Digidexo.com

trigeminusnevralgi øresmerter

Om trigeminusnevralgi & øresmerter

Om trigeminusnevralgi & øresmerter


Trigeminusnevralgi har vært regnet som en av menneskehetens mest smertefulle lidelser og har selv vært kjent for å føre til selvmord. Denne forstyrrelse av den femte kranienerve er karakterisert ved ekstreme smerter av ansiktet uten en åpenbar årsak. Selv om de øvre tenner og midface regioner er de mest berørte områdene, kan trigeminusnevralgi utløse smerte i øynene, kjeven, tenner, nakke, nese og ører.

Historie

Trigeminusnevralgi ble først rapportert i 1672, men denne lidelsen er ikke i tvil plaget menneskeheten i årtusener. Lidelsen var tidligere referert til som tic douloureux, en uutholdelig smertefullt rykk.

Identifikasjon

Symptomer på trigeminusnevralgi inkluderer intense og tilbakevendende smerte angrep. Smerten vanligvis stråler ut fra et enkelt punkt i ansiktet og kan vare fra noen få sekunder til flere minutter. I atypisk trigeminusnevralgi smerten er konstant, bare varierende i intensitet. Avreise er typisk midt-delen av ansiktet, hovedsakelig leppene, øvre tenner og nese, men kan også omfatte kjeve, kinn, ører.

Funksjoner

Symptomer på trigeminusnevralgi kan utløses av tilsynelatende uskyldige hendelser som for et kyss eller en vind blåser over huden. Ingen vet egentlig hva som forårsaker trigeminusnevralgi, men flere teorier har blitt lagt fram som involverer samspillet av overflødige blodkar med nervesystemet.

Typer

Mens en hvilken som helst form for uforklarlig ansiktssmerte er ofte, og utilstrekkelig, diagnostisert som trigeminal neuralgi, kan uforklarlig øresmerte også resultere fra en rekke andre lidelser. Glossopharyngeal nevralgi viser symptomer som er ganske lik trigeminusnevralgi, men stammer fra glossopharyngeal nerve - den primære nerve klynge som betjener ører, hals, tunge og kjeve. Occipital nevralgi er karakterisert ved smerte som stråler ut fra baksiden av skallen gjennom øret til toppen av hodet. Den presenterer vanligvis bare på den ene siden av hodet.

Forebygging / løsning

En riktig diagnose av den underliggende årsaken øresmerter er viktig fordi opprinnelsessystemene reagerer på ulike behandlinger. Glossopharyngeal nevralgi kan svar til krampestillende medisiner eller mikrovaskulær dekompresjon, mens occipital nevralgi svarer bedre til visse antidepressiva eller lokalanestetika. Trigeminal neuralgi blir typisk behandlet med karbamazepin som har vist seg effektive i 70 til 90 prosent av pasientene. Når lettelse ikke kan oppnås gjennom medisinering, kirurgi kan være nødvendig.

Er øresmerter en MS Symptom?

Multippel sklerose (MS) er en sykdom der kroppens immunforsvar angriper en person sentrale nervesystemet, inkludert hjernen og ryggmargen. Dette kan forårsake ødeleggende virkninger og en rekke andre bivirkninger. MS er hyppigst diagnostisert hos mennesker alder 20-40, men kvinner har høyere risiko enn menn. MS har mange symptomer, inkludert mulige øre problemer.

Øresmerter

Ifølge ulike utsalgssteder, inkludert National MS Society, er øresmerter vanligvis ikke en direkte bivirkning av multippel sklerose. Tap av hørsel, derimot, er en potensiell symptom på MS, slik at alle opplever dette bør du oppsøke lege umiddelbart. Mens enkelte mennesker på internett oppslagstavler lurte på om deres øresmerter var relatert til MS, øresmerter kan ofte være en indikasjon på andre plager.

Ansikts-og øresmerter

Mens øresmerter seg selv ikke er vanligvis forbindes direkte med MS, bør det sjekkes ut av lege. Dette er fordi ansiktssmerter (eller trigeminusnevralgi) er et symptom på MS. Vurderer øret nærhet til ansikt, er det mulig øresmerter kan være assosiert med ansiktet smerte eller vice versa. Plus, er plutselig hodet smerte ofte et symptom på MS, noe som absolutt ville påvirke ørene. Igjen, bør du oppsøke lege hvis du øresmerter vedvarer, så det kan være relatert spesifikt til MS eller noen annen rekke plager - både store og små.

Vanlige symptomer

Ifølge National MS Society, vanlige symptomer på MS er tretthet, nummenhet, koordinasjon og balanse problemer, blæreproblemer, seksuelle problemer, synsproblemer og svimmelhet, depresjon, taleproblemer, hodepine, problemer med å svelge, kramper, skjelvinger, og pusteproblemer. Ta kontakt med legen din dersom du opplever noen av disse symptomene.

Er trigeminusnevralgi kureres?

Trigeminusnevralgi er et plutselig angrep av det store nerve plassert i nærheten av hårfestet på hver side av ansiktet. Dette ulidelig smertefull tilstand påvirker voksne menn og kvinner over 50 år bare på den ene siden av ansiktet.

Det er ofte forveksles med tannproblemer på grunn av plasseringen av smerte. Smerte varer fra sekunder til minutter, men omfanget forårsaker arbeidsudyktighet. Den gode nyheten er at trigeminal neuralgial er både behandles og kureres.

Årsaker

Den femte hjernenerve er plasseringen av irritasjon. Dens trigger er trykk fra en blodåre i nærheten. Andre mulige årsaker inkluderer vekster eller lesjoner i bunnen av skallen, svulster og multippel sklerose.

Sjeldnere, kan en underliggende kronisk smertelidelse eksisterer. Den produserer smerten av en annen størrelsesorden og kvalitet, noe som gjør dette spesielt trigeminusnevralgi tilstand vanskeligere å diagnostisere og behandle.

Symptomer

Trigeminusnevralgi symptomer fotograferer, brenning, zapping eller spastisk smerter som kan komme i bølger og varer bare noen få sekunder. Ansiktet kan bli ekstremt sensitiv og lydhør overfor mindre ting som sus av en lek, vaske ansiktet, stående under vann i dusjen, barbering eller bare spise. Et smil kan være trigger for trigeminusnevralgi.

Behandling

Medisinering er tilgjengelig for å lindre smerten fra trigeminusnevralgi. Det er imidlertid alltid i påvente av den neste angrep. Neste episode kan ta en sterkere dose av karbamazepin eller gabapentin. En primær omsorg lege, smertebehandling spesialist eller en nevrolog initierer generelt forskrivning av at medisinering.

Flere kirurgiske teknikker er tilgjengelige. Heldigvis, disse er permanente botemidler. Hver teknikk er en poliklinisk prosedyre. Kirurgi er svaret for de tilfellene som ikke ser ut til å reagere på medisiner.

Kirurgi

Operasjonen selv tar mindre enn en time med pasienten gjør valget av en av tre typer kirurgiske inngrep.

Innsetting av en nål inneholdende flytende medisiner direkte inn i trigeminus bringer umiddelbar smertekontroll. Pasienter som velger denne prosedyren kan dra hjem samme dag.

Den lengste varig behandling er mikrovaskulær dekompresjon. Ett lite hull laget på baksiden av skallen gjør at en kirurg for å sette inn et endoskop inn i åpningen troverdigheten trigeminusnerven å inspisere. Denne minimalt invasive prosedyren gir umiddelbar ansikts smertelindring.

Et annet alternativ er strålebehandling. Cyberknife radiosurgical System er mest populære. Imidlertid har radiosurgery en "lag periode" før det lindrer smerten av trigeminusnevralgi. Denne gamma kniv prosessen er en ikke-invasiv erfaring som sender stråling direkte til målrettet nerve. Pasienten er i stand til å dra hjem samme dag.

Side Effects

En bivirkning er et problem som forekommer utenfor de ønskede fordelene ved en behandling. Medisiner foreskrevet for å behandle trigeminusnevralgi kan ha bivirkninger.

Bivirkninger av karbamazepin (Tegretol) kan være en eller alle av disse: utseende av små lilla prikker, blåmerker uten grunn, frysninger, feber, infeksjon, munnsår, utslett, sår hals eller uvanlige blødninger.

Gabapentin (Neurontin) har også mange bivirkninger, som kan være alvorlige. De vanligste bivirkninger er angst, munntørrhet, øresmerter, feber, kløe, utslett, beslag, hevelse (spesielt over skuldrene), syns endringer eller vektøkning.

Betyr Tongue stakk skje med trigeminusnevralgi?

Trigeminusnevralgi er en svært smertefull kronisk tilstand som rammer trigeminal nerve, som er ansvarlig for å gi følelse i ansiktet, hodebunnen og munnhulen. Også kjent som tic douloureux, det er ofte forårsaket av blodkar komprimere nerve eller degenerative forandringer i nerve kappe (myelin). Selv om trigeminusnevralgi produserer flere symptomer, er tungen stakk ikke vanligvis angitt blant dem.

Fakta

Den trigeminus er klassifisert som et kranienerve, og det stammer på basis av skallen. Fra denne basen, danner det øvre, nedre og midtre grener som strekker seg til ulike deler av ansiktet og hodet. Pasienter med trigeminusnevralgi kan oppleve symptomer langs linjen av en eller flere av nerve grener.

Trigeminusnevralgi Symptomer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, det viktigste symptomet på trigeminusnevralgi er en plutselig, stikkende smerte som vanligvis skjer på bare én side av kinnet eller kjeve. Noen individer kan også oppleve smerter som vises på begge sider av ansiktet, men ikke samtidig. Typiske angrep vare i mer enn noen få sekunder, men de kan gjenta i rask rekkefølge. Avhengig av den enkelte, kan gjentatte angrep fortsette i flere dager, eller så lenge som uker eller måneder. I noen tilfeller er angrep av trigeminusnevralgi innledes med nummenhet eller prikking i huden ledsaget av en konstant verke.

Tongue Symptomer

Selv om angrep av trigeminusnevralgi kan påvirke leppene, tannkjøttet eller tennene, er virkninger som tungen stakk ikke funnet blant lidelse effekter. Angrep kan forekomme, men under vanlige dagligdagse handlinger, som å snakke, tygge, drikking, barbering, bruk sminke eller pusse tennene.

Diagnostisering trigeminusnevralgi

Trigeminusnevralgi oftest slår individer forbi en alder av 50 år, og det rammer kvinner oftere enn menn. Leger vanligvis diagnostisere sykdommen gjennom en kombinasjon av en fysisk undersøkelse, gransking av pasientsymptomer, omfattende pasientens historie og fullstendig nevrologisk undersøkelse. Pasienter med ansikts smerte symptomer kan også få en magnetisk resonans imaging (MRI) skanner designet for å oppdage eventuelle inntrenging på trigeminusnerven sin vei.

Diagnostisering andre ansikts Disorders

Flere lidelser og fysiske forhold har egenskaper som ligner på trigeminal neuralgi, og feildiagnose er en konstant mulighet. Lidelser som forårsaker lignende smerter symptomer inkluderer cluster hodepine og postherpetisk nevralgi, som kan vises i kjølvannet av en herpes utbrudd. Forhold som kan etterligne symptomer på trigeminusnevralgi inkluderer hjerneslag, multippel sklerose, svulster og direkte ansikts traumer. Liknende symptomer kan også dukke opp i kjølvannet av sinus eller oral kirurgi.

Trigeminusnevralgi & tann smerter

Trigeminusnevralgi & tann smerter


Trigeminusnevralgi er en nerve lidelse som fører til en forstyrrelse i trigeminal nerve i ansiktet som kan resultere i uutholdelig ansikts smerte og tann smerter. Tann smerter kan ha andre årsaker og bør vurderes av en tannlege.

Tann smerter

Ifølge MedlinePlus, kan tannsmerter resultere fra en abscessed tann, tannråte eller en skade i munnen eller kjeve.

Trigeminusnevralgi Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan pasienter med trigeminusnevralgi oppleve alvorlige skyting smerter i tennene og ansiktet, milde twinges av ansikts smerter eller smerter på den ene siden av ansiktet. Smerte kan vare i noen få sekunder, og episodene kan vare i dager eller uker av gangen.

Trigeminusnevralgi Triggers

Smerter fra trigeminusnevralgi kan utløses ved å børste tennene, spise eller drikke. Barbering, stryke ansiktet eller sette på makeup kan bringe på smerte fra denne lidelsen.

Trigeminusnevralgi Testing

En lege kan utføre en fysisk undersøkelse for å fastslå de utløser av smerter i ansiktet hos en pasient, og han kan bruke en magnetisk resonans imaging test for å finne kilden til smerte.

Trigeminusnevralgi Treatment

Leger kan foreskrive medisiner for å redusere smerte fra trigeminusnevralgi angrep som antiepileptika eller antispasticity agenter. Kirurgi eller strålingsbehandling av det trigeminus kan anvendes til å behandle alvorlige tilfeller av denne lidelse.

Lukter & trigeminusnevralgi

Lukter & trigeminusnevralgi


Trigeminusnevralgi er en nevrologisk lidelse som forårsaker intense smerter i ansiktet. Alvorlighetsgraden av smerte kan være ødeleggende. Andre symptomer kan være til stede; rapporterer noen pasienter en endring i deres evne til å oppfatte lukt.

Symptomer

Symptomer inkluderer korte episoder med intense smerter i ansiktet, fokuserte smerter på ett punkt i ansiktet, mild og sporadisk ansikt smerter, og smertefulle angrep blir verre over tid. Selv lukter ikke har vært direkte korrelert til trigeminusnevralgi, en studie utført av University of Sao Paulo i São Paulo, Brasil, fant at en studie gruppe trigeminusnevralgi pasienter ga "høyere smell terskler."

Årsak

Den eksakte årsaken til trigeminusnevralgi er ikke kjent. Det er spekulert i at en blodåre er å sette konstant press på trigeminal nerve, forårsaker en negativ reaksjon på ansikts stimulering. Forholdet trigeminusnevralgi har til symptomer som påvirker lukten er ikke kjent; Det er imidlertid mulig at den olfaktoriske nerve blir påvirket.

Risiko

Trigeminusnevralgi er utbredt hos pasienter med multippel sklerose. Kvinner synes å ha høyere forekomst av trigeminusnevralgi og personer over 50 kan være mer utsatt.

Øresmerter i spedbarn

Øresmerter i spedbarn


Øresmerter, som enhver smerte hos spedbarn, kan være ubehagelig for både baby og foreldre fordi barnet ikke kan kommunisere hvor smerten ligger eller hvor alvorlig det er. Øresmerter kan forekomme hyppig i løpet av de første årene av livet både som et problem i seg selv og som et symptom på et annet problem. Nøye overvåkning av symptomer kan vanligvis hjelpe deg å avgjøre hva kilden til problemet er slik at du kan behandle det effektivt og lindre barnets smerte.

Ørebetennelse

Symptomer på en ørebetennelse kan inkludere drar i ører, fussiness, feber over 100 grader F, lav appetitt, problemer med å spise, diaré og væske drenering fra øret; ørebetennelser også ofte oppstå etter eller sammen med forkjølelse. Du bør kontakte legen din dersom du mistenker at barnet ditt har en ørebetennelse så han kan sjekke barnet og bekrefte problemet. Legen vil mest sannsynlig foreskrive en antibiotika for å rydde opp infeksjonen i løpet av få dager, og muligens anbefale paracetamol eller annen smertestillende i mellomtiden.

Teething

Bivirkninger av tenner kan være irritabilitet, sikling, problemer med fôring og sove, rennende nese, tannkjøtt følsomhet og løs avføring. Tygge på en bite leketøy eller kald vaskeklut kan gi barnet ditt med noen midlertidig smertelindring; hvis han er gammel nok til å spise faste stoffer kan du også prøve noen kald mat eller en bite cracker. Hvis disse hjemme rettsmidler ikke hjelper, kan du be legen din om det er greit å prøve et spedbarn smertestillende som paracetamol eller en bite gel.

Svømmer øre

Svømmer øre er en infeksjon i det ytre øret karakteriseres av kløe, ømhet, rødhet eller utslipp, samt smerter som blir verre når babyen tygger eller når du forsiktig napp henne øreflippen. Denne tilstanden kan være forårsaket av sjøen eller bassenget vann eller for mye vann i badekar eller dusj. En annen mulig årsak er en ripe i øret foring som tillater infeksjon kan forekomme. Gjør en avtale med legen din for å bekrefte infeksjon og be om tillatelse til å gi barnet ditt en over-the-counter smertestillende. Legen din kan forskrive øredråper for å drepe bakterier, og vil sannsynligvis be deg om å holde øret tørt.

Objekt i øret

Hvis du mistenker at barnet ditt har noe fast i øret hans, gjør en visuell sjekk. Tegn på dette problemet kan omfatte en lukt, rødhet, blødning, hevelse eller gni ørene. Ikke bruk fingrene, pinsett, eller noe annet for å prøve å løsne objektet med mindre det er svært nær overflaten og åpenbart lett å fjerne. Ellers la legen gjøre det for å unngå å skyve objektet videre i og forårsaker alvorlige skader.

Sprukket trommehinne

Tegn på en sprukket eller perforert trommehinne kan være drenering, hørselstap, eller en plutselig reduksjon i smerte ledsaget av drenering. Dette problemet kan oppstå som et resultat av en ørebetennelse, en ripe i øret eller innsetting av et fremmed objekt. Legen din vil kunne fortelle om babyens trommehinnen er sprukket og kan forskrive antibiotika mens trommehinnen leger seg selv. Healing tar vanligvis ca 2 måneder; holde øret rent og tørt kan hjelpe helbredelsesprosessen.

Heart Attack & øresmerter Informasjon

Heart Attack & øresmerter Informasjon


Hver 34 sekunder, vil en amerikansk lide et hjerteinfarkt. Rundt 15 prosent av dem vil dø. Hvis du har hjertesykdom du sikkert vet symptomene på et hjerteinfarkt utenat. Men noen symptomer, som øresmerter, kan bli avvist som noe annet. Selv om du ikke har blitt diagnostisert med hjertesykdom, aldri ta noe ubehag for gitt, spesielt smerter rundt hode, nakke eller kjeve.

Vanlige symptomer for menn og kvinner

For menn som opplever et hjerteinfarkt, vil symptomene vanligvis inkluderer ubehag i brystet, smerter i overkroppen (også i en eller begge armer), kortpustethet, kvalme og svimmelhet. For kvinner som opplever et hjerteinfarkt, symptomer er i hovedsak de samme.

Kvinner kan også ha en klemme følelse i brystet, ørhet og / eller nummenhet eller prikking i en eller begge armer. Mange kvinner rapporterer å ha referert smerte, eller smerter som ikke følte på stedet av traumer. Smerte kan bli følt i ansikt, hals, kjeve, rygg, øre eller rundt øreflippen.

Det er ikke klart hvorfor menn og kvinner opplever hjerteinfarkt på forskjellige måter. Forskere ved Georgetown University mener kvinnelige kjønnshormoner spiller en rolle i hjertefunksjon og smerteopplevelse.

Hvorfor øresmerter?

Forskere fra University of Toledo (Ohio) rapporterer at hjerte otalgia eller øresmerter under et hjerteinfarkt, er et eksempel på uvanlig referert smerte. Ut av nesten 200 hjertepasienter i en multisenterstudie, bare 11 hadde hjerte otalgia. The University of Toledo forskere sier det kan forekomme hos kvinner, eldre diabetikere eller personer med hjertesvikt.

Grunnen smerte omtales er fordi når et hjerteinfarkt oppstår, visse nervefibrene stimulert langs de samme baner i nervesystemet. Siden Vagusnerve (en stor nerve av hjertet) begeistrer også en nerve kalt Arnold nerve, som går rundt øret og ansiktet, noen ganger alarmsignalene får "plukket opp" av Arnold nerve reseptorer og tolkes i hjernen som øret smerte, snarere enn brystsmerter.

Skille Earache Fra Cardiac Otalgia

Det er ingen grunn til panikk over øret smerte; et hjerteinfarkt er ikke fore hver gang øret aches. Men øresmerter i begge ørene som du kan beskrive som skarp eller brenning, sammen med en undersøkelse som viser verken av ørene har infeksjon, betennelse eller rødhet, kan tyde på hjerte trøbbel.

Personer med hjertesykdommer opplever øresmerter som legger merke til at øret smerten forsvinner etter å ha tatt nitroglyserin bør varsle sin lege.

En kjedelig verke eller bankende kan være et signal om øret, sinus eller dental infeksjon.

Plan Ahead

Forhåpentligvis du og legen din har allerede diskutert hva de skal gjøre hvis du tror du har et hjerteinfarkt. Før du opplever noen symptomer, forberede seg på en mulig "hjerteinfarkt" situasjon.

Lær symptomene på et hjerteinfarkt (kun 30 prosent av amerikanerne kjenner dem), selv de ulike de som øresmerter. Sjekk med legen din for å se om det er OK å ta en aspirin. Velg beroligende musikk for en iPod eller CD-spiller; det kan bidra til å holde pusten jevn og nervene rolig.

Du kan overleve

Ha en plan klar i tilfelle du tror du har et hjerteinfarkt. Inkluder følgende trinn:

Ring 911. Vær klar til å beskrive smerten og nevne at du er bekymret for et hjerteinfarkt. Gi en venn eller nabo nødtelefon informasjon som hjelper deg varsle pårørende om din situasjon. Har medisinsk og forsikring informasjon klar for krisepersonell. Få navnet på sykehuset du blir tatt for å varsle legen din og dine pårørende.

Botemidler for øresmerter

Opplever øresmerter kan være en ødeleggende opplevelse. Uansett om du lider av intern eller ekstern øresmerter, er det et par ting som kan gjøres for å lindre smerten. Indre øret smerter kan komme fra kilder som høy musikk eller ørebetennelse, mens ytre øret smerte er mer sannsynlig å stamme fra en solbrenthet eller frostskader.

Eksterne Cures

En ispose er spesielt gunstig for en person som har solen brent ører. Bruk isen tre ganger om dagen i ca 15 minutter hver gang. Gjør dette for de to første dagene etter en solbrenthet. Overforbruk av pakkisen bør unngås.

Hvis du blir truffet i øret eller hvis du faller og skraper eller bump øret på vei ned, legg en ispose på øret så snart som mulig. En ispose kan bidra til å redusere smerte ved lammende øret, men det vil også bidra til å holde ned noen hevelse som kan oppstå.

Ekstern øresmerter kan unngås ved å ta de riktige forholdsreglene før du går ut i elementene. Dekke ørene med en lue eller ørevarmere hvis du planlegger å være i iskalde været for mer enn et par minutter. Tilsvarende, hvis du vil være i solen i lang tid, bruker en lue for å dekke ørene og husk å bruke solbeskyttelse.

Interne Cures

For å lindre smerte inne i øret, plassere en vaskeklut under varmt vann og legg den over øret. Hvis det er en opphopning av voks i øret som forårsaker smerte, kan det varme vaskeklut til rette for drenering av ørevoks og fjerne øret press. Du kan også bruke en varmepute, men det bør settes til den laveste innstillingen for å unngå å brenne huden.

Så lenge det ikke er ørebetennelse, kan du bruke et øre skirens for å redusere øre trykk og lindre smerte. Øret voksfjerner bør ikke brukes hvis det er merkbar rødhet rundt øret eller hvis øret gjør vondt når du berører den. Disse symptomene kan være tegn på et større problem som måtte sjekkes av en lege.

Ved hjelp av en nesespray har også vist seg å være nyttig i herding øresmerter. Den decongestant er i stand til å bryte opp væsken som av og til avslutningen bak trommehinnen. Når fluidet er brutt opp, presset følt i dette området blir også lettet.

Hvis ubehaget er mindre, prøve noe så enkelt som å tygge på en tyggis for å avlaste øret press.

Hvordan hjelpe øresmerter

Øresmerter kan være uutholdelig, og kan selv påvirke din evne til å fungere i løpet av dagen. Heldigvis er det flere behandlingstilbud for håndtering øresmerter.

Hvordan hjelpe øresmerter

At-hjem behandlinger for øresmerter

•  Ta smertestillende i henhold til instruksjonene for å redusere ubehag. Sats på medisiner som Tylenol eller Advil å lindre smerte.

Prøv en varm komprimere ved hjelp av en varm, våt vaskeklut og plassere det over det berørte øret. Den fuktige varmen vil hjelpe lindre øret og redusere ubehag.

Kjøp øredråper som Similasan, Auro eller muse. Over-the-counter øresmerter lettelse dråper kan være effektive i behandling av øresmerter.

Konsumere hvitløk. Hvitløk sies å inneholde naturlige antibiotiske egenskaper som kan bidra til å avlaste øresmerter. Den kan spises rå, eller tatt i kapselform.

Prøv å bruke en pipette til å administrere dråper rensevæske eller en like deler vann-og-eddik løsning inn i ørekanalen. Rubbing alkohol er spesielt nyttig i lindrende øresmerter på grunn av vann i øret etter bading.

Hint

  • Se legen din dersom du fortsatt opplever øresmerter. Mange ørebetennelser vanligvis ikke gå bort på egen hånd og kan kreve bruk av en resept antibiotika.
  • Dersom øret drenering eller du mistenker en perforert trommehinne, ikke bruk flytende dråper i ørene med mindre du konsultere legen din.

Rettsmidler for øresmerter

Fordi øresmerter kan komme i forskjellige former, det er forskjellige måter å behandle smerte. For eksempel, hvis en øre vondt fra å lytte til skudd blasts eller høy musikk på en konsert, måten du behandler smerten vil avvike fra den smerte følte fra å få en solbrenthet eller frostskader på ørene.

Ekstern Pain

Hvis dine ører bli solbrent, kan en ispose hjelpe dem å føle seg bedre. For å bruke ispose riktig og mest effektivt, bruke det i morgen, midt på dagen og kvelden i ca 15 minutter i løpet av hver økt. Dette bør gjøres for de første 48 timene etter at solbrenthet oppstår. Ikke over bruker isen som det kunne føre til frostskader.

For en ekstern skade på øret forårsaket av et fall og en påfølgende ripe eller bump, bruk ispose på øret så snart som mulig. Ikke bare vil det ispose på øret lindre smerten, men det kan også bidra til å holde ned hevelse som kan oppstå fra øre skade.

Bare planlegging fremover og ta de riktige forholdsregler kan bidra til å redusere risikoen for ekstern øresmerter. For eksempel, hvis du vet at du vil være utenfor i en lengre tid i kaldt vær, slitasje øreklokker eller en lue som dekker ørene. Likeledes, plasserer solkrem på ørene hvis du vil være ute i solen for en lengre periode.

Intern Pain

Du kan redusere smerte inne i øret ved å prøve noen forskjellige metoder for å se hva som fungerer. Plassere en vaskeklut i varmt vann og deretter holder duken på øret kan noen ganger bidra til å redusere smerte som finnes i det indre øret, fordi varmen fra kluten hjelper smelte ørevoks og fører det til å renne. Dette reduserer trykket i øret. En varmepute kan brukes i stedet med en varm vaskeklut; men det bør bare brukes på den laveste innstilling, og bør ikke brukes for lange perioder av gangen.

Hvis det ikke er ørebetennelse og ingen merkbar rødhet eller ømhet rundt øret, kan det være lurt å bruke et øre-skirens for å prøve å redusere smerte. Ørepropp skirens er laget for å bli kvitt ørevoks og senere redusere trykket følte inne i øret. Hvis det er rødhet eller ekstrem ømhet rundt øret, er det sannsynligvis best å se en lege. Disse symptomene kan være tegn på en mer alvorlig problem.

Noen velger å bruke nesesprayer for å redusere smerter i øret. Decongestant bryter opp væske som noen ganger samler seg bak en trommehinne. Når væsken er dispergert, er trykket lettes.

Øresmerter Årsaker

Øresmerter Årsaker

Infeksjon

En av de vanligste former for smerte i øret kommer fra infeksjon. Infeksjonen i seg selv, samt svellingen som ofte følger en infeksjon, aktiverer de nerver i det berørte området av øret. Disse nervene svare ved å sende et signal til smerter i hjernen. Øret infeksjoner kan være virus, sopp eller, mest vanlig, bakteriell. Akutt mellomørebetennelse, eller mellomøret infeksjon, er den hyppigste ørebetennelse, spesielt blant barn. I de fleste tilfeller denne infeksjonen avtar i 48 timer; Men i noen tilfeller kan infeksjonen spre seg inn i skallen og forårsake osteomyelitt.

Svømmer øre

Svømmer øre, eller akutt otitis externa, fører også til øresmerter. Svømmer øre utvikles når små mengder forurenset vann blir fanget i øregangen og forårsaker betennelse og noen ganger infeksjon. Når hudproblemer, som kviser eller eksem, oppstår i øret, kan de også forårsake akutt otitis externa hvis de ikke blir behandlet på riktig måte.

Barotraume

Barotraume er en annen vanlig årsak til smerte i øret. Barotraume oppstår når det ytre trykket av øret avviker fra det indre trykk av øret. Dette fører til trommehinnen til å strekke seg, noe som resulterer i mild til alvorlig smerte. Oftest dette skjer på flyreiser eller mens dykking, der barometrisk trykkforandringer. Smerten fra barotraume kan være mer alvorlig når bekjempelse av forkjølelse eller allergi.

Kreft

I sjeldne tilfeller kan kreft også forårsake øresmerter. To hudkreft som kan dannes i øret er plateepitelkarsinom og basalcellekarsinom. Mesteparten av tiden disse kreftformene ikke forårsake øresmerter før de har modnet og spre (spredning) inn i skallen.

Indirekte årsaker

En rekke indirekte årsaker kan også forårsake øresmerter. For eksempel tannpine ofte utstråle smerter i øret hulrom. Kjeveleddet og sinus betennelse / infeksjoner kan også forårsake indirekte smerter i ørene på grunn av hvor tett hver del av legemet er relatert i nervesystemet. Aktiveringen av en smerte-avføling nerve i munnen eller sinusene ofte aktiverer smertefølsomme nerver i andre områder i nærheten, slik som øret.

Øresmerter hos voksne

Øresmerter hos voksne er ikke så vanlig som øresmerter hos barn. Hvis en voksen gjør opplevelsen øresmerter, behandlinger og symptomer assosiert med hans øresmerter ligner på behandlinger og symptomer for barn. Mye av øresmerter voksne har stammer fra store høyder. Det kan ofte bli løst ved å gjøre noe enkelt som å gjespe eller tyggegummi. Men voksne også kan noen ganger ha ørebetennelser som forårsaker smerte.

Symptomer

En voksen som har øresmerter kan ha en indre øret infeksjon. I tillegg til en øreverk, det er andre symptomer voksne føler når de har en indre øret infeksjon. En feber på mer enn 100 grader C, en følelse av at øret er blokkert, dempet hørsel, svimmelhet og en midlertidig tap av hørsel er alle symptomer på at en voksen kan ha en indre øret infeksjon som forårsaker øresmerter.

Årsaker

Voksne som har svakt immunforsvar er mer sannsynlig å ha øresmerter fordi ørebetennelser ofte begynne med virusinfeksjoner som forkjølelse. Likeledes, en voksen som er mindre eller som har fysiske utviklingsspørsmål som får ham til å ikke vokse til full størrelse er mer sannsynlig å ha øre problemer fordi Eustachian rør i ørene er smalere og kortere enn Eustachian rør av større voksne. Dette øker sannsynligheten for fluid å bli fanget inn i øret, og bidrar til en infeksjon og smerte i øret.

Risikofaktorer

Ørebetennelser og øresmerter er mer vanlig blant alle aldersgrupper i høst og vinter. Hvis du har problemer med sesongmessige allergier, kan du være mer sannsynlig å utvikle en ørebetennelse fordi bihulene er overbelastet. Race har også en effekt på hvem som får ørebetennelse. De av indiansk avstamning og intuits fra Alaska eller Canada er mer utsatt for å få ørebetennelser enn andre raser.

Behandlinger

Over-the-counter medisiner kan hjelpe voksne så vel som barn får noen lindring fra smertene. Legemidler med paracetamol eller ibuprofen kan være nyttig. Voksne kan ta Advil, men i sjeldne tilfeller kan det føre til en farlig lidelse hos barn, kjent som Stevens 'Johnson syndrom, i henhold til Holistisk Pediatric Association. En varm kompress plassert over øret, som er vondt kan også gi lindring. I de fleste tilfeller er det ikke mye annet som kan gjøres. Alvorlige tilfeller av øresmerter kunne kreve drenering øret; men dette er ikke vanlig hos voksne.

Forebygging / løsning

Voksne som er utsatt for øresmerter kan være lurt å bruke noen over-the-counter decongestants eller et legemiddel som brukes til behandling av allergi. Disse elementene kan være effektive fordi de bidra til å rydde opp noen overbelastning som du kan ha på grunn av allergi. Jo mindre lunger du har, jo mindre sannsynlig er det å ha indre øret smerte.

Øresmerter Symptomer

Otalgia eller smerte i øret, er forårsaket av infeksjoner i øret, tann tilstander og lidelser kjeve. Ifølge CureResearch.com, er tilstander og lidelser kjent som "referert regioner" fordi kilden til smerten er ikke i øret, men regionene rundt øret som påvirker øret nerver. Men de tilstander og lidelser er ikke øreinfeksjoner eller ørebetennelse.

Ytre

Ytre øret smerte kan være forårsaket av infeksjon eller inflammasjon. Vanligvis kalt "svømmer øre," smerte vanligvis utvikler seg når en person har en opphopning av vann eller rusk som skitt eller sand. Men det betyr ikke bare skje til svømmere, men alle som klør eller renser øregangen med en bobby pin eller en bomullspinne, har hodetelefoner settes inn i øret, eller fjerner ikke overflødig vann i øret etter et bad eller dusj . Mild eller skarp smerte kan oppstå i forbindelse med vond hals eller ansikts lammelse. Øresmerter kan forverres når en person presser på eller Wiggles øret eller tygger.

Midten

Når det er smerter i mellomøret eller plassen bak trommehinnen, kan en ørebetennelse være årsaken. Smerter i det indre øret vanligvis oppstår når en person har en allergi angrep, øvre luft eller halsbetennelse. Forbindelsen mellom svelg og mellomøret sveller og hindrer luft fra å reise til mellomøret. Når fluid blir fanget i øret, kan bakterier og virus vokser og forårsaker smerte i øret. Øresmerter kan være mild eller ekstremt smertefullt. Andre symptomer inkluderer tap av appetitt oppkast, tykk gul drenering fra øret, problemer med å høre og irritabilitet.

Indre

Indre øret smerte er forårsaket når den delen av det indre øret, labyrinten, er betent eller hovne. Siden labyrint kontroller balanse, kan betennelsen føre til svimmelhet, og du føler at hodet er spinning eller du er i ferd med å falle. Andre symptomer er ringing i ørene, kløe, væskelekkasje fra øret og hørselstap.

Dental

Smerter rundt øret området kan forveksles øre problemer. For eksempel kan en bite barnet har betennelse i tannkjøttet. Betennelsen kan spre seg til lymfeknuter eller halsen. Den teething barnet kan trekke på hans ører som er et tegn på øresmerter. Imidlertid kan en voksen har et tann problem, for eksempel en tann abscess, tann-infeksjon eller en påvirket tann. Dermed kan smerten føles som det er i øret, men det er plassert et annet sted.

Jaw

Øresmerter uten andre symptomer forbundet med ørebetennelse eller andre øret problemer kan faktisk være smerter i kjeven. Smerten er vanligvis under eller foran øret. Et individ kan behandle en øreinfeksjon i stedet for det virkelige problemet. Hvis du har øresmerter i forbindelse med svimmelhet, hodepine, spratt eller knaser lyder, kan du ha Kjeveledd lidelse (TMJ). Denne lidelsen skjer på grunn av overforbruk, spasmer eller ubalanse i kjevemusklene.

Vertigo Med øresmerter

Vertigo og øresmerter er ofte svært tett knyttet sammen, og med god grunn. Vertigo er en tilstand som påvirker det indre øret, og det er ofte forårsaket av problemer som for eksempel ørebetennelse, som kan skape smerter. Mens øresmerter ikke alltid følge vertigo (og vertigo ikke alltid kommer med øresmerter) er det ikke uvanlig for de to symptomene å være knyttet dersom en pasient viser både av dem.

Vertigo

Når noen opplever svimmelhet, hva han vanligvis mener er en falsk følelse av bevegelse. Oftest bevegelsen er beskrevet som spinning eller blir trukket til en side. Personen føles som hun vil miste, eller at hun er å miste, hennes balanse. Svimmelhet er ingen diagnose, men det er en beskrivelse av et symptom.

Vestibulærsystemet

Vertigo er forårsaket av et problem i det vestibulære systemet. Den vestibulære systemet omfatter det indre øret, vestibulære apparat (som styrer oppfatningen av posisjon og bevegelse), og de vestibulære kjerner i lillehjernen.

Årsaker

En rekke forhold forårsake svimmelhet. Trauma til hodet eller indre øret, indre øre-infeksjoner, og en rekke medisinske tilstander kan påvirke det vestibulære systemet og forårsake vertigo. Men hvis en pasient føler også øresmerter med sin vertigo, kan dette begrense mulighetene noe, ettersom det betyr at han kan utelukke godartede tilstander som ikke forårsaker smerte.

Behandlinger

Når årsaken til svimmelheten og øresmerter blir oppdaget, så legene kan begynne behandlingen. For sykdommer, vil pasientene vanligvis gis medisiner, inkludert antibiotika hvis årsaken er en bakteriell ørebetennelse. For noen alvorlige skader, kirurgi kan være nødvendig.

Andre symptomer

Vertigo kan forårsake andre symptomer hos mennesker som opplever det. Kvalme og oppkast, i tillegg til svimmelhet som er karakteristisk for vertigo, er vanlige klager. Besvimelse og ørhet er også vanlige klager fra vertigo lider, selv om de ikke opplever øresmerter sammen med det.

Ekstern øresmerter

Ekstern øresmerter kan ha mange årsaker. Infeksjoner kan være bakteriell, viral eller sopp opprinnelse. De fleste eksterne ørebetennelser er lett behandles med antibiotikabehandling så det er viktig å oppsøke lege så snart som mulig. Eksterne ørebetennelse kan føre til store smerter og kan ha langvarige komplikasjoner hvis den ikke behandles raskt.

Ekstern Otitus

Ekstern otitus, eller svømmer øre, er en vanlig årsak til ekstern øresmerter. Ekstern otitus er betennelse og infeksjon i det ytre øret og kanalen. Ekstern otitus er ofte forårsaket av bading i forurenset vann, som kan inneholde bakterier. Noen mennesker kan få ekstern otitus bare fra klør seg i øret. I sjeldne tilfeller kan en sopp forårsake ekstern otitus. Symptomer på eksterne otitus er alvorlige øresmerter som blir verre hvis du napp på det ytre øret, hørselstap, kløe og pus drenering fra øret. Ekstern otitus er vanligvis behandles med antibiotika øredråper, kortikosteroider og smertestillende. Hvis venstre ubehandlet, komplikasjoner inkluderer hørselstap, tilbakevendende ørebetennelser og bein og brusk skader. Noen mennesker er mer utsatt for ytre otitus og kan utvikle kroniske infeksjoner.

Personer med nedsatt immunforsvar eller eldre diabetikere kan utvikle ondartet ekstern otitus. Ondartet eksterne otitus oppstår når infeksjonen sprer seg fra det ytre øret til skallebenet, mellomøret og tinningbenet. Symptomer inkluderer en stygg luktende utflod fra øret, alvorlig øreverk og nedsatt hørsel. Ondartet eksterne otitus kan være livstruende, og er behandlet av en seks-ukers kurs for intravenøs antibiotika.

Furunkulose

Furunkulose er en hårsekken infeksjon som kan oppstå i øret. Når du har en infisert hårsekken, vil en byll danne. Det viktigste symptomet er otalgia (øreverk eller øresmerter). Slite i det ytre øret er ekstremt smertefullt. Mildere tilfeller kan behandles med antibiotika (muntlig eller aktuelle). Infeksjonen vil ofte renne spontant med aktuelle medisiner som Polysporin eller bacitracin. Alvorlige tilfeller kan kreve en mindre kirurgisk prosedyre kalt snitt og drenering. Snitt og drenering vil gi umiddelbar lindring fra furunkulose. Furunkulose, en gang behandlet, sjelden oppstår på nytt.

Otomycosis

Otomycosis er en soppinfeksjon av den ytre øregang. Tilstanden presenterer vanligvis med ekstrem kløe dypt i øregangen. Etter en kort tid, vil kløe slå inn en sløv smerte og det kan være drenering fra øret. Tinnitus, eller øresus, er også et vanlig symptom på otomycosis. Behandlingen består vanligvis av en grundig rengjøring av øregangen og anvendelse av aktuell soppdrepende medisiner. Perorale antihistaminer kan være foreskrevet for å kontrollere alvorlig kløe forbundet med otomycosis.

Perichondritis

Perichondritis er en bakteriell infeksjon i perichondrium eller brusk av øret. Det er vanligvis forårsaket av traumer til øret. Perichondritis kan oppstå som et resultat av øret kirurgi eller øre piercing. Symptomene på perichondritis er alvorlig kløe og smerte. Milde tilfeller av perichondritis kan behandles med topiske eller orale antibiotika. Alvorlige tilfeller involverer fanget pus kan kreve kirurgisk eksisjon av nekrotisk vev. Tidlig behandling er avgjørende som perichondritis kan spre seg til øret brusk forårsaker en del av øret for å dø. Hvis dette skjer, kan plastisk kirurgi være nødvendig for å gjenopprette utseende av øret.

Herpes Zoster Oticus

Herpes zoster oticus eller Ramsay Hunt syndrom, er en viral infeksjon av det ytre øret forårsaket av varicella-virus. Herpes zoster oticus er assosiert med helvetesild og påvirker ørets sensoriske nerver. Symptomer inkluderer brennende smerte i det ene øret, hodepine, feber og sykdomsfølelse. Orale steroider og antivirale medisiner som acyclovir vil bli foreskrevet. Legen din kan forskrive narkotiske smertestillende medikamenter som smerte fra herpes zoster oticus kan være svært intense. Varme kompresser som holdes på øret kan også bidra til å lette noe av smerten mens du healer. En liten andel av folk med herpes zoster oticus (mindre enn 2 prosent) har postherpetisk nevralgi, som er smerte som henger etter at infeksjonen er over.

Barometertrykk og øresmerter

Barometertrykk refererer til atmosfæriske trykkforhold som forårsakes av vekten og konsentrasjonen av luft. Mens barometertrykk gjelder for atmosfæriske hendelser som vær og selv påvirker hvordan væsker og gasser samhandle, trenger mennesker generelt ikke legge merke til endringene, men for ett unntak: øret. En delikat instrument, er det menneskelige øret meget følsomme overfor atmosfæriske forhold, og er raskt å ta opp endringer. Hvis øret ikke er gitt anledning til å være selvkorrigerende for disse endringene, kan det føre til smerter og selv permanent skade.

Lufttrykk og Ear

Ører virker ved å tolke trykkbølger i luften og overføre dem til signaler hjernen vår kan lese. Trykkbølger avhenger atmosfærisk tetthet og hva slags luft de reiser gjennom; små endringer kan gjøre en stor forskjell i hvordan øret tolker lyd. Trofast behandle informasjon, holder øret konstant øye med utsiden atmosfærisk trykk. Det gjør den i det indre øret, og må gjøre stadige justeringer for å holde tritt med bevegelse og trykkforskjeller.

Øretrompet

Den øretuben er den delen av øret som holder lufttrykket i det indre øret lik med den for luften utenfor. Det er faktisk et rør som forbinder den lukkede-av en del av det indre øret med sinus-systemet, slik at den intermitterende tilgang til utsiden gjennom nese og munn. Beveger kjeven eller halsen åpner opp øretrompeten, gir det en sjanse til å utjevne trykket bak trommehinnen.

Endringer i trykket

Atmosfærisk trykk kan endre på mange forskjellige måter, men den mest merkbare måte, så langt øret er opptatt av, er i høyde. Går opp, om riding i fly eller beveger seg mot høyere, fjellområder, fører til lavere atmosfærisk trykk, mens du går ned fører til høyere trykk. I begge tilfeller må øret kompensere; dersom personen beveger seg raskt nok, vil øret ikke være rask nok, og de trykkforskjeller kan føles.

Høytrykk og Low Pressure

Ved å gå opp, minsker trykket mot utsiden av trommehinnen. Dette er ikke problematisk vanligvis (hvis ikke går opp svært raskt), men det fører til en opphoping av trykket inne i øret. Når øretrompeten åpnes, tenderer denne luften til kraftig evakuere, som fører til den klassiske "pop" av utgitt press. Flytte ned raskt, for eksempel synkende i et fly, øker atmosfærisk trykk og har motsatt effekt. Trykket utenfor økes, mens trykket inne i øret forblir den samme, som fører til et vakuum-lignende effekt som kan fortsette og forårsake øresmerte inntil lettet.

Ear Damage

Med økt press, kan øretrompeten kollapse under sin semi-vakuum, noe som gjør det vanskelig å åpne igjen, og lindre smerten av det indre øret. Hvis denne tilstanden vedvarer, kan det skade selve øret, sprekker sine delikate membraner og i noen tilfeller fører til varig skade.

Hvordan unngå øresmerter når du flyr

Flying kan være en problemfri på sin egen uten øresmerter. Mellom sikkerhetskontroller og forsinkede fly det er det siste de fleste reisende ønsker å forholde seg til. Men øresmerter mens du flyr kan skje i om lag en tredjedel av alle løpesedler. Hvis du flyr mens lider av en forkjølelse eller allergi, sjansen for å ha øresmerter vil øke. Selv øresmerter kan mens du flyr være en reell plage, det finnes måter å unngå det.

Hvordan unngå øresmerter når du flyr

•  Ta en nesespray i flere timer før flyturen. Øresmerter kan gjøres verre av sinus press så bruker en decongestant kan bidra til å unngå smerte.

Swallow, gjesp, eller flytte kjeven din med jevne mellomrom når du er på flyet. Dette vil bidra til å utjevne trykket i Eustachian rør og forhindre smerte. Endringen i trykk i det indre øret, er årsaken til smerten.

Sett ørepropper under flyturen. Dette vil bidra til å holde trykket i det indre øret uendret ved opp-og nedstigning. Sørg for å holde dem i hele flyturen for å unngå smerte.

Klem nesen og puster med kraft gjennom nesen mens du holder munnen lukket. Dette er kjent som Valsalva manøver, ifølge Howard Francis, førsteamanuensis i Øre ved Johns Hopkins University, og skal bidra til å utjevne trykket og bli kvitt smerter.

Hint

  • Se legen din før turen hvis du har noen sinus eller køproblemer. Takling eventuelle infeksjoner før flyturen vil bidra til å sikre en smertefri opplevelse.

Hvordan håndtere øresmerter

Øreverk er bokstavelig talt en smerte i øret. Øresmerter kan holde deg våken om natten, gjør du irritabel og føre til at du mister appetitten. Når du har en øreverk, kan håndtere øresmerter være alt du kan tenke på. Følgelig, hvis alle fokus er på din øresmerter, kan du bli distrahert til poenget opplever redusert produktivitet og tilfredshet. Heldigvis er det noen tiltak du kan ta for å lindre smerte i øret.

Hvordan håndtere øresmerter

Se legen din om din øresmerter å finne årsaken. En rekke tilstander kan forårsake øreverk. Ifølge MayoClinic.com sin Symptom Checker, er øreverk forbundet med ørebetennelse, sprukket trommehinne, svømmer øre, en kald, ørevoks blokkering eller et fremmedlegeme i øret.

Be legen om å anbefale eller foreskrive smertestillende medikamenter. Han kan råde tar over-the-counter smertestillende midler som paracetamol, eller han kan foreskrive sterkere smerte medisin. Ta medisiner som anvist.

Be legen om å forskrive lammende øredråper. MayoClinic.com anbefaler oppvarming øredråper i varmt vann før bruk.

Påfør varme til å skade øret. MayoClinic.com foreslår å bruke varm komprimerer eller varmt (ikke varmt) fuktige kluter for å lindre smerte i øret.

Hint

  • For å unngå risiko for allergisk reaksjon, ikke ta noen smertestillende medikamenter uten først å rådføre deg med lege.
  • For å unngå risiko for overdose, følge legens retninger når du tar over-the-counter eller reseptbelagte smertestillende midler.

Hva gjør du når du har alvorlige øresmerter

Alvorlig øresmerter er vanligvis en indikasjon på en ørebetennelse eller press fra bygget opp væske i mellomøret. Ifølge National Institute on døvhet og Other Communication Disorders, 75 prosent av barna har minst ett øre infeksjon i en alder av tre. Selv om ørebetennelse vanligvis løse seg selv, se en lege hvis du eller barnet ditt opplever alvorlig øresmerter. I sjeldne tilfeller kan øreinfeksjoner føre til alvorlige komplikasjoner eller hørselstap.

Home Care

Legg en varm eller kald kompress over det berørte øret for å lindre smerte. Bo i en tilbakelent eller oppreist stilling i stedet for å ligge. Ligger flatt kan føre til væske i mellomøret å legge mer press på trommehinnen, intensiverer din smerte. Prøv å tygge tyggegummi for å avlaste trykket og følelsen av fylde i øret som kan øke smerte. Kjøp en steril dropper på ditt lokale apotek og plassere noen små dråper olivenolje i øret flere ganger om dagen. Olivenolje er trygt og effektiv på å hjelpe lindre smerte i øret. Spis rikelig med frukt og grønnsaker, holde seg hydrert og få nok hvile. Holde kroppen så sunt som mulig vil hjelpe deg å bekjempe infeksjonen raskere.

Medisiner

Over-the-counter smertestillende midler, for eksempel paracetamol og ibuprofen, kan bidra til å lindre smerte i øret. Ta alle medisiner nøyaktig som anvist og sjekk med legen din eller apoteket om potensielle legemiddelinteraksjoner dersom du tar andre medisiner. Prøv smertestill eardrops for ekstra lettelse. Du kan bruke mange eardrops med over-the-counter smertestillende midler, men alltid sjekke med en medisinsk faglig hvis du er usikker. Siden de fleste øreinfeksjoner klare på egenhånd, reseptbelagte medisiner er vanligvis unødvendig. Hvis du har vedvarende ørebetennelser eller hvis barnet ditt utvikler en ørebetennelse før han er seks måneder gammel, kan legen forskrive antibiotika for å bekjempe infeksjonen.

Når å se din lege

Du bør alltid oppsøke lege for alvorlig øresmerter. Hvis øresmerter er ledsaget av svimmelhet, hodepine, hevelse eller svake ansiktsmuskler søke legehjelp så snart som mulig. Alvorlig øresmerter som plutselig stopper uten forvarsel kan være et tegn på at du sprukket trommehinne. Søk øyeblikkelig legehjelp og ikke bruke øredråper eller plassere noen annen væske eller et objekt inni øret hvis du mistenker at du har en sprukket trommehinne. Hvis smertene ikke avtar ikke innen en dag eller to, eller blir verre, kan det hende du trenger ytterligere medisinsk behandling.