Digidexo.com

bipolar lidelse urter

Kinesiske urter for bipolar lidelse

Kinesiske urter for bipolar lidelse


Nesten 2,3 millioner mennesker i USA har bipolar lidelse, som er preget av impulsive vekslende tilstander av mani og depresjon. Årsaken til bipolar er fortsatt under etterforskning, selv om to tredeler av bipolare tilfeller har vært knyttet til genetikk. Kinesiske urter er ansett som et alternativ behandling for bipolar og er vanligvis brukt i forbindelse med konvensjonell terapi og bør følges opp av en utdannet tradisjonell kinesisk medisin utøveren.

Mood

Den bipolar person lider intense humørsvingninger som resulterer i en yo-yo effekt mellom høye tilstander av mani og lave tilstander av depresjon. Sammen med de generelle anbefalingene som inkluderer et rolig miljø, unngå overstimulering, rikelig med hvile, regelmessig mosjon og et sunt kosthold, kan kinesiske urter som administreres av en tradisjonell kinesisk medisin (TCM) utøveren ikke bare behandle humørsvingninger, men faktisk stabilisere dem.

Formler

Tradisjonell kinesisk medisin opprettholder at det er formelen for urter, ikke en bestemt urt, som behandler en betingelse. Formler er generelt sammensatt av hoved urter, som bistår urter, retnings urter og urter som bufre bivirkninger av andre urter.

Tradisjon

Tradisjonell kinesisk medisin dateres tilbake 1000 s år og oss som brukes av 25 prosent av verdens befolkning. Kinesisk urte formler er laget av røtter, stengler, bark, blader, blomster og frø av mange planter. Urte oppskrifter er blandet og ulmet av en tradisjonell kinesisk medisin (TCM) utøver og administreres av cup 1 til 3 ganger daglig. Noen formler er tilgjengelige i pille og pulverform, som er enklere å bruke.

Legemiddel

Kinesiske urter kan hjelpe bipolar person ved å stabilisere sine humørsvingninger. En tradisjonell kinesisk medisin utøveren kan for eksempel anbefale en formel kalt "The Iron Filings kombinasjon," som inkluderer: aparagas, Ophiopogon, Fritillaria, arosaema, appelsinskall, Polygala, Acorus, Forsythia, hoelin, fu-Shen Scrophularia, Uncaria stilk, salvie og jernspon. Denne oppskriften sies å roe følelser og redusere mani og impulsivitet, som er karakteristisk for bipolar lidelse.

Alternatives

En trenet TCM utøveren kan også bruke noen av følgende kinesiske urter som har vist seg å lindre symptomene på mani og depresjon som definerer bipolar lidelse. Disse populære kinesiske urter inkluderer: En Mien Pian for angst og mental utmattelse; Bai Zi Yang Xin Wan for søvnløshet, angst og mental rastløshet; Bu Lai Cas for demens; Buplerum også kjent som Hare øre rot eller Chai hu for angst; Da T'soa for beroligende effekt; Ding Xin Wan for uro og angst, og Schizandra for tretthet og depresjon.

Mainstream

Noen av de mer lett gjenkjennelig urtene som brukes for å lindre bipolar er: ginseng, noe som øker energien og lindrer depresjoner; ginko bilboa, som forbedrer blodstrømmen til hjernen øke hjernens funksjon og humør; og gotu kola, som behandler angst og depresjon.

Administrasjon

En TCM utøveren vil velge en bestemt formel for hver bi polar pasient basert på pasientens totale grunnlov og visning av symptomer. En annen formel som en TCM kan for eksempel administrere å behandle depresjon og mani av bi polar lidelse kalles "Radix Dragaon Bone og Oyster shell:. Chai Hu Long Gu MU Li Wan" Denne oppskriften vil omfatte følgende ingredienser: Radix, eller Hare øre rot, aka chai hu, med Pinellia, Poria, Cinnamon gren, scullcap, sur dato, condonpsis, fossile bein, oystershell, ingefær og rabarbra.

Urter for bipolar lidelse

Urter for bipolar lidelse


Bipolar lidelse, kjent som manisk depressiv lidelse, er en invalidiserende psykisk lidelse preget av ekstreme humørsvingninger fra høy (manisk) til lav (depressiv). Typiske medisiner foreskrevet for bipolar lidelse inkluderer litium, antidepressiva, anti convulsants, stemningsstabiliserende, antipsykotika og benzodiazepiner. Men hvis du er ute etter en mer naturlig behandling, eller selv noe å supplere reseptbelagte medisiner, er det flere urte alternativer å tenke.

Johannesurt

Johannesurt har fått mye beryktet for sin antidepressiv effekt. Heldigvis, i henhold til Psych Central, er dette beryktet støttet av en god mengde forskning, mye av det i Tyskland, hvor det faktisk er et reseptbelagt legemiddel. Ifølge iHerb, studier utført av WE Muller og R. Rossol (1994) og WE Muller, S. Kasper, HP Volz, et al. (1997) tyder på at johannesurt var i stand til å heve nivået i hjernen kjemikalier i forbindelse med bipolar lidelse, mens flere andre studier har vist johannesurt å eie eiendommer på lik linje med mange av dagens reseptbelagte antidepressiva.

Ginseng

Ginseng har lenge vært brukt til å forbedre helse og å øke energi og kan være nyttig for folk som lider av de fysiske symptomene på tretthet og slapphet forbundet med depressive syklus av bipolar lidelse. En studie utført i Tyskland av C. Siegl og HJ Siegl (1979) foreslo at ginseng kan bedre mental funksjon i de områder av konsentrasjon, mestring evne, hukommelse og oppmerksomhet, mens en annen studie utført av I. avkall, L. Kayasseh og JJ Staub (1981) viste at ginseng forhøyet generelle følelsen av velvære hos kvinner.

Svart cohosh

Klaseormedrue, også kalt svart snakeroot og squaw rot, er en nervesystemet og beroligende. Brukt tradisjonelt av mennesker med autoimmune og gynekologiske lidelser, har det også blitt brukt for sine beroligende egenskaper til moderat applaus av personer med bipolar lidelse. Men ifølge "Bipolar lidelse for Dummies" av Candida Fink og Joe Kraynak, har det ikke vært noen reelle bevis tilbudt at klaseormedrue er effektive i lettelser symptomene på bipolar lidelse, og hvis brukt lang sikt, kan det forårsake alvorlige leverskader.

Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba er antatt å øke blodstrømmen til hjernen og er vanligvis markedsført som en behandling for minne forbedring og demens, inkludert Alzheimers sykdom. Det har også vist seg, i noen tilfeller, for å forbedre symptomer på depresjon etter 8 til 12 ukers bruk. Ifølge "Bipolar lidelse for Dummies" egenskapene til denne medisinsk urt blir nå undersøkt for sin effektivitet som en stemning enhancer.

Valerian

Valerian root har en sterk beroligende effekt på sentralnervesystemet og er dermed vanligvis brukes som sovemiddel, rolige nerver og behandle hodepine. Det er for tiden gjenstand for pågående studier som til dens effekt på bipolare og andre stemningslidelser med ganske positive resultater. Ifølge Health Center, har disse kliniske studier antydet at Valerian rot er virkelig effektive i å lindre symptomer på angst, nervøsitet, depresjon, rastløshet og mild til moderat humørsvingninger.

Advarsel

Det bør bemerkes at de mest effektive og utprøvde behandlinger for bipolar lidelse er reseptbelagte medisiner du får fra din mentale helse utøveren. Selv om urter kan være effektive i lettelser symptomene på bipolar lidelse, bør du aldri ta dem hvis du allerede tar reseptbelagte medisiner av noe slag, som alvorlige og farlige interaksjoner kan oppstå. Selv hvis tatt uten reseptbelagte medisiner, kan disse urter fortsatt har alvorlige bivirkninger. Aldri ta noen urt eller urte supplement uten å konsultere med legen din.

Urte medisiner for bipolar lidelse

Urte medisiner for bipolar lidelse


Bipolar lidelse er også kjent som manisk depresjon. Det er forårsaket av kjemiske eller hormonelle ubalanser, og er noen ganger forveksles med andre typer depresjon. Mange som lider av bipolar lidelse er på jakt etter naturlige behandlinger for å behandle denne sykdommen. Urter og kosttilskudd er oppført nedenfor kan hjelpe administrere bipolar lidelse og mild depresjon.

5-HTP

5-HTP er forkortelsen for 5-hydroksytryptofan, en forløper til hormonet seratonin. Seratonin, kjent som "feel good" hormon, bidrar til å regulere stemninger og søvnsykluser, og bidrar til å balansere andre viktige hormoner. Tar supplerende 5 HTP er anbefalt for en rekke forhold, blant annet angst, irritabilitet, søvnløshet samt depresjon. 200-300 mg per dag anbefales for antidepressive effekter.

Lavendel

Lavendel eterisk olje er tradisjonelt brukt til å behandle spenningshodepine og indusere avslapning. Det er også en effektiv naturlig behandling for generell moodiness. Dens virkning er vanligvis milde, og den kan brukes i sammenheng med andre behandlingsformer. Det kan anvendes i massasjeolje eller tilsettes til et rom diffusor. 100 prosent rene eteriske oljer kan tas internt, enten ved å plassere ett femtinitti dråper direkte på tungen eller legge to dråper til vann eller urtete. Vær forsiktig når du tar essensielle oljer internt som store mengder kan være giftig.

Johannesurt

Johannesurt er godt kjent som en naturlig antidepressant. I en studie utført ved Senter for Complementary Medicine Research, Dr. Klaus Linde og andre forskere konkluderte med at hypericum ekstrakt (kjemisk komponent av johannesurt) var mer effektive ved behandling av alvorlig depresjon enn placebo. Johannesurt kan forstyrre andre antidepressiva, så det er viktig å ikke blande medisiner. For best resultat, prøve å ta 300 mg, 1-3 ganger per dag. Det bør bemerkes at effekten av johannesurt er ikke synlig i seks til åtte uker. Tar det konsekvent i denne perioden er viktig.

Omega 3 fettsyrer

De som har blitt diagnostisert med bipolar lidelse har en tendens til å ha lavere nivåer av essensielle fettsyrer. Kosttilskudd som fiskeolje og linfrø hjelpe forsynings ekstra fettsyrer i kosten. I tillegg kan bipolare pasienter har folsyre og B12 mangler. Supplere med minst 6 gram omega-3 og minst 200 mcg av B12 sammen med en B-kompleks per dag anbefales.

Forholdsregler

Fordi bipolar lidelse kan føre til alvorlige humørsvingninger og til og med selvmordstendenser, alltid spørre en lege eller annet helsepersonell før du begynner urter eller andre kosttilskudd for å behandle denne sykdommen. Aldri slutte å ta reseptbelagte medisiner uten å konsultere lege først.

Naturlige behandlinger for bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en alvorlig mental tilstand karakterisert ved episoder av mani og ekstreme nedturer eller depresjon. Det er forskjellige grader av sykdommen, men lider ofte håndtere klassiske depresjonssymptomer (langvarig tristhet, håpløshet, tretthet og skiftende stemninger) sammen med perioder med eufori. Og mens leger vanligvis foreskrive medisiner for å kontrollere bipolar lidelse, det finnes måter å behandle symptomer naturlig.

Talk Therapy

Samtaleterapi er en effektiv naturlig behandling for bipolar lidelse. Visse faktorer kan utløse en bipolar episode, slik som utilstrekkelig søvn, narkotikamisbruk, overforbruk av alkohol, sykdom, skuffelser og bekymringer. Snakker med en profesjonell er nyttig fordi pasienten kan spore hans symptomer og identifisere faktorer i livet hans som utløser humørsvingninger, og dermed warding av fremtidige episoder.
Sammen med one-on-one terapi, gruppe og familie terapitimer er nyttig for å koble til andre lider og forbedre relasjoner med familiemedlemmer.

Naturlig kosttilskudd

En rekke naturlige urter og kosttilskudd er tilgjengelige for å behandle bipolare og andre stemninger lidelser, men du bør snakke med legen din før du starter en behandlingsplan.
Kosttilskudd som antas å være effektive inkludere B-kompleks vitaminer (en mangel kan føre til mani og depresjon), johannesurt og omega-3 fettsyrer. Johannesurt kan forbedre pasientens humør i løpet av dager, men dette tillegget er tenkt å redusere effekten av visse reseptbelagte medisiner. Omega-3 (fiskeolje) er mest effektiv når den kombineres med andre kosttilskudd.

Fysisk aktivitet

Hvis du lider av bipolar lidelse vedta en øvelse rutine kan forbedre humøret og tilstand. Bipolar lidelse resultater fra en ubalanse i hjernen kjemikalier --- nemlig serotonin og dopamin --- og regelmessig aktivitet frigjør disse to lysthormoner, som lindre stress, fremme restfulness og regulerer humøret.
Trening i minst 30 minutter om dagen, gjør lav- og høy effekt trening som aerobic, jogging, turgåing, svømming, sykling og spille idrett.

MSG & Bipolar lidelse

Bipolar lidelse er ikke helt forstått, og den syke kan bli frustrert som de prøver flere medisiner og terapi i et forsøk på å redusere symptomene. Forstå hvordan vanlige kjemikalier kan fungere som triggere for bipolare symptomer kan være nyttig når man skal avgjøre et behandlingsforløp.

Behandling av bipolar lidelse med naturlige terapier og livsstilsendringer som psykoterapi, endringer i kostholdet og supplere med urter og vitaminer blir stadig mer populært som pasienter søker å behandle symptomer uten bivirkninger fra tunge medisiner.

Effekter av spesielle dietter kan variere, men vitenskapelig forskning støtter teorien om at MSG kan forverre bipolare symptomer.

Bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en psykisk lidelse som fører til ekstreme humørsvingninger, mani, depresjon og konsentrasjonsproblemer. Faktisk, det pleide å bli kalt manisk depresjon, en beskrivelse av hvordan mennesker som lider av sykdommen ville lide av både lav stemninger og bli opphisset og ekstremt aktiv.

Bipolar lidelse er en nevro-biologisk sykdom som oppstår i hjernen. Ingen vet hva som forårsaker det, selv om det kjører i familier. En Duke University studie fant at bipolare pasienter hadde fysiske endringer i hjernen, med mindre amygdalae. Amygdala behandler følelsesmessige reaksjoner og humør.

MSG

MSG (mononatriumglutamat) er en form for glutaminsyre som vanligvis tilsettes til bearbeidede matvarer for å forbedre smaken. MSG inneholder fri glutamat.

FDA har utropt MSG å være trygt for folk flest, men erkjenner at noen mennesker ser ut til å være overfølsomme for virkningene av MSG.

MSG er en excitotoxin, som kan skade nerve reseptorer ved å få dem til å bli hyperaktiv. Spising glutamat har blitt vist å øke nivåene av den kjemiske, som kan krysse blod-hjerne barrieren og skade blodhjerneceller.

MSG Følsomhet

MSG følsomhet er også kalt "kinesisk restaurant syndrom" fordi kinesisk mat inneholder ofte store mengder naturlig og kunstig glutamat. Noen symptomer på MSG følsomhet lapper med symptomer på bipolar lidelse, inkludert depresjon, mental forvirring, atferdsproblemer og konsentrasjonsvansker.

MSG følsomhet er forårsaket av virkningen av glutamat på nerve-reseptorer i hjernen og er ikke en allergisk respons.

Bipolar medisiner og Glutamat

Litium, en av de mest studerte bipolare behandlinger, virker ved å stabilisere glutamat-nivåene i hjernen. For lite glutamat kan føre til lav stemninger og for mye glutamat kan utløse mani.

Lamictal, en krampestill godkjent for behandling av bipolar lidelse, fungerer ved å justere frigjøring av nevrotransmittere til glutamat og aspartat.

Redusere nerve reseptorer eksponering for glutamat hjelper behandle bipolare symptomer.

MSG Restriction

Redusere MSG i kosten vil redusere blodplasmanivåer av glutamat, som vil redusere eksponeringen i hjernen. Det er mange anekdotiske historier om MSG begrensning reduserer maniske episoder selv om ingen vitenskapelige studier har blitt gjort.

For å eliminere MSG fra maten du spiser, må du vite hvordan det er oppført på ingrediens etiketter. MSG og glutamat inneholder matvarer kan være oppført som mononatriumglutamat, hydrolysert protein, hydrolysert gjær og gjærekstrakt. Ingredienser merket "krydder" eller "smakstilsetninger" kan også skjule glutamat inneholder matvarer.

Alternative Natural Cures for bipolar lidelse

Selv om det er sterkt anbefalt at du tar noen form for medisiner for å hjelpe administrere din bipolar lidelse, er det mange ikke føler deg komfortabel med denne ideen. Hvis du er en av disse menneskene det er mange måter du kan forsøke å administrere dine stemninger uten bruk av reseptbelagte legemidler.

Vitamin kosttilskudd og urte rettsmidler

Det er mange vitaminer og urter som anbefales for behandling av bipolar sykdom. Johannesurt er godkjent for bruk i behandling av depresjon og beslektede lidelser. Hver av komponentene i Vitamin B kompleks samarbeider om å fremme sunn hjernens funksjon og brukes til å behandle bipolar lidelse også. Ginkgo Biloba har vært brukt i kinesisk medisin for å hjelpe med lidelser som påvirker hjernen. Det effektivitet har ikke blitt bekreftet, men det er ofte brukt til å behandle bipolar lidelse, så vel.

Mind-Body Medicine

Sinn-kropp medisin er en form for holistisk medisin som involverer forbindelsen mellom sinn og kropp. Denne type arbeid er ment ikke bare for å bidra til å forbedre din mentale helse, men din fysiske helse også. En type er kjent som Hypnotherapy som er en type av hypnose ment å bli brukt for helbredende formål. Den brukes til å behandle en rekke psykiske og fysiske plager inkludert bipolar lidelse. Skriving er en annen form sinn-kropp medisin som ikke bare kan hjelpe deg med å spore dine stemninger og bidra til å redusere stress. Meditasjon er kjent for å hjelpe stabilisere stemninger som gjør er nyttig for dem som lider av bipolar lidelse.

Selv forvaltningstiltak

I sin bok, "The Bipolar Disorder Survival Guide", identifiserer Miklowitz fire selvledelse strategier som kan hjelpe deg med å håndtere bipolar lidelse. Den første er å spore dine stemninger på en stemning diagram. Å holde en oversikt over dine stemninger kan hjelpe deg å finne triggere til dine stemninger og hjelpe deg med å identifisere når du er i ferd med å ha en annen episode. På en måte bør det også være en mini dagbok som beskriver dagens hendelser og stemninger for å identifisere eventuelle triggere.

Den andre selvledelse strategi er å opprettholde en vanlig rutine og søvn og våkenhet. Det betyr først og fremst at du bør gå til sengs og våkne opp på samme tid hver dag, også i helgene. Du bør også holde arbeid, trening, skole og andre aktiviteter på samme tid hver dag. Opprettholde en vanlig timeplan er viktig å hjelpe stabilisere stemninger.

De neste to strategier inkluderer å unngå alkohol og andre humør endre stoffer. Selv om disse stoffene ser ut til å hjelpe de faktisk kan utdype din depresjon og føre til at stemninger raskere å sykle. Den endelige strategi er å utvikle og opprettholde sosial støtte. Dette betyr å ha en gruppe mennesker som du tilbringer tid med regelmessig. Dette kan bety familie eller kolleger. Å ha sosial støtte kan bidra til å holde humøret mer stabilt.

Naturmedisin for bipolar lidelse

Naturmedisin for bipolar lidelse


Bipolar er en kompleks lidelse preget av ekstreme humørsvingninger. Symptomene er mer håndterlig med tilstrekkelig hvile, sunne kostvaner, regelmessig mosjon og forsiktig bruk av kosttilskudd.

Søvn

Bipolare hjerner trenger mer søvn for å fungere normalt. Gå til sengs tidlig og på samme tid hver kveld. Selv en sen kveld kan utløse en manisk episode. Over-the-counter sove hjelpemidler (difenhydramin og melatonin) er ikke vanedannende.

Diett

Bearbeidet og junk mat rane kroppen av næringsstoffer og inneholder syntetiske farger, smaker og konserveringsmidler som kan inflame hjernevev. En diett av hele matvarer støtter hjernens funksjon. Omega-3 fettsyrer, som finnes i fiskeoljer, lin og chia frø, er avgjørende for riktig nerveoverføringer. Unngå koffein; det bidrar til sinne og stress. Prøv te, som inneholder beroligende theanine. En streng glutenfri diett har snudd noen gjenstridige tilfeller av bipolar lidelse. Tofu, brun ris, quinoa, bønner, linser, fisk, fjærkre, rosenkål, grønne bladgrønnsaker, selleri, rød paprika, squash, brokkoli, kål, nøtter og frø er gode valg. Ikke spise stekt mat; oljer slipper skadelige kjemikalier når kokt.

Amino Acids

GABA, en aminosyre, er mangelfull i mennesker med bipolar lidelse. Å øke GABA nivåer, ta det som et supplement eller øke det på annen måte. To spiseskjeer med eddik tatt før hvert måltid vil midlertidig øke GABA nivåer.
GABA regulerer glutamat. For mye glutamat produserer maniske følelser, mens for lite fører til grogginess og depresjon. Det finnes måter å senke glutamat i forhold til humørsvingninger. Glutamin er en aminosyre som countreacts virkningene av glutamat. Ta det når du føler irritabel eller craving sukker. Aminosyrene theanine eller taurin har lignende handlinger.

Urter

Urter som er kjent for å øke GABA nivåer er Valerian rot, kava kava og scullcap. Potente stoff-lignende effekter kan forekomme, slik at bare en prøve urtemedisin gangen.

Mineraler

Kalsium øker GABA og glutamat nivåer; tar det å føle seg mer våken.
Magnesium motvirker effekten av kalsium; ta det til å gå i dvale.

Advarsler

Det er ekstremt farlig å stoppe reseptbelagte medisiner uten kunnskapsbasert og råd fra lege.

Herbal rettsmidler for bipolar lidelse

Bipolar lidelse er preget av raske og ofte voldelige humørsvingninger. Noen som lider av bipolar lidelse kan ofte svinge fra følelsen trist og deprimert til følelsen hyperaktive og euforisk i en svært kort periode. Medisiner er tilgjengelige for bipolar lidelse, men er ofte ledsaget av sterke bivirkninger. Heldigvis er det naturlige, urte rettsmidler som kan hjelpe behandle bipolar lidelse.

Johannesurt

Johannesurt kan bidra til å avlaste den depressive tilstand av bipolar lidelse. Det kan tas sammen med andre urter for å hjelpe alle de bipolare symptomer. Johannesurt kan tas i supplement form eller i en te.

Linfrø

Linfrø inneholder omega fettsyrer, som balanserer ut den mentale tilstand og bidra til å jevne ut humørsvingninger. Linfrø kan tas som en olje eller i supplement form.

Kava Kava

Kava Kava bør kun tas i korte perioder av gangen, og kan bidra til å avlaste både maniske og depressive tilstander. Det bør tas i skjær form for størst nytte.

Kamille

Kamille lindrer manisk, hyperaktiv tilstand av bipolar lidelse. Det kan tas i te form eller som et supplement.

Valerian Root

Valerian Root er et mildt beroligende middel som kan tas som et skjær, og kan roe hyperaktive tilstand av bipolar lidelse.

Naturlig kosttilskudd for bipolar lidelse

Bipolar lidelse eller manisk-depressiv lidelse, er en tilstand karakterisert ved maniske høyder og depressive lows. Mange ganger de foreskrevne medisiner for bipolar lidelse kan bære slike forstyrrende bivirkninger som du lurer på om de er verdt å ta. Det er naturlig kosttilskudd som kan gi noen lettelse fra symptomene på bipolar lidelse uten bivirkninger av legemidler. Som alltid bør du konsultere lege før avslutning av behandling gjennom medisinering og før du starter et supplement diett.

Fatty Acids

Omega-3 fettsyrer og omega-6 er de to viktigste gruppene av essensielle fettsyrer. Omega 3 fettsyrer finnes i grønne bladgrønnsaker, fiskeolje og annen sjømat fra kalde farvann. Omega 6-ere, mens viktig for immunforsvaret og blodpropp, er dårlige i overkant. Holde en sunn balanse mellom omega-6 til omega-3 fettsyrer regulerer humøret, skjerper hukommelsen og hjelper med konsentrasjon og læring. Hvis du ikke er en sjømat lover, kan du ta linfrøolje eller hamp olje for å få en god dose av omega-3 fettsyrer. Tran er ikke en erstatning for dette, da det har høye nivåer av vitamin A og vitamin D, og ​​kan være giftig i svært høye doser.

Aminosyre

Tryptofan er en aminosyre som bidrar til å lindre depresjon, stress, angst, mani og søvnløshet. 5-HTP eller 5-hydroxytryptophan, omdannes til serotonin. Ifølge Healing Depresjon og bipolar lidelse uten rusmidler, har det vist seg at 5-HTP kan være like effektivt som legemidler som Paxil og Zoloft. 5-HTP er den "hemmelige" ingrediens i Prozac som gjør stoffet så effektivt.

Mehionine hjelper lavere Histamin nivåer, som holder mani og angst i sjakk. Det hjelper hjernen foreta SAMe (S-adenoxyl-metionin), som er nødvendig for flere prosesser, inkludert å holde serotonin og dopamin ved deres optimale nivåer.

Fenylalanin konverteres og til slutt brukt til å lage dopamin og noradrenalin, som hjelper deg å holde våken og holder appetitten undertrykkes. L-fenylalanin er et supplement nyttig for å stabilisere humøret. Aminosyrer er i alle matvarer med protein, som animalske kjøtt, bønner, nøtter og frø.

Selen

Selen reduserer angst og depresjon, og det kan gjøre at du føler deg mindre sliten. Selen mangler kan gjøre deg engstelig, fiendtlig og forvirret. Den nøytraliserer også frie radikaler og bidrar til å fjerne giftstoffer som kan rokke hjernefunksjoner fra kroppen din. Paranøtter er en utmerket kilde til selen, selv om du ikke trenger en ekstraordinær mengde. Ta 70 mikrogram selen daglig.

Jod og kalium

Jod er viktig nok for din helse at regjeringen gjorde sin tillegg til bordsalt obligatorisk. Depresjon, lav energi og vektøkning er tegn på lav jod. 150 mikrogram om dagen er anbefalt mengde.

Kalium bidrar til å regulere balansen av vann i kroppen din, oksygentilførsel til hjernen og glukose konvertering. Det hjelper å holde humøret svinger ned og er oppbrukt fra kroppen din når du drikker for mye alkohol, kaffe eller sukker. Spis en banan for noen umiddelbar kalium.

B-vitaminer

B-vitaminer kan hjelpe avverge depresjon og gjøre underverker for humøret regulering. De kan hjelpe til med å senke intensiteten av humørsvingninger, hodepine, irritabilitet og angst i tillegg). Tar en B-kompleks supplement er den beste måten å få alle B-vitaminer kroppen din trenger.

Aspirin Intoleranse og bipolar lidelse

Aspirin Intoleranse og bipolar lidelse


Bipolar lidelse er preget av skarpe endringer i humør. Mennesker som lever med bipolar lidelse opplever perioder med oppstemthet og uvanlige aktivitetsnivå samt perioder med alvorlig depresjon og slapphet. Mange faktorer bidrar til bipolar lidelse, inklusive fysiske og miljømessige faktorer.

Mens det er ingen kjent sammenheng mellom mennesker med bipolar lidelse og aspirin intoleranse, kan en dårlig reaksjon på acetylsalisylsyre i noen med begge forholdene være vanskeligere å håndtere.

Bipolar lidelse og andre sykdommer

Personer med bipolar lidelse har høyere risiko for tilstander som migrene og hjertesykdom. Aspirin ofte benyttes i behandlingen av disse tilstandene. Hvis en bipolar pasient har også aspirin-intoleranse, behandling av disse sammensatte tilstander blir vanskeligere.

Bipolar lidelse og betennelse

Forskning utført ved University of Pittsburgh School of Medicine og publisert i Journal of Clinical Psychiatry i august 2009 etablerer en kobling mellom systemisk inflammasjon og bipolar lidelse. Enkelte legemidler med en anti-inflammatorisk virkning har vist seg å stabilisere humør, og det er mulig at lav-dose aspirin, noe som bidrar til å redusere betennelsen, kan bidra til bipolare pasienter.

Aspirin Intolerance

Folk som aspirin intolerant har en dårlig reaksjon på acetylsalisylsyre. De vanligvis utvikler astma eller en bihulebetennelse. Vanligvis symptomer på intoleranse begynner å utvikle seg i løpet av tre timer for å ta aspirin. Aspirin intoleranse kan utvikle ganske plutselig, selv hos personer som har brukt aspirin uten bivirkninger i en lang tidsperiode. Fordi bivirkninger kan destabilisere stemning i noen med bipolar lidelse, er det viktig for bipolare pasienter som tar aspirin for å kjenne tegn på aspirin intoleranse, slik at de kan avvikle bruken av aspirin og komme seg raskt bør en hendelse oppstår.

Alternativer til Aspirin

Personer med aspirin intoleranse kan lindre smerte effektivt med paracetamol eller ibuprofen. De bør snakke med legen sin om de potensielle farene ved disse medisinene og om trygge doser for behandling av smerte eller betennelse. Bipolare pasienter ofte tar reseptbelagte medisiner for å stabilisere humøret. Snakk med legen din om mulige reaksjoner med noen resept eller over-the-counter smertestillende.

Natural Betennelse Reduction

Fordi bipolar lidelse er forbundet med inflammasjon, kan det være nyttig å anvende strategier for å naturligvis redusere betennelse. Trening er blant de beste naturlige måter å redusere betennelse i kroppen. Regelmessig mosjon - 30 minutter om dagen, fem dager i uken - senker markører for betennelse i kroppen.

Hvordan å behandle barn med bipolar lidelse

Hvordan å behandle barn med bipolar lidelse

Foreldre eller vaktmester på bipolare barn ofte føler seg overveldet og forvirret om hvordan å håndtere sine barns lidelse. Bipolar lidelse kan føre til humørsvingninger og depresjon, som begge kan være plagsom og skremmende. Vaktmestere har en viktig rolle i behandling, og suksessen til barnet er ofte i stor grad avhengig av støtte fra folk rundt dem.

Informer deg selv

Les så mye du kan om bipolar lidelse, slik at du kan gjenkjenne barnets symptomer og forstå at de er en normal del av bipolar lidelse. Depresjonen og Bipolar Support Alliance (se Ressurser nedenfor) gir opplæring og støtte for mennesker som lider av bipolar lidelse, samt deres familie og venner.

Psychiatric Care

Finne en god psykiater er det første skrittet til å behandle et barn med bipolar lidelse. Psykiatere kan foreskrive riktig medisinering for å holde barnets humør stabil, og kan også holde styr på barnets utvikling og merke noen uvanlige humørsvingninger, selvmordstendenser eller skadelige vaner at barnet utstillinger. Personlige forsikringsselskapene kan gi en liste over nærliggende psykiatere som er spesialister på bipolar lidelse.

Kommunisere med lærere

Det er viktig å utvikle en god rapport med lærerne slik at de kan kommunisere eventuelle problemer som barnet opplever på skolen. Lærere som er informert om barnets lidelse kan være mer forståelse overfor barnet og kan tilby trøst og oppmuntring til barn som kan føle seg isolert fra sine jevnaldrende.

Avspenningsteknikker

Når barnet opplever angst eller raseri, tilbringe tid med barnet og hjelpe ham eller henne til å takle symptomene. Lytte til beroligende musikk, puste dypt, og går for lange turer kan hjelpe barnet å slappe av under stressende tider. Å gjøre prioriteringer og organisering av barns arbeidsmengden i skolen kan også redusere stressfaktorer. Deltagelse i kreative aktiviteter som barnet liker også vil hjelpe ham eller henne føler seg lykkeligere og mer rolig.

Finn et Support Group

Mange lokalsamfunn har lokale støttegrupper for barn med bipolar lidelse og deres familier. Støttegruppen vil gi barnet ditt et sted å åpent gi uttrykk for sine følelser og vil vise barnet at han eller hun er ikke alene. Barnets psykiater kan anbefale lokale støttegrupper, og administratorer på skolen kan være i stand til å danne en støttegruppe.

Ergoterapi & Bipolar lidelse Nivå 2

Ergoterapi & Bipolar lidelse Nivå 2


Ergoterapeuter arbeider med personer som lider mentalt, fysisk utviklingshemmede eller følelsesmessig for å hjelpe dem til å bli mer selvhjulpne og i stand til å håndtere oppgaver i leve-og arbeidsmiljøer. Bipolar lidelse II kan være ødeleggende, og ofte pasientens jobb og hjem liv lider som et resultat. Søker ergoterapi kan hjelpe disse menneskene gjenvinne kontrollen over sine liv.

Bipolar II Disorder Hypomani

Bipolare lidelser I og II er svært like, med den største forskjellen er at "opp" episoder er ikke så alvorlig hos personer med type II, som resulterer i en tilstand som kalles hypomani. Andre hypomane symptomer på bipolar II lidelse inkluderer racing tanker, "flying" raskt fra en idé til den neste, høyt og rask tale, økt energi, redusert behov for søvn og hyperaktivitet.

Depressive episoder

Bipolar depresjon har en tendens til å etterligne klinisk depresjon. Den lidende kan ha en nedstemthet, nedsatt sexlyst, mangel på energi, tap av interesse for ting de vanligvis liker og selvmordstanker. De kan ha lav selvfølelse og kjempe med verdiløshet, og har ofte fysiske plager, som hodepine og magesmerter, også. Noen mennesker med bipolar II gå frem og tilbake mellom hypomani og depresjon.

Kamper forårsaket av Symptomer

Når noen opplever hypomani, kan de virke som mye moro - det liv i partiet; Imidlertid kan hypomani føre til dårlig beslutningstaking. Noen som lider av mani kan bruke penger de ikke har, har risikofylt sex, eller delta i en rekke andre impulsive og farlige atferd. Likeledes kan noen med depresjon føle verkende og sløv og kan ikke være i stand til å finne en grunn til å selv komme ut av sengen om morgenen. Begge ytterpunktene kan føre til tapte tid på jobben; konflikter med venner, familie og kolleger; dårlig ytelse arbeid; og mer.

Hvordan Ergoterapi kan hjelpe noen med BP II

Formålet med ergoterapi er å hjelpe klienter reintegrere seg i arbeid, familieliv, samfunn og andre interaksjoner. Metodene Ergoterapeuter bruke til å hjelpe mennesker som lider av bipolar lidelse er ment å redusere stress, hjelpe dem å slappe av og øke selvtilliten. Terapeuten kan oppmuntre daglig journalføring, samt lære pusteteknikker og visualisering.

Ergoterapeuter er også trent i å hjelpe kundene vurdere sin evne til å arbeide og ta vare på seg selv; identifisere personlige behandlingsmålene, slik som pengene ledelse, personlig pleie rutiner, kommunisere effektivt med familie og andre, og sette realistiske mål; anbefaler arbeidsplassen innkvartering slik at kunden kan komme tilbake i jobb og være produktiv på jobben sin; tilpasse seg miljøet og aktiviteter rundt dem; overvåke sine medisiner; utdanne familiemedlemmer og andre om sykdommen og arbeidet med dem for å utvikle behandlingsmålene; og forebygge tilbakefall.

Finne en ergoterapeut

Du bør starte med å snakke med din psykiater eller psykoterapeut, som de vil trolig være i stand til å anbefale noen og alle vil være i stand til å jobbe som et team. Hvis de ikke har en anbefaling, vil neste steg være å ta kontakt med ditt lokale sykehus.

Gamle metoder for behandling av bipolar lidelse

Gamle metoder for behandling av bipolar lidelse


De tre midterste bilder av hjernen i den medfølgende bildet viser høy hjerneaktivitet opplevde i den maniske tilstanden til en bipolar episode. De tre nederste bildene viser lavere hjerneaktivitet som oppstår i en bipolar episode under tilstand av depresjon. Metoder for behandling av bipolar lidelse er dokumentert så langt tilbake i historien som den første århundre f.Kr. Når lære gamle metoder for behandling av bipolar lidelse, kan en person løsne grepet på den negative stigma knyttet til den maniske / depressive tilstand, og nå en mer realistisk forståelse av en person som er ansett for å ha bipolar lidelse.

Aromaterapi History

En dualistisk mental fenomen, diagnostisert og merket i antikken som manisk / depressiv (nå kalt bipolar), ble også behandlet av disse menneskene for 2000 år siden med naturlig aromaterapi. Ifølge et essay om SelfGrowth.com skrevet av Johanna Stoppa, et registrert aromaterapeut, "I mange år oljer har vært tilgjengelig for oss å dra nytte av,. Faktisk er essensielle oljer kjent som menneskehetens første medisin"

Aromaterapi Funksjon

Stoppa fortsetter, "Naturen har alt det vi trenger å balansere noen fysisk eller følelsesmessig sykdom i kroppen. Uten noen av bivirkningene vi har kommet til å forvente fra den farmasøytiske alternativ behandling. ... Eteriske oljer har en kjemisk struktur som er lik den som finnes i humane celler og vev. DNA-strukturen i planteverdenen arbeider i samsvar med DNA-strukturen i den menneskelige kroppen. Dette i sin tur øker hastigheten den naturlige helbredelses prosesser i kroppen. "

Akupunktur History

Som aromaterapi, ble akupunktur utviklet i antikken, i Kina 8000 år siden. Spesial nåler pierce strategiske punkter i huden, produsere litt smerte når den settes inn. Dette legemidlet kunst har gitt lindring for mange typer sykdom, inkludert depresjon.

Akupunktur Funksjon

Akupunktur behandler kropp og sinn som en. Med energigivende i sentralnervesystemet øke strømmen av helbredende kjemikalier, kan depresjon avta etter akupunktur behandlinger.

Lobotomi

I henhold til den 1936-utgaven av Merriam-Webster Online Dictionary, er en lobotomi en "kirurgisk løsrivelse av nervefibre som forbinder Frontallappens til thalamus utført spesielt for lindring av enkelte psykiske lidelser."

Kan du arver bipolar lidelse?

Bipolar er en sykdom i hjernen forårsaket av neurotransmittere, eller kjemikalier, i hjernen. Det er ikke helbredes, men det er styrbar med medisiner og terapi. De fleste vitenskapsmenn og forskere tror det er genetisk.

The Science

En fersk undersøkelse utført av Stanley Center for Psykiatrisk Forskning funnet en sammenheng mellom uorden og en variasjon i to separate gener som styrer strømmen av elementer inn og ut av cellene, spesielt nerveceller. Forskere mener dette viser at det er mulig å passere på gener som disponerer et barn til bipolar lidelse.

Prosenter

Ifølge Dr. Candida Fink, er bipolar lidelse 75 prosent til 80 prosent arvelig. Forskning har vist at dersom en av foreldrene er bipolar, har barnet en syv til ti prosent høyere risiko for å utvikle sykdommen. Hvis begge foreldrene er bipolar, det er 20 prosent høyere. Eneggede tvillinger er 70 prosent større sannsynlighet for å utvikle bipolar hvis det søsken har sykdommen.

Non-Diagnose

Vanligvis Jo lenger tilbake du går i gang, jo mindre sannsynlig er det at sykdommen ble diagnostisert. Det er derfor det er viktig når de vurderer familiens historie å tenke på atferd i tråd med bipolare symptomer, ikke bare som kan ha blitt offisielt diagnostisert.

Mest Genetisk

Ifølge Dr. Francis McMahon, sjef for Genetics Unit av Mood Angstlidelser programmet ved National Institute of Mental Health, "Det har vært kjent i lang tid at bipolar lidelse er den mest genetisk av psykiske lidelser."

Komorbiditet

Pasienter som har bipolar er også på et høyere risiko for å få andre psykiatriske syndromer. Disse kan omfatte angst, ADD og rusmisbruk. Denne koblingen fremmer argumentet om at bipolar lidelse er faktisk genetisk.

Kontras Forskning: Er Bipolar lidelse arvelighet?

Kontras Forskning: Er Bipolar lidelse arvelighet?


Menn og kvinner i alle aldre, raser, etniske grupper og sosiale klasser like lider av bipolare lidelser. Bipolar lidelse påvirker om lag 5,7 millioner voksne amerikanere. Ifølge The National Bipolar Foundation, kan inntil en tredjedel av de 3,4 millioner barn og unge med depresjon i USA opplever den tidlig debut av bipolar lidelse.

Fakta

Mer enn to tredjedeler av bipolar lider har minst én nær slektning som lider av sykdommen eller alvorlig depresjon. Men Greg Simon, MD, en psykiater og forsker ved Group Health Cooperative i Seattle, sier at genetisk kobling betyr ikke nødvendigvis at en bipolar forelder eller to vil produsere en bipolar barn.

Genetikk vs Environment

Genetikk bidra med opp til 80 prosent av utviklingen av bipolar lidelse og de resterende 20 prosent skyldes miljøagenter og arrangementer.

Statistikk

Ifølge psychcentral.com, noen kan ha en genetisk sårbarhet for utvikling av bipolar, men det betyr ikke fordømmer personen til slutt å utvikle det.

Symptomer

Bipolar lidelse symptomer inkluderer depresjon, følelse av håpløshet, selvmordstanker, endret søvnmønster og tap av interesse for aktiviteter som tidligere var hyggelig.

Typer

Det finnes to hovedtyper av bipolare lidelser: Bipolar I og bipolar II lidelser.

Bipolar lidelse og spiseforstyrrelser

Mood kan ha en innvirkning på helse og matvaner. Noen slår til eller bort fra mat når lider av stress, depresjon eller andre følelsesmessige trengsler. Forskning har vist en sammenheng mellom bipolare lidelser og spiseforstyrrelser.

Betydning

The Journal of Psychiatric Forskning rapportert at en studie utført av Dr. Carla Ramaccotti ved Universitetet i Pisa viste en direkte sammenheng mellom bipolar lidelse og spiseforstyrrelser. Studien fant at spiseforstyrrelser er en vanlig forekomst i mennesker med bipolare lidelser.

Typer

Bipolare lidelser kan føre en person til å bli overvektige. Susan McElroy MD, University of Cincinnati College of Medicine fant at bipolare lidelser hadde høyest korrelasjon med fedme av alle psykiske lidelser.

Betraktninger

Det er stor sannsynlighet for at spiseforstyrrelser sameksistere med bipolare lidelser. I noen tilfeller spiseforstyrrelse er sekundært til bipolare og vice versa. Anorexia nervosa, bulimia og fedme kan alle bli koblet med bipolare lidelser.

Effekter

Personer med både spising og bipolare forstyrrelser ofte lider av mange av de samme symptomene. Disse inkluderer lav selvfølelse, avhengighet og negative måter å håndtere daglige livssituasjoner.

Advarsel

Både bipolare lidelser og spiseforstyrrelser kan føre til destruktiv og obsessive atferd og tanker. Jo lenger en person som lider av en forstyrrelse, jo lenger angst, depresjon, negativitet, og destruktiv vogn kan manifestere seg.

Forebygging / løsning

En riktig diagnose av en utdannet medisinsk faglig er avgjørende. Behandling av den primære årsak vil også behandle den medfølgende årsak.

Natural Cures for bipolar lidelse

Bipolar lidelse er en mental sykdom som er relatert til en kjemisk ubalanse i hjernen. Mange naturlige stoffer har vist seg å påvirke hjernens kjemi, og en naturlig kur for bipolar lidelse forsøker å balansere hjernens kjemi gjennom kosthold, kosttilskudd og endringer i livsstil.

Historie

Beretninger om bipolar lidelse nå langt tilbake i historien og ble også kalt mani. Gamle romerne brukte mineralkilder som inneholdt litium som en naturlig kur for bipolare lidelser.

Typer

Visse mineraler, som for eksempel lithuim, blir brukt av leger til å behandle bipolar lidelse. Naturlige former for litium er tilgjengelig heter litium orotat og er spioneringen som en naturlig kur.

Kosttilskudd

Oljer med høyt fettsyrer, som fiskeolje har vist seg å hjelpe hjernen fungerer og er viktige supplementer til en naturlig kur for bipolar lidelse.

Betraktninger

Mosjon og psykologiske faktorer påvirker også bipolar lidelse, og ethvert forsøk på å naturlig kurere bipolare pasienter bør ta hensyn til dette.

Potensial

Lider av bipolar lidelse kan bli hjulpet av naturlige kurer, men dette bør bare forsøkes under tilsyn av en erfaren utøver.

Er Bipolar lidelse i dine gener?

Bipolar lidelse er en arvelig mental sykdom som fører til humørsvingninger. Genetikk er en av en rekke faktorer som bidrar til sykdommen.

Observasjoner

Gjennom år med observasjon, studier har funnet at det er en direkte kobling mellom foreldre og barn som har bipolar lidelse.

Studier

For å trekke en konklusjon legene gjort observasjoner i mennesker som gjør og ikke lider med bipolar lidelse. De tok blodprøver for å analysere kromosomene og DNA for å se om det var en genetisk forbindelse.

18

Kromosomer er bygget opp av DNA, og i en rekke tilfeller ble det funnet at sentrum av kromosom 18 var forskjellig i de som har bipolar lidelse.

Balansert translokasjon

I noen få utvalgte tilfeller en tilstand som kalles balansert trans ble funnet. Dette betyr at i de fleste tilfeller kromosomene er koblet sammen og stilt opp jevnt, men i bipolar lidelse tilfeller kromosomer 3 og 9 ble ikke stilt opp og i stedet ble knyttet sammen.

Familier

Selv om det er en direkte kobling mellom DNA og bipolar lidelse dette betyr ikke at barn vil utvikle sykdommen hvis foreldrene har det. Selv i tilfelle av identiske tvillinger en tvilling kan utvikle sykdommen og ikke den andre.

Hvordan å behandle bipolar lidelse Med Refleksologi

Bipolar lidelse, også kjent som manisk depressiv lidelse, er en kompleks mental tilstand karakterisert av perioder med mani som inkluderer agitasjon, høye nivåer av energi og en manglende evne til å fokusere, etterfulgt av perioder med depresjon som inkluderer slapphet, håpløshet og tretthet. En metode for behandling av bipolar lidelse er refleksologi, som opererer på prinsippet om at alle deler av kroppen er knyttet til visse flekker på hender og føtter gjennom energibaner som kalles meridianer. Ved å manipulere disse punktene, kan du påvirke endring i en målrettet område av kroppen din. Du kan bruke refleksologi som et forebyggende terapi eller som en redning teknikk når du begynner å skli inn i en periode med depresjon eller mani.

Bruksanvisning

For hver refleks punkt beskrevet nedenfor, press med tommelen. De andre fingrene bør gjelde mottrykk på motsatt side av hånden du jobber med. Mens du holder en refleks punkt, gjelder fast press som du inhalerer, og slipp trykket som du puster ut, gjenta denne syklusen 14 ganger på hver hånd. Alle refleks punktene nedenfor er funnet på håndflaten av hånden.

Begynn med solar plexus og membran refleks, som ligger mellom den første og andre base knokene. Da slapper magemusklene.

Flytt til hypofysen refleks, som ligger på tuppen av tommelen. Denne kjertelen bidrar til å bringe deg tilbake i hormonell balanse og gjenopprette ro.

Masser skjoldbruskkjertelen refleks i bunnen av tommelen. Dette vil bidra til å balansere din muskelspenninger og også fortsette arbeidet med rebalansering dine hormoner.

De lunge reflekser er neste, mellom midten og fjerde basis knokene i den kjøttfulle pute av hånden din. Som lungene oxygenate kroppen din riktig, letter humøret, og du føler deg uthvilt og restaurert.

6. Deretter massere nyre refleks ved den nedre del av beltet mellom tommelen og pekefingeren. Dette gjør kroppen for å frigjøre giftstoffer som er irriterende systemet og forårsaker nød.

Avslutt med ryggraden reflekser, som er massert ved å gni ned ytterkanten av tommelen. Dette stimulerer sentralnervesystemet og musklene som støtter ryggraden til å slappe av.

Tips og advarsler

  • Drikk åtte gram vann for å skylle ut giftstoffer utgitt av denne behandlingen. Tilsett 1 kopp eple cider eddik på badekaret å detox gjennom huden, kroppens største rensende organ.
  • Du bør ikke presse så hardt på en refleks punkt at det gjør vondt.

GAF score for bipolar lidelse Pasienter

Global Assessment of Functioning, eller GAF for korte, er et verktøy som brukes av helsepersonell til å vurdere tre områder - sosiale, psykologiske og yrkes - av en voksens liv for å fastslå hennes evne til å fungere. GAF-score, som brukes for bipolar lidelse vurdering og andre psykiske lidelser i tillegg, er brutt ned i ti kategorier, som er nummerert fra 1 til 10, 11 til 20, og så videre. Høyest mulig poengsum, 91-100 (den tiende kategori), er tildelt personer som fungerer svært godt, og den laveste score (1 til 10) er reservert for de som er suicidal eller en fare for andre.

GAF og Diagnostic and Statistical Manual for Mood Disorders (DSM-IV-TR)

I Diagnostic and Statistical Manual for Mood Disorders, også kjent som DSM, det finnes flere kategorier for bipolar lidelse. Disse kategoriene, kalt "aksen" i DSM, tjener til å bryte ned bipolar lidelse per alvorlighetsgrad og symptom, noe som gjør det lettere for helsepersonell å diagnostisere og foreskrive behandlinger for sykdommen basert på pasientenes atferd og symptomer.

En kritisk verktøy oftest brukt i denne diagnosen prosessen er Global Assessment of Functioning scoring system (GAF). Ved hjelp av en numerisk skala fra 1 til 100, og ti kategorier som tett speiler DSM i symptom beskrivelser av bipolar lidelse, søker GAF å hjelpe klinikere i nøyaktig måling fungerende nivåer av dem som har bipolar lidelse.

I tillegg er siden GAF brutt ned i ti kategorier, og DSM er kategorier (eller akser) er mindre enn halvparten i antall, er GAF kunne ha råd til klinikere litt spillerom når diagnostisere bipolar lidelse, siden ikke alle individ vil passe fint inn i en av DSM akse kategorier.

91-100 GAF poengsum

I de fleste scoring systemer, jo høyere score vurdert bedre. Det samme er tilfelle med GAF ​​score for bipolar lidelse. Når diagnostisere bipolar lidelse, en GAF score på 91-100 er et tegn på en person som fungerer ganske bra i samfunnet på mange nivåer, og der selskapet er søkt av andre individer. Denne personen er ikke å vise noen bipolar lidelse symptomer.

71-90 GAF poengsum

I begge de 71-80 og 81 og 90 GAF score, vises bipolar enkelte til å fungere med hell i samfunnet på det hele, bare ikke fungerer så høyt som de som scoret 91-100 med GAF-verktøyet.

Selv om disse to lavere kategori score reflektere at enkelte kan ha noen åpenbare symptomer, de også reflektere at noen symptomer som er erfarne i disse kategoriene vil være minimal og lett tilskrives dagligdagse situasjoner eller problemer som vi alle står overfor fra tid til annen.

De som faller inn i disse to kategoriene generelt er aktive i daglige aktiviteter og nyte interaksjoner med andre ganske vellykket.

51-70 GAF poengsum

Den 51 til 60 og 61 to 70 score viser at milde til moderate symptomer er nå til stede med den enkelte, og noen vanskeligheter oppstår i forhold til å fungere i skolen, sosial eller yrkesmessig kapasitet.

Den enkelte opplever disse score kan ha problemer med vellykket samspill med andre på grunn av humørsvingninger eller en manglende evne til å "gjøre jobben sin" på grunn av perioder med depresjon. De er fortsatt med hell fungerer til en viss grad mesteparten av tiden, men sannsynligvis trenger medisinsk hjelp og intervensjon for eventuelle depresjon symptomer. I tillegg kan klinikere forsøke å tilveiebringe snakk om behandling konflikt oppløsning i tillegg.

31-50 GAF poengsum

Disse to kategori score (31-40 og 41-50), gjenspeiler at den enkelte blir analysert har nådd et punkt der mer behandling ikke bare anbefalt; det er nødvendig. Denne personen har nådd et punkt der det har vært noen realitet problemer overflate som nødvendiggjør sannsynlig medisiner intervensjon, samt en alvorlig skritt mot å være ute av stand til å utføre daglige aktiviteter på arbeidsplassen eller hjemme på en vellykket og kontinuerlig basis.

De er ikke arbeidsufør på dette scoring fase eller regnes som en fare for seg selv eller andre, men de er glidende i den retningen uten riktig diagnose og behandling.

11-30 GAF poengsum

Den 21 til 30 GAF poengsum reflekterer personer som ikke bare å ha noen realitet spørsmål; de har faktisk begynt å få hallusinasjoner eller vrangforestillinger, eller de opplever noen store verdifall i de områdene av dom eller kommunikasjon. Derfor relasjon med andre er mest sannsynlig på en ekstrem lav ved dette punktet, hvis ikke lider av et fravær helt.

Personer som er vurdert til 11 til 20 poeng vil trolig vise en forsømmelse av personlig hygiene, og deres mangel på bading og utseende bekymringer vil være ganske opplagt. I tillegg presenterer de en mulig fare for seg selv og andre på dette stadiet i scoring prosessen.

1-10 GAF poengsum

Dette er de farligste rille klinikere kan nå ved bruk av GAF fordi den representerer personer som har bipolar lidelse, og er mest sannsynlig å skade seg selv eller andre, og som er fullt forventnings oppnå død over enhver handling av selvmord forsøkt.

Hygiene er ikke lenger et problem i det hele tatt av personer som er gitt denne stillingen, slik de er mest sannsynlig ikke er i stand til å opprettholde hvilken som helst forsøk på hygiene allikevel på grunn av deres mentale tilstand forverres.

De som mottar denne GAF poengsum trenger sykehusinnleggelse og / eller øyeblikkelig medisinsk behandling for å beskytte dem og samfunnet.