Digidexo.com

mageinnfeksjon stomi

Hvordan bruke en stomi Irrigator Sleeve

Hvordan bruke en stomi Irrigator Sleeve


En stomi irrigator ermet brukes til å veilede avfall i toalettet når du trenger å vanne din kolostomi. Vanning stomien innebærer regissere væske inn i den slik at du kan tømme tarmen. Vanning gjør kolostomi- pasienter til å kontrollere sine avføring slik at de ikke trenger å bære en pose over sine stomi. I stedet plasserer de en cap over stomien til å absorbere væske og ventilere gass fra området. Vanning og bruk av stomien irrigator ermet riktig er ekstremt viktig.

Hvordan bruke en stomi Irrigator Sleeve

•  Den ene enden av slangen til vannposen eller reservoar, og den andre enden til konusen eller dyse. Fyll vannpose med lunkent vann og henge den på en krok slik at bunnen av posen er ca skulderhøyde.

•  Vri strømningskontroll å la luften ut av røret før det fylles med vann. Lukk flytkontroll, slik at vann ikke lekker ut.

Plasser vanning ermet over stomien og sitte på toalettet med slik at enden av ermet henger i toalettskålen. Hold stomien irrigator ermet på plass hvis du ikke har en vanning belte. Hvis du har et belte, feste irrigator ermet med borrelås eller klipp gitt.

Bruk smøregele å forsiktig skyve kjegle eller munnstykket inn i stomien og åpne flytkontroll for å la vannet renne inn i tarmen sakte.

Bruk smøregele å forsiktig skyve kjegle eller munnstykket inn i stomien og åpne flytkontroll for å la vannet renne inn i tarmen sakte.

tillater vann og avfall å strømme ut av stoma gjennom irrigasjons hylsen og inn i toalettet. Hele prosessen kan ta ca 30 minutter å tømme tarmen helt.

•  Fjern hylsen når intet har kommet ut av stoma i minst fem minutter. Plasser ermet i en forseglet plastpose for å kvitte seg med det. Vaske utstyr, stomi og hendene grundig. Bytt stomien lokket godt.

Slik reparerer en Forstørret Stomi

For de med inflammatorisk sykdom, kreft eller traume, kan den resulterende behandling omfatter et stoma. En stomi er en kirurgisk laget åpning som danner en forbindelse mellom omgivelsene og innsiden av kroppen. Formålet med stomi er å utlade kroppsavfall. Men hvis stomier er tilstede i lange perioder av gangen, svekkelse av stomal veggene er eminente. Derfor er det nødvendig med reparasjon for trivsel på stomien. Denne prosedyren, for kolostomi reparasjon, krever sykehusinnleggelse og tarm forberedelser før operasjonen.

Slik reparerer en Forstørret Stomi

Stomi Repair

•  Bruk kirurgisk cap, skoovertrekk og ansiktsmaske før du går inn operasjonsstuen.

Skrubb hender og underarmer med flytende såpe i 3 minutter, samt negler med neglebørste. Forkast neglebørste i vasken. Skyll fullt.

Tørk hendene med sterile papirhåndklær og raskt kaste bort. Sett på kirurgisk kappe og hansker.

Rengjør stomi område med jod fuktet bomullsdotter - grab med kirurgiske tang. Rengjør området innen 3 inches av stoma, og på stomal åpning. Kast bomull baller etter bruk.

Drape pasient med sterile forheng fra topp til tå. Bare det kirurgiske området bør ikke drapert. Hold forheng rundt kirurgisk område med håndkle klipp, en for hvert hjørne av plassen vindu dannet for det kirurgiske området.

dissekere stomi kantene med dissekere tang til stomi er fri for kantene. Forsiktig touch stomi vev med vev tang.

Finn nye stomien område på intern bukveggen. Finn området med buet pinsett og dissekere bukveggen lag inntil nye stomien fullført.

Flytt kolon åpning til ny stomi området. Sutur tykktarmsslimhinnen til bukveggen med Maxon 4-0 og nål holder. Skjær overflødig sutur materiale med kirurgiske saks.

Lukk gamle stomi området med Maxon 4-0. Dekk området med bandasje.

Clean kolostomi- kanter og magen med alkohol. Plasser bandasjer på kolostomi- kanter. Plasser kolostomi bag på området.

Hint

 • Hvis jod allergi finnes bruke klorheksidin.
 • Hvis mens dissekere voksninger eller blødning er til stede, bruker elektrokauterisering å kutte eller koagulere.
 • Tørk blødninger med kirurgiske håndklær og komprimere området for å stoppe blødning.
 • Hvis du ikke føler deg kompetent be om hjelp - bedre å være ydmyk og be om hjelp enn å la pasienten til å blø i hjel.
 • Dersom tykktarmen stoma er gangrenøs eller ikke "rosa", avskåret stomi ender og sutur ny stoma for å sikre dannelsen av en "leppe".
 • Dette er en viktig prosess som bare skal utføres med minst to leger og på et sykehus med tilgang til blodtransfusjoner.
 • Tarmen preparatet er meget viktig eller annet fulminant infeksjon og septisk sjokk kan forekomme.
 • Gi antibiotika før bruk for å hindre smitte.
 • Se opp for blødning som neovaskulariseringen rundt stomien kan ha skjedd.
 • Kjenn din anatomi fordi riktig stomi plassering avgjørende.

Om Stomi

Hvis du har kirurgi for å fjerne hele eller deler av tynntarmen, tykktarm, endetarm eller blære, må du ha en ny måte for avfall til å forlate kroppen din. Stomi er kirurgi for å opprette den nye åpningen (kalt en stomi) i magen. En pose er festet til stoma å samle avfall.

Typer Stomi

Typen av stomi avhenger av hva som blir fjernet, og det som blir festet til stoma. Ileostomi er fjerning av tykktarmen og rektum med feste av bunnen av tynntarmen (ileum) mot stoma. Colostomi er fjerning av endetarmen med feste av kolon til stoma. Urostomi festes rørene som bærer urin til blæren (urinledere) til enten den tynntarmen eller i bukveggen.

Pose Systems

Ulike typer pose systemer er tilgjengelig variere avhengig av behovene til den enkelte. Pose systemer inkluderer en hudbarrieren / wafer og en samling posen. Posen festes til magen ved å hudbarrieren og er montert over og rundt stoma for å samle den viderekoblet avføring eller urin.

Diett etter Stomi

Etter Urostomioperasjon, ingen spise begrensninger gjelder, men å drikke rikelig med væske er viktig. Personer som har colostomi eller ileostomi operasjon krever en justering for å returnere til deres normale diett, innføring av matvarene i dietten gradvis og overvåke effekten av hver matvare.

Bading

Du kan bade eller dusje med eller uten din posesystem på plass. Normal eksponering til luft eller såpe og vann skader ikke stomien, og vann ikke går inn i åpningen.

Support og Hjelp

De forente Stomi Associations of America tilbyr mer informasjon, henvisninger til lokale støttegrupper, og stomi besøkende som kan dele sine erfaringer med deg.

Hvordan reise med en stomi

En stomi er en kirurgisk laget åpning i legemet for det formål å slippe ut kroppsavfallsmaterialer. Dette er gjort på grunn av sykdom, kreft eller unormalitet i kroppen. Denne fremgangsmåte skaper behov for en posesystem som kan festes til åpningen for å samle kroppsavfall. Belter, deksler og hud barriere våtservietter er noen av de pose tilbehør tilgjengelig for omsorg og bekvemmelighet. Pasienter blir undervist egenomsorg og spesifikk av bruker en pose system. Reiser kan enkelt gjøres med de riktige materialer og kunnskap.

Hvordan reise med en stomi

En pre-cut poser hjemme for å unngå å måtte bære saks hvis flyr.

Pack stomi forsyninger i håndbagasje og innsjekket bagasje for å unngå problemer med tapt bagasje og tap av forsyninger. Ta ekstra forsyninger i tilfelle av uventede forsinkelser. Plasser ekstra forsyninger i bilen hvis du reiser med land, holde forsyninger i den kuleste delen av bilen. Inkluder våtservietter, vev og bandasje tape. Pakk flaskevann for vanning av stomi hvis nødvendig. Inkluder avhending poser til brukte stomi elementer. Inkluderer over-the-counter medisiner for å motvirke diaré som Imodium eller kaolin. Merk alle medisiner og sikre caps er godt lukket.

bære en uttalelse fra legen din som sier behovet for stomi forsyninger i tilfelle bagasjen søk og eventuelle misforståelser av rekvisita og tilbehør. Inkluder legens navn, adresse og telefonnummer.

Planlegge for steder å stoppe og sjekke posen for tømming hvis du reiser med bil for å unngå unødvendige lekkasjeproblemer. Plan for fly overføringer hvis flyr og sjekk posen under overføringen i flyplassen.

Drikk et glass vann eller juice hver time for å opprettholde hydrering under kjøring. Stå i minst ett minutt hver time for å fremme sirkulasjon og redusere kramper i bena. Oppsøk lege mens du reiser for eventuelle uvanlige tegn eller symptomer. Hold telefonnumre umiddelbart tilgjengelig. Ring legen eller stomi sykepleier for alvorlige kramper, utilsiktede kutt, overdreven blødning på stedet av stomi, alvorlige hudirritasjoner eller sår, eller redusert eller ingen effekt i posen for fire eller flere timer.

Hint

 • Ring fremover til flyplass, hoteller og planlagte hendelser for å diskutere stomi behov. Forklare behovet for å ha et sete nær toalettene når du flyr, spiser eller går til en hendelse. Tett oppfølging av stomi posen og holde tilstrekkelig forsyninger på hånden er viktig for en vellykket reise med en stomi.

Hvordan leve med en permanent Stomi

En stomi er en kirurgisk laget åpning som kobler en del av tarmen eller urinrøret på utsiden av kroppen din for avfallsfjerning. I noen tilfeller er stomien midlertidig, skapt slik at gjenværende vev kan ha tid til å leges. I andre tilfeller, hvis sykdommen er omfattende eller har mistet normal funksjon i tarmen, er stomaen permanent. Å leve med en permanent stomi kan være komfortabel, og tilbyr deg økt frihet og mer robust helse.

Hvordan leve med en permanent Stomi

Live Your Life

•  Ta deg tid til å venne seg til å leve med stomi. Ettersom tiden går, vil du få kunnskap om matvarer som forårsaker du økt produksjon eller gass, hyppigheten av tømming av posen systemet og alle de tingene du er i stand til å gjøre.

Adopter et sunt kosthold og nyte mat. Mat kan påvirke produksjonen av stomien, men med noen få enkle trinn, kan du nyte en meny til fulle med tillit. Sørg for å spise regelmessig og drikke tilstrekkelige mengder væske. Grundig tygge maten for å bidra til å starte fordøyelsesprosessen, og bare prøve en ny mat om gangen. Det kan være noen matvarer som vil gi deg et problem, men du bør være i stand til enkelt å identifisere dem.

drive fysisk aktivitet. Hvis du elsker å svømme, gå på ski, spille tennis eller jogge, gjør det! Sjekk med din lege eller sykepleier for å sikre at du har ingen begrensninger, og deretter gripe øyeblikket. De fleste leger vil imidlertid anbefale at du unngår kontakt idretter som bryting eller boksing på grunn av muligheten til å skade stomien.

Gjenoppdag gleden ved sex. Hvis du er en voksen person med stomi, det betyr ikke at du har tatt et løfte om sølibat. Kommunikasjon vil være avgjørende for å øke intimitet og akseptere stomien. Snakk med partneren din og lære å akseptere din egen kropp, stomi og alle. Før engasjerende i sex, tømme posen. Det er mindre poser på markedet, samt spesialdesignet undertøy og undertøy som kan dekke det hvis du føler deg ukomfortabel.

Travel. Du er ikke begrenset av stomien, bare av fantasien. Pass på å pakke masse stomi forsyninger, både i carry-on og innsjekking av bagasje. Klipp din barrierer på forhånd hjemme for å unngå å måtte prøve å smugle stomi saks inn på flyet. Ta ekstra forsyninger med deg bare i tilfelle de ikke er tilgjengelige på din destinasjon, og ta med dokumentasjon av behovet for stomi forsyninger, i tilfelle sikkerhet trenger det.

Hint

 • Finn en stomianordningen som er behagelig og passer med din livsstil. Det er ett-og to-delt systemer tilgjengelig, som begge har utmerket luktkontroll.
 • Ta vare på huden rundt stomien (peristomal hud). Det er vanligvis dekket av enten hudbarrieren eller klebemiddel som en del av stomi-systemet og kan bli irritert over tid. Hvis huden din blir skadet, vil barrieren eller limet være mer vanskelig å feste. Når du endrer din stomi, forsiktig rense og grundig tørk huden rundt stomien.

Hvordan Ventiler jeg stomi?

Hvordan Ventiler jeg stomi?


En trakeal stoma er en liten åpning i halsen som forbinder luftrøret direkte på huden. Det er vanlig hos pasienter som har hatt en laryngectomy, men kan brukes midlertidig for å hjelpe puste hos pasienter med andre forhold. Både hodet tilt-chin lift metoden eller kjeveløft metoden vil være effektive i ventiler en pasient med stomi.

Hvordan Ventiler jeg stomi?

Ignorer andre åpninger i halsen bortsett fra midten av linjen stoma, som vil være rundt midten av halsen, og er den eneste som kan bli brukt for å hjelpe pasienten til å puste.

•  Plasser pasienten så han har en rett nakke. Dersom pasientens hals er hyper-utvidet, vil han være mye vanskeligere å ventilere. Ikke flytt pasientens hode hvis det er risiko for en rygg skade.

Sjekk om stomien er ren. Hvis det er slim, DAB det bort med en vev eller sterilisering hånd wipes, hvis tilgjengelig.

Plasser munnen direkte over stomien og begynne munn-til-munn. Det er ikke nødvendig å forsegle nesen eller munnen. Pust to raske åndedrag.

Se brystet for å se om den stiger. Det bør stige som du inhalerer og lavere som du puster ut. Lytt etter lyden av pusting og føler for å se om pasienten har begynt å puste.

Gjenta prosessen hvis pasienten ikke puster uavhengig. Prøve tre ganger, før forsegling av pasientens nese og munn og gjenta.

Ring en ambulanse så snart du er i stand til, og informere ambulanse hva som har skjedd. Det kan være nødvendig for dem å re-sjekk pasientens puste eller å ta over med en maskin og stomi tube.

Hint

 • Hvis du har en pustemaske tilgjengelig, kan du bruke den over stomien. Selv om disse er ikke nødvendig for prosessen, er de som anbefales for hygieniske grunner.

Hva gjør en Normal Stomi ut?

Hva gjør en Normal Stomi ut?


Ordet "stomi" er avledet fra det Grådighet ordet for munnen, "stomata." En naturlig stoma er kjent som en hvilken som helst åpning i kroppen, for eksempel i munnen. Vanligvis når en lege henviser til en stoma, er han eller hun henviser til en kunstig åpning laget av leger, vanligvis i tykktarmen, som er sydd åpen gjennom huden. Når en åpning er laget i tarmen, kan avføring renne direkte ut av tykktarmen, av stoma, og inn i en pose utenfor kroppen. På denne måten kan rektum omgås. Det er vanlig for en stomi å bli infisert. Uten skikkelig desinfiserende og rensende omsorg, kan en stomi blir lett rød eller irritert, noe som kan skape en infeksjon.

Betydning

Noen stomi operasjoner er midlertidige og vil bli fjernet når kroppen er leget. Mate rør kan plasseres direkte inn i magen ved hjelp av et stoma, og av og til personer som har vanskeligheter med vannlating kan ha en stomi plassert i hans eller hennes blæren. Den stomi posen, som er festet på stoma og festet på innsiden av klær, er vanligvis til engangsbruk og må skiftes.

Typer

Typer av stomi prosedyrer inkluderer kolostomi, hvor stoma er opprettet fra tykktarmen, urostomi, hvor urinveiene er koblet til bukveggen, ileostomi, der åpningen er opprettet fra tynntarmen, gastrostomi, hvor stoma er koblet direkte til magen for å feste en materøret, og jejunostomi, hvor åpningen er i tynntarmen, som også brukes til å feste et materør.

Time Frame

En midlertidig stoma er vanligvis laget for å installere foringsrørene, og kan brukes i flere måneder på det meste. Deretter vil stomien eventuelle nødvendige organer bli sydd opp og kroppen vil gå tilbake til normal. En permanent stoma vil være på plass i lengre tidsperioder, noen ganger hele livet til pasienten. Faste stomi er ikke nødvendige i de fleste pasienter og er vanligvis ikke anbefales, unntatt i tilfelle av kolostomi. Faste stomi, men blir mer og mer vanlig i medisin, så det er viktig å være i stand til å fortelle når stoma er infisert.

Funksjoner

En sunn stomi vil vises stor, rød og hoven umiddelbart etter operasjonen. Etter noen uker med oppgang, men bør stomien vises mye mindre og krympe bare litt forbi huden. Stomien kan vises innskrumpet og rynket, nesten som en navle. Hvis du har en stomi som evakuerer fast avfall, vil det vises mindre og mindre rødt enn en stomi som frigjør flytende avfall, fordi flytende avfall er mer sannsynlig å komme i kontakt med huden og irritere den. Det er viktig at du rengjør stomien regelmessig for å hindre smitte. Stoma renser seg selv ved å slippe slimhinner som frigjør mange fremmede partikler fra området, men det er også viktig å skylle stoma i vann og lys såpe, hvis det er nødvendig. Stomien bør aldri bli skrubbet eller ripete med fingrene, nagler eller fremmedlegemer.

Advarsel

Hvis en stomi vises overdrevent rød eller hoven etter flere uker, kan det være infisert. Ikke skrubb eller plukke på stomien. Hvis du har kroppshår rundt stomien, trimme håret regelmessig for å hindre håret i å vokse inne i stomi. Huden på stomien skal se ut som huden andre steder på kroppen og bør ikke være overdrevent rød eller irritert. Du kan bruke et lim for å koble din stomi bag, men ikke klø eller plukke på tetningsmasse når posen er tatt av. Det er langt bedre å la stomien alene enn å forsøke å gni limet av. Se en lege umiddelbart hvis stomien blir rød, irritert eller smertefull.

Stomi Foods List

Stomi Foods List


Ifølge en 2009 studie av National Institutes of Health, fordøyelsessykdommer påvirke så mange som 70 millioner amerikanere hvert år. The United Stomi Association anslår at 750.000 amerikanere har en stomi. Selv som en stomi tålmodig du kanskje ikke trenger å gjøre store endringer i kosthold på lang sikt, være mer bevisst på maten du spiser etter en stomi er en nødvendighet.

Kontrollerende Lukt

Ifølge Ostomates Food Referanse-liste, kan visse matvarer hjelpe kontroll lukt og er derfor ønskelig. Matvarer kjent for å kontrollere lukt etter en stomioperasjon er yoghurt, kulturmelk, tomatjuice, tranebærjuice, appelsinjuice og persille. Disse matvarer kan spises etter matvarer som kan være lukt forårsaker for å oppveie effekten. Den matvarer kjent for å forårsake lukt er asparges, egg, kål, hvitløk, bakte bønner, bitter oster, løk, peanøttsmør og fisk.

Kontrollerende Forstoppelse

For å hindre forstoppelse eller fortykket avføring, være sikker på at dine måltider inneholder rikelig med høy-fiber matvarer. Fibrøs mat inneholder korn, hele korn, hele korn brød og fibrøs grønnsaker som grønne bønner. Betale ekstra oppmerksomhet til dine spisevaner. Tygg maten grundig og drikk rikelig med vann. Hvis du har fulgt alle disse forslagene, og du fortsatt oppleve forstoppelse, sjokolade, juice og frukt kan hjelpe løsne avføring.

Kontrollerende Gas

Den Stomi Wound Management nettside melder at hvis en bestemt mat forårsaket gastrointestinale problemer før stomi, det sannsynlig vil etterpå. En god tilnærming til å redusere gass er å spise gass-forårsaker matvarer i moderate mengder. Foods kjent for å forårsake lukt er også de som forårsaker gassen. Disse matvarer inneholder fisk, ost, bønner, egg, kål, melk, løk og brokkoli. Hver persons kropp er annerledes, men i tillegg til å begrense gass matvarer, kan du ha nytte av å spise mindre måltider mer regelmessig.

Kontrollerende Diaré

Ifølge Ostomates Food Reference Chart, kan enkelte matvarer som har et høyere fiberinnhold hjelpe kontroll diaré etter stomi. Disse matvarer er tapioca, bananer, kokt ris, applesauce, toast og peanøttsmør. Peanøttsmør er lukt produksjon, men så vær klar over denne bivirkningen. Når diaré først kommer, mister kroppen din kalium og natrium, to viktige mineraler. I tillegg til påfyll av væske, få rikelig med mat som er høy i kalium som poteter, brokkoli, tomat juice, bananer, appelsiner eller appelsinjuice, grapefrukt eller grapefruktjuice, aprikos, avocado, jordbær, vannmelon, melk, kalkun, svinekjøtt, kylling, fisk og biff. Den normale inntaket av bearbeidet mat kan fylle natrium.

Kontrollerende Blokkeringer

Etter stomi, vil du trenger å overvåke visse matvarer som kan forårsake en blokkering i stomi, eller kunstig åpning opprettet under operasjonen. Matvarer som kan bidra til blokkering inkluderer tørket frukt, nøtter, frø, erter, sopp, selleri, popcorn, ananas, kokos, coleslaw, rå vegetabilske skreller og salatgrønnsaker. Spis mindre mengder av disse matvarene før du bestemmer hvordan kroppen din reagerer. Alltid tygge maten godt.

Fargen som forårsaker Foods

Med en stomi, er du mer oppmerksom på avføringen, ikke bare i konsistens, men i farger. Noen matvarer kan forårsake farge på avføring. Lakris, kan asparges eller jern piller forårsake svart avføring. Jordbær, rød paprika, tomatsaus, rødbeter, pimentos og mat med konditorfarge som rød gelatin, kan føre til røde avføring. Du kan også ta feil rød paprika, rødbeter eller pimentos for blod i avføringen. Alltid konsultere legen din dersom du er usikker eller har spørsmål.

Beskytte Seal

Visse matvarer du spiser kan påvirke forseglingen på din stomi bag. Matvarer som forårsaker tynnere avføring, som frukt, kokte grønnsaker og fruktjuicer, er mer sannsynlig å bryte en forsegling enn en tykkere utflod.

Kjennetegn på en stomi

Kjennetegn på en stomi


En stomi er en kirurgisk åpning at en lege må sted på kroppen for å tillate drenering fra stoma åpning. Nakken eller halsen, og magen eller bekkenområdet er vanlige steder for stomi. Stomas skal være smertefri og du bør ikke føle noe internt når du berører den. Stomi plassering og egenskaper er svært viktig. Følg nøye med på stomien. Du må melde flytting, men noen ganger normal, med legen din. Dette omfatter en hvilken som helst endring i farge eller utseende.

Beliggenhet, farge og fysiske egenskaper

Stoma er plassert på en del av kroppen uten rynker eller arrdannelse. De beste steder er de som inneholder lite fett, slik som bekkenregion eller ribbene som kan understøtte stoma. Stomien bør være kirsebær rød. Den røde fargestoffer er en indikator på at stoma har en riktig tilførsel av blod. Det bør også være vått eller fuktig å ta på og kan blø lett, noe som er normalt.

Høyde

Stomien vil stå omtrent en tomme fra kroppen. Personen med stomien må kunne se det slik at noen kan rengjøre og bruke den riktig. Hvis kroppen din omslutter det, må en lege legge til andre tilbehør for å gjøre stomien nyttig. Hvis kroppen din ikke prøve å innhylle stomien, vil en kirurg trenger for å lage en barriere for stomien som vil gjøre det mulig å stå ut av kroppen din.

Forme og Aperture

En stomi er enten runde eller ovale. Leger foretrekker runde stomier som de fleste produkter er pre-formet og passer sirkulære stomier bare. Spesialdesignede produkter må kanskje kjøpes for ovale stomi.

Plassering av åpningen eller åpning av stoma er avgjørende. Det må være lokalisert i midten av stoma. Dersom åpningen er plassert for lavt på stomien, kan du ha en lekkasje problem. Hvis stomien lekker, kan det renne inn i kroppen din i stedet for utenfor.

Størrelse

Størrelsen av stoma er forskjellig for hver enkelt pasient. Du bør måle stomien ofte med et målebånd for å holde oversikt over endring i størrelse. Endring i størrelse er ikke uvanlig, men du bør overvåke den. Hvis en stomi endres, må du erstatte drenering posen. Hvis stomien endringer i størrelse for raskt, kan det føre til at huden blir betent og irritert som kan føre til smerter eller kløe - og muligens en infeksjon hvis det ikke behandles.

Slik Care for stomi og omkringliggende vev

En stomi er en kirurgisk åpning opprettet som en alternativ vei til for kroppen å drenere overskytende væske og avfall. Disse åpningene er skapt i luftrøret, en trakeostomi, stemmen boksen, en laryngostoma, i nærheten av magen og tynntarmen, ileostomi, og tykktarmen, en kolostomi. Stomien og omkringliggende vev krever spesiell omsorg for å hindre smitte.

Slik Care for stomi og omkringliggende vev

•  Vask hendene grundig for 10 til 15 minutter med såpe og varmt vann. Vær spesielt oppmerksom på områder som er bærere bakterier, for eksempel under neglene og i mellom fingrene.

Fjern det gamle dressing rundt stomien nettstedet. Gasbind dressing er innrammet rundt en plastring som stikker ut fra huden. Vær forsiktig når du fjerner bandasjen rundt bekkenet og mage stomier og ikke trekke den vedlagte drensslangen. Liten blødning kan oppstå på grunn av en blodåre sprekker rundt stomien nettstedet. Plasser steril kompress og press inntil blødningen avtar.

•  Inspiser huden rundt stomien. Se etter varme, rosa hud som er fri for rødhet, hevelse og gule drenering. Hvis infeksjon oppstår, rapportere det umiddelbart til en helsepersonell for å hindre smitte fra voksende i hele systemet. Se etter tegn på skader huden på grunn av en sikring mekanisme, for eksempel en uavgjort for en trakeostomi. Legg merke til avslitning og utslett, som er vanlige komplikasjonene forårsaket av gnidning av festemekanismen.

Fukt en vaskeklut med varmt vann og bruke uparfymert, mild såpe. Tørk av såpe rundt ringen på stomien og de omkringliggende områdene i en sirkulær bevegelse for å fjerne bakterier og skitt. Unngå å bruke såpe direkte inn i stoma åpningen. Fukt en annen vaskeklut med bare varmt vann og tørk det samme området for å fjerne såpe. Pass på at all såpen er fjernet.

Påfør ren stomi dressing ved hjelp av steril kompress. Skjær en rett linje fra den ene side av gas til sentrum, slik at det lett kan gled rundt stoma.

Kast brukte gasbind og vask hendene grundig med såpe og varmt vann.

Hva er stomi?

Når skade eller sykdom forstyrrer normale prosesser, kan leger kirurgisk omdirigere en kroppsreaksjonsvei for å lage en stomi, eller kunstig åpning til utsiden av legemet. En stomi kan være for innføring av luft eller ernæring eller for fjerning av avfallsprodukter. Prosedyren kan være midlertidig eller langsiktig. Ifølge SGV Medical, "er det ca 1 million mennesker som bor i USA med ostomies. Faktisk, hvert år er det mellom 75.000 og 100.000 stomi operasjoner utført."

Typer

Å identifisere den delen av legemet omdirigert ved navnet av prosedyren, noe som vanligvis vil ende i "-stomy."

• trakeostomi (også kjent som en trakeotomi) åpner et luftinntak gjennom luftrøret heller enn i munnen eller nesen.
• Gastrostomi gir en åpning for innføring av flytende ernærings direkte inn i magen.
• Jejunostomy innfører ernæring gjennom en del av tynntarmen (jejunum eller jejuneum).
• Ileostomy avleder avføring fra ileum (siste del av tynntarmen).
• Colostomy samler fecal utflod fra tykktarmen (colon).
• urostomi kobler erstatter blæren eller omdirigerer en ureter til en utenforstående kilde av urin samlingen.

Årsak

Tap av kroppsfunksjoner på grunn av ulykke eller sykdom utløser behovet for en stomi. Leger kan ta opp manglende evne til å svelge følge av spiserørskreft, akalasi eller skade med en gastrostomi eller jejunostomy. De kan omgå blokkering av nesegangene og munn med en trakeostomi eller bruke åpningen for å lede produksjonen av en ventilasjonsenhet i pasientens lunger. Avfall saken kan hentes når reseksjon av en tarm forstyrrer eliminering.

Ernæring

Pasienter som ikke kan svelge ofte har sine ernæringsmessige behov møtt med en PEJ (perkutan endoskopisk jejunostomy) eller PEG (perkutan endoskopisk gastrostomi). Målte mengder av flytende næringstilskudd gå inn i fordøyelsessystemet gjennom stoma med jevne mellomrom, ved å benytte en gravitasjonsmatepose eller sprøyte katetertupp er koblet til et kateter som er festet til ostomi. Beskytt åpningen med et apparat for å lette lukking mellom feedings. Skjule diskret stomi under klærne når den ikke er i bruk.

Eliminering

Koloskopi, ileostomi og urostomi pasienter opplever tap av kontroll over det berørte funksjonen. Samle avføring eller urin i en stomi samling enhet. En typisk fekal ostomianordning inkluderer et skjold for å beskytte huden mot de potensielt sure innholdet i tarmen og en oppsamlingspose for å inneholde innholdet inntil pasienten kan disponere over dem og bruke en ny bag. Bære posen under klærne med litt problemer. Minimer lukt ved å feste posen fast og skiftende regelmessig.

Care

"Du kan bade med eller uten din posesystem på plass. Hvis du ønsker å ta en dusj eller badekar med posen av, kan du gjøre det. Normal eksponering til luft eller kontakt med såpe og vann vil ikke skade stomien, og vann ikke går inn i åpningen, "råder de forente Stomi Associations of America. Selve stomi er rød, fuktig vev og ikke krever noen spesiell omsorg utover grunnleggende hygiene. Stomi forsyninger er tilgjengelig fra de fleste medisinske supply utsalgssteder samt online leverandører.

Varighet

En stomi kan være en midlertidig omkjøring inntil pasienten helbreder fra den underliggende tilstanden. Kirurgisk reversering av stomi fullfører løpet av behandlingen. I de situasjoner der ny rute er permanent, blir stomi en livslang overnatting.

Stomi Diet for diabetikere

En stomi er en kirurgisk laget åpning som omdirigerer tarmen bort fra endetarmen og til magen. Avfall blir deretter samlet i en stomi bag. Hvorvidt stomi er midlertidig eller permanent, mange pasienter forståelig har spørsmål om kosttilskudd restriksjoner etter kirurgi, spesielt de med diabetes. Justere til liv med stomi kan være vanskelig. Justere til liv med stomi mens å bekymre kosthold kan være overveldende.

Generelt Stomi Diet

Eksperter er enige om at ingen spesiell diett er nødvendig for stomi mottakere som ikke har noen andre kompliserende forhold, selv om de advare at matvarer som irriterte fordøyelseskanalen før vil fortsatt trolig irritere fordøyelseskanalen, og at pasienter med stomi må være spesielt forsiktig med dehydrering. Som en generell retningslinje, men Jackson Siegelbaum Gastroenterology tilbyr en rekke kosttilskudd forslag for å håndtere stomien: Gradvis gjeninnføre matvarer slik at påvirker maten har på krakken kan overvåkes; spise 4-6 små måltider om dagen i stedet for to små måltider og et stort måltid; tygge mat helt; og i de første seks ukene etter operasjonen, unngå matvarer som har høye nivåer av fiber som disse kan potensielt blokkere stedet av stomi.

Stomi og Diabetes

Oppmerksom på, men at begrensningen av fiberrik mat er bare under utvinning perioden etter operasjonen. Når gjenopprettingen er fullført, fiberrik mat er ikke bare OK, men oppmuntret, som er gode nyheter for diabetikere som har hørt hans kostholdsekspert synge høyt fiber lav-fett sang for år.

Faktisk, de kostanbefalinger for stomi mottakere er bemerkelsesverdig lik de diettanbefalingene for diabetikere, men ikke alltid av de samme grunnene. For eksempel antyder Medline Plus stomipasienter unngå søtsaker og alkohol fordi disse er utsatt for utløser kroppen til å produsere gass, og Diabetes Information Clearinghouse anbefaler de samme begrensningene for å opprettholde blodsukkeret.

Så det korte svaret er at uansett hva et sunt kosthold var for deg før operasjonen vil fortsette å være et sunt kosthold for deg etter operasjonen. Ifølge Science Daily, er de fleste ernæringsmangler etter stomioperasjon oftere knyttet til depresjon snarere enn diett. Ta vare på kroppen din hjelper ta vare på hjernen din. Mosjon, spise en balansert kosthold, og drikk mye vann.

Diet for Advanced Colon Cancer Med Stomi

Mens standard medisin er den desidert mest effektive middel for å behandle forhånd tykktarmskreft - iscenesetter III og IV - måten du spiser kan ofte utfylle både behandlingsplanen og veien til utvinning. Men det er ikke bare en mat som du bør inkludere i kostholdet ditt når du møter kreft; det er mer en komplett spising diett. Våre vestlige dietter hovedsakelig bestå av ting som animalsk fett, raffinert sukker og svært bearbeidet korn, som alle gjør noe for å forbedre vår helse.

Diet in Advanced Colon Cancer

Ifølge "The Journal of American Medical Association" det synes å være et bindeledd mellom en hovedsakelig vestlig kosthold og økt dødelighet i tykktarmskreft. Selv i avanserte stadier av sykdommen, styrer unna denne type diett faktisk kan øke overlevelsen og også redusere sjansene for tilbakefall hvis kreften går i remisjon.

Som du går gjennom behandling, enten kirurgi, cellegift eller stråling, må du prøve å endre hva du spiser. Selv om du leter etter et sunnere, mer velbalansert kosthold, begrense (eller eliminere) mat som er høy i animalsk fett, for eksempel rødt kjøtt og hel-fett meieri. Det er antatt at animalsk fett fører til en reaksjon i tykktarmen, utløser dannelsen av de unormale celler knyttet til tykktarmskreft. Hvis du for øyeblikket arbeider med tykktarmskreft, spesielt i de mer avanserte stadier av sykdommen, trenger du ikke ønsker å lage denne typen miljø innenfor tarmkanalen. I stedet, øke inntaket av fisk, fjærkre og belgfrukter å oppfylle dine kosttilskudd behov for protein.

Derfra begrense mengden av raffinert sukker og svært bearbeidet korn i kostholdet ditt. Disse stoffene er funnet i (blant andre produkter) søtet frokostblandinger, pasta, kjeks, chips, godteri, brød og prepackaged måltider (både frossen og hylle-stabil). Raffinert sukker har en negativ effekt på de hvite blodceller som bidrar til å kontrollere kroppens immunrespons, og dette er en tid da du virkelig vil at immunforsvaret på sitt beste. Dietter høy i raffinert sukker redusere muligheten av immunceller til å ikke bare bekjempe infeksjoner, men også deres evne til å ødelegge kreftvev.

Som du regulere eller fjerne disse typer matvarer fra kostholdet ditt, innlemme mer frukt, grønnsaker, belgfrukter og helkorn i din spise diett. Disse typer elementer er rike på vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, som for eksempel antioksidanter og fiber, som faktisk kan gå en lang vei å forsterke ditt immunrespons og din generelle helse. Spis et bredt utvalg av disse matvarene, som hver del av råvarer eller korn inneholder et mangfold av fordeler. Fargerike frukter og grønnsaker, som de i rødt, gult og grønt, er noen av de beste, men noen fersk mat av disse typer bør være nyttig.

Diett med en stomi

I noen tilfeller av avansert kreft i tykktarmen kan det være nødvendig at etter en del av tykktarmen fjernes under operasjonen, skal du utstyrt med en stomi. En stomi er en bypass opprettet fra innsiden til utsiden av legemet. Det gjør at avfall som skal fjernes når tykktarmen er ikke lenger koblet til endetarmen; avfall samles i en pose festet til det ytre av buken. Heldigvis gjør en stomi ikke nødvendig behovet for å endre kostholdet så mye. Men fortsetter å eliminere animalsk fett, raffinert sukker og svært bearbeidet korn mens du spiser mer frukt, grønnsaker, hele korn, fjærfe, fisk og belgfrukter.

Helt i begynnelsen av livet med stomi, vil du sannsynligvis trenger å endre hvor mye du spiser i løpet av en gitt måltid. Mindre porsjoner spist en rekke ganger i løpet av dagen er det beste alternativet. Men som kroppen din blir mer vant til stomien, kan måltidene dine vokse i størrelse. Og siden hver person er forskjellig, kan du oppleve at enkelte matvarer, selv sunn seg, kan utgjøre noen problemer. De mest vanlige er de produkter som ikke fordøyes så vel som andre, som for eksempel mais, epler, spinat, selleri og muttere. Matvarer som ikke er lett fordøyelig kan føre til blokkering.

Du kan også finne luktproblemer med andre matvarer, som noen fisk, egg, bønner og grønne grønnsaker. Men disse elementene bør ikke forstyrre prosessen med eliminering, så gjerne fortsette å spise disse matvarene hvis de er en del av kostholdet ditt.

Væskeinntak er svært viktig i en diett med stomi. Du virkelig ønsker å være sikker på at du får nok vann eller juice, slik at avføringen ikke blir for vanskelig å passere gjennom stomien. Et godt mål er minst 64 gram hver dag, men det kan være lurt å skyte for mer for å sikre avføringen forblir fuktig.

Hvordan Palpate en stomi

Hvordan Palpate en stomi


En trakeotomi er en medisinsk prosedyre som et snitt i front, eller fremre del, av halsen. Snittet er gjort for å få en direkte tilgang rute til luftveiene. En tube kan settes inn på stedet av snittet for å skape permanent luftveistilgang. Røret som er satt på plass, blir referert til som en trakeostomirøret, eller en stomi for korte. En stomi eliminerer bruken av munn og nese under pusting. Permanent innsetting røret blir brukt til å hjelpe til å puste etter kirurgi for å behandle halskreft. Palpasjon kan gi viktig informasjon om tilstanden til de interne strukturer i luftrøret.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med såpe og varmt vann. Ta på hansker før noen kontakt er laget med stomi. Dette vil hindre spredning av bakterier og smitte.

Inspiser området visuelt. Se etter noen tracheal avvik. Luftrøret skal være rett, og ligger midtlinjen på halsen. Se på fargen på huden. Rødhet og hevelse indikerer infeksjon. Broken hud og irritasjon kan også være et tegn på infeksjon.

Kontroller stomien for drenering. Hvis dreneringen er til stede, gjør et notat av farge og konsistens. Rosa skjær sekreter indikerer blødning. Tykke sekreter stede i overskytende beløp kan indikere en overløp av væskevolum. Rikelig sekreter må suges hvis de hindrer strømmen av oksygen. Tørre, tynne sekreter indikerer dehydrering.

Bruk to fingre og forsiktig palpere området rundt stomien. Se etter en grimase eller smertefull reaksjon hos pasienten. Smerte kan tyde på en infeksjon eller feil plassering av stomi.

Flytt fingre ned på hver side av luftrøret. Føler for områder med subkutan emfysem. Subkutan emfysem er luft fanget i mellom lagene av huden og muskelen. Disse områdene føler at sprø ris kornblanding.

Kontroller stomi å sørge for at den er godt teipet på plass. En finger skal kunne passe under kragen på stomien. Et rør som ikke er sikret kan forskyves ved hverdagsaktivitet. Fest stomi bruke tape og steril bandasje.

Slik beskytter en Stomi Under en dusj

Å leve med en stomi, en kirurgisk laget åpning som kan erstatte tarm, urin eller pustefunksjoner etter fjerning av vitale organer, krever en rekke livsstil justeringer. Som sådan, kan pasientene være tilbakeholden med å dusj etter urostomi eller kolostomi- operasjoner eller en trakeotomi. Likevel er regelmessig dusjing avgjørende for personlig hygiene. Det er også en mental måte å gå tilbake til normaltilstand etter operasjonen. Med mindre en lege sier noe annet, kan folk med stomi begynner dusjing igjen når de er fysisk i stand. Stomipasienter, spesielt trakeotomi pasienter, bør ta noen forholdsregler når du dusjer.

Bruksanvisning

skjerme en tracheal stomi enten med en cover tilgjengelig fra helsepersonell, en tørr klut eller et barns bib, festet med plast siden vendt utover. Dette gjør at du kan puste mens hindre vann fra å komme inn stomien og går direkte til lungene. Stomiene fra kolostomi- og urostomi prosedyrer trenger ikke skjerming under en dusj.

Hold dusj spray eller slangen på brystet nivå med en tracheal stomi å begrense sin eksponering til vann. Dusj til din vanlige preferanse med urostomi eller kolostomi- stomi.

Med urostomi og kolostomi- stomier, bestemme om du ønsker å dusje med eller uten avfallsbehandlings posen. Begge er akseptabelt, men du kan føle deg mer komfortabel dusjing med posen i de første ukene etter operasjonen din som du blir vant til stomien funksjon. Når du er klar til å dusje uten din veske, kan det være lurt å anskaffe et absorberende stomi belte til å bære etter dusjing for å hindre at avfall fra rømmer mens posen er av.

Rengjør urostomi eller kolostomi stomi med varmt vann og en myk vaskeklut mens dusjing. Gjelder forsiktig press hvis stomien begynner å blø, noe som er normalt på grunn av sine små blodkar. På grunn av risikoen for å få vann eller såpe i lungene, ikke rengjøre tracheal stomi mens i dusjen.

Bruk en mild såpe som etterlater lite rester mens dusjing. Fuktighetsgivende eller fet såper kan somle på huden og forstyrrer avfallsinnsamling posens klebrighet. Tungt parfymerte såper og badeprodukter kan irritere huden rundt stomien.

Pat stomien forsiktig med et håndkle for å tørke etter dusjing. Ikke bruk noen talkum eller rensekluter til stomien, som de også kan forstyrre avfallsinnsamling posen er selvklebende evner.

Tips og advarsler

 • Overvåk avfalls mønstre med urostomi eller kolostomi- stomi. Du til slutt kan være i stand å din tid dusj når du er minst sannsynlig å produsere avfall.
 • Til tross for behovet for å beskytte en trakeal stoma, varm dusj også er fordelaktig, ettersom de er en kilde til ekstra fuktighet.
 • Kontakt legen din hvis stomien blør mye eller fortsatt irritert over en lengre periode.

Sykepleier sertifisering for Wound Stomi

Stomi Care Nursing er en voksende yrke i sykepleie feltet som ostomies blir gjennomført oftere. Sertifiseringsprogrammer eksisterer som gir sykepleiere en mulighet til å videreutvikle sin utdanning og bli mer spesialisert i feltet der de jobber. Såret og Stomi Care Nurse sertifisering ikke bare gir sykepleiere mulighet til å behandle stomi pasienter, men også sår og inkontinenspleie.

Betraktninger

Stomi sykepleiere avtale med avføring dag inn og dag ut. Hvis dette er plagsomt for en sykepleier, kan det ikke være en god beslutning om å forfølge stomi sertifisering. En annen vurdering er det faktum at disse sykepleierne må være i stand til å "tenke utenfor boksen." Flesteparten av pasientene som blir tatt vare på, har nye ostomies, som kan presentere et stort antall problemer, slik som lekkasje, reaksjonen til de klebemidler som brukes, mot friksjon på huden på grunn av at det blir utsatt for ekskrementer. Undervisning er en annen stor del av stomi sykepleier dag. Å kunne ordentlig undervise pasienter hvordan å endre sin egen dressing kan være en skremmende og skremmende oppgave.

Utdanning

Såret og Stomi Care Nurse (WOCN) er sertifisering av valg av de fleste fasiliteter, og kan oppnås ved sykepleiere som har en bachelor-grad. Det finnes en liste over programmer akkreditert av WOCN Certification Board at en sykepleier kan fullføre for å være kvalifisert for sertifisering eksamen. Dessuten kan en eksperimentell vei velges i stedet for klasserommet metoden. Dette kan oppnås ved å skaffe 50 kontakttimer i feltet der sykepleieren blir sertifisert, og 1500 kliniske timer etter sykepleie konfirmasjonen. Av denne totale antall timer minst 375 av disse timene må ha skjedd i det siste året.

Eksamen

Enhver sykepleier som har en bachelor-grad er kvalifisert til å få sin WOCN sertifisering. Eksamen må tas fem år etter vellykket gjennomføring av et valgt WOCN utdanningsprogram.

Fordeler med sertifisering

"The Wound, begynte Stomi, og inkontinens Nursing Certification Board (WOCNCB) bekrefter sykepleiere i 1978 som en måte å gjenkjenne og skille verdien av dyktige sykepleiere fra de på en oppføring nivå," i henhold til WOCNCB webområde. Å bli sertifisert som et sår og Stomi Care Nurse sikrer en sykepleier har blitt opplært til den høyeste grad i såret og stomi, og gjør henne mer salgbar når hun er ute etter en ny jobb.

Resertifisering

Det er to måter en sykepleier kan bli re-sertifisert som en sår og Stomi Care Nurse. Den første er å gjenerobre sertifisering eksamen. Det andre er å sende inn en portefølje av deres faglige utvikling innen sår og stomi. Disse inkluderer presentasjoner, publikasjoner og plakatene. Uansett hvilken vei som velges, må re-sertifisering være ferdig hvert femte år.

Hvor å Endre en Stomi Bag

Hvor å Endre en Stomi Bag


Det finnes mange forskjellige typer ostomies. Noen av dem er permanent på grunn av sykdom, skade eller fødsel defekt, mens andre kan være midlertidig. Stomi kan involvere blæren eller tarmen, men alle krever den samme grunnleggende behandling. Læring til forandring posen fullstendig er viktig for integriteten til huden, og for å oppnå en form for normalitet for ostomi-pasienter.

Bruksanvisning

Fjern ostomiposen

•  Vask hendene og sette sammen dine forsyninger.

Fjern klippet fra bunnen av posen, tøm den og kast den i plastposen. Ikke kast klippet bort, siden du skal gjenbruke det.

Bruk limet remover å tørke rundt wafer og etter behov mens du fjerner den. Stabil huden med en hånd og langsomt fjerne skiven med den andre hånden. Avhende wafer i plastposen.

Undersøk huden rundt stomien for tegn på irritasjon og rengjør området med vaskeklut og mild såpe og vann. Et godt tidspunkt å gjøre dette på er i dusjen så noen drenering fra stomien går ned i avløpet.

Tørk av huden ved å forsiktig klappe den med et rent håndkle.

Erstatte ostomiposen

Mål stomien med måleanvisning som følger med ostomiposer. Spore den riktige størrelsen på åpningen, som bør være 1/8-tommers større enn stomien, på baksiden av wafer og klippe det ut med saks.

Sett hudbeskytter på huden der wafer skal plasseres.

Trekk papiret av baksiden av wafer, forlater papir på båndet rundt wafer på plass. Påfør litt stomi lim på baksiden av wafer, fukte fingrene litt og glatter den rundt. Sørg for at du får noen rundt hullet du kutte ut for stomien.

Legg hele apparatet over stomien etter fjerning papiret backing fra tapen, noe som gjør at stomi er i midten av hullet du kutte ut. Trykk på wafer på plass, jevner ut tape ut og fjerne eventuelle rynkete områder.

Sett den nye posen på wafer, trykke den rundt for å sørge for at det klikker på plass. Dra forsiktig på posen for å sjekke at er sikker og endelig brette opp bunnen og lukke den med klippet.

Tips og advarsler

 • Prøv forskjellige merker av stomi forsyninger for å finne ut hva som fungerer best for deg. Din lege eller sykepleier kan hjelpe deg å finne kilder i ditt område.
 • Følg legens instruksjoner når omsorg for din stomi. Dette er grunnleggende retningslinjer for generell stomi.
 • Observere stomien og huden rundt når du endrer din ostomipose og varsle deg lege av noe uvanlig irritasjon, drenering eller blødning.

Hvordan du rengjør en Stomi

Hvordan du rengjør en Stomi


En stomi er en kirurgi-laget åpning til kroppen. Det er oftest brukt etter laryngectomies og gastrointestinale operasjoner der noe behov for å komme inn eller ut av kroppen regelmessig (som luft eller avføring). Mange pasienter har en stor angst om å ha en stomi, fordi de kan bli smittet. Deres utseende kan også føre til stor selvbevissthet. I virkeligheten stomier er en rutinemessig del av medisin og er ganske overkommelig.

Bruksanvisning

•  Begynn med å koke vannet for å desinfisere det.

Tilsett 1 / 8th av en teskje av kosher salt. Vanlig bordsalt har antiklumpemidler og jod, noe som kan føre til komplikasjoner. Oppløse salt helt.

Fjern saltløsning fra varmen, og la den avkjøles i en desinfisert og kjemisk fri container. Ethvert ubrukt saltoppløsning kan være lagret i en uke, men det er best å skape en ny ladning hver gang.

Bruk dråpetelleren for å ta litt av den lunkne eller kjølig saltvannsoppløsning og skyll stomi. Fjern eventuelle omliggende rusk.

Bruk en slags beskyttelse på stomien etter vanlige cleanings å holde den fri for fremmedelementer.

Tips og advarsler

 • Vær forsiktig ved rengjøring. Kroppen er tøff, men stomien er et svakt punkt i kroppen.

Komplikasjoner av Stomi

En kirurg skaper en stomi, eller små hull i buken, ved å sy åpningen av tarmen eller ureter til huden av buken. En pose kan deretter bli koblet til stoma å samle avføring eller urin utenfor kroppen. Denne ekstra operasjon er nødvendig når en del av tarmen eller urinveiene er blitt fjernet. Behovet for en stomi kan være midlertidig eller permanent, avhengig av omfanget av operasjonen en pasient har hatt. Noen komplikasjoner kan oppstå.

Typer

Det er tre hovedtyper av stomi. Urostomi er en åpning fra urinlederne som gjør urinen til å forlate kroppen uten å passere gjennom blæren. Denne type stomi kan befinne seg i sentrum eller i enten venstre eller høyre side av nedre del av magen.

Ileostomi åpnes fra tynntarmen, slik at avføringen kan forlate kroppen uten å passere gjennom tykktarmen. Stomien er vanligvis plassert i nedre høyre del av magen.

En kolostomi er en åpning fra tykktarmen, som tillater avfall å forlate kroppen uten å passere gjennom anus. Oftest stoma er plassert i den nedre venstre del av magen.

Vanlige komplikasjoner

Vanlige stomi komplikasjoner omfatter tilbaketrekking av tarmen tilbake i magen, prolapsed tarm eller peristomal brokk. Når en stomi trekkes det trekker innover forårsaker krakk å lekke fra under. Dette kan gjøre det omkringliggende huden sår.

Prolapsed stomier stikker utover, øker i lengde. Selv om dette kan virke skremmende for pasienten, er en stomi prolaps ikke livstruende. Dette kan være et senere komplikasjon som ofte forbindes med en nødsituasjon kolostomi. Prolaps kan repareres med en mindre operasjon. Svake magemusklene eller dårlig healing etter operasjonen kan føre til at området rundt stomien for å bule. I dette tilfelle kan peristomale brokk være årsaken til blokkeringen eller obstruksjon. Selv vanligvis ikke smertefull, kan brokk være ubehagelig og ofte repareres under lokalbedøvelse.

Andre komplikasjoner

Tidlige komplikasjoner som kan følge kirurgi omfatter blødning, infeksjon, fistel, brekninger, dehydrering, eller de mer sjeldne tilfeller av endetarms iskemi eller sårdehiscens. Ischemi involverer utilstrekkelig blodtilførsel til området mens munnings dehiscence fører til forurensning av såret med fekalt stoff forårsaker irritasjon og smerte.

Senere komplikasjoner av en stomi kan innebære vedvarende infeksjon, forstoppelse, kreft, Crohns sykdom eller åreknuter rundt plasseringen av stomien. En pasient er også risiko for å utvikle hudlidelser som eksem, psoriasis, hudsår, cellulitt, impetigo, eller en fungal eller viral infeksjon.

Stomi Care

Posen som kobles til en stomi passer under klærne og er lett å endre. Posene er designet for å være lekkasjefri og luktfri. En stomisykepleier vil vise deg hvordan du kan tømme posen. Stomi pasienter trenger å drikke rikelig med væske og spise regelmessige måltider for å komme inn i en toalett rutine. I noen tilfeller kan enkeltpersoner lære å tid deres avføring ved å skylle ut stomien med lunkent vann fra springen.

Inkluder bare små mengder fiber i kosten for de første månedene etter operasjonen. Etter det, kan du sakte øke mengden av fiber i kosten. Planlegg rutinemessige medisinske kontroller med legen din slik at han kan sjekke tilstanden på stomien nettstedet.

Bivirkninger

Noen ganger tarmen kan begrense eller utvide ut av stomien hindre avføring fra å passere gjennom i posen. Disse problemene kan trenge å bli korrigert med kirurgi. En stomi relatert til ileostomi eller kolostomi kirurgi kan bevege seg på egen hånd. Hvis dette skjer er det vanligvis ingen grunn til bekymring. Husk at i noen tilfeller er stomi festet til tarmen, som klemmer og kontrakter som fordøyd maten passerer gjennom den.

Diaré er en annen vanlig bivirkning, spesielt i løpet av de første dagene etter operasjonen. Inntil systemet regulerer, kan din lege eller stomisykepleier råde deg til å drikke og spise mat med høyt kalium og salt.

Forebygging

Fordi kroppen din tilpasser seg en forkortet tarm eller urinveiene, er det viktig å konsumere en diett som inneholder den nødvendige balansen av næringsstoffer. Unngå å spise matvarer som nøtter, mais, selleri, sopp og kokos som disse kan forårsake blokkeringer. Dette er spesielt viktig råd hvis du har hatt en ileostomi. Ileum er smal og kan bli lett blokkert.

Spis små munnfuller av mat og tygge godt. Hvis du har hatt en kolostomi, bør du ikke spise kål, bønner eller brokkoli. Som med en ileostomi, spise sakte og ikke snakke mens du spiser, slik at du ikke svelge for mye luft. Med alle typer stomi, bør du drikke rikelig med væske og spise mat med høyt fiber for å unngå å bli forstoppet.

Hvordan Skyll jeg en Stomi?

Hvordan Skyll jeg en Stomi?


En kolostomi er en kirurgisk indusert åpning i tykktarmen. Kolostomi vanning er en måte å regulere avføring gjennom tømming av tykktarmen på timeplanen. Vannings innebærer innføring av vann inn i tykktarmen gjennom åpning (stoma), som stimulerer tarm å tømme. Gjentatte vanning trener tarmen til å tømme med minimal avføring mellom vanning. Kolostomi vanning er en personlig avgjørelse. Fordelene med vanning er bevegelsesfrihet, økt komfort, redusert gass, minimal lukt, og mindre diaré og forstoppelse.

Bruksanvisning

Kjøp vannings kits fra medisinsk forsyning butikken. Forberede posen ved å stenge vannet regulator på vanning bag slangen. Fyll sekken med én liter lunkent vann fra springen. Teste vanntemperaturen. Lunken eller litt kaldere vanntemperatur fungerer best.

Plasser posen på en krok på badet i nærheten av toalettet. Bunnen av beholderen bør være skulder høyt mens du står. Posen skal henge i øyehøyde når du sitter. Sitt på kommode; det kan gjøre det føles mer naturlig.

Sett opp ermet. Ta av kolostomi posen og rens huden rundt stomien. Plasser ermet. Rett stomien i sentrum av irrigasjonshylsen ring. Fest beltet hvis settet bruker et belte. Plasser den åpne enden av hylsen i toalettet.

Åpne regulatoren og la litt vann piple ut gjennom åpningen i toppen av ermet. Ikke sette vannet i stomien. Renne litt vann inn i hylsen eller i bassenget. På denne måten luften forlater røret.

Smør kjegle tips. Steng vannet regulator og sett forsiktig kjeglen, som følger med settet. Tømme tarmen. Trykk på kjegle i stomien fast. Åpne regulator og la vannet renne inn i tykktarmen. Stoppe eller bremse vannet med ubehag. Prosessen vil ta rundt fem minutter.

6. Fjern spissen av kjeglen fra stoma og lukke irrigasjonshylsen når vannet i vanningsposen er tømt inn i tykktarmen. Hold kjegle tett presset mot stomien til du føler press bygge opp.

Fjern kjeglen gjør at ermet cuff er opp. Drenering kan begynne å evakuere umiddelbart og med kraft. Lukk ermene toppen. Sitter tålmodig med ermet på toalettet for ca 15 til 20 minutter før drenering har stoppet.

La ermet på plass og klemme det. Det er trygt å la badet nå. Det meste av vannet og avføring kommer tilbake inn i hylsen i de neste 20 til 30 minutter. Imidlertid kan en dehydrert person beholde noe av fluidet.

9. Gå på do når stomien har stoppet drenering. Skyll med gjenværende vann i beholderen og ta av ermet. Vask huden rundt stomien. Tørk stomi området og gjelder stomianordningen over stomien. Rengjør ermet og bag for fremtidig bruk.