Digidexo.com

blodtrykk prehypertensjon

Viktigheten av diastolisk blodtrykk Reading

I en blodtrykksmåling, er det diastoliske lesing antall lavere (nederst). Det representerer en tid når hjertet er i ro og påfylling etter å skape trykk i venene fra pumpe ut blod (systolisk nummer). Det er viktig å forstå blodtrykksavlesninger for å unngå de ofte alvorlige helseproblemer som kan oppstå ved høyt blodtrykk.

Tolke tallene

En diastolisk lesning av 80 mmHg (millimeter kvikksølv) eller lavere regnes som normalt. Prehypertensjon merkes med en diastolisk lesning av 80-89 mmHg, mens hypertensjon (høyt blodtrykk) er angitt med et diastolisk lesning av 90 mmHg eller over.

High Blood Pressure

Det er viktig å få blodtrykket kontrolleres årlig eller oftere hvis det er oppdaget høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk øker sterkt risikoen for hjerteanfall og slag, så det er viktig å opprettholde en sunn blodtrykksmåling.

Nyresyke

En høy avlesning diastolisk kan også være et tegn på nyresykdom. Normalt nyrene skille mer natriumklorid (salt) som større mengder er absorbert inn i kroppen. Når nyrene ikke kan holde mengden av mineraler i kroppen balansert, det er høyere trykk i arteriene grunn av redusert blodstrøm.

Lav diastolisk Reading

En alvorlig lav lesing, eller plutselig senking av det diastoliske nummer kan være en indikasjon på at kroppen ikke kan få en riktig mengde næringsstoffer og oksygen. Lavt blodtrykk kan være et tegn på hjertesykdom, blodtap, infeksjoner, graviditet og dehydrering.

Diastolisk dysfunksjon

I noen mennesker, hjertet kontrakter normalt, men ikke resten normalt. Dette fører til diastolisk dysfunksjon der de nedre hjertekamrene (ventriklene) ikke slappe av og føre til en økning i trykket, og et overløp av blod går til lungene.

Forebygging / løsning

For å senke blodtrykket, kan legene be pasienter til å gå ned i vekt; redusere deres inntak av mettet fett, kolesterol og salt; og redusere alkoholforbruket.

Måter å forebygge høyt blodtrykk

Ifølge American Heart Association (AHA), en blodtrykksmåling på 140 over 90 regnes som høy og "systolisk trykk over 120-139 mmHg eller diastolisk trykk på 80-89 mmHg regnes prehypertension og må følges nøye." Det systoliske lesing er trykket når hjertet kontrakter for å pumpe blod og det diastoliske nummeret er trykket når den hviler. Ubehandlet hypertensjon (høyt blodtrykk) kan føre til hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresvikt. Du kan redusere risikoen for å utvikle høyt blodtrykk gjennom kosten modifikasjoner og endringer i livsstil. Mediciations kan hindre fortsatt høyt blodtrykk.

Diet

For å bidra til å forhindre høyt blodtrykk, pass på hva du spiser og drikker. AHA anbefaler kvinner har ikke mer enn en alkoholholdig drink per dag og menn har ikke mer enn to. Velg mat lavt kolesterol, mettet fett og salt. The Food and Drug Administration klassifiserer lavt kolesterol matvarer som de med 20 mg. eller mindre per porsjon, lite fett som 3 gram eller mindre per porsjon, og lav natrium som 140 mg. eller mindre. Serum kolesterolnivå var knyttet til utviklingen av hypertensjon i en 2005 studie av Harvard Medical School affiliate Brigham and Women Hospital. Spise en diett lav på kolesterol og fett kan bidra til å senke kolesterolet nivå. Redusere natrium inntak er viktig fordi natrium kan forårsake væskeretensjon som hever blodtrykket.

Livsstil

Hvis du er overvektig, mister de ekstra pounds. Ifølge Dr. Norman Kaplan, klinisk professor i indremedisin ved Universitetet i Texas Southwestern Medical Center, "blodtrykket faller med ca 1 mmHg for hver 2,2 pounds av vekt tapt, en effekt som er konsistent for både menn og kvinner, og for folk av ulike etnisiteter. "

Bli mer aktive. The Mayo Clinic anbefaler 30 til 60 minutter trening hver dag og sier dette kan senke blodtrykket opp til ni poeng på bare noen få uker. Du vil høste denne fordelen fra alle typer aerob trening, fra å gå til raking verftet.

Medisinering

Bruken av medisiner for å behandle Prehypertensjon blir diskutert, men den eneste enighet om at mer studien må gjøres. Hvis du utvikler høyt blodtrykk, kan medisiner bidra til å forhindre fortsatt hypertensjon. Mange legemidler er utviklet for å senke blodtrykket, inkludert diuretika som hjelper eliminere overflødig væske, vasodilators som hjelper blodårene utvide og øke blodgjennomstrømningen, ACE-hemmere som hjelper blokkere et kjemikalie som fører blod fartøy innsnevring, og betablokkere som reduserer hjertefrekvensen og bidra til å øke blodgjennomstrømningen. Potensialet side av effekter av hvert medikament varierer, men de inkluderer leggkramper, hodepine, svimmelhet, depresjon og tretthet. Snakk med din lege for å se om medisinen er det riktige valget for deg, og hvis så, hvilken som er best.

Natural Therapy for blodtrykk

Natural Therapy for blodtrykk


Selv om blodtrykket medisiner kan være nyttig, er det flere ting du kan gjøre for å kontrollere blodtrykket ditt. Redusere blodtrykket krever forpliktelse til endringer i livsstil. De store endringene innebære kosthold, mosjon og håndtere stress. Unnlatelse av å få blodtrykket under kontroll kan føre faktorer som forårsaker permanent skade på kroppen din.

Fakta

Høyt blodtrykk åpner døren til andre helseproblemer som hjertesykdom, hjertesvikt, hjerneslag og nyresykdom. Normal blodtrykk bør være mindre enn 120 for det systoliske nummer og mindre enn 80 for diastolisk. Det systoliske nummeret er første eller på toppen. Det diastoliske nummeret er andre eller på bunnen. Ifølge den nasjonale hjerte lunge og blod Institute, Prehypertensjon systolisk / diastolisk tall er 120-139 i løpet av 80-89; høyt blodtrykk innebærer to trinn: Trinn 1 tall: 140-159 i løpet av 90 til 99; og trinn 2 tall: 160 eller høyere over 100 eller høyere.

Risiko

Flere risikofaktorer er identifisert knyttet til høyt blodtrykk. De viktigste risikofaktorene bære alder, etnisitet, kjønn, familiehistorie, overvekt eller fedme og livsstil. Menn eldre enn 45 og kvinner eldre enn 55 er i faresonen for høyt blodtrykk. Men flere menn har høyt blodtrykk enn kvinner. Afro-amerikanere, spesielt kvinner, er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk enn enten latin eller kaukasiske folk. Risikoen for høyt blodtrykk øker hvis det går i familien. Overvektige eller fete mennesker er også i faresonen. Og hvis du har usunne vaner som mangel på mosjon, røyking eller spise for mye natrium, risikoen for høyt blodtrykk øker for deg også.

Diet

Maten du spiser kan hjelpe deg med å håndtere blodtrykket. Hver dag spiser minst fem porsjoner med grønnsaker og frukt. Spis mat som kål, fiberrik mat, helkorn, spinat, tomater og lima bønner som bidrar til å kontrollere blodtrykket. Spis fet fisk, som har omega-3 fettsyrer, som laks, albacore tunfisk, makrell, sjø ørret, sild og sardiner. Andre matvarer som hjelper lavere blodtrykk inkluderer løk, hvitløk, egg hvite, magre meieriprodukter, kalkun og kylling. Men unngå rødt kjøtt, eggeplomme og mat pakket med natrium.

Rettsmidler

Det finnes flere løsninger for høyt blodtrykk som du kan tilberede hjemme. Følgende er foreslått midler fra Natural-Cure-Guide.com: 1). Bland 1/2 kopp appelsinjuice med 1/4 kopp kokos vann. Drikk dette minst to ganger om dagen. 2). Ta 1 spiseskje med amla juice og en spiseskje honning, og bland godt. Drikk dette hver morgen.

Terapi

Stress bidrar også til høyt blodtrykk som kan styres med trening, dyp pusting, en aromaterapi massasje, yoga eller akupunktur. Alle disse kan bidra til å slappe kroppen og roe sinnet.

Stadier av høyt blodtrykk

Grunnleggende

Blodtrykket er definert som blod presser mot blodårene når hjertet pumper blod ut. Hvis en persons blodtrykket er høyt og forblir høy i løpet av en tidsperiode, kan alvorlige hjerteproblemer, for eksempel koronar hjertesykdom, hjertefeil, slag, nyresvikt og forekomme. De nasjonale hjerte lunge og blod Institute navnene fire generelle kategorier for blodtrykket hos voksne: normal, Prehypertensjon, trinn 1 høyt blodtrykk og trinn 2 høyt blodtrykk.

Stage 1 High Blood Pressure

Blodtrykket blir målt som en to-delenummer i millimeter kvikksølv eller mmHg. I trinn 1 høyt blodtrykk, det systoliske nummer (den måler trykket når hjertet slår) strekker seg 140 til 159, og det diastoliske nummer (den måler trykket mellom hjerteslag) varierer fra 90 til 99. Blodtrykket blir målt ved hjelp en oppblåsbar arm mansjett med en måler som måler trykk.

Stage 2 High Blood Pressure

I trinn 2 av høyt blodtrykk, er det systoliske nummer 160 og høyere, eller det diastoliske nummer er 100 og høyere. En persons systolisk og diastolisk tall kan ikke falle i samme scene. For denne personen blir blodtrykket fasen bestemt ved høyere stadium lesing. For eksempel, er en person som har blodtrykk over 80 160 har trinn 2 høyt blodtrykk på grunn av den 160-nummer. Ifølge den nasjonale hjerte lunge og blod Institute, ca 1 av 3 voksne i USA har høyt blodtrykk. En person kan ha høyt blodtrykk i lang tid uten å vite det fordi vanligvis er det ingen andre symptomer. Så vanlig blodtrykk sjekker er viktig.

Normalt blodtrykk og Prehypertensjon

I normalt blodtrykk, er det systoliske nummer 120 eller mindre, og det diastoliske nummer er 80 eller mindre. Som mennesker alder, stiger vanligvis sitt blodtrykk. Imidlertid kan en person noen ganger forhindre eller forsinke denne typen økning i blodtrykket ved å opprettholde en sunn livsstil som de gamle. I prehypertension, varierer det systoliske nummer 120-139 eller diastolisk nummerserie fra 80 til 89. Folk hvor blodtrykket faller i prehypertension serien er sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk med mindre de følger en lege behandlingsplan og foreta endringer. Blodtrykket har en tendens til å stige og falle selv for folk som har normalt blodtrykk. Imidlertid, dersom en persons blodtrykket har en tendens til å holde seg over det normale området mesteparten av tiden, er at personen i fare for høyt blodtrykk og dens helse komplikasjoner.

Hvordan redusere høyt blodtrykk

Hvordan redusere høyt blodtrykk


Hvis du har høyt blodtrykk, må du gjøre alt du kan for å redusere høyt blodtrykk. Kjent som "silent killer", høyt blodtrykk øker risikoen for hjertesykdom, hjerteinfarkt, nyresykdommer og slag. Lære å senke blodtrykket og gjøre hva det tar å administrere din tilstand vil øke sjansene for å leve et lengre og sunnere liv. Det er et mål at du må ta svært alvorlig, så ikke utsette å ta de handlingene du trenger for å senke blodtrykket.

Hvordan redusere høyt blodtrykk

For å redusere høyt blodtrykk Lær hva tallene betyr

Høyt blodtrykk definisjoner fra American Heart Association (AHA) er:
• Normal blodtrykket er under 120 mm Hg (systolisk) og under 80 mm Hg (diastolisk)
• Prehypertensjon: 120-139 mm Hg (systolisk) eller 80-89 mm Hg (diastolisk)
• Trinn 1 High Blood Pressure: 140-159 mm Hg (systolisk) eller 90-99 mm Hg (diastolisk)
• Trinn 2 High Blood Pressure: 160 eller høyere mm Hg (systolisk) eller 100 eller høyere mm Hg (diastolisk)
• Hypertensiv krise (krever øyeblikkelig hjelp): høyere enn 180 mm Hg (systolisk) eller høyere enn 110 mm Hg (diastolisk)

Selv om legen din vil holde en oversikt over blodtrykket, bør du også, og vet hva de betyr. Jo høyere at uovervåkede høyt blodtrykk er jo større helserisiko er. Statistikk viser at 30% av folk som vet at de har høyt blodtrykk ikke er under behandling. (Kilde: American Heart Association eller AHA)

Personer med trinn 1 eller trinn 2 høyt blodtrykk trenger å gjøre viktige endringer i livsstil og er i samsvar med alle medisiner foreskrevet av sin lege for å senke blodtrykket.

endre matvaner til en hjerte-sunt kosthold for å redusere høyt blodtrykk

Følg legens råd om å begrense bordsalt og natrium fra bearbeidet mat. Spis mer frukt og grønnsaker, hele korn, fiberrik mat, bønner, ikke-fete eller lav-fett meieri, skinn fjærfe, magert kjøtt og fisk. Se link i Resources til AHA liste over sertifiserte hjerte-sunn mat etter kategori og merkenavn. Den inneholder deres "My dagligvare List" verktøy som lar deg lage en handleliste som vil hjelpe deg til å senke blodtrykket. Også, spør legen din om DASH spise plan for personer som har eller står i fare for å få høyt blodtrykk.

Øk din fysiske aktivitet for å redusere høyt blodtrykk

Å være inaktiv øker risikoen for å pådra en rekke forhold, blant annet høyt blodtrykk. Den gode nyheten er at du kan endre ditt liv og helse prospekter ved å få regelmessig fysisk aktivitet. Regelmessig aerob fysisk aktivitet bidrar til å senke blodtrykket, redusere stress, og styrke ditt hjerte. Vennligst se Resources for artikkelen om hvordan du får mer fysisk aktivitet som inneholder informasjon og ideer om hvor mye fysisk aktivitet du trenger og måter å få det.

holde en sunn vekt for å redusere høyt blodtrykk

Du må kanskje gå ned i vekt, noe som vil bidra til å senke blodtrykket og redusere belastningen på hjertet ditt. Snakk med legen din for å finne ut hva din sunn (target) vektområdet bør være, og verve hans eller hennes veiledning i å hjelpe deg å gå ned i vekt hvis nødvendig. Se også Resources for en artikkel om å miste vekt som kan være nyttig for deg.

begrense alkoholforbruket å kontrollere høyt blodtrykk

Å drikke for mye alkohol kan øke blodtrykket. AHA anbefalingene er for menn å begrense inntaket til to drinker per dag og kvinner, til én drink per dag. Hvis du spiser mer at dette beløpet kan du trenger profesjonell hjelp til å kutte ned eller slutte å drikke helt. Dette skal hjelpe deg å redusere blodtrykket.

Ikke røyke hvis du ønsker å unngå høyt blodtrykk

Hvis du røyker, finne en måte å slutte for godt, bruker all den hjelpen du kan få. Røyking er den største morderen der ute.

Se din lege regelmessig og ta alle medisiner som foreskrevet

Leger liker å hjelpe folk som er i stand til å følge deres råd og er i samsvar med behandlinger og medisiner foreskrevet. Være en av dem for å kunne redusere og håndtere din høyt blodtrykk.

Hint

  • Hvis du er under mye stress, eller reagere på det, lære meditasjonsteknikker for å hjelpe deg å slappe av.
  • Legen din vet hva det beste løpet av behandling er for blodtrykket opplesninger. Sørg for at du følger legens råd og er i samsvar med foreskrevet behandling.
  • Få medisinsk klarering før du begynner et treningsprogram.

Hva er et farlig nivå av høyt blodtrykk?

Hva er et farlig nivå av høyt blodtrykk?


Høyt blodtrykk, også kjent som hypertensjon, utvikler seg over mange år, og påvirker en rekke mennesker. Forstå hva ulike nivåer av blodtrykk bety kan hjelpe deg bedre holde deg på sporet med din helse.

Forståelse Blood Pressure

Ifølge Mayo Clinic, er blodtrykket beregnes av mengden blod hjertet pumper og mengden av motstand mot blodstrømmen i arteriene. Høyt blodtrykk er forårsaket av hjertet ditt pumper mer blod og blodårene dine innsnevring.

Systolisk

Blodtrykket er skrevet som to tall, systolisk og diastolisk (dvs. 120/80 mm Hg). Systolisk er den øverste nummeret og måler trykket i arteriene når hjertemuskelen kontrakter.

Diastolisk

Diastolisk er den nederste rekke, og måler trykket i arteriene mellom hvert slag av hjertet.

Sunt blodtrykk Levels

Normale blodtrykket er ansett for å være 120/80 eller lavere, i henhold til American Heart Association.

Farlige blodtrykk nivåer

The American Heart Association klassifiserer blodtrykk i flere kategorier etter "normal." Disse inkluderer Prehypertensjon nivåer, som er systolisk blodtrykk mellom 120 og 139 og diastolisk nivåer mellom 80 og 89; Stage 1 High Blood Pressure, som er systolisk blodtrykk mellom 140 og 159 og diastolisk nivåer mellom 90 og 99; Stage 2 High Blood Pressure, som er systolisk blodtrykk 160 og høyere og diastolisk nivåer 100 og høyere. De farligste blodtrykk nivåer, referert til som "hypertensiv krise," trenger en egen forklaring fordi det er den mest farlig nivå.

Hypertensiv krise

Overfølsom krise oppstår når blodtrykket nivåer nå 180 eller høyere for systolisk nummer eller 110 eller høyere for diastolisk tall. Hvis det noen gang skjer, bør du ringe 911 umiddelbart og få akutt hjelp fordi dette er en ekstremt farlig situasjon som kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt eller andre livstruende tilstander.

Hva er Prehypertensjon?

Hva er Prehypertensjon?


Blodtrykket er en av de vitale tegn legen bruker for å fastslå helsetilstanden din. The American Heart Association definerer fem kategorier av blodtrykket opplesninger. Prehypertensjon er en av disse kategoriene. Hvis du har prehypertension, har du økt risiko for å utvikle visse helseproblemer, og noen av disse kan være alvorlige, melder Mayo Clinic.

Hensynet

Blodtrykket ditt er et mål på kraft som utøves mot veggene i blodårene som hjertet ditt pumper blod gjennom dem. Jo mer tvinge blod utøver, jo høyere blodtrykk. En blodtrykksmåling består av to tall, en skrevet over hverandre. Den øverste nummeret, kalt systoliske trykket, er hvor mye press mot blodårene når hjertet slår. Den nederste rekke, kalt diastolisk trykk, er trykket mellom hjerteslagene, når hjertet hviler.

Kategorier av blodtrykket opplesninger

De fem kategoriene av blodtrykket er normalt, prehypertension, trinn 1 hypertensjon, trinn 2 hypertensjon og hypertensive krise. Hypertensjon er det medisinske navnet for høyt blodtrykk.

Identifikasjon

Prehypertensjon beskriver blodtrykksmålinger som er litt over normalt, men ikke i høyt blodtrykk, eller hypertensjon, rekkevidde. Du har prehypertension om blodtrykket faller mellom 120/80 og 139/89. Den første fasen av høyt blodtrykk varierer fra 140/90 til 159/99, og andre fasen hypertensjon er enhver lese over 160/100. Du opplever hypertensive krise og trenger øyeblikkelig hjelp dersom blodtrykket er høyere enn 180/110.

Betydning

Hvis du har prehypertension, er du sannsynligvis til å utvikle høyt blodtrykk, noe som kan føre til alvorlige medisinske tilstander, som for eksempel hjerneslag, hjerteinfarkt og selv hjertesvikt. Å gjøre noen endringer i livsstil kan bidra til å holde blodtrykket under hypertensjon rekkevidde. Anbefalingene inkluderer å spise et sunt kosthold, får regelmessig mosjon, å miste vekt hvis du er overvektig, ikke røyke, drikke alkohol i moderate mengder og lære å håndtere stress.

Statistikk

Omtrent 25 prosent av voksne i USA har prehypertension, ifølge Centers for Disease Control and Prevention, og litt mer enn 30 prosent har hypertensjon. CDC rapporterer også at i 2006, høyt blodtrykk var den primære eller medvirkende dødsårsak for 326 000 amerikanere.

Normalt blodtrykk Range for voksne

Normalt blodtrykk Range for voksne


En silent killer, kan høyt blodtrykk bidrar til slag og andre hjertesykdommer uten noen åpenbare symptomer. Det er derfor det er viktig å sjekke blodtrykket regelmessig og holde blodtrykket innenfor normalområdet.

Identifikasjon

En sphygmomanometer, en enhet som brukes for å måle blodtrykk, måler to nivåer når du sjekker blodtrykk: systolisk og diastolisk trykk. Systolisk representerer den øvre rekke og diastolisk representerer lavere.

Normalt blodtrykk

Den normale systoliske blodtrykket for en voksen person er under 120 mm Hg. Den normale diastoliske blodtrykket er under 80 mmHg.

Lavt blodtrykk

Lavt blodtrykk, også kjent som hypotensjon, oppstår når blodtrykket faller under 90 mmHg (systolisk) over 60 mmHg (diastolisk). Uten noen symptomer, presenterer hypotensjon ingen problemer. Hvis svimmelhet eller besvimelse utvikler, kan legehjelp være nødvendig.

Prehypertensjon

I 2003, National Institutes of Health senket terskelen for normal blodtrykk fra 130 mmHg (systolisk) over 85 mmHg (diastolisk). De opprettet en ny kategori som heter prehypertension. Voksne med blodtrykk 120-139 systolisk og 80-89 diastolisk faller i denne kategorien.

Måling over tid

En høyere enn normalt blodtrykk lesing betyr ikke at du har høyt blodtrykk.

Forebygging / løsning

Hvis du faller inn i en kategori som er høyere enn normalt, kan endringer i livsstil senke blodtrykket. Redusere alkoholforbruk og økt mosjon er to av alternativene.

Alkohol og diastolisk blodtrykk

Regelmessig alkoholforbruk over moderate nivåer øker diastolisk blodtrykk. Hvis en persons diastolisk trykk er høyere enn nivåene som anses sunt, kan han være i faresonen for alvorlige helsemessige komplikasjoner. Avstå fra overdreven alkoholforbruk kan redusere denne risikoen. Sørg for å snakke med legen din dersom du er bekymret for blodtrykket.

Definisjon

Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, er diastolisk blodtrykk kraften av blodet i arteriene når hjertet slapper av etter det kontrakter. Når blodtrykket er tatt, er dette tall som er på bunnen av målingen. Normal diastoliske blodtrykket er mindre enn 80 mmHg (millimeter kvikksølv). Diastolisk trykk på 80-89 mm Hg anses Prehypertensjon. En diastolisk lesning av 90 til 99 mmHg anses trinn 1 høyt blodtrykk, og 100 mm Hg er ansett trinn 2 høyt blodtrykk. Ifølge Mayo Clinic, er en diastolisk trykk mindre enn 60 mmHg regnes som lavere enn normalt.

Farene

The National Heart, Lung and Blood Institute påpeker at høyt diastolisk blodtrykk er farlig for en rekke årsaker. Et høyere tall betyr at den enkelte er en større risiko for hjerteinfarkt, slag og nyresvikt. Ifølge National Heart, Lung, and Blood Institute, noen leser over 80 indikerer en økt risiko for disse sykdommene. Ettersom antallet går opp, øker også risikoen.

Effekter av alkohol

En studie utført ved University of Tampere Medical School i Finland funnet en link mellom drikking nivåer og forhøyet diastolisk blodtrykk. Studien spores en gruppe kvinner, og funnet ut at de høyeste diastolisk blodtrykk priser var i fagene anses alkoholikere. De neste høyeste tallene ble funnet i stordrikkere, og de laveste prisene i studien ble funnet i de som avsto fra alkohol helt.

Trygt drikkevann

For å hindre en høyning i diastolisk blodtrykk, National Heart, Lung and Blood Institute råder at menn bør begrense seg til to drinker per dag, og kvinner bør begrense seg til én drink. En drink er definert som 12 oz. øl, 5 oz. vin eller 1 1/2 oz. av en 80-proof spirit. Regelmessig inntak av mer enn dette kan sette den som drikker med risiko for forhøyet blodtrykk.

Medisinsk hjelp

Hvis du er bekymret for din blodtrykk eller alkoholens effekter på sirkulasjonssystemet, sørg for å diskutere dine bekymringer med legen din på ditt neste besøk. Hun vil være i stand til å ytterligere forklare sammenhengen mellom alkohol og høyt blodtrykk. Hvis du har et problem med alkohol avhengighet, vil legen være i stand til å bidra til å utvikle en strategi for å bekjempe denne sykdommen.

Hva er normalt blodtrykk tall?

Alle synes å være opptatt av sitt blodtrykk i disse dager. Det finnes mengder av medisiner for å senke blodtrykket, og saltfrie krydder er normen nå. Men hva er normalt?

Definisjon

Blodtrykket er måling av trykket av blodet i blodkarene som hjertet pumper. En frisk blodtrykket som er nødvendig for å sikre tilstrekkelig blodtilførsel til kroppen, og høyt blodtrykk kan være et tegn på andre helseproblemer.

Måle blodtrykk

Blodtrykket er gitt i to tall: det systoliske trykk, og det diastoliske trykket. Jo høyere tall, det systoliske, er trykket når hjertet kontrakter. Jo lavere antallet måler trykket ved den største punktet for avslapning av hjertet. Det er vanligvis målt med en blodtrykksmansjett, som passer over overarmen.

Normalt blodtrykk Numbers

Menn har generelt høyere blodtrykk tall enn kvinner, hvor blodtrykket faller enda lavere i løpet av svangerskapet. Den ofte siterte norm for blodtrykket er 120/80, og blodtrykk regnes som høy hvis det systoliske trykket når 140 eller diastolisk treffer 90.
Prehypertensjon er staten der en persons blodtrykk er høyere enn normalt, men ikke høyt nok til å bli diagnostisert som høy. Prehypertensjon er definert av blodtrykket opplesninger hvor som helst mellom 120/80 til 140/90. Denne tilstanden er kun godkjent i Nord-Amerika. I Storbritannia er blodtrykk definert som vanlig opp til 140/90.

Viktig

Det er viktig å overvåke blodtrykket. Hvis blodtrykket er for høyt, kan du skade hjertet muskler og sette deg høyere risiko for hjerteinfarkt eller hjertesykdom. Den kan også varsle deg om farlige tilstander som åreforkalkning. Hvis blodtrykket ditt er for lavt, vil blodsirkulasjonen være ineffektiv, og noen deler av kroppen din vil ikke ha tilstrekkelig oksygen og næringsstoffer.

Administrere blodtrykk

Det er flere måter å opprettholde et sunt blodtrykk. Hvis du er utsatt for høyt blodtrykk, holde seg borte fra høye nivåer av natrium i kosten. Hvis lavt blodtrykk er et problem for deg, vær forsiktig når du spiser cayenne pepper. Også rikelig med intens fysisk trening med styrke hjertet og blodårene, noe som forbedrer blodtrykket også. Over-spising legger stor belastning på mange av kroppens systemer og ofte øker blodtrykket, så se på servering størrelse.

Når er høyt blodtrykk farlig?

Høyt blodtrykk, også kjent som hypertensjon, er en alvorlig tilstand som kan påvirke mange kroppslige systemer. Høyt blodtrykk er ofte kjent som den stille morderen fordi den har få symptomer. Med litt kunnskap, kan du redusere risikoen for høyt blodtrykk og tilhørende effekter på det kardiovaskulære systemet.

Hva er blodtrykk?

Når hjertet pumper blod til å bringe oksygen til kroppens celler, skyver blod mot veggene i blodårene. Ved at skyve eller blodtrykket, mot arteriene er sterk og kontinuerlig, kan det svekker veggene av arteriene og forårsake hjerneslag, hjerteinfarkt og nyresvikt.

Måle blodtrykket

Hypertensjon har få symptomer, og derfor kan gå ubemerket. Du kan måle blodtrykket med en på-hjem blodtrykksmåler, bruke et apotek gratis blodtrykksmåler, eller du kan gå til legen din kontor.

Hva tallene betyr

Blodtrykket lesing har to tall: systolisk løpet diastolisk. Den første og høyere tall måler trykket når hjertet slår og pumper blodet og er viktigere i å forutsi hvorvidt et hjerneslag eller hjerteinfarkt vil oppstå. Diastolisk tall måler trykket når hjertet ditt er mellom beats.

Normal blodtrykk nivå

Normalt blodtrykk er 120/80.

Prehypertensjon

Hvis det systoliske trykket er mellom 120 og 139, eller diastolisk er mellom 80 og 89, har du prehypertension. Tallene i denne serien pleide å bli betraktet som normalt. Forskere brukt frasen "prehypertension" for å bruke som et varselsignal for pasienter til å endre livsstil for å redusere risikoen for å utvikle høyt blodtrykk.

The Dangerous Stage - Hypertensjon

Høyt blodtrykk anses farlig når den når hypertensjon trinn. Hvis det systoliske blodtrykket er høyere enn 140 eller hvis diastolisk trykk er over 90, har du høyt blodtrykk.

Hypertensjon Komplikasjoner

Høye nivåer av kolesterol kan begrense arteriene og øke blodtrykket. Diabetes og den tilhørende perifer karsykdom kan også hindre strømmen av blod.

Informasjon om blodtrykk medisin Lotrel

Informasjon om blodtrykk medisin Lotrel


Lotrel er en reseptbelagte medisiner som hovedsakelig brukes til å behandle hypertensjon (høyt blodtrykk). Lotrel inneholder en kombinasjon av narkotika Amlodipin; en kalsiumkanalblokker og Benazepril; og en angiotensin-omdannende enzym (referert til som ACE). Lotrel er ofte brukt som en preemptive tiltak, som ubehandlet hypertensjon kan føre til alvorlige sykdommer som hjerteinfarkt, hjerneslag og sykdommer i nyrene.

Funksjoner

Amlodipin, kalsiumkanalblokk (eller kalsiumantagonist), arbeider for å øke blodgjennomstrømningen ved lettelser blodårene slik at de er i stand til å utvide og utvide seg. ACE-hemmere som Benazepril, arbeide for å redusere enzymet ACE handling. Ved å hemme den ovennevnte, kan blodkar utvide eller ekspandere, og blodtrykket kan falle. Når dette skjer, til hjertets generelle helse og evne fungere (pumpe blodet) øker.

Administrasjon

Lotrel doser er foreskrevet i henhold til pasientens medisinske tilstand og sin reaksjon på behandlingen. Lotrel er ikke ment å lindre symptomer og redusere en persons blodtrykk umiddelbart; det kan ta opptil flere uker for medisiner for å nå sitt fulle effektivitetsnivå. Det er viktig at Lotrel tas som foreskrevet (vanligvis en gang daglig) og konsekvent. Å ta medisinen på samme tid hver dag anbefales, da det må brukes konsekvent for å oppnå fordelen.

Doser

Lotrel tas oralt i form av en kapsel. Avhengig av dosen, inneholder medisinen forskjellige styrker av de ingredienser amlodipin og benazepril. Den amlodipin i kapslene varierer i styrke fra 2,5 mg, 5 mg eller 10 mg og er benazepril styrke tilsvarende 10 mg, 20 mg og 40 mg. Til sammen er det seks forskjellige kombinasjons styrker som er tilgjengelige.

Identifikasjon

Lotrel doser kan modifiseres og eller reduseres for å passe best til pasienten. De kapselstyrke er laget for å være lett skilles fra hverandre. Lotrel 2,5 mg / 10 mg er hvit med gullbånd, Lotrel 5 mg / 10 mg er brun med hvite bånd, Lotrel 5 mg / 20 mg er rosa med hvite bånd, Lotrel 5 mg / 40 mg er en lyseblå kapsel med hvite bånd , og Lotrel 10 mg / 20 mg er en lilla kapsel med hvite bånd.

Bivirkninger

Bivirkninger av Lotrel er tretthet, ørhet og tørrhoste. Disse effektene har en tendens til å avta når legemet blir vant til medisinen. Alvorlige bivirkninger inkluderer besvimelse, nedsatt libido, infeksjon eller influensalignende symptomer og økt eller redusert urinmengder. Tegn på en allergisk reaksjon på Lotrel inkluderer: pustevansker, utslett, kløe, hevelse i ansikt, tunge eller svelg og ekstrem svimmelhet. Det er viktig å drikke minst seks glass vann per dag mens du tar medisiner for å hindre dehydrering. I noen tilfeller trenger pasientene ikke opplever noen bivirkninger, før de har vært på medisiner for et par måneder. Før du starter Lotrel, er det viktig å informere legen din om alle og alle hatt kontakt sykdommer du har, medisiner du tar og allergier.

Hvordan ta blodtrykk by Hand

Hvordan ta blodtrykk by Hand


Lær hvordan du kan ta en blodtrykksmåling for hånd. Du kan ikke alltid ha et stetoskop tilgjengelig. Digital blodtrykk maskiner kan mislykkes. Noen ganger er det mulig å høre en puls hvis blodtrykket er ekstremt lav, er puls rask eller vaskulær sykdom er til stede. Helsepersonell er opplært til å ta blodtrykket for hånd i nødhjelp til rette for rask respons. Du trenger en tradisjonell blodtrykksmansjett med en sphygmomanometer å ta et blodtrykk hånd.

Hvordan ta blodtrykk by Hand

Plasser mansjetten over skurken av albuen, eller like over håndleddet hvis blodtrykksmansjett er for liten til at de passer rundt overarmen. Blodtrykksmansjetter er merket for riktig plassering. Pakk den tett i forberedelse til å ta en blodtrykksmåling for hånd.

Se etter en puls i håndleddet eller på innsiden av albuen, nærmest kroppen (mediale aspekt av antecubital plass), avhengig av hvor du har plassert blodtrykksmansjett. Du vil ta blodtrykket lesing for hånd i det nøyaktige stedet du følte pulsen, så hold fingrene der.

Når du har palpated en puls, blåse opp blodtrykksmansjett, være forsiktig med å bruke for mye press. Du trenger bare å blåse opp mansjetten til pulsen forsvinner. Du er nå klar til å finne det systoliske blodtrykket for hånd.

Sakte deflatere blodtrykksmansjett, holde hånden din i det nøyaktige stedet hvor du opprinnelig følte en puls. Se blodet manometer (sphygmomanometer) nøye og tømme mansjetten langsomt. Når du føler pulsen, noterer antall innhentet mens du tar en blodtrykket for hånd.

korrelere retur av pulsen følt med hånden med plasseringen av nålen på blodtrykksmåleren. Når pulsen er filt, kan du helt deflatere mansjetten. Blodtrykket du har fått er det systoliske blodtrykket. Du kan ikke konstatere den nederste rekke, eller diastoliske blodtrykksmåling, for hånd, også kjent som palpating et blodtrykk. I medisinske poster, ville lesing vises som følger: antall / P (f.eks l20 / P), med P indikerer blodtrykket ble tatt for hånd eller palperes.

Hint

  • Hvis du ikke klarer å finne blodtrykket for hånd første gang, bytte til den andre armen. Sørg for at du føler en puls før du blåse opp mansjetten. Bruk aldri tommelen til å føle en puls. Systolisk blodtrykk opplesninger under 90 kan tyde på legehjelp er nødvendig, men situasjoner varierer sterkt.
  • Alltid tømmes mansjetten helt løs og ta det når du er ferdig.

Hva er Ortostatisk blodtrykk?

Ortostatisk blodtrykk er mer korrekt kjent som ortostatisk hypotensjon (hypotensjon er lavt blodtrykk). Det er en tilstand der en persons blodtrykk synker betraktelig når du skifter posisjoner fra liggende eller sittende til stående. Når vi står opp etter sittende eller liggende, vårt blod bassenger i bena våre. Den direkte årsaken til ortostatisk hypotensjon er svikt i kroppen til å reagere raskt til posisjonsendring av skifte blod fra bena tilbake til hjertet. Med ikke nok blod som skal pumpes ut av hjertet, faller blodtrykket. En person med ortostatisk hypotensjon vanligvis blir svimmel eller faller ned når du står opp for fort. Eldre mennesker er mer utsatt, men alle kan ha dette problemet.

Symptomer

Symptomer på ortostatisk hypotensjon kan inkludere svimmelhet, ørhet, tåkesyn, eller faller ned når du prøver å stå opp raskt, eller når du får ut av sengen for fort i morgen.

Årsaker

Den mekanisme som bidrar til kroppens shunt blod fra bena til hjertet er komplisert og består av mange deler. Derfor kan det være mange årsaker, som påvirker ulike deler av prosessen, noe som kan forårsake ortostatisk hypotensjon.

Dehydrering på grunn av trening eller sykdom fører til lavere blodvolum i kroppen, som igjen fører til ortostatisk hypotensjon. Av samme grunn, folk som tar høye doser av diuretika ("vanndrivende") er mer utsatt for denne tilstanden.

Medisiner som betablokkere (brukt for hjertesykdom og høyt blodtrykk), kan Viagra og visse antidepressiva forårsake ortostatisk hypotensjon. (Denne listen er ikke eksklusiv - andre rusmidler kan føre til denne tilstanden.) Legemidler som dilate (utvide) blodårene og kan forårsake ortostatisk hypotensjon inkluderer alkohol og marihuana.

Hjertesykdom som fører til at hjertet til å jobbe mindre effektivt er en annen årsak.

Andre årsaker inkluderer (men er ikke begrenset til): skader i ryggmargen, svulster i ryggraden eller hjernen, alvorlige infeksjoner, brannsår, diabetes, feber, varme (selv å være i en badestamp), og å spise et tungt måltid (som minutt ekstra blod til tarmene).

Diagnose

Hvis du har symptomer på ortostatisk hypotensjon, vil legen måle blodtrykk når du sitter (eller ligge), stativ og sitte eller ligge ned igjen. Hvis blodtrykket endres mye når du skifter posisjoner, vil legen diagnostisere ortostatisk hypotensjon og begynne å lete etter årsaken.

Behandling

Behandling av ortostatisk hypotensjon avhenger av årsaken til tilstanden. For eksempel, hvis årsaken er en medisin du tar, kan legen redusere dosen eller bytte til en annen medisin. Hvis årsaken er en sykdom, vil legen behandle den, hvis mulig. Noen ganger årsaken er svært vanskelig å finne, og legen din kan bare være i stand til å behandle symptomene dine.

Det finnes flere medisiner som kan hjelpe behandle svært alvorlig ortostatisk hypotensjon. Fludrocortisone bidrar til å øke blodvolumet. Fludrocortisone kan forårsake alvorlige bivirkninger, så tett oppsyn av lege er nødvendig når du tar denne medisinen. Midodrine forårsaker små blodårene til å trekke seg som reduserer blod pooling i bena.

Forebygging / løsning

Endre posisjoner sakte og gradvis.

Unngå å stå stille i lange perioder av gangen.

Slitasje kompresjonsstrømper (for å redusere blod pooling i bena).

Drikk rikelig med væske.

Spis flere små måltider hver dag, i stedet for færre, større måltider.

Hvis symptomene er spesielt ille i morgen, bør du vurdere å løfte hodet av sengen slik at du ikke ligger flatt.

Rettsmidler for lavt blodtrykk

Lav blodtrykket, også kjent som hypotensjon, oppstår når strømmen av blod gjennom arteriene trykktap. En normal blodtrykksmåling blir 120/80, mens et lavt blodtrykksmåling vil være 90/60 eller lavere. Lavt blodtrykk er vanligvis ikke et medisinsk problem med mindre visse symptomer.

Symptomer og årsaker

Lavt blodtrykk kan forårsake ørhet, svimmelhet, besvimelse, uskarpt syn, kvalme og overfladisk pust. Sporadiske symptomer på lavt blodtrykk kan ikke være et alvorlig problem, men hvis symptomene vedvarer informere legen din. Utilstrekkelig blodtilførsel til viktige organer kan forårsake skade eller svikt.
Graviditet, hjerteproblemer, dehydrering, endokrine problemer, blodtap og infeksjon som når blodet kan alle føre til lavt blodtrykk. Allergiske reaksjoner på mat, visse medisiner og gift fra insekter kan føre til en farlig lavt blodtrykk sammen med en hoven hals, kløe og elveblest.

Medisinske problemer

Behandlingen avhenger av årsaken til lavt blodtrykk. Hvis dehydrering, hjerteproblemer, diabetes eller endokrine problemer er årsaken, deretter behandling av den medisinske tilstanden bør korrigere lavt blodtrykk.

Øke blodtrykket

Hvis ingen underliggende medisinsk problem som forårsaker lavt blodtrykk, deretter finne måter å heve blodtrykket er nøkkelen. Du kan gjøre dette på mange måter, avhengig av din alder og din helse. Upping saltinntaket kan øke blodtrykket, men sjekk med en lege før du prøver denne behandlingen. Personer med hjerteproblemer bør ikke øke natrium i kostholdet. Øke væskeinntaket vil holde deg fra å bli dehydrert, en årsak til lavt blodtrykk.

Medisiner

Noen ganger er et medikament i seg selv forårsaker lavt blodtrykk. I dette tilfellet, kan en lege redusere dosen eller stoppe bruken av medisinen.
Medisiner som brukes til å behandle lavt blodtrykk inkluderer Fludrocortisone, noe som kan øke blodvolumet og øker blodtrykket. Midodrine begrenser dine blodkar evne til å utvide, øke blodtrykket.
Følg alltid legens råd om hvordan du kan lindre lavt blodtrykk.

Lavt blodtrykk problemer og symptomer

Lavt blodtrykk eller hypotensjon, er en tilstand der blodtrykket synker til under 90 mm Hg systolisk eller 60 mm Hg diastolisk. Hjerteproblemer, dehydrering og underernæring er de viktigste årsakene til denne tilstanden, spørre problemer og symptomer.

Organskade

Det største problem som kan oppstå ved lavt blodtrykk er skade på hjertet eller hjernen.

Kognitive endringer

Av alle symptomer på lavt blodtrykk, er en kognitiv endring den vanligste, med svimmelhet, besvimelse eller et tap bevissthet. For noen, kan det hindre muligheten til å konsentrere eller føre til depresjon.

Vision Avbrudd

For andre, lavt blodtrykk fører til forstyrrelser i synet, manifestert som uklart, eller noen ganger doblet visjon.

Digestive Endringer

Det er også ganske vanlig for en person som lider av lavt blodtrykk å oppleve en fordøyelses endring, spørre enten kvalme eller tørst.

Luftveis Endringer

Med nedgangen i blodtrykk, er mindre oksygen faktisk beveger seg gjennom hjertet, forårsaker mange mennesker til å oppleve rask eller grunne pust, som fører til tretthet eller utmattelse.

Misfarging

Lav blodtrykket fører også til et nesten blek misfarging av huden, ofte ledsaget av kulde eller clamminess.

Blodtrykk hos voksne

Blodtrykket er et mål på styrken av blod mot veggene i blodårene dine. Den måles i to krefter. Den første er den kraft i hjertet skaper som blod blir pumpet inn i arteriene og videre gjennom sirkulasjonssystemet. De andre tiltak arteriene 'kraft som de motstå strømmen av blod, eller når hjertet er i ro. Blodtrykket er uttrykt som to tall. Kraften av hjertet slo representerer det systoliske trykket, eller den øverste nummeret. Den nederste rekke, og diastolisk blodtrykk, når hjertet er i ro.

Sunt blodtrykk Readings

For voksne, er et blodtrykk på mindre enn 120/80 anses som sunt. Hypertensjon eller høyt blodtrykk, er definert som en avlesning som er større enn 140/90. Pre-hypertensjon er definert som et systolisk trykk lesing mellom 120 og 139 og et diastolisk trykk avlesning mellom 80 og 89. hypotensjon eller lavt blodtrykk, er generelt definert som en blodtrykket 90/60 nedenfor.

Tar Blood Pressure

Tar en persons blodtrykk er en enkel og smertefri prosedyre som tar bare et minutt eller to med en enhet som kalles en sphygmomanometer. For å ta det, er en mansjett plasseres på overarmen. Festet til mansjetten er en trykkmåler og en pære er festet til gummislangen. En lege eller annet helsepersonell steder et stetoskop på brakialarterien ved albuen og blåses mansjetten ved å pumpe pære. Når mansjetten er helt oppblåst til det punktet at brakialarterien kollapser, er luften sakte utgitt. Helsepersonellet vil lytte etter lyden av blod som strømmer gjennom brakialarterien. Avlesningen på manometeret når lydene blir hørt indikerer det systoliske trykket. Det diastoliske trykket lesing er kjent som lesing mellom to påfølgende hjerteslag.

Enheter for måling

Blodtrykks opplesninger er målt i millimeter kvikksølv, som er uttrykt som mmHg. Til riktig uttrykke et normalt trykk på 120 systolisk over 80 diastolisk blod, ville det bli skrevet som 120 mmHg / 80 mmHg.

Hypertensjon

Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, er en potensielt farlig medisinsk tilstand som ofte ikke har noen symptomer, det er derfor det har tjent kallenavnet "silent killer." Personer med høyt blodtrykk er mer sannsynlig at lider av alvorlige medisinske tilstander som hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. Flere typer reseptbelagte medisiner er tilgjengelige for å behandle høyt blodtrykk, men å følge et sunt kosthold og få rikelig med mosjon kan også bidra til å bringe blodtrykket til en sunn rekkevidde. Faktisk vil de fleste leger forskrivning medisiner for tilstanden også be sine pasienter til å spise bedre og få mer mosjon.

Hypotensjon

Hypotensjon eller lavt blodtrykk, er mye mindre vanlig enn hypertensjon, men det også ofte er ledsaget av ingen symptomer. Noen mennesker, skjønt, kan oppleve svimmelhet eller besvimelse, spesielt etter stående, som et tegn på lavt blodtrykk. I mange mennesker, betyr lavt blodtrykk ikke krever behandling. Imidlertid kan noen leger anbefaler at pasienter tar skritt for å prøve og øke blodtrykket, slik som å spise en diett med mer salt og drikker mer vann. I noen tilfeller kan en lege fore medikamenter for å bidra til å heve blodtrykket.

Lavt blodtrykk Symptomer og årsaker

Lavt blodtrykk eller hypotensjon, er ikke så vanlig et helseproblem i befolkningen generelt som høyt blodtrykk, men kan være en alvorlig tilstand. Mens mange friske mennesker, spesielt idrettsutøvere, kan ha en lavere blodtrykk lesing enn en mindre sunn person, er noen ganger lavere blodtrykk indikasjon på et helseproblem som må tas opp. Lavt blodtrykk som presenterer med symptomer er mer sannsynlig å være problematisk og alvorlig.

Fakta

Lav blodtrykket, eller hypotensjon, er definert som en blodtrykksmåling på mindre enn 90/60. Normalt blodtrykk er rundt 120/80. Det første tallet i lesing, det systoliske, måler trykket når hjertet slår og fyller arteriene med blod. Det andre tallet, det diastoliske, måler trykket mellom beats. For en diagnose av lavt blodtrykk, kan enten nummer være lavere enn normalt. Du kan ha en normal systolisk lesing og et lavere diastolisk og likevel bli diagnostisert som har lavt blodtrykk.

Typer

En type av hypotensjon er postural hypotensjon. Denne typen lavt blodtrykk er spesielt egnet til å påvirke de eldre. Ca 10-20% av personer over 65 antas å ha denne typen. Dette fører til hypotensjon svimmelhet ved henstand, og er på grunn av et plutselig fall i blodtrykket med endringen av stilling. En annen type hypotensjon er postprandial, og er et plutselig fall i blodtrykket etter å ha spist. Det er vanligvis funnet i forbindelse med andre forhold.

Årsaker til kronisk Hypotensjon

Noen av årsakene til en kronisk lavt blodtrykk lesing inkluderer graviditet, skjoldbrusk problemer, diabetes, hjerteproblemer, problemer med blodårene, heteslag eller utmattelse, leveren forhold, og overdoser på høyt blodtrykk medisiner.

Årsaker til Sudden Hypotensjon

Noen årsaker til et plutselig fall i blodtrykket inkluderer en høy feber, eller omvendt lav kroppstemperatur, hjertesykdom, blodtap, alvorlig dehydrering, og alvorlige allergiske reaksjoner som en alvorlig reaksjon på en bie stikk.

Symptomer

Symptomer på hypotensjon omfatter svimmelhet, besvimelse, synsproblemer (spesielt tåkesyn), kvalme, hud som er blek og kjølig eller fuktig, lav energi, uvanlig tørste, nedstemthet, manglende evne til å konsentrere seg, og puste som er grunt eller rask.

Advarsel

Lavt blodtrykk som forårsaker symptomer er mye mer sannsynlig å være alvorlige, og kan skyldes en annen alvorlig medisinsk problem. Alle som opplever symptomer på hypotensjon bør søke en lege omsorg. Lavt blodtrykk symptomer kan bety at blodet ikke flyter som det skal på hjertet eller andre vitale organer.

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre


Lavt blodtrykk (hypotensjon) er et vanlig problem for mange mennesker. The Mayo Clinic definerer lavt blodtrykk som å være på eller under 90/60. Det kan føre til en hel rekke symptomer, men kan være spesielt vanskelig for eldre fordi det setter dem på en økt risiko for fall. Det kan også ta en fysisk toll på en eldre person som allerede er i dårlig helse.

Svimmelhet / Svimmelhet

Svimmelhet er et vanlig tegn på lavt blodtrykk hos eldre. Mange eldre mennesker ofte får ør når de står opp fra sittende eller liggende stilling. Faktisk The Mayo Clinic rapporterer at blodtrykksfall etter stående skjer først og fremst hos personer i alderen 65 år og eldre. Dette kan være svært farlig, spesielt hvis personen ikke har noe å bidra stødig dem eller noen til å ta dem hvis de faller.

Kvalme

Kvalme oppstår ofte under episoder med lavt blodtrykk og vanligvis skjer i tillegg til svimmelhet eller hotheadedness. Mange ganger kvalme forårsaket av den plutselige fall i blodtrykket, men det kan også være forårsaket av svimmelhet. Kvalme og oppkast kan også føre til dehydrering som er kjent for å forårsake lavt blodtrykk. For en eldre person, kan kvalme føre til ytterligere problemer slik som redusert appetitt og vekttap.

Besvimelse

Besvimelse eller synkope er et vanlig problem i aldrende mennesker. Faktisk, en tilstand som kalles ortostatisk hypotensjon, som er forårsaket av en blodtrykksfall når du står opp, er en problematisk hendelse for noen eldre. Nettsiden for AGS Foundation rapporterer at besvimelse er sett dobbelt så ofte hos voksne 70 år og eldre og tre til fire ganger så ofte hos voksne 80 og eldre enn i noen yngre voksne. Plutselig besvimelse er farlig for alle. Imidlertid, på grunn av den eldre ha skrøpelig hud og ben, kan det resultere i en alvorlig, ødeleggende skade eller død for en eldre person.

Mangel på konsentrasjon

Når en persons blodtrykket er i stadig synker, er det et tap av blod til hjernen. Dette kan føre til at en eldre person til å ikke være i stand til å fokusere eller har problemer med å konsentrere seg om noe. De kan også bli stadig glemsom og kan selv ha problemer med å huske enkle daglige oppgaver. Familiemedlemmer kan tro at roten årsaken til denne oppførselen er demens når det kan være noe helt annet.

Depresjon

Det antas at depresjon kan være et symptom på lavt blodtrykk. Studier har vist at mange depresjon lider har også problemer med lavt blodtrykk. Det er foreslått av noen i det medisinske fellesskapet som lavt blodtrykk fører til apati og manglende ønske om å gjøre noe. Dette kan igjen skape en følelse av depresjon. Imidlertid er forskning på det nøyaktige forhold mellom lavt blodtrykk og depresjon fortsatt i dets tidlige stadier.

Lavt blodtrykk Forklart

Lavt blodtrykk Forklart


En normal blodtrykk lesing er når systolisk blodtrykk er nær 120 mm Hg og diastolisk blodtrykk leser 80 mm Hg. Systoliske trykket, det øverste nummeret i blodtrykksmåling, er hvor mye press hjertet ditt genererer når pumpe blod gjennom blodårene dine til resten av ditt hjerte. Det diastoliske trykket, det nederste tallet, refererer til mengden av trykket i blodårene dine når hjertet er i ro mellom beats. Lav blodtrykket, eller hypotensjon, oppstår når blodtrykket i løpet av og etter hvert hjerteslag er mye lavere enn vanlig.

Farene ved lavt blodtrykk

Ifølge Mayo Clinic.com, når systolisk blodtrykk fall ned til 90 mm Hg og diastolisk blodtrykk til 60 mm Hg, regnes det som farlig lavt. Blodtrykk opplesninger og symptomene vil variere med hver person. Når blodtrykket er meget lavt det fratar hjernen av oksygen og i sin tur kan føre til skade på hjertet og hjernen.

Årsaker

Det er flere årsaker til lavt blodtrykk. Noen foreskrevet medikamenter som betablokkere, medisiner for Parkinsons sykdom og trisykliske antidepressiva, kan føre til lavt blodtrykk. Legen din kan justere dosen din hvis dette er tilfelle. Over-the-counter medisiner kan også være den skyldige i å senke blodtrykket. Alvorlige hjertelidelser kan være ansvarlig for et fall i blodtrykket. I løpet av de første 24 ukene av svangerskapet, er det vanlig at blodtrykket å slippe, ifølge American Heart Association nettside. I sjeldne tilfeller svært premature babyer kan bli født med lavt blodtrykk.

Symptomer

Hvis du føler deg veldig svimmel eller faktisk svak, kan det være du har lavt blodtrykk. Du har kanskje tåkesyn og føler deg syk til magen. Hvis du føler deg deprimert uten noen spesiell grunn, kan dette også være et symptom. Mange andre enn lavt blodtrykk plager kan forårsake disse symptomene. Det er best å ta kontakt med legen din.

Mat og drikke

Mat og drikke spiller en viktig rolle i å regulere blodtrykket. Prøv å øke din drikking av vann for å unngå dehydrering som det kunne øke blodvolumet. Følge et sunt kosthold som er rikt på frukt, grønnsaker, korn og protein. Spis små low-carb måltider, som kan bidra til å forhindre blodtrykket faller raskt.

Natrium og lavt blodtrykk

Natrium (salt) er ganske godt kjent for å øke blodtrykket, og det kan anvendes på en vellykket måte til behandling av lavt blodtrykk, sier MayoClinic.com. Salt bør ikke brukes tilfeldig til du snakke med din lege, fordi for mye natrium kan føre til hjerteproblemer. Soyasaus er et flott alternativ, og har et høyt natrium innhold.

Andre Solutions

MayoClinic.com tilbyr noen forslag som er nyttige i å lindre symptomer på lavt blodtrykk. Når du endrer din posisjon, enten stående eller sittende, bevege seg veldig sakte. Før du får ut av sengen om morgenen, ta flere dype åndedrag. Sov med hodet litt hevet, da dette kan bidra til å bekjempe virkningene av tyngdekraften.