Digidexo.com

hudkreft ytre øre

Hudkreft Melanom Symptomer

Melanom er en type hudkreft som oppstår i cellene i det ytre hudlaget som produserer pigment (melanin). De fleste melanomer vokse fra føflekker på overflaten av huden, og symptomer på melanom inkluderer endringer eller nye føflekker som utvikler plutselig og ser annerledes ut fra de vanlige føflekker som du har. Vurdere denne informasjonen fra American Cancer Society og Mayo Clinic om symptomene på melanom.

Asymmetri

En føflekk på huden din som ikke har samsvarende sider er et symptom på melanom samt andre typer hudkreft.

Uregelmessig Border

Føflekker på huden din som har uregelmessig grenser, for eksempel fillete eller humpete sider og uskarpe kanter, er et tegn på melanom.

Fargerike

Melanom hudkreft kan inneholde flere farger, inkludert nyanser av brunt, rødt, lilla, blå og svart; melanomer sjelden matche din hudfarge.

Stor Størrelse

Hudkreft slik som melanom er vanligvis på minst en kvart tomme i diameter, og kan vokse større i løpet av kort tid.

Nye Vekster

Nye vekster som vises på huden din, spesielt nye føflekker som ikke stemmer overens med andre føflekker, er et symptom på melanom.

Endre Moles

Føflekker eller små flekker i huden din som forandrer, spesielt i form eller farge, er et symptom på melanom som krever rask medisinsk evaluering.

Slow Healing

En sår på huden din som helbreder sakte eller blir verre, kan faktisk være melanom, og krever evaluering av en hudlege eller generell lege.

Informasjon om melanom hudkreft

Det er tre typer hudkreft, med melanom å være den mest farlige. Selv om mer uvanlig enn de to andre, er melanom den mest sannsynlige til å spre seg og kan føre til døden. Som med all hudkreft er eksponering for solen den største årsaken til sykdommen. Ifølge National Cancer Institute, i USA alene er det mer enn 62.000 tilfeller av melanom diagnostisert hvert år. Ut av disse tilfellene, vil 7900 mennesker dør av sykdommen. Lær fakta knyttet til melanom og dens årsaker, symptomer og behandlinger.

Årsaker

Melanom er verre form for hudkreft. Ikke bare kan det påvirke områder av huden, er det i stand til å spre seg til andre organer i kroppen så vel som bein. Årsaken til føflekkreft er i utgangspunktet utsette deg selv for for mye sol. De normale hudceller slår unormale, vokser raskt, og deretter angripe vev som omgir dem.

Personer som har en historie med melanom i deres familier er på et høyere risiko for å utvikle sykdommen. Hvis folk i familien din har en historie med mange føflekker, også dette kan gjøre deg mer utsatt for å få melanoma. Selv om føflekker selv ikke føre melanom, har en rekke av dem kan være et tegn på at melanom går i familien din.

Symptomer

Den grunnleggende tegn på melanom er endringen i størrelse eller form av en føflekk eller føflekk du allerede har. Selv melanom kan vokse inni en allerede eksisterende føflekk eller føflekk, de vanligvis vises på umerket hud. Melanom kan dukke opp på hvilken som helst sted på kroppen, men oftest er funnet på en kvinnes ben og den øvre delen av ryggen hos menn.

En eksisterende molo kan vise tegn på melanom ved fortykkelse når det opprinnelig var flat. Overflaten av føflekken kan bli skjellende og sprø, eller kan sive og blø. Huden rundt føflekken kan avgi en brennende følelse og bli rød, hoven og kløende. Det er ikke usannsynlig for det berørte området for å ha hud som bryter ut i små biter.

Som melanom utvikler seg til de senere og verre stadier, kan det berørte området knekke og blødninger vil oppstå samt smerter. Når melanom har inngått metastasized scenen, kan lymfeknutene i armhulene eller lysken blir hovne. Det kan også være et farveløst klump som vises under huden. Andre symptomer på dette stadiet er vekttap som ikke kan forklares, gråning av huden, en kronisk hoste og hodepine.

Diagnose

Det er veldig viktig å søke legehjelp umiddelbart hvis du merker en forandring i en føflekk eller utvikle en mistenkelig utseende område på huden din. Tidlig diagnose og behandling er viktig når du arbeider med melanom. Hvis legen mistenker at du kan ha melanom, vil en biopsi tas av den mistenkelige området og sendt til en patolog for undersøkelse.

Hvis melanom er større enn 1 mm tykk, vil dine lymfeknuter kontrolleres for å se om kreften har spredd seg der. En lymfeknute biopsi kan gjøres hvis det er mistenkt for å ha spredt seg til lymfesystemet. En annen test for å se om det melanoma har spredd seg til dette systemet er et fast punkt lymfekjertelbiopsi. Hvis det er antatt at kreften har spredd seg til andre områder av kroppen, kan bilde testing gjøres. Disse testene inkluderer en PET scan, CT eller MR. Disse typer av testene vil være i stand til å bestemme om kreften har spredt seg til områder slik som lungene, hjernen eller andre organer.

Behandling

Behandling av melanom vil avhenge av hvilket stadium sykdommen er i. Det er fem stadier av melanom, hver og en verre enn den andre. I fase 0 har melanom kun påvirket det ytre laget av huden. I denne fasen er det mulig å eliminere kreft ved kirurgisk fjerning av det påvirkede område av huden. I trinn 1, er melanom området litt større enn i trinn 0, men mer enn sannsynlig kan behandles på samme måte.

I fase II melanom, har kreften vokst seg større enn 1 mm tykk, men kan ennå ikke har spredd seg til lymfeknuter. Hvis dette er tilfelle, er den mest vanlige kirurgi behandling. Du kan også gå gjennom en lymfeknute biopsi og gis et medikament kalt interferon. I fase III melanom, har kreften spredd seg til lymfeknuter og har blitt mer alvorlig. Behandlingen vil kreve kirurgisk fjerning av melanom samt alle lymfeknutene i nærområdet. Personen vil da bli satt på interferon, også kjent som immunterapi. Interferon dreper kreftcellene samtidig forsterke den immunsystemet i kroppen.

Stage IV melanom er verre-case scenario av denne sykdommen. Behandlinger kan omfatte stråling, kjemoterapi og immunterapi. Siden stadium IV melanom betyr at kreften har spredd seg i hele kroppen, vil behandlingen ikke være ute etter å kurere sykdommen, men heller hjelpe pasienten avtale med symptomer på det.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forhindre hudkreft, samt melanom, er å holde seg ute av solen og dens skadelige stråler. For de fleste er ikke dette fullt mulig. Når du er utendørs i sollys, være smart. Solens stråler er mest ødeleggende mellom 10 am gjennom 16:00 Prøv å begrense eksponeringen løpet av disse timene. Bruk en solkrem som er minst 15 SPF hver gang du går utenfor. Sørg for å bruke verneutstyr når du er utenfor som langermede skjorter, hatter, solbriller og lange bukser. Hvis det overhodet er mulig, unngå soling hele sammen samt tanning boder. Sjekk kroppen din regelmessig for tegn på endringer i føflekker eller andre forskjeller i områder av huden. Fremfor alt, hvis du legger merke til en endring i et område av huden din, oppsøke lege så snart som mulig.

Hva er behandlingen for Basal hudkreft?

Basal hudkreft, også referert til som Basal Cell Carcinoma, er den mest vanlige form for hudkreft. Basal kreft er vanligvis funnet på svært utsatte områder av huden, som nakke og hode. Det vanligvis ikke metastaserer, og det fører sjelden til døden hvis den er fanget og behandles tidlig. Det er mange forskjellige måter å behandle denne tilstand.

Currettage og Dessiccation

Ved hjelp av en skje-lignende instrument, øser kirurgen ut kreftsvulst og sender en elektrisk strøm gjennom det berørte området.

Fotodynamisk terapi

For denne behandlingen, vil du ta et medikament som begynner rettet mot kreft og deretter har en laser lys terapi som hjelper medisinen ødelegge svulsten.

Stråling

Stråling, som brukes oftest for å behandle en rekke kreftformer, behandler kreftsvulster i kroppen med ioniserende stråling.

Mohs kirurgi

Referert til som en mikroskopisk kontrollerte excision, fjerner Mohs kirurgi små biter av svulsten, som blir sett på under et mikroskop; mer mikroskopisk fjerning utføres (umiddelbart eller eller i etterfølgende dager) før kreftsvulst er borte.

Kirurgisk Excision

En kirurg markerer de ytre områdene av svulsten med en sprittusj, og deretter kreftsvulst er tatt ut. Da området er sydd opp.

Cryosurgery

Denne metoden fryser kreftsvulst for å drepe kreftceller.

Ytre tegn på Kyphosis hos barn

Ytre tegn på Kyphosis hos barn


Kyfose er en tilstand hvori det er en merkbar krumning av ryggraden i den øvre del av ryggen. Det gir inntrykk av det som ofte blir referert til som en krum rygg. Dette kan resultere fra Scheuermann sykdom, som kan deformere virvlene; fra en medfødt defekt; eller rett og slett fra år med dårlig holdning. Det er best diagnostisert av X-ray, men noen buler ut skiltene kan vanligvis sees også.

Tidslinje av Utseende

Ytre tegn på postural kyfose eller kyfose forårsaket av Scheuermann sykdom vil fremgå i alderen 10 til 15, mens medfødt kyfose vil trolig være opplagt tidligere.

Skuldre

Barn med kyfose vil ofte ha skuldre som ikke samsvarer opp på samme høyde eller posisjon.

Leder Bent

Kyfose vil ofte føre til at barnets hode for å bøye seg fremover i forhold til resten av kroppen.

Øvre Tilbake

Den øvre del av ryggen blir bøyd fremover i barn med kyfose og vil ofte vises uvanlig høyt oppe når barnet bøyer seg over fremover.

Senk Tilbake

Den nedre del av ryggen kan kurve i dramatisk i forhold til resten av kurvatur på ryggraden.

Ytre faktorer av Pasient Falls

Ytre faktorer av Pasient Falls


Mamma er innlagt på et lokalt helsevesen anlegget. Ansatte og omsorg er tilgjengelig døgnet rundt. Sikkerhetstiltak er på plass, men hun fortsatt faller. Hva har skjedd? Falls, og som følge av skader, kan forårsake alvorlig skade, død. De er sjelden et resultat av en faktor, men av en kombinasjon av mange.

Tid og bemanning

Midt i all aktivitet innenfor et helsevesen anlegget, kan en pasient falle. Det er viktig å vite hva som skjer på den tiden av høsten, kanskje pasienten falt fordi de ansatte gjorde andre oppgaver og klarte ikke å hjelpe personen i tid. Skift og dag i uken kan være en faktor, spesielt i forhold til bemanning. Helseinstitusjoner gi ansatte til å ta vare på pasientene, med tanke på antall og skarphet. Men, med sykdom, ferie og andre uforutsette hendelser, kan bemanning svinge. Når man skal vurdere ytre faktorer av pasient faller, bør disse vurderes.

Utstyr

I mange tilfeller, er utstyr som er involvert i et fall. Høyden på senger, stoler og toaletter er en faktor i fossen. I tillegg kan en mangel på grab en stolpe for å hjelpe til med stående være en medvirkende faktor extrinsic for en pasient fall. Personalet må være årvåken om tilstanden til møbler, rullestoler og bistå enheter.

Generelt Miljø

Det er ytre faktorer i umiddelbar nærhet, som kan bidra til pasient fall. Staff must å være flittig og jobbe mot å eliminere disse farene. Gangen belysning, tilstanden etasjer, samt elementer på gulvet der pasienter gå er risikofaktorer for pasient faller. Ulåste stoler eller ukorrekt brukt sikkerhetsinnretninger kan også bidra til fall.

Alle ansatte i en helseinstitusjon har ansvar for å identifisere og minimere ytre faktorer av pasienten faller i miljøet.

Pasient Falls en kombinasjon av faktorer

Ytre faktorer, sammen med pasientens psykiske og fysiske helse og nivå av medisiner og historie med tidligere fall, vil bidra til en pasients risiko for å falle. Ansatte trenger for å identifisere pasienter som er faller risikoen og redusere faktorer som bidrar til risikoen.

Hjem rettsmidler for Ytre ørebetennelse

Ytre ørebetennelse er også kalt otitis externa eller svømmer øre. Vanligvis ligger infeksjonen i det ytre øret og noen ganger i ørekanalen. Det er ofte forårsaket av overdreven eksponering for vann. Det ytre beskyttelsesfolie lag av øret, når de utsettes for vann flere ganger, begynner å gå i stykker og bli myk. Når den er myk, sopp og andre bakterier som normalt ikke kan trenge gjennom det beskyttende lag, inn i huden av øret og forårsake en ytre ørebetennelse.

Eddik

Både hvit eddik og eplecider eddik er anvendelige for behandling svømmer øre. Flere dråper hvit eddik kan legges til øret og bør forbli i øregangen i minst fem minutter før du skyller øre (tømme den av eddik). Denne behandling bør påføres ett øre på en gang, til begge ørene.

Apple cider eddik er også nyttig fordi det hemmer veksten av bakterier som forårsaker svømmer øre. Så snart øret blir utsatt for overflødig vann eller du føler øret blir tilstoppet av vann, vil du legge til flere dråper (mellom tre og fire) av en løsning laget med like deler eple cider eddik og vann eller alkohol. Hvis du allerede er infisert med svømmer øre, legge til flere dråper av den samme løsningen to ganger om dagen for en tre-dagers periode.

Baby Oil

Babyolje er også et hjem rette for en ytre ørebetennelse. Varm babyolje så det er på en lunken temperatur. Sakte hell den varme babyolje inn i øret ved hjelp av en øre dropper. Plasser en bomullsdott i øret etter øregangen føles full av babyolje, slik at oljen må forbli i øret. Holde oljen i øret i fem minutter eller til den begynner å føle seg kule, deretter avløp.

Hårføner

En enkel og effektiv måte å behandle en ytre øret infeksjon forårsaket av overflødig vann (svømmer øre) er å bruke en hårføner for å tørke ut øregangen. Ta en hårføner og sett den på lav eller varm. Rett hårtørker på de berørte øret, enten umiddelbart etter eksponering for vann eller når øret begynner å føle irritert som et resultat av infeksjonen. Pass hårføneren frem og tilbake over øret. Det vil begynne å føre til at vannet inne i øregangen som er årsak til ubehag for å fordampe. Gjøre dette i flere minutter for å sikre at alt vann, som bryter ned den beskyttende barriere i øret, er fjernet.

Ytre ørebetennelse

Ytre ørebetennelse er også kjent som svømmer øre, eller otitis externa. Ytre øret infeksjon oppstår når det ytre øret og øregangen er irritert, betent eller infisert. Dette er en vanlig tilstand som følge av ører som blir utsatt for for mye fuktighet.

Symptomer

Symptomer på en ytre ørebetennelse inkluderer øresmerter, kløe, drenering fra øret og rødhet i huden. Ytre ørebetennelse kan også føre til at ørene til å føle full.

Årsaker

Ytre øret infeksjonen er forårsaket av fuktighet i ørene, og skrape øret eller inne i øret. Det kan også være forårsaket ved å sette inn noe sånt som en bomullspinne inne i øret for å rense ørevoks.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for å utvikle ytre ørebetennelse inkluderer svømming, hudirritasjon fra hårprodukter, å ha en liten øregangen og overdreven ørevoks.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av ytre ørebetennelse inkluderer muligheten infeksjonen kan spre seg til andre deler av kroppen. Andre mulige komplikasjoner er midlertidig hørselstap og kronisk ørebetennelse.

Behandling

Se en lege hvis du har ytre ørebetennelse. Behandlingen innebærer å bruke øredråper som inneholder antibiotika og steroider for å redusere betennelse. Bruk smertestillende hvis du har sterkere smerter, eller sette noe varmt mot den infiserte øret.

Ytre delene av øret

De ytre ørene av et menneske er utformet for å samle inn og trakt lydbølger til vår trommehinnen, som overfører lyden til de tre bein som gjør høre mulig for mennesker: hammeren, ambolten og cochlea. Vibrasjonene blir deretter overført til hørselsnerven og inn i hjernen vår.

Helix

Den skruelinje er den øvre delen av den ytre øret, som begynner ved kanten av ansiktet tilkobling til øreflippen. Roten av spiralen er den innerste kurven på toppen av øret som er festet til den side av ansiktet.

Anthelix

Den anthelix er den buede ryggen av det ytre øret under heliks som danner en "C"-form rundt åpningen til det indre øret.

Antitragus

Den antitragus er brusk struktur på den ytre øret like over øreflippen ved bunnen av anthelix.

Tragus

Den tragus er brusk projeksjon av det ytre øret som festes til siden av ansiktet, og er over åpningen til det indre øret.

Concha

Den concha er buet hulrom som sitter lavere enn anthelix, like utenfor åpningen til det indre øret.

Ekstern auditory meatus

Den ytre høre meatus er åpningen til det indre øret, også kalt øregangen.

Hvorfor er ytre øret Hot?

Hvorfor er ytre øret Hot?


Hvis det ytre øret føles varmt, kan det synes å være en uvanlig symptom, men det er ikke så uvanlig som du kanskje tror. Det er flere forhold som kan føre til det ytre øret til å føle seg varm.

Infeksjon

En varm ytre øret kan være et resultat av en øreinfeksjon. Consumer Reports forteller leserne av deres hjemmeside ConsumerReports.org at noen mennesker lider av denne tilstanden kronisk, mens andre har akutte tilfeller som ikke vil returnere når den har sunket.

Erythromelalgia

Erythromelalgia er en autoimmun sykdom som kan føre til ører, hender eller andre kroppsdeler til å bli varmt å ta på. Erythromelalgia.org rapporterer at det kan være en sekundær tilstand knyttet til en mer alvorlig sykdom.

Eksem

Eksem er en tilstand som forårsaker en kløende, humpete utslett. Det kan vises hvor som helst på kroppen, inklusive det ytre øret. Det er en autoimmun sykdom.

Allergier

Rødhet og en følelse av varme kan være forårsaket av betennelse fra en allergi. Risser i øret fra kløe relatert til en allergi kan gjøre følelsen av varme på det ytre øret føle seg verre.

Svømmer øre

Når vannet blir fanget i øret det fører til bakterier å vokse og spre seg. The American Academy of Øre melder at dette kan føre til en følelse av smerte og varme i det ytre øret.

Infeksjon i ytre øregang

Infeksjon i ytre øregang


Infeksjon i ytre øregangen er kjent som otitis externa, eller mer vanlig som "svømmer øre." Infeksjonen, forårsaket av bakterier i det tynne laget av hud forer den ytre ørekanalen, er vanligvis lett å behandle hvis adressert så snart symptomer.

Ørets Defenses

Det menneskelige øret utskiller en voksaktig substans som kalles ørevoks, som beskytter den sarte huden i øregangen mot fuktighet og slitasje, bekjemper bakterier med sine sure og antibakterielle egenskaper, og transporterer død hud og rusk ut av øregangen. Når dette beskyttende voksaktig barrieren er kompromittert, er øret i fare for infeksjon.

Overdreven eksponering for vann eller fuktighet, eller en slitasje i øret som skyldes bruk av en bomullspinne eller annen implementere, kan føre til dette. Svømmere, naturligvis, har en høyere enn gjennomsnittlig forekomst av vann i ørene, og derfor er utsatt for infeksjoner i det ytre øret; derav navnet "svømmere øret."

Symptomer

De første symptomene på svømmer øre vanligvis inkluderer kløe og rødhet i øregangen. Hvis infeksjonen utvikler seg, kan andre symptomer som drenering av væske eller puss, smerte eller dempet hørsel utvikler seg.

Andre risikofaktorer

Bortsett fra hyppig svømming, andre faktorer øker sannsynligheten for en infeksjon i ytre øregangen. De omfatter overdreven rengjøring av øret, bading i vann med høyere enn normalt nivå av bakterier, ha små øreganger som lett felle fuktighet, hudallergier til smykker eller andre agenter, eller følsomhet for hår styling produkter nærheten øregangen.

Behandling

En infeksjon av den ytre øregang er behandlet ved å rense øregangen slik at medikament kan nå i huden, og ved å anvende medikamenter i form av dråper. Dråpene inneholder vanligvis en antibiotika eller soppdrepende medisiner og en steroid å redusere betennelse.

Øredråper er ofte mer behagelig hvis varmet nesten til kroppstemperatur før påføring. Gjør dette ved å holde flasken i hånden i noen minutter før bruk. Også, ligger på siden under påføring med øret vendt opp slik at dråpene vil trenge gjennom øregangen.

Forebygging

Flere praksis kan redusere sannsynligheten for en ytre ørebetennelse, inkludert å holde ørene tørre når det er mulig. Etter bading eller svømming, tørke det ytre øret bare med en klut og bøye hodet for å hjelpe vann dypere i kanalen renne ut. En hårføner på lav og holdt i behagelig avstand fra øret og kan også fremskynde tørking.

Unngå bading i forurenset vann eller grave i øret med en bomullspinne eller en annen enhet som kan ripe eller irritere øret. Hvis du svømmer ofte eller har en historie med ytre ørebetennelse, kan du dra nytte av hjemmelaget forebyggende laget like deler eddik og isopropanol. En teskje helles i hvert øre og lov til å renne ut igjen før og etter bading kan øke ørets naturlige motstand mot bakterier. Imidlertid bør denne behandlingen ikke brukes hvis du har en sprukket trommehinne.

Slik Spot advarselen tegn på hudkreft

Slik Spot advarselen tegn på hudkreft


Det er tre hovedtyper av hudkreft: basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og melanom. Basalcellekarsinom og plateepitelkarsinom er ikke-ondartet, saktevoksende kreft i huden. Melanom er en ondartet og hurtigvoksende type hudkreft. Andre typer av ikke-melanom hudkreft eksisterer, men de er sjeldne, og omfatter Kaposis sarkom og kutan T-cellelymfom av huden. Selv om du er årvåken om solen sikkerhet og slitasje solkrem under utendørsaktiviteter, er det viktig å undersøke huden din regelmessig fordi tidlig deteksjon av hudkreft har en bedre sjanse for vellykket behandling og kur.

Initial konsultasjon

Selvransakelse kan du lete etter nye føflekker og lesjoner, og å legge merke til eventuelle endringer i eksisterende føflekker eller lesjoner som kan signalisere kreft endringer. Hvis du er usikker på om selvransakelse, spør legen din til å utføre en innledende hud sjekk, og for å gi deg råd om din eksisterende føflekker, kviser eller fregner. Etter en innledende undersøkelse, bør du undersøke huden fra topp til tå din minst en gang i måneden, ifølge Skin Cancer Foundation.

Full Body Examination

Stå naken i et opplyst rom foran et speil i full lengde. Undersøke ansiktet ditt og bruke et håndspeil for å sjekke bak ørene. Undersøke hodebunnen ved hjelp av en hårføner til å blåse håret vekk fra hodet. Sjekk dine hender og armer, inkludert armhulene og under neglene. Undersøke nakken og overkroppen. Kvinner bør løfte hvert bryst for å undersøke undersiden. Bruk håndspeil for å vise ryggen, baken og ryggen av bena. Sitt på en stol og se på dine ben, ankler og føtter, inkludert de fotsålene, mellom tærne og under tåneglene. Til slutt bruker du håndspeil for å sjekke for eventuelle hudforandringer i underlivet.

ABCDE faresignalene

Bokstavene A, B, C, D og E kan hjelpe deg å huske hvordan du kan gjenkjenne hudkreft og forstadier til hudkreft endringer. Bokstaven A representerer "Asymmetri": en muldvarp som har to unmatching halvdeler krever videre medisinsk undersøkelse. Bokstaven B minner deg på å se på grensene av dine føflekker, så ujevne grenser er et tidlig tegn på hudkreft. Bokstaven C representerer "Color": konsultere legen din dersom noen føflekker har utviklet nyanser av brunt eller svart, eller andre farger, for eksempel rødt eller blått. Bokstaven D representerer "Diameter." Føflekker med større enn 1/4-tommers diameter kan tyde på tidlig melanom. Bokstaven E står for "Evolving" og antyder årvåkenhet mot eventuelle endringer som skorpedannelse eller blødning.

Ugly Duckling faresignalene

Den "stygge andungen" -konseptet er et identifikasjons verktøy for deteksjon av hudkreft varselsignaler gjennom en prosess som kalles "differensial anerkjennelse." Det tyder på viktigheten av å sammenligne føflekker i sammenheng med hverandre på et område av huden. Ved å se nøye på bakgrunn av lignende utseende føflekker, er det mulig å oppdage føflekker som avviker fra hovedgruppen. For eksempel kan et stort, mørk lesjon eller en lesjon som er liten og rød farge i kontrast til omgivende lesjoner kan kreve medisinsk undersøkelse.

Tegn til hudkreft i Kids

Hudkreft ikke bare utgjøre et problem for voksne. Det kan også være litt av en fare for barn. Og, med de fleste av våre barn roaming strendene og treffer bassengene i sommer, den potensielle risikoen for hudkreft (melanom, basalcellekreft og plateepitelkreft) er enda mer utbredt. Mens forebygging er virkelig den beste tilnærmingen til hudkreft, bør du også blitt venne med kjennetegnene eller indikatorer for hudkreft.

Hudforandringer

Den første og fremst tegn på hudkreft hos barn ville være en endring i form, størrelse eller farge på en hud vekst, inkludert både føflekker og fødselsmerker. Den enkleste metoden for å merke disse endringene er å bruke noe som kalles "ABCD regelen", som står for asymmetri, border, farge og diameter. Hva du trenger å se etter er en endring i en føflekk eller føflekk der den ene halvdelen av lyte ikke samsvarer eller korresponderer med den andre halvparten (asymmetri). Du bør også merke hvis kantene på denne lyte blir uskarpt eller fillete (kant), dersom det er en endring i farge eller spredning av farge (farge), og hvis lyte har vokst eller dukket (diameter).

Forhåndseksisterende Moles

Mens hudkreft vil utvikles generelt i "" umerkede områder av kroppen, trenger mol utgjøre et potensial til å bli cancerøs. Når du ser på en muldvarp for tegn på hudkreft i barna, se etter en endring i heving av vekst, rødhet i huden rundt, en skalering eller skorpedannelse på føflekken selv, en blødning og til og med en oppmykning av lyte. Noen ganger kan en føflekk kan også bli kløende, brenne eller være øm å ta på.

Merket Skin

En annen advarsel tegn på hudkreft hos barna ville være forekomster av føflekker eller hud vekster som ikke var opprinnelig der. Høres innlysende, men disse blemishes vil typisk presentere seg på øvre del av ryggen hos gutter og på bena i jenter. Selv om dette kan være normen, betyr det ikke at gutter og jenter ikke vil utvikle hudkreft på andre områder av kroppen. Generelt, hvor som helst UV-stråler kan berøre har potensiale når den ikke skikkelig beskyttet av solkrem.

Silent Signs

Foruten de mer åpenbare tegn på hudkreft hos barna (så vel som tenåringer og voksne), er det også mindre åpenbare symptomer som kan forveksles med andre helserelaterte spørsmål. Noen mennesker kan utvikle klumper under huden, møter hovne lymfeknuter og erfaring vekttap. De kan også klage over hodepine og hyppig hoste. Noen barn kan faktisk få anfall. Du kan også legge merke til en misfarging under neglen på en tå eller finger. Alle disse kan være tegn på hudkreft, så hvis du skulle være vitne til dette i et barn, må du kontakte lege umiddelbart. Tidlig påvisning er alltid den beste.

Forebygging / løsning

Virkelig, er den beste måten å forebygge hudkreft hos barna til å begrense sin soleksponering, spesielt i rushtiden, som er generelt 10:00 til 04:00 Når barna er ute i solen, sørg for at de er sportslige verneklær, som hatter og t-skjorter eller solkrem med solfaktor på minst 15.

Metastasering av plateepitelkreft hudkreft

Hudkreft er en stor avtale. I disse dager, er flere mennesker blir diagnostisert med hudkreft enn noen gang før. Lange timer, dager og måneder i solen eller slapper i solarium kan gjøre at du ser tonet og buff nå, men du kan ende opp med å betale for det senere. Plateepitelkreft er lett å behandle når oppdages tidlig, men hvis det metastasizes (reiser) et annet sted i kroppen, kan det påvirke andre vitale organer og funksjoner.

Definisjon

Metastasering er prosessen som oppstår når en kreft har spredt seg fra et punkt i origo (primær stedet) til et annet sted, eller steder (sekundær stedet), i kroppen. Når oppdaget og behandlet tidlig, kan de fleste typer hudkreft bli behandlet og kurert før de har en sjanse til å metastasere. Plateepitelkarsinom kan metastaserer, eller reise til andre deler av kroppen. Plateepitelkarsinom ofte metastasizes fra en cancerous hud vekst også kjent som aktinisk keratose gjennom blodkar eller lymfesystemet væsker til viktige organer for å danne vev massene eller svulster som kan variere i størrelse fra en blyant viskelær til en softball.

Årsaker

Squamous hudceller finnes oftest i de indre hudlagene. Denne typen kreft er oftest forårsaket av langvarig eksponering for UV-stråler, men ofte er mer utbredt i de som er aldrende eller de som har familie arvelighet predisponerer dem til visse typer kreft. Personer som solbrenthet ofte og lett, så vel som de som er rettferdig skinned, er mer utsatt for å bli diagnostisert med hudkreft.

Behavior

Plateepitel hudkreft eller plateepitelkarsinom ofte metastasizes til store kroppens organer som lunger, hjerne og lever og til bein og binyrene. Plateepitel hud celle kreft er kjent for å metastasere ganske raskt hvis den ikke behandles tidlig. The National Cancer Institute skriver et faktaark som definerer noen vanlige atferd i metastatisk kreft. For eksempel, lungekreft ofte spredt til hjernen, samtidig som kreft i kolon ofte spredt til leveren. Kreft ofte metastaserer på flere måter - gjennom vev, blodbanen eller lymfesystemet.

Tegn og symptomer på metastasering Cancer

Noen mennesker kan oppleve metastatisk kreft og ikke vite det før symptomene oppstår. For eksempel kan noen som har blitt behandlet for brystkreft som har spredning til hjernen opplever symptomer som hodepine, svimmelhet eller nerve-relaterte symptomer som tåkesyn, problemer med å høre og så videre. Noen opplever kreft som metastasizes til leveren kan oppleve vekttap, gulsott, smerter i magen eller ødem (hevelse eller væskeansamling) i bena. Hver sekundær kreft nettstedet kan tilby ulike tegn og symptomer.

Diagnostikk

I de fleste tilfeller kan diagnostiske tester utføres for å hjelpe finne ikke bare originale kreft (primær) nettsteder, men også sekundære eller metastase nettsteder. Vanlige diagnostiske eksamener kan omfatte, men er ikke begrenset til bein scan røntgen, CT (computertomografi) skanner, nål aspirasjon eller biopsi og MRI (magnetic resonance imaging) eller ultralyd.

Forebygging / løsning

Ifølge National Cancer Institute, er nesten en million mennesker diagnostisert med hudkreft hvert år. For å forebygge hudkreft, unngå langvarig eksponering for solen på dagtid, bruke solkrem hver dag (i alle årstider) og unngå solarium. I tillegg jevnlig sjekke huden for føflekker, støt eller klumper som du ikke legger merke til før, og holde styr på noen fregner eller føflekker som ser ut til å være økende eller endre form eller farge.

Typer av melanom hudkreft

Fire grunnleggende typer av melanom hudkreft vises på det øverste laget av huden eller trenge inn under hudens overflate. Disse er enkle å diagnostisere. Overflateformer melanomer kan bare angripe huden, mens andre er aggressive fra tidspunktet for sin diagnose. Men sjeldne former for melanom hudkreft manifesterer seg i atypiske kroppsdeler som øyne og organer.

Overfladisk Sprer Melanom

The Skin Cancer Foundation sier at overfladisk spredning er den vanligste typen melanom hudkreft. Leger ofte se dette hudkreft hos unge mennesker. Det sprer seg på det øverste laget av huden og vises på alle områder av kroppen (se Ressurser).

Lentigo maligna

Lentigo maligna, som overfladisk sprer seg, synes nær det øverste laget av huden, men eldre folk har en tendens til å få denne typen melanom hudkreft i ansiktet, ører, armer og bagasjerommet områder.

Akralt lentiginøst melanom

The Skin Cancer Foundation sier at acral lentiginouson er en type hudkreft som sprer seg langs hudoverflaten før den trenger gjennom epidermis. Denne formen for kreft er vanlig i afrikanske amerikanere og asiater, men mindre vanlig i kaukasiere (se Ressurser).

Nodulær melanom

Nodulær melanom er en alvorlig form for hudkreft, fordi det er aggressiv og sprer seg til stammen, ben, hodebunnen og armer av eldre mennesker, først og fremst menn.

Sjeldne Typer av melanom

Cancer Research sier at en gruppe av sjeldne typer av melanom hudkreft trenge gjennom huden og angriper de indre organer og til og med innsiden av øynene.

Plateepitelkreft hudkreft

Hudkreft er en av de mest vanlige typer av kreft, og det kan danne en rekke årsaker. En type kalles plateepitelkreft hudkreft.

Definisjon

Hva er plateepitelkreft hudkreft og hvordan skiller det seg fra andre typer hudkreft? Dette er en type av cancer som kommer fra en rekke forskjellige kilder, slik som langvarig eksponering for sollys. Den danner svulster på huden din og kan være så ubehagelig å se på som det er å være syk fra. Ikke alle hudkreft skape svulster, men dette er en gjør.

Symptomer

De viktigste symptom på denne type kreft er de tumorer som det vil forårsake. Dette starter som en liten kul på huden og vil vokse over tid. Huden på utsiden av denne svulsten kan være grov eller skjellete. Flat, vil rødlige flekker på huden også bryte ut. Begge disse symptomene er ofte funnet på hender, armer, ører, nese og ansikt, selv om de kan oppstå på andre deler av kroppen også.

Årsaker

Hudceller begynner ofte å endre seg når de blir introdusert til noen form for stråling eller andre skadelige stoffer. Når disse cellene endrer seg, er plateepitelkreft hudkreft sannsynlig å bryte ut. Det er noen vanlige årsaker til denne type kreft som har vist seg å være farlig. Eksponering for ultrafiolette stråler, for eksempel sollys, kan forårsake dette kreft. Så kan omfattende eksponering for røntgenstråler, ulike kjemikalier og arsen. Være over 50 år gjør deg mer utsatt for denne kreftformen, som betyr å ha lys hud, blondt eller rødt hår eller blå øyne.

Behandling

Som alle hudkreft, dersom plateepitelkreft hudkreft oppdages tidlig, er det mulig å behandle. Operasjoner er foreslått for å fjerne tumorer som vises på huden som et resultat av cancer. Mikroskopisk barbering er nødvendig for å kvitte seg med mindre svulster og hudtransplantasjon brukes til å rydde opp store områder som er infisert av kreft. Strålebehandling blir ofte brukt for å redusere størrelsen av huden tumorer før operasjonen er ferdig.

Forebygging

Det er et par ting du kan gjøre for å unngå å få plateepitelkreft hudkreft. Først begrense eksponering for solen, spesielt hvis du er virkelig flådd. Slitasje hatter og solkrem samt brede solbriller for å beskytte øynene. Hvis du ser en vekst på huden din, se på det nøye. Mest sannsynlig vil det ikke være kreft, men hvis den endres i farge eller dramatisk i størrelse du bør gå til legen for å få det sjekket ut.

Symptomer på hudkreft på Hands

Hudkreft er ganske vanlig og kan påvirke omtrent hvilken som helst del av kroppen. Selv om det er spesielt i stand til å dukke opp i områder som ofte er utsatt for solen, er den ikke begrenset til disse områdene. Hendene er spesielt utsatt for mange typer hudkreft. For å søke passende legehjelp raskt, er det viktig å forstå hvordan de ulike typer hudkreft presentere seg symptomatisk.

Melanom

Melanom er langt den mest alvorlige av hudkreft typer og er kjent for raskt sprer seg i hele kroppen. Det kan slå en føflekk du allerede har i en kreft en eller kan utvikle seg på egen hånd. De vanligste symptomene er en føflekk som endrer på et tidspunkt i form, størrelse eller farge; en muldvarp som blør; en lesjon som har blå, svart, hvit eller røde flekker om sin kant eller en mørk lesjon som dukker opp på håndflaten.

Basalcellekarsinom

Hudkreft kan også ta form av basalcellekreft. Denne type er meget vanlig og relativt lett å behandle. Det betyr ikke ofte spre seg. Den vanligste formen er en flat lesjon eller en voks-lignende bump. I begge tilfeller blir disse kreftformene fjernes lett og ofte ikke oppstår på nytt.

Talg Gland Carcinoma

Talgkjertel carcinoma er en annen type hudkreft. Det er meget aggressiv og slår rot i oljekjertlene, ofte sprer seg raskt derfra til andre deler av kroppen, inkludert organer. Fargeløse knuter er det vanligste symptomet på denne hudkreft type og kan dukke opp hvor som helst på kroppen.

Merkel Cell Carcinoma

En sjelden type hudkreft kalles Merkel cell carcinoma. Denne typen viser seg som svært blanke knuter forankret i hårsekkene. Disse knuter er ofte enten rosa, blå eller rød og kan få like stor som to inches tvers. Det sprer seg veldig raskt å lage rask diagnose og behandling er avgjørende.

Plateepitelkarsinom

En annen type hudkreft er plateepitelkarsinom. Denne typen viser seg som en traust nodule med rød farge eller en flat, skjellete lesjon. Mens det sprer seg litt lettere enn basalcellekarsinom, er det fortsatt ganske enkelt å behandle og å forhindre fra å spre seg til andre deler av kroppen.

Kaposis Sarkom

Kaposis sarkom er en annen sjelden type hudkreft som faktisk begynner i blodårene i huden. Dette fører til purpuraktig områder for å utvikle seg på huden eller i slimhinnene. Det ser vanligvis hos personer med undertrykt immunsystem, og kan være vanskelig å behandle.

Tidlige tegn på hudkreft

Ifølge American Cancer Society, er hudkreft den vanligste typen kreft diagnostisert i USA - mer enn 1 million mennesker er diagnostisert hvert år. Oppdager hudkreft i en tidlig fase er den beste måten å hindre at den sprer seg. Se opp for symptomer for å se om du er i faresonen for hudkreft.

Clear Moles på ansiktet eller halsen

Klare, glatte føflekker i ansiktet eller nakken kan tyde på hudkreft. Det kan se voksaktig eller blemmer.

Mole Vekst

Enhver føflekk som vokser unormalt bør sjekkes ut av lege. Unormal mole vekst er et tidlig tegn på hudkreft og kan utvikle seg til svulster.

Endring i Mole Color

Et annet tidlig tegn er en endring i muldvarp farge. Føflekker kan bli rød, blå, hvit eller lilla.

Red Moles på ansiktet, halsen eller Arms

Røde føflekker i ansiktet, halsen eller armene er tidlige tegn på hudkreft. Det er vanligvis vanskelig og glatt utseende.

Flassende hudområde

Skjellete, grov hud patcher på ethvert område av kroppen er tidlig, noen ganger farlige tegn på hudkreft. Beroligende det med fuktighetskrem eller salver ikke myke opp lapper.

Mole Størrelse

Eventuelle føflekker større enn 6 mm bør sjekkes ut av lege. Større føflekker er mer utsatt for hudkreft.

Melanom hudkreft Behandlinger

Melanom hudkreft begynner i de celler i huden som produserer pigment, i henhold til den Cancer Center. Hvis det ikke blir behandlet riktig og tidlig, kan denne typen kreft infisere hele kroppen og til slutt være dødelig. Som et resultat, er det ytterst viktig at melanom hudkreft bli diagnostisert og behandlet så snart som mulig.

Betydning: Tegn på melanom hudkreft

Når en person har melanom hudkreft, kan ahan oppleve "endring i størrelse, form eller farge på en føflekk, oser eller blødning fra en føflekk, eller en muldvarp som føles kløende, hard, klumpete, hovne eller ømme å ta på," ifølge Cancer Center. Nye føflekker kan vises, menn kan oppleve endringer i føflekker mellom skuldre og hofter, og kvinner kan oppleve endringer i føflekker på armene og bena. Dette er alle tegn på melanom hudkreft. Når melanom hudkreft er diagnostisert, må det behandles umiddelbart for å hindre at den sprer seg.

Time Frame: behandling av melanom hudkreft på Stage Zero

Ifølge American Cancer Society, alvorlighetsgraden av melanom hudkreft behandling avhenger av scenen der kreften er diagnostisert. På scenen null er melanom hudkreft fortsatt finnes i overhuden og har ikke spredd seg. Som et resultat, er melanom vanligvis kirurgisk fjernet på dette stadium eller krem ​​som inneholder Imiquimod påføres på melanom i en periode på tre måneder.

Trinn 1 og 2: melanom hudkreft Behandling

Når hudkreft er diagnostisert på Stage 1, er melanom fjernes kirurgisk sammen med en liten del av huden som omgir melanom, ifølge American Cancer Society. Lymfeknuter kan også bli dissekert for å øke overlevelsesraten for huden kreftpasienter. I trinn 2, har en tendens melanom å spre seg til lymfeknutene som omgir melanom. Som et resultat kan disse pasientene må gjennomgå en lymfekjertelbiopsi, samt fjerne melanom og huden som omgir det.

Melanom hudkreft Behandlinger på trinn tre

Ifølge American Cancer Society, Stage 3 av melanom hudkreft krever kirurgisk behandling for å fjerne alle melanomer. Disseksjon av lymfeknuter er nødvendig i tillegg. Lemmer infisert med melanomer kan også ha å bli fylt med en kjemoterapi narkotika.

Behandling Stage Four

I Trinn 4, kan melanomer være vanskelig å behandle ettersom de allerede har spredt over hele kroppen på dette stadiet. Disse melanomer må fjernes ved kirurgi, og noen indre organer kan ha å bli fjernet, avhengig av om de melanomer har spredt der også. Ifølge American Cancer Society, er kjemoterapi anbefales for melanom hudkreft pasienter på dette stadiet.

Hvordan behandle hudkreft med natriumbikarbonat

Ifølge American Cancer Society, er hudkreft den vanligste formen for kreft, sto for mer enn halvparten av krefttilfellene i USA. Med en overlevelse på 91-99 prosent, er mange mennesker kureres ved rett og slett å ha det berørte området kirurgisk fjernet. Men for de som ønsker å unngå denne prosedyren, kan det være en billig og enkel hjemmebehandlingsalternativ for hudkreft - natron. Det finnes ingen vitenskapelige studier i USA som støtter denne påstanden, men det er en rimelig mengde anekdotiske bevis som tyder på bruk av natriumbikarbonat til en ekstern område plaget med basalcelle eller plateepitelkarsinom kan redusere eller fjerne kreft ikke- kirurgisk.

Bruksanvisning

•  Vask det området som skal behandles med varmt vann og såpe, skylles grundig.

Legg natron i en liten bolle og tilsett akkurat nok vann til å lage en tykk pasta. Rør med en tunge depressor til godt blandet.

Påfør en generøs mengde av natron lim til det berørte området med tungen depressor. Med en hansker finger, forsiktig gni natron inn i lesjonen.

Legg til mer natron lim til lesjonen, og skaper en tror laget som fullstendig dekker det berørte området, og dekk med en bandasje.

La bandasje på plass i to timer. Skyll natron bort med kaldt vann og rense det berørte området med hydrogen peroxide.

Gjenta denne behandlingen 4-6 ganger om dagen i en uke, påføre et nytt lag med natron lime og drar i stedet for å tørke i flere timer før skylling og rengjøring med peroxide.

Tips og advarsler

  • Når du setter natron på en åpen lesjon, vil den brenne. Dette er fordi det er sterkt alkalisk. Hvis du finner den ubehag nivået uutholdelig, kan du prøve å øke mengden av vann i natron lim, selv om svakere blandingen, jo lenger det er sannsynlig å ta for å se resultater. Den berørte området er sannsynlig å vise tegn til økt rødhet og betennelse på den første behandlingsdagen. Dette kan reduseres ved bruk av kalde omslag eller isposer.
  • Hvis lesjon synes å bli større heller enn mindre etter en uke med natron behandling, følger et kurs i tradisjonell medisinering.

Vitaminer som hindrer hudkreft

Den eksplosive økningen i hudkreft og melanomer i de siste 70 årene har ført til økt interesse for ting du kan gjøre for å forebygge denne sykdommen. Du vet sikkert at du bør bruke solkrem før du går ut for å minimere UV-skader, men du kanskje ikke vet at enkelte vitaminer kan hjelpe huden din evne til å håndtere sollys. Ifølge hudlege Nicholas Perricone, kan inntak av visse vitaminene offset frie radikaler som fører til aldring og sykdommer som hudkreft.

Hudkreft og vitaminer

Fordi studier av bestemte matvarer og kosttilskudd som hindrer en type sykdom ofte direkte motsier senere studier om andre sykdommer, til det beste rådet forebygge hudkreft (utover å påføre solkrem) er å spise et variert og sunt kosthold. Hudlege Nicholas Perricone sa at rundt 80% av kroppens vitamin butikker er oppbrukt etter 40 minutter av soleksponering og han anbefaler å påføre en aktuell vitamin-tilført hudkrem som ekstra beskyttelse sammen med solkrem. Angående kosttilskudd, forteller han pasienter til å ta vitamin C og E sammen med alpha lipoic syre og koenzym Q10. En studie 2008 fant ingen signifikant forskjell i hudkreft nivåer i deltakerne som tok selen og vitamin E tilskudd i forhold til de på placebo.

Eventuelle effekter som kosttilskudd kan ha kan bli redusert med deres generelle absorpsjon nivået i kroppen, noe som er grunnen til å spise mat rik på antioksidanter kan gi ekstra beskyttelse for huden din når den kombineres med kosttilskudd. Konsumere vitamin E rik mat som mandler og avokado, vitamin C rik mat som appelsiner og fisk, som er kjent for å ha høye nivåer av fettsyrer. Drikker melk beriket med vitamin D kan hjelpe deg å fylle nivåer av dette viktige vitamin hvis du ikke får nok sollys til naturlig oppfylle diettbehov for vitamin D.

Perricone antyder at betennelse i kroppen er en primær årsak til hudkreft, og han mener at kostholdet gjør en forskjell i forekomsten av sykdommen. For å maksimere dine sjanser, må du unngå matvarer med transfett og de som er altfor bearbeidet, og likevel få nok av vitamin A gjennom sink i ditt kosthold og kosttilskudd. Og bruke solkrem selv om du gjør alle de riktige tingene.