Digidexo.com

sengevæting voksne alkohol

Sengevæting skyldes alkohol

Sengevæting skyldes alkohol


I motsetning til vanlige misoppfatninger, nattlig enurese, også kjent som sengevæting, er ikke bare et problem blant unge barn og voksne med urinveisproblemer. Sengevæting forekomster er også sannsynlig blant de med alkoholmisbruk problemer.

Vanndrivende

Alkohol er et diuretikum som spyler legemet av væske. Overflødig væske renne ut av porene og blæren. Dette øker urinfrekvens, noe som resulterer i flere sengevæting hendelser henhold overkant alkoholforbruk.

Leverskade

Leverskade er et direkte resultat av alkoholisme. Leveren virker som et filtreringssystem, å spyle toksiner fra kroppen. Under omstendighetene rundt alkoholforgiftning, blir leveren gradvis ødelagt, noe som resulterer i sengevæting som til slutt skjer selv uten alkoholforbruk.

Low Brain-funksjon Respons

Ved inntak av alkohol i overkant, hjernens funksjoner er mindre responsive. Hjernen sender signaler til kroppen når trangen til å bruke badet oppstår. Men i beruset tilstand, hjernens signaler til kroppen er mindre tydelig. Consequentially, mindre hjerne respons i forbindelse med alkohol er vanndrivende egenskaper øker sengevæting hendelser.

Relaxed blæren muskler

Blære muskler, også kjent som blæren sphincter, er sammentrekkbar i begge frivillige og ikke-frivillige handlinger. Men under overdrevent alkoholforbruk, er sphincter mer avslappet, noe som resulterer i frigjøring av ufrivillig urin væske fra blæren.

Alkohol og Voksen sengevæting

Sengevæting, også referert til som noctural enurese, er tap av blærekontroll og ufrivillig utslipp av urin under søvn. Denne tilstanden er ikke åpent diskutert, kan være svært pinlig for voksne, men det er ikke uvanlig at av en forstyrrelse. Grunner for enurese kan inkludere urin infeksjon, medisiner, diabetes, stress og angst. En annen årsak kan være alkoholforbruket.

Væsker

Forbruker for mange væsker, inkludert alkohol og koffein kan øke en voksen sjanser til å tisse i sengen. The Mayo Clinic rapporterer dette er ganske vanlig med mennesker som hengir seg til for mange alkoholholdige drikkevarer.

Sound Sleep

Når du drikker for mye alkohol før du tar kvelden, kan du sove så dypt og tungt at du rett og slett ikke skjønner at du trenger å gå på do. Når du er i denne tilstanden, er du ikke i stand til å våkne opp lett, noe som kan resultere i sengevæting.

Blæren

Når man bruker en stor mengde alkohol, produserer kroppen mer urin for å ugyldiggjøre alkoholinnhold i blodet. Dette vil resultere i blæren fylles opp oftere, noe som krever flere turer til vaskerommet hvis den enkelte er i stand til å våkne.

Sløvet Senses

Alkohol sløver et individs sensorisk system. Per Sleepwetting.com, med alkohol lammende sansene, vil hjernen reagere langsommere når man er under påvirkning og den kroppslige signal fra blæren vil bli ignorert.

Forebygging

Unngå å drikke alkohol tre timer før sengetid. BedwettingAnswers.com anbefaler også ulike behandlinger tilgjengelig for å kontrollere sengevæting inkludert alarmer, medisiner og blære og drikking treningsprogrammer.

Hvordan velge Sengevæting bleier for voksne

Hvordan velge Sengevæting bleier for voksne


Det kan være svært vanskelig for voksne barn og eldre personer å forholde seg til spørsmålet om sengevæting og bleier.

Det kan være like vanskelig for 1% av voksne som vil alltid lider av urininkontinens.

Forske sengevæting bleier ofte kommer med følelser av forlegenhet og skam. Det bør imidlertid ikke. Det er anslått at 200 millioner mennesker verden over lider av inkontinens. Selv om det er et problem, er det ikke er en som skulle isolere en person.

Denne artikkelen vil gi deg ressurser til å finne produkter som vil bidra til å redusere sosiale og fysiske ubehag. Det vil gi deg verktøy for å velge med omhu for en eldre foreldre, ungdom eller for deg selv.

Urininkontinens og enuresis (Sengevæting) trenger ikke å begrense muligheten til å utforske verden og leve trygt.

Bruksanvisning

•  Vurdere absorberingsevne BEHOV - Ikke alle sengevæting bleier er laget det samme. Det er lys dekning, middels dekning, heavy duty dekning og overnatting dekning.

Ikke la deg bli begrenset til det merkede området tilgjengelig i din lokale stoffet butikken. Får feil mengde dekning vil gjøre sengevæting og bleier et mye mer ubehagelig og muligens en pinlig opplevelse.

* Hvis du lider av stress eller urgeinkontinens, trenger du kanskje bare lys dekning, mens hvis har sengevæting om natten vil du trenge tung dekning.

Velg riktig størrelse - Se linken i ressurs nedenfor for dimensjonering guidelins per merke. Riktig størrelse vil hindre lekkasjer og oppmuntre komfort. Hvis det er noen spørsmål i størrelse, sørg for å ta hofte målinger og sammenligne med diagrammet.

VELG sengevæting bleier til RIKTIG KJØNN - Mange starter ut i denne avdelingen er kanskje ikke klar over at det finnes ulike sengevæting bleier laget for hvert kjønn. Ved å velge en kjønnsspesifikk bleie er det mer sannsynlig å få en som passer godt.

VURDERE ulerbare bleier - Bruke gjenanvendbare bleier er kostnadseffektivt og kan være mer komfortabel. Selv om du kanskje ikke ønsker å gjøre investeringer i tøybleier umiddelbart, er det noe å vurdere for det lange løp.

teste dem ut - Når først velge sengevæting bleier for eldre voksne, start med et lite beløp. Du vil ønske å prøve flere forskjellige merker, stiler og former for å finne ut hvilken som er best passer for deg.

Hold en notatbok journalføring din erfaring med hvert merke og stil. På slutten av prosessen vil du forhåpentligvis ha en effektiv og diskret løsning på dine sengevæting problemer.

Hint

  • For nettbutikker se ressursen informasjon nedenfor.
  • De fleste sengevæting bleier for eldre voksne er diskret og rolig.

Hva er årsakene til sengevæting hos voksne?

Hva er årsakene til sengevæting hos voksne?


Sengevæting er pinlig for barn, men det kan være ødeleggende for voksne. Det er flere medisiner og medisinske forhold som kan føre til en voksen som aldri har sengevætere å plutselig begynne å tisse i sengen. Heldigvis finnes det hjelpemidler og behandlinger som kan redusere forekomst og betydning av sengevæting hos voksne.

Blære infeksjon

Blære infeksjoner kan føre til et presserende behov for å urinere som kan føre til sengevæting hos voksne. Noen ganger vil en eldre person med en blære infeksjon våkne opp når han har trang til å urinere, men vil ufrivillig tømme blæren hans før han har en sjanse til å komme ut av sengen.

Svekkede muskler

Musklene som kontrollerer strømmen av urin ut av urinrøret kan bli svekket av alder, sykdom eller på grunn av sengeleie etter operasjonen. Voksne med svekket kontroll over disse musklene kan lekke urin mens de sover eller være ute av stand til å stoppe flyten av urin når blæren er full.

Blærekreft

Blærekreft kan etterligne symptomene på en blæreinfeksjon, noe som gjør det vanskelig å holde urin i blæren i løpet av natten. Blæren kan krampe under søvn, forårsaker urinlekkasje eller lage et presserende behov for å urinere så snart en person er våken.

Medisiner og sykdommer

Noen medisiner kan føre til en dyp søvn som ikke tillater en person å våkne når trangen til å urinere oppstår. Dette kan føre til sengevæting av voksne. Visse sykdommer, som diabetes, som forårsaker et økt behov for å urinere kan også føre til sengevæting av voksne.

Mental Helse

Alzheimers sykdom, som normalt påvirker eldre, kan gjøre en person ikke klarer å innse at hun trenger å urinere. Andre psykiske helseproblemer, som for eksempel depresjon eller frykt, kan føre til sengevæting hos voksne.

Genetikk

Noen mennesker er genetisk disponert til å være ute av stand til å vekke når trangen til å urinere skjer under søvn. De vil ha startet sengevæting som barn og fortsette sengevæting inn i voksenlivet.

Økt blæretrykk

Visse forhold, som for eksempel graviditet, en forstørret prostata eller fedme, kan øke press på blæren, noe som gjør det vanskelig for voksne å opprettholde kontinens mens de sover.

Hva er årsaken til Voksen Sengevæting?

Selv om sengevæting er mer vanlig blant barn, kan denne tilstanden forekommer hos voksne også, og kan være pinlig og frustrerende å administrere. For voksne som aldri tidligere har opplevd sengevæting, kan mer enn én forekomst være grunn til medisinsk bekymring, spesielt hvis sengevæting er ledsaget av andre symptomer som smerte, hevelse eller ekstrem tørste. Tenk på dette informasjon avledet fra Mayo Clinic og National Association for Continence om årsakene til voksen sengevæting.

Blæreforstyrrelser

Ifølge Mayo Clinic, sykdommer i urinblæren eller urinveiene er en årsak til sengevæting hos voksne. Kreft i blæren kan forårsake bedwetting og inkontinens hos voksne på grunn av en mindre kapasitet og mindre kontroll over blæren muskler som et resultat av veksten. Hindringer som steiner i urinveiene kan også være en årsak til voksen sengevæting.

Hormon Disorders

Ifølge National Association for Continence, kan problemer med antidiuretisk hormon føre voksen sengevæting av flere grunner. Som et resultat av diabetes, ikke kroppen ikke produserer nok antidiuretisk hormon, noe som resulterer i for mye urinproduksjon om natten, som kan fylle blæren utover dens kapasitet og forårsake bedwetting. I enkelte mennesker med diabetes kan nyrene ikke er korrekt i forhold til mengden av antidiuretisk hormon produsert av kroppen, som også kan resultere i overdreven natta produksjon av urin hos voksne.

Infeksjoner

Infeksjoner i organer i urinveiene eller de i nærheten av det kan være en årsak til voksen sengevæting. I menn, infeksjon eller betennelse i prostatakjertelen kan føre til sengevæting. Ifølge Mayo Clinic, urinveisinfeksjoner, som er mer vanlig hos kvinner enn menn, kan også føre til voksen sengevæting.

Irritanter

Ifølge National Association for Continence, kan kjemikalier som irriterer blæren være en årsak til voksen sengevæting. Drikke koffein eller alkohol kan stimulere og irritere blæren og forårsake sengevæting og overdreven urinproduksjon. Røyking tobakk kan også irritere slimhinnen i urinblæren og kan være en årsak til voksen sengevæting.

Medisiner

Medisiner som brukes til å behandle visse helsetilstander kan føre til voksen sengevæting. Ifølge National Association for Continence, kan medisiner som klozapin og risperidon som brukes til behandling av schizofreni forårsake sengevæting hos voksne. Medisiner som brukes til å behandle søvnforstyrrelser og epilepsi kan også være en årsak.

Søvnforstyrrelser

Ifølge National Association for Continence, kan enkelte typer søvnforstyrrelser forårsake voksen sengevæting. Obstruktiv søvnapné kan være en årsak til sengevæting hos voksne, spesielt i de som er overvektige. Voksne som opplever mareritt eller andre søvnforstyrrelser kan også ha sengevæting hendelser.

Hvordan stoppe sengevæting i Teens

Hvordan stoppe sengevæting i Teens


Mange barn ikke vokse sine sengevæting. Dette kan være fordi deres blærer ikke kan holde en stor mengde urin, eller fordi de er dype sviller. Det er også alltid en mulighet for at tenåringen har noen form for medisinsk problem som sammen med nyrene. Hun kan også ha en blære infeksjon. Det er viktig å først se en lege for å sørge for at det ikke er noe alvorlig galt. Du kan deretter gå videre for å prøve å stoppe sengevæting.

Hvordan stoppe sengevæting i Teens

•  Slutte å drikke koffeinholdige drikker. Disse drikker føre folk til å urinere mer enn juice og vann gjør. Tenåringer ofte drikker mye brus. Kutte ut brus, te og kaffe er en fin måte å bidra til å stoppe sengevæting.

Hold deg unna drikker når middagen er over. Prøv suger på isen sprette eller tygge på isbiter hvis du blir tørst. Dette vil redusere mengden urin du produserer i løpet av natten som vil holde blæren fra å få full og få deg til å sengevætere.

Start kvelden med en tom blære. Gå på do rett før du går i dvale. Gjør dette selv om du ikke føler at du må gå. Tenåringer ofte ikke tenker på å gå på do før sengetid hvis de ikke føler trang til å gå. Hensikten er å frigjøre selv den minste bit av urin for å gi blæren mer plass i løpet av natten.

Still inn alarmen til å våkne opp midt på natten for å bruke badet. Mange tenåringer og voksne få opp og gå på toalettet om natten. Sengevæting tenåringer bare ikke våkne opp å gå. Hvis du bruker en vekkerklokke du kan få deg opp midt på natten for å la urinen ut og gå tilbake til sengs med tom blære.

Har legen forskrive DDAVP eller Ditropan. DDAVP vil hindre kroppen din fra å gjøre en hel haug av urin om natten. Den Ditropan slapper blæren slik at den ikke føler behov for å urinere så mye. Hvis tenåringen er virkelig sliter med sengevæting kan være lurt å vurdere en av disse to alternativene.

Kontroller at din tenåring får ni timers søvn hver natt. Jo mer sliten tenåring er, jo mer sannsynlig at han vil være å sove dypt. Dette vil føre til at han ikke skulle være i stand til å våkne opp når han må gå på do. Resultatet er bed fukting.

Kjøp en sensor alarm (se Ressurser). Disse alarmene er designet for å vekke deg opp slik at du bruker badet i stedet for sengen. Det finnes flere ulike typer. Noen har et vedlegg som går i undertøy og setter av en alarm når den begynner å føle seg våt.

Hint

  • Forstoppelse kan føre til sengevæting. Det er viktig å sørge for at dette ikke er årsaken. Hvis det er, og du behandler forstoppelse vil det ikke være mer sengevæting.
  • Aldri straffe din tenåring hvis de sengevætere. Dette er ikke deres feil, og de har ingen kontroll for å stoppe det fra å skje.

Grunner for sengevæting

Enten vi liker å innrømme det eller ikke, de fleste av oss på et tidspunkt i våre liv har sengevætere. Ifølge National Association for Continence, mer enn fem millioner barn i USA lider av sengevæting, også kjent som nattlige enuresis. Voksne kan også lider av enurese. Årsaker kan være relatert til genetikk, utviklingsmessige forsinkelser, og stress.

Typer av sengevæting

Sengevæting er klassifisert som ufrivillig slippe av urin minst to ganger i måneden i et barn som er minst fem år gammel, ifølge healthcentral.com. Sengevæting faller inn i to kategorier, primær nattlig enurese og videregående nattlig enurese. Med primær nattlig enurese, har et barn kontroll over sin blæren i løpet av dagen, men i minst seks måneder har hatt konsistente forekomster av bed-fukting. Med sekundær nattlig enurese, noen har kontroll over blæren hans om natten i minst seks måneder, men da lider sengevæting episoder igjen.

Genetikk

Arvelig spiller en rolle i sengevæting. Ifølge pottytrainingconcepts.com, hvis en av foreldrene var en seng-våtere, da avkommet har 50 prosent sjanse for å bli en seng våtere. Oddsen øke til 75 prosent hvis begge foreldrene var seng wetters. Hvis ingen av foreldrene var en seng våtere, har et barn fortsatt en 15 prosent sjanse for å bli en seng våtere.

Blære Troubles

Blære problemer kan også bidra til at noen blir en seng våtere. Blære-relaterte problemer kan omfatte en persons hjerne signal for å varsle at vannlating er nødvendig har ikke fullt utviklet, muskler som kontrakt for å slippe urin er sterkere enn musklene som holder urin i, og en persons blære er ikke stor nok til å opprettholde urin. I tillegg kan noen produsere mer urin enn deres normale størrelse blæren kan vedlikeholde. Dette kan tilskrives drikker for mye to timer før sengetid og forbruk drikker og matvarer som kaffe eller sjokolade som er vanndrivende i naturen.

Stress

Stress eller nye situasjoner kan utløse sengevæting. Kilder til stress ofte inkluderer skolestart, å ha et familiemedlem på sykehus, og ankomsten av en ny søsken. Problemer hjemme, for eksempel omsorgssvikt, overgrep og skilsmisse, kan også føre til sengevæting. Ofte når situasjonen har passert, stopper sengevæting.

Behandling

Foreldre bør huske at et barn ikke våt ikke sengen med vilje og å ha tålmodighet med sine barn for å bevare selvfølelse. Atferdsterapi er ofte vellykket i herding sengevæting. Foreldre bør minne sine barn å gå på do rett før sengetid og å minne barnet sitt at det er greit å gå på do midt på natten hvis hun må. Et bad bør være lett å komme til for et barn og opplyst om natten. Hvis det er nødvendig, sette en bærbar toalett på barnerommet for enklere tilgang. Gi et incitament. Tilby barnet ditt en belønning hvis hun går netter på rad uten et sengevæting hendelsen. Overvåk barnets væskeinntaket om kvelden. Hvis ikke fører frem disse metodene, ta kontakt med ditt barns barnelege. En lege kan forskrive medisiner eller utvikle en blære-opplæringsprogram.

Hvordan finne Natural sengevæting Solutions

Hvordan finne Natural sengevæting Solutions


Hvis farmasøytiske løsninger til sengevæting er ikke egnet for din situasjon så er du kanskje lurer på hvordan å finne naturlig sengevæting løsninger. Sengevæting er en potensielt pinlig problem som kan føre til lav selvfølelse hos barn og voksne. Det gjør overnattinger vanskelig for barn og tenåringer, og kan være et kronisk problem med noen voksne. Tilnærminger til sengevæting kan være alt fra atferds løsninger til erstatning hormoner eller antibiotika behandlinger til hjem rettsmidler og bjeffer og røtter som sengevæting løsning å velge kan være et dilemma her er noen tips og fremgangsmåten for å følge for å innskrenke alternativene til bevist naturlig seng Wetting løsninger med høy suksessrate.

Hvordan finne Natural sengevæting Solutions

•  Det første trinnet i å finne naturlig sengevæting løsninger er å vurdere alder på personen med sengevæting problem. Det er et faktum at mange foreldre forvente at et barn å forbli tørr mye tidligere enn barnets lege kan forutsi som rett alder. De kan forvente at barnet skal begynne å ha tørre netter på samme alder som søsken. Hvert barn har en annen utviklingshastighet og ett barn kan utvikle blærekontroll senere enn et annet barn vilje. Gutter generelt er et år senere enn jentene er i å opprettholde blærekontroll om hele natten. Det mest naturlige av alt sengevæting løsninger er å gi barnet nok tid, med mindre du mistenker et medisinsk problem som en blære infeksjon eller diabetes eller en generell forsinket utvikling. Du bør oppsøke lege umiddelbart i disse tilfellene. Gir det tilstrekkelig tid er en veldig naturlig og ekstremt effektiv naturlig sengevæting løsning.

•  Det andre trinnet er mest vanskelig å følge. Uansett alder på personen, vil en naturlig sengevæting løsning krever tålmodighet. Det er flere faktorer som spiller inn med sengevæting hos barn og voksne. Den første faktoren er at sengevæting er i nesten alle tilfeller ikke er noe de har frivillig kontroll over, men de ofte føler skamme og lider av lav selvfølelse. Ved implementering av noen av de tilgjengelige naturlig sengevæting løsninger, er en rikelig tilførsel av tålmodighet og forståelse svært viktig.

Natural sengevæting løsninger med en høy suksessrate, og som har blitt klinisk bevist er vanskelig å finne. En av disse er sengen fukting alarm. Dette er en naturlig løsning i og med at ingen medisiner eller medikamenter er involvert, er det bare en alarm som registrerer fuktighet og bidrar til å trene personer som lider av sengen fukting å gjenkjenne tegn på en full blære selv i en tung søvn. Dette er en av de mest testede naturlig sengevæting løsninger, og har hatt en imponerende suksessrate i kliniske studier. En ting som bør bli forstått er barn eller voksen må være klar for dette trinnet, da det krever sitt samarbeid for å være vellykket.

En annen av den naturlige sengevæting løsninger valg er tørrhet trening. Tørrhet trening er fortsatt en svært populær naturlig metode til tross for mangel på klare kliniske studier for å støtte den. Dette innebærer som regel å begrense væskeinntak før sengetid, og våkner barnet flere ganger i natt. Det er ingen garanti for at barnet vil våkne til en tørr seng og rapporter varierer som effektiviteten av valg av naturlig sengevæting løsninger.

Til slutt, det er en metode kalt stjernekartet som er en annen av de mange natur seng fukte løsninger. Dette innebærer å gi et barn en gullstjerne og en godbit etter et tilstrekkelig antall stjerner i belønning for tørre netter. Teorien er at barnet vil jobbe hardere på å ha tørre netter Hvis lovet en belønning. Det er ingen kliniske forsøk for å bevise sin effektivitet som en naturlig sengevæting løsning. Det er imidlertid et valg, og blir noen ganger brukt i forbindelse med alarm eller andre naturlige seng fukte løsninger.

Hint

  • Negativ forsterkning eller straff blir brukt av noen foreldre som svar på sengevæting. Dette er ikke en effektiv naturlig sengevæting løsning og kan forsterke problemet i noen tilfeller.

Hvordan End Sengevæting Uten medisiner

Sengevæting, også kjent som nighttime inkontinens eller nattlig enurese, er en vanlig barne problem som kan oppstå hos voksne også. Det er ikke en årsak til bekymring hvis den oppstår hos barn under en alder av syv. Det er flere behandlinger for sengevæting som ikke krever bruk av medisiner. Legen din kan gi råd om behandling.

Bruksanvisning

•  Prøv en fuktighetsalarm. De er små batteridrevne maskiner tilgjengelig over disk på de fleste apotek. Enheten er koblet til en fuktighetsfølsom pad plassert på pyjamas eller sengetøy. Alarmen går av når Pad møter fuktighet i begynnelsen av vannlating. Dette ber deg om å vekke på starten av episoden og gir deg muligheten til å stoppe strømmen og komme til badet. Dette bidrar til å lære opp blæren. Det kan ta opp til 12 uker for fullstendig opphør av sengevæting.

Reduser væskeforbruket i kveld. The Mayo Clinic anbefaler å drikke 40 prosent av væsker mellom 7 am og middag, 40 prosent mellom middag og 17:00 med de resterende 20 prosent etter dette tidspunktet.

Du må ikke spise eller drikke noe som inneholder koffein i kveld. Koffein kan øke trangen til å urinere.

Praksis dobbelt vannlating. Dette innebærer å bruke badet når du begynner å bli klar for senga og igjen før du sovner.

urinere jevnlig hele dagen. Prøv å gå en gang annenhver time. Du kan finne en annen tidsplan som fungerer for deg. Hovedmålet er å unngå følelsen av at det haster.

Eksperimenter med hypnose og akupunktur. The Mayo Clinic viser disse to alternative behandlinger som viser effektivitet i kliniske studier. Arbeid alltid med en lisensiert utøveren.

Hvordan behandle Sengevæting Med naturlig rettsmidler

Sengevæting er forårsaket av et umodent nervesystem samt enkle hormonelle ubalanser. Mens sengevæting er ganske pinlig, de fysiske effektene er ikke så viktig som det emosjonelle. Det er mange naturmidler som kan brukes til å bidra til å eliminere sengevæting hos barn og voksne.

Bruksanvisning

•  Drikk åtte gram av tranebærjuice tretti minutter før du går til sengs. Tranebærjuice er kjent for å bistå i urinveiene, som er den viktigste årsaken til sengevæting. Sunne urinveiene er i stand til å holde urin for lengre perioder av gangen.

Spis en kombinasjon av valnøtter og rosiner i timen eller så før du går til sengs hver kveld. Disse ingrediensene er kjent for deres støtte av fordøyelseskanalen. Konsumere disse ingrediensene hver natt til sengevæting har avtatt, og selv i flere måneder etterpå, for å sikre at du slutter å tisse i sengen.

Kok en kopp vann, tilsett eik bark inn i varmt vann, og drikk blandingen. Naturlige urter vil øke immunforsvaret og vil også behandle mange ulike typer hormonelle problemer. Eik bark, malurt og kjerringrokk vil hindre Sengevæting av sine vitaminer og mineraler.

Praksis urinretensjon hele dagen. I løpet av dagtid, når du begynner å føle behov for å urinere, holder urinen til du absolutt trenger å gå på do.

Tips og advarsler

  • Ikke drikk vann 30 minutter før du går i dvale.
  • Hvis sengevæting er en varig tilstand, besøke familien din lege og har barnet sjekket for eventuelle medisinske problemer.

Hvordan stoppe sengevæting i en Autistic Voksen

For å stoppe en autistisk voksen fra sengevæting tar tålmodighet. Sengevæting er svært vanlig blant autistiske personer i alle aldre, som autisme er en utviklingsforstyrrelse som kan hindre en autistisk person fra fullt pottetrening. Det er viktig å finne ut hvorfor det skjer for å effektivt løse problemet. Autistiske voksne har sengevæting problemer på grunn av manglende muskelkontroll, saker som imiterer den konsekvent handling for å gå på toalettet, problemer med å forstå konseptet eller ikke kjenner til følelsen av våt.

Bruksanvisning

•  Observer autistiske enkeltes bad atferd i løpet av dagen. Det er viktig å være klar over nivået av hans nåværende pottetrening evne. Ikke blir potty trent i løpet av dagen kan vise til en utviklingsmessig problem av ikke å være i stand til å imitere konseptet med å gå på do i første omgang. I dette tilfellet, bør du være tålmodig og potty trene den enkelte på samme måte ville du mest barn. Autistiske individer kan ta lengre tid å forstå konseptet som helhet. Hvis de går på do uten problem i løpet av dagen, kan du forsikre deg om at de er i stand til å forstå konseptet. Hvis dette er tilfelle, må du utforske andre alternativer av hva problemet kan være i løpet av natten.

Dra nytte av tørr beskyttelse. For å nevne noen av de autistiske enkelte så vel som å skape en enklere rydde opp for deg, bruke plast madrass liners. I tillegg har de enkelte slitasje voksne engangsfukt låsing underbukser til sengs. Om nødvendig, kan hun også bære dem hele dagen. Dette vil bidra til å inneholde det meste av fuktighet fra hennes pyjamas og laken. Bruk disse tørre beskyttelse metoder mens du arbeider med den autistiske enkeltes sengevæting situasjon å tillate mer komfort for dere begge.

Reduser enkeltes væskeinntak. Planlegg en gang et par timer før den enkelte går vanligvis til sengs at han ikke vil få lov til inntak noen mer væske. Middag bør være siste gang han drikker en væske. I tillegg oppfordrer ham til å gå på do rett før han går til sengs.

Juster den enkeltes kosthold. Autistiske individer ofte har et dårlig immunsystem og som følge matallergier. Fordi dette kan være en av årsakene til sengevæting, utføre en allergi test på den enkelte, med en legens tillatelse, for å utelukke denne muligheten ut. Vanlige allergier hos autistiske individer er meieriprodukter, korn og jordbær eller sitrusfrukter. For å teste den enkelte, ta en av disse kategoriene av mat på en tid ut av hennes diett helt i to uker. På slutten av den to-ukers periode, gi henne mat element på tom mage. Hvis hun er allergisk, vil hun reagere innen 15 til 60 minutter. Fortsett videre til en annen kategori hver uke til du har testet alle tre matvarekategorier.

Våkn den enkelte opp noen få timer midt på natten og forklare ham at han trenger å gå på do. Ta ham til toalett. Hvis du gjør dette konsekvent hver noen timer for et par uker, vil det hjelpe implantere ideen i hodet for å få opp når han har å gå på do.

Vurdere en sengevæting alarm. Et vanlig problem blant sengevæting i autistiske individer er at de ikke kan gjenkjenne følelsen av fuktighet. Dessuten er noen autistiske individer ikke plaget av Wetting deres seng. Sengevæting alarmer er vanntette sensorer som festes til laken. Når fuktighet oppstår, går en pipelyd alarm av. Dette vekker dem opp og ber dem til slutt å gå på do i toalettet. Det synes å være svært effektive for mange autistiske individer, men det finnes unntak. Noen individer blir veldig skremt av lyden, så er det viktig å vurdere den enkeltes personlighet og rådføre seg med lege før du prøver å bruke en sengevæting alarm.

Botemidler for Voksen Sengevæting

Voksen sengevæting er en uvanlig medisinsk tilstand som kan være forårsaket av flere faktorer, fra diabetes til blærekapasitet, urinveisinfeksjoner eller nyresykdommer. Det kan også være arvelig. Ulike former for behandling kan benyttes, inkludert overvåking av væskeinntak, trening blæren for å øke kapasiteten, å kjøpe en sengevæting alarm eller våkner opp midt på natten for å bruke badet.

Voksen Sengevæting: Introduksjon

Voksen sengevæting er en sjelden medisinsk tilstand som påvirker minst to prosent av voksne, ifølge National Association for inkontinens. Den riktige medisinske ordet for denne tilstanden er nattlig enurese, eller "NE", og det er vanligvis to typer. Vedvarende primær nattlig enurese starter i barndommen og aldri går bort, som det gjør i de fleste barn. Voksen utbruddet sekundær enurese begynner på en eldre alder. I begge tilfeller sengevæting kan ikke frivillig kontrollert.

Voksen Sengevæting: Årsaker

Voksen sengevæting kan være forårsaket av en rekke faktorer, blant annet diabetes, urinveisinfeksjoner, urinveissteiner, en forstørret prostata, blærekreft, en unormalt liten blære, søvnapné, nyresykdommer, nevrologiske lidelser, genetisk kobling (mao det er arvelig ), og med stress. Mayo Clinic urolog Erik Castle, MD, antyder rask medisinsk vurdering for å fastslå årsaken til voksen sengevæting før behandlingen begynner.

Voksen Sengevæting: Behandling

Årsaken til voksen sengevæting avgjør i løpet av behandlingen. Den vanligste første trinn i en hvilken som helst behandling programmet er å begrense inntak av væske før sengetid, for å redusere mengden av urin som produseres. Pasientene kan også få beskjed om å jobbe med å øke sin blærekapasitet ved å holde seg på bad turer i løpet av dagen, så lenge de kan (opptil 2-3 timer). Leger kan også foreskrive sengevæting alarmer som våkner personen så snart en ulykke starter, eller oppfordre pasienter til å våkne opp midt på natten for å bruke badet. Ulike medisiner kan også være foreskrevet, avhengig av den underliggende sykdommen. Blant de mest foreskrevne medisiner er desmopressin (DDAVP), som fører til at nyrene til å produsere mindre urin.

Sengevæting Behandlinger

Barn bør være i stand til å stoppe sengevæting på egenhånd om natten. Hvis barnet ditt er allerede 7 år gammel og er fortsatt tisse i sengen, kan du og barnet ditt bestemme hvilket alternativ som kan fungere best for ham. Hvis det er en familiehistorie med sengevæting, er barnet sannsynligvis vil slutte å tisse sengen sin på samme tid hans foreldre gjorde.

Medisiner

Desmopressin acetat eller DDAVP, arbeider for å øke nivåene av et antidiuretisk hormon i barnets system. Dette hormonet tvinger kroppen hennes til å gjøre mindre urin om natten slik at blæren ikke fylles opp så raskt, noe som fører til hennes nattlige sengevæting ulykker. Denne medisinen er bare tilgjengelig i en muntlig form. Bivirkninger av DDAVP er få, med den mest alvorlige er et anfall hvis barnet ditt tar i for mye olje.
Barnet kan ta to andre typer medikamenter for å roe henne blæren hvis hun har sterke blære sammentrekninger. Disse medikamentene er ditropan (oksybutynin) eller Levsin / Levsinex (hyoscyamin) bidrar til å redusere blære sammentrekninger og øke blærekapasitet. Bivirkninger er flushing og en tørr munn.
Trisykliske antidepressiva som imipramin kan hjelpe barnet ditt øke hennes blærekapasitet.
Barnet ditt kan ha nytte av en kombinasjon av medisiner, avhengig av hva som forårsaker hennes sengevæting. Imidlertid, hvis medisinen er stanset, kan sengen fukting begynne på nytt.

Hjem Behandling

Hjelpe barnet ditt ta vare på sin sengevæting hvis det ikke er noen fysiske årsaker kan omfatte følgende: begrensende væsker i kveld. La din sønn drikker hans vann, melk eller juice om morgenen og ettermiddagen. Begrens koffeinholdige drikker som cola eller sjokolademelk, særlig om natten. Hjelpe din sønn utvikle vanen med å bruke badet før han går til sengs for natten. Tilby ham bruk av engangsunderbukser for bruk på natten. Gi ham valget på denne og andre hjem behandlinger, spesielt hvis han er eldre enn 7 år. Når din sønn får gjennom natten med hell uten å tisse i sengen, prise ham.

Fukt Alarm

Du kan plassere en alarm, bestående av en liten, fuktfølsom pad koblet til en batteridrevet alarm på barnets seng. Når barnet ditt sover, så hun begynner å væte sengen hennes, vil alarmen gå av, vekke henne og stoppe henne vannlating i midtstrøms slik at hun kan gjøre det til badet. Annen person kan ha behov for å lytte etter alarmen hvis din datter er en tung sovende og hvis hun ikke høre alarmen gå av. Ifølge Mayo Clinic, fuktighet alarmer er et bedre valg for en langsiktig løsning til barnets sengevæting. Mens disse alarmer er et godt valg, kan det ta opp til to uker for å se en positiv respons og opp til tre måneder for henne å oppnå tørre netter.

Hvordan å stoppe et barn fra Sengevæting

Hvordan å stoppe et barn fra Sengevæting


Sengevæting, også kjent som nighttime enurese, kan være en svært frustrerende og pinlig problem både for barn og foreldre. De fleste barn ville stoppe sengevæting på egen hånd hvis de kunne, men vanligvis trenger hjelp av sine foreldre og lege. Det er viktig å ta tak i situasjonen rolig, husk hva som er utviklingsmessig passende for ditt barns alder, samt utelukker eventuelle medisinske årsaker til sengevæting. Les videre for å lære mer om hvordan å stoppe et barn fra sengevæting.

Hvordan å stoppe et barn fra Sengevæting

Identifisere årsakene til Sengevæting

•  Ta en detaljert familiehistorie. Sengevæting har en genetisk basert tendens. Forskning har vist at hvis et barns foreldre hadde problemer med natta enurese, han har en 40 prosent sjanse for å ha det samme problemet. Statistikken hoppe til 70 prosent hvis begge foreldrene hans sengevætere som barn.

Sjekk med legen din for å se om barnet ditt kan ha en liten blære, som ikke er utviklet nok til å inneholde natta urin. Noen ganger nerver knyttet til blæren er også tregere til å utvikle slik at et barn ikke er i stand til å gjenkjenne følelsen av en full blære mens han sover.

Be om en blodprøve for å utelukke muligheten for diabetes og for å bekrefte at barnet ditt er å produsere en tilstrekkelig mengde av ADH (antidiuretisk hormon) for å forsinke produksjonen av urin i løpet av natten.

Stop Sengevæting

Unn noen medisinske problemer som kan være årsaken sengevæting. Sammen med diabetes, er det andre medisinske problemer slik som urinveisinfeksjon, kronisk konstipasjon og søvnapné som er forbundet med natt enuresis.

Reduser stress som kan være medvirkende til barnets problem. Selv om noen stress, slik som endring i livssituasjon, er uunngåelig, kan du redusere stress forårsaket av problemet ved ikke å gjøre et barn føler seg urimelig flau eller skyldig. Det kan være vanskelig, men prøv å være pragmatisk om situasjonen og ikke straffe barnet for sengevæting - det er usannsynlig at det er innenfor hennes kontroll.

Be barnet til å drikke mer i løpet av dagen for å trene hans blæren til å holde mer urin. Ikke begrense sitt væskeinntak før sengetid, men gjør imidlertid redusere sitt inntak av koffein på kvelden. Koffein er en naturlig vanndrivende som gjør det enda vanskeligere å kontrollere blæren.

Deal med de praktiske spørsmål om sengevæting ved hjelp av vanntette madrasstrekk og gi barnet ditt med disponibel undertøy. Oppmuntre ham til å hjelpe deg med å strippe sin seng av våte håndklær og bringe dem til vaskerom. Målet er å gjøre situasjonen så matter-of-faktum som mulig.

Lag en klar og synlig sti til badet. Sett en natt lys i barnerommet, samt på badet, så hun kan finne den lett i løpet av natten. Dette er spesielt nyttig hvis barnet ditt kan være redd for å gå på do på grunn av mørket.

Ta med barnet ditt på do før du går til sengs for natten. Dette kan bety at du har et halvt sovende barn til badet og plassere ham på toalettet. Det kan ikke helt stoppe sengevæting hendelser, men det vil hjelpe trene barnets blære å slippe på toalettet i løpet av natten.

Prøv å bruke en belønning diagram med barn som er gamle nok til å forstå forskjellen mellom belønning og straff. Velg små, men meningsfulle belønninger som kan opptjenes etter et visst antall tørre morgen. Start med en veldig lav terskel for å lykkes, kanskje to tørre morgenen av sju, og bygge din vei sakte opp som han blir mer vellykket.

Hint

  • Det er et sjeldent tilfelle hvor sengevæting er forårsaket av en anatomisk abnormitet. Men det er verdt å spørre ditt barns barnelege for å utelukke muligheten.

Hva er årsakene til sengevæting?

Sengevæting er en forekomst vanlig hos barn som ennå ikke er fullt potty trent. Men når denne opplæringen er fullført, hvis sengevæting fremdeles forekommer det kan være en underliggende problem. En faktisk sykdom kan være å klandre. Imidlertid er de fleste av sengevæting tilfeller ikke forårsaket av en alvorlig fysisk tilstand. Men dette betyr ikke at barn som sengevætere ønsker å gjøre det, eller er lat. Det er grunner til barn sengevætere, og før du kan prøve behandlingstilbud, må du vite årsakene til denne tilstanden.

Manglende evne til å holde urin

En av de største grunnene til barna sengevætere er hvis de har en manglende evne til å holde urin. Dette skjer vanligvis over natten, og barnet kan bare ikke holde urin for en hel natt. Dette problemet er ofte forverret hvis han produserer mye av urin over natten og rett og slett ikke våkne når han trenger å gå på do.

Bad toalett vaner

Barn har en tendens til å utsette å gå på do så lenge som mulig. Alle har sett barn som danser rundt, krysset bena og holde deres lyske å holde tilbake urin. Hvis dette er barnets toalett vane i løpet av dagen, så er det sannsynlig at hun vil holde ut på urinering før sengetid, og dermed gjør det mer sannsynlig at hun vil sengevætere i søvne.

Nevrologiske og emosjonelle problemer

I noen tilfeller kan nevrologiske problemer være grunnlaget for sengevæting. Enhver form for problem med nervesystemet kan føre til nerver og muskler som styrer vannlating til funksjonsfeil. Emosjonelle problemer kan også være på roten av denne tilstanden, ved at et barn som sliter med familieproblemer eller en stor livet endring eller tap kan ende opp med å tisse i sengen.

Blære infeksjon

Noen ganger kan en urinveisinfeksjon føre til et barn å starte sengevæting. Den irritasjon forårsaket av infeksjonen kan føre til at blæren til å skade, slik at barnet skal ha en noen ganger ukontrollerbar trang til å urinere. En god antibiotikakur forsvinner vanligvis infeksjonen og sengevæting.

Diabetes

Personer som har diabetes vil noen ganger sengevætere. Dette er fordi et økt nivå av blodsukker vil føre til at kroppen til å produsere mer urin. Økt frekvens i vannlating kan noen ganger føre til sengevæting hvis du ikke legger merke trangen mens han sov.

Fysiske Unormalt

Det er sjelden, men i noen tilfeller kan en fysisk abnormitet være å klandre for sengevæting. Et problem med den underliggende muskelstruktur kan gjøre noen mennesker inkontinent, noe som resulterer i sengevæting. Bare ved å se legen din og få en reell diagnose, kan den aktuelle sengevæting behandling forskrives.

Hva er de psykologiske årsaker til Sengevæting?

Til både foreldre og barn, kan sengevæting være en svært alvorlig bekymring. I tillegg til å inneha umodne blæremusklene, kan et barn våt sengen på grunn av en psykologisk problem. Hvis du er i stand til å fastslå årsaken til sengevæting, kan du se etter måter å løse problemet og gjøre barnet ditt unngå opprørt av å våkne opp våt hver natt.

Historie

Sengevæting kan være en vanlig foreteelse, og vil mest sannsynlig skje når barnet er under seks år. Det medisinske navnet for sengevæting er enurese, og selv om det er vanlig hos yngre barn, kan tilstanden påvirke ungdommer også. Selv om sengevæting kan være helt normalt hos yngre barn som mangler blærekontroll, er det ofte et problem hos barn som har vært gjennomgående tørr i flere måneder, og deretter begynne å sengevætere som en stressrespons.

Betydning

Vurdere noen form for ytre stressfaktorer som kan være årsaken barnet å væte sengen hans. En skilsmisse, flytte, dødsfall i familien eller familiemedlem sykdom kan alle føre til et barn å gå tilbake til sengevæting. Et nytt søsken kan også plassere stress på barnet og føre til sengevæting.

Effekter

Den emosjonelle forsømmelse av et barn kan også føre til sengevæting. Dersom barnet blir oversett eller kommer fra en forstyrret hjem, vil han sannsynligvis mangler følelsesmessig stabilitet. Barn med en historie med misbruk eller forsømmelse som er vedtatt eller plassert i fosterhjem kan også begynne å sengevætere som et svar på dette stress.

Forebygging / løsning

Når du bestemme den psykologiske årsaken til sengevæting, kan du bestemme hvordan du ønsker å løse problemet. Snakk med legen din og finne ut om en barnepsykolog kan være nyttig for din situasjon. Dette kan være tilfelle dersom sengevæting er et resultat av stress fra en stor livet endring, som skilsmisse, sykdom eller et dødsfall i familien.

Advarsel

Ikke automatisk anta at sengevæting er psykologisk relaterte. Snakk med legen din for å utelukke eventuelle medisinske årsaker til sengevæting, for eksempel en urinveisinfeksjon.

Hvordan stoppe Sengevæting med en alarm

Hvordan stoppe Sengevæting med en alarm

Sengevæting alarmer, ifølge Dr. Alan Greene, "er blant de sikreste og mest effektive av alle behandlingsformer." De er designet for å hjelpe barn som kronisk sengevætere å utvikle mentale impulser til å slutte å tisse i sengen. Etter et barn har slitt en sengevæting alarm i flere måneder, bør han være i stand til å gjenkjenne hvordan det føles når han trenger å bruke badet i midten av natten. Du kan kjøpe sengevæting alarmer på medisinsk-forsyne butikker eller på nettet.

Hvordan stoppe Sengevæting med en alarm

•  Smekk fuktighet sensoren i ditt barns undertøy. Noen kits vil kreve barnet ditt til å bruke spesielle undertøy som følger med settet, mens andre feste til barnets eget undertøy.

Fest høyttaleren til barnets skulder. En wire vil løpe fra fuktighetssensor til høyttaleren, som har et klipp eller stykke borrelås på baksiden av det. Klipp eller feste høyttaleren til barnets skulder, der hun vil være sikker på å høre det.

Forklar barnet at en høy lyd vil gå av for å vekke ham opp til å bruke badet. Fortell ham at hvis alarmen går, er han ikke i trøbbel; det betyr bare at det er på tide å stå opp og gå på toalettet. På denne måten vil barnet ikke få panikk hvis han hører alarmen i midten av natten.

Hør for alarmen. Alarmen lyder så snart en dråpe urin tisser ditt barns undertøy. Hvis alarmen går av, lytte for å se om hun våkner. Hvis barnet ditt er en tung sovende, må du kanskje å vekke henne og ta henne med til badet for å urinere.

Vent til barnet å venne seg til alarmen. Ifølge Dr. Greene, "Hvis dette ritualet er fortsatt, alarmen vil trolig begynne å vekke ham opp direkte innen 4 til 6 uker." Etter ca 12 til 16 uker, bør barnet få opp til å bruke badet uten at alarmen høres. Vanligvis, etter at tiden alarmen er ikke lenger nødvendig.

Hint

  • Ikke skjelle du barnet til å tisse i sengen.
  • Ikke bruk sengevæting alarm for mer enn seks måneder - prøve en annen taktikk hvis det har vært noen resultater.

Sengevæting Cures for Kids

Sengevæting er en normal foreteelse for mange barn. Men når de når en alder av fem eller seks, kan det bli pinlig for både dem og deres foreldre. Den manglende evnen til et barn til å beholde sin urin gjennom natten, eller å gjenkjenne meldingen sendes til hjernen hans fra hans blæren, kan enten være en atferds eller medisinsk problem. Derfor finnes det en rekke forskjellige metoder som brukes for å behandle og kurere denne tilstanden.

Ved hjelp av medisiner

Det er to medisiner som vanligvis brukes til å behandle sengevæting: Tofranil og Desmpressin Acetate. Tofranil er en antidepressant, og virker ved å forbedre både barnet sover mønster og funksjon av glatt muskulatur i urinblæren. Det har alvorlige bivirkninger skjønt, og krever tett oppfølging av lege. Desmpressin Acetat er en nesespray og er et syntetisk laget antidiruetic. Den reduserer mengden av urin et barn produserer, og dermed redusere risikoen for blære overfylling mens han sover. Det er en risiko for symptomene tilbake når medisiner er avviklet.

Bruk en fuktighets Alarm

Denne teknikken har vært betraktet som vellykket ved behandling av sengen fukting. Det fungerer ved sakte å endre måten hjernen reagerer under søvn til meldingene blæren sende den. En sensor festes til barnets klær før sengetid, og som hun begynner å urinere alarmen utløses, vekke henne slik at hun vil gå inn på badet og slutt urinerer. Over tid blir denne handlingen andre natur og alarmen er ikke lenger nødvendig.

Vekke ham gjennom natten

Waking barnet til faste tider gjennom hele natten, og gå ham på do for å urinere, lærer ham å våkne opp på egen hånd. Målet er at han vil bli tilpasset til planen og til slutt forbli tørr gjennom natten.

Tog med retensjon kontroll

En liten blære er noen ganger årsaken til sengevæting. For å øke et barns blærekapasitet, er oppbevaring kontroll trening noen ganger nyttig. Dette er praktisert gjennom dagen ved å ha barnet ditt utsette urinering av noen få minutter. Nå økes gradvis, og til slutt å styrke musklene som holder urinen tilbake. Det bør bemerkes at denne metoden ikke bør være forsøkt uten først å snakke med legen din.

Sengevæting hos barn

Sengevæting hos barn, også kjent som nattlig enurese, er vanlig blant barn under 8. Ifølge Vincent Iannelli, MD, FAAP, sengevæting er mer vanlig hos gutter og kan være genetisk.

Årsaker

Sengevæting er sjelden et resultat av en underliggende sykdom eller problem --- det er oftere pga liten blærekapasitet, stress eller ikke være i stand til å fortelle når blæren er full.

Behandling

Fokus på forebygging ved å begrense væskeinntaket til tidligst to timer før sengetid, og oppmuntre ditt barn til å bruke toalettet før sengetid. Bruk en sensorisk sengevæting alarm for vedvarende problemer; ifølge Iannelli, fungerer de for 70 prosent av eldre bed-wetters løpet av noen få måneders bruk.

Betraktninger

Medisiner kan være foreskrevet når forebyggende metoder ikke fungerer. De kan også være gunstig for spesielle anledninger --- eksempel overnattinger eller camping turer --- hvor sengevæting kan være pinlig og stressende for barnet.

Misforståelse

Ifølge Iannelli, tar sengevæting tid å løse, og han oppfordrer foreldre til ikke å straffe eller erte barn for å tisse i sengen.

Advarsel

Kontakt barnelege umiddelbart hvis barnets sengevæting er ledsaget av vekttap, blod i urinen, eller en brennende følelse, oppstår i løpet av dagen eller påvirker barnets selvfølelse.

Sengevæting & Emosjonelle meltdowns hos barn

Sengevæting er et vanlig problem som berører millioner av barn. Sengevæting er mer av et fysisk problem enn det er en emosjonell en. Tilstanden løser seg ofte over tid; Imidlertid, i noen tilfeller, kan en underliggende helsetilstand være årsaken til bed-fukting.

Betydning

Ifølge AskDrSears.com, om lag 15 prosent av alle barn som er 5 år fortsatt sengevætere om natten. Sengevæting påvirker også ca 2 til 5 prosent av alle tenåringer. Gutter er mer sannsynlig å sengevætere enn jenter. Barn som har foreldre sengevætere er mer sannsynlig å sengevætere.

Misforståelse

Sengevæting ikke er en følelsesmessig problem. Heller det oppstår når barna sover for dypt til å erkjenne behovet for å stå opp og gå på do i løpet av natten. Dessuten kan bed-fukting inntreffer når barnet har en anti-diuretisk hormonmangel. Normalt er dette hormonet frigjøres om natten for å bremse produksjonen av urin.

Identifikasjon

Kronisk sengevæting bør diskuteres med en barnelege som kan se etter eventuelle underliggende sykdommer. Symptomer på underliggende problemer kan omfatte dagtid tisse ulykker, forstoppelse, snorking og gjentakelse av urinveisinfeksjoner.

Følelsesmessig opprørt og sengevæting

Barn kan av og til sengevætere når de er stresset følelsesmessig. Følelsesmessig stress kan stamme fra situasjoner som skilsmisse, død av en kjær eller flytte til en ny skole. Disse barna kan oppleve følelsesmessige ragnarokk. Denne typen sengevæting er kort og løser seg selv når barnet ikke lenger er følelsesmessig forvirret.

Behandlinger

Ved hjelp av nattlige bleier eller pull-ups vil hjelpe til barnet er i stand til å kontrollere sengevæting. En lege kan anbefale blære-trening teknikker og øvelser. Væsker bør aldri holdes tilbake fra barn på grunn av sengevæting; kildevæsker kan føre til dehydrering og forstoppelse.