Digidexo.com

brukket nakke

Medisinsk Prosedyrer for en brukket nakke

En brukket nakke er en svært alvorlig tilstand. Hvis det er mistanke om noen av å ha en brukket nakke, må den ytterste forsiktighet og oppmerksomhet gis til offeret, og prosedyrer for behandling må overholdes feilfritt for å sikre den enkeltes trivsel. Hvis disse tipsene er observert til brevet, kan sjansene for utvinning for noen med en brukket nakke øke dramatisk.

Ring en Paramedic Umiddelbart

Altfor mange mennesker prøver å behandle offer for en brukket nakke med forhastede prosedyrer og utilstrekkelig omsorg. Den mest avgjørende skritt for å sikre helsen til et individ mistenkt for å ha sprukket en ryggvirvel er å ringe 911 umiddelbart. Medisinsk hjelp er det ytterst nødvendig i disse tilfellene. For å avgjøre om halsen er brutt, bør du ta oppmerksom på følgende: Har offeret synes å være i store smerter? Hvor er smerten lokalisert? Har offeret synes å ha noen følelse i ekstremiteter? Eksisterer blåmerker rundt skaden eller til andre deler av kroppen? Har offeret synes å ha problemer med å puste? Evnen til å svare på disse spørsmålene --- og å svare på dem raskt --- kan bety forskjellen mellom liv og død til offer for en nakkeskade. Disse detaljene og hendelsene som ledet opp til ulykken må diskuteres med en paramedic så snart en kommer.

Hold hodet og nakken i stedet

Å tillate et offer å flytte rundt etter å ha fått en slik skade kan være en kostbar feil. Du bør forsikre offeret at hun vil bli tatt vare på så snart som ambulansepersonell ankommer, og nakke og hode bør forbli i posisjon der de ble funnet. Under noen omstendigheter, om en person er bevisstløs, i alvorlig smerte, eller har mistet funksjonen til blæren eller tarmer, må hun bli beveget i et forsøk på å reposisjonere halsen eller kroppen. Enhver vridning eller bøying av nakken eller ryggen kan være ekstremt farlig i slike situasjoner, da de kan føre til ytterligere skade.

Tilfeller av Bevisstløshet

Hvis offeret ikke kan svare på ytre stimuli, må visse forholdsregler tas. Den enkeltes pust, puls og sirkulasjon bør sjekkes. Pulse bør overvåkes ved håndleddet. Hjerte-lunge-redning (HLR) kan gis i alvorlige tilfeller; Men i motsetning til normale HLR prosedyrer, hodet må ikke lente seg tilbake for å fjerne luftveiene. I stedet bør du plassere fingrene på siden av kjeven og forsiktig åpne den slik at kjeven kan bli flyttet litt fremover. Hvis munn-til-munn-metoden er nødvendig, kan det gjøres under disse omstendighetene. Å flytte en person fra sin stilling når det er absolutt nødvendig krever minst to personer: en stasjonert ved hodet og nakken og den andre av personen i bagasjerommet. Offerets ryggrad --- hode, nakke og rygg --- må holdes rett mens han er flyttet til side for å administrere livreddende prosedyrer.

Spine Prikking Wrestling Skader

Spine Prikking Wrestling Skader


Ryggmargsskader i amatør bryting er sjeldne, men kan være alvorlig. Ifølge American Journal of Sports Medicine (AJSM), 80 prosent av disse skadene oppstår under kamp konkurranser, og oftest i lav- og mellomvektklasser.

Hvordan det skjer

Spine skader ofte oppstår når en bryter armer holdes på en måte som hindrer ham fra å unngå landing på hodet, eller hvis, mens du forsøker å rulle, den fulle vekten av hans motstander lander på ham, forårsaker en vridning hyperflexion og nakkeskade.

Konsekvenser

I sin 2002 gjennomgang av katastrofale skader i bryting, den AJSM sett på 35 katastrofale bryting skader 1981-1999, forskerne fastslått at 11 resulterte i quadriplegia, seks resulterte i nevrologiske utfall, ett resulterte i paraplegi og én resulterte i døden.

Behandling

Ifølge Hughston Sports Medicine Foundation, bør en utøver med en ryggskade unngå atletisk aktivitet. Hvis kirurgi unngås, kan den skadde wrestler fortsatt trenger å bære en ryggvarmer og gjennomgå fysioterapi.

Forebygging

Fleksibilitet påvirker ikke bare en bryter suksess, men også hans evne til å unngå skade. Enhver trening rutine bør omfatte strekker; en sterk kjerne og anaerob kraft er nøkkelen til skadeforebygging.

Potensial

Før han kom til WWE, Kurt Angle famously trent for og vant gull i OL i 1996, bryting med en brukket nakke. Til tross for sin skade, Angle funnet langvarig suksess i den svært fysiske verden av profesjonell bryting.

Bil sete Krav i Michigan

Bil sete Krav i Michigan


Ifølge Insurance Institute for Highway Safety, alle bortsett fra én stat lovlig krever ordentlig slitte setebelter, og noen stater krever baksetepassasjerene å spenne opp, også. Alle stater har barnesikringsutstyr lover, som mange har endret for å beskytte ungdommer. Michigan oppdatert sin i juli 2008 for å forlenge en alder av barn som krever bilseter eller booster seter fra yngre enn 4 år til barn yngre enn 8 eller mindre enn 4 meter 9 inches høy.

Spedbarn

Spedbarn bør være sikret i korrekt installert, bakovervendte bilseter til de når minst alder 1 og veie £ 20. Dette fører til at hele kroppen til å ta kraft i en ulykke, noe som forhindrer en brukket nakke, rygg skade og / eller hjerneskade. Bilseter er tillatt i forsetet dersom alle baksetene er allerede opptatt av barn yngre enn 4. bakovervendte bilseter kan ikke brukes i forsetet på en bil med airbag med mindre kollisjonsputene er slått av. Når babyer når alderen ett og veie 20 og 40 kg., Kan de bli riktig tilbakeholdne i front-mot bilseter i baksetet på en bil til de fyller fire.

Barn

Barn i alderen 4 til 8 er pålagt å være riktig sikret i et bilsete eller beltestol med mindre de er 4 fot 9 inches høy eller høyere. Booster seter må være festet på med runde og skulderbelter. Backless booster seter anbefales for biler med ryggstøtte, mens høyryggede booster seter bør brukes i biler uten ryggstøtte. Barn over 57 inches og de alder 8 til 16 må korrekt bruker bilbelte når du sitter foran og baksetene.

Riktig begrensninger

Ifølge National Highway Traffic Safety Administration, er nesten tre av fire barnesikringsutstyr enheter ikke brukes riktig. Bil-sete og booster-sete inspeksjon stasjoner har sertifiserte teknikere for å vise foreldrene korrekt installasjon og bruk av barneseter i løpet Child passasjer og Safety Week arrangeres 19 til 25 september, bør 2010. Bilseter bli spent inn i baksetet stramt nok, så det er ikke mer enn en tomme for bevegelse i alle retninger. Harness klipp skal være på barnets armhulen nivå og stropper bør være tettsittende med ingen gi.

Risiko for ikke bilbeltet

Risiko for ikke bilbeltet


Iført en sikkerhetsbelte når du kjører eller ridning i et kjøretøy er en av de sikreste ting du kan gjøre. Sikkerhetsbelter er anslått til å redde 15.000 liv hvert år, ifølge National Highway Traffic Safety Administration.
Til tross for statistikk om setebelter redde liv, mange mennesker fortsatt ikke bære dem hver eneste gang de er ute og kjører. Det er viktig for alle å vite risikoen de tar når de velger å ikke bruke bilbelte.

Død

Den største risikoen for ikke på seg bilbelte er risikoen for død. Bilbelte reduserer risikoen for død med 45 prosent. The National Highway Traffic Safety Administration rapporterer at 60 prosent av personer drept i bilulykker ikke hadde på seg setebeltene. Unnlatelse av å bruke bilbelte, mens i et kjøretøy er årsaken til flere dødsfall enn noen annen atferd.

Alvorlig skade

Mange ender opp med kritiske skader hvis involvert i bilulykker, og de er ikke på seg bilbelte. Skader kan omfatte brukne ben, små og store blåmerker, eller til og med ting som for eksempel en brukket nakke eller ryggraden, noe som kan resultere i lammelser, en levetid problemet. Når du bruker bilbelte, er risikoen for moderate eller alvorlige personskader redusert med 50 prosent, ifølge en artikkel fra American College of Emergency Physicians.

Økte bøter eller License Penalty poeng

Juridiske problemer kan oppstå hvis politiet fange deg ikke på seg bilbelte. Mange stater har lover om bilbeltebruk, og har bøter for folk som blir tatt ikke overholde disse lovene.
Det er to forskjellige typer setebelte lover. En primær bilbelte loven er når polititjenestemenn har lov til å stoppe et kjøretøy når de observerer en sjåfør eller passasjer ikke på seg setebeltet, og gi dem et sitat av den grunn alene. Et sekundært bilbelte loven er når en rettshåndhevelse offiser får lov til å utstede et sitat for en sjåfør eller passasjer ikke kun iført en sikkerhetsbelte når de stopper en bil for en annen brudd, for eksempel ikke kjøre trygt eller etter andre veiskilt eller regler veien.
Guvernørens Highway Safety Association oppfordrer alle stater til å seriøst vurdere å øke bøtene for setebelte brudd, samt vurdere å tildele straff poeng på førerkort for brudd setebelte lover. Men ikke så stor risiko som død eller alvorlige skader fra ikke på seg bilbelte, disse er alvorlige konsekvenser, og mange mennesker ikke ønsker å betale en stor bot eller har sin lisens suspendert for noe så enkelt som iført en sikkerhetsbelte.

Om stiv nakke

Om stiv nakke


Nakkestivhet er et vanlig problem for mange mennesker, fordi det kan være forårsaket av sportsaktiviteter, sitter ved en pult hele dagen og snakker i telefonen uten headset. Når du ikke tar deg tid til å strekke på musklene, justere posisjonering eller beskytter nakken med en støttende pute mens du sover, kan du utvikle nakkesmerter, som kan utvikle seg videre til nakkestivhet. Når du har nakkestivhet, kan det være vanskelig å bevege hodet fra side til side, slik at det virker negativt inn på din mobilitet.

Betydning

Nakkestivhet kan påvirke din mobilitet samt humøret. Når nakkemusklene blir så stramt at du ikke kan bevege hodet fra side til side, kan du være i stand til å komme ut av sengen, for å gå på jobb og å kjøre. I tillegg kan smerte og mangel på mobilitet føre til at du blir frustrert, stresset og sint.

Symptomer

Når du har nakkestivhet, kan du oppleve en rist følelse når du prøver å snu hodet. Hvis du var i en ulykke og erfaren whiplash, kanskje du har midlertidige eller langsiktige nakkeproblemer. Noen ganger du kanskje har hovne kjertler, feber, hodepine eller kvalme sammen med nakkestivhet. Det er også vanlig å ha en kriblende eller skarp smerte som starter ved nakken og reiser nedover ryggen din.

Årsaker

Vanligvis levator scapula er muskelen forbundet med en stiv nakke. Noen ganger årsaken til nakkestivhet er rett og slett sover i en vanskelig posisjon i løpet av natten. Når du har leddene i en posisjon for en lengre periode, kan de bli stiv og verkende. En annen årsak er leddgikt, og fallulykker. Mer alvorlige årsaker er fra sykdommer som influensa, polio og hjernehinnebetennelse.

Forebygging / løsning

Hyppig stretching som ruller nakken fra side til side kan hindre halsen fra å bli stiv mens du sitter ved skrivebordet på jobben. Massasje og akupunktur kan også hjelpe målrette spesifikke muskler som har blitt knyttede og stramt. Hvis du spiller sprek sportsbil, vil du kanskje ta god tid off slik at musklene kan helbrede. Hvis du har vært i en ulykke, bør du følge legens ordre og finne ut om rehabilitering, slik at du kommer tilbake til tidligere tilstand av mobilitet. Stive nakker er vanlig, men noen ganger alt nakken din trenger er tid og avslapping for å gå tilbake til det normale.

Advarsel

Det kalde været kan påvirke musklene og få dem til å begrense enda mer, noe som kan stramme nakken din videre. Også, hvis du ikke har en skikkelig pute å støtte nakken, du vil mest sannsynlig fortsette å oppleve en stiv nakke når du våkner. Når du har en stiv nakke sammen med hovne kjertler, feber, kvalme eller hodepine, er det best å gå til en lege for å utelukke eventuelle alvorlige sykdommer som hjernehinnebetennelse.

Hvordan avlaste en stiv nakke

Hvordan avlaste en stiv nakke


Mange mennesker opplever en stiv nakke en gang i blant. Selv om en stiv nakke er vanligvis ikke noe å bekymre seg for, kan ubehag gjøre konsentrere seg om noe annet vanskelig. Følg disse enkle prosedyrer på hvordan å lindre en stiv nakke.

Hvordan avlaste en stiv nakke

•  Avlast trykket på musklene i nakken av seg en cervical spenne. I tillegg plassere en støttende pute under nakken mens du sover.

•  Bruk varmebehandling for å fjerne ubehaget ved en stiv nakke. Ta en varm dusj, eller legg et oppvarmet komprimere rundt halsen.

Be noen om å massere nakken forsiktig.

Vær oppmerksom på holdningen din. Kronisk slouching, stående og sittende feil alle kan føre til hyppige nakkesmerter.

Ta en smertestillende, for eksempel aspirin eller ibuprofen, som kan bidra til å redusere hevelse i halsen og minimere smerte.

Oppsøk lege. For nakkesmerter som ikke løser i 24 timer, kan en tur til legen være for å utelukke noen alvorlig skade.

•  Slapp av. De som er ofte stresset ofte oppleve mer nakkesmerter enn de som kan finne balanse i livet. Prøv meditative øvelser og praksis dyp pusting, begge teknikker for yoga, for å lindre en stiv nakke.

Lukk vinduet. Kaldras kan føre til at musklene i nakken for å bli stiv. Prøv å holde vinduene lukket mens du sover, og bære et lys skjerf rundt halsen når været er kjølig.

Hint

 • Hvis du opplever nakkesmerter forbundet med feber, nummenhet, tretthet eller forvirring, komme til en lege så snart som mulig. Disse kan tyde på andre medisinske tilstander som krever umiddelbar oppmerksomhet.

Hvordan løse opp spenninger Fra skuldre og nakke

Hvordan løse opp spenninger Fra skuldre og nakke


Det er alle slags grunner til at folk får nakke og skulder spenning - dårlig holdning, langvarig sitting, stress. Men uansett hva årsaken er for din nakke og skulder spenning, er den beste måten å lindre musklene å strekke dem grundig, noe som vil hjelpe dem til å slappe av og gi deg lindring. Hvis du vet som strekker målet de spesifikke musklene som må være avslappet, kan du utføre dem selv og hjemme når du trenger avlastning.

Hvordan løse opp spenninger Fra skuldre og nakke

rette ryggen helt, enten du sitter eller står.

Ta et dypt pust inn og trekk skuldrene tilbake. Tenk deg at du prøver å ta på korsryggen med skulderbladene å trekke musklene stramt.

Hold i 10 sekunder, slipp, deretter fullføre 10 flere reps.

Brett et håndkle i halv lengde-messig, så ruller det opp tett. Ligg på gulvet på ryggen, og kile den rullet håndkle rett under nakken for å tilby støtte. Forsiden av halsen bør være helt strukket ut mens du ligger nede.

Hold denne posisjonen i 10 minutter.

6. Masser musklene som ligger på hver sin side av ryggraden, fra midten av ryggen og helt opp til baksiden av hodet. Bruk fingeren pads til å gjøre små, sirkulære bevegelser som vil hjelpe blodsirkulasjonen og lindrer verkende og strammet musklene.

Hint

 • Prøv å utføre denne øvelsen i 10 repetisjoner (utvide og sammenklemming av å være en repetisjon). Du vil føle din rygg og skuldre blir sliten fordi du arbeider dem! Når du har fullført treningen, vil du føle en stor mengde av velvære i skuldre og nakke. Trapezius er avslappet fordi du har økt blodstrøm og oksygen sirkulasjon til dette området.

Stiv nakke smerte rettsmidler

Stiv nakke smerte rettsmidler


Ifølge San Francisco-baserte tilbake og kroppspleie fysioterapi tjenester, oppstår de fleste stive nakkeproblemer i voksne i alderen 20 til 40. Hvis ikke behandles, kan ubehag være en stor innvirkning på livene til dem som lider. I tillegg til smerte, kan stiv nakke forårsake en rekke lidelser inkludert angst og depresjon. Det finnes ulike typer behandlinger for en stiv nakke. Vanligvis er den type behandling knyttet til alvorlighetsgraden av smerte.

Akutte smerter og Ice-Heat Therapy

For plutselig (akutt) eller sterke smerter, må du kanskje bruke en hals krage, hvile i sengen og bruke isen. Ice-varme terapi innebærer å bruke isen til halsen flere ganger daglig de første 48 til 72 timer for å redusere hevelse. Etter isen behandling, bruker varme fra dusjvannet. En varm komprimere eller oppvarming pad er også effektive i å lindre ubehag og oppmuntre blodet å strømme til det berørte området. Sengeleie vanligvis er nødvendig i omtrent 24 timer. Denne behandling er vanligvis gjort etter en skade på grunn av en bilulykke eller traumer.

Kroniske nakkesmerter

Kroniske nakkesmerter og stivhet refererer til en gradvis økende smerte over måneder eller år. Det kan også innebære lav grad av smerter involverer en konstant kjedelig verke, noe som kan gjøre det bedre med varmebehandling. Prøv isen hvis varmen ikke gi lindring. Legen din kan forskrive medisiner for avslappende nakkemusklene. Massasje eller yoga er også brukt som behandling.

Tøyningsøvelser

Øvelser for å strekke halsen kan også bidra til å lindre smerte og stivhet. For eksempel, å holde hodet vendt fremover, sakte vippe den til side. Men vippe hodet bare halvveis til skulderen din eller til et område uten en ubehagelig belastning. Etter å ha hatt den i noen sekunder, går tilbake hodet til midten. Deretter vippe hodet mot motsatt skulder på samme måte. Gjenta denne øvelsen om fem til ti ganger, tre ganger daglig. Andre nakke tøyningsøvelser inkluderer bevege hodet i en front-til-rygg bevegelse og en side-til-side rotasjon.

Fysioterapi

Hvis du har blitt behandlet av legen din, men fortsatt har smerter, er fysioterapi vanligvis foreskrevet. Fysioterapi adresser risikofaktorer så vel som hjemme øvelser og hvordan du kan forhindre nakkestivhet og smerter.

Produkter for Lindrende Neck Pain

Oppblåsbare puter er ett av flere produkter effektive for å lindre smerte på grunn av luftcellene og dobbel handling for å få hjelp med støtte og komfort. Terapeutiske nakke puter og nakke støtte puter er også brukt for lindring. Produkter laget til hals inkluderer halsen jernbane krager og andre. Spesielt laget terapeutisk møbler som sofaer og stoler er også effektive i å lindre smerte.

Forebygging

Ved å gjøre daglige nakke øvelser som både stretch og styrke nakke og skulder muskler, kan du redusere sjansen for nakkesmerter og stivhet. Andre forebyggende tiltak er å praktisere god holdning. Lære de riktige måter å sitte på mens du arbeider, slik at du ikke vil bøye nakken. Sikre riktig rygg og nakke støtte til bilen din, samt seng, stoler og sofaer. Varm opp før trening eller delta i idrett og gjøre enkle nakke øvelser mens du reiser på fly. Også, ikke sovner mens du sitter opp, med hodet hengende nedover.

Årsak til skulder og nakke smerter

Årsak til skulder og nakke smerter

Finne årsaken til Pain

Mens han jobbet på jobbene sine, mange mennesker har sine nakker og skuldre holdt i samme posisjon for det meste av arbeidsdagen, men lurer på hvorfor de kjemper nakke og skuldersmerter. De innser ikke at mye av deres ubehag kan bli løst ved å lære riktige måter å sitte og stå. Foruten dårlig holdning, kan nakke og skuldersmerter også være på grunn av sykdom, skader og andre fysiske årsaker. Det viktigste er å finne måter å rette hva som forårsaker smertene slik at du kan gå på å nyte livet.

Muskel-og ligamentskader

Mest nakke og skuldersmerter er forårsaket skader på sener og muskler. For eksempel er bursitt en smertefull tilstand fra hovne bursa (sac demping ledd og muskler). Broken skulderbladene eller rotator cuff skader fra en gruppe av skuldermuskulaturen kan forårsake intens smerte, som kan en nakkeslengskade fra en bilulykke. Senebetennelse er den smertefulle hevelser i sener som kobler muskler til bein. En tilstand som kalles AC separasjon er når ligament kobler skulderblad og kragebeinet er revet eller strukket på grunn av skade eller traume.

Sykdommer som forårsaker nakke og skulder smerter

Arthritis, som i cervikal spondylose, er et eksempel på en sykdom som kan forårsake hals og skuldersmerter. For eksempel er osteoartritt av halsen, også kjent som degenerative disk hals sykdom, en tilstand forårsaket av degenerative forandringer i halsen av ryggsøylen og bein, for det meste på grunn av aldring. Galleblæren sykdom er en sykdom som kan føre til skuldersmerter. Selv om galleblæren smerte er vanligvis i høyre øvre del av magen, kan det også være enten under høyre skulderblad eller mellom skulderbladene.

Dårlig holdning

Slouching er en viktig årsak til nakke og skuldersmerter. Også kjent som en frem hodet, slouching gjør hodet går frem i forhold til brystkasse. Dette tvinger de små nakkemusklene til å stadig holde opp 10-kilos vekt av hodet ditt, holde den fra å rulle fremover, av skuldrene. Dette plasserer en enorm jobb på halsen etter en lang arbeidsdag, og ikke minst uke etter uke.

Sove-og liggeposisjoner

Å sove på en pute som er for flat eller for høy, og støtter ikke hodet kan føre til nakke og skuldersmerter. Å sove på magen i en posisjon med halsen enten bøyd eller vridd kan føre til problemer. Også, lese eller se på TV mens du ligger nede med halsen i en vanskelig posisjon kan føre til smerte.

Hjem rettsmidler for en stiv nakke

Hjem rettsmidler for en stiv nakke


En stiv nakke er ubehagelig og smertefullt. Enten det kommer fra å sitte ved en datamaskin for timer, sover i en vanskelig posisjon eller å være i et utkast, hindrer en stiv nakke normal nakke bevegelse og kan utstråle oppover som en hodepine eller ned som skulder og øvre rygg smerter. Hjem rettsmidler ofte lindre en stiv nakke, slik at en person kan gjenoppta normale aktiviteter.

Cold Compress

Bruk en ispose eller is innpakket i en klut. Bruk den til hovne og ømme nakkemuskler i noen minutter.

Hot Compress

Dypp et håndkle i varmt vann og vri den ut, deretter bruker den til stiv nakke.

Varm dusj

Ta en varm dusj for å løse opp spenninger og slappe av stive skuldre og muskler.

Liniment

Påfør en muskel salve eller liniment langs ømme nakkemuskler.

Smertestillende

Bruk en over-the-counter smertestillende som for eksempel aspirin, paracetamol eller annen smertestillende for mindre smerter og plager.

Neck Rotasjon

Forsiktig rotere hode og nakke med klokken, deretter mot klokken for å strekke stive muskler.

Nakkeputen

Erstatte en standard pute med en ortopedisk pute som støtter nakken under søvn.

Hvordan behandle nakke & Back Pain

Hvordan behandle nakke & Back Pain


Rygg og nakkesmerter er en vanlig tilstand som rammer enkeltpersoner for korte perioder eller permanent. Kroniske nakke-og ryggsmerter er et tilbakevendende tilstand som kan kreve måneder eller år med fysioterapi, samt regelmessig mosjon som er godkjent av legen din. Kortsiktig nakke-og ryggsmerter kan behandles hjemme og ikke trenger hjelp av en lege med mindre du oppdager blåmerker eller alvorlig hevelse eller er ute av stand til å bevege nakken.

Hvordan behandle nakke & Back Pain

•  Bruk is til nakke og rygg. Umiddelbart etter å ha skadet rygg og nakke, eller følelsen nakke-og ryggsmerter, plassere en ispose på det plagede området. Dette vil redusere hevelse og smerte. Legg et håndkle eller klut mellom ispose og huden din for å forhindre frostskader. Forlate isen pakke på 15 minutter.

Påfør varme til nakke og rygg. Bruk en varmepute eller en varmeflaske til å løsne musklene i nakken og ryggen for å redusere smerte. Legg et håndkle mellom huden og varmeflaske eller varmepute for å unngå brannsår. La varmeputen på i 15 minutter. Bytt tilbake til is hvis du fremdeles føler smerte, og fortsette å veksle mellom varme og kalde behandlinger hvert 15. minutt.

Ta to paracetamol tabletter. Paracetamol kan kjøpes hos din lokale apotek eller matbutikk og er en over-the-counter muskelsmertestillende. Ta det med et fullt glass vann og på full mage for å unngå irritasjon.

Strekk forsiktig å løsne din nakke og rygg. Hvis du er i stand til å bevege nakken og ryggen, forsiktig strekke sine muskler ved å snu hodet fra side til side og deretter vippe øret til skulder på hver side. Hvis du føler ekstrem smerte, ikke forsøk dette trinnet. Hvis disse øvelsene hjelpe nakke og rygg, gjenta dem hver time.

Se en lege om nødvendig. Hvis du ikke klarer å bevege nakken, legge merke til blåmerker eller alvorlig hevelse, eller føler ekstrem smerte når du beveger nakken, se en lege så snart som mulig. Du kan ha skadet en nerve eller bein i halsen eller tilbake eller revet en muskel. En lege kan finne problemet, og om nødvendig, anbefale en fysioterapeut.

Hint

 • Hvis du ikke har en ispose, bruker du en pose med frosne grønnsaker innpakket i et håndkle.
 • Hvis du ikke kan flytte halsen, gå til et sykehus umiddelbart.

Hvordan avlaste Neck Pain og nakke smerter

Hvordan avlaste Neck Pain og nakke smerter


På et tidspunkt i livet ditt, vil du sannsynligvis oppleve nakkesmerter. Du kan belastningen på nakken fra å sitte foran en datamaskin hele dagen, eller kanskje hverdagens stress i livet bygge opp over tid, og skaper en kronisk spenning verke. I begge tilfeller kan du lette din nakke problemer hjemme, gjennom skånsom trening, stretching, og avslapning.

Ice Vs. Heat

Vanligvis hvis du skader deg selv, råder alle du å legge is på det skadde området. Men hva om du har dvelende eller kronisk smerte - er is eller varme bedre? Ice er bra for å lindre akutte skader som involverer hevelse og betennelse. Generelt achiness, men vanligvis er ikke ledsaget av inflammasjon, og reagerer bedre på varmen. Ligge eller sitte med nakken i en komfortabel stilling, og bruke en varmepute - eller ispose, hvis du arbeider med en ny skade - og slappe av i 15 til 20 minutter. Denne varme eller is behandling kan gjentas to til tre ganger om dagen.

Neck Strekker

Ofte er kroniske nakkesmerter på grunn av stramme muskler i vår nakke og øvre del av ryggen, spesielt den øvre trapezius. Strekk side av halsen ved å forsiktig vippe høyre øre mot høyre skulder, og hold denne posisjonen i tretti sekunder. Gjenta på venstre side. For en annen strekning som bør også slappe av øvre del av ryggen, snu hodet mot høyre. Opprettholde denne svingen, forsiktig bevege haken ned og føle strekningen langs venstre side av halsen og inn i venstre øvre del av ryggen. Hold denne posisjonen i tretti sekunder. Gjenta denne strekningen på den andre siden.

Styrkeøvelser

Ved å styrke støttemuskulatur i midten og øvre del av ryggen, kan du tillate nakken din til å slappe mer under daglige aktiviteter. En effektiv styrke øvelsen innebærer tilbaketrekking av skulderbladene. Begynn med å stå med armene langs siden, albuene bøyd i 90 grader. Pust ut mens du klemmer skulderbladene sammen bak ryggen din, slik at skuldrene holde seg ned og bort fra ørene. Pust inn og slipp tilbake til nøytral posisjon. Du skal føle musklene arbeider mellom skulderbladene. Gjenta denne bevegelsen for å fullføre et sett med ti repetisjoner. Du kan utføre denne øvelsen daglig.

Livsstilsendringer

Ofte, dårlig holdning, spesielt når du arbeider på en datamaskin, kan føre til nakke og skuldersmerter. Sitte oppreist og ikke avrundet fremover mens du arbeider, fordi du sitter i denne dårlig holdning har en tendens til å tvinge hodet og nakken bakover, forårsaker nakke stress. Vær sikker på at du har riktig hode og nakke støtte der du sitter og ligge ned. Puta bør opprettholde en nøytral stilling i nakken og ryggraden, verken slik at hodet til å falle ned eller vippe opp. Også prøve å ikke sovne mens du sitter opp, som tendensen er å la hodet falle bakover eller sidelengs, og dermed anstrenge nakkemusklene.

Hvordan å sove mens iført en Cervical (nakke) Collar

Hvordan å sove mens iført en Cervical (nakke) Collar


Iført en cervical (nakke) krage eller seler er vanskelig. Når det er nødvendig for å holde hodet / nakken i en nøytral posisjon, leger vanligvis foreskrive bruk av en, men ikke alltid gi nyttig tilbakemelding om hvordan man skal holde en behagelig bruk. Her er noen enkle tips om hvordan du kan maksimere din komfort og få litt mer søvn mens iført nakkekrage.

Hvordan å sove mens iført en Cervical (nakke) Collar

•  Støtt ryggen - ryggen tar mye press når iført krage, er det holdt i en til tider ubehagelig stilling. Bruk en fin stol med støtte korsryggen (nedre rygg), eller bruke en pute til å støtte ryggen. Sørg for å sitte rett opp, ikke henge slapt, på en nøytral og naturlig posisjon for maksimal komfort.

Prøv å ligge på siden eller foran - Liggende på ryggen setter ekstra press på musklene holder opp halsen. Hvis det er ubehagelig, kan du prøve en annen stilling - på ryggen eller siden. Du kan også prøve å sove oppreist i en stol (se ovenfor) hvis ingenting er ubehagelig. Bruk tilstrekkelig støtte for hode og rygg!

Sørg for å støtte hodet ditt! - Ved hjelp av en nakkekrage stammer hodet samt sternocletomastoid i halsen. Bruk en pute til å støtte hodet i en naturlig stilling, inline med nakken og ryggen for å unngå muskelspenninger.

Hint

 • Snakk med din lege eller kiropraktor om andre måter å bo komfortabelt mens iført en C-Collar
 • Du kan bruke varme / kalde omslag for å lindre muskelsmerter
 • Forfatteren på ingen måte hevder å, eller faktisk gir medisinske råd. Rådfør deg alltid med lege før bruk nye teknikker, for eksempel de som er over eller endre livsstil. Forfatteren er ikke ansvarlig for eventuelle skader påført eller spredd av rådene ovenfor.
 • Alltid legen din før du starter eller endrer noen behandling plan, herunder bruk av over skranke medisiner

Øvelser for å avlaste nakke og skulder Pain

Øvelser for å avlaste nakke og skulder Pain


Når begynner en oppgave, mange folk ikke legger merke til de timene sklir unna som de forblir bøyd over sitt skrivebord oppslukt i arbeidet. Det er først når de ser opp eller stå at de blir klar over verkende skulder og nakkemusklene. Mens noen ganger anstreng musklene ikke kan forårsake mye skade, gjentatte belastninger vil. Alvorlige fysiske problemer kan unngås ved å planlegge tid til å gjøre noen raske og enkle muskel avslappende strekninger.

Warm-Up

Unngå å utføre strekninger uten først varmer opp. Husk at mens mange av øvelsene kan utføres mens du sitter, gir stående den ekstra fordelen av å strekke hele kroppen. Utføre alle øvelsene med ryggen rett. Siden holdning har en tendens til å henge frem etter å ha sittet i lange perioder av gangen, gjøre noen skulder shrugs til du føler skuldrene slappe av. Rulle skuldrene fungerer også godt.

Hvis halsen føles trang, varm opp først med ved tucking i haken litt og bevege nakken tilbake. Hvis nakken har blitt vant til utstående fremover, vil du måtte omskolere halsen for å kjenne igjen når den er i tråd med ryggraden. Dette kan gjøres ved å ta pekefingeren og forsiktig presser haken tilbake. Hold i fem sekunder. Gjenta 15 ganger. Gjør dette når du merker nakken fremover.

Strekker

Neck:
--- Stå rett med hodet og øynene vendt forover. Sakte bøye hodet bakover, som om du ser opp på himmelen. Hold i 10 sekunder. Ta med hodet tilbake til sin opprinnelige posisjon. Gjenta øvelsen 15 ganger.
--- Stå rett med hodet og øynene vendt forover. Sakte snu hodet mot høyre. Hold i fem sekunder og deretter gå tilbake hodet til sin opprinnelige posisjon. Gjenta 15 ganger. Gjør den samme øvelsen til venstre.
--- Stå rett med hodet og øynene vendt forover. Sakte vippe hodet mot høyre, sikter øret mot skulderen din. Hold i fem sekunder. Returnere hodet til sin opprinnelige posisjon. Gjenta 15 ganger. Gjør den samme øvelsen til venstre.

Skuldre:
--- Stå rett med hodet og øynene vendt forover. Strekk armene ut som om nå for noe rett foran deg. Forsiktig heve armene. Kroppen din vil se ut som en "I." Hold i fem sekunder. Med armene fortsatt overhead, trekke armene tilbake. Hold i fem sekunder. Gjenta 15 ganger.
--- Stå rett med hodet og øynene vendt forover. Strekk armene ut som om nå for noe rett foran deg. Bøyer håndleddene slik at fingertuppene peker mot himmelen. Hold i fem sekunder. Rett håndleddene. Gjenta, vekslende bøying og retting av håndleddene 15 ganger.
--- Å slappe av området mellom skulderbladene, stå rett med hodet og øynene vendt forover. Løft armene over hodet og bøy høyre albue, plassere din høyre hånd mellom skulderbladene. Ta din venstre hånd, legg det på din bøyd albue og trekk forsiktig albuen ned. Hold i fem sekunder. Gjenta 15 ganger. Gjør den samme øvelsen med motsatt albue.

Andre Solutions

I 2004 artikkelen "skulder-nakke press syndrom (SNSS)," Dr. John S. Gillick sier, "Sleep posisjon er trolig den aller viktigste atferds tilstand som påvirker sårbarhet for og utbruddet og oppløsning til SNSS." Å sove på magen setter mest belastning på nakke og skuldre.
Opprettholde god holdning mens du står, går og sitter. Når du arbeider på et skrivebord, sørg pulten høyde, dataskjerm nivå og mus er komfortable, og sitte i en stol med armene.

Sport og nakke skader

Sport og nakke skader


Halsen, også kjent som nakkesøylen, er en serie på syv ben referert til som C1-C7 vertebrae. En mellomvirvelskive skiller hver ryggvirvler, og tilbyr en pute. Disse platene beskytte ryggmargen. En sports-relaterte nakkeskade til alle deler av nakkesøylen krever øyeblikkelig legehjelp for diagnose og utvinning.

Whiplash

Whiplash oppstår når halsen beveger seg fremover eller bakover plutselig. To begreper knyttet til whiplash er hyperextension og hyperflexion. Hyperekstensjon resultater når halsen pisker bakover mens hyperflexion oppstår når halsen beveger seg forover. Denne typen skader skjer med gymnaster ganske ofte når de lander og hodet overextends i begge retninger. Symptomer inkluderer nakkestivhet, hodepine, svimmelhet og tåkesyn.

Neck forstuing eller belastning

Sener og muskler holder de syv bein av livmorhals kolonne sammen. Hvis en skade fører til at leddbånd eller muskler til å strekke eller rive, er resultatet en hals forstuing eller belastning. En hard høst eller plutselige rykk kan føre til en forstuing eller belastning. Disse skadene kan forekomme i alle typer sport, fra basketball til fotball. Symptomer er smerter i nakke, hodepine, sår hals og muskelspasmer. Behandlingen innebærer stoppe sport som forårsaket skaden. Hvile og medisiner kan være nødvendig for en rask utvinning.

Fracture

Et brudd i en eller flere av de cervikale bein resulterer i en cervikal brudd. Fotball, ishockey, turn og bryting er alle typer idretter som har størst risiko for en cervical brudd. Det er viktig for utøveren til å bli plassert i en nakkekrage og holdt immobile hvis et brudd er mistenkt. En fullstendig nevrologisk undersøkelse er nødvendig for å diagnose et brudd. På grunn av avansert teknologi, kan mange idrettsutøvere som lider av et brudd bli helt frisk.

Stingers

En alvorlig smerte forbundet med nervene i halsen kalles en stinger eller brenneren. Det er mest vanlig i fotball spillere, men kan forekomme i andre idretter, som for eksempel bryting, sykling og gymnastikk. Når skulderen tar et hardt rammet, vil en stinger kjørt ned i halsen inn i armen. Stingers vanligvis avta etter noen minutter, men kan kreve legehjelp hvis den brennende følelsen fortsetter.

Hvordan avlaste i kjeve og nakke Tension

Hvordan avlaste i kjeve og nakke Tension


Din hals er bundet til å være spent - tross alt, den tilbringer hele dagen holder opp hodet. Jaws, også er ofte steder med spenning og muskelsmerter. Oftest, folk er ikke klar over at de er bærer spenning i disse områdene inntil smerten blir uutholdelig eller deres utvalg av bevegelse begrenset. Mindfulness er grunnlaget for å håndtere nakke og kjeve smerter. Ifølge "Yoga Journal," muskelspenninger kan føre til hodepine og andre helseproblemer. Regelmessig stretching og massasje kan lindre anspente muskler.

Hvordan avlaste i kjeve og nakke Tension

•  Vær oppmerksom på din spenning. Sjekk inn med deg selv minst en gang i timen: er din kjeve strammet og sammenbitte tenner? Er halsen anstrengt fremover og bunched opp i knop? Slapp av kjeven og halsen hver gang du sjekker inn og finne musklene spent opp.

Strekk ut nakkemusklene med Supta Baddha Konasana yoga positur. Ligg på ryggen. Plasser et teppe eller pute på korsryggen din. Med hodet på gulvet, strekke ut nakken. Hold bena utstrakt foran deg, eller ta på bunnen av føttene sammen. Ifølge "Yoga Journal," Denne øvelsen utgivelser spenning fra nakken. Du kan også prøve en enkel hals strekning ved skrivebordet. Sett haken til brystet, strekke ut baksiden av nakken din. Hold positur i 15 til 20 sekunder. Peke haken ned, og strekker halsen til venstre og høyre. Ifølge Mayo Clinic, holde strekninger skånsom og kort for å unngå rifter og smerte.

spent opp kjeven så hardt du kan og deretter la den slappe av. Pust dypt og holder halsen og kjeven avslappet og samtidig legge på magen i 5 til 10 minutter. Prøv "The Jaw Slide." Sett fingrene under øreflippene mens du ser i et speil. Pust inn gjennom nesen og puster gjennom munnen. Flytt kjeve sakte mot høyre så langt det går, deretter sakte til venstre. Ifølge massagetherapy.com, kjeven glide reduserer spenning i kjeven og over tid vil omforme ansiktsmusklene.

Pakk en varmepakning rundt halsen og la den på i 10 minutter. Varm opp pakken og på nytt til halsen etter behov.

Gni en smertestillende krem i nakken og på sidene av kjeven din, rett under øreflippene hver kveld før du går til sengs. Masser kremen inn i nakke og kjeve ved hjelp av indeksen og midtre fingrene. Arbeid i sirkler, gni forsiktig stramme muskler.

Hint

 • For alvorlige, kroniske nakke og kjeve spenning, se en fysioterapeut eller kiropraktor.

Hvordan Gi en nakke og skulder massasje

Hvordan Gi en nakke og skulder massasje


Massasje terapi er en voksende yrke der nakke og skulder massasje er vanlig. Det er lett å lære å gi en nakke og skuldermassasje. Følg disse trinnene for å se om du liker det nok til å legge inn et helt nytt yrke.

Hvordan Gi en nakke og skulder massasje

Finn en venn som er villig til å utveksle massasje med deg. Plasser en profesjonell massasjestol i et område hvor du kan flytte rundt det uten å kjøre inn andre møbler. Hvis du ikke har tilgang til en massasjestol, har din venn sitte i en vanlig, rett rygg stol.

Med din venn i massasjestol, plassere hodet i den polstrede hullet. Hvis du bruker en vanlig stol, har din venn sitte i stolen.

•  Begynn å massere nedre skulderområdet. Gjør fingrene og håndflatene gni over skuldrene i en sirkelbevegelse.

Bruk albuene å gjøre en sirkulær massasje bevegelse over skuldrene. Påfør en krypende mønster med tomlene og albuer.

Start nakken massasje av elte musklene mot skuldrene. Beveg fingrene i en sirkelbevegelse og bevege seg oppover litt med hver sirkel. Bevege seg fra bunnen av hodeskallen opp halsen. Gå tilbake i den andre retningen, ved hjelp av de samme bevegelser.

Gjenta disse bevegelser i ulike retninger til du er ferdig med massasje og dekket hele nakke og skulderområdet.

Hvordan behandle nakke og skulder smerter

Bevegelser som støtter riktig justering i nakke og skuldre kan lindre nakke og skulder smerter. Enhver alvorlig eller vedvarende smerter trenger profesjonell konsultasjon. Som en person opplever smerte, han har en tendens til å endre hans bevegelser for å kompensere. Langsiktig kompensasjon påvirker muskler og til slutt sener og ledd av skjelettsystemet. Nakke og skuldersmerter kan være tydelig hos friske personer med vante bevegelser, samt de som har fått en traumatisk skade. Både nødvendig ved hjelp av små, myke bevegelser for å øke blodsirkulasjonen og fremme felles stabilisering. Andre metoder for å redusere smerter i nakke og skuldre er manipulering av vev med massasje.

Hvordan behandle nakke og skulder smerter

•  Ta en redegjørelse for hvilke typer bevegelser som skjer i løpet av dagen. Lag en liste over tider og handlinger som øker smerte. Lag en logg over hvor ofte du tar medisiner. Hvis følgende øvelser ikke gir lindring, vil denne listen være nyttig for helsepersonell i å bestemme neste løpet av handlingen.

Etter å identifisere hvilke aktiviteter kan være medvirkende til kroppens kompenserende (eller holde for å lindre smerte), justerer kroppens innretting mens du utfører disse aktivitetene. For nakke og skuldre, bare rulle begge skuldrene opp og tilbake slik at scapula er på vei ned mot hoftene. Skuldre bevege seg bort fra ørene for å støtte den beste justeringen. Utvide halsen tilbake som om nå med kronen av hodet mot himmelen vil gi riktig halsen justering.

Bruk isometrisk energi til å styrke svake muskler i nakke og øvre rygg. Begynn med å ligge utsatt på et hardt gulv. Med ryggraden støttes helt, rull skuldrene tilbake og ned mot hoftene, tegning scapulae mot hjertesenteret. Brette haken og forlenge nakken. Med håndflatene vendt oppover, trykker du på baksiden av hodeskallen i gulvet, løfte hjertet oppover, oppkvikkende med ryggen av underarmene og hendene mot gulvet. Hold så lenge positur er behagelig. Et godt mål er fem fulle, dype åndedrag. Denne øvelsen styrker også musklene i nakken for å motvirke de termin bevegelser fra tyngdekraften som naturlig oppstår med alderen.

Bruk klut stropp å justere skuldrene og gi stabilisering. Hvis ingenting annet er tilgjengelig, kan det hende at beltet av en badekåpe erstatte. Ta stroppen bak ribbeina og under armhulene. Vikle endene av stroppen rundt skuldrene, slik at de faller på ryggen. Krysser stroppene og ta dem i motsatte hender, slik at når du napp på den ene enden med høyre hånd, føles venstre trapes muskel press og vice versa. Trekk begge ender ned mens du puster inn; puster ut, slippe spenningen på remmen. Øv denne øvelsen daglig i 10 til 15 minutter. Registrere eventuelle nye opplevelser eller lettelse som du merker endringer i nakke og skuldersmerter. Denne øvelsen er passive. Bruk den til å hjelpe til med å åpne skuldrene. Du kan også feste stroppen under brystet og ha den i opptil en time mens du gjør andre aktiviteter.

stå mot en vegg med armene utstrakt i en T-form. Velg side og plassere på innsiden av skulderen trykker inn i veggen, med armen strukket ut i en komfortabel stilling. Vri overkroppen i motsatt retning fra armen. Ikke fortsett hvis smertene øker. Kom til et sted hvor det er lett å puste naturlig og hold. Eksperimentere med å trykke lett mot veggen for å øke stabiliteten i skulderledd. Bytt side og gjenta å sammenligne de ulike opplevelser på venstre og høyre.

Hint

 • Noen smerte kan behandles med varme eller kulde. Fyll en liten putetrekk med ris og sy det stengt. Risen kan varmes i mikrobølgeovn for å gi varme behandlinger eller oppbevares i fryseren for å gi et kaldt omslag. Betennelse i leddene kan bli hjulpet med en kald komprimere og tetthet i musklene kan bli løst med varme.
 • Mange salver er tilgjengelig for masserer nakke og skuldre. Arnica eterisk olje behandlinger som fungerer for å lindre betennelser etter å ha arbeidet nakke og skuldre i disse stillinger.
 • Disse aktivitetene bør ikke øke smerte. Arbeide med stillinger på en måte som føles naturlig og der du kan puste helt inn i åpningen eller stabiliserende positur. Aldri presse dypere hvis det er en sterkere følelse av smerte, og se en lege før du fortsetter til praktisere disse aktivitetene.

Hvordan å holde passe med en brukket ankel

Mosjon og med en brukket ankel er fullt mulig hvis du setter ditt sinn til det. Noen mennesker som bryter deres ankelen kan ta den enkle veien ut og si at trening er farlig med en brukket ankel. Lavere kroppen trening som jogging og sykling er absolutt ut av spørsmålet, men det er ingen grunn til at du ikke kan gjøre overkroppen treningsøkter og nøye overvåke din diett.

Hvordan å holde passe med en brukket ankel

Monitor kostholdet ditt. Lag en liste over mat som du spiser på en daglig basis og tas hensyn til alle usunn mat som du pleier å spise. Prøv å kutte denne maten ut av kostholdet ditt hvis du ønsker å holde deg i form med en brukket ankel. Opprettholde et sunt kosthold er enda viktigere når du har en brukket ankel fordi trener kommer til å bli vanskeligere. Bruk resting metabolic rate kalkulatoren fra Mayo Clinic for å finne ut hvor mange kalorier kroppen din forbrenner på en dag uten trening. Hvis din hviler metabolic rate er 2300 kalorier og deretter prøve å konsumere ikke mer enn 2300 kalorier på en dag hvis du prøver å holde seg i form med en brukket ankel.

Opprettholde din kardiovaskulære kondisjon. Bruk en arm sykkel å heve pulsen din uten å bruke press til din brukket ankel. De fleste arm sykler har pulsmålere som vil tillate deg å se hvor mange kalorier du har brent og hvor høyt du har forhøyet hjertefrekvensen.

Gjør styrke øvelser. Det er nok av overkroppen styrke øvelser som du kan gjøre som vil ikke påvirke din brukket ankel. Bicepscurls, benkpress, skulderpress og triceps extensions er bare noen av de overkroppen øvelser som vil holde deg i form.

Hint

 • Unngå gym workouts som forårsaker noen grad av smerte til ankelen.

Hvordan bygge sterke nakke muskler

Hvordan bygge sterke nakke muskler


Bygge sterke nakkemusklene ikke bare hjelper deg med å øke styrke og få muskelmasse, men det også forbedrer din holdning. Med riktig holdning kan du bidra til å forhindre eller helt unngå muskel spenninger og andre skader i nakke, skuldre og øvre rygg. Det kan også hjelpe deg å unngå disk buler og leddgikt. Enkelte øvelser kan hjelpe deg å bygge styrke i nakkemusklene, og er vel verdt å legge inn din nåværende trening rutine.

Hvordan bygge sterke nakke muskler

Roter hodet i en sirkulær bevegelse, med start ved vendt hodet til den ene siden og rullende hodet i en halvsirkel rundt til den andre siden. Hold denne posisjonen i et øyeblikk, så rotere hodet tilbake til den andre siden for å fullføre en full leder rotasjon. Stå for denne øvelsen og holde skuldrene ned og tilbake.

Legg deg ned på en flat benk eller på gulvet på magen, og plasser hendene bak hodet. Løft hodet opp og ryggen sakte, så langt det er behagelig, til du kjenner en lett strekk i nakken. Legg intensiteten til denne øvelsen ved å holde en vektstang plate på baksiden av hodet ditt under treningen.

Stå rett opp med hodet rett, vendt fremover. Sakte trekke hodet tilbake, trekke haken litt ned, uten egentlig å lene hodet bakover. Øyenivå bør forbli ganske mye det samme gjennom denne øvelsen. Du skal føle en liten strekk i forsiden av halsen. Denne øvelsen, kjent som en hals tilbaketrekking, bidrar til å bygge styrke i nakke og også hindrer deg fra å lute skuldrene og poking hodet for langt frem.

Stå rett opp med hodet rett, vendt fremover. Vippe hodet til siden sakte, beveger øret mot skulderen din til du føler en liten strekk i siden av halsen. Hold denne posisjonen i noen sekunder, og deretter bringe hodet tilbake til startposisjonen og gjenta til den andre siden for å fullføre en hel fleksjon side trening.

Stå rett med hodet vendt fremover, begge hendene plassert håndflatene ned på baksiden av hodet ditt. Beveg hodet sakte i en bakover bevegelse, mens du presser deg litt forover med hendene samtidig. Dette skaper motstand, og denne halsen rotasjons styrketrening fungerer hele bakre nakkemusklene.

Hint

 • Hvis du på noe tidspunkt mens du utfører øvelsene du begynner å føle deg ør eller svimmel, redusere intensiteten av øvelsene eller sitte ned og ta en kort pause.
 • Hvis du er ny til å utøve, kan det være lurt å ta turen til ditt lokale treningsstudio for å ha en personlig trener instruere deg om hvordan du skal utføre øvelsene først, for å hindre skade.
 • Fortsett å utføre halsen styrke øvelser sammen med de vanlige øvelser for å opprettholde sterke nakkemuskler.