Digidexo.com

lam lungesykdom

Hvordan behandle kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en lungesykdom der lungene er skadet, noe som gjør det vanskelig å puste. Med KOLS er det vanskelig å få luft inn og ut fordi rørene som frakter luft i ut av lungene er delvis obstructed.Cigarette røyking er den vanligste årsaken til kols. Puste i andre typer irritanter, for eksempel forurensning, støv eller kjemikalier, kan også forårsake eller bidra til KOLS.

Hvordan behandle kronisk obstruktiv lungesykdom

•  Slutte å røyke. Pasienter som fortsetter å røyke har en raskere forverring i lungefunksjon enn de som sluttet. Ikke røyke vil også bremse utviklingen av sykdommen. Når en person har sluttet å røyke, bør personen unngå å være rundt røykere og forurenset luft. Røyking og forurenset luft kan irritere lungene.

•  Ta medisin. En lege kan forskrive bronkodilaterende legemidler. Bronchodilators slappe av musklene som omgir puste rør og utvide dem, slik at flytrafikken inn og ut lettere. En lege kan også foreskrive legemidler som kalles kortikosteroider, som reduserer hevelse i øvre luftrørene. En lege kan også foreskrive medisin som skal leveres gjennom en oppmålt-dose inhalator (MDI) eller en tørr pulver inhalator (DPI), hvori medisinen er leveres til lungene som en spray, tåke eller fint pulver.

•  Tren regelmessig. Folk kan tro at trening vil bare føre til en kortpustethet. Dette er usanne. Trene vil forbedre en persons pusteevne. Det vil styrke brystmusklene og redusere kortpustethet.

få vaksinert. Å ha influensa kan være skadelig for lungene og forårsake alvorlige problemer hos personer med KOLS. En influensavaksine bør tas hvert år. Det vil redusere sjansene for å få influensa. En person bør også få en pneumokokkvaksine. Vaksinen vil hindre personen fra å få lungebetennelse og KOLS komplikasjoner.

Har kirurgi. For personer med alvorlig KOLS, kan kirurgi være nødvendig. Kirurgi er for folk som ikke har hatt forbedringer fra å ta medisin og mesteparten av tiden har en svært vanskelig tid puste. Det er to typer av kirurgi. En er Bullektomi. I denne fremgangsmåten, leger fjerne ett eller flere svært store luftblærer fra lungene. De luftrom kan bli så store at de forstyrrer puste. Den andre operasjonen er lungevolumreduksjon kirurgi. I denne fremgangsmåten, kirurger fjerne deler av skadet vev fra lungene.

Hint

  • Hoste er svært viktig i å rydde lungene. Det er noe en person med KOLS bør gjøre hver dag. Personen kan lære fra en lege hvordan å tømme lungene for slim med to eller tre hoste.
  • Lære å puste riktig er en annen svært viktig lærdom for personer med KOLS. En person bør se en lege for dype pusteteknikker.
  • En lungetransplantasjon kan være nødvendig for noen mennesker med svært alvorlig KOLS.

Om interstitiell lungesykdom

Fra 1992 til 2003 har andelen som døde av interstitiell lungesykdom økt med 54 prosent. The American Lung Association anslår at tallene for interstitiell lungesykdom dødelighet vil fortsette å øke.

Identifikasjon

Interstitiell lungesykdom er en gruppe av lidelser som til slutt fører til fibrose og arrdannelse av lungene.

Funksjoner

De viktigste symptomene på interstitiell lungesykdom er en tørr hoste og pustebesvær. Symptomene er små i begynnelsen, men forverres uten behandling.

Årsaker

The Mayo Clinic rapporterer en rekke årsaker til interstitiell lungesykdom, inkludert gjentatt eksponering for silikastøv eller asbest; forskjellige infeksjoner i lungene; stråling for lunge eller brystkreft; og som en følge av visse legemidler som benyttes i kjemoterapi og for å behandle hjertelidelser. Noen av autoimmune sykdommer som reumatoid artritt og lupus også bidrar til sykdommen.

Diagnose

Legene benytter en rekke metoder for å diagnostisere interstitiell lungesykdom, inkludert brystet x-stråler, CT skanner, lungefunksjonstester, biopsier og video-assistert kirurgi.

Behandling

Når effekten av interstitiell lungesykdom er reversible, kortikosteroider og cytotoksiske legemidler er effektive behandlingstilbud. Når arrdannelse er involvert, oksygenbehandling, lungerehabilitering og lungetransplantasjoner blitt den eneste tilgjengelige behandlinger.

Hva er behandlingen for interstitiell lungesykdom?

Interstitiell lungesykdom er et teppe begrep som beskriver en rekke lidelser som kombineres sammen for å forårsake vev arrdannelse i lungene, som til slutt nedsetter evnen til å puste. Ettersom tilstanden kan være forårsaket av en rekke forskjellige forurensninger, inkludert sigarettrøyk toksiner eller medikamenter, de typer behandling ofte avhenge av sykdommens årsak.

Behavior Modification

Det første trinnet i behandling av interstitiell lungesykdom er å stanse atferd som forårsaker sykdommen selv. Hvis du røyker, slutte å røyke, og spør legen din om han eller hun kan anbefale et røykesluttprogram for å sikre din suksess i å slutte.

Legen din kan anbefale flere endringer i livsstil som et tiltak for å forbedre din generelle helse. Disse inkluderer å delta i regelmessig mosjon og spise sunn mat. Hvis du synes du har problemer med å puste eller fange pusten mens du trener, kan du ønsker å delta i et lungerehabiliteringsprogram der en terapeut forteller deg riktig pusteteknikker og øvelser for å følge for din tilstand.

Medisiner

Avhengig av nivået av arrdannelse og inflammasjon i lungene, kan en lege foreskriver en rekke medisiner i et forsøk på å reversere interstitiell lungesykdom. Dette kan omfatte kortikosteroid medisiner, som tar sikte på å redusere betennelse i lungene. De anbefales ikke for mange pasienter med interstitiell lungesykdom som de ikke kan tas på en langsiktig basis. Denne medisinen kan kombineres med azatioprin, som også brukes til å redusere betennelse i lungene.

En annen mer vanlig foreskrevet medisiner er acetylcystein, som bidrar til å redusere mengden av arrdannelse i lungene, hjelpe pasienter til å puste mer enkelt. Andre medisiner foreskrevet for å redusere arrvev er antifibrotics, som sakte lungeskade progresjon. Slike medikamenter inkluderer bosentan, pirfenidon, og kolkisin.

Terapi

Som nevnt tidligere, er lungerehabilitering terapi av stor fordel for de med interstitiell lungesykdom. Denne rehabilitering bidrar til å gjenopprette pasientens lungefunksjon samt lære ham eller henne mestringsmekanismer som hjelper når du puster blir stadig vanskeligere.

Oksygenbehandling bidrar også til det lettere å puste, og har vist seg i noen tilfeller å redusere blodtrykket, ifølge Mayo Clinic. Terapien innebærer inhalering av ren oksygen for å bedre blodoksygennivåer i kroppen.

Lungetransplantasjon

Bare brukes i alvorlige tilfeller for de med interstitiell lungesykdom, kan en lungetransplantasjon være nødvendig for pasienter med arrdannelse er så alvorlig at den ikke kan bli redusert eller reversert med behandling. Lunge transplantasjon kirurgi krever en enorm mengde tålmodighet og støtte fra familien, mens en pasient venter donororganer, samt en forpliktelse til å leve sunt og røykeslutt etter operasjonen.

Lungefibrose interstitiell lungesykdom

Pulmonal fibrose interstitiell lungesykdom er inkludert i en gruppe av lungesykdommer som påvirker lungevevet. Disse forstyrrelsene kalles interstitiell lungesykdom eller ILD. Hevelse og arrdannelse i luftblærer forekomme og forårsake bindevev å danne i lungene gjør det vanskelig å puste. Arrdannelse er irreversible, men behandlinger kan være i stand til å stoppe utviklingen av sykdommen.

Årsaker

Den nøyaktige årsak til lungefibrose er ukjent, men visse faktorer kan bidra inkludert yrkes eller miljømessig eksponering overfor toksiner eller forurensninger. Disse vil inkludere inhalering asbest, metall, støv og visse kjemikalier, så som klor eller ammoniakk. Strålebehandling kan arr lungevev og forårsake bindevev. Autoimmune sykdommer slik som lupus, skleroderma og reumatoid artritt kan forårsake lungeskade.

Symptomer

Symptomer på lungefibrose lungesykdom inkluderer tungpustethet, tørr hoste, brystsmerter, kortpustethet, blå farge til leppene eller fingernegler og en utvidelse av fingertuppene. Disse symptomene blir gradvis verre med kortpustethet oppstår selv under daglige rutiner som å kle på eller rengjøring av huset.

Diagnose

Flere sykdommer slik som COPD, astma og hjertesvikt kan etterligne symptomer på interstitielle lungesykdommer. Legen må utelukke disse sykdommene for å bekrefte diagnosen. En kiste x-ray vil bidra til å utelukke andre lungesykdommer. En høyoppløselig datastyrt tomografi scan kan avsløre lungevev mer detaljert enn en vanlig CT scan. I en lungefunksjon test blåse deg til et instrument som heter et spirometer. Denne enheten måler strømmen av lungene dine og hvor mye luft lungene dine kan holde. I en bronkoskopi et lite fleksibelt rør føres gjennom halsen din ned i lungene hvor det fjerner en lunge vevsprøve brukes for biopsi og kan bekrefte diagnosen.

Behandling

Behandling vil avhenge av hva som forårsaker lungeskade. Når skaden er forårsaket av miljømessige eller yrkes grunner, holde deg fra å bli utsatt for irriterende stoffer kan være alt som er nødvendig. Kortikosteroid medisiner kan redusere betennelse i lungene, men de har alvorlige bivirkninger. Immun suppressing stoffer som Imuran og Cytoxan kan være foreskrevet alene eller i kombinasjon med kortikosteroider for behandling og kan hjelpe i lungefunksjon. Legen kan anbefale oksygenbehandling. Dette vil ikke stoppe lungeskade, men det kan hjelpe deg å puste lettere.

Livsstilsendringer

Slutte å røyke da dette irriterer lungevevet enda mer. Spør legen din om måter å slutte. Spis et kosthold rikt på frukt og grønnsaker for å gi deg energi. Diskuter med legen din hvor du skal melde deg på et lungerehabiliteringsprogram. Disse programmene fokuserer på hvordan å håndtere kortpustethet med pusteøvelser og hvordan du går om din daglige rutine normalt.

Boop lungesykdom

Bronkiolitt obliterans organisere lungebetennelse (Boop) er en sjelden inflammatorisk lunge betingelse for de små luftveiene (bronkiolene) og nærliggende lungevev. Det kan bosette seg i en liten del av lungen eller spredt over hele åndedrettsorganene. BOOP skiller seg fra andre sammenlign inflammatoriske lungesykdommer i at dets lider erfaring betennelse bronkiolene og luftblærer på samme tid. Folk i alle aldre kan kontrakt denne atypisk lunge tilstand.

Definere Boop lungesykdom

Bronkiolitt obliterans er betegnelsen som brukes for å beskrive oppbygging av fiberholdig, granulasjonsvev som utvikler seg i bronchiole, som hindrer luftstrømmen.

Organisering pneumoni definerer den uvanlige og distinkt struktur av cellene av luftblærer og luftkanaler.

The Mayo Clinic påpeker at BOOP er på ingen måte knyttet til infeksjon eller lungekreft.

Symptomer på BOOP

Tegn og symptomer på BOOP kan forsterke over en periode på uker. De kan inneholde en kronisk hoste, feber og pusteproblemer spesielt under anstrengelse samt influensa-lignende symptomer.

The Mayo Clinic sier i noen tilfeller av BOOP, kan det ikke være noen indikasjon på tilstanden og det kan bare bli oppdaget i løpet av en kiste X-ray for en urelatert grunn.

Årsaker

Det er flere anerkjente kjente årsaker til BOOP. De omfatter noen bindevevssykdommer inkludert lupus, strålebehandling for brystkreft, benmargstransplantasjon, og noen medisiner.

Flere industrielle giftstoffer og miljøgifter har også blitt koblet med BOOP.

Til tross for disse identifiserte årsaker, de fleste tilfeller av BOOP synes å oppstå uten noen spesiell grunn.

Diagnostisering BOOP

Det kan være vanskelig å diagnostisere bronkiolitis obliterans organisere lungebetennelse. En lege kan være i stand til å bekrefte eksistensen av tilstanden basert på høyoppløselige datastyrte tomografi (CT) skanning av lungene, en biopsi av lungevev som vil bli undersøkt under et mikroskop samt innsamling og gjennomgang av din personlige sykehistorie.

Behandling

Behandlingstilbud for BOOB variere, men de kan inneholde en steroid medisiner som prednison. For noen pasienter, steroider bidra til å redusere betennelse og forårsake en betydelig forbedring.

Ifølge Annals of Thoracic Medicine, en tredjedel av pasientene behandlet med prednison for færre enn 12 måneder led et tilbakefall. Imidlertid kan BOOP gjentatte ganger behandlet med den opprinnelige terapeutisk doseringsnivå på prednison.

Lungesykdom Fra Bekhterevs sykdom Symptomer

En progressiv, kronisk inflammatorisk sykdom, anklyosing sykdom påvirker leddene mellom ryggraden og bekken samt leddene mellom dine ryggvirvlene. To potensielle komplikasjoner forbundet med ankylosing spondylitis omfatter restriktiv lungesykdom og pulmonal fibrose.

Årsaker

Ifølge Medline Plus, er det ingen kjent årsak til Bekhterevs sykdom, men forskere mener at genetikk spiller en rolle.

Bekhterevs sykdom Symptomer

Symptomer inkluderer stivhet og smerte som er mer uttalt i morgen eller om natten, men vanligvis øker med moderat aktivitet. Dette er ofte ledsaget av uttalt tretthet.

Restriktive lungesykdom Fakta

En potensiell komplikasjon av anklylosing spondylitt, er restriktiv lungesykdom en kronisk tilstand som resulterer i lungene etter å ha redusert mulighetene for å utvide, noe som gjør det vanskeligere å få tilstrekkelige nivåer av oksygen for kroppen.

Typer Restriktiv lungesykdom

Interstitiell lungesykdom er forårsaket av kronisk betennelse i lungene "beskyttende dekke. Sarkoidose-granulomatøs lidelse er en slags interstitiell lungesykdom som reduserer din lungevev fleksibilitet. Ekstrapulmonal restriktiv lungesykdom er preget av svekket utvidelsesmuligheter.

Lungefibrose Fakta

Lungefibrose er en komplikasjon av Bekhterevs sykdom og er preget av arrete, stiv lungevev som gjør det vanskeligere å puste. Det kan forverres raskt eller over en lang tidsperiode.

Lungefibrose Symptomer

Symptomer inkluderer anledning brystsmerter, pustebesvær og tørrhoste. Det er også kjennetegnet ved progressivt redusert toleranse for å utføre aktiviteten.

Cytoxan Bruk i interstitiell lungesykdom

Cytoxan, et legemiddel kjent generelt som cyklofosfamid, har mange behandling bruker. En anvendelse er for behandling av interstitiell lungesykdom, på tross av Cytoxan største potensialet for uønskede bivirkninger som er lik den lungetilstand selv.

Cytotoksiske medikamenter

Ifølge Mayo Clinic, to cellegiften-type narkotika - cyklofosfamid (merkenavn Cytoxan) og azatioprin (Imuran) - kan brukes til å behandle interstitiell lungesykdom, men de begge har alvorlige bivirkninger (redusert antall røde blodlegemer, økt kreft og infeksjonsrisiko). Disse medikamentene kan administreres via pille, injeksjon eller intravenøst. I tillegg til å være kraftig, fungerer de over en lang periode, ifølge University of Washington School of Medicine.

Cytoxan (Cyclophosphamide)

Generisk navn for Cytoxan er cyklofosfamid. Cytoxan brukes i behandlingen av mange tilstander i tillegg til interstitiell lungesykdom (inkludert forskjellige former for artritt). Men ifølge Mayo Clinic, er det ikke det første stoffet for interstitiell lungesykdom. Azatioprin er. Dette er fordi Cytoxan har mer alvorlige bivirkninger (hallusinasjoner, kramper, brystsmerter, pustevansker og lungebetennelse) enn azatioprin (Imuran). Derfor er azatioprin generelt forsøkt først.

Interstitiell lungesykdom (ILD)

Interstitiell lungesykdom er faktisk mer enn en lidelse; den er en gruppe av lidelser. Det kan utvikle seg over tid, eller plutselig, med symptomer (tørr hoste, åndenød) noen ganger ikke blir anerkjent som følge av ILD før irreversibel lungeskade allerede har skjedd.

Det kan ha mange årsaker; Imidlertid er årsaken ikke alltid kjent i hver situasjon. Noen årsaker inkluderer medisinering bruk, eksponering for giftstoffer i miljøet eller på jobb, stråling, andre medisinske tilstander eller en infeksjon. Uavhengig av årsaken, men tilstanden til slutt påvirker en enkeltpersons evne til å puste, og det fører til permanent arrdannelse av lungevev.

Cytoxan og interstitiell lungesykdom

Interstitiell lungesykdom er ikke kureres. Det kan være livstruende når pusten blir så problematisk (og ingen annen behandling har med hell klart det) at den eneste behandlingsalternativ igjen å prøve er en lungetransplantasjon.

Men mens du bruker Cytoxan har anerkjent alvorlige bivirkninger (så mye så det er ansett som et annet alternativ til azatioprin), bivirkningene ofte bleke i forhold til behovet for å prøve det for å ta opp pusteproblemer oppleves av pasienten og for å unngå trenger for en lungetransplantasjon.

Advarsel

I tillegg til de andre alvorlige bivirkninger av Cytoxan, og kombinerer det med andre behandlings legemidler (eller stråling eller oksygenbehandling) ved behandling av tilstanden interstitiell lungesykdom kan øke lungetoksisitet forårsaket av Cytoxan bruk, ifølge Drugs.com. I tillegg har høye doser av Cytoxan resulterte i 1 prosent av pasienter som opplever interstitiell lungefibrose og pneumonitt (forhold også knyttet til interstitiell lungesykdom gruppe).

Medfødt lungesykdom

Medfødt lungesykdom er en hvilken som helst sykdom som tofter driften av lungene, og er til stede på et barns fødsel. Noen barn vokser ut av alvorlige symptomer, som ofte er tilfelle med astma. Andre sykdommer kan være ødeleggende for de fleste av barnets liv eller føre til andre problemer som hjerneskade.

Klassifikasjoner

Lungesykdommer faller inn i tre klasser, ifølge MedlinePlus.com. Airway lungesykdommer spesifikt påvirke transporten av oksygen ved enten innsnevring eller blokkering av luftveiene. Oksygen kan ikke gå inn i og ut av lungene normalt. Sykdommer i lungevev ødelegge anatomi av vev ofte gjennom arrdannelse eller betennelse. Til slutt, pulmonal sirkulasjon sykdommer hemme funksjonen av lunge blodkar. Begge lungevev sykdommer og lungesirkulasjonssykdommer forstyrre absorpsjon av oksygen og frigjøring av karbondioksyd.

Astma

MedlinePlus.com sier astma er en av de vanligste luftveissykdommer blant barn, og som sådan, er en topp grunn for barnets sykehusinnleggelser og fravær fra skolen. Ofte barn vil være å puste normalt, men en utløser for eksempel dyrehår eller sigarettrøyk fører til lungene 'innsnevring av luftveiene, noe som hindrer deres puste. Symptomer på dette er rask og vanskelig å puste, innstramming av brystet og hoste. Astma kan kontrolleres med daglig medisinering samt utryknings medisiner som brukes under et angrep.

Neonatal Respiratory Distress Syndrome

Neonatal respiratorisk distress syndrom (RDS) er underutvikling av lungene til en nyfødt, ifølge MedlinePlus.com. Fordi underutviklede lungene ikke har idet (en primær substans som kreves for å holde lungene oppblåst), har de ikke fungere skikkelig og kan føre til flere plager. Noen potensielle alvorlige problemer er en opphoping av luft i feil deler av kroppen, blødning i hjernen eller lungene, blodpropper og mental retardasjon.

RDS Årsaker

Neonatal respiratorisk distress syndrom (RDS) har et par årsaker, en å være en genetisk defekt. MedlinePlus.com sier den viktigste årsaken til RDS er for tidlig fødsel, og det er mest vanlig hos barn født minst 12 uker for tidlig. Premature babyer er ikke i mors liv lenge nok for lungene å fullt utvikle. Andre risikoer for RDS inkluderer et søsken med sykdommen, en diabetiker mor, et keisersnitt eller generelle leverings komplikasjoner.

Bronkopulmonal dysplasi

Bronkopulmonal dysplasi (BPD), i henhold til MedlinePlus.com, er en vedvarende lungesykdom som oppstår i nyfødte som var for tidlig eller som brukte pustemaskin umiddelbart etter fødselen. Barn med medfødte hjertesykdom eller lungeinfeksjoner er mer sannsynlig å utvikle BPD. Symptomer inkluderer blålig hud, en konstant hoste og pustebesvær. Vanligvis inkluderer behandling for BPD kontinuerlig bruk av en respirator inntil barnet ikke trenger det lenger.

Blodgasser i kronisk obstruktiv lungesykdom

Blod gasser gir en avlesning av mengden av oksygen og syre / base-balansen i blodet. Kronisk obstruktiv lungesykdom omfatter emfysem og kronisk bronkitt.

Historie

Kronisk obstruktiv pulmonal sykdom (COPD) påvirker lungene. Blodet går gjennom lungene, plukke opp oksygen og deponering av karbondioksid. Arterielle blodgasser (ABG) Definer systemiske effekter av KOLS.

Identifikasjon

Blodgasser tas fra en arterie i stedet for en blodåre. Veneblod har reist over hele kroppen og frigjort oksygen. Blod viser hvor mye oksygen tilgjengelig for distribusjon.

Funksjoner

Komponenter av blodgasser er partialtrykket av oksygen (evne til oksygen til å bevege seg i blodet) og partialtrykket til karbondioksid (evne til å fjerne karbondioksid).

Betydning

Arterielle blodgasser er en mye dypere uavgjort enn en blodåre og kan kreve lokal lammende av nettstedet for smerte kontroll, ifølge American Thoracic Society.

Funksjon

Oksygen-nivået i blodgassene benyttes som en del av kriteriene i kronisk obstruktiv lungesykdom, for å bestemme behovet for oksygen støtte ifølge pulmonologychannel.com.

Parenkymatøs lungesykdom

Parenkymatøs lungesykdom


Diffuse parenkymatøs lungesykdom er en generell betegnelse for en lunge lidelse som påvirker den dype delen av lungevev. De ulike årsaker inkluderer sykdommer og yrkes stoffer.

Betydning

Diffuse parenkymatøs lungesykdom som forårsaker arrdannelse og hevelse i alveolene, eller luftblærer, og din interstitium. Som et resultat, har du lavere nivåer av oksygen i blodet.

Jobb Årsaker

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan yrkes stoffer som asbest, bomull støv, sand støv, og kullstøv som finnes i arbeidssteder forårsake dette lungesykdom.

Medisinske årsaker

Sykdommer som scleroderma, reumatoid artritt og lupus kan forårsake parenchymal diffus lungesykdom. Andre årsaker inkluderer medisiner og sigarettrøyking.

Symptomer

Det er flere symptomer assosiert med denne lungesykdom. Du kan oppleve kortpustethet, clubbing av neglene, og tørrhoste. Også, kan du merke at dine negler, hud eller lepper er en blålig farge.

Behandling

Behandlingen inkluderer vanligvis medisiner som anti-inflammatorisk narkotika, terapi for å støtte deg lungefunksjon, og oksygen for lavt blod oksygen nivå.

Interstitiell lungesykdom hos barn

En av de mest skremmende tider for noen foreldre er når de har et sykt barn. Det er enda mer skremmende når legene ikke kan diagnostisere problemet og er på et tap på hvordan du behandler den. Interstitiell lungesykdom hos barn er sjeldne. Og mens de er vanskelig å diagnostisere, kan de med hell behandles.

Betydning

Interstitiell lungesykdom (ILD) er sjeldne lungesykdom, forårsaket av betennelse, som resulterer i arrdannelse og fortykkelse av interstitiell vev, forårsaker kroniske brystet problemer eller åndenød. Mens det er noen overlapping med voksen ILD, ILD hos barn (kalt barn) er medisinsk svært forskjellige. Hos barn kan ILD begynne umiddelbart etter fødselen og er vanligvis diagnostisert i løpet av første leveår. Men i noen tilfeller ILD utvikler og er diagnostisert innenfor et bredt spekter av aldre gjennom barndommen. Mens de spesifikke årsaker til disse sykdommene hos barn er ukjent, er det meste antas å være arvet eller resultatet av miljøforhold. Det er også viktig å merke seg at interstitielle lungesykdommer er ikke smittsom.

Symptomer

Lungene er ansvarlig for å bære oksygen inn i blodet, og fjerning av karbondioksid. Kronisk betennelse i lungevevet fører til arrdannelse (fibrose) i lungeblærene. Arrdannelse forstyrrer lungene evne til å levere oksygen til blodet. Når oksygen ikke er i stand til å gå inn i blodet, lungene blir stive og begynner å krympe, noe som resulterer i åndenød. Mens symptomene vanligvis avhenge av de eksakte årsaken til tilstanden, tørr hoste og kortpustethet er svært vanlige symptomer. I de fleste tilfeller er disse symptomene ikke er opprinnelig tilstede, men utvikler seg gradvis. Noen tegn på langvarig lave nivåer av oksygen i blodet inkluderer en forstørret hjerte og clubbing av fingertuppene.

Identifikasjon

Identifisering av interstitielle lungesykdommer, så vel som hva som forårsaker dem, kan være svært vanskelig, spesielt hos barn. Etter en rekke fysiske eksamener, en grundig studie av familiens medisinske historie, og utelukker andre mulige forhold, vil leger vanligvis kjører et helt register av tester før en diagnose av interstitiell lungesykdom. Noen imaging tester som har blitt brukt til å identifisere ILD i barnet kan omfatte bryst radiologi, høyoppløselig CT skanning og barium svelge studier.

Bryst radiologi (røntgen) er ofte den første testen gitt i tilfeller av mistanke om lungeproblemer, spesielt hos barn. Men røntgenundersøkelse er ikke så effektiv som CT-skanning i diagnostisering ILD. Barium svelge studietester («Milk» tester) er også brukt til å finne bevis for esophageal reflux, som kan signalisere en kronisk lungesykdom.

Betraktninger

En usedvanlig stort antall lidelser kan forveksles med interstitielle lungesykdommer, noen ganger resulterer i en utilbørlig diagnose. Mens noen interstitielle sykdommer presentere spesifikke symptomer og har identifiserbare årsaker, andre har ingen særpreg og årsaken er ukjent. Leger må utelukke andre medisinske tilstander som kan etterligne interstitiell lungesykdom - for eksempel astma - før en diagnose.

Det er nå nye bevis for at noen av interstitiell lungesykdom er sett oftere hos spedbarn, mens andre er mer spesifikke for eldre barn, noe som gjør den første diagnosen mer nøyaktig enn noen gang før.

Forebygging / løsning

Siden det er ingen eksakt kjent årsak av interstitiell lungesykdom hos barn, er det nesten umulig å ta tiltak mot forebygging. Men legene råder kvinner til å ikke røyke og unngå passiv røyking mens gravid. De anbefaler også at gravide kvinner ikke utsette seg for visse kjemikalier som kan være giftig og potensielt dødelig for fosteret.

Det finnes ingen kur for interstitiell lungesykdom hos barn eller voksne, men helsepersonell ofte anbefaler oksygenbehandling, behandling med inhalasjonssteroider og en rekke anti-inflammatoriske medisiner (vanligvis steroider). Mens kirurgi (lungetransplantasjoner) er en mulighet, er det mer av et alternativ for voksne, som mindre enn fem prosent av pasienter under 18 år har hatt lungetransplantasjoner.

Barn og lungesykdom

Barn og lungesykdom


Lungesykdom er en sykdom som påvirker lungene og luftveiene. Det er ansvarlig for en av hver syv dødsfall i USA. Over 35 millioner mennesker i USA har noen form for lungesykdom, inkludert barn.

Typer

Typer av lungesykdommer hos barn inkluderer astma, KOLS (kronisk lunge obstruktiv lidelse), og lunge sarkoidose.

Effekter

Barn som lider av lungesykdom vil oppleve kortpustethet og tungpustethet. I alvorlige tilfeller vil de hoste blod og cyanose (blålig misfarging av huden) vil være til stede.

Årsaker

Mange årsaker til lungesykdommer er ikke kjent. Imidlertid er genetiske og miljømessige faktorer antas å øke sannsynligheten for et barn å få en lungesykdom.

Identifikasjon

For å identifisere hvorvidt et barn har en lungesykdom, vil en lege ta en medisinsk historie og utføre en fysisk eksamen. Legen vil ta en kiste x-ray og få barnet fullføre en spirometritest for å måle hvor godt barnet puster.

Behandlinger

Behandlingen for pulmonal sykdom avhenger av hvilken type det er. For mange lungesykdommer, består behandlingen av medisiner og endringer i livsstil.

Hva er behandlingen for alvorlig kronisk lungesykdom hos babyer?

Kronisk lungesykdom, også kjent som bronkopulmonal dysplasi (BPD), oppstår vanligvis hos spedbarn som er født for tidlig. Behandlingen avhenger av hvor alvorlig tilstanden er og vil ikke kurere sykdommen, men er ment å hjelpe barnets lunger vokse og gro på egenhånd. Behandlingen blir den samme hvorvidt sykdommen er alvorlig, men hvis barnet er diagnostisert med alvorlig kronisk lungesykdom, er det sannsynlig at han trenger behandling for en lengre periode.

Ved Født

Hvis barnet ditt er diagnostisert med BPD, vil han sannsynligvis vise tegn på respiratorisk distress på fødestuen og bli flyttet til neonatal intensivavdeling (NICU). Der vil han få oksygenbehandling eller bli satt på en ventilator. Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med alvorlig BPD, kan han være på ventilator i noen dager, et par måneder, eller til og med opp til 2 år hjemme. Han vil også trolig få overflate, som åpner lungene hans til lungene hans kan gjøre surfaktant på egenhånd.

Alvorlig BPD Diagnose

Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med en alvorlig sak, vil han også bli satt i en inkubator ved NICU. I løpet av hans sykehusopphold, vil han sannsynligvis motta flere medisiner. Legene kan foreskrive diuretika for å holde væske fra å bygge opp i lungene hans. De kan gi ham elektrolytt løsninger siden diuretika ofte føre til elektrolytt tap. For å holde babyens luftveiene lukkes, kan legene administrere bronchodilators gjennom en maskin som kalles en forstøver. Disse medikamentene stoppe spasmer og hindre stenging av luftrom. Babyen kan få kortikosteroider for å begrense hevelse, men bare i de mest alvorlige tilfellene, siden disse medikamentene kan føre til helse og vekstproblemer. Til slutt, vil barnet sannsynligvis bli satt på antibiotika for å redusere sjansene for å pådra respiratoriske syncytialt virus (RSV) infeksjoner.

Ernæring

Ernæring er nøkkelen i behandling av alvorlig BPD. Babyen vil bli matet gjennom et rør i magen eller nesen hvis han ikke kan flaske eller amme. Hvis han ikke kan mates gjennom et rør, vil han bli matet gjennom en total foreldre ernæring system (TPN). Babyer med BPD trenger flere kalorier enn andre babyer fordi de brenner mer kalorier sliter med å puste og bekjempe infeksjoner. God sunn ernæring bidrar lungevev å vokse. Målet er for barnet å ha mer sunn enn skadet lungevev.

At Home Care

Legen din vil avgjøre om barnet ditt vil være i stand til å dra hjem selv om han fremdeles er på en ventilator. Du vil sannsynligvis trenger opplæring fra sykehuset før du kan ta babyen hjem. Du må kanskje vite hvordan du bruker en nesekateter, som gir babyen oksygen gjennom nesen, og hvordan du kan gi HLR. Hans ernæring vil fortsette å spille en viktig rolle i hans behandling. Det er viktig at barn med alvorlig BPD ikke utsettes for sigarettrøyk, røyk fra en vedovn eller varmeovn, eller til personer med luftveisinfeksjoner.

Problemer kan oppstå

Hvis barnet ditt har en alvorlig sak, kan han utvikle høyt blodtrykk, fortsatte pusteproblemer, innsnevring av luftveiene, luftrør kollaps eller luftveisinfeksjoner. Derfor er det viktig at du opprettholder oppfølging besøk med legen din.

Infant lungesykdom

Infant lungesykdom


Når du tenker på lungesykdom, har du sannsynligvis tenker på levetid røykere eller eldre. Men selv spedbarn har lungesykdommer. De fleste er forårsaket av prematuritet og faktorer etter fødselen, spesielt noen form for infeksjon som vandrer til lungene, men noen babyer er født med lungesykdommer. Mange spedbarn vokse sine lungesykdom, men alle krever medisinsk behandling.

RDS

Respiratorisk distress syndrom (eller RDS) er mest sett blant premature babyer. Jo tidligere et barn blir født, jo mer sannsynlig at han er å ha RDS. Denne sykdommen er forårsaket av utilstrekkelig lunge surfactant, en film-lignende stoff som strøk sunn lungene, holde lungene "luftblærer åpen.

Vanligvis er spedbarn med RDS gitt kunstig lunge surfactant å hjelpe dem puste. De kan også kreve en ventilator (en maskin som puster for dem), en CPAP (kontinuerlig positivt luftveistrykk) maskin som hjelper barnet å puste, eller ekstra oksygen. Leger jobber hardt for å avvenne barn fra ventilen, siden selve maskinen kan føre til ytterligere skade på lungene. Babyer nesten alltid vokse RDS.

BPD

Bronkopulmonal dysplasi (også kalt BPD eller kronisk lungesykdom) er vanligvis forårsaket av bruk av vifter på baby lungene. Det kan også forekomme hos barn med visse hjertelidelser, infeksjoner eller dårlig næring. Med denne sykdommen, kan lungene kollapse og fylles med væske. De fleste spedbarn med BDP overleve, og nesten alle vokse sykdommen ved toårsalderen. Behandlingen blir vanligvis gitt i form av ekstra oksygen.

ILD

Når veggene i lungene "luftblærer er betent, vevet av sacs tykner og til slutt arr, forårsaker interstitiell lungesykdom (ILD). Som lungene blir mer arrete, er det vanskeligere for dem å ta opp oksygen. Det er mange årsaker til ILD, men blant spedbarn, de vanligste er smitte og for tidlig fødsel og relatert behandling. I tillegg er forskerne ser på en mulig sammenheng mellom acid reflux (GERD) og ILD. Behandlingen kan gjøres gjennom reseptbelagte legemidler, (inkludert anti-inflammatoriske legemidler eller kortikosteroider) og oksygen.

CLD

Cystisk lunge sisease (CDL) kan inkludere cyster i lungene (bronchogenic cyster), ikke-kreft masser av lungevev (cystisk adenomatoid misdannelse), en hindring i lungene (lobar emfysem), eller en masse i lungene eller luftveiene vev (lunge deponering). Ofte utvikler CLD i livmoren og blir oppdaget gjennom fosterets ultralydundersøkelser, men andre ganger er det utvikler seg etter fødselen.

Behandling kan inkludere ingen behandling i det hele tatt (men nøye overvåking) eller kirurgi.

Konklusjon

I nesten alle forekomster av lungesykdom hos spedbarn, outgrows barnet sykdommen. Likevel, mange av disse barna fortsette å ha "svake" lunger, med en tendens mot astma, bronkitt, og fenomener.

Vanlig interstitiell pneumonitt lungesykdom

Denne lungesykdom innebærer en spesifikk betennelse i interstitium i lungene. Den interstitium er vev som sitter mellom de luftblærer i lungen. Vanlig interstitiell lungebetennelse er en uvanlig autoimmun lidelse som verken årsak eller kur er ennå ikke funnet. Forskjellige behandlinger er brukt, selv om.

Beskrivelse

Sykdommen involverer inflammasjon og oppbygging av væske i interstitium. Sykdommen er ikke lokalisert i et bestemt område i lungene, men har en tendens til å gjennomstrømme hele lungen. Betennelsen påvirker ikke luftblærer seg selv, men bare det omkringliggende vevet.

Årsaker

Betennelsen oppstår fordi kroppen er healing lungene, men den gjør det på en feil måte, noe som er grunnen til at det kalles en autoimmun sykdom. Med vanlig interstitiell pneumonitt, som med idiopatisk lungefibrose, er det ingen bestemt kjent årsak. Legene refererer til dette som idiopatisk. Det er rett og slett betennelse uten en identifiserbar årsak.

Symptomer

Den mest bemerkelsesverdige symptom senkes lungekapasitet. Det er arrdannelse på intersititum og du vil merke problemer med å puste. Du kan også oppleve en tørr hoste, og selv utvide av fingertuppene (dette vil ikke være smertefullt). Symptomer tendens til å oppstå langsomt over tid, og kan føre til høyt blodtrykk, og for å hjerte og åndedrettssvikt.

Diagnose

Uheldigvis er det vanskelig å diagnostisere sykdom fra en rutineundersøkelse. Hvis du opplever disse symptomene kan trenge en blodprøve, brystet x-stråler, eller CT-skanning. I tillegg kan du trenger å teste din lunge funksjon gjennom tester som krever at du blåse i et spirometer. Den tester senking av en gjennomsnittlig lungekapasitet.

Behandling

Behandling vil variere avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Leger ofte foreskrive kortikosteroid, en steroid utformet for å redusere betennelse. Andre immunsystem-undertrykke narkotika vil bli brukt til å redusere betennelse. Selvfølgelig, ikke røyke vil hjelpe å redusere symptomene. I tillegg kan legene gi pasienten oksygenbehandling (lungerehabilitering), som hjelper med daglig puste. Til slutt, kan legen din, i ekstreme omstendigheter utføre en lungetransplantasjon.

Beryllium-Induced lungesykdom

Eksponering for beryllium - en sølvgrå metall som finnes i olje, kull og vulkansk støv, blant annet - kan føre til en betennelse i lungene som heter berylliosis. Eksponering er generelt av inhalering av røyk eller støv som inneholder beryllium. Bivirkningene av berylliosis inkluderer anstrengt pust, hoste, nattesvette og trøtthet, og behandlinger kan innebære steroider og oksygen.

Identifikasjon

Beryllium er et metall som tidligere ble brukt i produksjonen av visse elektronikk, kjemikalier og fluorescerende lyspærer. Det er fortsatt brukes i dag til produksjon av luftfart produkter og i casting beryllium-aluminiumprodukter.

Risiko

Beryllium-basert lungesykdom tendens til å oppstå kun hos pasienter med allergi mot beryllium. Selv begrenset eksponering for beryllium og dets støv kan resultere i berylliosis hos pasienter med denne allergi, i henhold til Merck Online Medical Library.

Betraktninger

Når beryllium eksponering utløser en allergisk reaksjon, lungene danne unormal vev, forårsaker lymfeknutene for å bli opphisset. Mens symptomer kan ikke presentere seg for 10 til 20 år etter eksponering, de pleier å være konsekvent og gradvis. Blant dem er vekttap, pusteproblemer og alvorlig utmattelse.

Testing

En pasient blir diagnostisert med berylliosis etter bekreftelse av beryllium eksponering og flere diagnostiske prosedyrer. Disse inkluderer røntgen, CT (computertomografi) skanner og spesifikke allergitester. Den BeLPT, eller beryllium lymfocyttproliferasjon test, bestemmer pasientens toleranse for beryllium og kan oppdage allergier. Pasienter med mer avanserte tilfeller kan gjennomgå ytterligere testing for å fastslå alvorlighetsgraden av sykdommen.

Diagnose

En bronkoskop brukes ofte for å ta en endelig diagnose. Dette røret blir brukt til å trekke vev og celleprøver fra lungen for å bekrefte pasientens allergi overfor beryllium.

Ernæring av lam Liver

Ernæring av lam Liver


Selv om du kanskje ikke tenker på det i begynnelsen, kanskje lam leveren være en god måte å få noen næringsrik mat til ditt vanlige kosthold. Lamb leveren er svært øm, mye som kalv leveren, men med en mindre uttalt smak. Lamb leveren kan bli funnet i dagligvarebutikker eller ved forespørsel til en slakter. Akkurat som kalv leveren, kan den tilberedes på mange måter.

Ernæringsmessig profil og matlaging

En 4-unse servering av lam leveren har 157 kalorier, ingen kostfiber og bare 2 gram karbohydrater per porsjon. Mens leveren er et sunt og nærings-rik matkilde, er det sjelden servert alene, og slik at kokemetoden og tilbehør kan i stor grad øke kalori-og næringsinnholdet i maten. Anbefalte tilberedningsmetoder inkluderer tørr-varme matlaging, for eksempel steking, grilling eller sauteing, med bare en liten mengde tilsatt fett.

Protein og fett

Lam leveren er en lav-fett kilde til protein, med bare 5,7 gram fett og litt over 23 gram protein per 4-unse servering. Men det er nesten like mengder mettet og umettet fett i lam leveren, og en enkel servering har 419 milligram kolesterol. Den anbefalte øvre grense for kolesterol er 300 milligram per dag og ikke mer enn 11 til 13 gram mettet fett for folk på en 2000-kalori-per-dag diett, ifølge American Heart Association.

Mineral Survey

Lamb leveren er en god kilde til mange viktige mineraler, særlig jern. En 4-unse servering har 8,3 milligram jern og 354 milligram kalium. Dette gir over 100 prosent av den daglige anbefalingen av jern for alle voksne menn og kvinner over en alder av 50. Det gir 46 prosent av anbefalingen for voksne kvinner 50 og under. Jern er viktig for produksjon av blodceller, og det bidrar til å danne den oksygenbærende hemoglobin og myoglobin. Lamb leveren er en rik kilde for fosfor og sink, og også inneholder kalsium og magnesium.

Vitamin Bonanza

Lamb leveren inneholder en rekke vitaminer, inkludert medlemmer av vitamin B-komplekset og vitamin C, og det er spesielt rik på vitamin A. En fire-unse servering inneholder godt over 100 prosent av det daglige inntaket av vitamin A for alle voksne, med 8352 mikrogram per porsjon. Mens du får nok vitamin A er viktig for sunn visjon, regelmessig og normal celle reproduksjon og opprettholde en sunn embryo og foster, kan for mye vitamin A også være giftig. Overflødig vitamin A lagres i kroppens fett for fremtidig bruk, så regelmessig spise store mengder lam leveren kan føre til en vitamin toksisitet. Overflødig vitamin A i systemet, men er mest på grunn av å ta for mange vitamintilskudd og ikke som et resultat av matvarer.

Næringsinnhold av lam

Næringsinnhold av lam


Lam er sammenlignbare i fett og kalorier til annet rødt kjøtt. I tillegg er en enkel servering av lam inneholder nesten halvparten av anbefalt daglig inntak av protein og 74 prosent av vitamin B12. Viktigst, inneholder lam alle åtte aminosyrer som er nødvendig for god helse.

Kolesterol

En 3-unse kutt av lean lam kan inneholde rundt 70-80 mg kolesterol. Dette sammen tett med en tilsvarende kutt av skinn kylling bryst.

Mineraler

En 336-grams (12-oz) servering av lam inneholder spesielt høye daglige verdi prosenter av visse mineraler, inkludert 155 prosent av jern, 141 prosent av fosfor, 177 prosent av sink, 1189 prosent av kobber og 535 prosent av selen.

Vitaminer

I tillegg til en rekke mineraler, inneholder lammekjøtt også høye daglige lige prosenter av vitaminer B12 og A.

Proteiner

Lamb også inneholder store mengder protein. Ifølge Ernæring Data, inneholder en 336-gram servering av lam 103 gram protein, som står for 205 prosent av det daglige verdi prosent.

Kalorier

I tillegg til høye nivåer av vitaminer og mineraler, er lam også høy i kalorier. Ernæring datalister caloric verdien av en 336-gram servering av lam som 736 kalorier. I motsetning til dette inneholder en tilsvarende porsjon av kyllingbryst omtrent 554 kalorier.

Kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv pulmonal sykdom er en sykdom som påvirker lungene. Det gjør det vanskelig for folk å puste og gradvis blir verre over tid. I normale lunger, går luft ned luftrøret og inn i luftveiene eller bronkiene. Luftveiene i lungene grenen ut og på slutten av disse grenene er alveolene. Airways og sekker i lungene er elastiske og utvide inn eller ut hver gang noen puster inn og ut.
Når noen har KOLS, strømmer mindre luft inn og ut av luftveiene. Dette er forårsaket av luftblærer mister sin elastisitet. En annen grunn for mindre luftstrømmen er veggene blitt ødelagt mellom luftblærer eller luftveiene kan bli betent. Siste, overdreven slimete er produsert, som tetter luftveiene.

Årsaker

Det er mange årsaker til hvorfor noen kan utvikle kronisk obstruktiv lungesykdom. Den viktigste årsaken til KOLS er røyking. Sigarettrøyk er full av kjemikalier og strøk lungene med tjære. Over tid vil disse kjemikalier og tjære skade luftveiene. Passiv røyking spiller også en faktor i utviklingen av KOLS. Andre årsaker til sykdommen er puste i kjemiske røyk eller støv fra arbeidsplassen eller miljøet.
En genetisk lidelse kan også spille en faktor i KOLS. Leveren gjør et protein som kalles alfa-1 antitrypsin. Røyk og andre irritanter kan forårsake lungeskade i et individ med en alfa-1-antitrypsin-mangel.

De at Risk

De som står i fare for å utvikle denne sykdommen er først og fremst folk som røyker. Mange mennesker som utvikler KOLS røyk eller har røykt tidligere. Også folk som har noen i familien med KOLS kan kjøre risikoen for å utvikle det også. Fabrikkarbeidere som ble eksponert for skadelige irritanter og kjemiske gasser er i faresonen for å utvikle KOLS. Personer som har KOLS kan ikke oppleve sine første symptomer før fylte 40 år.

Symptomer

Ikke alle som har kols vil vise tegn. En av de viktigste tegn er en konstant hoste. Denne hosten er ofte etterfulgt med slimete. Et annet symptom er kortpustethet. Lungene er ikke i stand til å få nok luftsirkulasjon i dem. Dette blir tydeligere med fysisk aktivitet som å gå eller gå i trapper. En person kan begynne å utvikle hevelse hvis KOLS er alvorlig nok. Dette skjer normalt i ankler, føtter og ben. Noen ganger spiker og leppene får en blåaktig telt til dem på grunn av mangel på oksygen. Disse symptomene vil forverres overtid.

Behandling

Per akkurat nå er det ingen kjent kur for KOLS. Det er imidlertid, behandlinger og endringer i livsstil som kan gjøres for å bremse ned kronisk obstruktiv lungesykdom. Røykere bør slutte. Det finnes programmer og medisiner som kan hjelpe de som ønsker å slutte å røyke. Medisiner som bronkodilatorer, kan også gis for å behandle KOLS. Disse medikamentene åpne opp luftveiene slik at luftstrømmen. En annen behandling er oksygenbehandling. En person får oksygen gjennom en maske eller nasal spiss. Dette hjelper oksygennivået i blodet ditt. I alvorlige tilfeller av kols, kan en lunge transplantasjon utføres.

Ved å søke hjelp

Når KOLS forverres det kan føre til alvorlige problemer. Vekttap og lav muskel utholdenhet er et sikkert tegn på at noen trenger hjelp og en lege evaluering anbefales. Mer alvorlige problemer vil føre til sykehusinnleggelse. Alvorlige symptomer inkluderer ikke klarer å få igjen pusten, rask hjerterytme, lepper og negler gråne. Akutt hjelp bør varsles når noen slutter å reagere.

Brown lungesykdom

Også kjent som byssinose, er brun lungesykdom en sykdom forårsaket av konstant inhalering av tekstilstøv, for eksempel rå bomull eller hamp. Ifølge National Institutes of Health (NIH), er antall brune lungesykdom tilfeller i USA avtagende på grunn av forebyggende tiltak for å redusere støv på arbeidsplassen, men det fortsatt eksisterer. Hvis venstre ubehandlet, kan brun lungesykdom utvikle seg til en permanent, mer kronisk lunge tilstand.

Årsaker

Brown lungesykdom er forårsaket ved å puste inn støv produsert av rå bomull. Det er også forårsaket av støv som produseres av lin, hamp eller sisal. I henhold til NIH, er det vanlig i tekstilindustrien, hvor arbeiderne kommer i kontakt med rå bomull støv.

Symptomer

Vanlige symptomer på brun lungesykdom inkluderer tetthet i brystet, tung pust, og en vedvarende hoste. Ifølge University of Maryland, symptomene er lik de av astma. Symptomene er forbigående og vanligvis en topp i begynnelsen av arbeidsuken, minske i alvorlighetsgrad etter permisjon arbeid.

Komplikasjoner

Langvarig eksponering for rå bomull støv uten behandling kan skade lungene. Det fører til mer permanente komplikasjoner, inkludert en varig hoste, piping i brystet og pustevansker. Kronisk bronkitt kan også utvikle.

Behandlinger

Brown lungesykdommer behandles med en bronkodilator, noe som reduserer alvorligheten av symptomene. Kortikosteroider brukes dersom bronchodilators er ikke nok til å behandle symptomene. Dersom sykdommen blir kronisk og ikke går bort etter at du forlater arbeidsplassen, respiratoriske hjelpemidler som nebulizers eller oksygenbehandling utstyr bidra hjelpemiddel puste.

Brown lungesykdom er også behandlet ved å redusere mengden av støv på arbeidsplassen. Ved hjelp av vifter eller ulike maskiner som produserer mindre støv bidrar til å redusere symptomer. Iført en ansiktsmaske hjelper også.

Forebygging / løsning

Folk kan hindre brun lungesykdom ved å unngå jobber som omhandler rå bomull. Redusere mengden av rå bomull støv på arbeidsplassen bidrar også. Arbeidere bør også slutte å røyke, noe som øker risikoen for å utvikle brun lungesykdom.