Digidexo.com

lage saltløsning tett nese

Hvordan lage din egen steril saltløsning

Hvordan lage din egen steril saltløsning


En steril saltvannsløsning har mange formål: fra rensing av sår og kontaktlinser, til og med utsuging en trakeostomi, for eksempel. Det er en saltløsning med lite eller ingen bivirkninger, og kan brukes til noe som vanlig som tørrnesegangene. Å vite hvordan du lager din egen at du vil alltid ha en løsning tilgjengelig uten å måtte forlate huset eller skadet den ene bak.

Hvordan lage din egen steril saltløsning

la tangen, krukker og lokk inn i kjele og dekk med vann. La håndtakene på tang over vann.

Kok i 15 minutter.

Plasser en kopp vann fra springen og 1/4 ts. av salt i en annen panne og koke i 15 minutter.

La vannet kjøles tilstrekkelig for deg å plukke opp tang og bruke dem til å plukke ut glassene og lokkene.

Sett glassene på et brett og fyll dem med kokt saltvann og slutter tett.

6. tillate dem å avkjøles og riste dem for å sikre at løsningen blandes grundig.

Oppbevar ubrukt saltvann i kjøleskapet.

Hint

 • Gjør bare en to-dagers forbruk på de fleste.
 • Ikke bruk iodized salt.

Hvordan lage en saltløsning

Hvordan lage en saltløsning


Saltoppløsning er enkel blanding av natriumklorid og vann. Saltløsninger har mange hjemme bruksområder; inkludert vanning av nesegangene for personer med kronisk tett nese, allergier eller dryppende nese. Bufring en saltoppløsning hjelper løsningen å opprettholde en konstant pH-nivå og forbedrer slimfjerning, når de anvendes for nasal vanning. For renhet og beste lagrings resultater, destillert vann og naturlig, eller organisk, bør havsalt brukes når du gjør din egen saltvannsoppløsning.

Bruksanvisning

•  Legg en-halvliter vann i pannen og bringe vannet til å koke. Så snart vannet begynner å koke, ta kjelen av varmen.

Legg en-ts. salt til kjelen og rør med vannet med skjeen, inntil saltet er oppløst. Legg en 1/2-ts. natron til saltoppløsning og rør, inntil soda er oppløst.

Dekk pannen og la løsningen avkjøles. Hell den avkjølte løsning ned i glasset og forsegle krukke med lokk.

Alternativ helse løsninger for en tett nese

Hvis du sliter med en tett, tett nese, kan du være på utkikk etter et alternativ til mange over-the-counter decongestants. Alternativer som gjør-det-selv-nesespray, urter og homøopatiske midler kan gi deg lindring. Også, hvis symptomene ikke avtar eller enda verre, er det viktig å vite når du skal ringe legen din.

Alternative løsninger

For å lindre tett nese, lage en hjemmelaget nesespray. "The Doctors 'Book of hjem rettsmidler for kvinner" av Sharon Faelten sier at en nesespray med bare vann kan faktisk tørke nesen ut. Legg en halv teskje salt og en klype natron til en kopp lunkent vann. Spritz løsningen i nesen et par ganger med en barnestørrelse pære sprøyte. Deretter blåse nesen. Hvis du ikke ønsker å lage din egen spray, kan du også kjøpe en vanlig saltvannsspray på apotek.

I tillegg til å bruke en hjemmelaget nesespray, kan en varm, dampende dusj avlaste lunger. Mens dusjing sørge for at alle bad fans er av å sikre at du får fullt utbytte av dampen.

Sjekk om du har noen hot pepper flak eller malt kajennepepper hjemme. Hot pepper bør sette en umiddelbar stopper for din lunger. Legg hot pepper flak til retter du tilberede hjemme, eller vurdere å prøve en krydret indisk curry på en lokal restaurant.

Ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin (NCCAM), er bitter appelsin en tradisjonell kinesisk medisin som brukes for tett nese og et bredt spekter av plager. Du kan ta tørket frukt og skrell gjennom munnen i ekstrakter, kapsler og tabletter.

Hvis du er interessert i en homøopatisk løsning, sier ABC Homeopati at Pulsatilla nigricans bidrar til å avlaste en følelse av fylde i nesen og Snuffles også. Homeopatiske kosttilskudd vanligvis kommer som små hvite pellets. Ta 1-2 pellets hver 15-30 minutter før symptomene er lettet.

Når bør du oppsøke lege

Se en lege hvis du er lunger er kronisk eller hvis det er ledsaget av kløe eller nysing. Dette kan indikere en allergi. Også søke lege hjelp hvis du opplever grønn eller gul utflod, illeluktende slim, feber, vedvarende hoste eller alvorlig hodepine og ansiktssmerter.

Hvordan lage en Herbal inhalator for en tett nese

Noen ganger virker det som om det er ingenting verre enn en tett nese og ikke klarer å puste. Som tett nese og alle de elendig følelser som følger med det kan være forårsaket av allergi eller en kald. Uansett hva årsaken er, du bare ønsker å være i stand til å puste igjen. En enkel urte inhalator for en tett nese kan bidra til å tømme hodet. Denne spesielle inhalatoren er bra for hele husholdningen, siden det er laget for å fordele de helbredende essenser av urter i hele huset. Du kan bruke enten friske eller tørkede urter for inhalator.

Bruksanvisning

Plasser 2 liter vann på komfyren. Legg ryllik, peppermynte, rosmarin og timian - enten frisk eller tørket eller en kombinasjon. (De friske urter trenger egentlig ikke å bli hakket. Du kan imidlertid løst hogge noen av de større stilker slik at de vil passe bedre inn i kasserollen.) La det småkoke over svak varme i 30-45 minutter. Den helbredende aroma av urter vil drive gjennom huset.

Bruk en Crock-Pot som et alternativ til stovetop metoden som beskrevet i trinn 1. Plasser vann og urter i en Crock-Pot. Still temperaturen til "Høy" og la det småkoke i 1-2 timer.

For umiddelbar lindring, putre urter som beskrevet i trinn 1. Hold hodet over ulmende potten med et håndkle drapert over hodet slik at du kan bedre fange dampen. Pust dypt inn gjennom nesen.

Tips og advarsler

 • Du ønsker kanskje å bruke denne urte inhalator regelmessig i hjemmet ditt hele allergi og kalde årstider. Eucalyptus er en annen flott urt å bruke for å fjerne luft og nesen. Dette urte inhalator kan bli endret for å passe dine behov. For eksempel legge beroligende urter som lavendel og kamille for å frigjøre avslappende aromaer i hele huset.
 • Ikke la vannet koke ut av kjele eller Crock-Pot. Når man står over kasserolle å inhalere essenser av urter, sørg for at du ikke får så tett at damp som kommer opp fra kasserolle vil brenne deg.

Naturlige måter å åpne opp en tett nese

Lider av en tett nese, enten ledsaget av en kald eller rett og slett en person forekomst, kan gjøre snakker, spiser og sover vanskelig. Mens mange over-the-counter medisiner eksisterer for å hjelpe midlertidig åpne opp nesegangene, foretrekker mange mennesker å finne naturlige måter å åpne opp sin tett nese.

Steam

Sannsynligvis den enkleste og rimeligste måten å hjelpe klart en tett nese er med bruk av damp. Selv om dampansikts maskiner kan kjøpes på en ganske rimelig pris, kan det samme resultatet oppnås med vanlige husholdningsartikler. En stor gryte, for eksempel en spaghetti potten, er stor nok til å bli fylt med vann for å lage kontinuerlige damp. For å opprette damp, men noen ss. av salt må tilsettes til vannet før koking. Når vannet begynner å koke, hvis det ikke er nok damp som produseres, kan små mengder av salt tilsettes til potten av vannet til dampen er tilstrekkelig.

Ved å holde et håndkle over hodet og lener seg over gryte med kokende vann, vil dampen være lett å inhalere raskt og effektivt. Dette kan gjøres for opptil 20 minutter om gangen, tar seg ikke å helle i for nær for å unngå brannskader.

Neti Pot

En neti potten er en nylig populær naturlig måte å åpne en tett nese. Denne lille potten, som ser ut som en Aladdins lampe, er fylt med saltvann og deretter brukt til å vanne nesen. Den saltoppløsning som fungerer ved å krympe membranene i nesepassasjen når hellet i ett nesebor og tillates å strømme ut på den andre. Ved hjelp av en neti pott tar riktig trening og tålmodighet, men når den er mestret, kan regelmessig bruk når du lider av en tett nese føre til helbredelse av flimmerhårene i nesen membraner, ifølge Dr. Murray Grossman, forfatter av Bihulebetennelse tips.

For å bruke en neti potten, fylle potten med lunkent vann og tilsett saltløsning. Løft tuppen av potten til det ene neseboret og vippe hodet til siden for å la vannet renne ut av potten inn i nesen hulen. Løsningen blir langsomt renne ut av det andre neseboret sammen med noen andre blokkerte-up-partikler som kan være inne i hulrommet. Gjenta på den andre siden av nesen for å rengjøre den på begge sider. Dette kan gjøres en eller to ganger om dagen mens symptomer på en tett nese vedvarer.

Tett nese rettsmidler for babyer

Spedbarn lider av tett nese ofte finner det vanskelig å puste, sove, spise og kommunisere. I motsetning til eldre barn og voksne, kan barn ikke fortelle deg hvordan de føler. Tett nese kan være en prøve opplevelse for små barn og babyer. Men rettsmidler er tilgjengelige, gjennom elementer rundt huset, konvensjonelle medisiner og homøopatiske alternativer.

Husholdning rettsmidler

En av de eldste og mest vanlige hjem rettsmidler for spedbarn nesetetthet er saltvann. Varmt vann, salt og en pipette kan løsne lunger i babyens nese. Bruk dråpetelleren for å administrere to små dråper inn i nesehulen.

Konvensjonell medisin

Litt Noses Tett nese Kit leveres komplett med et spedbarn saltløsning, samt en nasal aspirator. Saltvannsoppløsning, ligner saltvann, er en vanlig over-the-counter middel for spedbarn nesetetthet.

Miljørettsmidler

Tørr varme er en stor gjerningsmann i spedbarn nesetetthet. Slå på en varm dusj, eller bruke en luftfukter for å legge fuktighet tilbake i luften.

Homøopatiske midler

Et velkjent homøopatisk middel for et spedbarn tett nese er Dulcamara. Også kjent som bitter søtvier, er Dulcamara ofte brukt til å behandle lunger, så vel som andre symptomer forbundet med vanlig forkjølelse, inkludert hoste og pustevansker.

Aktuelle rettsmidler

Flere aktuelle rettsmidler er tilgjengelige for spedbarn, inkludert Respiractin Væske, en kombinasjon av urter som brukes til å behandle lunger. I tillegg er det mer konvensjonelle gnir, slik som Vicks VapoRub.

Remedy for spedbarn med tett nese

Det er mer enn ubehagelig og upraktisk for et spedbarn å ha en tett nese - babyer under 6 måneder puste gjennom nesen, slik at lunger kan forstyrre fôring. Det finnes enkle måter å lindre lunger og hjelpe barnet å puste lettere.

Pære sprøyte

Ved hjelp av en pære sprøyte er svært enkel. En pære sprøyte ser ut som en kort, feit kalkun Baster. Klem fettet slutten før du har det i barnets nese. Deretter slippe pære, bruker den tynne enden å suge slimete fra babyens nese. Han vil ikke like det, og kan prøve å trekke unna, så sørg for å ha hodet trygt sikret.

Saltvann dråper

Saltvann dråper i barnets nese kan være lindrende. Dråper kan også brukes før bruk av sprøyten pære for å løsne sekreter og gjøre slimete lettere å sug. Det er kommersielt forberedt løsninger, eller du kan lage din egen. Ifølge University of Michigan Health System, kan en saltoppløsning gjøres ved hjelp av åtte gram vann fra springen, 1/2 ts av ikke-iodized bordsalt og en klype natron. Det er viktig at oppløsningen er laget frisk hver gang den er brukt for å forhindre bakterievekst. En mindre gruppe kan gjøres ved å halvere eller partere oppskriften.

Fuktighet

Damp eller tåke i luften ved hjelp av en vaporizer fungerer godt for et spedbarn med en tett nese. Kjølig tåke vaporizers er tryggere fordi de er mindre sannsynlighet for å forårsake skade hvis tippet. Varme vaporizers også vokse bakterier raskere og må rengjøres oftere. En annen måte å få tåke til babyens nese er å ta henne med inn på badet og kjøre dusjen på varme. Dere kan sitte ute dusjen og ta i tåke, noe som vil bidra til å avlaste henne tett nese.

Fast-Relief rettsmidler for tett nese

En tett nese er din nese vev lining bli betent på grunn av allergener eller som et resultat av en forkjølelse eller influensa. Lunger kan være irriterende fordi den blokkerer deg fra å puste gjennom nesen. I tillegg til over-the-counter medisiner for å klare opp lunger, det er nok av naturlig hjemme rettsmidler som kan gi rask lindring. Alltid konsultere legen din før du bruker noen medisiner, enten vanlig eller naturlig, da det kan føre til en allergisk reaksjon eller forstyrre andre medisiner du kan ta.

Spis krydret mat

Cayenne pepper, karri pulver og rød pepper flak er bare noen av krydder som vil bryte opp lunger og forårsake nesen til å kjøre. Ved å spise et måltid, laste opp på krydder for å fremme decongestion. Det rette er midlertidig, og forsiktighet bør tas for å unngå ubehag fra ekstremt krydret mat. Hvis følelsen er overveldende, drikke et glass kaldt vann og spise en brødskive for å redusere ubehag.

Bruk en Saline Spray

Nasal saltvann spray er saltløsninger som vanne nesen og gir midlertidig lindring av lunger, slik at du lettere slim fjernes når du pusser nesen. Den fukter også nesegangene, mens medisinert nesespray kan tørke dem ut. Saltvann spray gir ikke langsiktig lettelse, men de gir nesten umiddelbar lindring for en kort periode.

Bruk en luftfukter

En luftfukter fylles fuktighet i luften og er gunstig hvis du føler deg overbelastet. Luftfukteren tynner ut slim i nesen og fører til at du har en rennende nese. Det er to forskjellige typer luftfuktere, warm-tåke / damp luftfuktere og kul-tåke luftfuktere. Ifølge National Institutes of Health, er kul-tåke luftfuktere foretrukket over Dampbefukterene, som de ikke vil forårsake brannskader til deg eller barn hvis skadet.

Ta Allergi medisiner

Hvis du har allergi, kan du prøve en av de medisiner som inneholder antihistaminer, som blokkerer histaminer (som utløser betennelse) fra å komme inn histaminreseptorer og forårsaker allergi symptomer. Zyrtec, Allegra og Claritin er bare noen av de kjente allergi medisiner. Mange allergi medisiner er tilgjengelig over disk, noe som betyr at du ikke trenger en resept. Men, og du bør alltid informere legen din før du bruker noen allergi medisiner. Bruksfrekvens varierer fra merke til merke.

Hvordan bli kvitt en tett nese uten narkotika

Hvordan bli kvitt en tett nese uten narkotika


Det er flere måter å kvitte seg med en tett nese uten rusmidler. Det mest effektive er å lage og bruke saltvann nesedråper. Du kan kjøpe nesedråper til enhver CVS eller Rite-Aid, men de er ganske lett å lage selv.

Den fuktige damp fra en dusj kan gi litt lindring, også, men du kan ikke tilbringe dagen i dusjen. Så prøv disse nesedråper, og la meg vite hva du synes.

Bruksanvisning

•  Bland salt i koppen med varmt vann.

Sett blandingen i flasken med en dropper.

Hvis du vil bruke dråper, ligge på ryggen på sengen med hodet hengende over kanten. Droppe en eller to dråper i ett nesebor. Ikke ta på nesen med dropper. Gjenta med det andre neseboret.

Selv om prosedyren er litt ubehagelig, det gjør jobben. Nese og hode vil være mye mindre trafikk. Gjenta om nødvendig fremgangsmåten.

Hint

 • Denne løsningen holder seg frisk i tre dager. Så gjør en ny løsning hver fjerde dag.
 • Du kan ringe eller bruke en saltvannsspray hvis du ikke liker å bruke nesedråper. Men dråpene kommer lengre bak i nesen og er mer effektive enn spray.
 • Ikke bruk for mye salt, som det vil tørke nesegangene.
 • Ikke prøv dette på barn.

Hjem rettsmidler for tett nese på spedbarn

Nasal kongestion er et vanlig problem for spedbarn som vanligvis ikke er forårsaket av en infeksjon. Selv ikke et alvorlig problem, kan en tett nese være problematisk for foreldrene og kan hindre barnet fra å spise eller sove godt. Prøv disse hjem rettsmidler for å hjelpe den lille puste lettere.

Saltvann nesedråper

Saltvann nesedråper er en enkel måte å bryte opp tett nese. Du kan kjøpe disse på apoteket eller du kan lage din egen. For at dine egne saltvann nesedråper, bare bland 1/2 ts salt i en kopp varmt vann. Ved hjelp av en medisin dropper eller pære sprøyte, plasserer en dråpe i hvert nesebor. Forsiktig sug inntil klart. Du kan gjenta denne prosessen, men kun bruke en dråpe om gangen for å unngå kvelning. Vær forsiktig under denne prosessen.

Hold det kjølig

Tørr luft er svært skjerpende til et spedbarn nesegangene. I vintermånedene er det en god idé ikke å holde hjemmet for varmt. Sytti grader Fahrenheit er den perfekte temperaturen for å holde babyen varm uten å tørke ut hans nese passasjer.

Bruk en luftfukter

En luftfukter er en enkel måte å hjelpe barnet å puste lettere ved å fukte hans nesegangene og løsne slim. Pass på å holde luftfukteren ren og alltid endre filteret på en jevnlig basis. Unnlate å opprettholde din luftfukter kan forverre barnets lunger og føre til ytterligere problemer.

La spedbarn sove i skrått

La babyen sove i en tilbøyelig posisjon bidrar til å fremme nasal drenering. Dette gjør det lettere for barnet å puste gjennom nesen. Du kan gjøre dette ved å sette noe under den ene enden av sengen hans. Ikke sett noe direkte under babyen din til å støtte ham opp. Noe lagt til babyens barneseng øker sin risiko for krybbedød.

Aldri røyke rundt babyen din

Sigarettrøyk er irriterende for en spedbarnets nesegangene. Dette øker hevelse og fører til en tett nese. Passiv røyking er også farlig for spedbarn på andre måter. Aldri røyke rundt babyen. Hvis du røyker, vask hendene og skifte klær før du holder din baby.

Slik Clear en baby tett nese

Slik Clear en baby tett nese


Det er ikke uvanlig for babyer å ha tett nese. Økte nasal slim, forårsaket av forkjølelse eller allergi, kan gjøre det vanskelig for barnet å puste, fordi babyer puste gjennom nesen. Videre har babyen små nesebor, og er ikke i stand til å blåse nesen for å fjerne den. En tett nese kan gjøre det vanskelig for barnet å spise og sove.

Slik Clear en baby tett nese

Kjøp saltvann nesedråper for barnet ditt. Sitte babyen i oppreist eller semi-stående stilling ved administrering av dråpene slik at saltløsningen som kommer ut som en tåke, i stedet for en væske, som kan irritere babyen.

Bruk en nasal aspirator å fjerne slim fra babyens nese. Klem pæren på aspirator, og deretter sette den åpne enden i ett nesebor. Slipp pæren sakte som fører til at slim for å bli sugd ut. Gjenta prosessen for det andre neseboret.

Kjør en kjølig tåke vaporizer eller luftfukter i barnerommet. Plasser enheten så nær babyens barneseng som mulig. Vanndamp bidrar til å fjerne tett nese. Tøm og rengjør fordamper hver dag for å unngå vekst av mugg eller bakterier.

Slå på varmt vann i dusjen. Ikke slå på avtrekksvifte på badet, slik at dampen danner raskt i rommet. Sitte i dampende bad i flere minutter med babyen.

mate babyen oftere hvis henne tett nese hindrer henne fra å spise normale mengder under fôring. Det kan være svært vanskelig for babyer å spise mens nesen er tett. Du kan også prøve å mate babyen inne i dampende bad for å holde nesen klar for måltid tid.

Hint

 • Hvis slimet i babyens nese blir tykk og grønt, har han problemer med å puste, neseborene er fakling når du prøver å puste eller hans rektal temperaturen går over 101 grader, ta med barnet til legen.

Behandling for en Dry tett nese hos babyer

En tett nese kan gjøre det vanskelig å puste for en baby. Dette kan føre til økt natt wakings og fussiness. Det er ting du kan gjøre for å lindre barnets symptomer og så at kan hvile.

Hjem Rettsmidler

Å behandle babyens tett nese naturligvis bruke en enkel løsning av salt og vann. Bland 1/4 teskje salt med 1/2 kopp vann. Bruk noen dråper i hvert nesebor for å prøve å bryte opp herdet slimete, deretter bruke en pære sprøyte å suge hvert nesebor.

Over-the-counter behandlinger

Saltvann dråper kan også kjøpes over disk. Det er viktig å sterilisere dropper hver gang den berører babyens nese for å hindre forurensning.

Homeopathics

Hvis babyen er over 12 måneder gammel, kan du bruke Hylands homeopatisk Cold rette for barna. Dette inneholder homeopatisk medisin som bidrar til å lindre forkjølelsessymptomer, inkludert en tett nese.

Fuktig luft

Sittende i en dampende bad eller bruke en luftfukter i barnerommet kan bidra til å lindre tett nese.

Når skal ringe legen

Hvis slimete er grønn, varer lenger enn 10 dager eller er ledsaget av feber, bør du ringe din barnelege. Grønn slimete eller en vedvarende kulde kan være et tegn på infeksjon.

Rettsmidler for en tett nese

En tett nese er en vanlig foreteelse for mange mennesker, spesielt de med allergi eller følsomhet for mange former for luftforurensning. Problemet oppstår når nesegangene blir irriterte og felle slim inni dem, som kan fremvise en følelse av press og kan også føre til en hodepine. Det finnes ulike løsninger for en tett nese som har vist seg å fungere og bør iverksettes så snart som mulig for å lindre ubehag.

Smell en løk

Lukt en løk kan ha samme effekt på en tett nese som å bruke Vicks VapoRub. Løken duft vil irritere nesehulen, renser stuffiness og forårsaker mucus å kjøre. Fordi dette er en naturlig rette for en tett nese, kan den brukes som nødvendig for å avlaste trykket.

Varme væsker

Drikke varm væske som buljonger, supper og te kan bidra til å avlaste en tett nese på flere måter. Dampen fra koppen kan inhaleres for å bidra til å smøre nesegangene, som vil tillate lunger å bli løst fra nesen. Også selve væsken fungerer som en decongestant ved å fukte slim, snu den til en rennende stoff som vil renne fritt fra nesen.

Luftfukter

Kjøre en luftfukter i rom du hyppig kan også bidra til å fjerne en tett nese. Maskinen fungerer ved å fukte luften. Når du puster inn den våte luften, vil det bidra til å rense lunger i nesehulen. Luftfuktere er spesielt nyttig for å lindre tett nese om natten når du prøver å sove og er også effektive i vinter, når luften har en tendens til å være tørrere enn andre tider av året.

Elevation

Holde hodet hevet vil hjelpe løsne lunger i nesen. Unngå å ligge i løpet av dagen, noe som vil hjelpe slimet samle inn og tette nesehulen. Når du går til sengs, rekvisitt hodet på flere puter slik at lunger til å renne.

Gang

Trening er et effektivt middel for en tett nese. Turgåing, i særdeleshet, er gunstig fordi det kan hjelpe deg å puste bedre og dypere. Dette vil også bidra til å øke blodsirkulasjonen og krympe neseslimhinnen, noe som betyr mindre slim vil bli fanget i nesegangene.

Decongestants

Over-the-counter decongestants er tilgjengelig i flytende eller sprayform. Medisinen kan hjelpe rense nesehulen, slik at trykket og ubehag. Disse kan fungere for umiddelbar lindring, men er ikke anbefalt for langsiktig bruk på grunn av muligheten for avhengighet. Følg instruksjonene på produktets etikett, og ikke bruk for mer enn en uke.

Hva er årsakene til en tett nese og hodepine Year Round?

Hva er årsakene til en tett nese og hodepine Year Round?


En tett nese og hodepine er plagsom nok når symptomene tyder på en vanlig kald, men de kan si noe mer alvorlig hvis de vedvarer over en lengre tid.

Vanlige årsaker

Plutselige barometer trykkfall kan trykke på beina rundt sinus, forårsaker en forferdelig hodepine, råder Dr. Gabe Mirkin. De indre fôr av nesen vil da hovne opp, og lukket sinus passasje, og legger til ubehag.

Sinus Allergi

Innånding av visse luftbårne stoffer som sigarettrøyk, støv, mugg pollen eller ragweed vil irritere bihulene, og føre til allergier, ifølge www.healthandyoga.com. Disse allergener hindre slim fra drenering riktig, som fører til nese blokker og infeksjoner.

Airborne Fungus

Eksponering for luftbårne sopp kan utløse en overdrevet immunrespons.

Effekter

En Mayo Clinic studie tyder på at kronisk bihulebetennelse lider bære noen form for sopp i nesen.

Forebygging / løsning

Søker lettelse gjennom allergivaksinering, kortison behandlinger og bihulekirurgi er ikke anbefalt, siden disse behandlingene er ofte smertefulle, kostbart og gir ikke noen varig nytte, ifølge Dr. Mirkin.

Betraktninger

Ta antibiotika for en uke sjelden kurer bihulebetennelse, råder Dr. Mirkin. Men på lang sikt, low-dose administrasjon av erytromycin antibiotika som Biaxin har vist lovende resultater, selv om ikke alle leger godta denne behandlingen.

Botemidler for Stadig Tett nese

En konstant tett nese er ikke moro. Det forstyrrer pusten din og holder deg fra å få en god natts søvn. Det kan være forårsaket av allergi, forurensing i luften eller bihulebetennelse. Du kan kjøpe slimhinneavsvellende midler på apotek eller butikk - eller snakke med en lege om sterkere medisiner - men de har ofte uønskede bivirkninger som tretthet. Mange hjem botemidler finnes i tillegg; de er ekstremt effektive og ekstremt billig.

Steam

Påføring varm damp til en tett nese hjelper fukte slim, renser det og hjelpe deg å puste. Du kan få damp fra en varm dusj eller bad, eller av dekke hodet i et varmt håndkle og lener seg over en bolle med oppvarmet vann. (Naturforskere ved Natural Cures For råd å legge essensen av eukalyptus blader til vannet for å fremskynde denne prosessen.)

Varmt, dampende mat hjelper i tillegg; kyllingsuppe og varm te har blitt brukt som kalde rettsmidler for generasjoner.

Hvis du lider av en kronisk tett nese, kan du bruke en luftfukter for å lette symptomene. Bruke destillert vann i den (vann fra springen bærer mineraler som kan påvirke luftfuktere), og rengjør luftfukter ukentlig ved hjelp av en blanding av like deler vann og eddik for å maksimere effektiviteten.

Foods

Visse matvarer kan bidra til å lindre tett nese, og gjøre dem en vanlig del av kostholdet ditt kan holde tilstanden fra tilbakevendende. Krydret mat er et utmerket sted å begynne. De oppfordrer rennende neser, bryte opp slimet lettere og hjelpe deg å puste. Indisk mat, bør visse typer meksikansk mat og noe med paprika i det gjøre utslaget. Matvarer med vitamin C er tilrådelig også, i henhold til www.mothernature.com, og 50 mg per dag av sink tillegg kan også være anvendelige ved behandling av tett nese. Hold deg unna alkohol, spesielt øl og vin; henhold til Georgetown University Medical Center, forverre de en tett nese.

Sitting Up and Working Out

Hvis du har en konstant tett nese, holde hodet hevet. Dette bidrar til å tømme nesegangene og hindrer slim fra å bygge opp. Legg en ekstra pute for hodet ditt når du sover eller sitte opp i sengen. Rask gange eller jogging bidrar til å krympe membraner i nesen, noe som reduserer kronisk stuffiness. Lag en 30-minutters gange en del av din daglige diett.

Hjelp for en tett nese

En tett nese kan være en irriterende tilstand, hindre klare å puste og hindrer dine sanser av lukt og smak. En tett nese oppstår når slim samler seg i nesegangene og ikke klarer å renne tilstrekkelig. Dette betyr å puste gjennom munnen er det eneste alternativet, noe som kan resultere i tørre lepper og munn og dårlig ånde. Farmasøytiske behandlinger, hjem rettsmidler og endringer i livsstil kan hjelpe.

Årsaker

En utstoppet opp nesen er vanligvis forårsaket av forkjølelse og influensa. Andre årsaker kan omfatte allergi mot mat, som melk eller hvete, eller miljømessige allergener som for eksempel gress og støv. En mer alvorlig bihulebetennelse kan være årsaken hvis det er intenst press og smerter i bihulene eller hodet. I dette tilfellet en lege bør konsulteres som antibiotika kan være nødvendig å fjerne infeksjonen.

Dampbehandlings

Steam kan være en rask og enkel måte å tømme congestion.The enkleste måten å bruke damp er å stå i en varm dusj og puste dypt gjennom nesen. Som et alternativ, kan du lage din egen miniatyr dampbad med en bolle med varmt vann og et håndkle. Drapere håndkle over hodet og lener hodet over bollen, fange dampen. Pust inn gjennom nesen, slik at dampen å åpne opp nesegangene og løsne trafikk slim.

Saline Solution

Saltvann dråper er allment tilgjengelig fra drugstores, men et hjem rette kan fungere like bra. For å hjelpe oppheve blokker nesen, bland ¼ teskje salt med en kopp varmt vann. Destillert eller flaskevann er bedre enn vann fra springen som det har blitt renset. Fyll en nasal dropper med saltblanding, vippe hodet tilbake og plassere fem til ti dråper av løsningen i hvert nesebor som er blokkert. Fortsett å holde hodet bakover, la saltvannsstrømmen gjennom nesegangene.

Diett

Hva vi spiser har en direkte innvirkning på vår generelle helse så vel som mer spesielle forhold som for eksempel sinus helse. For å redusere mengden av slim i nesegangene, prøve å kutte ned på meieriprodukter. Sørg for at kostholdet ditt inneholder næringsstoffer som vitamin C og sink for å hjelpe kroppens immunsystem, hjelper det å komme seg fra eventuelle forkjølelse eller influensa. Holde riktig hydrert å opprettholde generelle helse og hjelpe tynne ut fortykket slim.

Pharmaceutical Aids

Hvis blokkeringen er alvorlig eller smertefull, kjør til et apotek for decongestants. Disse kommer i form av nesedråper eller tabletter, og handle på nesegangene for å redusere betennelse og slimproduksjon. Vær oppmerksom på at decongestants bør brukes med måte som langvarig bruk kan føre til en "rebound effekt" der lunger returnerer med lik eller mer styrke enn før behandling.

Hvordan bli kvitt en tett nese

En tett nese betyr at nesegangene føle deg mett og kvalm. Du kan ha en rennende nese også. Tilstanden kan forstyrre dine ører, hørsel og taleutvikling, og når ditt tilfelle av tett nese er mer alvorlig det kan føre til snorking og forstyrre sove. Nesen blir blokkert når betente blodkar gjør vev lining nesen hovne opp. En tett nese kan være forårsaket av vanlig forkjølelse, influensa, høy feber, bihulebetennelse og faktisk bruker for mye nesespray utformet for å holde nesen klart. En tett nese, også kalt nesetetthet og tett nese, kan være ubehagelig og smertefullt når det fører til press i ansiktet. Det finnes behandlingstilbud for å bli kvitt problemet.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

Unn deg selv. Prøv over-the-counter medisiner for å bli kvitt din tett nese. Decongestants lindre nasal stuffiness ved å krympe blodårene i slimhinnen i nesen. Bruk antihistaminer for å redusere slim. Bruk saltvann nesespray å tynne slim. Du kan også tynne slim ved å bruke en luftfukter og forbruker mer væske som varm te eller buljong.

Se en lege. Behandle deg selv er kanskje ikke det beste alternativet hvis tett nese er ledsaget av visse symptomer som tåkesyn, hoste lenger enn 10 dager, hoste opp grå eller gul-grønt slim, hevelse i ansiktet, halsen smerte, og gule eller hvite flekker på hals. Du bør også oppsøke lege hvis tett nese varer mer enn to uker, og forstyrrer dagliglivet.

Har diagnostiske tester. En fysisk eksamen av legen din vil kanskje ikke være nok til å diagnostisere tett nese riktig og finne riktig behandling. Du må kanskje ha diagnostiske tester som røntgen av bihulene og brystet, blodprøver, og kultur tester av spytt og svelg. En allergi test også kan være nødvendig, men du er nødt til å se en allergolog for å få det gjort.

Prøv sterkere medisin. Legen kan anbefale resept-styrke medisiner for blokkert-nese symptomlindring.

Hint

 • Sov med hodet hevet for å avlaste lunger. Vurdere å prøve selvklebende nese strimler for lunger.
 • Det er bivirkninger av enkelte blokkert-nese medisiner. Ved å bruke slimhinneavsvellende nesespray i mer enn tre dager kan lage din lunger verre. Noen antihistaminer kan gjøre deg døsig, noe som kan påvirke evnen til å kjøre bil, jobbe eller bære på vanlige aktiviteter.

Hjem rettsmidler for å klare en tett nese

Håndteringen av en tett nese er frustrerende. Du føler at du ikke får puste, og tett nese gjør at du høres morsomt. Plus, det gjør maten smaker rart, og på toppen av det hele, uansett hvor mange ganger du blåse nesen, det re-stuffs i løpet av minutter i de fleste tilfeller. Heldigvis for mange hjem rettsmidler fjerne en tett nese arbeid ganske effektivt. Når du vet hva de er, kan du grave gjennom skap og prøve en ut.

Naturlig antihistamin

Mange urter du kan ta for å prøve vil stoppe histaminrespons som ofte fører til en rennende nese. Du kan prøve et glass kamille eller rooibos te fordi kamille er en naturlig antihistamin. Eller du kan prøve en damp inhalasjon av lavendel, som også er en naturlig antihistamin.

Sinus Cleanse

Når du har tett nese, er det en god idé å gjøre en sinus rens. Dette vil hjelpe skylle ut noe som kan være årsaken til irritasjon og vil vanne nesegangene. Det er best å bruke en mild saltvannsløsning for å rense nesegangene. Prøv å rense med en neti pott eller en sinus flush. Du kan også gjøre dette med en nasal aspirator. Løs opp 1/2 ts. av salt i åtte oz. vann. Suge vann inn i nasal aspirator og spyle ut hvert nesebor. Puss nesen når du er ferdig.

La det flyte

Ofte gjør nesen kjøre mer kan også være nyttig. Det gjør at det kan være irriterende at du kan kjøre ut. Det er to enkle måter å gjøre nesen kjøre mer. Du kan spise krydret mat. Spis noe med cayenne i det fordi Cayenne har paprika, noe som vil bidra til å redusere hevelse i nesegangene. Du kan også prøve å puste inn dampen av eucalyptus eller peppermynte å utløse mer nasal sekresjon.

Hva er noen tett nese Cures?

Hva er noen tett nese Cures?


Enten det er fra en forkjølelse eller allergi, har en tett nese er ikke moro. En tett nese kan gjøre det vanskelig å sove om natten, slik at du føler enda mer elendig. Det er for å kurere din tett nese slik at du kan puste lettere på flere måter.

Steam

Steam kan bidra til å fjerne en tett nese. Prøv å ta en varm dusj uten å slå på en vifte for å se om det hjelper tømme tett nese. Et alternativ er å bruke en vaporizer å legge damp i luften, være forsiktig med å komme for nær damp for å unngå brannskader. Eucalyptus olje eller mentol kan legges til damp for å bidra til å kurere din tett nese.

Nesespray

Nesespray kan hjelpe fukte nesehulene, og hindre dem fra å tørke ut. Denne forebyggende tiltak holder nesehulene sprekker og blir utsatt for bakterier som forårsaker nesen for å få tett i første omgang.

Nasal Vanning

Neseskylling bruker en saltvannsløsning for å skylle ut den sjømilitære hulen. Neti potten bruk er en populær måte å skylle ut nesegangene. Med hodet på skrå i en 45-graders vinkel over en vask, hell saltvannsløsning forsiktig inn det ene neseboret. Vannet skal strømme ned i og ut av det andre neseboret.

Hot Mustard eller Wasabi

Spise litt sterk sennep eller wasabi kan fjerne tett nese svært raskt. Begge er veldig varmt, så denne vaksinen er ikke for sarte sjeler. Sørg for å ha nok av vev klar til å blåse nesen og tømme den ut.

Medisin

Det finnes flere medisiner tilgjengelig for å fjerne en tett nese. Disse legemidlene kan hjelpe tynt slim nok til å tømme ut ved å blåse. Antihistamin i allergi medisiner kan hindre tett nese ved å blokkere allergener fra forårsaker tett nese. Snakk med legen din for å finne den rette medisinen for deg.

Rettsmidler å tømme en tett nese

Tett nese er vanligvis referert til som en tett nese. Congestion oppstår når nesen er slimhinnen blir hoven fra betente blodkar. Det har mange årsaker som spenner fra milde til mer alvorlige forhold. Det finnes en rekke over-the-counter medisiner og hjem rettsmidler for å vurdere å oppklare denne tilstanden.

Over the Counter

Over-the-counter medisiner kan gi midlertidig lindring fra tett nese. Decongestants lindre stuffiness ved å krympe blodkar i nesen sin fôr. Begrense bruken av slimhinneavsvellende midler til ikke mer enn tre dager. Bruk av denne medisinen i lange perioder av gangen kan forverre lunger. Antihistaminer virker ved å redusere mengden av slim oppbygging. De effektivt lindre tett nese, men kan forårsake døsighet.

Hjem Rettsmidler

Det finnes andre løsninger enn medisiner for å lindre tett nese. De kan hjelpe tynne slim som avlaster stuffiness

Damp fra varm dusj reduserer mengden av slim. Kjør dusjen slik at badet til damp, og deretter sitte på badet dypt inhaling.

Luftfuktere hjelpe sette fuktighet i luften. De kan være spesielt effektivt om natten hvis nesetetthet gjør det vanskelig å sove.

Dampen fra å drikke varm væske bidrar til å lindre stuffiness. Å drikke væske i seg selv effektivt tynner slim og gjør puste lettere

Forbruker krydret mat gjør nesen løp. En rennende nese er et tegn på decongestion.

Nasal saltvann kan brukes daglig for å lindre tett nese. Dette midlet kan gjøres hjemme ved å løse en fjerdedel ts bordsalt, og en halv ts natron i åtte oz av vann. Bruk en liten atomizer eller nesen dropper for bruk i neseborene.

Sov med hodet hevet hvis lider av nesetetthet. Liggende flatt på ryggen fremmer nasal væske bygge opp og forverrer symptomene.

Walking bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen. Dette bidrar til å krympe neseslimhinnen og oppfordrer bedre pust.

Naturlig eple cider eddik kan også hjelpe klarere puste. Kok like deler eddik og vann, mager hodet over potten og dypt pust inn røyken. Nesegangene bør begynne å rydde og betennelse i nesen sin fôr bør reduseres.

Bland fire dråper lavendelolje, tre dråper peppermynte, syv dråper eucalyptus og fire dråper furu olje. Plasser et par dråper av blandingen på en bomullsdott og inhalerer damp for tett nese lettelse.