Digidexo.com

b12 bra for forbrenning

Er Vitamin B6 og B12 bra for vekttap?

Vitamin B12 og B6 bidra til vekttap når det kombineres med diett og mosjon. B12 hjelper kroppen utnytte energien mer effektivt og høyere aktivitetsnivå bety flere kalorier brent.

B-vitaminer også påvirke stoffskiftet og gjøre det mulig for kroppen å bryte ned fett og karbohydrater mer effektivt.

Kosten kilder til vitamin B6 og B12 kan forbedre den generelle ernæring, fører til vekttap.

Effekter på vekttap

Vitamin B12 og vitamin B6 er viktig for kroppen og kan hjelpe til med vekttap når det kombineres med sunt kosthold og mosjon.

Ifølge en studie av 15.000 emner sitert av Emma Hitt i Allure magazine, vitamin B6 og B12 redusert mengden vektøkning hos overvektige kvinner. Fagene som tok B vitamintilskudd gitt fem pounds i løpet av studien, mens kvinnene som ikke tar B-kosttilskudd fått 16 pounds.

Begge vitaminene har også en betydelig innvirkning på sentralnervesystemet. En diett rik på disse vitaminene kan redusere depresjon, noe som kan ha en effekt på trøstespising.

Rolle av vitamin B12 i Vekttap

Vitamin B12 forbrenner visse fett og karbohydrater. Det hjelper også kroppen å omdanne mat til energi effektivt og øker kroppens evne til å opprettholde aktivitet for lengre perioder av gangen.

Symptomer på Vitamin B12 mangel inkluderer: tretthet, deigaktig hud, kvalme, diaré og forstoppelse.

Mat kilder til vitamin B12

Det er best å få det anbefalte daglige inntaket av vitamin B12 gjennom kosten kilder. Mat rik på vitamin B12 inkluderer: hele korn, egg, fisk, kjøtt og lever. B12 kosttilskudd er også tilgjengelig, og narkotika og helsekostbutikker.

Rolle av vitamin B6 i Vekttap

Ifølge International Journal of Obesity, en diett rik på vitamin B6 øker vekttap og stimulerer varig fett tap.

Vitaminet er essensielt for opprettholdelse av forbrenningen. Det hjelper også i produksjonen av røde blodlegemer.

Mangel symptomer inkluderer blek hud og depresjon.

Kilder til vitamin B6

Vitamin B6 oppnås best gjennom kosthold, men kosttilskudd kan også bli tatt. De fleste kosttilskudd merket "B-kompleks" inkluderer vitamin.

Kosten kilder til vitamin B6 er: forsterkede frokostblandinger, lever, bønner, egg, animalske proteiner og litt grønnsaker.

Hvilke vitaminer er bra for mangel på energi?

Hvilke vitaminer er bra for mangel på energi? Dette er et vanlig spørsmål er dagens hektiske samfunn der folk vanligvis stappe så mye inn i hver dag som overhodet mulig. Denne livsstil forårsaker stress og fattig diett, som også bidrar til mangel på energi. Sammen disse kan føre til et svekket immunforsvar, virusinfeksjoner, kronisk utmattelsessyndrom og andre former for trøtthet.

Bekreft Årsak

Hvis du lider av en alvorlig mangel på energi, ta kontakt med legen din for å utelukke eventuelle alvorlige helseproblemer. Mange sykdommer som Addisons sykdom, kan være årsaken til kronisk, nådeløs tretthet. Kronisk tretthetssyndrom er en annen og mer vanlig årsak til en mangel på energi.

Ernæring Først

Du bør først justere kostholdet ditt hvis du lider av en mangel på energi. Ofte et næringsstoff-utarmet dietter er den viktigste årsaken til tretthet. Bearbeidet mat har viktige næringsstoffer fjernes, slik kroppene våre sulter for drivstoffet den trenger for å fungere sitt beste. Prøv å legge hele matvarer og eliminere bearbeidet mat. Du kan raskt se en forskjell i energinivået.

Ikke glem viktigheten av søvn og trening. Du kan ikke innse hvor viktig en full åtte timers søvn er hver natt. Trening, tro det eller ei, kan raskt gi deg et løft for å komme gjennom resten av dagen. Hvis du lider av at 15:00 drag, kan en rask spasertur være akkurat det du trenger. Hvis, etter å ha prøvd disse forslagene, du fremdeles føler deg utmattet, er du klar til å utforske måter å supplere din diett med visse vitaminer.

Lær hvilke vitaminer er bra for mangel på energi

De vanligste vitaminer anbefales for energi er B-vitaminer --- folsyre, niacin og tiamin, sammen med de mer lett gjenkjennelige B1, B6 og B12. B-vitaminer er naturlige energi boosters fordi de bidrar til å konvertere mat til brukbar energi. B-vitaminer også forbedre hjernens funksjon. B-vitaminer kommer i pilleform, som væsker og selv som injeksjoner.

En annen vitamin for arsenal er CoQ10. Denne antioksidant er nødvendig av hver celle for å produsere energi for kroppen. Den vanlige dose er 300 mg fordelt på tre doser på hver 100 mg, som ble tatt ved hvert måltid.

Essensielle fettsyrer (EFA) er essensielle for økt energi samt å være godt for hjertet. Mens finnes i mange matvarer, er fettsyrer lett skadet og er derfor funnet å være mangelfull i de fleste dietter. Den anbefalte dosering er mellom 4000 og 6,000mg per dag.

Magnesium er et mineral som nesten alle er mangelfull i. Mens 500mg er et godt mål, er det best å bygge opp til dette beløpet gradvis for å unngå en lakserende effekt.

DHEA er et annet viktig næringsstoff for energi. Det er lurt å be om en blodprøve for å måle dine nivåer av DHEA før du begynner tilskudd. En gjennomsnittlig dose ville være 25 mg per dag.

Vær sikker på at du diskutere alle vitaminer og kosttilskudd som du tar med legen din, spesielt hvis du tar noen reseptbelagte medisiner. La ham overvåke utviklingen for å sikre ingen bivirkninger.

Vitaminer som er bra for nyrefunksjonen

Vitaminer er viktig essensielle kroppsfunksjoner som celle re-vekst, energiproduksjon og reparasjon av vev til å utføre. Ifølge National Kidney Foundation, er det visse vitaminer som trengs for nyrefunksjonen, spesielt hvis du lider av nyresykdom. Siden vitaminer ikke er produsert av kroppen, men heller forbrukes gjennom mat eller kosttilskudd, får riktig mengde er avgjørende for riktig helse.

Vitamin Krav

Ifølge The Nephron Information Center, må folk som har en begrenset nyrefunksjon begrense forbruket av grønnsaker, frukt og meieriprodukter alle som inneholder vitamin B. Foods høy i vitamin B er også høy i kalium. Når nyrene har begrenset funksjon, kan det ikke riktig filtrere kalium, som fører til unormal hjerterytme, ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse.

En redusert nyrefunksjon kan også begrense mengden av vitaminer absorberes i kroppen, noe som gjør det nødvendig å ta daglige kosttilskudd for å holde seg frisk.

Vitaminer

Ifølge National Kidney Foundation, er det en håndfull ekstra vitaminer som er bra for nyrefunksjonen. B-kompleks vitaminer er viktig for å forebygge anemi, siden de binder med jern. Folsyre brukes til å øke røde blodceller utviklingen og også arbeide for å forebygge hjerneslag eller hjertesykdom. Ta 6 mcg av vitamin B12 per dag, så vel som 10 mg vitamin B6 og 1 mg folsyre, som anbefalt av Nephron Information Center.

Vitamin C er nødvendig for nyrefunksjonen, bidrar til å holde vev sunt, hindrer infeksjon, og lar kutt og blåmerker å leges raskt. Ta 60 mg vitamin C hver dag for optimal helse. Kalsium er nødvendig for å hindre benskjørhet; kan imidlertid føre til ytterligere kalsium nyresykdommer eller til og med steindannelse. Snakk med din ernæringsfysiolog eller lege om individuelle anbefalinger av kalsium og vitamin D.

Er svinekjøtt bra for kroppen?

Svinekjøtt er kalt den "andre hvitt kjøtt" - en uttalelse som i hovedsak plasserer maten i nesten samme leir som kylling, så langt som ernæring er involvert. Men er en diett som inneholder en liten til moderat mengde svinekjøtt produkter faktisk bra for kroppen? Vel, det avhenger av hvem du snakker med, i hvert fall når det kommer til et svar.

Betydning

Et bedre spørsmål ville virkelig være "Er svinekjøtt dårlig for kroppen?" Ikke nødvendigvis. Det hele avhenger av kuttet, hvordan den er håndtert og hvordan den er tilberedt. Svin faktisk er rik på mange essensielle vitaminer og mineraler, for eksempel B6, B12, niacin, tiamin, riboflavin, jern, magnesium, kalium og sink. Hvis du har en mager kutt av kjøtt, gjort slankere ved å klippe av noen ekstra fettvev, du ser på et måltid lav i begge kalorier og fett, spesielt når du holder deg til en passende servering størrelse - ca 3 oz. per porsjon. Ved utarbeidelsen av svinekjøtt, uansett kuttet, må du ta med den interne temperaturen i kjøttet opp til 170 grader, en temperatur satt på plass av CDC (Centers for Disease Control). Hvis du koker kjøttet til en lavere temperatur, kan det bli sett på som halvsteikt.

Betraktninger

Men hva om trikinose, en parasittsykdom forårsaket av inntak av kokt svinekjøtt inneholder rundorm larver? I de senere årene, på grunn av strengere lovgivning, har antall tilfeller av trikinose redusert eksponentielt med rundt 12 tilfeller rapporteres hvert år mellom 1997 og 2001 Årsaken til denne nedgangen er at svinekjøtt industrien har nå fått forbud mot å la husdyr å spise rå kjøtt søppel - en motbydelig vane som var dessverre normen på en gang. Vi har også sett en nedgang på grunn av retningslinjene for kommersiell frysing og lagring av svinekjøtt, samt bedre informert offentlig hvem som kjøper kjøttet. Når alt er på plass, bør du være trygg.

Typer

Som nevnt før, er effekten at svinekjøtt kan ha på kroppen din avhengig av kuttet, eller type, av svinekjøtt du planlegger å spise. Noen kutt er slankere og i sin tur mer sunt enn andre kutt. Indrefilet av svin er trolig den magreste kutt av svinekjøtt, kommer på rundt 3 gram fett per servering. Både en boneless topp loin hogge og en boneless topp loin steke ha rundt 5 g fett, hvorav 2 er mettet, per porsjon. Beinet i sentrum loin chop har rundt 6, har beinet i rib hogge rundt 7 og beinet i ytrefilet steke har i overkant av 8 g fett per servering.

Potensiell

Som vi lærer mer om helsen til våre organer i forhold til hva vi spiser, kan hver person veldig godt endre sin holdning til svinekjøtt. Og som vitenskap fremskritt, begynner den måten øker vi husdyr for mat til å endre, finne slankere, sunnere metoder for å bringe mat til bordet.

Identifikasjon

Så, for å virkelig si at svinekjøtt er bra for kroppen din ville være en falsk forklaring, siden det er fortsatt veldig mye kategoriseres som et rødt kjøtt, og mange eksperter mener at et sunt kosthold ikke inneholder disse slags produkt, selv når lean. Men å si at svinekjøtt er ikke nødvendigvis dårlig for kroppen er mye enklere. Du må se etter de magreste kutt av svinekjøtt, fjerne overflødig fett og forberede den riktig for å sikre at den ikke kan gjøre skade på deg. Du har bare en kropp; behandle det som sådan.

Fettrik mat som er bra for deg

Fettrik mat som er bra for deg


Fettrik mat har et dårlig rykte som fetende og dårlig for deg. Men mens noen fettrik mat, som for eksempel animalsk fett, transfett og frityrstekt mat ikke kan være bra for helsen din, er det ganske mange sunn fettrik mat som vil hjelpe deg å miste de få ekstra pounds og gir deg all den essensielle fettsyrer kroppen din trenger.

Mandler

Mandler er en god kilde til enumettet fett, som kan bidra til å redusere kolesterolnivået, og kan hjelpe til med vekttap. De er høy i protein og inneholder nesten ingen karbohydrater. De er en god kilde til vitamin E, jern, sink, kalium og magnesium. De er også en høy fiber mat. Fytokjemikalier beta-sisterol stigmasterol og campesterol finnes i mandler og kliniske studier har vist at disse stoffene bidrar til et sunt hjerte.

Laks

Laks er en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer. Omega-3 holder hjertet sunt, sørger for at hjernen fungerer riktig, stopper betennelser, hjelper blodsirkulasjonen og holder blodsukkeret stabilt. Laks er en god kilde til protein, med en tre-unse servering gir 18 gram protein. Laks inneholder også gode nivåer av selen, vitamin B12 og niacin.

Avokado

Selv avocados mye fett, er dette enumettet variasjon, særlig oljesyre. Oljesyre er en omega-9 fett, også finnes i olivenolje og macadamia nøtter. Studier har vist omega-9 senker kolesterolnivåer, og de som spiser det regelmessig er blitt funnet å ha lavere forekomst av kreft og diabetes. Avocados inneholder også gode nivåer av antioksidanten lutein, noe som er viktig for øye helse.

Coconut

Kokos er en annen god kilde til hjerte-sunt fett. Selv om dette er teknisk mettet fett, er det en mellomkjede triglyserid. Dette betyr at det er svært forskjellig fra den lange kjeden mettet fett. Kroppen bruker denne type fett for rask energi, i stedet for å lagre dem. Rundt 50 prosent av fettet i kokos er laurinsyre, som er antibakterielle og soppdrepende. Kokos inneholder også gode nivåer av fiber, kalium og magnesium.

Olive Oil

Olivenolje er et fast innslag i Middelhavet kosthold, og studier har vist de som regelmessig konsumerer olivenolje har lavere blodtrykk og mindre utsatt for alvorlige sykdommer som hjertesykdommer og enkelte krefttyper. Olivenolje er en omega-9 enumettet fett, og er høy i sammensetninger som kalles fenoler, som er kraftige antioksidanter.

Hvilke vitaminer og mineraler er bra for hjernens funksjon?

Hvilke vitaminer og mineraler er bra for hjernens funksjon?


Mange vitaminer og mineraler er bra for hjernen. De gir næring slik at hjernen kan utføre sine livsviktige funksjoner. Mens du går om dine aktiviteter, sliter hjernen din til å opprettholde den skjøre balansen av kjemikalier og elektriske pulser som holder deg tenke, huske, konsentrere seg, turgåing, og snakker. Noen mangel på vitaminer og mineraler som opprettholder dette intrikate danse kan ha varige effekter.

Vitamin B

B-vitaminer, som for eksempel B1, B12 og folsyre, er viktig for en sunn hjerne og nervesystemet. Kroppen krever Vitamin B1 for myelin produksjon. Myelin, et beskyttende belegg rundt nervefibre, gjør det mulig for kommunikasjonsdata til å passere fra én nervecelle til den neste. Utviklingen av Alzheimers sykdom er forbundet med lave nivåer av vitamin B12 og folat, i henhold til en undersøkelse i 2001 "Neurology". Alkohol, koffein og for mye sukker ødelegger B-vitaminer. Mer fysisk eller psykisk stress krever flere B-vitaminer. Diett rik på hele korn, grønne grønnsaker og bønner fylle opp kroppens lagre av B-vitaminer.

Magnesium

Magnesium er et mineral som er nøkkelen til sunn hjernefunksjon på flere måter. Biokjemiske energi drivstoff hjernen og krever en tilstrekkelig og stabil mengde magnesium for produksjon. Uten magnesium hjernens makt og metabolisme nedgang. Magnesium opprettholder den korrekte balanse mellom natrium og kalium i cellene. Feilaktig balanse mellom de to kan føre til en celle til å sprekke. Magnesium bidrar til å fjerne giftig ammoniakk fra kroppen. Selv små økninger i hjernen ammoniakk svekker konsentrasjonen. Ta et supplement er den mest effektive måten å øke magnesium.

Alpha Lipoic Acid

Alpha lipoic acid (ALA) er en kraftig antioksidant som lett passerer blod-hjerne-barrieren, veggen mellom hjernen vev og sirkulerende blod. ALA arbeider for å konvertere glukose til energi. Det kan fungere i både vann- og fettvevet, i motsetning til vitamin C og E. Arbeidet med å gjøre mat til energi skaper frie radikaler som svekker immunforsvaret og skade kroppens celler, vev og organer. Alpha lipoic syre ødelegger frie radikaler og lader utarmet antioksidanter, noe som gjør dem effektive igjen. Den beste måten å øke ALA er gjennom kosttilskudd.

Vitamin E og selen

Vitamin E og selen virker sammen for å ødelegge frie radikaler i hjernen. De er mye sterkere sammen enn hver for seg. Vitamin E øker oksygen i hjernen og styrker hjernens blodkar og røde blodceller. Det opprettholder den riktige balansen av blodpropp mens oppløse blodpropp å hindre slag. Selen fjerner tungmetaller, som kvikksølv, arsen og bly, som skader i hjernen ved å forskyve mineraler som sink, kobber og jern. Trøtthet og stress eksos Vitamin E. Spis brun ris, havre og egg for å øke vitamin E.

Hva slags mat er bra for vekttap?

Den evigvarende strøm av motstridende kosthold råd etterlater mange folk lurer på hva slags mat er bra for vekttap. Mens kjepphest dietter kommer og går, er det beste alternativet for langsiktig vekttap å spise en rekke næringsrik hele matvarer som fyller deg opp uten å fylle deg ut. Mat som er rik på protein og fiber holde deg fornøyd, mens frukt og grønnsaker er lastet med næringsstoffer og smak.

Magert kjøtt

Proteinet i kjøtt tilfredsstiller sult og bidrar til å opprettholde muskler mens du taper vekt. Skinn kylling og kalkun bryst og fisk er de letteste valgene, men svinekjøtt og oksekjøtt er greit så lenge det ikke er noen synlig fett eller marmorering.

Magre meieri

Den høye kvalitet protein i melk og egg gjør dem til en økonomisk og praktisk kjøtt alternativ. Eggehviter, fettfri melk, yoghurt og cottage cheese er de beste melkeprodukter for vekttap.

Helkorn

Hele korn som brun ris, bulgur hvete og havregryn er gode kilder til fiber som forresten suge opp to ganger deres volum i vann når du koker. Dr. Barbara Rolls ved University of Pennsylvania sier at vann-rike, høy-fiber matvarer er bra for vekttap.

Beans

Som korn, bønner tilfredsstille med fiber og vann. De er også en god vegetarisk proteinkilde. Mange synes bønner vanskelig å fordøye, så legge dem til din diett gradvis å redusere oppblåsthet.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker legge et støt av farge og smak til tallerkenen din, og de fleste er svært lavt i kalorier. Frossen frukt smoothies gjør en stor frokost, og bær live opp cottage cheese. Prøv grønnsaker rå for snacks, og stek eller grill dem med middag.

Dårlige matvarer som er bra for vekttap

Det er så mye forvirring om hvilken mat som er "dårlig", og hvilke matvarer er "godt" at noen ganger perfekt god mat får et dårlig rykte. Overraskende, noen av de matvarer som ekspertene hadde overbevist oss var dårlig for vår helse har vist seg å være gunstig for vekttap.

Red Meat

En fersk studie i Australia fant at kvinner som spiste kosthold rikt på magert rødt kjøtt protein, for eksempel mørbrad biff, mistet mer vekt enn de som spiste dietter som var lavere i protein og høyere i karbohydrater. Fordi protein tar lengre tid å fordøye, vil det hjelpe deg til å føle fyldigere lenger og redusere sultfølelse som fører til overspising.

Hele melk og ost

Selv om det var en gang antatt å være for høy i fett for alle som prøver å gå ned i vekt, er faste hel-melk melkeprodukter nå anses å være et hjelpemiddel for slankere. Forskere i Sverige fant at kvinner som spiste minst en porsjon av hel-fett meieriprodukter per dag fått mindre vekt enn kvinner som ikke gjorde. Forbindelsen konjugert linolsyre finnes i melk] er den skjulte vekttap booster.

Egg

På midten av 1980-tallet, ble egg forvist fra den amerikanske frokostbordet på grunn av sin høye kolesterolinnhold og en forutsetning om at de øker kroppens kolesterol. Nå har videre forskning vist at denne forutsetningen var falsk, og dieters oppfordres til å konsumere egg med sine frokoster igjen. Proteinet i egg reduserer sult og øker følelsen av metthet. Egg inneholder også alle de åtte essensielle aminosyrene.

Peanut Butter

Studier har vist at enumettet fett, som de fant i peanøttsmør, hjelp i vekttap. I tillegg er enumettet fett er sunt for hjertet og kan redusere nivået av LDL ("dårlig") kolesterol. Se etter merker av peanøttsmør som ikke inneholder unhealthful transfett.

Sjokolade

Sjokolade kan faktisk være bra for deg, forutsatt at du holder deg borte fra sukkerholdig, over-behandlet slag. Ren sjokolade, eller kakao, inneholder antioksidanter og kjemikalier som øker nivåene av serotonin i kroppen din. Disse feel-good kjemikalier forbedre humøret og undertrykke appetitten. Det kan også øke energinivået og bidra til å gi deg så mye tiltrengte ettermiddag boost for å komme gjennom resten av dagen.

Raskt vekttap dietter som er bra for hjertet

Vekttap og hjertet helse går hånd i hånd; sunn mat fører til vekttap, og vekttap fører til en sunnere hjerte og kropp. Enkelte matvarer er imidlertid ikke bare er bra for rask vekttap, men har også mineraler og næringsstoffer som er utmerket for et sunt hjerte. Fiber, omega-3 fettsyrer og visse kjemikalier, for eksempel, pakke en dobbel effekt når det kommer til vekttap og hjerte helse. Matvarer som inneholder høye nivåer av disse ingrediensene skal være med i noen hjerte-sunt vekttap diett.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer er et fett som faktisk kan hjelpe deg å miste vekt, i tillegg til å være veldig bra for hjertet og hjernens funksjon. The American Heart Association anbefaler at du spiser fisk høy i omega-3 - som tunfisk, laks og sardiner - minst to ganger i uken. Omega-3 fettsyrer er tenkt å redusere betennelse og senere forebygge sykdom, inkludert hjertesykdommer. Hva mer, er omega-3 fettsyrer antas å hjelpe til med vekttap ved å påskynde metabolismen og senke kolesterolet. I tillegg til fisk, er omega-3 fettsyrer som finnes i noen nøtter og oljer, slik som valnøtter og olivenolje. Tar fiskeolje kosttilskudd kan hjelpe deg å miste vekt raskere, som de gir deg fettforbrenningen fordel uten så mange kalorier som i noen omega-3 mat. Dette vil også hjelpe deg å unngå høyere saltinnhold i noen fiskeretter, som kan hindre rask vekttap ved å få deg til å holde vann.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er ernæringsmessige kraftstasjoner, med fytokjemikalier og næringsstoffer som er tenkt å bidra til å bekjempe hjertesykdommer. I tillegg til disse næringsstoffene, de fleste frukter og grønnsaker er kalorifattig og fullpakket med fiber, som bidrar til å holde deg følelsen fyldigere lenger. Faktisk, noen grønnsaker, for eksempel selleri, faktisk telle som "negative kalorier" fordi de brenner mer kalorier i fordøyelsen enn de inneholder. Spise en diett som består hovedsakelig av frukt og grønnsaker er en vanlig rask "detox diett" - brukere hevder å være i stand til å miste opptil 10 pounds i en uke. Hva mer, sitrus, epler, hvitløk og soyabønner er sagt å faktisk hjelpe flush fettet ut av systemet for raskt vekttap. Andre frukter og grønnsaker som er spesielt hjerte-sunt og bra for vekttap er blåbær, spinat, goji bær, granatepler og avocado.

Helkorn

Hele korn, som grønnsaker, inneholder en stor mengde av fiber. I moderate mengder, hele korn fremme raskt vekttap fordi de skylle ut fordøyelseskanalen takket være fiber, som kan redusere vann vekt og oppblåsthet og hjelpe deg å miste opptil flere pounds i en kort periode. Å spise hele korn er også viktig for vekttap fordi, som nevnt, holder fiber du føler deg mettere lenger, regulerer blodsukkeret og fordøyelsen og kan hindre kroppen fra å absorbere fett under fordøyelsen. Dette i sin tur bidrar med hjerte helse. Hele korn som havre har vist seg å senke kolesterolet, til slutt forebygge hjerteproblemer.

Hvilke vitaminer er bra for menn?

Vitaminer er gunstig for både menn og kvinner. Menn er forskjellige fysisk fra kvinner, og de lever ulike livsstiler. Det er spesifikke vitaminer som kan være til nytte for deres behov.

Hair

Biotin er en form for vitamin B som hjelper med hår helse. Menn er ofte utsatt for hårtap, noe som gjør biotin en gunstig vitamin.

Prostata

Prostata er en kjertel som ligger foran endetarmen. Det er ansvarlig for riktig semen produksjon og strømmen av fluider fra kroppen. Betakaroten er et vitamin som er gunstig for prostata helse.

Vekt

Vitamin B2 er også kjent som riboflavin. Dette vitamin hjelper kroppen å bryte ned glukose og fett til energi som kan holde vekten nede.

Bones

Menn må holde sine bein sterk akkurat som kvinner gjør. Vitamin D kan hjelpe denne prosessen fordi det letter absorpsjonen av kalsium i knoklene.

Muscle

Vitamin B1 er også kalt tiamin. Dette vitamin er spesielt bra for menn som er kroppsbyggere som det hjelper med proteinsyntese som kan føre til muskelvekst.

Anti-oksidanter

Vitamin A, vitamin C og vitamin E er anti-oksiderende vitaminer som kan hjelpe menn å unngå infeksjoner og gjenopprette fra forkjølelse raskere.

Er fiskeolje kapsler bra for huden og håret?

Mange forskere har studert effekten av fiskeolje kosttilskudd, og ifølge Mayo Clinic de redusere risikoen for hjerteinfarkt, reduserer blodtrykket og sannsynligheten for hjerneslag og tilbyr kosmetiske fordeler. Omega-3 fettsyrer, som finnes i fiskeolje kapsler, er bra for den generelle helsen og fremme levende hud og hår.

Betydning

Fiskeolje er avledet fra fet, kaldt vann fisk som makrell, tunfisk, torsk og laks, og kapsler av dette verdifulle stoffet inneholder sunne omega-3 fettsyrer. De to hovedtyper av oljer er eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA), som begge bidrar til nervesystemet utvikling, bedre syn, behandling av Attention Deficit Disorder og Attention Deficit Hyperactivity Disorder, sunn, levende hud og mykere, glattere hår.

Funksjon

Fiskeoljekapsler fungere ved å arbeide med kroppens naturlige kjemiske reseptorer og døgnrytme og øke mengden av omega-3 fettsyrer i kroppen. Tallrike studier har vist at større mengder av omega-3 fettsyrer er bra for den generelle helse, så vel som for hår og hud.

Effekter

Tar fiskeolje øker også produksjonen av kollagen i huden og hjelper håret vokse raskere og sunnere. Det er også antatt å roe aggressive følelser og har en gunstig effekt på leddgikt.

Fordeler

Ved å øke produksjonen av kollagen og opptre som en anti-inflammatorisk agent, hjelper fiskeolje redusere rynker og og fremmer ungdommelig utseende hud. En diett rik på omega-3 fettsyrer bidrar også til sunnere, mer skinnende låser, fordi når kraftige næringsstoffer er til stede i kroppen de utvide til håret.
Fiskeolje forbruk også bidrar til å bekjempe slike sykdommer som revmatisme, depresjon og Alzheimers, ifølge undersøkelser gjort av Louisiana State University.

Betraktninger

Som med alle kosttilskudd eller medisinsk supplement, bør du diskutere dine planer med legen din før du begynner å ta fiskeolje kosttilskudd. Mens det er ingen åpenbare helserisiko forbundet med å ta fiskeoljekapsler eller et omega-3 tilskudd, tar for mye kan føre til allergiske reaksjoner.

Lakseolje kosttilskudd som er bra for huden

Lakseolje kosttilskudd som er bra for huden


Lakseolje kosttilskudd er doser av olje utvunnet fra laks i flytende eller pilleform som er utarbeidet for forbruk. Selv om du kan få i seg olje ved å spise laks, kan du få de ernæringsmessige egenskapene ved å ta lakseolje kosttilskudd.
Det er allment kjent at fiskeoljer er sunt og bra for huden.

Fordeler

Lakseolje kosttilskudd har mange helsefordeler. Ifølge sunn-skincare.com, inneholder lakseolje omega-3 fettsyrer. Den menneskelige kroppen ikke naturlig produsere omega-3 fettsyrer som finnes i lakseolje. Sunn-skincare.com forklarer at de fettsyrer som finnes i lakseolje forbedrer huden; oljen synker tette porer, reduserer inflammasjon i kroppen som fører til skade på huden, reduserer tørrhet og relaterte problemer, og forbedrer elastisiteten. Fettsyrer skape sunne cellemembraner; de holder skadelige stoffer ut av cellene, samtidig som viktige næringsstoffer i. fettsyrer spiller en betydelig rolle i å forbedre huden og opprettholde sin helse.

Typer

Enhver god, kvalitet lakseolje har de samme fordelene som en annen. De essensielle fettsyrene i oljen er det som holder huden sunn. Mens spise laks er en direkte måte å ingeslakseolje, er det sannsynligvis ikke realistisk for en privatperson å spise laks på en daglig basis. Lakseolje kosttilskudd kommer i pilleform og flytende form. Pille form kommer i en softgel. Væsken kommer i en flaske. Du kan ta piller lettere enn væsken hvis du er på farten. Væsken er nyttig for å legge til lakseolje til matvarer.

Hva gjør det bra?

Den renere og mindre raffinert supplement er, jo mer effektiv næringsinnholdet er. Som forklart på MayoClinic.com, noen arter av fisk inneholder miljøgifter som kan være skadelig; farlige tungmetaller som kvikksølv akkumuleres i fiskekjøtt. MayoClinic.com hevder at skjønt forurensninger kan være til stede i kjøtt, vises olje kosttilskudd for å inneholde svært lite kvikksølv; derfor kosttilskudd er generelt trygt. Finne olje fra fisk tatt fra rent vann. Sunn-Green-Lifestyle.com sier: "Det er viktig å velge vill, ikke oppdretts, laks fordi oppdrettslaks er oppvokst i penner, er kunstig farget, og kan inneholde giftige nivåer av industrielle kjemikalier."

Innkjøp

Prisen kan virke høy, men husk at du kjøper tilsvarende en måned eller to igjen av olje. De beste stedene å lete etter lakseolje kosttilskudd som er bra for huden er online supplement forhandlere, hele matvarer butikker med et tillegg avdeling, supplement og vitamin butikker og helsekostbutikker. Gjøre undersøkelser for å finne et bestemt merke og pris som fungerer for deg.

Betraktninger

Hvis du er bekymret for den potensielle smak eller lukt av lakseolje kosttilskudd, se etter et utvalg som sier "nei burp" på flasken for å hindre en fisk smak og gass. For vegetarianere, vurdere andre kilder til omega-3 fettsyrer som linfrøolje. For å holde lakseolje frisk, finne kosttilskudd som selges i ugjennomsiktig eller mørke containere for beskyttelse mot skadelig lys, holde lakseolje supplement til en veiledende temperatur, og ser for lakseolje kosttilskudd som har blitt trukket ut ved hjelp av en "kaldpresset" metoden. Den kaldpressede metoden ikke bruk varme, og derfor ikke forstyrre integriteten av næringsstoffene i oljen.

Er yoghurt bra for kvinner?

Yoghurt er bra for kvinner av mange grunner, men kanskje den viktigste fordelen er at den er full av kalsium. Kvinner trenger kalsium, spesielt når de blir eldre, for å beskytte og opprettholde helse og styrke deres ben. Etter kvinner går gjennom overgangsalder, sine sjanser til å anskaffe osteoporose eller porøse bein sykdom øke tangentielt. En kvinne ikke ønsker å ha denne tilstanden. Det kan føre til benbrudd og enda en pukkelrygg, der ryggvirvler brudd gjentar seg og den enkelte ender opp bøyde seg over.

Kalsium Source, nyttig hvis du har IBS

Ifølge Mayo Clinic, yoghurt er en utmerket kilde til kalsium, så vel som en god kilde for protein. I tillegg, hvis en person lider av irritabel tarm syndrom (IBS) yoghurt kan lette symptomene, ifølge Dr. Michel Picco av Mayo Clinic.

Gode ​​bakterier

Yoghurt inneholder bifidobacteria og lactobacill bakterier. Denne bakterier bidrar mikroorganismer omdanne laktose som finnes i melk, som yoghurt er gjort, til melkesyre. Disse probiotika, eller gode eller gunstige bakterier, er funnet i tykktarmen. Probiotika kan bidra til å redusere gass og redusere oppblåsthet og smerter som er en del og pakke av IBS. Hvis du er forstoppet, kan spise yoghurt hjelpe deg å eliminere enklere fordi det bidrar til at maten passerer gjennom tarmen raskere. På den annen side, hvis IBS resulterer i diaré, kan probiotika minske hyppigheten av løs avføring. Yoghurt kan også bidra til å rydde opp gjær infeksjoner, ifølge Probiotika-lovethatbug.com.

Lav i karbohydrater, høy i B-vitaminer og mineraler

Yoghurt er lite karbohydrater og rikt på B-vitaminer og essensielle mineraler, så vel som en god kilde til protein, i henhold til Canadianliving.com.

Laktase

Hvis en person er laktose tolerant, kan yoghurt være svaret fordi yoghurt har laktase i den. Lactase er det enzym som bryter ned laktose, slik at det kan bli riktig fordøyd.

Folic Acid

Kvinner i deres reproduktive år trenger folsyre, som kan erverves ved å spise Yoplait Source Cardio Yoghurt. Folsyre er et vitamin B. Hvis en kvinne er mangelfull i dette og blir gravid kan det resultere i et spedbarn født med nevralrørsdefekter problemer, for eksempel ryggmargsbrokk. I tillegg er en mangel på folsyre forbundet med en økt risiko for slag og koronar hjertesykdom.

Vitamin D

Yoghurt, avhengig av merke, kan være en utmerket kilde til vitamin D, som er en spesielt viktig vitamin for personer over 50 år Eldre mennesker trenger dobbelt så mye vitamin D enn yngre mennesker.

Graviditet

Å spise yoghurt mens du er gravid kan redusere væskeansamlinger og oppblåsthet, samt muskel kramper, ifølge Bebereviews.com. Kalsium, som yoghurt inneholder, arbeider for å redusere disse symptomene. Gravide trenger kalsium og protein og yoghurt kan tilby dette.

Hvilke vitaminer er bra for øynene?

Selv om å spise en godt balansert kosthold kan bidra til å opprettholde øye helse for mange mennesker, har nyere studier pekt på spesifikke vitaminer, mineraler og andre stoffer som er bra for øynene.

Vitaminer

Vitaminene A, C og E har vist seg å være viktig i øyet helse; vitamin A er viktig for netthinnen, og noen tror vitamin C kan spille en rolle i å forebygge glaukom - selv om det ikke er en kur eller en behandling.

Mineraler

Mineraler som sink er viktig for øye helse ved å redusere risikoen for avansert makuladegenerasjon; selen er også viktig.

Karotenoider

Karotenoider som lutein og zeaxanthin er funnet i store mengder i forskjellige deler av øyet og beskytte øyet mot skade fra frie radikaler og blått lys.

Bioflavonoider

Bioflavonoider er plantesammensetninger som har blitt funnet for å hindre utvikling av grå stær og kan bremse utviklingen av glaukom.

Fatty Acids

Omega-3 fettsyrer som DHA har vist seg å redusere risikoen for aldersrelatert makuladegenerasjon; forbruker mer fisk, nøtter eller olivenolje kan være beskyttende.

Betraktninger

Med disse vitaminer og mineraler, må man sørge for å ikke ta for mye som kan ha negative effekter. En multivitamin supplement er ofte nok; før du starter på noen medisiner, sørg for å oppsøke lege.

Mat som er bra for hjernen

Hjernen er kroppens kommandosentral. Med mindre hjernen din er riktig matet, vil kroppen ikke fungere på sitt beste. Spis et sunt kosthold med matvarer som beriker hjernen din. Du vil føle deg bedre, har en bedre hukommelse og være i stand til å tenke klarere.

Fisk

Fisk er en god hjerne mat fordi den er fullpakket med protein og essensielle omega-3 fettsyrer. Vær forsiktig om hvilken type fisk du spiser. Ta hensyn til potensialet for kvikksølvforurensning og velger lav-risiko fisk. Mercury kan skade kroppen og som fornekter positive påvirker av Omega-fettsyrer. Noen lavrisiko fisk alternativer er: laks, steinbit, flyndre, sik og ørret. Sjekk linken nedenfor for en mer komplett liste over fisk og deres kvikksølv forurensning risiko.

Grønnsaker

Grønne grønnsaker er spesielt bra for hjernen. Brokkoli, kålen, rosenkål, grønnkål, reddiker og spinat er alle gode valg. Rød paprika, gulrøtter, asparges, okra, sopp og salat er også utmerket hjernen mat.

Frukt

Velg fargerike frukter. Avokado er høy i enumettet fett, noe som gjør dem utmerket hjernen mat. Meloner og sitrusfrukter hjelpe minne og tilbakekalling. Velg en rekke farger blant frukt og grønnsaker for å sikre at du får et bredt spekter av næringsstoffer.

Bær kan øke hjernens makt. Jordbær, hyllebær, bjørnebær og blåbær har alle noen stor næring å tilby. Jordbær kan øke læreevne fordi de inneholder fisetin, et flavonoid som forbedrer hukommelsen tilbakekalling. De tre andre bær er høy i antioksidanter, som kan forbedre hukommelsen.

Mørk sjokolade

Mørk sjokolade er bra for hjernen. Den er rik på flavonoider. Flavonoider bedre blodtilførselen til hjernen og dermed bidra til å øke kognitive evner. Jo mørkere sjokolade er bedre fordi den inneholder mer ren kakao. Unngå høyt sukker matvarer og ikke bruke den unnskyldningen at mørk sjokolade er bra for deg. Begrens deg til ca 1 eller 2 gram om dagen.

Soy

Spis mat som inneholder hele organisk soya. Chow ned på vanlig soyabønner eller velge produkter med soya. Soya inneholder kolin, lecitin og isoflavoner. Kolin hjelper hjernens utvikling og bremser hukommelsestap. Lecithin bidrar til å hindre avsetninger av plakk i hjernen. Isoflavoner hjelpe kognitiv funksjon, kategori flyt, ulike aspekter av minnet og romlig kognisjon.

Nøtter

Nøtter og frø er utmerket mat for hjernen. Spis nøtter og frø i moderate mengder, fordi de inneholder mye fett (riktignok sunt fett), som betyr at de har mye kalorier. Spis om en håndfull hver dag for å få de helsemessige fordelene.

Fullkorn, te og egg

Velg hele korn. Matvarer som brun ris, havregryn og hele korn brød og frokostblandinger er gunstig. Hele korn inneholder ulike gunstige vitaminer, inkludert folat, tiamin og vitamin B6. Egg er også god mat for hjernen. De er høy i vitamin B, lecithin, essensielle fettsyrer og kolin. Kolin er en byggesten i hjerneceller. Derfor kan egg forbedre hukommelsen.

Filtrert vann er bra for deg?

Filtrert vann er bra for deg?


Vann er viktig. Du må drikke vann for å holde seg frisk og bade i det å holde rent, men spørsmål om vann fra springen sikkerhet har forårsaket mange mennesker til å vende seg til filtrert vann. Selv om de fleste vann fra springen i USA regnes som sunn, kan filtrert vann har noen fordeler.

Økt vannforbruk

Mange klager om lukt og smak av deres vann fra springen. Ved hjelp av en vannfilter i vasken kan filtrere ut kjemikalier og partikler som forårsaker at smak og lukt. Hvis forbedret smak øker vannforbruket ditt, så et filter er en sunn valg.

Barn og gravide

Filtrert vann er bra for barn og gravide kvinner fordi filtrering tar ut spor nivåer av klor, bly og arsen noen ganger funnet i vann fra springen. Disse nivåene er vanligvis ikke farlig for voksne.

Nedsatt immunforsvar

Filtrert vann er spesielt gunstig for folk som har immunforsvar er svekket av sykdommer som AIDS eller behandlinger som kjemoterapi. I tillegg til lave nivåer av bly og arsen vanlig i vann fra springen, kan det være små mengder av bakterier og virus som kan være skadelig for noen som immunsystemet ikke fungerer som den skal.

Skjønnhet fordeler

Filtrert vann kan være gunstig for bading også. Filtre beregnet for dusj er laget for å fjerne klor som tørker på huden og håret. Dessuten er filtrert dusj vann bedre for folk med luftveisproblemer, fordi klor kan være irriterende og selv skadelig ved innånding.

Matvarer som er bra for kolesterolnivået

Hvis det er stekt i fett eller avledet fra et dyr, oddsen er betegnende at kolesterolinnholdet i en bestemt liten bit er høy. Matvarer som er bra for kolesterolet starte med usunn "dårlig" fett av mettet eller trans variasjon.

Betydning

En viss mengde av kolesterol er sunt og nødvendig. Faktisk gir kroppen beløpet det faktisk trenger.

"Det er en viktig del av en sunn kropp fordi det er brukt til å danne cellemembraner, noen hormoner og er nødvendig for andre funksjoner," ifølge The American Heart Association. "Men et høyt nivå av kolesterol i blodet --- hyperkolesterolemi --- er en viktig risikofaktor for koronar hjertesykdom."

Problemet begynner når vi spiser for mye av det. Siden nesten all overflødig kolesterol er avledet fra fettet av dyr, står det til grunn at minimere kjøtt, meieriprodukter og andre matvarer tilberedt med animalsk fett er avgjørende.

Fat

Ethvert produkt etikett som viser mettet eller trans fett bør unngås. Dette inkluderer vanligvis solide fett produkter som margarin, smør, fett og matoljer. Det beste alternativet er å kjøpe lavere fett varianter laget av raps-eller olivenolje som inneholder hovedsakelig enumettet eller flerumettet fett.

Unngå fulle fete oster. Velger i stedet for lav-fett varianter eller soyabaserte alternativer.

Chips, kjeks, kaker og andre snacks er jevnlig produsert med usunt fett. Selv om et produkt touts seg som "redusert fett" eller noen annen markedsføring sikt kan kolesterolinnholdet fortsatt være overdreven. "Ikke stol på pakker som er merket" trans fett-fri, »sier The Mayo Clinic." I USA, om en matvare inneholder mindre enn 0,5 gram transfett per porsjon, kan det være merket "trans fett- fri. "

Kjøtt

Rødt kjøtt er den mest problematiske kjøttkilden når det gjelder kolesterolinnhold. Bacon, pølse, ribbe, marmorert kjøtt, eggeplommer, kjøttpålegg, pølser, hermetisk kjøtt og innmat (som lever) alle inneholder store nivåer av kolesterol. Mens det er viktig å opprettholde passende inntak av protein, sunnere alternativer finnes både blant dyr og alternative produkter.

Alt fett bør trimmes vekk fra enhver rødt kjøtt og fjørfe flådd. Kjøtt merket som "loin" eller "runde" er lavere i fett. Baking, broiling eller grilling er alltid et bedre alternativ enn steking. Soya produkter som veggisburgere eller veggie varm hunder er gode alternativer for personer som ønsker å eliminere kolesterol fra kosten, men fortsatt ønsker å nyte lignende smaker alternativer.

Fisk

Skalldyr inneholder for høye kolesterolverdier, men andre former for sjømat kan faktisk være nyttig i arbeidet med å senke kolesterolet. "The American Heart Association anbefaler å spise fisk (spesielt fet fisk som makrell, sjø ørret, sild, sardiner, Albacore tunfisk og laks) minst to ganger i uken," i henhold til University of Maryland Medical Center. Disse typer fisk inneholder et stoff som kalles omega-3 fettsyrer som faktisk bidrar til å senke kolesterolnivået i blodet.

Er yoghurt bra for dietter?

Yoghurt er en populær diett hjelpemiddel ikke fordi det er fett gratis eller fruktig, men fordi det er så bra for deg.

Fordeler

Yoghurt fyller deg opp, og tilbyr en stor kilde til kalsium, og kan være lav fett samt kosthold vennlig.

Spekulasjoner

De fleste yoghurt produkter inneholder levende og aktive kulturer som mange nyere studier har vist kan bidra til å regulere og stabilisere fordøyelsen etter kontinuerlig bruk.

Fylle opp med protein

De fleste lette yoghurter gi minst 2 g (Yoplait lys har 5 g) av protein for å holde deg fornøyd hele dagen.

Misforståelse

Mange tror all yoghurt er skapt like, men mange yoghurt, spesielt de som ikke er merket "light" eller "fett gratis" kan være lastet med ekstra kalorier og fett du ikke trenger.

Flavorful alternativer

Vurdere å kombinere yoghurt, appelsinjuice, frossen frukt og en protein pulver sammen med litt is i en blender for en fantastisk frokost som vil holde deg gjennom treningen og / eller inn i lunsj.

Hva er bra for et sunt leveren?

Hva er bra for et sunt leveren?


Leveren er en av de viktigste organer i menneskekroppen. Dens funksjoner er avgiftning, metabolske prosesser, syntesen av proteinet, hormonproduksjon, glykogenlagring, og nedbrytning av røde blodceller. Mens det er flere godt omtalte faktorer som kan forårsake leverskader --- spesielt stort inntak av alkohol, narkotikamisbruk og et dårlig kosthold --- det er også nok av ting du kan gjøre for å bidra til å fremme helsen til denne vitale organ.

Sunt kosthold

Fordi leveren spiller en avgjørende rolle i fordøyelsen, bør det ikke være overbelastet i avgifte hva du spiser. Matvarer som ikke er bra for leveren inkluderer stekt mat, mettet fett, hvitt sukker, hvitt mel, delvis hydrogenert fett, brus, alkohol og overdreven protein. Spise naturlig mat i stedet for bearbeidet mat som inneholder kunstige ingredienser som leveren har å bryte ned.

Liver-sunn mat inkluderer epler, artisjokker, nøtter, kaldt vann fisk (som laks og makrell), hvitløk, løk, rosenkål, linfrøolje og sesamfrø. Også, i stedet for å bruke usunne sauser som ketchup (som inneholder høye nivåer av sukker og mais sirup), velger levervennlige sauser som frisk salsa, surkål, sitronsaft eller persille.

Kosttilskudd

Du kan også henvende seg til ulike kosttilskudd, inkludert bete rot (beta vulgaris), en juice som hjelper rense leveren; S-adenosyl-L-metionin (samme), et næringsstoff som hjelper bekjempe forhold som svak lever, skrumplever, Gilbert syndrom og kolestase; melk tistel (Silybum), en urt som hjelper avgifte og regenerere leveren; artisjokk, som har egenskaper som bidrar til lavere kolesterol og beskytte lever forbindelser; gurkemeie, som fremmer enzym avgiftning og er anti-inflammatorisk; alpha lipoic syre, som bidrar til å fremme avgiftning og beskytter mot skader; løvetann, som bidrar til å forbedre fordøyelsen og hjelpemidler i galle flyte fra leveren; og lakris ekstrakt, som bidrar til å beskytte mot skader og forbedrer immunforsvaret.

Toksiner

En annen måte for å fremme en frisk lever er å unngå giftstoffer, som er tilstede ikke bare i maten vi spiser, men også i Styrofoam og plastbeholdere og kopper mat er ofte serveres. Disse toksiner er antatt å ha evnen til å henge seg opp celler av de matvarer seg, noe som fører til deres forbruk og mulige skader på leveren. Plantevernmidler er også viktige kilder til giftstoffer som ikke kan fjernes helt ved å bare vaske matvarer. Oppsøke økologisk mat som er dyrket og produsert i plantevernmiddel frie miljøer.

Er enumettet fett bra for deg?

For lenge, var fett i kosten sett på som dårlig og leger og kliniske ernæringsfysiologer anbefalte fettfattig diett selv for friske mennesker. Som forskere finne ut mer om hvordan våre organer behandler mat, er denne oppfatningen i endring, blant annet fordi det er en voksende tro that.monounsaturated fettsyrer kan være bra for deg.

Hva er MUFAs?

MUFA står for enumettet fettsyre. På grunn av måten atomene er ordnet, trenger MUFAs ikke stivne eller slå voksaktig ved romtemperatur, noe som betyr at de kan bevege seg lett gjennom arterier og vener. Derfor har de ikke har tendens til å tette og stivne arteriene som mettet fett som finnes i kjøtt og smør. Enumettet fett er ofte funnet i plantebaserte matvarer som olivenolje, nøtter og frø, mørk sjokolade og avokado. Spesielt når det brukes til å erstatte mettede fett i en sunn diett, har de vist seg å ha betydelige helsemessige fordeler.

Tidlige studier

De spesielle egenskapene til MUFAs ble først sett i 1967 Syv land studien. Ancel Keys lagt merke til at selv om folk i middelhavslandene som var fokus for studien spiste dietter med høyt fettinnhold, tilfeller av koronar hjertesykdom og kolesterolet var relativt lav. Han tilskrives det til sin tunge forbruk av olivenolje, som ga opp til 40 prosent av daglige kalorier for folk i studieområdet.

MUFAs og hjertet helse

I 1970 og 1980 ble flere studier gjort det isolerte MUFAs og undersøkt deres spesielle helsemessige fordeler. To studier utført på midten av 1980-tallet som ble publisert i New England Journal of Medicine sett på forholdet mellom en diett høy i MUFAs, hjertesykdom og kolesterol sammenlignet med en lav fett, høy karbohydrat diett. Det ble vist at mens både dietter senket lav tetthet kolesterol (LDL eller dårlig kolesterol) og totalkolesterol, gjorde den høye MUFA diett ikke lavere høy tetthet kolesterol (HDL eller gode kolesterolet) eller øke triglyserider som lite fett, gjorde høy carb diett . Dette resultatet har blitt gjentatt i en rekke studier siden.

Andre helsefordeler

MUFAs ble vist i en 2005 studie publisert i Annals of Oncology å hjelpe til å hemme veksten av brystkreft. Den KANWU studie av 2001 demonstrerte MUFA positive fordeler på insulinfølsomhet hos friske pasienter. Det har også vært nyere data som peker til evnen MUFAs å muligens redusere slag ved å hindre blodpropp og senke systolisk og diastolisk blodtrykk.

MUFAs og vekttap

I 2007, en studie publisert i tidsskriftet Diabetes Care viste at å spise MUFAs regelmessig kan hindre vektøkning i magen og redusere visceral magefett. Dette funnet førte til den populære Flat Belly Diet. Mens disse fett kan hjelpe deg å se bedre, er det faktum at de gjør så mye for at du skal føle deg bedre grunn nok til å sørge for at du spiser en god del av MUFAs som en del av en sunn, moderat-fett diett.