Digidexo.com

betent milt

Hva er årsaken til en betent Spleen?

Hva er årsaken til en betent Spleen?


En frisk milt er omtrent på størrelse med en knyttet hånd, men en betent milt blir forstørret som et resultat av betennelse. En betent og forstørret milt er kjent som splenomegali.

Symptomer

Personer med en betent milt er ofte uvitende om det faktum at milten er betent. Det er oftest oppdaget under rutinemessige fysiske undersøkelser.

Virusinfeksjon

Virusinfeksjoner er én årsak til betent milt. Mononukleose er den mest vanlig viral infeksjon som resulterer i en betent milt.

Bakterielle infeksjoner

Bakterielle infeksjoner, inkludert, men ikke begrenset til, syfilis og endokarditt (en infeksjon i slimhinnen i hjertet) kan føre til at milten blir betent.

Parasittinfeksjoner

Malaria er et eksempel på en parasittisk infeksjon som kan føre til en betent milt.

Liver Disease

Leversykdom, inkludert, men ikke begrenset til, kan skrumplever føre til at milten blir betent.

Blodkreft

Leukemi, kan Hodgkins sykdom og andre blod kreft forårsake betennelse i milten.

Hvordan Naturligvis Shrink en Spleen

Det finnes en rekke grunner til at milten kan bli forstørret. Virale eller bakterielle infeksjoner, leversykdommer, metabolske forstyrrelser, visse typer anemi, blodpropper og i området av leveren eller milten kan alle føre til at organet for å bli forstørret og smertefull. Milten din spiller en viktig rolle i immunforsvaret, så se en lege hvis det blir hoven eller smertefull. I tillegg til en lege omsorg, kan noen få skritt hjelpe deg raskt og sikkert gjenopprette fra en forstørret milt.

Hvordan Naturligvis Shrink en Spleen

Naturlig rettsmidler for Forstørret milt

•  Unngå idretter og aktiviteter som kan resultere i at du faller eller blir ristet. En plutselige støt kan føre til at milten til å sprekke, noe som krever øyeblikkelig hjelp, og kan være dødelig.

Grense aktiviteter som fører til at milten å verke. Bøying, dans og renhold er eksempler på aktiviteter som kan ytterligere irritere milten.

Få nok hvile. Hvile gjør at kroppen kan reparere og helbrede seg selv, så gi deg selv en pause og sove i, ta naps, og bare generelt ta det med ro.

Ta en melk tistel supplement for å støtte leveren og milten. Milk thistle inneholder forbindelser som beskytter leverceller fra skade. Siden en betent milt er ofte et resultat av en overarbeidet lever, kan melk tistel hjelpe løser det underliggende problemet. Milk Thistle er vanskelig for kroppen å absorbere, så se etter konsentrert melk tistel tabletter. Ta 200 mg to eller tre ganger om dagen så lenge du fortsetter å ha symptomer.

Prøv homøopatisk middel ceanothus, som bidrar til å lindre kroniske smerter i området av milten og er også anbefalt for forstørret milt. Ta en dose og vente å se om det er en viss bedring i hvordan du føler deg. Hvis det er, ta en dose hver gang du begynner å føle forrige dose der off. Hvis du ikke merke en forbedring, slutte å ta medisinen.

Snakk med en yoga instruktør om øvelser som kan hjelpe massasje og støtter milten. The Pigeon, Sittende Angle og Bound Angle utgjør kan være bra for milten. Kontroller at du har instruktøren viser deg hver positur, som riktig form er svært viktig i yoga. Lytt til kroppen din. Hvis en positur føles godt, gjør det. Hvis det gjør vondt, stopp.

Grunner for en forstørret lever og milt

Flere lidelser kan føre til en forstørret lever og milt, en tilstand som kalles hepatosplenomegaly. De underliggende sykdommer som resulterer i hepatosplenomegali arves metabolske sykdommer kjennetegnet ved enten ikke produserer nok av en av enzymer som er nødvendig for å behandle lipider, eller de enzymer man har ikke fungerer skikkelig. Åtte lidelser er kategorisert som lipid lagring sykdommer, selv om ikke alle resultat i hepatosplenomegaly. Denne artikkelen vil ta bare med de som gjør det.

Funksjon

Lipider er fett-lignende stoffer som er en del av membraner som finnes i og mellom cellene og i myelin skjede som strøk og beskytter nervene. Lipider omfatter oljer, fettsyrer, voks, steroider som kolesterol, og østrogen, og andre beslektede forbindelser. Normalt kroppens enzymer konvertere disse lipider i mindre komponenter som gir energi for kroppen. Når disse enzymer ikke fungerer på riktig måte, i stedet for å bli omdannet de lagres som fett. Overdreven lagring kan forårsake permanent cellulære og vevsskade, spesielt i hjernen, det perifere nervesystemet, lever, milt og benmarg.

Identifikasjon

Fire metabolske forstyrrelser resultere i både en forstørret lever og milt: Gaucher sykdom, Niemann-Picks sykdom, Farber sykdom og Sandhoff sykdom (Variant AB). Disse sykdommer har ikke herder. Alt som kan tilbys, generelt, er støttende terapi.

Gaucher

Gaucher sykdom er en mangel på enzymet glucocerebrosidase, noe som fører til fatty materiale å "samle i milt, lever, nyrer, lunger, hjerne og benmarg," ifølge nettsiden til National Institute of nevrologiske lidelser og Strokes (ninds) . Andre enn hepatosplenomegaly symptomer er "leverfunksjonsfeil, skjelettlidelser og bein lesjoner som kan forårsake smerter, alvorlige nevrologiske komplikasjoner, hevelse i lymfeknuter og (noen ganger) tilstøtende ledd, oppblåst mage, en brunaktig farge til huden, anemi, lavt antall blodplater, og gule flekker i øynene, "i henhold til instituttet. Selv om det rammer begge kjønn like, er det mest vanlig i de av Ashkenazi jødisk avstamning. Det er tre subtyper. Type 1 og type 3 reagerer på behandlinger som kan forbedre livskvaliteten, men det er ingen kur. Type 2 lider vanligvis dø før fylte to.

Niemann-Picks

Ifølge ninds, er Niemann-Picks en gruppe lidelser "forårsaket av en opphopning av fett og kolesterol i cellene i leveren, milten, beinmarg, lungene, og hos noen pasienter, hjernen. ... Et karakteristisk kirsebær-rød halogen utvikler rundt sentrum av retina i 50 prosent av pasientene. " Det er fire underkategorier, typer AD. Type A, den mest vanlige, forekommer hos spedbarn som sjelden lever lenger enn 18 måneder når de kontrakt sykdommen. Denne type "forekommer oftest i jødiske familier." Type B er en juvenile utbruddet skjema. Sammen med hepatosplenomegaly, symptomer også inkludere "ataksi, perifer neuropati, og lungeproblemer at fremgangen med alderen, men hjernen er vanligvis ikke berørt." Disse barna kan leve inn i voksenlivet, men ofte trenger oksygen på grunn av lungeproblemer. Typer C og D kan utvikle når som helst og vanligvis forårsake omfattende hjerne engasjement. Det er ingen herding og behandling er kun støttende.

Farbers

Ifølge ninds, denne sykdommen forårsaker "en akkumulering av fettholdig materiale i leddene, vev og i sentralnervesystemet." Denne sykdommen vanligvis begynner i tidlig barndom, men kan oppstå senere i livet. Spedbarn som erverver sykdommen vanligvis dø før fylte 2. Symptomer kan inkludere "oppkast, leddgikt, hovne lymfeknuter, hovne ledd, leddkontrakturer (kronisk forkorting av muskler eller sener rundt leddene), heshet, og xanthemas, som tykkere rundt leddene som sykdommen utvikler seg. " Barn som utvikler hepatosplenomegaly, vanligvis dø innen seks måneder. Kortikosteroider brukes til å kontrollere smerte og benmargstransplantasjon eller kirurgi er gjort for å redusere granulomer (betent vev).

Sandhoff

Sadhoff er en alvorlig form for Tay-Sachs sykdom. Ifølge ninds, overflater sykdommen i en alder av ca seks måneder. Andre enn hepatosplenomegaly symptomer er "progressiv forverring av sentralnervesystemet, motorisk svekkelse, tidlig blindhet, merket skremmeeffekt for lyd, spastisitet, muskelrykninger (sjokklignende sammentrekninger av en muskel), kramper, macrocephaly (en unormalt forstørret hode) og kirsebær -Rød flekker i øyet. Andre symptomer kan være hyppige luftveisinfeksjoner, bilyd i hjertet, dukke-lignende ansiktstrekk. " Det er ingen behandling. Anfall kan kontrolleres med anti-krampe medisiner, men barn vanligvis dør av luftveisinfeksjoner etter alder tre.

Milt lidelser hos barn

Milt lidelser hos barn


Milten er plassert i kroppen under magen. Milten filtre og lagrer blod og produserer røde blodceller. Til tross for den Miltene funksjon, barne-organer er i stand til å fungere ordentlig hvis milten må fjernes på grunn av en forstyrrelse.

Effekter

Barn med milt lidelser vil ha uforklarlige blåmerker, hjertebank, smerter i rygg og mage og uforklarlig blødning fra nesen.

Årsaker

Årsaker til milt lidelser hos barn inkluderer traumer forårsaket av skader, virale infeksjoner og sykdommer.

Identifikasjon

Å identifisere milt lidelser en lege vil ta en medisinsk historie og en fysisk undersøkelse. De vil ta et røntgenbilde av abdomen og utføre en ultralyd.

Behandling

En forstyrrelse av milten vil bli behandlet med kirurgi. Operasjonen, som kalles en splenektomi, er minimal invasiv og bare tar på de fleste tre timer.

Advarsel

Til tross for at kroppen ikke trenger milten for å overleve, barn som har fått fjernet milten er mer utsatt for infeksjoner og trenger å få vaksiner og ta antibiotika for å bli frisk.

Hvordan Soothe en betent Colon

En betent tykktarm er symptomatisk for inflammatoriske tarmsykdommer som ulcerøs kolitt og Crohns sykdom. Disse alvorlige tilstander føre til betennelse i tykktarmen og andre områder av fordøyelseskanalen som resulterer i ubehagelige symptomer som betydelig kramper, smerter og diaré. Ernæringsmessige mangler er også en mulighet på grunn av dårlig absorpsjon av næringsstoffer. For å administrere denne betennelsen, kan du gjøre flere ting som inkluderer en kombinasjon av medisiner og livsstilsendringer, som er spesielt viktig å forvalte disse forholdene. Du kan ikke kurere disse forholdene, men du kan oppnå langsiktig remisjon.

Hvordan Soothe en betent Colon

•  Snakk med legen din om medisiner. Flere forskjellige stoffer er tilgjengelig som behandler betennelsen som utløser symptomene. De omfatter Azulfidine, Asacol og Rowasa. I alvorlige tilfeller som ikke responderer på disse behandlingene, kan legen gi deg kortikosteroid injeksjoner. Legen kan også foreskrive immunsuppressive; De tar ikke opp betennelsen direkte, men deres effekt på immunsystemet undertrykker betennelse. Ofte foreskrevet medisiner inkluderer Humira, Sandimmune og Tysabri. Legen din kan finne det beste løpet av behandling for deg.

Hold deg unna drikker som forverre diaré; disse inkluderer alkohol og kullsyreholdige drikker.

Unngå melkeprodukter og annen mat med mye fett. Hvis du har inflammatorisk tarmproblemer, kan du ikke fordøye disse matvarene på riktig måte, og de vil forverre symptomene dine.

håndtere stress. Det vil ikke utløse en blusse opp, men det kan gjøre symptomene betydelig dårligere. Eksperimenter med ulike avspenningsteknikker som meditasjon, dyp pusting, progressiv avslapning, positiv visualisering eller yoga. Trening er også en stor stressavlastning.

Eksperimenter med mengden av fiber i kosten. Normalt er en høy-fiber diett regnes som en hjørnestein i å spise sunt og reduserer sjansene for å få en inflammatorisk tarmsykdom, men det kan faktisk forverre symptomene på disse forholdene. Du må kanskje redusere inntaket av høy-fiber matvarer under en blusse opp for å redusere symptomer.

Vurder å bruke naturlige kosttilskudd som støtter tarmhelse og redusere symptomer på tykktarmsbetennelse. The University of Maryland Medical Center antyder at de følgende behandlinger kan være fordelaktig. Sink (25 mg daglig), folsyre (800 mcg daglig) og vitamin B12 (800 mcg daglig) hjelpe fikse skadet tarmcellene. Fiskeolje (2,7 g daglig) kan lindre betennelse. Probiotika inneholder strekk Saccharomyces boulardi (250 til 500 mg, fire ganger om dagen) kan redusere forekomsten av diaré. Glutamin (400 mg, fire ganger om dagen) er gunstig for generelle tarmhelse.

Betent Infant Bryst

Betent Infant Bryst


Betente baby bryster kan være alarmerende for nye foreldre, men det er faktisk en vanlig tilstand. Tilstedeværelsen av denne og relaterte symptomer visne vanligvis innen få uker etter fødselen.

Kjennetegn

Direkte etter fødselen, kan et spedbarn vise betennelse i ett eller begge brystene. Denne tilstanden påvirker både mannlige og kvinnelige spedbarn.

Relaterte symptomer

Symptomer relatert til spedbarn bryst betennelse inkludere "heksemelk", en melkeaktig utflod fra brystvortene, og "pseudomenstruation", en melkeaktig utflod som kan være til stede hos nyfødte kvinner. I tillegg kan nyfødte hunner oppviser betennelse i labia.

Årsaker

Infant brystbetennelse er forårsaket av eksponering for morens hormoner mens i livmoren, spesielt østrogen. Østrogen er et stoff som er i stand til å trenge inn i placental vegg.

Behandling

Ingen behandling er nødvendig for spedbarn brystbetennelse. Brystbetennelse og relaterte symptomer bør avta i løpet av et par uker etter fødselen. Ikke klem betente bryster, da dette kan føre til infeksjon.

Konklusjon

Infant brystbetennelse er en vanlig tilstand og er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Hvis tilstanden vedvarer i mer enn to uker, eller en infeksjon er mistenkt, kontakt lege.

Betente Testiklene

Betente Testiklene


Betennelser i testiklene, en betennelse i testiklene, er normalt forårsaket av bakterier eller virus, inkludert de som er ansvarlig for seksuelt overførbare sykdommer og kusma. Risikoen for Betennelser i testiklene øker for menn over 45 år gamle, de som ikke har blitt vaksinert mot kusma eller de i alderen 19-35 som har vært utsatt for et seksuelt overførbar sykdom. Rødhet og ømhet i regionen min ledsage orchitis, som gjør vannlating og samleie smertefullt. Menn med disse symptomene bør kontrolleres og behandles så snart som mulig. Ubehandlet kan orchitis føre til krymping av testiklene og i sjeldne tilfeller, infertilitet.

Betente Testiklene

Se etter symptomer på orchitis, som ifølge eMedicine Health, inkluderer en rød eller lilla tone på betent testikkel, blod i sæd og lyskesmerter. Andre generelle symptomer inkluderer feber, oppkast og kvalme, og generelt dårlig helse.

Oppsøk lege dersom symptomene dine høres ut som orchitis. Ifølge Dr. Mark B Mycyk, førsteamanuensis ved Boston University School of Medicine, er ultralyd mest brukes av leger for å bekrefte diagnosen av orchitis. Ultralyd også brukes for å sikre at pasienten ikke har testikkeltorsjon, en tilsvarende tilstand. En prøve av utslipp fra urinrøret kan tas bestemme tilstedeværelsen av bakterier i samsvar med orkitt. Kusma relatert orchitis er den vanligste årsaken, men tilstanden kan også være bakteriell.

Komme undersøkt for en seksuelt overførbar sykdom hvis du tror du er i faresonen. STD årsaker til orchitis inkluderer gonoré, klamydia og syfilis. Hvis du har en STD, en antibiotikakur representerer den viktigste formen for behandling.

Ta paracetemol eller noen over-the-counter smertestillende for å lindre ubehag. Ifølge feil diagnose, kan andre behandlinger inkluderer anitbiotics, eller behandling av den underliggende årsak til orkitt (for eksempel kusma eller SOS). Husk å sjekke etiketten med eventuelle medisiner du tar, å sikre det er noe potensial for en reaksjon med andre medisiner du bruker. Diskuter noen tvil du har med legen din.

Bruk tettsittende boksershorts som noe å støtte testiklene vil øke komforten. Forvent litt ubehag som orchitis tar rundt 10 dager å rydde opp.

Bruk isposer dekket med et håndkle eller klut for å redusere hevelse. Dr. Mark B Mycyk anbefaler dette i sin Medscape artikkel, samt sengeleie. Dekker ispose beskytter mot utvikling av frostskader på testiklene, det siste du trenger når du allerede opplever smerte i testiklene. Hold ispose på i rundt 10 minutter om gangen, og bruke det hele dagen i de tidlige stadier av orchitis.

Betent Pancrease & gallestein Prosedyrer

Gallestein kan oppstå når galle i galleblæren danner faste partikler. Disse steinene ofte oppstå når det er høye nivåer av bilirubin eller kolesterol i gallen. Enzymene fra dine gallestein kan begynne å angripe bukspyttkjertelen og omkringliggende vev som kan føre til at bukspyttkjertelen til å bli betent. Denne betennelsen er kjent en pankreatitt.

Symptomer

Gallestein eller en betent bukspyttkjertel kan være smertefullt. Smerten er vanligvis plassert i den øvre middel magen og kan bli verre når du ligger nede. Disse symptomene kan være ledsaget av kvalme og oppkast.

Prosedyrer for gallestein

Det er flere måter å behandle gallestein å hindre pankreatitt. Ekstrakorporal shockwave lithotripsy (ESWL) er en form for behandling som bruker sjokkbølger å bryte opp gallestein. Når steinene er i mindre biter det tillater dem å passere gjennom galle systemet. Medisiner kan også brukes som en form for behandling for å oppløse gallestein. Denne behandlingen vil ta lengre tid å se resultater og gallestein kan danne nytt.

Kirurgi er vanligvis den beste fremgangsmåten hvis pasienten ikke har utviklet pankreatitt. Denne fremgangsmåten kan utføres umiddelbart og vil være til hjelp ved forhindring eller videre betennelse i bukspyttkjertelen. Hvis bukspyttkjertelen er betent pasienten vil motta antibiotika via en IV for flere dag før utføre kirurgi. Denne operasjon kalles en cholecystektomi som tillater galle å strømme fra leveren direkte inn i tynntarmen.
Det er to former av galleblæren kirurgi, Laparoskopisk fjerning og åpen kirurgi. Laparoskopisk er den mest foretrukne form for kirurgi som bruker en laparoskopisk cholecystectomy som er et instrument med et kamera som er satt inn i en liten åpning i magen. Dette instrumentet hadde kirurgisk utstyr knyttet til å ta ut gallestein. Denne prosedyren kan ta 20 minutter til en time, og er mindre smertefullt enn åpen kirurgi.
Åpen kirurgi vil kreve aa 3 til 6-tommers snitt i buken for å fjerne gallestein. Denne fremgangsmåten er ikke utføres ofte, og det tar en gjennomsnittlig eller 45 til 90 minutter.

Betent bukspyttkjertel

Det finnes to former for en betent bukspyttkjertel som kan være forårsaket av gallestein: akutt og kronisk. Fremgangsmåten for akutt pankreatitt vil begynne med en IV av antibiotika for å lindre smerte. I visse tilfeller kan pasienten være nødvendig å mate ved et nasogastrisk sonde som settes inn gjennom nese og hals. Denne formen for fôring vil tillate bukspyttkjertelen tid til å leges mens antibiotika arbeider for å redusere betennelse.
Terapeutisk Endoskopisk Retrograd cholangiopancreatography (ERCP) er et rør med en datastyrt kamera festet for å vise bukspyttkjertelen. Denne fremgangsmåten blir utført i akutte og kroniske tilfeller.

Behandlingen for kronisk pankreatitt vil følge de samme trinnene en så akutt tilstand. Etter disse trinnene er fullført, kan legen forskrive syntetiske bukspyttkjertelen enzymer hjelpe mat å fordøye. En næringsrik plan av små lav-fett måltider vil være nødvendig for å behandle denne tilstanden.

Hvordan kurere en betent Liver

Hvordan kurere en betent Liver


Å kurere en betent lever, må du først ha en leverfunksjonstest. Denne testen er gjennomført for å fastslå omfanget av skader på leveren.

Hvordan kurere en betent Liver

•  Ha en leverbiopsi. Under lokalbedøvelse, er en tynn nål satt inn gjennom den nedre del av høyre bryst, og en liten del av leveren er fjernet. Da er det profesjonelt undersøkt under et mikroskop.

•  Bestem diagnose. Hvis leveren er betent på grunn av overdrevent alkoholinntak, da et kortikosteroid er vanligvis anbefales. Hvis sykdommen er på et avansert stadium, blir behandlingen utført på sykehuset. I noen tilfeller er en levertransplantasjon nødvendig.

Hvis du er i en tidlig fase, vil legen plassere deg på en spesiell diett, slik at vitamin B erstattes i kroppen.

Leveren kan også bli betent på grunn av gul feber. Denne type av inflammasjon kan behandles med sengeleie, sykehusinnleggelse, salt og væskeerstatning. En blodoverføring er utført i tilfeller av alvorlig blødning.

Hvis Oesophagostomiasis er årsaken til den betente leveren, behandle med albendazole og levamesole. I noen tilfeller trenger en operasjon som skal utføres for å fjerne knuter i tarmkanalen, som inneholder parasitter som forårsaker leveren din til å bli betent.

Hvis du har blitt diagnostisert med porfyri cutanea Tarda, behandle det med antimalariatabletter, begrense eksponeringen for sol og unngå alkohol til alle tider.

Behandle det med støttende og symptomatisk behandling. Chaparral (urtemiddel bivirkning) kan forårsake leverbetennelse, og når behandlingen ikke fungerer, noen ganger en levertransplantasjon er nødvendig.

En allogenic stamcelletransplantasjon kan være nødvendig, hvis du har blitt diagnostisert med Lymfoproliferativ syndrom. Stamcelletransplantasjon bør gjøres på det tidligste stadiet mulig.

Rettsmidler for Betent gikt

Urinsyregikt er forårsaket av for mye urinsyre som danner krystaller i vev av leddene i kroppen. Resultatet er betennelse og smerter. Behandling av gikt innebærer å redusere betennelsen å lindre smerten. Langtidsbehandling av betente gikt søker også å hindre betennelse oppstår ved å hindre forekomster av krystallisert urinsyre i leddene.

Anti-inflammatoriske medisiner

Reseptbelagte legemidler er gitt for å redusere betennelse som er ansvarlig for smerten av gikt. Kortikosteroider, NSAIDs og colchicines blir ofte foreskrevet for å redusere leddbetennelse.
Drikke mye vann i løpet av en gikt angrep kan bidra til å skylle urinsyre fra kroppen din. Drikk vann med sitron så mye som mulig mens du lider av en gikt angrep.
Vær sikker på at det er omega 3 essensielle fettsyrer i kostholdet ditt regelmessig. Fettsyrene er en naturlig anti-inflammatorisk som vil bidra til å avlaste leddet smerte som er forårsaket av gikt. Bruk en anti-inflammatorisk kosthold for å forebygge gikt fra å bli betent.

Forebyggende medisin

Forebygging av en gikt angrep er en av de beste måter å behandle gikt betent. Diet er en av de viktigste faktorene i en gikt forebyggende behandling. En lav purin diett er en som har et lavt innhold av purin, som er forandret til urinsyre i kroppen etter at de er forbrukt. En diett som er lav i dette stoffet vil sikre en begrenset mengde av urinsyre i kroppen, og redusere risikoen for en gikt angrep. Lave purine matvarer inneholder egg, nøtter, lave -fat oster, frukt og juice og pasta.
Urinsyregikt er mer vanlig hos overvektige pasienter. Å miste vekt hvis du er overvektig og opprettholde en sunn kroppsvekt er et forebyggende tiltak som kan stoppe gikt angrep. Diet bør være utformet for å gå ned i vekt og redusere puriner i næringsmidler.

Pain Relief

Gikt smerte oppstår vanligvis på stortåen og kan være ødeleggende. Forebygge en gikt angrep er den beste måten å unngå denne smerten, men smertestillende metoder er nødvendig når en gikt angrep finner sted.
Analgetika er tilgjengelig over disk og kan være gunstig for lindring av smerte fra betent gikt. En lege kan forskrive en sterkere smertestillende som kan gi mer smertelindring for alvorlige tilfeller.
Infra rødt lys brukes til å gi smertelindring gjennom varme på de berørte ledd. Laser behandling av gikt brukes også til å gi smertelindring uten noen av bivirkningene som er felles med medisiner. Lasere blir brukt som et anti-inflammatorisk behandling.
Varme og kalde omslag på de berørte ledd er en enkel hjem middel som kan gi lindring i løpet av en betent gikt angrep. Påfør varme til det berørte området i tre minutter og deretter bruke kaldt i 30 sekunder. Bruk varmt og kaldt vann for å påføre varmen til berørte ledd.
Epsom salt fotbad for betent gikt kan også gi umiddelbar smertelindring. Når det er flere ledd i kroppen påvirkes av betent gikt, vil et bad med en eller to kopper Epsom salt tillate deg å suge hele kroppen.

Hva Foods kan krympe en milt?

Hva Foods kan krympe en milt?


Milten resirkulerer jern og røde blodceller og bidrar til å bekjempe infeksjonen. Noen ganger skade eller sykdom fører til at milten for å forstørre. Endringer i kosthold og livsstil endringer kan krympe en forstørret milt.

Kosttilskudd

En te laget av apple tree bark kan rense lymfesystemet og krympe en forstørret milt. Også eplecider som har blitt kokt ned til sirup, tatt av spiseskje som en tonic, kan lette en forstørret milt.

En melk tistel supplement, i form av en kapsel eller tablett som du kan kjøpe hos din lokale helsekost butikk, støtter lever og milt funksjon. De to organene jobber tett sammen, og en forstørret milt er ofte forårsaket av en overarbeidet lever.

Fiber

En diett høy i frukt, sammen med rikelig med vann, vil bidra til å holde lymfesystemet ren. Øk inntaket av høy-fiber frukt som epler, bananer og blåbær.

Matvarer for å eliminere

Når du lider av en forstørret milt, unngå fet og bearbeidet mat. Disse matvarer er vanskelig å fordøye og sette betydelig belastning på leveren og milten.

Alkohol

Milten og leveren er avhengige av hverandre for riktig funksjon. En pålagt tunge leveren kan føre til en forstørret milt. Kutte ut alkohol og øke vanninntaket å krympe en milt.

Tegn på alvorlig sykdom

En forstørret milt er ikke bare ubehagelig - det kan være et symptom på en alvorlig sykdom som leukemi, kreft eller lymfom.

Se legen din for en skikkelig løpet av behandlingen, og bruke tipsene ovenfor for å hjelpe medisinsk behandling av forstørret milt.

Årsaker til en forstørret lever og milt

Samtidig utvidelse av både lever og milt er referert til som hepatosplenomegali. Denne lidelsen er vanligvis oppdaget av en helsearbeider i løpet av urelaterte diagnostisk testing. Symptomer kan ikke være spesifikke og pasienten er vanligvis uvitende om sin eksistens. Leveren og milten er viktig for mange kroppsfunksjoner og dermed påvirket av tusenvis av vilkår, lidelser og sykdommer. Det er imidlertid noen årsaker som er mer vanlig å uorden enn andre.

Skrumplever

Cirrhose i leveren er en vanlig årsak til en forstørret lever og milt. Skrumplever stammer fra en rekke årsaker, inkludert overskytende alkoholforbruk, viral hepatitt og spesifikke genetiske lidelser. Skrumplever innebærer utskifting av sunt leveren vev av arrvev. Når arrvev har overtatt sunt levervev, leveren er ute av stand til å fungere på riktig måte på grunn av mangelen på blodstrøm. Vanlige symptomer på skrumplever inkluderer tap av appetitt, væskeretensjon, gulsott (gule øyne og hud), gastrointestinale-veisproblemer, abdominal hevelse og mørk urin.

Kronisk hepatitt C

Kronisk hepatitt C kan også føre til lever og milt utvidelse. Hepatitt C, en viral infeksjon leveren, blir overført gjennom infisert blod. Dens symptomer er i hovedsak relatert til milten og leverproblemer det forårsaker, inkludert gulsott, oppkast og kvalme, magekramper, feber og mørk urin.

Non-Hodgkins lymfom

Non-Hodgkins lymfom er en type kreft som påvirker lymfeknuter og lymfesystemet. En av de bivirkninger av sykdommen progresjon er svellingen av begge disse organene. Sterke smerter, så vel som lever og nyre-infeksjoner, er andre symptomer på senere stadier av denne type kreft.

Leukemi

Leukemi, en type kreft som involverer hvite blodceller, er en årsak til en forstørret lever og milt, så vel som ømhet av begge organer. Leukemi kan føre til beslektede nyre-og leversykdommer i tillegg til hepatsplenomegaly.

Sigdcelleanemi

Sigdcelleanemi stammer fra en genetisk forstyrrelse som forårsaker feilaktig dannelse av røde blodceller. I tillegg til å forårsake en forstørret lever og milt, kan det også føre til gulsott, hovne hender og føtter, tretthet, svakhet, alvorlige synsproblemer og magesmerter.

Milt Sykdommer

Milten er omtrent på størrelse med knyttneven din. Det er en myk, svampaktig organ. Den inneholder de hvite blodceller. I motsetning til andre store organer, kan du leve uten milt. Men hvis du mister din milten din evne til å bekjempe infeksjoner er redusert.

Beliggenhet

Milten ligger under brystkassen like under i øvre venstre del av magen.

Funksjon

Milten utfører fire funksjoner. Det holder kroppens væsker i balanse og bidrar til å kontrollere mengden av blod i kroppen din. I tillegg ødelegger milten din gamle eller ødelagte celler og bidrar til å bekjempe infeksjoner.

Symptomer

Det finnes ingen spesifikke symptomer assosiert med milt sykdommer. Det er imidlertid symptomer på en forstørret milt. For eksempel, mett uten å spise, smerter som starter i øvre venstre del av magen og sprer seg til venstre skulder, tretthet eller hyppige infeksjoner er alle symptomer.

Sykdommer

Selv om det ikke er konkrete milt sykdommer, det er sykdommer og infeksjoner som kan skade milten. For eksempel kan sigdcelleanemi, mononucleosis, leukemi eller hepatitt forstørrer milten.

Behandling

Det er to alternativer for behandling av sykdommer som påvirker milten. Legen din vil behandle de underliggende årsakene som sigdcelleanemi. Splenektomi, fjerning av milten, er et annet alternativ.

Forstørret lever og milt sykdom

Forstørret lever og milt sykdom


En forstørret lever og milt er kjent medisinsk som hepatosplenomegaly. Vanlige årsaker er leukemi, lymfom, karsinoid syndrom, skrumplever, kronisk utmattelsessyndrom og hepatitt C.

Betraktninger

Milten er en viktig del av immunsystemet. Ifølge Mayo Clinic, er en normal milt omtrent på størrelse med en knyttneve. En forstørret milt kan være et resultat av infeksjon, leversykdom eller noen typer kreft. Det er et symptom på en underliggende tilstand.

Flere Betraktninger

Leveren produserer kolesterol, lagrer vitaminer og mineraler, og filtrerer skadelige stoffer fra blodet. En normal leveren, ifølge CNN Health, er omtrent på størrelse med en liten fotballbane. En forstørret lever kan være forårsaket av alkoholmisbruk, hepatitt, leverkreft, infeksjoner eller leukemi.

Årsaker

Ifølge WrongDiagnosis.com, er det 740 årsaker forstørret lever og milt sykdom, inkludert akutt lymfoblastisk leukemi, gallegang kreft, Epstein-Barr virus, Reyes syndrom og trombocytose.

Behandling

Behandling for en forstørret lever bestemmes av årsaken. Behandling for en forstørret lever på grunn av leukemi kan omfatte kjemoterapi. En lever skadet av hepatitt B eller C kan behandles med medisiner.

Mer Behandling

En forstørret milt kan fjernes kirurgisk når skaden medfører smerter, blødning eller alvorlig anemi. I henhold til "Merck Manual Home Edition," risikoen ved å fjerne milten inkluderer økt fare for infeksjoner.

Betente Galleblære Symptomer

Betente Galleblære Symptomer


Galleblæren er et lite organ koblet til leveren som fungerer som lagringsanlegget for galle, fordøyelses juice som leveren skiller ut. Ifølge American College of Gastroenterology, oppstår det en betent galleblære når infisert materiale sitter fast i gallegangen eller en gallestein blokkerer overløp av bukspyttkjertelen juice. Personer med betente galleblæren symptomer kreve medisinske undersøkelser.

Magesmerter

En av de første symptomene på en betent galleblære enkeltpersoner kan oppleve er magesmerter på høyre side av kroppen. Denne smerten kan oppstå etter at du spiser et måltid - spesielt en hvor mye fett ble konsumert - eller når du tar et dypt åndedrag. Mageområdet er øm ved berøring. Smerten kan være excrutiating og vil typisk topp i 15 til 60 minutter og kan vare fra seks til 12 timer eller mer.

Brystsmerter og halsbrann

Et annet symptom på en betent galleblære er brystsmerter og halsbrann. Disse smertene er ikke alltid plassert i det sentrale området av brystet. I stedet er de plassert under brystbenet.

Frysninger

Når galleblæren blir alvorlig betent, enkeltpersoner ofte opplever episode av frysninger ledsaget av risting og svetting.

Fever

Feber oppstår når kroppens temperatur overstiger 98,6 grader Fahrenheit. Som kroppens forsvarsmekanisme, det fungerer med de andre betente galleblæren symptomer for å advare personer som infisert materiale er blitt fanget inni.

Gulsott

Gulsott oppstår når noe ikke fungerer som den skal i leveren eller galleblæren. Dette symptomet får huden til å gulne på grunn av opphoping av bilirubin, et stoff som produseres når hemoglobin bryter ned.

Symptomer på en betent blindtarm

Vedlegget er en liten, fingerlignende organ som er om lag ti centimeter lang. Det er festet til tykktarmen. Vedlegget fylles med mat og munner ut i tykktarmen. Det trenger ikke tømme effektivt til enhver tid og er utsatt for å bli blokkert. Blokkeringen fører til betennelse, også kalt en blindtarmbetennelse.

Demografi

En blindtarmbetennelse er den vanligste årsaken til betennelse i høyre nedre del av magen. Lag 7 prosent av befolkningen vil ha en blindtarmbetennelse eller annen gang i sitt liv. Menn er mer sannsynlig enn kvinner til å bli berørt. Tenåringer er også mer sannsynlig enn voksne å ha symptomer på en blindtarmbetennelse. Oftest vil en betennelse i vedlegg oppstå hos personer mellom 10 og 30.

Pain Sted

Tidlige smerte symptomer inkluderer intermitterende smerter rundt navlen. Smerten vil bli mer konstant og vil migrere til den høyre nedre kvadrant. Området av smerte i denne delen av magen kalles McBurney Point. McBurney er Point ligger omtrent halvveis mellom navlen og hoftebenet.

Andre symptomer

Etter at smertene begynner, et tap av matlyst, kvalme, oppkast, diaré og en lavgradig feber er alle ekstra symptomer på en betent blindtarm. Bevegelsen vil gjøre vondt i nedre høyre kvadrant føler seg verre.

Atypiske symptomer

Symptomer på en betent blindtarm ikke alltid følger samme mønster. Fordi stillingen av vedlegg i kroppen kan variere mellom individer, kan smerte og symptomer bli følt på forskjellige områder i buken. Også, med et atypisk Selvfølgelig kan det være en mangel på feber, oppkast og kvalme. En sterk trang til å urinere eller ha avføring kan være til stede med en atypisk kurset.

Barn

Blindtarmbetennelse er sjeldent hos spedbarn. Barn vil vise de samme symptomene som en voksen, men kan variere avhengig av barnets alder. Yngre barn, mindre enn to år, har oppkast og en hoven mage sammen med smerte som deres mest vanlige symptomer.

Eldrely

Hos eldre personer, kan tegn og symptomer på en betent blindtarm variere sterkt. Symptomene kan være vage og foreslå en tarm problem. De eldre kan heller ikke oppleve noen symptomer før appendix brister, noe som vil føre til intens smerte. Siden skiltene er vanskeligere å skille, mange eldre mennesker har også en tendens til å vente lenger før du får omsorg når lider av en betent blindtarm.

Hva er årsaken til Betent Colon?

Hva er årsaken til Betent Colon?


Colon betennelse er en type tarmlidelse og kan gi symptomer som inkluderer magesmerter, diaré og rektal blødning. En betent tykktarm kan være forårsaket av en rekke faktorer.

Allergier

Eksponering for et allergen kan forstyrre funksjonen av kroppens immunsystem, noe som kan føre til diaré.

Arvelighet

Kolon betennelse kan være en arvelig tilstand gått ned fra din mor eller far.

Medisinering

To av de mange symptomene som oppstår når du tar antibiotika inkluderer magekramper og diaré.

HIV

Humant immunsviktvirus (HIV) kan forårsake vedvarende diaré.

Irritabel tarm syndrom

Hormonelle forandringer kan føre til irritabel tarmsyndrom, en lidelse som fører til betennelse, oppblåsthet, diaré og overdreven gass.

Hva er behandlingen for en betent Colon?

Hva er behandlingen for en betent Colon?


En betent tykktarm, også kjent som kolitt, er en smertefull tarmsykdom med symptomer som smerter og diaré. Mens det er ingen kur for kolitt, det finnes behandlinger som kan bidra til å minske symptomene.

Funksjon

De fleste behandlinger for kolitt arbeidet med å redusere betennelse. I noen tilfeller, disse terapi også hjelpe presse kolitt i remisjon.

Betydning

Leger har mange forskjellige typer av medikamenter som er tilgjengelige for å behandle symptomene på kolitt. Noen er mer effektive for mennesker enn andre, mens noen stoffer har alvorlige bivirkninger. Legen din vil hjelpe deg å bestemme hvilket medikament som fungerer best for deg.

Funksjoner

Legen din vil sannsynligvis prøve en anti-inflammtory stoffet med deg først, for eksempel Azulfidine eller Asacol. Dersom disse stoffene ikke virker, kan legen forsøke et immunsystem suppressor. Antibiotika og smertestillende midler kan også administreres for å lindre symptomene på kolitt.

Advarsel

I alvorlige tilfeller kan legen anbefale kirurgi for å fjerne en del av tykktarmen. Selv om dette vil kvitte deg med kolitt, vil du ha problemer med bestått flere avføringer enn normalt.

Betraktninger

Mens det er mulig å være gravid med kolitt, er det viktig å finne en måte å holde sykdommen i remisjon uten å bruke stoffer som er skadelig for det ufødte barnet.

Dietter for folk uten Milter

Folk kan leve aktive liv etter en milten har blitt fjernet. De vanligste årsakene splenektomi må utføres er enten på grunn av en idrettsskade eller ulykke, eller på grunn av en sykdom som kreft eller mononukleose. Fordi milten er en del av lymfesystemet, og er nødvendig for riktig immunforsvar, må folk uten milt vedta et sunt kosthold og ta immun økte for eksempel solhatt. Røde blodceller lages i milten, så jernrike matvarer som grønne bladgrønnsaker og rosiner er viktig.

Overgangs dietter

Mange folk ikke spiser et sunt kosthold og å drastisk bytte til en helt annen diett kan være for vanskelig. To svært populære overgangs dietter er "Eat-Clean" diett fremmet av Tosca Reno av Oxygen magazine, og Bob Greene "Best Life" kosthold. Begge dietter har massevis av bøker som inneholder oppskrifter og måltid planer om å starte på en sunnere vei. Mesteparten av arbeidet er gjort for deg, og oppskriftene inneholder lett tilgjengelige matvarer du kan kjøpe på matbutikk.

Gå vegetarianer

For å ta det neste steget i å bli sunnere, bytte til et vegetarisk kosthold. Hvis du allerede bruker av "Eat-Clean" diett, rett og slett følge dietten for vegetarianere. Denne dietten fortsatt tillater meieriprodukter som yoghurt, men foreslår at du bytter fra skummet kumelk til soyamelk, og fra magert kjøtt til kjøtterstatninger som tofu. Et annet alternativ er å inkludere produkter fra vegetariske leverandører som Amys Kitchen inn dine måltid planer.

Rå høy vegan

En av de mest sunne dietter for å vedta kalles en "high rå vegansk" diett eller "85-15" diett. På denne dietten, vil om lag 85 prosent av maten være fersk, rå, levende, økologisk frukt og grønnsaker, mens den andre 15 prosent er tilberedt vegetariske matvarer som kokte bønner og helkorn. Det levende plante enzymer gi kroppen din rikelig med næringsstoffer for å støtte et svekket immunsystem. En populær høy rå vegansk kosthold som gir rikelig med støtte er "Hallelujah Diet", fremmet av Rev. George Malkmus.

Øvelser for en betent Knee

Betennelse i kneet kan være forårsaket av en rekke grunner, inkludert traumer eller skader, utbruddet av artritt, osteoporose, eller bursitt. Vanlige symptomer på kne betennelse inkluderer ømhet, hevelse og en varm følelse rundt kneet området. Selv om smerten kan variere fra mild til mild ubehag, kan leger anbefale fysioterapi for å styrke kneet, noe som kan redusere risikoen for fremtidige kneskader. Ikke prøv følgende øvelser uten legens tillatelse eller tilsyn av en fysioterapeut, som du kan forverre tilstanden eller forårsake alvorlig skade.

Leg Hever

Styrkeøvelser brukes under fysioterapi for å forbedre kvaliteten på kneet, ifølge fysioterapeut Jim Johnson, forfatter av "Treat Your Own Knees." Treningsøktene som regel innebære vekten plassert på ankelen din, etterfulgt av å løfte beinet opp og sakte flytte den tilbake til utgangsposisjonen. Denne øvelsen gjentas for to sett, 15 repetisjoner per sett. Som du fortsette din fysioterapi, vil din terapeut øke repetisjoner og vekter.

Svømming

Svømming, som også kan bygge styrke i kneet og er vanligvis inkludert senere i fysiske terapitimer, lindrer betennelse ved å løsne ledd og øke omfanget av bevegelse, ifølge Johnson. Svømming er også ansett som en form for kardiovaskulær trening, som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen. Din fysiske terapeut kan du svømme noen runder mens forsiktig sparker for å venne seg til bevegelsen. Mer anstrengelse vil bli tillatt som kneet styrke og bevegelighet økning.

Stretching

Den viktigste oppgaven for en betent kne er strekke. Ifølge Susan Bernstein, forfatter av "The Arthritis Foundation Guide til smertelindring," strekker seg i minst 10 minutter om dagen kan redusere stølhet og forbedre ytelsen under trening.

Johnson antyder du sitte på gulvet med bena lukket og forsiktig forlenge overkroppen fremover som om du prøver å ta på tærne. Hold denne posisjonen i 10 til 60 sekunder, hvile og gjenta. Pass på å strekke før og etter trening for å forbedre fleksibiliteten.