Digidexo.com

medfødt anosmia

Årsaker til Anosmia

Anosmi er manglende evne eller tap av evne til å lukte ting. Det kan være et totalt tap av lukt, eller manglende evne til å lukte bestemte dufter. Anosmi kan ha en ødeleggende effekt på en persons liv. Dette er forverret fordi det ikke blir tatt like alvorlig som andre sensoriske deprivasjon funksjonshemninger. Det kan være like farlig på grunn av manglende evne til å oppfatte faresignaler, slik som røyk, giftige kjemikalielukt eller hvis maten lukter ille. Luktesansen er nært knyttet til hukommelse og er en av de sterkeste signaler for å utløse detaljerte minner. Tap av denne evne til å huske via lukt har blitt knyttet til depresjon. Lukter også påvirke mellommenneskelig samhandling, noen ganger på et ubevisst nivå, som når hormoner er involvert.

Typer

Det er mange forskjellige nivåer og årsaker til lukt tap. Anosmi er fullstendig tap av luktesansen. Personer med medfødt anosmia er født uten en følelse av lukt. Den manglende evnen til å oppfatte en bestemt lukt kalles spesifikk anosmia, som også kan være genetisk. Hyposmi er en redusert følsomhet for lukt, mens hyperosmia økes senstivity. Dysosmia inkluderer defekt eller svekket luktesans, mens parosmi er en forvrengt luktesans. Phantosmia er smelling et fantom lukt. Presbyosmia er en nedgang i luktesans som skjer når du blir eldre. Det er to vidt brukte tester som har blitt utviklet for å diagnostisere anosmia. Dette er University of Pennsylvania Smell Identification Test (UPSIT) scratch og snuse test utviklet av Dr. Richard Doty, og Connecticut chemosensory Clinical Research Center (CCCRC) test.

Årsaker - Medisinsk

Det er noen medisinske tilstander som forårsaker anosmia eller påvirke luktesansen. Anosmia kan være forårsaket av sinus-infeksjoner eller andre infeksjoner som påvirker nesen. Dette kan føre til en midlertidig tap av lukt, eller i alvorlige tilfeller kan føre til permanent skade. Trauma til hodet eller nesen kan påvirke luktesansen, spesielt hvis det oppstår skade på frontallappen, der lukter behandles. Tannarbeid kan skade lukte nerver. Luktesansen kan også redusere og være helt tapt som en aldre.

Årsaker - Genetiske

Visse genetiske lidelser kan også påvirke sens av lukt. Kall syndrom er en genetisk lidelse preget av hypogonadisme og medfødt anosmia. Opitz-Frias syndrom er en sjelden medfødt lidelse som fører til kraniofaciale anomalier, laryngotracheal lidelser og hjertefeil. Disse kan forårsake problemer med å puste og luktesansen. Sjøgrens syndrom er en autoimmun sykdom som fører til at immunsystemet til å angripe de kjertlene som produserer tårer og spytt. Dette fører til tørre øyne, munn, nese og svelg som kan påvirke luktesansen. Noen former for epilepsi og psykiske lidelser som schizofreni og depresjon kan også påvirke luktesansen.

Årsaker - Kjemisk

Bruk av nesespray, spesielt den som inneholder sink, har vært knyttet til tap av lukt. Eksponering for andre kjemikalier eller irriterende stoffer som sigarettrøyk kan ødelegge luktesansen. Visse medisiner kan forårsake hyposmi eller dysosmia. Anosmi forårsaket av medisiner eller kjemikalier kan være midlertidig.

Advarsel

Det finnes en rekke vanlige legemidler som kan svekke luktesans, disse inkluderer antidepressiva og antiepileptika, antihistaminer og kalde medisiner, antihypertensiva og hjerte medisiner, anti-inflammatoriske, antimikrobielle stoffer, antineoplastika, bronkodilatorer og astma medisiner, lipidsenkende medikamenter, muskelavslappende midler, vasodilatorer og strålebehandling av hodet.

Medfødt lungesykdom

Medfødt lungesykdom er en hvilken som helst sykdom som tofter driften av lungene, og er til stede på et barns fødsel. Noen barn vokser ut av alvorlige symptomer, som ofte er tilfelle med astma. Andre sykdommer kan være ødeleggende for de fleste av barnets liv eller føre til andre problemer som hjerneskade.

Klassifikasjoner

Lungesykdommer faller inn i tre klasser, ifølge MedlinePlus.com. Airway lungesykdommer spesifikt påvirke transporten av oksygen ved enten innsnevring eller blokkering av luftveiene. Oksygen kan ikke gå inn i og ut av lungene normalt. Sykdommer i lungevev ødelegge anatomi av vev ofte gjennom arrdannelse eller betennelse. Til slutt, pulmonal sirkulasjon sykdommer hemme funksjonen av lunge blodkar. Begge lungevev sykdommer og lungesirkulasjonssykdommer forstyrre absorpsjon av oksygen og frigjøring av karbondioksyd.

Astma

MedlinePlus.com sier astma er en av de vanligste luftveissykdommer blant barn, og som sådan, er en topp grunn for barnets sykehusinnleggelser og fravær fra skolen. Ofte barn vil være å puste normalt, men en utløser for eksempel dyrehår eller sigarettrøyk fører til lungene 'innsnevring av luftveiene, noe som hindrer deres puste. Symptomer på dette er rask og vanskelig å puste, innstramming av brystet og hoste. Astma kan kontrolleres med daglig medisinering samt utryknings medisiner som brukes under et angrep.

Neonatal Respiratory Distress Syndrome

Neonatal respiratorisk distress syndrom (RDS) er underutvikling av lungene til en nyfødt, ifølge MedlinePlus.com. Fordi underutviklede lungene ikke har idet (en primær substans som kreves for å holde lungene oppblåst), har de ikke fungere skikkelig og kan føre til flere plager. Noen potensielle alvorlige problemer er en opphoping av luft i feil deler av kroppen, blødning i hjernen eller lungene, blodpropper og mental retardasjon.

RDS Årsaker

Neonatal respiratorisk distress syndrom (RDS) har et par årsaker, en å være en genetisk defekt. MedlinePlus.com sier den viktigste årsaken til RDS er for tidlig fødsel, og det er mest vanlig hos barn født minst 12 uker for tidlig. Premature babyer er ikke i mors liv lenge nok for lungene å fullt utvikle. Andre risikoer for RDS inkluderer et søsken med sykdommen, en diabetiker mor, et keisersnitt eller generelle leverings komplikasjoner.

Bronkopulmonal dysplasi

Bronkopulmonal dysplasi (BPD), i henhold til MedlinePlus.com, er en vedvarende lungesykdom som oppstår i nyfødte som var for tidlig eller som brukte pustemaskin umiddelbart etter fødselen. Barn med medfødte hjertesykdom eller lungeinfeksjoner er mer sannsynlig å utvikle BPD. Symptomer inkluderer blålig hud, en konstant hoste og pustebesvær. Vanligvis inkluderer behandling for BPD kontinuerlig bruk av en respirator inntil barnet ikke trenger det lenger.

Langsiktige bivirkninger Symptomer på Medfødt lymfødem

Langsiktige bivirkninger Symptomer på Medfødt lymfødem


Lymfødem er preget av væske bygge opp i ekstremiteter. Dårlig fungerende eller ikke-eksisterende lymfeknuter forhindre skikkelig drenering av lymfe væske. Medfødt lymfødem resultater fra en arvelig abnormitet, ifølge University of Pittsburgh. Denne tilstanden fører til en rekke symptomer som ofte krever livslang ledelse så vel som visse komplikasjoner.

Skin

Lymfødem fører til at huden tykkere rundt det berørte området og tar på utseendet på en appelsinskall. Dype sprekker kan også føre til lymfe væske lekker ut av huden, ifølge Dr. Don R. Revis av Emedicine.com

Hevelse

Hevelsen at resultatene fra lymfødem varierer fra mild til alvorlig og invalidiserende, ifølge Mayo Clinic. I verste fall kan du ikke bruke det berørte lem i det hele tatt.

Betennelse

Oppbygging av væske og protein i kroppen provosere en inflammatorisk respons som produserer en rekke endringer i kroppen. Dette kan føre til tilbakevendende infeksjoner og sjelden, lymphangiosarcoma-en kreftsvulst, ifølge Revis.

Bilateral Medfødt lymfødem

Bilateral medfødt lymfødem-in som nedre og øvre ekstremiteter er berørt noen ganger forbedrer over tid spontant, ifølge Revis.

Behandling

Selv om du ikke kan helt kurere lymfødem, kan flere behandlinger behandle symptomer. Dette inkluderer lymfedrenasje massasje, komprimering slitasje, øvelser og i de mest alvorlige tilfellene-kirurgi.

Om medfødt syfilis

Om medfødt syfilis


Medfødt syfilis oppstår når en kvinne som er smittet med syfilis passerer sykdommen til hennes ufødte barn. Hastigheten for overføring er ganske høy; 60 til 80 prosent av babyer født av mødre med syfilis er infisert. Overføring skjer vanligvis i løpet av svangerskapet, når spiroketen som forårsaker syfilis er gått gjennom morkaken, men i noen tilfeller smitte skjer under fødsel.

Time Frame

Medfødt syfilis utvikler seg på samme måte som syfilis infeksjon hos voksne, selv om de stadier av sykdommen er mindre veldefinert. Barn med medfødt syfilis som ikke får rask behandling vanligvis gå gjennom tidlig, latente og sent utslag av sykdommen. Den tidlige fasen opptrer mellom fødsel og de første måneder av livet, etterfulgt av en latent fase. Sen medfødt syfilis begynner vanligvis når barnet er minst to år gammel.

Effekter

Tidlig medfødt syfilis forårsaker et utslett lik som sekundær syfilis hos voksne. Utslettet kan bestå av blemmer eller kobberfargede humper og er vanligvis mest alvorlig på kjønnsorganer, nese og munn. Spedbarn med tidlig medfødt syfilis har ofte en blodig nese og i noen tilfeller kan utvikle nervesystemet problemer, inkludert anfall, lammelser, hydrocephalus og lærevansker. Den latente fasen av syfilis som følger har ingen symptomer, og spedbarnet vises vanligvis å ha gjenvunnet. Sen medfødt syfilis ligner tertiær syfilis hos voksne, selv om nevrologiske komplikasjoner er sjeldnere. Lesjoner i øyet og blindhet er vanlige komplikasjoner. Vekster og sår kan utvikle seg, forårsaker skade på bein, spesielt ansikts bein. Tennene blir ofte skadet av medfødt syfilis, og har en karakteristisk laftet utseende.

Identifikasjon

Diagnosen er vanligvis laget når rutine mors screening tester påvise syfilis hos moren. I noen tilfeller er medfødt syfilis ikke mistenkt inntil spedbarnet viser symptomer på tilstanden. Testene blir så utført på både mor og barn til å måle nivåer av antistoffer. Disse testene ofte gi falske positive resultater, så mer spesifikk testing kan være nødvendig for å bekrefte diagnosen.

Forebygging / løsning

Hvis det blir oppdaget syfilis tidlig i svangerskapet, kan smitte av fosteret nesten alltid unngås ved å behandle moren med antibiotika injeksjoner. Behandling av syfilis noen ganger fører til en Jarisch-Herxheimer reaksjon, som kan forårsake spontanabort tidlig i svangerskapet. Til tross for denne risikoen, gravide kvinner som har syfilis nesten alltid få behandling, siden sjansen for dødfødsel uten behandling er mye høyere. Spedbarn med medfødt syfilis er gitt antibiotika injeksjoner, vanligvis over en periode på 10 dager. Selv om dette er kurativ, kan permanent skade forårsaket av syfilis infeksjon ikke reverseres.

Advarsel

40 prosent av graviditeter hos kvinner som er smittet med syfilis vil ende i dødfødsel. Mellom 60 og 80 prosent av de resterende spedbarn blir født med medfødt syfilis. Mange av disse barna vil ha permanente funksjonshemminger eller vil bli vansiret av sykdommen. Medfødt syfilis er nesten alltid forebygges. Fordi syfilis testing er rutinemessig utført under svangerskapet, er det svært sjelden når kvinner får svangerskapsomsorg starter tidlig i svangerskapet.

Babyer og medfødt hjertesykdom

Finne ut at barnet ditt har en medfødt hjertefeil (ellers kjent som medfødt hjertesykdom) kan være oppsiktsvekkende og skremmende, men babyen er i gode hender. Moderne medisinsk kunnskap og teknologi forbedrer din babyens sjansene for blomstrende inn i voksenlivet, som leger er nå i stand til å diagnostisere og behandle nesten alle typer medfødt hjertesykdom.

Medfødt hjertefeil

Medfødte hjertefeil er problemer i strukturen av en nyfødt baby hjerte. De kan innebære problemer med hjertets innvendige vegger, hjertets ventiler, og hjertets arterier og vener. Medfødte hjertefeil påvirke hjerteblodstrømmen. Noen medfødte hjertefeil er enkle og har ingen symptomer, mens andre er komplisert og er ledsaget av livstruende symptomer.

Forekomst

Mellom 650.000 og 1,3 millioner amerikanere har en medfødt hjertefeil, og ca 36 000 (nesten én av hver 100) babyer er født med en medfødt hjertefeil hvert år, sier American Heart Association. Men hvis du eller noen i din familie har allerede hatt en baby med en medfødt hjertefeil, kan risikoen for å ha en ny baby med en medfødt hjertefeil være høyere enn normalt.

Årsaker

Det er mange potensielle genetiske og miljømessige årsaker til medfødte hjertefeil. Ifølge American Heart Association, er de hovedsakelig antatt å være genetisk men bare noen få gener har blitt positivt forbundet med medfødt hjertefeil. Også ifølge Kidshealth nettet, hvis en kvinne i hennes første trimester av svangerskapet er utsatt for miljømessige stoffer som dermatologiske medisinering, litium salter og krampestillende medisiner, kan det øke hennes babyens sjansene for å bli født med en medfødt hjertefeil. I tillegg, hvis en kvinne misbruker narkotika og alkohol, har ukontrollert diabetes, eller blir utsatt for industrielle kjemikalier under svangerskapet, hennes babyens risiko for å ha en medfødt hjertefeil øker. Imidlertid er spesifikke årsaker til medfødt hjertesykdom vanligvis ikke kjent.

Symptomer

Alvorlig medfødt hjertefeil vanligvis bli klart i løpet av de første månedene etter at babyen er født. Ofte, en av de første tegn på medfødt hjertesykdom er et hjerte knurrer, vibrasjoner som kan høres gjennom et stetoskop. (Merk at de fleste bilyder ikke indikerer en hjertefeil.) I noen babyer, lavt blodtrykk og blå hud ved fødselen er indikatorer på at blodet ikke sirkulerer tilstrekkelig gjennom sine små kropper. Noen andre symptomer kan omfatte pustevansker, problemer med fôring, og utilstrekkelig vektøkning.

Behandling

Mange medfødte hjertefeil kan behandles med en operasjon i tidlig barndom, men noen feil kan kreve 02:58 operasjoner mellom barndom og førskolealder. Noen forhold kan også bli behandlet av invasive prosedyrer, utført i Hjartekateterisering laboratoriet i stedet for på et operasjonsbord. Et barn med en medfødt hjertefeil fortsetter vanligvis å se en pediatrisk kardiolog og sin faste barnelege for standard kontroller.

Outlook

Ifølge American Heart Association, har risikoen for å dø etter medfødt hjertekirurgi ble redusert fra 30 prosent til om lag fem prosent mellom 1960 og i dag. De fleste barn med enkle defekter leve inn i voksenlivet uten ytterligere problemer utover mulig trening begrensninger. Folk født med komplekse medfødte hjertefeil opplever flere begrensninger som utviklingsmessige forsinkelser og lærevansker.

Behandlinger for medfødt syfilis

Selv om fødselslege vil gå langt for å behandle syfilis før barnets fødsel, er det fortsatt en mulighet for at hun kan bli født med medfødt syfilis. Medfødt syfilis kan være invalidiserende og livstruende for barnet dersom sykdommen står ubehandlet. Ifølge The New York Times Health Guide, kan spedbarn smittet med sykdommen i sin mors liv dø i fosterlivet eller etter fødselen. Hvis du har blitt diagnostisert med syfilis, eller hvis spedbarn skjermer positivt for sykdommen, søke behandling.

Diagnose

Hvis det nyfødte begynner å vise tegn til utslett på kjønnsorganene eller munnen, blemmer på hendene eller føttene, feber, medfødt lungebetennelse og en vannaktig utflod fra nesen, vil legen din mistenker at han har medfødt syfilis og vil undersøke morkaken og barnet ditt til å konkludere med en diagnose. Din nyfødte barn vil ha henne milt og lever undersøkt for betennelse, en taletale tegn på syfilis. Det nyfødte kan også gjennomgå en bein X-ray, en synsundersøkelse og en spinalpunksjon for å trekke ut væske for testing under et mikroskop.

Standard behandling

Alle behandlinger for syfilis, enten for deg eller barnet ditt, vil være penicillin; gravide kvinner som er allergisk mot penicillin kan ufølsomme før behandling. Hvis du ble diagnostisert under de tidligere stadier av sykdommen, er det lettere å kurere. Ifølge Mayo Clinic, hvis du har vært smittet for mindre enn et år, trenger du bare trenger én dose. Spedbarn vil også trenge en dose av penicillin, selv om legen har behandlet deg for sykdommen.

Dosering

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, vil behandling for et spedbarn vare i opp til 10 dager. Under barnets behandling, er det viktig å fullføre hele løpet av medisinering. Hvis du glipp av enda en dag, må du gjenta kurset.

Penicillin bivirkninger

Noen bivirkninger fra penicillin er Jarisch-Herxhemier reaksjon. Spedbarn kan utvikle feber, frysninger, muskelsmerter, hodepine og kvalme. Denne reaksjonen varer i bare noen få dager på det meste.

Forebygging / løsning

Praktisere sikker sex kan hjelpe deg å unngå å fange syfilis og dermed har barnet til å utvikle medfødt syfilis. Hvis du har blitt diagnostisert med sykdommen, få medisinsk tilsyn snarest mulig. Svangerskapskontroll er viktig. Riktig behandling kan redusere ditt barns sjansene for å utvikle komplikasjoner som blindhet, nevrologiske problemer, skjemmende og døvhet.

Medfødte cytomegalovirusinfeksjoner

Medfødte cytomegalovirusinfeksjoner


Cytomegalovirus (CMV) infeksjon kan forårsake permanent handikap i et lite antall spedbarn som er født med sykdommen. CMV er i herpes familien, knyttet til forkjølelsessår og vannkopper. De fleste mennesker blir smittet med viruset som barn og ikke har noen symptomer. Hvis en gravid kvinne er utsatt for og smittet for første gang under svangerskapet, har hun en 33 prosent sjanse for å overføre smitte til barnet hennes. Hvis et barn blir født med viruset, er infeksjonen kalles medfødt.

Symptomer på medfødt CMV

Én av ti nyfødte smittet med CMV vil ha problemer som væske i lungene, liten for svangerskapslengde, lav fødselsvekt, lite hode størrelse, skjelvinger, gulsott, beslag og et utslett av små blåmerker. Leveren og milten kan bli utvidet. De fleste barna som fødes med disse alvorlige symptomer vil lide varig funksjonshemming.

Prenatal tester for CMV

Blod titers kan fortelle hvis mor har antistoffer mot CMV som tyder på at hun har blitt smittet, men de kan ikke bestemme når infeksjonen inntraff. Babyen er bare i faresonen hvis mor ble smittet for første gang mens hun var gravid. Det finnes tester som kan hjelpe fastslå tidspunktet for smitte, men de er upålitelige og ikke mye brukt. En kvinne som ikke viser antistoffer for CMV er i fare for å anskaffe infeksjon mens gravid, men slike tester er ikke rutinemessig gjort prenatalt. Fostervannsprøve kan oppdage virus, men kan ikke fortelle om barnet vil ha abnormiteter.

Narkotika Betraktninger

Anti-virus medisiner som ganciklovir, som blir eksperimentelt forsøkt å forhindre hørselstap i de mest alvorlige tilfellene av medfødt infeksjon, har alvorlige bivirkninger. De er mye farlig for bruk i svangerskapet.

Prognose for babyer med CMV

De fleste babyer med CMV utvikle seg normalt. Babyer som har symptomer på CMV ved fødselen kan utvikle leverproblemer, vekst problemer, syn og hørselsskader og psykiske funksjonshemminger senere i livet.

Future for CMV Forskning

En storstilt utbygging vil være oppdagelsen av en trygg vaksine for CMV. Forskere jobber med å avslutte funksjonshemminger forbundet med CMV, som er like vanlig som de fra Down syndrom, føtalt alkoholsyndrom og nevralrørsdefekter.

Hvordan behandle Medfødt binyrebarkhyperplasi

Medfødt adrenal hyperplasi er en genetisk tilstand som påvirker binyrene. Både menn og kvinner lider av tilstanden der normal vekst er berørt. I denne sykdommen, gjør kjertlene ikke produserer nok kortisol, et hormon som er nødvendig for normal vekst. Leger vil behandle medfødt adrenal hyperplasi, men noen tilfeller kan være dødelig for pasientene.

Hvordan behandle Medfødt binyrebarkhyperplasi

Finn en spesialist for å behandle medfødt adrenal hyperplasi slik at tilgang til de nyeste informasjon og behandling alternativer er tilgjengelige. De fleste store byene vil tilby flere leger som spesialiserer seg på binyrene problemer, inkludert denne. De vil administrere tester og arbeide for å finne den beste behandlingsalternativ for pasienten.

medisinere barn som har medfødt adrenal hyperplasi med hormon medisiner for å supplere hva kroppen deres er eller ikke er i produksjon. I de fleste barn, er den tilstand som skal behandles med spesifikke medikamenter som øker den manglende hormonet eller hormonet ikke blir produsert nok, men i noen tilfeller, er flere legemidler er nødvendig. Overvåke eventuelle bivirkninger.

Tenk rekonstruktiv kirurgi. Dette er et vanlig valg for pasienter som har tvetydige ytre kjønnsorganene, spesielt hos kvinner, noe som er et resultat av noen former av kongenital adrenal hyperplasi. Mens det er ikke alltid nødvendig, vil denne type rekonstruktiv kirurgi bedre komfort og selvfølelse hos barnet.

Arbeid på å opprettholde de riktige doser av medisiner som barnet vokser og utvikler seg. Noen pasienter som kommer inn i voksenlivet med den vanligste formen av medfødt adrenal hyperplasi er i stand til å slutte å ta medisiner helt. Andre vil trenge for å fortsette å ta medisiner etter behov.

Hint

  • Følg alltid de mest aktuelle behandlingstilbud i henhold til legens anbefaling.

Medfødt binyrebarkhyperplasi Symptomer

Medfødt adrenal hyperplasi påvirker binyrene som kanskje ikke produserer nok kortisol hormonet eller for mye av hormonene aldosteron og testosteron. Hos barn, griper medfødt adrenal hyperplasi med vekst og utvikling av genitalia.

Baby Symptomer

Symptomer på klassisk medfødt adrenal hyperplasi hos spedbarn er vekttap, dehydrering, oppkast, forstørret penis og for jenter, tvetydige kjønnsorganer.

Barn og voksen Symptomer

Symptomer på klassisk medfødt adrenal hyperplasi hos barn og voksne inkluderer tidlig pubertet, infertilitet hos begge kjønn, blir kortere enn gjennomsnittet og uregelmessig menstruasjon.

Nonclassic kvinnens symptomer

Symptomer på nonclassic medfødt adrenal hyperplasi hos kvinner inkluderer infertilitet, fraværende perioder og maskuline egenskaper som for eksempel en dyp stemme og ansiktshår.

Nonclassic Unisex Symptomer

Symptomer på nonclassic medfødte adrenal hyperplasi forekommende hos menn og kvinner er overvekt, tidlig pubertet, lavt blodtrykk, lav beintetthet og en langsom bedring fra forkjølelse og andre infeksjoner.

Komplikasjoner

Komplikasjoner er potensialet for en binyrebarksvikt som forårsaker diaré, oppkast, sjokk og lavt blodsukker. En binyrebarksvikt er et resultat av lav kortisol produksjon i binyrene.

Cyanotisk medfødt hjertesykdom Symptomer

Cyanotisk medfødt hjertesykdom er i hovedsak en defekt finnes i hjertet som var til stede på tidspunktet for fødselen. Denne defekten påvirker den måten som hjertet til slutt fungerer, minske nivået av oksygen i blodet enn det som normalt ville bli sett i et barn med en fullt fungerende hjerte. Denne tilstanden kan føre med seg en rekke forskjellige symptomer som er avhengig av den type av hjertefeil som barnet er født.

Cyanose

Den vanligste symptom på cyanotisk medfødt hjertesykdom er cyanose, som er en bluing av huden på grunn av den reduserte oksygennivået i blodet.

Kortpustethet

Cyanotisk medfødt hjertesykdom kan også forårsake en person til å lide av en kortpustethet eller en følelse av å være omstendelig.

Fatigue

Mange mennesker som lever med cyanotisk medfødt hjertesykdom kan også oppleve noen grad av tretthet. Igjen vil dette være på grunn av den reduserte oksygennivået i blodet.

Appetitt og vekt

En rekke personer med cyanotisk medfødt hjertesykdom vil ofte ha en dårlig appetitt, så å si. Denne mangelen på appetitt vil uunngåelig påvirke hvordan en person gevinster vekt eller holder vekten.

Irritabilitet

Noen mennesker med cyanotisk medfødt hjertesykdom vil begynne å manifestere symptom på irritabilitet. Dette kan være en reaksjon på resultatet av symptomer eller en reaksjon på nivået av oksygen i blodet, men det er vanlig å over dette symptom da en hjertefeil er tilstede.

Svette

Spedbarn som har cyanotisk medfødt hjertesykdom kan faktisk vise symptom på svette uten noen åpenbar grunn. Dette vil for det meste skje mens de spiser og sykepleie.

Fakta om medfødt hjertesykdom

Fakta om medfødt hjertesykdom


Ifølge American Heart Association, er medfødt hjertesykdom en tilstand der strukturelle hjerteproblemer eksisterer ved fødselen. Medfødt hjertesykdom er et resultat av problemer som oppstår under utviklingen av hjertet. Oppstår disse problemene før kvinner blir klar over sin graviditet, kort tid etter unnfangelsen.

Folk med medfødt hjertesykdom

Ifølge American Heart Association, ut av 1000 babyer, vil ni ha noen form av en medfødt hjertelidelse. Det er om lag 650.000 til 1,3 millioner mennesker lever med en medfødt hjertesykdom i USA.

Pediatric medfødt hjertesykdom

Ifølge Cleveland Clinic, mange former av medfødt hjertesykdom krever åpen hjertekirurgi. Men mange foreldre til barn som har pediatrisk medfødt hjertesykdom er nølende til å ta den ruten. Mange former for medfødt hjertesykdom kan behandles ved hjelp av spesielle katetre.

Medfødt hjertesykdom og sport

Personer som har medfødt hjertefeil kan sette seg i fare når du spiller sport. Ifølge Cleveland Clinic, barn med medfødt hjertesykdom trenger å bli testet for å finne ut om de kan delta i sport. Testen som er brukt for å bestemme dette er en fitnesstest der barnets hjertefrekvens, blodtrykk, hjerterytme og generelle idrettslige prestasjoner måles.

Medfødt hjertesykdom Test

Ifølge LittleHearts.org, vil mødre ikke vet om deres barn kommer til å ha medfødt hjertesykdom med mindre de tar en ekkokardiogram test. Denne testen er ikke utført av en fødselslege, men av en spesialisert lege. Hjertefeil kan noen ganger bli oppdaget før fødselen gjennom ultralyd.

Kostnad

I løpet av 2004, den totale kostnaden av medfødt hjertesykdom for sykehusene var $ 2600000000 i USA.

Dødsfall

I løpet av 2005 ble 192 000 tapte leveår før fylte 55 på grunn av medfødt hjertesykdom. Ifølge American Heart Association, 3861 mennesker døde av medfødt hjertesykdom i 2004 Den vanligste årsaken til spedbarnsdødsfall er medfødt hjertesykdom. Ut av alle spedbarn som dør av fødselsskader, 30 prosent dør av hjertefeil.

Typer av medfødte hjertefeil

Ifølge Cleveland Clinic, som blod forlater kamrene i hjertet den passerer gjennom en ventil. Medfødte ventilfeil er når disse ventilene er misdannet eller feil størrelse. Ventilene som er mest assosiert med medfødte ventilfeil er de pulmonal og aorta ventiler.

Ifølge Mayo Clinic, er en ventrikulær septal defekt når det er et hull i sentrum, og forekommer når skilleveggen ikke fullt ut danner. Store hull krever ofte kirurgi.

Den atrieseptumdefekt er når en hullformer mellom de to øverste hjertekamrene. Dette hullet former når septum ikke lukkes skikkelig. Avhengig av størrelsen av hullet, kan behandling ikke være nødvendig.

Dette er de tre vanligste typer medfødte hjertefeil. Andre typer medfødte hjertefeil har å gjøre med underutviklede hjertekamrene; defekte, forstørret, trange eller tran arterier; eller en kombinasjon av defekter. En fullstendig beskrivelse av de mange typer congential hjertefeil kan bli funnet på MayoClinic.com.

Om medfødt hjertesykdom

Om medfødt hjertesykdom


Medfødt hjertesykdom er tilstede ved fødselen. Fosterets hjerte er utviklet i den andre måneden av svangerskapet. Én av 120 babyer blir født med minst en form for hjertesykdom. Medfødt hjertesykdom er den mest vanlige store fødselsdefekter.

Årsaker

De fleste årsaker til medfødt hjertesykdom er et mysterium. Arv eller familiehistorie synes å spille en rolle i utviklingen av det i et foster. En baby født med andre misdannelser som Down syndrom er mer sannsynlig å ha medfødt hjertesykdom. Virusinfeksjoner, som for eksempel tysk meslinger kontrakt under svangerskapet, har blitt koblet med medfødt hjertesykdom. Noen over-the-counter medisiner og reseptbelagte legemidler som Roaccutane og litium kan forårsake hjerteutviklingsproblemer.

Problemer med utviklingen av hjertet

Hypoplastisk venstre hjertesyndrom er der venstre side av hjertet, inkludert aorta, aortaklaffen, venstre ventrikkel og mitralklaffen ikke utvikler. En annen betingelse er enkelt hjertekammer, hvilket innebærer at barnet er født med bare en side av hjertet.

Problemer med blodårene

Innarbeiding av de store fartøyene forårsake oksygenutarmet blod som skal pumpes gjennom kroppen. Fallots tetrade er en kombinasjon av fire feil i blodårene som går gjennom hjertet. Truncus arteriosus er utvikling av ett stort aorta i stedet for separate fartøy. Koarktasjon er der aorta er smalere og bremser ned blodstrømmen. Total anomal pulmonal venøs forbindelse er der oksygenrikt blod føres til den høyre side av hjertet i stedet for mot venstre.

Problemer med hjerteklaffene

Aortastenose er der aorta ventilåpning er for smal for å tillate blodstrøm. Pulmonal ventil Roswell ikke tillater blod å passere inn i lungene til å bli oksygenert. Pulmonalstenose får hjertet til å pumpe vanskeligere å sirkulere blod. Trikuspidal atresi blokkerer blodstrømmen med vev. Ebstein anomali gjør at blodet å lekke tilbake inn i hjertet i stedet for å sende det ut til lungene. Subaortastenose bremser pumping av blod ned.

Unormale passasjer i hjertet av blodkar

Atrieseptumdefekt er et hull i de øvre hjertekamrene. Ventrikkelseptumdefekt er et hull i hjertekamrene. Atrioventrikulær kanalen feilen er et stort hull i midten av hjertet. Disse hullene tillater for unormal blodstrømmen gjennom hjertet. Patent ductus arteriosus er svikt i åpen passasje mellom arterien og aorta for å lukke etter fødselen. Eisenmenger kompleks er en kombinasjon av defekter.

Forebygging

Medfødt hjertesykdom kan ikke forebygges. En gravid kvinne kan redusere risikoen for hjertesykdommer til henne fosteret ved å ikke drikke alkohol, røyke eller ta ulovlige rusmidler. Hun bør også unngå eksponering for røntgenstråler og snakke med sin lege før du tar noen medisiner. Ukontrollerte blodsukkernivået hos diabetikere har vært knyttet til medfødt hjertesykdom utvikling hos fostre.

Medfødt Cyanotic hjertesykdom

The National Institute of Health sier medfødt hjertesykdom (CHD) er en samlebetegnelse som brukes til å beskrive flere ulike problemer som påvirker hjertet. The American Heart Association sier hvert år er det om lag 35 000 barn født med noen form for medfødt hjertefeil. CHD er ofte delt i cyanotisk (blåfarging som skyldes en relativ mangel på oksygen) og ikke-cyanotisk.

Årsaker til CHD

NIH sier mens flere faktorer synes å være involvert i utviklingen av de fleste medfødte hjertefeil, er uklart den eksakte årsaken.

Prenatal problemer som kan øke risikoen for CHD inkluderer diabetes, røde hunder eller andre virale sykdommer og mangelfull prenatal ernæring.

Gravide kvinner over 40 år er mer sannsynlig å ha en baby født med sykdommen. Arvelig kan også spille en rolle i CHD.

Cyanotisk Defekter

I medfødt Cyanotiske hjertefeil, inneholder blodet pumpes til kroppen utilstrekkelige nivåer av oksygen. Dette skaper en tilstand som kalles cyanose, som er en blåfarging av huden. Det er derfor uttrykket "blå babyer" brukes noen ganger når det refereres til spedbarn med cyanose.

Tre av de mer vanlige cyanotisk defekter er Fallots tetrade, transposisjon av de store arterier (skip) og totalt anomale lunge venøs retur.

Fallots tetrade

Fallots tetrade forårsaker lavt oksygennivå i blodet, noe som fører til cyanose. Noen nyfødte med alvorlig Fallots tetrade kan gjennomgå en operasjon for å gi midlertidig lindring ved å øke blodstrømmen til lungene ved å omdirigere blodsirkulasjonen. Dette reduserer cyanose og gir tid barnet å vokse og utvikle seg, og da kan problemet bli permanent utbedret.

Transport av de store fartøyene og Total Anomal Lungevene

Transposisjon av de store fartøyene er en medfødt cyanotisk hjertefeil der de to store skip (aorta og lungearterien) er reversert. Spedbarn som er født med denne tilstanden vil dø, med mindre de har en fremgangsmåte som vil gi en eller flere forbindelser som vil tillate oksygenrikt blod for å nå kroppen.

Total anomal pulmonal venøs retur er diagnostisert når ingen av de fire årer som transporterer blodet fra lungene til hjertet er festet til den venstre øvre kammer av hjertet. Dette medfødt defekt må korrigeres kirurgisk kort tid etter fødselen.

Behandling

NIH sier dødeligheten av medfødt hjertesykdom kirurgi har gått ned fra ca 30 prosent i 1970 til mindre enn fem prosent i dag.

I noen tilfeller CHD ikke krever kirurgi og kan behandles utelukkende med medisiner.

Men flertallet av medfødte hjertesykdommer krever både kirurgi og medisiner for å helbrede skaden.

Medfødt hjertelidelse

En medfødt hjertelidelse er noen hjertefeil som er til stede fra fødselen av. Ifølge Mayo Clinic, de fleste medfødte hjertefeil begynner å danne bare tre eller fire uker etter unnfangelsen, når fosterets hjerte utvikler.

Årsak

Hjertefeil kan skyldes genetiske lidelser, diabetes hos mor, en infeksjon av tysk meslinger under graviditet, alkoholbruk og ta visse medisiner mens hun var gravid. Imidlertid, i mange tilfeller, er det ingen grunn identifisert.

Typer

Det er mange spesifikke typer av medfødte hjertefeil; mest forårsake unormal blodstrømmen til hjertet mens mer uvanlige typer viser en delvis underutviklet hjerte eller en uregelmessighet i ventriklene.

Diagnose

Noen av medfødt hjertefeil detekteres under graviditet med bruk av en ultralyd, mens andre ikke kan bli diagnostisert før fødsel eller senere i livet.

Behandling

I sjeldne tilfeller, intervensjon, mens en baby er fortsatt i livmoren kan behandle en hjertefeil, men de fleste problemer vil kreve medisiner eller kirurgi en gang etter fødselen. Visse vilkår, som septumdefekter, kan korrigere seg selv med tiden.

Betraktninger

Selv om medfødte hjertesykdommer er vanligvis behandles i barndommen, vil de fleste voksne trenger regelmessige legebesøk og kan kreve ytterligere behandling eller kirurgi.

Hva er symptomene på medfødt hjertesykdom?

Ifølge Cleveland Clinic, kan medfødt hjertesykdom (CHD) oppstår under fosterutviklingen og påvirker åtte til 10 av 1000 babyer. Om 500000 US voksne bor med sykdommen, i henhold til klinikken.

Betydning

Med medfødt hjertesykdom, oppstår en feil i en eller flere av de strukturer av enten hjertet eller blodkarene.

Symptomer

Personer med medfødt hjertesykdom har ingen symptomer og, faktisk, kan legen ikke oppdage CHD under en fysisk eksamen. I alvorlige tilfeller, vanligvis hos spedbarn, symptomer er tretthet, rask pust, dårlig blodsirkulasjon og cyanose.

Advarsel

Medfødt hjertesykdom kan ta en toll på hjertet og føre til hjertesvikt. Dette er fordi hjertet ikke lenger kan pumpe en normal mengde blod for kroppen.

Effekter

Hjertesvikt symptomer inkluderer kortpustethet; ødem i lungene, føtter, ben og ankler; og tretthet med en hvilken som helst fysisk aktivitet.

Behandling

Medfødt hjertesykdom behandling er basert på hvor alvorlig sykdommen er. Hvis din har en mild form for CHD ingen behandling kan være nødvendig; medisiner eller kirurgi kan være nødvendig for å behandle mer alvorlige former.

Tegn og symptomer på medfødt hjertesykdom

Medfødt hjertesykdom oppstår når strukturene i hjertet eller blodårer er defekt eller misformet. Denne feilen skjer mens et foster vokser i livmoren, men symptomene kan ikke vises før i voksen alder. Medfødt hjertesykdom rammer om lag 500.000 mennesker i USA.

Typer

Vanlige typer medfødt hjertesykdom inkluderer hjertemuskelen misdannelser, hjerteveggskader og hjerteklaffdefekter, som hemmer eller hindrer frem blodstrøm eller utette ventiler som gjør at blodet å lekke bakover.

Årsaker

Årsaker til medfødt hjertesykdom kan omfatte alkohol eller narkotika under svangerskapet, medisinske tilstander som Downs syndrom, og i sjeldne tilfeller, arvelighet.

Voksen Symptomer

Symptomer på medfødt hjertesykdom hos voksne inkluderer kortpustethet og en begrenset evne til å utøve. Noen voksne kanskje ikke har symptomer.

Barne Symptomer

Symptomer på medfødt hjertesykdom hos barn inkluderer rask pust, dårlig fôring og vektøkning, tilbakevendende lungeinfeksjoner og en manglende evne til å utøve.

Behandling

Behandling av medfødt hjertesykdom er basert på alvorlighetsgraden av sykdommen og kan ikke kreve behandling dersom mangelen er veldig mild. Mer alvorlige tilfeller behandles med kirurgi eller noen form for intervensjonsprosedyre i et forsøk på å reparere problemet.

Medfødt hjertesykdom Vs. Koronar hjertesykdom

Både koronar og medfødt hjertesykdom påvirke mekanismen som pumper blod og oksygen i hele kroppen. Men det er en enorm forskjell i alderen dem som lider av disse to forholdene.

Identifikasjon

Forskjellen mellom medfødt hjertesykdom og koronar hjertesykdom er best oppsummeres som forskjellen mellom defekten og sykdom. Ordet medfødt er definert som "eksisterende ved fødselen", samtidig som koronar hjertesykdom utvikler seg over tid.

Medfødt

Medfødt hjertesykdom rammer 32.000 nyfødte hvert år i USA. "Medfødt hjertefeil er den vanligste typen av store fødselsdefekt," i henhold til det amerikanske National Institutes of Health.

Koronar

Koronar hjertesykdom er også referert til som koronarsykdom. Det først og fremst påvirker individer over en alder av 40. Det er typisk miljø i naturen, ofte som følge av røyking, mangel på mosjon og et usunt kosthold.

Prognose

En medfødt hjertefeil vanligvis førte til tidlig død for bare noen tiår siden, men 75 prosent av dem som er født i dag med medfødte defekter leve langt inn i voksenlivet. "Tre fjerdedeler av disse babyene døde som spedbarn eller tidlig barndom i det siste,» sier The Yale University School of Medicine.

Forebygging / løsning

Oddsen for å overleve koronar hjertesykdom har også økt dramatisk, gitt pasienter forlate usunn livsstil, vaner og få riktig medisinsk behandling, inkludert medisiner og kirurgiske prosedyrer. Det er ingen kjent måte å hindre medfødte defekter.

Crouzon syndrom og medfødt hjertesykdom

Crouzon syndrom og medfødt hjertesykdom


Crouzon syndrom, også kjent som Crouzon syndrom, kan ha noen sammenheng med medfødt hjertesykdom. Den genetiske feil som fører misformet hodeskallen og ansiktsknokler hos nyfødte og barn kan ligge på de samme genene som regulerer utviklingen av hjertemuskelen i løpet av barnets utvikling i mors liv. Selv om ikke alle medfødt hjertesykdom er forårsaket av genetikk, kan folk med Crouzon syndrom nytte hjerteundersøkelser.

Crouzon syndrom

Crouzon syndrom fører til en tilstand som kalles craniosynostosis der bein som danner at skallen smelter sammen tidlig. Barn født med Crouzon syndrom har en tendens til å ha svulmende, wide-set øyne, en fremtredende underkjeven, og en liten, tydelig pekte nese. De kan også lider av hørselsproblemer. Noen av barna vise disse symptomene ved fødselen, mens andre utvikler dem i løpet av de første årene som skallen og ansiktsknokler vokse.

Årsaker til Crouzon syndrom

Crouzon syndrom resultater fra feilinformasjon på to spesifikke gener kalt fibroblast vekstfaktor reseptor gener (FGFR). Et barn kan arve denne defekte genet, eller genet kan rett og slett mutere (endre) på egen hånd. Siden genet må være til stede i bare ett foreldrene til å gi det videre til barnet, lider Crouzon syndrom står overfor en 50 prosent sjanse for sine barn som bærer samme mutasjon.

Medfødt hjertesykdom

Medfødt hjertesykdom refererer til noen unormal hjerte tilstand tilstede ved fødselen. Som en bukt former i mors liv, utvikler sitt hjerte fra en enkel tube-lignende struktur i den velkjente fire-kamret muskel. Ifølge Mayo Clinic, hjertefeil har en tendens til å oppstå mellom 22 til 28 dager etter befruktning. Medfødte hjerteproblemer kan gå uoppdaget eller ukorrigert i mange år. Selv om tilstanden reagerer på behandling i barndommen, kan det vokse verre senere i livet, noe som krever ytterligere legehjelp.

Årsaker til medfødt hjertesykdom

Årsakene til slike mangler, mens perfekt forstått, synes å omfatte genetikk, mors helse, eller tilstedeværelsen av visse medisiner i blodet. Downs syndrom pasienter har ofte mangelfulle hjerter, som gjør de som mangler fullstendig genetisk "programmering" på deres 22. kromosom. Vordende mødre med en historie med diabetes eller tysk meslinger, eller som bruker alkohol, anti-depressant litium, eller akne medisinering Roaccutane, kan risikere passerer hjertefeil videre til sine barn.

Mulig Connection

Mens forskerne ikke har påvist en sammenheng mellom Crouzon syndrom og medfødt hjertesykdom, noen case-studier tyder på at en slik forbindelse kan eksistere. Den tyske Heart Center rapportert at forskning på dyr viser noen indikasjon på at de FGFR gener som påvirker Crouzon syndrom kan også spille en rolle i hjerte utvikling. Den samme rapporten ga eksempel på en kvinne med Crouzon syndrom som måtte opereres for å lukke en medfødt hjertefeil, og anbefalte at lider av syndromet bør få hjerteundersøkelser.

Medfødte bein sykdommer

Medfødte bein sykdommer


Medfødt beinsykdom refererer til sykdommer som er til stede fra fødselen og påvirke kroppens bein. Medfødte bein sykdommer kan danne på egen hånd, eller kan være en del av et større syndrom. Disse sykdommene påvirker måten bein dannes og hvordan de fungerer.

Sklei Capital Femoral Epiphysis

Epifysen innebærer en lang bein være atskilt fra hoved bein. Denne separering er forårsaket av en vekstplate. Symptomer inkluderer hip stivhet og smerte, gangvansker, vanskeligheter med å gå og utad snu på en etappe. Denne sykdommen rammer to av 200.000 barn.

Osteogenesis Imperfecta

Denne sykdommen er identifisert av bein som er svært skjøre og brytes lett. Babyer er født med denne sykdommen, og det følger dem hele livet. Det er åtte typer osteogenesis imperfecta. Type 1 er den minst alvorlig og Type 8 er den mest alvorlige.

Medfødt klumpfot

Medfødt klumpfot får en fot for å slå innover og én ene foten for å slå ned. Den begrensede bevegelse og dreie innover av en klubb foten er forårsaket av forkortede sener og leddbånd på innsiden av en nedre delen av benet. Den nedadgående peker foten er forårsaket av en akillessene som er for stramt.

Utviklings hofteleddsdysplasi

Utviklings hofteleddsdysplasi viser til varierende stadier av hip fortrengning. I milde tilfeller vevet rundt hofteleddet ikke er stramt, og de tillater femur å flytte rundt mer enn det burde. Den mest alvorlige formen for dysplasi fører hofteleddet til å være mye mer grunne så det bør være, så toppen av lårbeinet helt eller delvis dislocates. Developmental dysplasi av hofte kan påvirke den ene eller begge av benene.

Endring i epost Legg Calve Perthes sykdom

Om man i 1200 barn blir født med Endring i epost Legg kalver Perthes sykdom, en sjelden form for osteonekrose i hoften. Et utbrudd av blod foregår i ballen i hofte og bein dør. Ballen av hip blir oppsprukket og signaliserer begynnelsen av bein reabsorpsjon i kroppen. Det er fire statene LCP, og hele prosessen kan ta et par år å fullføre.

Medfødt Fotproblemer

Mange barn blir født med medfødte fotproblemer, som må rettes opp før de begynner å gå. Fordi de kan hindre føttene fra å utvikle riktig, hvis venstre ubehandlet, kan medfødte fotproblemer føre til mer alvorlige medisinske problemer som barnet blir eldre.

Identifikasjon

Foten er avgjørende for å opprettholde riktig balanse når du går eller kjører, og en riktig justert foten kan bidra til å hindre smertefulle forhold knyttet til bein, hofter og rygg. En medfødt fot problem er et problem som er diagnostisert når et barn blir født, og deretter kontrolleres jevnlig av en lege for å se om medfødt problemet vil rette seg selv over tid, eller om det kan være nødvendig å bruke korrigerende tiltak som legg- tannregulering eller kirurgi .

Intoeing og Outtoeing

Noen barn er født med en medfødt fot problem kjent som enten intoeing eller outtoeing. Intoeing er preget av peke av hofter, bein og føtter mot hverandre i en innover mote. I tilfelle av outttoeing, hofter, bein og føtter er forskjøvet slik at føttene peker bort fra hverandre i en ytre måte. Kan saks skje hvor som helst fra hoftene og ned til beina i føttene. Disse forholdene kan noen ganger korrigere seg selv over tid. I noen tilfeller en spesiell spenne kalles en Denis-Browne kveld bar er nødvendig for å hjelpe skikkelig justere hofter og ben, eller i alvorlige tilfeller kirurgi kan være nødvendig.

Klumpfot

Et barn født med en klumpfoten har en fot som er i spiss vinkel i forhold til ankelen. Tilstanden har fått navnet sitt fordi babyens ben og fot sammen ligne en golfkølle. Å behandle klumpfot, leger forsøker å bruke spesielle tøyningsøvelser og bukseseler å forme foten tilbake i form mens babyen er fremdeles under utvikling, og før babyen er klar til å gå. Riktig behandling kan få foten tilbake i sin rette posisjon, men i ekstreme tilfeller kirurgi kan være nødvendig for å reparere foten slik at barnet er i stand til å lære å gå skikkelig.

MTA

En av de vanligste medfødte fotproblemer er en tilstand som kalles mellomfoten adductus, eller mer bare som MTA. MTA får tærne til å krølle seg inn i en C-form, og skaper en hud kløft mellom stortåen og andre tå. Denne tilstanden rammer om lag 2 av 1000 barn født i USA hvert år, og av disse tilfellene omtrent 90 prosent løse seg selv uten behandling. For de resterende tilfellene en serie av strekkøvelser brukes til å løse problemet, eller kirurgi kan være nødvendig i svært sjeldne, men vedvarende tilfeller.

Flat Feet

Noen barn er født med leddene i den bakre delen av foten som ikke utvikle seg ordentlig. Når dette skjer vil barnet utvikler flate føtter. Denne tilstanden er avhjelpes ved et kirurgisk inngrep som etablerer joint som feilaktig ble utviklet ved fødselen, slik at buen til naturlig danne og utvikle seg.