Digidexo.com

parestesier rundt munn

Hva er årsakene til kribling rundt lepper og munn?

En kriblende følelse (parestesier) rundt leppene kan tyde på en rekke mulige forhold, for eksempel en allergisk reaksjon, oral herpes, hypokalsemi eller hypoparathyroidism. Prikking av munnen din kan tyde på en rekke forhold.

Allergisk reaksjon

Prikking lepper kan indikere en allergisk reaksjon. Dette kan være en reaksjon på en del av dine ansiktsvask, fuktighetskrem, tannkrem, kosmetikk eller duft.

Prodromal Herpes Symptomer

Herpes simplex virus forårsaker oral herpes (forkjølelsessår), som ofte blir etterfulgt av en prodrom, en periode med parestesier (kløe eller prikking) rundt leppene og munnen.

Hypokalsemi

Hypokalsemi er preget av forminskede nivåer av kalsium i blodet. Kribling i leppene er ett av symptomene.

Hypoparathyroidisme

Hypoparathyroidisme er en tilstand der dine biskjoldkjertlene ikke produserer tilstrekkelige mengder av parathyroid hormoner. Disse hormonene er nødvendig for riktig regulering av kroppens kalsiumnivå.

Mouth Prikking

Parestesier rundt munnen kan ha mange årsaker, for eksempel leukemi, anemi, svulst i spyttkjertelen, soppinfeksjon i munnen, matallergier, hypotyreose, medisinering reaksjoner, vitaminmangel, cøliaki, Guillain-Barre syndrom og kreft i munnhulen.

Impetigo Vs. Ringorm

Impetigo Vs.  Ringorm


Brennkopper er en hudinfeksjon forårsaket av bakterier som vanligvis vises rundt munn og nese for barn. Ringorm er også en hudinfeksjon, men er forårsaket av sopp. Det kan påvirke huden på hodebunnen din, kropp, lyske og føtter.

Impetigo Symptomer

Impetigo symptomer er kløe, røde sår som brast åpen og slam og blemmer som er smertefri, men full av væske. Mer alvorlig impetigo forårsaker smertefulle sår fulle av væske eller puss.

Ringorm Symptomer

Noen ringorm symptomer består av røde, kløende, skjellende flekker i huden som kan få blemmer og slam. Neglene kan bli tykk og misfarget og hodebunnen, hvis berørt, kan ha bare flekker.

Brennkopper Behandling

Behandling av impetigo inkluderer å holde huden ren slik at infeksjonen å helbrede på egen hånd, antibiotika og aktuelle antibiotika som mupirocin salve plassert på sår og blemmer.

Ringorm Behandling

Hold huden din tørr og ren, vaske laken og sengetøy daglig mens infisert og bruke over-the-counter soppdrepende medisin. Se din lege for reseptbelagte soppmidler og antibiotika medisiner hvis din ringorm ikke vil klare opp.

Impetigo Komplikasjoner

Brennkopper er vanligvis ikke alvorlige, men kan føre til nyrebetennelse, cellulitt, MRSA infeksjon, arrdannelse og misfarging av huden.

Ringorm Komplikasjoner

Komplikasjoner av ringorm inkluderer bakterielle hudinfeksjoner, ringorm spredning og utvikling av andre hudsykdommer som kontakteksem.

Hva blir kvitt en Fever Blister?

Munnherpes er også kjent som munnsår. De vises rundt munn og lepper og er forårsaket av herpes simplex virus. Mens det er ingen kur for en feber blemme, det finnes måter å lindre symptomene og å forsinke nye utbrudd.

Tilgjengelige behandlinger

For tiden er det bare medisiner og behandlinger som gir lindring for en feber blemme når det har skjedd. Medisiner blir utviklet og testet som kanskje en dag behandler og bidra til å forhindre forkjølelsessår fra utviklingsland. Akkurat nå bare aktuelle behandlinger er tilgjengelige.

Hjem Rettsmidler

For å bidra til å redusere smerte og bidra til å holde den kalde sår fuktig, bruke en vaskeklut fuktet med kaldt vann eller is til blemme. Påfør en fuktig te-pose til den kalde sår når det utvikler til å redusere størrelsen av den.

Reseptfrie medisiner

De fleste over-the-counter medisiner for munnherpes er designet for å lindre symptomene, ikke gjøre blemme helbrede. De aktive ingrediensene i reseptfrie medisiner inneholder produkter som lidokain eller benzocaine. Disse medikamentene hjelpe til med smerte, kløe og svie.

Abreva

Abreva er den eneste over-the-counter medisin som er laget for å bidra til å fremme helbredelse. Det utgangspunktet lindrer forkjølelsessår og minsker ubehag. Det endrer også cellemembranene av de friske cellene rundt feber blemme. De friske cellene å hindre spredning av viruset.

Reseptbelagte medisiner

Antiviral krem ​​medisiner kan være foreskrevet av en lege for å bidra til å redusere healing tid og redusere smerten av feber blemme. Resepten kremen virker til å hemme duplisering av viruset og tillater huden å begynne helbredelse. Foreløpig Zovirax og Denavir kremer er tilgjengelig.

Fuktighetskremer

Vaselin og leppepomader holde feber blemme fuktig. Dette hindrer den kalde sår fra cracking åpen og blødning. Holde blister fuktig også bidrar til å redusere smerten forbundet med skorpedannelse prosessen.

Second herpes utbrudd Symptomer

Herpes simplex virus er lett kontrahert. Når du er inne i kroppen din, vil det alltid forbli. Mange med herpes er diagnostisert etter den første utbruddet, på grunn av tegnene og symptomene de opplever. Imidlertid, hvis ikke er tett passet, viruset kan blusse opp. Avhengig av hvilken type virus du har kontrakt, vil symptomene vanligvis forskjellig. Herpes simplex virus 1 er kjent som "oral herpes" fordi den påvirker munnen og ansiktet. Type 2 er referert til som "genital herpes" fordi det påvirker den regionen av kroppen. Lære å få øye på de andre herpes utbrudd symptomer tidlig kan hjelpe deg å holde dem under kontroll.

Forkjølelsessår

For herpes simplex-virus 1 (HSV-1), den vanligste andre herpes utbrudd symptom er forkjølelsessår rundt munn og lepper. Disse små blemmer kan være litt smertefullt og kan vare et par uker. De vil skorpe over og danne en skorpe før de forsvinner. Under et aktivt utbrudd, kan du overføre Type 1-virus, så aktiviteter som kyssing og deling drikker bør unngås.

Kjønnsvorter

Små, røde, smertefulle støt ligner forkjølelsessår vises på og rundt kjønnsorganene under ditt andre og påfølgende utbrudd med type 2 herpes virus. Disse små vorter kan dannes på penis, vagina og anus, og blir ofte forvekslet for insektbitt eller jock kløe. Som Type 1, er Type 2 smittsom når symptomene er til stede. Derfor bør du avstå fra enhver seksuell aktivitet eller dele klær i løpet av denne tiden.

Kløe

Kløe er vanligvis en forløper til en herpes utbrudd. Den følelsen vanligvis begynner en eller to dager før blemmer begynner å dannes. Noen ganger begynner en behandling som involverer medisinske kremer og salver kan dempe viruset "angrep og redusere symptomene når de oppstår.

Misdiagnoses

Ofte herpes utbrudd symptomer som finnes i underlivet kan forveksles med mange andre forhold. Disse inkluderer en gjær infeksjon, skrittsopp eller insektbitt. Det er viktig å vite forskjellen mellom de genitale vorter og andre årsaker til de små blærer for effektivt å kunne behandle dem.

Forebygging

Fremtidige utbrudd symptomene kan kontrolleres ved å ta en reseptbelagte medisiner utviklet for å holde viruset i sjakk. Senke stressnivået og fremme et sterkt immunforsvar vil også hjelpe kroppen din bekjempe viruset og holde den sovende.

Herpes Simplex behandling hos barn

Herpes Simplex behandling hos barn


Herpes simplex er et virus som påvirker mennesker, uansett alder og kjønn. Under en herpes simplex 1 utbrudd, hva er kjent som oral herpes, forkjølelsessår eller munnherpes er et vanlig symptom, og det primære middel som viruset spres. I sjeldne tilfeller kan spedbarn og barn oppleve en herpes simplex 2 utbrudd, i så fall kan de utvikle sår på kjønnsorganene.
Under et utbrudd, vises røde, hovne regioner rundt munn, nese, hender, fingre eller kjønnsorganene. Disse sårene kan bryte åpne og sive en klar væske. Sårene vanligvis leges på egen hånd i sju til ti dager.

Årsak

Barn vanligvis kontrakt herpes simplex 1 viruset fra å komme i kontakt med en annen person som har viruset og opplever et utbrudd der sår har dukket opp på kroppen sin. Slik kontakt kan omfatte kyssing eller spise fra samme kasseroller.
Hvis et barn har herpes simplex 2, som har vist seg som sår på barnets kjønnsorganer, barnet sannsynligvis kontrahert sårene under fødselen fra sin mor som hadde kontrakt herpes simplex 2. De sår kan også bli innleid via seksuell kontakt, eller ved å spre viruset fra en kald sår på kjønnsorganene. Hvis sårene har dukket opp på barnets kjønnsorganer, er det viktig at hun besøke en lege.
Symptomer på herpes symplex virus inkluderer:
smerter eller prikking rundt munnen
føler en hard brak rundt munnen et par dager før en sår vises
hovne kjertler
sår hals
feber
siklende

Behandling

Et barn som har fått kontrakt med herpes simplex virus bør behandles av lege. Sårene som følger et utbrudd kan være smertefullt og er en enkel måte for at viruset skal spre seg. En lege kan gi antivirale midler (for eksempel Acyclovir (Zovirax), Famciclovir (Famvir) eller Valacyclovir (Valtrex) som kan bistå i behandlingen av et pågående utbrudd eller hindre fremtidige seg. En lege kan gi en resept på kremer, for eksempel docosanol eller Penciclovir.
Under et utbrudd, over-the-counter salver, for eksempel aktuell lidokain eller benzylalkohol, kan lindre smerten. Carmex kan også lette smerter og lette helbredelse.
Barn kan også gis paracetamol (Paracet) for å redusere ubehaget de føler. Varm og kald komprimerer er også nyttige i lettelser smerte.
Et barn med et utbrudd bør ikke plukke på, klype eller skrelle den kalde sår - dette vil forlenge helbredelsesprosessen og kan spre viruset.

Forebygging

Herpes simplex 1 er en av de mest vanlige virus blant barn. Ved voksenlivet, har de fleste mennesker smittet av viruset, men ikke alle opplever et utbrudd. Hvis et barn ikke har herpes simplex 1 og 2, kan hun unngå utbrudd av:
får rikelig med hvile
å unngå stress
under et utbrudd, ikke tillater kyssing eller annen fysisk kontakt med andre
ikke dele personlige elementer som chap stick, solkrem, vaskeklut eller en tannbørste
deler ikke bestikk eller kopper
Vask hendene ofte
unngå å berøre utbruddet regionen, spesielt unngå å berøre utbruddet regionen og deretter andre deler av kroppen
bruke solkrem som solen kan føre til utbrudd
Besøk med helsepersonell for å diskutere andre forebygging alternativer, for eksempel antivirale midler.

Lysin herpes behandling

Lysin herpes behandling


Herpes simplex 1 og herpes simplex 2 er to versjoner av et virus som rammer mennesker uavhengig av alder eller kjønn. Herpes simplex 1 vises vanligvis som oral herpes (også kjent som munnsår eller munnherpes) rundt munn og nese regionen og smitter ved kontakt med en smittet person (for eksempel gjennom kyssing) eller deler gjenstander (for eksempel bestikk eller tannbørster) . Herpes simplex 2 vises som sår rundt underlivet og smitter ved seksuell kontakt.

Symptomer

Symptomer på herpes simplex 1 omfatter:

--Små, smertefulle blemmer fylt med væske rundt munn, nese, hender eller fingre
--tingling eller brenning rundt området der sårene vil bryte ut noen dager før utseende
--fever
--sore hals
--swollen kjertler / lymfeknuter

Herpex simplex 2 symptomer inkluderer:

--Små røde sår rundt genital regionen eller innsiden av lårene; hos kvinner sårene vises utenfor skjeden
--sores som kan eller ikke kan være sår
--unusual utflod
--fever
--muscle smerter
--headache
--painful vannlating
--swollen lymfeknutene i lysken

Mulighet for Lysine Treatment

Lysin er en av de ni essensielle aminosyrer, en byggekloss av menneskekroppen. Selv om ikke alle forskere er enige, har flere studier vist at lysin kan redusere antall herpes utbrudd for herpes simplex 1 og muligens herpes simplex 2. lysin kan også være i stand til å forkorte varigheten av et utbrudd. Det virker som lysin påvirker herpes simplex 1 og 2 virus ved å hemme deres evne til å vokse og formere ved å begrense herpes 'matinntak.
Lysin kan oppnås gjennom en diett, inkludert matvarer som inneholder lysin eller ved å ta et supplement.

Bruke Lysine å behandle Herpes

Ideelt sett kan individet økt Lysine inntak ved å fokusere sin diett på matvarer rike på lysin. Slike matvarer inneholder: brønnkarse, tang, persille, soyabønner og soyaprodukter, fisk, skalldyr, rødt kjøtt, svinekjøtt, kylling, egg, kremost, cottage cheese, oster (spesielt Parmesan og Edam), yoghurt, rødbeter, papaya, aprikos, epler og bønner (som svarte bønner).
Lysin er tilgjengelig som en urte supplement i apotek og naturlig mat-urt butikker. Inntak av 1 til 3 gram per dag tilstrekkelig.

Hvordan diagnostisere Herpes

Det er to typer av herpes - HSV-1 og HSV-2 (også kjent som herpes simplex 1 og 2). Herpes simplex 1 sees mer i oral herpes, slik som forkjølelsessår, som er synlige rundt munn og lepper. Herpes simplex 2 er koblet til genital herpes og regnes for å være en seksuelt overførbar sykdom. Hvis du er seksuelt aktiv, må du få regelmessige tester for kjønnssykdommer som herpes, siden de kan være uten symptomer.

Hvordan diagnostisere Herpes

En se en lege. Diagnosen herpes er vanskelig å fastslå uten skikkelig tester utført av helsepersonell. Det finnes forskjellige tester som legen vil utføre for å få en diagnose, inkludert:

Viral kultur: En cellekultur kan tas hvis det er et sår på kjønnsorganene. Den direkte fluorescerende antistoff-test administreres med en oppløsning inneholdende HSV-antistoffer og et fluorescerende fargestoff. Hvis herpes viruset er funnet i kultur, antistoffene stokk og gløde og kan sees under et spesielt mikroskop.

Blodprøver: En blodprøve kan gis dersom ingen symptomer på herpes er til stede. Men vær oppmerksom på at kommersielle blodprøver gitt for herpes er ikke alltid nøyaktig, hovedsakelig på grunn av deres manglende evne til å skille mellom herpes simplex 1 og 2.

Kontroller symptomene. Det vanligste symptomet på genital herpes er rød, sensitiv hud som utvikler sår eller blemmer (også kjent som herpes støt). Herpes symptomer er ikke alltid til stede, men - viruset kan gå inaktiv eller "stille", viser ingen symptomer, men beholder muligheten til å blusse opp enten genital eller muntlig infeksjoner og forårsake blemmer og sår.

Andre tegn og symptomer på genital herpes inkluderer:
• hovne lymfekjertler i lysken
• Hodepine
• Muskelsmerter
• Fever
• Nedre ryggsmerter

Få riktig behandling. Etter riktige tester har blitt gjort, og et positivt resultat er gitt, blir fort nødvendig behandling. Mens det ikke er noen kur for herpes, kan det behandles.

Immunsystemet må styrkes gjennom medisinering. Dette vil bidra til å hindre utbrudd og behandle aktuelle utbrudd.

Typer herpes sår

Tre av de åtte humant herpes (nummerert HHV-en gjennom HHV-8) føre til rødt utslett med blemmer. Disse er HHV-1, HHV-2 og HHV-3; disse er de tre menneske herpesviruses som går latent i nerveceller og kan føre til tilbakefall av smerter eller kløe og blemmer utslett.

Forkjølelsessår

De fleste forkjølelsessår er forårsaket av HHV-1, også kjent som HSV-1 (herpes simplex virus-1). Tidlige symptomer er smerter, svie eller prikking i området som vil bli berørt, etterfulgt av utslett og blemmer som vises rundt munn og nese, ifølge Mayo Clinic. Blemmer snart bryte åpne, danner en skorpe og deretter rydde opp.

Genital Herpes

De fleste tilfeller av genital herpes er forårsaket av HHV-2 (HSV-2), men kan også være forårsaket av HHV-1, akkurat som HHV-2 kan føre til forkjølelsessår. Symptomene ligner på de av forkjølelsessår; for mange mennesker, symptomer på både HHV-1 og HHV-2 har en tendens til å forbedre og kan forsvinne over tid.

Vannkopper

Vannkopper er forårsaket av infeksjon med HHV-3, også kjent som varicella-zoster-virus (VZV). Ifølge Mayo Clinic, vises en kløende rødt utslett, sammen med væskefylte blemmer som skorpe og klart.

Helvetesild

Helvetesild skyldes en oppblussing av VZV, som vanligvis oppstår tiår etter smitte med vannkopper. Den røde utslett og blemmer på helvetesild er ledsaget av smerter som kan være intens.

Behandling

Spesifikk behandling for disse formene for herpes blemmer er et kurs av antivirale legemidler, inkludert acyclovir, Valacyclovir og fanciclovir. Andre behandlinger brukes til å behandle de enkelte symptomer på bestemte vilkår, oftest inkludert smertelindring.

Raske Working Kalde sår rettsmidler

Forkjølelsessår er små, smertefulle blemmer og åpne sår som vises rundt munn og lepper. De er forårsaket av herpes simplex virus, og de vanligvis ta to til tre uker å fullstendig leget. Siden viruset er aldri utvist fra kroppen, kan utbrudd oppstår gjennom en persons liv. Det er flere husholdning rettsmidler og strategier som kan slå ut forkjølelsessår raskt under utbrudd.

Øk Lysine Forbruk

Lysin er et naturlig forekommende protein som finnes i matvarer som rødt kjøtt og meieriprodukter. Når forbrukes, erstatter det noen arginin protein i kroppens celler. Arginin er en komponent av herpes-virus og er nødvendig for at viruset skal formere seg. Hvis viruset lokaliserer et område med lave nivåer arginin, det vanligvis ikke slå seg der. Spise en diett rik på ost, melk, gelatin-fri yoghurt og oksekjøtt i starten av et utbrudd vil redusere sjansene for at viruset slår rot i form av munnsår. Ideelt sett, de som opplever et utbrudd bør ta mellom 1000 og 3000 mg av lysin daglig, som også kan oppnås gjennom kapseltilskudd. På samme tid, unngå mat med høyt arginin, blant nøtter, frø, korn og sjokolade.

Naturlige behandlinger og kosttilskudd

Naturlige behandlinger og kosttilskudd er nyttig i kampen mot herpes viruset som forårsaker forkjølelsessår. Når du først føler en kald sår, gjelder aloe juice til området. Det kan stoppe utviklingen av sår hvis den anvendes umiddelbart, og det også hjelpemidler i healing. Maisstivelse og vann lim og kamfer sprit kan påføres sår for å avlaste dem, selv om den kamferolje kan forårsake irritasjon. Bruk is til sår hvert 10. minutt i løpet av den første timen for å avskrekke viruset, som foretrekker et varmt, fuktig miljø. Mynte og sitronmelisse ekstrakter fremskynde helbredelsestiden åpne sår fra flere uker til mindre enn fem dager. Etter bruk noen behandlinger, rengjøre området rundt sår med isopropyl alkohol eller hydrogen peroxide. Tørk sår området og holde det så kjølig som mulig.

Unngå syreholdig mat

Herpes simplex virus trives i sure miljøer. Mens stress, sykdom og overdreven eksponering for sollys kan føre til at kroppens pH å bli litt surt, kan matvarer som tomater, sitrusfrukter, kullsyreholdige drikker, eddik produkter og vin i stor grad lavere kroppens pH. Når du begynner å legge merke til utbruddet, kutte disse matvarene fra kosten og holde ut på å spise dem før sårene er grodd.

Hvordan behandle feber blemmer i Småbarn

Munnherpes, også kjent som forkjølelsessår, er små, smertefulle blemmer som stort sett vises rundt munn, nese og hake. Denne smittsom hudsykdom er forårsaket av herpes simpleks virus type 1. Et utbrudd kan vare fra 7 til 10 dager. Det finnes flere behandlinger for å lindre symptomene på munnherpes som inkluderer hjem rettsmidler, over-the-counter medisiner og reseptbelagte legemidler. Behandlingen å helbrede eller forebygge munnherpes er den samme for barn og voksne, men småbarn har en lavere toleranse for smerte. I behandling av feber blemmer i småbarn, er det viktigste å gjøre barnet som fysisk komfortabelt som mulig.

Hvordan behandle feber blemmer i Småbarn

Unn feberen. Med yngre barn, kan feber følge med munnherpes. Legg kalde kompresser på barnets panne. Bruk over-the-counter medisiner for å behandle feber hos barn som de med paracetamol. Les instruksjonene på etiketten. Gi pjokk medisin basert på alder og vekt.

Påfør isposer på ledningen sår. Dette er en enkel hjem middel som kan redusere smerte og hevelse. Flytt ispose rundt. Bruk den for bare 15 minutter om gangen. Et annet alternativ er å bruke en kjølig, fuktig vaskeklut til sår. Dette kan lindre smerte.

gjelde over-the-counter kaldt sår salver. Produkter som inneholder bedøvelsesmiddel tilby smertelindring for på kort sikt. Når anvendt, de i utgangspunktet svi slik at barn ikke liker disse typer salver. Men de er effektive i å redusere smerte og ubehag.

Påfør solkrem. Eksponering for sol kan utløse forkjølelsessår utbrudd i ansiktet. Sunblock og solkrem kan redusere sjansene for et utbrudd. Leppepomader med SPF 15 eller høyere kan brukes som et forebyggende tiltak også. Barn som leppepomader. Disse produktene kommer i et stort raseri av smaker.

Bruk barnas smertestillende midler. Over-the-counter smertestillende midler som er laget for barn er en god idé når barnet hadde det vondt. Smertestillende med ibuprofen og paracetamol er best for barn. Aspirin er ikke anbefalt. Det har vært knyttet til sykdommer som Reyes syndrom.

Ikke bruk Abreva. Denne salven er tilgjengelig over-the-counter, og det brukes til å redusere lengden på en kald sår utbruddet. Det er effektivt når den brukes til hver feber blemme, men det er ikke anbefalt for yngre barn, særlig de under 12 år.

Spør barnelege om reseptbelagte legemidler for munnherpes. Det er flere reseptbelagte legemidler som reduserer den helbredende tid av forkjølelsessår og redusere antall utbrudd, men ikke alle disse er godkjent for barn. Hvis pjokk har hyppige og smertefulle utbrudd, ta kontakt med legen din om råd.

Hvordan Stopp Herpes Kløe

Hvordan Stopp Herpes Kløe


Genital herpes er en seksuelt overført infeksjon vanligvis forårsaket av herpes simplex type 2-viruset. Dette er ikke å forveksles med herpes simplex type 1-viruset, som forårsaker forkjølelsessår på og rundt munn og lepper. Det er ingen herpes symptomer, mens en person ikke er å ha et utbrudd. Når et utbrudd oppstår imidlertid symptomene inkluderer kløende og brennende åpne sår som oser en klar væske. Personer med herpes kan vanligvis forventer et utbrudd omtrent en gang annenhver måned. Det er viktig ikke å klø eller plukke på herpes sår fordi du kan risikere å spre smitte til en annen del av kroppen din eller til andre. I stedet for å plukke på sårene, det er andre måter å lette kløe uten å risikere en infeksjon.

Bruksanvisning

•  Bruk hvit, økologisk bomull undertøy. Hvitt undertøy er fri for fargestoffer og bomull absorberer fuktighet bedre enn syntetiske fibre. Du kan kjøpe økologisk bomull undertøy på en naturlig klær butikk eller på nettet (se Ressurser).

Bruk løse klær. Klær som trange jeans eller bukser med høye innersømmer kan gni mot dine sår, noe som gjør gange og andre daglige aktiviteter uutholdelig. Prøv å bruke løstsittende bukser eller kjoler for å forhindre gnagsår og gni.

Ta kjølig bad. Dine sår kan bli svært varme og kløende, spesielt når temperaturen går opp. Bøte på dette ved å sitte i et kjølig bad i minst 15 minutter per natt. Du trenger ikke å fylle badekaret opp hele veien. I stedet fylle karet bare noen få inches, akkurat nok til å dekke dine sår. Sitt i karet til dine sår ikke lenger klø.

Hold et kaldt omslag på sår. Hvis dine sår er kløe uutholdelig, plasserer et kaldt omslag på hver kløe sår i minst 10 minutter. Dine sår kan svi i et minutt, men smerte og kløe bør avta.

Ta reseptbelagte herpes medisiner. Legen din kan forskrive reseptbelagte herpes medisiner hvis dine utbrudd er alvorlig eller hyppig. Disse medikamentene vil bidra til å stoppe lenge utbrudd oppstår, og kan gjøre dem mindre alvorlige. Vanligvis vil legen råde deg til å begynne å ta medisin ved første tegn på et utbrudd, og å slutte å ta medisiner når utbruddet har sunket.

Tips og advarsler

  • Unngå å bruke parfymert såpe mens du har en herpes utbrudd, som du kan forverre sårene.
  • Hvis herpes utbrudd er ledsaget av høy feber, ringe legen din umiddelbart.

Hvordan bruke en Jet Nebulizer

Hvordan bruke en Jet Nebulizer


Av de tre typene nebulizers brukes til å puste behandlinger, er en jet forstøver den desidert mest brukte. Ofte kalt en "pustemaskin", en jet forstøver brukes til å behandle astma og lignende luftveissykdommer. Maskinen arbeider ved hjelp av en luftkompressor for å slå flytende medisiner til en damp som lett kan pustes inn i lungene.

Bruksanvisning

•  Kontroller at slangen, maske, munnstykket og de ​​andre delene av jet forstøveren er rene. Vask hendene før du berører dem.

Vri av toppen av en enkeltdose hetteglass med medisiner eller bruke en dropper å måle ut riktig beløp fra en multi-dose flaske. Klem medisinen inn i forstøveren kopp og tilsett saltløsning. De fleste enkeltdosebeholdere som allerede inneholder saltvann blandet med medisinen - tilsette løsningen er bare nødvendig dersom det er bemerket om legemidlet pakken.

Avgjør om du (eller barnet ditt) trenger å bruke et munnstykke eller en maske for å levere puste behandling. Koble det stykke til T-formet albue enheten og fest albuen til kopp jet forstøveren.

Fest den fleksible slangen til luft-porten på forstøver kompressor. Kompressoren er den store, firkantede "maskin" del av forstøver.

Slå kompressoren på å sørge for at forstøver er misting riktig. Med mindre du bruker en finger ventil, bør forstøver tåke av inntil den medisinen har blitt utlevert. For en maskin med en finger ventil, dekker luftehullet å presse luft inn i forstøveren.

Hold både deg selv og forstøver i oppreist stilling. Dette vil hindre forstøver fra smitte og sikre at du er inhaling så mye av medisinen som mulig.

Lukk leppene rundt munnstykket eller plasser masken rundt munn og nese, noe som gjør at det passer godt nok til at tåken ikke vil skade øynene dine.

Pust gjennom munnen i cirka 5 sekunder når tåke starter. Hold pusten i 10 sekunder, og så puster sakte. Exhaling for raskt vil gi medisin for å bli utvist med pusten.

Trykk på kopp jet forstøveren forsiktig å redeposit medisiner hvis tåken begynner å frese.

Fortsett denne prosessen til medisinen er borte.

Tips og advarsler

  • Sørg for å rense forstøveren etter hver bruk og dekke det når du lagrer den. Dette vil beskytte luftveiene mot bakterier og støv.

Allergi Tags

Allergi Tags


Hver dag krisesituasjoner oppstår hvor en person er i stand til å kommunisere med innsatspersonell. Tid er alt når nødpersonell er kalt til å hjelpe noen. Når en pasient er i stand til å kommunisere, og det er ingen rundt for å gi relevant medisinsk informasjon om pasienten, kan det koste ham livet. Allergi-tags eller medisinsk varsle produkter gjør nødpersonell å bedre evaluere en situasjon, reagere deretter, og redde flere liv.

Formål

Medisinsk varselet produkter til nytte ikke bare mennesker, men er også nyttig for husdyr. Allergi tags gi viktig informasjon som allergier mot medisiner, mat og insektstikk. De gir også bestemt medisinsk historie, for eksempel hjertesykdommer, diabetes og astma. Disse medisinsk varsle produkter er også nyttig for eldre mennesker med Alzheimers sykdom eller andre kognitive lidelser.

Funksjoner

Den mest fremtredende av medisinsk identifikasjon produkter er den medisinske caduceus symbol som indikerer en medisinsk tilstand av noe slag. En funksjon av visse medisinsk identifikasjon produkter gjør det mulig for pasienten å trykke på en knapp, som setter av en alarm kontakter Emergency Medical Services (EMS). Dette er satt av gjennom en medisinsk advarsel selskap, som har relevant medisinsk informasjon om pasienten i nød.

Typer Ledige

Flere typer medisinsk identifikasjon produkter er tilgjengelige. Hvis du liker å bære smykker, mange steder tilbyr medisinsk varsle armbånd, halskjeder og klokker. Hvis smykker er ikke din stil, det er også lommeboken kort, dog tags, nøkkelringer, sko tags og sports band. Pin-on knapper og bag tags er spesielt gunstig for barn når på skolen eller på leiren.

Fordeler

Allergi tags hindre allergiske reaksjoner ved å indikere spesielle allergier at en person kan ha. I tillegg allergi tags gi familie og venner fred i sinnet bør en medisinsk nødsituasjon oppstår.

Anafylaksi

Skulle en allergisk reaksjon forekommer, er det viktig å vite hvilke tegn og symptomer å se etter. I nesten alle tilfelle anafylakse (allergisk reaksjon), vil pasientens hud vises med elveblest og kløe og enten et blek for bluss utseende. Noen pasienter opplever diaré, kvalme eller oppkast. En pasient kan også presentere seg med en svak, rask puls og svimmelhet eller besvimelse. Pustevansker kan også være til stede dersom luftveiene begynner å hovne opp rundt munn, nese og svelg. Ring 911 umiddelbart med noen av disse symptomene.

Oral nevropatisk smerte Disorder

Nevropatisk smerte er ofte et resultat av skade på nerveender eller sentralnervesystemet i kroppen din. Oral nevropatisk smerte lidelse er spesifikk for nerve smerter oppleves i munnen. Årsakene til denne spesielle lidelse er brede og kan tilbakeføres til et bredt spekter av sykdommer og skader på nerveendene finnes i munnen. Behandling for oral nevropatisk smerte lidelse inkluderer bruk av medisiner.

Om

Oral nevropatisk smerte lidelse er en meget spesifikk type smerte i munnen. Ifølge Dr. Mariella Padilla, Dr. Glenn Clark og Dr. Robert Merrill, skriver i Journal of American Dental Association (JADA), kan nevropatisk smerte være et resultat av en rekke forskjellige plager og skader på nerveender. Som et resultat, er nerveendene stadig avfyring og sende smerte gjennom det sentrale nervesystemet.

Årsaker

Dr. Padilla og hennes kolleger tyder på at det finnes en rekke forskjellige sykdommer som kan føre til oral nevropatisk smerte lidelse. Disse inkluderer kreft, diabetes, HIV / AIDS og systemisk lupus. I tillegg kan skader på ansiktet eller munnen utløse oral nevropatisk smerte. Skade på perifere nerveender kan resultere i nervene som forsøker å reetablere de Nevron trasé, som kan resultere i smertefulle opplevelser. I tillegg, som kroppen forsøker å forynge fra skadelige resultatene av sykdommer som diabetes og lupus, kan nerveender brann tilfeldig, potensielt skaper ekstreme smerter.

Symptomer

Ofte symptomer på oral nevropatisk smerte lidelse faller inn i to kategorier - svie og prikking og nummenhet. Ifølge Dr. Padilla og hennes kolleger, er brennende følelse oppleves som om huden eller slimhinnene i munnen har blitt smertelig brent av en kjemisk. Denne brennende følelse kan ekspandere utenfor av munnen til leppene og huden umiddelbart ved siden av munnen. Nummenhet og kribling kan også bli opplevd direkte i munnen eller på huden direkte rundt munn og lepper.

Behandling

Ifølge Dr. Padilla og hennes kolleger, en gang en diagnose av oral nevropatisk smerte lidelse har blitt gjort, er den primære metoden for behandling gjennom medisinering. Det finnes flere metoder for levering av medisiner, inkludert aktuelle analgetika, som deaden smerter i det berørte området. Analgetika kan leveres via dermal patcher som er spesielt utviklet for å brukes i munnen, eller aktuell kremer. Medisinert tyggegummi og godteri er også en annen metode for å levere medisiner som adresserer den unike nervesmerter av oral nevropatisk smerte lidelse.

Prognose

Ifølge Dr. Padilla og hennes kolleger, behandling og prognose langsiktig for personer med oral nevropatisk smerte lidelse har økt over de siste årene. I stor grad dette skyldes bedre forståelse av hvordan smerte fungerer i kroppen og hva som utløser smertefulle nevropatisk smerte symptomer. Som medisiner og medisinering leveringssystemer har bedret seg, så har langtidsbehandling av denne smertefulle lidelsen.

Infantigo Disease

Infantigo Disease


Infantigo, også kjent som impetigo, er en svært smittsom hudinfeksjon som generelt påvirker spedbarn og barn. Tilstanden kan spres fra person til person gjennom direkte kontakt med sår. Det kan også spres ved rørende elementer smittet person har berørt --- slik som klær, leker, håndklær og sengetøy.

Årsak

Infantigo kan være forårsaket av en av to bakterier, enten Staphylococcus aureus, mer kjent som staph eller Streptococcus pyogenes, som er mer kjent som strep. Begge typer bakterier kan leve på huden og forårsaker ingen skade på mennesker. Men hvis de kommer inn i kroppen gjennom et sår eller et kutt de kan forårsake en infeksjon.

Symptomer

Infantigo forårsaker kløe, og det kan gi hovne lymfeknuter. Feber er sjelden. Infantigo vil produsere røde sår. Disse sårene vil etter hvert briste og avløp i noen dager, så vil de skorpe over. De sår kan renne klar væske eller puss. De vanligste stedene for sårene er rundt munn og nese. Noen alvorlige tilfeller av infantigo kan resultere i sårene blir til dype sår. Infantigo klarner vanligvis seg fra kroppen i løpet av tre uker.

Medisinering / behandling

Alle som mener deres barn kan ha infantigo bør ta sine barn til lege. Leger vil ofte foreskrive antibiotika og / eller aktuelle antibiotika salver. Mens huden tilstand i seg selv er ikke altfor alvorlig, kan det noen ganger føre til mer alvorlige infeksjoner.

Home Care

Fordi infantigo er smittsomt, bør barn ikke sendes til skole eller barnehage inntil de ikke lenger er smittsom --- som vanligvis 48 timer etter start antibiotika. Barn bør frarådes fra å berøre eller skrape sine sår. Cutting negler svært kort anbefales. En løs gassbind kan plasseres over sårene for å hindre smitte i å spre seg, og for å redusere muligheten for barna gjør direkte kontakt med sårene med fingrene. Infiserte områder bør vaskes veldig forsiktig 2 til 3 ganger om dagen med en antibakteriell såpe.

Risikofaktorer

Hvem som helst kan utvikle infantigo, selv om det er mer vanlig hos barn på grunn av nærhet de har til hverandre i skoler og barneverns innstillinger. Det er også mer vanlig blant barn fordi deres immunforsvar ikke har modnet. Voksne som har omsorg for et barn med hudens tilstand er i faresonen for å utvikle infantigo enn voksne som ikke har et familiemedlem med hudens tilstand.

Forebygging

Å kutte ned på sjansene for å få infantigo, bør huden holdes ren. Insektbitt, skrubbsår og kutt bør rengjøres så snart som mulig og antibiotika salver bør påføres. For å hindre spredning av infantigo i hjemmet, håndklær, klær og sengetøy bør ikke deles mellom en smittet person og andre familiemedlemmer.

Opplysninger om Acacia Allergi

Opplysninger om Acacia Allergi


Akasie busk, som vokser hovedsakelig i Sør-California, produserer en allergi pollen om våren som kan indusere høysnue og astma. Folk kan også få allergiske reaksjoner på gummi arabicum, laget av saft og ofte brukt som et tilsetningsstoff i matvarer og drikkevarer landsdekkende.

Bruker for Acacia

Akasiegummi, også kalt gummi arabicum, blir anvendt som et emulgeringsmiddel i majones og iskrem, som en stabilisator for å opprettholde skum på øl og brus, som et fortykningsmiddel i sukkertøy og tyggegummi, som et glass middel og som et lindrende middel for å lindre irritert vev . Det er også brukt i utskriften og tekstilindustrien.

Symptomer på Gum Acacia Allergi

Symptomene kan variere fra mild til alvorlig og kan variere avhengig av om reaksjonen er å akasie pollen eller gummiacacia. Magekramper, diaré og kvalme vanligvis oppstår med akaciegummi allergi; rennende, kløende øyne, hoste, elveblest, astma, eksem, kløe, tung pust og hevelse i lepper eller tunge er som regel mer vanlige reaksjoner på pollen. Arbeidere i trykkerier som inhalerer en tåke som inneholder akasie noen ganger utvikle en yrkes allergi som heter "skriverens astma." Som med alle allergisk reaksjon, er det en mulighet for anafylaktisk sjokk, en livstruende komplikasjon som forårsaker ekstrem hevelse i lepper og tunge og pustevansker.

Diagnose

Diagnose for gummi acacia allergi kan fremstilles ved testing av huden, og ved å identifisere matvarer som kan ha utløst et angrep. Identifisere et tilsetningsstoff allergi kan være vanskelig; noen ganger en muntlig utfordring - der pasienten får i seg den additive under nøye tilsyn av en lege - er nødvendig.

Behandlinger

Avhengig av alvorlighetsgrad og symptomer, kan en akasiegummi allergisk reaksjon behandles med antihistaminer for å lette kløe og hevelse, og bronchodilators å lindre astmatiske symptomer og gjør det lettere å puste. I alvorlige tilfeller kan steroider anvendes. En anafylaktisk reaksjon behandles ved en injeksjon epinefrin.

Forebygging

Fordi tilsetningsstoffer som for eksempel akasiegummi, vanlig i mange tilberedte matvarer, så vel som i næringsmidler servert i restauranter, er den beste måten å forhindre en reaksjon for å kjøpe ubehandlet, naturlig mat og forberede dem selv i hjemmet. Undersøk alle etikettene nøye. En lege kan også anbefale immunterapi eller allergi desensitization skudd.

Advarsel

Rapid hevelse - spesielt rundt munn og svelg - problemer med å puste, svimmelhet og besvimelse er tegn på anafylaktisk sjokk og krever en umiddelbar besøk et sykehus. Ifølge eMedicineHealth nettsted, bør et antihistamin som difenhydramin gis hvis svelge er mulig.

Om Infiserte tenner

Om Infiserte tenner


En infisert tann, eller abscess, er et resultat av en bakteriell infeksjon som oppstår i rotområdet av tannen. Pus kan danne inne i vevet rundt den infiserte tannen, forårsaker ekstreme trykk som resulterer i en bankende smerte som kan bli uutholdelig hvis den forblir ubehandlet.

Identifikasjon

Bortsett fra den smerte som er forbundet med infiserte tenner, kan det oppstå en feber som kan variere fra lav karakter til farlig høye dersom infeksjonen begynner å spre seg i hele kroppen. Hevelse i ansiktet kan også forekomme i området rundt munn og kjeve, noen ganger spre seg i nakken når lymfeknutene bli involvert. Ømhet i kjeven og tannkjøttet er også et symptom, senere forårsaker tannkjøtt området til å bli betent og rød. En samlet følsomhet for varme og kalde matvarer kan også forekomme, ytterligere komplisert ved skarp og stikkende smerter som kan bli uutholdelig. Stresset av en slik infeksjon kan føre til hodepine i tillegg, gjør den enkelte midlertidig arbeidsufør i verste fall.

Typer

Alvorlighetsgraden av den situasjon, avhenger av typen av infeksjon som har infisert det omgivende vev av tennene. Bakterier som har kommet inn i roten på grunn av tannråte, kan påvirke anbudsmasseområdet på toppen av roten, nærmest tann. Når bakteriene har kommet inn, vil roten begynner å bli betent til slutt, fylle med en tykk væske som ikke har noen måte å unnslippe uten tannbehandling. På den annen side kan en infeksjon som er forårsaket av en mislykket fot kanalen føre til ekstreme komplikasjoner. Denne type infeksjon penetrerer ben av kjeven, som krever en irrigasjons-behandling for å korrigere problemet.

Time Frame

Det er viktig at tannbehandling skal innhentes så snart som mulig når en muntlig infeksjon mistenkes. En infeksjon som utvikler seg kan potensielt øke risikoen for livstruende situasjoner. Appelsinhud kan skyldes en infeksjon av tennene som er igjen til ytterligere manifest, dermed påvirker organer i kroppen, inkludert hjertet. Rask behandling kan også redusere sjansene for farlige infeksjoner fra å komme inn i blodstrømmen. I de fleste tilfeller vil en tannlege vil utføre en oral kirurgi prosedyre som frigjør væske og avløp infeksjonen. Også kjent som en vanning, vil denne prosedyren kan rette opp skaden som er forårsaket av infeksjon, men resultatene avhenge av hvor langt infeksjonen har kommet.

Forebygging / løsning

Riktig stell av tennene, som inkluderer vanlige tannlege cleanings to ganger i året, kan eliminere muligheten for infeksjoner. Pusse tennene med fluortannkrem om morgenen, etter hvert måltid og om kvelden før sengetid, er like viktig. Tanntråd etter børsting kan bidra til å fjerne matrester som har funnet veien inn mellom tennene, som kan forårsake råte og forfall. Skvalpende med et munnvann som er godkjent av American Dental Association, kan redusere plakk, kan friske puste og tannråte som er en ledende årsak til infeksjoner som gjelder tennene. Å gjøre en samvittighet beslutning om å unngå så mye sukker som mulig i ditt daglige kosthold kan også være en positiv faktor i forebygging av orale sykdommer som fører til infeksjon.

Misforståelse

Vanlige misoppfatninger omgir vare på tennene som i stor grad kan overdøve effektiviteten av proaktiv oral vedlikehold. Og en av disse misforståelser er at tennene er atskilt og ikke har en virkning på resten av kroppen. Det er imidlertid viktig å forstå at hver del av kroppen din har en hensikt og fungerer som et komplett system, jobber samtidig sammen for å skape en harmonisk balanse. Infiserte tenner, og sykt tannkjøtt, i stor grad påvirke helsen til kroppen din aktivt bidra til slag og hjerteinfarkt. Dessuten gjør tilstedeværelsen av orale lukt ikke direkte betegne nærvær av en tann-infeksjon. Mange faktorer kan bidra til dette problemet, men om bekreftelse på at alt er bra med din tannhelse, bør en tannlege konsulteres.

Hvordan avlaste Snorking gjennom øvelser

Hvordan avlaste Snorking gjennom øvelser


Snorking oppstår når luftveiene er blokkert under søvn. Ofte årsaken til blokkeringen er tungen eller andre myke vev, for eksempel en slapp bløte ganen, avslappende ned i luftveiene under søvn. Mens mange hjelpemidler for å stoppe Snorking er tilgjengelig for salg, kan en snorer noen ganger lindre problemet med enkle øvelser designet for å tone opp musklene rundt bløtvev områder som forårsaker problemet.

Bruksanvisning

•  Syng deg selv å sove for å bidra til å stoppe snorking. Singing utøver alle musklene rundt munn, svelg og nesegangene mer grundig enn ikke å snakke. Gurgle med varmt vann først for å løsne hals musklene, deretter synger kraftig i 10 til 15 minutter før du går til sengs. Over tid, vil musklene i halsen og ganen firmaet opp for å hindre blokkering av luftveiene.

Strekk tungen før du skal sove. Stikke tungen ut så langt du kan 10 ganger. Gjenta 10 ganger prøver å berøre haken med tungen, da 10 flere ganger prøver å berøre nesen med tungen din. Dette vil bidra til firmaet muskel tone av tungen din, hvis det er det problemet som forårsaker snorking.

Gjør ansikts øvelser som fokuserer på munnen området for å hjelpe firmaet musklene. Flytt kjeven fra side til side, holder det i 30 sekunder på hver side. Pung leppene i en lengre periode, så smiler exaggeratedly for samme tidsperiode. Se i et speil slik at du kan se din drøvelen flytting, stramme musklene på baksiden av halsen gjentatte ganger ved å spenne dem som om om å spytte.

Skyv en skje ned på tungen, og bruke tungen til å kjempe tilbake mot skjeen, prøver å skyve den opp. Styrking tungen muskelen på denne måten kan bidra til å gi muskeltonus som trengs for å holde tungen ut av luftveier om natten.

Lat som å tygge tyggegummi kraftig, nynne eller synge mens du gjør det. Denne øvelsen vil tone mange av de musklene som trengs for å holde løs hud fra å komme i veien og forårsaker snorking om natten. Prøv å nynne eller synge under dekke av å nippe gjennom et sugerør for å oppnå det samme.

Tips og advarsler

  • Ikke alle snorking er forårsaket av bløtvev problemer. Hvis du finner deg selv å falle i søvn på upassende tidspunkter for eksempel under samtaler eller ved måltider, hvis du slutter å puste eller finne deg selv gisper etter luft under søvn, eller hvis ingen av de ovennevnte oppgaver ser ut til å hjelpe din snorking, søke hjelp fra en lege. Mens de fleste snorking er ikke alvorlig, kan det være et symptom på et alvorlig problem som ikke bør overses.

Apparater for Breathing

Apparater for Breathing


Pusteteknikk er en viktig vital funksjon som må opprettholdes for helse og overlevelse. Hvis du har problemer med å puste på grunn av søvnapné, lunge obstruktive sykdommer eller andre luftveisproblemer, eller jobber i en lav-oksygen miljø, er det flere typer pusteapparat tilgjengelig, avhengig av dine individuelle behov.

CPAP

Den kontinuerlig positivt luftveistrykk maskin for obstruktiv søvnapné, også kjent som CPAP, anvender en maske som dekker nese og munn for å gi økt lufttrykk i halsen for å hjelpe til med å puste under søvn. CPAP har også en maske som dekker bare nesen som brukes på samme måte. Masken må danne en tett forsegling rundt munn og nese, eller bare nesen for å sikre at maskinen er funksjoner på riktig måte.

Nesekanyle

Den nesekateter er en liten plastenhet som har to utstikkerne som sitter inne i nesen og bak ørene. Oksygen leveres til brukeren gjennom de ledende delene direkte inn i nesen for en blanding av naturlig luft og lav strømnings oksygen. Dette er ofte brukt for personer som har lunge obstruktiv sykdom, har hatt kirurgi og ikke er i stand til å puste til full kapasitet, eller har andre problemer med å puste.

Ventilator

Ventilatorer brukes i sykehus innstillinger for pasienter som har behov for mer langsiktig puste hjelp. Disse anordninger er vanligvis festet til rør som er plassert inn i luftveiene hos pasienter og hjelper pasienten å puste eller puster for pasienten.

Rebreather

Rebreather enheter brukes til å tillate den enkelte å puste inn oksygen og puster ut utvist gass. Disse enhetene kan brukes under vann, for gruvedrift, ombord romskip eller andre steder hvor det er lite oksygen. Disse anordninger er ikke ment for langvarig bruk, og er festet til oksygen som er lagret i en gass-sylinder.

Godartede Neck Svulster

Godartede Neck Svulster


En tumor er en unormal masse av vev som kan være godartet eller ondartet. Godartede svulster kan noen ganger bli ignorert, redusert eller fjernet. Veksten av en vev masse er et resultat av progressiv multiplikasjon av cellen som tjener ingen fysiologisk funksjon, så som en svulst. Mange svulster er ikke laget av kreftceller.

Typer

En blandet godartet svulst er den mest vanlige tumor av parotid gland hos voksne som er plassert i og rundt munn og svelg. En Warthin sin Tumor (papillær cystadenoma lymphomatosum) forekommer oftest i halen slutten av parotidkjertelen av hvite, middelaldrende menn. Ifølge Robert L. Hatch, MD, er en Warthin tumor den eneste godartet svulst assosiert med røyking.

Den vanligste godartet halsen svulst hos barn er hemangioma. Hemangionas er svulster i blodårene og ikke livstruende. Richard J. Antaya, MD, hevder denne tilstanden begynner i tredje trimester av svangerskapet og i tretti prosent av tilfellene svulsten (e) er tilstede ved fødselen. Den andre sytti prosent vil vises i de første ukene av livet. Forekomsten av en hemangioma bli ondartet er ekstremt sjeldne.

En lipoma er en vanlig godartet tumor i fettvev som kan forekomme hvor som helst på kroppen, de fleste er under huden. Godartede nerve tumorer, som neurogibromas, schwannomer og neuromas opptrer oftest i de øvre armer og nakke. Selv om disse svulstene begynner som godartet, kan de bli ondartet. "Se referanse 3"

Discovery

I de fleste tilfeller er det ingen symptomer når massen er godartet. Mest vanlig er en klump oppdaget mens vasking, barbering eller skrape en kløe. En fysisk eksamen avslører oftest en enkelt masse som er solid, mobil og er ikke øm når presset på.

Diagnose

En CT-skanning er nesten 100 prosent nøyaktig i å oppdage en kjertel masse, men kan ikke skille mellom godartede og ondartede. Det er for det meste brukt til å bestemme størrelsen og utstrekningen av en tumor. En MR gir en større kontrast enn en CT scan, og dermed er det bedre på å bestemme godartede svulster. En tynn nål aspirasjon anbefales for biopsi fordi et snitt typen biopsi vanligvis fører til spredning av godartede svulster.

Behandling

Vanligste behandlingen er en komplett reseksjon av svulsten med en margin på omliggende vev sammen med ansikts nerve disseksjon, når det er nødvendig. Fjerning av den tumor er generelt kurativ for alle benigne lesjoner.

Komplikasjoner

Selv om noen hemangiomer hos barn kan forsvinne uten behandling, i noen tilfeller, kan resultatet av en hemangioma eksisjon av parotid tumor kreve flere transplantater for å reparere skader mykt vev, avhengig av størrelsen og beliggenheten til tumoren. Den vanligste komplikasjonen er ansiktsnerveskader.