Digidexo.com

amfetamin hoven tunge

Kawasakis sykdom hos voksne

Kawasakis sykdom - en betennelse i mellomstore arterier - ofte påvirker spedbarn og små barn. Imidlertid kan det påvirke voksne også.

Historie

De første tilfellene av Kawasakis sykdom ble identifisert blant japanske småbarn i 1960. Den er oppkalt etter den japanske barnelegen som beskrev sykdommen, Tomisaku Kawasaki (født 1925).

Årsaker

Dessverre er årsaken til Kawasakis sykdom ukjent. Imidlertid kan påvirkes folk komme seg i løpet av et par dager hvis symptomene blir oppdaget tidlig.

Symptomer

Så langt er det liten eller ingen symptom differensiering bemerket mellom barn og voksne med sykdommen. Symptomene oppstår vanligvis i etapper, først starter med en feber med tilhørende tegn som rødhet i øyet, utslett, hoven tunge og sår hals; deretter huden peeling, ledd eller magesmerter og diaré og oppkast i løpet av de neste to ukene.

Forebygging / behandling

Selv om det ikke er kjent å forebygge for Kawasakis sykdom, kan det behandles med resepter av aspirin og / eller rensede antistoffer.

Betydning

Selv Kawasakis sykdom kan forekomme i alle rasemessig eller etnisk gruppe, er det mer vanlig blant barn av japansk og koreansk avstamning. Bare 10 prosent av tilfellene oppstår hos voksne.

Smittsomme sykdommer hos barn

Smittsomme sykdommer hos barn


Barn noen ganger misliker dele sine favoritt leketøy, en del av deres cookie, sin mors fang. En ting er imidlertid at de deler alt for lett er bakterier. Smittsomme sykdommer spre seg svært raskt fra barn til barn som barn leke sammen. Noen av de mest vanlige er også noen av de mest lett forebygges.

Vannkopper

Svært sannsynlig de mest kjente barnesykdom er vannkopper. Det er sjelden farlig, men etterlater et barn svært ubehagelig for noen ganger to uker med feber, smertefulle blemmer og sår hals. Viruset, varicella-zoster, spres ved direkte kontakt med en infisert person eller med utflod fra blemmer. Ifølge Palo Alto Medical Foundation, for en ellers frisk pasient uten medisinsk behandling er påkrevet annet enn resten og klø lindring. Svekket immunforsvar personer skal til lege.
Det er en effektiv vaksine kopper.

Kikhoste

Kikhoste, eller kikhoste, er en annen vanlig barnesykdom. Det kan være farlig, spesielt hos små barn som ikke har fått alle de fem avdrag på den forebyggende vaksine. Symptomene begynner lik de av vanlig forkjølelse, men etter et par uker, insisterende, "whoopy" hoste setter inn. The Center for Disease Control (CDC) forteller oss at kikhostebakterier er kontrahert ved å puste luftbårne bakterier utvist etter en hoste.
Kikhoste er behandles med antibiotika, og det er en vaksine, selv om det ikke alltid er effektivt for å hindre sykdommen.

Rubella

Rubella, også kjent som tysk meslinger eller tre-dagers meslinger, er en annen barndom utslett. Det er ikke farlig og ikke varer lenge, men kan være smertefullt. Den røde hunder virus er leid inn av direkte kontakt med sekret som slim fra en syk persons lunger, eller ved å puste luftbårne virus. Takket være konsekvent vaksinering av barn, har røde hunder blitt nesten utryddet fra USA, ifølge Mayo Clinic. Den eneste alvorlig komplikasjon av røde hunder oppstår når en gravid kvinne blir smittet. Viruset kan overføres til utviklings spedbarn gjennom blodet, og føre til død eller alvorlige misdannelser.

Hånd, munn-og klovsyke

Side, er munn-og klovsyke (HFMD) en uvanlig sykdom som vanligvis påvirker bare spedbarn og små barn. Symptomene er feber, sår hals, kløende utslett på hender og føtter, og smertefulle sår i munnen; det er sjelden alvorlig. Fordi det spres ved direkte kontakt med pasienter eller hvilken som helst overflate som har blitt berørt av en infisert person, er den beste måten å forebygge denne sykdommen god hygiene som hyppig håndvask. Det er ingen direkte kur for HFMD, men symptomene kan behandles med feber reduksjonsgir, hud salver og andre smertestillende midler.

Skarlagensfeber

Skarlagensfeber er en komplikasjon av en streptokokkinfeksjon, og ofte kommer i conjuction med eller etter en strep halsinfeksjon. Symptomene er et rødt utslett over hele kroppen kombinert med høy feber (derav navnet skarlagensfeber). Pasientene vil også ha en sår hals og hoven tunge og lymfeknuter. Skarlagensfeber kan effektivt behandles med antibiotika, og er sjelden farlig.

Tegn og symptomer på anemi hos barn

Anemi er en tilstand som påvirker blodet. Det skjer når du ikke har nok røde blodceller eller det ikke er nok hemoglobin i blodet. Anemi kan føre til flere merkbare symptomer.

Typer

Symptomer på anemi hos barn kan inkludere blek hud, gulsott, sår eller hoven tunge, forsinket utvikling, svimmelhet, hodepine, uregelmessig hjerterytme, pustevansker, uregelmessig menstruasjon, irritabilitet og mangel på energi. Redusert appetitt kan også være et tegn på anemi hos barnet ditt.

Betydning

Hvis du mistenker at barnet ditt er blodfattig, er det viktig for ham å se en lege, fordi det er flere ikke målbare symptomer som kan være alvorlige, inkludert en forstørret milt eller lever, bleke slimhinner og bilyder.

Årsaker

Noen forhold som kan føre til anemi inkludere infeksjon, sykdom, medisiner og dårlig ernæring. Den type behandling vil være avhengig av årsaken til anemi.

Behandling

Anemi behandlinger kan inkludere vitaminer, kosttilskudd endringer, fjerning av milten, blodtransfusjoner, antibiotika og benmargstransplantasjon.

Betraktninger

Anemi er vanligvis et symptom på en annen tilstand, som er en annen grunn er det viktig for barnet å se en lege så snart du merker noen symptomer.

Patofysiologi av Kawasakis sykdom

Patofysiologi av Kawasakis sykdom


Som American Heart Association forklarer, er Kawasakis sykdom en sjelden barndom sykdom som påvirker huden, lymfeknuter, slimhinner og arterier. Sykdommen forekommer oftest hos barn yngre enn 5. De fleste barn som får Kawasakis sykdom gjenopprette uten varige komplikasjoner.

Årsaker

Som American Heart Association bemerker, er årsaken til Kawasakis sykdom foreløpig ukjent, men noen forskere tror det kan være forårsaket av en agent for eksempel et virus.

Første fase

Som Kidshealth fra Nemours forklarer, Kawasakis sykdom har vanligvis en høy, vedvarende feber. Andre karakteristiske symptomer inkluderer røde øyne, sprukne lepper, en hoven tunge, utslett på den midtre delen av kroppen, betente lymfeknuter, og hovne hender og føtter. Den første fasen av sykdommen vanligvis varer i fem dager til to uker.

Andre fase

Ifølge Mayo Clinic, under den andre fasen av Kawasakis sykdom i huden på hender og føtter kan begynne å skrelle. Magesmerter, oppkast, diaré og leddsmerter er også vanlig.

Behandling

Ifølge Kidshealth fra Nemours, er barn med Kawasakis sykdom behandles vanligvis med intravenøs gammaglobulin til å bekjempe infeksjoner, så vel som med aspirin for å beskytte mot hjerteproblemer. (Som Mayo Clinic bemerker, er behandling for Kawasakis sykdom en av de få tilfeller der aspirin er godkjent for barn. På grunn av risiko for Reyes syndrom, ikke gi barnet aspirin mindre legen din råder deg til å gjøre det.)

Komplikasjoner

Som Mayo Clinic forklarer, betennelse forårsaket av Kawasakis sykdom fører til hjerteproblemer hos ca 1 av 5 barn, selv om bare et fåtall får varige skader. Komplikasjoner er mindre sannsynlig når behandlingen starter innen 10 dager. Ifølge MedlinePlus, omtrent 1 prosent av pasientene dør på grunn av komplikasjoner.

Banana Allergi hos babyer

Banana Allergi hos babyer


Ved innføring av nye matvarer til et spedbarn, er det viktig å se etter tegn på en matallergi. Med bananer, kan flere symptomer indikere en allergi.

Hudsymptomer

Hud symptomer på en banan allergi omfatter elveblest (røde, hovne renner funnet hvor som helst på kroppen), eksem, kløe, hoven tunge eller munn eller hevelse i ansiktet eller ekstremiteter.

Gastrointestinal Tract

Symptomene kan dukke opp i mage-tarmkanalen, slik som kvalme eller oppkast, diaré eller smerter i magen.

Kardiovaskulære symptomer

Etter inntak av bananer, kan en baby med en allergi vise kardiovaskulære symptomer som besvimelse.

Luftveiene

Babyer med en banan allergi kan utvise luftveissymptomer etter eksponering, som pustevansker, tungpustethet eller en tett / rennende nese.

Diagnose

For å stille en diagnose, vil en lege ønsker å vite de eksakte symptomer som skjedde og tiden fra eksponering til utbruddet av symptomene. En lege vil også spørre om det er noen kjente allergier i familien.

Betraktninger

Babyer som er allergiske mot bananer kan også være allergisk mot matvarer med lignende kjemiske forbindelser som avokado, kiwi og tomat. De kan også være på et høyere risiko for å utvikle lateksallergi.

Tidlig lungebetennelse symptomer

Det er flere årsaker til lungebetennelse - irritanter til lungene, virus, sopp og bakterier. Både viral og bakteriell lungebetennelse er smittsomt. Antibiotika hjelper kurere bakteriell lungebetennelse og viral lungebetennelse bare må gå sin gang, omtrent som en forkjølelse eller influensa. Begge former for lungebetennelse påvirker luftveiene og er ofte dødelig hos eldre mennesker, svakelige pasienter og små barn. Det er forskjellige symptomer for hver type lungebetennelse, men noen av dem overlapper hverandre.

Betraktninger

Du fange lungebetennelse fra inhaling luftbårne-infiserte dråper utvist gjennom en hoste eller nyse av en infisert person. Lungebetennelse kan også oppstå hvis en infeksjon sprer seg fra et annet område av kroppen. Den største vurdering av om du vil utvikle lungebetennelse er din helsetilstand og evne til å bekjempe infeksjoner. Av og til, en feil renset klimaanlegget eller dets filter fører til spredning av lungebetennelse. En fare for lungebetennelse er potensialet for infeksjon til andre deler av kroppen.

Bakteriell lungebetennelse

Bakteriell lungebetennelse normalt kommer fra streptokokker lungebetennelse, til de mest vanlige bakterier forårsake lungebetennelse. Det er mer enn 90 stammer av denne formen for lungebetennelse, slik at du kan få det mer enn én gang. Den vaksine for bakteriell lungebetennelse inneholder 23 av de 90 typer. Noen symptomer på bakteriell lungebetennelse er døsighet ofte forårsaket av en høy feber, som kan pigge opp til 105 grader, frysninger, hoste med grønnaktig eller blodig slimete, brystsmerter, rask pust, og i svært alvorlige tilfeller, blå-farget lepper og negler .

Viral lungebetennelse

Viral lungebetennelse har progressive symptomer. Det starter med influensaliknende symptomer som inkluderer en uproduktiv tørr hoste, feber, hodepine, muskelsmerter, sår hals og tap av appetitt. Senere symptomer bytte til en hoste med slim, kortpustethet og høy feber. Hvis sykdommen er alvorlig, er puste ekstremt vanskelig og lepper og negler har en blåaktig farge til dem.

Fungal Lungebetennelse

Fungal lungebetennelse oftest oppstår hos pasienter med nedsatt immunforsvar. Flere forskjellige fungi forårsake tilstand og noen ganger mer enn én skaper infeksjon av lungen. Symptomer på sopp lungebetennelse fra Candida artene omfatter generell sykdomsfølelse. Aspergillose sopp kan føre til symptomer som ligner på astma eller allergier, viser ingen symptomer, men skape masser i form av en ball i lungene, eller produsere en feber, smerte og hoste ligner et mildt tilfelle av lungebetennelse. Det kan også føre til døden for å tette vev og svekke luftveiene. Cryptococcus fører til kronisk lungebetennelse og er livstruende for de med immunsystemproblemer fordi den har potensial for sopp å spre seg til hjernen. Mucormykose normalt ikke påvirker folk flest. Det er en del av prosessen med råtnende vegetasjon og som finnes i jordsmonnet overalt. Hvis du har diabetes, metabolsk acidose, leukemi, lymfom, AIDS eller kronisk bruke steroider, kan du bli utsatt for sopp. De mucormykose sopp forårsake lungebetennelse som sopp angrep og drepe lungeceller.

Kjemisk lungebetennelse

Lungebetennelse kan skyldes andre ting enn en parasittisk invasjon. Kjemisk lungebetennelse kommer fra inhaling kjemikalier som brenner slimhinnen i lungene eller oppkast ned i lungene. Dine øyne, nese, lepper, munn og svelg kan brenne og en produktiv eller uproduktiv hoste kan oppstå. Den sputum vises gult, grønt eller skummende og rosa, avhengig av typen av kjemisk. Du kan oppleve kvalme, mage eller brystsmerter, kortpustethet eller smertefull pust, hodepine, influensalignende symptomer, desorientering, svakhet, og i alvorlige tilfeller, bluing i lepper og negler. Bevisstløshet, desorientering, en hoven tunge og heshet er også symptomer på en alvorlig tilfelle av kjemisk.

Forebygging / løsning

Selv om ingen kan garantere at du ikke vil utvikle lungebetennelse, følgende anbefalte kosthold, trening og søvn regimer reduserer sjansene dine ved å holde kroppen din sterkere. Vaske hendene ofte, spesielt hvis du har hatt kontakt med noen med symptomer på lungebetennelse, reduserer sjansene for å få sykdommen. Personer med hyppige direkte kontakt med det offentlige ofte bruker rensemiddel hele dagen.

Bivirkninger av doxy-D

Doxy-D er en reseptbelagte medisiner som behandler infeksjoner ved å bekjempe bakterier i kroppen. Det er en tetracycline antibiotika som vanligvis brukes for akne, tannkjøttsykdom, urinveisinfeksjoner (UVI) og seksuelt overførbare sykdommer klamydia og gonoré. Som med noen form for medisin, det er negative bivirkninger som kan være forbundet med bruk av doxy-D.

Mindre bivirkninger

Noen mindre bivirkninger er vanligvis ikke anses å være grunn til alarm, siden de har en tendens til å avta etter hvert som kroppen blir vant til medisinen. Men de skal intensivere eller vedvarer, kan medisinsk hjelp være nødvendig. Disse bivirkningene er oppkast, moderat kvalme, urolig mage, diaré, hevelse eller sår rundt kjønnsorganene eller endetarms områder, problemer med å svelge, hoven tunge, utflod eller kløe, og hvite sår eller flekker på leppene eller på innsiden av munnen.

Alvorlige bivirkninger

Bivirkninger av doxy-D som anses som alvorlig inkludere gulfarging eller blek hud, mørk urin, desorientering, forvirring, svakhet, feber, ekstrem hodepine, følelse ør, svimmelhet, tåkesyn, frysninger, influensalignende symptomer, smerter, ekstrem øvre del av magen smerte som strekker seg hele veien til baksiden, rask puls, rødt utslett, peeling eller blemmer på huden, appetitt tap, blødning eller blåmerker lett og redusert vannlating (eller ikke urinerer i det hele tatt).

Mennesker som opplever noen av disse bør umiddelbart slutte å ta medisinen og få akutt medisinsk hjelp.

Graviditet og sykepleie

Kvinner som er gravide rådes til å ikke bruke doxy-D på grunn av potensiell risiko for det ufødte barnet, for eksempel permanent tann misfarging. I tillegg bør ammende kvinner unngå medisin fordi det utskilles i morsmelk og kan skade barnet ditt.

Doxy-D kan redusere effekten av p-piller, slik at kvinner bør bruke en back-up metoden for å unngå å bli gravid.

Legemiddelinteraksjoner

Interaksjoner kan forekomme når mer enn ett medikament er tatt på en gang, og kan føre til negative bivirkninger eller redusere eller øke effektiviteten av en eller alle av legemidlene. Noen legemidler eller kosttilskudd som ofte fører til interaksjoner med doxy-D inkluderer Accutane, legemidler som senker kolesterol, mineraler som magnesium, sink, kalsium som finnes i kosttilskudd, penicillin, antibiotika (som Trimox og Dynapen) og antacida (for eksempel rolaids, Maalox og Tums).

Overdose

Tegn på mulig overdose er oppkast, kvalme og diaré. Hvis noen av disse bivirkningene oppstår umiddelbart etter å ha tatt mer enn passende mengde doxy-D, er det svært sannsynlig at du har overdosert og du bør søke medisinsk hjelp umiddelbart. Disse tegn vil generelt være mer alvorlige enn de andre typiske, lignende bivirkninger av medisinen.

Bruker for Doryx

Doryx er merkenavnet for en reseptbelagt medisin som generisk navn er doxycycline hyclate. Medisinen er tatt muntlig. Doryx benyttes for behandling av et bredt spekter av bakterielle infeksjoner. Det er klassifisert som en tetracyklin antibiotikum, og den fungerer ved å stanse vekst og spredning av bakterier. Det er også et antimalariamiddel.

Bakterielle infeksjoner

Doryx brukes vanligvis til å behandle et bredt spekter av bakterielle infeksjoner, for eksempel seksuelt overførbare sykdommer klamydia og gonoré, urinveisinfeksjoner (UVI), og periodontitt (sykdom i tannkjøttet).

Rosacea

En annen vanlig bruk av Doryx er for behandling av huden tilstand kjent som rosacea. Rosacea er en type kronisk hudsykdom som kjennetegnes av betennelse i kinnene, øyelokkene, pannen, nesen og haken. Doryx forvalter og behandler humper, kviser, og lesjoner (svært lik acne) som er forårsaket av denne hud tilstand. Men det betyr ikke behandle ansiktsrødme som rosacea årsaker.

Bruk

Denne medisinen er tatt muntlig og må tas bare i de foreskrevne mengder (ikke ta lavere eller høyere doser). Det bør tas sammen med et glass vann. Det kan tas med eller uten et måltid eller mellommåltid. Imidlertid bør det ikke tas med melk eller andre melkeprodukter, som de forstyrre kroppens opptak av medisinen.

Bivirkninger

Noen mindre bivirkninger av Doryx er mild diaré, kvalme, oppkast, urolig mage, og utflod eller kløe, hvite sår eller flekker på leppene eller på innsiden av munnen, problemer med å svelge, og hoven tunge. Mer alvorlige bivirkninger av Doryx inkluderer allergisk reaksjon (hevelse, har en hard tid puste, og elveblest), ekstrem smerter øverst i magen å gå hele veien til baksiden, alvorlig rød hud utslett, blemmer eller peeling, svimmelhet, muskelsmerter, frysninger, appetitt tap, uskarpt syn, kraftig hodepine, blødninger eller blåmerker lett, unormale følelser av svakhet, gulnet hud, blek hud, mørk urin, forvirring, desorientering, feber og urinering med mindre hyppighet.

Overdose

Hvis du bruker Doryx for noen medisinsk grunn, og mistenker at du kan ha tatt mer enn passende doseringsmengde, må du få akutt medisinsk hjelp. Noen symptomer på Doryx overdose inkluderer kvalme, oppkast og diaré. Hvis du opplever noen av disse skiltene etter å ha tatt for mye av medisinen, kan det hende du har overdose.

Skabb Behandling Bruke Bactrim

Skabb er en vanlig og irriterer huden infeksjon forårsaket av gravende midd. Det er overført av hud-til-hud kontakt, spesielt mellom familiemedlemmer og mennesker som lever i nært hold. De vanlige symptomene er kløe og utslett, spesielt mellom fingrene, på albuene, på genitalia hos menn og rundt brystvortene hos kvinner. Mens skabb ikke er en bakteriell infeksjon kan det noen ganger føre til sekundære bakterieinfeksjoner som krever andre legemidler for behandling.

Årsaker

Kløe midd, Sarcoptes scabiei var hominis, er den skyldige som forårsaker sykdommen. Den kvinnelige mite Burrows inn i huden for å legge sine egg; når larvene klekkes de kommer til å pare seg og syklusen gjentas. Den midd kan kun lever i noen dager i fravær av en human vert. Mangel på god hygiene og overbefolkning er de viktigste faktorene som fremmer spredning av skabb.

Behandlinger

Leger vanligvis behandle skabb med en pediculicide, en krem ​​som er brukt over hele kroppen fra halsen og ned for å drepe midd. Lindan, permetrin og crotamiton er alle vanlige alternativer. Lindan bør ikke brukes til barn under 2 år i eller gravide eller ammende mødre. Det er viktig å rense klær og sengetøy fordi midd kan overleve i opptil tre dager utenfor en vert og kan benytte anledningen til å få haik på venner og familie.

Bactrim

Bactrim er handelsnavnet for et antibiotikum med de aktive bestanddeler sulfametoksazol og trimetoprim, som ofte administreres oralt, men også i andre formuleringer. Det er vanligvis brukes til å behandle øret og blære infeksjoner, blant andre forhold. Som de fleste medikamenter, har Bactrim bivirkninger, ofte inkludert svimmelhet, søvnproblemer eller en hoven tunge, selv om den har i noen tilfeller forårsaket mer alvorlige allergiske reaksjoner.

Bactrim og skabb

Noen leger har foreskrevet Bactrim å behandle hodelus eller til og med skabb på teorien om at antibiotika vil drepe tarmbakterier som lever i lus (eller midd), og dermed hindre parasittene 'fordøyelsen. I dag denne tilnærmingen er ikke mye som støttes av eksperter og anbefales ikke, og heller ikke er det stoffet godkjent av FDA som en pediculicide. Generelt tar antibiotika for betingelser som ikke resulterer fra bakterielle infeksjon er noe uklokt, ettersom medikamentet kan bidra til utviklingen av antibiotikaresistens i andre bakterier. I noen tilfeller kan imidlertid skabb gi de rette forholdene for skadelige bakterier å forårsake en sekundær infeksjon.

Sekundære infeksjoner

Skadelige bakterier kan kolonisere åpne sår til å forårsake infeksjoner; sekundære infeksjoner av skrapemerker er faktisk ganske vanlig med skabb. Hvis en sekundær infeksjon utvikler, leger vil ofte antibiotika som Bactrim for å drepe bakterier. Følgelig, mens antibiotika er vanligvis ikke foreskrevet til behandling av den midd angrep i seg selv, er de av og til foreskrevet til behandling av sekundære infeksjoner. Informasjonen ovenfor er ikke ment som medisinske råd; som alltid, hvis du er i tvil om hvilken behandling som er riktig for din tilstand, som alltid, er det best å sjekke med legen din.

Pinamox bivirkninger

Pinamox er en type amoxicillin brukes til å bekjempe bakterier i kroppen som forårsaker sykdom hos brukeren. Pinamox brukes til å bekjempe mange typer av bakterielle infeksjoner, inkludert ørebetennelser, blære infeksjoner, gonoré, lungebetennelse og E. coli. Som tilfellet er med de fleste antibiotika medikamenter, er det en rekke av bivirkninger forbundet med dets bruk.

Vanlige bivirkninger

Som nevnt, er det visse bivirkninger knyttet til bruk av Pinamox. Noen av disse bivirkningene er magesmerte, kvalme, oppkast, hodepine, vaginal kløe, vaginal utflod, hoven tunge, og hvite flekker eller sår på innsiden av munnen. Mens disse er ansett som de mest vanlige bivirkninger forbundet med å bruke dette stoffet, de bare påvirker et lite antall brukere.

Alvorlige bivirkninger

Dessverre er det også en rekke alvorlige bivirkninger knyttet til bruk av Pinamox. Noen av disse bivirkningene inkluderer feber, sår hals, allergisk reaksjon, pustevansker, innstramming av brystet, blodig diaré, kramper, uvanlige vannlating mønstre, influensalignende symptomer, kroppen verke og uvanlige tanker eller atferd. Disse bivirkninger er også meget sjeldne og ikke påvirker et stort antall brukere.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Før du starter behandling med Pinamox, informere legen din dersom du er allergisk mot alle typer medisiner eller lider av noen av følgende plager: nyresykdom, leversykdom, astma, en blodpropp lidelse, mononukleose, en historie med allergier, eller en historie diaré etter bruk av antibiotika. Pinamox er klassifisert som FDA graviditet kategori B og forventes ikke å forårsake skade på det ufødte barnet.

Bruk

Bruk alltid Pinamox nøyaktig slik det var foreskrevet av legen din og aldri i doser store enn det som er anbefalt på etiketten. Denne medisinen administreres i enten væske-eller kapselform og kan tas med eller uten mat. Hvis du tar tyggetabletter, sørg for at det har vært fullt tygges før du svelger. Hvis du bruker flytende form av Pinamox, riste væsken godt før du drikker og alltid bruke den medfølgende målebegeret for å sikre riktig dosering.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de nevnte bivirkninger, kontakt legen din umiddelbart.

Ved mistanke om overdose, kontakt Giftinformasjonen og leder direkte til nærmeste legevakten.

Pinamox brukes til å behandle bare bakterielle infeksjoner og bør aldri brukes til å behandle noen annen medisinsk tilstand med mindre spesifikt bedt om å gjøre det av en lege.

Bivirkninger av Milrinone

Milrinone er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle alvorlige og muligens dødelig hjertesvikt. Det er en midlertidig alternativ behandling. Milrinone er en vasodilator og fungerer ved at blodet fartøyets muskler til å slappe av, noe som resulterer i at de blir i stand til å utvide seg. Dette resulterer i redusert blodtrykk og enklere strømmende blod. Milrinone administreres gjennom injeksjon. Det er noen mulige bivirkninger av Milrinone.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Milrinone har en tendens til å avta raskt. Men hvis du har noen av disse vanligste bivirkningene og finne dem for å være plagsom, fortelle legen din. Disse bivirkningene er skjelving, blødning eller blåmerker veldig lett, og hodepine.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av Milrinone kan være svært skadelig, så søke øyeblikkelig medisinsk hjelp. Alvorlige bivirkninger er ubehag i bena, å være veldig tørst, forvirring, svakhet i musklene, ujevn hjerterytme, urinering oftere og føler seg veldig slapp.

Allergiske Reaksjoner

Noen mennesker kan oppleve allergiske reaksjoner på Milrinone. Alvorlige allergiske reaksjoner er ganske uvanlig; hvis du har en, få akutt medisinsk hjelp. Noen tegn er hevelse i ansiktet; hoven tunge, svelg eller lepper; har en hard tid puste; og bryte ut i elveblest.

Forsiktig

Milrinone er ikke egnet for alle. Hvis du har lidd et hjerteinfarkt nylig, bør du ikke ta Milrinone. Også fortelle legen din om eventuelle sykdommer du har før du tar denne medisinen, spesielt hvis du har lave nivåer av kalium i blodet (hypokalemi) eller hjerterytmeforstyrrelse.

Overdose

Det er viktig å søke medisinsk hjelp hvis du har tatt mer enn riktig mengde av medisinen. Noen symptomer på Milrinone overdose inkluderer ekstrem svimmelhet og besvimelse.

Fordeler med Iron Supplement

I menneskekroppen, er jern viktig som det spiller en rolle i en rekke prosesser. Viktigst, spiller jern en viktig rolle i transport av oksygen gjennom blodet. Jern kan også påvirke hjernens funksjon som det hjelpemidler i syntesen av nevrotransmittere. De med lavt jern ofte forholde seg til mange symptomer, oftest tretthet eller tretthet, så det er viktig å holde jern nivåer opp. Mens jerntilskudd kan bidra til å gjøre det, de er ikke for alle, så lære litt mer om hvem som kan ha nytte av, og hvis du kan være en av dem.

Jernmangel

Alvorlig jernmangel er ofte referert til som jernmangel, og det skjer når det ikke er nok hemoglobin i blodet ditt til å transportere oksygen. Det er mange symptomer på blodmangel. Vanligste er tretthet, langsom kognitiv funksjon, depresjon, en hoven tunge, svakhet, kalde hender og føtter, og sprø negler. Hvis du tror du kan være blodfattig, se din lege for riktig diagnose.

Graviditet

Iron kosttilskudd er ikke bare gunstig, men nødvendig for noen som er gravid. En gravid kvinne krever betydelig mer jern på grunn av høyere blodvolum, blodtap under fødselen og det faktum at jern er viktig for helsen til fosteret. Hvis en kvinne ikke blir blodfattig under svangerskapet, er det mange negative effekter, for eksempel for tidlig fødsel og lav fødselsvekt på barnet. I noen tilfeller kan det også føre til død av fosteret.

Mindre tretthet under menstruasjon

Alle kvinners menstruasjonssykluser varierer, men noen har en tendens til å ha en tyngre flyt og større tretthet enn andre. En årsak til dette tretthet er at en kvinne mister mer jern under menstruasjon som de mister mer blod. Iron kosttilskudd kan bidra til å holde en kvinnes jern nivåer normal under menstruasjon, og dermed minske tretthet. Snakk med en lege hvis du tror du kan ha nytte av jerntilskudd for menstruasjon.

Vegetarianere

Vegetarianere kan også dra nytte av jerntilskudd som de er ofte i fare for ikke å møte de spesielle matbehov for sunn jerninntak, på grunn av deres eliminering av kjøtt. Mens de kan motta jern fra ikke-kjøtt-produkter, er denne jern mindre lett absorberes enn jern finnes i kjøtt-produkter, noe som betyr at selv om de kan bli spist nok, blir kroppen ikke absorberer nok.

Kronisk sykdom og lavt jern

De med en kronisk sykdom, for eksempel en person med leukemi som får cellegiftbehandling, kan ha nytte av å ta jerntilskudd i tillegg. Mange kroniske sykdommer, spesielt de som involverer tarmen der jern absorberes, kan i stor grad utarme en persons jern nivåer forårsaker større tretthet og økt sjanse for sykdommen forverres. I noen tilfeller kan jerntilskudd hjelpe ved å ikke bare minske trøtthet, men å hjelpe kroppen til å kjempe mot sykdommen det er lidelse.

Advarsel

Mens gravide eller menstruerende kvinner, vegetarianere og de med kroniske sykdommer er i størst risiko for jernmangel, og derfor kan dra mest nytte jerntilskudd, andre kan også. Hvis du har noen symptomer på anemi, bør du oppsøke lege umiddelbart for å diskutere muligheten for at du kan ha, eller at dine symptomer kan være tegn på et større problem.

Før de bestemmer seg for å ta jerntilskudd, alltid diskutere det med legen din først. Iron kosttilskudd bør aldri bli tatt uten godkjenning lege som en person som selvforeskriver jern kan være å sette seg selv i fare. Overbelastning på jern kan forårsake skade på andre organer i kroppen, inkludert hjertet, lever og hjerne, så sørg for å konsultere legen din før du tar disse kosttilskudd.

Hva gjør Royal Jelly Do?

Hva gjør Royal Jelly Do?


Royal Jelly brast inn på scenen i løpet av 1980, og har økt i popularitet hvert år. Dette honningbie utslipp brukes for ernæring av larver i bee koloni og har blitt rapportert å forbedre menneskers helse og kjempe utallige sykdommer.

Funksjon

Royal Jelly, som er sekreter fra arbeidere i bee koloni, er det som er utelukkende matet til Queen Bee av det bestemte koloni. Siden hun er den eneste som reproduserer egg, deler hun gelé med baby bier som slår inn friske, voksne bier i bare 2 til 3 dager. Dette produktet har en fantastisk innvirkning på disse baby bier samt bidra dronningen bee Live 60 ganger lengre enn en drone. På grunn av denne observasjonen, begynte folk dyrking gelé i håp om at det ville også ha en sunn effekt på mennesker.

Fordeler

Mange mennesker som har konsumert kongelig bee jelly på en kontinuerlig basis har rapportert sitt immunforsvar er blitt sterkere, har inflammatoriske sykdommer sunket og kolesterolnivået har senket. Full av B-kompleks vitaminer som inkluderte vitamin B5 og B6, inneholder dette produktet, vitamin C, aminosyrer og antibiotika egenskaper.

Fordeler

Graves 'sykdom, en ødeleggende autoimmun lidelse, tærer med skjoldbruskkjertelen slik at den blir i stor grad overaktiv. Dette øker en persons hjerteslag, så vel som forstyrrer søvnen; og det påvirker negativt syn og en god del andre kroppsfunksjoner. Royal Jelly har blitt testet på pasienter med Graves 'sykdom og og pasientene viste klar bedring.

Effekter

Det er også dokumentert at dette bee produktet senker kolesterolnivået dersom minst 100 mg per dag er konsumert. Forskere i Tokyo i 2007 testet effekten av gelé på denne sykdommen ved å gi frivillige fire uker med kosttilskudd. Deres LDL kolesterolnivået sank betraktelig mens deres HDL nivå var upåvirket. For disse menneskene, viste seg kongelig gelé inntak til å være et flott tillegg til et helse diett.

Fakta

Selges i piller og kapsler, er Royal Jelly sjeldne og litt vanskelig å samle inn fra bikuber som er grunnen til at det er veldig dyrt. En annen ulempe for noen er bekymring for dronningen ikke å ha nok gelé for seg selv og sine babyer. Men med tanke på at arbeideren bier produsere mye mer gelé enn en dronning noensinne kunne bruke, betyr det ikke påvirke biene i det hele tatt å høste noen som de raskt re-forsyning.

Advarsel

Selv om dette gelé kan ha store helsemessige fordeler, er det svært viktig at du innser at siden dette produktet er knyttet til honning, bie pollen og bie stikk, kan de som er allergisk har en alvorlig reaksjon på kongelig gelé også. Det har vist seg å forårsake ødeleggende allergiske reaksjoner som utslett, pustevansker, hoven tunge og svelg, alvorlig lunger og bronkial inflammasjon. Derfor anbefales det at de som er allergisk mot noe om bier ikke svelges royal gelé.

Advarsel

Ta forholdsregler hvis du er en kvinne med østrogen-reseptor positiv brystkreft. Produkter som inneholder Royal Jelly kan faktisk stimulere kreft. Også bivirkninger rapportert fra Royal Jelly bruk er vektøkning, ansikt utslett og ubehag i magen.

Saw Palmetto bivirkninger

Saw Palmetto bivirkninger


Saw Palmetto er en mye brukt urt som kommer fra bær av så Palmetto anlegget. Anlegget er en liten palme som vokser i det sørøstlige USA. Denne urten brukes til å produsere et kosttilskudd som brukes til å behandle symptomene på en forstørret prostata, som typisk rammer menn som opplever økt natta vannlating og redusert urinstrøm. Saw Palmetto har også blitt brukt til å behandle mageproblemer, blære irritasjon og bronkitt.

Gastrointestinale relaterte effekter

Noen forbrukere av så Palmetto har opplevd bivirkninger relatert til mage-systemet. Ifølge drugs.com, har noen brukere rapportert blodig, tjæreaktig eller svart avføring mens du bruker dette kosttilskuddet. Leire-farget avføring har også forekommet i enkelte tilfeller. I tillegg er noen mennesker ble kvalm eller utviklet diaré eller forstoppelse mens du bruker denne urten. Magesmerter er også en mulig forekomst.

Nervøse-systemrelaterte effekter

Nervøse-systemrelaterte bivirkninger har forekommet hos noen brukere av så Palmetto. Ifølge drugs.com, har noen individer klaget over besvimelse etter å ha tatt denne urte supplement, samt uforklarlig svakhet, hodepine, dizzyness, søvnproblemer og depresjon.

Allergiske Reaksjoner

Noen mennesker har klaget over å ha en allergisk reaksjon etter at de inge så Palmetto. Ifølge drugs.com, har noen brukere som lider av elveblest på huden sin og hevelse i ansiktet og har hatt problemer med å puste etter bruk av dette kosttilskuddet. I tillegg har noen klaget over lider av en hoven tunge og svelg.

Andre effekter

Ifølge drugs.com har andre så Palmetto brukere klaget over hevelse eller smerter i brystene eller testiklene, samt langsomme, raske eller ujevne hjerteslag. I tillegg har noen rapporterte kløe, brystsmerter, tap av appetitt, lett blødning eller blåmerker, gulfarging av øyne og hud, muskelsmerter, dårlig ånde og nedsatt interesse for seksuell aktivitet.

Forholdsregler

Ifølge drugs.com, kan denne urten være skadelig for fosteret, og bør ikke brukes av gravide kvinner, samt mennesker med en blødning eller blod-clotting lidelse eller en aktivt blødende magesår. Pasienter med Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt bør også unngå denne urten. Pasienter med leversykdom, hjerteproblemer eller astma bør diskutere dette urt med en lege før du begynner å bruke den.

Matvarer som hindrer jernmangel

Jernmangel er nr 1 nærings-mangel i dagens USA. Det kan føre til anemi og jernmangel, men er lett behandles ved å spise jernrike matvarer.

Hva er jernmangel?

Jernmangel refererer til kroppens mangel på jern i blodet. Denne mangel kan føre til hodepine, dvelende forkjølelse, en hoven tunge, bremset mentale funksjoner og en generell følelse av svakhet.

Matvarer med heme jern

Heme jern er en type av jern som er lett absorberes av kroppen. Matvarer som inneholder heme jern er magert biff, kylling, kalkun, muslinger, østers, reker, kveite, tunfisk, innmat og egg.

Matvarer med ikke-heme jern

Non-heme jern er en type jern som kroppen ikke lett absorbere. Matvarer som inneholder ikke-heme jern inkluderer spinat, bønner, erter, nøtter, rosenkål, poteter, hvete brød, soyabønner, linser, blacks melasse og kikerter.

Beriket mat

Noen matprodusenter har lagt jern til sine matvarer for å øke næringsverdien. Matvarer som har blitt beriket er visse merker av havregryn, frokostblandinger, veggie hunder og burgere, yoghurt, hvitt brød og snackbarer.

Jerntilskudd

Iron kosttilskudd kan tas i pilleform for å sikre en full dose av daglig jern hvis du ikke klarer å få nok jern gjennom kosten alene. Disse kosttilskudd kan føre til kvalme, diaré og forstoppelse, så konsultere legen din før du tar dem.

Symptomer på B Complex Vitamin Nedbryting

B-vitaminer som helhet er viktig for menneskekroppen. B-vitamin kompleks hjelper kroppen med å snu mat til energi og holder immunsystemet med full styrke. Den B-vitamin-komplekset er ansvarlig for å hjelpe i mange andre kroppsfunksjoner, noe som betyr at når det er en mangel på disse viktige stoffer vil det være alvorlige konsekvenser. De arbeider unisont, og når det er en mangel på en potensialet for ubalanser som påvirker hele metabolisme er der.

Betydning

Thiamin er også kjent som vitamin B-1. Det er nødvendig i reguleringen av glukose som det omdannes til energi. Helsen til den menneskelige nervesystemet i stor grad avhenger tiamin, som finnes i slike matvarer som lever, fjærkre, eggeplommer, fisk og helkorn. Symptomene på en B-1-mangel omfatter tretthet og depresjon, med forstoppelse, svellede deler av kroppen som kalles ødem, og tap av appetitt også mulig. Den mest ekstreme symptom på B-1-mangel er en sykdom som kalles fotsopp, som forekommer i dag for det meste hos alkoholikere med leverproblemer som holder dem fra å bryte ned vitamin for bruk i kroppen.

Funksjon

B-2, kalt riboflavin, bidrar til å produsere røde blodlegemer og antistoffer i immunsystemet. Det er også involvert i energiproduksjon og bidrar til å forbrenne fett og karbohydrater. Mangel på B-2 betyr at visjon problemer er mulig, med øynene blir kløende og sensitiv for lys og grå stær i stand til å utvikle seg i noen tilfeller. Andre vitamin B-2 mangelsymptomer er sprakk lepper, en hoven tunge, svimmelhet, mangel på søvn, og håravfall. Mest sett hos eldre, riboflavin mangel kan unngås bare ved å forbruke slike matvarer som lever, fisk, mandler, belgfrukter og ølgjær.

Fordeler

Hjelpe i utskillelsen av fordøyelsesvæsker og galle er bare ett av jobbene til vitamin B-3. Den kommer i to typer, niacinamide og niacin. Niacin kan redusere dårlige kolesterolet og øke gode blant sine mange fordeler og niacinamide har vist seg å være effektiv i å senke insulinbehovet hos personer med diabetes og forebygger slitasjegikt. Noen med et vitamin B-3 mangel kan gjennomgå utbrudd av diaré og i alvorlige tilfeller må forholde seg til demens og dermatitt, en betennelse eller infeksjon i huden. Brokkoli, gulrøtter, egg, peanøtter, poteter, ost og tomater inneholder dette vitaminet.

Funksjoner

Noen næringsstoffer har flere jobber å utføre i menneskekroppen enn vitamin B-6, som er kalt pyridoksin. Det er viktig i den riktige funksjon av hjernen og også er opptatt med å gjøre de røde blodceller, frisk hud, og regulerer et stort antall enzymer. Supplerende B-6 brukes til å behandle sykdommer som spenner fra epilepsi til hjerte-plager. Symptomene på denne vitamin mangler fra kostholdet kan inkludere kramper og depresjon, anemi, hodepine, tap av hår, og en rekke hudsykdommer som eksem og seborrhea. Vitamin B-6 er i et stort antall matvarer, men er spesielt utbredt i solsikkefrø, valnøtter, soyabønner, gulrøtter, spinat og fisk.

Betraktninger

Folsyre er et medlem av B-vitamin kompleks, som finnes i grønne greener som Chard, bete greener og spinat. Det er en av de B-vitamin kompleks medlemmer som blir ofte mangelfull på mennesker fordi når disse matvarene kokes det senker nivået. Heldigvis menneskekroppen kan lagre folsyre for opptil 2 måneder, men alkoholbruk drastisk svekker kroppens evne til å absorbere det. Folsyre bidrar til å holde hjertesykdom i sjakk; symptomer på mangel av dette stoffet manifestere seg som depresjon, anemi og blir lett irritert og glemsom.

Tegn på sykdom i menneske Tongue

Tegn på sykdom i menneske Tongue


Tungen kan være et nyttig organ når diagnostisere ulike plager. De fleste leger automatisk sjekke tunger under en generell kontor besøk, og du kan enkelt se på tungen for å holde orden på din helse. Noen tunge uregelmessigheter kan være forårsaket av allergiske reaksjoner, tunge røyking eller bivirkninger av medisiner, mens andre kan være et tegn på sykdom.

Sårhet og hevelse

En sår eller hoven tunge kan tyde på sykdom. Såre tunger er verk og følsom og ofte ledsages av en bitter smak, tørr eller manglende smak i munnen. Hovne tunger er de som er forstørret og klønete. En betent tunge og omkringliggende slimhinner kan være et tegn på stomatitt - betennelse av slimete foring av strukturer i munnen. Andre sykdommer ofte preget av en sår og hoven tunge er hjerte, hjerne eller tarm lidelser og de som angriper blodårer eller kroppsvev.

Utslett og kløe

En kløende tungen, eller en som er belagt med et utslett, kan tyde på sykdom. Ta hensyn til kløe eller utslett på tungen. Det kan være tegn på en infeksjon i kroppen din.

Misfarging

Misfarging av tungen kan indikere en hvilken som helst av et antall sykdommer. Tunger kan utvikle hvite flekker, hvite flekker eller et hvitt belegg, som kan være tegn på en autoimmun sykdom. Rød eller betent tunger kan være et tegn på blodmangel. Svart, hårete tunger kan være et tegn på klovsyke gingivostamitis. Tunger som er blå eller blek kan tyde lunge-eller hjertesykdom eller anemi. Tunger som er mørke, med gråsort-blå, brune eller svarte pigmenter, kan tyde melanom, eller hudkreft. Glossitt, eller en betent, rød tunge, kan være et tegn på HIV eller kroniske tilstander av hjertesykdom eller diabetes. Tunger som blir røde og humpete, som et jordbær, kan tyde på toksisk sjokksyndrom. Strawberry tungen kanskje også tegn på Kawasakis sykdom, som påvirker lymfeknuter. Furry tunger, som synes å ha et lag med pels eller hår på dem, kan tyde på gastrointestinal sykdom. Misfarging av tungen kan også være et tegn på kreft.

Sår og støt

Sår og humper på tungen er andre potensielle tegn på sykdom. Sår kan være et tegn på tuberkulose.

Andre symptomer

En hoven, smertefull og brennende tunge kan tyde glossodynia, også kjent som brennende munn syndrom. Det kan være et symptom på diabetes. En svak tungen også kan være et tegn på diabetes, så vel som alkoholisme og multippel sklerose. To flere symptomer som kan tyde på sykdom er en liten tunge tungen og en nummen eller kriblende tungen, kjent som parestesi.

Hvordan påvirker anemi barn og tenåringer?

Hvordan påvirker anemi barn og tenåringer?

Mangel på jern

Anemi hos barn og tenåringer kan være et resultat av en serie sykdom eller sykdom, for eksempel aplastisk anemi. Mer vanlig er imidlertid anemi hos barn og ungdom et resultat av for lite jern i dietten, kalt jernmangelanemi.
Barn og unge trenger å innta 8 til 10 mg per dag av jern. Mange, men ikke får så mye jern i sitt daglige kosthold. Dette er på grunn av utbredelsen av fast food i vårt samfunn, og også populariteten av kumelk, som ikke har mye jern i den.

Effekter

Mangel på jern i kosten kan føre til flere problemer. Jern er en viktig del av hemoglobin, en del av den røde blodcellen som brukes til å transportere oksygen i hele kroppen. Lavt jern betyr en mangel på oksygen i kroppen. Dette kan føre til blek hud, mangel på energi og kulde intoleranse i et barn eller tenåring. Mer alvorlige tilfeller av anemi kan føre til en økt hjertefrekvens, som fører til svetting og hjertebank, en hoven tunge og en forstørret milt.
Mens anemi er oftest forårsaket av lavt jern i kosten, er det også forårsaket av tunge menstruasjon, tarmkanalen problemer (tarmkanalen er der jern absorberes), sykdommer og indre blødninger. Fordi noen av disse årsakene kan være alvorlige, er det viktig å se en lege hvis du mistenker at barnet ditt eller tenåring kan være blodfattig.

Behavior

Anemi påvirker atferd i tillegg. Irritabilitet og dårlig konsentrasjon ferdigheter er vanlige atferdssymptomer hos barn og tenåringer med anemi. Disse atferd, men er noen ganger avskrevet som vanlig hos noen barn.
Derfor er det mange leger anbefaler årlige jern screenings, spesielt hos små barn som er avvenning av av formel og morsmelk og videre til kumelk, og i tenårene som går inn i puberteten. Dersom barnet er funnet å ha en jernmangel, vil legen foreslå endringer i barns kosthold, som for eksempel å spise mer jernrike matvarer som spinat og andre mørkegrønne, bladrike grønnsaker. Legen kan også foreskrive en jern supplement.

Gluten allergi Vs. Intoleranse

Gluten er et protein som finnes i hvete, rug, bygg, og i noe mindre grad, i havre. Gluten følsomhet refererer til en samling av sykdommer og reaksjoner, i hvilken gluten er den sensibiliserende faktor. For noen er en glutenintoleranse manifesterer seg som glutenintoleranse (som fører til cøliaki i ekstreme tilfeller); for andre mennesker, kan en følsomhet for gluten resultere i en matallergi.

Gluten allergi

Mat allergi er generelt sjelden, påvirker bare 1-5% av befolkningen. En person som er sagt å ha en matallergi når inntak av mat som fører til at kroppen til å produsere antistoffer som kalles immunoglobulin E (IgE). Disse antistoffene reise gjennom blodstrømmen, selv til mastceller som neste gang maten er spist, kan frigi histamin som svar feste.

I en person allergisk mot gluten, inges elementer med hvete, bygg, rug, havre og noen ganger, vil starte denne reaksjonen. Symptomer inkluderer problemer med å puste, hoven tunge, utslett, diaré, magesmerter, et fall i blodtrykket, og en sjelden gang, død.

Gluten Intolerance

Matintoleranse generelt forskjellig fra en matallergi i at de refererer til en persons problemer med å fordøye maten og generelt ikke innebærer en immunologisk reaksjon. Glutenintoleranse, men involverer en immunologisk reaksjon. Det er en arvelig autoimmun sykdom. Kroppen identifiserer feilaktig gluten som skadelig, fører til immunsystemet skade små, finger anslagene i tynntarmen kalt villi, som absorberer næringsstoffer fra maten. Manglende evne til tynntarmen til å fordøye mat fører til mange av symptomene på gluten intoleranse.

Mens en gluten allergi fører til omfattende fysiske symptomer (som for eksempel utslett eller hoven tunge), har glutenintoleranse en bestemt fysisk effekt på et bestemt sted (den skadede villi) som fører til andre symptomer.

Cøliaki

Ekstreme tilfeller av gluten intoleranse klassifiseres som cøliaki, hvor
tynntarmen er i stand til å fordøye mat. Symptomer inkluderer anemi, osteoporose, depresjon, og hemmet vekst hos barn.

Diet

Hvis du mener du er følsom for gluten, unngå selv behandling med en glutenfri diett. Snakk med legen din om å få testet. Hvis du begynner på en glutenfri diett, vil markørene som trengs for en riktig diagnose (som skadet villi), helbrede og gå ubemerket.

Hvis du har en diagnostisert gluten allergi eller intoleranse overfor gluten, skjønt, begynne en glutenfri diett med legens råd. Du må unngå gluten, som betyr å unngå noe mat eller produkter som inneholder hvete, rug eller bygg. Dette betyr mye brød, frokostblandinger, og andre slike ting må unngås, eller erstattes med lignende matvarer laget av ris eller andre ikke-gluten korn.

Support

Facebook-grupper som "Jeg er Glutenfri Baby" kan gi emosjonell støtte samt hjelp til å finne kilder til glutenfri mat.

Typer av Amyloidose

Amyloidisis er en lidelse forårsaket av en unormal oppbygging av protein som kalles amyloid, som blir produsert av cellene i benmargen. En unormal amyloid oppsamlingen kan påvirke forskjellige vev og organer, inkludert nervesystemet, fordøyelseskanalen, hjerte, lever og milt. De tre hovedtyper av systematisk amyloidose er primær amyloidose, sekundær amyloidose og familiær amyloidose. Andre typer amyloidose er kategorisert i henhold til organ de påvirker.

Primær Amyloidosis

Primær amyloidose (AL) er den vanligste formen for amyloidose i USA. Ifølge Amyloidosis Foundation, er ca 2000 nye tilfeller av primær amyloidose diagnostisert i USA hvert år. Primær amyloidose er forårsaket av oppbygning av amyloid lys (AL) kjedeproteiner. Primær amyloidose er en tilstand som oppstår av seg selv. I sjeldne tilfeller kan det også oppstå sammen med myelomatose. De vanligste symptomene på primær amyloidose inkluderer tungpustethet, ødem, diaré, vekttap og hoven tunge. Behandlinger for primær amyloidose inkluderer kjemoterapi og benmargstransplantasjon.

Sekundær Amyloidosis

Sekundær amyloidose, også kjent som amyloid amyloidose (AA), forekommer som en komplikasjon av inflammatoriske eller infeksjonssykdommer, slik som reumatoid artritt, granulomatøs ileitis eller osteomyelitt. Primær amyloidose er forårsaket av oppbygning av AA-proteinet. Behandle den underliggende tilstand med anti-inflammatoriske medisiner kan bidra til å redusere ansamling av amyloid i vev og organer. En ny behandlingsmetode, som hemmer produksjonen av AA-proteinet, er under utvikling.

Familiær Amyloidosis

Familiær (attr) amyloidose er den eneste arvelig type amyloidose ut av de 21 forskjellige typer. Familiær amyloidose er forårsaket av en mutasjon i genet kromosom 5, noe som resulterer i oppbygging av transthyretin (TTR) protein. Forskere tror at siden leveren produserer TTR-protein, kan en levertransplantasjon stoppe produksjonen av TTR-proteinet. Sjansen for at barn av en person med familiær amyloidose skal arve hoppet genet er om lag 50 prosent.

B-2 mikroglobulin Amyloidosis

Personer som lider av nyresvikt, eller har vært på langsiktig dialyse, kan utvikle b-2 mikroglobulin amyloidose. B-2 mikroglobulin protein bygger seg opp i vevet rundt leddene fordi nyrene ikke er i stand til å fjerne b-2 mikroglobulin protein fra kroppen.

Lokalisert Amyloidosis

Primær, sekundær og familiær amyloidose er alle former for systemisk amyloidose, som påvirker kroppen som en helhet. Det finnes også forskjellige typer av lokaliserte amyloidose, som påvirker en bestemt del av kroppen. Den vanligste typen av lokaliserte amyloidose er Alzheimers sykdom, som er forårsaket av bygg av B-amyloid protein i hjernen. Den amyloid-protein som forårsaker stedfestet amyloid produseres ikke i benmargen, men i vevene.