Digidexo.com

hoven leppe fall

Hvordan behandle en hoven leppe på Child

Barn i sin natur er utsatt for ulykker, spesielt cut knær og "fett" hovne lepper. Lips er ekstremt følsomme og reagerer raskt for å såre eller skade. De fleste hovne lepper på barn ser mye verre enn de faktisk er, og foreldre bør prøve å holde seg rolig og samtidig gi riktig behandling. Hevelsen vil gå ned av seg selv etter et par dager, men det er et par måter å redusere betennelser og smerter, beroligende barnet i prosessen. Det er viktig å merke seg at hovne lepper om et barn kan være et tegn på en allergisk reaksjon, så start med å bestemme hvordan barnet fikk hoven leppe.

Hvordan behandle en hoven leppe på Child

•  En av de første tingene å gjøre når barnet ditt kommer til deg med en hoven leppe er å bruke isen til området for å stoppe hevelse. Pakk noen isbiter i et kjøkkenhåndkle eller klut i ansiktet, heller enn å bruke direkte. Du kan også gi barnet en Popsicle; noe kaldt i kontakt med leppen vil fungere. Dersom barnet er svært ung, har en kald bitering.

Hvis hoven leppe er også blødning, tørke blod av med en klut. For å unngå smitte, bruke en antibakteriell tørk å rense området.

Hvis barnet ditt ser ut til å være smerter fra hoven leppe, gi ham en dose av ibuprofen eller paracetamol for ubehag.

Prøv å bruke en te-pose til leppen for å bidra til å redusere hevelse. Suge en te-pose i kaldt vann i noen minutter før du plasserer det på leppen.

Påfør en liten mengde vaselin til leppene. Som huden på leppe og området rundt stigninger, kan det bli tett og sår. Vaseline kan hjelpe fukte området og gjør det være mindre smertefull.

Hvis hoven leppe ikke var forårsaket av traumer og er ledsaget av rødhet og kløe, så er det sannsynligvis en allergisk reaksjon. Gi barnet et antihistamin som Benadryl og ring din barnelege for å få råd. Dersom hevelsen skyldes sår, har barnet sannsynligvis en virusinfeksjon og bør sees av barnelege.

Hint

 • Å ha en hoven leppe kan gjøre det vanskelig å spise, så prøv lage puré mat før hevelsen har gitt seg.
 • Prøv å ha barnet drikke gjennom et sugerør; dette vil være mye mer behagelig, og det vil ikke være noen kontakt med sår leppe.
 • Hvis blødningen ikke synes å være å stoppe og kuttet ser ganske dypt, så masker kan være nødvendig. Ring barnelege.
 • Sjekk alltid inne i barnets munn for å sikre at det er ingen løs, sprukket eller manglende tenner.
 • Hvis barnets leppe ble skadet i et fall, være oppmerksom på muligheten for hjernerystelse. Hvis du har mistanke om en hjernerystelse, ring din barnelege.

Hvordan kan jeg behandle en Swollen Lip Do?

En hoven leppe er en av de mest vanlige skader som kan oppstå. Nesten alle vil få en på et tidspunkt i livet sitt. En ball, en knyttneve, hagl eller en uhell kastet prosjektil kan alle føre til hovne lepper. Heldigvis er det enkelt å ta vare på en hoven leppe. Les denne guiden for å finne ut hvordan.

Antihistaminer

Hovne lepper kan noen ganger være forårsaket av allergiske reaksjoner, enten til mat, medisiner eller luftbårne pollen. Det er viktig å oppsøke lege hvis du er usikker på årsaken til hovne leppen slik at du kan finne ut om allergi er årsaken. Hvis en medisinsk faglig vurdering fore et allergen gjorde faktisk utløse hevelse, vil han eller hun sannsynligvis foreskrive en antihistamin å motvirke allergisk reaksjon og redusere hevelse. Ta legemiddelet i henhold til instruksjonene. I noen tilfeller kan du få beskjed om å bare kjøpe en over-the-counter medisiner, i så fall bør du likevel følge legens instruksjoner.

Icing

Hvis en hoven leppe er forårsaket av en innvirkning, for eksempel en kamp, ​​en bilulykke eller en baseball, ved hjelp av et objekt til is eller kjøle leppen kan redusere hevelse. Flere kjølemidler kan brukes til å redusere hevelse, inkludert is, isposer, kjølte skjeer og frosne poser med grønnsaker. Dersom det søkes is, pakk kuber i et håndkle i stedet for å bruke direkte på huden fordi isen kan være så kaldt som å irritere leppen. Påfør kjølemiddel så snart som mulig etter en skade oppstår og fortsette til is flere ganger i løpet av dagen til smerte og hevelse avta.

Anti-inflammatoriske

Hvis den svellede leppe er på grunn av skade, ved bruk av anti-inflammatoriske medisiner, sammen med ising, kan redusere svellingen. Slike anti-inflammatoriske medisiner inkluderer aspirin, ibuprofen og naproksen. Ibuprofen blir vanligvis solgt som Advil, og naproksen blir vanligvis solgt under navnet aleve. Men hvis du har visse medisinske tilstander, som for eksempel mageproblemer, eller er på andre medisiner, for eksempel blodfortynnende, er det viktig å oppsøke lege før du bruker disse over-the-counter medisiner. Anti-inflammatoriske bør tas enten som instruert av lege eller som retninger tyder på medisiner emballasje.

Hvordan behandle en Swollen Lip Naturligvis

Lurer du på hvordan å behandle en hoven leppe? De fleste av oss har hatt en minst en gang i eller liv. Og, trenger du ikke nødvendigvis trenger å lide et slag i munnen for å opprettholde en. Det kan skje i løpet av et fall. Du kan ha en ball treffer deg i leppen. Alt som kommer i kontakt med leppen kan til slutt føre til at leppe å svelle.

Din hovedanliggende vil være å stoppe eventuelle blødninger som kan skje, og å bringe hevelsen ned. For blødning, må du rense såret og legge press på den. Hvis den ikke stoppe blødning, kan det hende du trenger legehjelp og / eller masker. Få som hjelp umiddelbart.

Denne artikkelen forutsetter at enten blødningen er under kontroll, eller det var aldri noen blødning i første omgang. Den største bekymringen her vil være å få ned hevelsen, som jeg vil gjennomgå i følgende trinn.

Bruksanvisning

•  Finne ut hvorfor leppen er hovent. Det kan være fordi du faktisk ble truffet i munnen-men noen ganger en hoven leppe kan tyde på et annet problem, for eksempel en allergisk reaksjon. Oppsøk lege dersom det er noe mer enn en hit til munnen, eller hvis det er overflødig blødning, smerte eller en løs tann som følge av et direkte treff.

Det er svært viktig til is hevelse, uansett hva årsaken er. For dette kan du bruke en ispose eller en pakke med frosne grønnsaker, frukt eller kjøtt.

Arnica gel er bra for hevelse som ikke er ledsaget med blødning. Gjelder aldri arnica til et åpent sår eller inne i munnen. Hold det borte fra spytt. Dersom hevelsen er hovedsakelig inne i munnen eller huden er ødelagt, ta den interne rette.

Vitamin C er en viktig vitamin når det kommer til healing kvestet vev og hud. Følg instruksjonene på pakken for riktig dosering. Dette fungerer også på en allergisk reaksjon fordi Vitamin C er også et antihistamin.

Tips og advarsler

 • Ikke påfør arnica på skadet hud.
 • Se en lege eller ring 911 hvis det er overdreven blødning, en utslått tann og / eller overdreven smerte.
 • En hoven leppe kan indikere et større medisinsk problem. Sørg for at du ser en lege hvis du har en hoven leppe, men ikke bli truffet.

Alternativ behandling for kalde sår

Forkjølelsessår er vanligvis forårsaket på grunn av herpes simplex virus. Som det fremgår av Health 911, når herpes simplex viruset kommer inn i kroppen er det fortsatt. Når viruset er inaktiv, ligger det i dvale til den er aktivert igjen, vanligvis av aminosyren som brukes til å produsere den, arginin. Forkjølelsessår kan behandles ved hjelp av alternative metoder som kan innebære bruk av homøopatiske behandlinger eller økt inntak av spesifikke vitaminer og aminosyrer.

Aminosyre

Lysin er en aminosyre som forhindrer forkjølelsessår utbrudd. Det har evnen til å spyle fra kroppen aminosyren som produserer viruset som forårsaker forkjølelsessår. Denne aminosyren er kalt arginin. Herpes simplex virus består hovedsakelig av arginin. Artikkelen "matvarer som forebygge forkjølelsessår - og hvordan de stopper en kald sår Fast !," antyder øke inntaket av lysin snarere enn å unngå matvarer med arginin, fordi kroppen trenger både aminosyrer. Mat rik på lysin inkluderer egg, mango, aprikos, pærer, epler, papaya, meieriprodukter, avokado, rødbeter, fisk, kylling og biff. Balansere kostholdet med disse matvarene, eller ta lysin kosttilskudd når du spiser mat rik på arginin. Foods høy i arginin inkluderer peanøtter, mandler, brun ris, sjokolade, peanøttsmør, koffein, havre, frø, gelatin, tørkede bønner, og hele hvetemel og hvitt mel.

Vitaminer

Vitaminer er effektive næringsstoffer som brukes for å behandle eller forebygge forkjølelsessår. Ifølge Best Herpes behandlinger, er vitaminene A, B, C og E anbefales å bekjempe forkjølelsessår. Vitamin B6 hjelpemidler i produksjon av antistoffer, noe som gjør det til en effektiv beskyttelse mot forkjølelsessår. De komplekse B-vitaminer støtte immunforsvaret og hjelpe mot stress og redusere sjansene for å utvikle forkjølelsessår. Som vitamin B, vitamin E funksjoner holde immunsystemet sterkt, og kan bidra til å forebygge forkjølelsessår. Vitamin E fremmer også sunn hud, og brukes til å behandle forkjølelsessår når de vises på huden. Vitamin A er en annen immunsystem booster som øker kroppens effektivitet til å bekjempe infeksjoner. Vitamin C holder immunsystemet sterkt i tillegg. Det mobiliserer hvite blodlegemer, noe som gjør det til et viktig vitamin i sykdomsforebygging.

Homøopatiske midler

Flere homeopati rettsmidler kan nøytralisere forkjølelsessår, inkludert Natrum muriaticum (Nat) og rhus toxicodendron (Poison Ivy). Ifølge Helse 911, er Natrum muriaticum en effektiv lokalbehandling for forkjølelsessår rundt leppene, munnen, nesen og haken. Det er mest effektiv når den kalde sår vises først på hoven leppe. Som for rhus tox, som er best kjent som gift eføy, kan brukes etter Nat har blitt påført. Det fortsetter helbredelsesprosessen og bør brukes i løpet av vevet skorpedannelse.

Hvordan lage en Swollen Lip Go Down

Hvordan lage en Swollen Lip Go Down


Hevelse i leppen kan oppstå fra skader, ulykker og allergi mot visse typer mat eller husdyr, som katter. Videre kan hovne lepper også skyldes insektbitt, spesielt de av bier og Hornets, visse sykdommer som herpes og bivirkninger fra ulike antibiotika. Uansett årsak, er det en rekke behandlinger for en hoven leppe, inkludert flere hjem rettsmidler og mer tradisjonelle medisinske.

Bruksanvisning

Bratt en tepose i varmt vann, og la den avkjøles litt. Trykk tepose mot leppene i fem til 10 minutter om gangen før hevelsen går ned. Dette er et naturlig middel for å behandle hovne lepper.

Pakk noen knust is i en ren vaskeklut. Påfør vaskeklut forsiktig på leppene i fem til ti minutter, eller så lenge du kan stå før det blir for kaldt. Fortsett re-søknad i løpet av dagen for å redusere hevelse.

Påfør et tynt lag med aloe vera gel på leppene. Aloe vera er en naturlig plante som inneholder anti-inflammatoriske egenskaper. Re-gjelde et par ganger om dagen for å fremskynde prosessen med å lage din hoven leppe gå ned.

Ta et antihistamin hvis du mistenker at hevelsen skyldes mat eller dyr allergier, eller et insektbitt. Antihistaminer er nyttig for å redusere mindre hevelse i løpet av få timer. Over-the-counter medisiner som Claritin og Benadryl er spesielt populære.

Hint

 • Dersom hevelsen er spesielt langvarig og plagsom, og ledsaget av kløe eller utslett, bør du oppsøke lege umiddelbart.
 • Unngå å ta antihistaminer hvis du har en historie med hjerteproblemer, høyt blodtrykk, glaukom eller skjoldbrusk sykdom.

Hvordan lage en Fat Lip Go Down

Hvordan lage en Fat Lip Go Down


Hovne lepper føler ofte smertefullt og ser skjemmende. Mange forhold kan føre til at leppene til å hovne opp, slik som en skade, en allergisk reaksjon, eller en infeksjon. En hoven leppe kan vanligvis behandles hjemme, men hvis du opplever problemer med å puste eller hvis hevelse vedvarer i flere dager uten åpenbar årsak, kontakt lege.

Bruksanvisning

•  Bestem årsaken til hevelse, hvis mulig. For eksempel finne ut om du er skadet. Hvis ikke, sjekk om du har du brukt en ny type kosmetisk, for eksempel leppestift, leppepomade eller parfyme, eller nylig har byttet vaskemidler eller vært utsatt for rengjøringskjemikalier. Siste eksponering til en ny kosmetisk eller annet produkt kan indikere en allergisk reaksjon. Kontroller for synlige sår, siden sår kan indikere en viral sykdom, slik som herpes simplex virus.

Fjern eventuelle irritanter, for eksempel leppepomade eller leppestift, hvis du har mistanke om en allergisk reaksjon. Drikk vann og ta et antihistamin, for eksempel Benadryl (difenhydramin), i henhold til instruksjonene på pakken.

Pakk en ispose i et håndkle og bruke det til din hoven leppe i 15 minutter hver time.

Hvis leppen er hoven fra skade, ta ibuprofen i henhold til instruksjonene i pakken for å bidra til å redusere betennelse. En skadet leppe kan også vises misfarget og føler smertefullt.

Se en lege hvis du har sår på leppene eller hvis hevelse vedvarer etter 2 eller 3 dager.

Tips og advarsler

 • Kronisk leppe hevelse kan indikere en allergi mot vaskemiddel. Vask sengetøy og klær i en uparfymert et mildt rengjøringsmiddel.
 • Aldri renne hevelse med en nål eller annen skarp gjenstand.

Rette for en Swollen Lip

Rette for en Swollen Lip


En hoven leppe kan være et resultat av en fysisk altercation som resulterer i en skade på leppen. Det kan også være et resultat av en allergisk reaksjon eller til og med muligens en sykdom. For å behandle en passende hoven leppe, er det nødvendig å kjenne den underliggende årsaken. En lege bør konsulteres dersom årsaken kan være en allergi eller sykdom, eller hvis hevelsen fortsetter etter behandling.

Injury

Bruk varmt vann til å behandle dine hovne lepper. Hell varmt vann i en liten kopp eller skål. Tilsett litt salt. Senk dine lepper i bollen i noen minutter. Bruk kun hvis hevelsen er ledsaget av kutt til lip.

Sug et rent håndkle i varmt vann og legg på leppene. Bruk kun hvis hevelsen er ledsaget av kutt til lip.

Gni litt bordsalt forsiktig over hoven leppe. Salt er en naturlig desinfeksjonsmiddel og vil drepe bakteriene som er tilstede i den svellede leppe. Hvis du har noen kutt, kan dette svi litt.

Kalde omslag kan også fungere. Legg noen isbiter i et rent håndkle og hold til leppene. Fryse en skje og deretter bruke den til hoven leppe for å redusere hevelse.

Allergisk reaksjon

Rådfør deg med legen din dersom du tror hoven leppe kan være forårsaket av en allergi. Tegn på en allergisk reaksjon kan være kløe og hovne røde lepper.

Unngå potensielle allergener. Ta notater på nylig spist mat, nye kosmetikk eller såper eller nyere bug biter. Du kan også være allergisk mot sengetøy eller puta. Diskuter med legen din.

Prøv å ikke slikke leppene, da dette kan føre til ytterligere skade.

Plasser en te-pose i en kopp varmt vann. Fjern tepose. Heftig og gjelder for hoven leppe. Gjenta til hevelse er borte.

Suge en bomullsdott i trollhassel. Bruk på leppen.

Aloe Vera gel eller juice, plassert på hoven leppe bør redusere hevelse. Aloe Vera er kjent for å være anti-inflammatorisk.

Spis mat som inneholder vitamin A, B, C og E. Inkluder grønne bladgrønnsaker og frukt.

Unngå mat som kan forverre den hoven leppe eller forårsake ytterligere hevelse. Disse inkluderer mat som inneholder smør og ost. De har også sjokolade, hele hvetemel eller hele korn, tomater og nøtter.

Ikke drikk koffeinholdige produkter som kaffe eller te, men gjør drikke rikelig med vann for å holde leppene hydrert.

Legg ingefær til ditt daglige kosthold for å hindre fremtidige leppe helsespørsmål.

Andre

Legen din kan foreskrive og antihistamin hvis du hevelse er alvorlig.

Leppepomader med solkrem vil hjelpe fuktighet og sooth leppene og beskytte dem mot solen.

Blemmer eller sår som hører til de hovne lepper kan tyde på en virussykdom som herpes. Du skal se du legen for å diskutere en behandlingsplan.

En vitamin B-mangel kan føre til hovne lepper.

Hvordan ta den Hevelse Ut av en Fat Lip

Hvordan ta den Hevelse Ut av en Fat Lip


En feit leppe ofte ser ut og føles verre enn det egentlig er. Hvis hoven leppe skyldes en fysisk skade, ta hjertet; noen få enkle trinn og litt tid vil avlaste deg av hevelsen. Men hvis du tror din hoven leppe er et resultat av en allergisk reaksjon kan være lurt å oppsøke lege. Følg noen enkle trinn, ved hjelp av forsyninger folk flest har hjemme, og fett leppe vil returnere til normal størrelse.

Bruksanvisning

•  Fyll en plast zip pose med is og pakk i en ren vaskeklut eller håndkle. Knust is gir en mer komfortabel komprimere, men noe is vil fungere.

Hold kaldt omslag, forsiktig, på den hovne delen av leppen. Begynn denne prosedyren så raskt som mulig etter at leppen er skadet og begynner å svelle. Isen er viktig på dette stadium fordi det reduserer blodstrømmen til den skadde sone som, i sin tur, reduserer svelling. Ice numbs også området og som bidrar til å redusere smerte. Gjenta denne prosessen fem eller seks ganger i løpet av de første 24 timer etter at leppen er skadet, ca 10 til 15 minutter hver gang.

Legg en fuktig, ren vask klut i mikrobølgeovnen akkurat lenge nok til å lage en varm komprimere. Hold varm komprimere på leppe i 20 minutter, tre til fire ganger i løpet av dagen, for å hjelpe rense området og spre blod pooling under huden. Dette bør gjøres etter de første 24 timene har gått, og hevelse reduseres.

Påfør trollhassel til leppen med en bomullspinne hvis du har noen kutt eller skrubbsår. Dette kan brukes to til tre ganger om dagen, som du ville noen andre aktuelle behandlinger.

Hint

 • Hold alltid hovne områder over hjertenivå for å hindre ytterligere hevelse.
 • Hevelse på grunn av allergi kan være farlig. Hvis du ikke har blitt diagnostisert med noen allergier, men føler at de kan ha bidratt til hoven leppe, ta kontakt med en lege.

Hjem rette for en Swollen Lip

Lepper noen ganger hovne opp på grunn av en skade, noen ganger på grunn av en allergisk reaksjon. Uansett årsak, er et fett leppe skjemmende, og mange søker å avlaste den svellende så snart som mulig. Finne en nyttig hjemme bøte kan redusere ubehag raskt.

Is

Ice kan bidra til å redusere smerte og hevelse av en hoven leppe. Vikle et par isbiter i et rent håndkle og gjelder for leppene i 10 minutter hver time.

Heat

Varm komprimerer kan hjelpe lindre en hoven leppe ved å bremse sirkulasjonen av blod gjennom det skadde området. En varmepute eller vaskeklut nedsenket i varmt vann kan brukes i 10-15 minutter hver time. Vekslende varme og kulde er også svært effektive.

Aloe Vera

Aloe vera gel har flere anti-inflammatorisk agenter som kan bidra til å redusere hevelse. Dette gjelder spesielt hvis leppen er svellet på grunn av en allergisk reaksjon eller irritasjon. Påfør ren gel fra anlegget for best resultat.

Teposer

Yret teposer er et effektivt rettsmiddel. Fjern posen fra varmt vann og la den avkjøles før det kan være komfortabelt plassert på leppene uten smerte eller brenning. La posen på leppene i 10 minutter. Gjenta denne fremgangsmåten tre til fire ganger om dagen.

Wax

Metall bukseseler kan lett forverre lepper. Dekker tannregulering i voksen vil bidra til å redusere irritasjon. Påfør voks over hver brakett som nødvendig for å beskytte leppene.

Leppe Nummenhet Årsaker

Leppe Nummenhet Årsaker


Leppe nummenhet er ofte referert til som leppe parestesier, som er betegnelsen som brukes for å beskrive noen unormal følelse i leppene, inkludert nummenhet og kribling. Det finnes en rekke allergiske reaksjoner som kan forårsake prikking eller bedøvende følelse i munnen, men leppen nummenhet er strengt tatt ikke er forårsaket av en allergisk respons. Forhold som forårsaker symptomer på leppe nummenhet variere i alvorlighetsgrad. I artikkelen som følger, vil flere forhold som forårsaker leppe nummenhet eller parestesier bli diskutert.

Hyperventilering

Hyperventilering er du puster tungt og raskt. Det er vanligvis brakt videre av angst eller en stressende situasjon. Når du hyperventilerer, du mister en stor mengde karbondioksid fra blodet, som igjen kan føre til ytterligere følelser av angst. Et vanlig symptom på hyperventilering er prikking eller nummenhet i hender, føtter og lepper. Et anfall av svimmelhet vil da oppstå, noen ganger etterfulgt av tetani eller smertefull muskelrykninger.

Perifer nevropati

Sensoriske nerveskader, eller perifer nevropati, kan føre til symptomer på nummenhet, prikking, klyping eller smerte. Ofte, når en person har nevropati, kan begynne nummenhet i føttene, og bevege seg opp til benene, noe som gjør det vanskelig å gå og balanse. De unormale sensasjoner er vanligvis forstørret om natten mens du prøver å sove. Perifer nevropati er en svært vanlig sykdom, og rammer rundt 20 millioner mennesker i USA alene. I 30 prosent av tilfellene av perifer neuropati, er diabetes den skyldige.

Hypokalsemi

Hypokalsemi er forårsaket av lave nivåer av kalsium i blodet, og kan være et resultat av flere underliggende sykdommer, eller resultatet av viss bruks medikament. I alle fall, kan hypokalsemi bli en alvorlig tilstand hvis den ikke behandles av lege. Det er mange forskjellige symptomer assosiert med denne lidelsen, inkludert tetani, Parasthesias av lepper og tunge, verkende muskler og muskelspasmer. Diagnostiske tester som blod kalsium og fosfatnivåer kan utføres av leger for å diagnostisere hypokalsemi hos en pasient.

Raynauds fenomen

Denne lidelsen er preget av sammentrekning, eller innsnevring, av blodårene i fingre, tær, nese og ører. Denne innsnevring av blodårer, kalt vasospastiske angrep, kan forårsake kramper, prikking og smerter i de berørte områdene. Under en vasospasme, huden kan svinge svært hvit eller blå som oksygen i kroppen avtar. Raynauds fenomen kan være et resultat av andre sykdommer så som sklerodermi eller lupus. Den kriblende eller numbing opplevelser kan påvirke hender og føtter, nese, øreflipper og lepper.

Ciguatera Poisoning

Ciguatera forgiftning er forårsaket av inntak av en tropisk Fiskearter som er forurenset med ciguatoxins produsert av dinoflagellater, som er bitte små planter som mindre fisk lever av. Som livsløpet fortsetter, vil større fisk spiser disse forurenset mindre fisk. Som toksinet beveger seg opp i næringskjeden, blir det mer konsentrert; derfor større tropiske rev fisk har den høyeste konsentrasjonen av ciguatoxins i deres system. Symptomer inkluderer nummen lepper og tunge, kvalme og oppkast, svimmelhet og til og med hallusinasjoner. Ciguatera forgiftning er sjelden, påvirker færre enn 200.000 mennesker i USA befolkningen.

Leppe Herpes Symptomer

Leppe herpes er også kjent som munnsår eller munnherpes. De er forårsaket av herpes simplex virus. De ser ut som en liten, smertefulle, væskefylt blister eller gruppe av små blemmer på leppen eller rundt munnen. Huden rundt blemme er ofte sår, rød og hoven. Blemmer kan åpne, lekker en klar væske, og deretter tørke opp og streikebryter over etter noen dager. Healing Tiden kan variere fra noen dager til to uker, men 10 dager er gjennomsnittlig --- de vanligvis leges uten arrdannelse.

Identifikasjon

Forkjølelsessår utvikler i etapper. Symptomene kan variere. Ofte er det en ømhet, prikking, kløe, svie, tørrhet, økt følsomhet, eller smerte på eller rundt munnen. Det kan synes å komme fra en liten hard eller hot spot. Dette kalles prodome. Du kan føle disse symptomene noen timer før blemmer eller enda en til to dager før. Små barn noen ganger sikle før den kalde sår er synlig. I denne fasen viruset er flyttet til overflaten nerveceller og vil vises 12-36 timer senere.
Spot kan rødme og en blemme eller klynge av små blemmer vises. Blemme bryter vanligvis åpne før det tørker opp, oser en klar væske. Blemme vil da danne en gul skorpe. Det skjer vanligvis uten arrdannelse.
Symptomene kan være alvorlige i den første episoden (kjent som "primær" angrep), og kan omfatte feber, hovne kjertler, blødende tannkjøtt, hodepine, sår hals eller mange smertefulle sår (e) rundt munnen.

Betraktninger

Når du har herpes simplex virus det aldri går bort. Det ligger latent i nervecellene i huden nær det opprinnelige området, og kan reaktiveres ved et svekket immunforsvar, soleksponering, menstruasjon, traumer til huden, stress, forkjølelse eller feber (dette er grunnen leppe herpes kalles feber blemmer).
Stress oppfordrer herpes virus på flere måter. Den bruker opp din tilførsel av B og C-vitaminer, som svekker immunforsvaret samt forsurende kroppens pH og senke lysin nivåer.

Misforståelse

Forkjølelsessår er smittsomt. Men canker sår er ikke smittsom. De er lignende sår på bløtvevet på innsiden av kinnene eller tungen.

Væsken inne blemmer er svært smittsomt, og det er mulig å overføre smitten til et annet sted så vær forsiktig med tannbørste, leppepomade eller leppestift. Hvis du har en kald sår, unngå å dele personlig pleie-produkter med andre.
Men er nesten umulig å fange en kald sår fra et håndkle, vaskeklut, eller barberhøvel.
En munns vises noen ganger opp til tre uker etter eksponering mot herpes virus.
Selv leppe herpes vises oftest, de kan vises på ansiktet nær munn, nese, hake eller til og med fingrene.
De fleste mennesker bærer dette viruset. Det skjuler vanligvis sovende i cellene i din nerve ganglia bak øret.

Forebygging / løsning

Forkjølelsessår klare seg på egen hånd og sjelden trenger en lege omsorg. Imidlertid kan en lege foreskrive medisiner som kan forkorte varigheten av et utbrudd. Reseptbelagte medisiner inkluderer piller som Valtrex og Famvir og kremer som Zovirax og Denavir. Abreva er en over-the-counter medisiner som forkorter varigheten av et utbrudd. Starte medisinering så snart som mulig --- selv i prodome scenen --- at den kalde sår fra utviklingsland.
Du kosthold kan styrke eller svekke immunsystemet. Den kalde sår aktivitet påvirkes av forholdet mellom to vanlige aminosyrer, lysin og arginin. Øke lysin i kosten kan hindre eller sterkt redusere utbrudd. Lysin sulter cellen av arginin det er behov for å reprodusere.
Lysin er funnet i fisk, biff, kylling, meieriprodukter, egg, epler, pærer. mango, aprikos og sommer squash. Du kan også ta lysin kapsler for å bidra til å balansere din lysin inntaket. Lysin kapsler er ofte funnet i helsekostbutikker i 500 mg. kapsler. Ta 3-8 kapsler daglig under et utbrudd. For å forebygge forkjølelsessår, ta en vedlikeholdsdose på en eller to kapsler daglig
Foods høy i arginin inkluderer alle typer sjokolade, nøtter og frø, inkludert peanøtter og soyabønner, skalldyr, havre og hvitt mel, druer, appelsiner, mandariner, løk, erter, brokkoli og squash.

Advarsel

Noen mennesker har viruset, men ikke får munnsår. De har ingen symptomer.
Et svekket immunsystem fra kjemoterapi kan la deg utsatt for munnsår. Hvis utbruddet er alvorlig, kontakt lege.

Forebygging / løsning

Viruset kan spres med infisert spytt så unngå kyssing eller deling av en spise eller drikke redskap.
En lege kan forskrive medisiner som kan forkorte varigheten av et utbrudd.
De fleste har vært utsatt for herpes simplex. Så hva som forårsaker et utbrudd? Et svekket immunforsvar og stress.

Hva gjør min Øyevipper Sår & Fall Out?

Øyevipper er mottakelige for mange infeksjoner og sykdommer. Noen ganger tapet og sårhet av vippene er på grunn av en biologisk faktor, slik som et stye. Det er også tvangsmessig forhold som forårsaker en person til å trekke ut sine øyevipper, for eksempel trichotillomania.

Sykdommer

Det er sju sykdommer som kan føre til øyevipper faller ut. Sykdommene er blefaritt, bulløst medfødt ichthyosiform erythroderma, keratosis follicularis spinulosa decalvans, spedalskhet, progeria, Siemens syndrom og spastisk paraplegi med nevropati og poikiloderma.

Narkotika

Det finnes også medisiner som kan føre til at du mister øyevipper. Stoffer som Acitretin, Soriatane og Neotigason forårsake skade og tap av øyevipper.

Trichotillomania

Trichotillomania er en sykdom der folk compulsively trekke ut og plukke sitt eget hår. Med trichotillomania, kan en person også trekke sine øyevipper ut, forlater dem hoven og sår. Noen ganger støt og infiserte områder oppstå der øyevippene har blitt trukket ut.

Styes

En stye er en infeksjon som oppstår i roten av en øyen (hårsekken). Det fører til en rød kul og ekstrem sårhet.

Konklusjon

Når diagnostisert og behandlet på riktig måte, kan de fleste øyen problemer kureres ganske enkelt. Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever symptomer som øyevipper tap eller sårhet.

Fall allergisymptomer

Høsten er normalt en tid for folk å være ute, nyter den siste av varmen før vinteren, delta i friluftsaktiviteter med venner og familie. Noen mennesker, derimot, finner den kommende høst styrker dem til å holde seg innendørs som de prøver å rømme symptomene på høysnue eller falle allergier.

Rennende nese / Congestion

Fallet allergi lidende begynner nysing og gå gjennom esker med vev som han blåser nesen, prøver å bli kvitt den konstante drypp; når nesen hans ikke er i gang, det er overbelastet, hevelse i respons til de allergener i luften. Som han prøver å finne lindring, føler han mer og mer elendig. Hvis nok slim og slimete akkumuleres, utvikler han post-nasal drypp, noe som kan bidra til en forbigående sår hals.

Nysing

Den person som lider av høsten allergi vil begynne nysing som allergener begynner å irritere henne nesegangene. Først vil hun legge merke til hennes nese klør, så vil hun nyser ukontrollert som hennes luftveiene forsøker å kvitte seg med de irritanter. Denne syklusen vil gjenta seg mer enn en gang i løpet av allergi sesongen; allergi lidende vil også legge merke til at i tillegg til hennes nysing angrep, vil hun føle andre allergisymptomer.

Kløende / Rennende øyne

Fall er ikke en god sesong for allergikere å bruke kontaktlinser. Som allergener irritere en lidende system, vil øynene svare mye som nesen har - de vil bli irritert, vassen og kløende. Dette skjer fordi de allergener påvirker fuktige slimhinner i øynene hans. Hvis han gnir øynene, vil han bare gjøre kløe verre, og, i tillegg, vil gjøre det irritasjon mye verre. Øynene hans blir rød, betent og hoven. Han bør avstå fra å gni øynene; i stedet, han bør snakke med sin lege om allergi lettelse øyedråper.

Sinus Hodepine

Fallet allergi lidende kan også bli offer for sinus hodepine som presset og lunger i hennes bihuler fører til smerte. Lunger utøver press mot hennes sinus hulrom (de befinner seg like over og under begge øynene). Hvis hun bøyer seg over, vil smertene bli verre fordi blodet vil rush til hodet og føre til mer press. Hvis hun legger seg ned, vil hun ikke føle seg bedre; faktisk, reiser seg og rester oppreist slik at hennes bihulene kan renne mer effektivt vil hjelpe henne til å lette noe av smerten.

Forebyggende behandlinger

Noen som lider av høsten allergi kan redusere alvorlighetsgraden av hans symptomer ved å begynne å ta et antihistamin eller decongestant en til to måneder før utbruddet av symptomene. Han kan snakke med legen sin og få en resept for en allergi medisiner, men det vil ta opptil en måned for at medisinering skal tre i kraft. Han kan også ta en over-the-counter eller reseptbelagte nesespray, noe som vil redusere hevelse av hans nese passasjer. Reseptbelagte øyedråper er også tilgjengelig. Noen allergikere finner de trenger mer enn én medisin; Dette betyr at deres allergi blir verre.

OSHA Fall Forebygging Krav

OSHA Fall Forebygging Krav


Falls er den viktigste årsaken til arbeidstaker dødsfall i byggebransjen, ifølge Occupational Safety and Health Administration (OSHA). For å forebygge fall og eventuelle påfølgende skader, krever OSHA arbeidsgivere å gi arbeidstakere med riktig sikkerhetsutstyr og bruk utstyr trening.

Kontrollert tilgang

Kontrollerte tilgang til områder på en byggeplass, områder bare åpne for autoriserte arbeidstakere, krever spesialisert sikkerhetsprosedyrer. For eksempel kan en steinlegger operasjon ikke støtte rekkverk eller andre fallforebyggende enheter. Egnede tiltak sikkerhet for disse typer nettsteder krever merking av området med en kontroll linje av tau og med ledninger med fargerike flagg hver 6 fot eller svært synlig tape.

Utgravninger

Utgravninger omfatter grøfter og grøfter opprettet på en byggeplass. Alle ansatte som arbeider nær en utgraving 6 meter eller dypere må beskyttes av en barrikade. Barrikader kan være en barriere, et gjerde, eller til og med en cover plassert over grøften for å beskytte alle som arbeider i nærheten.

Fall-beskyttelse systemer

Når en utgravning krysser en kjørebane, må grøften være dekket for å tillate kjøretøyer eller fotgjengere å krysse. Som kreves for å understøtte minst to ganger den totale vekt av alle kjøretøy passerer, må disse deksler være tydelig merket og festet til bakken.

Personlig fallforebygging

Sikkerhetssystemer for å forebygge fall består av flere enheter. Avhengig av oppgaven, er den enkleste enheten et rekkverk rundt et arbeidsområde. Hvis rekkverk er upraktisk, kan arbeidstakere bruker livliner og seletøy koblet til bygning eller annet fast underlag. Sikkerhetsnett brukes ofte ved bridge steder. Verktøy, byggevarer, eller annet rusk som kan falle inn i nettet må ryddes bort raskt for å unngå mulig skade hvis en arbeidstaker faller.

Fallende gjenstander

I tillegg til å beskytte arbeidere mot fallende gjenstander, kan rekkverk settes opp rundt et arbeidsområde. Andre beskyttende tiltak inkluderer å sørge for alle byggematerialer, er rusk og verktøy holdes minst 4 meter fra kanten av et arbeidsområde. Gi en leppe bygget rundt kanten av et arbeidsområde og plassere kalesjer eller netting under kan hindre eller fange fallende gjenstander.

Trening

Et opplæringsprogram er nødvendig for å informere ansatte hvordan å gjenkjenne og redusere fallfarer på et arbeidssted. Denne opplæringen omfatter bruk av beskyttelsessystemer, samt hvordan man skal håndtere materialer i en potensiell fallsonen. Arbeidsgivere er pålagt å holde nøyaktig oversikt over gjennomført opplæring ved å liste navn på ansatte og opplæring datoer.

Hva er årsakene til kribling rundt lepper og munn?

En kriblende følelse (parestesier) rundt leppene kan tyde på en rekke mulige forhold, for eksempel en allergisk reaksjon, oral herpes, hypokalsemi eller hypoparathyroidism. Prikking av munnen din kan tyde på en rekke forhold.

Allergisk reaksjon

Prikking lepper kan indikere en allergisk reaksjon. Dette kan være en reaksjon på en del av dine ansiktsvask, fuktighetskrem, tannkrem, kosmetikk eller duft.

Prodromal Herpes Symptomer

Herpes simplex virus forårsaker oral herpes (forkjølelsessår), som ofte blir etterfulgt av en prodrom, en periode med parestesier (kløe eller prikking) rundt leppene og munnen.

Hypokalsemi

Hypokalsemi er preget av forminskede nivåer av kalsium i blodet. Kribling i leppene er ett av symptomene.

Hypoparathyroidisme

Hypoparathyroidisme er en tilstand der dine biskjoldkjertlene ikke produserer tilstrekkelige mengder av parathyroid hormoner. Disse hormonene er nødvendig for riktig regulering av kroppens kalsiumnivå.

Mouth Prikking

Parestesier rundt munnen kan ha mange årsaker, for eksempel leukemi, anemi, svulst i spyttkjertelen, soppinfeksjon i munnen, matallergier, hypotyreose, medisinering reaksjoner, vitaminmangel, cøliaki, Guillain-Barre syndrom og kreft i munnhulen.

Hva er årsaken til plutselige fall i blodtrykket?

Et plutselig fall i blodtrykket er svært farlig og kan forårsake andre alvorlige problemer som besvimelse, svimmelhet og selv uventede fall som resulterer i injuries.There kan være mange årsaker til et plutselig fall i blodtrykket og alle av dem er like om og bør tas opp av lege. Hvis ikke behandles, blodtrykksfall kan føre til dødsfall i noen tilfeller.

Sepsis

Sepsis er en tilstand som oppstår når en infeksjon invaderer blodbanen og overvelder kroppens system og organer. Ifølge American Heart Association, bakterier fra infeksjonen produserer toksiner som påvirker blodårene, og kan resultere i en rask og dyp fall i blodtrykket. Dette kan føre til døden hvis ikke raskt behandles av lege.

Ortostatisk hypotensjon

Ortostatisk hypotensjon oppstår når en persons blodtrykk synker etter å ha stått opp fra sittende eller liggende stilling. Denne tilstanden kan oppstå på grunn av noen medisiner som brukes for Parkinsons sykdom, hjertesykdommer eller diabetes. Dehydrering og langvarig sengeleie kan også være en årsak til denne tilstanden. Varsle legen din så snart du er klar over dette problemet er nødvendig. Endre medisiner eller behandling for medisinsk lidelse kan hindre personen fra å bli alvorlig skadet fra et fall på grunn av en besvimelse spell.

Nevralt mediert hypotensjon

Ifølge American Heart Association, er nevralt mediert hypotensjon forårsaket når blodtrykket faller etter å ha stått i lange perioder. Denne tilstanden er mest sett hos unge mennesker og er forårsaket når det er en feilkommunikasjon mellom hjernen og hjertet. Denne tilstanden kan føre til svimmelhet, besvimelse og kvalme. Du bør søke umiddelbar behandling for denne tilstanden.

Allergisk reaksjon

En allergisk reaksjon eller anafylaksisjokk kan være en dødelig tilstand. Det er forårsaket når noen har en farlig reaksjon på medisiner som penicillin, X-ray fargestoffer, matvarer (for eksempel sjømat) eller bistikk. Tilstanden er markert med en hurtig blodtrykksfall, samt en svelling av personens luftveier. Hvis tilstanden ikke raskt behandlet, kan luftveiene blokkeres og resultere i kvelning.

Dehydrering

Dehydrering kan være forårsaket når du ikke har tatt i nok væske for å erstatte det som kroppen har tapt. Dehydrering kan oppstå på personer som har over utøves, vært utsatt for økte nivåer av varme, eller har hatt kraftig oppkast og diaré. Dehydrering kan resultere i en plutselig blodtrykksfall på grunn av tap av mengden av væske eller vann som bidrar til kroppens funksjon riktig. Tilstanden kan også føre til svimmelhet og forvirring hos en person, og bør raskt behandlet av en lege.

Hoven hals Symptomer

En sunn hals er viktig for fysisk velvære. Den styrer ikke bare luftstrøm og substans forbruk, men er også intrikat koblet til nese passasjer og slimhinner. En hoven hals kan føre til betydelige problemer som kan forstyrre, eller hindre, essensielle kroppsfunksjoner. De fleste av symptomene på en sår hals er ganske åpenbare og vanskelig å overse eller ignorere.

Rødhet

Innsiden av halsen kan bli rød rundt luftrøret og spiserøret skyldes betennelse. Dette er vanligvis ledsaget av smerter eller ubehag.

Pain

På grunn av mengden av vev og sensitivitet i halsen, er det utsatt for smerte. Når det sveller på grunn av infeksjon eller irritasjon, kan det bli mer følsomme eller smertefullt, gjør vanskeligere å svelge.

Tørrhet

En hoven hals kan bli tørr og skrapete, forårsaker hoste og heshet.

Problemer med å svelge eller puste

Svelging kan bli hindret på grunn av hals hevelse. Vanligvis er det bare delvis blokkert, men hvis luftstrømmen hindres, kan et besøk til legevakten være nødvendig.

Alvorlige symptomer

Hvis en hoven hals er ledsaget av oppkast, blødning, utslett, eller puss i halsen, kan en alvorlig sykdom være årsaken, som krever øyeblikkelig legehjelp.

Typer Leppe & ganespalte

Leppe-og ganespalte er to former for medfødte misdannelser som påvirker strukturene i ansiktet og / eller munn. Hver av disse feilene kommer i varierende typer eller grader av alvorlighetsgrad.

Fakta

Betegnelsen "kløft" refererer til ufullstendig lukking av en gitt struktur i løpet av kroppsutvikling ifølge mars Dimes Foundation. Kløfter kan påvirke leppe-eller ganespalte separat, eller vises i begge strukturer samtidig.

Typer

Hareskår variere i alvorlighetsgrad, fra små hakk i overleppen til hull som strekker seg fra leppen hele veien til bunnen av nesen, bemerker March of Dimes Foundation. I noen tilfeller kan de også omfatte strukturer av den øvre tyggegummi.

Doble kløfter

Leppespalte feil kan oppstå på den ene siden av overleppen eller på begge sider, melder March of Dimes Foundation.

Ganespalte Typer

Ganespalte defekter kan påvirke enten den bløte ganen på baksiden av munnen, eller fortsette frem til å inkludere den harde ganen foran munnen, bemerker March of Dimes Foundation. Som med hareskår, kan mangelen påvirke den ene eller begge sider av munnen.

Betraktninger

The Mayo Clinic rapporterer at noen bløte gane kløfter ikke kan oppdages før senere i livet.

Hvordan baby tenner faller ut?

Hvordan baby tenner faller ut?

Innledning

En naturlig del av et barn som vokser og utvikler er vekst og tap av baby tenner, også referert til som primære tenner. Baby tenner er en viktig del av dental utvikling. Av denne grunn, hvis en tann faller ut før den er klar, eller hvis den er slått ut, må en kunstig spacer erstatte den til å holde de andre tennene fra å utvide og vokse på sin plass. Baby tenner er som space sparere, holde plassen der voksne tennene er å etter hvert vokse fri for annen vekst frem til permanente tennene er i stand til å utvikle og brast gjennom tannkjøttet.

Tid Span

Baby tenner vanligvis kommer i mellom fire og syv måneders alder. Dette kan være en smertefull prosess, men som er nødvendig for fremtidig tannhelse. Etter hvert som barnet treffer om 5 år (noen ganger tidligere for jenter) de nye voksne tennene begynner å utvikle seg under baby tenner, signaliserer at det er på tide for de primære tennene til å falle ut.

Hvordan det skjer

Ettersom voksne tennene blir klar til å rote gjennom tannkjøttet, sender et signal til kroppen tannkjøttet som forårsaker røttene av melketenner for å oppløse. Når røttene begynner å oppløses, tennene løsne. På dette punktet, baby tann enten faller ut av seg selv, eller det blir løs nok til der barnet eller foreldrene er i stand til å vrikke og til slutt trekker ut tannen fordi røttene ikke lenger er sterkt nok til å holde den på plass. Den utvikler tann under kan også hjelpe løsne barnet tann fra tannkjøttet som det utvikler seg.

Erstatning

Siden den voksne tannen venter under baby tenner, tar det bare et par uker før den voksne tannen bryter gjennom tannkjøttet overflaten og tar sin faste plass i munnen. Denne prosessen vil fortsette inntil alle baby tennene har falt ut og blir erstatte med faste voksne tennene.

Ytre faktorer av Pasient Falls

Ytre faktorer av Pasient Falls


Mamma er innlagt på et lokalt helsevesen anlegget. Ansatte og omsorg er tilgjengelig døgnet rundt. Sikkerhetstiltak er på plass, men hun fortsatt faller. Hva har skjedd? Falls, og som følge av skader, kan forårsake alvorlig skade, død. De er sjelden et resultat av en faktor, men av en kombinasjon av mange.

Tid og bemanning

Midt i all aktivitet innenfor et helsevesen anlegget, kan en pasient falle. Det er viktig å vite hva som skjer på den tiden av høsten, kanskje pasienten falt fordi de ansatte gjorde andre oppgaver og klarte ikke å hjelpe personen i tid. Skift og dag i uken kan være en faktor, spesielt i forhold til bemanning. Helseinstitusjoner gi ansatte til å ta vare på pasientene, med tanke på antall og skarphet. Men, med sykdom, ferie og andre uforutsette hendelser, kan bemanning svinge. Når man skal vurdere ytre faktorer av pasient faller, bør disse vurderes.

Utstyr

I mange tilfeller, er utstyr som er involvert i et fall. Høyden på senger, stoler og toaletter er en faktor i fossen. I tillegg kan en mangel på grab en stolpe for å hjelpe til med stående være en medvirkende faktor extrinsic for en pasient fall. Personalet må være årvåken om tilstanden til møbler, rullestoler og bistå enheter.

Generelt Miljø

Det er ytre faktorer i umiddelbar nærhet, som kan bidra til pasient fall. Staff must å være flittig og jobbe mot å eliminere disse farene. Gangen belysning, tilstanden etasjer, samt elementer på gulvet der pasienter gå er risikofaktorer for pasient faller. Ulåste stoler eller ukorrekt brukt sikkerhetsinnretninger kan også bidra til fall.

Alle ansatte i en helseinstitusjon har ansvar for å identifisere og minimere ytre faktorer av pasienten faller i miljøet.

Pasient Falls en kombinasjon av faktorer

Ytre faktorer, sammen med pasientens psykiske og fysiske helse og nivå av medisiner og historie med tidligere fall, vil bidra til en pasients risiko for å falle. Ansatte trenger for å identifisere pasienter som er faller risikoen og redusere faktorer som bidrar til risikoen.