høyt blodtrykk er mer sannsynlig at lider av alvorlige medisinske tilstander som hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. Flere typer reseptbelagte medisiner er tilgjengelige for å behandle høyt blodtrykk, men å følge et sunt kosthold og få rikelig med mosjon kan også bidra til å bringe blodtrykket til en sunn rekkevidde. Faktisk vil de fleste leger forskrivning medisiner for tilstanden også be sine pasienter til å spise bedre og få mer mosjon.

Hypotensjon

Hypotensjon eller lavt blodtrykk, er mye mindre vanlig enn hypertensjon, men det også ofte er ledsaget av ingen symptomer. Noen mennesker, skjønt, kan oppleve svimmelhet eller besvimelse, spesielt etter stående, som et tegn på lavt blodtrykk. I mange mennesker, betyr lavt blodtrykk ikke krever behandling. Imidlertid kan noen leger anbefaler at pasienter tar skritt for å prøve og øke blodtrykket, slik som å spise en diett med mer salt og drikker mer vann. I noen tilfeller kan en lege fore medikamenter for å bidra til å heve blodtrykket.

Kawasakis sykdom hos voksne

Kawasakis sykdom - en betennelse i mellomstore arterier - ofte påvirker spedbarn og små barn. Imidlertid kan det påvirke voksne også.

Historie

De første tilfellene av Kawasakis sykdom ble identifisert blant japanske småbarn i 1960. Den er oppkalt etter den japanske barnelegen som beskrev sykdommen, Tomisaku Kawasaki (født 1925).

Årsaker

Dessverre er årsaken til Kawasakis sykdom ukjent. Imidlertid kan påvirkes folk komme seg i løpet av et par dager hvis symptomene blir oppdaget tidlig.

Symptomer

Så langt er det liten eller ingen symptom differensiering bemerket mellom barn og voksne med sykdommen. Symptomene oppstår vanligvis i etapper, først starter med en feber med tilhørende tegn som rødhet i øyet, utslett, hoven tunge og sår hals; deretter huden peeling, ledd eller magesmerter og diaré og oppkast i løpet av de neste to ukene.

Forebygging / behandling

Selv om det ikke er kjent å forebygge for Kawasakis sykdom, kan det behandles med resepter av aspirin og / eller rensede antistoffer.

Betydning

Selv Kawasakis sykdom kan forekomme i alle rasemessig eller etnisk gruppe, er det mer vanlig blant barn av japansk og koreansk avstamning. Bare 10 prosent av tilfellene oppstår hos voksne.

Behandlinger for hypogonadisme hos voksne menn

Hypogonadisme, noen ganger referert til som andropause, er en tilstand kjennetegnet ved redusert produksjonen av testosteron i kroppen. Det er på en måte som er analog hunn menopause, som ofte er karakterisert ved redusert produksjon av østrogen i kroppen. Det kan skje ved fødselen eller utvikle sent i livet, og selv om forvirrende og pinlig, er det behandling for å hjelpe reversere effekten og stimulere den normale produksjonen av testosteron i kroppen.

Årsaker / symptomer

To typer av hypogonadisme eksisterer hos voksne menn: primær, som oppstår når testiklene ikke lenger produserer testosteron som følge av en rekke faktorer som for eksempel skade eller aldring; og sekundære, som oppstår når hypotalamus eller hypofysen opphører å fungere korrekt, forårsaket av inflammatoriske sykdommer, HIV og medikamenter, blant andre. Symptomer på tilstanden hos voksne menn kan omfatte seksuell dysfunksjon, gynekomasti (forstørrede bryster), osteoporose, tretthet, hetetokter og konsentrasjonsvansker. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du oppsøke lege så raskt som mulig for å utelukke noe mer alvorlig og til å begynne rask behandling.

Behandling

For voksne menn, er å behandle hypogonadisme fokusert tungt på hormonbehandling. Dersom kilden for redusert testosteron i testiklene, er testosteronbehandling anvendes. I tilfelle hypogonadisme er forårsaket av et problem med hypofysen, er utskifting hypofysehormonene brukes til å gjenopprette fruktbarhet ved å øke produksjonen av sædceller. I noen tilfeller er andre medisinske forstyrrelser er nødvendig, slik som kirurgi for å fjerne hypofysen eller en svulst som kan være årsaken til hypogonadisme. Fruktbarhet problemer som ikke kan reverseres uansett grunn kan behandles med assistert befruktning, som er fokusert på å hjelpe infertile par har barn gjennom andre enn standard samleie betyr.

Metoder

Det finnes flere metoder der de testosteron hormoner kan administreres; diskutere med legen din det beste alternativet for din enkelt tilfelle. Disse inkluderer:

Injeksjoner, som administreres i en muskel omtrent to ganger i måneden. Det er trygt og kan gjøres enten av lege eller i komforten av ditt eget hjem.

Testosteron patcher kjent som Androderm som er anvendt til ulike punkter på kroppen hver uke for å unngå risikoen for å irritere huden.

Gel, som absorberes gjennom huden når den tørker. Det er vanligvis brukt til magen, armer eller skuldre.

Munnhulen levering, som innebærer å plassere et stoff med samme konsistens som kitt, hvor den øvre leppen og tannkjøttet møtes. Den kitt mykner når det kommer i kontakt med spytt, slik at tannkjøttet til å absorbere testosteron.

Oral erstatningsterapi, noe som er ganske enkelt i form av en pille.

Bivirkninger

Testosteron erstatning er generelt ansett som trygge, men noen metoder bære potensielle bivirkninger. Hvis injiseres, er den primære bivirkning lokaliserte hudirritasjon. Dette kan også skje med flekker, spesielt hvis det brukes på samme sted mer enn en gang. Gel-applikasjoner kan forårsake bivirkninger for andre, for eksempel overdreven hårvekst hos kvinner. Siden gelen kan overføres via direkte kontakt, unngå kontakt med noen før gelen har tørket og blitt vasket. Vask hendene umiddelbart etter påføring av gel. Til slutt, er oral testosteron erstatning teori ofte ikke anbefalt på grunn av potensialet for leverskade, en topp i kolesterol og økt risiko for utvikling av hjertesykdom.

Forskjeller

Behandling for hypogonadisme hos voksne menn tjener et annet formål enn behandling som brukes i unge gutter. Behandling for en voksen mann er fokusert på å reversere eventuelle negative seksuelle effekter, for eksempel erektil dysfunksjon eller en redusert sexlyst, og gjenopprette fruktbarheten. Sistnevnte er spesielt viktig som mange menn som opplever denne tilstanden kan være ung og fortsatt håper å få barn en dag. Derimot, hos unge gutter, ved hjelp av erstatning hormoner er utformet for å etterligne virkningene av puberteten, som gir normal vekst av kroppen, hår og penis, samt å bidra til muskelmassen.

Hva er forskjellen mellom voksne stamceller og embryonale stamceller?

Hva er forskjellen mellom voksne stamceller og embryonale stamceller?


Stamceller er gjenstand for intens biomedisinsk forskning. To typer stamceller, adulte stamceller og embryonale stamceller, avviker fundamentalt i sin opprinnelse. Deres ulik opprinnelse gi disse cellene karakteristiske biologiske egenskaper samt tiltrekke kontrovers.

Fakta

Ifølge National Institutes of Health, må en celle har to eiendommer for å bli betraktet som en stamcelle. For det første må den ha en evne til selv-fornyelse eller evnen til å produsere celler som er identiske med seg selv. For det andre må den ha kapasitet til å produsere de høyt spesialiserte, eller differensierte, celler som danner vev i kroppen.

Origins

Voksne stamceller, også kjent som somatiske stamceller eller vevsspesifikke celler, er tatt fra vev av en fullt utviklet individ. Disse cellene fungere i kroppen til å reparere eller erstatte skadet vev med nye celler. Embryonale stamceller er celler som er fjernet fra et tidlig stadium embryo, blastocyst. Under utviklingen disse cellene deler seg og vokse inn i hele organismen.

Potens

Den definitive forskjellen mellom voksne stamceller og embryonale stamceller er deres opprinnelse, men forskere som arbeider med begge typer celler har observert at embryonale stamceller lettere differensiere i ulike vevstyper. Denne evne til å bli mange typer celler kalles potens. Men mange forskere som arbeider med miljø triggere for å gjøre voksne stamceller så potent som embryonale stamceller.

Controversy

Embryonale stamceller er en kontroversiell linje med forskning fordi deres samling krever ødeleggelse av et embryo. Mange mennesker over hele verden mener at den menneskelige embryo innehar rettighetene til en født person, og at denne ødeleggelsen utgjør et drap. Fordi voksne stamceller kan være avledet fra samtykkende voksne, er dette arbeidet sjelden betraktet som kontroversiell.

Funksjon

Til tross for den store mengden av striden om etikk av embryonal stamcelleforskning, er det et stort trykk i hele det vitenskapelige samfunn til å gjøre forskning på både voksne og embryonale stamceller. Dette er fordi stamceller har vært i stand til å behandle og kurere dyremodeller av sykdom hos mennesker, og det finnes store forhåpninger som forskning fra begge disse muligheter vil være i stand til å adressere tilstander som juvenil diabetes, ryggmargsskader og multippel sklerose.

Hva er fordelene med voksne stamceller?

Embryonal stamcelleforskning fortsetter å skape opphetet debatt, men forskning og eksperimentell behandling ved hjelp av en voksen egne stamceller til behandling av alvorlige medisinske tilstander og degenerative sykdommer er svært lovende og håpefull for lider, med langt mindre pressedekning.

Betydning

Høsting voksne stamceller for voksen stamcelleforskning (ASCR) skader ikke donor eller pasient, bruker ikke menneskelige embryo, og har vist seg å være svært effektiv i behandling av en rekke medisinske tilstander og degenerative sykdommer.

Typer av stamceller

Adulte stamceller brukes i ulike behandlinger har blitt høstet suksess fra pasientens egen sirkulerende blod (perifert blod stamceller), fettcellene (fettvev), hud (iPS - induserte pluripotente stamceller), morkake, navlestreng, lever og benmarg .

Effekter

Fordi stamceller anses Primal eller "master" cellene i menneskekroppen, kan de regenerere friske celler i skadet eller sykt vev (transdifferensiering). Når voksne stamceller høstes direkte fra pasient som trenger dem, ikke kroppen ikke avviser dem.

Potensiell

Ettersom antallet pasienter som trenger en organtransplantasjon er så mye høyere enn mengden av donor organer tilgjengelig, ved hjelp av ens egne voksne stamceller som reserveceller til å vokse nytt orgel vev kan effektivt ta det behovet, uten avvisning komplikasjoner.

Vellykket Behandlinger

Perifert blod stamceller har vært brukt med hell i behandling av systemisk lupus og sklerose, Wegeners granulomatose og amyopathic dermatomyositt. Benmarg stamceller har vært brukt med hell i behandling av diabetes, hjerte-og karsykdommer, leukemi, lymfom og helbredelse en brukket kjevebeinet.

Tegn og symptomer på cystisk fibrose i Voksne

Tegn og symptomer på cystisk fibrose i Voksne


Cystisk fibrose (CF) er en kronisk og progressiv sykdom som påvirker kroppens slim kjertler, som fører til alvorlige fordøyelses og respirasjonsproblemer. Ifølge den nasjonale hjerte lunge og blod Institute, i USA, dette ofte dødelig genetisk sykdom påvirker om lag 30 000 barn og voksne. Vanligvis CF generelle symptomer inkluderer svette blir for salt, noe som resulterer i legemet mister for mye salt i løpet av svette. Dette kan føre til dehydrering, svakhet, økt hjertefrekvens, heteslag, tretthet, lavt blodtrykk og i verste fall død.

Reproduktive Symptomer

Menn diagnostisert med CF er født infertile fordi de ikke har en sædlederen, sier den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute. De vas deferens er røret som fungerer til å levere spermier fra testikkel til penis. En kvinnen diagnostisert med CF på den annen side vil ha problemer med å bli gravid fordi slim vil ha en tendens til å blokkere cervix.

Luftveissymptomer

Personer med CF vil ha tykt og klebrig slim som normalt bygger seg opp i luftveiene. Slim buildup tillater bakterier å lett vokse og utvikle infeksjoner. Slike infeksjoner kan forårsake blokkeringer i luftveiene, som fører til hoste som samler opp slim som kan ha nærværet av blod.

CF-pasienter kan også oppleve lunge infeksjoner som er forårsaket av bakterier som vanligvis ikke reagerer på antibiotika. For eksempel en lungeinfeksjon forårsaket av en viss bakterier som kalles mucoid Pseudomonas, er vanlig hos personer som har blitt diagnostisert med CF; får denne infeksjonen kan være et tegn og symptom på CF. CF-pasienter vil også ofte oppleve bihulebetennelse, bronkitt og lungebetennelse. Slike infeksjoner kan føre til langvarige skader i lungene, i henhold til nasjonale hjerte Lung and Blood Institute.

Fordøyelsessymptomer

Slim som skaper blokkeringer i kanaler eller rør i bukspyttkjertelen vil hindre dets enzymer fra å nå tarmen. Uten slike enzymer er til stede i tarmen, proteiner og fett kan ikke fullt ut absorberes av fordøyelsessystemet. Dette kan føre til hyppig diaré sammen med klumpete, fettete og illeluktende avføring. Å ha for mye gass eller opplever forstoppelse i tarmen kan også føre til magesmerter. For mer alvorlige tilfeller av CF, vil andre tegn og symptomer inkluderer pankreatitt, rektal prolaps, leversykdom forårsaket av blokkert eller betent galleganger, gallestein og diabetes, sier den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute.

Patofysiologien Hyperbilirubinemi i Voksne

Hyperbilirubinemi er en tilstand karakterisert ved unormal oppbygging av pigmentet bilirubin i blodet. Avhengig av årsaken, kan individer med hyperbilirubinemi oppleve et bredt spekter av funksjonelle endringer eller pathophysiologies, forbundet med syndrom.

Normal Bilirubin Elimination

Bilirubin er sluppet ut i blodet i løpet av normal nedbrytning av røde blodceller, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. Normalt samler kroppen bilirubin i leveren og eliminerer det gjennom avføring, melder Medline Plus.

Bilirubin dannes

Hyperbilirubinemi hos voksne oppstår når kroppen ikke kan eliminere tilstrekkelige mengder bilirubin. Mulige årsaker til bilirubin oppbygging inkluderer leverskade eller overbelastning, overdreven nedbrytning av røde blodceller, og blokkering av bilirubin mellom leveren og tarmene, i henhold til Medline Plus.

Gulsott

Bilirubin buildup utløser ofte gulfarging av hud, kroppsvæsker og / eller øyne, en tilstand som kalles gulsott, ifølge laboratorietester Online.

Patofysiologi Faktorer

Den nøyaktige progresjon eller patofysiologien av hyperbilirubinemi varierer med den underliggende årsaken til tilstanden. Kjente årsaker til voksne omfatter gallegang hindringer, akutt hepatitt, lever arrdannelse (skrumplever) og arvelig tilstand som heter Gilbert syndrom, ifølge Lab tester på nettet.

Behandling

Behandling av funksjonelle endringer utløst av hyperbilirubinemi eller gulsott avhenger også de underliggende årsakene, konstaterer Medline Plus.

Hikke i Voksne

Hikke i Voksne


Hikke oppstår når det er en ufrivillig krampe i mellomgulvet, noe som fører til at stemmebåndene til midlertidig tett og produsere en lyd, ifølge University of Maryland Medical Center. De fleste vil oppleve hikke på et tidspunkt i løpet av sitt voksne liv. Tilstanden en tendens til å påvirke menn oftere enn kvinner, ifølge Mayo Clinic. Hikke ofte vare en kort tidsperiode.

Kortsiktige Hikke

Når hikke vare i mindre enn 48 timer, er de generelt ansett kortsiktig. Kortsiktige hikke generelt vare fra noen minutter til noen timer. Vanlige årsaker til kortsiktige hikke hos voksne inkluderer forbruker krydret mat eller drikke, drikke kullsyreholdige drikker og konsumere store mengder mat eller alkoholholdige drikker. Det kan være utfordrende å identifisere årsaken til kortsiktige hikke, men de pleier å gå bort på egenhånd.

Langsiktige Hikke

Når hikke vare i dager, uker eller måneder, blir de betraktet langsiktige hikke. Langsiktige hikke kan kreve medisinsk behandling. Det finnes en rekke medisinske tilstander og medisiner som kan være ansvarlig for langsiktige hikke. Disse inkluderer alkoholisme, barbiturater, hjerneskade, diabetes, elektrolyttubalanse, encefalitt, struma, nyresvikt, laryngitt, meningitt, multippel sklerose, sår hals, hjerneslag, beroligende midler og tumorer, i henhold til de Mayo Clinic. Abdominal kirurgi og operasjoner som krever narkose er andre mulige årsaker til langsiktige hikke.

Hjem Behandlinger

Selv om det ikke er mulig å stoppe hikke, det er visse hjem rettsmidler som har vært brukt i løpet av årene som er tenkt å være effektiv på å bli kvitt tilstanden. En person som lider av hikke kan være lurt å prøve å konsumere en teskje sukker, holder pusten, drikke et glass kaldt vann eller puste inn i en papirpose, ifølge University of Maryland Medical Center. Men hjemme rettsmidler er ikke alltid effektiv ved behandling av hikke.

Medisinske behandlinger

Behovet for medisinsk behandling er sjelden i tilfelle av hikke, men det kan være nødvendig hvis tilstanden varer lenger enn 48 timer. Leger kan pumpe magen, massere carotis sinus, administrere medisiner eller utføre en tube innsetting eller phrenic nerve blokk, ifølge University of Maryland Medical Center. Medisinsk behandling er vanligvis vellykket på behandling av hikke. Hvis legen mistenker at det er en medisinsk tilstand som kan være årsaken til tilstanden, kan han utføre diagnostiske tester. Behandling av den medisinsk sykdom eller tilstand som er ansvarlig for hikke kan også lindre problemet.

Virkningene av kvikksølv fyllinger på nyrene av voksne

For år, fryktet mange at kvikksølv i tannfyllingsmaterialer forårsaket nyreskader og andre helseproblemer hos voksne og barn.

En rapport utgitt av Food and Drug Administration i juli 2009 bemerket at tannfyllinger med kvikksølv ikke utgjør en helserisiko for voksne og / eller barn over seks år. Den endelige konklusjonen i denne rapporten var basert på data levert av helsepersonell over en periode på flere år.

Administrasjonens informasjons utgivelse uttalt at: "Mens elementært kvikksølv har vært forbundet med negative helseeffekter ved høye doser, nivåene utgitt av tannamalgamfyllinger er ikke høy nok til å forårsake skade hos pasienter."

Selv om FDA fant ingen bevis for at amalgam kvikksølv gjennomført en langsiktig helserisiko, byrået hevet risikonivået fra klasse 1, lav risiko, til klasse 2, en moderat risiko som bærer forholdsregler uttalelser om bruken.

Historie

Amalgam kvikksølv tann fylling har vært brukt siden midten av 1970-tallet. The Centers for Disease Control Prevention sa at stoffet er trygt, solid og effektiv for behandling av tannråte. Senteret sa det er fortsatt populær på grunn av sin lave pris og dens varige effekter

Identifikasjon

Kvikksølv er et metall som er funnet i jorden og anvendes i mange produkter, for eksempel lyspærer, batterier, termometere og tannfyllings kjent som amalgam. Det er giftig og kan være farlig for miljøet vårt hvis ikke kastes på en forsvarlig måte.

Kvikksølveksponering oppstår ved å spise forurenset mat, slik som noen fisk; drikke forurenset vann; og gjennom noen typer medisinske og tannbehandling. Det har blitt bevist enn høye nivåer av kvikksølv kan forårsake alvorlig skade på hjernen, nyrer og for fosteret.

Amalgam er laget ved å blande like deler av elementært flytende kvikksølv i en legering pulver av hovedsakelig sølv, og noen tinn og kobber.

Betraktninger

Det fryktes at kvikksølv funnet i amalgamfyllinger utgivelser giftige damp over tid. Pasienter kan absorbere disse damper av inhalering eller inntak av dem.

Men ifølge FDA Center for Devices and Radiological Health Dr Susan Runner, konstituert direktør, Avdeling for anestesiologi, General Hospital, Smittevern og Dental Devices "Pasientene er ikke i faresonen for langsiktige, kvikksølvrelaterte helseskader hendelser. Det har bare vært 141 bivirkningsrapporter over 20 år. Ingen resulterte i døden. "

Teorier / Spekulasjoner

Til tross for rapporter generert av FDA og tannbransjeforeninger touting sin mangel på fare, det er de som fortsatt tror at tann kvikksølv utgjør en trussel for helsen til voksne, barn og ennå ufødte.

I en August 2009 artikkel skrevet av Mike Adams, redaktør av NaturalNews.com, (Referanse 3), refererer FDA rapporterte resultatene av studien gjennomført på sikkerheten til kvikksølv fyllinger, sier han "hva denne såkalte" vitenskapelig "konklusjon egentlig sier er at kvikksølv fyllinger ikke produserer kvikksølvdamp eller kvikksølv støv. Men noen tannlege kan fortelle deg at boring på kvikksølv fyllinger produserer kvikksølv støv som er umiddelbart innånding av pasienten (og tannlegen) ... ».

Advarsel

FDA har anbefalt at visse advarsler, pålagt av stoffet klasse endring, bør inkluderes på produktet amalgam merking. Denne listen antyder en advarsel mot bruk av amalgam hos pasienter med kvikksølv allergi; en advarsel om at tannleger bruker tilstrekkelig ventilasjon ved håndtering av amalgam; og en uttalelse diskuterer vitenskapelige bevis på fordelene og risikoen for dental amalgam, inkludert risikoen for innånding kvikksølvdamp.

Om Fifth sykdom hos voksne

Femte sykdom er kjent som "slo ansiktet" sykdom, fordi en av sine indikerer symptomer er en lys rød kinn, mye som utseendet på nettopp å ha blitt fiket. The Mayo Clinic definerer også sykdommen som parvovirus infeksjon. Sykdommen regnes som den femte av en gruppe tidligere vanlige barnesykdommer. Mens mer vanlig hos barn, kan Fifth sykdom presentere hos voksne. Forstå tilstanden vil be enkeltpersoner til å søke diagnose og behandling, noe som vil bidra til å forebygge komplikasjoner, særlig blant kvinner som er gravide. I de svært sjeldne tilfeller, i henhold til March of Dimes, anemi forårsaket av avbrudd eller forstyrrelse av røde blodceller kan bli kjøpt opp av fosteret, og hvis ikke adressert, føre til en mulig spontanabort.

Symptomer

Den rødmet kinnet vanlig i Fifth sykdom er også ofte ledsaget av en lavgradig feber og sår hals. Vanligvis omfatter tilstanden andre forkjølelses tegn og symptomer som kvalme eller kvalme, klager over hodepine og noen ganger kløe. Etter utseendet på utslett på kinnet, spre seg til andre kroppsdeler er ofte bemerket på armer, kropp og ben. Symptomene varer vanligvis ca 7 til 10 dager om voksne kan føle gjenværende effekter som tretthet eller ømme ledd for så lenge som to uker.

Årsak

Femte sykdom er forårsaket av human parvovirus B19 heter. Det er ikke kontrahert av kontakt med dyr, men det er smittsomt mellom mennesker. Ofte, er alt som er nødvendig for håndkontakt. Den smittsom perioden er når den er til stede utslett.

Diagnose

Diagnostisering av Fifth sykdom er vanligvis gjort gjennom et personlig undersøkelse med en lege, men kan også bli bekreftet gjennom blodprøver som viser en økning i antall hvite blodceller aktivitet på grunn av kroppens forsøk på å bekjempe viruset forårsaket av B19 parvovirus belastning.

Behandling

Femte sykdom er vanligvis en mild sykdom som ikke krever direkte medisinsk behandling. Men for noen individer allerede diagnostisert med kronisk sykdom, som for eksempel sigdcelle eller andre typer anemi eller immunsystem lidelser, behandling kan være nødvendig for å håndtere symptomene på anemi. Ifølge Mayo Clinic, vil behandling av anemi bli bestemt av typen av anemi som er presentert. Vitamin eller jernmangel anemier behandles med vitamin eller jern kosttilskudd mens blod eller hormonoverføringer kan være nødvendig for dem som lider av kronisk røde blodceller mangel. I de fleste tilfeller vil det femte sykdom løse på egen hånd, og i de fleste tilfeller utslett er relativt mild og ikke krever behandling. Noen personer med svekket immunforsvar kan oppleve mer alvorlig utslett eller symptomer, i så fall sykehusinnleggelse kan bli nødvendig.

Forebygging / løsning

Mens det er ingen måte du kan absolutt beskytte deg mot Fifth sykdom, er det foreslått at håndvask er den beste måten å redusere sjansene for å pådra tilstanden fra barn eller andre voksne.